Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Πειράματα από Σάντος


Ο Πορτογάλος τεχνικός θόλωσε τα νερά στη χθεσινή προπόνηση στην Τούμπα.
Νέα δεδομένα όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην Τούμπα ο Σάντος, προέκυψαν στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Ο Σάντος χρησιμοποίησε τον Kρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο και Μαλεζά στόπερ, Σαβίνι και Αραμπατζή στα άκρα της άμυνας, Βιτόλο και Γκαρσία αμυντικά χαφ, τον Φωτάκη δεξιά και Σορλέν αριστερά στα χαφ και τους Ίβιτς και Βιερίνια στην επίθεση. Βέβαια στη προπόνηση της Πέμπτης οι διεθνείς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα όπως και ο Χαλκιάς του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί το Σάββατο.

Μπιζέρα και Φιλόμενο συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα και γίνονται προσπάθειες τουλάχιστον ο πρώτος να κάτσει -έστω- στον πάγκο την Κυριακή για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Από εκεί και πέρα, επιστροφή στις προπονήσεις και για τον Μπράις Μουν που γύρισε από την πατρίδα του.

Ο Σάντος για ακόμα μία φορά έδωσε έμφαση στην τακτική και θέλοντας να δει αν οι παίκτες του έχουν αφομοιώσει όσα τους έχει πει, στη συνέχεια ακολούθησε οικογενειακό δίτερμα. Σε αυτό πήραν μέρος και οι Μελισσάς, Καραντασιάδης, Ιντζίδης, Αποστολόπουλος, Μίλιεβιτς από την ομάδα Νέων.

πρόβλημα με Ιμπραήμοβιτς!


Μπορεί ο Ιμπράημοβιτς να δήλωνε προ ημερών πως περίμενε με ανυπομονησία το μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ στις 29 Νοεμβρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να δει το «classico» από τις εξέδρες του "Καμπ Νου"! Ο Σουηδός επιθετικός τραυματίστηκε στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος τόσο για την αναμέτρηση με τους Μαδριλένους όσο και για αυτή με την Ίντερ την προσεχή Τρίτη!

Ο Ιμπράημοβιτς είχε τραυματιστεί ελαφρά στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μαγιόρκα και για αυτό το λόγο δεν βρισκόταν στην αποστολή για την αναμέτρηση με την Κουλτουράλ για το Κύπελλο. Παρότι προφυλάχθηκε, εντούτοις δεν... γλίτωσε, καθώς τραυματίστηκε στον τένοντα του αριστερού του ποδιού κατά την διάρκεια της προπόνησης των «μπλαουγκράνα», με αποτέλεσμα οι γιατροί της ομάδας να τον αφήσουν εκτός προγράμματος για τις επόμενες μέρες.

Καλά νέα για Φαν Πέρσι και Γκιμπς


Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ανακουφισμένος, καθώς τα νέα είναι καλά για τους τραυματίες, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Κίρον Γκιμπς
Ο Φαν Πέρσι υπέστη ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο στο φιλικό με την Ιταλία και αναμένεται τελικά να μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες.

«Ξέραμε εξ αρχής πως ο Ρόμπιν θα έμενε εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα, αλλά ειλικρινά πίστευα πως θα έμενε εκτός πολύ περισσότερο, καθώς τα αρχικά νέα ήταν πολύ, πολύ άσχημα», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.

«Έτσι ήταν μια ανακούφιση τα νέα ότι θα θα λείψει έξι εβδομάδες. Για τον Γκιμπς από την άλλη, με πήραν οι γιατροί και μου είπαν πως είναι στο νοσοκομείο στην Λιθουανία, πιθανότατα με σπασμένο μετατάρσιο».

Δίκη για φανατικούς της Μίλαν


Την πόρτα του δικαστηρίου θα περάσουν 11 οπαδοί της Μίλαν, για ενέργειες κατά του συλλόγου, αλλά και για βίαια συμπεριφορά.
Σύμφωνα με την La Republica, οι συγκεκριμένοι οπαδοί κατηγορούνται για βίαιη συμπεριφορά, ακραίες αντιδράσεις, αλλά και για απειλές κατά προσώπων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και κάποιοι που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την ιταλική αστυνομία. Συγκεκριμένα, τα ονόματα που έγιναν γνωστά είναι οι Τζιανκάρλο Λομπάρντι, γνωστός ως "Σάντοκαν", ο Τζιανκάρλο Καπέλ, γνωστός ως "Βαρόνος", αλλά και ο αρχηγός του συνδέσμου των Guerrieri ultras.

Οι εν λόγω κατηγορούμενοι, προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες στην προσπάθεια τους να πάρουν φθηνά εισιτήρια για τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας, και απείλησαν πως θα κάνουν μεγάλες ζημιές στο σύλλογο αν δεν τα καταφέρουν.

Τραπατόνι: «Ας αλλάξουμε το ποδόσφαιρο»


Το απόγευμα της Πέμπτης (19/11) ο Τζιοβάνι Τραπατόνι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό της Ιρλανδίας από τη Γαλλία από τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρη στο περίφημο πλέον γκολ των "τρικολόρ" και το χέρι του Τιερί Ανρί.

Νηφάλιος αλλά απογοητευμένος από όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ιταλός προπονητής εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ίδιο το ποδόσφαιρο. «Δεν εξαρτάται από τον Ανρί να πει 'κοιτάξτε, ακούμπησα την μπάλα με το χέρι'. Δεν είναι υποχρέωση του Ανρί να το πει. Έχει χαθεί η αξιοπιστία. Είναι πιθανό για έναν διαιτητή να κάνει λάθος, είναι πιθανό ο προπονητής, οι παίκτες να κάνουν λάθος.

Αν ήμασταν εμείς; Θα είχαμε δεχθεί τέτοια κριτική όπως η Γαλλία. Όταν όμως έχει μία μεγάλη ευθύνη τότε πρέπει να ξεφορτωθείς τέτοιες καταστάσεις. Αυτό είναι ο αθλητισμός, αυτό είναι το φερ πλέι. Συχνά μιλάμε για φερ πλέι αλλά τώρα δεν μπορούμε να πούμε στα παιδιά στα σχολεία ότι το ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες», είπε ο Τραπατόνι.

Εστάλη με e-mail το έγγραφο του προσυμφώνου


Το απόγευμα της Πέμπτης έφυγε το e-mail με το κείμενο του προσυμφώνου, από την ΑΕΚ προς τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Πρόκειται για το έγγραφο που αναφέρονται όλα όσα συμφώνησαν στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Μαυρομάτη οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά. Μένει πλέον να το στείλουν μεταφρασμένο και στα αγγλικά προκειμένου να το "ξεσκονίσουν" και οι σύμβουλοι του κ. Κοζώνη στην Αμερική.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι του κ. Κοζώνη δεν έχουν ενημερωθεί ότι έχουν προσκομίσει πληρεξούσια οι μέτοχοι στον νυν μεγαλομέτοχο, Νίκο Νότια, προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος των οικονομικών της ΠΑΕ και να αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Βούτσινιτς: «Να γίνουμε… βρώμικοι»


Να αφήσουν στην άκρη για λίγο τις… ευγένειες και να αποκτήσουν περισσότερο «τσαμπουκά» ως ομάδα, κάλεσε τους συμπαίκτες του ο Μίρκο Βούτσινιτς. Ο επιθετικός της Ρόμα θεωρεί την «μαλθακότητα» το μεγαλύτερο μειονέκτημα των «τζιαλορόσι» και χαρακτήρισε αναγκαία προϋπόθεση για να βελτιωθούν τα αποτελέσματά τους, το να γίνουν εκείνοι λίγο πιο «βρώμικοι».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας; Παραείμαστε… ευγενικοί. Πρέπει να γίνουμε λίγο πιο “βρώμικοι”, λίγο πιο ανταγωνιστικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ιταλική εφημερίδα ο Βούτσινιτς. Αφού παραδέχθηκε, δε, ότι «όντως, μερικές φορές δεχόμαστε πολύ “φτηνά” γκολ», εξήγησε με νόημα: «Το ότι είμαστε “καλά παιδιά” είναι καλό για μας ως σύνολο, αλλά πολύ κακό για τα αποτελέσματα μας».

Επέστρεψαν οι διεθνείς


Το «παρών» έδωσαν οι διεθνείς του ΠΑΟΚ στην προπόνηση της Πέμπτης, αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, και ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα αποθεραπείας. Μαζί τους επέστρεψε και ο Μπράις Μουν, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά. Στην προετοιμασία -που περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό- πήραν, επίσης, μέρος και οι Μελισσάς, Καραντασιάδης, Ιντζίδης, Αποστολόπουλος, Μίλιεβιτς της ομάδας Νέων.

Όσον αφορά στους Κώστα Χαλκιά και Τζόε Μπιζέρα, ακολούθησαν ατομικό, ενώ για τον Λούσιο Φιλόμενο το «μενού» περιελάμβανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποθεραπείας.

Όπως φαίνεται με τα έως σήμερα δεδομένα, ο Ντάριο Κρέσιτς -και όχι ο διεθνής πορτιέρο- θα είναι αυτός που θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.

«Έκλεψαν» την παράσταση οι διεθνείς!


Άρωμα»… Μουντιάλ είχε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού,/b> στην Παιανία, αφού οι επτά παίχτες που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής στο θριαμβευτικό 1-0 επί της Ουκρανίας για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έκλεψαν την παράσταση.

Ο λόγος για τους Καραγκούνη, Βύντρα, Τζόρβα, Κατσουράνη, Σπυρόπουλο, Σαλπιγγίδη και Τζιόλη, οι οποίοι γυμνάστηκαν ελαφρά μετά το δύσκολο χθεσινό ματς στο Ντόνετσκ με το εθνόσημο στο στήθος. Ο τελευταίος μάλιστα ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν συμμετείχε στην προπόνηση.

Στην προπόνηση των «πράσινων» βρέθηκε επίσης ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Φάνης Βουτσαράς, και ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Κώστας Αντωνίου και σκοπός της επίσκεψής του ήταν να δώσουν τα θερμά συγχαρητήρια στους διεθνείς που αντιπροσώπευσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σύλλογο.

Ευχάριστα ήταν τα νέα και για το Γιούρκα Σειταρίδη, αφού ο δεξιός οπισθοφύλακας συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης μαζί με τους συμπαίκτες του.

Πριμ στους διεθνείς!

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσφέρει μέσω της ΕΠΟ πριμ ύψους 100.000 στους παίχτης της εθνικής Ελλάδας που πήραν την «παλικαρίσια» πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Νικόλας Πατέρας, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Σοφοκλή Πιλάβιο, στην οποία αναφέρει:

«Με την παρούσα επιθυμούμε αφενός να σας συγχαρούμε θερμά για την πανάξια πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010 και αφετέρου να σας δηλώσουμε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσφέρει το ποσό των € 100.000 ως χρηματική επιβράβευση των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη που στην πορεία προς αυτήν την επιτυχία η Εθνική μας ομάδα στελεχώνεται συστηματικά με 10 ποδοσφαιριστές της ομάδας μας.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως δεχθείτε αυτή μας την προσφορά ως ελάχιστη ένδειξη υποστήριξης της μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών και αναγνώρισης της συμβολής αυτής της επιτυχίας στην αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είμαστε βέβαιοι πως η επιτυχία αυτή είναι μόνο η αρχή και το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ν. Αφρικής θα μας κάνετε ξανά υπερήφανους.

Παρακαλούμε τέλος, να μεταφέρετε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον προπονητή της Εθνικής ομάδας, κ. Ρεχάγκελ και τους συνεργάτ

Μουρίνιο: «Αν ο Μπαλοτέλι είναι Μίλαν, τότε ο Πάτο είναι Ίντερ!»


Για ακόμη μία φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο τράβηξε τα βλέμματα και τα σχόλια των απανταχού φιλάθλων της Ιταλία (και όχι μόνο) με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Ο τεχνικός των «νερατζούρι» τέθηκε επί του θέματος Μπαλοτέλι, λέγοντας πως ο Πάτο υποστηρίζει την Ίντερ!

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο κανάλι των "νερατζούρι" για όλους και για όλα, λέγοντας πως η ομάδα του διεκδικεί όλους τους τίτλους, με μεγάλο στόχο το τρεμπλ. Ακόμη, μίλησε και για την... αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και για τις δηλώσεις του Μπαλοτέλι, ο οποίος δήλωσε πως είναι οπαδός της Μίλαν.

«Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ, χρειάζεσαι και τύχη. Επίσης, χρειάζεται να έχεις απίστευτη ομάδα και οι παίκτες της να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και να κάνουν την τέλεια χρονιά.»

Ευρώπη Συλλήψεις για στημένα παιχνίδια


Σε συλλήψεις, κυρίως στην Γερμανία, αλλά γενικότερα σε όλη την Ευρώπη προχώρησε η αστυνομία σε συνεργασία με την UEFA για στημένα παιχνίδια.
Την υπόθεση έχουν αναλάβει κυρίως οι γερμανικές αρχές, καθώς στην συγκεκριμένη χώρα φαίνεται να έχει γίνει κυρίως όλο το... παιχνίδι, με την Τουρκία να ακολουθεί.

Το γεγονός έγινε γνωστό από την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα στο Μπόχουμ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότερα από 100 άτομα είναι στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Ούτε πέντε χρόνια δεν έχουν περάσει από το σκάνδαλο με τον διαιτητή, Ρόμπερτ Χόιτσερ, στη Γερμανία, ενώ η UEFA έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβρη πως ερευνά 40 παιχνίδια του Champions League και του UEFA Cup.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου για το θέμα στο Μπόχουμ την Παρασκευή (αύριο).


Επιμέλεια-Tenorio

"Η Γιουβέντους ήρθε στην Ελλάδα"


"Η μεγάλη Γιουβέντους, έρχεται στην Ελλάδα!!!". Η "Μεγάλη Κυρία" του Ιταλικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Κωστέας Γείτονας, με σκοπό την ανάδειξη νέων ποδοσφαιρικών ταλέντων αλλά και την διαμόρφωση χαρακτήρων και ανθρώπων με αξίες στην ζωή.
Έτσι μετά την Άρσεναλ ένας ακόμα μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος ήρθε στην Ελλάδα. Η Γιουβέντους "απλώνει τα δίχτυα" της στην χώρα μας και για αυτό το λόγο στην συνέντευξη Τύπου της συνεργασίας των δύο πλευρών ήρθαν στην Αθήνα και μίλησαν για αυτή την προσπάθεια, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Μπλανκ και οι Τζιανλούκα Πεσότο (υπεύθυνος υποδομών) και Μάρκο Μάρκι (διευθυντής υποδομών).

Η Γιουβέντους θα χρησιμοποιεί τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα στην Ελλάδα και την Κύπρο, στα οποία θα εργάζονται Ιταλοί προπονητές που θα βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με Έλληνες τεχνικούς ώστε να προχωρήσει με επιτυχία το σχέδιο. Η συμφωνία είναι αρχικά για πέντε χρόνια και μετά, όπως τονίστηκε, θα επανεξεταστούν οι όροι της συμφωνίας.

Δικαιώμα στην ακαδημία θα έχουν μαθητές. Προπονητές θα είναι από την σχολή προπονητών της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Στις ομιλίες τους τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Γιουβέντους στάθηκαν στο γεγονός ότι πρωταρχικός στόχος της ακαδημίας είναι η ανεύρεση νέων ταλέντων αλλά και η σωστή ανατροφή των παιδιών μέσα από τις ακαδημίες.


Επιμέλεια-Tenorio

Μουντιάλ 2010 Εντός έδρας στη Νότια Αφρική


Ξέφρενα πανηγύρισαν οι Έλληνες του Λονδίνου την σπουδαία πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Χιλιάδες συμπατριώτες μας ξεχύθηκαν στους δρόμους του Mπεϊσγουότερ και του Σάουθγκεϊτ χορεύοντας στους ρυθμούς του Ζορμπά (φωτό).

"Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Είναι πιο δυνατή και συμπαγής σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο στο Euro 2004" σχολίασε ένας ένθερμος υποστηρικτής του αντπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εκτιμάται πως χιλιάδες Έλληνες που διαμένουν στο Λονδίνο θα μεταβούν το καλοκαίρι στη Νότιο Αφρική. Μάλιστα, όπως τονίζεται η Ελλάδα θα τύχει μεγάλης υποστήριξης καθώς στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ υπάρχει διευρυμένη ελληνική παροικία που ξεπερνά σε πληθυσμό τους 120.000 μόνιμους κάτοικους!

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Ομάδα, κάθε άλλο παρά...μόνη της θα αισθάνεται. Μάλλον, θα παίζει "εντός έδρας". Και όπως ξέρετε η συμπαράσταση των ομογενών είναι πάντοτε εντυπωσιακή. Όπως λέει και η λαϊκή ρήση "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις..."

Καθολικός σεβασμός και αναγνώριση για την Ελλάδα

"Βομβαρδίστηκε" από μηνύματα η ιστοσελίδα της FIFA μετά την πανάξια πρόκριση της ελληνικής ομάδας. Ποδοσφαιρόφιλοι από τον Καναδά μέχρι την Κροατία αναγνώρισαν το μεγαλείο και την ψυχική δύναμη των διεθνών μας.

Ο χρήστης με το ψευδώνυμο wmlee73 (Νότιος Κορέα) αναφέρει: "Συγχαρητήρια Ελλάδα! Περιμένατε 16 χρόνια για να επιστρέψετε σε Μουντιάλ. Νικήσατε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι η Ουκρανία! Σας αξίζουν εύσημα".

Χαρακτηριστικά είναι και τα παρακάτω σχόλια:

Beltskiy (ΗΠΑ): Συγχαρητήρια Έλληνες! Τα καταφέρατε! Από τη στιγμή που η Ουκρανία δεν μπορούσε να τα καταφέρει στην έδρα της δεν άξιζε να προκριθεί στη Νότιο Αφρική!

tm_poli (Ρουμανία): "Μπράβο Αδέλφια Έλληνες. Η Ρουμανία σας αγαπάει".

azpark (Σκωτία): "Μπράβο Ελλάδα"

jkane07 (ΗΠΑ): "Oι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!

Efstratios (Aυστραλία): "Μπράβο Ελλάς! Είμαι τόσο περήφανος για εσάς παιδιά! Ελπίζω να προχωρήσουμε στο Μουντιάλ, θα είμαι εκεί για να σας υποστηρίξω.

grecopoulos (Καναδάς): "Ο Βασιλιάς Ότο και η ελληνική ομάδα θα πρέπει να χειροκροτηθεί για την τέλεια αμυντική της στρατηγική. Το να πας στην Ουκρανία και να τους νικήσεις είναι τεράστιο επίτευγμα!

Hellas'04 (Καναδας) :"Πατρίδα Μεγάλη! Εκπληκτικό γκολ από τον Σαλπιγγίδη. Φανταστικό. Θα τα πούμε στη Νότιο Αφρική το 2010."

PanaMtl (Καναδάς) : "ΕΛΛΑΣ!!!Πάντα πίστευα πως θα τα καταφέρναμε. Νότιος Αφρική ερχόμαστε!"

dimitrirodo (Νότιος Αφρική): "Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κριτική για την άμυνα μας. Κοιτάξτε την ιστορία μας. Όποτε χρειάστηκε να αμυνθούμε το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο. Μας βοήθησε εδώ και 3.000 χρόνια. ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ".

hrvatski-hns (Κροατία): "Ουκρανία θυμήσου τον χρυσό κανονισμό. Σε δύο αγώνες μπαράζ η καλύτερη ομάδα προκρίνεται. Η Ουκρανία δεν ήταν ποτέ η καλύτερη ομάδα".

H πίκρα του Ουκρανού

Την ίδια στιγμή ένας Ουκρανός δεν μπορούσε να χωνέψει την ήττα θεωρώντας υπεύθυνο της αποτυχίας τον Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο. "Ημασταν τόσο κοντά στο όνειρο. Ο Μιχαϊλιτσένκο είναι loser! Oι Έλληνες έπαιξαν αντι-ποδόσφαιρο! Με 11 ποδοσφαιριστές στην άμυνα, ήταν απίθανο να νικήσουμε".

Τίμοστσουκ: "Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα"

Απαρηγόρητος ο αμυντικός μέσος της Μπάγερν, Ανατόλι Τίμοστσουκ επιχειρεί λίγες ώρες μετά το κάζο των Ουκρανών να κατανοήσει τα αίτια της ήττας από την εθνική Ελλάδας.

"Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τους Έλληνες αλλά και πιο δυνατοί. Το θέμα είναι πως επιβίωσαν οι αντίπαλοι μας και προκρίθηκαν. Έδειξαν πως διαθέτουν υπομονή".

Ο 30χρονος άσος αναφέρθηκε στο κλειδί της πρόκρισης. "Η Ελλάδα δημιούργησε λίγες φάσεις όμως κατάφερε να σκοράρει. Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Έπρεπε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Αθήνα".

Ο Τίμοστσουκ δήλωσε πως πίστευε στην πρόκριση μέχρι το φινάλε. "Όταν ο διαιτητής έδειξε πρόσθετο χρόνο τεσσάρων λεπτών, τότε μόνο κατάλαβα πως ήταν δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. Μέχρι εκείνο το σημείο θεωρούσα πως θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη νίκη.

Πολλά ειπώθηκαν για την κατάσταση της Ελλάδας, όμως παρά την δεύτερη θέση που κατέλαβαν στον όμιλο τους κατόρθωσαν να μας αποκλείσουν".


Επιμέλεια-Tenorio

Η ήττα έφερε... ξύλο στην Παλμέιρας


Μετά από τόσες αποτυχίες της Παλμέιρας ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα με τους παίκτες της ομάδας να πιάνονται στα χέρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Την Verdão φιλοξένησε τα ξημερώματα η Γκρέμιο στο "Olímpico" του Πόρτο Αλέγκρε και την κέρδισε με 2-0, βάζοντας κατά μεγάλο ποσοστό τέλος στις ελπίδες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Γκρέμιο άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ραφαέλ Μάρκες από την εξαρετική προσπάθεια του Μάξι Λόπες.

Με την λήξη του πρώτου μέρους τα νεύρα ήταν πολλά για τους φιλοξενούμενους, Μαρσίνιο και Ομπίνα άρχισαν έναν έντονο διάλογο έσπρωξε ο ένας τον άλλο και ο Ομπίνα έριξε γροθιά στον συμπαίκτη του.

Αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν και οι δύο, έτσι με εννέα παίκτες το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει για την Παλμέιρας, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μάξι Λόπες στο 71'.

Η Verdão έμεινε έτσι στην 3η θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους από την Σάο Πάουλο και δύο από την Φλαμένγκο, έχει όμως πλέον δύο αγώνες ακόμη να δώσει, ενώ οι αντίπαλοί της στην "μάχη" για τον τίτλο έχουν τρεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Τετάρτη
Γκρέμιο - Παλμέιρας 2-0 (45'+2 Ραφαέλ Μαρκες, 71' Μάξι Λόπες)

Σάββατο
Κορίνθιανς - Ναούτικο
Ατλέτικο Παραναένσε - Κρουζέιρο

Κυριακή
Σάντος - Κοριτίμπα
Σάντο Αντρέ - Αβαΐ
Σπορτ Ρεσίφε - Φλουμινένσε
Μποταφόγκο - Σάο Πάουλο
Φλαμένγκο - Γκοϊάς
Βιτόρια - Μπαρουερί
Ατλέτικο Μινέιρο - Ιντερνασιονάλ

Η βαθμολογία

1. Σάο Πάουλο 62
2. Φλαμένγκο 60
3. Παλμέιρας 59
4. Ιντερνασιονάλ 56
5. Ατλέτικο Μινέιρο 56
6. Κρουζέιρο 55
7. Αβαΐ 53
8. Γκρέμιο 52
9. Γκοϊάς 50
10. Κορίνθιανς 49
11. Μπαρουερί 48
12. Σάντος 45
13. Βιτόρια 44
14. Κοριτίμπα 44
15. Ατλέτικο Παραναένσε 43
16. Μποταφόγκο 41
17. Φλουμινένσε 39
18. Σάντο Αντρέ 35
19. Ναούτικο 35
20. Σπορτ Ρεσίφε 31

*Οι 4 πρώτοι προκρίνονται στο Copa Libertadores
**Την πρόκριση στο Copa Libertadores έχει κερδίσει και η Κορίνθιανς από το κύπελλο
***Οι 8 επόμενες ομάδες προκρίνονται στο Copa Sudamericana (από 5η μέχρι 13η θέση, αφού μέσα σε αυτές είναι και η Κορίνθιανς)
****Οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται

Ο πίνακας των σκόρερς

19 γκολ
Αντριάνο (Φλαμένγκο)

18 γκολ
Ντιέγκο Ταρντέλι (Ατλ. Μινέιρο)

15 γκολ
Αλεξάντρο (Ιντερνασιονάλ)
Βαλ Μπαΐανο (Μπαρουερί)

14 γκολ
Ζόνας (Γκρέμιο)
Μαρσελίνιο Παραΐμπα (Κοριτίμπα)

13 γκολ
Ρότζερ (Βιτόρια)

12 γκολ
Σόουζα Ουϊλαμίς (Γκρέμιο)
Oμπίνα (Παλμέιρας)
Ουέλινγκτον Παουλίστα (Κρουζέιρο)
Κλέμπερ Περέιρα (Σάντος)
Έντερ Λουΐς (Ατλ. Μινέιρο)
Ιάρλεϊ (Γκοϊάς)

11 γκολ
Ρονάλντο (Κορίνθιανς)
Μάξι Λόπες (Γκρέμιο)
Φελίπε (Γκοϊάς)
Στεκανέλα Ουάσιγκντον (Σάο Πάουλο)
Ουΐλιαμ (Αβαΐ)

10 γκολ
Φρεντ (Φλουμινένσε)
Ζιλμάρ (Ναούτικο)
Νούνες (Σάντο Αντρέ)
Καρλίνιος Μπάλα (Ναούτικο)
Μαρσίνιο (Ατλ. Παραναένσε)

9 γκολ
Αντρέ Λίμα (Μποταφόγκο)
Ντεντίνιο (Κορίνθιανς)

8 γκολ
Μουρίκι (Αβαΐ)
Βίκτορ Σιμόες (Μποταφόγκο)
Φαμπιάνο (Σπορτ Ρεσίφε)
Τιάγκο Ριμπέιρο (Κρουζέιρο)
Ουΐλσον (Σπορτ Ρεσίφε)
Πέτκοβιτς (Φλαμένγκο)

7 γκολ
Ντιέγκο Σόουζα (Παλμέιρας)
Πάουλο Αντρέ Λίμα (Σάντος)
Πάουλο Μπάιερ (Ατλ. Παραναένσε)
Τιάγκο Ουμπέρτο (Μπαρουερί)
Μάρκος Αουρέλιο (Κοριτίμπα)
Μαρκίνιος (Αβαΐ)
Μπρούνο Μινέιρο (Ναούτικο)
Ζουνίνιο (Μποταφόγκο)
Νταγκομπέρτο (Σάο Πάουλο)
Ζιλμπέρτο (Κρουζέιρο)
Νεϊμάρ (Σάντος)
Έμερσον (Φλαμένγκο) (πουλήθηκε στην Αλ Αΐν)


Επιμέλεια-Tenorio

Εθνική Ελλάδας Στο β' γκρουπ για το EURO 2012


Η νίκη-πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2010 δεν στάθηκε αρκετή προκειμένου η Εθνική Ελλάδας να παραμείνει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για τα προκριματικά του EURO 2012.
H "γαλανόλευκη" βρίσκεται στην 10η θέση και έχασε έτσι την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα στους εννέα επικεφαλής των ομίλων.

Η κλήρωση των προκριματικών του EURO 2012, που θα φιλοξενήσουν από κοινού η Ουκρανία και η Πολωνία, θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία στις 7 Φεβρουαρίου 2010.

Οι 51 ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε έξι ομίλους των έξι και τρεις των πέντε. Οι εννέα πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος προκρίνονται απευθείας, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για να συμπληρωθούν οι 16 φιναλίστ, στις οποίες βέβαια συμπεριλαμβάνονται οι διοργανώτριες Πολωνία και Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ
Ισπανία
Γερμανία
Ολλανδία
Ιταλία
Αγγλία
Κροατία
Πορτογαλία
Γαλλία
Ρωσία

2ο γκρουπ
ΕΛΛΑΔΑ
Τσεχία
Σουηδία
Ελβετία
Σερβία
Τουρκία
Δανία
Σλοβακία
Ρουμανία

3ο γκρουπ
Ισραήλ
Βουλγαρία
Φινλανδία
Νορβηγία
Ιρλανδία
Σκοτία
Βόρεια Ιρλανδία
Αυστρία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη

4ο γκρουπ
Σλοβενία
Λετονία
Ουγγαρία
Λιθουανία
Λευκορωσία
Βέλγιο
Ουαλία
ΠΓΔΜ
Κύπρος

5ο γκρουπ
Μαυροβούνιο
Αλβανία
Εσθονία
Γεωργία
Μολδαβία
Ισλανδία
Αρμενία
Καζαχστάν
Λίχτενσταϊν

6ο γκρουπ
Αζερμπαϊτζάν
Λουξεμβούργο
Μάλτα
Νησιά Φαρόε
Ανδόρα
Σαν Μαρίνο

Επιμέλεια-Tenorio

κανονικά ο Ζεράλτο


Μία επιπλέον λύση για τη θέση του κεντρικού αμυντικού έχει από σήμερα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μετά από περίπου ένα μήνα, ο Ζεράλντο Άλβες είναι έτοιμος να προσφέρει πάλι τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ! Ο Πορτογάλος αμυντικός γυμναζόταν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα τις τελευταίες μέρες και κρίθηκε έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης να ακολουθήσει την αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Καβάλα.

Επιμέλεια-Tenorio

Χάνει για ένα μήνα τον Γκαρσία

Για ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο μέσος του Άρη, Νάτσο Γκαρσία. Ο Βολιβιανός υπεβλήθη σήμερα σε αρθροσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας φανέρωσαν ότι υπέφερε από ρήξη έξω μηνίσκου. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που αρχικά υπολόγιζαν στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Η προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» για το κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε κανονικά με οικογενειακό «διπλό» στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου. Ο Μιχάλης Σηφάκης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ύστερα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Φλάβιο παραμένει τραυματίας και δεν υπολογίζεται για το προσεχές ντέρμπι.

Επιμέλεια-Tenorio

Τραυματίστηκε ο Εσκουντέ


Εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα αναγκαστεί να μείνει ο Ζουλιάν Εσκουντέ. Ο διεθνής Γάλλος αριστερός μπακ της Σεβίλλης τραυματίστηκε σοβαρά στο ρινικό οστούν, στον αγώνα των «τρικολόρ» κόντρα στο Έϊρε για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, σε σύγκρουση που είχε με τον Πατρίς Εβρά.

Έτσι, αντικαταστάθηκε από τον Σεμπαστιάν Σκιλασί.

Το μήνυμα του Ζαγοράκη για Εθνική



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας το 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη νέα μεγαλή επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας.

Ο "Τεό" με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, ζήτησε την στήριξη του κόσμου στην ομάδα του Ρεχάγκελ, υπογραμμίζοντας πως αξίζει το χειροκρότημα όλων μας.

Αναλυτικά: "Η εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου με την πανάξια πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι έχει παρόν και μέλλον.

Όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, θέλουν πρώτα αυτοί και περισσότερο από όλους μας να οδηγήσουν την εθνική ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Τα τελευταία οκτώ χρόνια το αποδεικνύουν με πράξεις. Το αποδεικνύουν με τις επιτυχίες τους. Ας μην ξεχνάμε ότι διεκδικήσαμε την πρόκριση σε τέσσερις τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων και στις τρεις εξ αυτών προκριθήκαμε.

Πρέπει, λοιπόν, να στηρίξουμε αυτήν την ομάδα, αυτούς τους ποδοσφαιριστές και τον αυτόν τον προπονητή και όχι να τους κατακρίνουμε, άδικα πολλές φορές, μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, μια αποτυχημένη παρουσία σε προκριματική ή τελική φάση. Αυτή η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αξίζει το χειροκρότημα όλων μας".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Πριμ 100 χιλ. ευρώ σε όλους τους διεθνείς



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προχωρώντας σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ανακοίνωσε πως προσφέρει πριμ 100.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, για την πρόκριση τους στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010.

Η επιστολή του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα

Προσφορά πριμ στους διεθνείς από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πριμ πρόκρισης ύψους € 100.000 σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας προσέφερε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιθυμούμε αφενός να σας συγχαρούμε θερμά για την πανάξια πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010 και αφετέρου να σας δηλώσουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προσφέρει το ποσό των € 100.000 ως χρηματική επιβράβευση των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη που στην πορεία προς αυτήν την επιτυχία η Εθνική μας ομάδα στελεχώνεται συστηματικά με 10 ποδοσφαιριστές της ομάδας μας.
Παρακαλούμε λοιπόν όπως δεχθείτε αυτή μας την προσφορά ως ελάχιστη ένδειξη υποστήριξης της μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών και αναγνώρισης της συμβολής αυτής της επιτυχίας στην αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Είμαστε βέβαιοι πως η επιτυχία αυτή είναι μόνο η αρχή και το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ν. Αφρικής θα μας κάνετε ξανά υπερήφανους.
Παρακαλούμε τέλος, να μεταφέρετε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον προπονητή της Εθνικής ομάδας, κ. Ρεχάγκελ και τους συνεργάτες του.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Νικόλας Δ. Πατέρας

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - "Επανάληψη του αγώνα με τη Γαλλία"



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Επανάληψη του αγώνα με την Γαλλία, για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, ζητά, με δηλώσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας. Η φάση του γκολ της ισοφάρισης των Γάλλων, με το χέρι του Τιερί Ανρί, εξόργισε τον Ντερμοντ Αχερν.

«Πιθανότατα, δεν θα αποδεχτούν το αίτημα μας, γιατί είμαστε μια ποδοσφαιρικά μικρή χώρα, αλλά ας τους βάλουμε στην δύσκολη θέση να αποφασίσουν. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους οπαδούς μας. Αν δεν δικαιωθούμε, το συμπέρασμα είναι πως αν κλέψεις, θα νικήσεις», τόνισε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Ο Ανρί, παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το χέρι του και είπε πως το δήλωσε και στον διαιτητή. Εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν το διπλό χέρι και το διπλό οφσάιντ, γι’ αυτό θα βάλουμε την FIFA στην διαδικασία να αποφασίσει αν πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας».

Κωφίδης: «Θα έχουμε ανάλογη συνέχεια»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος για τη συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα εμφανίσθηκε ο τεχνικός του Ηρακλή, Σάββας Κωφίδης. Ο προπονητής του «Γηραιού» μίλησε για τη δουλειά της ομάδας κατά τη διάρκεια της διακοπής, για το προσεχές ματς με τον Ατρόμητο αλλά και για την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Κωφίδη στην ιστοσελίδα της ομάδας:

«Πριν την διακοπή του πρωταθλήματος είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού, από το οποίο αποκομίσαμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό προήλθε από την ομαδική προσπάθεια, που καταβάλλαμε, μέχρι το τέλος του αγώνα, καταδεικνύοντας τη σημασία, που έχει, το να διατηρείς το μαχητικό πνεύμα σε όλη την διάρκεια μιας αναμέτρησης.

Στο διάστημα της διακοπής, δουλέψαμε πάνω σε αγωνιστικούς τομείς, στους οποίους χρειαζόμασταν δουλειά, έχοντας μπροστά μας έναν αγώνα απέναντι σε έναν αξιόλογο και έμπειρο αντίπαλο, όπως ο Ατρόμητος, μέσα στην έδρα μας. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε με θετικό πνεύμα, μεγάλη διάθεση και αποφασιστικότητα, ώστε να πάρουμε αυτό, που ζητάμε από το παιχνίδι. Απαιτείται προσπάθεια και συγκέντρωση στο στόχο, από την αρχή μέχρι το τέλος».

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - Τα «ηνία» στον Πορτουγκάλ



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μιγκέλ Ανχελ Πορτουγκάλ είναι ο νέος προπονητής της Σανταντέρ. Ο Ισπανός τεχνικός, που εργαζόταν στην Β` ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, αντικατέστησε τον Χουάν Κάρλος Μάντια που παραιτήθηκε και συμφώνησε με την διοίκηση του ισπανικού συλλόγου για συνεργασία μέχρι το τέλος της περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι διοικούντες την Σανταντέρ, που βρίσκεται στην 17η θέση της Primera Division, προσέγγισαν τον Λουϊ Φερναντέζ, όμως ο έμπειρος προπονητής αρνήθηκε να αναλάβει την ομάδα, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Φρανσίσκο Περνία στο Παρίσι.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ - «Δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Η ζωή παίζει μερικές φορές πολλά παιχνίδια. Δε φανταζόμουν από μικρός κάτι τέτοιο». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική φράση του «χρυσού» σκόρερ της Εθνικής, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος μίλησε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Ατέλειωτο πάρτι στον... αερα!

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, που έπαιξαν σε όλη την προκριματική φάση. Αλλά και σε όλους όσους βοηθούν την ομάδα, το τεχνικό τιμ, το ιατρικό τιμ και όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα. Η ζωή παίζει μερικές φορές πολλά παιχνίδια. Δε φανταζόμουν από μικρός κάτι τέτοιο», ανέφερε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis" ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς για κάποιες δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα περί απαντήσεων, επισήμανε: «Κάθε φορά που αγωνίζεται η εθνική, ειδικά μετά το EURO, ψάχνουν να απαξιώσουν παίκτες. Μετά το 2004 δεν είμαστε φαβορί να παίρνουμε κάθε διοργάνωση, το ελληνικό ποδφόσφαιρο ανέβηκε αρκετά επίπεδα. Με αυτήν την επιτυχία κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι πρέπει να είμαστε. Είναι φυσιολογικό να σε ενοχλούν όταν ακούς άσχημα σχόλια. Αλλά όπως μας περιμένανε αυτοί, έτσι τους περιμέναμε κι εμείς. Εμείς θα κοιτάξουμε τη θετική πλευρά, θα κοιτάξουμε τον κόσμο που χαίρεται με τις επιτυχίες της εθνικής, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να του δώσουμε χαρές».

Για το πως ένιωσε στη φάση του γκολ: «Η πάσα ήταν πολύ καλή από το Γιώργο, βγαίνουν αυτά μέσα στο παιχνίδι, ενστικτωδώς. Τα όμορφα συναισθήματα εντός γηπέδου, δεν περιγράφονται, όποια λέξη κι αν πεις είναι φτωχή. Όλοι ήμασταν χαρούμενοι. Βέβαια υπάρχει ένταση, δε σκέφτεσαι πολλά, η έκρηξη χαράς καλλιεργείται μετά από τη λήξη του αγώνα».

Για το σύνολο των δύο αγώνων μπαράζ με την Ουκρανία: «Δε σημαίνει κάτι αν δε δεχτείς γκολ στην έδρα σου, αλλά αν το καταφέρεις είναι σημαντικό, αφού το εκτός έδρας γκολ είναι τρομερό αβαντάζ. Οι Ουκρανοί πανηγύρισαν στην κλήρωση, αλλά και μετά το πρώτο ματς, όμως τελικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν πρέπει να πανηγυρίζεις».

Για το κλάμα του Αντρέι Σεφσένκο μετά τη λήξη του ματς: «Δεν τον είδα να καλίει, μου το είπαν. Είναι ένας τεράστιος αθλητής, η πορεία και οι αριθμοί του τα λένε όλα, και τι χαρακτήρας είναι, δεν αντιδρούσε στις κλωτσιές πέρα από τα γκολ που πετύχαινε».

Για την αμφισβήτηση πολλών προς το πρόσωπο του Ότο Ρεχάγκελ: «Ποιος δεν έχει αμφισβητηθεί στην Ελλάδα; Είτε ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής. Είναι ένας τεχνικός, που έφερε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Δε χρειάζεται να στείλουμε κάποιο μήνυμα, ούτε αυτός να αποδείξει κάτι, είμαστε ομάδα, δεν μπορεί να έρχονται πάντα επιτυχίες, αυτό προσπαθούμε όλοι».

Τέλος, για τη μεγάλη προσπάθεια των διεθνών στο Ντόνετσκ, τόνισε: «Ο παράγοντας κούραση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Όλα τα παιδιά έτρεξαν, κουράστηκαν, μόχθησαν. Όσο πλησιάζει το τέλος ενός αγώνα και κερδίζεις, υποσυνείδητα δεν μπορείς να βγεις μπροστά, φυλάς τα νώτα σου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμφίβολος ο Ιωαννίδης με Ατρόμητο



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Γιώργος Ιωαννίδης να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ατρόμητο στο Καυταντζόγλειο. Ο 21 ετών μέσος επέστρεψε με αιμάτωμα στον τετρακέφαλο από τις υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική Ελπίδων (κόντρα στην Πορτογαλία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 2011) και την Πέμπτη ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

Το πρόβλημα του διεθνούς ποδοσφαιριστή δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη στην παρούσα φάση. Ο Δημήτρης Γιάντσης προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του. Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κονέ ταλαιπωρείται από μυικό σπασμό στην πλάτη και ακολούθησε ένα μέρος του προγράμματος, αλλά αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στο ματς των «κυανόλευκων».

Τέλος, θετικά εξελίσσεται η αποθεραπεία του Λέκι και του Ντάλα Μπόνα, οι οποίοι συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.

ΟΣΦΠ: Χειρουργήθηκε ο Λεντέσμα



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο Αργεντινός μέσος θα μείνει εκτός δράσης ως τις αρχές του νέου έτους. Μέχρι χθες ο «λύκος» έτρεφε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποφύγει την επέμβαση, συνεχίζοντας τη συντηρητική αγωγή που ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα. Παρόλα αυτά, το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερο να μην ρισκάρει ο 31 ετών παίκτης και σήμερα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Την ίδια ώρα, ο Ντουντού παραμένει αμφίβολος για το σαββατιάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, λόγω ενός αιματώματος στο μηρό. Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στον αγώνα της Τρίτης (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) με την Άλκμααρ στην Ολλανδία.

Στη διάθεση του Ζίκο βρίσκεται από χθες ο Λεονάρντο, αφού χθες ο 24χρονος μπακ-χαφ προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του. Από την πλευρά του, ο Φετφατζίδης ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά υπολογίζεται από τον προπονητή του. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Γκαλέτι, Ντιόγο, Ντάρμπισαϊρ και Τοροσίδη, ενώ θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες υπάρχουν για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έμεινε εκτός 18αδας της Εθνικής στο ματς με την Ουκρανία λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Α1 ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Παπαδόπουλος



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε μέσω του τεχνικού διευθυντή της, Νίκου Σταυρόπουλου, στην παρουσίαση του Λάζαρου Παπαδόπουλου που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Παπαδόπουλος αναφέρθηκε τόσο στους λόγους της επιλογής του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ αλλά και σε αυτούς που τον οδήγησαν να δώσει τα χρήματα του συμβολαίου στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στην Ομοσπονδία μπάσκετ αθλητών με καρότσι. Επίσης αναφέρθηκε στις πιθανότητες επιστροφής του στην Εθνική.

Αρχικά μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Σταυρόπουλος: "Πριν από 3-4 μήνες είχαμε ξεκινήσει μία προσπάθεια για να φθάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε όλοι μας παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν".

"Ο στόχος μας ωστόσο παραμένει ο ίδιος και με την παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Αυτός είναι η εξυγίανση και η δημιουργία αξιοπιστίας για την ομάδα η οποία πρέπει να παίρνει τα εύσημα επειδή παλεύει, άσχετα με το αν σε κάποια ματς δεν θα παίζει καλά".

Όσο για το πως έφθασε η ΚΑΕ στη μεταγραφή του διεθνούς σέντερ ο κύριος Σταυρόπουλος τόνισε: "Είχα δεχθεί ένα τηλέφωνο για να δώσω άδεια να κάνει προπόνηση. Στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτικός γιατί φοβόμουν ότι θα δημιουργούνταν προσδοκίες στον και από την άλλη ο φόβος μου ήταν μήπως τα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα θα είχαν πρόβλημα. Μήπως νόμιζαν ότι θα φύγει κάποιος ή οτιδήποτε".

"Τις δυσκολίες αυτές τις ξεπεράσαμε αφού το προπονητικό τιμ έκρινε ότι θα πρέπει απαραίτητα να παρακολουθεί όλο το πρόγραμμα της ομάδας και όχι απλώς να συντηρείται. Αυτό το δέχθηκε ο Λάζαρος κι εγώ έδωσα το "ΟΚ" για την παρουσία του στις προπονήσεις. Αυτό συνέβη πριν από 15 μέρες. Σε όλες τις προπονήσεις ήταν παρών εκτός από τις τελευταίες 3-4 μέρες όπου ήταν ασθενής και το ξέρετε όλοι".

"Κάναμε ένα ραντεβού με τους ανθρώπους του Λάζαρου και μας εξεδήλωσαν την επιθυμία του να συμμετέχει πλέον ενεργά στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Αμέσως πήραν φωτιά τα τηλέφωνά μας. Ωστόσο δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να φύγουμε από το μπάζτετ που είχαμε χαράξει από την αρχή της χρονιάς. Του εξήγησα τα δεδομένα μας και που βαδίζουμε. Η συζήτηση που έγινε μας εξέπληξε όλους".

"Στο ραντεβού ήταν οι δύο άνθρωποι του Λάζαρου, ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ, ο προπονητής μας κι εγώ. Μας είπε ότι βλέπει το περιβάλλον της ομάδας και τη δουλειά του προπονητικού τιμ και της διοίκησης τέτοια, που εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει αφιλοκερδώς. Ήταν ένα ταρακούνημα και ζήτησε όλα τα λεφτά του συμβολαίου του να δοθούν στα ιδρύματα που ξέρετε".

"Μετά τη συζήτηση αυτή κάποιοι επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες μάζεψαν λεφτά από μόνοι τους και τα έδωσαν στον Λάζαρο και κατ' επέκταση στα ιδρύματα. Από εκείνο το σημείο τρέξαμε χθες να τον κάνουμε κομμάτι της ομάδας μας ξέροντας το βιογραφικό του. Του δίνουμε την ευκαιρία να γίνει κομμάτι του ΠΑΟΚ με ευχή μου όχι μόνο για φέτος αλλά και οικονομικά να μείνει του χρόνου αλλά και για πολλά χρόνια".

"Μένουμε ωστόσο στην φετινή χρονιά. Τον ευχαριστούμε. Ο ΠΑΟΚ είχε πάντα μεγάλους παίκτες στην ομάδα του και ο Λάζαρος μπορεί να γράψει την δική του ιστορία. Τον καλωσορίζω στην αγκαλιά του ΠΑΟΚ".

Παπαδόπουλος: "Eπιπέδου Ευρωλίγκας ο ΠΑΟΚ"
Η σκυτάλη πέρασε στον Λάζαρο Παπαδόπουλο που στην αρχική του δήλωση τόνισε: "Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ σήμερα. Όπως είπε και ο "Μάτζικ»" που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στις μικρές ηλικίες στις Εθνικές ομάδες και όχι μόνο, τις τελευταίες 15 μέρες έκανα προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ για να διατηρηθώ σε καλή φόρμα".

"Mπήκα στη φιλοσοφία της ομάδας γνωρίζοντας ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος χρησιμοποιεί δύο ψηλούς στην πεντάδα. Είδα ότι μου ταιριάζει και αποφάσισα να ανέβω ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου κι ένα καινούριο ξεκίνημα για να φθάσω στο υψηλότερο σημείο. Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ στο τελείωμα της καριέρας μου αλλά στην καλύτερη φάση. Είμαι 29 χρονών και ελπίζω να είναι ένα καλό ξεκίνημα".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κίνησή του να χαρίσει τα χρήματα που θα λάβει στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στην Ομοσπονδία μπάσκετ με καρότσι: "Ήταν μία ανθρώποινή σκεψη για το "Χαμόγελο του Παδιού" και τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ με καρότσι. Βγήκε μέσα από την καρδιά μου και χαίρομαι που θα πάνε τα χρήματα εκεί που πρέπει".

Για το αν ενοχλείται από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει στην Ευρωλίγκα, δήλωσε: "Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Λόγω συγκυριών δεν βρίσκεται εκεί. Οι παίκτες στο ρόστερ του και το μπάκσετ που παίζει θα μπορούσαν να πάνε ψηλά στην Ευρωλίγκα".

Ο "Λάζος" μίλησε στη συνέχεια για τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια: "Κάποιοι μου έσπασαν τα νεύρα. Υπήρξαν πολλές συγκυρίες. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου. Μπορεί να έφταιγα εγώ μπορεί και όχι. Έχω πάρα πολλή ενέργεια μέσα μου και θέλω να κάνω ένα δυναμικό ξεκίνημα φθάνοντας στο επίπεδο που ήμουν πριν και ακόμα ψηλότερα".

ΡΩΣΙΑ - Αμφίβολο το μέλλον του Χίντινκ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αμφίβολο είναι το μέλλον του Γκους Χίντινκ, στον πάγκο της Εθνικής Ρωσίας, μετά τον αποκλεισμό, από την Σλοβενία, για την τελική φάση του Μουντιάλ 2010.

Ο Ολλανδός τεχνικός, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και αυτό, ίσως οδηγήσει σε διαζύγιο με την Ρωσική Ομοσπονδία.

«Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσω για το EURO 2012 και χρειάζομαι χρόνο να το σκεφτώ. Πριν τα παιχνίδια με τη Γερμανία και τη Σλοβενία, η ομοσπονδία, μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνω στον πάγκο. Όμως θα μιλήσουμε για το μέλλον κάποια άλλη στιγμή.», τόνισε ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι.

Ο Γκους Χίντινκ, ανέλαβε την Ρωσία το 2006. Μετά από ένα δύσκολο προκριματικό στο EURO 2008, κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά.

ΤΣΕΛΣΙ - Γράφει ιστορία ο Τέρι



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο δεύτερος μακροβιότερος αρχηγός, στην ιστορία της Τσέλσι, θα γίνει ο Τζον Τέρι, αν αγωνιστεί το Σάββατο, κόντρα στη Γουλβς. Αυτή τη στιγμή, συγκατοικεί στην τρίτη θέση, με τον Ντένις Βίσε, που φόρεσε το περιβραχιόνιο των «μπλε», σε 298 παιχνίδια.

«Είναι φανταστικό. Οι ποδοσφαιριστές είναι πια σε άλλο επίπεδο και μπορούν να σπάσουν τα ρεκόρ σου. Αν θέλω κάποιος να με ξεπεράσει, σίγουρα είναι ο Τζόν», τόνισε ο Βίσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Είχε δύσκολη διαδρομή για να φτάσει ως εδώ και τα πήγε πολύ καλά. Θέλω να νικηθώ από αυτόν. Είναι ένας αληθινός «μπλε» και ένα παιδί που πάντα πετυχαίνει τους στόχους του. Οι κόποι του θα ανταμειφθούν», πρόσθεσε.

Το ρεκόρ του μακροβιότερου αρχηγού της Τσέλσι, ανήκει σε έναν άλλον αμυντικό, τον Ρον Χάρις, με 324 εμφανίσεις.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πέθανε από ανακοπή ο Σάαντ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό με θύμα ποδοσφαιριστή σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Σαουδική Αραβία. Ο 31χρονος επιθετικός της Αλ Νασρ άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς στη διάρκεια προπόνησης.

Ο διεθνής άσος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατέρρευσε από οξύ έμφραγμα και όταν μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά και το μοιραίο δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Μπερλουσκόνι: «Δεν είναι για πούλημα η Μίλαν»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τέλος στα σενάρια πώλησης της Μίλαν έβαλε ο γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πιερ Σίλβιο. Ο Μπερλουσκόνι τζούνιορ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι υπεύθυνος για τη Μίλαν, αλλά ως οπαδός της ελπίζω να μείνει στα χέρια του πατέρα μου. Δεν νομίζω ότι έχει σκοπό να την πουλήσει».

Έτσι σταμάτησε μια έντονη φημολογία η οποία υπάρχει από τον περασμένο Οκτώβριο και θέλει ένα Αλβανό μεγιστάνα με πετρελαιοπηγές, ονόματι Ρεζάρτ Τάτσι, να διαπραγματεύεται την αγορά του ιταλικού συλλόγου. Ενδιαφέρον για τους Μιλανέζους είχε δείξει και ο ηγέτης της Λιβύης, Συνταγματάρχης Μουαμάρ Αλ-Kαντάφι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έτοιμος να επιστρέψει ο Μπόσνιακ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πίσω έχει αφήσει τον τραυματισμό του ο Ιβαν Μπόσνιακ και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τον Ηρακλή στην προσπάθεια που κάνει για να ανακάμψει. Ο Κροάτης επιθετικός μίλησε στη «SportDay» για την επιστροφή του και τόνισε πως ανυπομονεί να παίξει μετά από τη θλάση που υπέστη στο παιχνίδι με τη Λάρισα. «Ηταν μεγάλη ατυχία. Τραυματίστηκα σε μια στιγμή που ένιωθα πολύ δυνατός και για αρκετό καιρό δεν είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα μου. Ελπίζω να μην έχω άλλους τραυματισμούς και να μπορέσω να προσφέρω αυτά που περιμένουν από μένα».

Ο παίκτης του «Γηραιού» τόνισε πως πρέπει η ομάδα του να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια στο «Καυταντζόγλειο» με Ατρόμητο και Εργοτέλη για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. «Με τους τέσσερις βαθμούς που πήρε η ομάδα στα παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό καλύφθηκε αρκετό από το έδαφος που χάθηκε όταν έγινε η κοιλιά. Κατά την άποψή μου, αυτό είναι το κομβικό σημείο του πρωταθλήματος για εμάς. Με δύο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Είναι θετικό που έχουμε και τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Ξέρω ότι έχουμε στενοχωρήσει τον κόσμο, αλλά δεν θέλουμε να μας γυρίσει την πλάτη. Τουλάχιστον όχι τώρα. Νομίζω όλοι έχουν αντιληφθεί ότι τώρα υπάρχει αλλαγή και τους καλώ να έρθουν να μας στηρίξουν».

ΑΕΚ: Χέρτα για Μαϊστόροβιτς



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Χέρτα Βερολίνου βρίσκεται ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς σύμφωνα με την «Bild». Η ουραγός της Bundesliga χρειάζεται ενίσχυση στη χειμερινή περίοδο, αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή της στην κατηγορία και ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων στόχων.

Ο γερμανικός σύλλογος είχε ενδιαφερθεί για τον διεθνή άσο και το καλοκαίρι του 2007, όταν ο τότε προπονητής Λουσιάν Φαβρ είχε ξεχωρίσει τον τότε στόπερ της Βασιλείας. Ο Φρίντχελμ Φούνκελ, που είναι πλέον στο τιμόνι της Χέρτα, έχει ζητήσει την απόκτηση ενός επιθετικού κι ενός αμυντικού. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ΑΕΚ ως το 2011.

Αναβλήθηκε η δίκη του Μπράις Μουν



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στις 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη του Μπράις Μουν στην Νότια Αφρική μετά από αναβολή που αποφασίστηκε για να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Παράταση παίρνει η αγωνία του Μπράις Μουν όσο αφορά την απόφαση του δικαστηρίου της πατρίδας του, για το θανατηφόρο δυστύχημα που συμμετείχε και είχε ως αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει την ζωή της.

Ο 24χρονος άσος του ΠΑΟΚ μετέβη στην Νότιο Αφρική με σκοπό να παραστεί στη δίκη, όμως ο δικαστής αποφάσισε την αναβολή της για τις 22 Δεκεμβρίου, με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία στην υπόθεση.

Μάλιστα ο δικηγόρος του Μουν ζήτησε από τον δικαστή της υπόθεσης την μετάθεση της δίκης, αφού ο πελάτης του είχε υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα. Από την πλευρά του ο δικαστής της υπόθεσης είπε αστειευόμενος:

"Θα του δώσω όσο χρόνο θέλει αρκεί να σκοράρει με την ομάδα μας".

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ωστόσο δεν μπορεί να περιμένει, αφού όπως εξομολογήθηκε ο δικηγόρος του δεν έχει όρεξη για ποδόσφαιρο από την στιγμή που εκκρεμεί μια τέτοια απόφαση που μπορεί να του αλλάξει την ζωή.

Θα υπογράψει στην Τότεναμ ο Λούα Λούα!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης της Τότεναμ αναμένεται να γίνει ο Τρεζόρ Λούα Λούα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sun». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, ο Κονγκολέζος επιθετικός (που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αράμπι) θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών με τα «σπιρούνια».

Μάλιστα, οι Άγγλοι αναφέρουν ότι ο 28χρονος παίκτης θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Χάρι Ρέντναπ, με τον οποίο ήταν μαζί από το 2005 μέχρι το 2007 στην Πόρτσμουθ (πριν ο ποδοσφαιριστής ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού). Όσον αφορά τις απολαβές του, ο Λούα Λούα θα παίρνει περίπου 45.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Λίνο: «Νίκη και τίποτα άλλο »



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Άρη την Κυριακή είναι ο Λίνο. Ο βασικός αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στους κοιλιακούς και χθες έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Ο Βραζιλιάνος σε δηλώσεις του στη «SportDay» τόνισε πως ο μόνος στόχος του «Δικεφάλου του Βορρά» για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι η νίκη. «Μετά και τη σημερινή προπόνηση μπορώ να πω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και έτοιμος να παίξω, αν και για τη συμμετοχή μου θα αποφασίσει φυσικά ο προπονητής. Στο μυαλό μας είναι η νίκη. Η νίκη και τίποτα άλλο. Αυτή όμως δεν θα έρθει μέσα από τα λόγια και τις δηλώσεις».

Προς 4-2-3-1 οδεύει ο Σάντος

Την πρόθεσή του να παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με 4-2-3-1 έδειξε ο Φερνάντο Σάντος στην χθεσινή προπόνηση. Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, στην άμυνα τους Τσιρίλο και Μαλεζά, με αριστερά τον Σαβίνι και δεξιά τον Αραμπατζή. Αυτές οι πέντε θέσεις είναι πιθανόν να αλλάξουν αφού δεν έχει κριθεί ακόμα οριστικά η συμμετοχή των Χαλκιά, Λίνο και Κοντρέρας. Στα αμυντικά χαφ ήταν ο Γκαρσία με τον Βίτολο και μπροστά τους ο Ίβιτς. Έξω δεξιά βρισκόταν ο Βιεϊρίνια ενώ έξω αριστερά ο Σορλέν με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ανρί: «Έκανα χέρι! Ο διαιτητής είναι αρμόδιος…»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην παραδοχή ότι έκανε χέρι στη φάση που η Γαλλία ισοφάρισε (1-1) την Ιρλανδία και πήρε εκείνη το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής προέβη ο Τιερί Ανρί μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης. «Θα είμαι ειλικρινής, ήταν χέρι! Ωστόσο, δεν είμαι εγώ ο διαιτητής του αγώνα. Εγώ το έκανα, αλλά ο διαιτητής το επέτρεψε. Αυτό είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται να θέσετε σε εκείνον και όχι σε εμένα», τόνισε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έϊρε, Τζιοβάνι Τραπατόνι, υποστήριξε ότι ο Ανρί θα παραδεχόταν την πράξη του, εάν τον ρωτούσε ο διαιτητής: «Όλοι οι Ευρωπαίοι είδαν τι συνέβη. Είμαι βέβαιος ότι εάν ο διαιτητής ρωτούσε τον Ανρί, εκείνος θα παραδεχόταν ότι έκανε χέρι. Θα προτιμούσα να πάμε στα πέναλτι, παρά να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι λυπημένος επειδή ο διαιτητής μπορούσε να ρωτήσει τον βοηθό και τον Ανρί. Πηγαίνω σε σχολεία και μιλάω για το ευ αγωνίζεσθαι σε μικρά παιδιά. Είναι κάτι που είναι σημαντικό για τη ζωή τους».

Τέλος, ο τεχνικός της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ ανέφερε: «Δεν είδα το χέρι. Ο διαιτητής αποφάσισε πως ήταν γκολ, αλλά δεν μπόρεσα να δω τίποτα από τη θέση όπου βρισκόμουν. Δεν είδα το ριπλέι. Ωστόσο, είναι κρίμα για την ομάδα της Ιρλανδίας. Λυπάμαι που δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μάριους Νικουλάε:"Μου έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο επιθετικός της Ντιναμό Βουκουρεστίου Μάριους Νικουλάε αποκάλυψε πως είχε πρόταση από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Μετά από πολλά προβλήματα τραυματισμών ο Μάριους Νικουλάε επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ντιναμό Βουκουρεστίου, όπου και βρήκε τον καλό του εαυτό επιστρέφοντας στα γκολ.

Με δηλώσεις του ο 28χρονος άσος αποκάλυψε πως το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκε κοντά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος του έκανε πρόταση για να συνεργαστούν.

"Είχα προτάσεις από την Μπράγκα και τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, όμως η Ντιναμό ήταν ότι ήθελα στην καριέρα μου. Έμεινα στην ομάδα γιατί θέλω να κατακτήσω τίτλους, ενώ οι προτάσεις που είχα δεν ήταν συμφέρουσες".

Γκέκας: "Δικαίωση για Ρεχάγκελ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φάνης Γκέκας έκανε λόγο για δικαίωση των παικτών και κυρίως του Οτο Ρεχάγκελ, που υπέμειναν την σκληρή κριτική: «Ήταν μια δικαίωση για όλους. Πάνω από όλα για τον προπονητή που δέχτηκε σκληρή κριτική. Αποδείξαμε πως είμαστε μία οικογένεια και μία ομάδα».

Και συνέχισε: «Υπερείχαμε, εμείς καθορίσαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στο στόχο μας. Είναι μεγάλη η χαρά για όλους μας. Είναι πολύ νωρίς να κοιτάμε αντιπάλους. Όλα αυτά θα τα δούμε από αύριο».

Ο Γιώργος Σαμαράς ανέφερε: «Είχαμε μία κακή περίοδο το Σεπτέμβρη, στα παιχνίδια με Ελβετία και Μολδαβία. Πιστεύω όμως πως η γενικότερη παρουσία μας στα προκριματικά ήταν καλή. Φτάσαμε στα μπαράζ, κάναμε δύο καλές εμφανίσεις και προκριθήκαμε. Το κύριο σημείο της υπεροχής μας έναντι των Ουκρανών ήταν η καρδιά μας».

Ο Βαγγέλης Μόρας, που έβγαλε τα τελευταία λεπτά τραυματίας είπε: «Δεν υπήρχε άλλη αλλαγή και έπρεπε να μείνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Πριν το ματς στο ΟΑΚΑ είχαμε πει ότι μπορούμε να προκριθούμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε ό,τι μπορούμε. Πιστεύω πως τα καταφέραμε κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή για μένα».

Και έκανε λόγο για όνειρο ζωής: «Είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι, να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να υπάρχει στήριξη στην ομάδα. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα, εμείς θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους και θα πρέπει να το κάνουν και οι φίλαθλοι».

Κατσουράνης: "Θα μας σκοτώνατε"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

"Επίθεση" του Κώστα Κατσουράνη, αναφορικά με την κριτική που είχε δεχθεί το προηγούμενο διάστημα η Εθνική, λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Ουκρανία, αναφέροντας ότι καλό θα είναι να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε.

"Νομίζω ότι όλη κριτική που έγινε στην ομάδα έκανε καλό. Είχαμε δεχθεί 11 γκολ σε 11 παιχνίδια. Καταλάβαμε ότι δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το στοιχείο που είχαμε. Θέλω να πω και κάτι άλλο", ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: "Να υπάρχει κριτική, αλλά είναι καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε. Είχαμε φτάσει στο σημείο πως εάν δεν προκρινόμασταν θα μας σκοτώνατε όταν γυρνάγαμε πίσω".

Αναφορικά με τη νέα επιτυχία της Ελλάδας, υποστήριξε: "Είναι από τις σημαντικότερες επιτυχίες μας. Δικαιούμασταν την πρόκριση βάσει και των δύο αγώνων. Έγινε η κατάθεση ψυχής που έπρεπε να γίνει και περάσαμε. Μεταδώσαμε στα νέα παιδιά της ομάδας τι σημαίνει Εθνική. Την πρόκριση την αφιερώνω στη γυναίκα μου και στον γιο μου και μετά σε όλους τους Έλληνες".

Φύσσας: "Γράψαμε ιστορία, δώσαμε απαντήσεις"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψή του ότι η Εθνική έδωσε την καλύτερη απάντηση στον πανηγυρισμό των Ουκρανών μετά την κλήρωση των προκριματικών, εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα στο Ντόνετσκ, Τάκης Φύσσας.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, υποστήριξε: "Στη Ζυρίχη οι Ουκρανοί πανηγύριζαν στο αποτέλεσμα της κλήρωσης. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και το μετέφερα στους παίκτες μου".

Και συνέχισε: "Είμαστε στο Μουντιάλ μετά το 1994. Γράψαμε ιστορία. Αυτή η ομάδα έχει τρομερή συνέχεια. Παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις αλλαγές των παικτών, η ψυχή της ομάδας παραμένει μεγάλη. Έχουμε το χρόνο για να παρουσιαστούμε και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών στην τελική φάση".

Για το γεγονός ότι η Εθνική θα είναι στην Νότιο Αφρική, αν και δεν προκρίθηκε άμεσα από τον όμιλο, ανέφερε: "Θα ήταν πολύ καλό να βγούμε πρώτοι. Όμως πίστευα από την αρχή πως θα περνούσαμε. Πίστευα σε αυτά τα παιδιά και τώρα που περάσαμε μέσω μπαράζ το χαρήκαμε ακόμη περισσότερο.

Υπάρχει μία ακολουθία σε αυτή την Εθνική. Ό,τι και αν συμβεί, ό,τι και αν πουν μεταξύ τους, μετά τα βρίσκουν. Είναι τέτοια η σχέση μεταξύ μας. Χρέος μου από αυτή τη θέση είναι να κρατώ καλό το κλίμα, να στηρίζω τον προπονητή και τους παίκτες, χωρίς να τους χαϊδεύω τα αυτάκια".

Για το πριμ πρόκρισης των διεθνών, απάντησε: "Αυτό έχει καθοριστεί από πολύ πριν, όταν ξεκινούσε η προκριματική φάση. Σίγουρα θα υπάρξει κάτι παραπάνω. Το μεγαλύτερο πριμ όμως είναι η πρόκριση στη Νότια Αφρική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι παρόν μετά από χρόνια σε ένα Μουντιάλ.

Δείξαμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί. Πλέον κοιτάμε μπροστά, την κλήρωση και την προετοιμασία μας. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή, θα οργανωθούμε πολύ καλά και με τη συμπαράσταση του προέδρου θα πάμε για να τα καταφέρουμε".

Ρεχάγκελ: "Ανταμείφθηκαν οι παίκτες"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος από την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, είχε ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός, χειροκροτήθηκε όταν μπήκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου, τονίζοντας ότι στα αποδυτήρια έγινε χαμός!

"Οι παίκτες μου ανταμείφθηκαν για το πάθος τους και το καλό τους παιχνίδι. Είπαμε πως πρέπει να οργώσουν το γήπεδο και να τρέξουν σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο. Για να έχεις επιτυχία θα πρέπει να δουλέψεις", ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε:

"Οι Ουκρανοί είχαν πάρα πολύ καλούς συνδυασμούς και δεν μπορούσαμε να τους ανακόψουμε όπως θα φανταζόμασταν. Όμως είχαμε σαν στρατηγική να παίξουμε με αντεπιθέσεις και μία από τις αυτές έφερε το γκολ. Ξέραμε από την ανάλυση που κάναμε πως η Ουκρανία δεν σκοράρει πολύ στην έδρα της, παρά το γεγονός ότι διαθέτει επιθετικούς κλάσης.

Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, χάσαμε και τον Παπασταθόπουλο στο πρώτο μέρος, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά παίζαμε ουσιαστικά με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού του Μόρα. Τα παιδιά εφάρμοσαν τις εντολές που τους έδωσα και χαίρομαι πολύ που πήραμε την πρόκριση. Στα αποδυτήρια έγινε χαμός".

Ερωτηθείς από Ουκρανό δημοσιογράφο για την ποιότητα του ποδοσφαίρου της Εθνικής μας, αναφορικά με την εικόνα που είχε η ομάδα, ο Ρεχάγκελ, απάντησε: "Θα παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αν έχουμε στην ομάδα τον Κακά, τον Μέσι και τον Τσάβι στην ομάδα".

Τέλος, για το αν η Εθνική διαθέτει ψυχή ή ικανότητα, τόνισε χαρακτηριστικά: "Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Μόλις τρεις παίκτες έχουν απομείνει από το 2004. Δεν θέλω να ξεχωρίσω".

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Οι 32 της τελικής φάσης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ελληνική ομάδα πανηγυρίζει την συμμετοχή της στο Μουντιάλ και πλέον περιμένει να μάθει τις τρεις αντιπάλους της στον όμιλο, στην κλήρωση που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο Ντέρμπαν.

Η προκριματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την πρόκριση της Ουρουγουάης τα ξημερώματα και με σημαντική έκπληξη της τελευταίας στιγμής τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Σλοβενία.

Το πάζλ των 32 ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (11/6-11/7) ολοκληρώθηκε και αποτελείται από τις εξής ομάδες:

ΕΥΡΩΠΗ (13): Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ελλάδα, Σερβία, Δανία, Σλοβακία, Σλοβενία

Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ (5): Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη

Κ-Β ΑΜΕΡΙΚΗ: (3): ΗΠΑ, Μεξικό, Ονδούρα

ΑΦΡΙΚΗ (6): Ν. Αφρική, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Καμερούν, Νιγηρία, Αλγερία

ΑΣΙΑ-ΩΚΕΑΝΙΑ (5): Ιαπωνία, Β. Κορέα, Ν.Κορέα, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Στην κλήρωση οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων, μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

1ο
Νότιος Αφρική
Βραζιλία
Ισπανία
Ιταλία
Γερμανία
Αργεντινή
Αγγλία
Γαλλία

2ο
Ολλανδία
Πορτογαλία
Ελβετία
Ελλάδα
Σερβία
Δανία
Σλοβενία
Σλοβακία

3ο
Ακτή Ελεφαντοστού
Γκάνα
Καμερούν
Νιγηρία
Αλγερία
Παραγουάη
Χιλή
Ουρουγουάη

4ο
Ιαπωνία
Νότιος Κορέα
Βόρειος Κορέα
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
ΗΠΑ
Μεξικό
Ονδούρα