Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αμανατίδης: «Όχι να του ευχηθώ και καλή επιτυχία!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Του... πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Άιντραχτ, αλλά δεν θα τον αφήσει να πάρει και τη νίκη το Σάββατο! Ο λόγος για τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Blick» έστειλε εμμέσως μήνυμα στον συμπαίκτη του στην ομάδα της Φρανκφούρτης, Κριστόφ Σπίχερ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον αγώνα Ελβετίας-Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Έχουμε μιλήσει κι εγώ και ο Κριστόφ πολλές φορές για το θέμα του αρχηγού στην Άιντραχτ και ανήκει στο παρελθόν. Του εύχομαι να τελειώσει υγιής το ματς του Σαββάτου, όπως κάθε ποδοσφαιριστής. Επίσης του εύχομαι να παίξει, όχι όμως και να πάρει η ομάδα του θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός και πρόσθεσε:

«Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι γνωστός. Είμαστε σε ελαφρώς καλύτερη θέση από την Ελβετία, η οποία θα πρέπει να παίξει για τη νίκη. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και πιστεύω πως αν μία ομάδα νικήσει, θα προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Ακόμη και με ισοπαλία θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Θα υπάρχει ενδιαφέρον ως το τέλος».

Ερωτηθείς αν θα είναι στην ενδεκάδα, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα είμαι στο βασικό σχήμα. Πάντως αισθάνομαι καλά και είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από τους έξι επιθετικούς που έχουν κληθεί μπορεί ο καθένας να είναι στην αρχική ενδεκάδα. Η απόφαση του προπονητή είναι δύσκολη, αλλά είναι καλό που υπάρχει ανταγωνισμός και δυνατότητα πολλών επιλογών».

Σχολιάζοντας το οικογενειακό κλίμα στις τάξεις της Εθνικής, ο 28χρονος φορ είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι πιο ευχάριστο όταν το κλίμα όταν υπάρχει καλή διάθεση. Αν υπάρχει αρμονία ο ποδοσφαιριστής πάει ήρεμος στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Οι διαφορές και η έλλειψη ενότητας δεν είναι η καλύτερη βάση για μία ομάδα. Η αρμονία είναι θεμελιώδης για να πετύχει κάθε ομάδα, όχι μόνο ποδοσφαιρική».

Τέλος, αναφέρθηκε στην αποτυχημένη πορεία της Ελλάδας στο EURO 2008. «Σίγουρα δεν πήγαν καλά τα πράγματα στη διοργάνωση. Τελειώσαμε την προκριματική φάση με 31 βαθμούς και κάναμε ρεκόρ, κάτι που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Μετά την ήττα στο πρώτο ματς από τη Σουηδία η πίεση ήταν μεγάλη, γιατί έπρεπε να νικήσουμε στο δεύτερο ματς. Δεν τα καταφέραμε και πάλι, γι’αυτό υπήρχε απογοήτευση και εκνευρισμός. Πλέον όμως το έχουμε ξεχάσει αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε αλλάξει κάτι σημαντικό. Το σύστημα και η αγωνιστική μας προσέγγιση παραμένει ίδια. Είμαστε μία ομάδα που βασίζεται στην ομαδικότητα και όχι σε μονάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: