Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η συνταγή είναι αυτή!!


Η συνταγή είναι αυτή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr ότι του χρόνου θα φανεί η δουλειά του Μάρκο Σίλβα!

• Μόνο ικανοποίηση μπορεί να φέρνει η κατηγορηματική θέση του Ολυμπιακού, μετά τις φήμες περί Πόρτο και Μάρκο Σίλβα, ότι «ο Μάρκο και του χρόνου θα είναι εδώ».

• Για τον απλούστατο λόγο ότι το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν είναι ακριβώς να παραμείνει στη θέση του ο Πορτογάλος προπονητής. Γιατί; Μα γιατί του χρόνου θα φανεί η δουλειά που κάνει φέτος ο Μάρκο Σίλβα. Και το σωστό είναι να βρίσκεται στη θέση του για να την συνεχίσει και να την εξελίξει.

• Κι αυτά δεν είναι…θεωρίες δικές μου. Αυτό μας το λέει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι από τις θεμελιώδεις αρχές του ποδοσφαίρου, να μένει ένας καλός προπονητής σε μία ομάδα, αν θέλει αυτή η ομάδα να πάει πιο ψηλά. Μία σεζόν δεν αρκεί ποτέ για τη δουλειά ενός προπονητή.

• Το ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρο: τη δεύτερη χρονιά θα φανεί η δουλειά του καλού προπονητή και την τρίτη χρονιά θα πάει η ομάδα σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο, θα απογειωθεί.

• Ο Βαλβέρδε, όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έκανε μία σεζόν, το 2010-11, στην οποία πήρε το πρωτάθλημα, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, με ενίοτε εντυπωσιακές εμφανίσεις (βλέπε π.χ. το 6-0 με την ΑΕΚ). Τη δεύτερη σεζόν, 2011-12, φάνηκε όμως η δουλειά του, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον τίτλο από ένα καλό Παναθηναϊκό,να παίζει μπάλα επιπέδου (βλέπε 7-2 με τον Αστέρα Τρίπολης), να στέκεται πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να χάνει τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ από μία τραγική γκάφα του Μέγερι στο 80’…

• Ο Μπάγεβιτς την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό πήρε το πρωτάθλημα, τη δεύτερη το ξαναπήρε κι έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά και την τρίτη έκανε νταμπλ παίζοντας μπαλάρα (4-2 από 0-2 τον Παναθηναϊκό και νίκη 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου με10 παίκτες από το 25’ και το αποτέλεσμα 0-0!!!) κι έφτασε πέντε λεπτά μακριά από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα πολλές φορές φαίνονται σύνθετα, αλλά κατά βάθος είναι απλά..

• Έχεις καλή ομάδα; Κρατάς τον προπονητή, κρατάς τον κορμό της, δεν αλλάζεις πολλά στο ρόστερ της, κάνεις έξυπνες κινήσεις (π.χ. πώληση Ριέρα το καλοκαίρι του 2011), τη βοηθάς λίγο εκεί που πονάει κι έτσι την κάνεις καλύτερη.

• Αυτή είναι η συνταγή και εννιά φορές στις δέκα θα πετύχει!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: