Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Νίκη αντάξια του μεγέθους του!


Νίκη αντάξια του μεγέθους του

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα.

Βράδυ Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα και μόλις ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα έχει φθάσει στο τέλος του. Πρόσωπα παντού χαρούμενα, στις κερκίδες, στον αγωνιστικό χώρο, στην ομάδα, στα αποδυτήρια. Μετά από αρκετό καιρό, σε επίπεδο Ευρωλίγκα, οι πράσινοι νίκησαν με τρόπο πειστικό έναν αντίπαλο από το λεγόμενο πάνω ράφι, από την λεγόμενη πρώτη ταχύτητα της διοργάνωσης.

Μπορεί η νίκη αυτή καθεαυτή να μην αλλάζει τους συσχετισμούς στον όμιλο για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αφού πάλι νίκη χρειάζεται με την Ζιελόνια Γκόρα την επόμενη αγωνιστική για να περάσει, σημαίνει όμως πολλά για την ψυχολογία της.

Με τέτοιες νίκες σαν την σημερινή, αλλά και της προηγούμενης εβδομάδας μέσα στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα, χτίζεις χαρακτήρα. Σε ένα ζευγάρι αγώνων που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βγάλει εγωισμό και τσαγανό για να μην μπλέξει σε περιπέτειες το κατάφερε και με το παραπάνω.

Νίκη μεγάλη εκτός έδρας σε κομβικό ματς με άμεσα ενδιαφερόμενη ομάδα και στα "καπάκια" επικράτηση επί ενός συλλόγου, με τον οποίο στο παρελθόν έχουμε δώσει πολλά και μεγάλα ματς, τελικούς, ημιτελικούς, τεράστιες σειρές play-off, τα τελευταία όμως χρόνια το σερί των Καταλανών έγραψε ένα μεγάλο 9-0.

Τι κρατάει ο εξάστερος από το χθεσινό παιχνίδι; Την τρομερή εμφάνιση του σέντερ του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, την μεγάλη παράσταση που έδωσε ο αρχηγός του Δημήτρης Διαμαντίδης, την σταθερή αξία του Γκιστ σε άμυνα και επίθεση και την παρουσία των νέων Καλάθη και Φελντέιν που δείχνουν πόσο χρήσιμοι είναι στην οικονομία της ομάδας.

Ας δούμε τα στοιχεία ένα ένα. Φάκελος Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος οδοστρωτήρας είναι κάποια ματς στη σειρά που δείχνει ξεκάθαρα ποιοι είναι οι λόγοι που αποκτήθηκε. Μεγάλη γκάμα επιθετικών ενεργειών, μεγάλη ικανότητα πάσας για ψηλό, αστείρευτη δύναμη στο αμυντικό κομμάτι. Αδυναμίες γνωστές και ενίοτε εμφανείς. Αργά πόδια, δυσκολία να ακολουθήσει μακριά παίκτη και εκτίθεται αν δεν πάρει το βάθος στην άμυνα. Φάκελος Διαμαντίδης. Ο σούπερ Μήτσος μοιάζει φέτος να είναι περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ τα τελευταία χρόνια, στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή, να οδηγήσει την ομάδα σε ένα ακόμα final- four, ίσως το τελευταίο της καριέρας του.

Για να γίνει αυτό όμως έχει βάλει το χεράκι του ο κόουτς του τριφυλλιού. Δεν τον κουράζει με περιττά λεπτά, δεν τον χρησιμοποιεί άσκοπα, με άλλα λόγια τον αντιμετωπίζει περίπου όπως ο Πόποβιτς τις δικές του γεροντάρες στο μακρινό Σαν Αντόνιο. Στα υπόλοιπα ιδιαίτερη μνοία πρέπει να γίνει στον Νικ Καλάθη. Ο γκαρντ από την Αμερική αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του το δίκαιο της κάψας του Δημήτρη Γιανακόπουλου να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του.

Μπορεί να γίνει ο ηγέτης της επόμενης μέρας, στην μετά Διαμαντίδη εποχή. Το πιο σημαντικό όμως συμπέρασμα είναι πως ο φετινός ΠΑΟ θα είναι διαφορετικός και ευρωπαϊκά, λόγω της ένεσης σε προσωπικότητες που έκανε το καλοκαίρι. Ραντούλιτσα, Καλάθης, Παύλοβιτς ήρθαν να προστεθούν σε Μήτσο, Φώτση, Γκιστ που υπήρχαν ενώ παράλληλα χτίζονται και οι Παππάς, Γιάνκοβιτς.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού καλά θα κάνουν να αισιοδοξούν για το μέλλον της ομάδας και να έχουν προσδοκίες για κάτι καλό μετά από καιρό στην Ευρωλίγκα. Για να κάνει όμως το βήμα παραπάνω επιβάλλεται να κάνει μεταγραφή ψηλού για να αποκτήσει πληρότητα μέσα στη ρακέτα και τη δυνατότητα μεγάλης εναλλαγής σχημάτων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: