Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Χρονιά συντήρησης»

passalis
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, αλλά και για το ποιο πρέπει να είναι το πλάνο για να σταθεί ο σύλλογος στα πόδια του.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Θα αλλάξει πολλά στην ψυχολογία η νίκη με τον Πανιώνιο. Είναι διαφορετικό να έχεις δώσει πέντε παιχνίδια και να μην έχει έρθει η νίκη και να έχεις και την πίεση.
Με τον Πανιώνιο η ομάδα έδειξε ότι έχει κάνει βήματα μπροστά και με τον τρόπο που ήρθε η νίκη με το γκολ του Ουντότζι και με 10 παίκτες, αποτελεί για τους παίκτες ένα πολύ θετικό δείγμα. Το παιχνίδι με τη Βέροια πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αυτό με τον Πανιώνιο και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί», είπε αρχικά.
Για το αν έχει φέρει αλλαγή στην τάξη πραγμάτων η έλευση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Αλλαγή σίγουρα. Κάθε νέος προπονητής φέρνει κάτι διαφορετικό. Η αλλαγή στην ψυχολογία πρέπει να πιστωθεί στον Μιλίνκοβιτς. Θεωρώ σημαντική την προσθήκη του Ηρακλή στα χαφ γιατί με τα τρεξίματα του περιόρισε τα κενά στο κέντρο. Όσο διορθώνεται σε αυτό το πρόβλημα και η δυσκολία στα στημένα, τόσο ο Άρης θα μπορεί να διεκδικεί κάτι καλύτερο.
Στα τελευταία παιχνίδια ο Μιλίνκοβιτς καθιέρωσε μια τετράδα στην άμυνα. Οι πολλές αλλαγές γίνονται στα αμυντικά χαφ από την αρχή της σεζόν. Πρέπει ο Άρης να κατασταλάξει γιατί είναι ένας νευραλγικός χώρος για την αμυντική και την επιθετική λειτουργία».
Για τον Γιάννη Παπαδόπουλο: «Ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε να προσφέρει πράγματα στον Άρη, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Αυτό που είδα από τον Ηρακλή μου άρεσε. Από την άλλη πλευρά η ποιότητα του Παπαδοπούλου πριν δυο χρόνια έδειχνε ότι μπορούσε να βοηθήσει».
Για το αν πιστεύει πως και φέτος ο Άρης θα παλέψει για τη σωτηρία του: «Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στην πορεία του Άρη φέτος, αυτό που εύχομαι είναι να πετύχει την σωτηρία πιο νωρίς. Πρέπει οι φίλαθλοι του Άρη να καταλάβουν ότι και η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά συντήρησης και διατήρησης των κεκτημένων. Από τους νεαρούς παίκτες που έχει και σιγά σιγά με βάση τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής και κάποιες προσθήκες μπορεί  να δημιουργήσει κάτι το εξαιρετικό».
Ακόμα πρόσθεσε: «Το άρθρο 99 όπως και το άρθρο 44 είναι μια λύση που δίνεται στην ΠΑΕ για να σβήσει κάποια από τα χρέη του παρελθόντος. Ο Άρης πρέπει να αξιοποιήσει τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Υπάρχει ταλέντο, άλλα δεν πρέπει να τους φορτώνονται ευθύνες που δεν μπορούν να σηκώσουν ακόμα».
Για το ποιο πρέπει να είναι το πλάνο για να ορθοποδήσει η ομάδα: «Θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους νεαρούς γιατί είναι μονόδρομος. Έχουν περάσει οι εποχές που διέθεταν υπέρογκα ποσά σε συμβόλαια. Πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση στην υποδομή και από εκεί να χτιστεί ο Άρης. Σιγά σιγά θα έχουν μια εξέλιξη. Μπορεί να ακούγεται μακρινό και κουραστικό, άλλα αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος. Να δημιουργήσεις και όχι να αγοράσεις. Είτε έχει το δικαίωμα να κάνει είτε όχι μεταγραφές πρέπει να κάνει αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα. Με αυτό και με προσεκτικές επιλογές στους μεγαλύτερους παίκτες μπορεί σιγά σιγά να ανέβει η ομάδα. Υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσεις».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: