Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Όταν ο Άγγελος ντύθηκε Σκόρδας!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για...αδικίες, αγανάκτηση, διαιτητές και υποκρισία!
Στην Θεσσαλονικη ανέκαθεν ζούμε μαγικές στιγμές σε σχέση με το πως προσεγγίζουμε τους όρους διαιτησία, ΕΠΟ, εύνοια, αδικία. Οι... έννοιες αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με τα “θέλω” των οπαδών των ομάδων, τα...πρέπει τον τοπικών ΜΜΕ, τις φωνές των...Μακεδονομάχων.
 
Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που πάντα βρίσκονταν, αν όχι απέναντι από το σύστημα γιατί οι περισσότεροι εκ των παραγόντων του ήταν λιγόψυχοι, σίγουρα έξω από αυτό. Πραγματικά η λέξη ανόητος είναι πολύ φτωχή να χαρακτηριστεί όλους αυτούς που ισχυρίζονταν πχ πέρσι ότι ο ΑΡΗΣ ήταν ομάδα του συστήματος γιατί πήρε δανεικούς από τον Ολυμπιακό και την ίδια στιγμή κάθε Κυριακή σφαγιάζονταν χωρίς έλεος.
 
Μήπως θυμάται κανείς τους διαιτητές για τους οποίους το gazzetta.gr μου επέτρεπε να αρθρογραφώ κάθε εβδομάδα; Να θυμίσω ορισμένα από τα ονόματα; Βοσκάκης, Καλογερόπουλος, Μάνταλος, Μαντάκης, Δελφάκης, Μήτσιος Καμπαξής, Ιωαννίδης, Σπάθας, Αρετόπουλος. Σας λένε κάτι αυτά τα ονόματα; Να πιάσω τους βοηθούς; Δεν έχει νόημα. Όλοι αυτοί μαζί και ο Σιδηρόπουλος είχαν φτάσει τους Αρειανούς σε σημείο απόγνωσης και τρέλας. 
 
Αυτά που ακούω εδώ και λίγες μέρες από τους φίλους συμπολίτες, μου θυμίζουν ακριβώς όσα άκουγα από τους Αρειανούς όχι βέβαια μόνο πέρσι,αλλά και τα προηγούμενα χρόνια των Παμποριδοσταυριδίδων.
 
Οι φωνές του να πάρεις την ομάδα και να φύγεις, βγήκαν τώρα στο προσκήνιο από την πλευρά των συμπολιτών που σε αντίστοιχες αλλά καθόλου ανάλογες περιπτώσεις(γιατί τέτοιες σφαγές δεν δέχθηκαν ποτέ) χαρακτήριζαν ως “καραγκιοζιλίκια μικρής ομάδας” τις διαμαρτυρίες του ΑΡΗ. 
 
Ο ΑΡΗΣ όμως έχασε την μία χρονιά την Ευρώπη επειδή ο Μάνταλος έδωσε πέναλτι και άφησε με 9 τον Παναθηναικό μέσα στον Βόλο του Μπέου (και ο ΠΑΟΚ ήταν 1 βαθμό πιο πάνω και στην Ευρώπη), ο ΑΡΗΣ έχασε την Ευρώπη γιατί η κυρία Κουρομπίλια προφασίστηκε τραυματισμό στο ματς με την Τρίπολη με τα γνωστά επακόλουθα, ο ΑΡΗΣ έπεσε κατηγορία γιατί σε 10 τουλάχιστον παιχνίδια πέρσι με αποκορύφωμα τα Χανια και το παιχνίδι με τον Πλατανιά κατακρεουργήθηκε από όλους αυτούς τους κυρίους που τώρα τους ονομάζουν ως κομμάτι του συστήματος απέναντι στο οποίο...μάχονται οι σύγχρονοι Μακεδονομάχοι τ ορισμένων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που με τους πραγματικούς Μακεδονομάχους έχουν τόση σχέση όση οι Σκοπιανοί με την Μακεδονία.
 
Αλήθεια πέρσι στην παρωδία στα Χανιά στην “συστημική” ομάδα όπως την χαρακτηρίζουν οι φίλοι συμπολίτες ποιος ήταν προπονητής; Τότε που ο Σκόρδας ήθελε να πάρει την ομάδα και να φύγει και ο Σούλης Παπαδόπουλος κράτησε τους 9 παίκτες του ΑΡΗ γιατί είχαν αποβληθεί Μπουγαίδης, Μπακασέτας για εξύβριση και είχε μετρήσει ένα γκολ που ποτέ δεν πέρασε την γραμμή.
 
Τότε κάποιος, που χθες ντύθηκε Σκόρδας δήλωσε μετά το ματς, ότι δεν είδε, δεν άκουσε και δεν ασχολείται με την διαιτησία. Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά σφαγιάστηκε μία ομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και κατ' επέκταση να διαλυθεί και να παίζει τώρα στην Γ εθνική.
 
Από την Μυτιλήνη ο Αναστασιάδης θα έπαιρνε την ομάδα να φύγει γιατί αποβλήθηκε ένας παίκτης του, που έβρισε πατόκορφα τον διαιτητή και σωστότατα αποβλήθηκε; Ή για 3 ανάποδα φάουλ; Ή μήπως δεν ήταν πέναλτι στο τέλος; Η απάντηση είναι όχι. Θα πω βέβαια ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Μήτσιος έπαιζε ξεκάθαρα Καλλονή. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε συνηθίσει να τον παίζουν αλλιώς. 
 
Είχε συνηθίσει είτε να έχει το 50-50, είτε να ευνοείται...πολύ με πέναλτι και γκολ οφσάιτ, είτε...λίγο με τον τρόπο που ο Μήτσιος σφύριζε χθες στην Μυτιλήνη υπέρ των γηπεδούχων (ανάποδα φάουλ, ανοχή στα μαρκαρίσματα, επιλεκτικά κάρτες κτλ).
Αυτό που αντιμετωπίζει δηλαδή κάθε χρόνο ο Αρειανός για να φτάσουμε να γίνουμε διαιτητολάγνοι. Στον ΑΡΗ όμως όταν υπήρχαν σφαγές, προτάσσονταν από τους συμπολίτες ή κακή απόδοση του ΑΡΗ. Και αυτό πέρασε στην συνέχεια και από...λιγόψυχους “Αρειανούς” που στην τρέλα του να χτυπήσουν τον Αθανασιάδη, τον Κόντη, τον Σκόρδα ή τον Ηλιάδη, χτυπούσαν τον ΑΡΗ. 
 
Σήμερα όλη μέρα στην Θεσσαλονίκη ακόμα και επαγγελματίες δημοσιογράφοι σημείωναν ότι ναι μεν ο Κάτσε έβρισε τον Μήτσιο, αλλά δεν έπρεπε να τον αποβάλει γιατί όταν ο Μανιάτης ή ο Τοροσίδης έβριζαν και αυτοί τον διαιτητή δεν τους απέβαλε. 
 
Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Κανείς δεν θέλει το 50-50. Όλοι θέλουν να κερδίζουν με κάθε τρόπο. Όπως με τον Σταυρίδη στο 3-0 επί Γκαγκάτση με τον κ. Χατζηαποστόλου να δηλώνει ότι ήταν μία πολύ καλή διαιτησία και ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. 
 
Η υποκρισία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής για τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων ανθρώπων στους οποίους “απαγορεύεται” η κριτική γιατί στις 5 κουβέντες που θα πουν θα μιλήσουν και για τον Θεό ή την Παναγία. Μου θυμίζουν τους Γραμματείς και Φαρισαίους...
 
Ή για όσα λένε για την ΕΠΟ...σήμερα. Πόσες αλήθεια ομάδες θα ήθελαν να μπούμε σε μία διαδικασία εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης. Αυτό που γίνεται με τον ΟΦΗ που σήμερα ήρθε χαρτί από την ΦΙΦΑ για ένα παίκτη που έπαιξε από το 2008 ως το 2011(!!!) είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό. Άδεια όμως κανονικά!!! Πώς ακριβώς πήραν άδεια τα Γιάννενα και ο Παναθηναικός και στην συνέχεια...κόπηκαν από την ΟΥΕΦΑ που όμως εξετάζει ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που εξετάζει και η ΕΠΟ; Ο ΑΡΗΣ όμως δεν πήρε γιατί δεν είχε πλάνο...βιωσιμότητας!!!
 
Οι επιτροπές της ΕΠΟ τώρα έγιναν κακές; Άλλαξαν σύνθεση; Άλλαξαν τρόπο σκέψης; Άλλαξαν οι νόμοι; Μάλλον φέτος άλλαξαν τα...κόζια!
 
Ο ΑΡΗΣ είναι μία από τις ομάδες που πλήρωσαν πολύ ακριβά το γεγονός ότι ποτέ δεν βρέθηκε εντός του συστήματος. Ακόμα και την προκαταβολή του Γιαννιώτα, που πήρε από τον Ολυμπιακό, την επέστρεψε πίσω αφού δεν έγινε η μεταγραφή και την πέρασε από τα βιβλία του!!!
 
Ομάδες που συμμετείχαν επί σειρά ετών στο σύστημα και βρέθηκαν έξω από αυτό γιατί πλέον το κομμάτι του τριτότεταρτου δεν τους αρκεί, αλλά θέλουν να φάνε τον πρώτο έχουν πλημμυρίσει από υποκρισία. Κανείς τους δεν θέλει ισονομία. Κανείς τους δεν θέλει εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, κανείς τους δεν θέλει να καθαρίσει το πρωτάθλημα μας από την βρωμιά και την δυσωδία που το έχει κυριεύσει. Το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν ο Φαταούλας στην θέση του Φαταούλα. Όπως και να το κάνουμε είναι πολλά τα λεφτά...ΑΡΗ!
 
ΥΓ1 Ο Κάλας σήμερα πλήρωσε 15νθημέρο Γενάρη, μία εβδομάδα μετά τον Δεκέμβριο που δεν ήταν δική του χρήση. Ο ΑΣ πήρε... δώρο 20.000 δολάρια, η ομάδα έχει κάνει 4 μεταγραφές Α εθνικής και πλέον πρέπει να τρέξει και την εκκαθάριση που ψηφίστηκε σήμερα από την ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι όσο λειτουργεί έτσι θα έχει την στήριξη όλου του κόσμου του ΑΡΗ καθώς και οι τελευταίοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν και τις διαφορές με το παρελθόν, αλλά και την διαφορά από την μία της αλήθειας με την αβάντα και από την άλλη της εσκεμμένης λασπολογίας για να παραμείνει ο ΑΡΗΣ σε επίπεδα  Γ εθνικής υπό την σκέπη μιντιακών θιασωτών, του μία ομάδα, μία πόλη. Στα δικά μου μάτια ήταν η καλύτερη λύση για το σήμερα της ομάδας. Στο χέρι του είναι να αποδείξει σε όλους ότι είναι το καλύτερο και για το...αύριο. Είναι υπό διαρκής κρίση. Με καλή προαίρεση όμως και με γνώμονα τον ΑΡΗ και μόνο.
 
ΥΓ2 Διπλό μέσα στην Καβάλα. Τίποτα άλλο...
 
ΥΓ3 Πληροφορούμαι ότι τα περιβόητα 43 δικαστήρια για το...ξεπάγωμα είναι μέσα στον Φλεβάρη. Θα το τσεκάρω για να δω αν οι κραυγές αποχώρησης είναι το τυράκι για την αξιολόγηση αντιδράσεων πριν την μεγάλη... έξοδο. Γιατί αλλιώς θα είναι να μην πληρώσεις τα χρέη που παρακαλάς να πληρώσεις (γελάνε και τα παγωμένα χρέη εκτός από τις πέτρες) σε κάνα μήνα και αλλιώς θα είναι να...αποχωρήσεις “αηδιασμένος” από την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να πας στην Γ εθνική για να... σβήσεις τα παγωμένα. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ...ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Από την άλλη εφόσον αντιληφθείς ότι δεν γίνεται να μην πληρώσεις (ήμαρτον από το 2002 είναι ορισμένα) και επιτέλους θέλεις πράγματι να το κάνεις, τα πράγματα είναι απλά. Αποσύρεις τις προσφυγές και μπαίνεις στο νόμο Ορφανού. Από την άλλη μία καλή δικαιολογία για μία ακόμα αναβολή είναι αν αλλάξει η κυβέρνηση, ότι άλλαξε η κυβέρνηση. Ε, καλό έτσι; Για κρατήστε το... 
 
ΥΓ4 Σκέφτεστε αν ο Μαντζουράκης το συγκεκριμένο κοουτσάρισμα με παίκτη παραπάνω σε άσο ημίχρονο, διπλό τελικό, το έκανε με άλλον αντίπαλο τι θα ακούγαμε; Αλήθεια γιατί τον φάγατε τον άνθρωπο εκεί στην Μυτιλήνη;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: