Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Σούμι»: «Διάδοχός μου ο Φέτελ»

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τόνισε σε συνέντευξή του ελληνική εφημερίδα πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα μπορούσε να γίνει ο διάδοχός του, καθώς του θυμίζει όταν πήρε ο ίδιος το πρώτο του πρωτάθλημα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τον Σεμπάστιαν Φέτελ ότι είναι ο νέος Σουμάχερ και που τον αποκαλούν «Baby Schumi». Ο πιλότος της Red Bull έχει δείξει ότι βαδίζει στα χνάρια του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και πως έχει το ταλέντο να κάνει μεγάλα πράγματα.
Έτσι, ο «Σούμι» παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι ο θα μπορούσε να γίνει ο διάδοχός του, από τη στιγμή που του θυμίζει τον εαυτό του όταν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο.
Ακόμη, ο νυν οδηγός της Mercedes GP μίλησε για τις κριτικές, τις οποίες δέχτηκε από μερίδα του Τύπου και από βετεράνους πιλότους, τον ομόσταβλό του, Νίκο Ρόζμπεργκ, και τη σχέση που έχει μαζί του, το νέο μονοθέσιο, αλλά και για την νέα προμηθεύτρια ελαστικών, Pirelli.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ στον Ελεύθερο Τύπο

Την περασμένη σεζόν δέχτηκες τα πυρά του Τύπου, αλλά και πολλών «βετεράνων» πιλότων της Formula1, αναφορικά με την απόδοσή σου. Πώς διαχειρίζεται μια τέτοια κατάσταση ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα;

Η Formula 1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπάρχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο. Δε με αγγίζουν οι κριτικές. Εξάλλου, όλα τα χρόνια αυτό συμβαίνει. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις και βρίσκομαι στο χώρο, επειδή αγαπώ τις προκλήσεις.
Πάντα θα βρεθεί κάποιος να σχολιάζει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι έχουν από μια άποψη. Ωστόσο, είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκ των έσω. Οι απόψεις αυτών των ανθρώπων μετράνε για μένα και μόνο αυτές αξιολογώ.

Μπορείς φέτος να επιστρέψεις στις νίκες ή ακόμα και να διεκδικήσεις τον τίτλο;

Να είστε βέβαιοι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το να κερδίσω ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο θα είναι απίστευτο. Ωστόσο, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Γι' αυτό και ο βασικός μου στόχος είναι να τερματίσω τουλάχιστον μία φορά στην πρώτη θέση. Αυτό θα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί. Μακάρι το μονοθέσιό μας να αποδειχθεί ανταγωνιστικό και να μπορέσουμε να κοντράρουμε τις κορυφαίες ομάδες.

Ο ομόσταβλός σου, Νίκο Ρόζμπεργκ, συγκέντρωσε σχεδόν τους διπλάσιους βαθμούς από εσένα την περασμένη σεζόν (142 έναντι 72). Πιστεύεις ότι μπορείς να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση;

Με τον Νίκο δεν έχουμε κάποια κόντρα και συνεργαζόμαστε άψογα, όπως ακριβώς γινόταν με όλους τους team-mate στην καριέρα μου. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ μας. Πάντα στόχος μου είναι να βελτιώνομαι και αυτό θα επιδιώξω και φέτος. Όχι, όμως, με σκοπό να κοντράρω τον Ρόζμπεργκ, αλλά για το καλό της ομάδας.

Πληροφορίες λένε πως το φετινό μονοθέσιο της Mercedes GP ευνοεί το οδηγικό σου στιλ. Κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί το 2010. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτά είναι κουβέντες που γίνονται στο παρασκήνιο. Για μένα, δεν υπάρχει νόημα να σχεδιάσεις ένα μονοθέσιο με σκοπό να ευνοήσεις κάποιον οδηγό της ομάδας. Ποτέ μου δεν είχα ένα μονοθέσιο εξ’ ολοκλήρου στα μέτρα μου και δε θα συμβεί ούτε φέτος αυτό. Δε ζήτησα κάτι τέτοιο.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να γίνει προκειμένου η Mercedes GP να συναγωνιστεί τις «μεγάλες» ομάδες, όπως τη Ferrari, τη Red Bull και τη McLaren, οι οποίες τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις πέρυσι;

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Να ελαχιστοποιήσουμε, δηλαδή, τις αδυναμίες του και να μπορούμε, μέσω των ρυθμίσεων, να το προσαρμόζουμε στις συνθήκες της εκάστοτε πίστας. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε κι εγώ και ο Νίκο θα μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πέρυσι δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε ανταγωνιστικοί.

Το λες αυτό με βάση την τελευταία αναβάθμιση που είδαμε στο μονοθέσιο της Mercedes GP στις δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη; Σημείωσες και τον πρώτο χρόνο της ημέρας όταν χρησιμοποιούσατε το νέο «πακέτο»…

Αναμφίβολα έκανε τη διαφορά. Ήμασταν αισθητά ταχύτεροι σε σχέση με τις δοκιμές που κάναμε χωρίς την αναβάθμιση. Καλό, βέβαια, θα ήταν να είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο, προκειμένου να το δοκιμάσουμε, αλλά είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρόοδο που σημειώσαμε.

Φέτος η Pirelli είναι η νέα κατασκευάστρια ελαστικών και όλοι λένε πως οι γόμες της φθείρονται πολύ περισσότερο από εκείνες της Bridgestone. Ποια ήταν η δική σου αίσθης, έπειτα από τόσα χιλιόμετρα που έχεις κάνει στις χειμερινές δοκιμές;

Όντως φθείρονται περισσότερο, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Οι διαφορές που θα δούμε πιστεύω ότι θα αφορούν τη στρατηγική των αγώνων. Ίσως, δηλαδή, να χρειάζεται να κάνουμε ένα με δυο πιτ στοπ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Όμως, με αυτό το θέμα σε εμάς ασχολείται ο Ρος Μπρον, που είναι από τους κορυφαίους στη Formula1, οπότε δεν ανησυχώ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία. Ποια είναι η γνώμη σου για το συμπατριώτη σου, τον οποίο ήδη αποκαλούν «Baby Schumi»;

Κάθε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula1 το αξίζει, όπως και ο Φέτελ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Τον γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή του.
Μου θυμίζει κάπως τον εαυτό μου όταν πήρα τον πρώτο μου τίτλο το 1994. Έχει αστείρευτο ταλέντο και ελπίζω να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν θα με πείραζε αν ξεπερνούσε τα επιτεύγματά μου. Θα μπορούσε να γίνει  διάδοχός μου.

Το συμβόλαιό σου λήγει σε δυο χρόνια, όταν πια θα είσαι 43 χρονών. Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να ανανεώσεις…

Από την πλευρά μου, πάντα είμαι έτοιμος να συζητήσω για μια νέα συνεργασία. Εξάλλου, οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της Mercedes είναι εξαιρετικές. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη φυσική μου κατάσταση κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ακόμα, πάντως, δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό.

Αν τελικά μείνεις στη Formula1 και μετά το 2012, υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψεις στη Ferrari;

Δεν τον γνωρίζω αυτό, αλλά προς το παρόν είμαι πολύ χαρούμενος στη Mercedes. Τα χρόνια που πέρασα με τη Ferrari αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής μου.  Η υποστήριξη των οπαδών της ομάδας ήταν απίστευτη και θα θυμάμαι για πάντα όσα πέτυχα με τη Scuderia.
Αυτόν τον καιρό, όμως, είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να πετύχω τους στόχους μου με την τωρινή μου ομάδα. Να είστε σίγουροι ότι χτίζουμε κάτι σπουδαίο και τα επόμενα χρόνια η Mercedes GP θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Σε Σφακιανάκη, Λάζαρο τα βραβεία!

O Στέλιος Σφακιανάκης αναδείχθηκε MVP της 27ης αγωνιστικής ενώ στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο πήγε το βραβείο του καλύτερου γκολ.
Η Σούπερ Λίγκα αι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών MVP και Best Goal για την 27η αγωνιστική της κατηγορίας. Το βραβείο του MVP πήγε στον Σφακιανάκη του Ατρομήτου και εκείνο του καλύτερου γκολ στον Χριστοδουλόπουλο του Παναθηναϊκού.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP: Στέλιος Σφακιανάκης (Ατρόμητος)     48,95 %
Εδουάρδο Χουαν Μάρτιν (Ολυμπιακός Βόλου)       46,89 %
Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός)           4,16%
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός)         61,81%
Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός)           22,57%
Ραούλ Μπομπαντίγια (Άρης)  15,63%

«Ο Πιλάβιος στην τρίτη κασέτα»!

Ο Σωτήρης Βοργιάς ισχυρίστηκε πως στην... περιβόητη τρίτη κασέτα ακούγεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος να συνομιλεί με παράγοντα για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και τον Δαλούκα!

Νέο επεισόδιο στο... κασέταgate! Στην εκπομπή η «Δίκη» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη στο «Blue Sky» ο παλαίμαχος διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς ισχυρίστηκε ότι έχει ακούσει την τρίτη κασέτα και αναγνωρίζει την φωνή του Σοφοκλή Πιλάβιου να μιλά με παράγοντα του ποδοσφαίρου για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και τον Γιώργο Δαλούκα.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Άκουσα την κασέτα που μιλάει ο Πιλάβιος και του λένε αυτά που ακούσαμε και παίχτηκαν στις δύο κασέτες, ακούγεται και το όνομα Σοφοκλής. Ο συνομιλητής του λέει ότι θα πρέπει να τιμωρήσει τον Δαλούκα, να τον διαγράψει καθώς συνέβη αυτό που είπε και ο κύριος Κούγιας ότι άκουσε πως ‘’έφαγα το… γεννητικό οργάνο’’. Άκουσα το όνομα Σοφοκλή, άκουσα ΕΠΟ, αυτά που άκουσε ο Κούγιας τα ίδια άκουσα και εγώ. Από την συζήτηση που γινόταν κατάλαβα ότι ο Πιλάβιος γνώριζε τι έχει συμβεί με τον άλλον να αγανακτεί που δεν τιμώρησε άμεσα τον Δαλούκα».

Πως να εξηγήσεις σε μια γυναίκα τι είναι το οφσάιντ!

Όλοι έχετε δυσκολευτεί να εξηγήσετε σε μία γυναίκα τον ορισμό του οφσάιντ. Όσο και να προσπαθείτε, ελάχιστες το έχουν καταλάβει. Οι Αθλητικοί Ψίθυροι όμως σας παρουσιάζουν μία… ιστοριούλα που θα βοηθήσει.
Πως να εξηγήσεις σε μια γυναίκα τι είναι το οφσάιντ!
Διαβάστε την καλά και μετά ετοιμαστείτε για… μάθημα ή αν είστε κοπέλες, ακόμα καλύτερα, ξεκινάμε…
Κυρίες και Δεσποινίδες,
Διαβάστε ΠΟΛΥ προσεκτικά τα παρακάτω μέχρι το τέλος της σελίδας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες αυτή την εποχή.
Φανταστείτε πως βρίσκεστε στα “Zara” ένα Σάββατο απόγευμα. Γίνεται Ό Χαμός και περιμένετε στην ουρά για να πληρώσετε.
Μία άλλη κυρία βρίσκεται στην αρχή της σειράς στο ταμείο και πληρώνει. Ανάμεσα σε εσάς και την πρώτη κυρία (που πληρώνει) βρίσκεται μια τρίτη κυρία.
Ακριβώς πίσω από το κεφάλι της ταμίας βρίσκεται ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ζευγάρι παπούτσια που δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας μέχρι πρότινος. Η ταμπέλα από πάνω του γράφει: ‘’Τέλος Εποχής – 50%”. Παράλληλα με τον ενθουσιασμό σας με σφυγμούς εκστατικού χαρακτήρα, συνειδητοποιείτε πως η κυρία μπροστά σας κοιτάει ακριβώς τα ίδια παπούτσια που σας χάρισαν στιγμές ακαριαίας ηδονής.
Και οι δύο (εσείς και η εν λόγω κυρία) έχετε αφήσει τις τσάντες σας στις αντίστοιχες φίλες σας (γιατί shopping χωρίς την φίλη μας δεν είναι shopping) και έχετε πάνω σας μόνο τα λεφτά που χρειάζονται για τα ψώνια που κρατάτε.
Θα ήταν πραγματικά αγενές και ανήκουστο για μια ‘’chic” κοπέλα σαν και σας να μπείτε μπροστά από την κυρία χωρίς να έχετε την τσάντα με τα λεφτά μαζί σας (σας θυμίζουμε πως την κρατάει η φίλη σας) ενώ πάνω σας έχετε μόνο όσα λεφτά χρειάζονται για να αγοράσετε τα παπούτσια που κρατάτε.
Όμως για καλή σας τύχη διασταυρώνετε τα βλέμματά σας με τη φίλη σας η οποία καταλαβαίνει αμέσως την κατάσταση και ετοιμάζεται να σας πετάξει την τσάντα σας προκειμένου να έχετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε τα πεδιλάκια που μπανίσατε.
Εάν σας την πετάξει, για να την πιάσετε θα πρέπει να προσπεράσετε την κυρία-ανταγωνιστή σας και άρα να αγοράσετε πρώτη τα παπούτσια. Αυτό θα ήταν σωστό και καθόλου αγενές. Έτσι δεν είναι ?
Απεναντίας, εάν περνάγατε μπροστά της πριν η φίλη σας σας πετάξει την τσάντα (και φαινόταν εν τέλει ότι της φάγατε την σειρά εν ψυχρώ και με μόνο σκοπό να ‘’αρπάξετε” τα παπούτσια από εκείνη) θα ήταν μεν σωστό αλλά πάρα πολύ αγενές (πράγμα που δεν σας αρμόζει).
Θυμηθείτε πως θα ήταν τελείως απρεπές να προσπεράσετε πριν σας πετάξουν την τσάντα σας!!!
Ξανασκεφτείτε λίγο όλο αυτό το σκηνικό κυρίες και δεσποινίδες μου….
Λίγο ακόμα….
Μια μικρή προσπάθεια….
Ακριβώς!!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Μόλις καταλάβατε τον κανόνα του OFFSIDE!!!
Πηγή: sportdog.gr

Ανακοίνωση της ΚΑΕ για Γαλανό

Η ΚΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωσε για την σημερινή συνάντηση και στην οποία αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δ.σ. του Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ, της διοίκησης της Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ και του εκπροσώπου της εταιρείας «Swedish Security» κ. Γιώργου Γαλανού. Περίτρανα απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι η βοήθεια από τον κ. Γαλανό δεν ήρθε και δε θα έρθει ποτέ. Η απάντησή του περί τήρησης των υποσχέσεων του, ήταν πως «και η κυβέρνηση έταξε στους συνταξιούχους χρήματα και δεν το έκανε ποτέ…»

Αφήσαμε την πόρτα ανοιχτή για μία ακόμα συνάντηση, η οποία πιστεύουμε εκ των προτέρων ότι θα είναι και αυτή ανούσια.

Ευχόμαστε στον κ. Γαλανό κάποια στιγμή να μας ευχαριστήσει για την προβολή που του προσφέραμε.

Η διοίκηση επίσης ενημερώνει τους χιλιάδες οπαδούς μας ότι παρά τα διάφορα προβλήματα των καιρών, αλλά και τις τρικλοποδιές κάποιων, η ομάδα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Έκλαιγε στα αποδυτήρια ο Λύμπε!

Οι παίκτες της ΑΕΚ που αγωνίστηκαν στο ιστορικό 6-0 της Κυριακής 20 Μαρτίου 2011 μόνο υπερήφανοι δεν μπορούν να αισθάνονται. Σε χειρότερη κατάσταση απ’ όλους ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος.
Έκλαιγε στα αποδυτήρια ο Λύμπε!
Η εξευτελιστική ήττα της Ένωσης από τον Ολυμπιακό, φέρει τη δικιά τους υπογραφή μαζί με αυτή του Μανόλο Χιμένεθ και τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαν στο κατά τ' άλλα ντέρμπι, μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως οι άνθρωποι που διέσυραν τον "δικέφαλο αετό".
Με κατεβασμένα κεφάλια και χωρίς διάθεση για πολλά πολλά αποχώρησε η αποστολή της ΑΕΚ από το Καραϊσκάκη. Ένας όμως είχε και βουρκωμένα, κατακόκκινα μάτια. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια όλοι μαζί οι παίκτες της ΑΕΚ, διέκρινες στα πρόσωπά τους το φόβο και την αίσθηση ντροπής, όμως σε αυτό του Νίκου Λυμπερόπουλου διέκρινες και πρόσφατους λυγμούς.
Μπορεί αγωνιστικά να μην τράβηξε, ίσως και να έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του, όμως τον πείραξε πολύ αυτή η ήττα. Έχει δεθεί με την ΑΕΚ και ξέσπασε στα αποδυτήρια καθισμένος σε μια γωνιά και βρισκόμενος στον δικό του κόσμο. Όσοι τον κατάλαβαν κάνουν λόγο για κλάματα τα οποία επιμελώς προσπαθούσε να κρύψει.
Ίσως ήταν ο μόνος που είχε συναίσθηση του τι συνέβη. Ποιός Μπαχά; Ποιός Μίτσελ; Ποιός Ματέος; Ποιός Νασούτι; Ποιός Έντερ και ποιός Μπερνς; Αυτοί τα λεφτουδάκια τους να μπαίνουν στο λογαριασμό και δεν τρέχει τίποτα...

Στο στόχαστρο της Βέρντερ ο Αβραάμ!!

Περιπλέκεται το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αβραάμ Παπαδόπουλου με τον Ολυμπιακό, καθώς δημοσίευμα αναφέρει, πως ο Έλληνας αμυντικός βρίσκεται εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» της Βέρντερ Βρέμης.
Στο στόχαστρο της Βέρντερ ο Αβραάμ!
Την ώρα που στον Ολυμπιακό έχουν στις άμεσες προτεραιότητες να καλέσουν άμεσα τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για να του ανανεώσουν το συμβόλαιο βάζοντας και ρήτρα, η Βέρντερ Βρέμης από την πλευρά της όχι απλά παρακολουθεί στενά τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, αλλά τον έχει πολύ ψηλά στη σχετική λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «rednews» η Γερμανική ομάδα τον έχει «τσεκάρει» σε αρκετές αναμετρήσεις και μάλιστα είχε και άνθρωπο εχθές στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η Βέρντερ που φέτος πραγματοποιεί πολύ άσχημο πρωτάθλημα, (μόλις το Σάββατο κατάφερε να πάρει ανάσα με το διπλό επί της Νυρεμβέργης) θέλει να ενισχυθεί σημαντικά στην άμυνα για τη νέα περίοδο. Οι πληροφορίες μας από τη Βρέμη ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ φέρνουν την Γερμανική ομάδα να βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει την απόφαση. Μάλιστα μας μετέφεραν και ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Αν αυτές οι πληροφορίες γίνουν επίσημο ενδιαφέρον, δηλαδή πρόταση, αντιλαμβάνεστε ότι η υπόθεση αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον...

Πηγή: Rednews.gr

Αθλητής του σούμο βάρους 181 κιλών τερμάτισε σε μαραθώνιο!!



Ο βαρύτερος άνθρωπος που όχι μόνο έχει συμμετάσχει αλλά και έχει τερματίσει σε μαραθώνιο είναι από την Κυριακή (20/03) ένας πρώην αθλητής του σούμο, ονόματι Κέλι Γκνίτινγκ. Ο τρεις φορές πρωταθλητής σούμο των ΗΠΑ ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 181 κιλά, τα οποία πάντως δεν τον απέτρεψαν να αποφασίσει να λάβει μέρος στον μαραθώνιο του Λος Άντζελες.
Μετά από 9 ώρες, 48 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα σκληρής και επίπονης προσπάθειας κατάφερε να τερματίσει, μπαίνοντας στο βιβλίο Γκίνες. Από τα περίπου 42 χιλιόμετρα της διαδρομής, ο Γκνίτινγκ κάλυψε με τζόκινγκ τα πρώτα 13 ενώ τα υπόλοιπα τα έκανε περπατώντας.

Κυριολεκτικά τρέκλιζα στα τελευταία χιλιόμετρα αλλά ήμουν αποφασισμένος να τερματίσω ακόμα και αν σερνόμουν” δήλωσε ο40χρονος Αμερικανός.

Να σημειωθεί ότι ως την Κυριακή ο πιο βαρύς άνθρωπος που είχε τερματίσει σε μαραθώνιο ζύγιζε (μόνο) 125 κιλά.

Χωρίζεται σε δύο… κασέτες η υπόθεση!

Νέες πληροφορίες σχετικά με το περιβόητο σκάνδαλο των κασετών ήρθαν στην δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας.

Χωρίζεται σε δύο… κασέτες η υπόθεση!
Στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» ο παρουσιαστής Κυριάκος Θωμαίδης, ο οποίος προ ημερών πέρασε από το γραφείο του εισαγγελέα ως μάρτυρας για την υπόθεση, ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι την Τετάρτη θα κληθεί για κατάθεση ένας μάρτυρας «κλειδί», ο οποίος πιθανότατα ακούγεται στην τρίτη κασέτα.

Παράλληλα, ανέφερε, πως υπάρχουν σκέψεις από τον εισαγγελέα, να χωριστεί η υπόθεση σε δύο… κασέτες. Στην κασέτα «Άρης – Παναθηναϊκός» και στην κασέτα «Μακάμπι – Ολυμπιακός». Για την δεύτερη θα ζητηθεί η βοήθεια και από την Ιταλία…

Μαζί με τους Ολυμπιακούς οι Σισέ - Λέτο!

Τρομερή βραδιά για τον Ολυμπιακό η χθεσινή. Έξι γκολ στο... ντέρμπι με την ΑΕΚ και πανηγύρια τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι το έριξαν έξω μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή τους και το φόρτωμα της εστίας του Σάχα με "τεμάχια".
Μαζί με τους Ολυμπιακούς οι Σισέ - Λέτο!
Ένα τιμ αποτελούμενο από τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοντεστό και Χοσέ Χολέμπας, επισκέφτηκε το κλαμπ "Dream City" της Ιεράς Οδού. Δεν ήταν όμως οι μόνοι ποδοσφαιριστές μέσα στο μαγαζί.
Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, βρέθηκαν στο ίδιο κλαμπ οι Σεμπάστιαν Λέτο και Τζιμπρίλ Σισέ και όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι ποδοσφαιριστές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, όλοι μαζί.
Οι πλακίτσες έδιναν και έπαιρναν, κυρίως από τον Αριέλ Ιμπαγάσα προς τους δύο "πράσινους". Γενικά, ήταν μια καλή... παρέα και έδειξαν ότι δεν τους χωρίζει τίποτα εκτός από τα ενενήντα λεπτά μιας αναμέτρησης...
Η ποδοσφαιροπαρέα μεγάλωσε ακόμα στη συνέχεια με την έλευση των παικτών του Πανιωνίου, Κώστα Μήτρογλου και Γιάννη Κοντοέ.

Ενθουσιασμένος ο Ρούνεϊ, ως οπαδός της... Έβερτον!



Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι από το Λίβερπουλ, αγωνιζόταν στην Έβερτον πριν μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για αυτόν ακριβώς το λόγο, δείχνει ενθουσιασμένος.
Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούν στις σπουδαίες ιστορίες τους από 18 πρωταθλήματα, μόνον που η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ετοιμάζεται να κατακτήσει και το φετινό τρόπαιο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να κρατήσει τη διαφορά των 5 βαθμών από τους διώκτες της στις εναπομείνασες αγωνιστικές, και ο Ρούνεϊ δείχνει να έχει έναν παραπάνω λόγο για να τα καταφέρει.

«Είναι κάτι που το σκέφτομαι πολύ. Είμαι από το Λίβερπουλ και μεγάλωσα ως οπαδός της Έβερτον. Οπότε, το να είμαι μέρος της ομάδας που θα πάρει από τη Λίβερπουλ αυτό το ρεκόρ, σημαίνει τόσα πολλά για μένα», είπε ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων».

Ορισμένα πράγματα, όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, είναι τα ίδια για όποιο πρωτάθλημα ή για όσο διάσημους παίκτες, κι αν μιλάμε...    

Ρεκόρ πονταρίσματος στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός!!



Δεκάδες χιλιάδες ευρώ παίχτηκαν στην αναμέτρηση της Ηλιούπολης με τον Λεβαδειακό, η οποία δεν βρισκόταν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο τζίρος σε γνωστή στοιχηματική εταιρεία έφτασε τα 870.000 ευρώ, ποσό διπλάσιο από το κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου παίχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και δη όταν ο Λεβαδειακός μείωσε σε 2-1 (σκορ πρώτου ημιχρόνου) και ισοφάρισε σε 2-2. Οταν η Ηλιούπολη προηγήθηκε με 2-0 η τιμή του διπλού έδινε 3.00, αλλά όταν οι Βοιωτοί μείωσαν η τιμή έπεσε στο 1.40! Μάλιστα, όταν ο Λεβαδειακός ισοφάρισε η τιμή έπεσε κι άλλο, ενώ όταν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ανατροπή και προηγήθηκαν στο σκορ η τιμή έπεσε ακόμα περισσότερο. Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός πως υπήρχαν παίκτες που συνέχισαν να ποντάρουν στο διπλό ακόμα και όταν το σκορ ήταν 2-4.
Πηγή: contra.gr

Πέθανε ο μεγάλος Ρώσος γυμναστής Νικολάι Αντριάνοφ!!



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε την Δευτέρα (21/03) ο Νικολάι Αντριάνοφ, ο πιο επιτυχημένος άνδρας γυμναστής όλων των εποχών.
Ο Αντριάνοφ ταλαιπωρούταν εδώ και καιρό από ατροφία στο νευρολογικό σύστημα, η οποία δεν του επέτρεπε να κουνάει τα ποδιά και τα χέρια του ενώ είχε επηρεάσει και την ομιλία του. Ο μεγάλος Ρώσος αθλητής μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 κρατούσε το ρεκόρ με τα περισσότερα μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών με 15, με τον Μάικλ Φελπς να τον ξεπερνά στο Πεκίνο. Είναι τρίτος στη λίστα με τους αθλητές που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς, πίσω από την Ρωσίδα γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα (18) και τον Αμερικανό κολυμβητή Μάικλ Φελπς (16).

Ο Αντριάνοφ άρχισε την συλλογή στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972 με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, στο Μόντρεαλ το 1976 πήρε τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, στους Ολυμπιακούς της Μόσχας τέσσερα χρόνια αργότερα πρόσθεσε δύο χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς του 1980 και μπήκε στο Hall of Fame του αθλήματος το 2001.

Περίπου 3 ευρώ το δευτερόλεπτο(!) ο Μέσι!!!

Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού περιοδικού «France Football», ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο πλανήτη.
Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει έσοδα κάτι παραπάνω από 31 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ποσό που προέρχεται από τις αγωνιστικές του δραστηριότητες, αλλά και από τις διαφημίσεις. Κάνοντας λοιπόν κανείς τις αντίστοιχες διαιρέσεις, θα διαπιστώσει πως ο άσος της Μπαρτσελόνα βάζει 3 ευρώ στη τσέπη για κάθε δευτερόλεπτο(!) που περνάει.

Πήρε το ντέρμπι η Παναχαϊκή!

Με τέρματα των Ατματζίδη (17΄) και Κυβελίδη (45+1΄), η Παναχαϊκή επικράτησε 2-0 της Ρόδου στο γήπεδο του Διαγόρα, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Football League 2.
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Ανωγειανάκη (85΄) και Μανίκα (89΄) με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Αχαΐας μπήκε στη θέση του οδηγού στο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας με 46 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθούν Πλατανιάς Χανίων, Απόλλων Σμύρνης και Ρόδος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)
Παναχαϊκή 46
Ηρακλής Ψαχνών 44
Ρόδος 43
Πλατανιάς Χανίων 43
Απόλλων Σμύρνης 43
Βύζας Μεγάρων 42
Κόρινθος 40
Παναιγιάλειος 39
ΠΑΟ Ρουφ 33
Χανιά 32
Αίας Σαλαμίνας 31
Πανηλειακός 31
Ασπρόπυργος 30
Ολυμπιακός Χερσονήσου 25
Αγία Παρασκευή 16 -24αγ.
Κεραυνός Κερατέας 6 -24αγ.
* Η Αγία Παρασκευή και ο Κεραυνός Κερατέας έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Ανανεώνει ο Άλβες με Μπαρτσελόνα!!

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντάνι Άλβες με την Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με την πρωταθλήτρια Ισπανίας εκπνέει το 2012, με τις δύο πλευρές να θέλουν να ανανεώσουν την μεταξύ τους συνεργασία, όπως έχουν δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν.
Μάλιστα, η «Sport» τονίζει πως ο δεξιός οπισθοφύλακας συναντήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ, και ο τελευταίος του ξεκαθάρισε πως θα κάνει τα πάντα, για να κρατήσει στο σύλλογο «το καλύτερο δεξί μπακ στον πλανήτη».
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27χρονου άσου έχει εκφράσει η Μάντσεστερ Σίτι, που ήταν έτοιμη να κάνει κίνηση για να τον φέρει στο «Νησί», ωστόσο φαίνεται πως θα μείνει με την… όρεξη, καθώς ο Άλβες θα παραμείνει -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου- κάτοικος Βαρκελόνης και τα επόμενα χρόνια.
Απολαύστε το υπέροχο γκολ του Άλβες, κόντρα στη Χετάφε, το προηγούμενο Σάββατο:

Συγχαρητήρια Ηρακλή σε Σιδηρόπουλο!!

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Ηρακλή με αντίπαλο τον Πανιώνιο, όμως η ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση που επαινεί την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση τονίζει: «Η διαιτησία του χθεσινού (20/03) αγώνα του Καυτανζογλείου, μεταξύ ΗΡΑΚΛΗ και Πανιωνίου, πράγματι, ανταπεξήλθε στις επιταγές και στις απαιτήσεις, ενός κρίσιμου αγώνα, στο πλαίσιο των επισημάνσεων, που έχουμε κάνει για το συγκεκριμένο θέμα. Για το καλό και το αξιόπιστο του ποδοσφαίρου μας, προσδοκούμε σε ανάλογη συνέχεια».

Η προσπάθεια για την αδειοδότηση!!

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα δώσει την ευκαιρία στον Ηρακλή να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια. Όπως είναι γνωστό από την μάχη της Κρήτης θα απουσιάσουν σίγουρα ο Γιάκομπ και ο Γκαρσία που είναι τιμωρημένοι.
Η προσοχή τώρα στρέφεται στην προσπάθεια που γίνεται για την αδειοδότηση από την στιγμή που απομένουν πλέον δέκα μέρες ακριβώς για να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.
Για αυτό τον λόγο στην Μικρα αυτή η εβδομάδα θα είναι σημαντική σχετικά με την προσπάθεια που θα γίνει ώστε να διακανονιστούν οι οφειλές που υπάρχουν προς τους παίκτες και τους προπονητές που έφυγαν και τους οφείλονται χρήματα.
Μάλιστα αναμένεται να έρθει στην Θεσσαλονίκη ο Τουμά , ώστε να συμφωνήσει και αυτός με τους «κυανόλευκους». Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση που απασχολεί τους «κυανόλευκους». Υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα που θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και κυρίως τα χρήματα που απαιτούνται.
Στόχος αποτελεί η ΠΑΕ να πετυχει να τακτοποιήσει τους διακανονισμούς που απαιτούνται για να μην έχει προβλήματα όπως στην προηγούμενη σεζόν. Επιπλέον απαιτείται και η συγκατάθεση από τους παίκτες που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ της ομάδας και για αυτό θα πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες συζητήσεις.
Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες η ΠΑΕ να είναι σε θέση να ανακοινώσει ορισμένες συμφωνίες που πέτυχε και να προχωρήσει στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων.

Χαλαρή προπόνηση για τους διεθνείς-Τζαβέλλας: "Ας σκοράρουμε από τα 75 μέτρα"!!

Σε χαλαρούς ρυθμούς διεξήχθη η πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ενόψει του προσεχούς αγώνα με τη Μάλτα (26/3), για τα προκριματικά του Euro 2012.
Ο Φερνάντο Σάντος είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, εκτός του Γιώργου Σαμαρά που έπαιξε στον χθεσινό τελικό του Λιγκ Καπ Σκοτίας και ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή απόψε. Η προπόνηση διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Βουλιαγμένης, που δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ως εκ τούτου ο Σάντος δεν επέτρεψε στους διεθνείς να κάνουν ασκήσεις με μπάλα, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος τραυματισμού. Η αυριανή προπόνηση θα ξεκινήσει στις 11:00, στο γήπεδο του Πανιώνιου.
*** "Ας πάρουμε τη νίκη κι ας μπει το γκολ από τα 75 μέτρα", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος πρόσφατα σκόραρε τέτοιο γκολ στην αναμέτρηση της Αϊντραχτ με τη Σάλκε.
*** Αρκετοί ήταν οι φίλοι της Εθνικής ομάδας που παρακολούθησαν την προπόνηση, ενώ οι ποδοσφαιριστές υπέγραψαν αυτόγραφα μετά το τέλος αυτής.

Σκληρή ανακοίνωση της ORIGINAL!!

Σκληρή ανακοίνωση, με αφορμή τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» εξέδωσε η «ORIGINAL».
Η ανακοίνωση του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής:
«18 ώρες μετά από την πιο εξευτελιστική ήττα των τελευταίων 30 χρόνων στην πιο αποτυχημένη χρονιά στην Ιστορία της Α.Ε.Κ και δεν έχει βγει ακόμα κανείς να παραιτηθεί; Υπάρχει φιλότιμο ή σκεφτόμαστε όλοι τις θεσούλες μας εκεί στα Σπάτα; Χιμένεθ, Δημητριάδη, Αδαμίδη ποιό είναι το όριο της ξεφτίλας για εσάς πέρα από το οποίο θίγεται η προσωπικότητά σας και νοιώθετε ότι πρέπει να παραιτηθείτε;
Μανόλο, πόσες ξεφτίλες τύπου Βόλου, Άρη, Πανιωνίου, Καραϊσκάκη νομίζεις ότι μπορείς να φορτώσεις στην πλάτη της Α.Ε.Κ πριν φύγεις για την πατρίδα σου; Πόσες φορές ακόμα θα αναφέρεις σαν επίτευγμα ότι είμαστε 3οι στο πρωτάθλημα και ότι συμμετέχουμε στον τελικό του κυπέλλου; Πόσα πειράματα και rotation πρέπει να ανεχτούμε ακόμα;
Μπίλαρε, έχεις δώσει στα παιδάκια στα αποδυτήρια να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν; Όλοι αυτοί οι μισθοφόροι που φοράνε τη φανέλα της Α.Ε.Κ είχαν την κατήχηση που έπρεπε πριν το Καραισκάκη για το πού πάνε να παίξουν; Ξέρουν ότι τέτοια ματς δεν είναι ποτέ αδιάφορα; Αυτή είναι δικιά σου δουλειά ή είναι δουλειά των οπαδών που όσες φορές το κάνανε είχε αποτέλεσμα;
Πρόεδρε, μετά από ένα 6-0 από τον Ολυμπιακό ή παραιτείσαι ή πας σε παίκτες και προπονητές τους γ…ς ότι έχουν και δεν έχουν, παίρνεις κεφάλια και δείχνεις την επόμενη μέρα στον κόσμο. Την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει χαμηλό μπάτζετ ή περικοπές, την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει Μπλάνκο ή όχι, την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει παιχταράδες ή Μπουρμποκρασσάδες, την επόμενη μέρα που απαγορεύεται, όμως, να έχει άλλες 4αρες και 6αρες από Βόλους και Ολυμπιακούς. Ή μπορείς και κάνεις το 2ο ή φεύγεις άμεσα και αφήνεις τους μετόχους να προβληματιστούν και να βρουν την επόμενη μέρα της Α.Ε.Κ. Κανείς δεν αμφισβητεί την προσπάθειά σου για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, τις αγνές σου προθέσεις, αλλά η Α.Ε.Κ θέλει έναν πρόεδρο κανονικό και όχι μόνο οικονομικό διευθυντή.
Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ των εφοπλιστών να συζητάμε αν θα πάρουμε την αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα ή για τις ευρωπαϊκες διοργανώσεις. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να γίνεται σίριαλ το αυτονόητο. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να χάνει τον καλύτερο της παίκτη πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον με κάποιον δανεικό Μπαχά.
Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να τρώμε την μία σφαλιάρα μετά την άλλη και να μην παραιτείται κανείς.
Η υπομονή του κόσμου τελείωσε, το παραμύθι αν φύγουν οι μέτοχοι τι θα απογίνει ή Α.Ε.Κ δεν πουλάει άλλο, το κύπελλο θα το πάρουμε ακόμα και χωρίς προπονητή, αλλά δεν ξεπλένει καμία ντροπή πλέον, και γι αυτό αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα.
Υπάρχει κανείς να δώσει όραμα σ’ αυτόν τον κόσμο της Α.Ε.Κ; Διοικητικός ή εξωδιοικητικός; μέτοχος ή αμέτοχος; πρώην ή επόμενος;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Γνήσια Θύρα 21 1975 – ORIGINAL 21 1982».

Συνάντηση με Ζαγοράκη θέλουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι!!

Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο κύπελλο είχε επιφέρει αναστάτωση στην ομάδα, προβληματισμό στον Θόδωρο Ζαγοράκη και γενικά μια βαριά ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι ενημέρωσαν τους ανθρώπους της ΠΑΕ ότι θέλουν να συναντηθούν με τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν μετά από συναντήσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα από τους οργανωμένους φιλάθλους.

Θέλουν κυρίως να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους για αρκετά ζητήματα και κυρίως να βρουν μια κοινή συνισταμένη για την συνέχεια της περιόδου.

Ο Ζαγοράκης δεν δείχνει να είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ραντεβού αλλά δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση πότε και που θα γίνει η συνάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει να υπάρξει αυτή η συνάντηση ώστε να ξεκαθαρίσουν αρκετά ζητήματα.

Στην Ιταλία ο Βιεϊρίνια!!!

Για την Ιταλία αναχώρησε σήμερα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά ο σκοπός του ταξιδίου του δεν είχε  να κάνει με το ενδιαφέρον κάποιας ιταλικής ομάδας, αλλά με την εθνική  ομάδα της Πορτογαλίας.

Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι για μια ακόμα φορά στις προεπιλογές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και θα προσπαθήσει να πάρει μια θέση στην εθνική ομάδα.

Αύριο θα μεταβεί στο Τραπάνι ώστε να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους παίκτες στην ομάδα . Ο παίκτης του Δικεφάλου θα προσπαθήσει να δείξει στο τουρνουά όπου θα συμμετέχει η Πορτογαλία στην Σικελία ότι είναι έτοιμος για να  πάρει την ευκαιρία του

Ριμπερί: «Θέλω να ξεχάσω τα παλιά»

Η επίστροφή των... ασώτων ήταν το μεγάλο γεγονός στη σημερινή συγκέντρωση της εθνικής Γαλλίας, στο Κλερφοντέν. Ο Φρανκ Ριμπερί και ο Πατρίς Εβρά θα φορέσουν ξανά τη φανέλα των «τρικολόρ», εννέα μήνες μετά το εφιαλτικό Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, την ανταρσία και την ποινή αποκλεισμού που τους επιβλήθηκε.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Ριμπερί κατέφτασε προετοιμασμένος! Μοίρασε δήλωση στους δημοσιογράφους, στην οποία ανέφερε: «Είχα μία απαίσια χρονιά. Εχασα το δρόμο μου. Θέλω να σταματήσω να μιλάω για τα περασμένα». Στη συνέχεια μίλησε... ζωντανά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμα και σ΄αυτήν που αναφερόταν σε παλαιότερο πρόβλημά του με τον Γκουρκίφ:

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί του. Δεν μου άρεσε καθόλου το γεγονός ότι με χαρακτήριζαν κακό παιδί και αυτόν ως τον κακομοίρη! Θα ήθελα από τον ίδιο να το έχει διαψεύσει». Επίσης, δεν δίστασε να τεθεί αντιμέτωπος με την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Σαντάλ Ζουανό, η οποία εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία της στην επιστροφή των δύο ποδοσφαιριστών στην εθνική. «Ας λέει ό,τι θέλει. Ο Λοράν Μπλαν είναι προπονητής» δήλωσε ο Ριμπερί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιμένει ο Πάρκερ, διαφωνία Γαλανού με ΚΑΕ!!

Στον Ηρακλή γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και η νίκη επί του Άρη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θα κρατήσει την ομάδα «ζωντανή» στην υπόθεση παραμονή. Ο Κρις Χουγκάζ παρέμεινε στην Αθήνα και ανανέωσε το ραντεβού του με τους παίκτες του αύριο στο Ιβανώφειο, αλλά χωρίς να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιους θα έχει και στις επόμενες ημέρες.

Αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση του Σμους Πάρκερ ο οποίος περιμένει κάποιες πληρωμές από την μεριά του Γιώργου Γαλανού, διαφορετικά θα απέχει από τις προπονήσεις.

Όσον αφορά την συνάντηση του κ. Γαλανού με τους εκπροσώπους του Γ.Σ. (απουσίαζε ο πρόεδρος του Γυμναστικού κ. Γωγάκος λόγω του πένθους στην οικογένεια του) και της ΚΑΕ, διαφάνηκε και πάλι η πλήρης διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές (Γαλανού και ΚΑΕ) σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάκης Σαρλής τόνισε προς τον κ. Γαλανού ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του όμως ο επιχειρηματίας ήταν αρνητικός στις πληρωμές προς τους Πάρκερ, Κόλεμαν και Χουγκάζ.

Συγχαρητήρια Μπιτσαξή σε Μαρινάκη!!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ο γ.γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής για να τον συγχαρεί για την κατάκτηση του τίτλου. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Μέσα σε μια πραγματικά αθλητική ατμόσφαιρα, χωρίς κροτίδες και βεγγαλικά, χωρίς βία, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Την ίδια αθλητική εικόνα είχε το σύνολο των αγώνων μιας κρίσιμης αγωνιστικής με διακυμάνσεις και συναρπαστικές ανατροπές. Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι όταν οι διοικήσεις των ομάδων και οι οργανωμένοι οπαδοί θέλουν, μπορούν. Και όταν δεν μπορούν, απλούστατα δεν θέλουν.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συνεχάρη τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη για την επιτυχία της ομάδας του και ευχήθηκε να έχει ο Ολυμπιακός καλή πορεία στο Champions League.

Περαιτέρω, ο ΓΓΑ επανέλαβε στον κ. Μαρινάκη την πάγια θέση του, ότι οι μεγάλες πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου, η βία και η αξιοπιστία, δυστυχώς μένουν ανοιχτές και στο φετινό πρωτάθλημα, ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι ‘Έλληνες Πολίτες απαιτούν άμεσες λύσεις».

«Έκλεισε» Σοργκ η Φράιμπουργκ!!

Ο Μάρκους Σοργκ θα κάθεται στον πάγκο της Φράιμπουργκ με τη λήξη της φετινής σεζόν καθώς η αποχώρηση του Ρόμπιν Ντουτ για την Μπάγερν Λεβερκούζεν, θεωρείται δεδομένη.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέχρι το καλοκαίρι προπονητής της Φράιμπουργκ, έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στις «ασπιρίνες» με τη λήξη της φετινής σεζόν. Έτσι, η ομάδα που φέτος εντυπωσιάζει στην Μπουντεσλίγκα δεν μπορούσε να μείνει χωρίς τεχνικό. Σύμφωνα λοιπόν,  με γερμανικά δημοσιεύματα ο Σοργκ θα βρίσκεται στον πάγκο της Φράιμπουργκ. 

Λόουρι και Τζέιμς οι κορυφαίοι της εβδομάδας!!

Οι Κάιλ Λόουρι των Ρόκετς και ΛεΜπρον Τζέιμς της Χιτ αναδείχτηκαν παίκτες της εβδομάδας στη δυτική και ανατολική περιφέρεια αντίστοιχα. Ο πλέι μέικερ του Χιούστον είχε 19,3 πόντους, 7,5 ασίστ και 7,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα με τις "ρουκέτες" να κάνουν το 4Χ4. Από την πλευρά του ο Τζέιμς σε τέσσερα παιχνίδια (3-1 ρεκόρ) είχε 29 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 4 ασίστ μ. ό.

Μια αντίδραση, χίλιες λέξεις! (video)

Και ποια ομάδα δεν απευχόταν να πέσει με τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ; Αυτό ισχύει και για τη Σαχτάρ Ντόνιετσκ, οι παίκτες της οποίας αντέδρασαν… αυθόρμητα όταν είδαν πως διασταυρώθηκαν με τους «μπλαουγκράνα».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δηλώσει πως δεν θέλει τους Καταλανούς στο δρόμο του, την ώρα που ο Γουέιν Ρούνεϊ προτίμησε να μη σχολιάσει όταν τον ρώτησαν πως θα ένιωθε αν η Γιουνάιτεντ κληρωνόταν με τους πρωταθλητές Ισπανίας. Και όταν παίκτες σαν κι αυτούς αντιδρούν έτσι, τότε αυτοί της Σαχτάρ τι να κάνουν;

Δείτε την ομολογουμένως… αστεία αντίδραση τους:

Καταθέτουν Πατέρας, Τεροβίτσας!!

Από το γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου θα περάσουν αύριο ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας και ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας.

Πιθανόν να είναι και οι δυο τελευταίοι μάρτυρες οι οποίοι θα εξετασθούν για την υπόθεση με τις κασέτες που αναφέρεται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κλήση του Τεροβίτσα ήταν αναμενόμενη και το έχουμε αναφέρει από την περασμένη Τετάρτη.

Όμως η έκπληξη είναι το γεγονός ότι έγινε κλήση για να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού και εικάζεται ότι αυτό έγινε λόγω της αγωγής που κατέθεσε εναντίον του Αχιλλέα Μπέου.

Νίστελροϊ αντί Χούντελααρ!!

Στην εθνική Ολλανδίας κλήθηκε ξανά ο Φαν Νίστελροϊ για τους αγώνες εναντίον της Ουγγαρίας στις 25 και 29 Μαρτίου για την προκριματική φάση του EURO 2012. Ο έμπειρος στράικερ θα αντικαταστήσει τον τραυματία Κλας Γιαν Χούντελααρ.

Ο επιθετικός του Αμβούργου, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν βρισκόταν αρχικά μεταξύ των 23 παικτών που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο προπονητής των «οράνιε», Μπερτ Φαν Μαρβαϊκ. Ομως, τελικά κλήθηκε στην αποστολή, αφού ο Κλάας-Γιάν Χούντελααρ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Να θυμίσουμε πως εκτός 23αδας έχουν μείνει λόγω τραυματισμού οι Άριεν Ρόμπεν και Τέο Γιάνσεν.

Φάκος: «Εδώ βοά ο τόπος, εμείς θα κρυβόμαστε;»

Με τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που θα έχει στα χέρια του το υλικό των CD, θα το λάβει σοβαρά υπόψιν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Φάκου:

«Δεν θα σταθούμε στους τύπους, αλλά θα πάμε στην ουσία. Τι θα πούμε στον κόσμο; Ο,τι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών; Εδώ βοά ο τόπος και εμείς θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;», τόνισε αρχικά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και συνέχισε:

«Ο νόμος απαγορεύει να καταγραφεί τηλεφωνική συνομιλία και υπάρχουν νομικές κυρώσεις, εκτός εάν συναινέσει ο συνομιλητής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό, ούτε το ποινικό, ούτε το πολιτικό δικαστήριο, ούτε καμία δημόσια αρχή. Όταν, όμως, προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη είναι πιο ελαστικά τα πράγματα. Εγώ δεν έχω κώλυμα, αφού η ΕΠΟ δεν είναι δημόσια αρχή, αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Πάντως, δεν γνωρίζω έως αυτή τη στιγμή σε ποιόν αποδίδεται κάποια πράξη και τι πράξη είναι αυτή. Υπάρχει μόνο φημολογία. Εάν είναι πειθαρχικό παράπτωμα, θα ασκήσω πειθαρχική δίωξη. Εάν πούμε, ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών θα μας ... φτύσουν.

Θα τα βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα. Από τη μία πλευρά, είναι το γεγονός, ότι οι κασέτες αποτελούν προϊόν υποκλοπής και από την άλλη το ότι έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Θα αφήσουμε, αλήθεια, έτσι τα πράγματα; Όχι. βέβαια. Τι θα ισχυριστούμε; Ό,τι ο άλλος διέπραξε βαρύτατο αδίκημα και εμείς θα επικαλούμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα;».

- Δεν έχει γίνει ακόμη καταγγελία σε σας για το θέμα των πολύκροτων κασετών;

«Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία καταγγελία. Ο κ. Κούγιας κατέθεσε την καταγγελία στην προϊστάμενη της Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών, κ. Ελένη Ράϊκου, η οποία με τη σειρά της την παρέπεμψε στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Την προπερασμένη Παρασκευή ρώτησα τόσο τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και μου είπαν, ότι δεν έχουν στα χέρια τους κάποια καταγγελία.
Απευθύνθηκα στην κ. Ράϊκου, τόσο προφορικώς, όσο και γραπτώς, ζητώντας να μου στείλει αντίγραφα, αλλά μου απάντησε, ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση. Όταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση δεν δικαιούται κανείς απολύτως να λάβει αντίγραφο. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου έστειλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ. Αλέξη Κούγια ζητώντας να μου στείλει ό,τι στοιχεία διαθέτει. Μέχρι και σήμερα δεν έχω λάβει κάποιο στοιχείο».

- Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας στην περίπτωση απόδειξης δωροδοκίας διαιτητή;

«Γενικά μπορώ να πω, ότι εάν αποδειχθεί δωροδοκία από παράγοντα, αυτός τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, παύση του από κάθε αθλητικό αξίωμά του και με πρόστιμο. Η τιμωρία του μπορεί να φθάσει μέχρι και σε ισόβια ποινή αποκλεισμού στην περίπτωση που είναι πολύ μεγάλο το ποσό της δωροδοκίας και είχε σχέση με το αποτέλεσμα του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για το στοίχημα, όπου μια ομάδα μπορεί να τιμωρηθεί έως και με υποβιβασμό».

- Πιστεύετε, ότι μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο ο χρόνος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων;

«Η αθλητική δικαιοσύνη δεν καθυστερεί στην έκδοση των αποφάσεών της. Ανακοινώνονται πλέον πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με την ποινική δικαιοσύνη, όπου καθυστερούν, λόγω του όγκου των υποθέσεων».

- Κατά την άποψή σας, το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, είναι το κατάλληλο ή πρέπει να γίνει πιο αυστηρό;.

«Ο κ.Μπιτσαξής και ο κ.Πιλάβιος έχουν ήδη εξαγγείλει την αυστηροποίηση αυτού του νομοθετικού πλαισίου. Ενέργεια που είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

- Η λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης βρίσκεται στο ... ιδεατό σημείο ή χρήζει βελτίωσης;

«Έχω τη γνώμη, ότι λειτουργεί πολύ καλά. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε ο θεσμός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και πρέπει να σας τονίσω, ότι συνεργάζομαι πολύ καλά με τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, κ. Μανώλη Αντωνακάκη. Γίνεται από εμάς η προεργασία των κατηγορητηρίων. Τα συντάσσουμε και τα στέλνουμε στην Πειθαρχική Επιτροπή. Τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια, έχουν στελεχωθεί κατά πλειοψηφία με ανώτατους δικαστές. Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν».

«Δεν θα ήταν έκπληξη και η 2η θέση»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Μάκης Κατσαβάκης μίλησε στον Sentra 103,3 για την μεγάλη νίκη μέσα στην Καβάλα που έφερε τους Βολιώτες πιο κοντά στα… σύνορα για ευρωπαϊκή έξοδο: «Είχα δηλώσει μετά το ματς του Ατρομήτου πως για εμάς ήταν πολύ στενάχωρο και άσχημο αποτέλεσμα. Τα είπαμε με τα παιδιά, μιλήσαμε και με τον πρόεδρο…  Χάθηκε η ευκαιρία για ένα παιχνίδι τελικού Κυπέλλου αλλά εμείς είπαμε να κοιτάξουμε μπροστά, να αποτινάξουμε όποια ψυχική και σωματική κόπωση και οι παίκτες να σηκώσουν το κεφάλι για την συνέχεια. Τους είπα ‘είστε μια ομάδα για την οποία μιλάει όλη η Ελλάδα. Να πάμε Καβάλα να πάρουμε και την νίκη που σημαίνει 4 βαθμούς και όχι τρεις γιατί με την Καβάλα παλεύουμε για 5άδα. Αναζητούσαμε και το «Χ» που παλι μας βόλευε».


Για τα πλέιο οφ είπε: «Θα πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς με την Ξάνθη που θα μας δώσει τα μεγαλύτερα ποσοστά για 5άδα. Ισως βαραίνει περισσότερο τώρα το πρόγραμμα γιατί σου δίνει το δικαίωμα όποια ομάδα είναι στην 5άδα να έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει ακόμα και την 2η θέση. Δεν θα ήτνα έκπληξη να διεκδικήσει οποιαδήποτε ομάδα με μεγάλα ποσοστά την 2η θέση. Αγωνιστικά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε όπως και η Καβαλά και ο Ατρόμητος και ο Εργοτέλης. Εχουμε νικήσει 2 φορές την ΑΕΚ στον Βόλο και στο ΟΑΚΑ».

Για την ανανέωση συνεργασίας του με τον σύλλογο: Η συνεργασία μας είναι γι’ αυτό το διάστημα. Αν όλα πάνε κατ’ευχήν έχει καλώς». 

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ: «Ότι κάνει ο Ολυμπιακός τελευταία πιάνει! Απαλλαγμένος από την Ευρωπη έχτισε φυσική κατάσταση»

«Ντου» σε πλατό Βόλου και Λάρισας!!

Εκπομπές αθλητικού περιεχομένου διεκόπησαν το βράδυ της Κυριακής (20/3) -σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ-, σε Βόλο και Λάρισα, λόγω εισβολής και κατάληψης των τηλεοπτικών πλατό από οπαδούς των δύο ομάδων, αντίστοιχα.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Astra Sport», εισέβαλαν δέκα υποστηρικτές των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και κατά της Λάρισας και υποχρεώνοντας παράλληλα τον έναν εκ των τριών παρουσιαστών, Ντ. Εξαρχάκη, να αποχωρήσει από το στούντιο, προσβεβλημένος.

Λίγο αργότερα, πενήντα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους έκαναν «ντου» στο σταθμό του κάμπου, φωνάζοντας τα δικά τους συνθήματα κατά των… μισητών αντιπάλων τους.

 

To βιντεάκι της ημέρας!!!

Πανηγυρισμός αλά... Βραζιλιάνικα!

Στις 15/5 ο τελικός!

Ο κύβος ερρίφθη για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ που ολημερίς τον χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzeta ο τελικός πάει για τις 15 Μαϊου. Εκτός αν...



Στις 15 Μαϊου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ και η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Υπάρχει και λόγος που δεν ανακοινώνεται η ημερομηνία. Ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την πρόκρισης μίας ή και των δύο ελληνικών ομάδων στο φάιναλ φορ.

Αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή και οι δύο πάρουν το εισιτήριο για τη Βαρκελώνη, τότε ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στις 15/5.

Αλλιώς, θα διεξαχθεί νωρίτερα. Δηλαδή στις 8/5. Δηλαδή την ημέρα που θα είναι προγραμματισμένος ο τελικός της Ευρωλίγκα.
Πηγή: gazzeta.gr

Η κλωτσιά στον Λουίς Αντριάνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ξέρουμε τι μας σόκαρε περισσότερο…



Η γονατιά του τερματοφύλακα του Βόλιν στον… άμοιρο Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ Ντόνετσκ ή η αντίδραση του θύτη μετά, ο οποίος έγνεφε στον διαιτητή πως δεν έκανε τίποτα;






«Άσφαιροι» Ιωνικός και ΠΑΣ

Χωρις γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής στην Football League.
Την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 72΄ όμως στο σουτ του Τζάνη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δυο ομάδες να κατακτούν από ένα βαθμό.

Με το… δεξί ο Παπακώστας στον Λεβαδειακό

Σε τροχιά play off ανόδου στη Super League έμεινε ο Λεβαδειακός.
Στο ντεμπούτο του ο Γιάννης Παπακώστας, είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε 4-2 της Ηλιούπολης, σε αγώνα για την 27η ημέρα της Β` Εθνικής (Football League).
Τα τέρματα των φιλοξενουμένων που ανήλθαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 48 βαθμούς (πέντε λιγότερους από τον τρίτο ΟΦΗ) σημείωσαν οι Μπάρκογλου (42`-πέναλτι), Νικολόπουλος (62`-αυτογκόλ), Ναπολεόνι (72`) και Ζουρούδης (90`). Για την Ηλιούπολη είχαν ανοίξει το σκορ οι Λαμπρόπουλος (22`) και Ηλιόπουλος (26`).

Λαζαρίδης: «Μας ανέβασε ο Τσιώλης»

Ο Άρης ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης και ο Νίκος Λαζαρίδης μίλησε για τα τρία κρίσιμα εναπομείναντα παιχνίδια της.

Ο 31χρονος αμυντικός των κίτρινων μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» τονίζοντας ακόμη τη συμβολή του Σάκη Τσιώλη στην αναγέννηση της ομάδας. Αναλυτικά.

Για τη χθεσινή νίκη επί του Πανσερραϊκού τόνισε: «Θεωρώ πως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Δεχτήκαμε ένα όμορφο τέρμα, ωστόσο αντιδράσαμε σωστά και μετά την ισοφάριση ήταν όλα πιο εύκολα για εμάς. Είναι εμφανές ότι με την έλευση του κ. Τσιώλη έχουμε βελτιωθεί αισθητά στον επιθετικό τομέα. Ήδη μετράμε επτά τέρματα στα τελευταία δυο παιχνίδια. Ο νέος τεχνικός μας έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Αυτό ήταν που έλειπε από την ομάδα, γιατί ποιοτικούς επιθετικούς διαθέτουμε».

Για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Άρη στην Ευρώπη και τις μέτριες εντός συνόρων είπε: «Σίγουρα κάναμε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Πετύχαμε μεγάλες νίκες και καταφέραμε να αποκλείσουμε μεγάλες ομάδες. Τώρα όσον αφορά τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα και μείναμε πίσω στη βαθμολογία. Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά δεν θα έλεγα ότι ο Άρης δεν μπορεί να συνδυάσει την Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς στόχους, απλά δεν είχαμε τύχη σε ορισμένα παιχνίδια. Για παράδειγμα στο ματς με την Λάρισα αν δεν δεχόμασταν τέρμα στο φινάλε ή το δοκάρι στον Ατρόμητο τώρα θα είχαμε 40 βαθμούς».

Για τα τρία κρίσιμα παιχνίδια τόνισε: «Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να μπούμε στα play off. Εκτιμώ ότι αν κάνουμε το 3 στα 3 θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε ένα δύσκολο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που επίσης χρειάζεται βαθμούς. Το ματς θα κριθεί στη δύναμη και ελπίζω να ήμαστε εμείς οι νικητές».

Τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ και δήλωσε ευτυχισμένος στον Άρη: «Είμαι πολύ χαρούμενος με όλα αυτά που έχω ζήσει στην ομάδα. Ίσως να άξιζα να τα ζήσω πριν τα 31 μου χρόνια. Ήταν τιμή μου που δούλεψα με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ δεν θα ξεχάσω ποτέ το τέρμα που πέτυχα στην Μαδρίτη».

Σφύριξε και μπήκαν οι μπουλντόζες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σιντ Τρούιντεν βρήκε έναν… πρωτότυπο τρόπο να ξεκινήσει την ανακαίνιση του γηπέδου της, του «Στάγιεν».



Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τη Λόκερεν, όπου οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν 0-2, έπιασαν δουλειά οι… μπουλντόζες!





 

Γκατούζο: «Προτιμώ Κακά αντί Μπαλοτέλι»

Η Μίλαν το καλοκαίρι που μας πέρασε έθεσε ψηλά τον πήχη των μεταγραφών. Έτσι, όσο πλησιάζουμε στη νέα μεταγραφική περίοδο, τόσο τα δημοσιεύματα φουντώνουν. Τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται οι «ροσονέρι» να φέρουν πίσω τον Ρικάρντο Κακά, ενώ ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα…

Ο Τζενάρο Ιβάν Γκατούζο μίλησε στην «Gazzetta dello Sport» και έκανε γνωστή την προτίμηση του για τον παλιό συμπαίκτη του:

«Ο Κακά στα χρόνια που πέρασε στη Μίλαν, έγραψε ιστορία, τόσο προσωπικά, όσο και συλλογικά. Είναι πολύ αγαπητός στο κοινό, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με όλους μας. Θα χαρώ πολύ να τον έχω και πάλι συμπαίκτη μου. Ο Μπαλοτέλι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά αν με ρωτάτε ποιον προτιμώ, τότε αυτός είναι σίγουρα ο Κακά», δήλωσε ο 33χρονος μέσος.

Οι «TWISTED SISTER» για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Επιστρέφουν ύστερα από πέντε χρόνια στην Αθήνα, οι Σιδερένιοι Άντρες του Rock And Roll, όπως αποκαλούνται, οι Νεοϋορκέζοι TWISTED SISTER. Οι λάτρεις της rock μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Κέντρο Ιππασίας – Πάρκο Γουδή, στην Αθήνα αλλά και για πρώτη φορά θα βρεθούν στην βόρεια Ελλάδα την Τετάρτη στις 13 Ιουλίου, στην Βαβυλωνία, στον Μύλο Θεσσαλονίκης.

Το 1973, ο Jay Jay French, αποφάσισε να σχηματίσει τους Twisted Sister και σε λίγο καιρό δημιουργήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα. Τα video clip  τους είχαν έντονο το κωμικό αλλά και το επαναστατικό στοιχείο με αποτέλεσμα να εμπνευστεί από αυτούς η αμερικανική νεολαία, η οποία ήθελε να ξεφύγει από τα τετριμμένα.

Πολλοί προσπάθησαν να τους αντιγράψουν αλλά κανείς δεν κατάφερε να συνδυάσει την glam αισθητική του rock star, με το πνεύμα του αιώνιου έφηβου σε ένα ηχητικό τοπίο old School heavy metal.

Όσοι αρευρεθούν στις δύο μεγάλες αυτές συναυλίες θα έχουν την τύχη να ακούσουν τους ύμνους του rock όπως, «I Wanna Rock», «We are not Gonna Take It», «The Price», «I Am, I’m Me» και «Burn In Hell».

Απαλλάχθηκε ο Κομπότης

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης απαλλάχθηκε των κατηγοριών που τον βάραιναν περί δωροδοκίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων, Χρήστου Πουρή. Πλέον του θέματος θα επιληφθεί η ποινική δικαιοσύνη καθώς έχει οριστεί δικάσιμος για τις 7 Απριλίου στα Τρίκαλα.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ απήλλαξε τον κ Ι. Κομπότη πρόεδρο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(αγώνας της 19-9-2010 με ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ)».

Αγώνας δρόμου για Μπομπαντίγια

Η έγκαιρη επιστροφή του τραυματία Ραούλ Μπομπαντίγια είναι ένα από τα ζητούμενα για τον Άρη. Ο Αργεντινός επιθετικός χτύπησε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και αντικαταστάθηκε στο 26',  έχοντας υποστεί ωστική στην λεκάνη του και ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας το οποίο θα ολοκληρωθεί στις επόμενες 7-10 μέρες. «Σύμμαχος» για τον επιθετικό των κίτρινων είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, οπότε πιστεύεται ότι εάν πάνε όλα καλά θα φωνάξει παρών στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.


Παράλληλα, το πρόγραμμα αποθεραπείας τους συνεχίζουν οι Πρίττας, Τσέζαρεκ, Σηφάκης, Αραβίδης και Αγτζίδης.

 

Οι κίτρινοι είχαν σήμερα μία πρωινή προπόνηση. Όσοι έπαιξαν στο χθεσινό παιχνίδι πραγματοποίησαν ένα χαλάρωμα. Αύριο οι παίκτες του Άρη έχουν ρεπό, ενώ θα επανέλθουν στις προπονήσεις το πρωί της Τετάρτης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

"Φταις, αλλά δεν φεύγεις"

Αυτό είπε ο Σταύρος Αδαμίδης στον Μανόλο Χιμένεθ σε συνάντηση που είχαν σήμερα την επομένη της "εξάρας".
"Φταις, αλλά δεν φεύγεις"
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έκανε παρατηρήσεις στον Ισπανό τεχνικό για το τραγικό αποτέλεσμα θεωρώντας ότι έχει μερίδιο ευθύνης, ωστόσο δεν του έθεσε σε καμία περίπτωση θέμα απομάκρυνσής του.

MVP ο Καστίγιο, τραυματίας ο Μπομπαντίγια

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αναδείχθηκε ο Νέρι Καστίγιο, μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου.

Ο ίδιος παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε ικανοποιημένος από τις τελευταίες του εμφανίσεις: « Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί όλα τα παιδιά με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο από την πρώτη στιγμή που ήρθα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αφιερώνω το γκολ που πέτυχα και το  βραβείο στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τη φίλη μου την Κατερίνα η οποία έχασε τη μητέρα της πριν από λίγες ημέρες».

Στο μεταξύ ο τραυματισμός του Ραούλ Μπομπαντίγια, λίγα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε, ήταν το μελανό σημείο του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Αργεντίνος έχει υποστεί κάκωση στη λεκάνη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του περίπου μία εβδομάδα.

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει αγωνιστική την προσεχή Κυριακή, λόγω των αγώνων της εθνικής μας ομάδας κι έτσι ο Μπομπαντίγια (αν όλα πάνε καλά) θα έχει προλάβει να αποθεραπευθεί και να ακολουθήσει την αποστολή του Αρη στη Τρίπολη. Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο στη προσπάθεια που κάνουν οι κίτρινοι, προκειμένου να προλάβουν το τρένο της εισόδου στα play offs του πρωταθλήματος

Λίνο: «Πάμε όπως… πέρυσι»

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε ο Λίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε. Παράλληλα ο Βραζιλιάνος ακραίος, αναφέρθηκε τόσο για την ισοπαλία με τον Ατρόμητο την Κυριακή όσο και στην δική του παρουσία και τους τραυματισμούς του που τον άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνο στο «Αθλητικό Μetropolis»:

Για το ματς με τον Ατρόμητο:

«Όλοι οι παίκτες είμαστε νευριασμένοι που δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά. Δεν είναι η πρώτη φορά και είμαστε στεναχωρημένοι, συνήθως ισοφαριζόμαστε και χάνουμε τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Αυτός ο αγώνας έπρεπε να κερδηθεί. Δεν έκανε πολλές φάσεις ο αντίπαλος. Τώρα, πρέπει αν δουλέψουμε για το ματς με την Λάρισα και να το κερδίσουμε».

Για το χαμένο πέναλτι:

«Πίστευα ότι θα είναι εύστοχος ο Βιεϊρίνια στο πέναλτι, από εκεί και πέρα ήμουν συγκεντρωμένος και με το που είδα να μην κατευθύνεται η μπάλα στα δίχτυα κατευθείαν πήγα προς τα εκεί. Τις δύο προηγούμενες σεζόν μετά τον Ίβιτς, στις εκτελέσεις, ήμουν εγώ. Βέβαια, όταν κέρδιζε η ομάδα πέναλτι ο Ίβιτς ήταν πάντα μέσα στο γήπεδο. Περιμένω κάποια στιγμή να εκτελέσω και εγώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι χαρούμενος για τους φίλους μου όπως ο Βιτόλο που έχουν σκοράρει, αλλά και τον Βιεϊρίνια που παρόλο που δεν το έβαλε είχε την ευκαιρία του».

Για την διαφορά που έχει η φετινή με την περυσινή ομάδα:

«Η μεγαλύτερη διαφορά με πέρυσι είναι ότι βάζαμε το γκολ, δεν παίζαμε καλά αλλά κερδίζαμε τώρα είναι άλλο πρωτάθλημα είναι διαφορετικά έχουμε τρίτο προπονητή, είχαμε πλήγματα με τραυματισμούς, όπως του Ίβιτς, του Μουσλίμοβιτς. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να σώσουμε ότι μπορούμε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο ματς με τον Ατρόμητο:

«Πιστεύω ότι ήταν λάθος. Όταν το σκορ έγινε 2-1 δεν θα έπρεπε η ομάδα να παίξει πίσω. Η ομάδα που θέλει να κερδίσει πρέπει να βγει μπροστά, δώσαμε χώρο στον Ατρόμητο και αντί να πιέσουμε για άλλες ευκαιρίες τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι αδιανόητο με το σκορ να είναι 1-2 να παίζεις πίσω. Ειδικά ο φετινός ΠΑΟΚ όταν παίζει πίσω δέχεται μεγάλη πίεση».

Για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ:

«Ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι, έβραζε το κεφάλι μας όταν τελείωσε το ματς. Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση πολύ πίεση, εμείς κάναμε δύο ευκαιρίες και δεν πετύχαμε γκολ, ενώ η ΑΕΚ με μια φάση σκόραρε. Νιώθαμε μεγάλη λύπη, νιώθαμε ότι δεν υπήρχε άλλη ομάδα που μπορούσε να περάσει, νιώθαμε ότι το Κύπελλο ήταν δικό μας. Θα ήταν μια δικαίωση. Βέβαια, δεν έχει τελειώσει ακόμη η χρονιά, έχουμε ακόμη ένα στόχο που είναι ζωντανός. Παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια το ίδιο, σε όλα δίνουμε το 100% πάντα μπαίνουμε με την νοοτροπία να κερδίζουμε, βέβαια αυτό δεν βγαίνει πάντα. Παίζει ρόλο και το πώς παίζει η αντίπαλη ομάδα».

Για τα επεισόδια:

«Δεν γράφτηκαν οι δηλώσεις μου στην Πορτογαλία όπως ήταν, ο άνθρωπος που επικοινώνησα με ρώτησε μόνο για το αγωνιστικό, δεν είπα κάτι για τα επεισόδια. Εκεί δήλωσα μόνο ότι όταν επιστρέψαμε στο γήπεδο δεν μπορέσαμε να παίξουμε καθόλου και ότι το μυαλό μου το είχα κυρίως στο τι θα αποφασίσει ο διαιτητής».

Για την προσωπική του παρουσία:

«Ήταν δύσκολο μετά από τρεις μήνες και μετά το χειρουργείο. Έχασα και την προετοιμασία. Πάντως, νιώθω πολύ καλύτερος ειδικά από πριν ενάμιση μήνα. Αισθάνομαι πολύ δυνατός, πολύ γρήγορος και πιστεύω ότι βελτιώνομαι και μάλιστα γρήγορα».

Για τα πλέι οφ και τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας:

«Ξεκινάμε από το μηδέν στα πλέι οφ, έχουμε ήδη όλη την εβδομάδα να σκεφτούμε αυτό το θέμα. Έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε αυτό που κάναμε πέρυσι».

Για την κούραση των παικτών:

«Πιστεύω ότι υπάρχουν κουρασμένοι. Είχαμε πολλά παιχνίδια γιατί είχαμε επιτυχίες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ξεπεράσει τα 30 και τα 35 παιχνίδια είναι φυσιολογικό να έρθει κούραση. Επίσης, είναι αλήθεια πως δεν έχουμε ρόστερ με πάρα πολλούς παίκτες, ωστόσο, υπάρχουν δυνατοί ποδοσφαιριστές που έχουν την νοοτροπία της νίκης».

Δίνει απαντήσεις η Δεβετζή

Η αποκάλυψη της τιμωρίας της Πηγής Δεβετζή με διετή αποκλεισμό, βρήκε την αθλήτρια στην Αργεντινή, όπου παίρνει μέρος σε γυρίσματα τηλεοπτικού παιχνιδιού.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια που θεωρεί άδικη την τιμωρία από την IAAF, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της και ετοιμάζεται να δώσει απαντήσει την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι το παράπτωμα που οδήγησε στην τιμωρία της Δεβετζή, είναι της «αποτυχίας να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαϊου του 2009 στην Γιάλτα.

«Βαυαρός» ο Χάινκες

Την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου θα αναλάβει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Γιουπ Χάινκες.

Η άκρως επιτυχημένη χρονιά που διαγράφει στο φετινό πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα αποτέλεσε το εφαλτήριο για τον 65χρονο προπονητή, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η συμφωνία του Χάινκες με τους Βαυαρούς είναι οριστική και από το τέλος της σεζόν θα πάρει τη θέση του Λούις Φαν Γκάαλ. Η επιστροφή στο Μόναχο ήταν κάτι που επιζητούσε εδώ και χρόνια ο Χάινκες, ο οποίος το 1989 και το 1990 την οδήγησε στην κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος.

Συνεχίζουν μαζί Γιουβέντους-Ντελ Πιέρο

Ακόμα πιο κοντά στη ανανέωση του συμβολαίου του με την Γιουβέντους είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο όπως αναφέρει η «Tuttosport» .Ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας βαδίζει ολοταχώς στα 37 του αλλά αυτό δεν τον πτοεί καθόλου και παίζει ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Οι λέξεις μου ,οι λέξεις του προέδρου και οι λέξεις των ανθρώπων του συλλόγου ήταν πάντα πολύ σαφείς και ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει» ,τόνισε ο 36χρονος,πλέον,Ντελ Πιέρο ,ενώ συνέχισε,

«Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για μένα και θα ήμουν που ευτυχής αν συνέχιζα να αγωνίζομαι εδώ .Δεν έχω υπογράψει τίποτα ακόμα γιατί υπάρχουν θέματα που μας πιέζουν πιο πολύ αυτήν την στιγμή .Πρέπει να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση πρώτα»

Ο Ιταλός επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Πάντοβα και μετακόμισε στην τωρινή του ομάδα το 1993.Έχει κάνει πάνω από 500 επίσημες εμφανίσεις με την «Μεγάλη Κυρία» ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Μοράτι: «Δεν είμαστε εμείς το φαβορί»

Μετά και την ήττα της Μίλαν από την Παλέρμο με σκορ 1-0, η Ίντερ μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την πρώτη θέση και πλέον, τον ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος μεταξύ των «ροσονέρι» και των «νερατζούρι» αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Με αυτό όμως δε συμφωνεί ο Μάσιμο Μοράτι.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ίντερ είπε: «Ποτέ δεν είχαμε μια τόσο θετική παρουσία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, είμαστε ακόμα πίσω όμως και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα είναι ότι κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».
Στη συνέχεια ανέφερε πόσο πολύ ευχαριστημένος είναι από τους παίκτες κα ιτον προπονητή: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ όλους τους παίκτες και το Λεονάρντο, που έχει προετοιμάσει εξαιρετικά την ομάδα. Έχει φέρει ό, τι ακριβώς θέλω,  ένα μεγάλο πνεύμα».
Όσον αφορά την ομάδα της Μίλαν, παραδέχτηκε ότι τον φοβίζει: «Τι με ανησυχεί περισσότερο στη Μίλαν; Τα πάντα. Η εμπειρία της, η ικανότητά της να παραμένει ήρεμη στα κρίσιμα ματς, και ανησυχώ όταν ακούω ότι εμείς είμαστε το φαβορί επειδή μπαίνεις στο γήπεδο με διαφορετικό πνεύμα. Ακούω κόσμο να λέει ότι είμαστε εμείς το φαβορί, αλλά αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω ότι δεν είμαστε».