Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Ο Μπατιστούτα δεν μπορεί να περπατήσει»

Σε επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, προχώρησε ο Ιταλός δημοσιογράφος και φίλος του παλαίμαχου παίκτη, Λουκά Καλάμια.

«Ο Μπατιστούτα δεν μπορεί να περπατήσει»
Μιλώντας στην «Corriero Dello Sport», ο Καλάμια τόνισε ότι ο Μπατιστούτα δεν μπορεί να σταθεί πάνω από μίση ώρα όρθιος, εξαιτίας του ότι δεν νιώθει τα γόνατα του λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας. «Δυστυχώς δεν μπορεί να περπατήσει και ψάχνει λύσεις. Δεν μπορεί να σταθεί για πάνω από μισή ώρα εξαιτίας των προβλημάτων που έχει στα γόνατα. Από τα φάρμακα έχουν καταστραφεί οι τένοντες του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ασθένεια από την οποία έχει προσβληθεί ο άλλοτε μεγάλος σκόρερ των γηπέδων, ονομάζεται «SLA» και είναι σε μεγάλο ποσοστό θανατηφόρα. Όπως υποστηρίζουν κάποια ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, προκλήθηκε από κάποιες θεραπείες που είχε υποβληθεί ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής στην καριέρα του. Ο πρώην παίκτης των Ρόμα, Φιορεντίνα, Ίντερ, Ρίβερ Πλέιτ, Μπόκα Τζούνιορς και Νιούελς Ολντ Μπόις, γνωρίζεται με τον Ιταλό δημοσιογράφο, από όταν ο πρώτος ήταν παίκτης των «βιόλα» και ο δεύτερος εργαζόταν στην «Gazzetta Dello Sport».Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και πιάνει δουλειά ο Σα Πίντο!!

Οριστική είναι η συμφωνία του ΟΦΗ με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται στο Ηράκλειο ο Πορτογάλος τεχνικός που θα πιάσει αμέσως δουλειά.

Έρχεται και πιάνει δουλειά ο Σα Πίντο
Ο Ρικάρντο Σα Πίντο θα είναι οριστικά ο διάδοχος του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Κρητικούς και το πρωί της Πέμπτης αναμένεται στο Ηράκλειο.

Ο 41χρονος τεχνικός θα κάνει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ κι εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο και πέσουν οι υπογραφές, θα πιάσει αμέσως δουλειά. Συγκεκριμένα, στην προγραμματισμένη για τις 17:00 προπόνηση θα κάνει την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες και την Κυριακή θα καθίσει στον πάγκο για το ντεμπούτο του στο ματς με τον Εργοτέλη. Πηγή: sport-fm.gr

Φιλική «τριάρα» για Άρη!!

Με τέρματα των Κύργια, Μανιά και Παπαδόπουλου, ο Άρης νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Καστοριά σε φιλικό παιχνίδι.

Φιλική «τριάρα» για Άρη
Αγωνιζόμενος με παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και χωρίς αυτούς που προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα στο προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Βέροια, ο Άρης νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Καστοριά σε φιλικό παιχνίδι.

Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Κύργια, μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν επίσης με κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου μετά από σέντρα του Βελλίδη.

Το 1-1 διατηρήθηκε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 20’ οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από κάθετη πάσα του Σουνά, ο Μανιάς με πλασέ έκανε το 1-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 48ο λεπτό ο Παπαδόπουλος με διαγώνιο σουτ, μετά από πάσα του Σουνά.

Στο 81’ ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά στο σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δεύτερο τέρμα θα μπορούσαν να πετύχουν, από την πλευρά τους, και οι γηπεδούχοι, που είχαν επίσης δοκάρι στο 85’ με τον Τσαμασλίδη.

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και σίγουρα ο Σέρβος τεχνικός θα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για όσους ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΑΡΗΣ: Μπουζάνης, Κύργιας (62' Γκόλιας), Καραγκούνης, Σουνάς, Αγγελούδης (57' Μπάλιος), Τσουμάνης (62' Κοντοβάς), Παπαδόπουλος (51' Λεμονής), Καρασαλίδης (62' Γιανίτσης), Νταμαρλής (57' Κοτσαρίδης), Μανιάς και Καραγιάννης (51' Τσουκάνης).

Η αρχική 11άδα της Καστοριάς: Σαραφιανός, Σαββαΐδης, Σουμέλας, Αναγνωστόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Βελλίδης, Ντάντσης, Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος Δ., Παπαδόπουλος Γ. Πηγή: sport-fm.gr

Υπήρξαν «θύματα» στον ΠΑΟΚ!!

Οι διεθνείς επέστρεψαν και μαζί τους τα προβλήματα τραυματισμών στον ΠΑΟΚ. Ο Βούκιτς υπέστη θλάση, ενώ Νίνης και Λούκας αποχώρησαν πρόωρα με μικροπροβλήματα.

Υπήρξαν «θύματα» στον ΠΑΟΚ
Δεν ήταν και ιδανική η πρώτη προπόνηση στον ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή των διεθνών. Μπορεί ο Χουμπ Στέφενς να είδε τους εννιά παίκτες που έλειπαν το τελευταίο διάστημα να προπονούνται (Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Νίνης, Λάζαρ, Κάτσε, Κίτσιου), αλλά παράλληλα έγινε μάρτυρας και προβλημάτων τραυματισμού.

Αφού λοιπόν έγιναν οι καθιερωμένες ασκήσεις τεχνικής και τακτικής, στη συνέχεια ακολούθησε διπλό 9 εναντίον 9. Εκεί, ο Ολλανδός τεχνικός του «Δικεφάλου του βορρά» είδε τον Βούκιτς να αποχωρεί πρόωρα, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην γάμπα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ έχει υποστεί θλάση.

Ευτυχώς οι άλλοι δύο που επίσης χτύπησαν, δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου μεγέθους ζημιά. Πιο συγκεκριμένα, ο Λούκας δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον αστράγαλο και ο Νίνης στο «καλάμι», όμως για αμφότερους δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Φυσικά, αύριο θα υπάρξει πλήρης επανεκτίμηση της κατάστασής τους.

Το νέο ραντεβού παικτών και τιμ είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, στις 10:30, στη Νέα Μεσημβρία, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πλέον φουλ σε ρυθμούς Αστέρα Τρίπολης.




Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά απών ο Μπράμος!

Χωρίς τον Μάικ Μπράμο θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους την Πέμπτη. Δεν ξεπέρασε πλήρως την ίωση ο ομογενής φόργουορντ.

Οριστικά απών ο Μπράμος
Ο Μάικ Μπράμος δεν θα ενισχύσει, έστω και με καθυστέρηση, τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους την Πέμπτη. Ο ομογενής φόργουορντ ταλαιπωρείται από το βράδυ της Δευτέρας από μία ίωση και την Τρίτη εισήχθη στο νοσοκομείο για να ακολουθήσει αγωγή.

Η αποστολή των «πράσινων» αναχώρησε χωρίς αυτόν, αλλά είχε μείνει ένα ανοιχτό παράθυρο να τη συναντήσει στη Λιθουανία, εφόσον ξεπερνούσε την ίωση. Παρότι ο Μπράμος πήρε χθες το μεσημέρι εξιτήριο και αισθανόταν αρκετά καλύτερα, δεν ξεπέρασε πλήρως την ίωση και κρίθηκε προτιμότερο να μην επιβαρυνθεί κι άλλο ο οργανισμός του.

Απόντος του Μπράμου περισσότεροι δουλειά θα έχουν οι γκαρντ, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί (σε αντίθεση με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό) και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από όσα πετύχαμε την τελευταία διετία», δηλώνει σε συνέντευξή του στην Ευρωλίγκα ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ αποθεώνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Σπανούλης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»
Αδύνατο ήταν για τον Βασίλη Σπανούλη να φύγει από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο 31χρονος γκαρντ τόνισε πως είναι ευτυχής για την απόφαση που πήρε, μίλησε για την πρόκληση του three-peat, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε στους παίκτες που έφυγαν κι αυτούς που ήρθαν, ενώ… απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει και τέταρτο παιδί.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-την κατάκτηση του Διηπειρωτικού: «Ήταν μία σπουδαία εμπειρία και μια μεγάλη στιγμή για το σύλλογο. Μας έλειπε αυτό το τρόπαιο και είναι πολύ σημαντικό πως πλέον το έχουμε. Για να παίξεις σε αυτό το θεσμό πρέπει να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, άρα αξίζαμε που ήμασταν εκεί».

-την ανανέωση στο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Κάποιοι παίκτες δεν έφυγαν επειδή το ήθελε η ομάδα, αλλά επειδή το ήθελαν οι ίδιοι. Είναι μία νέα σεζόν για μας. Οι νέοι παίκτες είναι διψασμένοι και τους έχουμε καλωσορίσει στην ομάδα. Καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που μας βοήθησαν να έχουμε τις επιτυχίες της τελευταίας διετίας και δεν είναι πλέον μαζί μας. Γράψαμε μαζί ιστορία, αλλά η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να προχωρήσουμε. Όλοι οι παίκτες μας πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να βρούμε τη σωστή χημεία και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Όταν μίλησα με τους προέδρους, μου ξεκαθάρισαν πως δεν μπορώ να φύγω. Μιλήσαμε για τα πάντα. Έχουμε εξαιρετική σχέση κι επικοινωνία όχι μόνο με τους προέδρους, αλλά με όλους μέσα στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από όσα πετύχαμε την τελευταία διετία. Είναι το σπίτι μου και μου αρέσει να παίζω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφαση που πήρα».

-για τις ανατροπές στους τελικούς της Ευρωλίγκας: «Είναι κάτι που χτίζεται με τα χρόνια το να μην τα παρατάς ποτέ. Για να το πετύχεις, πρέπει να έχεις τον κατάλληλο προπονητή και τους κατάλληλους παίκτες. Όλα παίζουν ρόλο σε αυτές τις ανατροπές. Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας μας και τον χτίσαμε στις προπονήσεις και τους αγώνες. Δεν ήταν για κανέναν εύκολο να μας κερδίσει αυτή τη διετία και καταφέραμε να κάνουμε μεγάλες ανατροπές ακόμη κι όταν χάναμε με 15-20 πόντους».

-το πώς αισθάνεται για τις επιτυχίες της ομάδας: «Είμαι πολύ περήφανος που φέραμε μετά από πολλά χρόνια σημαντικούς τίτλου στο σύλλογο. Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης για δύο συνεχόμενες σεζόν και αυτό είναι πολύ σπάνιο. Δεν ήμασταν φαβορί και παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ. Χρειάζεται καρδιά και προσπάθεια για να τα καταφέρεις. Πρέπει να συγχαρούμε όσους συνέβαλαν σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, τη διοίκηση, τους προπονητές, τους παίκτες και φυσικά τους φιλάθλους που ήταν πάντα δίπλα μας».

-τη στιγμή που ξεχωρίζει σε αυτή τη διετία: «Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2012 άλλαξε τελείως την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και η δεύτερη ήταν κάτι απίστευτο. Αποδείξαμε ότι είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και δίκαια πήραμε τον τίτλο. Δεν ήταν εύκολο να κάνουμε αυτό που κάναμε, να κερδίσουμε τον ημιτελικό και τον τελικό με τέτοιες διαφορές. Η πρώτη Ευρωλίγκα ήταν φανταστική γιατί κανείς δεν περίμενε να κερδίσουμε και η δεύτερη ήταν ακόμη πιο δύσκολη, γιατί ήμασταν ήδη οι πρωταθλητές κι όλοι ήθελαν να μας κερδίσουν».

-τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Αξίζει την αναγνώριση. Πήρε μια ομάδα που καλείτο να υπερασπιστεί δύο τίτλους κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Είχαμε πολλή πίεση, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε με την μπασκετική του φιλοσοφία, που είναι διαφορετική από του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά με τις ίδιες αρχές: πειθαρχία, άμυνα, διακριτοί ρόλοι. Είναι σπουδαίο επίτευγμα που έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα και το άξιζε. Απέδειξε πως είναι ο καλύτερος προπονητής που μπορούμε να έχουμε για την ομάδα μας».

-τους νέους ψηλούς της ομάδας: «Παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο για πρώτη χρονιά και είναι διψασμένοι. Καταλαβαίνουν πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους, προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις και τους αγώνες και φέρνουν κάτι νέο στο παιχνίδι μας: περισσότερα αθλητικά προσόντα, περισσότερο πάθος και αυτό ήταν κάτι που μας έλειψε πέρσι».

-τις ομάδες που θεωρεί πιο δυνατές στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα είναι ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ περιμένουμε κι άλλες όπως τις τουρκικές, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, τη Μακάμπι κι ίσως κάποιες εκπλήξεις. Δεν τις έχω δει καλά όλες τις ομάδες και δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Πέρσι η διοργάνωση ήταν πολύ ανοιχτή κι αυτό είναι το καλό στην Ευρωλίγκα. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη».

-το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το three-peat: «Στόχος μου είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Θα δούμε στο τέλος τι καταφέραμε. Έτσι το βλέπαμε την τελευταία διετία και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε φιλοσοφία. Δεν θέλουμε να κοιτάμε μακριά, ακόμη κι αν ξέρουμε πως έχουμε πάρει δύο συνεχείς Ευρωλίγκες και όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Ξέρουμε το δρόμο κι έχουμε την περσινή εμπειρία. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να ανταποκριθούμε. Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιείς για να κάνουμε όσα μας ζητά ο προπονητής μας. Ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο Top 16 και να παίζουμε καλύτερο μπάσκετ κάθε μέρα. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε χημεία. Πιστεύω πως θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους».

-το αν σκοπεύει να κάνει κι άλλο παιδί, αφού στα τρία που προηγήθηκαν κατέκτησε την Ευρωλίγκα: «Δεν είναι στα σχέδια, αλλά θα αποφασίσω όταν αρχίσει η σεζόν. Αστειεύομαι… Νιώθω ευλογημένος που έχω τρία υπέροχα παιδιά, αλλά δεν θέλω άλλα. Είναι πολλά! Απολαμβάνω το χρόνο με την οικογένειά μου και ήταν της μοίρας κάθε φορά που η σύζυγός μου ήταν έγκυος να κατακτώ την Ευρωλίγκα».

«Τεστ για τον Παναθηναϊκό»

Αργύρης Πεδουλάκης και Τζέιμς Γκιστ συμφώνησαν ότι το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λιέτουβος Ρίτας είναι ένα καλό τεστ και μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό για να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό.

«Τεστ για τον Παναθηναϊκό»
Η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο Βίλνιους απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως τέτοια ματς χρειάζονται στην ομάδα του για να αρχίσει να ρολάρει.

«Η Ευρωλίγκα αρχίζει κι αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτά τα δυνατά ματς που έρχονται για να βρούμε το ρυθμό μας. Πρέπει να γίνουμε ομάδα και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς και ατυχίες, όπως αυτό με τον Μπράμο. Οι αγώνες και οι προπονήσεις θα μας φέρουν εκεί που θέλουμε. Είμαστε ακόμη στην αρχή κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», δήλωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Ο Τζέιμς Γκιστ δεν έκρυψε την προσμονή του. «Είναι συναρπαστικό που ξεκινά πάλι η Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες φέτος και μεγάλες φιλοδοξίες. Το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι πολύ δύσκολο. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι καλή ομάδα με πολύ κόσμο και κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους νικώντας δυνατούς αντιπάλους. Θα είναι ένα τεστ για μας, προκειμένου να δούμε αν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να δίνουμε μάχη για κάθε κατοχή. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.

Με το δεξί ο Πανιώνιος!!

Νικηφόρο ποδαρικό στο Eurocup έκανε ο Πανιώνιος νικώντας με 77-72 τη Ραντνίτσκι στο Ελληνικό μπροστά σε περίπου 1.000 φίλους του. Κορυφαίοι ΜακΚόλουμ και Ντούβνιακ με 27 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Με το δεξί ο Πανιώνιος
Αν κι έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού προηγήθηκε με +10 τρία λεπτά πριν το τέλος αλλά απειλήθηκε στο φινάλε, ο Πανιώνιος μπήκε με το δεξί στο νέο Eurocup νικώντας με 77-72 τη Ραντνίτσκι στο κλειστό του Ελληνικού.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Ντούβνιακ πέτυχαν τους έξι πρώτους πόντους του ματς (6-0). Η Ραντνίτσκι αντέδρασε γρήγορα και εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου με επί μέρους σκορ 15-3 πέρασε μπροστά (9-15). Οι γηπεδούχοι με τον ΜακΚόλουμ να έχει δέκα πόντους στη δεύτερη περίοδο πήραν τα ηνία της αναμέτρησης φτάνοντας στο 28-23 λίγο πριν το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι με βασική αιχμή τον Γιαρού ισορρόπησαν και με τρίποντο του Μπαλμάζοβιτς έφτασαν για πρώτη φορά στο +6 (42-48) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, δεν παραδόθηκε. Κράτησε για τέσσερα αγωνιστικά λεπτά στο μηδέν τους αντιπάλους του και με ένα σερί 14-0 (στο οποίο βοήθησε και το αντιαθλητικό του Μλάνταν στον Ντούβνιακ) ξέφυγε με οκτώ, 56-48. Οι Σέρβοι πλησίασαν και πάλι στους τρεις, αλλά το δίδυμο ΜακΚόλουμ και Ντούβνιακ ήταν ασυναγώνιστο οδηγώντας τους Νεοσμυρνιώτες για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 68-58, τρία λεπτά πριν το τέλος.

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς η Ραντνίτσκι με διαδοχικά τρίποντα πλησίασε στον πόντο (70-69) στα 47’’ για τη λήξη. ΜακΚόλουμ και Λέσιτς είχαν από 1/2 βολές, αλλά ο Ντούβνιακ και ο Μίλμπουρν με 2/2 έφεραν την ομάδα τους στο +3 και το κλέψιμο του Κάρτερ σφράγισε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 12-15, 28-25, 44-48, 77-72.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 27, Ντούβνιακ 19, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 6, Μπατής 5, Καββαδάς 6, Λάνγκφορντ, Μισέλ 2, Σίμτσακ 2, Σαλούστρος.

Ραντνίτσκι: Σίλεϊ 14, Λέσιτς 3, Γιόβιτς 6, Στεβάνοβιτς, Μλάνταν 16, Κάλινιτς 5, Γιαρού 14, Ντίμιτς, Μπαλμάζοβιτς 11, Γέβτοβιτς, Μαρίνοβιτς 3. Πηγή: sport-fm.gr

Βοηθάει και την ΚΑΕ ο Σαββίδης!!

Στα χορηγικά προγράμματα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μπήκε το «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Βοηθάει και την ΚΑΕ ο Σαββίδης
Μέσω του «Μακεδονία Παλλάς», ο Ιβάν Σαββίδης βοηθάει και την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως ανακοίνωσαν οι «ασπρόμαυροι», το ξενοδοχείο που ανήκει στον ομογενή επιχειρηματία θα συμμετάσχει στο χορηγικό πρόγραμμα της ομάδας, χωρίς βέβαια να γίνει γνωστό το ακριβές ποσό με το οποίο ενίσχυσε το μπασκετικό τμήμα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ξενοδοχείο «MAKEDONIA PALACE», ένα από τα πλέον αυθεντικά σημεία της πόλης και σημείο αναφοράς της. Το Makedonia Palace, συνώνυμο της κορυφαίας φιλοξενίας, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Χορηγικό Πρόγραμμα της ομάδας μας ως «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ» για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014».

Γκαγκάτσης: «Την επόμενη φορά δεν θα τιμωρηθεί η έδρα…»

Το μήνυμα σε όλους τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την στάση που πρέπει να έχουν από εδώ και στο εξής στους εντός έδρας αγώνες στην Ευρώπη έστειλε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Γκαγκάτσης: «Την επόμενη φορά δεν θα τιμωρηθεί η έδρα…»
Ξεκάθαρος για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει από εδώ και στο εξής οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να συμπεριφέρονται στους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν σε δηλώσεις του ο Μάκης Γκαγκάτσης.

«Η επόμενη τιμωρία θα είναι αποκλεισμός από τις διοργανώσεις, όχι τιμωρία της έδρας», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero»

Για τη χθεσινή διαδικασία στην UEFA:

«Ηταν αγχωτικό γιατί κατά τη διαδικασία φάνηκε ότι υπήρχε μια θετική προδιάθεση προς εμάς και μια αρνητική προς τον εισαγγελέα που είχε προτείνει την τιμωρία. Ο εισαγγελέας είχε στείλει τις απόψεις του από την προηγούμενη εβδομάδα. Με βάση τα επιχειρήματα που αναπτύξαμε, υπήρχε μια θετική προδιάθεση προς εμάς».

Για το που πόνταραν στην απολογία τους:

«Οσον αφορά τους 40 οπαδούς που προμηθεύτηκαν τις προσκλήσεις είτε μέσω κάποιων συνεργατών της ΟΥΕΦΑ, που τα διαθέτει σε χορηγούς ή στα τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν το παιχνίδι. Ηταν λογικό αυτές οι προσκλήσεις να πηγαίνουν σε αντιπροσώπους των εταιριών αυτών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν είχε την ευθύνη ο ΠΑΟΚ. Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ. Η πρωτοβάθμια ποινή ήταν υπερβολική, εγώ θεωρώ ότι και το χρηματικό πρόστιμο υπερβολικό, αλλά την τιμωρία της έδρας είναι καλύτερο. Αν αφήναμε τους οπαδούς στη θέση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, γιατί είχαν εισιτήρια από ΟΥΕΦΑ και Σάλκε, τα πράγματα μπορεί να ήταν χειρότερα. Μετά από οδηγίες του παρατηρητή τους μετακινήσαμε σε άλλο σημείο. Ένα επιχείρημα που αναπτύξαμε ήταν και αυτό. Εγώ ο ίδιος πήγα με τον παρατηρητή στους οπαδούς και έλεγξε το εισιτήριο».

Για τη συνέχεια από εδώ και πέρα:

«Αυτό που θέλω να τονίσω και πριν και μετά την εκδίκαση, είναι ότι υπάρχει ένα βαρύ κλίμα με τις ομάδες που δημιουργούν προβλήματα και έχουν συνέχεια κάποιο πρόστιμο, απολογίες, πυρσούς, καπνογόνα… Μέσα σε αυτούς είναι και ο ΠΑΟΚ. Αυτό που λεγόταν στα πηγαδάκια, ήταν ότι η επόμενη τιμωρία θα είναι αποκλεισμός από τις διοργανώσεις όχι της έδρας. Η συμπεριφορά των φιλάθλων με την Αλκμααρ ήταν το παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε υπό επιτήρηση μέχρι το 2015 και αυτό είναι το μήνυμα. Δε χρειάζεται θριαμβολογία».

Για το αν και το παραμικρό πλέον θα φέρει αποκλεισμό:

«Πιθανό να είναι μοιραίο, γιατί θα επισύρει μεγάλη ποινή για την ομάδα. Χθες που ήμουν εκεί, μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να ξαναπάμε εκεί, γιατί αν ξαναπάμε θα είναι για αποκλεισμό από τις διοργανώσεις».

Για το τι μπορεί να κάνει η ΠΑΕ:

«Οι συναντήσεις με τους συνδέσμους μπορούσαν να επιφέρουν αποτελέσματα. Ολοι ζήσαμε το μαρτύριο χωρίς θεατές που ίσως να μας κόστισαν και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι γνωρίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για τους οπαδούς της Μακάμπι:

«Είμαστε σε επικοινωνία. Μέχρι χθες ήταν να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα θα έρθουν οι 200 first class και περιμένουμε να δούμε αν θα φέρουν και φιλάθλους. Γιατί είναι δύσκολο να οργανωθεί μέσα σε μια εβδομάδα ταξίδι».

Για την παρουσία στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ:

«Όλα είναι δυνατά. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε τις καλύτερες ιδέες και να τις εφαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Το προπονητικό κέντρο της Τότεναμ, ήταν καταπληκτικό. Ισως να είναι και το καλύτερο σε όλο τον κόσμο. Μόνο αν το δει κάποιος από κοντά το καταλαβαίνει. Με εντυπωσίασε η τεράστια έκταση και τα πάρα πολλά γήπεδα που υπάρχουν για να κάνουν προπονήσεις από την πρώτη ομάδα μέχρι τις ακαδημίες. Η ποιότητα του χλοοτάπητα, οι εγκαταστάσεις του κτιρίου, ήταν όλα πολύ εντυπωσιακά. Θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, αλλά σιγά-σιγά. Μπορούμε σε ένα χρόνο να μπούμε στο καινούργιο δικό μας προπονητικό κέντρο».

Προφορική συμφωνία με Σα Πίντο!!

Την Πέμπτη αναμένεται στην Ελλάδα ο Σα Πίντο, ο οποίος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έφτασε σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΦΗ.

Προφορική συμφωνία με Σα Πίντο!
Οι Κρητικοί μετά το τελευταίο Δ.Σ αποφάσισαν να κινηθούν για τον Πορτογάλο τεχνικό που έχει δουλέψει σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ερυθρό Αστέρα.

Πλέον όλα δείχνουν πως επήλθε η πολυπόθητη συμφωνία και ο Σα Πίντο θα βρεθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη στο Ηράκλειο προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να γίνει και επίσημα ο αντικαταστάτης του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Απολογήθηκε ο Μαρινάκης!!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε σήμερα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Απολογήθηκε ο Μαρινάκης
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε σήμερα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αρνήθηκε τις κατηγορίες, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και αποχώρησε.

Θυμίζουμε ότι ο κ.Μαρινάκης είχε ζητήσει και είχε πάρει αναβολή για την απολογία του και σήμερα έδωσε κανονικά το «παρών» ως όφειλε.

Η ανακριτική διαδικασία και οι απολογίες θα ολοκληρωθούν εντός του Νοεμβρίου. Η υπόθεση αναμένεται να προχωρήσει με την έκδοση βουλευμάτων για όσους απαλλαχθούν και όσους θα οδηγηθούν στο ακροατήριο.Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει Δομάζο ο Κωνσταντίνου!!

Με σκεπτικό την οικονομική βοήθεια στη δύσκολη κατάσταση της ΠΑΕ αποφάσισε το Δ.Σ. των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Διαψεύδει Δομάζο ο Κωνσταντίνου
Άμεση ήταν η απάντηση του Βασίλη Κωνσταντίνου στις δηλώσεις του Μίμη Δομάζου στο θέμα που πήγε να δημιουργηθεί για τη χορήγηση προσκλήσεων στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση

Από το Διοικητικό Συμβούλιο των Παλαιμάχων του Παναθηναϊκού ξεκαθαρίζεται ότι η απόφαση για τη μη χορήγηση προσκλήσεων στα μέλη μας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν δική μας και ομόφωνη. Μπορεί να είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, πλην όμως για πρώτη φορά η ομάδα μας βρίσκεται σε αυτή τη θέση και με τον συγκεκριμένο τρόπο θέλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την οικονομική της εξυγίανση.

Ο πρόεδρος
Βασίλης Κωνσταντίνου

Δομάζος: «Γι' αυτό είμαι εξοργισμένος»

Επίθεση στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, με αφορμή την απόφαση να μην δοθούν εισιτήρια στους παλαίμαχους εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξαπέλυσε ο Μίμης Δομάζος.

Δομάζος: «Γι' αυτό είμαι εξοργισμένος»
Ενοχλημένος με την απόφαση να μη δοθούν εισιτήρια στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε ο Μίμης Δομάζος.

«Είναι ντροπή να υπάρχει διοίκηση στον Παναθηναϊκό η οποία ζητάει λεφτά από τους παλαιμάχους που έχουν αφήσει το αίμα τους σε αυτό το γήπεδο. Πραγματικά θα προσπαθήσω να βρω από κάποιους ανθρώπους τα χρήματα -πόσα θα είναι, 1000 ευρώ συνολικά;- για να πληρωθούν τα εισιτήρια των περίπου 20 παλαιμάχων που συνήθως έρχονται στη Λεωφόρο και να πάω να τα πετάξω στη μούρη αυτών που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση», ανέφερε αρχικά ο πρώην άσος του «τριφυλλιού» στη Live Sport.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως είχε εκφράσει την έντονη ενόχλησή του στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, για την απόφαση οι παλαίμαχοι να βρίσκονται από φέτος στη Θύρα 10 κι όχι στην «3»:

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, να στείλουν τους παλαιμάχους στη Θύρα 10. Εγώ μίλησα με τον Αντωνιάδη, ο οποίος βρήκε δύο εισιτήρια (διαρκείας) από τον Νίκο Πατέρα κι έτσι πήγαμε στα επίσημα, στη Θύρα 3. Μόλις μας είδε εκεί ο κ. Αλαφούζος ρώτησε αμέσως την υπάλληλο που μας εξυπηρέτησε πώς μπήκαμε μέσα. Ενοχλήθηκαν πάρα πολύ με αυτή τη συμπεριφορά, αλλά δεν θέλω να το γράψεις (σ.σ. έτσι είχε πει τότε στο δημοσιογράφο). Είναι αρχή της σεζόν, η ομάδα κάνει μία καινούργια προσπάθεια και δεν πρέπει να απασχολείται με τέτοια ζητήματα».

Παράλληλα, ο «στρατηγός» τόνισε πως ποτέ δεν θα δεχόταν να πληρώσει ποτέ εισιτήριο στη Λεωφόρο για ηθικούς λόγους:

«Εγώ δεν θα λείψω από το ντέρμπι. Όμως δεν θα δεχόμουν ποτέ να πληρώσω εισιτήριο για να παρακολουθήσω παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο που έδωσα την ψυχή μου για την ομάδα. Θα προτιμούσα να πήγαινα στο Λυκαβητό να το έβλεπα όπως έκανα μικρός. Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό. Γι' αυτό είμαι εξοργισμένος. Με πληγώνει η συμπεριφορά της διοίκησης, όχι το κόστος για το εισιτήριο. Να σου πω όμως και κάτι άλλο; Υπάρχουν και παλαίμαχοι που δεν έχουν να πληρώσουν ακόμα κι αυτά τα 40, 50 ευρώ. Γιατί πεινάνε. Θα λείψουν αυτά τα χρήματα από τις οικογένειές τους. Είναι ντροπή, το ξαναλέω να υπάρχει διοίκηση που ζητάει λεφτά από τους παλαιμάχους. Να τους εξευτελίζουν δηλαδή για να δουν έναν αγώνα. Αυτοί οι άνθρωποι που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά τον Παναθηναϊκό. Αν ο μεγάλος Παναθηναϊκός πάσχει από 1000 ευρώ, τότε τι να πω...».

Καταλήγοντας, ο Μίμης Δομάζος υποστήριξε: «Αν ήμουν στο Συμβούλιο των παλαιμάχων όχι μόνο θα είχα παραιτηθεί, αλλά θα είχα παραιτήσει και όλο το Δ.Σ.. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Ας δώσουν τις θέσεις του συμβουλίου στον κ. Αλαφούζο...».

Το σκέφτονται για Μαλεζά!

Την περίπτωση του Στέλιου Μαλεζά σκέφτονται από τώρα στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του Χωριού» της «SportDay».

Το σκέφτονται για Μαλεζά
Το συμβόλαιο του Μαλεζά με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ λήγει το προσεχές καλοκαίρι, όταν και δεν αποκλείεται να υπάρξει ριζική ανανέωση της αμυντικής γραμμής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο «Τρελός του Χωριού» αναφέρει πως υπάρχει η διάθεση για πρόταση που θα αγγίζει τις 250.000 ευρώ ετησίως, ενώ τονίζεται πως έχει ήδη υπάρξει μια πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει ο Αναστόπουλος!

Αν και από πλευράς Λεβαδειακού διαψεύδουν τις επαφές με υποψήφιους προπονητές, ο Γιάννης Κομπότης φέρεται να συναντήθηκε χθες με τον Νίκου Αναστόπουλο.

Πλησιάζει ο Αναστόπουλος
Αρκετές είναι οι πιθανότητες ο Νίκος Αναστόπουλος να διαδεχθεί τον Τάκη Λεμονή στην τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού.

Όπως γράφει η SportDay, ο Γιάννης Κομπότης συναντήθηκε με τον 55χρονο προπονητή, χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση.

Δεν αποκλείεται, όμως, οι δύο άνδρες να βρεθούν και σήμερα, με τον «μουστάκια» να αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον σύλλογο της Βοιωτίας.

Αν τελικά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου δεν τα βρει με τον Αναστόπουλο, τότε ως εναλλακτική λύση εξετάζεται η περίπτωση του Νίκου Καραγεωργίου.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτονται… Αστέρα!!

Μόνο ο Αστέρας Τρίπολης και το σαββατιάτικο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται πλέον στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

Σκέφτονται… Αστέρα
Οι Θεσσαλονικείς θέλουν τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας για κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας είδαν τη θετική έκβαση στο θέμα της τιμωρίας της έδρας.

Με τη… δουλειά στην Ευρώπη να… στρώνει, λοιπόν, στον ΠΑΟΚ ζουν και αναπνέουν για το πρωτάθλημα. Οι διεθνείς από σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τούμπα.

Στην προπόνηση αναμένεται να λάβει μέρος και ο Κάτσε, η τιμωρία του οποίου έχει λήξει. Πηγή: sport-fm.gr

Γκολ απ’ τα… αποδυτήρια!

Νωρίς θέλει ο Γιώργος Παράσχος να καθαρίσει ο Ατρόμητος τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, όπως συνέβη σε εκείνους με τον Απόλλωνα και τον Άρη.

Γκολ απ’ τα… αποδυτήρια
Με… οδηγό τους εντός έδρας αγώνες με Απόλλωνα και Άρη, τους οποίους ο Ατρόμητος «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο, θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Παράσχουν τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο έμπειρος προπονητής έδειξε βίντεο στους ποδοσφαιριστές και επέστησε την προσοχή στην έναρξη της αναμέτρησης, τους ζήτησε να μπουν με επιθετική φιλοσοφία και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Δηλαδή, να κάνουν αυτό που έκαναν και στα δύο προηγούμενα ματς.

Από την πλευρά του, ο Μακεδόνας τεχνικός σκοπεύει να επαναφέρει το σύστημα 4-4-2, χρησιμοποιώντας ως βασικούς τον Παπαδόπουλο και τον Ναπολεόνι.

Φανέλα βασικού διεκδικεί και ο Μπρίτο, ο οποίος είχε τεράστια συμβολή στην ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα.

Πάντως, είναι θετικός το γεγονός ότι ο Παράσχος, και παράλληλα ο Ατρόμητος, δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζουν για «Ταρλά»!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για να αγωνιστεί η Καλλονή στον «Ταρλά», σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι διοικούντες τον σύλλογο.

Ελπίζουν για «Ταρλά»
Κανονικά συνεχίζεται η προετοιμασία της Καλλονής για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το μυαλό, όμως, των διοικούντων είναι στην υπογραφή που απομένει, ώστε να ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να αρχίσουν τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης.

Όλοι πλέον ελπίζουν να μην υπάρξει άλλο πρόβλημα και να μην καθυστερήσει άλλο η επιστροφή της ομάδας στον «Τάρλα». Πηγή: sport-fm.gr

Το «τεστ» του Μιλίνκοβιτς!!

Στη Θεσσαλονίκη αφήνει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς όσους υπολογίζει να χρησιμοποιήσει στο κυριακάτικο ματς του Άρη με τη Βέροια, ενώ σήμερα θα τεστάρει τους υπόλοιπους κόντρα στην Καστοριά.

Το «τεστ» του Μιλίνκοβιτς
Στους έντεκα «εκλεκτούς» που σκοπεύει να ξεκινήσει στο κυριακάτικο ματς του Άρη με τη Βέροια φέρεται να έχει καταλήξει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Υπάρχει, όμως, μία διαφορά σε σχέση με τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη, αφού στη θέση του τιμωρημένου Τσουμάνη θα αγωνιστεί ο Μαργαρίτης.

Οι Διούδης, Πουλίδο, Οικονομόπουλο, Αγκάνθο, Τάτος, Ουντότζι, Τσουμάνης, Ίμπε, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη και θα προπονηθούν σήμερα μόνοι τους, ώστε σήμερα στο φιλικό με την Καστοριά να παίξουν όσοι δεν έχουν τον αναμενόμενο χρόνο συμμετοχής.

Ωστόσο, ο Σέρβος προπονητής θα έχει στραμμένη την προσοχή του στους Μανιά, Σουνά και Αγγελλούδη, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούνται συνήθως ως αλλαγή και τώρα τους δίνεται μία ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο.

Την 18μελή αποστολή αποτελούν οι:

Αγγελούδης, Γιαννίτσης, Γκόλιας, Γρηγοριάδης, Καραγιάννης, Καραγκούνης, Καρασαλίδης, Κοντοβάς, Κοτσαρίδης, Κύργιας, Λεμονής, Μανιάς, Μπάλιος, Μπουζάνης, Νταμαρλής, Παπαδόπουλος, Σουνάς και Τσουμάνης.
Πηγή: sport-fm.gr

Δηλώνει έτοιμος ο Φιγκερόα!

Έτοιμος να παίξει με τον Πανθρακικό, αν και θα φτάσει την Παρασκευή στην Αθήνα, δηλώνει ο Λουτσιάνο Φιγκερόα σε επαφή που είχε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Δηλώνει έτοιμος ο Φιγκερόα
Πατέρας για τρίτη φορά έγινε χθες ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή.

Παρόλα αυτά, ο Αργεντινός φορ παρουσιάζεται αποφασισμένος να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό.

Ο 32χρονος παίκτης ήρθε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και ζήτησε παράταση της άδειάς του.

Έτσι αντί να έρθει την Κυριακή που ήταν προγραμματισμένο θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Μάλλον θα προλάβει να είναι στην προπόνηση της Παρασκευής, δύο ημέρες δηλαδή πριν από το παιχνίδι με τον σύλλογο της Κομοτηνής.

Παρότι, μάλιστα, έχει προπονηθεί κανονικά με την ομάδα περίπου δέκα μέρες, είναι σε πολύ καλή ψυχολογία μετά τη γέννηση του πρώτου του γιου και εκφράζει την επιθυμία να βοηθήσει την ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Αναστασίου θα περιμένει τον Φιγκερόα για να μιλήσει μαζί του την Παρασκευή, θα τον δει στην προπόνηση και μετά θα αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει «ενισχύσεις» ο Μίτσελ!!

Βοήθειες από ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής περιμένει ο Μίτσελ στο επόμενο διάστημα, όταν το πρόγραμμα του Ολυμπιακού θα είναι «βουνό».

Περιμένει «ενισχύσεις» ο Μίτσελ
Είκοσι επτά ποδοσφαιριστές έχει εμπιστευτεί μέχρι στιγμής ο Μίτσελ.

Άλλους πολύ, άλλους λιγότερο.

Δύο εξ αυτών (Φετφατζίδης – Φέισα) αποχώρησαν, ενώ είχαν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις και μέχρι στιγμής το ρόστερ έχει βασιστεί σε 25 παίκτες.

Σίγουρα, ο Ισπανός τεχνικός εμπιστεύεται συγκεκριμένους παίκτες σε πιο ιδιαίτερα παιχνίδια, κυρίως σε εκείνα του Champions League.

Το επόμενο διάστημα, όμως, οι Πειραιώτες, θα κληθούν να δώσουν επτά αγώνες σε 23 μέρες και στη διάθεσή του θα τεθούν ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους.

Πρώτος από όλους ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος θα δώσει «ανάσες» στον Μανωλά και τον Σιόβα. Μέχρι στιγμής ο αρχηγός έχει παίξει μόνο σε ένα ματς και κάθε μέρα δείχνει όλο και καλύτερα.

Ο Μασάντο, από την πλευρά του, πήγε πίσω λόγω του τραυματισμού στο γόνατο, όμως κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να παίξει στο εκτός έδρας ματς με την Μπενφίκα.

Ο Γιαταμπαρέ ήρθε αργά στην ομάδα, έχει παίξει ένα ματς ως βασικός (εκείνο στο Κύπελλο με τον Φωκικό) και ο Μίτσελ περιμένει περισσότερα από εκείνον στη συνέχεια.

Ο Σέποβιτς, με τη σειρά του, χρειάζεται να μην είναι στο βασικό σχήμα ο Σαβιόλα και ο Μήτρογλου. Θα μπορέσει, όμως, να βοηθήσει – όπως έκανε άλλωστε – και στους αγώνες του Κυπέλλου.

Ο Τσόρι έχει ταλαιπωρηθεί από μικροενοχλήσεις, αλλά θα πάρει ξανά χρόνο συμμετοχής από τον 50χρονο προπονητή.

Ο Παπάζογλου, λόγω της παρουσίας του Σαλίνο και της… ευελιξίας του Μανιάτη, αποτελεί τρίτη επιλογή του Μίτσελ για το δεξί άκρο, όμως τον έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετούς αγώνες. Κάτι που βέβαια θα επαναληφθεί μέσα στο άμεσο μέλλον.

Ο Μιγκέλ Τόρες, τέλος, είναι ο μόνος που δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται για ΟΦΗ ο Σα Πίντο!

Στον Πορτογάλο προπονητή, Σα Πίντο, φαίνεται πως κατέληξε η διοίκηση του ΟΦΗ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, στη θέση του Παύλου Δερμιτζάκη.

Έρχεται για ΟΦΗ ο Σα Πίντο
Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στο… σαφάρι της αναζήτησης του νέου προπονητή του ΟΦΗ. Μετά από αρκετή περιπλάνηση και συζητήσεις με τους Σάκη Τσιώλη, Νίκο Αναστόπουλο και Νίκο Νιόπλια, οι κρητικοί άλλαξαν ρότα και στράφηκαν στην αγορά του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη Sportday, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης και το ΔΣ της ομάδας, ήρθε σε συμφωνία με τον Πορτογάλο, Σα Πίντο, που δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να βρίσκεται στο Ηράκλειο για τις τελικές συζητήσεις και πιθανότατα τις υπογραφές.

Ο 41χρονος Σα Πίντο, που εργάστηκε πρόσφατα στον Ερυθρό Αστέρα, με θητεία στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη σεζόν 2012-2013, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τον ΟΦΗ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τεχνικός είχε φτάσει πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό πριν από μερικούς μήνες.Πηγή: sport-fm.gr

Σαργκάνης: «Όταν φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε»

Την άποψη ότι η Εθνική Ελλάδας τα καταφέρνει στα δύσκολα εξέφρασε ο Νίκος Σαργκάνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, εν όψει της συμμετοχής της στη διαδικασία των μπαράζ του Μουντιάλ.

Σαργκάνης: «Όταν φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε»
Όταν η Εθνική είναι με την πλάτη στον τοίχο, τα καταφέρνει και παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Όπου φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε. Αποδίδουμε καλύτερα όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», ήταν το σχόλιο του παλαίμαχου τερματοφύλακα και πρόσθεσε:

«Είναι καλοί παίκτες και έχουν ποιότητα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν ανεβάζουν τα στάνταρ της απόδοσής τους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για την χθεσινή απόδοση της Εθνικής κόντρα στο Λιχτενστάιν

«Το είπε και ο Σάντος προχθές: δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Δεν πάμε να γίνουμε Μπαρτσελόνα ή Μπάγερν. Αυτό παίζουμε, αυτό μας ταιριάζει. Είμαστε κάθε φορά σε όλες τις διοργανώσεις».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου για το ποδόσφαιρο της «γαλανόλευκης»

«Τους έχουν πάρει χαμπάρι και οι στοιχηματικές εταιρείες (γέλια)… Χθες κοιτούσα τι έκαναν οι άλλοι (η Βοσνία με την Λιθουανία), όχι τι κάνουμε εμείς. Είχαμε συνειδητοποιήσει ότι πάμε για τη δεύτερη θέση και θα αγωνιστούν στα μπαράζ. Έχουμε καλούς παίκτες, οι οποίοι διαπρέπουν στους συλλόγους τους.

Έχουμε τον Παπασταθόπουλο στην Ντόρτμουντ, τον Σαμαρά στην Σέλτικ, τον Ταχτσίδη στη Ρόμα και άλλοι πολλοί που παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι καλοί παίκτες και έχουν ποιότητα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν ανεβάζουν τα στάνταρ της απόδοσής τους. Δεν ξέρω μήπως φοβούνται ότι αν αλλάξουν θα έρθει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα».

Για τους τερματοφύλακες της Εθνικής

«Ο Καρνέζης είναι σε πολύ κατάσταση, αφού εκείνος έχει θέση βασικού. Ο Σηφάκης μας έχει απογοητεύσει, αν και είναι καλός τερματοφύλακας. Από τον καιρό που πήγε στο Βέλγιο, δεν ήταν η καλύτερη λύση για εκείνον. Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ καλή λύση για εκείνον».

Για την πιθανή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

«Τι να διαλέξεις τώρα; Χωρίς αμφιβολία η Ισλανδία είναι χαμηλής δυναμικής. Όπου φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε. Αποδίδουμε καλύτερα όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Για την ακαδημία «ηνίοχος», στην οποία συνεργάζεται:

«Γίνεται καλή δουλειά, αν και δεν διαφημίζεται αρκετά. Προσπαθούμε να κάνουμε εξειδικευμένη προπόνηση και σε παίκτες που παίζουν και σε άλλες ομάδες. Έχουμε ετοιμάσει ένα σεμινάριο για να δείξουμε ότι έχουμε καταρτισμένους προπονητές πάνω στους τερματοφύλακες».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ηνίοχου

Ψηφίζουν Ελλάδα «δαγκωτό!!

Την Ελλάδα επιθυμεί για αντίπαλο της Γαλλίας στα μπαράζ η πλειοψηφία των αναγνωστών της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Equipe».

Ψηφίζουν Ελλάδα «δαγκωτό
Σε δημοσκόπηση της γαλλικής ιστοσελίδας, την εθνική Ελλάδας προτιμά ένα ποσοστό της τάξεως του 51%, ενώ ακολουθεί, αρκετά μακριά πάντως, η Ουκρανία με 28%.

Ως τρίτη προτίμηση εμφανίζεται η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο με 11%, ενώ οι Γάλλοι κυρίως θέλουν να αποφύγουν τους Κροάτες, καθώς μόνο ένας στους δέκα (10%) θα ήθελαν να τους δουν απέναντι στους «τρικολόρ».Πηγή: sport-fm.gr

Βοσνιακό παραλήρημα!! (video)

Ο σπίκερ της βοσνιακής τηλεόρασης παραλήρησε μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ για πρώτη φορά.

Βοσνιακό παραλήρημα (video)
Το τελικό σφύριγμα στον αγώνα με τη Λιθουανία ήχησε σαν… κελάηδισμα στα αυτιά των Βόσνιων. Η εθνική ομάδα της χώρας ήταν-οριστικά πλέον-στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο σπίκερ της βοσνιακής τηλεόρασης άρχισε να φωνάζει και να παραληρεί επαναλαμβάνοντας «Η Βοσνία στη Βραζιλία», την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες του άναβαν καπνογόνα στο γήπεδο του Κάουνας και ακόμη περισσότεροι ξεχύνονταν στους δρόμους πίσω στην πατρίδα για να πανηγυρίσουν.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν «Χ»άρηκε καμιά…!!

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση του Περού με τη Βολιβία για την τελευταία αγωνιστική της ζώνης της Λατινικής Αμερικής του Μουντιάλ 2014.

Δεν «Χ»άρηκε καμιά…
Περού και Βολιβία δεν είχαν μαθηματικές πιθανότητες να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Οι δύο ομάδες, χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο, παρατάχθηκαν στο Εθνικό Στάδιο της Λίμα για αυτή την τυπική… διαδικασία.

Το όλο θέμα, όμως, ήταν για ένα ημίχρονο, στο οποίο η κάθε ομάδα πέτυχε από ένα γκολ και άφησαν παραπονεμένους για το υπόλοιπο της συνέχειας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Γιοτούν, ενώ ο Μπεχαράνο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις πριν από την ανάπαυλα.

Το γκολ της ισοφάρισης



Η βαθμολογία

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση για Χιλή-Εκουαδόρ, μπαράζ η Ουρουγουάη! (vid)

Την πρόκρισή τους για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2014 εξασφάλισαν μετά τη τελευταία αγωνιστική των προκριματικών στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, Χιλή και Εκουαδόρ. Στα μπαράζ η Ουρουγουάη.

Πρόκριση για Χιλή-Εκουαδόρ, μπαράζ η Ουρουγουάη (vid)
Η «σέλεστε», νίκησε έπειτα από εκπληκτικό παιχνίδι στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής την Αργεντινή με σκορ 3-2 εντός έδρας, όμως παρέμεινε στη πέμπτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ με τον νικητή του 5ου γύρου των προκριματικών στη ζώνη της Ασίας. Η Ουρουγουάη ήθελε νίκη για μία εκ των Χιλής ή Εκουαδόρ στο άλλο ματς της ημέρας, αυτό έγινε με την πρώτη να επικρατεί με 2-1, αλλά στην ισοβαθμία με το Εκουαδόρ, υστέρησε στο goal average που είναι και το πρώτο κριτήριο. Συγκεκριμένα είχε μηδενική διαφορά τερμάτων 25-25, την ώρα που η ισόβαθμή της ομάδα είχε +4 (20-16).

Έτσι μετά από τις Αργεντινή και Κολομβία, το εισιτήριο για την Βραζιλία «σφράγισαν» Χιλή και Εκουαδόρ. Στο άλλο, αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστική, η Κολομβία νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Παραγουάη, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 32ο λεπτό και ήταν πίσω στο σκορ με 1-0. Ο αγώνας που ολοκληρώνει τα προκριματικά είναι αυτός ανάμεσα στο Περού και την Βολιβία, που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:


Ουρουγουάη - Αργεντινή 3-2 (6' Κ. Ροντρίγκες, 34' Σουάρες (πεν.), 49' Καβάνι / 15' και 41' Μ. Ροντρίγκες)



Παραγουάη - Κολομβία 1-2 (8' Ρόχας / 38' και 57' Γέπες)



Χιλή - Εκουαδόρ 2-1 (35' Σάντσες, 38' Μεντέλ / 66' Καϊσέδο)


Πηγή: sport-fm.gr

Χιλιάδες βόσνιοι στους δρόμους!! (pics)

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους βόσνιους φιλάθλους, μετά τη πρόκριση της Εθνικής ομάδας της χώρας για πρώτη φορά σε τελικά Παγκοσμίου κυπέλλου.

Χιλιάδες βόσνιοι στους δρόμους (pics)
Όλες οι πόλεις της χώρας φόρεσαν τα… γιορτινά τους και χιλιάδες κόσμου πανηγύρισε με συνθήματα, κατανάλωση αλκοόλ και βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα... μέρα, τη μεγάλη πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνες σε πολλά μέρη της χώρας και όπως είναι φυσικό, το γκολ του Ιμπίσεβιτς που χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στο ματς με τη Λιθουανία στο Κάουνας.

Από τις παρακάτω φωτογραφίες είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον… πανζουρλισμό που επικράτησε στην Βοσνία μετά την ιστορική στιγμή του ποδοσφαίρου της χώρας.

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Λοτζέσκι: «Νίκη και στο ΟΑΚΑ»

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ άνοιξε την όρεξη στον Ματ Λοτζέσκι που μιλώντας στη SportDay δίνει το σύνθημα για… άλωση του ΟΑΚΑ. «Στόχος το three-peat», προσθέτει ο άσος του Ολυμπιακού.


Λοτζέσκι: «Νίκη και στο ΟΑΚΑ»
Ο Ματ Λοτζέσκι δηλώνει ευτυχής στον Ολυμπιακό και σίγουρος πως τα περιθώρια βελτίωσης για τον ίδιο και την ομάδα του είναι μεγάλα. Κρατά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και… σχεδιάζει αντίστοιχη επικράτηση στο ΟΑΚΑ, όπως και ποδαρικό με το δεξί στην Ευρωλίγκα την Παρασκευή κόντρα στη Μάλαγα, με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου και το three-peat.

Αναλυτικά ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στη SportDay για:

-τις εντυπώσεις από το πρώτο ντέρμπι: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δεν είχα παίξει ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι. Είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι λόγω του ότι δεν είχαμε τον κόσμο μας ήταν περίεργο το συναίσθημα. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να αγωνίζεσαι σε άδειες εξέδρες. Ήταν η πρώτη μου φορά και είχε ευχάριστο τέλος. Οπότε ανυπομονώ να έρθει η ώρα να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας για να ζήσω κι αυτή την εμπειρία».

-το κακό θέαμα στο ντέρμπι: «Κι εμείς κι ο Παναθηναϊκός είμαστε ακόμα στην αρχή. Είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό που διατηρώ στο μυαλό μου είναι η τεράστια θέληση που είχαμε να νικήσουμε. Το έξτρα κίνητρο που έχεις πάντα όταν είναι να αγωνιστείς σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά και την εξαιρετική άμυνα που είχαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν αφήσαμε τους αντιπάλους μας να σκοράρουν εύκολα. Είχαμε πολύ καλή στρατηγική σε αυτό τον τομέα. Είχαμε ενέργεια στην άμυνά μας κι αυτό μας έδωσε την ώθηση για να κερδίσουμε, διότι η αλήθεια είναι ότι στην επίθεση ήμασταν αρκετά άστοχοι, αλλά φυσικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να το βελτιώσουμε και να παρουσιάσουμε μια καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Επιθετικά πρέπει να έχουμε στη συνέχεια καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερους αυτοματισμούς και φυσικά ρυθμό. Είναι λογικό να είμαστε πίσω σε αυτά γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες».

-τη σημασία της νίκης για τον Ολυμπιακό: «Πάντα αυτά τα ματς είναι τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και σε όποια κατάσταση και να είσαι, δίνεις το κάτι παραπάνω. Σίγουρα αν χάναμε, δεν θα είχαμε πια πιθανότητες για την πρώτη θέση και δεν θέλαμε να τις χάσουμε. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει. Ακόμα δεν είναι στο χέρι μας, αλλά ήταν σημαντικό βαθμολογικά το γεγονός ότι νικήσαμε. Πρέπει να νικήσουμε και στο ΟΑΚΑ και να δούμε τι θα γίνει».

-το ματς με τη Μάλαγα και τους στόχους: «Άλλη μία νέα εμπειρία για εμένα, αλλά όχι φυσικά για τον Ολυμπιακό που έχει παίξει πάρα πολλούς αγώνες. Έχουμε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα δύο συνεχόμενες φορές, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι αντίπαλοί μας θα κάνουν τα πάντα για να μας κερδίσουν. Το ματς με τη Μάλαγα είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι το πρώτο και μάλιστα στην έδρα μας. Θα ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση με στόχο το three-peat. Σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα ειδικά στην επίθεση και θα δούμε».

-την προσωπική του παρουσία: «Νιώθω υπέροχα μέχρι τώρα. Ζω την κάθε στιγμή. Μου αρέσει η πόλη, η ομάδα, τα πάντα είναι ιδανικά. Είναι εμπειρία να είσαι στον Ολυμπιακό, όπως ήταν εμπειρία και που παίξαμε στη Βραζιλία και μάλιστα ήταν τρομερό ότι στην άλλη άκρη της γης είχαμε κόσμο. Έχω πολλά περιθώρια για να βελτιωθώ. Είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα την ομάδα μου με τον Παναθηναϊκό και ψάχνω να βρω τον σωστό δρόμο για να είμαι καλύτερος στη συνέχεια».

Ανέβασε «στροφές» ο Λο!!

Μέρος της προπόνησης του Ολυμπιακού ακολούθησε την Τρίτη (15/10) ο Έισι Λο, που δείχνει να έχει ξεπεράσει εντελώς τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε. Μοιρασμένες οι πιθανότητες να παίξει με την Μάλαγα.

Ανέβασε «στροφές» ο Λο
Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, προπονήθηκαν για πρώτη φορά ενόψει του αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με την Μάλαγα στο ΣΕΦ την Παρασκευή (18/10, 21:30). Στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, τέθηκε για πρώτη φορά ύστερα από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης και την θλάση που απεκόμισε στο ματς με τη Μπεσίκτας ο Έισι Λο.

Ο Αμερικανός γκαρντ συμμετείχε σε μικρό μέρος του προπονητικού προγράμματος και δεν αποκλείεται να προλάβει να αγωνιστεί απέναντι στην Μάλαγα, αν και κανείς από τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να τον πιέσει στην περίπτωση που δεν έχει καταφέρει να έχει επανέλθει πλήρως. Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να κάνει επίσημο ντεμπούτο για φέτος είναι 50-50. Πηγή: sport-fm.gr

«Ιδιαίτερο συναίσθημα με Παναθηναϊκό»

Ξεχωριστό χαρακτήρισε για εκείνον ο Μιλένκο Τέπιτς το παιχνίδι της Λιέτουβος Ρίτας με την πρώην ομάδα του τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

«Ιδιαίτερο συναίσθημα με Παναθηναϊκό»
Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό τη διετία 2010-2012, είναι κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης στο Βίλνιους ανάμεσα στην Λιέτουβος και τους νταμπλούχους Ελλάδας τη Πέμπτη (17/10), γι’ αυτό και το κανάλι της Ευρωλίγκας φιλοξένησε συνέντευξή του στο Pre-game programme. «Φυσικά θα υπάρχουν ιδιαίτερα συναισθήματα. Πέρασα εκεί δύο όμορφα χρόνια. Πραγματικά ήταν απολαυστικά. Ήταν οι πρώτες χρονιές μου μακριά απ' τη Σερβία κι έχω ιδιαίτερα συναισθήματα για τον Παναθηναϊκό ως ομάδα και για άτομα στο περιβάλλον της ομάδος, για μερικούς παίκτες, που παρέμειναν. Επομένως σίγουρα θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι» δήλωσε αρχικά ο 26χρονος Σέρβος γκαρντ και συνέχισε αναφορικά με τον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας:

«Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Βρεθήκαμε τελευταίοι σ' αυτόν, έχουμε μπροστά μας πολλές ομάδες, αφού ήρθαμε μέσω των Προκριματικών. Αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Θα προσπαθούμε να βρούμε διέξοδο. Προφανώς κι υπάρχουν σπουδαίες ομάδες. Για εμένα υπάρχουν δύο ξεχωριστές ομάδες, ο Παναθηναϊκός κι ο Ερυθρός Αστέρας, επίσης τρέφω σεβασμό και για τις υπόλοιπες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παλέψουμε. Όπως είπα, θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να περάσουμε στο ΤΟΡ 16». Πηγή: sport-fm.gr

Βάσκεθ: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά…»

Την πεποίθηση ότι η Μάλαγα μπορεί να μπει με το «δεξί» στην Ευρωλίγκα νικώντας τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, εξέφρασε ο Φραν Βάσκεθ.

Βάσκεθ: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά…»
Ο Ισπανός σέντερ της Ουνικάχα, δεν έκρυψε τον σεβασμό του για τον Ολυμπιακό, με τον οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος στην πρεμιέρα τη Παρασκευή (18/10, 21:30) της Ευρωλίγκας, αλλά χαρακτήρισε εφικτό στόχο τη νίκη της ομάδας του.

«Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, αλλά αυτήν την χρονιά μπορούμε να ξεπεράσουμε το TΟΡ 16. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε και θέλουμε να αρχίσουμε στην Ευρωλίγκα με τον καλύτερο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από μία νίκη κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες για να τα καταφέρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βάσκεθ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο δεκάλογος της Ευρωλίγκας...!! (pics)

Το τζάμπολ της Ευρωλίγκας για τη νέα σεζόν είναι προ των πολών και το superbasket.gr ξεχωρίσε τα δέκα «must» της φετινής διοργάνωσης.

Ο δεκάλογος της Ευρωλίγκας... (pics)
Καθίστε αναπαυτικά μπροστά από τον υπολογιστή σας και σας αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρηση.
10) Να φορέσουν… Αρμάνι
Μπορεί να κοιτάμε μακριά, καθώς η Ευρωλίγκα καλά-καλά δεν ξεκίνησε, αλλά προς Μιλάνο μεριά βλέπουν και στοχεύουν πολλές ομάδες, αφού εκεί θα διεξαχθεί από τις 16 ως τις 18 Μαΐου το Final Four. Βέβαια ο δρόμος μέχρι την ιταλική πόλη είναι μεγάλος, μιας και μετά τις περσινές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης η Ευρωλίγκα είναι… μαραθώνιος, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως όλες οι ομάδες θέλουν να βρεθούν στο «Mediolanum Forum», το σπίτι της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, το τριήμερο 16-18 Μαΐου. Αρχικά το Final Four του 2014 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Λονδίνο, αλλά ο Τζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε κατά την διαδικασία της φετινής κλήρωσης των Ομίλων, πως το Μιλάνο θα αποτελέσει τον τελικό προορισμό για την σεζόν 2013-14.

9) Νέες ναι, ωραίες;

Οι παραδοσιακές δυνάμεις δεν λείπουν από την Ευρωλίγκα, ενώ το παρών στη φετινή διοργάνωση δίνουν και κάποιες «πρωτάρες» σε αυτήν. Η Ζιέλονα Γκόρα, η Μπουντιβέλνικ, η οποία αποτελεί την πρώτη εκπρόσωπο στην Ευρωλίγκα από την Ουκρανία, η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η Ναντέρ, η Μπάγερν Μονάχου και ο Ερυθρός Αστέρας θα... μπουσουλήσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπάγερν Μονάχου - εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα μέσω wild card, καθώς η Γερμανία και το κοινό της αρέσουν στους ιθύνοντές της –  θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ Ομιλο, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στον Δ’ Ομιλο. Οι αναμετρήσεις του «τριφυλλιού» με την σερβική ομάδα θα φέρνουν κάτι από… αιώνια «ντέρμπι», μιας και είναι γνωστοί οι δεσμοί ανάμεσα στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα με εκείνους του Ολυμπιακού, ενώ η Μπάγερν πέρα της φημισμένης ποδοσφαιρικής της ομάδας, τα τελευταία χρόνια σημειώνει βήματα προόδου και στο μπάσκετ.

8) Να ξαναγίνει Βασίλισσα…

Οχι μία, όχι δύο αλλά οχτώ φορές (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995) έχει βρεθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε, έφτασε στην πηγή, δρόσισε για ένα δεκάλεπτο τα χείλη της αλλά ο Ολυμπιακός δεν την άφησε να πιει νερό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε στις επόμενες τρεις περιόδους του τελικού του Λονδίνου και ο Ρούντι Φερνάντεθ η παρέα του είδαν τον Βασίλη Σπανούλη και τους συμπαίκτες του, να διατηρούν τα σκήπτρα των πρωταθλητών Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης πάντως παραμένει η πολυνίκης του θεσμού, ενώ θα  μείνει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας ό,τι κι αν συμβεί τη φετινή σεζόν, καθώς Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας που την καταδιώκουν, έχουν από έξι τρόπαια στο παλμαρέ τους.

7) Αρωμα Ελλάδας...

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στην Ευρωλίγκα, αλλά το «γαλανόλευκο» χρώμα υπάρχει και σε άλλες ομάδες. Ο Κώστας Παπανικολάου ξενιτεύτηκε το καλοκαίρι για την Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ενώ στον Β’ Ομιλο της διοργάνωσης έχουμε τριπλό ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει ενταχθεί πλέον στην «φρουρά» της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κώστας Βασιλειάδης ανήκει στο δυναμικό της Αναντολού Εφές, ενώ το «τιμόνι» της Ζαλγκίρις πέρασε εκ νέου στα χέρια του Ηλία Ζούρου. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι της Ελλάδας. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετά έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό επέστρεψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την τέως ομάδα του αλλά και με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη της Λιέτουβος Ρίτας στον Δ’ Ομιλο της Ευρωλίγκας.   







6) Το επόμενο βήμα…



Είναι σπουδαίοι παίκτες, πρωταγωνιστούν στο ψηλότερο επίπεδο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, αλλά υπάρχει κάτι που λείπει από την συλλογή τους. Αναφερόμαστε φυσικά στον Μίλος Τεόντοσιτς και στον Ρούντι Φερνάντεθ, οι οποίοι έχουν επιτύχει ουκ ολίγα στην καριέρα τους, αλλά δεν έχουν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα στα χέρια τους. Ο Ισπανός άσος έχει την τάση στα δύσκολα να… κρύβεται εν αντιθέσει με τον Σέρβο γκαρντ, ο οποίος συνηθίζει να μην μπαίνει σε… καλούπια και στα κρίσιμα να τα… θαλασσώνει. Και οι δυο τους πάντως θέλουν κάνουν το επόμενο βήμα και να κατακτήσουν το τρόπαιο της Ευρωλίγκα, το οποίο είναι πιθανόν να τους ανεβάσει και μία θέση στον δεκάλογό μας.

5) Και οι τρεις είναι υπέροχοι…


 Οι Δημήτρης Διαμαντιδής, Βασίλης Σπανούλης και Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποτελούν τους κορυφαίους παίκτες της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια και ο καθένας εξ αυτών έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ευρωπαϊκού κι όχι μόνο, μπάσκετ. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία για το ποιος είναι ο καλύτερος, καθώς μας αρκούν οι παραστάσεις που δίνουν στα παρκέ και είμαστε σίγουροι πως και την τρέχουσα σεζόν θα πράξουν αναλόγως.

4) Αλλιώς εντός, αλλιώς εκτός...

Αν παρατηρήσετε τους διαιτητές να σφυρίζουν διαφορετικά στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα από ό,τι σε εκείνα των εγχώριων πρωταθλημάτων μην παραξενευτείτε. Αυτό θα συμβαίνει γιατί η Ευρωλίγκα βιάστηκε και προέβη σε αλλαγές στους κανονισμούς έναν χρόνο νωρίτερα.
Αναλυτικά οι αλλαγές στους κανονισμούς:
•    Η τεχνική ποινή αντί δύο βολών και κατοχή της μπάλας για την αντίπαλη ομάδα, θα επισύρει πλέον μία βολή και κατοχή της μπάλας.
•    Οταν ένας παίκτης θα δέχεται δύο τεχνικές ποινές, θα αποβάλλεται.
•    Το βελάκι μάς αποχαιρετά. Η ομάδα που θα κερδίζει το τζάμπολ, θα έχει και την κατοχή στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ η άλλη στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο. Τζάμπολ θα υπάρχει επίσης σε κάθε παράταση, όπως και στις περιπτώσεις (όταν δύο αντίπαλοι παίκτες κρατούν συγχρόνως την μπάλα ή όταν αυτή κολλούσε μεταξύ ταμπλό και στεφάνης κλπ.) που μέχρι πρότινος το βελάκι αποφάσιζε για την κατοχή.
•    Αντί δύο τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων στο πρώτο ημίχρονο και τριών στο δεύτερο, πλέον κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60 κι ένα τάιμ άουτ 30 δευτερολέπτων στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα έχει δύο τάιμ άουτ 60 και ένα 30 δευτερολέπτων. Για κάθε παράταση, κάθε ομάδα θα έχει από ένα τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων. Στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου κάθε ομάδα μπορεί να πάρει ένα τάιμ άουτ των 60 κι ένα τάιμ άουτ 30 δευτερολέπτων και όχι τρία.
•    Ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στις τέσσερις περιόδους και την παράταση μειώνεται από 120 σε 90 δευτερόλεπτα.

 
3) Η επιστροφή του «Ζοτς»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμεινε μόλις για έναν χρόνο μακριά από τους πάγκους, αλλά η απουσία του ήταν εμφανής. Ο 53χρονος προπονητής πήρε στα χέρια του τα ηνία της Φενερμπαχτσέ, η οποία φιλοδοξεί να βρεθεί μαζί του εκεί, όπου «Ζοτς» έχει φτάσει οχτώ φορές. Πού δηλαδή; Μα φυσικά στην κορυφή της Ευρώπης. Ο τέως κόουτς του Παναθηναϊκού είναι μακράν του δεύτερου ο πολυνίκης προπονητής της διοργάνωσης, καθώς έχει οδηγήσει τέσσερις διαφορετικές ομάδες σε οχτώ κατακτήσεις του τροπαίου. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε το πρώτο του… δαχτυλίδι το 1992 με την Παρτιζάν, ακολούθησε το δεύτερο με την Μπανταλόνα το 1994 ενώ έναν χρόνο αργότερα φόρεσε το… στέμμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Οσον αφορα τις υπόλοιπες πέντε κατακτήσεις τους, αυτές ήταν με τον Παναθηναϊκό, καθώς το 2000, το 2002, το 2007, το 2009 και το 2011 έβαλε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λιθαράκι, ώστε να ραφτούν στην φανέλα του τα πέντε από τα έξι αστέρια που την κοσμούν.

 
2) Με όνομα βαρύ σαν ιστορία…


Όταν αναφερόμαστε στην Ευρωλίγκα είναι ο λογικό ο νους μας να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό, καθώς έξι φορές έχει κάνει δικό του το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης ενώ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Ακόμα και την περσινή μεταβατική για εκείνον σεζόν, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μία «ανάσα» από το Final Four του Λονδίνου, ενώ στο τέλος της πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Το «τριφύλλι» φαίνεται σαφώς πιο ενισχυμένο σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει περισσότερα «όπλα» στην «φαρέτρα» του και βήμα-βήμα γιατί να μην βρεθεί στο Μιλάνο και να ράψει ακόμα ένα αστέρι στη φανέλα του; Ο Παναθηναϊκός μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία θα δώσει δύο παιχνίδια στην Κρήτη και Κύπρο.

 
1) Ραντεβού με την ιστορία…

Ηταν 21 Οκτωβρίου του 2011, όταν η Μπιλμπάο νίκησε με 76-61 τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα εκείνης της σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» σχεδόν δύο χρόνια μετά είναι back to back πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό ήταν κάτι που λίγοι πίστευαν το βράδυ της ήττας από τους Βάσκους. Το σίγουρο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν με τις εμφανίσεις τους τις τελευταίες δύο σεζόν πως τίποτα δεν τους χαρίστηκε και πλέον βρίσκονται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση, αυτή του three-peat. Η Ρίγα ήταν η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου τρεις συνεχείς φορές στα πρώτα τρία χρόνια της διοργάνωσης (1958-1960) ενώ η δεύτερη που το κατάφερε ήταν η τρομερή Γιουγκοπλάστικα (1989-1991) κι αφού είχε μεσολαβήσει το 1988 η εισαγωγή του συστήματος του Final Four. Μάλιστα μετά την ένταξη του Final Four στη ζωή μας μόνο ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και φυσικά η Γιουγκοπλάστικα έχουν καταφέρει να κάνουν το repeat. Θα καταφέρει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της; Δεν το ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως προχωρώντας βήμα-βήμα κι ακόμα όταν είναι στο -19 και στο -17, πλέον κανείς δεν θα την έχει… ξεγραμμένη και θα πιστεύει στις δυνατότητές της.
To πρόγραμμα της πρεμιέρας

Α' Ομιλος
Μπουντιβέλνικ-Φενέρμπατσε Ούλκερ (17/10, 19:00)
Ναντέρ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/10, 21:45)
Μπαρτσελόνα-Παρτιζάν (17/10, 22:00)

Β' Ομιλος
Μπάμπεργκ-Στρασμπούρ (16/10, 21:00)
Αναντολού Εφές-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 22:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης (18/10, 19:45)

Γ΄Ομιλος
Σιένα-Γαλατασαράι (16//10, 21:30)
Ζιέλονα Γκόρα-Μπάγερν Μονάχου (18/10, 20:15)
Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα (18/10, 21:30)

Δ΄Ομιλος
Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κούμπαν (17/10, 20:00)
Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός (17/10, 21:45)
Κάχα Λαμποράλ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (17/10, 21:45)

Πηγή: superbasket.gr