Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σας περιμένει η «Μπάρτσα»!!

Σας περιμένει η «Μπάρτσα»!
Το πρώτο «εισιτήριο» για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης σφράγισε η Μπαρτσελόνα, περιμένοντας τον Ολυμπιακό ή τη Σιένα.

Οι Καταλανοί «καθάρισαν» με τρεις νίκες την Ούνιξ στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με σκορ 67-56 στο Καζάν. Κορυφαίος για την «Μπάρτσα» ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 21 πόντους, ενώ από την πλευρά των ηττημένων, ο Χένρι Ντόρμεκαντ είχε 19.

Από το ξεκίνημα του ματς η Ούνιξ έδειξε να μη θέλει να παραδοθεί εύκολα στην Μπαρτσελόνα. Στα μισά της πρώτης περιόδου οι Ρώσοι προηγούνταν 10-4, με την «Μπάρτσα» να ισορροπεί την κατάσταση (12-12), αλλά το δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-17. Το ίδιο δυνατά συνέχισαν οι παίκτες του Εβγκένι Πασούτιν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να έχει στο υπέρ της +10 (32-22), ενώ λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δίποντο του Ντόμερκαντ στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε το 36-28, αλλά η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια έκανε ένα επιμέρους σκορ 11-2, με το οποίο πήρε το προβάδισμα (38-39). Από εκείνο το σημείο και έπειτα η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι, με τους Καταλανούς να πηγαίνουν προηγούμενοι στο τέταρτο δεκάλεπτο με 45-46.

Το τελευταίο προβάδισμα για την Ούνιξ ήταν οι πόντοι του Λίντεϊ, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (48-46), καθώς μέχρι το τέλος η Μπαρτσελόνα «πάτησε το γκάζι» και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης. Το «κλειδί» της αναμέτρησης ήταν ένα τρίλεπτο, στο οποίο η «Μπάρτσα» έκανε ένα σερί 10-0, μετατρέποντας το 50-50 σε 50-60. Η απάντηση των Ρώσων δεν ήρθε και έτσι η Μπαρτσελόνα έκανε το 3 στα 3, τσεκάροντας το πρώτο εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 34-28, 45-46, 56-67

πηγή: sportfm.gr

Κλινικά νεκρός οπαδός στη Βραζιλία!!

Κλινικά νεκρός οπαδός στη Βραζιλία
Και δεύτερο θύμα είχαν τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ οπαδών της Κορίνθιανς και της Παλμέιρας την Κυριακή. Μετά το θάνατο του 21χρονου Αντρέ Άλβες από πυροβολισμό, έγινε γνωστό πως και ένας 19χρονος οπαδός της Παλμέιρας είναι κλινικά νεκρός μετά από πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Δύο ακόμη οπαδοί, ένας 17 κι ένας 23 ετών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά τους τραυματισμούς στις συμπλοκές μεταξύ περισσότερων από 500 ατόμων στο βόρειο τμήμα του Σάο Πάουλο πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

πηγή: sportfm.gr

Έγινε η πρόταση στον Λίνο!!

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αυτή που έγινε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Λίνο είναι 200 χιλιάδες ευρώ για ένα χρόνο, κάτι που φανερώνει και το πώς κινείται πλέον ο σύλλογος.
Έγινε η πρόταση στον Λίνο
Ουσιαστικά η πρόταση είναι μειωμένη κατά 25% σε σχέση με τα όσα προβλέπει το τρέχον συμβόλαιο του Λίνο, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τις υπόλοιπες περιπτώσεις παικτών που αναμένεται να ανανεώσουν.
Στη πρόσφατη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έγινε λόγος για 6 με 7 εκατ. ευρώ μπάτζετ, άρα οι μειωμένες προτάσεις μάλλον ήταν αναμενόμενες.
Ο Λίνο δεν έχει απαντήσει ακόμη στον ΠΑΟΚ, αφού το συγκεκριμένο συμβόλαιό του θα είναι και ένα από τα τελευταία της καριέρας του, άρα το οικονομικό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.
Το σκέφτεται και ίσως περιμένει κάτι καλύτερο, αν και εντός της χώρας πολύ δύσκολα θα το βρει. Τώρα αν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση από το εξωτερικό που θα του δίνει περισσότερα χρήματα, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την αντίδρασή του.
Πηγή: paok24.gr

Πακέτο πρωτάθλημα και Champions!!

Πρωτάθλημα και ευρωπαϊκή διάκριση πάνε μαζί όπως προκύπτει από τα τελευταία 12 χρόνια του Champions League, με 8 ομάδες να να τα σηκώνουν και τις δύο κούπες!
Πακέτο πρωτάθλημα και Champions
Πολλές φορές λέμε ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παρατάνε τη μάχη για το πρωτάθλημα για να χτυπήσουν τους διεθνείς τίτλους, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το Champions League. Οκτώ από τις 12 τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης από το 2000 ήταν πρωτοπόροι στις λίγκες της χώρας τους πριν μπουν στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Champions League. Αυτές ήταν η Μπάγερν Μονάχου (2001), η Ρεάλ Μαδρίτης (2002), η Πόρτο (2004), η Μπαρτελόνα (2006, 2009, 2011) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008) και η Ιντερ (2010).

Ολοι εκτός Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης (2002) είναι η μοναδική από αυτές τις 8 ομάδες, που δεν κατάφερε να στεφθεί τελικά πρωταθλήτρια. Εκείνη τη χρονιά ο τίτλος κατέληξε στην Βαλένθια του Ράφα Μπενίτεθ και οι Μερένγκες τερμάτισαν στην 3η θέση της Primera Division.

Βαρύ πρόγραμμα, δύο τρεμπλ
Από το 2000 μέχρι τις μέρες ματς μόλις δύο είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν και τις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν, αφού το βαρύ πρόγραμμα -κατά κανόνα- δεν μπορεί να σηκωθεί ολόκληρο από τους διεκδικητές. Η Μπαρτσελόνα (2009) και η Ιντερ (2010) είναι οι μοναδικές που έχουν πανηγυρίσει πρωτάθλημα και κύπελλο μαζί με το Champions League.

Εξαιρέσεις
Μόλις δύο από τις 12 ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο βρίσκονταν 30 ή περισσότερους πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο εθνικό πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ το 2005 ήταν 5η στην Premier League, 30 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι που τελικά σήκωσε την κούπα στο Νησί. Το 2007 η Μίλαν ήρθε 7η, 35 πόντους μακριά από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ιντερ. Σύμπτωση; Οι Reds επικράτησαν των Διαβόλων στον τελικό το 2005, ενώ το 2007 οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι Ροσονέρι νίκησαν τους Αγγλους στην Αθήνα.

Φιναλίστ και κούπα
Οι τρεις τελευταίοι φιναλίστ του Champions League (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2009, 2011 και Μπάγερν Μονάχου 2010) αναδείχθηκαν πρωταθλητές. Η Γιουβέντους είναι η μοναδική φιναλίστ που πανηγύρισε πρωτάθλημα την ίδια σεζόν (2003).

πηγή: sportdog.gr

Λαϊκή συμμετοχή στη Δόξα Δράμας!!

Μετά από πρωτοβουλία των μελών του Ερασιτέχνη και σε συνεργασία με την ΠΑΕ Δόξα Δράμας δημιουργήθηκε η λέσχη μετόχων των "μαυραετών".
Λαϊκή συμμετοχή στη Δόξα Δράμας
Η συγκεκριμένη λέσχη... απαντάει στο αίτημα για «λαϊκή συμμετοχή» στην ΠΑΕ Δόξα. Ένα αίτημα εναρμονισμένο στην σύγχρονη προοπτική του ποδοσφαίρου, προσφέροντας στους μετέχοντες αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ.
Είναι χαρακτηριστικό πως όποιος θέλει θα μπορεί να μετάσχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Δόξας Δράμας, δίνοντας 50 ευρώ και κάνοντας δικές του 10 μετοχές.
Η λέσχη μετόχων της Δόξα Δράμας μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για όλους τους φίλους της ομάδας σχετικά με τη συμμετοχή τους στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας. Ουσιαστικά οι φίλαθλοι των Δραμινών μπορούν να έρθουν κοντά στην διοίκηση και με την δυναμική που θα αναπτυχθεί να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας τα επόμενα χρόνια.
Η Δόξα μπορεί να αισιοδοξεί για την... επόμενή της μέρα καθώς στηρίζει την ανάπτυξη της σε τρεις άξονες:
Α) Στα τμήματα υποδομής της με περίπου 200 παιδιά δίνει τεράστιο αγωνιστικό πλεονέκτημα σε συνδυασμό με τις επιταγές της UEFA που επιβάλλει την χρήση γηγενών ποδοσφαιριστών.
Β) Στην προοπτική που γεννά η ανακατασκευή του γηπέδου της Δόξας που θα επιτρέψει στην ομάδα να αποκτήσει πολύ σύντομα ένα γήπεδο-στολίδι το οποίο και προσφέρει πολλαπλά οφέλη.
Γ) Στην οικονομική σταθερότητα με χρηστή διαχείριση, συνέπεια και αξιοπιστία.

πηγή: sportdog.gr

Παρέμβαση Μπιτσαξή για το βόλεϊ...!!

Ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, έδωσε εντολή να επανεξετασθούν εκτάκτως όλες οι συμμετοχές των ομάδων της Volleyleague...
Παρέμβαση Μπιτσαξή για το βόλεϊ...
Η ανακοίνωση:
"Εν όψει των εξελίξεων που αφορούν τη Volleyleague και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, με έγγραφό του ζήτησε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να προβεί σε έκτακτο έλεγχο για ενδεχόμενες παραβάσεις, που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες, που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Volleyleague.
Σε περίπτωση, που διαπιστωθούν τέτοιες παραβάσεις, να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.
* Ο ΓΓΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη και ζήτησε από την Ομοσπονδία να πάρει θέση το συντομότερο δυνατό, επί του ερωτήματος αν υφίστανται οι προϋποθέσεις διενέργειας Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στην Ελλάδα.
Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον ειδική σύσκεψη.
* Ο ΓΓΑ, κ. Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε σήμερα, 27 Μαρτίου 2012, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το παρακάτω έγγραφο:
Κύριε Πρόεδρε,
Εν όψει των όσων διαδραματίζονται στο Πρωτάθλημα της Volley League, κατ’ άρθρο 77 παρ. 1 και 77 Α παρ. 1θ΄του Ν. 2725/99, παρακαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο, για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται στο δημόσιο συμφέρον, σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που μετέχουν στην Volley League και να εφαρμοστεί ο νόμος, όπου συντρέχει περίπτωση.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως και εσείς έχετε υποστηρίξει, είναι θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και όχι όργανο αναγόρευσης πρωταθλητών ή αγωνιστικής κατάταξης ομάδων, όπως δυστυχώς φαίνεται να θεωρούν ορισμένοι κύκλοι του Βόλεϊ".

Τερματοφυλακάρα μου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν η Ναντ συνεχίσει με γκολκίπερ, αυτόν τον Έρβιν Ζελάζνι, προβλέπουμε οτι θα κάνει πολλά χρόνια ακόμα για να πάρει την άνοδο για τη Ligue 1 στη Γαλλία... Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!
Τερματοφυλακάρα μου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτο Δ.Σ. στην Λίγκα!!

Έκτακτο Δ.Σ. στην Λίγκα
Η κίνηση του Παναγιώτη Μπιτσαξή να ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις ομάδες της Α1 Volleyleague των ανδρών δημιούργησε αναταράξεις στην ΕΣΑΠ. Έτσι, το Δ.Σ. της Λίγκας αποφάσισε να συνεδριάσει έκτακτα την Πέμπτη (29/3).

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

«Μετά την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου Μπιτσαξή, για διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στα ΤΑΑ της Volleyleague ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 16.00 στην Αθήνα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ».

Χωρίς Έλληνα διαιτητή το EURO 2012!!

Χωρίς Έλληνα διαιτητή το EURO 2012
Στη δημοσιότητα έδωσε η UEFA τη λίστα με τους διαιτητές και τους βοηθούς τους που θα σφυρίξουν στην τελική φάση του EURO 2012 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας. Σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας Έλληνας ρέφερι.

Οι εκλεκτοί της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας είναι:

Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία), Στεφάν Λανουά (Γαλλία), Βόλφανγκ Σταρκ (Γερμανία), Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία), Νικολα Ριτσόλι (Ιταλία), Μπιορν Καίπερς (Ολλανδία), Πέδρο Προέντσα (Πορτογαλία), Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία), Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία), Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία), Γιόνας Έρικσον (Σουηδία), Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία).


πηγή: sportfm.gr

«Δεν με ενδιαφέρουν Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους»

«Δεν με ενδιαφέρουν Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους»
Στοπ στις ορέξεις των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους έβαλε ο Ντεντέ. Τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί διάφορα για το μέλλον του Βραζιλιάνου αμυντικού αλλά ο ίδιος υποστηρίζει πως θέλει να παραμείνει στα… πάτρια εδάφη και στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ρομαντικός ή γνώστης των δυνατοτήτων του; Τίποτα από τα δύο δεν γνωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά. Ο Ντέντε ψηφίστηκε καλύτερος Βραζιλιάνος για το 2011 και με την απόδοση του έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Ανάμεσα τους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους.

Ο ίδιος όμως κρατά τον πήχη χαμηλά και χαρακτηριστικά λέει, «Δεν είμαι έτοιμος να φύγω. Όταν είμαι, θα το πω. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ευχαριστηθώ αυτό που γίνεται στην Βάσκο. Είναι πολύ νωρίς να φύγω. Το ποδόσφαιρο εδώ με μεγαλώνει ποδοσφαιρικά και νιώθω έτοιμος να εκπροσωπήσω την Εθνική ομάδα χωρίς να χρειαστεί να φύγω από την χώρα».

Ωραίος ο νέος!


πηγή: sportfm.gr

«Why always him?»

«Why always him?»
Το συνηθίζει, άλλες φορές το κάνει άθελά του και άλλες, απλά επειδή… είναι αυτός! Ο Μάριο Μπαλοτέλι έκλεψε για ακόμη μια φορά την παράσταση, διακόπτοντας την παρουσίαση του Αντρέα Στραματσιόνι από τους ανθρώπους της Ίντερ, στο Μιλάνο!

Ο αντικαταστάτης του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο των «νερατζούρι» θα απαντούσε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από την πρόσληψή του και την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, τα φλας σταμάτησαν να πηγαίνουν πάνω στον Στραματσιόνι. Οι κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων και οι φωτορεπόρτερ άλλαξαν… κατεύθυνση! Η αιτία; Η παρουσία του Μάριο Μπαλοτέλι που διέκοψε την επίσημη παρουσίαση για να ασπαστεί τόσο τον νέο προπονητή της Ίντερ, όσο και τους διοικούντες της ομάδας, με τους οποίους έχει διατηρήσει άριστη σχέση!


Δείτε το σχετικό video:
 





πηγή: sportfm.gr

FC: Ρουφιάνοι και «πολιτοφύλακες» στο Ίντερνετ!!

FC: Ρουφιάνοι και «πολιτοφύλακες» στο Ίντερνετ
Λίγα λεπτά αφότου ο Φαμπρίς Μουάμπα κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του «White Hart Lane», ο 21χρονος Λίαμ Στέισι έγραψε στο twitter του «LOL, fuck Muamba. He’s dead.». Κάποιοι από όσους είδαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση -ανάμεσά τους και ο Σταν Κόλιμορ- άρχισαν να τον κράζουν. Ο Στέισι τους «απάντησε» με σωρεία υβριστικών και ρατσιστικών σχολίων, αποκαλώντας μερικούς «wogs» (προσβλητικός χαρακτηρισμός που σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος, απευθύνεται κυρίως στους Ινδούς, αλλά και στους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο που μετανάστευσαν στην Αγγλία) και προτρέποντάς τους «να πάνε να μαζέψουνε βαμβάκι».
Σχολιάζει το Fight Club.
Από εκεί και μετά τα πράγματα κύλησαν γρήγορα. Χρήστες του twitter (προφανώς ανάμεσα στους θιγόμενους) τον κατήγγειλαν στην αστυνομία ολόκληρης της Μ. Βρετανίας, αυτή τον βρήκε, τον συνέλαβε, και σήμερα -παρότι έδειξε φανερά μεταμελημένος για το συμβάν- καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σουόνσι σε 56 μέρες φυλάκισης.

Στη χώρα μας δεν έχουμε μέχρι στιγμής αντίστοιχο συμβάν με αφορμή το ποδόσφαιρο. Έχουμε όμως ήδη καταδικαστική απόφαση εναντίον δύο Καστοριανών, τους οποίους ο κ. Αβραμόπουλος μήνυσε για εξύβριση και δυσφημιστικά σχόλια εναντίον του στο Facebook -και στους οποίους προ ημερών επιβλήθηκε πρωτόδικα ποινή εξάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή. Με δεδομένο ότι το νέο νομοσχέδιο για το Ίντερνετ, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, αφορά σε «ζητήματα που έχουν να κάνουν αναφορικά με το απόρρητο των επικοινωνιών, την ελευθερία διακίνησης των ιδεών και την προστασία από τα εγκλήματα που διαμορφώνονται μέσα από το διαδίκτυο» είναι πραγματικότητα (σε συνδυασμό και με τη συμφωνία ACTA, την οποία η Ελλάδα συνυπέγραψε), το τοπίο αγριεύει.

Για έναν τόσο τεράστιο, τόσο αχαρτογράφητο χώρο όπως το ελληνικό ίντερνετ -που μοιάζει περισσότερο με ρωμαϊκή αρένα παρά με οτιδήποτε άλλο- η σκέψη πιθανής προσπάθειας δαιμονοποίησης και «κυνηγιού μαγισσών» (aka υποψήφιων «ηλεκτρονικών παραβατών») με τις ευλογίες του νομοθέτη τρομάζει. Για τον, ανέκαθεν αψίκορο και μηνυσιομανή, Έλληνα η δυνατότητα ηλεκτρονικής καταγγελίας θα λειτουργήσει πιο ερεθιστικά ακόμα κι από αισθησιακό στριπτίζ της Σκάρλετ μπροστά στα μούτρα του. Αναρωτιέμαι ποια υπηρεσία θα αναλάβει να υποδέχεται και να αξιολογεί τις καταγγελίες αυτές και ποια αστυνομία θα κάνει ντου στο σπίτι του για να συλλάβει π.χ. τον Μήτσο, επειδή ο γείτονάς του ο Κώστας ρουφιάνεψε ότι αποκάλεσε τον Παπακωνσταντίνου «γερμανοτσολιά» σ’ ένα φόρουμ; Ακόμα, πόσοι είναι αυτοί που θα περιηγούνται ψάχνοντας να βρούνε λ.χ. «αντεθνικά» tweets και αναφορές, με σκοπό να μπαγλαρωθούν αυτοί που τα έκαναν; Πιστεύει στα σοβαρά η Πολιτεία ότι μπορεί να ελέγξει -η ίδια ή μέσω καλοθελητών- τη θάλασσα από ύβρεις, προσβολές και συκοφαντίες ή/και την έκφραση άποψης γενικότερα στο ελληνικό ίντερνετ, τη στιγμή που ούτε καν οι moderators τόσων και τόσων sites με σχόλια δεν τα έχουν καταφέρει ή δεν θέλουν να το κάνουν;

Κατά την κρίση μου δεν έχουμε ούτε τα μέσα, ούτε τη διάθεση, ούτε τη βούληση για απόλυτη εφαρμογή σε κάτι τόσο ευρύ και ανοιχτό σε ερμηνείες όσο το εν λόγω θέμα. Δεν το επιτρέπει άλλωστε η φύση του μέσου, η «ηθική» που απορρέει από την ανοιχτή δομή του. Πριν λοιπόν οι «φενταγίν της καταγγελίας» αρχίσουν τις γραφικότητες και τις μηνύσεις για ψύλλου πήδημα και πριν η Πολιτεία αρχίσει να «κατεβάζει» σάιτς και μπλογκς «για παραδειγματισμό» -πυροδοτώντας έτσι ψηφιακή αγανάκτηση, χρησιμότερο θα ήταν να δώσει πρώτη το παράδειγμα ασχολούμενη αποκλειστικά με κραυγαλέες περιπτώσεις. Ίσως έτσι καταφέρει να αναλογιστεί σφαιρικότερα και με πιο καθαρό μυαλό την ελάχιστη απόσταση (στην απόπειρα επιβολής τέτοιου είδους πρακτικών) που χωρίζει την σώφρονα εφαρμογή των νόμων από την φαρσοκωμωδία.

πηγή: sportfm.gr

Αϊμάρ: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Αϊμάρ: «Δεν υπάρχει φαβορί»
Ούτε η Τσέλσι, αλλά ούτε και η Μπενφίκα έχουν τον τίτλο του φαβορί, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σύμφωνα με τον παίκτη των «αετών» της Λισαβόνας, Πάμπλο Αϊμάρ. : «Η Τσέλσι βρίσκεται σε μια ανώμαλη χρονιά. Αλλά ακόμα και έτσι είναι επικίνδυνοι και θα μας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα» είπε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πιστεύει πως στα παιχνίδια των δύο συλλόγων οι πιθανότητες είναι «μοιρασμένες»: «Δε νομίζω πως στις αναμετρήσεις μεταξύ μας, υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Η πρόκριση είναι “ανοιχτή” και για τους δύο συλλόγους. Τόσο η Μπενφίκα, όσο και η Τσέλσι δεν έφτασαν στην προημιτελική φάση λόγω τύχης».

Παράλληλα, ο έμπειρος μέσος μίλησε και για το αλλοπρόσαλλο αγωνιστικό «πρόσωπο» των «μπλε» του Λονδίνου: «Η Τσέλσι βρίσκεται σε μια ανώμαλη χρονιά. Αλλά ακόμα και έτσι είναι επικίνδυνοι και θα μας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα».

Επιπλέον, έκανε λόγο για το πλούσιο ρόστερ των Λονδρέζων και την κοινή του θητεία με τον Ραμίρες και τον Νταβίντ Λουίζ: «Έχουν ένα εκπληκτικό ρόστερ και αυτός ο αγώνας είναι σαν τελικός για εμάς. Αλλά η Τσέλσι έχει και αδύναμα σημεία» είπε ,ενώ συμπλήρωσε: « Έχω την καλύτερη γνώμη τόσο για τον Νταβίτν Λουίζ, όσο και για τον Ραμίρες από τότε που αγωνιζόμασταν μαζί στην Μπενφίκα. Είναι επαγγελματίες και καλά παιδιά». 

πηγή: sportfm.gr 

"100 χρόνια ποδοσφαιρική τέχνη" (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σάντος, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Βραζιλίας, κι όχι μόνο, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής και "η ομάδα του Πελέ" έφτιαξε ένα πολύ ωραίο βίντεο!
"100 χρόνια ποδοσφαιρική τέχνη" (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχει παρελθόν ο Χιώτης κόντρα στη Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μνήμες από το ματς της ΑΕΚ στο Μπερναμπέου για τους ομίλους του Champions League, ξυπνάει ο αγώνας ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των “8” της ίδιας διοργάνωσης. Βλέπετε, ο Χιώτης είχε κάνει καταπληκτικές αποκρούσεις εκείνο το βράδυ της 22 Οκτώβρη του 2002.
Έχει παρελθόν ο Χιώτης κόντρα στη Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του Champions League έγινε ο Διονύσης Χιώτης με τις δύο αποκρούσεις που έκανε στη διαδικασία των πέναλτι στη ρεβάνς με τη Λιόν. Η κυπριακή ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη το βράδυ με τη Ρεάλ, μια ομάδα που έχει κοντραριστεί στο παρελθόν ο Έλληνας τερματοφύλακας.
Πριν από δέκα χρόνια, όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ ο Χιώτης είχε κατεβάσει ρολλά σε αυτό το 2-2 στο Μπερναμπέου, όπου η Ένωση γύρισε το ματς από 2-0 σε 2-2. Ο τότε τερματοφύλακας των “κιτρινόμαυρων” είχε κάνει μία καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος, οι Ισπανοί όμως κατάφεραν να προηγηθούν με δύο γκολ του Μακμάναμαν (24', 43'). Στο δεύτερο μέρος άρχισε η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας με τον Μπάγεβιτς να βγάζει εκτός αγώνα τα πρωτοκλασσάτα ονόματα (Τσιάρτας, Γεωργάτος) και να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας με τα γκολ του Κατσουράνη και του Σεντένο.
Ο Χιώτης πάντως κράτησε το ισόπαλο 2-2 με την κορυφαία απόκρουση που έκανε σε σουτ στο 88'. Λέτε στις δύο αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ να κάνει το ίδιο και να οδηγήσει τον σύλλογο της Λευκωσίας ένα σκαλί παραπάνω;
Όλοι θεωρούν ότι κάπου εδώ η πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League θα τερματιστεί. Ωστόσο, οι Κύπριοι πιστεύουν το αντίθετο! Και καλά κάνουν! Όπως αναφέρει το διαφημιστικό σποτάκι της κυπριακής τηλεόρασης για τον συγκεκριμένο αγώνα, «στο δικό μας παραμύθι όλα γίνονται».

Tα πιο ωραία... γαλλικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα 5 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στη Ligue 1 την περασμένη αγωνιστική!
Tα πιο ωραία... γαλλικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάθηκε το κίνητρο!!

Στην τελική ευθεία της Premier League το κίνητρο της κάθε ομάδας παίζει βασικό ρόλο στην απόδοσή της. Όταν η Λίβερπουλ μέσα σε μία εβδομάδα χάνει δύο αγώνες από ομάδες που κυνηγάνε την παραμονή τους στην κατηγορία και εμφανίζει το χειρότερο της πρόσωπο τότε στα συμπεράσματα που μπορούμε να καταλήξουμε είναι συγκεκριμένα.
Χάθηκε το κίνητρο!
Η ανάγκη των αντιπάλων υπερισχύει της ποιοτικής διαφοράς στον αγωνιστικό χώρο ή η ίδια η ομάδα λειτουργεί με τις εναπομείναντες δυνάμεις της και αποφάσισε να φορτσάρει στον θεσμό του Κυπέλλου. Κάνει δηλαδή διαχείριση δυνάμεων για άλλους δύο σημαντικούς αγώνες, ημιτελικό και τελικό.
Αυτό είναι μεγαλύτερη παγίδα για τον προπονητή και τους παίκτες. Η σταδιακή χαλάρωση δεν θα δώσει την κατάλληλη στιγμή την απαιτούμενη ώθηση ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον στόχο που έμεινε, με αποτέλεσμα η κοιλιά που θα γίνει να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι. Θα υπάρξουν ενδεχομένως ένας –δύο αγώνες , η εξαίρεση, που θα εμφανιστεί καλή η ομάδα και μέχρι εκεί. Η πορεία δεν ήταν προδιαγεγραμμένη. Η απώλεια της τετράδας δεν ήρθε σήμερα. Προέκυψε από την συνολική παρουσία, ειδικά στους αγώνες εντός έδρας και με υποδεέστερες θεωρητικά αντιπάλους.
Η τακτική και η εφαρμογή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους παίκτες. Όταν αυτοί δεν ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις είναι αδύνατον να προχωρήσουν ψηλότερα. Το δυναμικό της ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει ότι μία θέση ανάμεσα στην 7η και την 9η πείθει κανέναν ότι αυτό μπορούσαν να πετύχουν. Αξίζουν πολύ περισσότερο, γιατί ατομικά ο καθένας έχει προδιαγραφές για υψηλότερες θέσεις και στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν η χρονιά είναι χαμένη τότε θα πρέπει να μας πούνε πως θα είναι πετυχημένη η επόμενη.
Η Γουίγκαν αποδεικνύεται κακός μπελάς. . Έχει χτίσει ένα αήττητο σερί έξι αγώνων. Τελευταία ήττα από την Λίβερπουλ στις 16/12/2009. Πήγε στο Άνφιλντ έχοντας την χειρότερη επίθεση της P.L. με 25 τέρματα, το χειρότερο ποσοστό ευκαιριών που μετέτρεψε σε γκολ με 8,4% και ρεκόρ εκτός έδρας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες. Χρονικά ήταν μια καλή στιγμή γιατί δείχνει από τον Φεβρουάριο ότι έχει μπει σε μία καλή φόρμα. Στους έξι τελευταίους αγώνες είχε 4 ισοπαλίες, 1 νίκη και 1 ήττα. Η νίκη της είναι η πρώτη που πετυχαίνει στην έδρα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η λειτουργία της Λίβερπουλ
Η προσπάθεια της Λίβερπουλ στην αρχή του αγώνα να υπερφορτώσει την δεξιά πλευρά της Γουίγκαν
Η προσπάθεια της Λίβερπουλ στην αρχή του αγώνα να υπερφορτώσει την δεξιά πλευρά της Γουίγκαν
Ο Νταλγκλίς βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να μην έχει αξιόλογες λύσεις πέρα των βασικών που προετοιμάζει κάθε φορά. Τραυματισμοί και κακές αποδόσεις παικτών δεν μπορούν να αναπληρωθούν με άλλες αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο. Πιστεύω στη θεωρία που λέει ότι τον πήχη του πόσο ψηλά βρίσκεται μία ομάδα τον βάζουν οι αδυναμίες της. Οι δεύτεροι ή οι τρίτοι που καλούνται να καλύψουν ένα κενό. Από κει ξεκινάει η βάση της ομάδας. Όσο μεγαλύτερη η ψαλίδα τόσο ανίσχυρη ομάδα. Φαίνεται λοιπόν ότι ο προπονητής στερείται επιλογών.
  • Σχηματισμός 4-3-3
  • Άμυνα με δίδυμο Κάραχερ Σκρτέλ σε ευθεία με τους πλάγιους.
  • Κέντρο με τρεις παίκτες στον άξονα για εύκολη κυκλοφορία της μπάλας.
  • Ο Χέντερσον σε ρόλο μέσα δεξιά κάτι που ο Νταλγκλίς το έχει δοκιμάσει και σε άλλους αγώνες και δεν του έχει βγει.
  • Η επίθεση βασίστηκε στον Σουάρεζ ως tagret man, και τον Κάϊτ και Ντάουνινγκ να παίζουν στις πτέρυγες.
Σχόλιο: Οι φορές που άλλαξαν πτέρυγες στην διάρκεια του αγώνα ήταν κάτι που το είδα πρώτη φορά. Ξεκίνησαν με «ανάποδα» πόδια και με συνεχείς κινήσεις στον άξονα προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στον Χέντερσον και τον Τζέραρντ και να χάνετε η όποια υπεροχή που δημιουργούσαν εναντίον των αντιπάλων τους.
  • Αργός ρυθμός στον αγώνα και ατομικές , στην πλειοψηφία τους, αποτυχημένες προσπάθειες.
  • Η προώθηση των πλάγιων αμυντικών ήταν αναποτελεσματική και χωρίς ουσία.
  • Κοντινές αποστάσεις μεταξύ των παικτών του κέντρου για να εμποδίσουν το passing game των αντιπάλων.
  • Μεγάλο πλάτος στο γήπεδο και παιχνίδι με σέντρες.
  • Υπάρχει έλλειψη πάθους και φάνηκε από το γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν βγήκαν πρώτοι πάνω στην μπάλα. Το στατιστικό είναι χαρακτηριστικό: δέχτηκαν 42 κοψίματα/κλεψίματα της μπάλας και έκαναν 0 τάκλιν.
  • Συνεχίζει να είναι ομάδα που δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της. Είχε πριν τον αγώνα ποσοστό επιτυχίας 9,1% και στον αγώνα έκανε 5 προς το τέρμα πετυχαίνοντας ένα γκολ.
Δύσκολη συνέχεια για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και ο στόχος του Κυπέλλου έχει μείνει για να κρατάει τους οπαδούς της σε εγρήγορση.  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή  μέχρι τους αγώνες του Κυπέλλου από τον προπονητή και τους παίκτες γιατί η πτωτική πορεία δεν ανακόπτεται με ευχολόγια και δικαιολογίες. Χρειάζεται προσήλωση και δουλειά.
Η επιτυχία της Γουίγκαν
Οι δύο αμυντικοί χαφ καλύπτουν τον χώρο  όταν επιτίθεται η Γουίγκαν
Οι δύο αμυντικοί χαφ καλύπτουν τον χώρο όταν επιτίθεται η Γουίγκαν
Μερικές φορές μπορεί  ο Δαϋίδ  να νικήσει τον Γολιάθ και να μην είναι και τόσο  εκκωφαντική η επιτυχία του. Ειδικά αν ο Γολιάθ λοξοκοιτάει και δεν είναι και τόσο συγκεντρωμένος στη μάχη. Κάπως έτσι η νίκη της Γουίγκαν δεν αποκτάει διαστάσεις για διθυράμβους αλλά μία καλή εμφάνιση που της αποφέρει τρεις πολύτιμους βαθμούς για την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία.
Είχε σχέδιο, πλάνο αγώνα, παίκτες που ήθελαν να πετύχουν, απαιτούμενο πάθος και πίστη για την επιτυχία τους. Ενώ ισοφαρίστηκαν επέμειναν και πέτυχαν το δεύτερο και νικηφόρο τέρμα τους ενώ ταυτόχρονα εξάλειψαν τις σοβαρές απειλές προς την εστίας τους.
  • Σχηματισμός 4-3-3 αμυντικογενής.
  • Πολύ κοντινές αποστάσεις γραμμών κέντρου και άμυνας.
  • Μεγάλο πλάτος στο γήπεδο με συγκλίσεις στον άξονα.
  • Η τριπλέτα Μακ Άρθουρ – Μακ Κάρθυ – Μαλόνυ ήταν το τρίγωνο στο οποίο παίχτηκε όλο το παιχνίδι της Γουίκαν στον άξονα.
  • Κοντινές παράλληλες πάσες.
  • Επιβολή αργού τέμπο στο παιχνίδι.
  • Κάλυψη της άμυνας μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς σε οργανωμένες επιθέσεις του αντιπάλου.
  • Πίεση στους αντίπαλους κεντρικούς για να δυσκολέψουν την προώθηση του παιχνιδιού.
  • Ο Μαλόνυ έπαιξε πίσω από το σέντερ φορ για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που δημιουργούσε.
  • Ο σέντερ φορ έπαιξε σε όλο το πλάτος έξω από την περιοχή και άνοιγε χώρους στους πλάγιους.
  • Η άμυνα έπαιξε με προσωπικά μαρκαρίσματα
  • Οι τέσσερις της άμυνας έκλειναν στην περιοχή και μείωναν τον χώρο δράσης των αντίπαλων επιθετικών.
  • Βάση πλάνου δεν έχαναν τις θέσεις τους με αποτέλεσμα να μην απειληθούν από κινήσεις «κρυφού κυνηγού» των παικτών της Λίβερπουλ.
Η Γουίγκαν βασίστηκε στην ομαδική δουλειά και την συνοχή που μπορούσε να επιδείξει ως σύνολο. Δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να επιτεθεί ορθολογικά χωρίς υπερβολές στο παιχνίδι. Δικαιώθηκε ως προς το αποτέλεσμα και συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο για την παραμονή στην κατηγορία.
Τα βασικά στατιστικά του παιχνιδιού
Τα βασικά στατιστικά του παιχνιδιού
Συμπέρασμα
Έμεινα με την εντύπωση ότι η ομάδα της Λίβερπουλ ως εδώ είχε δυνάμεις για το πρωτάθλημα. Έχει μείνει το κύπελλο , στο οποίο έχει να δώσει αγώνα για τα ημιτελικά και αν περάσει στον τελικό, που είναι έτσι κι αλλιώς μία άλλη κατάσταση αντιμετώπισης αγώνα. Το καλό της δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου γέμισε ελπίδες για την τετράδα, αλλά οι αντικειμενικές δυσκολίες την εμπόδισαν να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα.  Στους επόμενους αγώνες πιθανόν να δούμε κάποιους νέους παίκτες και ίσως ένας ή και περισσότεροι να αναδειχθούν σε χρήσιμες μονάδες για την συνέχεια.
Η Γουίγκαν θέλει να το παλέψει για να παρουσιαστεί και την επόμενη χρονιά στην Premier League. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη,  έδειξε ότι δεν θα λογαριάσει φανέλες και θα αντιμετωπίσει όλους τους επόμενους αγώνες ως τελικούς. Στο τέλος θα φανεί αν τα καταφέρει.
πηγή: overlap.gr

ΠΑΟΚ - Μπαμπινιώτης 1-0!!

Επίκαιρο λόγω της σημερινής τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος για μία ακόμα φορά ξεσήκωσε αντιδράσεις, όπως πριν από χρόνια με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, τους οποίους αποκαλούσε "Βούλγαρους" στο λεξικό του.
ΠΑΟΚ - Μπαμπινιώτης 1-0
Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού γεωργικού οργανισμού "Δήμητρα" και αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Βλέπετε η τροπολογία προέβλεπε, όπως υποστηρίζει η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών), την "απελευθέρωση" των απολύσεων εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με αυτήν οι απολύσεις δεν χρειαζόταν να εγκριθούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια, που αποτελούν "φίλτρο" για καταχρηστικές απολύσεις. Όσο για την τυχόν καταχρηστικότητα μιας απόλυσης, ο απολυμένος θα μπορούσε να προσφύγει στα δικαστήρια, όπου θα έφερε το βάρος της απόδειξης των ισχυρισμών του. Μάλιστα η ΟΙΕΛΕ κατηγόρησε τον κ. Μπαμπινιώτη θα ότι συμβάλλει στη μετατροπή των σχολείων σε αμιγείς επιχειρήσεις. "Ο υπουργός Γ. Μπαμπινιώτης προφανώς επείγεται να αφήσει νομοθετική παρακαταθήκη προς τον διοικούντα τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια ιδιωτικά σχολεία καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και τους άλλους ιδιοκτήτες", αναφέρθηκε συγκεκριμένα. Αν δεν καταλάβατε καλά, ο Μπαμπινιώτης είναι διευθυντής του Αρσακείου...
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Μπαμπινιώτης έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Θυμάστε τι είχε γίνει πριν από χρόνια με το περίφημο λεξικό του, όπου στο λήμμα "Βούλγαροι" μια εκ των ερμηνειών ανέφερε πως πρόκειται για οπαδούς του ΠΑΟΚ;
Οι ΠΑΟΚτσήδες βέβαια δεν το άφησαν να περάσει έτσι. Αν θυμάστε, τον... τάπωσαν για τα καλά όταν πήγε να δικαιολογηθεί γιατί έβαλε στο λήμμα "Βούλγαροι" την ερμηνεία "οπαδοί του ΠΑΟΚ". "Γιατί συνηθίζουν να τους φωνάζουν έτσι στο γήπεδο, έχει καθιερωθεί στο λεξικό», είπε τότε ο πρύτανης της Γλωσσολογίας.
"ΟΚ", απάντησε στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ επικεφαλής οργανωμένων ΠΑΟΚτσήδων σε συνέντευξη που έδωσε στον Θωμά Σιώμο, προσθέτοντας: "Τότε κι εμείς θα φωνάζουμε στο γήπεδο: ΄πουτάνα -πουτάνα / του Μπαμπινιώτη η μάνα΄, μέχρι να καθιερωθεί, οπότε θα είναι αναγκασμένος δίπλα στο λήμμα ΄πουτάνα΄ να βάλει τη μάνα του".

πηγή: sportdog.gr

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, σχολίασε τα άσχημα αποτελέσματα στην Τούμπα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα.
«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»
Για τη νίκη επί της Κέρκυρας, το ματς με τα Γιάννινα και τα πλέι οφ: "Κάναμε καλή εμφάνιση και πήραμε μία άνετη νίκη. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, να είναι δίπλα μας γιατί αυτός είναι η δύναμή μας και θα φανεί και στα πλέι οφ. Όλοι μας είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης στα πλέι οφ".
Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: "Κάναμε σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία, μεγάλα παιχνίδια. Στο ματς με την Ουντινέζε στην Ιταλία αισθάνθηκα πολύ περήφανος όταν είδα τα πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να κατακλύζουν την πόλη και να δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα στο γήπεδο".
Για τις πιο άσχημες στιγμές του στον ΠΑΟΚ: "Σίγουρα οι δύο αποκλεισμοί στο Κύπελλο ήταν πολύ άσχημες εμπειρίες. Και επίσης με στεναχωρεί που δεν κατάφερα αυτά τα χρόνια που είμαι στην ομάδα να γευτώ τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου".
Για το διπλό πρόσωπο του ΠΑΟΚ εντός και εκτός Τούμπας: "Εκτός έδρας ίσως να παίζουμε πιο απελευθερωμένα. Στο γήπεδό μας θέλουμε πολύ να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας και αυτό κάποιες φορές μπορεί να φέρνει αντίθετα αποτελέσματα".
Για το αν θα έμενε στον ΠΑΟΚ με λιγότερα: "Το έχω κάνει ήδη. Μ αρέσει που είμαι εδώ πέρα".

"Ο Άρης δεν έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση"

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους Κίτρινους δίνοντας απαντήσεις για την υπόθεση αδειοδότηση έως για τον λόγο για τον οποίο δεν υπέγραψε ο Μήτρογλου.
"Ο Άρης δεν έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη στον "Libero":
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ σημείωσε αρχικά: “Δεν είμαι το γενικό κουμάντο εγώ. Στο αγωνιστικό έχω αναλάβει κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες, αποτρέποντας την απομάκρυνση πέντε ποδοσφαιριστών. Για το θέμα του Πρόμπιερζ και ανεχτήκαμε κάποια πράγματα για 8-9 αγωνιστικές. Βεβαίως, όλοι υπήρχαν στην απόφαση να έρθει και εγώ συναίνεσα στον Πρόμπιερζ. Είπα “ας το δούμε”. Δεν ήμουν αρνητικός, αλλά δεν ήμουν και ενθουσιώδης. Πίεζε ο χρόνος, μεσούσης της περιόδου ήταν δύσκολο να βρεις έναν προπονητή να ταιριάζει στην ομάδα. Δεν πρέπει να πάρεις έναν προπονητή που από την πρώτη στιγμή θα φορτώσει τα αρνητικά αποτελέσματα σε παίκτες! Δεν πρέπει να το δέχεται εύκολα μια διοίκηση, εκτός κι αν ο παίκτης είναι προβληματικός”.
Σχολιάζοντας την επιλογή Μασάδο, τόνισε: “Η πρόταση ήταν δική μου και η επιλογή είναι της διοίκησης. Ο Κόντης και ο κάθε Κόντης μέχρι τώρα προτείνει και η διοίκηση αξιολογεί. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήθελε έναν ήρεμο άνθρωπο, να είναι ψυχολόγος, να έχει καλή επαφή με τους παίκτες. Ο Μασάδο έφερε την αλλαγή... Ο Καστίγιο είδατε τι προσέφερε μετά την αποπομπή του Πρόμπιερζ και δεν αντιδρά σε προκλήσεις που δέχεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ψυχολογίας και γι` αυτό όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ψυχολόγο. Παιδιά είναι οι ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να προσπαθείς να τους φτιάχνεις την ψυχολογία. Είναι πολύ κακό π.χ. για τους μικρούς παίκτες όταν κάνουν μια λάθος μπαλιά, να κάνεις αυτό το “αχ” της αγανάκτησης. Θέλουν στήριξη ειδικά οι μικροί παίκτες και έτσι ανεβάζουν την απόδοσή τους στον αγώνα”.
Για τη `nouvelle vague` του ΑΡΗ και τις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί: “Αυτή η φουρνιά των νεαρών έχει παίκτες με ξεχωριστές ικανότητες. Το θέμα είναι πως ξεδιπλώνουν τις ικανότητες τους. Χρειάζεται περισσότερη αφοσίωση και δεν πρέπει να απογοητεύονται εύκολα. Περιστοιχίζονται από αθρώπους που τους προσφέρουν... λαγούς με πετραχήλια. Είναι μια κοροϊδία να τους λένε τους μικρούς ότι θα δοκιμαστούν σε μεγάλες ομάδες. Αν θέλει η μεγάλη ομάδα, θα έρθει να τον αποκτήσει. Δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτή τη δοκιμή. Δεν μου αρέσει αυτό και πολλοί παίκτες έχουν χαθεί έτσι”.
Για τον αγώνα που κάνει ο ΑΡΗΣ ώστε να μπει στα πλέι οφ: “Αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ έχει δείξει ότι μπορεί να προλάβει. Να μη περιμένουμε ότι κάποια ομάδα θα έχει πρόβλημα. Είναι άδικο που ο ΑΡΗΣ είναι έξω από τη πεντάδα σήμερα. Η ομάδα έχει αδικήσει τον εαυτό της. Η ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη στο 93`, η ισοπαλία στα Γιάννενα στη πρεμιέρα, παιχνίδια που χάσαμε βαθμούς στην έδρα μας, άλλα παιχνίδια που ήμασταν απαράδεκτοι με μέτριες ομάδες... Για μένα σίγουρα θα είχε περάσει τον Ατρόμητο, μη ξεχνάμε ότι στην ισοπαλία στο γήπεδό του ήμασταν καλύτεροι. Παρόλο που (ο Ατρόμητος) έχει καλό σύνολο και καλή διοίκηση, είχε την τύχη πως ότι έκανε ένας παίκτης του, ο Μήτρογλου, του βγήκε. Όλα αυτά είναι συγκυρίες που τις επηρεάζουν τις ομάδες”.
Ερωτηθείς για τον λόγο που ο Μήτρογλου δεν ήρθε στον ΑΡΗ: “Ήθελε να μείνει στην Αθήνα. Αν είχε εκφράσει την επιθυμία ο παίκτης να έρθει σε μας, θα γινόταν. Ήθελε αρχικά, μετά άλλαξε γνώμη και είχε λόγους να μείνει στην Αθήνα. Αυτό μου είπε ο πατέρας του. Ο Ολυμπιακός μίλησε με τον ΑΡΗ κι αν τα βρει έλα πες το μου. Μου το έστειλε σε μήνυμα ο πατέρας του. Για λόγους προσωπικούς προτιμά να μείνει στην Αθήνα!”.
Για το `καυτό` θέμα του Αμορόζο σημείωσε: “Εγώ δεν κρύβομαι ποτέ. Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Δεν είδα, όμως, κανέναν να μου ζητάει συγνώμη για το θέμα Κάμπορα, που δύο χρόνια έλεγαν διαφορά! Με τον Αμορόζο αυτός ο κύριος (Λάμπρος Σκόρδας) που έχει την βασική ευθύνη, όπως και για άλλους παίκτες που κέρδισαν αυτά τα ποσά, προσπαθεί να κάνει μετατόπιση ευθυνών, να κάνει τη μέρα νύχτα. Αυτός που υπογράφει έχει λόγο στα οικονομικά. Όταν τους φέρνεις και τους παίρνεις, σκέφτεσαι και λες αν μπορείς ή όχι. Πως είπε όχι στον Εστογιανόφ ή τον Γκαρσία; Αυτός είπε ότι δεν υπογράφει και πήγαν αλλού. Το θέμα βρίσκεται εκεί που θα το πάει ο ΑΡΗΣ. Θα πάμε στο CAS να πάρει τουλάχιστον τα δεδουλευμένα (180.000 ευρώ) και όχι όλο το ποσό”.
Για το θέμα της αδειοδότησης υπογράμμισε: “Είναι μια διαδικασία που δεν αφορά μόνο στους παίκτες. Για μια ομάδα η αδειοδότηση δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες. Αυτή είναι η πιο εύκολη διαδικασία. Ακόμα κι αν δεν έχει να πληρώσει, κάνει διακανονισμούς. Για να πάρεις αδειοδότηση πρέπει να έχεις καθαρή θέση οικονομική, σωστούς ισολογισμούς και ο ΑΡΗΣ δεν έχει πρόβλημα. Δεν είναι στις ομάδες που είχαν πρόβλημα και θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε τις ποινές.
Κάθε χρόνο καλεί η ΕΠΟ τη Λίγκα και ρωτάει ποιες είναι οι ποινές για τις ομάδες που δνε παίρνουν αδειοδότηση. Και του χρόνου θα μας καλέσει και θα είναι πάλι διαφορετικά. Ο Ηρακλής ψήφισε να υποβιβάζεται η ομάδα, πριν τακτοποιήσει τα οικονομικά του. Φέτος άλλαξε γιατί αλλάζει κάθε χρόνο. Και του χρόνου μπορεί να αλλάξει. Αν πέρσι είχε πρόβλημα μία ομάδα και φέτος είναι περισσότερες το ίδιο το προϊόν χάνει. Δεν έχει να κάνει με τον Ηρακλή, λάθος το βάζετε το θέμα. Εσάς πως φαίνεται όταν ο ΑΡΗΣ έπεσε και έφαγε 9 αγωνιστικές; Η ζωή έχει πολλά άδικα. Εγώ δεν είδα τον πρόεδρο του Ηρακλή να διατυπώνει κάποια αντίρρηση. Από τους πρώτους είπε να ισχύσουν τα κριτήρια. Πέρσι δεν υπήρξε άλλη πρόταση, φέτος υπήρξε! Έχετε δει τις ποινές για τις οφειλές προς το κράτος και τους παίκτες; Αρχίζουν από το -10 βαθμούς όταν δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα! Πιστεύετε ότι μια ομάδα που δεν έχει σκοπό να πληρώσει, θα σώζεται επειδή θα παίρνει αδειοδότηση; Το θέμα είναι να πνίξουμε τις ομάδες; Η UEFA λέει ότι θέλει να δώσει βιωσιμότητα στις ομάδες, όχι να τις καταστρέψει. Οι ομάδες πρέπει να έχουν τέτοια λειτουργία που να “γεννάει” έσοδα και να έχουν ισορροπία”.
Για τις σχέσεις του ΑΡΗ με τον Μιχάλη Σηφάκη: “Από τη στιγμή που σας λέω ότι ασχολούμαι με το αγωνιστικό, δεν λέω σκέψεις δικές μας. Είναι θέματα που θα τα δει η διοίκηση, θα τα αξιολογήσει. Συμφώνησε και πήρε πίσω την προσφυγή. Οι άσχετοι που έχετε στα ραδιόφωνα πετούν μια κοτσάνα και θα αρχίσουν να λένε τα ίδια (περί Εθνικής ομάδας)! Δεν μπορεί να κάνει κανείς συμφωνία με τον προπονητή και να του πει “βάλε αυτόν να παίξει ή όχι”. Ακόμα κι όταν με σιγουριά θα αποφασίσω ότι θέλω να μείνει ένας παίκτης, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με τον παίκτη, αν το πω δημόσια! Ο Σηφάκης είναι παίκτης της ομάδας και έτσι τον αντιμετωπίζουμε”.
Για τον επενδυτικό όμιλο και την ταμεική διευκόλυνση: "Οι εγγυήσεις που μπαίνουν, μπαίνουν από τον πρόεδρο και την εταιρεία του. Το σημαντικότερο θέμα που είναι οι διακανονισμοί, οι πληρωμές με τους πρώην παίκτες και προπονητές, πιστεύουμε ότι μέχρι και αύριο θα έχει τελειώσει και αυτό.
Όποιος δεν πιστεύει, τον καλούμε να έρθει εδώ να συμμετάσχει, κι αν έχει λεφτά να πάρει και την ομάδα. Το θέμα δεν είναι να μπουν τώρα κάποια χρήματα, είναι και το τι θα γίνει μετά. Όποιος θέλει να έρθει, ας έρθει! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.

Λεονταρίτης : "Το βόλει οδηγείται σε σκοτεινές μέρες"

Στο "Αθλητικό Μetropolis' και στο "Τρίτο Ημίχρονο" φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του Φοίνικα Σύρου στην ΕΣΑΠ κ.Γιώργος Λεονταρίτης : "Έχουμε πολύ αγωνία για το άθλημα γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η στάση του Ολυμπιακού και της Πάτρας δεν συμφέρει κανέναν και οδηγεί το άθλημα σε πολύ σκοτεινές ημέρες. Πρόκειται για ένα οπαδικό αίτημα. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Δεν είναι στιγμές για να επικρατήσουν αντιδικίες αλλά για να συγκροτηθούμε ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση. Ο Φοίνικας θεώρησε ότι είχε ηθική δέσμευση να κρατήσει αυτή τη στάση και να ψηφίσει κατά της αναβολής γιατί από την αρχή είχαμε αποφασίσει στην ΕΣΑΠ να στηρίξουμε τον Ηρακλή στις δυσκολίες που περνούσε. Ο Ηρακλής παίζει με τη βούλα της ΕΕΑ στο πρωτάθλημα και όχι και με απόφαση της ΕΣΑΠ.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή λίγες ημέρες μετά και τη λήξη της κανονικής περιόδου να γίνονται τώρα όλα αυτά. Πραγματικά κινδυνεύει το πρωτάθλημα να τιναχτεί στον αέρα. Η ΕΕΑ αποφάσισε να συνεδρίασει για το αίτημα του Ολυμπιακού και της Πάτρας στις 24 Απριλίου, την ώρα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητάει τα πρωταθλήματα να τελειώσουν στις 30 Απριλίου λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων . Έτσι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Η ΕΣΑΠ δεν είναι αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις. Ακολουθεί την απόφαση της ΕΕΑ για συμμετοχή όλων των σωματείων στο πρωτάθλημα. Κανείς δε στερεί το δικαίωμα στον Ολυμπιακό και την Πάτρα να κάνει ότι κάνει αλλά υπάρχουν και άλλα σωματεία στο πρωτάθλημα και για την ομαλή ροή του θα πρέπει η ΕΣΑΠ να τα σκεφτεί και αυτά. Για παράδειγμα το δικό μου σωματείο έχει δαπανήσει 600χιλιάδες ευρώ για να δημιουργήσει αυτή την ομάδα που αντιπροσωπεύει το νησί της Σύρου".
Για το πως κύλησε το φετινό πρωτάθλημα: "Δεν πίστευα ότι το πρωτάθλημα εντός αγωνιστικού χώρου θα πήγαινε τόσο καλά. Παρά και τις αρχικές ανησυχίες όλα πήγαν από το καλό στο καλύτερο δυνατό και στο Λιγκ Καπ, και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Επιτρέψτε μου να πω πως και ο κ.Ταρνατόρος του Ολυμπιακού και ο εκπρόσωπος της Πάτρας δεν πήραν αυτή την απόφαση για προσωπικούς λόγους αλλά για συλλογικούς. Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση να επικρατήσει η λογική γιατί λύσεις στα προβλήματα υπάρχουν.

Για τη στάση που θα κρατήσει ο Φοίνικας Σύρου ο οποίος απείλησε ακόμα και αποχώρηση από το πρωτάθλημα στη συνεδρίαση της Λίγκας ο κ.Λεονταρίτης πρόσθεσε: "Δεν έχουμε αποκλείσει ακόμα αυτό το ενδεχόμενο, σκεφτόμαστε ακόμα την αποχώρηση. Υπάρχουν νέα δεδομένα σε σχέση με τα χθεσινά ,θα τα εξετάσουμε και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Ελπίζω στη επόμενη συνεδρίαση της Λίγκας να πάρουμε όλοι μαζί μια απόφαση που να οφελεί το άθλημα".

πηγή: metrosport.gr

«Ο Ούμπιδες είναι η καλύτερη μεταγραφή του Άρη τα τελευταία χρόνια»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Γιάννης Μιχαλίτσιος. Ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν μέλος του τεχνικού team της ομάδας αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ομάδας, στα πράγματα που έχουν αλλάξει αλλά και στην καλύτερη μεταγραφή του Άρη τα τελευταία χρόνια.

Για τον Άρη: «Είναι διαφορετικός ο Άρης, αυτό φαίνεται και από τους βαθμούς που μαζεύει, δυστυχώς όμως δεν εξαρτάται από μας το που θα φτάσουμε».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα: «Στον Άρη αλλάξανε πολλά, εμείς θα μιλήσουμε για τα πιο βασικά. Καταρχήν ο Λαζαρίδης έχει καλύτερη χημεία με τον Σανκαρέ ή τον Ντίκο από όταν παίζουν τα άλλα δύο παιδιά μαζί. Έπρεπε να έρθουν θετικά αποτελέσματα όπως και έγινε, βοήθησε πολύ και ο Καστίγιο που έβαλε πολλά και καθοριστικά γκολ. Ο Ακόστα βοήθησε πολύ κι αν δεν είχε τραυματισμούς θα έκανε περισσότερα. Πιο σημαντικός όμως είναι ο Ούμπιδες, τον γνωρίζαμε από τον Βόλο. Την Κυριακή ο Άρης δεν θα κέρδιζε αν δεν είχε αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Η καλύτερη μεταγραφή του Άρη τα τελευταία χρόνια, κάνει ότι του πει ο προπονητής, είναι η χαρά του προπονητή τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Ο Ούμπιδες είναι τόσο σημαντικός όπως ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ. Ό,τι καλύτερο έχει πάρει ο Άρης τα τελευταία χρόνια. Σημαντική αλλαγή είναι επίσης και η είσοδος των νεαρών στην ομάδα, απ αυτούς ο Γιαννιώτας δείχνει ότι έχει πιο πολλά προσόντα, είτε αν μπει αλλαγή είτε ως βασικός. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο προπονητής, ο οποίος έφερε μια ηρεμία στην ομάδα, και είναι πολύ σημαντικός για τον Άρη».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Τα παιχνίδια είναι βατά και ο Άρης μπορεί να τα κερδίσει όλα, ακόμα και αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γίνει κεκλισμένων των θυρών και αν σκεφτεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα όταν λείπει ο Λέτο τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά όπως είπα και πριν ακόμα και να τα κερδίσουμε όλα δεν εξαρτάται από μας».

Για τις ομάδες που παλεύουν να σωθούν: «Για την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό είναι δύσκολα τα πράγματα, ο Παναιτωλικός αυτοκτόνησε στα παιχνίδια με την Δράμα και έτσι είναι σε πιο δύσκολη θέση από τους άλλους. Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα που παίζει ακόμη και με τέσσερις επιθετικούς, έτσι όμως δεν γίνεται να κερδίζεις καλύτερες ομάδες».

πηγή: metrosport.gr

Αντωνίου: «Πίσω από κάθε επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, θα κρύβεται Ελληνική σημαία»

Στο "Αθλητικό Μetropolis " και στην εκπομπή «Tρίτο Hμίχρονο» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ Τάκης Αντωνίου, με αφορμή την σημερινή μεγάλη αναμέτρηση της Κυπριακής ομάδας απέναντι στα αστέρια της Ρεάλ Μαδρίτης.
Για το κλίμα που επικρατεί στην ''Μεγαλόνησο'':
''Είναι το πρώτο θέμα στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός και όχι μόνο ποδοσφαιρικά, που θα αναμετρηθούμε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και πραματικά συγχαίρω την ομάδα που έχει φτάσει ως εδώ''.
Για τον αποψινό αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ τόνισε:
''Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε διαφορετικό μέγεθος από τις άλλες ομάδες που αναμετρηθήκαμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για αναμέτρηση μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δείξει χαρακτηριστικά μεγάλης ομάδας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και σήμερα''.
Ενώ στην συνέχεια επισήμανε:
''Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Το μεγάλο τεστ το περάσαμε με επιτυχία. Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις μία τόσο μεγάλη ομάδα. Εμείς μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτό το παιχνίδι. Υποδεχόμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες στο νησί μας''.
Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ την τελευταία δεκαετία είπε:
''Η αλήθεια είναι πως παλιά γίνανε αρκετά λάθη. Για να βελτιωθείς όμως από τα λάθη σου πρέπει να τα παραδεχτείς. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του παρά τα χρέη και φτάσαμε ως εδώ. Επίσης υπάρχει ένας πολύ ικανός άνθρωπος που κάνει μεγάλη δουλειά, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επειδή έχω παίξει στην ομάδα αυτή την εποχή του 70', αρκετός κόσμος μας θεωρεί την καλύτερη ομάδα που έχει περάσει ποτέ, οφείλω να παραδεχτώ όμως πως παραδίδουμε τα σκύπτρα σε αυτή την φουρνιά.
Τέλος θέλω να επισημάνω πως πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, θα κρύβεται πάντα μια Ελληνική σημαία''.

πηγή: metrosport.gr

Επιστροφές με ΠΑΟ!!

Επιστροφές με ΠΑΟ
Ενισχυμένος με την παρουσία των Νέρι Καστίγιο και Νίκου Λαζαρίδη θα αγωνιστεί ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές έδωσαν το «παρών» στην σημερινή προπόνηση στο Ρύσιο και τέθηκαν στην διάθεση του Μανουέλ Μασάδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται σε αναμονή και της ενσωμάτωσης του Νόε Ακόστα, που αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ματς με τον Πανιώνιο, αλλά αύριο εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα.

Από το επίπεδο ετοιμότητάς του θα κριθεί η συμμετοχή του Μίσελ, ενώ -όπως έγινε γνωστό χθες- ο Φράνσις Ντίκο θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες λόγω θλάσης.

Για την αναμέτρηση με τους «πράσινους» δεν υπολογίζεται επίσης ο τιμωρημένος Κώστας Καπετάνος και ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική τομογραφία.

πηγή: sportfm.gr

Λίνο: «Θέλω όλα να πάνε καλά»

Λίνο: «Θέλω όλα να πάνε καλά»
Την ελπίδα να έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις που έχει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του εξέφρασε ο Ντορβαλίνο Αλβες, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της σημερινής (27/03) προπόνησης της ομάδας. Επίσης, ο Βραζιλιάνος μπακ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νίκη στην Κέρκυρα και τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς κοιτούν κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνο μετά το τέλος της προπόνησης του ΠΑΟΚ

Για τη νίκη στην Κέρκυρα

«Ηταν πολύ σημαντική νίκη. Την χρειαζόμασταν. Στα επόμενα παιχνίδια θέλουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται εν όψει των πλέι οφ. Κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ

«Εχω μιλήσει δύο φορές με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Θέλω να πάνε όλα καλά και για μένα και για τον ΠΑΟΚ».

Για τις εντολές του Μπόλονι πριν το ματς με την Κέρκυρα

«Ο προπονητής ζήτησε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Επιτέλους… χρήμα!!

Επιτέλους… χρήμα
Έστω και την τελευταία μέρα της προθεσμίας, η δέσμευση της διοίκησης της ΑΕΚ προς τους παίκτες για πληρωμές έγινε πράξη.

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας έφτασαν οι 600.000 ευρώ από τον Νίκο Νοτιά και τον Πόλυ Χατζηιωάννου (έδωσαν από 300.000 ευρώ έκαστος) και αμέσως μοιράστηκαν στους λογαριασμούς παικτών και υπαλλήλων της ΠΑΕ.

Έτσι τηρήθηκε η υπόσχεση που είχε δώσει ο Ανδρέας Δημητρέλος στους παίκτες πως αυτή τη φορά η διοίκηση θα είναι συνεπής στον διακανονισμό για την καταβολή των δεδουλευμένων στους ποδοσφαιριστές.

Πλέον, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εξασφάλιση του 1,25 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τη διοίκηση απομένει να καταβληθεί στους πιστωτές για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρώπη. Τα χρήματα αυτά εκφράζεται μεγάλη αισιοδοξία πως θα έρθουν από τον Αλ Σουντάιρι μέσω του Ντέμη Νικολαΐδη.

Υπενθυμίζεται πως ο Σαουδάραβας είχε συμφωνήσει να δώσει με δάνειο 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο από το ποσό εκταμιεύτηκαν περίπου 550.000 ευρώ, αφού δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού. Όμως μετά την απόφαση της Σούπερ Λίγκας που ουσιαστικά αποκλείει τον υποβιβασμό ομάδων λόγω χρεών, η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί δεδομένα τα περίπου 3 εκατ. ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν. Έτσι θα δεσμεύσει μέρος των χρημάτων ως εγγύηση για να αντιμετωπίσει το τρέχον πρόβλημα ρευστότητας. Η διοίκηση της ΑΕΚ περιμένει να κλείσει το θέμα αυτό θετικά μέχρι την Τετάρτη για να προχωρήσει σε διακανονισμούς με πιστωτές, όπως ο Μανόλο Χιμένεθ και οι συνεργάτες του κι εν συνεχεία να στείλει τα παραστατικά στην UEFA.

πηγή: sportfm.gr

Έτοιμοι για να «σπάσουν» το…σερί!!

Έτοιμοι για να «σπάσουν» το…σερί
Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα διεξήχθη η απογευματινή προπόνηση της SKODA Ξάνθης την Τρίτη (27/3), η οποία έγινε ενόψει του αγώνα κόντρα στην Δόξα Δράμας για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε όλους τους παίκτες του να ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης και να ανεβάζουν στροφές, με στόχο να είναι έτοιμοι να σταματήσουν το αρνητικό σερί στο κυριακάτικο ματς.

Η προπόνηση μεταξύ άλλων συμπεριελάμβανε: τρέξιμο στο ξεκίνημα, ασκήσεις ενδυνάμωσης και μετέπειτα ισορροπίας. Αργότερα συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας και σχετική προθέρμανση. Ο μοναδικός που δεν πήρε μέρος ήταν ο νεαρός μέσος Λάζαρος Γκατσολάρι.

πηγή: sportfm.gr

Μπαίνει σταδιακά ο Κρέσιτς!!

Μπαίνει σταδιακά ο Κρέσιτς
Τη θλάση β’ βαθμού στον δικέφαλο έδειξε ότι έχει ξεπεράσει ο Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος στο σημερινό (27/03) πρόγραμμα του ΠΑΟΚ προπονήθηκε κανονικά με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες της ομάδας. Ο Κροάτης γκολκίπερ είναι αρκετά πιθανό να είναι στην αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Από την πλευρά τους, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Αραούχο Έτο ακολούθησαν και σήμερα τα ατομικά τους προγράμματα. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μπακ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Λάζλο Μπόλονι για να συζητήσουν την πορεία της αποθεραπείας του. Όσον αφορά τον Σέρβο χαφ, τις επόμενες μέρες θα φανεί αν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του κόντρα στον ΠΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Γιώργος Φωτάκης δεν υπολογίζονται από τον 59χρονο προπονητή λόγω καρτών.

Όσοι από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έπαιξαν ως βασικοί στον τελευταίο αγώνα στην Κέρκυρα ακολούθησαν εδικό πρόγραμμα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής.

πηγή: sportfm.gr

Προχωρούν οι επαφές Νικολαΐδη!!

Προχωρούν οι επαφές Νικολαΐδη
Σε καλό δρόμο δείχνουν να είναι οι επαφές του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βγει η ΑΕΚ από το οικονομικό αδιέξοδο.

Τα ονόματα των επιχειρηματιών δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως υπάρχει αισιοδοξία πως είναι πιθανό να διαφοροποιήσουν όσα μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα για το μέλλον του "Δικεφάλου".

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να μιλά για άμεση επιστροφή του στη διοίκηση της ομάδας, όμως, φαίνεται πως οι επαφές του με επιχειρηματίες είναι πολύ πιθανό να τελεσφορήσουν, διαφοροποιώντας το μέχρι σήμερα σκηνικό, ενόψει μάλιστα και της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης.

Τα ονόματα των επιχειρηματιών δεν έχουν διαρρεύσει, αφού ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης» προσπάθησε με κάθε τρόπο να μην βγουν αυτά προς τα έξω.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι επαφές του Ντέμη Νικολαϊδη με τους υποψήφιους επενδυτές βρίσκονται στην τελική ευθεία και σύντομα θα έχει υπάρξει εξέλιξη (θετική ή αρνητική) για το «Δικέφαλο».

πηγή: sportfm.gr

Τέλος η σεζόν για τον Γκουστάβο!!

Τέλος η σεζόν για τον Γκουστάβο
Ρήξη έσω πλαγίου υπέστη ο Γκουστάβο Βερονέζι της Κέρκυρας όπως έδειξαν οι εξετάσεις οι οποίες υποβλήθηκε.

Συντηρητική αγωγή και φάρμακα για δύο μήνες για να αποφύγει χειρουργείο, η θεραπευτική οδός του βραζιλιάνου.

Αντιθέτως, καθαρή βγήκε η μαγνητική του Βέντσελ, ο οποίος μπορεί να υπολογίζεται κανονικά. Τέλος, Τετάρτη αποχαιρετά ο Γκράθια τους ποδοσφαιριστές του, ημέρα που ξεκινά και η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ.

πηγή: sportfm.gr


«Δεν μπορούσαμε να το βλέπουμε αυτό άλλο»

«Δεν μπορούσαμε να το βλέπουμε αυτό άλλο»
Ο κίνδυνος καταστροφής του Παναθηναϊκού οδήγησε αυτόν και τους συναδέλφους του δικηγόρους να προχωρήσουν στην κίνηση «ΠΑΟ – Σωτηρία» υπέρ της πράσινης ΠΑΕ, τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Δεν μπορούσαμε να το βλέπουμε άλλο αυτό», τόνισε ο γνωστός νομικός και πρόβλεψε ότι εάν υπάρχει ανταπόκριση μπορεί να συγκεντρωθούν μέχρι και πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6:

-Για την πρωτοβουλία που πήρε εκείνος και άλλοι συνάδελφοί του υπέρ της σωτηρίας του Παναθηναϊκού:
«Είναι μια δήλωση, όχι δική μου, αλλά και άλλων δικηγόρων. Όπως ξέρετε εγώ είμαι ένας από τους παλιούς φίλους του Παναθηναϊκού και είπα σε αυτή την στιγμή και τον κατήφορο που βρίσκεται η ομάδα σκεφτήκαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία αυτή για να ταράξουμε τα νερά. Το αποφασίσαμε χθες το βράδυ και το ανακοινώσαμε σήμερα.
Κανείς άλλος δεν γνώριζε τίποτα. Όχι ούτε ο κ.Βγενόπουλος. Μόνοι μας πήραμε την πρωτοβουλία. Δεν μιλήσαμε με κανέναν. Ειλικρινά δεν θέλω να είμαι υπερβολικός. Είναι μια πρωτοβουλία που δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ανταπόκριση της και ποια διάσταση θα λάβει. Στόχος της είναι να σταματήσει αυτή η… ακινησία.
Προς το παρόν δεν έχουμε συνεννόηση με κάποιους άλλους. Ποια θα είναι η ανταπόκριση. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε να μην καταστραφεί ή να καταρρεύσει αυτή η ομάδα με τέτοια ιστορία.
Δεν έχουμε κάποια εσωτερική πληροφόρηση. Βλέπουμε ότι αυτή την στιγμή η ομάδα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Εάν θα προχωρήσει η κίνηση αυτή θα το δούμε τις προσεχείς ημέρες.

-Για το ποσό που πιστεύει ότι μπορεί να συγκεντρωθεί;
«Δεν ξέρω. Θα μπορούσε να είναι και μικρό και μεγάλο. Ανάλογα τον αριθμό εκείνων που θα προσφέρουν και το ποσό που θα μπορούσε να προσφέρει ο καθένας στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Πάντως ό,τι μαζέψουμε δεν θα μπει στις τσέπες μας. Εάν οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Θα μπορούσε εάν ανταποκριθεί γύρω στις 100.000 κόσμου θα μπορούσε να είναι μαζέψουμε και πέντε και έξι εκατομμύρια. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για τις διοικητικές εξελίξεις. Αισθανθήκαμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να το βλέπουμε αυτό».

Ξανά στο «σκαμνί» ο Μπόλονι!!

Ξανά στο «σκαμνί» ο Μπόλονι!
Οκτώ ομάδες αλλά και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την προσεχή Πέμπτη. Ο Ρουμάνος τεχνικός κλήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ματς με την Κέρκυρα, λίγες μέρες μετά την τιμωρία του με πρόστιμο λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 29/03/2012 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 26η αγωνιστική.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ:
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Παναιτωλικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. -ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε)ΠΑΕ Κέρκυρα, Β.Προβατά (Υπεύθυνο ασφαλείας): Για τη συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας κ. Β.Προβατά καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 11 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι (Προπονητή)
: Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ.LAZLO BOLONI στον αγώνα των ομάδων ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 11 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Δικός μας ο Νίνης»!

«Δικός μας ο Νίνης»
Την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη από την Πάρμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της Sportday πριν από λίγους μήνες.

Με τηλεφωνική του παρέμβαση σε αθλητική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ο Τομάσο Τζαράρντι πρόλαβε την επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα και… φρόντισε ο ίδιος να κάνει γνωστή την απόκτηση του νεαρού Έλληνα διεθνούς μέσου, πλέκοντας και το εγκώμιο του.

«Ο Νίνης; Ναι τον έχουμε πάρει. Είναι ένας από τους καλύτερους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ευρώπης και είμαστε αρκετά υπερήφανοι που μας επέλεξε», τόνισε ο Τζιράρντι και συνέχισε:

«Το συμβόλαιό του έληγε. Είχε κι άλλες προτάσεις αλλά αυτός διάλεξε την Πάρμα. Να θυμάστε ότι αυτός ο παίκτης έχει αγωνιστεί στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες».

πηγή: sportfm.gr