Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλείται η ποινή του Ηρακλή!

Δεν θα εφαρμοστεί η ποινή αφαίρεσης των 3 βαθμών από τον Ηρακλή.

Η εξόφληση των δύο παλαιών ποδοσφαιριστών Ντάνι Λόπεθ και Ισαάκ έγινε πριν φτάσει το έγγραφο της FIFA στην ΕΠΟ (χθες το πρωΐ) και σε αυτές τις περιπτώσεις η ποινή ανακαλείται.

πηγή: dikisports.blogspot.gr

Κινείται για Μπεν Χαΐμ ο ΠΑΟΚ!

Βελγικό δημοσίευμα αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ταλ Μπεν Χαΐμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στη λίστα του «Δικεφάλου» ο Ισραηλινός εξτρέμ. Στο παιχνίδι της απόκτησης και η Σταντάρ Λιέγης.

Κινείται για Μπεν Χαΐμ ο ΠΑΟΚ
Σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του Ταλ Μπεν Χαΐμ βρίσκεται ΠΑΟΚ.

Μια δύσκολη περίπτωση, με υψηλό κόστος και ανταγωνισμό, καθώς για τον εξτρέμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ εμφανίζεται να έχει κάνει πρόταση η Σταντάρ Λιέγης.

Σύμφωνα με βελγικό δημοσίευμα (εκεί γίνεται και η αναφορά στον «Δικέφαλο του Βορρά») αυτή φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ.

Η ρήτρα του διεθνούς Ισραηλινού φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η Σέλτικ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» σε Κάτσε!!

Τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Έργκους Κάτσε για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο ματς με την Καλλονή. Προλαβαίνει πάντως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Αλβανός μέσος.

«Καμπάνα» σε Κάτσε
Με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Έργκους Κάτσε για την αποβολή του στο παιχνίδι με την Καλλονή.

Ο διαιτητής Μήτσιος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Αλβανός μέσος τον έβρισε σε δυο διαφορετικές χρονικές στιγμές και γι’ αυτό τον λόγο του επιβλήθηκε η τιμωρία -που τουλάχιστον δεν θα τον κρατήσει έξω από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό διότι θα την εκτίσει στα παιχνίδια με Πλατανιά, Παναιτωλικό, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου (άσχετα αν αυτό δεν θα γίνει) και κατόπιν θα βρίσκεται στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη για το μεγάλο ματς της Τούμπας στις 8 Φεβρουαρίου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στεφάνι στον Ίβκοβιτς από τη Γαλατά!! (video)

Τον τάφο του αδικοχαμένου Μάρκο Ίβκοβιτς επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Γαλατασαράι, με τον πρόεδρό της, Ντουιγκούν Γιαρσουβάτ να καταθέτει στεφάνι.

Στεφάνι στον Ίβκοβιτς από τη Γαλατά (video)
Άλλη μία προσπάθεια να… σβήσει το μίσος ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Γαλατασαράι, έκαναν οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας, λίγες ώρες πριν την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

inner

Συγκεκριμένα, λίγο αργότερα μετά την προσγείωση της αποστολής στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος της Γαλατά, Ντουιγκούν Γιαρσουβάτ, συνοδευόμενος από τον Τούρκο πρέσβη, επισκέφτηκε τον τάφο του αδικοχαμένου –από τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη- Μάρκο Ίβκοβιτς, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι.



Μάλιστα, η άφιξη της αποστολής της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο ξενοδοχείο που κατέλυσε.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπερπλήρης ο Ολυμπιακός, μου αρέσει ο Παναθηναϊκός»

Αισιόδοξος για τα αποψινά παιχνίδια των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, αλλά και την πορεία τους στο Top 16 δήλωσε ο Γιώργος Σιγάλας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

«Υπερπλήρης ο Ολυμπιακός, μου αρέσει ο Παναθηναϊκός»
Μεγάλη τύχη, όχι μόνο για να νικήσουν απόψε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη και τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, αλλά και για να προχωρήσουν κι άλλο στην Ευρωλίγκα δίνει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα ο Γιώργος Σιγάλας. Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής χαρακτήρισε-μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6-υπερπλήρεις τους «ερυθρόλευκους» και ομάδα που του αρέσει να παρακολουθεί τους «πράσινους».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε στον Τόλη Κοτζιά για:

-το ματς Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός: «Έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ και παίζει πάρα πολύ καλά. Αντιμετωπίζει την πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Η Φενέρ δεν έχει αποκτήσει ακόμη το στυλ του προπονητή της και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν της έχει δώσει ακόμη ταυτότητα, σε αντίθεση με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που έχει κάνει πιο σκληρή την Εφές. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει τύχη να νικήσει, χρειάζεται όμως μια προσπάθεια παραπάνω γιατί η Φενέρ έχει ρόστερ με πολύ ταλέντο».

-το ματς Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις είχε καλύτερη εικόνα στην πρώτη φάση σε σχέση με τα δύο ματς στο Top 16. Στα ματς με Γαλατάσαραϊ και Άλμπα έκανε πάρα πολλά λάθη. Δεν παύει να είναι μια επικίνδυνη ομάδα, έχει το στυλ του λιθουανικού μπάσκετ αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έχει έναν επικίνδυνο παίκτη, τον Άντερσον, που στη μέρα του μπορεί να σε καταστρέψει. Μου αρέσει να βλέπω τον Παναθηναϊκό να παίζει, λόγω Ιβάνοβιτς, γιατί παίρνει από τους παίκτες του αυτό που θέλει. Βλέπω την παρέμβαση του προπονητή στην ομάδα και είναι ικανή για οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

-την πορεία του ΠΑΟΚ: «Το να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα και να πιστεύεις μέχρι τέλος στη νίκη είναι μεγάλη δουλειά. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πιο πλήρες από πέρσι και δεν παραδίδεται ποτέ. Χρειάζεται και λίγο η τύχη, βέβαια. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη ανάμεσα στους αιωνίους και το απέδειξε με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, αλλά θα πρέπει να έχει σταθερότητα κι απέναντι στις άλλες ομάδες».

-τις κινήσεις της ΑΕΚ: «Μακάρι τα πράγματα να είναι όπως δημιουργούνται. Μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγους μήνες, η κατάσταση ήταν τραγική. Στήθηκε μια ομάδα την τελευταία στιγμή για να κατέβει. Είναι καλό αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ τώρα και μακάρι να έχουν όλα όσα γίνονται μια βάση και μια φερεγγυότητα. Αν συνεχίσει έτσι, σε πολύ γρήγορο διάστημα θα ανακτήσει τα προβλεπόμενα. Έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και χρειάζεται δουλειά».

-το ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό που λείπει από το πρωτάθλημα είναι το ελληνικό στοιχείο. Βγαίνουν παίκτες, αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα. Βλέπουμε ομάδες που έχουν πεντάδες με όλους τους παίκτες ξένους και οι περισσότεροι Έλληνες που παίζουν είναι έμπειροι κι όχι νέοι σε ηλικία».

Τρέχει… μόνος ο Γκιρτζίκης!!

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι, όπως ανακοινώθηκε τυπικά από την ΕΠΟ, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδίας στις εκλογές που θα γίνουν την επόμενη Παρασκευή.

Τρέχει… μόνος ο Γκιρτζίκης
Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, η δική του υποψηφιότητα είναι η μοναδική που κατατέθηκε για τις εκλογές που θα γίνουν την επόμενη Παρασκευή κι έτσι θα διαδεχτεί τον Γιώργο Σαρρή με θητεία μέχρι το 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα εκλεγεί από την αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των Ενώσεων μελών της στις 23/1/2015.

Η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε προς έγκριση ήταν αυτή του κ. Γεώργιου Γκιρτζίκη, ο οποίος και ανακηρύχθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της υποψήφιος για την επικείμενη εκλογική διαδικασία. Τη θέση του κ. Γκιρτζίκη ως μέλος του Δ.Σ./ΕΠΟ, μετά την παραίτησή του από αυτό, κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών στη λίστα των αναπληρωματικών κ. Ανδρέας Προβατάς, πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τα κριτήρια που θα ισχύσουν και τις ποινές που θα επιβληθούν, αναφορικά με την αδειοδότηση των συλλόγων της Football League για την περίοδο 2015
».

Διπλή διάψευση από ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα όσα ακούγονται και γράφονται περί ενδιαφέροντος για τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Μίραλεμ Σουλεϊμάνι.

Διπλή διάψευση από ΠΑΟΚ
Διαψεύδει ο ΠΑΟΚ δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόταση στον Γιάννη Φετφατζίδη και για επαφές με την πλευρά του Μίραλεμ Σουλεϊμάνι.

Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού και νυν της Τζένοα, που δεν έχει πολλές συμμετοχές στη φετινή σεζόν, παρά τα όσα γράφτηκαν στην Ιταλία.

Επιπλέον, για τον 26χρονο εξτρέμ της Μπενφίκα το σχόλιο των ανθρώπων του συλλόγου είναι ότι έχει προταθεί, αλλά επισημαίνεται ότι δεν έγινε γίνει συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και έγινε λόγος για το αντίθετο μέσω της «Record».*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλό… καλοκαίρι!!

Αναβλήθηκε η δίκη των οπαδών της ΑΕΚ για τις 17 Ιουνίου. Απών ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, παρόντες ΠΑΕ και… ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε όσα συνέβησαν.

Καλό… καλοκαίρι

Η πλευρά του Δήμου ζήτησε αναβολή (είχε άλλη δίκη ο δικηγόρος τους), με τον δήμαρχο να απουσιάζει, ενώ η έδρα έκρινε πως από τη στιγμή που υπήρχαν αρκετά προς διευκρίνιση ζητήματα και ήταν απαραίτητες κάποιες καταθέσεις, ήταν αδύνατο να γίνει κανονικά η δίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως κατέπεσαν οι ποινικές κατηγορίες για εξύβριση και απειλή, καθώς η δημοτική αρχή δεν πλήρωσε το παράβολο που απαιτούνταν.

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 500 οπαδοί της ΑΕΚ ήταν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων διαδηλώνοντας για την αθώωση των ομοϊδεατών τους, κατά του Δήμου και υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε σημαντική εκπροσώπηση, από τον πρόεδρο Βαγγέλη Ασλανίδη, τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλη Δημητριάδη, τον πρόεδρο του συνδέσμου Παλαιμάχων, Στέλιο Σεραφείδη, αλλά και τον προπονητή των ακαδημιών, Μιχάλη Παυλή. Παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, που όταν αποχώρησε αποδοκιμάστηκε έντονα, ενώ η πλευρά του Δήμου εξέφρασε ανησυχία για επεισόδια λέγοντας πως «… θα φύγουμε από εδώ με ελικόπτερο». Πάντως δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο και οι αντιδράσεις περιορίστηκαν στα συνθήματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «κλειδιά» της Καλλονής στον Βλάχο!

Ο Βαγγέλης Βλάχος είναι ο διάδοχος του Γιάννη Ματζουράκη στην τεχνική ηγεσία της Καλλονής, καθώς ο σύλλογος της Μυτιλήνης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας μαζί του.

Τα «κλειδιά» της Καλλονής στον Βλάχο
Περίπου 24 ώρες χρειάστηκαν για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο της Καλλονής. Το συμβόλαιο με τον 64χρονο προπονητή λύθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και την επομένη οι νησιώτες ήρθαν έδωσαν τα χέρια με τον 53χρονο τεχνικό, που ήταν χωρίς ομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου της Μυτιλήνης αναφέρεται: «Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Βαγγέλη Βλάχο.

Ο Βαγγέλης Βλάχος γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1962, στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Στην προπονητική του καριέρα ο ευβοιώτης τεχνικός έχει περάσει από τις εξής ομάδες:

Ξάνθη (1999-2000), Καβάλα (1999-2000), Παναχαϊκή (2000-2001), Απόλλων Καλαμαριάς (2001-2002), Καλλιθέα (2002-2003), Φωστήρας (2002-2003), Ιωνικός (2003-2005), ΟΦΗ (2005-2006), Πανιώνιος (2005-2006), Αστέρα Τρίπολης (2009-2011), ΑΕΚ (2012)

Ως ποδοσφαιριστής ο Βαγγέλης Βλάχος έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ (1979-1985) και του Παναθηναϊκού (1985-1991) και στην καριέρα του κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα Ελλάδας και ένα Σούπερ Καπ ενώ έχει και 4 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας.

Τον καλωσορίζουμε στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και του ευχόμαστε καλή επιτυχία
»!

Περνάει ιατρικά στην Άρσεναλ ο Μπιέλικ!

Παίκτης της Άρσεναλ αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα ο Κρίστιαν Μπιέλικ, ο οποίος μετά και τη συμφωνία των «κανονιέρηδων» με την Λέγκια, βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο για να περάσει από ιατρικά.

Περνάει ιατρικά στην Άρσεναλ ο Μπιέλικ
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κρίστιαν Μπιέλικ στην Άρσεναλ.

Οι Λονδρέζοι έχουν συμφωνήσει εδώ και μερικές μέρες με την Λέγκια Βαρσοβίας για την απόκτηση του νεαρού άσου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως αποκάλυψε στην σημερινή (16/1) συνέντευξη Τύπου, ο Αρσέν Βενγκέρ.

Αν όλα πάνε καλά, ο 17χρονος αμυντικός μέσος θα βάλει στη συνέχεια την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο και θα ανακοινωθεί από τους «κανονιέρηδες».

Πηγή: England365.gr

«Κιτρίνισε» η Ευελπίδων!

Βροντερό «παρών» από οπαδούς της ΑΕΚ στην Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι δέκα οπαδοί που συνελήφθησαν για επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου. Εκπροσωπείται και η ΠΑΕ.

«Κιτρίνισε» η Ευελπίδων
Περισσότεροι από 400 οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων για να διαδηλώσουν υπέρ των ομοϊδεατών τους, που συνελήφθησαν για επεισοδιακή συμπεριφορά σε βάρος του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, τόσο την ημέρα των Φώτων, όσο και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος δεν είναι στο χώρο κι έτσι είναι αρκετά πιθανή η αναβολή της δίκης, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να παρέλθει το ωράριο και να μην προλάβει καν να πάρει σειρά στην έδρα η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει σημαντική εκπροσώπηση, από τον πρόεδρο Βαγγέλη Ασλανίδη, τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλη Δημητριάδη, τον πρόεδρο του συνδέσμου Παλαιμάχων, Στέλιο Σεραφείδη, αλλά και τον προπονητή των ακαδημιών, Μιχάλη Παυλή. Παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ φωνάζουν συνθήματα, τα οποία φυσικά αφορούν και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που αποτελεί και το λόγο της διαμάχης τους με το Δήμο. Παρότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο παρατράγουδο, οι εκπρόσωποι του Δήμου που βρίσκονται στην Ευελπίδων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για κίνδυνο επεισοδίων σε βάρος τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «μέτωπο» του Ιβάν!

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα είναι ο Ιβάν Σαββίδης για να πατάξει τη διαφθορά που καταγγέλλει ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επαφές με Γ. Αλαφούζο και Δ. Μελισσανίδη στην ατζέντα του.

Το «μέτωπο» του Ιβάν

inner

Από χθες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και από σήμερα αναμένεται να έχει επαφές, ενδεχομένως και κατ’ ιδίων στην Αθήνα, με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει άριστες σχέσεις με τους ισχυρούς άνδρες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και θα ζητήσει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του.

inner

Ασφαλώς δεν μπορεί να απαιτήσει από αυτούς να φτάσουν μέχρι το σημείο να απειλήσουν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, αλλά τουλάχιστον ο Ιβάν Σαββίδης θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους και να τους πείσει να εκδηλώνουν σε όλους τους τόνους τη δυσαρέσκειά τους εφόσον διακρίνουν ότι δεν εξασφαλίζεται η ισονομία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει τον τρόπο η πρωτοπόρος!

Το ‘κανε πρόσφατα, πρέπει και τώρα. Η πρώτη της βαθμολογίας του Championnat , Λιόν, παίζει στην 21η αγωνιστική στην έδρα της Λανς, όπου νίκησε πρόσφατα για το Κύπελλο.

Έχει τον τρόπο η πρωτοπόρος
Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες της νίκης της Λιόν επί της Λανς. Η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ είχε φύγει με το 3-2 από την έδρα της ομάδας του Αντουάν Κομπουαρέ στις 4 Ιανουαρίου για το Κύπελλο Γαλλίας και το Σάββατο θα παίξει για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο ίδιο γήπεδο. Αυτήν τη φορά οι δύο τους θα «μονομαχήσουν» για το πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Οι «λιονέ» βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς επικράτησαν 3-0 της Τουλούζ, ενώ η Μαρσέιγ έχασε με 2-1 από τη Μονπελιέ και η Παρί Σεν Ζερμέν με 4-2 από την Μπαστιά, ενώ έχουν πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Οι Μασσαλοί θα φιλοξενήσουν την Κυριακή την Γκινγκάμπ και ο στόχος είναι φυσικά να επιστρέψουν στις νίκες, καθώς δεν έχουν δει… χαρά κατά τη διάρκεια του νέου έτους. Έχασαν και στο Κύπελλο από την Γκρενόμπλ στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Ανδρέ Αγίου και Ενκουλού θα λείψουν και πάλι, καθώς έχουν ενσωματωθεί στις Εθνικές τους ομάδες, που συμμετέχουν στο Κόπα Άφρικα.

Η πρωταθλήτρια, Παρί Σεν Ζερμέν έπεσε στην τέταρτη θέση μετά την τελευταία της χρονικά ήττα, ενώ έχει θεωρητικά εύκολο έργο την Κυριακή, καθώς παίζει εντός με την Εβιάν, που είναι τρίτη από το τέλος.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή (16/1)

Μπορντό-Νις (21:30)

Σάββατο (17/1)

Λανς-Λιόν (18:00)
Καέν-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Λιλ (21:00)
Μετς-Μονπελιέ (21:00)
Μονακό-Ναντ (21:00)
Τουλούζ-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή (18/1)

Παρί Σεν Ζερμέν-Εβιάν (15:00)
Ρεν-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ (22:00)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Παρασκευή (23/1)

Νις-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (24/1)

Λιλ-Μονακό (18:00)
Μπαστιά-Μπορντό (21:00)
Εβιάν-Τουλούζ (21:00)
Γκινγκάμπ-Λοριάν (21:00)
Μονπελιέ-Ναντ (21:00)

Κυριακή (25/1)

Λιόν-Μετς (15:00)
Ρεμς-Λανς (18:00)
Ρεν-Καέν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζουν για μεταγραφές στη Γιουνάιτεντ!

Σήμερα το καθοριστικό ραντεβού των ανθρώπων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Λουίς Φαν Χάαλ, για να αποφασιστεί το αν τελικά ο σύλλογος προχωρήσει στην απόκτηση αμυντικού. Ποιοι οι υποψήφιοι.

Αποφασίζουν για μεταγραφές στη Γιουνάιτεντ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διοικούντες τον σύλλογο αναμένεται σήμερα (16/1) να έχουν συνάντηση με τον Λουίς Φαν Χάαλ, ώστε να εξετάσουν όλες τις πιθανές διαθέσιμες επιλογές και να αποφασίσουν αν τελικά κινηθούν για αυτές.

Στη λίστα των «κόκκινων διαβόλων» φαίνεται τα βρίσκονται τα ονόματα των Σίμους Κόουλμαν της Έβερτον και Ναθάνιελ Κλάιν της Σαουθάμπτον.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα παραμονής του Ραδαμέλ Φαλκάο στην ομάδα, αν και δεν αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον του Κολομβιανού.

Πηγή: England365.gr

Γιαβτόκας: «Ξεγράφουν τον Παναθηναϊκό, αλλά…»

Ακριβά έχει πληρώσει όποιος υποτίμησε τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας στον Τύπο της Λιθουανίας εν όψει του αποψινού αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Γιαβτόκας: «Ξεγράφουν τον Παναθηναϊκό, αλλά…»

Ο 35χρονος σέντερ, που είχε περάσει από το «τριφύλλι», μίλησε στον Τύπο της Λιθουανίας εν όψει του αποψινού αγώνα της Ζαλγκίρις με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ.

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν ξεγράψει τον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνος έχει αποδείξει και αποδεικνύει πως μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Ο Διαμαντίδης εξακολουθεί να έχει τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα και να κατευθύνει όλο το παιχνίδι της, ενώ έχουν και πολλούς καλούς νέους παίκτες. Επίσης είναι πάντα πολύ δυνατός ο Παναθηναϊκός στην έδρα του», ανέφερε ο διεθνής σέντερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σπανούλης: «Ψυχή και σώμα για τον Ολυμπιακό»

Πιστός στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης σε τουρκική εφημερίδα ερωτηθείς για το παλιό ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ.«Αξέχαστη στιγμή το 2012 στην Πόλη», τόνισε.Τι είπε για Ομπράντοβιτς-Ίβκοβιτς.

Σπανούλης: «Ψυχή και σώμα για τον Ολυμπιακό»

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» έδωσε συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα («Aksam») εν όψει του αποψινού αγώνα με την Αναντολού Εφές και αναφέρθηκε στο παλιό φλερτ με τους δευτεραθλητές Τουρκίας, όπως επίσης και στους παλιούς προπονητές του, Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-την πρόταση που είχε το καλοκαίρι του 2013 από τη Γαλατάσαραϊ: «Υπήρχε αυτή η πρόταση, αλλά έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Ήμουν στον Ολυμπιακό ήδη αρκετά χρόνια και είχαμε ζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα. Μίλησα με τους προέδρους και δεν ήταν εύκολο να φύγω μετά από αυτά που μου είπαν, γι’ αυτό κι έμεινα».

-το αν θα έπαιζε στην Τουρκία στο μέλλον: «Έχω ακόμη συμβόλαιο. Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή ανήκω στον Ολυμπιακό και παλεύω με την ψυχή και το σώμα μου γι’ αυτόν. Δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον».

-τις αναμνήσεις από τον τελικό του 2012: «Ήταν μια αξέχαστη στιγμή. Αποτέλεσε την αφετηρία για μας. Έχω περάσει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου στην Κωνσταντινούπολη».

-την παρουσία Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς στην Τουρκία: «Είναι δύο σπουδαίοι προπονητές και θα προσφέρουν πολλά στο τουρκικό μπάσκετ».

-τα ταλέντα της Τουρκίας: «Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες και η χώρα έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια με τις μικρές εθνικές ομάδες. Έχω δει κάποιους σε αγώνες κι έχω ξεχωρίσει τον Οσμάν, τον Κορκμάζ και τον Σιπάχι. Είναι πολύ τυχερά αυτά τα παιδιά γιατί βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ομπράντοβιτς και του Ίβκοβιτς. Μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα αν εξελιχθούν».

Ήχησε η «καμπάνα» για τον ΟΦΗ!!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η Super League εφήρμοσε την απόφαση της FIFA και αφαίρεσε έξι βαθμούς από τον ΟΦΗ για οφειλές προς τον Πέσιτς, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των Κρητικών για παραμονή.

Ήχησε η «καμπάνα» για τον ΟΦΗ
Με μείον έξι βαθμούς από αυτούς που είχε συλλέξει ύστερα από 18 παιχνίδια θα πορευτεί στο φετινό πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Όπως είχε γίνει γνωστό από την Πέμπτη, η FIFA απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και της ζητούσε να επιβληθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στον σύλλογο του Ηρακλείου.

Ο λόγος είναι η οφειλές προς τον Αλεξάντερ Πέσιτς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου από το 2008 μέχρι το 2010, χωρίς καν να έχει ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής…

Η Super League γνωστοποίησε επισήμως το γεγονός, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση απειλείται με κυρώσεις η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΦΗ είχε 20 βαθμούς, καθώς μετρά έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δέκα ήττες, αλλά πλέον έχει 14 βαθμούς και βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης, καθώς από την 13η έπεσε στην 16η θέση του πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ τα έγγραφα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Γνωστοποιείται ότι σε υποχρεωτική εκτέλεση του υπ΄ αριθμ. 1654/15.1.2015 εγγράφου της ΕΠΟ με το οποίο ζητείται η άμεση αφαίρεση έξι (6) βαθμών από την ΠΑΕ ΟΦΗ (σε εκτέλεση του από 15/1/2015 εγγράφου της FIFA προς την ΕΠΟ αναφορικά με απόφαση της Fifa Disciplinary Committee για τον ποδοσφαιριστή Aleksander Pesic με το οποίο ζητείται επίσης από την ΕΠΟ η άμεση αφαίρεση των εν λόγω βαθμών άλλως απειλείται με κυρώσεις η ΕΠΟ που μπορεί να φτάσουν και μέχρι την αποβολή από τις διοργανώσεις της FIFA) σήμερα, 15/1/2015, αφαιρούνται από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2014-15 έξι (6) βαθμοί από την ΠΑΕ ΟΦΗ».*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλά με Σουλεϊμάνι ο ΠΑΟΚ!!

Σε επαφές με την Μπενφίκα για την απόκτηση του Μίραλεμ Σουλεϊμάνι με τη μορφή δανεισμού είναι ο ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει η Record.

Μιλά με Σουλεϊμάνι ο ΠΑΟΚ!

Ο 26χρονος Σέρβος εξτρέμ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν λόγω τραυματισμού, που υπέστη στον τελικό του Europa League. Το Δεκέμβριο επέστρεψε, αλλά φαίνεται πως δεν είναι στα πλάνα του Ζόρζε Ζέσους.

Ο δεξιοπόδαρος άσος, που μετρά 15 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική του ομάδα, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Στο παρελθόν πέρασε από Παρτιζάν, Χέρενφεϊν και Άγιαξ, ενώ τον Ιούλιο του 2013 μετακόμισε στη Λισαβόνα. Την περασμένη περίοδο είχε 26 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φέτος έχει μόλις 4 εμφανίσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη θεωρία… εύκολα!

Θεωρητικά εύκολες εκτός έδρας αποστολές έχουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα απέναντι σε Χετάφε και Λα Κορούνια για τη 19η αγωνιστική.

Στη θεωρία… εύκολα
Μια ξεκούραστη Κυριακή μπορούν να έχουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εφόσον επιβεβαιώσουν την τεράστια ποιοτική διαφορά από τους αντιπάλους τους στη 19η αγωνιστική.

Η «βασίλισσα», που είναι πρωτοπόρος (στο +1 αλλά και με ματς λιγότερο--με τη Σεβίλλη στη Μαδρίτη-να εκκρεμεί) αντιμετωπίζει τη συμπολίτισσα Χετάφε στον απόηχο του αποκλεισμού της στο Κύπελλο από την Ατλέτικο. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει τους τραυματίες Πέπε, Μόντριτς και τον τιμωρημένο Κοεντράο.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στο «Ριαθόρ» τη Λα Κορούνια θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή μακριά από το «Καμπ Νου», καθώς φέτος έχει μόλις πέντε νίκες σε εννιά ματς εκτός έδρας. Ο Τόμας Βερμάελεν είναι η μόνιμη απουσία για τους «μπλαουγκράνα», που ξεκούρασαν παίκτες στο ματς Κυπέλλου με την Έλτσε.

Η τρίτη Ατλέτικο, με… φόρα από τη μεγάλη πρόκριση επί της Ρεάλ, υποδέχεται τη Γρανάδα, ενώ η τέταρτη Βαλένθια κοντράρεται με την Αλμερία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της Βιγιαρεάλ με την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/01
Κόρδοβα-Εϊμπάρ (21:45)

Σάββατο 17/01
Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο (17:00)
Βαλένθια-Αλμερία (19:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 18/01
Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (18:00)
Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (20:00)
Έλτσε-Λεβάντε (22:00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (22:00)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Σάββατο 24/01
Κόρδοβα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε-Μπαρτσελόνα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ (23:00)
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή 25/01
Λα Κορούνια-Γρανάδα (13:00)
Μπιλμπάο-Μάλαγα (18:00)
Εσπανιόλ-Αλμερία (20:00)
Βαλένθια-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 26/01
Χετάφε-Θέλτα (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαμπρότερος… Λεμπρόν!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς επισκίασε τον Κόμπι Μπράιαντ και οδήγησε τους Καβαλίερς στην έδρα των Λέικερς με 109-102. Με Χάρντεν και καλό «Παπ» οι Ρόκετς τη Θάντερ.

Λαμπρότερος… Λεμπρόν

Δωδεκάλεπτα: 30-30, 61-57, 75-79, 102-109.

Λέικερς (12-28): Χιλ 20, Μπράιαντ 19 (17 ασίστ), Γιανγκ 14, Μπούζερ 9, Τζόνσον 8, Ντέιβις 8, Μπλακ 8, Πράις 5, Κέλι 2.

Καβαλίερς (20-20): Τζέιμς 36, Ίρβινγκ 22, Λοβ 17, Σμιθ 14, Ντελαβεντόβα 6, Τόμπσον 5 (11 ριμπ.), Μάριον 5, Μοζγκόφ 4 (10 ριμπ.).

Με μια εντυπωσιακή πρώτη περίοδο, όπου το επί μέρους σκορ ήταν 40-18, οι Ρόκετς έβαλαν νωρίς τις βάσεις για τη νίκη επί της Θάντερ που ήρθε τελικά άκοπα με 112-101. Ο Τζέιμς Χάρντεν άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 31 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε καλή παρουσία με 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο) σε 6:36. Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά και η ήττα ήρθε μοιραία για τους φιλοξενούμενους.

Δωδεκάλεπτα: 40-18, 64-53, 88-75, 112-101.

Ρόκετς (28-12): Χάρντεν 31 (10 ασίστ, 9 ριμπ.), Αρίζα 17, Μοτιεγιούνας 14, Χάουαρντ 13, Μπέβερλι 13, Σμιθ 13, Μπρούερ 5, Παπανικολάου 5, Ντόρσεϊ 1, Τέρι, Σβεντ.

Θάντερ (18-20): Ντουράντ 24 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 16, Γουέιτερς 16, Τζάκσον 16, Ιμπάκα 13, Πέρκινς 6, Άνταμς 5, Λαμπ 3, Μόροου 2, Ρόμπερσον, Κόλισον, Σμιθ, Τζόουνς.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προβάδισμα ο Σιανί!!

Αλλαγή δεδομένων στον Ολυμπιακό για τον στόπερ, με τον Μικαέλ Σιανί να παίρνει προβάδισμα από τον Νέτο.Δυσκολίες για Κάμπελ, σενάριο για Βάις, επαφή με Ζουκουλίνι.Ερωτηματικό ο Τσόρι για Παναιτωλικό.

Προβάδισμα ο Σιανί

Για το λόγο αυτό και δίχως να έχει διαγραφεί από τη λίστα ο Νέτο, τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως παίρνει… κεφάλι στη μάχη για τη θέση του στόπερ ο Μικαέλ Σιανί. Ο 30χρονος Γάλλος είναι σχετικά εύκολη περίπτωση, καθώς μένει ελεύθερος από τη Λάτσιο στο τέλος της σεζόν, ενώ δεν χρησιμοποιείται πολύ από τους Ρωμαίους (7 εμφανίσεις φέτος). Οριστικές αποφάσεις και εξελίξεις θα υπάρχουν πιθανότατα από Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη μέσα στο weekend.

Όσο για το θέμα του εξτρέμ, η λύση του Βλάντιμιρ Βάις είναι στα υπόψη, καθώς οι δυσκολίες για τον Τζόελ Κάμπελ είναι μεγάλες και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη και ταυτόχρονα εφικτή λύση.

Στο μεταξύ, ο ατζέντης του Μπρούνο Ζουκουλίνι μίλησε στο «Γαύρο» για επαφή με τον Ολυμπιακό, αλλά φαίνεται πως αυτή είχε γίνει διερευνητικά πριν την αντικατάσταση του Μίτσελ. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο να αναφέρω. Ειδικά τώρα που άλλαξε ο προπονητής, ίσως ασχοληθούν με άλλες περιπτώσεις», είπε ο Ντάριο Ντεκούντ για τον 21χρονο μέσο.

Αξιολογεί τους πάντες

Ο Βίτορ Περέιρα το προσεχές διάστημα θα περάσει από μικροσκόπιο όχι μόνο τους παίκτες που βρίσκονται στου Ρέντη, αλλά και όλους όσοι ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας. Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τους πάντες, ειδικά και για τους δανεικούς, προτού αποφασίσει για την… τύχη τους.

Αμφίβολος ο Τσόρι

Από ίωση ταλαιπωρείται ο Τσόρι και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ακολουθεί ήδη φαρμακευτική αγωγή με την ελπίδα να προλάβει το δύσκολο παιχνίδι που έρχεται. Αν είναι διαθέσιμος ο Τσόρι, λογικά δεν θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το σχήμα στην Ξάνθη, ειδάλλως ο Φορτούνης είναι φαβορί για να καλύψει το κενό. Σίγουρα εκτός είναι οι Μποτία, Μιλιβόγεβιτς και Φουστέρ που είναι τραυματίες, όπως και ο Εντινγκά που έχει υποχρεώσεις εν όψει Κόπα Άφρικα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς «γάμο» με Μπεν!

Νέα επαφή είχε την Πέμπτη ο Ζήσης Βρύζας με την πλευρά του Μπεν για να δει τις προθέσεις του και φαίνεται ότι σύντομα θα ανακοινώσει την απόκτηση του ο ΠΑΟΚ. Χρειάζεται υπομονή για Μπλάνκο.

Προς «γάμο» με Μπεν
Οριστικές εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν άμεσα στο θέμα του Μοχάμεντ Μπεν στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζήσης Βρύζας μίλησε με τον μάνατζερ του παίκτη της Βέροιας την Πέμπτη. Θέλησε να δει αν έχουν αλλάξει τα πλάνα του επιθετικού της Βέροιας, καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και μπορεί πλέον να μιλήσει και επισήμως με όποιον σύλλογο θέλει για να κλείσει από τώρα για τη νέα σεζόν.

Με τη «βασίλισσα του Βορρά» υπάρχει προφορική συμφωνία για να αλλάξει «στρατόπεδο» από τώρα ο παίκτης, αλλά πρέπει να δοθούν τα χέρια και με τον ίδιο. Ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Άγγελο Αναστασιάδη. Εκτιμάται ότι σύντομα θα ανακοινώσει την απόκτηση του ο ΠΑΟΚ. Μόνο εκτός απροόπτου δεν θα μετακομίσει στην Τούμπα ο Μπεν.

Νεότερα για τον Σεμπάστιαν Μπλάνκο δεν υπάρχουν. Δεν έχει κλείσει η υπόθεση ούτε θετικά, ούτε αρνητικά και όπως φαίνεται θα καθυστερήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νωρίτερα θα υπάρξουν νεότερα για τον Μπεν απ’ ότι για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

«Καθαρίζουν» με Νίκη Βόλου

Κόντρα σε Νίκη Βόλου θα εκτίσουν τελικά την ποινή τους οι Στέφανος-Κλάοιυς Αθανασιάδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ έχουν μαζέψει κίτρινες κάρτες και ξεκαθαρίστηκε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αν και η ομάδα της Μαγνησίας θα χάσει στα χαρτιά με 3-0 αυτό το ματς, αλλά και όσα της έχουν απομείνει έως το τέλος του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ευκαιρία τους!!

Την ώρα που ο Μάρκους Μπεργκ δηλώνει πως πιστεύει ακράδαντα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Μλάντεν Πέτριτς δείχνει ικανός να αλλάξει τα δεδομένα κερδίζοντας νέο συμβόλαιο.

Η ευκαιρία τους
Για πολλούς στις τάξεις του Παναθηναϊκού η ελπίδα του τίτλου είναι «κρυφή». Όχι όμως για τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δεν κρύβει πως θεωρεί δύσκολο μεν, αλλά εφικτό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Θέλουμε να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίζουμε όσο καλά μπορούμε, θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», δηλώνει στην «Πράσινη» ο Σουηδός σέντερ φορ. «Είναι καλό που έχουμε πολλά παιχνίδια στη Λεωφόρο, ο κόσμος μάς δίνει απίστευτη δύναμη και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να συνεχίσουμε με νίκες. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουμε κι εκτός έδρας, όπως στο ματς με τον Πανιώνιο το Σάββατο», πρόσθεσε.

Ο… άλλος Πέτριτς μπορεί να μείνει

Πριν λίγους μήνες υπήρχε σκέψη ακόμη και να λυθεί το συμβόλαιο του Μλάντεν Πέτριτς το χειμώνα, λόγω της «φτωχής» παρουσίας του μέχρι τότε. Ο Κροάτης φορ, ωστόσο, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και όχι απλώς δεν τίθεται πλέον θέμα να συμβεί αυτό, αλλά αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται να γίνει κουβέντα και για την ανανέωση του συμβολαίου του. Μπορεί να βαδίζει στα 35, αλλά εφόσον συνεχίσει έτσι, δεν θα αποτελεί έκπληξη να του γίνει πρόταση (με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές λόγω ηλικίας) για να παραμείνει έναν ακόμη χρόνο.

Ξεκαθαρίζει για Μπούρμπο

Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Χρήστου Μπούρμπου στον αγώνα με τον Πανιώνιο το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη (19:30). Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο κάνοντας και χθες ατομικό. Πάντως επανέρχονται Δώνης και Μπούι. Η αποστολή θα ανακοινωθεί μετά την απογευματινή προπόνηση (17:00).*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει... τρίτο πρόσωπο!

Συνάντηση για το θέμα της μεταγραφής επιθετικού θα έχουν σήμερα στην ΑΕΚ. Πάνε για… καλοκαίρι Αλμέιδα ή Σα, καθώς προκρίνεται τρίτη λύση. Συλλαλητήριο στην Ευελπίδων.Πονοκέφαλοι Δέλλα εν όψει Αλίμου.

Υπάρχει... τρίτο πρόσωπο
Δύο εβδομάδες απέμειναν για την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και στην ΑΕΚ εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόκτηση σέντερ φορ. Αυτός δεν θα είναι ούτε ο απρόθυμος να παίξει στη Football League Ούγκο Αλμέιδα, ούτε ο Ορλάντο Σα για τον οποίο η Λέγκια αξιώνει 1 εκατ. ευρώ. Αμφότεροι θα απασχολήσουν (υπό προϋποθέσεις κι αν δεν έχει βρεθεί κάποια άλλη λύση που να αρέσει περισσότερο) το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν και αναμένεται να γίνει μια πιο «ηχηρή» κίνηση για την επιθετική γραμμή. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει στα υπόψη του μια τρίτη λύση, που δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά της αλλά ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την «Ένωση» τόσο στη Football League, όσο και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Συλλαλητήριο στην Ευελπίδων

Πλήθος οπαδών της ΑΕΚ θα βρεθούν το πρωί έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να διαδηλώσουν υπέρ των δέκα οπαδών της ομάδας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα επεισόδια στο άλσος και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πολλά τα προβλήματα

Κορδέρο, Κολοβέτσιος και Ντακόλ είναι σίγουρα εκτός, Μπαρμπόσα πιθανότατα θα τους ακολουθήσει, ενώ αμφίβολοι είναι ο Μάνταλος (σφίξιμο στον προσαγωγό), Γιόχανσον, Φαγέ, Τζανετόπουλος και Βούρας (λόγω ίωσης). Με αυτά και με αυτά ο Τραϊανός Δέλλας πονοκεφαλιάζει για την ομάδα που θα παρατάξει την Κυριακή στην Καισαριανή (σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί πως η έδρα δεν αλλάζει παρά το αίτημα της Αστυνομίας) κόντρα στον Άλιμο. Το παρήγορο είναι πως λογικά θα επανέλθει ο πλέον 100% έτοιμος Μπακάκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σπίτι μου, σπιτάκι μου…!

Εκτός έδρας, ψάχνει ακόμη την υπέρβαση. Μέχρι τότε, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός καλείται να διατηρήσει απόρθητο το ΟΑΚΑ στο Top 16, υποδεχόμενος τη Ζαλγκίρις. Η παράδοση και η σύγκριση των ομάδων.

Σπίτι μου, σπιτάκι μου…
Τουλάχιστον μία μεγάλη νίκη μακριά από την έδρα σου είναι συνήθως αναγκαία στο Top 16. Ακόμη περισσότερο αναγκαίο, ωστόσο, είναι να διαφυλάξεις απόρθητο το «σπίτι» σου και ο Παναθηναϊκός έχει αυτό κατά νου υποδεχόμενος απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» έχουν πάρει σχεδόν άριστα φέτος σαν γηπεδούχοι, αφού μοναδική τους ήττα ήταν στο αδιάφορο και ειδικών συνθηκών (μετά το τηλεφώνημα για «βόμβα» και ελλείψει Διαμαντίδη) ματς με την Μπαρτσελόνα στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης. Κατά τα άλλα, έχουν νικήσει στην έδρα τους ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και η Μακάμπι.

Η αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Λιθουανίας, που στις 27 Σεπτεμβρίου είχαν συντρίψει τον Παναθηναϊκό με 76-51, δεν θα είναι εύκολη. Η ομάδα του Γκιντάρας Κραπίκας, που έχει στο πλευρό του τον άλλοτε πράσινο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχει 2/6 φέτος μακριά από το Κάουνας στην Ευρωλίγκα, αλλά επικράτησε σε έδρες όπως της Εφές και της Νίζνι. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λευτέρη Μποχωρίδη που ταλαιπωρείται από θλάση, αλλά επέστρεψαν Σλότερ και Παππάς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία).

Καταπράσινη παράδοση

Ο Παναθηναϊκός μετρά 15 νίκες στις 16 προηγούμενες συναντήσεις του με τη Ζαλγκίρις, ενώ έχει οκτώ επιτυχίες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχος. Μοναδική εξαίρεση, η ήττα με 80-74 στις 6 Νοεμβρίου του 2004 για την πρώτη φάση, όταν ακόμη με την ομάδα της Λιθουανίας αγωνιζόταν ο μεγάλος Άρβιντας Σαμπόνις. Αναλυτικά η προϊστορία:

28/9/95: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 56-59 (Φάση των 16)
05/10/95: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 86-66 (Φάση των 16)
13/09/99: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 66-82 (Πρώτη Φάση)
04/11/99: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 86-82 (Πρώτη Φάση)
17/10/02: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 79-94 (Κανονική Περίοδος)
18/12/02: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 98-84 (Κανονική Περίοδος)
06/11/03: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 80-74 (Κανονική Περίοδος)
08/01/04: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 91-80 (Κανονική Περίοδος)
24/02/05: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 73-84 (Top 16)
17/03/05: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 83-78 (Top 16)
22/10/08: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 78-51 (Κανονική Περίοδος)
04/12/08: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 69-80 (Κανονική Περίοδος)
04/11/11: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 92-75 (Κανονική Περίοδος)
07/12/11: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 59-94 (Κανονική Περίοδος)
28/12/12: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 67-66 (Top 16)
21/02/13: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 73-78 (Top 16)

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Οι κορυφαίοι ανά στατιστική κατηγορία

inner

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης 61-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα 70-68
Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45
Ερυθρός Αστέρας-Γαλατάσαραϊ 22:00
Βαθμολογία: Ρεάλ 3-0, Μακάμπι 2-1, Άλμπα 1-2, Μπαρτσελόνα 1-2, Ζαλγκίρις 1-1, Γαλατάσαραϊ 1-1, Παναθηναϊκός 1-1, Ερυθρός Αστέρας 0-2.

Στ’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-78
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Νίζνι 21:30
Ουνικάχα Μάλαγα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 22:00
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 3-0, Εφές 2-1, Ολυμπιακός 2-0, Νίζνι 1-1, Φενέρ 1-1, Μάλαγα 0-2, Λαμποράλ 0-2, Μιλάνο 0-2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Πόλη του!!

Στον τόπο που έζησε την κορυφαία στιγμή της ιστορίας του και που έχει νικήσει 6 φορές σε 8 ματς την αποψινή του αντίπαλο, ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί της Φενέρ και να πάρει κεφάλι για την πρόκριση.

Στην Πόλη του!


Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν καλά πως αν υποχρεώσουν σε δεύτερη εντός έδρας ήττα την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αποκτήσουν προβάδισμα όχι απλώς για να βρεθούν στα προημιτελικά, αλλά και για να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Ειδικά από τη στιγμή που χθες η Αναντολού Εφές ηττήθηκε από την ασταμάτητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έγινε από νωρίς μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα βασιστεί ξανά στην άμυνα της ομάδας του, που έχει κάνει τη διαφορά στα τελευταία παιχνίδια, εστιάζοντας στον περιορισμό των επιθετικών όπλων της «Φενέρ». Στην επίθεση πολλά θα εξαρτηθούν από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον κολλητό του και κουμπάρο του, Νίκο Ζήση.

Οι πρωταθλητές Τουρκίας θέλουν να «χτίσουν» πάνω στη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Λαμποράλ Κούτσα και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, στην οποία φέτος μετρούν ήδη φέτος τέσσερις ήττες, δύο στο πρωτάθλημα και ισάριθμες στην Ευρωλίγκα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν πέραν των γνωστών απουσιών των Ιωάννη Παπαπέτρου και Δημήτρη Αγραβάνη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Οι έδρες δεν μετρούν…

Κάθε άλλο παρά ισχυρές είναι οι έδρες στην προϊστορία των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (ή παλαιότερα… σκέτο Ούλκερ). Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 16 φορές και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι με 10 νίκες. Μάλιστα στην Πόλη έχουν επικρατήσει στα έξι από τα οκτώ ματς που έχουν δώσει, ωστόσο επί ελληνικού εδάφους οι αποψινοί του αντίπαλοι έχουν πάρει τα μισά από τα οκτώ παιχνίδια που έχουν δώσει. Πέρσι, πάντως, όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο Top 16, είχαν «μιλήσει» οι έδρες. Αναλυτικά η προϊστορία:

23/11/1995: Ολυμπιακός-Ούλκερ 92-76 (Ημιτελικός Γύρος)
18/01/1996: Ούλκερ-Ολυμπιακός 60-72 (Ημιτελικός Γύρος)
08/10/1998: Ολυμπιακός-Ούλκερ 58-72 (Πρώτη Φάση)
19/11/1998: Ούλκερ-Ολυμπιακός 79-89 (Πρώτη Φάση)
07/10/1999: Ούλκερ-Ολυμπιακός 64-86 (Πρώτη Φάση)
18/11/1999: Ολυμπιακός-Ούλκερ 62-73 (Πρώτη Φάση)
17/11/2002: Ολυμπιακός-Ούλκερ 71-77 (Κανονική Περίοδος)
18/12/2002: Ούλκερ-Ολυμπιακός 65-82 (Κανονική Περίοδος)
20/01/2011: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 70-84 (Top 16)
24/02/2011: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 65-80 (Top 16)
27/11/2011: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 81-74 (Κανονική Περίοδος)
01/12/2011: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 86-70 (Κανονική Περίοδος)
31/01/2013: : Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 82-71 (Top 16)
29/03/2013: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 73-78 (Top 16)
03/01/2014: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 95-82 (Top 16)
28/02/2014: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 78-74 (Top 16)

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Οι κορυφαίοι ανά στατιστική κατηγορία

inner

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης 61-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα 70-68
Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45
Ερυθρός Αστέρας-Γαλατάσαραϊ 22:00
Βαθμολογία: Ρεάλ 3-0, Μακάμπι 2-1, Άλμπα 1-2, Μπαρτσελόνα 1-2, Ζαλγκίρις 1-1, Γαλατάσαραϊ 1-1, Παναθηναϊκός 1-1, Ερυθρός Αστέρας 0-2.

Στ’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-78
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Νίζνι 21:30
Ουνικάχα Μάλαγα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 22:00
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 3-0, Εφές 2-1, Ολυμπιακός 2-0, Νίζνι 1-1, Φενέρ 1-1, Μάλαγα 0-2, Λαμποράλ 0-2, Μιλάνο 0-2.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σα Πίντο: «Ήταν ανταγωνιστικός αγώνας»

Στην ανταγωνιστικότητα των δυο ομάδων στάθηκε ο Ρικάρντο Σα Πίντο μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Πλατανιά και Ατρόμητο.

Σα Πίντο:  «Ήταν ανταγωνιστικός αγώνας»
Ο Πορτογάλος τεχνικός των Περιστεριωτών τόνισε πως οι δυο ομάδες έπαιξαν επαγγελματικά και πως παρουσιάστηκαν ισοδύναμες στο γήπεδο, όμως πιστεύει πως οι παίκτες του ήταν πιο ανταγωνιστικοί και έψαξαν περισσότερο το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θεωρεί πως οι παίκτες του είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και άξιζαν να νικήσουν σε γενικές γραμμές.

Αναλυτικά: «Ήταν ένας πολύ ανταγωνιστικός αγώνας, με πολλές μάχες, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και δύο ομάδες που επέδειξαν πολύ επαγγελματισμό. Η ομάδα μας, ο Πλατανιάς και οι διαιτητές, όλοι, ήταν επαγγελματίες. Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. Δεν υπήρχαν πολλές εντυπωσιακές φάσεις, κάτι που θα πρόσφερε θέαμα στον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο, διεκδικήσαμε και οι δύο το γκολ και οι ποδοσφαιριστές μου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Πλατανιάς ήταν πολύ οργανωμένος και δεν μπορέσαμε να παίξουμε την μπάλα που θέλαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Ξεκινήσαμε πιο δυνατά και δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες, ώστε ο αντίπαλος να δημιουργήσει κάποιους κινδύνους, εκτός από κάποιες ατομικές προσπάθειες.

Δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες και έπρεπε να είχαμε σκοράρει. Ουσιαστικά, το αξίζαμε με βάση το παιχνίδι που παίξαμε, να είχαμε νικήσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου, οι οποίοι μάρκαραν, προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Βελτιώνοντας την ομάδα στη συνέχεια, οι ευκαιρίες θα έρχονται πιο συχνά.

Είμαστε λυπημένοι που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ξέραμε ότι ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει με τους αμυντικούς να βγαίνουν και να παίζουν στην επίθεση, με καλές εναλλαγές θέσεων. Ο Τετέ και ο Αγκιλέρα ξέραμε ότι περνάνε μπαλιές και προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε. Δεν αφήσαμε τον Πλατανιά να παίξει το παιχνίδι που ήθελε».

Χριστόπουλος: «Σημαντικός ο βαθμός»

Στη σημασία του βαθμού που απέσπασε ο Πλατανιάς κόντρα στον Ατρόμητο στάθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης στα Περιβόλια.

Χριστόπουλος: «Σημαντικός ο βαθμός»
Ο τεχνικός των Κρητικών θεωρεί πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, ανέλυσε τη δυσκολία του να αντιμετωπίζεις τον Ατρόμητο και έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι από το δεύτερο. Θεωρεί πως η απειρία κάποιων ποδοσφαιριστών δυσκολεύει μερικές φορές την προσπάθεια της ομάδας, στάθηκε στις απουσίες και την κούραση που έχουν όσοι αγωνίζονται συνέχεια, ενώ προανήγγειλε μια μεταγραφή την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά: «Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Μια ομάδα που έχει όχι μόνο πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές, αλλά παίζει και πολύ οργανωμένο ποδόσφαιρο. Έχει τρομερή συνοχή. Έχει πολύ καλές συνεργασίες ιδιαίτερα από τις πτέρυγες, πολύ καλό συντονισμό. Και είναι ένα ρόστερ που "χτίζεται" για πολλά χρόνια και είναι μαζί όλοι αυτοί οι παίκτες.
Αυτό έκανε το έργο μας πάρα πολύ δύσκολο. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να παίξουμε στα ίσια το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Νομίζω ότι ο αντίπαλος δημιούργησε ουσιαστικά μια τελική φάση μέσα από την περιοχή μας. Εμείς είχαμε ουσιαστικά κάποια σουτ και μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Τόρες που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να πιάσουμε τα ίδια στάνταρ απόδοσης όπως στο πρώτο. Είχαμε την αναγκαστική αλλαγή του Μπανανά, είχαμε ένα-δυο παιδιά, τα οποία και είναι φυσιολογικό δεν βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στρατηγική, να αλλάξουμε σχηματισμό και να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή άμυνα και, αν καταφέρναμε να ‘κλέψουμε’ το ματς σε κάποιες φάσεις.

Πιστεύω ότι το καταφέραμε, περιορίσαμε τον αντίπαλο, μας απείλησε κυρίως με κάποιες σέντρες. Χάσαμε και εμείς δυο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιη. Είναι σημαντικός αυτός ο βαθμός για εμάς και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Αν δείτε την αρχική ενδεκάδα της ομάδας μου, θα δείτε ότι παίζουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Ακόμα και ο Μιλούνοβιτς πριν δέκα μέρες έγινε 22 χρονών, ο Μπανανά είναι 23, ο Τσουράκης είναι 24 χωρίς εμπειρίες σε αυτό το επίπεδο. Του Μπεριάν είναι τα πρώτα του παιχνίδια στη Super League. Ο Αλέξης Αποστολόπουλος πάλι είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Έχουμε πολλά νέα παιδιά μέσα στην ομάδα μας.

Σε συνδυασμό με τη δυναμική του αντιπάλου και, σε συνδυασμό ότι κάποια παιδιά σήμερα δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή μέρα, ίσως δεν δημιουργήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο τις φάσεις που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε. Αυτό, όμως, είναι φυσιολογικό απέναντι σε ένα τόσο δυνατό αντίπαλο. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, ίσως δεν είχαμε τις τελικές, τις ευκαιρίες, αλλά προϋποθέσεις δημιουργήσαμε και από στημένες φάσεις, αλλά και στη ροή του αγώνα.

Έχουμε πάρα πολύ σημαντικές απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών μας, οι οποίοι είναι βασικοί στην ομάδα μας και είναι λογικό πως, όταν πάμε για το πέμπτο παιχνίδι σε δυο εβδομάδες, το "βάθος" που έχουμε, ώστε να κάνουμε το απαιτούμενο ροτέισον, να μας δυσκολεύει.

Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Έβγαλαν την ενέργεια που μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο και είχαν πειθαρχία και αυτό είναι το σημαντικό.

Για τον Μπανανά, θα δούμε την Παρασκευή τι ακριβώς ζημιά έχει. Όσον αφορά τον Ναζλίδη, δεν θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι, δεν χρειάζεται να πω κάτι. Σίγουρα, δεν έμεινε εκτός για αγωνιστικούς λόγους. Υπάρχει ένα θέμα το οποίο και εγώ ενημερώθηκα από τη διοίκηση μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Εγώ θα σας πω κάτι. Πάνω από όλους η ομάδα και όσο είμαι εγώ εδώ, η ομάδα θα είναι πάνω από όλους. Όλοι θα έχουμε το ‘εγώ’ μας κάτω από την ομάδα. Όλοι θα ακολουθούμε το σχέδιο και το πλάνο της ομάδας και τίποτα παραπάνω.

Θα δούμε τις επόμενες μέρες για άλλη μεταγραφή. Καθυστερεί μια λύση που έχουμε στο μεταγραφικό κομμάτι, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεταγραφή. Και από εκεί και μετά, θα δούμε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου τι άλλο θα γίνει, δεν θα ήθελα να επεκταθώ, μπορεί να μη γίνει άλλη μεταγραφή».

Το… Μπρα ντε φερ Ιτούδη-Ίβκοβιτς! (pics)

To sportfm.gr, έζησε από κοντά τη μάχη Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη νίκη του Δημήτρη Ιτούδη κόντρα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και σας μεταφέρει κλίμα, παραλειπόμενα και εικόνες από το «Αμπντί Ιπεκτσί».

Το… Μπρα ντε φερ Ιτούδη-Ίβκοβιτς  (pics)
Η τρίτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, περιλαμβάνει τρία σημαντικά ευρωπαϊκά ντέρμπι. Και μπορεί το Μακάμπι-Μπαρτσελόνα στο Τελ Αβίβ που βρήκε νικήτρια την πρωταθλήτρια Ευρώπης να είχε τη μεγαλύτερη λάμψη, όμως και τα δύο της Κωνσταντινούπολης, Εφές-ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός δεν πάνε πίσω σε σπουδαιότητα, βαθμολογικό και φυσικά… ελληνικό ενδιαφέρον.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Νίκος Ζέρβας

Το www.sportfm.gr βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρ των Ζήση και Ομπράντοβιτς και η πρόκληση του να βρίσκεται μία ημέρα πριν και στο έτερο ντέρμπι του 6ου ομίλου ανάμεσα στην Εφές των Περπέρογλου, Ίβκοβιτς, Αγγέλου, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ των Ιτούδη, Χάινς και Τεόντοσιτς, ήταν μεγάλη. Αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα της κίνησης και της απόστασης του να μεταβείς από την Ασιατική στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης (ας είναι καλά το νεόδμητο υποβρύχιο μετρό), οι πύλες του «Αμπντί Ιπεκτσί»… άνοιξαν και το ντέρμπι παίχτηκε μπροστά στα… μάτια μας.

inner

Το γήπεδο δεν γέμισε, αλλά είχε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά (περίπου 9000) φέτος για αγώνα της Εφές, που έχει τους λιγότερους πιστούς από κάθε άλλη τουρκική ομάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και εκκωφαντική, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν πτοήθηκε (78-69). Από τα πρώτα αναγνωριστικά σουτ προθέρμανσης, οι χειραψίες και οι εναγκαλισμοί έδιναν και έπαιρναν, καθώς οι σχέσεις και οι γνωριμίες ανάμεσα στους… αντιπάλους είναι πολλές και διάφορες. Χάινς με Περπέρογλου, Ιτούδης με Περπέρογλου, Ίβκοβιτς-Αγγέλου με Χάινς, Ίβκοβιτς με Τεόντοσιτς και Μπιέλιτσα, Ιτούδης με Ίβκοβιτς κλπ κλπ.

Εκτός από τους… αγωνιζόμενους, στο γήπεδο βρέθηκαν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο εμπορικός διευθυντής, Νίκος Λεπενιώτης που είχαν τετ α τετ με όλους τους… πρώην, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Κώστας Ρήγας, ο παίκτης της Νταρουσάφακα και πρώην των Ολυμπιακού και Εφές, Τζαμόν Γκόρντον και πολλοί μάνατζερ ελλήνων και ξένων παικτών (Λώτσος, Σπανός). Το ντέρμπι βλέπετε κέντριζε πολύ κόσμο. Όταν έγινε το πρώτο τζάμπολ, οι φιλίες και το ευχάριστο κλίμα, έκαναν όπως ήταν φυσικό για λίγο στην άκρη. Στο παρκέ διεξήχθη μία μάχη σώμα με σώμα μέχρι και το 37΄, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς με το πρώτο του εύστοχο τρίποντο διαμόρφωσε το υπέρ της ΤΣΣΚΑ 72-64 και όλα έλαβαν τέλος.

inner

Παρακολουθώντας για πρώτη φορά από κοντά τον Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτο προπονητή, θα καταλάβει κανείς γιατί οι ρώσοι πήραν το ρίσκο να του αναθέσουν το βάρος της τεχνικής ηγεσίας. Το κοουτσάρισμα του Έλληνα τεχνικού ήταν απολαυστικό και εύστοχο (και εν τέλει αποτελεσματικό), ενώ η συμπεριφορά του, έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή τον δασκάλου του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Με τη διαφορά ότι ο Ιτούδης δεν γίνεται… «μελιτζανί», όλα τα άλλα, μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό. Μιλάει (έντονα) συνεχώς με τους παίκτες του πάγκου, δίνει οδηγίες κάθε δευτερόλεπτο, ενώ οι συνεργάτες του τα… ακούνε συχνά πυκνά. Όσο για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, δεν έχει χάσει καθόλου από το νεύρο και την ενέργειά του την ώρα του αγώνα, ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε πως μετά το ματς δεν….μιλιόταν.

inner

Το ντέρμπι πέρασε στην ιστορία, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε απτόητη την πορεία της και στη θύμηση του Έλληνα παρατηρητή του, θα μείνουν δύο συναισθήματα. Υπερηφάνεια που οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του δούλεψαν και δοξάστηκαν στην Ελλάδα (ο Περπέρογλου ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι και ήδη έχει αποκτήσει fun στις τάξεις της Εφές), πρωταγωνιστούν σε μία ξένη χώρα, αλλά και μελαγχολία. Διότι η πικρή αλήθεια είναι πως το τουρκικό μπάσκετ και πρωτάθλημα γενικότερα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου (όπως και η χώρα σε όλους τους τομείς), που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, έχει ωθήσει πολλά αστέρα του παρκέ και των πάγκων στην ξενιτιά.

Καλά δεν θα ήταν να είχαμε ακόμα όλους τους «πρώην» του χθεσινού αγώνα στα μέρη μας; *Πηγή: sport-fm.gr*

Οικονομίδης: «Αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια των συνομιλητών του»

Ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται εντός της ημέρας να συναντήσει τον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη.

Ο Απόστολος Οικονομίδης, μιλώντας στο αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» αμφισβητεί το αν οι δυο συνομιλητές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν την ειλικρινή πρόθεση να συμπορευτούν για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ξέρω ότι ο Σαββίδης λέει τα πράγματα με το όνομά τους και έχει καθαρές θέσεις. Αμφιβάλλω όμως αν συμβαίνει το ίδιο με τους Αλαφούζο, Μελισσανίδη και αν έχουν την πρόθεση να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάτε ότι και οι δυο έχουν θέματα με την κατασκευή των γηπέδων τους. Φοβάμαι δηλαδή αν αυτή η ταύτιση είναι συγκυριακή και για ίδιον όφελος. Εύχομαι οι συνομιλητές του Σαββίδη ναι είναι ειλικρινείς»
*Πηγή: metrosport.gr*

Στη Μυτιλήνη ο Βλάχος!

Έτοιμος να αναλάβει την Καλλονή είναι ο Βαγγέλης Βλάχος. Ήδη στη Μυτιλήνη ο 53χρονος τεχνικός, που είναι έτοιμος να διαδεχτεί τον Γιάννη Μαντζουράκη.

Στη Μυτιλήνη ο Βλάχος
Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση της πρόσληψης του Βαγγέλη Βλάχου από την Καλλονή.

Ο 53χρονος τεχνικός βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στη Μυτιλήνη για τις τελικές συζητήσεις κι αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο τις υπογραφές, προκειμένου να αντικαταστήσει άμεσα τον Γιάννη Μαντζουράκη.

Αν όλα πάνε καλά, ίσως κάνει ντεμπούτο ακόμη και τη Δευτέρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για τη 19η αγωνιστική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επικρατέστερος ο Βαγγέλης Βλάχος!

Από τον Βαγγέλη Βλάχο αναμένεται να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στην τεχνική ηγεσία της Καλλονής μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Ματζουράκη. Στη λίστα και ο Σάκης Τσιώλης.

Επικρατέστερος ο Βαγγέλης Βλάχος
Ο Βαγγέλης Βλάχος θα διαδεχθεί σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο της Καλλονής. Ο 64χρονος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από απόφαση της διοίκησης την επομένη της ήττας με 2-1 από τον ΠΑΟΚ και από τότε έχουν γίνει κινήσεις για τρεις τεχνικούς.

Δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Γιώργου Παράσχου, καθώς ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου δεν καίγεται να επιστρέψει στους πάγκους, ενώ έχει μείνει χωρίς ομάδας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και απολύθηκε από τον σύλλογο του Περιστερίου.

Στη λίστα υπάρχει και ο Σάκης Τσιώλης, αλλά μάλλον ούτε αυτός θα αναλάβει τους νησιώτες. Κατά πάσα πιθανότητα ο Βαγγέλης Βλάχος θα μεταβεί σήμερα στη Μυτιλήνη για να πιάσει δουλειά. Ο 53χρονος προπονητής δεν έχει εργαστεί σε κάποια ομάδα από το φθινόπωρο του 2012, όταν και απομακρύνθηκε από την ΑΕΚ μετά το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε κάνει η Ένωση τη σεζόν που έπεσε.

Συγκεκριμένα, μετά από πέντε ματς πήρε μόλις μια ισοπαλία (με Άρη) και έχασε με διαφορά ενός τέρματος από Αστέρα Τρίπολης, SKODA Ξάνθη, ΟΦΗ και Πανιώνιο.

Επίσης, έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής σε SKODA Ξάνθη, Παναχαϊκή, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φωστήρα, Καλλιθέα, Ιωνικό, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η Καλλονή είναι στην 10η θέση της Super League με 23 βαθμούς, καθώς μετά από 18 ματς μετρά πέντε νίκες, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα πράγμα πρέπει να ζητήσει ο ΠΑΟΚ από την ΕΠΟ…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την ΚΕΔ που δεν αλλάζει, για το μάταιο των ανακοινώσεων του ΠΑΟΚ, για την “εσύ κι' ο γρύλος σου” στάση του τελευταία και για την μοναδική απαίτηση που πρέπει να έχει…
Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είχα γράψει ότι ο ΠΑΟΚ το πήρε το ματς γιατί ασχολήθηκε μόνο με το ματς. Προφανώς υποπτεύονταν ότι ο διαιτητής μπορούσε να τον αδικήσει... Το ότι δεν είπε κουβέντα όμως και δεν άφησε κανέναν από τους παίκτες του να πει κουβέντα κάνοντάς τους ολόκληρο φροντιστήριο να μην… τσιμπήσουν ήταν ο βασικός λόγος που αυτοί έμειναν συγκεντρωμένοι και πήραν τελικά το τρίποντο που ακόμη και σήμερα τους κρατά ζωντανούς στο πρωτάθλημα. Διότι αν σε εκείνο το ματς είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός
η διαφορά σήμερα θα ήταν στο +8 και το… πουλάκι θα είχε πετάξει…

Προσοχή, δεν λέω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει λόγους να γκρινιάζει, να βγάζει ανακοινώσεις, να θεωρεί εαυτόν αδικημένο στην πορεία του πρωταθλήματος. Λέω ότι αυτό δεν τον οδηγεί πουθενά, αν γίνεται χωρίς μέτρο... Δηλαδή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η διαιτησία ήταν καλή και τις τελευταίες 4-5 αγωνιστικές χάλασε; Όχι φυσικά. Η διαιτησία ήταν πάντα όπως ήταν, μόνο που ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν λίγο καιρό έβλεπε όσα γίνονταν, τα κατέγραφε, αλλά δεν τα άφηνε να περάσουν στην ομάδα, στα αποδυτήρια.

Τι έγινε στη Μυτιλήνη με τον Κάτσε; Απλό. Ο Μήτσιος δίνει δύο, τρία, ανάποδα φάουλ σε 30 λεπτά παιχνιδιού. Ο Κάτσε ο οποίος είναι στην πρίζα όπως και όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, τον αρχίζει στα καντήλια. Βούτυρο στο ψωμί του Μήτσιου και του κάθε Μήτσιου. Μου έδωσες το πάτημα να εφαρμόσω το γράμμα του νόμου. Πάρε την κόκκινη και τράβα για ντουζ νωρίς…
Ο Αναστασιάδης παθαίνει αμόκ. «Πάμε να φύγουμε ρε, πάμε τώρα να φύγουμε…». Οι μισοί παίκτες ακολουθούν την εντολή και σηκώνονται να φύγουν. Εμφανίζονται κανά δύο ψύχραιμοι, ανάμεσά τους ο Τερζής (προπονητής τερματοφυλάκων) και τους συγκρατούν, το μυαλό του Αναστασιάδη ξεκολλάει, ο Βρύζας λειτουργώντας έξυπνα μπουκάρει στο γήπεδο για να ηρεμήσει τους δικούς του και να καντηλιάσει αυτός τον ρέφερι γιατί τυχόν δική του τιμωρία δεν θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα και ευτυχώς το παιχνίδι συνεχίζεται.


Φανταστείτε να είχε φύγει ο ΠΑΟΚ από το γήπεδο. Τι θα έλεγε μετά. Θα έστελνε το βίντεο του ματς με την Καλλονή στην ΟΥΕΦΑ και θα έλεγε “να δείτε γιατί έφυγα...”. Θα τους περνούσαν για τρελούς, ενώ φυσικά δεν είναι... Η μήπως θα τους έλεγαν φύγαμε σε αυτό το ματς, γιατί σε άλλα μας είχαν σφάξει... Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο, επικράτησε η λογική.

Μέσα στο αλαλούμ, ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που δεν ξέρει λέξη ελληνικά, που δεν ξέρει λέξη αγγλικά, ο Περέιρα προσπαθούσε να τους πείσει όλους να παίξουν μπάλα. Είναι ο μόνος που καταλάβαινε όχι μόνο ότι ο διαιτητής θα παίξει Καλλονή 60-40, αλλά και κάτι ακόμη, πολύ βασικό. Ότι ο αντίπαλος είναι ομάδα της σειράς. Ότι από σύμπτωση είναι μπροστά στο σκορ και ότι αν ο ΠΑΟΚ παίξει λίγο, έστω και με δέκα θα νικήσει.
Στην ανάπαυλα τα μυαλά κρυώνουν. Ο Ανασταδιάδης λέει τους πείσμωσε ο Μήτσιος. Εγώ λέω μπούρδες. Μήτσιους ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει κάθε Κυριακή, γιατί δεν παίζει έτσι σε κάθε ματς; Ο Περέιρα μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι συγκεντρωμένος να παίξει ποδόσφαιρο. Βάζει δύο γκολ και η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος…


Ο ΠΑΟΚ πλησιάζει με την πολιτική που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό όχι να γίνει ο τρελός του χωρίου όπως λέει ο ίδιος στην ανακοίνωση του, αλλά “ο γραφικός του χωριού”. Ο ΠΑΟΚ πλησιάζει στο ανέκδοτο... εσύ και ο γρύλος σου. Ολοι ξέρουμε πώς και γιατί σφυρίζουν έτσι οι Ελληνες διαιτητές. Ολοι ξέρουμε αν ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο που φωνάζει ή όχι, αλλά όλοι έχουμε επίσης μάτια και βλέπουμε.


Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φωνάζει για ότι έγινε στην Λειβαδιά κι' ας νίκησε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φωνάζει για ότι έγινε στην Τρίπολη κι' ας έχασε την μπάλα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φωνάζει για ότι έγινε στην Τρίπολη στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ γενικά μπορεί να φωνάζει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά αν αρχίζει να φωνάζει για “σφαγή” στο ματς με τον Πανιώνιο, στο οποίο ανεξάρτητα από το αν νίκησε, το έκανε με ένα τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι λίγο πριν το φινάλε του ματς, με το οποίο έκανε το 3-2 και με ένα γκολ που ακυρώθηκε στον Πανιώνιο στο 90', για φάση που ακόμη τραβάμε γραμμές και μετράμε αν ο ώμος του παίκτη του Πανιωνίου ήταν πιο μπροστά από την πλάτη του παίκτη του ΠΑΟΚ, τότε δεν θα βρούμε άκρη. Αν ο διαιτητής στο Πανιώνιος ΠΑΟΚ είχε δόλο, ο ΠΑΟΚ απλά δεν θα κέρδιζε. Ούτε αυστηρό πέναλτι θα έπαιρνε για να κάνει το 3-2, ούτε γκολ του Πανιωνίου θα ακυρώνονταν στο 90', πώς να το κάνουμε. Λες και δεν ξέρουμε από “σφαγές” και δόλο στην Ελλάδα...


Ο διαιτητής που θέλει να σε σφάξει, δεν τα κάνει αυτά και ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να το ξέρει καλύτερα από εμένα. Οπως επίσης θα έπρεπε να ξέρει ότι στην Μυτιλήνη δεν υπήρξε καμία σφαγή... Αν στον ΠΑΟΚ έχουν αγανακτήσει τόσο πολύ με όσα συμβαίνουν δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους κατηγορήσει. Καλά κάνουν. Αν θέλουν να φύγουν από το πρωτάθλημα, πάλι δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αυτή την απόφαση. Αλλά αυτό αν θέλεις να το κάνεις, το κάνεις δεν το λες. Αν στον ΠΑΟΚ αποφασίσουν να μπουν στη λογική... κι' εσύ κι' ο γρύλος σου, τότε ο κίνδυνος να χάσουν το δίκιο τους είναι μεγάλος...


Οπως θα χάσουν όλοι το δίκιο τους, όταν αρχίζουν και διυλίζουν τον κώνωπα... Αν είναι να πιστεύουμε ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός επειδή ο Πέτριτς (μάλλον ήταν εκατοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο παίκτη του Λεβαδειακού), ή αν είναι να θεωρούμε τα τρία ανάποδα φάουλ στο Καλλονή - ΠΑΟΚ “σφαγή στο γόνατο”, τότε την έχουμε χάσει την μπάλα τελείως κι' ας ασχοληθούμε με τίποτα άλλο.

Επαναλαμβάνω, προφανώς και σε πολλά απ' όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει δόλος. Ποιός αμφιβάλλει για το αυτονόητο. Οταν όμως καταργήσουμε το ανθρώπινο λάθος σε βάρος ή υπέρ οποιουδήποτε, όταν καταλήξουμε στο εσύ και ο γρύλος σου, όπως το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ, τότε αποκλείεται να βρούμε άκρη...

Αλλα ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. Ας δούμε κάτι σημαντικότερο. Αν ο ΠΑΟΚ θα αποφασίσει τι θέλει να συμβεί στο τέλος της σεζόν. Να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα που πήρε ή να έχει να πει (δικαίως) τα όσα έχει να πει για τον τρόπο με τον οποίο το έχασε...

Ο μόνος δρόμος που έχει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο είναι αυτός του Περέιρα. Αυτός του Αναστασιάδη μέχρι πριν τέσσερις πέντε αγωνιστικές όταν είχε κάνει focus στον τίτλο και δεν άφηνε κανέναν να του δηλητηριάσει έστω και με αιτία τα αποδυτήρια. Εδώ και ένα μήνα ο Αγγελος τον έχει χάσει αυτόν τον προσανατολισμό. Και είναι φανερό γιατί…
Εγώ αν ήμουν ΠΑΟΚ ένα πράγμα θα απαιτούσα από την ΕΠΟ. Ούτε διαιτητές, ούτε ΚΕΔ, ούτε τίποτα ανάλογο. Παιδιά ανακοινώστε αύριο τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Αύριο όμως και φυσικά να μην είναι ο Αγγελος…
Μετά ο ΠΑΟΚ θα πάει για πρωτάθλημα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν ο Άγγελος ντύθηκε Σκόρδας!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για...αδικίες, αγανάκτηση, διαιτητές και υποκρισία!
Στην Θεσσαλονικη ανέκαθεν ζούμε μαγικές στιγμές σε σχέση με το πως προσεγγίζουμε τους όρους διαιτησία, ΕΠΟ, εύνοια, αδικία. Οι... έννοιες αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με τα “θέλω” των οπαδών των ομάδων, τα...πρέπει τον τοπικών ΜΜΕ, τις φωνές των...Μακεδονομάχων.
 
Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που πάντα βρίσκονταν, αν όχι απέναντι από το σύστημα γιατί οι περισσότεροι εκ των παραγόντων του ήταν λιγόψυχοι, σίγουρα έξω από αυτό. Πραγματικά η λέξη ανόητος είναι πολύ φτωχή να χαρακτηριστεί όλους αυτούς που ισχυρίζονταν πχ πέρσι ότι ο ΑΡΗΣ ήταν ομάδα του συστήματος γιατί πήρε δανεικούς από τον Ολυμπιακό και την ίδια στιγμή κάθε Κυριακή σφαγιάζονταν χωρίς έλεος.
 
Μήπως θυμάται κανείς τους διαιτητές για τους οποίους το gazzetta.gr μου επέτρεπε να αρθρογραφώ κάθε εβδομάδα; Να θυμίσω ορισμένα από τα ονόματα; Βοσκάκης, Καλογερόπουλος, Μάνταλος, Μαντάκης, Δελφάκης, Μήτσιος Καμπαξής, Ιωαννίδης, Σπάθας, Αρετόπουλος. Σας λένε κάτι αυτά τα ονόματα; Να πιάσω τους βοηθούς; Δεν έχει νόημα. Όλοι αυτοί μαζί και ο Σιδηρόπουλος είχαν φτάσει τους Αρειανούς σε σημείο απόγνωσης και τρέλας. 
 
Αυτά που ακούω εδώ και λίγες μέρες από τους φίλους συμπολίτες, μου θυμίζουν ακριβώς όσα άκουγα από τους Αρειανούς όχι βέβαια μόνο πέρσι,αλλά και τα προηγούμενα χρόνια των Παμποριδοσταυριδίδων.
 
Οι φωνές του να πάρεις την ομάδα και να φύγεις, βγήκαν τώρα στο προσκήνιο από την πλευρά των συμπολιτών που σε αντίστοιχες αλλά καθόλου ανάλογες περιπτώσεις(γιατί τέτοιες σφαγές δεν δέχθηκαν ποτέ) χαρακτήριζαν ως “καραγκιοζιλίκια μικρής ομάδας” τις διαμαρτυρίες του ΑΡΗ. 
 
Ο ΑΡΗΣ όμως έχασε την μία χρονιά την Ευρώπη επειδή ο Μάνταλος έδωσε πέναλτι και άφησε με 9 τον Παναθηναικό μέσα στον Βόλο του Μπέου (και ο ΠΑΟΚ ήταν 1 βαθμό πιο πάνω και στην Ευρώπη), ο ΑΡΗΣ έχασε την Ευρώπη γιατί η κυρία Κουρομπίλια προφασίστηκε τραυματισμό στο ματς με την Τρίπολη με τα γνωστά επακόλουθα, ο ΑΡΗΣ έπεσε κατηγορία γιατί σε 10 τουλάχιστον παιχνίδια πέρσι με αποκορύφωμα τα Χανια και το παιχνίδι με τον Πλατανιά κατακρεουργήθηκε από όλους αυτούς τους κυρίους που τώρα τους ονομάζουν ως κομμάτι του συστήματος απέναντι στο οποίο...μάχονται οι σύγχρονοι Μακεδονομάχοι τ ορισμένων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που με τους πραγματικούς Μακεδονομάχους έχουν τόση σχέση όση οι Σκοπιανοί με την Μακεδονία.
 
Αλήθεια πέρσι στην παρωδία στα Χανιά στην “συστημική” ομάδα όπως την χαρακτηρίζουν οι φίλοι συμπολίτες ποιος ήταν προπονητής; Τότε που ο Σκόρδας ήθελε να πάρει την ομάδα και να φύγει και ο Σούλης Παπαδόπουλος κράτησε τους 9 παίκτες του ΑΡΗ γιατί είχαν αποβληθεί Μπουγαίδης, Μπακασέτας για εξύβριση και είχε μετρήσει ένα γκολ που ποτέ δεν πέρασε την γραμμή.
 
Τότε κάποιος, που χθες ντύθηκε Σκόρδας δήλωσε μετά το ματς, ότι δεν είδε, δεν άκουσε και δεν ασχολείται με την διαιτησία. Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά σφαγιάστηκε μία ομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και κατ' επέκταση να διαλυθεί και να παίζει τώρα στην Γ εθνική.
 
Από την Μυτιλήνη ο Αναστασιάδης θα έπαιρνε την ομάδα να φύγει γιατί αποβλήθηκε ένας παίκτης του, που έβρισε πατόκορφα τον διαιτητή και σωστότατα αποβλήθηκε; Ή για 3 ανάποδα φάουλ; Ή μήπως δεν ήταν πέναλτι στο τέλος; Η απάντηση είναι όχι. Θα πω βέβαια ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Μήτσιος έπαιζε ξεκάθαρα Καλλονή. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε συνηθίσει να τον παίζουν αλλιώς. 
 
Είχε συνηθίσει είτε να έχει το 50-50, είτε να ευνοείται...πολύ με πέναλτι και γκολ οφσάιτ, είτε...λίγο με τον τρόπο που ο Μήτσιος σφύριζε χθες στην Μυτιλήνη υπέρ των γηπεδούχων (ανάποδα φάουλ, ανοχή στα μαρκαρίσματα, επιλεκτικά κάρτες κτλ).
Αυτό που αντιμετωπίζει δηλαδή κάθε χρόνο ο Αρειανός για να φτάσουμε να γίνουμε διαιτητολάγνοι. Στον ΑΡΗ όμως όταν υπήρχαν σφαγές, προτάσσονταν από τους συμπολίτες ή κακή απόδοση του ΑΡΗ. Και αυτό πέρασε στην συνέχεια και από...λιγόψυχους “Αρειανούς” που στην τρέλα του να χτυπήσουν τον Αθανασιάδη, τον Κόντη, τον Σκόρδα ή τον Ηλιάδη, χτυπούσαν τον ΑΡΗ. 
 
Σήμερα όλη μέρα στην Θεσσαλονίκη ακόμα και επαγγελματίες δημοσιογράφοι σημείωναν ότι ναι μεν ο Κάτσε έβρισε τον Μήτσιο, αλλά δεν έπρεπε να τον αποβάλει γιατί όταν ο Μανιάτης ή ο Τοροσίδης έβριζαν και αυτοί τον διαιτητή δεν τους απέβαλε. 
 
Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Κανείς δεν θέλει το 50-50. Όλοι θέλουν να κερδίζουν με κάθε τρόπο. Όπως με τον Σταυρίδη στο 3-0 επί Γκαγκάτση με τον κ. Χατζηαποστόλου να δηλώνει ότι ήταν μία πολύ καλή διαιτησία και ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. 
 
Η υποκρισία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής για τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων ανθρώπων στους οποίους “απαγορεύεται” η κριτική γιατί στις 5 κουβέντες που θα πουν θα μιλήσουν και για τον Θεό ή την Παναγία. Μου θυμίζουν τους Γραμματείς και Φαρισαίους...
 
Ή για όσα λένε για την ΕΠΟ...σήμερα. Πόσες αλήθεια ομάδες θα ήθελαν να μπούμε σε μία διαδικασία εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης. Αυτό που γίνεται με τον ΟΦΗ που σήμερα ήρθε χαρτί από την ΦΙΦΑ για ένα παίκτη που έπαιξε από το 2008 ως το 2011(!!!) είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό. Άδεια όμως κανονικά!!! Πώς ακριβώς πήραν άδεια τα Γιάννενα και ο Παναθηναικός και στην συνέχεια...κόπηκαν από την ΟΥΕΦΑ που όμως εξετάζει ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που εξετάζει και η ΕΠΟ; Ο ΑΡΗΣ όμως δεν πήρε γιατί δεν είχε πλάνο...βιωσιμότητας!!!
 
Οι επιτροπές της ΕΠΟ τώρα έγιναν κακές; Άλλαξαν σύνθεση; Άλλαξαν τρόπο σκέψης; Άλλαξαν οι νόμοι; Μάλλον φέτος άλλαξαν τα...κόζια!
 
Ο ΑΡΗΣ είναι μία από τις ομάδες που πλήρωσαν πολύ ακριβά το γεγονός ότι ποτέ δεν βρέθηκε εντός του συστήματος. Ακόμα και την προκαταβολή του Γιαννιώτα, που πήρε από τον Ολυμπιακό, την επέστρεψε πίσω αφού δεν έγινε η μεταγραφή και την πέρασε από τα βιβλία του!!!
 
Ομάδες που συμμετείχαν επί σειρά ετών στο σύστημα και βρέθηκαν έξω από αυτό γιατί πλέον το κομμάτι του τριτότεταρτου δεν τους αρκεί, αλλά θέλουν να φάνε τον πρώτο έχουν πλημμυρίσει από υποκρισία. Κανείς τους δεν θέλει ισονομία. Κανείς τους δεν θέλει εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, κανείς τους δεν θέλει να καθαρίσει το πρωτάθλημα μας από την βρωμιά και την δυσωδία που το έχει κυριεύσει. Το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν ο Φαταούλας στην θέση του Φαταούλα. Όπως και να το κάνουμε είναι πολλά τα λεφτά...ΑΡΗ!
 
ΥΓ1 Ο Κάλας σήμερα πλήρωσε 15νθημέρο Γενάρη, μία εβδομάδα μετά τον Δεκέμβριο που δεν ήταν δική του χρήση. Ο ΑΣ πήρε... δώρο 20.000 δολάρια, η ομάδα έχει κάνει 4 μεταγραφές Α εθνικής και πλέον πρέπει να τρέξει και την εκκαθάριση που ψηφίστηκε σήμερα από την ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι όσο λειτουργεί έτσι θα έχει την στήριξη όλου του κόσμου του ΑΡΗ καθώς και οι τελευταίοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν και τις διαφορές με το παρελθόν, αλλά και την διαφορά από την μία της αλήθειας με την αβάντα και από την άλλη της εσκεμμένης λασπολογίας για να παραμείνει ο ΑΡΗΣ σε επίπεδα  Γ εθνικής υπό την σκέπη μιντιακών θιασωτών, του μία ομάδα, μία πόλη. Στα δικά μου μάτια ήταν η καλύτερη λύση για το σήμερα της ομάδας. Στο χέρι του είναι να αποδείξει σε όλους ότι είναι το καλύτερο και για το...αύριο. Είναι υπό διαρκής κρίση. Με καλή προαίρεση όμως και με γνώμονα τον ΑΡΗ και μόνο.
 
ΥΓ2 Διπλό μέσα στην Καβάλα. Τίποτα άλλο...
 
ΥΓ3 Πληροφορούμαι ότι τα περιβόητα 43 δικαστήρια για το...ξεπάγωμα είναι μέσα στον Φλεβάρη. Θα το τσεκάρω για να δω αν οι κραυγές αποχώρησης είναι το τυράκι για την αξιολόγηση αντιδράσεων πριν την μεγάλη... έξοδο. Γιατί αλλιώς θα είναι να μην πληρώσεις τα χρέη που παρακαλάς να πληρώσεις (γελάνε και τα παγωμένα χρέη εκτός από τις πέτρες) σε κάνα μήνα και αλλιώς θα είναι να...αποχωρήσεις “αηδιασμένος” από την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να πας στην Γ εθνική για να... σβήσεις τα παγωμένα. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ...ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Από την άλλη εφόσον αντιληφθείς ότι δεν γίνεται να μην πληρώσεις (ήμαρτον από το 2002 είναι ορισμένα) και επιτέλους θέλεις πράγματι να το κάνεις, τα πράγματα είναι απλά. Αποσύρεις τις προσφυγές και μπαίνεις στο νόμο Ορφανού. Από την άλλη μία καλή δικαιολογία για μία ακόμα αναβολή είναι αν αλλάξει η κυβέρνηση, ότι άλλαξε η κυβέρνηση. Ε, καλό έτσι; Για κρατήστε το... 
 
ΥΓ4 Σκέφτεστε αν ο Μαντζουράκης το συγκεκριμένο κοουτσάρισμα με παίκτη παραπάνω σε άσο ημίχρονο, διπλό τελικό, το έκανε με άλλον αντίπαλο τι θα ακούγαμε; Αλήθεια γιατί τον φάγατε τον άνθρωπο εκεί στην Μυτιλήνη;

*Πηγή: gazzetta.gr*