Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Έντονη φημολογία για Παναθηναϊκό και Φάρμαρ!!


Έντονη φημολογία για Παναθηναϊκό και Φάρμαρ

Ο Παναθηναϊκός αναζητεί δεδομένα έναν γκαρντ και υπάρχει έντονα φημολογία πως εξετάζει σοβαρά την περίπτωση απόκτησης του Τζόρνταν Φάρμαρ. Το προφίλ του πρώην πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Φαίνεται πως μετά το «όχι» του Κώστα Παπανικολάου, ο Παναθηναϊκός φουλάρει για την ενίσχυσή του κι ετοιμάζει τη δική του απάντηση.

Οι «πράσινοι» κινούνται δεδομένα για έναν γκαρντ και φήμες θέλουν τον Τζόρνταν Φάρμαρ από το να είναι στη λίστα, μέχρι και να γίνονται ήδη προσπάθειες να υπογράψει.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός έχει κενή θέση ξένου, καθώς στο υπάρχον ρόστερ έχει καλύψει τις πέντε από τις έξι διαθέσιμες θέσεις. Ο Φάρμαρ έχει διαβατήριο από το Ισραήλ και συνεπώς λογίζεται κοινοτικός. Οποιαδήποτε προσθήκη γίνει θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα από την όγδοη αγωνιστική του Top 16.

Ο 29χρονος άσος (1,88μ.), που έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς (2009-2010), βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας μετά την αποδέσμευσή του από τη Μακάμπι.

Μετρά μια πολύ αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ σε Λέικερς, Νετς και Κλίπερς με 7,7 πόντους, 2,9 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ σε 559 εμφανίσεις.

Στην Ευρώπη έχει κάνει φοβερές χρονιές σε Μακάμπι (2011) και Εφές (2012/13), ενώ πέρσι ήταν λιγότερο καλός με την Νταρουσάφακα (2014/15) και φέτος απογοήτευσε με την ομάδα του λαού έχοντας 9,6 πόντους, 3,6 ασίστ και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο τη στιγμή που είχε υπογράψει για ένα χρόνο με 1,3 εκατ. ευρώ.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Μενδρινός: «Να είμαστε ρεαλιστές…»


Μενδρινός: «Να είμαστε ρεαλιστές…»

Στις δυσκολίες της αυριανής αναμέτρησης του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Κώστας Μενδρινός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι Κρητικοί θα παλέψουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στις δυσκολίες της αυριανής αναμέτρησης του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Κώστας Μενδρινός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι Κρητικοί θα παλέψουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην άσος των Πειραιωτών στη Nova

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το αήττητο σερί του: «Για να είμαστε ρεαλιστές, πάμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίσουμε και δε το συζητώ αυτό. Όμως γνωρίζουμε το βαθμό ψυχολογίας, μία ισοπαλία, ή να παίξουμε καλά και δείχνοντας τα δόντια μας σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, κρατώντας μία καλή εικόνα. Δε θέλω να το σχολιάζω το παιχνίδι, θα κρατήσουμε την εικόνα που έχουμε στα τελευταία ματς».

Για το πού θα κριθεί: «Πρέπει να σταματήσουμε πολλά πράγματα από τον Ολυμπιακό. Η ποιότητά του είναι μεγάλη. Έχει παίκτες που ξεχωρίζουν και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κακή ομάδα. Δεν μπορώ να πω κάτι: είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης, θρίαμβος για Αστάνα!!


Νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης, θρίαμβος για Αστάνα

Ο Πατ Καλάθης είχε 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ βοηθώντας την Αστάνα να πάρει μεγάλη νίκη με 101-79 απέναντι στη Νίζνι.

Η πέμπτη νίκη της Αστάνα σε 15 ματς στη VTB League ήταν ίσως και η πιο εμφατική, καθώς ήρθε με 101-79 απέναντι στην ισχυρή Νίζνι.

Ο Πατ Καλάθης έβαλε το λιθαράκι του σε αυτό, καθώς είχε 13 πόντους (2/2 βολές, 4/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 36:41. Ο Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ είχε 21 πόντους, ο Τζέρι Τζόνσον 17, ενώ Χέιζ και Πονομάρεφ πρόσθεσαν από 15.

Ο Βλάντιμιρ Ίβλεφ με 15 και ο Βίκτορ Ραντ με 14 πόντους διασώθηκαν από τους ηττημένους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Για το βήμα προς την ελπίδα ο ΠΑΟΚ»


«Για το βήμα προς την ελπίδα ο ΠΑΟΚ»

Νίκη επί της Όλντενμπουργκ την Τρίτη στην Πυλαία θα συνιστά δικαίωμα στην ελπίδα της πρόκρισης στους «16» του Eurocup, όπως δήλωσε ο Παντελής Μπούτσκος στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, η ανάλυση του συνεργάτη του Σούλη Μαρκόπουλου για τη γερμανική ομάδα:

«Επόμενος αντίπαλος μας στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η Όλντενμπουργκ σε ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να υπερασπίσουμε το σπίτι μας και πάλι, ώστε να κάνουμε το βήμα που θα ανάψει τη σπίθα της πρόκρισης.

Απέναντι μας μια σκληροτράχηλη ομάδα το παιχνίδι της οποίας χαρακτηρίζεται από την πειθαρχία, την ταχύτητα και τη δύναμη. Διαθέτουν βάθος στο ρόστερ τους καθώς έχουν έξι Αμερικάνους και δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες και ικανότατους σουτέρ (Πρέπελιτς και Αλεξαντρόφ) από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχουν καταφέρει να βρουν τις ισορροπίες μεταξύ τους και κάνουν εξαιρετική πορεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην γερμανική λίγκα.

Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους είναι τόσο ο πρωτεύων όσο και ο δευτερεύων αιφνιδιασμός, όπου οι Κράμερ και Μασάδο δίνουν τον τόνο και οι Ντάγκινς και Πόλντινγκ εκτελούν κυρίως έξω από τα 6.75, αλλά και με την ικανότητα τους στο drive προς το καλάθι. Μέσα στη ρακέτα δεσπόζει ο Κβάλε o οποίος έχει πολλούς τρόπους για να σκοράρει και παράγει μεγάλο κομμάτι στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Είναι πολύ σημαντικό να ματσάρουμε την ενέργεια τους και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός ιδιαίτερα physical game, ώστε να νιώσουν την πίεση της έδρας μας. Με ομαδική δουλειά πρέπει να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ, ώστε να ξεδιπλώσουμε το παιχνίδι μας στο transition και να επιβάλουμε τους δικούς μας κανόνες, καθώς έχουμε παίκτες που μπορούν να διαβάσουν εξαιρετικά το παιχνίδι.

Ξέρουμε ότι στη φάση αυτή η κάθε κατοχή έχει αξία, ο κάθε πόντος μετράει ειδικά από τη στιγμή που καλούμαστε την αμέσως επόμενη αγωνιστική να πάμε στη Γερμανία για το παιχνίδι ρεβάνς. Είναι κάποια παιχνίδια που απλά δε βλέπεις την ώρα για το τζάμπολ της αναμέτρησης… Έχουμε σαράντα λεπτά μπροστά μας για να κάνουμε το βήμα προς την ελπίδα και η τύχη μας είναι στα χέρια μας!
».

Τρομερό βίντεο: Ο Χουλκ «γλέντησε» τον Λοντίγκιν!!


Τρομερό βίντεο: Ο Χουλκ «γλέντησε» τον Λοντίγκιν

Ο Χουλκ εκτέλεσε πρώτα από το σημείο του πέναλτι το… παπούτσι του και μετά την μπάλα ξεγελώντας τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Φοβερός και τρομερός Χουλκ. Όχι, αυτή τη φορά δεν εκτέλεσε με βολίδα ένα πέναλτι, αλλά ξεγέλασε τον Γιούρι Λοντίγκιν στέλνοντας πρώτα προς την εστία το παπούτσι του και μετά την μπάλα.

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Ξάνθης δέχτηκε τα πειράγματα των συμπαικτών του στη Ζενίτ και κλώτσησε γελώντας την μπάλα πάνω στον Βραζιλιάνο.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή Φορτούνη στην αποστολή!


Επιστροφή Φορτούνη στην αποστολή

Ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει στην αποστολή του Ολυμπιακού μετά από μικρή αποχή. Στους εκλεκτούς του Μάρκο Σίλβα για τον αγώνα με τον Πλατανιά στην Κρήτη και ο Άλαν Πουλίδο.

Μετά από απουσία τριών αγώνων, ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει στην αποστολή του Ολυμπιακού. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που δεν επελέγη από τον Μάρκο Σίλβα στα παιχνίδια Κυπέλλου με τα Χανιά και το ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, επανέρχεται στους εκλεκτούς για τον αυριανό αγώνα με τον Πλατανιά στα Χανιά (19:30).

Στη λίστα του Πορτογάλου προπονητή είναι και ο Άλαν Πουλίδο, με τον Μεξικανό να δείχνει πως πλέον προάγεται σε δεύτερη λύση για την κορυφή της επίθεσης, μπροστά από τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον που ίσως αποχωρήσει στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ισλανδός, που δηλώνει τραυματίας, έκανε ατομικό μαζί με τον Μπουχαλάκη, ενώ θεραπεία έκανε ο Ερνάνι.

Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με τον Πλατανιά: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Κολοβός, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Ζντιέλαρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντε Χέα: «Είχα σκεφτεί να φύγω, τώρα είμαι καλά»


Ντε Χέα: «Είχα σκεφτεί να φύγω, τώρα είμαι καλά»

Ο Νταβίντ Ντε Χέα κατέστησε σαφές πως οι τάσεις φυγής που είχε παρουσιάσει παλαιότερα ανήκουν στο παρελθόν και πως πλέον νιώθει απόλυτα ευτυχής στη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Το καλοκαίρι βρέθηκε στον προθάλαμο της Ρεάλ, με τη μεταγραφή να χαλά στις… καθυστερήσεις. Ο Νταβίντ Ντε Χέα έκτοτε έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Μαν. Γιουνάιτεντ και παρότι παραδέχεται πως είχε σκεφτεί σοβαρά να φύγει, πλέον νιώθει απόλυτα χαρούμενος στους «κόκκινους διαβόλους».

«Στην αρχή της καριέρας μου εδώ τα πράγματα ήταν δύσκολα, υπήρχαν κάποιες στιγμές που σκέφτηκα πως δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για μένα και πως ίσως έπρεπε να επιστρέψω στην Ισπανία. Όμως δούλεψα σκληρά και συνεχίζω να το κάνω. Τώρα είμαι χαρούμενος εδώ, το απολαμβάνω και πιστεύω στην ομάδα. Θέλω να γίνω ένας θρύλος του συλλόγου, όπως ο Σμάιχελ και ο Φαν Ντερ Σαρ. Στόχος μου είναι να γίνω ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο και γι’ αυτό δουλεύω. Θέλω να πάρω τίτλους με τη Μαν. Γιουνάιτεντ», δήλωσε στο Sky Sports.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Μπαρτσελόνα το προσύμφωνο με «Παπ», σενάριο για… Περπέρογλου!!


Στην Μπαρτσελόνα το προσύμφωνο με «Παπ», σενάριο για… Περπέρογλου

Στα γραφεία της Μπαρτσελόνα έφτασε το προσύμφωνο του Ολυμπιακού με τον Κ. Παπανικολάου και οι Καταλανοί θα αποφασίσουν αν θα την… ισοφαρίσουν. Σενάριο ανταλλαγής με Περπέρογλου από την «El Mundo».

Στα γραφεία της Μπαρτσελόνα εστάλη από τον Ολυμπιακό το προσύμφωνο του Ολυμπιακού με τον Κώστα Παπανικολάου. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν πλέον μία εβδομάδα να αποφασίσουν αν θα καταθέσουν ισόποση πρόταση με τους «ερυθρόλευκους» για να πάρουν πίσω τον 25χρονο φόργουορντ ή θα τον αφήσουν να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, το ποσό που προσφέρεται στον Παπανικολάου από τον Ολυμπιακό ως το τέλος της σεζόν δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, στις 350.000 ευρώ, ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι «μπλαουγκράνα».

Η εφημερίδα εκτιμά πως πιθανότερο σενάριο είναι να ματσάρει η Μπαρτσελόνα την προσφορά και στη συνέχεια είτε να κρατήσει τον παίκτη, είτε να επιχειρήσει να τον πουλήσει για να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της. Ένα άλλο σενάριο που παραθέτει η εφημερίδα κάνει λόγο για παραμονή του Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα και αποδέσμευση του Στράτου Περπέρογλου (που έχει διετές συμβόλαιο) είτε άμεσα, είτε στο τέλος της περιόδου. Σε αυτή την περίπτωση το δημοσίευμα δεν αποκλείει επιστροφή του Περπέρογλου στον Ολυμπιακό!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ψάχνει» για Λενς η Ρόμα!


Το «ψάχνει» για Λενς η Ρόμα

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τη Ρόμα να κινηθεί για την αγορά του μέσου της Σάντερλαντ, Ζερμέν Λενς, σύμφωνα με το «Sky Italy».

Δεν έχει αποφασίσει η Ρόμα αν θα κινηθεί για την απόκτηση του Ζερμέν Λενς.

Ο τεχνικός της Σάντερλαντ, Σαμ Άλαρνταϊς, παραδέχθηκε πως ο πρώην μέσος της Αϊντχόφεν είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα, με τους Ρωμαίους να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Σύμφωνα με το «Sky Italia» ο άσος των «μαυρόγατων» βρίσκεται μεταξύ των επιλογών του νέου τεχνικού των «τζιαλορόσι», Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Πηγή: england365.gr

Ρέλεφορντ: «Όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται με Ολυμπιακό»


Ρέλεφορντ: «Όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται με Ολυμπιακό»

Αποφασισμένος να παλέψει με τους συμπαίκτες του στον Κολοσσό απέναντι στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Τρέβορ Ρέλεφορντ στην ιστοσελίδα του Κολοσσού.

«Περιμένουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος θα έρθει να παίξει σκληρά. Αλλά εμείς με τη σειρά μας θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στόχος μας είναι να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Έχω πληροφορηθεί ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο κι έτσι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα παρευρεθεί», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα στο «Βενετόκλειο» (16:00).

Κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία του Κολοσσού στον πρώτο γύρο είπε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την πορεία που είχαμε στον πρώτο γύρο, παρά το γεγονός πως χάσαμε κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Όμως, είμαι ακόμη πιο χαρούμενος που η ομάδα γίνεται όλο και καλύτερη μέρα με τη μέρα και παίζει ως σύνολο».

Τέλος, μιλώντας για τη ζωή του στην Ελλάδα ανέφερε: «Η ζωή είναι ωραία εδώ. Αγαπώ την Ρόδο, ενώ και το φαγητό είναι τρομερό. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό. Έχει πολύ ανταγωνιστικές ομάδες τοπ επιπέδου και επειδή είμαι ένας παίκτης που έχει φιλοδοξίες να αγωνιστεί κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο, σε προετοιμάζει πολύ καλά γι’ αυτό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μαλλί του Τζέρεμι Λιν τραυμάτισε αντίπαλο!!


Το μαλλί του Τζέρεμι Λιν τραυμάτισε αντίπαλο

Η… πανκ κόμμωση του Τζέρεμι Λιν των Χόρνετς τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο των Τζέριντ Μπέιλες των Μπακς, όταν προσπάθησε να τον μαρκάρει.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκιγκς προπονητής, Φέργκιουσον σύμβουλος!!


Γκιγκς προπονητής, Φέργκιουσον σύμβουλος!

Διατεθειμένος να επιστρέψει στο τεχνικό τιμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας ρόλο συμβούλου δίπλα στον Ράιαν Γκιγκς φαίνεται να είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό προπονητική δράση εδώ και περίπου τρία χρόνια, ωστόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αποκλείεται να επιστρέψει -εμμέσως- σε αυτή, έχοντας έναν... διαφορετικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, η «Sunday People» αναφέρει πως ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτίθεται να βοηθήσει την ομάδα, σε περίπτωση που ο Ράιαν Γκιγκς αποτελέσει αυτόν που θα αντικαταστήσει τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Έτσι λοιπόν, αν ο Ουαλός αναλάβει τα ηνία της Γιουνάιτεντ, ο Φέργκιουσον αναμένεται να έχει έναν ρόλο... συμβούλου. Άλλωστε η «χημεία» υπάρχει ήδη, μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας στο «Ολντ Τράφορντ».

Πηγή: england365.gr

Γυναικεία ομάδα έγινε… σέξι ημερολόγιο!! (pics)


Γυναικεία ομάδα έγινε… σέξι ημερολόγιο (pics)

Την πρωτοβουλία τους που είχαν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια συνεχίζουν και το 2016 κοπέλες που αγωνίζονται στην Λόρκα Ντεπορτίβα, ποζάροντας στο φωτογραφικό φακό για ένα σέξι ημερολόγιο.


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ρουκέτα» Φιρμίνο (video)


«Ρουκέτα» Φιρμίνο (video)

Όχι, δεν είναι αυτός της Λίβερπουλ... Όμως ο Ούγκο Φιρμίνο που παίζει σε μια άσημη ομάδα μικρότερης κατηγορίας της Πορτογαλίας πέτυχε με τρομερό βολέ ένα γκολ που θα ζήλευε και ο γνωστός Βραζιλιάνος.

 
 



*Πηγή: sport-fm.gr*

Με λεωφορείο επέστρεψε η αποστολή του Ατρόμητου!!


Με λεωφορείο επέστρεψε η αποστολή του Ατρόμητου

Έπειτα από την περιπέτεια που έζησαν από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με αεροπλάνο, οι άνθρωποι του Ατρόμητου επέλεξαν να επιστρέψουν με λεωφορείο από τη συμπρωτεύουσα.

Τεράστια ταλαιπωρία και μία δύσκολη κατάσταση βίωσαν οι άνθρωποι του Ατρόμητου κατά την επιστροφή του από την Θεσσαλονίκη.

Οι Περιστερώτες επιχείρησαν να επιστρέψουν από τη συμπρωτεύουσα, όμως αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο δεν υπήρχε καμία όρεξη να χρησιμοποιηθεί αεροπλάνο και κάπως έτσι επιλέχθηκε η λύση του λεωφορείου, με την αποστολή να υπολογίζεται πως θα φτάσει στις 4 το απόγευμα στην Αθήνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η συνταγή είναι αυτή!!


Η συνταγή είναι αυτή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr ότι του χρόνου θα φανεί η δουλειά του Μάρκο Σίλβα!

• Μόνο ικανοποίηση μπορεί να φέρνει η κατηγορηματική θέση του Ολυμπιακού, μετά τις φήμες περί Πόρτο και Μάρκο Σίλβα, ότι «ο Μάρκο και του χρόνου θα είναι εδώ».

• Για τον απλούστατο λόγο ότι το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν είναι ακριβώς να παραμείνει στη θέση του ο Πορτογάλος προπονητής. Γιατί; Μα γιατί του χρόνου θα φανεί η δουλειά που κάνει φέτος ο Μάρκο Σίλβα. Και το σωστό είναι να βρίσκεται στη θέση του για να την συνεχίσει και να την εξελίξει.

• Κι αυτά δεν είναι…θεωρίες δικές μου. Αυτό μας το λέει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι από τις θεμελιώδεις αρχές του ποδοσφαίρου, να μένει ένας καλός προπονητής σε μία ομάδα, αν θέλει αυτή η ομάδα να πάει πιο ψηλά. Μία σεζόν δεν αρκεί ποτέ για τη δουλειά ενός προπονητή.

• Το ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρο: τη δεύτερη χρονιά θα φανεί η δουλειά του καλού προπονητή και την τρίτη χρονιά θα πάει η ομάδα σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο, θα απογειωθεί.

• Ο Βαλβέρδε, όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έκανε μία σεζόν, το 2010-11, στην οποία πήρε το πρωτάθλημα, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, με ενίοτε εντυπωσιακές εμφανίσεις (βλέπε π.χ. το 6-0 με την ΑΕΚ). Τη δεύτερη σεζόν, 2011-12, φάνηκε όμως η δουλειά του, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον τίτλο από ένα καλό Παναθηναϊκό,να παίζει μπάλα επιπέδου (βλέπε 7-2 με τον Αστέρα Τρίπολης), να στέκεται πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να χάνει τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ από μία τραγική γκάφα του Μέγερι στο 80’…

• Ο Μπάγεβιτς την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό πήρε το πρωτάθλημα, τη δεύτερη το ξαναπήρε κι έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά και την τρίτη έκανε νταμπλ παίζοντας μπαλάρα (4-2 από 0-2 τον Παναθηναϊκό και νίκη 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου με10 παίκτες από το 25’ και το αποτέλεσμα 0-0!!!) κι έφτασε πέντε λεπτά μακριά από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα πολλές φορές φαίνονται σύνθετα, αλλά κατά βάθος είναι απλά..

• Έχεις καλή ομάδα; Κρατάς τον προπονητή, κρατάς τον κορμό της, δεν αλλάζεις πολλά στο ρόστερ της, κάνεις έξυπνες κινήσεις (π.χ. πώληση Ριέρα το καλοκαίρι του 2011), τη βοηθάς λίγο εκεί που πονάει κι έτσι την κάνεις καλύτερη.

• Αυτή είναι η συνταγή και εννιά φορές στις δέκα θα πετύχει!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο «μάτι» της Μπαρτσελόνα ο Στόουνς!


Στο «μάτι» της Μπαρτσελόνα ο Στόουνς

Σκάουτερ, για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του Τζον Στόουνς, έστειλε στο ματς το Σαββάτου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Μπαρτσελόνα!


Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το όνομα του Τζον Στόουνς βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα.

Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», σκάουτερ των «μπλαουγκράνα» βρέθηκε στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ» για να παρακολουθήσει από κοντά τον αμυντικό της Έβερτον.

Ο 21χρονος διανύει μία εξαιρετική σεζόν, την ώρα που τα «ζαχαρωτά» απέρριψαν το περασμένο καλοκαίρι πρόταση 38 εκ. λιρών της Τσέλσι για την πώλησή του.

Μέσα στον επόμενο μήνα τα «ζαχαρωτά» αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα, ο νεαρός στόπερ δύσκολα θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Πηγή: england365.gr

Ελληνιάδης: «Ασπρίσαμε από το φόβο μας»


Ελληνιάδης: «Ασπρίσαμε από το φόβο μας»

Τη νύχτα τρόπου που βίωσε στον αέρα η αποστολή του Φάρου κατά την επιστροφή της στην Αθήνα περιέγραψε ο Σταύρος Ελληνιάδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Ασπρίσαμε, ήταν από τις εμπειρίες που σου μένουν», είπε.

Δύσκολη νύχτα πέρασε η αποστολή του Φάρου Κερατσινίου (όπως και αυτές της μπασκετικής ΑΕΚ και του ποδοσφαιρικού Ατρομήτου) κατά την επιστροφή της στην Αθήνα μετά το ματς με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Η πτήση δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω κακοκαιρίας και το αεροσκάφος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, με την αήττητη ομάδα της Α2 να επιλέγει την ασφάλεια του τρένου για να γυρίσει στη βάση της.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Σταύρος Ελληνιάδης, περιέγραψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την εμπειρία, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της έδρας του τελικού του Κυπέλλου, χωρίς να αποκλείσει τη λύση του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, ο Σταύρος Ελληνιάδης μίλησε στην εκπομπή Football Factory και τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και Αντώνη Ντινιακό για:

-την περιπέτεια στον αέρα που έζησε η αποστολή του Φάρου: «Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία. Υπήρχαν πολύ έντονες αναταράξεις λίγο πάνω από το Ελληνικό. Ο πιλότος έκανε μια προσπάθεια να το προσγειώσει, αλλά ευτυχώς αντιλήφθηκε πως δεν μπορούσε και γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι από τις εμπειρίες που σου μένουν μια ζωή. Ανησυχήσαμε, ασπρίσαμε, το στομάχι έφτασε στο λαιμό και πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μην σε επηρεάσει αυτό».

-την απόφαση να επιστρέψει η αποστολή με τρένο: «Η πτήση έφτασε για ανεφοδιασμό στη Θεσσαλονίκη και θα ξαναπροσέγγιζε την Αθήνα λίγες ώρες αργότερα, αλλά ο πρόεδρος αποφάσισε να γυρίσουμε με τρένο. Εκείνη τη στιγμή και με δεδομένη την ψυχολογική κατάσταση των περισσότερων ήταν λίγο δύσκολο να ξαναμπούμε στο αεροπλάνο».

-τις αντιδράσεις παικτών σε τέτοιες καταστάσεις: «Ο καθένας μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά. Θυμάμαι σε κάποιον συμπαίκτη μου που φοβόταν πολύ στο παρελθόν, είχαμε σκάσει μια σακούλα κοντά του για να τον τρομάξουμε».

-την έδρα του τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Ακόμη το θέμα είναι σε διεργασία. Ο πρόεδρος είναι αυτός που συζητά με την ΕΟΚ για το θέμα του γηπέδου. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

-το αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πιθανότητα να είναι το ΟΑΚΑ, αλλά όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά. Η ομοσπονδία είναι αυτή που αποφασίζει. Εμείς είχαμε εκδηλώσει την επιθυμία να γίνει το ματς σε ένα ουδέτερο γήπεδο, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως είναι ένα παιχνίδι-γιορτή, που θέλουμε να το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Θέλουμε να είναι στην Αττική για να το δουν όσοι περισσότεροι φίλαθλοί μας γίνεται».

-τη συμπάθεια που έχει κερδίσει ο Φάρος με την πορεία του: «Υπάρχει ήδη μια κινητοποίηση για τον τελικό στην περιοχή και συνεχώς αυξάνονται οι φίλαθλοι και οι θαυμαστές της ομάδας γενικότερα. Όχι μόνο από το Κερατσίνι, αλλά και άλλοι φίλαθλοι μού μιλάνε για τον Φάρο με πολύ καλά λόγια. Ειδικά μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ υπάρχει μια συμπάθεια προς αυτή την ομάδα».

Παράσχος: «Καλύτερος από όλους με διαφορά ο Ολυμπιακός»


Παράσχος: «Καλύτερος από όλους με διαφορά ο Ολυμπιακός»

Απόδοση στο μάξιμουμ και τύχη θα χρειαστεί ο Πλατανιάς τη Δευτέρα απέναντι στον Ολυμπιακό για να αποφύγει την ήττα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος.

Κορυφαία ομάδα με διαφορά στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο Γιώργος Παράσχος τον Ολυμπιακό επισημαίνοντας πόσο δύσκολο είναι το έργο του Πλατανιά στον αγώνα της Δευτέρα στα Χανιά.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός πάει να σπάσει φέτος όλα τα ρεκόρ. Στο παιχνίδι Κυπέλλου μπορέσαμε να πάρουμε την ισοπαλία και θα προσπαθήσουμε να τους δυσκολέψουμε και τη Δευτέρα. Το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε, θα το δούμε. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη ομάδα από όλους με διαφορά. Θα πρέπει να πιάσουμε το 100% της απόδοσής μας και να είμαστε τυχεροί για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Ίσως αυτό να γίνει τη Δευτέρα», δήλωσε ο προπονητής των Κρητικών στην κάμερα της Nova.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κερδίζουν όλοι με Παπανικολάου!!


Κερδίζουν όλοι με Παπανικολάου

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό έχει μόνο κέρδη για όλους. Πλην του ανταγωνισμού. Το sport-fm.gr αναλύει.

Οι κινδυνολόγοι θα πουν πως μία προσθήκη σε μια ομάδα που ρολάρει σε τόσο προχωρημένο στάδιο της σεζόν μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Για τους περισσότερους, ωστόσο, η διαφαινόμενη επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό έχει αν όχι μόνο κέρδη, τουλάχιστον περισσότερα οφέλη από πιθανές ζημίες. Το sport-fm.gr ανοίγει το φάκελο «Παπ» και αναλύει τι κερδίζουν… όλοι, πλην του ανταγωνισμού, από τη σπουδαία αυτή κίνηση.

-Όλοι οι καλοί χωράνε: Θεωρητικά ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα στη θέση «3». Ο ραγδαία ανερχόμενος και απαλλαγμένος φέτος από τραυματισμούς Παπαπέτρου, ο σταθερά καλός πλέον Στρόμπερι, ακόμη και ο Λοτζέσκι σε πιο «ελαφρύ» σχήμα καλύπτουν επαρκώς ως πολύ καλά τη θέση του σμολ φόργουορντ. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μια προσθήκη δεδομένης ποιότητας μόνο καλό μπορεί να κάνει. Με τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έχει έναν κλασικό σμολ φόργουορντ, που μπορεί να βοηθήσει και στο «4», στο οποίο μπορεί πλέον να… μετατοπιστεί ακόμη περισσότερο ο Παπαπέτρου προσφέροντας μια εναλλακτική πίσω από τον Πρίντεζη που δεν είχε τις απαραίτητες ανάσες.

-Ταιριάζει «γάντι»: Σε μια ομάδα που ξεχειλίζει από ενέργεια κι έχει σαν πρώτο μέλημα την άμυνα και την καλή λειτουργία του συνόλου, ο Παπανικολάου είναι ένα ιδανικό κομμάτι στο παζλ. Δεν πρόκειται για παίκτη που θα απαιτήσει να πάρει επιθέσεις, αλλά θα εκτελέσει την αποστολή που θα του ανατεθεί, ακόμη κι αν αυτή δεν αποτυπώνεται σε αριθμούς. Όπως έκανε ανέκαθεν, δηλαδή».

-Ο χαρακτήρας έπαιξε ρόλο: Όλοι όσοι συνεργάστηκαν με τον Παπανικολάου, παίκτες ή προπονητές, έχουν να λένε για τον εξαιρετικό κι ευχάριστο χαρακτήρα του. Δεν επέδειξε ποτέ συμπεριφορά «βεντέτας» και απλώς ήταν πάντα ένα μέλος της ομάδας και της παρέας. Μια τέτοια παρουσία στα αποδυτήρια θα είναι πόλος θετικής ενέργειας.

-Μεταγραφή με… προοπτική: Η προσθήκη του Παπανικολάου δεν έχει ορίζοντα μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρόκειται για μια κίνηση με μέλλον, καθώς ο Ολυμπιακός αποκτά έναν παίκτη που διανύει τα 26 και έχει τα καλύτερα χρόνια καριέρας μπροστά του κι όχι πίσω του. Παράλληλα ως Έλληνας μπορεί να αποτελέσει μέλος ενός συμπαγούς κορμού, που με τον Σπανούλη στα 33 του (και με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι), τον Πρίντεζη στα 31 και τον Σλούκα να επιλέγει τη Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι χρειάζεται λίγη ακόμη ενίσχυση. Γιατί μπορεί οι ξένοι να κάνουν συχνά τη διαφορά, αλλά καμία ομάδα χωρίς σταθερή βάση γηγενών δεν έχει διαπρέψει…

-Θα τον βοηθήσει, θα βοηθηθεί: Πέραν της αγωνιστικής βοήθειας που θα δώσει ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, θα συμβεί και το αντίστροφο. Μετά από ενάμιση χρόνο περιορισμένων εμφανίσεων στο ΝΒΑ, είναι φυσικό επόμενο να έχει βγει εκτός ρυθμού. Σε μια ομάδα με συγκεκριμένη δομή, αλλά και σε ένα περιβάλλον που τον αγαπά και θα του δώσει το χρόνο που απαιτείται, ο 25χρονος άσος μπορεί πιο εύκολα να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.

-Η επαφή με τον κόσμο: Ο Παπανικολάου ήταν αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης κερκίδας και σε δημοτικότητα κόντραρε στα ίσα Σπανούλη και Πρίντεζη. Η επιστροφή του «ζεσταίνει» ακόμη περισσότερο τον κόσμο του Ολυμπιακού και θα γεμίσει σε ακόμη περισσότερα παιχνίδια το ΣΕΦ.

-Αμείωτη «κάψα» Αγγελόπουλων: Μια δεύτερη, ουδόλως όμως ήσσονος σημασίας, παράμετρος της απόκτησης του Παπανικολάου είναι πως αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της διάθεσης των αδερφών Αγγελόπουλων να συνεχίσουν να ρίχνουν χρήματα στο τμήμα μπάσκετ. Υπενθυμίζεται πως μετά τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ (που έχει μεγάλο συμβόλαιο και πληρώνεται κανονικά) προχώρησαν σε δύο προσθήκες, Σον Τζέιμς και Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ενώ τώρα προχωρούν και σε μια τρίτη, πολύ πιο δαπανηρή. Το μακρύ σε διάρκεια συμβόλαιο στον «Παπ», δε, μαρτυρά και την πρόθεσή τους να μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη στην κεφαλή της ΚΑΕ.

-Κερδισμένη ΚΑΙ η Εθνική: Με την επιστροφή του Παπανικολάου στην Ευρώπη, ακόμη περισσότερο δε στην Ελλάδα, η Εθνική κερδίζει έναν παίκτη. Ο 25χρονος άσος στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απραξία του στο ΝΒΑ. Εφόσον βρει τον εαυτό του, η «επίσημη αγαπημένη» θα βρει έναν ακόμη καλό φόργουορντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ψηλά, σαν τον Big Ben!!


Ψηλά, σαν τον Big Ben

Οι Πίστονς τίμησαν τον Μπεν Γουάλας αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο «3». Αποθέωση για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ΝΒΑ. Δείτε την τελετή.

Σε μια πολύ όμορφη τελετή και μέσω εορταστικού κλίματος για το οποίο βοήθησε και η διαγραφόμενη νίκη επί των Γουόριορς, οι Πίστονς απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο «3» τιμώντας τον Μπεν Γουάλας για την προσφορά του.

Ο Big Ben θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών (τέσσερις φορές κορυφαίος του πρωταθλήματος), είναι πρώτος σε τάπες στην ιστορία της ομάδας και κατέκτησε το πρωτάθλημα μαζί της το 2004. Μάλιστα οι συνοδοιπόροι του σε εκείνη την πορεία, Τσόνσεϊ Μπίλαπς, Ρασίντ Γουάλας, Ριπ Χάμιλτον, Ταϊσόν Πρινς και (ο κόουτς) Λάρι Μπράουν.

Τον 41χρονο άσο του παρελθόντος συνόδευαν στην τελετή η σύζυγός του και τα παιδιά τους.













*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο χορός του μερακλή Μαραντόνα και το «γλέντι» σε Μπλάτερ-Πλατινί!! (video)


Ο χορός του μερακλή Μαραντόνα και το  «γλέντι» σε Μπλάτερ-Πλατινί (video)

Φορώντας μπλούζα που αποκαλεί κλέφτες Μπλάτερ και Πλατινί, ο σε τρελά κέφια Ντιέγκο Μαραντόνα χορεύει στο προσωπικό του γυμναστήριο στο Ντουμπάι με την πολύ νεότερη σύντροφό του, Ρόσιο Ολίβα.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνδυνος απαγόρευσης μεταγραφών και για αγγλικές ομάδες!


Κίνδυνος απαγόρευσης μεταγραφών και για αγγλικές ομάδες

Μετά τις «καμπάνες» ισπανικών συλλόγων, ποινή απαγόρευσης μεταγραφών ίσως επιβληθεί και σε αγγλικές ομάδες για απόκτηση ανήλικων ξένων παικτών.

Σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας από τη FIFA διατρέχουν αγγλικές ομάδες. Μετά την Μπαρτσελόνα, που είχε απαγόρευση μεταγραφών για όλο το 2015, και τις αντίστοιχες ποινές που επιβλήθηκαν για το 2016 σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης λόγω απόκτησης ανήλικων ξένων παικτών, αγγλικοί σύλλογοι ίσως βρεθούν σε ανάλογη θέση.

Σύμφωνα με την Telegraph, η παγκόσμια ομοσπονδία ερευνά αρκετούς συλλόγους για ανάλογα παραπτώματα και δεν αποκλείεται να προκύψουν κυρώσεις σε βάρος τους. Οι ομάδες δεν ονοματίζονται, αλλά πιθανολογείται πως μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν λόγω της μεταγραφικής τους πολιτικής και του «παιδομαζώματος» που κάνουν η Τσέλσι και η Άρσεναλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτή ήταν η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Παπανικολάου!!


Αυτή ήταν η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου απέρριψε ευγενικά την εξαιρετική πρόταση του Παναθηναϊκού. Διαβάστε τι πρόσφεραν οι «πράσινοι» στον 25χρονο φόργουορντ.

Μια εξαιρετική πρόταση, ίσως και καλύτερη οικονομικά από εκείνη του Ολυμπιακού, έκανε ο Παναθηναϊκός στον Κώστα Παπανικολάου, ωστόσο ο 25χρονος φόργουορντ την απέρριψε ευγενικά.

Όπως επιβεβαιώνεται, πλέον, και από πλευράς «τριφυλλιού», ο διεθνής άσος είπε «όχι» στην προσφορά που του έγινε. Μάλιστα οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν κινηθεί πιο νωρίς για τον παίκτη από ό,τι ο Ολυμπιακός, στον οποίο και τελικά θα καταλήξει.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», ο Παναθηναϊκός πρόσφερε δύο επιλογές στον Παπανικολάου: είτε συμβόλαιο 2,5 ετών με συνολικό ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, είτε συμβόλαιο 5,5 ετών με συνολικές απολαβές 4,5 εκατ. ευρώ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός πρόσφερε στον Παπανικολάου 2,5-3 εκατ. ευρώ για 3,5 χρόνια.

Αργά χθες βράδυ ο «Παπ» έδωσε την απάντησή του στον Παναθηναϊκό και αυτή ήταν αρνητική.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Μπουσουφά!!


Ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Μπουσουφά

Την περίπτωση του Μπαρκ Μπουσουφά φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς αναζητούν «δεκάρι» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Μπαρκ Μπουσουφά της Λοκομοτίβ Μόσχας φέρεται να είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει ο ΠΑΟΚ από την αγορά της Ρωσίας.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του μέχρι το καλοκαίρι, όμως παρουσιάζεται έτοιμος να αποχωρήσει από τώρα για άλλον σύλλογο.

Το όνομα του 31χρονου άσου φημολογείται πως συζητήθηκε στην πρόσφατη μεταγραφική σύσκεψη του «Δικεφάλου του Βορρά», παρουσία μάλιστα και του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Μπουσουφά φαίνεται πως δεν υπολογίζεται στην Λοκομοτίβ Μόσχας και αυτή τη στιγμή έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώσ’ του κάτι παραπάνω!!


Δώσ’ του κάτι παραπάνω!

Φίλαθλος των Τζαζ σκόραρε με… στιλ από το κέντρο του γηπέδου. Κέρδισε όμως μόνο 5.000 δολάρια, αν και συνήθως το δώρο είναι πολύ μεγαλύτερο.







Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης NBA (@nba) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Απολαύστε… Γιάννη!!


Απολαύστε… Γιάννη

Εντυπωσιακά καρφώματα, επιβλητικές τάπες, έξυπνες ασίστ… Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εξαιρετικός και οι Μπακς πήραν μια ακόμη νίκη, στη Σάρλοτ επί των Χόρνετς.

Με 14 πόντους (6/6 βολές, 4/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 τάπες και 3 λάθη σε 36:42 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέβαλε αποφασιστικά στο νικηφόρο πέρασμα των Μπακς από τη Σάρλοτ (92-105).

Επειδή όμως τα λόγια είναι «φτωχά» μπροστά στην εικόνα, απολαύστε τα highlights του 21χρονου άσου (μαζί με αυτά του επίσης εξαιρετικού Τζαμπάρι Πάρκερ).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα ήττα για Θανάση!!


Νέα ήττα για Θανάση

Σε κακό φεγγάρι οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο, γνώρισαν μια ακόμη ήττα με θετική εμφάνιση για τον 23χρονο φόργουορντ.

Την ήττα με 107-94 από τους Ράπτορς 905 γνώρισαν οι Γουέστσεστερ Νικς, που δείχνουν να περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα έχοντας 8 πόντους (2/4 βολές, 3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 22 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέταρτο στοπ στους Γουόριορς!!


Τέταρτο στοπ στους Γουόριορς!

Οι σκληροτράχηλοι Πίστονς σταμάτησαν τους Γουόριορς, που γνώρισαν την τέταρτη φετινή τους ήττα, 113-95 στο Ντιτρόιτ. Τέλος στο αήττητο των Κλίπερς από τους Κινγκς του Κουφού.

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε με τους Γουόριορς να γνωρίζουν την τέταρτη ήττα τους. Οι πρωταθλητές τα βρήκαν σκούρα στο Ντιτρόιτ και έχασαν με 113-95 παρά τους 38 πόντους του Στεφ Κάρι. Έξι παίκτες των Πίστονς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ρέτζι Τζάκσον και τον Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ να έχουν από 20. Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο «3» τιμώντας τον Μπεν Γουάλας για την προσφορά του. Το 37-4 είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στο πρώτο μισό της σεζόν, πίσω από το 38-3 των Λέικερς της σεζόν 1971/72 και των Μπουλς της σεζόν 1995/96. Το ρεκόρ των τελευταίων, 72-10, είναι που κυνηγούν οι «πολεμιστές» να καταρρίψουν ως το τέλος της κανονικής περιόδου.

Οι Κινγκς έβαλαν τέλος στο αήττητο δέκα αγώνων των Κλίπερς νικώντας τους με 110-103 στο Λος Άντζελες. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες των ΝτεΆντρε Τζόρνταν και Μπλέικ Γκρίφιν έχοντας 19 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 τάπες. Ο Κώστας Κουφός σε 14:28 είχε 2 πόντους (0/2 βολές, 1/3 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Ο Πολ Μίλσαπ πέτυχε 21 πόντους ξεπερνώντας τους 10.000 στην καριέρα του και οι Χοκς διέλυσαν τους απογοητευτικούς Νετς με 114-86. Πέμπτη νίκη στη σεζόν για τους Σίξερς, που εξασφαλίστηκε με το εμφατικό 114-89 επί των Μπλέιζερς με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ του ρούκι Τζαλίλ Οκαφόρ.

Ο Τζέι Κράουντερ με λέι απ στα 3,9’’ πριν το τέλος χάρισε στους Σέλτικς τη νίκη με 119-117 στη Γουάσινγκτον απέναντι στους Γουίζαρντς. Ο Τζον Γουόλ είχε 36 πόντους, 13 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 7 κλεψίματα για τους γηπεδούχους, αλλά αστόχησε σε προσπάθεια να ισοφαρίσει στην εκπνοή.

Με φόντο την κόντρα του Ντέρεκ Φίσερ με τον Ματ Μπαρνς λόγω της σχέσης του πρώτου με την εν διαστάσει σύζυγο του δευτέρου, ο Μαρκ Γκασόλ έκανε «πάρτι» με 37 πόντους και οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν 103-95 των Νικς.

Ο Κόμπι Μπράιαντ περιορίστηκε στους 5 πόντους σε 14:40 και οι Λέικερς έχασαν με 109-82 από τους Τζαζ, για τους οποίους ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 18 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και 5 τάπες.

Αναλυτικά:

Ντιτρόιτ Πίστονς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 113-95 Τζάκσον 20, Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Μόρις 16, Ντράμοντ 14 (21 ριμπ.), Μπέινς 12, Ιλιασόβα 10-Κάρι 38, Τόμπσον 24, Εζέλι 10 (10 ριμπ.).

Ατλάντα Χοκς-Μπρούκλιν Νετς 114-86 Μίλσαπ 21, Σρέντερ 15 (10 ασίστ), Μπέιζμορ 15, Τιγκ 12, Χόρφορντ 10, Σπλίτερ 10-Γιανγκ 18, Τζόνσον 14, Λόπεζ 10, Σλόαν 4 (12 ασίστ).

Γουάσινγκτον Γουίζαρντς-Μπόστον Σέλτικς 117-119 Γουόλ 36 (13 ασίστ), Γκορτάτ 18 (11 ριμπ.), Ντάντλεϊ 15, Τεμπλ 12, Ούμπρε 10, Νιλ 10-Τόμας 32, Κράουντερ 22, Σάλιντζερ 14, Σμαρτ 13, Όλινικ 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 114-89 Οκαφόρ 25 (10 ριμπ.), Χολμς 17, Σμιθ 16, Κόβινγκτον 16, Κανάαν 14-Λίλαρντ 14, Λέοναρντ 14, ΜακΚόλουμ 13, Πλάμλι 12.

Μέμφις Γκρίζλις-Νιου Γιορκ Νικς 103-95 Γκασόλ 37, Γκριν 18, Ράντολφ 14, Τσάλμερς 12-Πορζίνγκις 17, Ο’ Κουίν 15, Γουίλιαμς 13, Γκαλογουέι 11 (11 ριμπ.), Αφλάλο 11.

Γιούτα Τζαζ-Λος Άντζελες Λέικερς 109-82 Γκομπέρ 18 (18 ριμπ.), Λάιλς 17, Μπερκ 16, Χουντ 14, Χέιγουορντ 14, Ινγκλς 10-Γουίλιαμς 20, Ράσελ 13, Κλάρκσον 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σακραμέντο Κινγκς 103-110 Ρέντικ 22, Κρόφορντ 20, Όλντριτς 19 (10 ριμπ.), Πολ 15-Κάζινς 19 (13 ριμπ.), Γκέι 18, Κάσπι 17, Κόλισον 17, ΜάκΛεμορ 15, Ρόντο 13 (10 ασίστ).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν πάει Ρίο ο Κόμπι!!


Δεν πάει Ρίο ο Κόμπι!

Την απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και να ολοκληρώσει την καριέρα του με το φινάλε των υποχρεώσεων των Λέικερς τη φετινή σεζόν έκανε γνωστή ο Κόμπι Μπράιαντ.

Μια γενναία απόφαση πήρε ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο 37χρονος άσος είχε δηλώσει στις αρχές της σεζόν πως προτίθετο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προκειμένου να κλείσει με ένα χρυσό μετάλλιο την τεράστια καριέρα του. Λίγους μήνες μετά, ο ηγέτης των Λέικερς έκανε γνωστό πως θέτει εαυτόν εκτός της μεγάλης διοργάνωσης κάνοντας… τόπο στα νιάτα. Έτσι η πορεία του στο μπάσκετ θα ολοκληρωθεί όταν τελειώσουν και οι φετινές υποχρεώσεις των Λέικερς, τον Απρίλιο.

«Από τη μέρα που ανακοίνωσα πως αποσύρομαι βλέπω τους νεότερους παίκτες από διαφορετική σκοπιά. Αντιλήφθηκα ότι εκείνοι είναι το μέλλον του μπάσκετ και εκείνοι αξίζουν μια θέση στο Ρίο. Αυτούς έχει ανάγκη να δει πλέον το κοινό. Εγώ έζησα τις δικές μου στιγμές. Αν με θέλουν να πάω να μιλήσω στους παίκτες της εθνικής ομάδας, θα το κάνω, αλλά μέχρι εκεί. Όσο ωραίο κι αν είναι να παίζεις για τη χώρα σου, όταν λέω πως θα παίξω το τελευταίο μου παιχνίδι με τους Λέικερς το εννοώ. Πιστεύω πως θα είναι ωραίο που θα παίξω το τελευταίο μου ματς ως παίκτης των Λέικερς», τόνισε ο Κόμπι.

Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ έπαιξε σε πέντε διαφορετικές εθνικές ομάδες των ΗΠΑ κατακτώντας δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012), ενώ ήταν αήττητος με 36-0.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιστεύει και περιμένει Φορτούνη!


Πιστεύει και περιμένει Φορτούνη

Δεδομένη είναι η εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα στις ικανότητες του Κώστα Φορτούνη, στον οποίο έχει εξηγήσει τι περιμένει από εδώ και στο εξής στο παιχνίδι του.

Μεγάλη κουβέντα σήκωσε την προηγούμενη εβδομάδα η απόφαση του Μάρκο Σίλβα να μην συμπεριλάβει στην αποστολή του Ολυμπιακού για τους αγώνες με Λεβαδειακό και Χανιά τον Κώστα Φορτούνη.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αποτελεί κεφάλαιο για τους Πειραιώτες και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έστειλε το… μήνυμα στον Τρικαλινό άσο.

Εκείνο που ζήτησε από εδώ και στο εξής από τον 23χρονο παίκτη ο Σίλβα ήταν να έχει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, όταν για τις ανάγκες του αγώνες τον τοποθετεί σε ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης.

Παράλληλα, του ζήτησε να δουλεύει περισσότερο μέσα στο γήπεδο, όταν δεν έχει στην κατοχή του την μπάλα. Πράγματα που ζητούν όλοι οι προπονητές πλέον από τους παίκτες υψηλού επιπέδου, κάτι που βλέπει και ο Πορτογάλος στον Φορτούνη.

Και αυτό είναι δεδομένο. Ο 39χρονος κόουτς έχει την καλύτερη άποψη για τον Έλληνα άσο για τον οποίο λέει πως «πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό παίκτη για εμάς. Είναι ο πρώτος μας σκόρερ, είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητές του, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Από την πλευρά του, ο διεθνής μεσοεπιθετικός για να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν στο πρόσωπό του, δίνει τον καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις, προκειμένου να κερδίσει ξανά τη θέση του στο αρχικό σχήμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Νοά, μάλλον τέλος η σεζόν!!


Σοκ με Νοά, μάλλον τέλος η σεζόν!

Εξάρθρωση ώμου, που απαιτεί επέμβαση, υπέστη ο Γιοακίμ Νοά των Μπουλς και υπολογίζεται να μείνει εκτός δράσης για 4-6 μήνες.

Ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν οι Μπουλς, καθώς φαίνεται πως χάνουν τον Γιοακίμ Νοά για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Γάλλος σέντερ υπέστη εξάρθρωση ώμου στον αγώνα με τους Μάβερικς στο Σικάγο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Υπολογίζεται πως μετά από αυτή θα χρειαστεί 4-6 μήνες για να επανέλθει στη δράση, πράγμα που σημαίνει πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα επιστρέψει μέσα στα play offs.

Ο 30χρονος έχει φέτος 4,3 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1 τάπα σε 21:54 κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Giannαρος και πάλι, νίκη και πάλι!!


Giannαρος και πάλι, νίκη και πάλι!

Μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο συνδυάστηκε με νίκη των Μπακς στη Σάρλοτ, 105-92.

Σε εξαιρετική φόρμα Μπακς και Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η ομάδα του Μιλγουόκι πέρασε με 105-92 από τη Σάρλοτ απέναντι στους Χόρνετς, με τον 21χρονο άσο να μην έχει μεν τόσο… εκκωφαντική εμφάνιση όπως κόντρα στους Χοκς ένα 24ωρο νωρίτερα, αλλά να είναι και πάλι κομβικός για την ομάδα του.

Σε 36:42 είχε 14 πόντους (6/6 βολές, 4/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 τάπες και 3 λάθη συμβάλλοντας αποφασιστικά στο να φτάσουν τα «ελάφια» στην τρίτη τους νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς και συνολικά στη 18η σε 43 παιχνίδια.

Ο Κρις Μίντλετον είχε 24 πόντους, ενώ ο Γκρεγκ Μονρό πρόσθεσε άλλους 19 «κατεβάζοντας» 10 ριμπάουντ. Αυτή ήταν η ένατη ήττα στα τελευταία δέκα ματς για τους Χόρνετς.

Δωδεκάλεπτα: 29-19, 48-52, 71-84, 92-105.
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άρνεσεν: «Χρειάζεται υπομονή από όλους»!


Άρνεσεν: «Χρειάζεται υπομονή από όλους»

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και ένα μέρος της μεταδόθηκε από την εκπομπή Goal Χωρίς σύνορα, ο Φράνκ Άρνεσεν τόνισε ότι η μεγαλύτερη του πρόκληση είναι να κατάλάβουν όλοι εντός και εκτός όμάδας ότι για να χτιστεί κάτι καλό χρειάζεται υπομονή.

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε επίσης για τις μεταγραφές και τον τρόπου που αυτές γίνονται στην ομάδα.

«Αν έχεις να δώσεις 50 ματς, δε γίνεται να παίζεις σε όλα το ίδιο καλά. Υπάρχουν παιχνίδια που είσαι μέτριος και άλλα που παίζεις απλά "φτωχά". Στην περίοδο που παίζεις "φτωχά", δεν πρέπει να χάσεις. Οπότε παρόλο που τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, έχουμε πάρει αποτελέσματα. Σε 12 ματς έχουμε χάσει μία μόλις φορά. Η μεγαλύτερη μου πρόκληση στον ΠΑΟΚ είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην ομάδα αλλά και όσοι είναι έξω από αυτήν, ότι χρειάζεται υπομονή. Δεν έχω εργαστεί ποτέ στη δική μου χώρα, οπότε αυτό που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να μαθαίνεις πολύ προσεκτικά την κουλτούρα, τη νοοτροπία και πως είναι ο ΠΑΟΚ, για αυτό και άκουσα πολύ τους ανθρώπους της ομάδας. Μου εξήγησαν τη νοοτροπία, την πίεση και να μην είμαι ανυπόμονος».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα: «Πρώτα συζητάμε με τους σκάουτερ τους υποψήφιους στόχους και μετά μιλάω με τον προπονητή και του λέω να δει τον παίκτη κλπ και αν μου πει όχι ποτέ δεν τον αγοράζουμε, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση που εγώ πω το όχι. Πρέπει να πούμε και οι δύο το "ναι" για να προχωρήσουμε. Μετά πρέπει να μιλήσουμε και με τον Τζακ, τον οποίο θεωρώ πολύ σημαντική προσωπικότητα της ομάδας. Οπότε οι τρεις μας συμμετέχουμε σε αυτό το κομμάτι. Ο επόμενος άνθρωπος είναι ο κ.Σαββίδης, του τα λέω όλα με κάθε λεπτομέρεια, θέλουμε αυτόν, με αυτά τα λεφτά και από εκεί και πέρα περιμένω ένα "ναι" ή ένα "όχι".

Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να φέρεις παίκτες από την Γαλλία, την Αγγλία, την Γερμανία, καθώς δεν προτιμούν να έρθουν σε μια χώρα μικρότερη, στο δικό τους μυαλό. Οπότε πρέπει να σκεφτείς που μπορείς να βρεις παίκτες που να θέλουν να έρθουν και επίσης που μπορούμε να βρούμε ταλέντα τα οποία να είναι οικονομικά, αλλά να έχουν ισάξιο ταλέντο. Για αυτό ψάχνουμε στην Λατινοαμερικάνικη αγορά, στη βαλκανική και φυσικά στην ελληνική. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς διαπίστωσα ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, φυσικά όχι χάρη σε έμενα, αλλά χάρη στη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια το κλαμπ.

Είναι δύσκολο στην περίπτωση των νεαρών παικτών, οι οποίοι ήδη παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν στην χώρα τους, να τους φέρεις δωρεάν. Αυτούς τους παίκτες εγώ τους βλέπω σαν επένδυση. Δεν θέλω να έρχονται οι παίκτες και να παίζουν για εκατό χρόνια στον ΠΑΟΚ. Θέλω να έρχονται να μας βοηθούν για τρία ή τέσσερα χρόνια και μετά να τους βλέπω να παίζουν σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων χωρών».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Ξέρουμε ποιους παίκτες θέλουμε να κρατήσουμε. Έχουμε δει ότι είναι δύσκολο όταν έρχονται πολλοί, νέοι παίκτες. Χρειάζονται χρόνο και προσαρμογή και αυτό μας κοστίζει βαθμούς. Ελπίζω λοιπόν πως έχουμε ήδη τον πυρήνα της ομάδας για την επόμενη σεζόν και πως θα κάνουμε κάποιες καλές προσθήκες στο ρόστερ».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Φρανκ Άρνεσεν θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή του ΣΚΑΪ KICK OFF.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!!


Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Δείτε τους εκλεκτούς του Ιγκόρ Τούντορ για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στη Βέροια στην Τούμπα. Φουλ επίθεση απ’ τον Κροάτη.

Πριν από λίγα λεπτά επισημοποιήθηκε η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ματς κόντρα στην Βέροια. Ο Ιγκόρ Τούντορ παρατάσσει την ομάδα του με φουλ επιθετική προσέγγιση, καθώς ξεκίνησε τους Μπερμπάτοφ, Κλάους, Μακ και Ζαΐρο. Στο κέντρο της άμυνας και ο Μιγκέλ Βίτορ, που συμπληρώνει 100 ματς με την φανέλα του «δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά: Μελίσσας, Κοροβέσης, Μαλεζάς, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Μπερμπάτοφ, Ζαΐρο, Μακ, Αθανασιάδης.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Περήφανη για τον Βίτορ η σύζυγός του!!


Περήφανη για τον Βίτορ η σύζυγός του!

Τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συμπληρώνει ο Μιγκέλ Βίτορ και η σύζυγός του δηλώνει περήφανη για το επίτευγμά του.

βρεθεί ο Μιγκέλ Βίτορ στο ματς κόντρα στην Βέροια και θα «γράψει» την 100η συμμετοχή του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Η σύζυγός του φρόντισε με μία ανάρτησή της στο instagram να δηλώσει περήφανη για τον Πορτογάλο αμυντικό.

«Σήμερα θα είναι ο 100ος αγώνας σου στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για εσένα και την δουλειά που κάνεις», έγραψε χαρακτηριστικά.

inner