Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αναβλήθηκε το Πάρμα – Ουντινέζε!!

Δεν βρέθηκε άκρη τελικά ανάμεσα στην Ιταλική Ομοσπονδία και τις Αρχές, που δεν μπορούσαν να εγγυηθούν για τα μέτρα ασφαλείας, και η αναμέτρηση της Πάρμα κόντρα στην Ουντινέζε αναβλήθηκε.

Αναβλήθηκε το Πάρμα – Ουντινέζε
Αναβλήθηκε τελικά η αναμέτρηση της Πάρμα κόντρα στην Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Serie A, στο «Ένιο Ταρντίνι».

Παρά την σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή ανάμεσα σε Ομοσπονδία, τοπικούς φορείς και Αστυνομία, οι Αρχές δεν έδωσαν τελικά την συγκατάθεσή τους καθώς δεν μπορούσαν να εγγυηθούν για τα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε και το σενάριο για διεξαγωγή του ματς κανονικά το Σάββατο στις 15.00, αλλά χωρίς οπαδούς, όμως τόσο οι «παρμέντσι» όσο και οι άνθρωποι της Ουντινέζε το αρνήθηκαν.*Πηγή: sport-fm.gr*

To TOP 5 της βραδιάς!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις κορυφαίες στιγμές από το βράδυ της… επιστροφής στη δράση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, με τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν να… πετάει στην κορυφή του TOP 5.
Απολαύστε το video:








*Πηγή: superbasket.gr*

Χάνει τη σεζόν ο Μπος!!

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο για τον Κρις Μπος να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς ο σέντερ των Μαϊάμι Χιτ διαγνώστηκε με θρόμβο στους πνεύμονες!

Χάνει τη σεζόν ο Μπος!
Σοκ στο Μαϊάμι με τον Κρις Μπος!

Ο σέντερ των Χιτ ένιωθε έντονες ενοχλήσεις στο θώρακα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε, έδειξαν πως έχει θρόμβο στους πνεύμονες! Ωστόσο, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να περάσει από νέα τεστ, προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου των Χιτ, ο Μπος θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γιατροί συνιστούν αποχή από την αγωνιστική δράση για περίπου έξι μήνες!*Πηγή: sport-fm.gr*

This is… Patra!! (video)

Τον δικό της Λεωνίδα έχει (ξανα)βρει η Παναχαϊκή! Συνεχίζοντας να πυροβολεί μετά την επιστροφή του, ο Κυβελίδης καθάρισε σχεδόν μόνος τον Φωστήρα (3-1) κι εδραίωσε τους Πατρινούς στη δεύτερη θέση.

This is… Patra! (video)
Σαν άρμα απ’ αυτά που θα κατακλύσουν την Κυριακή τους δρόμους της συνέχισε να προελαύνει η Παναχαϊκή! Συνεχίζοντας απτόητη μετά την ήττα στα Χανιά, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού καθάρισε τον Φωστήρα (3-1) κι έφτασε στην τέταρτη νίκη της στους πέντε τελευταίους αγώνες.

Καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Κυβελίδη, οι Πατρινοί ξεπέρασαν τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οι παίκτες του Βαζέχα. Διότι ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την επιστροφή του -εξαργυρώνοντας το πέναλτι που κέρδισε ο Στεργίδης από τον Παντελάκη (28’).

Βέβαια αυτό δεν ήταν αρκετό γιατί ο Σμυρλής απάντησε στο 38’ (με προβολή έπειτα από γύρισμα του Σιώπη). Ο Στεργίδης όμως ξανάδωσε προβάδισμα στην Παναχαϊκή -με ατομική ενέργεια και πλασέ στο 46’. Και ο φυσικός ηγέτης των Πατρινών βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε στο 67’ για να κλειδώσει (με απευθείας πλασέ) το τρίποντο.

Αυτό που μείωσε τη διαφορά των Πατρινών από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (δεδομένου και του ρεπό που έχουν οι «κιτρινόμαυροι») και τους στέλνει με καλή ψυχολογία στο μεταξύ τους παιχνίδι την Τρίτη στο ΟΑΚΑ.




Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Νότιος Όμιλος

Πανηλειακός-Αχαρναϊκός (0-3 α.α.)

Παρασκευή, 20/2

Παναχαϊκή-Φωστήρας 3-1
(28’ πεν., 67’ Κυβελίδης, 46’ Στεργίδης - 37’ Σμυρλής)

Καλλιθέα-Χανιά (18:00)

Σάββατο, 21/2

Επισκοπή-Ερμιονίδα (15:30)

Κυριακή, 22/2

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)

Δευτέρα, 23/2

Άλιμος-Απόλλων Σμύρνης (15:00)

Ρεπό: ΑΕΚ

Βόρειος Όμιλος

Σάββατο, 21/2

Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος (15:00)

Κυριακή, 22/2

Φωκικός-Ζάκυνθος (14:30)
Πιερικός-Λαμία (15:00)
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Δευτέρα, 23/2

Απόλλων 1926-Αιγινιακός (18:00)

Ρεπό: Ηρακλής


Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Νότιος όμιλος

Τρίτη, 24/2

ΑΕΚ-Παναχαϊκή (18:00)

Τετάρτη, 25/2

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα (15:00)
Φωστήρας-Επισκοπή (15:00)
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα (15:00)

Πέμπτη, 26/2

Χανιά-Άλιμος (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 25/2

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών (15:00)
Ηρακλής-Φωκικός (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός (16:00)
Τύρναβος-Λάρισα (18:00)

Πέμπτη, 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Ρεπό: Απόλλων 1926 *Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Καρδιακό» για Ρίβερ!! (videos)

Το υψόμετρο της Βολιβίας πλήρωσε η Ρίβερ Πλέιτ χάνοντας με 2-0 από τη Σαν Χοσέ στο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Το σκορ άνοιξε στο 81ο λεπτό ο Άνχελ Ορουέ, ενώ στο 88ο ο Γκαμπριέλ Βαλβέρδε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ. Νωρίτερα, η Σαν Λορένζο… άρπαξε εκτός έδρας 2-1 επί της Ντανούμπιο χάρη σε δύο γκολ μετά το 85ο λεπτό, ενώ σε άλλο αποψινό ματς της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής σκόραρε ο 37άχρονος Ερνάν Ροντρίγκο Λόπεζ, ο οποίος το 1998 πέρασε από την Καβάλα, αλλά η Λιμπερτάδ παραχώρησε 2-2 στην Ατλέτικο Νασιονάλ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ντανούμπιο – Σαν Λορένζο 1-2
Λιμπερτάδ – Ατλέτικο Νασιονάλ 2-2
Σαν Χοσέ – Ρίβερ Πλέιτ 2-0
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Κόλο Κόλο (Χιλή) 3 (1 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 0 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία), Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) και Ουρακάν (Αργεντινή).
4ος όμιλος: Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Έμελεκ (Εκουαδόρ) 3 (1 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 0 (1 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 0 (1 αγ.),
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (1 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 0 (0 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 0 (1 αγ.).
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 1 (1 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 1 (1 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (0 αγ.), Εστουντιάντες (Αργεντινή) 0 (0 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 1 (1 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (1 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».







*Πηγή: onsports.gr*

Χαρούμενος μπαμπάς ο Νομπόα!!

cristofer+noboa+1Η χθεσινή μέρα για τον Κρίστιαν Νομπόα ήταν ξεχωριστή καθώς ο μεγάλος του γιος του έκλεισε τα πέντε χρόνια ζωής και τα γιόρτασαν όλοι μαζί.
Ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με τον ίδιο να αναφέρει: «Είσαι η ευλογία μου. Σ” αγαπώ περισσότερο απ” οτιδήποτε άλλο».

*Πηγή: arenafm.gr*

Νέο μπλόκο σε ΟΦΗ!

Νέα αρνητική απάντηση εισέπραξαν από την ΕΠΟ οι άνθρωποι του ΟΦΗ, στο αίτημά τους για την έκδοση δελτίων στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Έξαλλοι στην ΠΑΕ με το επιχείρημα της Ομοσπονδίας.

Νέο μπλόκο σε ΟΦΗ!

Αιτία στάθηκε το γεγονός πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν προσκόμισαν τις βεβαιώσεις που απαιτούνται σχετικά με την εξόφληση οφειλών σε τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές. Στον ΟΦΗ δηλώνουν έξαλλοι καθώς θεωρούν πως η δικαιολογία της Ομοσπονδίας δεν ευσταθεί.

Παράλληλα, ο Νίκος Αναστόπουλος θα κληθεί να «παλέψει» με τους ίδιους ποδοσφαιριστές και στο προσεχές ματς της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μια παγίδα και δύο υποχρεώσεις!!

Στην κορυφή επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην 24η στροφή της Primera Division, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει… ύπουλη έξοδο στην έδρα της Έλτσε, ενώ «Μπάρτσα» και Ατλέτικο υποδέχονται Μάλαγα και Αλμερία

Μια παγίδα και δύο υποχρεώσεις

Κατά σειρά, στον χορό… θα μπουν πρώτα οι Καταλανοί, που υποδέχονται στο σπίτι τους την Μάλαγα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θέλει να συνεχίσει το κυνήγι των Μαδριλένων και θα πατήσει πάνω στο σερί των έξι συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» να φρεσκάρει την ενδεκάδα καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Ατλέτικο περιμένει στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Αλμερία. Οι παίκτες του Σιμεόνε θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις νίκες και στις θετικές εμφανίσεις, έπειτα από την «κατραπακιά» της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Θέλτα. Παράλληλα, ελπίζουν σε απώλειες των Ρεάλ και Μπάρτσα αφού η διαφορά τους από την 1η θέση έχει ανοίξει στους 7 βαθμούς.

Τέλος, η πρωτοπόρος Ρεάλ την Κυριακή έχει επικίνδυνη αποστολή στην έδρα της Έλτσε, που μπορεί να μην αποτελεί φόβητρο αλλά οι δύο σερί νίκες της της δίνουν ψυχολογία απέναντι σε ένα «μεγαθύριο». Οι «μερένχες», έχοντας καθαρίσει μεσοβδόμαδα την Σάλκε στη Γερμανία, θέλουν να φύγουν με το τρίποντο από το «Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο» και να αφήσουν τους διώκτες τους με τη… γλύκα.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η επίσκεψη της Σεβίλλης στο «Ανοέτα» για την αναμέτρηση με την Σοσιεδάδ, αλλά και το ντέρμπι παραμονής της Λεβάντε κόντρα στην Γρανάδα.

To πρόγραμμα της αγωνιστικής (24η):


Παρασκευή, 20/2

Χετάφε-Εσπανιόλ (21:45)

Σάββατο, 21/2

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (17:00)
Κόρδοβα-Βαλένθια (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία (21:00)
Λα Κορούνια-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 22/2

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (13:00)
Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγιεκάνο (18:00)
Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ (20:00)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 23/2

Λεβάντε-Γρανάδα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (25η):

Παρασκευή, 27/2

Εσπανιόλ - Κόρδοβα (21.45)

Σάββατο, 28/2

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα (17.00)
Βαγιεκάνο - Λεβάντε (19.00)
Αλμερία - Λα Κορούνια (21.00)
Μάλαγα - Χετάφε (23.00)

Κυριακή, 29/2

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (13.00)
Εϊμάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18.00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (22.00)

Δευτέρα, 30/2
Θέλτα - Έλτσε (21.45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελληνική μάχη στη Serie A!!

Αναμέτρηση με έντονο ελληνικό χρώμα περιλαμβάνει η 24η αγωνιστική της Serie A, καθώς η Βερόνα θα υποδεχθεί τη Ρόμα. Εύκολο αναμένεται το έργο της πρωτοπόρου Γιουβέντους που παίζει με την Αταλάντα.

Ελληνική μάχη στη Serie A
Μονομαχία Ελλήνων αυτήν την εβδομάδα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η πολύ κακή τον τελευταίο καιρό, Βερόνα (τρεις συνεχόμενες ήττες) των Ταχτσίδη, Χριστοδουλόπουλου, Μόρα (είναι αμφίβολος) θα υποδεχθεί την Κυριακή τη Ρόμα, των Τοροσίδη, Μανολά, Χολέμπας.

Οι Ρωμαίοι είχαν και ευρωπαϊκή υποχρέωση την Πέμπτη, καθώς αγωνίστηκε εντός με τη Φέγενορντ για τους «32» του Europa League και έφερε το… αγαπημένο της αποτέλεσμα στη φετινή σεζόν, ισοπαλία. Στο παιχνίδι του πρώτου γύροι οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν 2-0.

Αν θέλει να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή, που παρέμεινε στους επτά βαθμούς μετά το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής, καθώς ναι μεν ήρθε 0-0 με την ουραγό Πάρμα, αλλά και η Γιουβέντους δεν τα κατάφερε (2-2 με Τσεζένα), θα πρέπει να νικήσει. Οι «μπιανκονέρι» έχουν εύκολη αποστολή, καθώς παίζουν εντός με την Αταλάντα που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Ίντερ.

Αμφίβολος ο Βιδάλ για την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι, που θα θέλει να «καθαρίσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την υπόθεση νίκη, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρασκευή (20/2)
Γιουβέντους-Αταλάντα (21:45)

Σάββατο (21/2)
Σαμπντόρια-Τζένοα (21:45)

Κυριακή (22/2)
Μίλαν-Τσεζένα (16:00)
Έμπολι-Κιέβο (16:00)
Λάτσιο-Παλέρμο (16:00)
Βερόνα-Ρόμα (16:00)
Πάρμα-Ουντινέζε (16:00)
Φιορεντίνα-Τορίνο (21:45)

Δευτέρα (23/02)
Νάπολι-Σασουόλο (20:00)
Κάλιαρι-Ίντερ (22:00)


Επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο (28/2)
Αταλάντα-Σαμπντόρια (19:00)
Κιέβο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή (1/3)
Κάλιαρι-Βερόνα (13:30)
Παλέρμο-Έμπολι (16:00)
Σασουόλο-Λάτσιο (16:00)
Τζένοα-Πάρμα(16:00)
Τσεζένα-Ουντινέζε (16:00)
Ίντερ-Φιορεντίνα (19:00)
Τορίνο-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα (2/3)
Ρόμα-Γιουβέντους (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μονομαχία στο «Ζοφρουά Γκισάρ»!

Μεγάλη αναμέτρηση, Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ, που πιθανόν να προκαλέσει ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις περιλαμβάνει η 26η αγωνιστική της Ligue 1. Λιόν-Ναντ, Παρί-Τουλούζ τα άλλα σημαντικά ματς.

Μονομαχία στο  «Ζοφρουά Γκισάρ»
Το Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ ξεχωρίζει στην 26η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι τέταρτοι της βαθμολογίας φιλοξενούν τους δεύτερους και τις δύο ομάδες χωρίζουν οκτώ βαθμοί. Οι Μασσαλοί έχουν δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις βαθμολογικές απώλειες της πρωτοπόρου Λιόν, ενώ οι γηπεδούχοι από την ήττα με 1-0 από την Μπορντό.

Οι «λιονέ» που έχουν σε απόσταση δύο βαθμών την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα και την Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχθούν τη Ναντ, ενώ οι πρωταθλητές την Τουλούζ. Αρκετές οι απουσίες για τον Λοράν Μπλαν, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Νταβίντ Λουίζ, Βεράτι και δύσκολα θα προλάβουν οι τραυματίες, Καμπάιγ, Οριέ, Τιάγκο Μότα.



Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/2
Νις-Μονακό (21:30)

Σάββατο 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ (17:00)
Μπαστιά-Λιλ (21:00)
Κάεν-Λανς (21:00)
Εβιάν-Λοριάν (21:00)
Ρεν-Μπορντό (21:00)

Κυριακή 15/2
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ (15:00)
Λιόν-Ναντ (18:00)
Ρεμς-Μετς (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (27η)

Παρασκευή (27/2)
Μαρσέιγ-Καέν (21:30)

Σάββατο (28/2)
Λιλ-Λιόν (17:00)
Μπορντό-Ρεμς (21:00)
Λανς-Ρεν (21:00)
Λοριάν-Μπαστιά (21:00)
Μετς-Εβιάν (21:00)
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν (21:00)

Κυριακή (1/3)
Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλάει για την… κοιλιά!!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου για τις τελευταίες προβληματικές εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Μιλάει για την… κοιλιά
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου για τις τελευταίες προβληματικές εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ο «ισχυρός άνδρας» των αρκάδων αναμένεται να δώσει το «παρών» στην παρουσίαση των παικτών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, δηλαδή των Ιγκλέσιας, Αλόκο, Σκούρτης, Λομπάτο

Στη χθεσινή προπόνηση μετείχε και ο Μπαράλες (φωτό), ο οποίος ξεπέρασε την ίωση και υπολογίζεται για το ματς με τον ΟΦΗ. Στο δίτερμα που πραγματοποιήθηκε ο Στάικος Βεργέτης έκανε δοκιμές στην άμυνα, μια και οι απουσίες των Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνη
δημιουργούν «πονοκέφαλο».

Όλα δείχνουν, ωστόσο ότι οι Ζησόπουλος, Αλόκο έχουν προβάδισμα για τις θέσεις των στόπερ και ο Παντελιάδης αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο ύστερα από αρκετό καιρό. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Τορμένα, ενώ ο τραυματίας Μούκαμ αρκέστηκε σε θεραπεία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει ΠΑΟΚ και ντέρμπι ο Κωστένογλου!

Το ματς του ΠΑΟΚ με τη Βέροια το Σάββατο καθώς και το μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό θα δει από κοντά ο Νίκος Κωστένογλου για να τσεκάρει τους διεθνείς.

Βλέπει ΠΑΟΚ και ντέρμπι ο Κωστένογλου
Ο Νίκος Κωστένογλου θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους… υποψήφιους για την Εθνική ομάδα έτσι ώστε να έχει μια πρώτης τάξης εικόνα για την κατάστασή τους.

Μετά από το ματς του Παναιτωλικού με τον Αστέρα που είδε από κοντά στην προηγούμενη αγωνιστική, τώρα θα δει από κοντά τρία παιχνίδια.

Θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και στις κερκίδες της Τούμπας για τσεκάρει από εκεί τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του με τη Βέροια. Ανάμεσα στους παίκτες που ενδιαφέρουν τους συνεργάτες του Μαρκαριάν είναι και ο Καλτσάς αλλά αυτός είναι τιμωρημένος και δεν θα παίξει στο ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Κωστένογλου, την Κυριακή θα παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Νωρίτερα όμως θα έχει τσεκάρει παίκτες από ένα άλλο ματς. Αυτό του Πανιωνίου με τον Λεβαδειακό. Κολοβός και Τασούλης θα… κεντρίσουν το ενδιαφέρον του συνεργάτη του Μαρκαριάν από την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο Σηφάκης από τον Λεβαδειακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Να τι φταίει στον Ολυμπιακό...!!

O Kώστας Μιαούλης κάνει στο www.sport-fm.gr τον καταμερισμό των ευθυνών από τη δική του σκοπιά για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν.

Να τι φταίει στον Ολυμπιακό...

Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές ασθένειες. Οι περισσότερες απ’ αυτές είχαν παρατηρηθεί στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός πάσχει σοβαρά στα άκρα του, με ποδοσφαιριστές που ουδεμία σχέση έχουν, όποια ονόματα και αν κουβαλάνε, με παίκτες που είχε σε περασμένη έτη ομάδα. Δεν θα βάλω καν τα ονόματα του Γκαλέτι ή του Τζόλε . Δεν φτάνουν ούτε στο μισό της προσφοράς των Ζαϊρί και Αμπντούν για παράδειγμα. Ο Αφελάι είναι ένας ποδοσφαιριστής, που πραγματικά απορείς, αν μπορεί να είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ο Ντοσεβί μπορεί να είναι καλός, φιλότιμος, αλλά λίγα πράγματα. Ομολογώ, πως ο Ντουρμάζ προσπαθεί, αλλά λίγα πράγματα μπορεί να κάνει.

Ο Μίτσελ ταλαιπώρησε πολύ στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς, τους Μαζουακού και Ομάρ. Ο Περέιρα τους έχει τρενάρει λίγο, μιας και έχει περιορίσει τα ανεβάσματα τους, που προξενούσαν κενά, στην άμυνα και είχαν οδηγήσει τον Ολυμπιακό να δέχεται εύκολα γκολ ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Περέιρα, προσπάθησε να κάνει τον Ολυμπιακό πιο συμπαγή στον άξονα, να έχει πιο καλή σύνδεση και να προσπαθεί κυρίως από τους κεντρικούς διαδρόμους. Από τη στιγμή που έχουν σταματήσει τα ανεβάσματα των Ομάρ και Μαζουακού, ο Ολυμπιακός γίνεται κάθε αγωνιστική πιο προβλέψιμος και πιο φτωχός σε δημιουργία. Γιατί οι ακραίοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στο ένας εναντίον ενός, δίχως να έχουν αρκετή υποστήριξη για συνεργασίες και ο άξονας έχει μπλοκαριστεί εντελώς.

Μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε και το πρόβλημα με το κέντρο της άμυνας. Έχω τονίσει πολλάκις, πως συνηθίζω να κρίνω ως δίδυμα τους ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο δεν μπορείς να παραλείψεις να κάνεις και ατομική κριτική. Ο Σιόβας όπως είναι τώρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να σταθεί, τουλάχιστον σε καμία περίπτωση, δίχως να έχει δίπλα του έναν γρήγορο παρτενέρ. Ο Ολυμπιακός έχει δύο βαριά κορμιά, στην άμυνα του, που μπορεί να είναι άριστοι στο ψηλό παιχνίδι, αλλά έχουν πρόβλημα με γρήγορους αντιπάλους, έχουν θέμα να πέφτουν σβέλτα στα αντίπαλα σουτ (βλέπε γκολ Αραβίδη απέναντι σε Σιόβα και το πρώτο γκολ της Ντνίπρο που έχει δόση τύχης του Κανκάβα απέναντι στον Σαντάνα) και έχουν πρόβλημα να μεταφέρουν τη μπάλα μπροστά. Αν τους πρεσάρουν έχουν θέμα…

Το κοουτσάρισμα του Περέιρα, στα πιο απαιτητικά ματς με ΑΕΚ και Ντνίπρο ήταν απογοητευτικό. Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες, όχι τόσες πολλές, αλλά νίκη δεν πήρε. Το πρόσημο μέχρι στιγμής για τον Πορτογάλο, σε αυτά τα ματς είναι αρνητικό. Επίσης η επιμονή του σε κάποιους ποδοσφαιριστές που φανερά δεν μπορούν και ο παραγκωνισμός του Μπενίτες είναι επίσης γεγονότα που προβληματίζουν. Και από σκάουτινγκ, μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να έχει μείνει κάποιος ικανοποιημένος, ακριβώς το αντίθετο θα λέγαμε. Ωστόσο το χτίσιμο και το πώς έφτασε ο Ολυμπιακός ως εδώ, αποτελούν ευθύνη του προκατόχου του Πορτογάλου, όπως και το γεγονός, πως από θέμα δυνάμεων, είναι φανερό, πώς δεν βρίσκονται πολλοί παίκτες στο πικ τους και μάλλον το αντίστροφο φαίνεται, όσο περνάει ο καιρός.

Η πλειοψηφία του κόσμου των «ερυθρολεύκων» απαιτεί αυτή τη στιγμή, ένα όραμα, που να μην περιορίζεται μόνο στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, που κι αυτοί έρχονται, αλλά με την υποσημείωση πως ως ποιότητα, ο Ολυμπιακός φθίνει στο πέρασμα των ετών. Είναι πιθανό να τα καταφέρει και στους δύο εντός συνόρων θεσμούς ο Ολυμπιακός, αλλά υπάρχουν στιγμές που έχουν κάνει χτυπητά αρνητική εντύπωση φέτος και με Μίτσελ και με Περέιρα. Το χειρότερο είναι πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, δεν εμπνέουν ως ήρωες τους οπαδούς της ομάδας. Κι αυτοί πάντοτε κάτι παραπάνω ξέρουν, αφού ξοδεύουν, τρώνε τα κρύα και την ταλαιπωρία για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να «ξηλώνεται» και να «ξαναράβεται» κάθε χρόνο, χωρίς συνέπειες. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα και αφορά τη διοίκηση.

Αν περιμένω τον Ολυμπιακό ν’ αντιδράσει στο ντέρμπι; Σε παλιότερες εποχές, όχι και τόσο μακρινές, γνωρίζοντας πώς υπήρχαν προσωπικότητες που όταν τους «κολλούσαν» στον… τοίχο, διέθεταν την ποδοσφαιρική μαγκιά ν’ αντιδράσουν, θα έλεγα πως θα είχε και πολλές πιθανότητες να κερδίσει. Επειδή, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι», δεν διαθέτουν πλέον, πολλούς παίκτες με γνώση του πώς θα διαχειριστούν κρίσεις παρόμοιου τύπου, το ντέρμπι, μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκο κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ίσως να φέρει μεγάλους κλυδωνισμούς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τεστ αντοχής!!

Η ανεβασμένη Ντόρτμουντ και η πεισματάρα Βόλφσμπουργκ θέλουν να αποδείξουν στην 22η αγωνιστική πως μπορούν να αντέξουν στην αναρρίχηση και το κυνήγι της Μπάγερν αντίστοιχα.

Τεστ αντοχής
Η 22η αγωνιστική της Bundesliga είναι ένα ακόμη τεστ για δύο ομάδες. Για τη μεν Βόλφσμπουργκ, που διατηρείται στο -8 από την Μπάγερν και ελπίζει σε απώλειες των Βαυαρών για να πλησιάσει, αλλά και τη Ντόρτμουντ που βγήκε επιτέλους από τη ζώνη υποβιβασμού αλλά πλέον έχει περισσότερες… υποχρεώσεις.

Οι μεν «λύκοι» υποδέχονται τη Χέρτα έχοντας να καταπολεμήσουν και την κόπωση μετά το 2-0 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας χθες, με τον Πέρισιτς να παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού. Η πρωτοπόρος Μπάγερν αντιμετωπίζει την Πάντερμπορν εκτός έδρας με τους συνήθεις απόντες Μαρτίνεθ, Λαμ και Τιάγκο.

Η Ντόρτμουντ λίγο πριν αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους στο Τορίνο δοκιμάζεται στην έδρα της ουραγού Στουτγκάρδης χωρίς Ντουρμ, Μπλαστσικόφσκι και Γκρόσκροϊτς. Η δε Λεβερκούζεν που την Τετάρτη κοντράρεται με την Ατλέτικο αναμετράται εκτός έδρας με την Άουγκσμπουργκ.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/2 (21:30)
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ

Σάββατο 21/2 (16:30)
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία-Ανόβερο (19:30)

Κυριακή 22/2
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Παρασκευή 27/2 (21:30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία

Σάββατο 28/2 (16:30)
Ντόρτμουντ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 29/2
Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψηλά το κεφάλι, ακολουθεί ντέρμπι…!!

Μεγάλη είναι η απογοήτευση στον Ολυμπιακό για την ήττα από την Ντνίπρο, ενώ επικρατεί δυσαρέσκεια για τη διαιτησία. Ωστόσο, χρόνος για μεμψιμοιρία δεν υπάρχει, καθώς ακολουθεί ο Παναθηναϊκός.

Ψηλά το κεφάλι, ακολουθεί ντέρμπι…
Απογοητευμένοι είναι στον Ολυμπιακό μετά το 2-0 από την Ντνίπρο, στην πρώτη αναμέτρηση με τους Ουκρανούς για τους «32» του Europa League. Πλέον, η ομάδα του Βίκτορ Περέιρα πρέπει να ανέβει ανηφόρα για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ρεβάνς είναι την Πέμπτη (26/2, 22:05) και δεν θα αγωνιστεί ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναγνωρίζουν ότι δεν έπαιξαν καλά. Άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων: «είναι πολύ φυσιολογικό μετά από ένα παιχνίδι να είμαστε απογοητευμένοι με τον εαυτό μας, αφού ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι». Πάντως, υπάρχει δυσαρέσκεια και για τη διαιτησία της χθεσινής αναμέτρησης και εκφράστηκε άμεσα και από τον τεχνικό των Πειραιωτών και από τον Κώστα Καραπαπά. Θεωρούν ότι θα μπορούσαν να πάρουν πολύ καλύτερο σκορ ενόψει του παιχνιδιού στο Φάληρο, καθώς έστω και το ένα τέρμα θα άλλαζε κατά πολύ τα δεδομένα.

Στον Ολυμπιακό στρέφουν άμεσα την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής (22/2, 19:30) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και η προετοιμασία για το προσεχές ματς που είναι πιθανόν να κρίνει πολλά για την υπόθεση τίτλος ξεκινάει σήμερα. Οπότε, δεν υπάρχει χρόνος για γκρίνια, καθώς είναι κοντά ένα πολύ σημαντικό ματς. Θα φανούν και κάποια πράγματα από αυτά που έχει στο μυαλό του ο Περέιρα και πως σκέφτεται να διαχειριστεί το ρόστερ, καθώς ο επόμενος αγώνας με την Ντνίπρο δεν είναι μακριά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ματσάρα και νίκη για τους Κλίπερς!!

Οι Κλίπερς με 119-115 ήταν νικητές στο άκρως απολαυστικό παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα στο ΝΒΑ με αντίπαλους το Σαν Αντόνιο Σπερς. Μεγάλη νίκη 104-89 της Θάντερ επί των Μάβερικς.

Ματσάρα και νίκη για τους Κλίπερς
Οι Κλίπερς ήταν νικητές στο άκρως απολαυστικό παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα στο ΝΒΑ με αντίπαλους το Σαν Αντόνιο Σπερς.

Η ομάδα του Λος Άντζελες επικράτησε 119-115 με τους Τζόρνταν και Κρόφορντ να πετυχαίνουν 26 πόντους ο κάθε ένας και είναι αυτοί που να μπορούν να καυχιούνται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη.

Ωστόσο από τους δύο ο Τζόρνταν είχε πιο κρίσιμο ρόλο στην επικράτηση των Κλίπερς. Κλήθηκε ουκ ολίγες φορές να σουτάρει από την γραμμή των βολών ειδικά στο τέλος του αγώνα και το έκανε όσο χρειάστηκε για να χαλάσει τα πλάνα του προπονητή των Σπερς, Γρεγκ Πόποβις και να πανηγυρίσει στο τέλος.

Τι έκανε ο Πόποβιτς; Αυτό που συνήθως απεχθάνεται… Να στέλνει την αντίπαλη ομάδα στις βολές στα τελευταία λεπτά του αγώνα με έναν παίκτη ο οποίος… τρέμει από τη γραμμή.

Ο Τζόρνταν δεν έτρεμε όσο χρειάστηκε, δεν είχε και τα εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή των βολών, και με 10/28 έπαιξε ρόλο στη νίκη των Κλίπερς.

Οι Σπερς ευτύχησαν να έχουν έναν εξαιρετικό Ντάνκαν, αλλά ακόμη κι έτσι δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Στο άλλο ματς της βραδιάς οι Θάντερ επικράτησαν 104-89 των Μάβερικς. Κορυφαίοι για τους νικητές ο Γουέστμπρουκ και Ιμπάκα. Ο πρώτος πέτυχε 34 πόντους και ο δεύτερος 21, με 22 ριμπάουντ επίδοση που είναι ρεκόρ καριέρας.

Οι Μάβερικς δεν ήταν καλοί, δεν μπόρεσαν –στην ουσία- ποτέ να απειλήσουν τους αντιπάλους τους και έτσι γνώρισαν μια… λογική ήττα.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ
Λος Άντζελες Κλίπερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 119-115
(Τζόρνταν 26, Κρόφορντ 26, Πολ 22, Ρέντικ 15, Μπαρντς 11 – Ντανκαν 30, Πάρκερ 21, Σπλίτερ 11)

Οκλαχόμα Θάντερ – Ντάλας Μάβερικς 104-89
Γουέστμπρουκ 34, Ιμπάκα 21, Ντουράτν 12 – Νοβίτσκι 14, Χάρις 13, Τσάντλερ 10)*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις για δύο φορ, ψάχθηκε για Τάντε!!

Τα δυσάρεστα νέα για τον Μπρέσεβιτς βάζουν σε σκέψεις τους ανθρώπους της ΑΕΚ για απόκτηση δύο επιθετικών το καλοκαίρι. Ρώτησαν για Τάντε οι «κιτρινόμαυροι». Στο Βελιγράδι ο Μιλοβάνοβιτς.

Σκέψεις για δύο φορ, ψάχθηκε για Τάντε
Τα κακά μαντάτα για τον Ιβάν Μπρέσεβιτς αλλάζουν τα δεδομένα στην ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν, που η ομάδα εκτός απροόπτου θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην πρώτη κατηγορία. Η είδηση έχει προκαλέσει στενοχώρια στους ανθρώπους της ομάδας, καθώς ο συγκεκριμένος παίκτης είναι αρκετά αγαπητός, είναι καλός χαρακτήρας και δεν δημιουργεί προβλήματα.

Θεωρείται, όπως είναι λογικό, ότι ο Κροάτης επιθετικός με δυο χειρουργεία στο γόνατο σε μικρό χρονικό διάστημα, δύσκολα θα μπορεί να παίξει στο επιθυμητό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κρίνεται ότι πρέπει να γίνει κίνηση για ακόμη έναν επιθετικό. Ήταν στη λίστα να γίνει η προσθήκη ενός το καλοκαίρι, αλλά πλέον η Ένωση πάει για δύο.

Όπως αναφέρεται στη «Goal», στην ΑΕΚ ρώτησαν για τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, Γκρέγκορι Τάντε. Αγωνίζεται στην Κλουζ, είναι 29 ετών και στο παρελθόν έχει παίξε σε Στανράερ, Ινβερνές, Ρέιθ Ρόβερς και Σεντ Τζόνστον.

inner

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς βρίσκεται στην πατρίδα του και για αυτό τον λόγο απουσίασε από το δείπνο της ομάδας την Πέμπτη. Πήγε για προσωπικό θέμα, αλλά αναμένεται να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται και θα τσεκάρει κάποιους παίκτες που είχε στα υπόψιν του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα στον αέρα!

Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει αρκετές αλλαγές στον ΠΑΟΚ, οι ποδοσφαιριστές έχουν «παγώσει» με την παραίτηση Βρύζα και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα σχετικά με το μέλλον αρκετών απ' αυτών.

Όλα στον αέρα
Κράτησε τον Άγγελο Αναστασιάδη, παρά το κλίμα που υπήρχε εις βάρος του, ενώ ο έμπειρος τεχνικός άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου και προσπαθεί να μεταπείσει τον Ζήση Βρύζα, που παραιτήθηκε την Τετάρτη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στον ΠΑΟΚ, καθώς μοιάζει δυσαρεστημένος από τη λειτουργία που έχει σε κάποια πόστα στον σύλλογο. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα μάλλον για να το δούμε.

Από εκεί και πέρα ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» αγνοείται. Την Τετάρτη υπέβαλλε εγγράφως την παραίτηση του και από το πρωί της Πέμπτης οι άνθρωποι της ΠΑΕ τον αναζητούν για να του αλλάξουν γνώμη, αλλά δεν μπορούν να τον βρουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη «Live Sport», αυτή η κίνηση του Βρύζα έχει σοκάρει αρκετούς από τους παίκτες της ομάδας που επικοινώνησαν χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας με στελέχη της ΠΑΕ για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει. Απορημένοι είναι οι ξένοι, όπως για παράδειγμα ο Ρικάρντο Κόστα και ο Κριστιάν Νομπόα, που αποκτήθηκαν πριν λίγο καιρό στον ΠΑΟΚ, έχοντας δώσει τα χέρια με τον Ζήση Βρύζα, συμφωνώντας με το πρότζεκτ που τους παρουσίασε. Ωστόσο, βλέπουν ότι ο άνθρωπος με τον οποίον μίλησαν για να έρθουν στην Ελλάδα, είναι πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν άμεσα.

Η περίπτωση του Ρατς, που έμοιαζε να οδεύει σε καλό δρόμο σε ότι αφορά την επέκταση του συμβολαίου του, θα πάει στην άκρη για λίγο καιρό και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την κατάληξη του θέματος.

Όλα αυτά, ενώ υπάρχουν και αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς το Σάββατο (21/2, 19:30) ο ΠΑΟΚ παίζει στη Βέροια. Εκτός έχει τεθεί ο Φάνης Τζανδάρης, ενώ οι Περέιρα, Ρατς, Κωνσταντινίδης είναι «OK» και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κάνει θεραπεία τις τελευταίες ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει να τον «τρέξει»

Με αρκετά διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Αναστασίου, που προσπαθεί να έχει τους παίκτες του στην τσίτα.

Θέλει να τον «τρέξει»
Δύο ημέρες (22/2, 19:30) απομένουν για το κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι αφορά την προσέγγιση που κάνει ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» θα μπουν με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στην αναμέτρηση, σχετικά με αυτήν του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη. Βεβαίως, μέχρι ενός σημείου είναι λογικό και αναμενόμενο, καθώς τώρα θα είναι γηπεδούχοι. Επιπλέον, τώρα το «τριφύλλι» θα παίξει τα ρέστα τους για τον τίτλο, που είναι ο μόνος στόχος που του έχει απομείνει. Στο Φάληρο είχε παίξει αρχικά, έχοντας ως στόχο να μην δεχθεί γκολ, ενώ τώρα θέλει να αγωνιστεί πιο επιθετικά.

Ο Έλληνας κόουτς θα ζητήσει από τους παίκτες του πρεσάρουν από το πρώτο λεπτό και να τρέξουν τους «ερυθρόλευκους» για να τους αναγκάσουν σε λάθη για να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Θεωρείται στο πράσινο «στρατόπεδο» ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται πολύ όταν τον πιέζουν οι αντίπαλοι του και είναι ενισχυμένη η άποψη τους, μετά το ματς της Πέμπτης με την Ντνίπρο.

Ακόμη, ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να έχει τους παίκτες του στην τσίτα και για αυτό τις τελευταίες ημέρες έχει προγραμματίσει διπλές προπονήσεις. Όπως χθες, αλλά η δεύτερη δεν είναι μεγάλη έντασης και διάρκειας, για να μην κλατάρουν κιόλας οι ποδοσφαιριστές του.

Το σχήμα του που έχει στο μυαλό του είναι το 4-3-1-2 σε ρόμβο, αλλά θα τεστάρει κάποια πράγματα στις δύο ημέρες που έχουν απομείνει. Είναι πολύ πιθανό να παίξει και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ζέκα, ενώ οι Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ θεωρούνται σίγουροι για το κέντρο της άμυνας. Ο Χουχούμης θα παίξει λογικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν προτιμηθεί τελικά ο Νάνο. Λαγός-Πράνιτς και Ατζαγκούν θα είναι στο κέντρο και ο Πέτριτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και οι Καρέλης, Μπεργκ στην επίθεση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζουακού: «Δεχτήκαμε ανόητα γκολ»

Ανόητα χαρακτήρισε τα δύο γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από την Ντνίπρο ο Αρτούρ Μαζουακού μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Μαζουακού: «Δεχτήκαμε ανόητα γκολ»
Ο Γάλλος μπακ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως το πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν επιθετικοί και προσπάθησαν να σκοράρουν και πως πλέον πρέπει να επικεντρωθούν στη ρεβάνς, θεωρώντας πως το γκολ του Μήτρογλου έπρεπε να μετρήσει, πως θα παλέψουν για την «ανατροπή» στο «Καραϊσκάκης» και πως δε θα επηρεαστούν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά: «Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε την ίδια επιθετικότητα που είχαμε στο πρώτο. Δυσκολέψαμε κάποιες πάσες μας και αυτό μας δυσκόλεψε. Τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν ανόητα. Δεν έπρεπε να το επιτρέψουμε και αυτό μας επηρέασε στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Θα ήταν καλό για μας ένα γκολ εδώ. Έχω την αίσθηση ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ.

Σίγουρα, στη ρεβάνς θα παλέψουμε. Νικήσαμε ομάδες, όπως η Ατλέτικο και η Γιουβέντους. Θα δουλέψουμε σκληρά για να ‘ανατρέψουμε’ την κατάσταση.

Δε θα επηρεαστούμε από το ντέρμπι. Είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια. Θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Υπέγραψε στους Νάγκετς ο Λοβέρν!!

Παίκτης των Νάγκετς κι επίσημα είναι ο Τζόφρι Λοβέρν, που υπέγραψε για 2+1 χρόνια.

Υπέγραψε στους Νάγκετς ο Λοβέρν
Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Τζόφρι Λοβέρν στους Νάγκετς. Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ/σέντερ υπέγραψε για 2+1 χρόνια με την ομάδα του Ντένβερ, που απέκτησε τα δικαιώματά του από τη Χίμκι.

Ο 23χρονος άσος, που φέτος είχε 9,4 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 17,5 λεπτά κατά μέσο όρο, ήταν μέλος της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ το 2013 και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ το 2014.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πώς τα παιδια θα γίνουν άντρες!!

O Αρης Λαούδης γράφει για την εμφάνιση των πιτσιρικάδων στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τα Τρίκαλα και εξηγεί τους δύο δρόμους... ωρίμανσης για μια φουρνιά παικτών που το ταλέντο ξεχειλίζει. 
«Τρί-καλα το λέει και τ'όνομά τους» ήταν τα «πιτσιρίκια» του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας πως ένα μέρος του ελληνικού πρωταθλήματος μπορεί να γίνει «δικό τους». Ο Χαραλαμπόπουλος 30 λεπτά, ο Κόνιαρης 14, ο Λούντζης 12 και ο Παπαγιάννης 23 είναι χρόνοι που έμοιαζαν... άπιαστο όνειρο πριν από ένα μήνα, αλλά έγιναν πράξη έστω και με σχετική καθυστέρηση.
Μπορεί ο πρωταθλητισμός και η ελληνοποίηση να μην συνδυάζονται, αλλά σίγουρα αυτά τα πιδιά θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο χρόνο σε παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται από την 8η θέση και κάτω, ειδικά όταν οι «μεγάλοι» έχουν «καθαρίσει την μπουγάδα» και σκέφτονται τα επόμενα ματς.
Ο Ιβάνοβιτς έβαλε για πρώτη φορά ταυτόχρονα τους πιτσιρικάδες στο παρκέ και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Ο Λούντζης... ξεψαρωμένος περισσότερο από τους υπόλοιπους, ο Παπαγιάννης βελτιωμένος σε σχέση με τον παίκτη που είχαμε δει για ελάχιστα λεπτά στα πρώτα ματς, ο Κόνιαρης θετικός και ο Χαραλαμπόπουλος πιο έτοιμος απ' όλους, αν και οι απαιτήσεις απ' αυτόν είναι πολύ περισσότερες τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ακόμη και τη σωματική διάπλαση των παιδιών να κοιτάξεις, αντιλαμβάνεσαι πως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης είναι ένα σκαλί ετοιμότητας παραπάνω και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περισσότερο σε ματς πρωταθλήματος με μεγαλύτερο ανταγωνισμό.  Ετσι κι αλλιώς στη θέση «3» οι λύσεις του Ιβάνοβιτς είναι περιορισμένες, ο Γιάνκοβιτς όπως έχουμε ξαναπεί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του, άρα η μεγαλύτερη συμμετοχή του πιτσιρικά μοιάζει μονόδρομος.
Ο Λούντζης με τον Κόνιαρη έχουν να διανύσουν απόσταση. Το ταλέντο τους περισσεύει, θα μπορούσαν να παίζουν ακόμη περισσότερο σε παιχνίδια τύπου Τρικάλων, θα έπρεπε να δοκιμαστούν και σε εκτός έδρας ματς αντίστοιχης δυναμικής, αλλά σίγουρα χρειάζονται το χρόνο τους και δεν ανήκουν στην κατηγορία του Χαραλαμπόπουλου και του Μποχωρίδη.
Για τον Παναθηναϊκό η αξιοποίηση των πιτσιρικάδων αποτελεί πολύ μεγάλο στοίχημα που δεν κερδίζεται με την συμμετοχή μόνο σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν οι «πράσινοι» ήθελαν να κάνουν γρηγορότερα τα... παιδιά άντρες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον βαθμό δυσκολίας, να βάλουν τους πιτσιρικάδες και σε δυσκολότερα παιχνίδια, αλλά αυτόματα θα έπαιρναν και το ρίσκο του αρνητικού αποτελέσματος.
Από την άλλη, η ομαλή μετάβαση μοιάζει πιο λογική, πιο προσιτή στον κόσμο, αλλά αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο «σχολείο» από το να προπονείσαι με τον Διαμαντίδη και τον Φώτση, αλλά αν αυτό είναι το πρώτο στάδιο, το δεύτερο είναι οι αγώνες και η ψυχολογία που διαμορφώνουν αυτά τα παιδιά μέσα από τις νίκες, τις ήττες, τις κούπες και τους χαμένους τελικούς.
Η δεύτερη λύση είναι ο δανεισμός, στην οποία θα μπορούσα να συμφωνήσω, με την προϋπόθεση πως τα παιδιά αυτά θα είχαν τον απαιτούμενο χρόνο και τις κατάλληλες συνθήκες για να πάρουν γρηγορότερα τη «μυρωδιά» των δύσκολων αγώνων. Μπορεί να μη μαθαίνεις δίπλα σε θρύλους, όπως είναι οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού, αλλά από την άλλη η καθημερινή τριβή μέσα από τα παιχνίδια σου δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσεις πιο γρήγορα και να αναλάβεις ευθύνες που τώρα φορτώνονται - δικαίως - στις πλάτες άλλων.
Οπως και να 'χει, το σίγουρο είναι πως η διαδικαδία ωρίμανσης απαιτεί χρόνο, με όποιον τρόπο κι αν γίνει. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει κάτι δύσκολο, συνδυάζοντας το άμεσο αποτέλεσμα με την παρακαταθήκη του «αύριο» κι αυτή η «χρυσή» τομή που πρέπει να βρεθεί για να πετύχει και τα δύο, αποτελεί και το πιο δύσκολο σημείο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Άπαντες έφυγαν ικανοποιημένοι!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού και τη γεμάτη υποσχέσεις, εμφάνιση της ΑΕΚ στο ΣΕΦ. 
Για να υπάρξει ματς όπως αυτό που ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ τη φετινή περίοδο έπρεπε να συμβούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Και συνέβησαν…
Μία από τις πιο κακές βραδιές του Ολυμπιακού, μία από τις καλύτερες της ΑΕΚ και ντέρμπι το ματς για 39’. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια των παικτών που ίδρωσαν τις φανέλες τους είτε ερυθρόλευκες, είτε κιτρινόμαυρες. Από μαχητικότητα, άλλο τίποτα. Ο Μενσά Μπονσού έμοιαζε με ταύρο, ο Βασίλης Σπανούλης σα να έπαιζε τελικό Ευρωλίγκας και οι υπόλοιποι παρά την όποια αναποτελεσματικότητά τους, προσπαθούσαν. Ασχέτως αν αυτή τους η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή.
Ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρός στο παρκέ και φάνηκε από τη διάθεση του στην άμυνα. Οι 39 πόντοι του ημιχρόνου είναι πολλοί, οι 77 στο 40λεπτο επίσης είναι πολλοί για μία τόσο «φημισμένη» άμυνα.
Όσο το ματς κυλούσε και η ΑΕΚ ανάσαινε στον αυχένα του Ολυμπιακού, αύξανε τις όποιες ελπίδες της. Κομβικό όμως σημείο το διάστημα στην τρίτη περίοδο στην οποία έτρεξε σερί 0-12 και μετέτρεψε το 53-44 σε 53-56. Δεν τα παράτησαν οι φιλοξενούμενοι και έδειξαν πως δε θα τα παρατούσαν ποτέ με αποτέλεσμα να κυλήσει το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο μέχρι τέλους.
Ο Μενσά Μπονσού ανάγκασε πολλούς να τον πιάσουν στο στόμα τους… Ο Άγγλος σέντερ έκανε πλάκα στους Ντάνστον και Χάντερ. Σκόραρε με πλάτη, με σουτ από μέση απόσταση, μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Όπως ήθελε.
Είδε κι απόειδε ο Σφαιρόπουλος και έριξε μέσα τον Καββαδά στο 34’ με τον Ελληνα σέντερ να μένει στο παρκέ μέχρι τέλους όχι για τους 2 κρίσιμους πόντους ούτε για τα 4 ριμπάουντ, αλλά για την εκπληκτική του άμυνα πάνω στον Μπονσού. Με εξαίρεση μία φάση που τον πέρασε σε ένας εναντίον ενός από την κορυφή, ο Καββαδάς έκανε τα πάντα τέλεια και αποδείχθηκε σημαντικός για τη νίκη.
Δε θα ήταν εκτός λογικής να ανέφερα πως κερδισμένες ήταν και οι δύο ομάδες. Ο μεν Ολυμπιακός έδωσε ένα ματς επιπέδου Ευρωλίγκας και διατήρησε τον ρυθμό του αφού θα ξανά παίξει σε 8 μέρες (Ουνικάχα εντός).
Η δε ΑΕΚ έφτιαξε κι άλλο την ψυχολογία της, «έψησε» ακόμη περισσότερο τον κόσμο της πως κάτι καλό γίνεται και στην τελική όταν έρθει η ώρα των play offs όπου θα χρειαστεί να κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία εκτός έδρας νίκη σε Πυλαία ή Αλεξάνδρειο αν θέλει να μπει τετράδα, κατάλαβε πως διαθέτει την ποιότητα να το πετύχει.
(Σωστά καταλάβατε πως δύσκολα την βλέπω να προλαβαίνει την  τετράδα στη regular season).
ΥΓ: Ο Μενσά Μπονσού είναι ένας ποιοτικός παίκτης για ομάδα όπως η ΑΕΚ που παίζει ένα ματς την εβδομάδα. Σε ομάδα που καλείται Δευτέρα και Πέμπτη να νικάει όπως ο Ολυμπιακός, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορεί να ανταποκριθεί ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ (το τονίζω).
ΥΓ 2: Για να κάνει αυτά που κάνει ο Βασίλης Σπανούλης, πρέπει και οι συμπαίκτες του να είναι άξιοι. Πολλές φορές (κι εγώ) αποθεώνουμε τον Σπανούλη (δικαίως) παραμελώντας να κάνουμε το ίδιο και με τους συμπαίκτες του οι οποίοι κάνουν τη δουλειά του αρχηγού τους ευκολότερη ή τον καλύπτουν στην κακή του βραδιά. Μεγάλη κουβέντα αυτή την οποία θα αναλύσουμε σε επόμενο blog.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αθωώθηκε ο Βαζέχα!!

Τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή για την 15η αγωνιστική της Football League, ανακοίνωσε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή.
Τις ποινές για την 15η αγωνιστική της Football League, έκανε γνωστές η Πειθαρχική Επιτροπή. Πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε σε Ολυμπιακό Βόλου, Λαμία, Παναχαϊκή και Άλιμο, ενώ αθώος κρίθηκε ο προπονητής του Φωστήρα Κριστόφ Βαζέχα.
Αναλυτικά οι αποφάσεις:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των διακοσίων (200) ευρώ (αγώνας της 18-1-2015 με ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ και στον Χρ.ΜΠΛΕΤΣΑ (διερμηνέας) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης (αγώνας της 23-1-2015 με ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και στον Δ. ΣΠΑΝΟ (Β. προπ/τη) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης (αγώνας της 31-1-2015 με ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΟΤ ΑΛΙΜΟΣ και στον Ν.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ (διερμηνέας) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης (αγώνας της 2-2-2015 με ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ).
Επέβαλε στην ομάδα ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΝΕΩΝ και στον Χ.ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗ (φροντιστής) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης (αγώνας της 11-1-2015 με ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΕΩΝ).»

Γεύμα με πρωτοβουλία Κλάους στον ΠΑΟΚ!!

«Αρχηγική» πρωτοβουλία από Κλάους, που... έβγαλε την ομάδα του ΠΑΟΚ για φαγητό, με στόχο να ανατραπεί το κλίμα που έφεραν τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του «δικεφάλου». 
Με πρωτοβουλία του Στέφανου Αθανασιάδη, μετά το τέλος της προπόνησης, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο. Σκοπός του αρχηγού της ομάδας, ήταν να υπάρξει σύσφιξη αποδυτηρίων και να βελτιωθεί το... βαρύ κλίμα, μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν αλλάζει γνώμη ο Βρύζας!!

Οριστική φαίνεται να είναι η πρόθεση του Βρύζα να αποχωρήσει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον λόγο να μην είναι όμως ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε και η ανακοίνωση των οπαδών! 
Ο Ζήσης Βρύζας δεν εμφανίστηκε ούτε στο τηλέφωνο, ούτε στο γραφείο της ΠΑΕ την Πέμπτη, θέλοντας να αποφύγει με αυτόν τον τρόπο την οποιαδήποτε πίεση μπορούσε να δεχθεί από παράγοντες της ομάδας. Ο υπό παραίτηση τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, δεν υπέβαλε την εν λόγω πρόθεσή του εγγράφως στον Αγγελίδη, κάτι που δείχνει ότι η απόφασή του είναι ειλημμένη. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν, δε σχετίζεται, ούτε με την κόντρα που φέρεται να έχει στα μεταγραφικά θέματα με τον Αναστασιάδη, αλλά ούτε και με την ανακοίνωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ.
Απλά, το τελευταίο διάστημα συνέβει ένα περιστατικό το οποίο τον έβγαλε εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση για οριστική αποχώρησή του από την ομάδα. Αυτό, σε συνδυασμό και με την δυσαρέσκεια του μεγαλομετόχου, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, τον οδήγησαν εκτός ομάδας του ΠΑΟΚ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τάσεις αυτοκαταστροφής ο Πογιέτ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την δύσκολη κατάσταση στη Σάντερλαντ και την κόντρα που έχει ανοίξει ο Πογιέτ με τους οπαδούς.
Η υψηλότερη θέση, στην οποία βρέθηκε η Σάντερλαντ φέτος ήταν η 8η την... πρώτη αγωνιστική. Μετά την ήττα από την ΚΠΡ (10/02), που κέρδισε για πρώτη φορά φέτος μακριά από το Loftus Road, οι «μαυρόγατες» έπεσαν στην 15η και βρίσκονται μόλις στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού.
Σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, τα πράγματα είναι στη θεωρία καλύτερα, όμως ο σύλλογος πλέον βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η ενότητα που έφερε η λεγόμενη «greatest escape», «η μεγαλύτερη απόδραση», όπως χαρακτηρίστηκε από τους Άγγλους η αντεπίθεση της Σάντερλαντ στο τέλος, έχει πλέον χαθεί.
«Όταν κοιτάζω την ομάδα νιώθω ότι κάπου έχουμε χάσει το δρόμο σε ό,τι αφορά αυτό που σημαίνει, που εκπροσωπεί η Σάντερλαντ. Εργατικότητα, ήθος, παράδοση. Αυτή η σπίθα που έρχεται με τη γνώση ότι αν δεν προσπαθείς, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα στη ζωή», είχε πει ο Λι Κόνγκερτον, που ανέλαβε χρέη αθλητικού διευθυντή τον περασμένο Μάρτιο. Η συνέντευξη στους Times στα τέλη Αυγούστου ήταν αποκαλυπτική. Ο ίδιος αποφάσισε να χτίσει πάνω στην περσινή επιτυχία (έτσι χαρακτηρίστηκε δίκαια στο τέλος) και είχε θέσει ως προτεραιότητα να ανανεώσει ο Πογιέτ, όπως και έγινε. Το νέο συμβόλαιο, όμως, συνδυάστηκε από μεγάλες προσδοκίες και μικρό μπάτζετ για μεταγραφές.

Όλοι πίστευαν ότι οι βάσεις είχαν θεμελιωθεί και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Η σεζόν, όμως, είναι όπως και η περσινή: roller coaster. Η ήττα με 8-0 από τη Σαουθάμπτον, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από την Μπράντφορντ, τα άσχημα αποτελέσματα εντός έδρας. Η Σάντερλαντ μοιάζει με ομάδα χωρίς ταυτότητα. Αυτό που Κόνγκερτον και Πογιέτ είχαν θέσει ως προτεραιότητα. «Ποια είναι η ταυτότητά μας; Θέλουμε να παίζουμε όπως οι υπόλοιποι σύλλογοι ή θέλουμε να έχουμε το δικό μας στυλ; Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε τώρα. Η ταυτότητα είναι τα πάντα», είχε πει ο πρώτος (επίσης στην παραπάνω συνέντευξη στους Times).
Οι αποδοκιμασίες στο Stadium of Light είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Η εικόνα στις εξέδρες λίγο πριν το τέλος του ματς με την ΚΠΡ ήταν απογοητευτική και η πίεση έχει φτάσει στα άκρα. «Οι οπαδοί έρχονται για να δουν κάτι όμορφο. Πληρώνουν για εισιτήρια και πρέπει να δουν κάτι. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα δώσουμε τα πάντα για αυτούς», είχε πει ο Πογιέτ τον Οκτώβριο του 2014, όταν ανέλαβε. Ο μήνας του μέλιτος κράτησε αρκετά, όμως τελείωσε απότομα.
«It's always our fault, it's always our fault, Gustavo Poyet it's always our fault», φώναξε μεγάλη μερίδα οπαδών στο ματς με την Μπράντφορντ. Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν τιμούν κανέναν στον σύλλογο, καθώς πιάστηκαν στα χέρια με τους υπόλοιπους. Το σκηνικό έληξε γρήγορα, όμως είναι φανερό. Ο Γκουστάβο Πογιέτ κατάφερε να τους ενώσει όλους πέρυσι, όμως πλέον τους διχάζει. Και όταν συμβαίνει αυτό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι μάλλον είναι και η αρχή του τέλους. Ακόμη και για τους πιο δυνατούς δεσμούς.

Ο Ουρουγουανός έχει κάνει πολύ δύσκολο το να τον αγαπήσουν οι οπαδοί της Σάντερλαντ, που πλέον δεν αντέχουν άλλες δικαιολογίες. Το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα τους μοιάζει να μην έχει λογική. Καμία σπίθα, κανένα πλάνο, καμία ταυτότητα, κανένα μέλλον. Αρχικά, έφταιγαν οι προκάτοχοί του, ενώ στη συνέχεια εκείνοι που ευθύνονται για τις μεταγραφές.
Ο Πογιέτ έχει δημιουργήσει ένα μωσαϊκό δηλώσεων, που δεν καταλήγει πουθενά. «Σε δύο χρόνια θα έχουμε κάτι μοναδικό», είχε πει στην παρουσίασή του, όμως πραγματική βελτίωση δεν υπάρχει. Καμία σταθερότητα, καμία συνέχεια. «Το καλοκαίρι, πίστευα ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε με τον τρόπο που ήθελα και φανταζόμουν. Κάναμε, όμως, πολλές αλλαγές, αργήσαμε να χτίσουμε την ομάδα και δεν μπορούμε να το κάνουμε», είχε πει τον Οκτώβρη. Η προσπάθεια να επιμεριστούν οι ευθύνες ήταν εμφανής, όμως με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά έβαλε τον εαυτό του πάνω από όλους.
Ο Ουρουγουανός είχε εντοπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επίθεση και η διοίκηση κατάφερε να αποκτήσει τον Ντεφόε. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Είμαι υπεύθυνος και ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα είναι δική μου ευθύνη. Δεν μπορώ να λέω κάτι τη μία μέρα και μετά να το αλλάζω, όποτε με βολεύει», σχολίασε στην παρουσίαση του Άγγλου. Κι όμως, δεν χρειάστηκε και πολύς καιρός, για να ξεχάσει τα λόγια του.

Μετά το ματς με τη Φούλαμ (24/01) για το Κύπελλο τα έβαλε για πρώτη φορά με τους οπαδούς. «Νομίζω ότι ζουν στο παρελθόν», είχε πει και από τότε τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. «Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται ποδόσφαιρο. Δεν το ορίζω ως ποδόσφαιρο. Ήταν μία απελπισμένη ομάδα, που απλά προσπαθούσε να είναι ωραία στα μάτια των οπαδών. Νομίζω ότι είναι ώρα για όλους να κάτσουν και να μάθουν. Τότε, ίσως μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας ζητώντας από την ομάδα να κάνει πράγματα που δεν μπορεί, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτά τα προβλήματα για χρόνια. Θα ήθελα να είμαι αυτός που θα αλλάξει τα πράγματα, όμως δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα». Δηλώσεις του μετά το ματς με την ΚΠΡ...
Στη συνέχεια του έφταιγαν και οι δημοσιογράφοι. «Το πρόβλημα είστε εσείς, όχι εγώ. Αν γράφατε όλα όσα λέω, οι οπαδοί θα ήταν με το μέρος μου». Η Chronicle αποφάσισε να κάνει ψηφοφορία πριν λίγες ημέρες για το αν ο Πογιέτ θα πρέπει να συνεχίσει στον πάγκο. Το 59% απάντησε αρνητικά... Έτσι, βλέποντας ότι το κλίμα δεν τον σηκώνει ο τεχνικός της Σάντερλαντ αποφάσισε να απευθυνθεί στους οπαδούς με ανοιχτή επιστολή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα αποτελέσματα...

Χωρίς τον Πογιέτ πιθανότατα η Σάντερλαντ δε θα ήταν φέτος στην Premier League. Κανένας δεν αμφισβητεί ούτε το τελευταίο, ούτε ότι η δουλειά του είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι αρχικά φανταζόταν. Όλοι έδειχναν κατανόηση για καιρό, όμως περίμεναν να δουν κάποια πρόοδο. Ουσιαστικά έψαχναν από κάπου να κρατηθούν, ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν. Ο Ουρουγουανός, όμως, αποφάσισε μόνος του να κάνει τα πράγματα χειρότερα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Ο ίδιος αποδίδει τις δηλώσεις στον «θερμό» του χαρακτήρα, όμως περισσότερο μοιάζουν με κινήσεις πανικού από έναν άνθρωπο που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Το εχθρικό περιβάλλον ποτέ δε βοηθάει, ειδικά όταν ο προπονητής μπαίνει στη διαδικασία να απαντάει στους οπαδούς. Αυτή τη στιγμή, όπως διαρρέεται στον αγγλικό τύπο, δεν υπάρχει θέμα απόλυσης. Οι φήμες ανάμεσα στους οπαδούς τον θέλουν μέχρι και απλά να ψάχνει διέξοδο. Ένα μονοπάτι εξόδου, με το οποίο δε θέλει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη της αποτυχίας. Τα τελευταία χρόνια η ιστορία της Σάντερλαντ είναι γεμάτη από «κύκλους επανάστασης». Όλοι τους ήταν αποτυχημένοι και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στα χασομέρια δεν... θύμωσε κανείς!!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον "λίγο" Ολυμπιακό που ξύπνησε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ντνίπρο στο Κίεβο (2-0) Όχι, αυτό δεν είναι εικόνα Ολυμπιακού! Τόσο απλά, τόσο χύμα, τόσο σκληρά! Δε με ενδιαφέρει το σκορ ειλικρινά. Στην τελική, το Καραϊσκάκη αν γεμίσει και πιάσει «απόδοση» Τσάμπιονς Λίγκ, θα ‘χει γκολ και για τη Ντνίπρο. Εδώ έχουν φάει άλλοι κι άλλοι σιγά μη γλιτώσουν οι Ουκρανοί. Δε φτάνω ως εκεί όμως. Αφενός μεν, έχει κάμποσες μέρες, αφετέρου δε, αποκλείεται να μη σταθώ στο παιχνιδάκι του Ολιμπίνσκι.
Ο Περέιρα και οι παίκτες του φιλοξενήθηκαν από μια ομάδα που έπαιζε 500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της. Σε ένα γήπεδο «καταψύκτη» και σε συνθήκες εκνευριστικές για μπάλα. Όμως σε καμία περίπτωση εμένα δε μου έδειξαν ότι είχαν την όρεξη να πιέσουν, να δημιουργήσουν καταστάσεις, να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους. Και όταν επιτέλους αποφάσισαν να θυμώσουν, να απαιτήσουν πράγματα και να διεκδικήσουν, ο αγώνας είχε φτάσει στο τέλος. Βρε ναι, ζήτα πέναλτι, ναι ούρλιαξε που σου ακύρωσε κανονικό γκολ, αλλά παίξε και λίγο πιο πριν.
Ο Ολυμπιακός είσαι. Δε γίνεται να καταντήσεις κακομοίρης και να ψάχνεις κι εσύ να κρεμαστείς στο… μονόζυγο της διαιτησίας. Ο κόσμος της ομάδας κάθισε να παρακολουθήσει τους αγαπημένους του παίκτες. Και τι είδε; Μια ομάδα να πηγαίνει σε ένα χαλαρό τέμπο και να βγάζει το ημίχρονο, να δέχεται ουσιαστικά δυο αυτογκόλ από βλακείες και το χειρότερο; Να μη μπορεί να αντιδράσει. Γιατί εδώ είναι η ζοχάδα. Εντάξει, πες τα έφαγες τα γκολάκια. Ο σφυγμός σου που είναι; Τα νεύρα σου; Που είναι ο Ολυμπιακός να πάρει το γήπεδο και να κάνει το παιχνίδι του;
Ένας Ελαμπντελαουί να διακρίνεται σα τη «μύγα μέσα στο γάλα» και τέλος. Αυτό και τίποτ’ άλλο.
Όσο για το πώς …γυρίστηκε η ταινία στο Κίεβο;
Κάποιος που ασχολείται μανιωδώς με το άθλημα, θα έβαζε τα λεφτά του, ότι το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους θα ήταν 0- 0. Προσωπικά, όλα όσα περίμεναν να συμβούν στο 45λεπτο, τα είδα. Η Ντνίπρο να θέλει να αποδείξει ότι είναι γηπεδούχος και να μη μπορεί. Τον Κονομπλιάνκα να θέλει να δείξει το ταλέντο του, αλλά τον Ελαμπντελαουί με έξτρα βοήθειες να τον περιμένει. Ο Ολυμπιακός ακούραστα έπαιρνε το θετικό αποτέλεσμα. Και βέβαια, όπως πρέπει να πράττουν όλες οι έξυπνες ομάδες, στη μεριά του γηπέδου, που ο πολύς κόσμος πίστευε ότι θα υπερτερούσαν οι Ουκρανοί, ήταν οι Πειραιώτες αυτοί που έκαναν το κουμάντο. Γιατί όσο καλός παίκτης και να ‘χει ο Κονομπλιάνκα, όρεξη να μαρκάρει δεν έχει. Και παίζει με Βραζιλιάνο μπακ πίσω του. Αυτός ο συνδυασμός τι σήμαινε; Ότι ο Ντοσεβί θα έβρισκε χώρους, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έβρισκε,,, οικόπεδο για να διασχίσει. Ο Γάλλος το έκανε, δημιουργώντας φάσεις.
Από την απέναντι πλευρά είχαν εξουδετερωθεί όλοι. Ο Μαζουακού το πάλευε, ο Αφελάι δεν βοηθούσε, η Ντνίπρο έκοβε καλύτερα και για να τα λέμε και όλα πήγε να βγάλει και δυο φάσεις στην πλάτης της κόκκινης άμυνας. Στη μια πρόλαβε ο Ολλανδός να γυρίσει σωστά. Στην άλλη δεν τελείωσαν όπως θα ήθελαν οι γηπεδούχοι. Σημείο- ορόσημο στο ματς δεν υπήρχε, περιμέναμε όλοι δηλαδή να δούμε ένα σημάδι βρε αδερφέ. Κάτι για να πιαστούμε και να φτιάξουμε μια ιστορία. Όμως στη μπάλα δε μοιάζουν τα πάντα με… αστυνομικές ταινίες. Ναι, ήταν κάπως φλάτ η κατάσταση και τον Ολυμπιακό τον συνέφερε. Λεωφόρο έχει την Κυριακή, ένα πρόγραμμα κάπως βαρύ, οπότε αν δεν «καίγονται» οι αντίπαλοί σου που παίζουν στο ψοφόκρυο της έδρας σου να ανοιχτούν και να ρισκάρουν, γιατί να το κάνεις εσύ; Λογικό δεν είναι; Σε αυτές τις χώρες και σε αυτά τα γήπεδα που ακόμη και από την τηλεόραση δε γουστάρεις να τα βλέπεις, η διάθεση που βγαίνει είναι μια και μοναδική: «Έλα τουλάχιστον μη χάσουμε, να πάμε να φύγουμε».
Και αυτή τη διάθεση την είχε ο Ολυμπιακός, μέχρι που άρχισαν τα τραγικά των στόπερ. Ο Σαντάνα αντί να πάει προς τον Κανκάβα, του γύρισε τον κώλο. Αυτό στη Γ’ Πειραιά γίνεται, όχι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ρε τράβα πάνω στον παίκτη. Α και μην το ξεχάσω. Ο Περέιρα αφού τον βγάζει τον Βραζιλιάνο, γιατί τον ξεκινάει; Γιατί «καίει» αλλαγή σε μια θέση ευθύνης; Γιατί το κάνει αυτό το πράγμα; Δεν είναι καλά ο Σαντάνα; Λογικό. Μη το ξεκινάς. Προστάτεψέ τον. Και «καπάκι» ο Σιόβας, βάζει αυτογκόλ, αντί να «φάει» τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι. Σου κάνουν λοιπόν τα δυο στόπερ ζημιά και εσύ πως αντιδράς; Με πασούλες; Με τον Αφελάι να αποδεικνύεται εξαιρετικός ανασταλτικά και ανύπαρκτος επιθετικά; Με μηδαμινή σύνδεση μεσαίας γραμμής και επίθεσης; Γιατί; Γιατί να φανεί αυτό το πράγμα στο γήπεδο; Δεν υπήρχε λόγος; Υπερτιμήθηκε η Ντνίπρο; Έχουν αγχωθεί στου Ρέντη από το βαρύ πρόγραμμα και περισσότερο σκέφτονται παρά παίζουν; Είναι τόσο «λίγοι» τελικά, που θα πρέπει να το ξανασκεφτούν όλοι αυτοί που τους μάζεψαν;
Δε ξέρω, αυτές τις απαντήσεις πρέπει να τις αναζητήσουν στην ομάδα. Και δίχως πανικούς. Άλλωστε αν υπάρξει καλό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, όποιος βιαστεί να καταραστεί, θα πρέπει μετά να κάνει και κωλοτούμπα. Εγώ κάθε φορά γράφω για το ματς που βλέπω. Και στην προκειμένη περίπτωση έχω να πω, ότι είσαι μεγάλη ομάδα και δε γίνεται να το θυμάσαι στις μισές καθυστερήσεις. Γιατί εκεί και να αξίζεις να πάρεις κάτι και να σου το στερήσουν, όλο αυτό που προηγήθηκε, δύσκολα ξεχνιέται…

Πηγή: sport24.gr

Καμία τύχη με Σαντάνα και Σιόβα!!

Τα βραζιλιάνικα οπίσθια και το παλικάρι που δεν στρίβει καταδίκασαν τον Ολυμπιακό απέναντι σε έναν μετριότατο αντίπαλο, το σχόλιο του Αποδυτηριάκια μετά το παιχνίδι.
Δεν έχει καμμία τύχη ο Ολυμπιακός με δύο στόπερ σαν τον Σαντάνα και τον Σιόβα. Καταδικασμένοι δις και τρις εις θάνατον είναι κάθε ομάδα με τέτοιους σέντερ μπακ. Μιλάμε ότι ο Βραζιλιάνος έχει και πολύ κώλο, χάρη στα οπίσθιά του η μπάλλα διέγραψε μια φανταστική τροχιά και έτσι από το πουθενά δέχθηκε το 1-0 ο Ολυμπιακός, μία ομάδα δίχως αρχή και δίχως τέλος. Στο 2-0 "συμμετείχε" ο Σιόβας, που κάτι πρέπει να έχει πάθει το παλληκάρι, ούτε να στρίψει μπορεί.
Ένα ματς που θα μπορούσε άνετα να το διαχειριστεί αγωνιστικά ο πρωταθλητής το έχασε χωρίς να το καταλάβει. Γιατί; Επειδή η αντίπαλός του είναι μετριότατη και φάνηκε περισσότερο στο β΄ ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός της παρεχώρησε το δικαίωμα.
Δεν ήταν μόνο οι προβληματικοί δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού. Έπαιζαν και κάτι Ντοσεβί, Ντεσεβώ, Κάντιλακ της συμφοράς. Τελικά, για να κάνουμε ταμείο ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει δείχνοντας την πραγματική αγωνιστική εικόνα αυτή την σαιζόν. Μία συνεχής ανακύκλωση προβλημάτων πότε στην άμυνα, πότε στον άξονα, πότε στις πτέρυγες. Με εξάιρεση τις δύο νίκες με Ατλέτικο και Γιουβέντους και 3-4 πολύ καλές εμφανίσεις ο Ολυμπιακός ψάχνεται(;) και ευτυχώς γι΄ αυτόν ο ...ανταγωνιστής ΠΑΟΚ αποδείχθηκε μια σκέτη φούσκα.
Έτρεχαν από το πρώτο λεπτό στο Κίεβο οι παίκτες του Ολυμπιακού και ούτε στιγμή δεν έδωσαν την εντύπωση ότι ήξεραν τι κάνουν, τι θέλουν στο γήπεδο μ΄ αυτήν την Ντνίπρο. Και το χειρώτερο; Δεν υπήρχαν ευκαιρίες, ούτε σουτ. Τίποτα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ για την εμφάνιση του Ολυμπιακού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Η αλήθεια είναι ότι η πολύ κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Κίεβο και ήττα 2-0 δεν πολυστεναχώρησε τους γάβρους. Η σκέψη είναι κολλημένη στο ντέρμπυ της Λεωφόρου την προσεχή Κυριακή. Με τον Παναθηναϊκό τι κάνουμε, αυτό τους καίει.
Στον Παναθηναϊκό τι λένε; Πως δεν χάνουνε απ’ αυτό τον Ολυμπιακό, έτσι όπως τον κουσουμάρανε στο ματσάκι του Γιουρόπα ληγκ. Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα τους διαψεύσει στο ντέρμπυ. Εκεί οι συντεταγμένες θα είναι διαφορετικές. Αλλαγμένες. Καμμία σχέση με ό,τι είδαν στη ήττα 2-0 του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο.
Το ντέρμπυ είναι ντέρμπυ. Είναι τέτοια η ψυχολογία κάθε αναμέτρησης Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού που και οι δύο ομάδες δεν είναι η «συνέχεια» της όποιας αγωνιστικής κατάστασης βρίσκονται. Το ποιος θα είναι την Κυριακή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν θα το αποφασίσουν οι ίδιες οι ομάδες, αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου στα ντέρμπυ των δύο αιωνίων.

*Πηγή: sportdog.gr*

Αν ήταν μ' αυτούς ο ΠΑΟΚ καλά, τι τον ήθελε τον Ιβάν;

Προσέξτε ποια ενημέρωση δόθηκε χθες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με το πώς υποδέχτηκαν ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του την ανακοίνωση των συνδέσμων: “Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει τις απόψεις των οργανωμένων, αλλά η τελική αξιολόγηση για τα στελέχη της ομάδας γίνεται από τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου, ο οποίος ξέρει την καθημερινότητα του συλλόγου. Στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο, ακόμη και σε περιόδους κρίσεων, που λογικό είναι, σ' αυτά τα διαστήματα, για τον κόσμο να φταίνε όλοι”.

Θα μπορούσε να πιστέψει ότι απλώς οι συντάκτες των ανακοινώσεων και των “ενημερωτικών διαρροών” έχουν κάκιστη σχέση με την ελληνική γλώσσα και τις έννοιες των λέξεων, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι... δεν τους κόβει. Γι' αυτό εκθέτουν συχνά – πυκνά τον Σαββίδη. Και γι' αυτό δεν είναι σε θέση ποτέ να “περάσουν” ένα εύστοχο μήνυμα ως θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή του μεγαλομετόχου.

Ο Σαββίδης, λένε, γνωρίζει τις απόψεις των οργανωμένων, αλλά ο ίδιος αξιολογεί τα στελέχη της ομάδας! Τι θα πει “αλλά”; Υποστήριξαν κάτι άλλο οι συνδεσμίτες; Είπαν ότι οι ίδιοι αξιολογούν; Την άποψή τους είπαν για κάποια από τα στελέχη. Κι ύστερα, ποιος έγινε σοφότερος τώρα που έμαθε ότι ο Σαββίδης αξιολογεί τα στελέχη; Ποιος θα αξιολογούσε δηλαδή τα στελέχη στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη; Ο Ναβουχοδονόσωρ;

Αφήνω τον ισχυρισμό ότι ο Σαββίδης “ξέρει την καθημερινότητα του συλλόγου”, πρώτον γιατί σηκώνει πολλή συζήτηση το τι ξέρει, πώς το ξέρει και... από ποιους το ξέρει και δεύτερον γιατί αποκλείεται να ξέρει την καθημερινότητα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Της ΠΑΕ την ξέρει (αν και όπως την ξέρει), αλλά του... συλλόγου αποκλείεται.

Πάω στην κατάληξη της ενημέρωσης. “Στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο”! Είδηση! Οι άνθρωποι παραδέχονται είτε ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο, ή ότι προσπαθούν να εφαρμόσουν κάποιο που υπάρχει, κάτι που σημαίνει ότι έως σήμερα δεν κατόρθωσαν να το εφαρμόσουν. Οσο για το ότι “σε περιόδους κρίσεων λογικό είναι για τον κόσμο να φταίνε όλοι”, εδώ γελάνε και οι πέτρες. Είπαν ότι είναι λογικό και “καθάρισαν”. Φυσικά είναι λογικό, όσο λογικό είναι σε περιπτώσεις επιτυχιών να εισπράττουν όλοι συγχαρητήρια. Αλλά το ζήτημα δεν είναι αν είναι λογικό. Το ζήτημα είναι πώς σκοπεύουν να απαντήσουν με πράξεις όλοι όσοι θίγονται από τις κρίσεις των συνδεσμιτών. Σκοπεύουν να κάνουν κάτι για να φανούν ικανοί και χρήσιμοι; Σκοπεύουν να παραιτηθούν; Αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε...

Αυτού του είδους οι “ενημερώσεις” εκ μέρους των επικοινωνιολόγων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζουν έναν... κουκουρούκου Ιβάν Σαββίδη, που ζει στην κοσμάρα του και δεν παίρνει χαμπάρι για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ και σχετικά με τον ΠΑΟΚ. Και επικοινωνιολόγοι δεν είναι μόνο αυτοί που συντάσσουν τις τραγελαφικές ανακοινώσεις ή “ενημερώσεις” της ΠΑΕ, είναι κι αυτοί που έχουν πρόσβαση στον μεγαλομέτοχο και... επικοινωνούν προς αυτόν τα συμβαίνοντα, με τη δική τους περιορισμένη αντίληψη, ή τη δική τους καιροσκοπική λογική, που μοναδικό γνώμονα έχει να γίνουν αρεστοί για να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα προνόμια και τις απολαβές τους.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης μία συμβουλή του δώσαμε: “Ξήλωσέ τα όλα. Ακόμη και τα πλακάκια”. Μέχρι στιγμής δεν το έκανε και αυτό πληρώνει. Διότι αν ο ΠΑΟΚ με τους ανθρώπους που (υποτίθεται) τον υπηρετούσαν πήγαινε μια χαρά, δεν θα είχε την ανάγκη κανενός Σαββίδη. Ο Σαββίδης ανέλαβε και πόνταρε στους ίδιους. Μοιραίο ήταν να αποτύχει. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα το καταλάβει...
*Πηγή: metrosport.gr*

Η συμβολή Κάλας στην αποκατάσταση Χρηστίδη!!

Ανεξάρτητα από το αν ενοχλεί ή όχι, μου είναι αδιάφορο, έχω γράψει ότι πολλοί από αυτούς που διοίκησαν τον Αρη τα τελευταία 15 χρόνια, κατάντησαν την ομάδα τους… άφιλη, δεν σεβάστηκαν την ιστορία της, δεν τίμησαν τους ανθρώπους που έγραψαν αυτή την ιστορία.

Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος, στη διάρκεια αυτών των 15 τελευταίων χρόνων, που ο Αρης δεν είχε ως σημείο αναφοράς το παρελθόν του, αλλά κάποια άλλα πράγματα που τα έβαζε πιο πάνω από την ιστορία του.

Βέβαια, όλοι ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό, αλλά και πολλά άλλα τρελά κι απίστευτα στον Αρη. Συνέβη επειδή υπήρχαν αδύναμοι παράγοντες, εξαρτημένοι, καθοδηγούμενοι από μηχανισμούς που δεν ενδιαφερόταν για την πρόοδο του Αρη, αλλά για την επιβολή απόψεων και την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Μου ήρθαν όλα αυτά στο μυαλό με αφορμή την άρση της διαγραφής του Νίκου Χρηστίδη από το μητρώο μελών του ερασιτέχνη Αρη.

Γνώριζα το βάρος που κουβαλούσε ο σπουδαίος αυτός τερματοφύλακας, την πικρία για το γεγονός ότι παρά την δικαίωσή του από τα δικαστήρια, που αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε θέμα δωροδοκίας του στο περίφημο εκείνο παιχνίδι Αρης-Ολυμπιακός 2-4 το 1973, όπως τον κατηγόρησε ο Καμπάνης, κανείς ποτέ στην αγαπημένη του ομάδα δεν νοιάστηκε να αποκαταστήσει την αδικία και εντός της οικογενείας του.

Κι ο Χρηστίδης, που ποτέ αυτά τα χρόνια δεν ζήτησε από κανέναν στον Αρη να νοιαστεί και να λύσει αυτό το θέμα, ως… άμυνα για να αντιμετωπίσει αυτό που τόσο τον πονούσε, ούτε καν περνούσε έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αισθανόταν ότι δεν έχει θέση εκεί όπου δεν τον ήθελαν, ασχέτως αν οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν ότι υπήρχε τέτοιο θέμα. Δεν το έβλεπε έτσι ο Χρηστίδης, δεν τον ένοιαζε αν ξέρει ο κόσμος ή όχι για την διαγραφή του, για τον δικαστικό αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί και να είναι εντάξει με την συνείδησή του και την αξιοπρέπειά του.

Αυτό που τον ανάγκαζε να κρατάει αποστάσεις από την αγαπημένη του ομάδα, ήταν η διαγραφή του. «Είναι τυπικό το θέμα», έλεγαν κάποιοι. «Όχι», απαντούσε ο Χρηστίδης. «Για μένα είναι θέμα ουσίας», συμπλήρωνε.

Ευτυχώς, όχι μόνο για τον Χρηστίδη, αλλά για την ιστορία του Αρη, που ο βετεράνος τερματοφύλακας βρέθηκε στον δρόμο του Αλεξ Κάλας, επειδή ο χρηματοδότης της ποδοσφαιρικής ομάδας ζήτησε να τον συναντήσει.

Δεν ήξερε, φυσικά, το πρόβλημα του Χρηστίδη. Το ανέφεραν κάποιοι από αυτούς που ήταν στην παρέα τους. Ο Κάλας ξαφνιάστηκε, το ίδιο και ο Λεωνίδας Μπακούρας που ήταν μαζί τους.

Την επόμενη κιόλας μέρα το μετέφεραν στον πρόεδρο του ΑΣ Αρης, Τάσο Οικονόμου, και έτσι αντιμετωπίστηκε και λύθηκε άμεσα.

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι η ταχύτατη αντίδραση Κάλας και Οικονόμου, αλλά ο τρόπος σκέψης, η νοοτροπία, ο σεβασμός που επέδειξαν, πράγματα που τόσο είχαν λείψει από αυτούς που διοικούσαν τον Αρη και τώρα φαίνεται πως υπάρχουν πάλι. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Φοβήθηκαν το Aris(e)xit!

Το πάλεψαν αρκετά ορισμένοι μέσα στο δ.σ. του Α.Σ. Άρης προκειμένου να μην υπογραφεί το μνημόνιο με τους όρους που είχε ζητήσει ο mr. Kalas. Έκαναν την δική τους αντίσταση για ηθικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, καθώς σ’ αυτή την ιστορία ο Άρης στην ουσία σύρθηκε, λόγω του αδιεξόδου, να υπογράψει αυτό που επέβαλε ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Παρότι η χθεσινή ανακοίνωση του Α.Σ. Άρης μιλά για ομόφωνη απόφαση αποδοχής του μνημονίου, η ουσία είναι ότι η όλη εξέλιξη θυμίζει τις γνωστές διαπραγματεύσεις έχουν κάνει  οι ελληνικές Κυβερνήσεις με την Τρόϊκα. Προέβαλαν τις όποιες αντιρρήσεις τους μέχρι που έμπαινε η απειλή του Grexit  και εκεί σοβάρευε το πράγμα. Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει οικονομικό ατύχημα, έβαζαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους σ’ ό,τι τους πρότειναν.

Μερίδα συμβούλων του Α.Σ Άρη κατέθεσε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ενστάσεις για το ότι ο mr. Kalas, που παρουσιάζεται ως δανειστής του ποδοσφαιρικού τμήματος, έβαλε προστατεύοντας τα συμφέροντα του, όρο να έχει προτεραιότητα στην αγορά των μετοχών της νέας ΠΑΕ ή να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει βάλει μέχρι τότε. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το εάν υπήρξε κάποια αλλαγή στο άρθρο «Σύσταση Νέας Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας» το οποίο φαντάζομαι ότι προβλέφθηκε στη σύμβαση. Ούτε εάν τελικώς δόθηκε η επιταγή των 260.000 ευρώ από τον mr. Kalas στον Α.Σ. Αρης ως εγγύηση καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να τα μαζέψει ένα πρωί πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και να φύγει. Στον Άρη θεωρούν εθνικό απόρρητο το μνημόνιο, το οποίο η λογική λέει ότι έπρεπε οι όροι του να μπουν σε διαβούλευση, ώστε να τοποθετηθούν τα μέλη του συλλόγου. Εδώ ο Γιάννης Γρανούζης στην παντοκρατορία του ως πρόεδρος της Λέσχης είχε το κουράγιο να βάζει στις συνελεύσεις σε projector τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και να διαλαλεί ότι η εταιρεία θα έχει κέρδη και στον Α.Σ κρύβουν το μνημόνιο; Μπορεί οι ασκήσεις επί χάρτου του κ. Γρανούζη να μην του βγήκαν στην πράξη, αλλά πιστώνεται την γενναιότητα να παλέψει για την διαφάνεια.

Ο κ. Οικονόμου και οι άμεσοι συνεργάτες του γιατί δεν το τόλμησαν αυτό και υπέγραψαν το σύμφωνο εμπιστευτικότητας; Κι άντε είναι νεόκοποι στα διοικητικά. Ο εμπειρότερος και νομικός στο επάγγελμα κ. Χριστοφορίδης που βίωσε από το 2009 ως δικηγόρος το διοικητικό ταλέντο του κ. Κόντη στην ΠΑΕ και του κ. Δαμιανίδη στην ΚΑΕ, γιατί δεν φρόντισε να προστατεύσει τους συνεργάτες του στο δ.σ. του Α.Σ. από την κακοτοπιά; 
*Πηγή: metrosport.gr*

Το φλουρί στον Φυσέκη!!

Την πρωτοχρονιάτικη του πίτα έκοψε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη, σε εκδήλωση που έγινε στο ARIS Sports Cafe.

Στην εκδήλωση το "παρών" έδωσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, άνθρωποι της ΚΑΕ, του ΑΣ και της ΚΜΑ σε μία όμορφη βραδιά με όλη την οικογένεια του Αρη, να περνάει ένα κλίμα ενότητας, το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο σύλλογος.

Επίσης παρεβρέθηκαν παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας, αλλά και πρώην παράγοντες, όπως οι κ.κ. Δασυγένης, Κάλεν και Τσαρούχας.

Η κοπή της πίτας είχε μία έκπληξη για την ομάδα και μάλιστα... χρυσή. Συγκεκριμένα, το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν μία χρυσή λίρα και μεγάλος τυχερός της βραδιάς ήταν ο Γιάννης Φυσέκης.
*Πηγή: metrosport.gr*

Υπογράφτηκε το μνημόνιο!!

Η κοπή της πίτας του ποδοσφαιρικού τμήματος επεφύλλασε και... είδηση, την οποία ανακοίνωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης. Ο νομικός της ομάδας έκανε γνωστό πως υπογράφτηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Αλεξ Κάλας, ευχόμενος αυτή η εξέλιξη να είναι αρχή μίας καλής συνεργασίας και να υλοποιηθεί ο στόχος της επιστροφής στην Σούπερ Λιγκ.

*Πηγή: metrosport.gr*

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με Ηρακλή Αμπελοκήπων!!

Σε κυκλοφορία θα τεθούν το Σάββατο (21/02) το μεσημέρι (13:00) τα εισιτήρια για τον αγώνα του Άρη με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων (15:00) στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 10 ευρώ στη θύρα 2, 15 ευρώ στη θύρα 9 και 20 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.