Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ισόπαλος ο Ηρακλής με τη Λοκομοτίβ Μέζντρα


Ο Παπαζαχαρίας μονομαχεί με τον Σαριέγκι Φιλικό ετοιμότητας που συνοδεύτηκε με ισοπαλία για τον Ηρακλή που υποδέχθηκε στην Επανομή τη Λοκομοτίβ Μέζντρα, ομάδα Α' κατηγορίας της Βουλγαρίας. Ο Όλεγκ Προτάσοφ χωρίς τον Επστάιν, του οποίου τη θέση πήρα ο Μπόσνιακ στην αρχική ενδεκάδα, δοκίμασε σχήματα και ποδοσφαιριστές, όπως ο Νταλα Μπόνα που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με το γκολ του Παπαζαχαρία στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Ηρακλής έδειξε αδυναμίες, γεγονός που ο Ουκρανός τεχνικός θα αναλύσει στους παίκτες του, ώστε να διορθώσουν τα λάθη τους ενόψει ΑΕΚ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

11'Ο Γιαννούλης με πλάγιο άουτ τροφοδοτεί τον Γιάκομπ, που βρίσκει αμέσως τον Ντίκα, που με σουτ στέλνει τη μπάλα δίπλα από την εστία του Ιβάνοφ

15'ΓΚΟΛ (0-1): Οι Βούλγαροι εκμεταλλεύονται τραγικό λάθος... δώρο της άμυνας του Ηρακλή, ο Χαζούροφ με πλασέ ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, παρά την προσπάθεια του Κοβαλέφσκι για να αποτρέψει το 0-1

25'Δυνατό σου του Ντιέ, με δεύτερη προσπάθεια ο Ιβάνοφ μπλοκάρει τη μπάλα

29'Σουτ του Πέτκοφ ο Κοβαλέφσκι μπλόκαρε σταθερά

70'Δυνατό σουτ του Τούμα εξουδετερώνεται από τους φιλοξενούμενους

85' Σουτ του Ντίκα, η μπάλα κοντράρει σε σώμα αμυντικού της Λοκομοτίβ, «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι των Βούλγαρων και απομακρύνεται σε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο

90'Σέντρα του Περπερίδη, κεφαλιά του Ντίκα στην περιοχή της Λοκομοτίβ, νέα του Γιάκομπ, ο γκολκίπερ των Βούλγαρων διώχνει σε κόρνερ

90+1 ΓΚΟΛ (1-1): Οι «κυανόλευκοι» ισοφαρίζουν. Το κόρνερ εκτελέστηκε, με τη μπάλα να απομακρύνεται προσωρινά και με διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 1-1

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης (46'Περπερίδης), Κατσαμπής (46'Παπαζαχαρίας), Λέκι, Ντιέ, Παπαστεριανός (46'Ντάλα Μπόνα), Τούμα, Μπόσνιακ (73'Βουτσιάς), Ντίκα, Γιάκομπ
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ιβάνοφ, Κριστόζοφ, Πάζιν, Μοράλες, Στάνκοφ, Σοφρονίεφ, Πετκόφ, Ίλιεφ, Τοντόροφ, Τούλιο, Χαζούροφ

«Καλή είναι η κατοχή της μπάλας, αλλά χρειαζόμαστε αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο Όλεγκ Προτάσοφ στις δηλώσεις μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Λοκομοτίβ Μέζντρα. «Ήταν μία καλή προπόνηση. Θέλουμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Δοκίμασα κάποια πράγματα, αλλά είναι δύσκολο σε τέτοια παιχνίδια οι παίκτες να δίνουν το 100%. Δύσκολο να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Το παιχνίδι ήταν για 0-0, αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Καλό είναι το κράτημα της μπάλας, το θέλουμε, αλλά παίζουμε για το γκολ. Αυτό είναι ένα παράπονο που έχω από τους παίκτες», πρόσθεσε ο Προτάσοφ.

TENORIO !..Στοίχημα.....


Οχι κάτι το σπουδαίο στα σημερινά..αλλά καί γενικά το πρόγραμμα τού Σ/Κ με εθνικές ομάδες δεν με ενθουσιάζει καί τόσο πολύ, μιάς καί είμαι λάτρης των πρωταθλημάτων περισότερο..

Στά σημερινά ΤΕΚΟΣ – ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ Προϊστορία (από το 76’): 15-5-5. Τελ...ευταία νίκη της Σάντος το 2001. έκτοτε 6-1-0.


ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ – ΜΠΑΡΝΕΤ καλές πιθανότητες κατ΄εμέ έχει καί το διπλό της ΜΠΑΡΝΕΤ λόγω φόρμας καί απόδοσης..

Τα σέβη μου...

«Έσβησε» η ελπίδα του Απόλλωνα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έσβησε σήμερα (4/9) η τελευταία ελπίδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Β’ - Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που πάρθηκε στις 25/8/2009, σύμφωνα με την οποία οδηγείται σε αυτό της Δ’.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 207/2009 απόφασή της, δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κατά της από 25/8/2009 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας».

Μπάλακ: «Ίσως να αποσυρθώ μετά το Μουντιάλ…»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, στο οποίο εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα δώσει το «παρών» άφησε ο Μίκαελ Μπάλακ. Ο Γερμανός άσος της Τσέλσι κλείνει 33 χρόνια ζωής αυτό το μήνα και σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ πλέον τη μέρα που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. «Θα πάρω την οριστική απόφαση σχετικά με το αν θα αποσυρθώ ή όχι από την ενεργό δράση, μετά το Μουντιάλ του 2010». Για να ολοκληρώσει λέγοντας πως «όσο έχω στόχους, φιλοδοξίες και διάθεση θα συνεχίζω να παίζω».

Η Τσέλσι πρότεινε πρόσφατα νέο συμβόλαιο στον Μπάλακ, με βελτιωμένους οικονομικούς όρους, το οποίο και υπέγραψε. Ο μέσος των «μπλε» έχει παίξει στο παρελθόν σε Τσέμνιστερ, Καιζερσλάουτερν, Μπάγερν Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου, ενώ με τα «Πάντσερ» έχει 93 συμμετοχές και 41 τέρματα.

Περιμένουν το σκεπτικό στον Αρη


Ένσταση κατέθεσε ο Αρης για το επεισόδιο οπαδού του Ηρακλή με τον Σηφάκη... Οι παράγοντες του Αρη αποφεύγουν να σχολιάσουν την απόφαση από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή για την απόρριψη της ένστασης για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα με τον Ηρακλή. Αυτό που δηλώνουν προς το παρόν είναι ότι θα αναμένουν πρώτα από όλα να φτάσει στα γραφεία το σκεπτικό της απόφασης.

Από κει και πέρα, θα μελετήσουν όλες τις παραμέτρους και αναλόγως, οι νομικοί της εταιρίας, θα αποφανθούν προτείνοντας τις επόμενες κινήσεις. Ως εκ τούτου είναι πολύ πρόωρο να υποστηρίξει κανείς αν η ηγεσία του Αρη θα επιλέξει να δώσει συνέχεια καταθέτοντας έφεση αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά απίθανο.

Στο μεταξύ, η προχθεσινή ήττα στον Βόλο, λειτούργησε θετικά για τους "κίτρινους" και θα τους αφυπνίσει. Οι παίκτες του Αρη κάθε άλλο παρά σοβαροί παρουσιάστηκαν στο φιλικό με την Ολυμπιακό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν τέσσερα γκολ, τα τρία εξ αυτών μάλιστα, μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Ο Ντονάτο, ο οποίος κοουτσάρισε την ομάδα, εντόπισε πολλά λάθη στην μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας και τα μετέφερε στο Μαζίνιο που έλειπε στην Βραζιλία.

Ευτυχώς για τον Νταρίο Φερνάντες, το προχθεσινό φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν του άφησε κάποιο ενθύμιο. Ο Αργεντινός, ο οποίος δέχθηκε εγκληματικό τάκλιν από τον Χανιώτη, ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στο δεξιό του αστράγαλο, συμμετέχοντας κανονικά στην προπόνηση.

Τέλος να σημειωθεί, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια προπόνηση, ενώ το Σαββατοκύριακο οι "κίτρινοι" θα έχουν ρεπό.

Η λίγκα όρισε τις ημερομηνίες για τα παιχνίδια της 3ης, 4ης και 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ενώ λόγω των επικείμενων εκλογών ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί η απόφαση για τους υπόλοιπους αγώνες του πρώτου γύρου.

Πιο συγκεκριμένα:
3η αγωνιστική: ΑΡΗΣ - ΠΑΣ Γιάννινα: ΣΑΒΒΑΤΟ 12-9 (19:00,τηλεοπτική μετάδοση: ΝOVA).

4η αγωνιστική: Παναθηναικός - ΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-9 (19:00,τηλεοπτική μετάδοση: ΝOVA).

5η αγωνιστική: ΑΡΗΣ - SKODA Ξάνθη ΣΑΒΒΑΤΟ 26-9 (19:00,τηλεοπτική μετάδοση: ΝOVA).

ΟΣΦΠ: Κυπριακή ενίσχυση από Λαυρεντιάδη

Επιμελεια: Δ.Μ.

Στο όνομα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρήκε τον επενδυτή που έψαχνε για να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο Σωκράτης Κόκκαλης, που συμφώνησε με τον Κύπριο επιχειρηματία για την πώληση του 50% της "Καραϊσκάκης ΑΕ" έναντι 26 εκ. ευρώ.

Μια σημαντική εξέλιξη πραγματοποιήθηκε όσο αφορά τα διοικητικά του Ολυμπιακού, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας "Goal News".

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πριν την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να παραχωρηθεί στον κ. Λαυρεντιάδη το 50% της εταιρίας "Καραϊσκάκη ΑΕ", η οποία εκμεταλλεύεται το Φαληρικό γήπεδο, έναντι του ποσού των 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα από την συμφωνία δεν έχουν μπει ακόμα στα ταμεία της Πειραϊκής ΠΑΕ, καθώς αυτό αναμένεται να συμβεί σε βάθος χρόνου τεσσάρων μηνών, όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο Κόκκαλης.

ΟΣΦΠ: Δεν άρεσαν τα εργομετρικά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν ήταν ευχάριστα τα νέα στου Ρέντη από τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που υποβλήθηκαν χθες το πρωί οι «ερυθρόλευκοι». Οι παίκτες έδειξαν πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, σε μια περίοδο που οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν να δουν άλλα πράγματα από τις εξετάσεις. Βεβαίως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποψιαστεί πως υπάρχει πρόβλημα, το είχε πει άλλωστε και ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα τονίζοντας ότι η ομάδα έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και γι' αυτό θέλησε να τσεκάρει την κατάσταση για να γνωρίζει επακριβώς πώς θα δουλέψει από εδώ και στο εξής στο διάστημα της διακοπής και εν όψει του δύσκολου και κρίσιμου προγράμματος που περιμένει τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως στις εργομετρικές εξετάσεις δεν υποβλήθηκαν οι οχτώ διεθνείς, αρκετοί δηλαδή παίκτες βασικοί όπου το επιτελείο της ομάδας θεωρεί πως είναι σαφέστατα σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Πολλοί άλλωστε από τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν χθες εργομετρικές έχουν χάσει σημαντικό διάστημα της προετοιμασίας λόγω τραυματισμών, ενώ αρκετοί έχουν καταπονηθεί με συνεχόμενα παιχνίδια. Ηταν ξεκάθαρο άλλωστε από την αρχή της προετοιμασίας πως ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε κυρίως στο μυαλό του να έχει έτοιμο τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να μπορέσει να πετύχει τον πρώτο του μεγάλο στόχο που ήταν η πρόκριση στους ομίλους. Φόρτσαρε την ομάδα αρκετά, την είχε σε καλό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης πολύ γρήγορα και αυτό έχει το αντίτιμο.

Υπάρχει κούραση στην ομάδα, ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο Πάντος ήταν τόσο κουρασμένος στο ματς με τη Λάρισα, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή και αυτό το γνωρίζει ο Κετσπάγια. Γι' αυτό και είπε στην προχθεσινή προπόνηση σε όλους τους παίκτες να είναι πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή γιατί όλοι θα χρειαστούν να παίξουν και να βγάλουν το δύσκολο πρόγραμμα που περιμένει τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την αρχή πάντως της προετοιμασίας ο Κετσπάγια γνώριζε πως θα χρειαστεί να μετατρέψει το πρόγραμμά του έχοντας πλέον μπει η ομάδα στους ομίλους. Σίγουρα δεν περίμενε να μην είναι τόσο καλά τα εργομετρικά, όμως το πρόγραμμά του θα αλλάξει (θα δει και τις αιματολογικές εξετάσεις) ώστε να πετύχει τις βελτιώσεις που χρειάζονται και να είναι πιο φρέσκια η ομάδα στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που ήταν για διάφορους λόγους είτε πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης είτε υπερφορτωμένοι. Οπως ο Μαρέσκα που ήρθε λίγο πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, ο Γκαλέτι που έχασε όλη την προετοιμασία αλλά και ο Λεντέσμα, που ήρθε από φουλ σεζόν στην Αργεντινή και χρειάζεται να ξεκουραστεί.

Αμανατίδης: «Όχι να του ευχηθώ και καλή επιτυχία!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Του... πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Άιντραχτ, αλλά δεν θα τον αφήσει να πάρει και τη νίκη το Σάββατο! Ο λόγος για τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Blick» έστειλε εμμέσως μήνυμα στον συμπαίκτη του στην ομάδα της Φρανκφούρτης, Κριστόφ Σπίχερ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον αγώνα Ελβετίας-Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Έχουμε μιλήσει κι εγώ και ο Κριστόφ πολλές φορές για το θέμα του αρχηγού στην Άιντραχτ και ανήκει στο παρελθόν. Του εύχομαι να τελειώσει υγιής το ματς του Σαββάτου, όπως κάθε ποδοσφαιριστής. Επίσης του εύχομαι να παίξει, όχι όμως και να πάρει η ομάδα του θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός και πρόσθεσε:

«Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι γνωστός. Είμαστε σε ελαφρώς καλύτερη θέση από την Ελβετία, η οποία θα πρέπει να παίξει για τη νίκη. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και πιστεύω πως αν μία ομάδα νικήσει, θα προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Ακόμη και με ισοπαλία θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Θα υπάρχει ενδιαφέρον ως το τέλος».

Ερωτηθείς αν θα είναι στην ενδεκάδα, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα είμαι στο βασικό σχήμα. Πάντως αισθάνομαι καλά και είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από τους έξι επιθετικούς που έχουν κληθεί μπορεί ο καθένας να είναι στην αρχική ενδεκάδα. Η απόφαση του προπονητή είναι δύσκολη, αλλά είναι καλό που υπάρχει ανταγωνισμός και δυνατότητα πολλών επιλογών».

Σχολιάζοντας το οικογενειακό κλίμα στις τάξεις της Εθνικής, ο 28χρονος φορ είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι πιο ευχάριστο όταν το κλίμα όταν υπάρχει καλή διάθεση. Αν υπάρχει αρμονία ο ποδοσφαιριστής πάει ήρεμος στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Οι διαφορές και η έλλειψη ενότητας δεν είναι η καλύτερη βάση για μία ομάδα. Η αρμονία είναι θεμελιώδης για να πετύχει κάθε ομάδα, όχι μόνο ποδοσφαιρική».

Τέλος, αναφέρθηκε στην αποτυχημένη πορεία της Ελλάδας στο EURO 2008. «Σίγουρα δεν πήγαν καλά τα πράγματα στη διοργάνωση. Τελειώσαμε την προκριματική φάση με 31 βαθμούς και κάναμε ρεκόρ, κάτι που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Μετά την ήττα στο πρώτο ματς από τη Σουηδία η πίεση ήταν μεγάλη, γιατί έπρεπε να νικήσουμε στο δεύτερο ματς. Δεν τα καταφέραμε και πάλι, γι’αυτό υπήρχε απογοήτευση και εκνευρισμός. Πλέον όμως το έχουμε ξεχάσει αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε αλλάξει κάτι σημαντικό. Το σύστημα και η αγωνιστική μας προσέγγιση παραμένει ίδια. Είμαστε μία ομάδα που βασίζεται στην ομαδικότητα και όχι σε μονάδες».

Χίτσφελντ: «Οι Έλληνες πέφτουν εύκολα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προσοχή στις στημένες φάσεις και στους Έλληνες διεθνείς που-όπως είπε ο ίδιος-πέφτουν εύκολα ζήτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, Ότμαρ Χίτσφελντ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του κρίσιμου αγώνα των δύο ομάδων στη Βασιλεία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε πολλά φάουλ, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Ξέρουμε όμως επίσης ότι οι Έλληνες πέφτουν εύκολα», τόνισε ο Γερμανός προπονητής, ενώ μίλησε για τη μονομαχία του με τον συμπατριώτη του, Ότο Ρεχάγκελ. «Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Ρεχάγκελ. Στο φιλικό της Πολωνίας η Ελλάδα έπαιξε με 4-4-2, αλλά το πλήρωσε. Περιμένω περισσότερο ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Εκτιμώ πολύ τον Ότο Ρεχάγκελ, τον γνωρίζω καλά και είμαστε αντίπαλοι από το 1991. Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό. Αυτό που πέτυχε το 2004 με την Ελλάδα ήταν ένα θαύμα. Έχει κάνει πολλά σπουδαία πράγματα στην καριέρα του».

Όσο για τη δική του ομάδα, ανέφερε: «Θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι κλειδί για την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να τρέχουμε και να έχουμε πάθος και καρδιά για να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει όμως να ενθουσιαστούμε και να αφήσουμε κενά. Ελπίζω ο κόσμος να μας βοηθήσει με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει και να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας. Μην πιστέψουμε όμως ότι όλα θα τελειώσουν το Σάββατο με νίκη. Έχουμε ακόμη τέσσερις τελικούς. Ο αγώνας στη Λετονία θα είναι ακόμη πιο δύσκολος. Στον πρώτο αγώνα στο Σεντ Γκάλεν μάς δυσκόλεψαν πολύ. Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς και με το Λουξεμβούργο, αλλά τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Μην ξεχνάμε πως και το Ισραήλ έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης. Μετά την ήττα μας από το Λουξεμβούργο κάθε αγώνας είναι τελικός για μας και δεν έχουμε περιθώρια χαλάρωσης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά του προβλήματα με κυριότερο αυτό του μέσου της Ουντινέζε, Γκοκχάν Ινλέρ. «Θα διατηρήσω τον κορμό της ομάδας και δεν θα κάνω πολλές αλλαγές. Το ιατρικό τιμ κάνει ό,τι μπορεί για να αγωνιστεί ο Ινλέρ. Θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τη συμμετοχή του, αλλά δεν θα ρισκάρουμε την υγεία του. Αν δεν μπορέσει να παίξει, θα χρησιμοποιήσω τον Σβέγκλερ ή τον Φερνάντες. Ο Φονλάντεν είναι σε καλύτερη κατάσταση και δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα να αγωνιστεί. Χαίρομαι πολύ που θα έχω και πάλι στη διάθεσή μου τον Χακάν Γιακίν».

Μοράτι: «Καλύτερος στον κόσμο ο Μουρίνιο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μάσιμο Μοράτι μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον προπονητή της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο. «Πιστεύω ότι έχουμε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο» δήλωσε και συνέχισε εκφράζοντας την πίστη του για μελλοντικές επιτυχίες, αφού όπως είπε «είμαι σίγουρος ότι θα φέρει πολλούς τίτλους στο Μιλάνο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την Ίντερ το 2008 και έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας και το Σούπερ Καπ. Ο θρίαμβος όμως της Ίντερ επί της αιώνιας αντιπάλου της, Μίλαν, μάλλον αποτέλεσε την αφορμή για τις κολακευτικές δηλώσεις του προέδρου των «νερατζούρι». «Δεν είναι μόνο οι τεχνικές του ικανότητες, αλλά και ο τρόπος που εκφράζεται. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα» τόνισε ο Μάσιμο Μοράτι.

Μίλαν: Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο Μπέκαμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Ντέιβιντ Μπέκαμ επιστρέφει οριστικά στην Μίλαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ιταλία.

Ο άγγλος μέσος που θέλει να δώσει το "παρών" με την Εθνική ομάδα της χώρας του στα τελικά του Μουντιάλ του 2010, θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή την χειμερινή περίοδο για την ομάδα του Λεονάρντο ενισχύοντας την μεσαία γραμμή των "ροσονέρι".

Ήδη οι συζητήσεις με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι είναι προχωρημένες σε σημείο που να θεωρείται ότι ο Μπέκαμ θα είναι στην αποστολή της Μίλαν για το πρώτο παιχνίδι το νέο έτος με αντίπαλο την Τζένοα για το πρωτάθλημα.

Ειπε...............

"Εγώ αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Για την απόφαση του να έρθει στον Παναθηναϊκό, τον κόσμο του τριφυλλιού και για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη μίλησε μεταξύ άλλων στο περιοδικό "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" ο Κώστας Κατσουράνης.

Ψιθυροι......................

  • Λύθηκε η παρεξήγηση -που είχε δημιουργηθεί προ καιρού λόγω της μεταγραφής στον ΠΑΣ του Κώστα Μενδρινού- ανάμεσα στον παράγοντα της ομάδας των Ιωαννίνων Βαγγέλη Αγγελή και στον εκτελεστικό διευθυντή του Αρη Γιάννη Κόντη, οι οποίοι συναντήθηκαν την Πέμπτη (3/9) στους διαδρόμους της πειθαρχικής επιτροπής και... συμφιλιώθηκαν
  • Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ, Στέλιος Προσαλίκας, έφτασε σήμερα (3/9) στη Σμύρνη, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό ανδρών, και ήταν εμφανώς ανήσυχος. Ο "ισχυρός" άνδρας της ΕΟΠΕ είχε χάσει την βαλίτσα του (πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη) και το γεγονός αυτό είχε χαλάσει τη διάθεσή του. Στο παρελθόν ο Προσαλίκας, ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, είχε χάσει αρκετές φορές τις αποσκευές του κι όποτε αυτό συνέβαινε η ελληνική ομάδα έκανε καλές εμφανίσεις. Ποιος ξέρει ίσως πιάσει το... γούρι και στη Σμύρνη.
  • Οι ρεπόρτερ Ολυμπιακού πηγαίνουν στα μπουζούκια μόνο για προσωπική διασκέδαση ή για να κάνουν και ρεπορτάζ σχετικά με τα… νυχτοπερπατήματα κάποιων παικτών της ομάδας;

Δύο... νέα πρόσωπα στον ΠΑΣ Γιάννινα


Ο Κουτσοσπύρος σε προσπάθειά του... Στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψαν από την Πέμπτη οι Λουμπούτης, Κουτσοσπύρος. Οι δύο παίκτες δεν δικαιώθηκαν στις προσφυγές που είχαν καταθέσει για μείωση προσωπικότητας και πλέον είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας της Ηπείρου.

Φυσικά από την στιγμή που δεν έχουν κάνει ουσιαστικά προετοιμασία, θα πρέπει να ενταχθούν σε ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να καλύψουν το "χαμένο έδφος". Ομως και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος Παράσχος θα τους υπολογίζει για την συνέχεια.

Στην διάθεση του Νιόπλια ο Κουτσιανικούλης


Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη και πλέον είναι στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού των Ελπίδων, Νίκου Νιόπλια για την αναμέτρηση με την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης.

Μέρος της προπόνησης ακολούθησε ο Γιώργος Ιωαννίδης για προληπτικούς λόγους (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς). Τέλος, ενσωματώθηκε στην αποστολή ο Τάσος Παπάζογλου. Ο διεθνής αμυντικός έκανε αποθεραπεία λόγω της συμμετοχής του στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Μακεδονικό για το Κύπελλο Ελλάδος

Πρόβλημα με Σκούφαλη στον Πανιώνιο


Ο Σκούφαλης σε προσπάθεια του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στις τάξεις του Πανιωνίου με τον Μανώλη Σκούφαλη. Ο έμπειρος παίκτης ένιωθε το τελευταίο διάστημα ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Ετσι την Πέμπτη υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει θλάση πρώτου βαθμού και πρέπει να κάνει θεραπεία.

Οπως είναι φυσικό τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του, ενώ δεν θα ταξιδέψει την Κυριακή με την υπόλοιπη αποστολή στην Κέρκυρα, για το φιλικό με την τοπική ομάδα, της οποίας την φανέλα φορούσε πριν πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο.

Έτσι θα κερδίσει τη Βραζιλία

maradona_nea1.jpgΣτους ρυθμούς της αναμέτρησης με την Βραζιλία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κινούνται στην Αργεντινή. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς και ετοιμάζεται να επιστρατεύσει τα μεγάλα του «όπλα» για αυτό το ματς.

Αυτά δεν είναι άλλα από τους Λιονέλ Μέσι και Κάρλος Τέβες οι οποίοι αναμένεται να συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο της Αργεντινής απέναντι στη Βραζιλία, όπως αποκάλυψε ο 49χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός λίγες ώρες πριν από την έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης.

«Πρέπει να ασκήσουμε ασφυκτική πίεση στη Βραζιλία και να ψάξουμε το αποτέλεσμα για μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στους Κακά, Ρομπίνιο και Λουίς Φαμπιάνο και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν αντεπιθέσεις» ήταν τα λόγια του «Ντιεγκίτο».

«Χυλόπιτα» Ρονάλντο σε Ρόμα

ronaldo2.jpgΟι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ρονάλντο με την φανέλα της Κορίνθιανς μετά τον τραυματισμό του, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Μία από αυτές που εξέτασαν τη περίπτωση του 33χρονου επιθετικού ήταν και η Ρόμα, η οποία πάντως εισέπραξε την αρνητική απάντηση του Βραζιλιάνου.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, η ιταλική ομάδα χτύπησε το καλοκαίρι την πόρτα του Ρονάλντο χωρίς πάντως να βρει αντίκρυσμα, ενώ την ίδια τύχη με την Ρόμα είχαν και οι Τότεναμ, Μπλάκμπερν.

«Νιώθει αποδεκτός στην Κορίνθιανς. Για ό,τι έχει κερδίσει και για ό,τι αντιπροσωπεύει, η Κορίνθιανς είναι σαν οικογένεια και είναι ευτυχισμένος εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου, Φαμπιάνο Φαράχ.

Ιμπραϊμοβιτς:"Αισθάνομαι νέος παίκτης"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νέος παίκτης αισθάνεται ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς από τη στιγμή που φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

"Είμαι ένας νέος παίκτης αλλά ακόμη δεν έχω ανεβάσει ταχύτητα καθώς δεν έχω δώσει πολλά ματς από τη στιγμή που επέστρεψα από τον τραυματισμό μου", είπε πιο χαρακτηριστικά ο Σουηδός και πρόσθεσε σχετικά με το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Χιχόν στο "Καμπ Νου".

"Αισθάνομαι καλύτερα παίζοντας 90 λεπτά και πετυχαίνοντας ένα γκολ. Για μένα είναι σημαντικό να βρω ρυθμό και να μάθω το σύστημα της Μπαρτσελόνα. Το γκολ ήταν έξτρα".

Τέλος για την επιστροφή του στο "Σαν Σίρο" για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, την Ίντερ, είπε:"Ελπίζω η Μπαρτσελόνα να κερδίσει γιατί είναι καλύτερη ομάδα, το ξέρω ότι είναι καλύτερη".

ΚΑΒΑΛΑ: Ετοιμάζει «χτύπημα» με Βέντολα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Νέα μεταγραφική «βόμβα» ετοιμάζει η Καβάλα, αυτή τη φορά με ελεύθερο παίκτη... Μετά τον Ζέλικο Κάλατς που ανήκει πλέον στην ομάδα, οι «αργοναύτες» σκέφτονται να καταθέσουν πρόταση συνεργασίας στον Νίκολα Βέντολα!

Ο Ιταλός επιθετικός έχει «πλούσια» θητεία στο Καμπιονάτο με τις Ιντερ, Μπολόνια, Αταλάντα και Τορίνο. Πάντως αυτό που προβληματίζει τους διοικούντες την Καβάλα είναι η αγωνιστική απραξία του 31χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν έχει κάνει προετοιμασία και βρίσκεται πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία για την απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών εκπνέει στις 10 Σεπτεμβρίου, άρα η περίπτωση του Βέντολα θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς μέρες.

Τοπαλίδης: «Κι όμως κλείνουμε οκταετία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το αυριανό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Ελβετία είναι κρίσιμο, όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για ακόμη έναν λόγο για τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κλείνει αύριο οχτώ χρόνια στον πάγκο της «γαλανόλευκης», με την οποία το καλοκαίρι του 2004 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Για την ιστορική επέτειο του «Ρεχακλή» μίλησε ο Γιάννης Τοπαλίδης στη «SportDay». Ο στενός συνεργάτης του 71 ετών προπονητή τον ξέρει καλύτερα από όλους και αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ελβετούς.

«Αυτό που έγινε το 2004 ήταν κάτι απίστευτο, δεν περιγράφεται με λόγια», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν άλλες σπουδαίες. Από αυτές ξεχωρίζω τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και τη νίκη στην Ισπανία στα προκριματικά του Euro 2004. Αμέσως μετά έρχονται στο μυαλό μου η νίκη επί της Ουκρανίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η ισοπαλία στο Οσλο τον Σεπτέμβριο του 2007, η οποία ήταν ουσιαστικά σαν νίκη, μια και μας έδωσε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008».

Στη συνέχεια, ο κ. Τοπαλίδης θυμήθηκε: «Οταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα έλεγα στον εαυτό μου: "Και μόνο που ήρθες εδώ να δουλέψεις στην Εθνική ομάδα είναι τεράστιο συν για το βιογραφικό σου. Μεγάλο κέρδος". Στην αρχή νόμιζα ότι θα καθόμουν ένα εξάμηνο το πολύ. Ελεγα στον εαυτό μου: "Και μισό χρόνο να μείνεις επιτυχία θα είναι για σένα". Δεν το έβλεπα για παραπάνω. Σκεφτόμουν ότι ο Ρεχάγκελ είναι μεγάλο όνομα, άρα θα του ερχόταν κάποια πρόταση και κάποια στιγμή θα έφευγε. Τελικά, όμως, κλείνουμε οκταετία. Ποιος το περίμενε».

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με την Ελβετία, δήλωσε: «Αισιοδοξούμε για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Εχουμε μια καλή ομάδα, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη έδρα, αλλά μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Εχουμε απουσίες, αλλά η ομάδα μας εξακολουθεί να διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, που είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν».

Τι ετοιμάζει ο Ρεχάγκελ;

Ο Ότο Ρεχάγκελ δοκίμασε αρκετά πρόσωπα στις προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει στη βασική 11αδα.

Πιθανότεροι αντικαταστάτες για τους Τοροσίδη, Σεϊταρίδη και Καραγκούνη θα είναι οι Σπυρόπουλος, Βύντρα (αγωνίστηκαν στα άκρα και στο τελευταίο φιλικό με την Πολωνία) και Πατσατζόγλου αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς και στο κέντρο της άμυνας δεν αποκλείεται να προτιμηθούν τρεις αμυντικοί με τους Κυργιάκο, Παπαδόπουλο, Μόρα ενώ στην επίθεση Χαριστέας και Σαλπιγγίδης αναμένεται να πλαισιωθούν με έναν εκ των Αμανατίδη-Σαμαρά.

Συνέντευξη Τύπου και προπόνηση

Η Εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Παρασκευής μια προπόνηση στο «Σεντ Γιάκομπ», το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 42,500 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η δευτεραθλήτρια της περυσινής σεζόν, Βασιλεία.

ΖΟΣΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ: Στο "στόχαστρο" του ο Καναβάρο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εν αρχή ην ο Μουρίνιο και όποιος επιχειρήσει να κριτικάρει το έργο του "special one", νομοτελειακά θα λάβει την απάντηση που του αρμόζει. Θύμα της μήνης του Πορτογάλου τεχνικού έπεσε αυτή τη φορά ο Φάμπιο Καναβάρο, ο οποίος μέσω δηλώσεων του παρότρυνε τον αμυντικό της Ίντερ, Νταβίντε Σαντόν να αποχωρήσει από τον σύλλογο του Μιλάνου, προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής που θα του ανοίξει την πόρτα της εθνικής Ιταλιας. Ωστόσο, λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο...

Ο προπονητής τον "νερατζούρι" σε συνέντευξη που παρέθεσε στο κανάλι της ομάδας, φρόντισε να "στολίσει" τον έμπειρο στόπερ με τα γνωστά κυνικά του σχόλια: "Ο Καναβάρο είναι ακόμα ποδοσφαιριστής, αλλά μιλάει σαν να είναι από τώρα προπονητής ή μάνατζερ", τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε με αμείωτο ρυθμό, αντιπαραβάλλοντας παραδείγματα μέσα από την Γιουβεντους: "Στην ομάδα του, ο ίδιος και ο Κιελίνι παίζουν στο κέντρο της άμυνας, άρα ο Λεγκροτάλιε θα έπρεπε, επίσης, να αλλάξει ομάδα, αν δε θέλει να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζιοβίνκο, ο οποίος, αφού κι εκείνος διαθέτει ταλέντο, θα έπρεπε να εξετάσει τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον του".

Aναβάλλεται η κατασκευή του γηπέδου της Λίβερπουλ

H παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει και τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Λίβερπουλ, η οποία προς το παρόν, αναβάλλεται.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της ομάδας, Κρίστιαν Πούρλου, η παγκόσμια οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί την τέλεση των έργων για την κατασκευή του γηπέδου: "Οι εργασίες για την κατασκευή του Στάνλεϊ Παρκ θα ξεκινήσουν όταν η κρίση που υπάρχει στις τράπεζες παρέλθει, και η παγκόσμια οικονομία αποκτήσει και πάλι σταθερότητα", ξεκαθάρισε ο Πούρσλου.

Το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά στην Λίβερπουλ ελπίζουν πως μέχρι το 2018 το γήπεδο θα είναι έτοιμο.

Δεν δίνει εισιτήρια ο Αστέρας στον ΠΑΟΚ

Αρνητική ήταν η απάντηση του Αστέρα Τρίπολης στο αίτημα του ΠΑΟΚ για μέγιστο αριθμό εισιτηρίων, στο ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου ρώτησαν –και ζήτησαν- από τους Αρκάδες πόσα εισιτήρια μπορούν να δώσουν, αλλά οι τελευταίοι απάντησαν πως δεν πρόκειται να διαθέσουν ούτε ένα. Οι ιθύνοντες της πελοποννησιακής ΠΑΕ επικαλέστηκαν το αντίστοιχο ματς πριν από δύο χρόνια, όταν ο λαός του ΠΑΟΚ είχε κάνει κατάληψη στο γήπεδο της Τρίπολης, το οποίο έντυσε στα ασπρόμαυρα, σε μια επίδειξη δύναμης εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Οι Αρκάδες δείχνουν να φοβούνται την κάθοδο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό προτιμούν να μη δώσουν εισιτήρια. Μάλιστα, έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση από την αστυνομία ότι θα υπάρχει και έλεγχος εκείνη την ημέρα για όσους σκεφτούν να πάνε στο γήπεδο. Όμως, όπως συνέβη και στο περσινό ματς, που επίσης δεν είχαν δοθεί εισιτήρια από τη διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας, αναμένεται οι ΠΑΟΚτσήδες να βρουν τρόπο και να βρεθούν τουλάχιστον στο ένα πέταλο της έδρας των «κυανοκίτρινων».

Εντυπωσιακός ο Άρης 89-69 τη Λουγκάνο

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες στην Ιταλία πέτυχε την Πέμπτη (3/9) ο Αρης, καθώς επιβλήθηκε της ελβετικής Λουγκάνο με 89-69.

Πρώτοι σκόρερ για τους "κίτρινους" ήταν οι Ρίτσαρντσον με 20 πόντους και Χατζηβρέττας με 19 πόντους.

Αναλυτικά χρησιμοποιήθηκαν και σκόραραν για τους θεσσαλονικείς οι: Κλαρκ 6, Στίνσον 11, Ρίτσαρντσον 20, Μπέλσερ 8, Χατζηβρέττας 19, Μπάρλος 8, Αργυρόπουλος, Σκορδίλης 8, Κακιούζης 7, Ντικούδης, Χρυσικόπουλος, Μούρτος, Μανούσος 2.

Ναι, η Γιουβέντους θέλει τον Ντέιβιντ

Στην επιβεβαίωση του χθεσινού πολωνικού δημοσιεύματος που μιλούσε για ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον νεαρό αμυντικό του Παναθηναϊκού Ντέιβιντ προχώρησε ο μάνατζερ του παίκτη με δηλώσεις του σε ελληνική εφημερίδα.«Ναι, είναι αλήθεια ότι η Γιουβέντους θέλει τον Ντέιβιντ. Τον παρακολουθεί στενά στα παιχνίδια του με τη Φλαμένγκο και το ενδιαφέρον αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα. Φυσικά ο παίκτης ανήκει στον Παναθηναϊκό», τόνισε αρχικά στην «SportDay» και συνέχισε:

« Η Παλμέιρας, παρ' ότι αρχικά πήρε το ένα δικαστήριο, δεν έχει τύχη στο τελεσίδικο. Άρα όποια ομάδα ενδιαφέρεται θα πρέπει να απευθυνθεί στον Παναθηναϊκό. Πάντως, σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει ότι ο πελάτης μου έχει κλείσει ήδη στη Γιουβέντους», κατέληξε.

Να θυμίσουμε ότι η Παλμέιρας διεκδικεί τα δικαιώματα του Ντέιβιντ, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα δικαιωθεί.

Είναι πολύ πιθανό ο μάνατζερ του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό την πιθανότατα της μεταγραφής του νεαρού Βραζιλιάνου στη «Μεγάλη Κυρία».

Είναι άγνωστο, ωστόσο, πώς θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός που βλέπει τον Ντέιβιντ να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Φλαμένγκο και την αγοραστική του αξία να έχει εκτοξευτεί!

Εξάλλου, την ώρα που οι «πράσινοι» λέγεται ότι προσπαθούν να «κλείσουν» τον Γίρανεκ για τον Δεκέμβρη έχουν το δικαίωμα να διακόψουν τον Δεκέμβρη τον δανεισμό του Ντέιβιντ και να τον φέρουν πίσω στην Παιανία!

Δίδυμο Μέσι - Τέβες

O Nτιέγκο Μαραντόνα άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης της Αργεντινής με την Βραζιλία, αποκαλύπτοντας πως παρτενέρ του Λιονέλ Μέσι στην επίθεση θα είναι ο Κάρλος Τέβες της Μάντσεστερ Σίτι.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Αργεντινή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 στην Νότιο Αφρική. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενόψει του αγώνα με την Βραζιλία ο Μαραντόνα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Τέβες στην αρχική ενδεκάδα.

"Πρέπει να προσέξουμε τον Κακά, τον Ρομπίνιο και τον Λουίς Φαμπιάνο. Στόχος μας είναι να μην τους δώσουμε χώρο και να τους κλείσουμε στην περιοχή τους", σχολίασε ο Μαραντόνα και συνέχισε:

"Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και θα παίξουμε επιθετικά για να κερδίσουμε. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί και να μην τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν ευκαιρίες με τις αντεπιθέσεις τους", κατέληξε ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής.