Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σκυλίσια μέρα για τον Νίκο Γκάλη!!

"Σκυλίσια Μέρα" λέγεται τo νέο blog του sportdog και κάνει αυλαία με ένα ιστορικό γεγονός για τον ελληνικό αθλητισμό. Σαν σήμερα, το 1994, ο Γκάλης σταματάει ξαφνικά το μπάσκετ. Το νέο blog του sportdog ξεκινάει με ένα γεγονός που έγινε σαν σήμερα και είναι πραγματικά ιστορικής σημασίας για τον ελληνικό αθλητισμό. Στις 18 Οκτωβρίου του 1994, λοιπόν, αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του ο Νίκος Γκάλης. Στον περιβόητο αγώνα Αμπελόκηποι – Παναθηναϊκός 73-81.
Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ τσακώθηκε με τον προπονητή των πράσινων Κώστα Πολίτη, ο οποίος τον άφηνε εκτός πεντάδας, με συνέπεια ο παίκτης να φύγει από το γήπεδο και ουσιαστικά να μην επιστρέψει από τότε ποτέ στα παρκέ.
Ας θυμηθούμε, όμως, τι έγραφαν οι εφημερίδες την επόμενη μέρα για το συμβάν. Και συγκεκριμένα, ένα απόσπασμα από "Τα Νέα" στις 19.10.1994, όπως μπορείτε να δείτε και το αυθεντικό δημοσίευμα, με τίτλο "Κανείς δεν με ξεφτίλισε έτσι".

"Εδώ Γκάλης, εκεί Γκάλης, πού είναι ο Γκάλης; Το παιχνίδι του παπά, σε άλλη έκδοση, διαδραματίσθηκε χθες στο Μετς και φυσικά «καπέλωσε» οτιδήποτε άλλο συνέβη στον αγώνα Αμπελόκηπων – ΠΑΟ. Ο Γκάλης, όχι μόνο δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο, αλλά και έφυγε από το γήπεδο στο ημίχρονο, προκαλώντας αναστάτωση.
Οι πρώτες υποψίες δημιουργήθηκαν, πριν καν γίνει το τζάμπολ, όταν παρατάχθηκε η πεντάδα του Παναθηναϊκού χωρίς τον Γκάλη (και τον Γιαννάκη). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε ανέκφραστος στον πάγκο και 9’30’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου κάτι συνέβη. Ο Πολίτης, ενώ εξελισσόταν το ματς, γύρισε προς τον πάγκο και συζητούσε σε έντονο ύφος με τον Γκάλη, ενώ ο διάλογος αυτός είχε και δεύτερη πράξη λίγα λεπτά αργότερα. Τι είπαν;
ΓΚΑΛΗΣ: «Να μπω;».

ΠΟΛΙΤΗΣ: «Όχι τώρα».

ΠΟΛΙΤΗΣ: «Μπες τώρα».

ΓΚΑΛΗΣ: «Δεν μπορώ, δεν αισθάνομαι καλά».

Η δεύτερη πράξη παίχτηκε περίπου τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος και ήταν πλέον σίγουρο ότι κάτι «κακό» συμβαίνει… Ο Γκάλης πήγε στ’ αποδυτήρια, επικαλέσθηκε αδιαθεσία κι έμεινε εκεί, χωρίς να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στο γήπεδο, μαζί με τον έφορο Μάνο Παπαδόπουλο".
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας διαβάζουμε:
"Δέκα λεπτά μετά το ημίχρονο ο Γκάλης έφυγε μόνος του από το γήπεδο κι όταν τον ρώτησαν «τι έπαθες;», απάντησε: «Ο προπονητής θα σας πει τι έχω. Κανείς δεν με ξεφτίλισε ποτέ έτσι»! Το ματς συνεχίστηκε και στη λήξη ήταν η σειρά του Πολίτη να επικαλεστεί λόγους υγείας και να αποχωρήσει, χωρίς να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου»".
Σαν φινάλε, παραθέτουμε το τελευταίο φύλλο αγώνα (από το Αμπελόκηποι ΠΑΟ) της τεράστιας καριέρας του μεγάλου Νίκου Γκάλη…

 
Πηγή: sportdog.gr

Πρόβλημα έχει... Και χρόνο έχει!!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λιέτουβος Ρίτας, η οποία πιστοποιεί τα προβλήματα, αλλά δεν φέρνει την καταστροφή.
"Θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό αυτή η ήττα από τη Λιέτουβος;" με ρώτησε ένας φίλος το πρωί... Κούνησα αδιάφορα και αρνητικά το κεφάλι δεξιά αριστερά. "Ούτε καν..." του απάντησα. Πριν από ελάχιστες ώρες, μέσω των σελίδων του GOAL, έγινε παρέλαση και υπόκλιση στο ελληνικό μπάσκετ (σε συλλογικό επίπεδο) των κορυφαίων και κάποιων εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρωλίγκα. Κάποιοι αποθέωσαν τη μαγιά του Ελληνα παίκτη, που κάνει τη διαφορά. Οι περισσότεροι όμως συμφώνησαν ότι οι ομάδες μας στην Ευρωλίγκα έχουν τη γνώση και την εμπειρία να είναι έτοιμες ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Οταν τα τρόπαια εν τέλει εμφανίζονται στο τραπέζι και αναμένουν δύο χέρια να τα αρπάξουν, ακριβώς εκείνη τη στιγμή οι δαιμόνιοι Ελληνες θα βρουν τον τρόπο για να καταφτάσουν πρώτα και να τα αγκαλιάσουν.
Δε θα ανακαλύψει την Αμερική κάποιος αν ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Είναι σαφές και οθφαλμοφανές. Σε όλα τα επίπεδα. Από τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες (ο Διαμαντίδης είχε 1/4 βολές πριν ευστοχήσει στο τρίποντο της ισοφάρισης) μέχρι και τα πιο χοντροκομμένα κομμάτια του αγώνα (άμυνα, επίθεση, διαχείριση ρόστερ).
Η ήττα από τη Λιέτουβος πιστοποίησε τα προβλήματα που αναδείχτηκαν στον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Η καταστροφή δεν ήρθε όμως. Και αυτή (αν υπάρχει τέτοια λέξη στον αθλητισμό) αργεί πολύ ακόμα. Αργούν ακόμα οι ήττες που θα βάλουν στον τοίχο τον Παναθηναϊκό, ή θα τον ρίξουν στο καναβάτσο. Προς στιγμήν, κάθε εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός που αγωνίζεται σήμερα, είναι διδακτική. Ενα από τα μεγαλύτερα κλισέ που χρησιμοποιείται στην δημοσιογραφική γλώσσα του μπάσκετ είναι αυτή: "Η ήττα είναι σαν το λίπασμα. Βρωμάει, αλλά κάνει καλό". Κι όσο πιο νωρίς έρχεται στη διάρκεια της σεζόν, κάνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα.
Μπορεί οι δύο κόσμοι, αυτός του ΝΒΑ με τον δικό μας, της Ευρωλίγκα, να μην ταιριάζουν σε τίποτα και να βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους με ελάχιστες συγκλίσεις, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, η διάρκεια της σεζόν στις δύο διοργανώσεις είναι όμοια με πολλά κοινά σημεία. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των αγώνων που δίνουν οι ομάδες (όπου κι εκεί αρχίζει να παρατηρείται σύγκλιση), μα στον τρόπο αντιμετώπισης ολόκληρης της χρονιάς εκ μέρους των προπονητών και κυρίως των αρμόδιων για τη φυσική κατάσταση των παικτών. Ιδιαίτερα η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αποτελεί ουσιαστικά (για τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες) μία συμβατική, κουραστική υποχρέωση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πολλοί παίκτες κορυφαίου επιπέδου, προέρχονται από την σεπτεμβριανή ταλαιπωρία του Ευρωμπάσκετ.
Στόχος είναι να ξεπεραστεί η πρώτη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε επίπεδο τραυματισμών και παράλληλα να χρησιμοποιηθεί σαν μία μεταβατική περίοδος, όπου οι παίκτες θα συνέλθουν από τραυματισμούς, ή υπερφόρτωση εξαιτίας των Εθνικών ομάδων. Κι όταν έρθει ο Ιανουάριος με τα πρώτα παιχνίδια για τη φάση των "16" να γίνει το πρώτο φορμάρισμα.
Σημασία δεν έχει να κερδίζεις παντού και πάντα, αλλά εκεί που πρέπει. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Και στο ΝΒΑ έτσι δε γίνεται;
Η καταστροφή για τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε λοιπόν... Αποτυχία θα είναι να μην διδαχθεί από τα λάθη του και να οδεύσει χωρίς βελτιώσεις μέχρι το φινάλε. Να προσπαθήσει δηλαδή, διότι αν δε βελτιωθεί, δε θα φτάσει στο φινάλε.
Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ άσχημη για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι του και οι αυτοματισμοί δεν λειτουργούν. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται ανάγνωση. Το γεγονός ότι οι αυτοματισμοί ουσιαστικά δεν υπάρχουν δεν είναι θέμα επανάληψης στην προπόνηση, ούτε χημείας. Οι ίδιοι παίκτες είναι που τους δοκιμάζουν. Οι συνεργασίες του Διαμαντίδη με τον Λάσμε, ή τον Γκιστ, είναι απαγορευμένες από τις αντίπαλες άμυνα διότι...
α) Γνωρίζουν πλέον πως να τις αντιμετωπίσουν μετά το περσινό πάρτι που έκαναν (κυρίως) οι δύο παίκτες
β) Δεν υπάρχει ρυθμός και ταχύτητα στην επίθεση, ώστε να εκμεταλλευτεί ο Διαμαντίδης το παραμικρό λάθος της άμυνας. Ταχύτητα δε σημαίνει τρέξιμο. Ταχύτητα σημαίνει γρήγορα κυκλοφορία της μπάλας, εκρηκτικά σπριντ σε μικρή απόσταση για να στηθεί ένα σκριν, πολλές γρήγορες πάσες...
Οσο ο Παναθηναϊκός θα παίζει σε ένα τέμπο στο πέντε εναντίον πέντε, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης είναι ακόμα βαρύς, ο Λάσμε είναι εκτός εαυτού και με πολύ λάθος ψυχολογία, λόγω του τραυματισμού του, ο Ούκιτς παίζει με λαβωμένο αχίλλειο, οι αντίπαλοες άμυνες δε θα έχουν προβλήματα και θα μένουν πιστές στο πλάνο τους. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα στην κίνηση (μακριά από την μπάλα ιδιαίτερα) είναι αυτή που θα "σκάσει" τον αμυντικό, που θα βγάλει το πλάνο από το μυαλό του, που θα τον καταστήσει αδύναμο να αντιδράσει όταν έρθει η ώρα της δεύτερης ή της τρίτης περιστροφής. Ετσι δημιουργούνται τα κενά και οι λάθος (ή καθυστερημένες) αντιδράσεις που επέτρεπαν πέρσι στο Λάσμε και τον Γκιστ να κάνουν διαγωνισμούς καρφωμάτων.
Αν γυρίσετε το βλέμμα στους 84 πόντους των πράσινων, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος, διότι πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Μεγάλο μάλιστα.
Στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός δε θα δυσκολευτεί να βρει το δρόμο του. Διαθέτει παίκτες που θέλουν και μπορούν (ίσως καλύτερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη) να αμύνονται. Και πολλές φορές αντλούν την ψυχολογία τους από αυτή (Λάσμε, Γκιστ).
Στα μετόπισθεν το πρόβλημα είναι θέμα χημείας και προπόνησης. Θέμα συνεργασιών. Πολλά, πάρα πολλά σουτ των Λιθουανών έγιναν ξεμαρκάριστα. Και όχι μόνο αυτά που επιδίωκε ο Πεδουλάκης να δώσει (στον Μπαμπράουσκας για παράδειγμα).
Αυτό που μπορεί να θεωρηθεί αδικαιολόγητο όμως, είναι το εξής: Οταν έπαιζε ο Τέπιτς, ο αντίπαλος του μάρκαρε σε απόσταση έξι μέτρων (ορθώς), όταν δε στην πεντάδα ήταν κι ο Μπαμπράουσκας συνέβαινε το ίδιο με λίγο περισσότερη προσοχή. Ουσιαστικά δύο παίκτες δηλαδή, έπαιζαν ...λίμπερο. Με δύο παίκτες συν στην άμυνα, είναι απαράδεκτο να δέχεσαι όλα τα μακρινά σουτ δίχως πίεση; Εν τέλει, και ο Σεϊμπούτις, μόνος κι έρημος ήταν όταν εκτελούσε.
Εκεί έρχεται και μπαίνει το ζήτημα της ομαδικής προπόνησης και χημείας (όσο και της φυσικής κατάστασης), που έχει επικαλεστεί και ο Αργύρης Πεδουλάκης.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και θέματα τα οποία είναι πιο σοβαρά...
Ο Αρτζι, όπως έγραφα και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, δείχνει να μην έχει μέχρι στιγμής έλεγχο του ρόστερ του. Στην πραγματικότητα, δεν έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του σε ποιες καταστάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον έναν, ή τον άλλον παίκτη. Κυρίως στους ψηλούς. Είναι προφανές ότι αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον Μπατίστ και τον Μαυροκεφαλίδη περισσότερο από δέκα λεπτά στην κανονική διάρκεια του αγώνα, επειδή πίστεψε ότι η όμάδα του αντιμετωπίζει αμυντικό κι όχι επιθετικό πρόβλημα, άρα προτίμησε τους μετρ του είδους Γκιστ και Λάσμε. Επεσε θύμα της σκέψης του, διότι (ιδιαίτερα) ο Λάσμε ήταν εκτός κλίματος σε όλη τη διάρκεια του ματς. Είναι εκτός κλίματος γενικά...
Ο Λάσμε έχει πρόβλημα. Διατηρεί κάθε δικαίωμα να μην παίξει καλά. Δεν είναι όμως, λογικό να έχει νεύρα. Και ο Γκαμπονέζος από το παιχνίδι του ΣΕΦ μοιάζει να έχει πολλά νεύρα, τα οποία εξωτερικεύει και τον στερούν κάθε έννοια συγκέντρωσης στη διάρκεια του ματς. Στο Βίλνιους ο Σονγκάιλα εκμεταλλεύτηκε τα νεύρα του Στεφάν με τον καλύτερο τρόπο και τον εξέθεσε.
Αυτά τα προβλήματα απαιτούν άμεσα λύση!
Υ.Γ. Στην φάση των τελευταίων πέντε δευτερολέπτων ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε απολύτως τίποτα. Και μάλιστα μετά από τάιμ άουτ. Καλά έως εδώ... Στα χιλιάδες παιχνίδια που έχουμε δει όμως, πόσες ομάδες (σε τί ποσοστό εννοώ) έχουν καταφέρει να βγάλουν σπουδαίες φάσεις σε παρόμοιες καταστάσεις; Προσέξτε τι θα απαντήσετε!
Πηγή: gazzetta.gr

Στράτος Σιμόπουλος στο Metropolis: «Τεράστια επένδυση για τον ΠΑΟΚ και την περιοχή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το προπονητήριο της Θέρμης: «Ήμουν στην εκδήλωση που παρουσιάστηκε το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση. Πέραν από το ότι βοηθάει τον ΠΑΟΚ βοηθάει πολύ και την περιοχή γιατί δημιουργεί και κάποιες παράπλευρες δράσεις που θα είναι πολύ σημαντικές για την περιοχή. Έχουμε ανάγκη από τετοιες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να εξαλείψουμε το τέρας της γραφειοκρατίας, ωστόσο, θέλει δρόμο και δουλειά. Μόνο μέσω τέτοιου είδους επενδύσεων μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη και φυσικά μέσω έργων που εκτελούνται από τα προγράμματα της ΕΕ».

Για το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο: «Γνωρίζω πως καταβάλλεται μια προσπάθεια και για το θέμα του ΠΑΟΚ και γενικότερη έτσι ώστε να μην τριπλασιάζονται τα χρέη μέσω διαφόρων προστίμων. Το πού θα καταλήξει αυτή η προσπάθεια δεν το ξέρω και δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος ώστε να εκφέρω ασφαλή άποψη». Πηγή: metrosport.gr

«Χρονιά συντήρησης»

passalis
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, αλλά και για το ποιο πρέπει να είναι το πλάνο για να σταθεί ο σύλλογος στα πόδια του.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Θα αλλάξει πολλά στην ψυχολογία η νίκη με τον Πανιώνιο. Είναι διαφορετικό να έχεις δώσει πέντε παιχνίδια και να μην έχει έρθει η νίκη και να έχεις και την πίεση.
Με τον Πανιώνιο η ομάδα έδειξε ότι έχει κάνει βήματα μπροστά και με τον τρόπο που ήρθε η νίκη με το γκολ του Ουντότζι και με 10 παίκτες, αποτελεί για τους παίκτες ένα πολύ θετικό δείγμα. Το παιχνίδι με τη Βέροια πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αυτό με τον Πανιώνιο και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί», είπε αρχικά.
Για το αν έχει φέρει αλλαγή στην τάξη πραγμάτων η έλευση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Αλλαγή σίγουρα. Κάθε νέος προπονητής φέρνει κάτι διαφορετικό. Η αλλαγή στην ψυχολογία πρέπει να πιστωθεί στον Μιλίνκοβιτς. Θεωρώ σημαντική την προσθήκη του Ηρακλή στα χαφ γιατί με τα τρεξίματα του περιόρισε τα κενά στο κέντρο. Όσο διορθώνεται σε αυτό το πρόβλημα και η δυσκολία στα στημένα, τόσο ο Άρης θα μπορεί να διεκδικεί κάτι καλύτερο.
Στα τελευταία παιχνίδια ο Μιλίνκοβιτς καθιέρωσε μια τετράδα στην άμυνα. Οι πολλές αλλαγές γίνονται στα αμυντικά χαφ από την αρχή της σεζόν. Πρέπει ο Άρης να κατασταλάξει γιατί είναι ένας νευραλγικός χώρος για την αμυντική και την επιθετική λειτουργία».
Για τον Γιάννη Παπαδόπουλο: «Ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε να προσφέρει πράγματα στον Άρη, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Αυτό που είδα από τον Ηρακλή μου άρεσε. Από την άλλη πλευρά η ποιότητα του Παπαδοπούλου πριν δυο χρόνια έδειχνε ότι μπορούσε να βοηθήσει».
Για το αν πιστεύει πως και φέτος ο Άρης θα παλέψει για τη σωτηρία του: «Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στην πορεία του Άρη φέτος, αυτό που εύχομαι είναι να πετύχει την σωτηρία πιο νωρίς. Πρέπει οι φίλαθλοι του Άρη να καταλάβουν ότι και η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά συντήρησης και διατήρησης των κεκτημένων. Από τους νεαρούς παίκτες που έχει και σιγά σιγά με βάση τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής και κάποιες προσθήκες μπορεί  να δημιουργήσει κάτι το εξαιρετικό».
Ακόμα πρόσθεσε: «Το άρθρο 99 όπως και το άρθρο 44 είναι μια λύση που δίνεται στην ΠΑΕ για να σβήσει κάποια από τα χρέη του παρελθόντος. Ο Άρης πρέπει να αξιοποιήσει τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Υπάρχει ταλέντο, άλλα δεν πρέπει να τους φορτώνονται ευθύνες που δεν μπορούν να σηκώσουν ακόμα».
Για το ποιο πρέπει να είναι το πλάνο για να ορθοποδήσει η ομάδα: «Θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους νεαρούς γιατί είναι μονόδρομος. Έχουν περάσει οι εποχές που διέθεταν υπέρογκα ποσά σε συμβόλαια. Πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση στην υποδομή και από εκεί να χτιστεί ο Άρης. Σιγά σιγά θα έχουν μια εξέλιξη. Μπορεί να ακούγεται μακρινό και κουραστικό, άλλα αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος. Να δημιουργήσεις και όχι να αγοράσεις. Είτε έχει το δικαίωμα να κάνει είτε όχι μεταγραφές πρέπει να κάνει αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα. Με αυτό και με προσεκτικές επιλογές στους μεγαλύτερους παίκτες μπορεί σιγά σιγά να ανέβει η ομάδα. Υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσεις».
Πηγή: arenafm.gr

Πρόβλημα με το άρθρο 44!!

paiktes aek
Η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι σε εξέλιξη, οι οικονομικές εκκρεμότητες όμως από την ένταξη της στο άρθρο 44 είναι ακόμα σε ισχύη και αν δεν ρυθμιστεί άμεσα το χρέος, τότε θα πρέπει να εξοφληθεί από το σύνολό του τα φυσικά πρόσωπα.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην από πληρωμή των δυο δόσεων που έχουν απομείνει. Συγκεκριμένα η μια δόση που ανέρχεται στο 1,235 εκατ. ευρώ, θα έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει σταθεί ακόμα δυνατό. Ωστόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ που ασχολούνται με το θέμα, έκανα μια κίνηση προς την Εφορία να εξοφλήσουν την δόση τμηματικά αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Αντίθετα, η Εφορία απέστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ και ζητάει την πληρωμή των δόσεων μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα προχωρήσει στη διάρρηξη που προβλέπει το άρθρο 44. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος των 220 εκατ. ευρώ περίπου που είναι το οφειλούμενο ποσό θα πρέπει να εξοφληθεί από τα φυσικά πρόσωπα της Ένωσης. Όσοι δηλαδή από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως και το 2004 είχαν ασχοληθεί με τα οικονομικά της ΑΕΚ θα πρέπει να βρουν τρόπο να καταβάλουν τα ποσά στην Εφορία
Πηγή: arenafm.gr

Οδηγίες για το ντέρμπι από την Κ.Α.Ε. Άρης!!

3988
Η Κ.Α.Ε. Άρης εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας οδηγίες, θέλοντας να προστατεύσει την ομάδα, ενώ παράλληλα ενημερώνει τους φιλάθλους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.
Αναλυτικά:
Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, θέλοντας να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, εν όψει του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ 2013-2014 με τον ΠΑΟΚ (19/10, 21.30), θα ήθελε να τονίσει τα εξής:
Τα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ (Γρ. Λαμπράκη 2) θα είναι ανοικτά από τις 11.00 το πρωί έως τις 19.30, ώστε να εξυπηρετούνται οι φίλαθλοι που θέλουν να προμηθευτούν το εισιτήριο του αγώνα, το εισιτήριο διαρκείας ή να παραλάβουν την κάρτα εισόδου-διαρκείας τους. Από τις 19.30 θα λειτουργούν τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου, τα οποία θα πωλούν εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Τονίζεται ότι από τις 17.00 έως τις 22.00 η Εγνατία από το ύψος του Συντριβανίου μέχρι την Γ’ Σεπτεμβρίου και οι δρόμοι γύρω από το Αλεξάνδρειο θα είναι κλειστοί και, επομένως, καλό θα ήταν όσοι προσέρχονται στο γήπεδο, να αποφύγουν την Εγνατία.
Επίσης, για λόγους ασφαλείας και για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του ελέγχου και της εισόδου στο γήπεδο, παρακαλούνται οι φίλαθλοι να μην έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες κλπ και να προσέλθουν εγκαίρως για την ταχεία εξυπηρέτησή τους.
Η ομάδα μας δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι στο “Nick Galis Hall” , το πρώτο της τη φετινή χρονιά και με την παρουσία των φιλάθλων της, μπορεί να κάνει όλη την Ελλάδα να θαυμάσει την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν και να καταστήσει τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ για ακόμη μία φορά αντικείμενο θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση. Ας προστατεύσουμε την ομάδα μας, χωρίς αντικείμενα και υβριστικά συνθήματα και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Πολίτης για Νίκο Γκάλη!

Κώστας-Πολίτης Ο προπονητής του «τίτλου» Κώστας Πολίτης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης γύρω από το μπάσκετ. Μίλησε για του «μεγάλους» της Αθήνας, για Άρη και ΠΑΟΚ και το ντέρμπι που πλησιάζει ενώ αναφέρθηκε στον Νίκο Γκάλη και στις διαμάχες που είχαν στον Παναθηναϊκό.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Κώστας Πολίτης χαρακτήρισε ντέρμπι στα λόγια την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ ενώ παρά του ότι είναι πιο κοντά στον «δικέφαλο», έχρισε φαβορί τους «κίτρινους». Επίσις αναφέρθηκε σε παλιές ιστορίες αλά και στην κόντρα που είχε με τον Νίκο τον Γκάλη. «Κάποιοι άλλοι τον έβαλαν σε ταξί να φύγει» είπε χαρακτηριστικά για το επεισόδιο που έγινε σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια που έφυγε ο Γκάλης από το γήπεδο των Αμπελόκηπων στο ημίχρονο και έπειτα «άδοξα» σταμάτησε και το μπάσκετ.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Είναι πρώτο παιχνίδι, δεν παρουσιάστηκε καλός, δεν είναι έτοιμος ακόμα, φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση για να μπορέσει να χτυπήσει δυνατά παιχνίδια εκτός έδρας. Όλα κρίνονται στο τέλος, ακόμα είναι στην αρχή και υπάρχει ακόμα δρόμος, αυτό που με ξάφνιασε χθες είναι ότι μια ομάδα έμπειρη σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να χάνει στην παράταση».
Για τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος από πέρσι. Έχει καλύτερη ισορροπία ειδικά μέσα στα καλάθια, δεν έχει αποκτήσει τους μεγάλους παίκτες αλλά πήρε παίκτες ικανούς να αναπληρώσουνε τις περσινές αδυναμίες. Πλέον και οι πιτσιρικάδες του έχουν αποκτήσει εμπειρίες αλλά και πολλές εικόνες και θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο».
Για τον Άρη: «Η εικόνα του Άρη φέτος είναι πολύ θετική. Τον είδα στα δυο παιχνίδια, έχει νέους ικανούς παίκτες, όχι βέβαια για να φτάσει πολύ ψηλά καθώς και χωρίς ξένους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά θεωρώ ότι θα τα πάει πολύ καλά».
Για το ντέρμπι: «Ντέρμπι στα λόγια . Εγώ έχω δουλέψει στον ΠΑΟΚ , είμαι πιο κοντά στον ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει. Μ’αρέσει ο Άρης όμως, έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καλή χημεία και πολύ ενθουσιασμό. Αν έδινα κάποιων φαβορί θα έλεγα ότι είναι ο Άρης. Ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε καθόλου από πέρσι, δεν πρόβλεψε να πάρει τέσσερα-πέντε παιδιά. Τι και αν έφυγε ο Παπαδόπουλος, καλός παίκτης αλλά θα μπορούσε να καλυφτεί το κενό του. Δεν βλέπω τίποτα καινούργιο στον ΠΑΟΚ αλλά βλέπω στον Άρη όπως είπα».
Για την κόντρα με τον Νίκο Γκάλη στον Παναθηναϊκό: «Δεν υπήρχε κάτι προσωπικό με τον Γκάλη, δεν ήθελα ούτε να τον διώξω τότε απλά ήταν μια κακή στιγμή, λειτούργησαν κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν ήταν καλοί προς τον Γκάλη αλλά και προς τα εμένα. Άνθρωποι από την διοίκηση, δεν ήταν αγωνιστικός ο αποκλεισμός του Γκάλη. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, μια μεγάλη φυσιογνωμία αλλά δεν μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στα 36 του. Μακάρι να ήταν στα 26 ο Γκάλης και να τον είχα μια δεκαετία ακόμα. Τον παραδέχομαι τον Γκάλη αλλά στην εποχή που πρέπει».
Για την ιστορία με το ταξί: «Άλλοι τον πήραν και τον έβαλαν στο ταξί, ο Νίκος θα έφευγε κανονικά με το πούλμαν της ομάδας. Όταν του είπα του Νίκου ότι αφού δεν μπορείς να παίξεις κάτσε στα αποδυτήρια, βγήκα έξω και οι «καλοθελητές» τον πήραν και έφυγαν. Από τότε δεν μιλήσαμε ποτέ, δεν έχουμε βρεθεί κιόλας. Δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως ότι έγινε πριν από 20 χρόνια είναι τελειωμένο. Άμα τον δω τώρα θα ήθελα να μάθω πως είναι η υγεία του αλλά και η οικογένεια του».
Πηγή: arenafm.gr

«Έχει αποδείξει ότι στηρίζει ο κόσμος»

aggelidis
Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη, Ντίνος Αγγελίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον νεαρό κορμό της ομάδας φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Γκάλη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: «Εννοείται ότι όταν δίνεις μια σειρά αγώνων σε λίγες μέρες, από μικρά λάθη, από τραυματισμούς ή έλλειψη συγκέντρωσης είναι λογικό να μην έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Η δουλεία μας είναι να παίζουμε πολλά παιχνίδια σερί. Πολλοί από εμάς είχαμε και τρεις προετοιμασίες το χρόνο και με τις υποχρεώσεις της εθνικής. Θα γκρινιάζουμε για τη δουλεία μας; Τι να πουν και στο ΝΒΑ;».
Συνέχισε λέγοντας: «Είναι διαφορετικό το παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Έχουν περάσει 10 μέρες και οι δύο προπονητές θα έχουν αναλύσει τα λάθη τους. Ήταν πιο αποφασιστικός ο Άρης στο πρώτο ματς. Πάντα όταν συναντιούνται δυο «αιώνιοι» σε λίγες μέρες δεν μπορείς να προεξοφλήσεις τίποτα.
Υπάρχει το γόητρο. Υπάρχει ο εγωισμός του κάθε αθλητή και αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτό το ματς. Θεωρητικά η πλάστιγγα γέρνει στον Άρη που θα έχει και τον κόσμο του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Όποιος έχει καρδία και πίστη και όποιος κάνει λιγότερα λάθη, αυτός συνήθως είναι ο νικητής.
Ομάδες που ήταν τα φαβορί και με μεγαλύτερες προσδοκίες από λεπτομέρειες έχασαν όχι μόνο τα παιχνίδια, άλλα και πρωταθλήματα».
Για τα νέα παιδιά που βγαίνουν μέσα από την κρίση: «Με ικανοποιεί το γεγονός πως ο κορμός στηρίζεται σε Ελληνόπουλα, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν πληρώνουν οι καλαθοσφαιριστές το τίμημα της οικονομικής κρίσης. Οι ομάδες που παίζουν σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να τις δούμε σε παλιότερη εποχή. Είναι καλό που έχει επεκταθεί στην επαρχία, άλλα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, είναι και στην Ευρώπη. Για παράδειγμα η Γιουγκοπλάστικα ή η Παρτιζάν. Πρέπει να προσαρμοστούμε».
Για τον κόσμο: «Οι φίλαθλοι, ιδιαίτερα του Άρη, έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι όποια και αν είναι η κατάσταση στην ομάδα, με οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, στήριξαν το σύλλογο και αυτό κάνουν και τώρα. Εύκολα ταυτιζόμαστε με παίκτες που τους βλέπουμε καθημερινά. Παλιότερα περνούσαν σαν κομήτες οι ξένοι παίκτες… Μέχρι να τους μάθουμε έφευγαν.
Για τον Νίκο Γκάλη: «Πράγματι, ο Νίκος ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Μαζί με τον Γιαννάκη και τους άλλους, για εμάς τους μικρότερους λειτούργησαν σαν δάσκαλοι αγωνιστικά και ανθρωπιστικά. Μάθαμε πολλά. Δυστυχώς, όχι μόνο στον Άρη, αλλά και στον Παναθηναϊκό με τον Διαμαντίδη, είναι λίγες οι ομάδες που έχουν την τύχη να έχουν παίκτες που μπορούν να παρασύρουν θετικά τους συμπαίκτες τους. Ο σουπερ σταρ έχει έλλειψη τώρα στην Ευρώπη. Προσπαθούμε ημίμετρα να κρατήσουμε ψηλά το μπάσκετ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μια τάση να έχει το μπάσκετ στο DNA της. Αν δεν έρθει η καινούργια φουρνιά που θα περάσει στους νέους τις γνώσεις της, θα έρθει κατηφόρα μέχρι να φτάσουμε και πάλι στην κορυφή».
Πηγή: arenafm.gr

«Θα δούμε διαφορετικό ΠΑΟΚ»

korfas
Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ, Τζον Κόρφας, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το μεγάλο ματς του Σαββάτου ανάμεσα στον Άρη και το «δικέφαλο του Βορρά».
Αναλυτικά όσα είπε:
«Ήταν διαφορετικό το μπάσκετ τότε. Πήγα στο παιχνίδι για το κύπελλο. Πιστεύω ήταν πολύ νωρίς για ένα ματς σαν αυτό. Δεν έπαιξαν ούτε ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Ήταν ο πρώτος αγώνας τους και ήταν πολύ νωρίς, είπε αρχικά για το πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο.
Για την απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου από την φετινή ομάδα: «Είναι πρόβλημα γιατί οι παίκτες που είναι τώρα πρέπει να παίξουν με διαφορετικό στυλ. Δεν έχουν τον ψηλό που θα ποστάρει και θα πασάρει στην επίθεση, ούτε τον ψηλό στην άμυνα».
Για τον Μπόγρη: «Πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος σε 2-3 μήνες, αλλά το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη δεν είδα μια ομάδα που ήταν έτοιμη. Δεν θέλω να πω κάτι με ένα παιχνίδι που είδα. Δεν είμαι στην προπόνηση κάθε μέρα. Μπορεί εκεί να δείχνει ότι είναι μεγάλος παίκτης. Θα περιμένω να τον δω πρώτα».
Για τον Κούπερ: «Από ότι άκουσα είναι πολύ καλός παίκτης. Πρεσάρει πολύ καλά και ντριπλάρει επίσης καλά. Μου αρέσει αυτό που είδα, αλλά θέλει χρόνο να δείξει πόσο καλός είναι  και πιστεύω θα είναι καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Η καριέρα του στην Αμερική δείχνει ότι είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά θέλει υπομονή».
Για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα είπε χαριτολογώντας: «Λίγο δύσκολο γιατί είμαι λίγο αργός τώρα. Μπορώ να σουτάρω, αλλά μόνο αυτό (σ.σ. γέλια). Νομίζω, είχα κάποια χρόνια που ήταν καλυτέρα από τα άλλα, αλλά ναι είχα τέτοια ποσοστά στις βολές… Γύρω στο 85%. Έκανα προσπάθεια να σουτάρω 100 βολές κάθε μέρα στο πανεπιστήμιο. Έκανα σουτ γενικά. Στην προπόνηση σουτάραμε πολλές βολές. Ο πλέι μέικερ πρέπει να βάζει τις βολές στο τέλος του παιχνιδιού. Ο προπονητής μου είπε ότι αν δεν βάζω βολές δεν θα παίζω».
Για το ιδιαίτερο στυλ που είχε στο να σουτάρει με το ένα χέρι: «Όταν άρχισα να σουτάρω τζαμ σουτ είχα πρόβλημα με το αριστερό χέρι και σιγά σιγά το άφηνα πιο έξω… Κάποια στιγμή χτύπησα στο αριστερό χέρι».
Έκλεισε κάνοντας το σχόλιό του για το παιχνίδι: «Θα δούμε ένα διαφορετικό ΠΑΟΚ το Σάββατο. Μια πιο έτοιμη ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

«Άλλο πράγμα ο Γκάλης»

romanidis
Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη, στη «χρυσή» εποχή της ομάδας, Μιχάλης Ρωμανίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο Νίκο Γκάλη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Είναι σημαντική για το γόητρο των δύο ομάδων μια νίκη. Τα παλιά χρόνια ήταν διαφορετικά τα πράγματα γιατί κρινόταν ο τίτλος, αλλά δεν παύει και τώρα να είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που προκαλεί ενδιαφέρον ακόμα και στην Αθήνα. Με ρωτάνε φίλοι μου από εκεί πως είναι οι ομάδες εδώ πάνω.
Τη δεκαετία του ‘80 πρωταγωνιστούσαν και οι δύο. Ο Άρης που πρωταγωνιστούσε στο πρωταθλητριών, αλλά και ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε ευρωπαϊκό κύπελλο», είπε αρχικά για το επερχόμενο ντέρμπι.
Για τους νεαρούς που παίζουν τώρα στις ομάδες: «Μέσα από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα μπορεί στον αθλητισμό να βγει κάτι καλό. Είναι σημαντικό που πολλές ομάδες δίνουν έμφαση στα νέα παιδιά. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός φέρνουν ταλαντούχα παιδιά. Ο Άρης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση παρόλο που το κάνει αναγκαστικά. Οι παράγοντες έχουν αυτή τη φιλοσοφία παρά το γεγονός πως δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο. Έχουμε την δυνατότητα να δούμε νέα παιδιά και ο κόσμος έχει την ανάγκη να τους δει.
Για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Κύπελλο: «Όχι, δυστυχώς δεν το είδα. Πάντα είναι διαφορετικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Είναι ανέτοιμες και χρειάζονται λίγο χρόνο. Πολλές ομάδες έχουν καινούργια ρόστερ. Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουν χημεία και να βγάλουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιθυμούν και οι προπονητές».
Για το κάλεσμα στον Νίκο Γκάλη ώστε να ασχοληθεί με τα κοινά του Άρη: «Είναι θετικό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει τη διάθεση να ασχοληθεί. Είναι σημαντικό να είναι κοντά στην ομάδα. Το επιθυμούν χρόνια οι διοικούντες. Μακάρι να επιστρέψει σε ένα πόστο που θα έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα θέματα του Άρη».
Συνέχισε για τον Γκάλη λέγοντας: «Όταν έχεις δίπλα σου ένα τόσο μεγάλο παίκτη και βλέπεις πράγματα από αυτόν σου δίνουν κίνητρο να ακολουθήσεις του ρυθμούς αυτού του αθλητή. Η παρουσία του στο γήπεδο βοηθούσε όλα τα παιδιά. Τότε υπήρχαν πολλά παιδιά που προωθήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα. Σου δίνει κίνητρο να βελτιωθείς».
Για το γεγονός πως έτρεχε τα σκαλιά του Παλέ: «Ισχύει. Όχι μόνο του Παλέ, αλλά και του Καυτανζογλείου. Ο Νίκος (σ.σ. Γκάλης)  έκανε περισσότερα από εμάς,. Ήρθε από την Αμερική και είχε πολύ καλύτερη υποδομή εξαιτίας της προπόνησης του εκεί. Έκανε πολύ περισσότερα πράγματα και την επομένη του αγώνα γυμναζόταν μόνος του. Έτρεχε και έκανε και βάρη. Δεν ήθελε ποτέ να χάνει. Ακόμα και στο μονό στην προπόνηση που παίζαμε 3 εναντίον 3 και 5 εναντίον 5 δεν ήθελε να χάνει ποτέ. Ήταν ένας λόγος που τσακωνόμασταν πολλές φορές. Όχι σοβαρά, αλλά μέσα στην προπόνηση. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει η ένταση και το άγχος, αλλά το καλό είναι να δίνεται λύση. Έχει γίνει και σε μας, αλλά όχι για να δημιουργήσει προβλήματα».
Για τη συνύπαρξη Γκάλη-Γιαννάκη: «Είναι τελείως διαφορετικοί και το καλό είναι ότι «έδεσαν» μέσα στο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι είναι και οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες έδεσαν και βοήθησαν την ομάδα για τις σπουδαίες επιτυχίες τους.
Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται ότι ο Γκάλης ήταν ο κορυφαίος. Δεν παύει όμως και ο Γιαννάκης να ήταν ένας σπουδαίος παίκτης που βοήθησε τις ομάδες του και την Εθνική.
Πάντα σε μια ομάδα όταν υπάρχουν τέτοιες προσωπικότητες είναι λογικό να υπάρχουν συγκρούσεις. Υπήρχαν σε λογικά πλαίσια. Πάντα υπήρχαν. Δεν μιλάω για την δεκαετία του ‘80 μόνο, αλλά και για τώρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν διαφωνίες σε λογικά πλαίσια. Το σημαντικό ήταν ότι δεν φαινόταν αυτό μέσα στο γήπεδο. Υπήρχε και ο Ιωαννίδης που έπαιζε μεγάλο ρολό σε αυτό για να μην βγουν προς τα έξω».
Για το επεισόδιο ανάμεσα στον Γκάλη και τον Ιωαννίδη στη Βουλγαρία: «Ήταν μια σύγκρουση που έγινε ανάμεσα του Ιωαννίδη με τον Γκάλη που οδήγησε σε μεγάλη διαφωνία. Δεν έφτασε στα άκρα η ιστορία, αλλά πέσαμε και τους χωρίσαμε. Ήμουν πολύ κοντά σε αυτό που έγινε, αλλά δεν έγινε τίποτα παραπάνω από το να βρεθούν κοντά στο να πιαστούν στα χέρια».
Πηγή: arenafm.gr

«Ακόμα και να παυθεί το πρωτάθλημα»

Θέμα ακόμα και για παύση του πρωταθλήματος της Football League -ως αντίδραση στο ενδεχόμενο ν’ ανέβουν δυο και όχι τρεις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα- θέτει ο Ολυμπιακός Βόλου.

«Ακόμα και να παυθεί το πρωτάθλημα»
Την άποψη ότι θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, αν χρειαστεί, στο θέμα του πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Football League εξέφρασε ο Δημήτρης Καραγιάννης.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Ένωσης, Σπύρο Καλογιάννη -η οποία κοινοποιείται και σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας- ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου χαρακτηρίζει «πραξικόπημα» την απόφαση της Σούπερ Λίγκα να προβιβαστούν δυο ομάδες.

Αφού το βασίζει, δε, στα όσα αναγράφονται στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων, ζητά να συζητηθεί ακόμα και η παύση αυτού της Football League ως μέσο αντίδρασης.


Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Καραγιάννη

«Προς πρόεδρο Football League

Κοινοποίηση: Ομάδες Football League

Κύριε πρόεδρε,

Το 2011 έγινε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω πραξικόπημα), απέναντι στο οποίο δυστυχώς το ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έμεινε αμέτοχο και απαθές για ανεξήγητους μέχρι και σήμερα λόγους. Πολύ σύντομα όμως θα λάμψει η αλήθεια, μια και τα τότε θεσμικά όργανα δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα δυστυχώς κάποιοι -και ιδιαίτερα η πλευρά της Σούπερ Λίγκα- καλλιεργούν ένα κλίμα, ενεργώντας καθαρά και μόνο με βάση τα συμφέροντα τους και όχι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου για τον υποβιβασμό στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δύο ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα και την άνοδο δύο ομάδων από τη Football League.

Τις προθέσεις αυτές επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ κ. Μώραλης, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι δήθεν την άλλη βδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Football League για να συζητήσουν δήθεν το θέμα αυτό.

Τεχνηέντως δε διαρρέει στα ΜΜΕ ως ζήτημα υπό συζήτηση το συγκεκριμένο ανύπαρκτο θέμα, το οποίο έχει εκ της προκηρύξεως των πρωταθλημάτων εδώ και μήνες ξεκαθαρίσει: Με την ολοκλήρωση της περιόδου θα ανέλθουν τρεις ομάδες από τη Football League και αντίστοιχα θα υποβιβαστούν τρεις από τη Superleague.

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου όλων των πρωταθλημάτων κάποιοι αθεόφοβοι, ώστε για άλλη μία φορά να διαπράξουν ένα νέο πραξικόπημα, γελοιοποιώντας του θεσμούς και τους νόμους.

Κύριε πρόεδρε, με όλο το σεβασμό, ζητούμε από εσάς να απέχετε από κάθε είδους συζητήσεις και συσκέψεις με παράνομο περιεχόμενο συζήτησης. Σας καλούμε δε να συγκαλέσετε άμεσα γενική συνέλευση των μελών της Football League με θέμα αν χρειαστεί την παύση του πρωταθλήματος. Τώρα πριν να είναι αργά. Να θέσετε άμεσα σε ισχύ τις κλειστές ώρες όπως προκύπτει από τις διατάξεις της ΟΥΕΦΑ. Να απέχετε από κάθε συζήτηση με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας.

Κύριε πρόεδρε, ελπίζουμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων γιατί τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και το σύνολο των ομάδων σας έχει ψηφίσει αφενός γιατί σας περιβάλλει με εμπιστοσύνη και αφετέρου γιατί σας θεωρεί πολύ ικανό ώστε να εκπροσωπείτε τα συμφέροντα του συνόλου των ομάδων της Football League.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καραγιάννης

Πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».

Προσφυγή και ο Βελάσκες!!

Ο Σέμα Βελάσκες κατέθεσε προσφυγή για να διασφαλίσει οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σήμερα βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας.

Προσφυγή και ο Βελάσκες!
Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού (έστω και «κομμένος») κατέθεσε προσφυγή, προκειμένου να διασφαλιστεί για τις οφειλές του «τριφυλλιού».

Ο αμυντικός από τη Βενεζουέλα, μάλιστα, βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ και έκανε με τους ανθρώπους της ομάδας μια συζήτηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που γίνονται. Από το «πράσινο στρατόπεδο», πάντως, τονίζουν ότι η προσφυγή του παίκτη δεν επηρεάζει την πορεία των συζητήσεων, που θα συνεχιστούν.
Πηγή: sport-fm.gr

Με Μέντες και Ατζαγκούν ο ΠΑΟ!

Οι σκέψεις του Γιάννη Αναστασίου για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό.

Με Μέντες και Ατζαγκούν ο ΠΑΟ
Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό, στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» έκαναν ασκήσεις κατοχής «5-2», έπαιξαν δίτερμα και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Ο Αποστολόπουλος υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Σε ό, τι αφορά, τώρα, τις σκέψεις του Γιάννη Αναστασίου για την ενδεκάδα, το πιθανότερο είναι να βάλει τον Μέντες ως αμυντικό χαφ, στο 4-3-3 και εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα, Πράνιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, δεξιά θα είναι ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νάνο.

Από εκεί και πέρα, στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Μπεργκ, αριστερά ο Κλωναρίδης και δεξιά, κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθεί ο Ατζαγκούν και όχι ο Ντίνας. Βέβαια, ο Νιγηριανός θα συγκλίνει αρκετά και θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Δεν θα είναι, δηλαδή, κλασσικό εξτρέμ.

Περίπου 10000 στη Λεωφόρο
Αρκετό κόσμο περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού», ίσως και λίγο παραπάνω, θα βρεθούν στη Λεωφόρο και θα ενισχύσουν την αγαπημένη τους ομάδα, στην προσπάθεια για επιστροφή στις νίκες.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις εγγραφές στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», συνεχίζουν να αυξάνονται, με αφορμή τα εισιτήρια με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα μέλη θα έχουν προτεραιότητα για το ντέρμπι, οι νέες εγγραφές έχουν φτάσει μέχρι αυτή την ώρα (13:00) τις 247. Πηγή: sport-fm.gr

«Ασπρόμαυρο» τσεκάρισμα στη Ρόδο!!

Την πρόοδο των παιδιών της Ακαδημίας του ΑΕΣ Ευκλή Σορωνής, η οποία συνεργάζεται με την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ, παρακολούθησε ο Αλέκος Θεοδωρίδης.

«Ασπρόμαυρο» τσεκάρισμα στη Ρόδο
(Photo: paokfc.gr)
Κατευθύνσεις έδωσε ο Αλέκος Θεοδωρίδης στους νεαρούς παίκτες της Ακαδημίας του ΑΕΣ Ευκλή Σορωνής, περνώντας παράλληλα την αγωνιστική φιλοσοφία των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Ο βοηθός προπονητή της ομάδας Κ17 βρέθηκε στη Ρόδο, μίλησε με τα παιδιά της Ακαδημίας του ΑΕΣ Ευκλή Σορωνής και στη συνέχεια ξεχώρισε κάποιους από τους φερέλπιδες ποδοσφαιριστές.

Κάποιοι εξ αυτών, όπως είναι φυσικό, ξεχώρισαν και το επόμενο διάστημα θα κληθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και αξιολογηθούν από τους ιθύνοντες του συλλόγου.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ανησυχούμε»

«Δεν ανησυχούμε» Δεν υπάρχει ανησυχία στην Καλλονή για την υπόθεση της εύρεσης της απαγορευμένης ουσίας στον Γ. Μανούσο. Αυτό μετέφερε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Στράτος Σεφτελής,
ο οποίος –μάλιστα- επεσήμανε ότι η ουσία αυτή είναι καταπραϋντική και υπάρχει δεδικασμένο με αθώωση ποδοσφαιριστή.

«Ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία. Δεν υπάρχει όμως ανησυχία από την πλευρά της Καλλονής, καθώς είναι μια ουσία η οποία δεν ανεβάζει την απόδοση, είναι θεραπευτική, και καταπραϋντική. Βρέθηκε σε οριακό ποσοστό πάνω από το 30% που ορίζουν οι κανονισμοί», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Ο Μανούσος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Περνάει δύσκολες στιγμές. Εμείς δεν ανησυχούμε καθώς υπάρχει δεδικασμένο με τον Ρόκα που αθωώθηκε και για αυτό και εμείς το ανακοινώσαμε. Είναι λάθος που δεν είχε δηλωθεί. Αν είχε δηλωθεί δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το πταίσμα της ομάδας ήταν αυτό».

Χωρίς Γκρατσίνι και Ζαραδούκα στην Τούμπα!!

Με τρεις απουσίες ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενηθεί στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενόψει της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19/10, 18:15).

Χωρίς Γκρατσίνι και Ζαραδούκα στην Τούμπα
Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για την εκτός έδρας αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Με τρεις απουσίες θα ταξιδέψουν οι Αρκάδες στη Θεσσαλονίκη, αφού στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Γκρατσίνι και Ζαραδούκας, καθώς επίσης και ο Λισγάρας, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του.

Στο πρωινό πρόγραμμα οι παίκτες του τεχνικού του Αστέρα, Στάικου Βεργέτη, έπαιξαν οικογενειακό διπλό και στη συνέχεια δούλεψαν στα στημένα.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα που αποτελείται από 18 παίκτες: Ερνάντεζ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Κοντοές, Πιπίνης, Σέτι, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Εντό, Ουσέρο, Κάφα, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ουρτάδο, Μπαράλες, Χουάνμα και Καράσκο.Πηγή: sport-fm.gr

Το δεύτερο δείγμα περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης!

Ανακοίνωση μέσω της οποία γνωστοποίησε πως θα τοποθετηθεί για το θέμα του Χρίστου Λισγάρα μετά τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος εξέδωσε η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Το δεύτερο δείγμα περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης
Τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος του Χρήστου Λισγάρα θα περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης πριν η ΠΑΕ τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο 27χρονος αμυντικός της ομάδας της Αρκαδίας εντοπίστηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, σε έλεγχο του ΕΣΚΑΝ μετά το τέλος του αγώνα του Αστέρα με την Καλλονή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ σχετικά με την υπόθεση ανίχνευσης απαγορευμένης ουσίας στον ποδοσφαιριστή μας Χρήστο Λισγάρα, θα αναμένει και την εξέταση του δεύτερου δείγματος προκειμένου να τοποθετηθεί στο υπ’ όψη θέμα».

Φαρινόλα ο αντί-Πετρόπουλος!

Ο Πάολο Φαρινόλα αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία, Αντώνη Πετρόπουλου.

Φαρινόλα ο αντί-Πετρόπουλος
Πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στον Μπάμπη Τεννέ η απουσία του τραυματία, Αντώνη Πετρόπουλου.

Ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον 27χρονο επιθετικό με τον Πάολο Φαρινόλα στην αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό (20/8).

Ο Φαρινόλα είχε αγωνιστεί στη θέση του σέντερ φορ και στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά. Ωστόσο, λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Μπάρκογλου, δεδομένης της απουσίας του Μπλάζεκ.Πηγή: sport-fm.gr

Σε άσχημη ψυχολογία ο Μπαμ-Μπαμ!!

Δεν μπορεί ακόμα ο Μάρκος Μπαμ-Μπαμ να πιστέψει την ατυχία που τον βρήκε και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Σε άσχημη ψυχολογία ο Μπαμ-Μπαμ
Βασικό θέμα στην επικαιρότητα του Εργοτέλη παραμένει ο άσχημος τραυματισμός του Μάρκος Μπαμ-Μπαμ, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να πιστέψει την ατυχία που τον βρήκε και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού είναι η πρώτη φορά που τραυματίζεται τόσο σοβαρά.

Ο 21χρονος παίκτης θα περάσει την επόμενη εβδομάδα την πόρτα του χειρουργείου και από την πρώτη στιγμή έχει την συμπαράσταση όλων των ανθρώπων της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Φόβοι για θλάση του Λάζνικ!!

Μεγάλη ανησυχία στον Πανιώνιο ότι ο Λάζνικ έχει υποστεί θλάση στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

Φόβοι για θλάση του Λάζνικ
Η ανησυχία στον Πανιώνιο είναι πολύ μεγάλη για την κατάσταση του Λάζνικ.

Ο άσος των κυανέρυθρων αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση της ομάδας με ενοχλήσεις στους μύες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ έκαναν λόγο για ελαφρά θλάση στον τετρακέφαλο!

Η κατάσταση του Αυστριακού θα επανεκτιμηθεί σήμερα από τον Δάρα μετά από εξετάσεις που θα κάνει.

Αν επαληθευτεί το πρόβλημα, τότε είναι εκτός από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Την ίδια στιγμή, τα μαντάτα είναι καλά για έναν άλλο παίκτη. Ο Καμπάνταης άρχισε χθες τρέξιμο και υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει.

Ο 30χρονος επιθετικός μέχρι και προχθές ήταν εκτός πλάνων για το παιχνίδι της Δευτέρας καθώς ταλαιπωρούταν από πυώδη αμυγδαλίτιδα και υψηλό πυρετό. Πηγή: sport-fm.gr

Όπως το έκανε ο Σισέ!!

Την πορεία του Μάρκους Μπεργκ παρακολουθούν στην Σουηδία και, σύμφωνα με την SportDay, είναι πιθανό να κληθεί στην εθνική για τους αγώνες μπαράζ της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Όπως το έκανε ο Σισέ!
Η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στις καλές εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει από τους ανθρώπους της εθνικής Σουηδίας.

Ο διεθνής άσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τους «πράσινους», έχοντας περάσει πολλά προβλήματα τραυματισμών και το τελευταίο διάστημα δεν είχε κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Ωστόσο, η επιστροφή του 27χρονου παίκτη στην εθνική ομάδα της πατρίδας του μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζε και ο ίδιος!

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, είναι τραυματίες ο Γιόχαν Ελμάντερ και ο Τομπίας Χισέν, οι οποίοι θα μείνουν εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, και ο εκλέκτορας Ερικ Χαμρέν έχει διαθέσιμους μόνο τους Ιμπραΐμοβιτς και Τοϊβόνεν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας έχει πάρει ήδη τηλέφωνο τον διεθνή φορ για τους αγώνες μπαράζ της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Η περίπτωση του Μπεργκ μοιάζει αρκετά με εκείνη του Τζιμπρίλ Σισέ, αφού όταν αποκτήθηκε ο Γάλλος δεν ήταν στα πλάνα των ανθρώπων της εθνικής του, και μέσα από τις εμφανίσεις του με το «τριφύλλι» κατάφερε να φορέσει ξανά τη φανέλα των «τρικολόρ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον ο Σουηδός αγωνιστεί στο προσεχές Μουντιάλ, τότε στα ταμεία της «πράσινης» ΠΑΕ θα μπει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ ή περίπου το μισό ετήσιο συμβόλαιό του.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν το αλλάζει!!

Δύσκολα θα αλλάξει το 4-4-2 του ΠΑΟΚ από τον Χουμπ Στέφενς εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Δεν το αλλάζει
Ελάχιστες είναι οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Χουμπ Στέφενς στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης σν Τούμπα.

Η εικόνα που παρουσίασε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό άφησε ικανοποιημένο τον Ολλανδό τεχνικού, αφού βάσει τον ευκαιριών που είχε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το αποτέλεσμα.

Στη χθεσινή προπόνηση ο 60χρονος προπονητής δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αφού το διπλό έγινε σε μικρό χώρο και δεν έδειξε τι ακριβώς σκέφτεται για το παιχνίδι με τους Αρκάδες.

Κι αυτό, όμως, ίσως να δείχνει ότι ο Στέφενς δεν χρειάζεται να δοκιμάσει κάτι, αφού έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του τα πλάνα του για το συγκεκριμένο ματς.

Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Χακόμπο, ενώ και στην άμυνα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, αφού θα παίξουν οι Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο.

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει και στον άξονα, αφού Λάζαρ και Τζιόλης δείχνουν αναντικατάστατοι. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Στοχ και στο δεξί θα παίξει ένας εκ των Λούκας ή Νίνη.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης.Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινη» μεταγραφική προεργασία!!

Στην Αγγλία θα βρίσκεται από αύριο ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος θα έχει επαφές και θα παρακολουθήσει από κοντά υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού εν όψει του Γενάρη.

«Πράσινη» μεταγραφική προεργασία
Τον σχεδιασμό για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού εν όψει της μεαγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έχουν αρχίσει να καταστρώνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.
Για αυτό τον λόγο ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό, θα μεταβεί αύριο στην Αγγλία, αν και υπάρχει φημολογία ότι θα βρεθεί στη Γαλλία ή τη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί με στελέχη της Νιούκαστλ (το καλοκαίρι από την βρετανική ομάδα αποκτήθηκε ως δανεικός ο Αμπεΐντ) και άλλους συλλόγους, ενώ θα μιλήσει και με μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Πρόθεση του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» είναι να γίνουν μεταγραφές σε θέσεις που έχει παρατηρηθεί πως υπάρχουν κενά, ώστε η ομάδα να είναι ακόμη πιο δυνατή το νέο έτος και να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της.

Εκείνο που θα ψάξει ο Νταμπίζας είναι για χαφ και εξτρέμ, ενώ δεν αποκλείεται να «τσεκάρει» και αμυντικούς μέσους.

Η προεργασία του παλαίμαχου άσου δεν αφορά μόνο τον Γενάρη, αλλά και την μεταγραφική περιόδου του καλοκαιριού, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι έτοιμος με την έναρξη της επόμενης σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει λύση για τα αριστερά!!

Έναν εκ των Παπάζογλου ή Μανωλά είναι πιθανό να τοποθετήσει ο Μίτσελ στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Πλατανιά, αφού θα προφυλάξει τον Χολέμπας εν όψει Μπενφίκα.

Ψάχνει λύση για τα αριστερά
Χωρίς αριστερό μπακ πηγαίνει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με τον Πλατανιά στα «Περιβόλια».

Ο Χοσέ Χολέμπας είχε ένα αιμάτωμα στον δεξιό έξω πλατύ, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα χθες και όλα δείχνουν ότι ο Μίτσελ θα τον αφήσει εκτός αποστολής από τον αγώνα με τους Χανιώτες.

Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να προφυλάξει τον διεθνή άσο εν όψει του ματς της Τετάρτης με την Μπενφίκα για το Champions League, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα σε αυτό το κρίσιμο ματς.

Όσον αφορά τώρα τον Μπονγκ, δεν υπολογίζεται για τους προσεχείς αγώνες στα Χανιά και στη Λισαβόνα, αφού χρειάζεται να ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη σε προπόνηση του Καμερούν και λογικά θα επιστρέψει μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Έτσι θα υπάρξει αναγκαστική λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τάσο Παπάζογλου να προβάλει ως φαβορί και τον Μανωλά να είναι υποψήφιος να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση.

Για το δεξί άκρο της άμυνας, τώρα, ο Μίτσελ έχει το δίλημμα να χρησιμοποιήσει τον Σαλίνο ή τον Μανιάτη.

Από εκεί και πέρα, ο Μασάντο είναι ιατρικά έτοιμος, όμως ο 50χρονος προπονητής παρουσιάζεται διστακτικός στην άμεση χρησιμοποιήσή του στην Κρήτη εν όψει του ματς με την Μπενφίκα.

Οσον αφορά την επίθεση, στη χθεσινή προπόνηση ο Ισπανός δοκίμασε κάποια στιγμή τους Σέποβιτς και Σαβιόλα, καθώς αναμένεται να δώσει «ανάσες» στον Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Προκαταβολικά το 25% του επιδόματος πετρελαίου μόλις κατατεθεί η αίτηση!!

Στα 0,35 λεπτά το λίτρο το επίδομα - Εξαιρούνται όσοι έχουν ΙΧ 3.000 κυβικών.

Προκαταβολικά το 25% του επιδόματος πετρελαίου μόλις κατατεθεί η αίτηση
Με την αίτηση που θα υποβάλει ο δικαιούχος θα καταβάλλεται και το 25% του επιδόματος θέρμανσης. Το υπόλοιπο ποσό θα δίδεται μετά την υποβολή των δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο.

Όπως προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών:

Διαδικασία χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους.

1. Επίδομα χορηγείται για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που πραγματοποιούν από 15 Οκτωβρίου μέχρι και την 30 Απριλίου κάθε έτους, μετά από σχετική αίτηση που αρμοδίως υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους.

Στην περίπτωση που οι παραπάνω ημερομηνίες συμπίπτουν με μη εργάσιμες ημέρες, ως ημερομηνία λαμβάνεται η προηγούμενη εργάσιμη για την έναρξη και η επόμενη εργάσιμη για τη λήξη.

2. α) Οι ενδιαφερόμενοι, υποβάλλουν αίτηση μέσω εφαρμογής στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr, για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
Στην αίτηση αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:
- ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
- το ονοματεπώνυμό του,
- ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων του,
- η ένδειξη εάν επιθυμεί προκαταβολή,
- ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
- ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
- η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
- αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
- τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
- η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
- τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου)

β) Παράλληλα οι διαχειριστές της πολυκατοικίας ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:
- τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
- τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
- τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,
- τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
- το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

γ) Τα πρόσωπα που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο TAXISnet , για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν, τον Α.Φ.Μ. και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.

δ) Στις περιπτώσεις που έχει αλλάξει κύρια κατοικία ο αιτών υποβάλλει νέα αίτηση.

ε) Αρχικές ή τροποποιητικές αιτήσεις προσώπων που δεν πληρούν απορρίπτονται αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με σχετική αιτιολογία.

στ) Δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού λογαριασμού τραπέζης (IBAN) από δύο διαφορετικούς δικαιούχους επιδόματος. Επίσης δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από δύο δικαιούχους κατά την ίδια περίοδο θέρμανσης.

ζ) Όλα τα συνδεόμενα με την υποβαλλόμενη αίτηση δικαιολογητικά φυλάσσονται υποχρεωτικά από τους ενδιαφερόμενους για διάστημα πέντε (5) ετών.

θ) Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων, εντός είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του δικαιούχου. Ειδικότερα: α) Ποσό που ισούται με το 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος θέρμανσης προκαταβάλλεται άπαξ ανά περίοδο χορήγησης κατ’ επιλογή του δικαιούχου που αποτυπώνεται στην αίτηση του άρθρου 4 παρ.

2. β) το υπόλοιπο του ποσού, που δικαιούται ο αιτών βάσει της πραγματοποιηθείσας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης ή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν αιτήθηκε την προκαταβολή που προβλέπεται στην παραπάνω περίπτωση, καταβάλλεται, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας και με την υποβολή των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης από τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

1. Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια. Ειδικά, για τους έγγαμους δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

2. Το επίδομα χορηγείται για την κατανάλωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

3. Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:
α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου
β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
γ) Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οχτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται.
δ) Η επαγγελματική στέγη.
ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.
στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού.

Για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων της ανωτέρω β) περίπτωσης, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του οικονομικού έτους που ταυτίζεται με το έτος λήξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Τα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 1 της παρούσας δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:
Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, να ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Για τον προσδιορισμό των κριτηρίων αυτών χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του οικονομικού έτους που ταυτίζεται με το έτος έναρξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης. Τα δεδομένα της ίδιας ως άνω δήλωσης χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις των εν διαστάσει ή διαζευγμένων συζύγων.

Στις περιπτώσεις μη υποχρέωσης σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση από τον αιτούντα κατά την διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για την κάλυψη των εισοδηματικών κριτηρίων.

β. Ακίνητης Περιουσίας:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων, κατά τον ΚΦΕ τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους, που ταυτίζεται με το έτος έναρξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, όπως αυτή προκύπτει από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου – Φ.Α.Π. έτους 2011, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Στην περίπτωση κατά την οποία, μετά την υποβολή του αιτήματος χορήγησης επιδόματος, τροποποιηθούν τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου – Φ.Α.Π. έτους 2011, δεδομένου ότι ο δικαιούχος έχει υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2013, με αποτέλεσμα να πληρούνται τα κριτήρια περιουσίας του προηγούμενου εδαφίου, υποβάλλεται από το δικαιούχο νέα αίτηση μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την τροποποίηση και ακολουθείται η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος.

Πηγή: Protothema.gr

Διάψευση για Χούμελς-Μπαρτσελόνα!

Σε διάψευση των φημών περί συμφωνίας με τη Μπαρτσελόνα για την παραχώρηση του Ματς Χούμελς, προχώρησε η Ντόρτμουντ.

Διάψευση για Χούμελς-Μπαρτσελόνα
Προ ημερών είχε γραφτεί στον Τύπο της Γερμανίας και είχε αναπαραχθεί στην Ισπανία ότι οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει για την παραχώρηση του Γερμανού αμυντικού. Μάλιστα, η «Bild» από την οποία πρωτοξεκίνησε η… ιστορία, ανέφερε και ποσό της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, όπως και ότι ο παίκτης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής της Μπορούσια, Γιόακιμ Βάτσκε φρόντισε να «σβήσει τη φωτιά, έστω και προσωρινά. «Είναι πολύ ενοχλητικά όλα αυτά που ακούγονται. Πραγματικά δεν ισχύει τίποτα. Καμία αλήθεια στα σενάρια και τις φήμες» δήλωσε χαρακτηριστικά. Πηγή: sport-fm.gr

Διπλό «πλήγμα» για Νικς!!

Έφτασε στους 22 πόντους σε «εντός έδρας» νίκη ο Καρμέλο Άντονι, αλλά οι Ίμαν Σουμπέρτ και Πάμπλο Πριτζιόνι αποχώρησαν πρόωρα από το 98-89 επί των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.
Το φιλικό προετοιμασίας έγινε στη Βαλτιμόρη, όπου μεγάλωσε ο «Μέλο», ο οποίος φρόντισε να χαροποιήσει τους θεατές πραγματώνοντας θετική εμφάνιση. Ωστόσο, ο Σουμπέρτ αποχώρησε με πρόβλημα στον δεξιό αγκώνα, το οποίο δεν θεώρησε σοβαρό, όταν μίλησε με δημοσιογράφους μετά το ματς, ενώ ο Πριτζιόνι βρέθηκε στο περιθώριο μετά από τραυματισμό στον αριστερό αγκώνα! Έτσι, ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ «άρπαξε» 36 λεπτά και έφτασε στους 14 πόντους, ενώ ο Αντρέ Μπαρνιάνι κατέγραψε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 μπλοκ σε 25 λεπτά. Στα των «πρωτευουσιάνων», ο Νενέ δε χρησιμοποιήθηκε, ενώ ο ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτης, Τεντ Λέονσις, εκτίμησε πως ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ θα μείνει έξω για δύο ακόμα εβδομάδες. Ακόμα, ο φορμαρισμένος Μπράντλι Μπιλ πέτυχε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 30 λεπτά, ενώ ο Τζον Ουόλ είχε 14 πόντους, 2 κλεψίματα και 8 ασίστ, χωρίς να υποπέσει σε λάθος.

Τραυματισμό κληρονόμησε και ο Γκόραν Ντράγκιτς των Φίνιξ Σανς, ο οποίος αποχώρησε από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου στο φιλικό με τους Σακραμέντο Κινγκς με πρόβλημα στον ταλαιπωρημένο αριστερό αστράγαλο, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η σοβαρότητα του τραυματισμού. Στο ίδιο το ματς, που έγινε στο «Sleep Train Arena», οι «βασιλιάδες» κέρδισαν με 107-90 χάρη σε 29 πόντους (8/15 σουτ), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 μπλοκ του Ντε Μάρκους Κάζινς, ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ ευστόχησε σε 5 τρίποντα και έφτασε στους 23 πόντους, τη στιγμή που ο Γκρέιβις Βάσκεθ σημείωσε 10 πόντους και οι Αϊσάια Τόμας έμεινε στους 4 με 2/9 σουτ. Για τους «ήλιους», ο Μαρκίεφ Μόρις πέτυχε 15 πόντους, ενώ οι Μάρτσιν Γκορτάτ και Έρικ Μπλέντσο από 12.

Σε άλλο φιλικό προετοιμασίας, οι Μπρούκλιν Νετς ανέβασαν το #5 του Τζέισον Κιντ στην οροφή του «Barclays Center», πριν διασύρουν τους Μαϊάμι Χιτ με 86-62. Ξεχώρισε ο Μπρουκ Λόπεζ με 14 πόντους σε 24 λεπτά, ενώ ο Πολ Πιρς έδειξε πάθος απέναντι στον Λεμπρόν Τζέιμς μαρκάροντας τον αντίπαλό του με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 6 πόντους (2/8 σουτ), 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 26 λεπτά. Από την άλλη, οι Τζέιμς και Κρις Μπος πέτυχαν από 16 πόντους, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ απέσπασε νέο ρεπό από τον Έρικ Σποέλστρα.


Από την πλευρά τους, οι Σαν Αντόνιο Σπερς κατέβαλαν τους Ατλάντα Χοκς με 106-104 στο «Philips Arena» χάρη σε νικητήριο καλάθι του άλλοτε φόργουορντ/σέντερ του Ίκαρου Καλλιθέας, Άρον Μπέινς, μετά από ασίστ του Πατ Μιλς, τρία δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Συνολικά ξεχώρισε ο Τιμ Ντάνκαν με 16 πόντους (7/12 σουτ) σε 19 λεπτά, ενώ ο Τόνι Πάρκερ είχε 17 πόντους (6/10 σουτ) σε 20 λεπτά, ο Μάρκο Μπελινέλι 13 και ο Μανού Τζινόμπιλι 11. Για τα «γεράκια», που βρέθηκαν πίσω με διαφορά 14 πόντων στην τρίτη περίοδο, ο Κάιλ Κόρβερ «έγραψε» 5 τρίποντα και 26 πόντους (10/15 σουτ), ο Τζεφ Τιγκ 15 πόντους, ο Ντε Μαρ Κάρολ 14, ο Αλ Χόρφορντ 13 συν 11 ριμπάουντ, ενώ double-double πέτυχε και ο Πολ Μίλσαπ με 10 πόντους και 11 «σκουπίδια». Επίσης, ο Τζάρεντ Κάνινγχαμ σημείωσε 11 πόντους, ενώ ο Ντένις Σρόντερ αποκλείστηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς πέτυχε 12 από τους 14 πόντους του κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ανάμεσα στους οποίους ήταν το νικητήριο καλάθι του 105-102 των Νιου Ορλίνς Πέλικανς σε βάρος των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην Τούλσα, με το οποίο οι «πελεκάνοι» έκαναν το 5-0 στη φετινή preseason! Από την πλευρά του, ο Έρικ Γκόρντον εντάχθηκε στη βασική πεντάδα του Μόντι Ουίλιαμς και ντεμπούταρε με 21 πόντους σε ισάριθμα λεπτά, ενώ ο φορμαρισμένος Άντονι Ντέιβις συνέβαλε με 18 πόντους (6/14 σουτ), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε 32 λεπτά. Για τις «βροντές», ο rookie Στίβεν Άνταμς «έγραψε» 10 πόντους, 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ σε 34 λεπτά, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ ξεπέρασαν νωθρό ξεκίνημα σημειώνοντας 25 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τζέρεμι Λαμπ είχε 12 πόντους σε 29 λεπτά, ο Ρέτζι Τζάκσον άλλους 12 πόντους μαζί με 9 ασίστ και ο Σερζ Ιμπάκα 11 πόντους.

Τέλος, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς απέκλεισαν τον Σι Τζέι Μάιλς την ύστατη ώρα λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι, ενώ ο Άντριου Μπάινουμ προπονήθηκε με επαφές, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του φιλικού 96-84 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς στο «Quicken Loans Arena». Παραγωγικά διακρίθηκε ο Κάιρι Έρβινγκ με 15 πόντους, ενώ ο Σεργκέι Καράσεφ ντεμπούταρε με 10 πόντους (4/7 σουτ), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ και… 6 φάουλ σε 34 λεπτά. Ακόμα, ο Άντονι Μπένετ πέτυχε 14 πόντους (4/4 σουτ) και ο Τριστάν Τόμπσον 11 (5/13 σουτ) μαζί με 7 ριμπάουντ. Για τα «πιστόνια», ο Γκρεγκ Μονρό σημείωσε 16 πόντους και ο Τζος Σμιθ 12 (5/13 σουτ), μαζί με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε 32 λεπτά. Παράλληλα, ο Τσόνσι Μπίλαπς επανήλθε στη δράση με 10 πόντους (3/9 σουτ) σε 28 λεπτά, ο Αντρέ Ντράμοντ αρκέστηκε σε 8 πόντους (4/7 σουτ) και 11 ριμπάουντ σε 34 λεπτά, ενώ ο Ουίλ Μπάινουμ «έγραψε» 12 πόντους σε 30 λεπτά.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Φιλαδέλφεια 76ερς 110-84
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Νιου Γιορκ Νικς 89-98
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 96-84
Ατλάντα Χοκς-Σαν Αντόνιο Σπερς 104-106
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 102-105
Μπρούκλιν Νετς-Μαϊάμι Χιτ 86-62
Σακραμέντο Κινγκς-Φίνιξ Σανς 107-90
Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Καταστροφική» Μποταφόγκο!! (videos)

Απώλεσε πλειάδα ευκαιριών και η Μποταφόγκο του Κλάρενς Ζέεντορφ ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Βιτόρια, οπότε έμεινε στην τέταρτη θέση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Με την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής είναι δεκατρείς βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κρουζέιρο, οπότε η Μποταφόγκο καλείται να επικεντρωθεί στην «κούρσα» για το Κόπα Λιμπερταδόρες, αντί για τον τίτλο. Στην προκειμένη, ο 21χρονος Βίλιαν Ενρίκε σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 77ο λεπτό, το οποίο έφερε τη Βιτόρια έξι βαθμούς μακριά από την κορυφαία τετράδα.
Από την πλευρά της, η Βάσκο Ντα Γκάμα παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού, αφού γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Γκοΐας, η οποία ανέβηκε στην έκτη θέση του Brasileiro! Ο πρώην αμυντικός της Ντιναμό Κιέβου, Ροντρίγκο, άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό, ενώ ο 32χρονος Ούγκο διαμόρφωσε το δίκαιο 2-0 στο 68ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Βάσκο-Γκοΐας 0-2
Βιτόρια-Μποταφόγκο 1-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
29
62
Γκρέμιο
29
52
Ατλέτικο Παραναένσε
29
51
Μποταφόγκο
29
49
Βιτόρια
29
43
Γκοΐας
29
43
Ατλέτικο Μινέιρο
29
42
Ιντερνσιονάλ
29
41
Σάντος
29
40
Φλαμένγκο
29
40
Πορτουγκέζα
29
37
Σάο Πάολο
29
37
Κορίνθιανς
29
37
Μπαΐα
29
36
Φλουμινένσε
29
35
Κοριτίμπα
29
34
Κρισιούμα
29
32
Βάσκο Ντα Γκάμα
29
32
Πόντε Πρέτα
29
29
Ναούτικο
29
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onspors.gr