Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟ Πανιώνιος 2-1

Κάθε άλλο παρά εύκολη αποδείχτηκε η νίκη 2-1 του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, νίκη που έφερε ξανά τους πράσινους στην πρώτη θέση. Οι πράσινοι νόμισαν πως το ματς τέλειωσε στο 11` όταν έγινε το 2-0 και για 80 λεπτά παρότι με το σκορ υπέρ τους και με παίκτη παραπάνω, έπαιξαν με τη φωτιά κόντρα στον ψυχωμένο Πανιώνιο. Οι κυανέρυθροι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο απέναντι στους χαλαρούς και επιπόλαιους πράσινους. Ετσι πέρασε στο... ντούκου το ντεμπούτο του Γιούρκα στο πρωτάθλημα, που μπήκε αλλαγή, με το τελικό σφύριγμα να προκαλεί τελικά ανακούφιση στο γήπεδο...

"Οε, οε, οε Τζιμπρίλ Σισέ"!
Το εύστοχο πέναλτι του Σισέ στο 9`, που κέρδισε ο ίδιος μαζί με την αποβολή του Ομο για χέρι του τελευταίου, έκανε από την αρχή αφεντικό του ματς τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο στο 11`, όταν ο Νίνης σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον γάλλο που έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση για τον ίδιο και τον νεαρό μέσο. Οσον αφορά πάντως στο πρώτο γκολ, ο Σισέ φάνηκε να ξεκινάει την προσπάθεια του από ελεγχόμενη θέση.

Χαλαρότητα...
Οι πράσινοι έχοντας από νωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα και το υπέρ τους 2-0, έδειξαν επικίνδυνα σημάδια χαλάρωσης μετά το 25`, όπως φάνηκε και στις ευκαιρίες των Κουμορτζί και Ριέρα, που τις έβγαλε ο Τζόρβας, αφού από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν είχε να χάσει και τίποτα. Το δοκάρι από το φοβερό φάουλ του Μπάλαμπαν απέδειξε του λόγου το αληθές, με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται ένα γκολ.

... και 2-1
Ο,τι δεν πέτυχε στο πρώτο μέρος, ο ψυχωμένος Πανιώνιος το έκανε με τον Ριέρα στο 53`, μειώνοντας σε 2-1 και χτυπώντας "καμπανάκι" στο ΟΑΚΑ. Κάπου εκεί, και με την ευκαιρία του Λάτκα, ακούστηκαν και τα πρώτα σφυρίγματα, αφού ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να παίζει σαν υπνωτισμένος.

Η αντίδραση του Τεν Κάτε από τον πάγκο ήταν η είσοδος των Σεϊταρίδη και Ρουκάβινα αντί των Κατσουράνη και Νίνη, με τον Γκάμπριελ να περνάει αμυντικό χαφ. Στο μεταξύ, όσο περνούσε η ώρα ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πίεζε, εξ ου και η είσοδος του Εστογιάνοφ, προκαλώντας τη δικαιολογημένη γκρίνια της εξέδρας.

Παίζοντας με τη φωτιά...
Οσο ο Παναθηναϊκός δεν πετύχαινε το τρίτο γκολ για να τελειώσει το ματς, τα καρδιοχτύπια συνεχίζονταν στο ΟΑΚΑ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Με τα πολλά, η νίκη ήρθε με μπόλικο καρδιοχτύπι αλλά και μουρμούρα από την κερκίδα.

Μπάγεβιτς: «Δίκαιο αποτέλεσμα»

baggg.jpg Η ΑΕΚ προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το τελικό 2-2, κατά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι δίκαιο αποτέλεσμα, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του πως θα έρθουν τα γκολ μέσω των ευκαιριών, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες. Οσο για τον Νίκο Καραγεωργίου έκανε τις δηλώσεις που κάνει κάνε χρόνο από τότε που πήγε στον Εργοτέλη, λέγοντας ότι η ΑΕΚ ευνοείται από τη διαιτησία όσο και ο Ολυμπιακός!


«Ήταν ένα καλό παιχνίδι από τις δύο πλευρές. Από τη δική μας πλευρά είχαμε ένα πρόβλημα στα πρώτα λεπτά. Μετά εμείς χάσαμε ευκαιρίες. Εμείς που είχαμε ρυθμό. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να είχαμε καλό σκορ. Ήταν ανοιχτό παιχνίδι. Δεχθήκαμε πολύ εύκολα γκολ. Στο τέλος χάναμε 2-1 και ισοφαρίσαμε όμως. Πάλι είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε. Τέλος πάντως θα έλεγα ότι ήταν δίκαιο. Ο Εργοτέλης έχει καλούς παίκτες. έχει πολύ καλή ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είχε ευκαιρίες για γκολ. Πιστεύω ότι θα κερδίσει αυτό που θέλει», τόνισε ο Μπάγεβιτς, που αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ, λέγοντας πως αυτό θα το κάνουν οι δημοσιογράφοι.

Καραγεωργίου: «Ευνοείται και η ΑΕΚ»
Κάθε χρόνο ως προπονητής του Εργοτέλη ο Νίκος Καραγεωργίου καταφέρνει να έχει παράπονα από τη διαιτησία στα ματς με την ΑΕΚ και κάθε χρόνο μιλάει για εύνοια της Ένωσης. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, να μην το κάνει και φέτος, καθώς θα χαλούσε το σερί...

«Οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται κάθε Κυριακή. Κάθε Κυριακή ευνοείται η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Δεν υπήρχε πέναλτι ούτε στον Νέμεθ ούτε στον Σκόκο. Οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται κάθε Κυριακή. Η ΑΕΚ ευνοείται όσο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Κοιτάξτε τώρα να γράψετε ό,τι θέλετε. Γι' αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά», τόνισε ο Καραγεωργίου...
‎‎

Απειλές για αποχώρηση από Κασάνο!

cassano2.jpgΗ νέα «γκέλα» της Σαμπντόρια προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του συλλόγου και ανάμεσα σε αυτούς που τα... άκουσε ήταν και ο Αντόνιο Κασάλο. Ο Ιταλός φορ όμως δεν άντεξε αυτή την κατάσταση και απείλησε να αποχωρήσει από τη Γένοβα αν υπάρξουν ξανά αυτή η συμπεριφορά.


«Το έχω κάνει στη Ρώμη, το έκανα και στη Μαδρίτη. Αν ξανασυμβεί αυτό τότε θα μαζέψω τις βαλίτσες μου και θα αποχωρήσω από την ομάδα» απείλησε ο Αντόνιο Κασάνο, αντιδρώντας έτσι για τις αποδοκιμασίες των οπαδών στη νέα γκέλα της Σαμπντόρια. Η ισοπαλία με τη Μπάρι έφερε τους Γενοβέζους στη 2η θέση, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για τους οπαδούς της ομάδας...

Ιβιτς: "Ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη"


Ιβιτς και Τσιρίλο πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου... "Για μας είναι σημαντικό ότι τελικά καταφέραμε τελικά να κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις στα ματς που ακολουθούν για να φτάσουμε πιο εύκολα στις επόμενες νίκες από ότι επί της Ξάνθης", ήταν τα λόγια του Βλάνταν Ίβιτς που έβγαλε για μια ακόμη φορά τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε μια ισοπαλία στην έδρα του και αυτό τον διατηρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη αποδεδείχθηκε και πάλι σκληρό καρύδι. "Ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη, η οποία ήρθε στα τελευταία λεπτά. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε από πριν πως παίζει η ομάδα της Ξάνθης. Είναι μία ομάδα η οποία αμύνεται μαζικά και όλοι είναι πίσω από τη μπάλα. Αυτό δε δίνει πολύ χώρο στον αντίπαλο και πρέπει κάθε ευκαιρία που έχεις να την αξιοποιείς. Εμείς δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες σήμερα, αλλά για να κερδίσεις την Ξάνθη πρέπει να κάνεις γκολ τις 2-3 ευκαιρίες που έχεις".

Όσο για το γκολ που σημείωσε, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης: "Έχει τύχει να είμαι εγώ αυτός που έβαλε δύο γκολ για να πάρει δύο σημαντικές νίκες ο ΠΑΟΚ. Ο καθένας από εμάς στην ομάδα δίνει ότι καλύτερο μπορεί. Είμαι χαρούμενος που ήμουν ξανά εγώ εκείνος που πέτυχε ένα νικητήριο γκολ, αλλά πάνω από όλα μετράει η νίκη. Για όλους όσους είμαστε στην ομάδα πάντα είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε γκολ η νίκη του ΠΑΟΚ".

Η πορεία του ΠΑΟΚ δεν είναι η καλύτερη, αλλά, αναρριχήθηκε ήδη στην τρίτη θέση: "Εμείς έχουμε στόχο να κερδίζουμε παντού. Αυτό το έχουμε πει από την αρχή. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει όσα πέρυσι ως τώρα, αλλά θα έρθουν και άλλες νίκες. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα παλέψουμε σκληρά και παντού και τελικά θα βρεθούμε πιο ψηλά από ότι πέρυσι".

Τέλος αναφορικά με τις διαιτησίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ όταν αγωνίζεται στην Αθήνα, ο Ίβιτς είπε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Αλλά έχει δει όλος ο κόσμος τις έχει γίνει σε κάποια συγκεκριμένα ματς. Και φέτος και πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα ξέρουν όλοι. Τι διαφορετικό περιμένετε να σας πω εγώ; Στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν θέμα μόνο διαιτητή, καθώς κι εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδισε. Αλλά όλοι είδατε κιόλας τι έγινε μέσα στο γήπεδο".

Στο +7 πλέον η Ιντερ


Ο Μαϊκόν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Ιντερ Ολοι για την Ιντερ δουλεύουν και φυσικά η ίδια υπέρ του δέοντος για τον εαυτό της. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας επί τέσσερα συναπτά έτη νίκησε 2-0 τη Λιβόρνο εκτός και πλέον είναι στο +7 από τη Γιουβέντους που ηττήθηκε χθες από τη Νάπολι και Σαμπντόρια που έφερε "Χ" με Μπάρι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει κάθε λόγο να επικεντρώσει την προσοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από όλα όσα έγιναν αυτή την αγωνιστική. Χθες, η Νάπολι με εξαιρετική εμφάνιση νίκησε στο Τορίνο τη Γιουβέντους, ενώ σήμερα η Σαμπντόρια δεν κατάφερε να νικήσει στη Γένοβα στην Μπάρι.

Η Ιντερ από την πλευρά της με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος, ένα του Μιλίτο και ένα του Μαϊκόν νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Λιβόρνο. Η Ρόμα ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και νίκησε 2-1 την Μπολόνια, ενώ το τρίποντο πήρε και η Φιορεντίνα στη Φλωρεντία επί της Κατάνια, με τις δυο ομάδες να τελειώνουν με δέκα παίκτες το παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα:

Κιέβο-Ουντινέζε 1-1
(70ό Γέπες - 27ο Φλόρες)

Ρόμα-Μπολόνια 2-1
(35ο Βούτσινιτς, 52ο Περότα - 32ο Ανταϊλτον)

Σαμπντόρια-Μπάρι 0-0

Λιβόρνο-Ίντερ 0-2
(49ο Μιλίτο, 80ό Μαϊκόν)

Φιορεντίνα-Κατάνια 3-1
(5ο, 24ο Μαρκιόνι, 86ο Τζιλαρντίνο - 48ο Μασκάρα)

Κάλιαρι-Αταλάντα 3-0
(33ο, 36ο Νενέ, 45ο πεν. Μάτρι)

Σιένα-Λάτσιο 1-1
(32ο Μακαρόνε - 8ο Μάουρι)

Ειπε..........................

"Υπερτιμημένος ο Τεν Κάτε. Σε μια ομάδα (Αγιαξ) δούλεψε ως πρώτος προπονητής και έφυγε ως αποτυχημένος. Ο Παναθηναϊκός τρώει τα παιδιά του"

Γιάννης Γκούμας

(βολές στον Παναθηναϊκό και τον πρώην προπονητή του)

Φωτο Ημέρας

Χάρμα οφθαλμών ο φετινός Πανιώνιος...

Απλά κι όμορφα...

nicholas_panathinaikos_panellinios.jpgΤο ΟΑΚΑ ήταν «κρύο», λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούσε» από πέρυσι ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες των «πράσινων», όμως, ήταν «ζεστοί» και... έκαψαν τον Πανελλήνιο στους 21 πόντους. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 84-63 για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1 και συνεχίζει αήττητο τις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ντρου Νίκολας με 18 πόντους, ενώ 23 πόντους είχε για τους «Ολυμπιονίκες» ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Πρώτη ήττα για την Αναγέννηση Επανομής


Σκόραρε ο Μάγγος για τη Νίκη Βόλου Την πρώτη της ήττα υπέστη η Αναγέννηση Επανομής καθώς έχασε 2-1 από τη Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής. Ωστόσο, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης αφού ο δεύτερος Εθνικός Φιλιππιάδας έχασε 3-0 από τη Δόξα Κρανούλας.

Κερδισμένοι της αγωνιστικής ο Εορδαϊκός και ο Φωκικός, που νίκησαν δύσκολα 1-0 την Κοζάνη και τον Θερμαϊκό, αντίστοιχα και πέρσαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα
Βισαλτιακός-Μακεδονικός 1-2
(5' Κουκουλής - 65' Τσάτσος, 70' Χασάνογλου)

Δόξα Κρανούλας-Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0
(7', 11' Τσιατούρας, 48' Διαμαντής)

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Επανομής 2-1
(8' Μάγγος, 21' Σάντσεθ - 10' Καπτίεφ)

Φωκικός-Θερμαϊκός 1-0
(86' Νουτσκόφσκι)

Εορδαϊκός-Κοζάνη 1-0
(91' Τσουλάκος)

Καστοριά-Πυρσός Γρεβενών 0-3 (α.α.)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΠΑΟ Νέων Επιβατών 4-1
(34',74' Μοσχάκης, 51' Κρόνχαρτ, 77' Σούμαχερ - 84' Λεπροκαρύδης)

Τη Δευτέρα: Οδυσσέας Αναγέννησης - Τρίκαλα
Ρεπό είχε η Βέροια

Πέρασε στην κορυφή η Παναχαϊκή


Οι παίκτες του Ολυμπιακού Χερσονήσου πανηγυρίζουν στην Καλλιθέα Η Παναχαϊκή κέρδισε με 1-0 το ντέρμπι με τον Βύζαντα για την έβδομη αγωνιστική του Πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής και έφτασε στην κορυφή της κατάταξης, προσπερνώντας τους Μεγαρείς. Η Ζάκυνθος είναι πλέον δεύτερη μετά τη νίκη της με 3-1 σε βάρος του Ασπροπύργου.

Μαζί με τους νησιώτες βρίσκεται η Καλλιθέα, καθώς υπέστη τη δεύτερη διαδοχική της ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας, από τον Ολυμπιακό Χερσονήσου με 2-0.

Αντίθετα, ο Παναργειακός αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας κερδίζοντας 2-0 τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Τα αποτελέσματα
Παναχαϊκή-Βύζας 1-0 (41' Κυβελίδης)
Καλλιθέα-Ολυμπιακός Χερσονήσου 0-2 (41' Γκιάτας)
Αίαντας Σαλαμίνας-Ατσαλένιος 0-0
Παναιγιάλειος-Κόρινθος 0-0
Χαϊδάρι-Αγία Παρασκευή 2-2 ((72' Λαμπρινάτος, 77' Κωνσταντόπουλος - 33' Μπούμπας, 44' Ιορδανίδης)
Σαρωνικός-ΠΑΟ Ρουφ 0-0
Ζάκυνθος-Ασπρόπυργος 3-1 (36', 55' Μαρίνος, 65' Μόσκαλ - 77' πέν. Ζαχαρόπουλος)
Παναργειακός-Πλατανιάς 2-0 (58' Ρες, 82' πέν. Κατσαρός)
Ρεπό είχε ο Κεραυνός Κερατέας

Ο Αγιαξ διέλυσε τη Φέγενορντ


Σκόραρε ο Ντε Ζέουφ Ο χαρακτηρισμός ντέρμπι έμεινε μόνο στα χαρτιά. Ο λόγος για το παιχνίδι του Αγιαξ με τη Φέγενορντ. Οι γηπεδούχοι παίζοντας εκπληκτικά στο δεύτερο μέρος διέλυσαν την αντίπαλό τους με το εμφατικό 5-1. Πλέον είναι στο -3 από την κορυφή όπου βρίσκεται η Τβέντε και στο -1 από τη δεύτερη Αϊντχόφεν.

Τα αποτελέσματα
Αγιαξ - Φέγενορντ 5-1
1-0 (42) Ντε Ζέουφ
2-0 (47) Εμανουέλσον
3-0 (58) Φαν ντερ Βιλ
3-1 Λάντζαατ (74)
4-1 (82) Ντε Ζέουφ
5-1 (90) πέναλτι Σουάρες

Βάαλβαϊκ - Βίλεμ 0-1
0-1 Γκρεγκορί (63)

Σπάρτα - Ναϊμέγκεν 2-0
1-0 (43) Φάλκενμπουργκ
2-0 (62) αυτογκόλ Τσόμερ

Χέρακλες - Ουτρέχτη 3-1
0-1 Σιλμπερμπάουερ (15)
1-1 (23) Οβερτουμ
2-1 (31) Εβερτον
3-1 (47) Ντάγκλας

Εξάψαλμος στον Αρη

aris_paok.jpgΔεν πέρασε στο... ντούκου η ντροπιαστική ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ. Στους παίκτες των «κίτρινων» υπήρξε εξάψαλμος από προπονητή, οπαδούς αλλά και τον Δαμιανίδη. Ήδη πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα με τον Χουάν Ντίξον να αναμένεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να ενταχθεί στο δυναμικό του Κατσικάρη.


Ο αγώνας δεν τελείωσε με όλα όσα συνέβησαν στο παρκέ αλλά είχε και συνέχεια στο «Αλεξάνδρειο» όπου βρέθηκαν περίπου 100 φίλοι του Άρη για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες που έφτασαν στις 00:50. Στη συνέχεια οι παίκτες και το προπονητικό τιμ μετέβησαν και στα γραφεία της ΚΑΕ που βρίσκονται μέσα στο κλειστό ενώ εκεί λίγο αργότερα βρέθηκε και ο Δαμιανίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Άρη μίλησε στην αποστολή τονίζοντας τους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ντροπιάζουν την ομάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προπονητή, Φώτη Κατσικάρη που τους έβαλε προπόνηση για σήμερα το πρωί (09:00) και ενώ από το Αλεξάνδρειο έφυγαν μετά τις 02:00.
Ο Ελληνας τεχνικός τους έδειξε το βίντεο του ματς λέγοντας τους: «Κοιτάξτε πως παίζατε εσείς και πως αυτοί». Ο Κατσικάρης δεν πρόκειται να αφήσει την εμφάνιση με τον «δικέφαλο» έτσι και ήδη πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα καθώς αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Χουάν Ντίξον. Ο 31χρονος άσος θα φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα του Άρη στο ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο «Αλεξάνδρειο».

Έγινε το «μπαμ» με Κούπερ

cuper.jpgΠροπονητής του Αρη θα είναι για τον επόμενο χρόνο ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, είπε το ναι στους «κίτρινους» που έχουν πάρει την υπογραφή του 54χρονου προπονητή για 1+1 χρόνο. Το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.


Ο Κούπερ ήταν το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη καθώς οι κακές εμφανίσεις του Αρη έθεσαν τον Ιομάρ Μαζίνιο στο περιθώριο. Το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του Βραζιλιάνου τεχνικού με την διοίκηση του Αρη ώστε να του γνωστοποιηθεί και επίσημα η λύση της συνεργασίας τους.

Ο νέος προπονητής των «κίτρινων» αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το αργότερο μέχρι την Τρίτη καθώς εκκρεμούν κάποιες προσωπικές του υποθέσεις ενώ έχει ήδη συμφωνήσει για συμβόλαιο 1+1 χρόνο.
Με τον Κούπερ στο τιμόνι ο Αρης θα ενισχυθεί περαιτέρω στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου καθώς έχει αρκετές κενές θέσεις και σε συμφωνία με το τεχνικό τιμ θα ψάξει παίκτες για να τις καλύψ

Πήρε το... διπλό η Χόφενχαϊμ

xofenxaim-kotbus2.jpgΗ Χόφενχαϊμ κατάφερε σήμερα ν'... αποδράσει από την έδρα της Φράϊμπουργκ σε σημερινό αγώνα για την 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Το τελικό 1-0 πανηγυρίστηκε δεόντως από τους νικητές.


Χάρις σε γκολ του Μάτος Μαϊκοσουέλ στο 39' η Χόφενχαϊμ επικράτησε σήμερα με σκορ 1-0 της Φράϊμπουργκ. Οι νικητές έφτασαν πλέον τους 20 βαθμούς ενώ η αντίπαλός τους εξακολουθεί να μένει χαμηλά στην βαθμολογία με μόλις 10 πόντους.

Χ-όρτασαν μπάλα στο Ηράκλειο


Ο Μαντούκα σκόραρε με κεφαλιά Εργοτέλης και ΑΕΚ μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Ηράκλειο με σκορ 2-2. Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς με την ΑΕΚ να προηγείται, τον Εργοτέλη να γυρίζει το ματς και την "Ένωση" να ισοφαρίζει στο τέλος. Παράπονα από τον Καλόπουλο έχουν και οι δύο ομάδες...

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους γηπεδούχους στη σέντρα
5': Σουτ του Φραγκουλάκη, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σάχα
10': Ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσεζνάουσκις, από το ύψος της περιοχής, ο Σάχα με υπερένταση θα πετάξει την μπάλα κόρνερ...
14': Σέντρα του Τζούνιορ από τα δεξιά, ο αφύλακτος Βερπακόφσκις στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής θα κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σάχα θα μπλοκάρει τη μπάλα
15': Ο Εργοτέλης που έχει υπέρ του και τον αέρα, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει περιορίσει την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο...
19': Ο Σκόκο άνοιξε τη μπάλα δεξιά τη μπάλα για τον Μαντούκα, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη
21': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Σέντρα του Καράμπελα από τα αριστερά, ο Μαντούκα κέρδισε στον αέρα τον Σασιασβίλι και με καρφωτή κεφαλιά λίγο μέσα από το σημείο του πέναλτι, νίκησε τον Δασκαλάκη και άνοιξε το σκορ υπέρ της ΑΕΚ!
23': Σέντρα του Σκόκο από τα δεξιά, νέα κεφαλιά του αφύλακτου Μαντούκα, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε άουτ
25': Το γκολ του Μαντούκα έχει δώσει άλλη ψυχολογία στους παίκτες του "δικεφάλου", που μετά το πρώτο τέταρτο δείχνουν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
30': Δεν έχει καταγραφεί κάποια καλή φάση στα τελευταία λεπτά μπροστά στις εστίες των Δασκαλάκη και Σάχα
35': Ο Μπλάνκο απέφυγε τον Σασιασβίλι, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ...
39': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ρουμπάκη για φάουλ στον Νέμεθ
39': ΑΛΛΑΓΗ Ο Λεάλ στη θέση του Τσεζνάουσκις
43': O Λεάλ απέφυγε με επιτόπια ντρίμπλα τον Καφέ μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας μέσος τον ανέτρεψε και ο Καλόπουλος δεν δίστασε να δείξει αμέσως την άσπρη βούλα!
44': Ο Τζούνιορ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Σάχα έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα!
45': Γέμισμα του Καράμπελα, ο Μπλάνκο έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
45': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Τζούνιορ
45': Δύο λεπτά είναι ο επιπλέον χρόνος του πρώτου μέρους
45'+2': Διαγώνιο πλασέ του Μπλάνκο με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη
45'+3': Λήξη του ημιχρόνου

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες που τελείωσαν το α' μέρος
48': Ο Μπλάνκο άνοιξε τη μπάλα στον Νέμεθ, ο Ούγγρος με τη μία τροφοδότησε στην περιοχή του Καράμπελα, ο οποίος έκανε αμέσως το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
51': ΓΚΟΟΟΛ (1-1): Ο Λεάλ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο δεξί "Γ" του Σάχα και έφερε το ματς στα ίσα!
52': Ο Νέμεθ με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Σκόκο τετ α τετ με τον Δασκαλάκη, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός δεν έκανε καλό κοντρόλ, άνοιξε τη μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να μπλοκάρει τη μπάλα
54': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπέτο στη θέση του Ορφανού
55': Αντεπίθεση της ΑΕΚ με τον Νέμεθ να δίνει τη μπάλα αριστερά για τον Σκόκο, ο Αργεντινός έκανε το φαλτσαριστό πλασέ λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Εργοτέλη...
60': Ο Νέμεθ απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Κορδονούρη μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος υπό την πίεση του αμυντικού του Εργοτέλη, αλλά ο Καλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι
60': Σέντρα του Λεάλ από τα δεξιά, ο Βερπακόφσκις βρέθηκε φάτσα με το γκολ, καθώς ο Σάχα ήταν εξουδετερωμένος, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε...
61': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Κορδονούρη
62': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γιάχιτς για διαμαρτυρία
65': Το 81% αγγίζει η υγρασία...
67': Κόρνερ του Μαντούκα, από το κεφάλι του Γιάχιτς η μπάλα θα βγει στο ύψος της περιοχής, ο Ενσαλίβα θα κάνει με τη μία την προβολή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Φραγκουλάκης πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή με το κεφάλι θα την πετάξει κόρνερ...
71': ΓΚΟΟΟΛ (2-1): Από την κάθετη πάσα του Ρομάνο, ο Λεάλ έφυγε στην κόντρα, απέφυγε με υπέροχη ντρίμπλα τον Αραούχο, βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα και με δυνατό βολέ έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στον Εργοτέλη!
74': Σουτ του Βερπακόφσκις μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μαϊστόροβιτς και κατέληξε στην αγκαλιά του Σάχα
75': Σουτ του Ρουμπάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σάχα
77': ΑΛΛΑΓΗ Ο Χέρσι στη θέση του Μαντούκα
79': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Βερπακόφσκις για φάουλ στον Αραούχο
80': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ρότζερ Γκερέιρο στη θέση του Ενσαλίβα
82': Σέντρα του Χέρσι από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπλάνκο από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό "Γ" του Δασκαλάκη
83': Ο Σκόκο έκλεψε τη μπάλα από τον Ρουμπάκη, o τελευταίος προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει βρει τον Αργεντινό παίκτη της ΑΕΚ που πάτησε τη μπάλα και βρέθηκε στο έδαφος. Ο Καλόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι...
84': ΓΚΟΟΟΛ (2-2): Ο Μπλάνκο θα νικήσει τον Δασκαλάκη από την άσπρη βούλα και θα φέρει το ματς στα ίσα!
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Παυλής στη θέση του Νέμεθ
88': Κάθετη πάσα του Σκόκο για τον Παυλή, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη, έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη του είπε "όχι"
90': Σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά, ο παυλής πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα από την πλάτη του Γελαδάρη κατέληξε κόρνερ...
90': Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+3': Μακρινό σουτ του Τζούνιορ, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
90'+3': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Φραγκουλάκη για φάουλ
90'+4': Λήξη του αγώνα

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Γελαδάρης, Ορφανός (54' Μπέτο), Φραγκουλάκης, Ζούνιορ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις (39' Λεάλ).
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Καράμπελας, Ενσαλίβα (80' Γκερέιρο), Καφές, Σκόκο, Μαντούκα (77' Χέρσι), Νέμεθ (85' Παυλής), Μπλάνκο.

Tα αποτελέσματα της Β' Εθνικής

Δόξα Δράμας - Ιωνικός 2-1
(36' Άγγος, 57' Μαρκόφσκι/ 41'Μωραϊτης)

Πανσερραϊκός - Καλαμάτα 0-0

Θρασύβουλος - Ολυμπιακός Βόλου 0-1
(21' Ροτζέριο)

Ρόδος - Αγροτικός Αστέρας 2-2
(10' Ιράλα, 45' Λάζετιτς/ 37', 74' Μπεκιάρης)

Αναγ. Καρδίτσας - Πιερικός 1-1
(9' Τσάγγαρης/ 49' Μαρτίνεζ)

Κέρκυρα - ΟΦΗ 3-0
(10', 27' Τσίγκας, 82' Γκουστάβο)

Εθνικός Αστέρας - Παναιτωλικός 3-2
(7', 11' Τζιμόπουλος, 18' Γκουέι/ 26' Θεοδωρίδης, 73' Ζουρούδης)

Δευτέρα 2/11

Εθνικός - Διαγόρας Ρόδου (19:00 CONN-X)
Αιγάλεω - Ηλιούπολη (16:00 ΕΤ3)

"Καθάρισε" με Κλέιζα


Ο Παπαλουκάς σε προσπάθεια του απέναντι στο Μαρούσι Ο Λίνας Κλέιζα πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μία ακόμη νίκη. «Οι ερυθρόλευκοι» νίκησαν το Μαρούσι με 86-78 χάρη στο ξέσπασμα στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα που με σερί 12-0 πήραν την δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα με τον Κλέιζα να σταματά στους 27 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ και στο 7' του αγώνα προηγήθηκε με 17-6 χάρη σε ένα γκολ φάουλ του Λίνας Κλέιζα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν μόνιμη απειλή για το καλάθι του Αμαρουσίου και πέτυχε εννιά πόντους σε λιγότερο από οκτώ λεπτά συμμετοχής του. Ο υπόλοιπος Ολυμπιακός, όμως, δεν ήταν καλός κι έτσι το Μαρούσι ροκάνισε τη διαφορά για να φτάσει στο τέλος του ημιχρόνου να χάνει με πέντε πόντους (40-35) και με τον Τζαρόντ Χόμαν να αστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά κενά στην άμυνα και οι Χόμαν, Κένταλ και Μαυροειδής τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για να κρατήσουν το Μαρούσι κοντά στο σκορ. Ο Ολυμιακός συνέχιζε μην μπορεί να πάρει διαφορά κι έτσι το Μαρούσι ισοφάρισε σε 68-68 στο 33' με ένα σερί 8-0.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε την απάντησή του με τον Λίνας Κλέιζα και με δικό του σερί 12-0 «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Ο Λιθουανός έφτασε τους 27 πόντους και αναδείχθηκε πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το θέμα, όμως, είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη δεν παίζουν καλά, έχουν πολλά προβλήματα στην άμυνα και στην επιθετική λειτουργία υπάρχουν στιγμές που οι παίκτες ψάχνονται στο παρκέ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-15, 40-35, 66-58, 86-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 15, Βούισιτς 5, Ουέιφερ 4, Κλέιζα 27, Βασιλόπουλος 7, Γλυνιαδάκης, Σχορτσανίτης 14, Παπανικολάου, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 4

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 8, Κις 11, Λούκας 8, Μπατής 2, Χόμαν 23, Μαυροειδής 10, Καλάθης 5, Κένταλ 10

Πήρε βαθμό στα Γιάννενα ο Λεβαδειακός


Ο Μπάρκογλου από την προπόνηση του Λεβαδειακού ΠΑΣ Γιάννενα και Λεβαδειακος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 29' με τον Ανδράλα να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με γκολ του Μπάρκογλου. Πολύ καλύτερη στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παράσχου, είχε ευκαιρίες να πάρει το ματς.

Ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ήταν "συμπυκνωμένο" στο τρίλεπτο 29' -32', διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τα δύο γκολ. Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 29ο λεπτό με τον Ανδράλα, σε φάση διαρκείας στην άμυνα των Βοιωτών κι ενώ είχε προηγηθεί προσπάθεια του Σιαλμά.

Η χαρά των παικτών του Παράσχου, όμως, δεν κράτησε πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μπάρκογλου ισοφάρισε, αξιοποιώντας τη σέντρα του Ναπολεόνι.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του, δημιούργησε τις προυποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ όμως τελικά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Καρακώστα στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Μια κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς στο 53' κι ένα πλασέ του Σιαλμά στο 58' που εξουδετέρωσε ο Καρακώστας ήταν οι καλές στιγμές της ομάδας των Ιωαννίνων, ενώ ο Λεβαδειακός απείλησε στο 82', με τον Ναπολεόνι να πλασάρει και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα ενώ ήταν η πρώτη φορά που ο Λεβαδειακός καταφέρνει να πάρει βαθμό μακριά από τη Λιβαδειά.

Η εξέλιξη του αγώνα
1 To παιχνίδι ξεκίνησε
5 Ο Ναπολεόνι βρήκε χώρο και μπήκε μέσα στην περιοχή επικίνδυνα όμως ο Μαϊστόροβιτς πρόλαβε και του έβαλε την προβολή, παραχωρώντας κόρνερ
10 Σέντρα του Ναπολεόνι από αριστερά, κεφαλιά του Μαρτορέλ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
12 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Ανδράλλας για μαρκάρισμα στον Μπάρκογλου από πίσω
18 Φάουλ του Κανακούδη, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, στην πρώτη αξιόλογη φάση του ΠΑΣ στον αγώνα
22 Νέο φάουλ του Κανακούδη, η μπάλα πέρασε από όλους, άουτ
29 1-0 ΓΚΟΟΟΛΣύγχυση στα καρέ του Λαβαδειακού, ο Καρακώστας δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ανδράλας σε δεύτερο χρόνο μετά από προσπάθεια του Σιαλμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας
32 1-1 ΓΚΟΟΟΛΑμεση απάντηση για την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ. Ο Ναπολεόνι έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Μπάρκογλου από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζαφειρόπουλου
34 Σέντρα του Μπράνκο από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα ωστόσο ο Ζαφειρόπουλος απομάκρυνε τον κίνδυνο
38 Επικίνδυνο φάουλ του Σαϊτιώτη, άουτ
43 Ο Κόλτζος βρήκε μέτρα στο γήπεδο, προχώρησε ανενόχλητος εώς την περιοχή του ΠΑΣ, σούταρε όμως ο Ζαφειρόπουλος σωτήρια απομάκρυνε

46 ΑΛΛΑΓΗΟ Μπακαγιόκο στη θέση του Ντιμπαλά
51 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μουλόπουλο για μαρκάρισμα στον Κανακούδη
53 Σέντρα του Κανακούδη, κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς, έδιωξε εντυπωσιακά και σωτήρια ο Καρακώστας σε κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ
57 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μασάδο για φάουλ στον Σαϊτιώτη
59 Ο Σιαλμάς από πλάγια θέση δεξιά πλάσαρε αδύναμα με αποτέλεσμα ο Καρακώστας να μπλοκάρει με ευκολία
60 ΑΛΛΑΓΗΔιπλή αλλαγή για τον Λεβαδειακό, Σερζίνιο και Πάουλο Κόστα στις θέσεις των Μπράνκο και Ταραλίδη
63 Δυνατό φάουλ του Σαϊτιώτη, η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι του Καρακώστα
66 ΑΛΛΑΓΗΟ Βασιλείου στη θέση του Μπαλβορίν
70 ΑΛΛΑΓΗΟ Βαγγελής στη θέση του Σιαλμά
75 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Γάτσο, που βρίσκεται στον πάγκο, για διαμαρτυρία
78 Διαγώνιο σουτ του Βαγγελή με το αριστερό, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καρακώστας
80 ΑΛΛΑΓΗΟ Μιχαλόπουλος στη θέση του Κανακούδη
82 Ο Ναπολεόνι μόνος του μέσα στην περιοχή επιχείρησε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε άουτ στην πρώτη ευκαιρία του Λεβαδειακού στο δεύτερο μέρος!
90+ Σουτ του Βαγγελή, η μπάλα κόντραρε σε πόδια και κατέληξε κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες Εθνικό
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρα)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος, Κώτσιος, Κανακούδης (80' Μιχαλόπουλος), Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Σιαλμάς (70' Βαγγελής), Ανδράλας, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά (46' Μπακαγιόκο), Σκαρντουέλι
Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μασάδο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο (60' Σερζίνιο), Ταραλίδης (60' Πάουλο Κόστα), Ναπολεόνι, Μπαλβορίν (66' Βασιλείου), Μπάρκογλου

Επέστρεψε στις νίκες ο Ηρακλής


Ο Μιλάνο σε μια ακροβατική προσπάθειά του, ενώ παρακολουθούν Λαζαρίδης και Τσέζαρεκ Ο Ηρακλής μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στις οποίες μάλιστα δεν είχε σημειώσει ούτε γκολ, επέστρεψε στις επιτυχίες. Ο "Γηραιός" με τον Σάββα Κωφίδη στον πάγκο του για πρώτη φορά, επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ιάκομπ στο 88' με κοντινή προβολή. Τέταρτη σερί ήττα για τους φιλοξενούμενους.

Στο ντεμπούτο των Σάββα Κωφίδη και Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο των ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα (στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ, αφού ο δεύτερος είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας της Αρκαδίας και στο παιχνίδι του Κυπέλλου), νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.

Οι "κυανόλευκοι" μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος από τα Τρίκαλα, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στις νίκες και να χαμογελάσουν ξανά. Βέβαια για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να περάσουν 88' και να καταθέσουν ότι είχαν στον αγωνιστικό χώρο.

"Χρυσός" σκόρερ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ιάκομπ, ο οποίος δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα με κοντινή προβολή σκόραρε για τρίτη φορά φέτος και χάρισε το "τρίποντο" στο "Γηραιό" με το οποίο ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη "ζώνη".

Σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του (είχαν προηγηθεί αυτές από τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο), με αποτέλεσμα να παραμένει από τα τέλη του Σεπτέμβρη κολλημένος στους 11 βαθμούς...

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καλή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ηρακλής είχε τέσσερις προσπάθειες για γκολ αλλά καμία από αυτές δεν ήταν κλασσική ευκαιρία. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν έκαναν ούτε ένα σουτ προς την εστία του Κοβαλέφσκι. Πάντως η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη...

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο, έψαξαν να βρούνε τρόπο για να διασπάσουν τη σωστά αμυντικά στημένη ομάδα της Τρίπολης, αλλά ο χρόνος κυλούσε χωρίς να το καταφέρνουν. Η πίεση αυξήθηκε στο τελευταίο τέταρτο. Στο 79' ο "γηραιός" ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μιλάνο από τον Ουριμπάρι, όμως ο Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

Και ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε το 0-0, το πείσμα των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο παρά... δύο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το γκολ του Ρουμάνου επιθετικού πανηγυρίστηκε έξαλλα, ενώ με το σφύριγμα της λήξης ακούστηκε σαν... εκκωφαντικός ήχος από τους οπαδούς, ένας αναστεναγμός ανακούφισης.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνας)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση
6': Σουτ του Επστάιν η μπάλα έφυγε άουτ...
10': Ο Ηρακλής έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων
14': Σουτ του Παπαστεριανού έξω από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα
20': 4-1 τα κόρνερ υπέρ των γηπεδούχων που όμως δεν έχουν καταφέρει να απειλήσουν ουσιαστικά τους αντιπάλους τους
27': Παιχνίδι κέντρου στο "Καυτανζόγλειο" με πολλά λάθη εκατέρωθεν
30': Σουτ του Επστάιν μέσα από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα
33': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μπαρτολίνι για φάουλ
35': Απόλυτα μοιρασμένη (50%-50%) η κατοχή της μπάλας
40': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ουριμπάρι για φάουλ
41': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ιάκομπ για διαμαρτυρία
45': Ένα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
45'+1': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

46': Ξεκίνησε το β' σαρανταπεντάλεπτο. Χωρίς αλλαγές έχουν "κατέβει" οι δύο ομάδες
52': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Εστέβες για φάουλ
60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γιάντσης στη θέση του Ντίκα
61': ΑΛΛΑΓΗ Ο Καρέρα στη θέση του Ζεάν Κάρλος
62': Σουτ του Εστέβες έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι
65': 2/3 τα εύστοχα σουτ για τον Ηρακλή, 0/1 για τον Αστέρα Τρίπολης
68': Ατομική προσπάθεια του Ιάκομπ από τα αριστερά και σουτ μέσα από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα
71': Νέο σουτ του Ιάκομπ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα έφυγε άουτ...
75': 8-1 τα κόρνερ υπέρ του Ηρακλή που έχει και περισσότερη ώρα στην κατοχή του τη μπάλα (53%-47%)
78': ΑΛΛΑΓΗ Ο Λαμπρόπουλος στη θέση του Εστέβες
79': Από το γέμισμα του Παπαζαχαρία ο Μιλάνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και απέναντι από τον Αναστασόπουλο, ο Ουριμπάρι τον τράβηξε από το χέρι, ο επιθετικός του Ηρακλή βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι
80': Σουτ του Ουριμπάρι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ
84': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ιωαννίδης στη θέση του Γιαννούλη
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κονέ στη θέση του Μιλάνο
88': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Σέντρα του Γιάντση από τα αριστερά, ο Κονέ πήρε την κεφαλιά, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε τη μπάλα, ο Επστάιν που πήρε το "ριμπάουντ" με κεφαλιά τη γύρισε παράλληλα και ο Ιάκομπ με κοντινή προβολή, άνοιξε το σκορ!
89': ΑΛΛΑΓΗ Ο Καούνος στη θέση του Φυτανίδη
90': Τέσσερα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+3': Σέντρα του Ουριμπάρι, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κοβαλέφσκι ενήργησε γρήγορα έπσε στα πόδια του Καούνου και δεν του επέτρεψε να σκοράρει...
90'+4': Λήξη του αγώνα

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Χάβι Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης (84' Ιωαννίδης), Παπαστεριανός, Ντιέ, Μιλάνο (85' Κονέ), Επστάιν, Ντίκα (60' Γιάντσης), Ιάκομπ.
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (89' Καούνος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Ζεάν Κάρλος (61' Καρέρα), Ουντότζι, Ρικάρντο Εστέβες (78' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ.