Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

3ος Ομιλος: Στο ρελαντί η Ιταλία


Οσο και αν δέχεται έντονη κριτική, η Ιταλία του Μαρτσέλο Λίπι δεν ήταν δυνατόν να συναντήσει προβλήματα κόντρα στα Νησιά Φερόε. Οι Ατζούρι με 5-0 έκαναν το 2x2, ενώ οι Σέρβοι πήραν 1-1 στην έδρα τους από την Σλοβενία. Χαλαρά οι Ατζούρι

Με σβηστές τις μηχανές, η Ιταλία επικράτησε 3-0 των Νήσων Φερόε και έκανε το 2x2 στον τρίτο όμιλο των προκριματικών. Μετά τη νίκη με την Εσθονία, οι πρωταθλητές κόσμου του 2006 καθάρισαν και την ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ με γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Στο 11' ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο άνοιξε το σκορ (1-0) για να φτάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 Ντε Ρόσι (22') και Κασάνο (27'). Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 81' ο Κουαλιαρέλα. Επόμενη αντίπαλος για την ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι η Βόρειος Ιρλανδίας σε εκτός έδρας ματς.

Μοιρασιά στην Σερβία

Μέχρι το 86' κρατούσε στα χέρια της ένα σημαντικό αποτέλεσμα η Σλοβενία, καθώς από το 63' με το γκολ του Νοβάκοβιτς ήταν μπροστά σε βάρος της Σερβίας με 0-1. Στο σημείο εκείνο ο υψηλόσωμος επιθετικός, Νίκολα Ζίγκιτς έφερε το ματς στην ισοπαλία χαρίζοντας στους Πλάβι τον έναν βαθμό (1-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Ιταλία-Νησιά Φερόε 5-0
(11' Τζιλαρντίνο, 22' Ντε Ρόσι, 27' Κασάνο, 81' Κουαλιαρέλα, 90' Πίρλο)

Σερβία-Σλοβενία 1-1
(86' Ζίγκιτς - 63' Νοβάκοβιτς)

Προκριματικά Εuro 2012: "Θρίλερ" στην Πόλη, μεγάλο διπλό της Σλοβακίας


Με έκπληξη ξεκίνησε η 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012 με τη Σλοβακία να κερδίζει μέσα στη Μόσχα τη Ρωσία, χάρη σε γκολ του Στοχ. Ξεχωρίζουν τα ματς Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γαλλία και Νορβηγία-Πορτογαλία.Εκτός από τις αναμετρήσεις του 6ου ομίλου που βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

"Θρίλερ" εκτιλύχθηκε στην Πόλη, με το Βέλγιο να προηγείται της Τουρκίας με γκολ του Φαν Μπάουτεν στο 28'. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με φάουλ του Αλτιντόπ στο 3ο λεπτό της επανάληψης. Κάπού εκεί το παιχνίδι έγινε...ροντέο. Στο 64' ο Κομπανί αποβλήθηκε και σχεδόν άμεσα η Τουρκία πήρε το προβάδισμα. Η ομάδα του Λέεκενς (είχε βάλει τον Μιραλάς στο 64') απάντησε εκ νέου με τον Φαν Μπάουτεν, αλλά στο τέλος δεν άντεξε. Στο 78' οι Τούρκοι "σφράγισαν" τη δεύτερη νίκη στον όμιλο με σκόρερ τον Αρντά. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Γερμανία με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν. Όσον αφορά στο άλλο ματς, η Αυστρία θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Καζακστάν.

Ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση ακόμα και της πρώτης θέσης του ομίλου έκανε η Σλοβακία. Μπορεί να δυσκολεύτηκε να κερδίσει τα Σκόπια στην πρεμιέρα, αλλά μέσα στη Μόσχα πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό, με σκόρερ τον Στοχ στο 27' (μετά από λάθος του γκολκίπερ Ακινφέεφ). Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο οποίο η Ρωσία αναγκάστηκε σε εντός έδρας ήττα. Εν έτει 1998 η Γαλλία είχε "αλώσει" την έδρα της "αρκούδας". Στα άλλα ματς του 2ου ομίλου, Η FYROM υποδέχεται την Αρμενία, με τις δύο ομάδες να αναζητούν τους πρώτους τους βαθμούς, ενώ το ΕΪΡΕ είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Ανδόρα.

Τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Τουρκία – Βέλγιο 3-2

(48' Άλτιντοπ, 66' Σεμίχ, 78' Τουράν - 28', 69' Φαν Μπάουτεν)

(21.30) Αυστρία – Καζακστάν
(21.45) Γερμανία – Αζερμπαϊτζάν

2ος όμιλος
Ρωσία – Σλοβακία 0-1
(27' Στοχ)

ΠΓΔΜ – Αρμενία 2-1
(41' Γκιουρόφσκι, 96' πεν. Ναουμόσκι - 42' Μοβσισιάν)

(21.45) ΕΪΡΕ – Ανδόρα

3ος όμιλος
(21.30) Σερβία – Σλοβενία
(21.50) Ιταλία – Νήσοι Φερόε

4ος όμιλος
Λευκορωσία – Ρουμανία 0-0

Αλβανία – Λουξεμβούργο 1-0
(37' Σαλιχί)

(22.00) Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Γαλλία

5ος όμιλος
Σουηδία – Σαν Μαρίνο 6-0
(7', 77' Ιμπραϊμοβιτς, 12' αυτ. Ν. Σιμοντσίνι, 26 αυτ. Α. Σιμοντσίνι, 51' Γκράνκβιστ, 93' Μπεργκ)

(21.30) Ολλανδία – Φινλανδία
(21.30) Ουγγαρία – Μολδαβία

6ος όμιλος
Γεωργία – Ισραήλ 0-0

Μάλτα – Λετονία 0-2
(42' Γκοργκς, 85' Βερπακόφσκις)

(21.30) Κροατία - Ελλάδα

7ος όμιλος
Βουλγαρία – Μαυροβούνιο 0-1
(35' Ζβέροτιτς)

(21.45) Ελβετία – Αγγλία

8ος όμιλος
Δανία – Ισλανδία 1-0

(91' Κάλενμπεργκ)

(21.30) Νορβηγία – Πορτογαλία

9ος όμιλος
Τσεχία – Λιθουανία 0-1
(26' Σέρνας)

(22.00) Σκωτία – Λιχτενστάιν

Ένα βαλκανικό ντέρμπι μεταξύ Σερβίας και Σλοβενίας περιλαμβάνει ο 3ος όμιλος, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν απόψε τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όσο για την Ιταλία, που στην πρεμιέρα πέρασε δύσκολα από την Εσθονία, εκτελεί χρέη οικοδεσπότη με αντίπαλο τα Νησιά Φερόε.

Η... πολύπαθη Γαλλία, που μετρά τέσσερις σερί ήττες, δοκιμάζεται στην “καυτή” έδρα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται κι άλλη απώλεια βαθμών, μετά την εντός έδρας "γκέλα" με τη Λευκορωσία. Από την άλλη, οι Βαλκάνιοι αναμένεται να τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει αβαντάζ έξι βαθμών από τους σημερινούς τους αντιπάλους (στην πρεμιέρα είχαν επικρατήσει 3-0 στο Λουξεμβούργο). Στο άλλο ματς η Λευκορωσία διατήρησε το αήττητο της, μένοντας στο εντός έδρας 0-0 με τη Ρουμανία, με αποτέλεσμα να μην πάει...χαμένη η μεγάλη νίκη της μέσα στη Γαλλία.

Μπορεί να διανύουμε μόλις την 2η αγωνιστική των προκριματικών, ωστόσο η Ουγγαρία "καίγεται" για τη νίκη απέναντι στη Μολδαβία αφενός για να κάνει σεφτέ στους βαθμούς και αφετέρου για να μην χάσει την επαφή της με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Τα άλλα ματς του 5ου ομίλου έχουν φαβορί, καθώς η μεν φιναλίστ του Μουντιάλ, Ολλανδία υποδέχεται τη Φινλανδία, ενώ η Σουηδία πέρασε ένα εύκολο βράδυ με αντίπαλο το Σαν Μαρίνο. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν οδηγός στο άνετο 6-0. Αυτός όμως που κατάφερε να....κλέψει την παράσταση ήταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 34'.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση της Ελβετίας με την Αγγλία, καθώς από τη μία πλευρά οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα την κούρσα των προκριματικών, από την άλλη τα "λιοντάρια" αν νικήσουν θα βρίσκονται από την θέση του οδηγού στη συνέχεια. Ελπίδες ακόμα και για τα μπαράζ δικαιούται να διατηρεί το Μαυροβούνιο μετά και τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες. Με γκολ του Ζβέροτιτς στο 35' πέρασε από τη Σόφια και έφθασε τους έξι βαθμούς. Χωρίς πόντο έμειναν οι "γείτονες", οι οποίοι μετά την αποχώρηση του Μπερμπάτοφ δεν έχουν τον παίκτη-ηγέτη στη διάθεσή τους.

Μόνο τη νίκη έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές της Πορτογαλίας μετά το σοκ της πρεμιέρας με την Κύπρο. Φυσικά το έργο τους μόνο εύκολο δεν προμηνύεται μέσα στη Νορβηγία, η οποία ξεκίνησε ιδανικά με διπλό στην Ισλανδία και θέλει να μεγαλώσει κι άλλο την διαφορά από τους Λουζιτανούς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κρίθηκε το σκανδιναβικό ντέρμπι ανάμεσα σε Δανία και Ισλανδία. Ο Τόμας Κάλενμπεργκ σκόραρε για τους γηπεδούχους και τους χάρισε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά. Βασικός έπαιξε ο Ντένις Ρόμενταλ του Ολυμπιακού.

Στον 9ο όμιλο η Τσεχία συνεχίζει την απογοητευτική πορεία που διαγράφει σε όλες τις τελευταίες προκριματικές φάσεις. Με γκολ του Σέρνας στο 26' η Λιθουανία πέρασε με διπλό από το Όλομουτς και συνεχίζει αήττητη στον όμιλο. Ο Μίλαν Μπάρος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40', αφού αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Η Σκοτία έχει την ευκαιρία να πιάσει κορυφή αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Λιχτενστάιν, δεδομένου ότι η Ισπανία έχει ρεπό.

«Χρυσός» βαθμός στη Κροατία για την Ελλάδα

«Χρυσός» βαθμός στη Κροατία για την Ελλάδα

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε τελικά η Ελλάδα από το στάδιο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία έμεινε στο 0-0 με την Κροατία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών για το EURO 2012.

Οι συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ρούνιε, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς (57΄Ράκιτιτς), Μόντριτς, Όλιτς (72΄Εντουάρντο), Κράνιτσαρ, Πέτριτς (46΄Γέλοβιτς)
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (92΄Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70΄Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59΄Γκέκας)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5΄Μακρινό σουτ του Μόντριτς, διώχνει ο Σηφάκης
8΄Σουτ του Κράνιτσαρ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει κάπου και βγαίνει κόρνερ
16΄Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη
18΄Ωραίο πλασέ του Σαμαρά από πλάγια θέση, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0
47΄Ο Γέλαβιτς σκοράρει, αλλά είναι σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά ακυρώνεται
58΄Δυνατό χαμηλό σουτ του Ράκιτιτς λίγο έξω από την περιοχή, βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σηφάκη, που διώχνει σε κόρνερ
62΄Κίτρινη κάρτα στον Ράκιτιτς
68΄Κίτρινη κάρτα στον Σρνα
78΄Κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο
93΄Σουτ του Εντουάρντο από θέση βολής, η μπάλα πάνω στον Παπασταθόπουλο
ΤΕΛΙΚΟ 0-0

Βιολίδης: "Υπάρχει άνοιγμα..."


Ο Ηλίας Βιολίδης, όπως κάνει συνήθως στις συνεντεύξεις Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη, ενημερώνει για τα οικονομικά τις ομάδας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε έναν απολογισμό της τριετίας κάνοντας γνωστά όλα τα ποσά που έχουν μπει και έχουν βγει από τα ταμεία του "δικεφάλου".

"Την τελευταία χρονιά εισπράξαμε 20.276.500 ευρώ από τα οποία 6.838.000 είναι τα διαρκείας και 2.835.000 τα εισιτήρια. Η ζημία της προηγούμενης χρονιάς είναι 2.300.000 ευρώ. Για τα συμβόλαια, πριμ, πριμ κανονισμού, μάνατζερ κτλ δώσαμε 37.063.028 ευρώ. Για τη Μεσήμβρια 1.141.690 ευρώ, για τις υποδομές όπου περιλαμβάνονται μισθοί προπονητών, μετακινήσεις δώσαμε 1.616.915 ευρώ.

Στον Ερασιτέχνη δώσαμε 2.118.109, για το Μάρκετινγκ 141.685 ευρώ και για τα χρηματοοικονομικά έξοδα 1.937.000.

Υπάρχει άνοιγμα, μικρότερο από το περσινό. Υπάρχουν πολλά ρευστά πράγματα, όπως η σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η σύμβαση χορηγίας του ΟΠΑΠ με τη SuperLeague. Επίσης στο χορηγικό κομμάτι, δεν έχουμε υπογράψει νέα συμβόλαια. Κάνουμε συζητήσεις και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα έχει τελειώσει αυτό. Δεν περιλαμβάνονται φυσικά αποχωρήσεις ή πωλήσεις παικτών.

Να ξεκαθαρίσουμε 2-3 πράγματα. Όταν εμείς λέμε ότι εισπράττουμε από τα διαρκείας είναι μικτό. ’ρα αφαιρέστε 11%. Περνάει ένας καιρός και μετά παίρνουμε τα λεφτά από τα διαρκείας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα. Στους ποδοσφαιριστές οφείλονται 2.000.000 ευρώ. Δώσαμε 1.200.000 από τα διαρκείας στα έργα της Τούμπας. Από τα τηλεοπτικά 350.000 δώσαμε, δώσαμε από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ 200.000. Εκεί οφείλεται οι καθυστέρηση των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι άνοιγμα. Είναι έλλειψη ταμιακής ρευστότητας».

Για τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από το Europa League τόνισε: "Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθαρή θέση της εταιρείας. Ο ΠΑΟΚ από την είσοδο του στους ομίλους θα πάρει γύρω στα 2.000.000 μικτές εισπράξεις από τα εισιτήρια, άρα στα ταμεία θα φτάσουν 1.400.000 και άλλα 900.000 από το μάρκετ πουλ της UEFA. Ένα μεγάλος μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει στα πριμ των ποδοσφαιριστών. Δεν έχουμε τηλεοπτικά. Η νίκη είναι 140.000 και η ισοπαλία 70.000".

Ανανέωσε ο Τζιμπούρ


Ο Ράφικ Τζιμπούρ θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς την Τρίτη η διοίκηση της Ενωσης ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας των δύο πλευρών για την επέκταση της συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Το συμβόλαιο του Αλγερινού έληγε κανονικά τον Ιούνιο του 2011, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Τζιμπούρ θα παραμείνει στο δυναμικό της ΑΕΚ μέχρι το 2013.

Το πρώτο στοίχημα του Στάυρου Αδαμίδη κερδήθηκε, ωστόσο μένουν ακόμα δύο, τα οποία μόνο εύκολη περίπτωση δεν είναι. Πλέον η διοίκηση της ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Σκόκο, ενώ σειρά θα πάρει μετά και ο Μπλάνκο.

Η πρόταση που έγινε στον Ράφικ Tζιμπούρ και η οποία έγινε αποδεκτή από τον παίκτη, φτάνει τα 700.000 ευρώ για κάθε χρόνου συμβολαίου, ενώ υπάρχουν και αρκετά ατομικά και ομαδικά μπόνους που μπορούν να εκτοξεύσουν τις αποδοχές του Αλεγερινού.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας της με τον Rafik Djebbour για άλλα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2013".

Οριόλ: «Απίστευτοι οι οπαδοί του Άρη»

Οριόλ: «Απίστευτοι οι οπαδοί του Άρη»

Στην Ισπανική εφημερίδα «El Diario Montanes» μίλησε ο Οριόλ. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη εκθείασε τους οπαδούς της ομάδας: «Οι οπαδοί του Άρη είναι απίστευτοι. Σε κάθε μέρος που παίζουμε ταξιδεύουν 7.000 άτομα και οι οπαδοί του Άρη είναι εξαιρετικοί. Φωτοβολίδες, έντονοι θόρυβοι, τραγούδια … Aqui lo viven como una religion. Εδώ βλέπετε είναι κάτι σαν θρησκεία». Ο Ισπανός αμυντικός επανέλαβε ότι: «ο στόχος του Άρη είναι η είσοδος στην πρώτη πεντάδα, προκειμένου να δούμε μετά ποιες ομάδες θα παίξουν στο Τσάμπιονς λιγκ». Ο 29χρονος ποδοσφαιριστήςόταν ρωτήθηκε αν μιλάει ή καταλαβαίνει ελληνικά και απάντησε: «Κάποια πράγματα ναι τα καταλαβαίνω. Λέξεις για να ζητήσω και να καταλάβω κάποια πράγματα στο γήπεδο. Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ ελληνικά αυτό είναι πιο δύσκολο. Ακόμα και να διαβάζεις. Για να καταλάβετε υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τρόποι για να γράψει κάποιος το… i».

2ος όμιλος: Μεγάλο διπλό στη Μόσχα!


Τις βάσεις για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, από τη δεύτερη μόλις αγωνιστική, έβαλε η Σλοβακία μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ρωσίας! Η ομάδα του Βάις πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 27ο λεπτό, όταν ο Ακινφέεφ έκανε λανθασμένη απομάκρυνση στέλνοντας την μπάλα στον Στοχ, ο τελευταίος προχώρησε, δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έγραψε το τελικό 1-0, χαρίζοντας στους Σλοβάκους το δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σλοβακίας ο μέσος της Ξάνθης Ζντένο Στρμπα.

Ο... θεός «Κάρα» και οι «τρελοπαοκτσήδες»


Αποθέωση για Καραγκούνη, Σεϊταρίδη, αλλά και... φόβο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο Άντε Ρουκάβινα μίλησε για το ματς της Εθνικής του, τόνισε σίγουρος για τη νίκη αν βρεθεί λύση για τον «Κάρα», ενώ στάθηκε στον αντίπαλο της Ντιναμό. «Οι Έλληνες δεν είναι κακή ομάδα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν παίξει στο Euro 2004, όταν ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι περισσότεροι ήταν μαζί μου στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω τα πάντα, αλλά είμαστε καλύτεροι από αυτούς! Δεν πρέπει όμως να τους υποτιμήσουμε. Ο Καραγκούνης αποτελεί τον εγκέφαλο και την καρδιά της ελληνικής ομάδας, είναι εξαιρετικός παίκτης, υψηλού επιπέδου. Η τριάδα Σαλπιγγίδης – Σαμαράς – Γκέκας μπορεί να κάνει τη ζημιά, αλλά ο Καραγκούνης είναι ο ηγέτης που μπορεί να κάνει μεγάλα παιχνίδια. Δυνατός χαρακτήρας, απλός, Έλληνας θεός του ποδοσφαίρου. Πανέξυπνος και πολύ καλός παίκτης είναι και ο Σεϊταρίδης» τόνισε ο Άντε Ρουκάβινα.

Ο φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στάθηκε και στον αντίπαλο της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ, τον ΠΑΟΚ. «Τρεις φορές έπαιξα εναντίον τους και έχω δυο νίκες, και μια ήττα. Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι πολύ άσχημη για τον αντίπαλο και πουθενά στον κόσμο δεν είναι τόσο δύσκολο... Απίστευτος φανατισμός, δεν έχω ξαναδεί τόσο... μίσος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι... τρελοί» υποστήριξε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ στη «jutarnji», τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια....

δεν μου αρεσει το προγραμμα αλλα θα ασχοληθω μονο με δυο ματσακια.παμε να τα δουμε.....



ΣΕΡΒΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ=1

ναι ειναι ντερμπι μισους,αλλα η διαφορα ειναι μεγαλη των δυο ομαδων και θα παω με τον ποιοτικο γηπεδουχο που διψαει για διακριση και εχει πολυ καλη ομαδα.το ειδαμε και στο φιλικο με την ελλαδα ηταν παρα πολυ καλη.στο μαρακανα γινεται το ματς σε καταμεστο γηπεδο.ασσος με καρδια λοιπον.



ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ=ΑΝΤΕΡ



ματς τακτικης και πολυ κλειστο.με 4-2-3-1 και οι δυο ομαδες.δεν βλεπω να γινονται πολλες φασεις και δυσκολα να μπουν 3 γκολ.εσφιξε ο σαντος.θα παω με το αντερ αν και το βλεπω να τους κανουμε κηδεια....Υ.Γ. 1 ΔΥΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΣΕ ΚΡΟΑΤΙΑ=ΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ=1 ΣΕ ΑΠΟΔ 1,70 ΚΑΙ 1,65



Υ.Γ. 2 ΕΙΧΑΜΕ 1519,32 ΜΕΙΟΝ 40 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1469,32

Μπασίρ: «Θα τα καταφέρει ο Ελ Ζαρ στον ΠΑΟΚ, καλή επιτυχία στον Άρη»

Μπασίρ: «Θα τα καταφέρει ο Ελ Ζαρ στον ΠΑΟΚ, καλή επιτυχία στον Άρη»

Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής Σαλαχεντίν Μπασίρ που κόσμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα, φορώντας τη φανέλα του Άρη, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis». Ο πρώην επιθετικός που έχει εγκαταλείψει εδώ και επτά χρόνια τους αγωνιστικούς χώρους και πλέον εργάζεται ως σύμβουλος στην Καζαμπλάνκα κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφή του συμπατριώτη του Ναμπίλ Ελ Ζαρ στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε παράλληλα φυσικά να αναφερθεί και στον Άρη.

Αρχικά για την απόκτηση Ελ Ζαρ από τον ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, με πολύ καλή τεχνική. Είναι μάλιστα αρκετά νέος, οπότε πρόκειται για μια κίνηση ουσίας για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, άλλωστε εσείς (σ.σ. Έλληνες) συνηθίζετε να απολαμβάνετε τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν ωραία τη μπάλα. Θεωρώ πως θα εκπλήξει τους πάντες, γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αφού κατάφερε να ενσωματωθεί στη Λίβερπουλ, θα το καταφέρει εύκολα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μάλιστα το κλίμα στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη είναι κομβικό για να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στο πρωτάθλημα. Στη Λίβερπουλ ήταν φυσιολογικό να μην πάρει πάρα πολλές ευκαιρίες, όμως έδειξε πως σέβεται πάντα τις αποφάσεις του προπονητή, ενώ όποτε του ζητήθηκε να ενισχύσει την Εθνική, το έκανε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Αναφερόμενος στον Άρη, από όπου πέρασε για σύντομο χρονικό διάστημα, όμως πρόλαβε να αγαπηθεί ιδιαίτερα δήλωσε: «Φυσικά και θυμάμαι αρκετά πράγματα από την παρουσία μου στον Άρη. Σκοπεύω κάποια στιγμή μάλιστα να έρθω από κοντά να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα. Έχω πολύ δυνατές αναμνήσεις και εύχομαι στον Άρη να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει τη φετινή σεζόν».

Ουζουνίδης: «Να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο»

Ουζουνίδης: «Να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο»

Ο προπονητής του Ηρακλή Μαρίνος Ουζουνίδης φιλοξενήθηκε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού. Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθεί, τη στήριξη του κόσμου του Ηρακλή, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την προώθηση των νεαρών στην πρώτη ομάδα.

Αρχικά ο τεχνικός του «Γηραιού» υπογράμμισε: «Σίγουρα ξεκινήσαμε με αρκετά προβλήματα, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε», ενώ σχολιάζοντας την απουσία Γιάκομπ φρόντισε να τονίσει: «Δική μου φιλοσοφία είναι να στηρίζομαι αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεση μου και να μην επικαλούμαι δικαιολογίες σχετικά με απουσίες. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα, αλλά αφού δεν υπήρχε, το βάρος έπεσε στα υπόλοιπα παιδιά».

Για τη δική του φιλοσοφία, αλλά και τους στόχους που έχει με την ομάδα του Ηρακλή: «Θέλω να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σίγουρα σταθήκαμε και τυχεροί, θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί κάποιο άλλο γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε ο αντίπαλος. Αυτό που θέλω εγώ είναι να προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο, καθώς θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει από πολλούς παράγοντες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δίνουμε το 100% και στο τέλος θα βλέπουμε αν τελικά αυτό έφτανε».

Για την πιθανή ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις ανέφερε: «Είμαι σίγουρα ευχαριστημένος από τους τερματοφύλακες που έχω στη διάθεση μου, όμως θα ήθελα και μια ακόμη προσθήκη, κάτι που φυσικά γνωρίζει και η διοίκηση. Θα δούμε όμως αν θα τα καταφέρουμε να πάρουμε κάποιον, καθώς είναι δύσκολη και η περίοδος. Σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις είμαστε πλήρεις, άλλωστε το ρόστερ ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμο πριν έρθω εγώ».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ του Ηρακλή και τις πιθανότητες ένταξης τους άμεσα στην πρώτη ομάδα: «Έχουμε στη διάθεση μας αρκετά παιδιά, όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο στόχος δεν είναι μόνο να βάζεις τα παιδιά αυτά να παίζουν, πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες, να μπορέσουν οι υπόλοιποι να τους βοηθήσουν. Στο πρώτο παιχνίδι φάνηκε ότι υπάρχουν παιδιά στα οποία μπορεί να στηριχθεί ο Ηρακλής στο μέλλον, όμως δεν θέλω ακόμη να στηριχθούμε σε αυτά. Οι προσθήκες πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά, όταν αρχίσουμε να παίζουμε καλά, θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο και τους νεαρούς».

Αναφορικά με το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο: «Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχασε το πρώτο ματς και σίγουρα θα έχει μεγάλη επιθυμία να πάρει τους τρεις βαθμούς. Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ καλά αν καταφέρουμε να κερδίσουμε εκεί μέσα, είναι κάτι που θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια, όμως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας μας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Με τους βαθμούς και την εικόνα μας πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα και να βρει η ομάδα το δρόμο της».

Για τη συμβολή και τη βοήθεια του κόσμου δήλωσε: «Η συμβολή του κόσμου αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη. Στάθηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά στην ομάδα, ακόμη κι όταν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε, θεωρώ πως αν παίζουμε καλά, ο κόσμος έχει τη διάθεση να βοηθήσει. Εμείς πρέπει να φροντίσουμε να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο».
Τέλος, σχολιάζοντας την Εθνική ομάδα, της οποίας υπήρξε βασικό μέλος στο παρελθόν: «Δεν ξεκινήσαμε καλά με την ισοπαλία απέναντι στη Γεωργία, οπότε σήμερα με την Κροατία χρειαζόμαστε απαραίτητα το θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε. Δική μου ευχή είναι να κερδίσουμε σήμερα».

ΠΑΟ: Χωρίς οπαδούς στο «Κλ. Βικελίδης»


Δεν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών του ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η διοίκηση των «κίτρινων» απέρριψε την αίτηση του «τριφυλλιού» να πάρει εισιτήρια για το παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και το γεγονός ότι θα ήταν αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο αυτή τη χρονική στιγμή καθώς έχουν πουληθεί αρκετά εισιτήρια για την αναμέτρηση.

Αρνητική στο ενδεχόμενο παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν και η Αστυνομία λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η οποία θα πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης εκείνες τις ημέρες.

Θοδωρής Ζαγοράκης-Τακτοποιημένα τα πάντα τον Οκτώβριο


Η συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη την Τρίτη το μεσημέρι, ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΟΚ σχετικά με τις οφειλές της διοίκησης προς τους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας του "δικεφάλου" τόνισε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν τακτοποιηθεί τα πάντα.

"Εχω πει στους παίκτες πως θα είμαι πάντα με το μέρος τους. Οι ποδοσφαιριστές σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχουν δίκιο. Υπάρχουν οφειλές και τους έχω πει να κάνουν λίγο καιρό υπομονή. Είναι δόσεις συμβολαίων από το Μαϊο και κάποια πριμ. Δεσμευόμαστε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι όλα τακτοποιημένα".

Για τα χρήματα που δόθηκαν για τις εργασίες στην Τούμπα: "Δώσαμε 1,2 εκατ. ευρώ γιατί αν δεν τα δίναμε θα ψάχναμε γήπεδο να παίξουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα κατεβαίναμε συνέχεια Αθήνα. Θεωρήσαμε λοιπόν καλύτερο να δώσουμε αυτό το ποσό για να είμαστε σπίτι μας. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να κάνει έλεγχο, γιατί ακούστηκαν πολλά πράγματα και εγώ δεν τα δέχομαι. Λένε πως ο Βιολίδης έχει αφαιρέσει χρήματα, πως εγώ έχω σχέσεις με ασφαλιστική εταιρεία, πως ο Μιχαηλίδης έχει σχέσεις με το αθλητικό κέντρο και κάνει διάφορα μόνος του. Το κουτσομπολιό στον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει. Όταν λέμε διαφάνεια εννοούμε σε όλα τα επίπεδα"

Για τους φετινούς στόχους: "Πήραμε μια πρωτοβουλία να κρατήσουμε και να αυξήσουμε το μπάτζετ γιατί πιστεύουμε σε αυτήν την ομάδα, ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ ότι έκανε πέρυσι. Τι εννοώ; Οτι η ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει δυναμωθεί περισσότερο από τα τρία προηγούμενα χρόνια και είναι έτοιμη να δώσει περισσότερες χαρές. Δεν είνμαι άνθρωπος του ρίσκου, γιατί ζω πολλά χρόνια σ' αυτόν τον χώρο. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους. Το χαμηλά την μπάλα με ακολουθούσε μια ζωή, από την πρώτη μέρα στο ποδόσφαιρο. Σημαίνει ότι για μένα έχει σημασία το αποτέλεσμα. Παίξαμε την πρώτη αγωνιστική και ακούω ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το παίρνεις την τελευταία αγωνιστική".

Για τη διαιτησία: "Για να φτάσω εγώ να πω ότι η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, σημαίνει ότι πέρυσι πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν θέλετε να πούμε για τον συγκεκριμένο διαιτητή στον συγκεκριμένο αγώνα, εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου, μου είπαν ότι δεν θα ξαναμπεί στους πίνακες, αλλά τον έβαλαν, προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν, θα είναι μάλλον καλός διαιτητής. Δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με τη διαιτησία. Θα περιμένω στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό ή σε ένα μεγάλο παιχνίδι της πόλης με τον Αρη, να διαιτητεύσει. Καλούς διαιτητές θέλουμε, έχουμε εμπιστοσύνη. Θεώρησαν ότι είναι καλός διαιτητής κι έχει κάνει ένα λάθος. Θεωρητικά πάντα μπορούμε να μιλάμε. Καταλήξαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα. Ολοι μας θεωρούμε ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν το πήραμε. Αυτή η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά. Γίνεται προσπάθεια απ' όλους μας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην μας πειράξει κανείς. Μάτια έχουμε, ξέρουμε λίγο από ποδόσφαιρο, επομένως συνιστούμε προσοχή σε όλους" .

Για τη χορηγία από τον ΟΠΑΠ: "Δώσαμε χέρια. Αυτό για εμένα είναι συμβόλαιο. Θεωρήσανε για τα επεισόδια του χάντμπολ ότι έπρεπε να μας κόψουν την χορηγία. Δεν έγινε μόνο με φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Εδώ ξεκίνησε παιχνίδι και συνέχισε την άλλη μέρα. Δεν είδαμε κάτι εκεί. Aλλο αυτό. Εμείς, το ξαναλέω, κοιτάμε την ομάδα μας, το σπίτι μας. Υπάρχει περίπτωση να δοθεί η χορηγία για το γήπεδο.

Για το γήπεδο: "Καινούριο γήπεδο. Πρέπει και έχουν γίνει κουβέντες. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Το λέμε, το φωνάζουμε... Πόσα λεφτά έχουμε δώσει για την Τούμπα για να είναι ανθρώπινη, όσο γίνεται για τους φιλάθλους. Όλοι να πάρουμε ενεργό ρόλο. Εμείς, εσείς, ο Ερασιτέχνης, όλοι. Συζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα για όλα τα θέματα του γηπέδου. Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν γράφετε κάθε μέρα για το γήπεδο; Αν το γράφατε θα γινόταν. Πρέπει να γίνει άμεσα. Να εξαντλήσουμε το περιθώριο αν μπορεί να γίνει Τούμπα. Με διαφάνεια για το νέο γήπεδο. όλοι θέλουμε Τούμπα".

Γιατί αρνήθηκε την προεδρία της Σούπερ Λιγκ: "Για μένα δεν λέει κάτι να αναλάβω τη Σούπερ Λιγκ. Εχω πολλή δουλειά εδώ, πρέπει να είμαι αφοσιωμένος. Ο ΠΑΟΚ έχει ενεργή παρουσία και στη Σούπερ Λιγκ και στην ΕΠΟ. Ολες οι ομάδες ψήφισαν τον ΠΑΟΚ".

Γιατί ψήφισε ο ΠΑΟΚ τον Μαρινάκη: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ψήφισε τον Μαρινάκη. Ψήφισε πρόσωπο, όχι ομάδα. Πρέπει να σταματήσει κι αυτό. θεωρήσαμε, τον ξέρω κι εγώ προσωπικά, είναι ένας άνθρωπος, που μπορεί να διεκδικήσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και του ΠΑΟΚ".

Για τα χρέη: Τρία χρόνια χτυπάμε πόρτες για να πάμε να πληρώσουμε. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρέη. Αλλάζουν υπουργοί, κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα. Αύριο υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού. Μέσα στην εβδομάδα ή την άλλη θα μάθετε λεπτομέρειες. Έχουμε κάνει προτάσεις, κόντρα προτάσεις. Μιλάει η κυβέρνηση, γίνεται ανασχηματισμός και μετά... Καλημέρα! Για ποια χρέη μιλάμε; Μπορεί να έρθουν αύριο να μας πούνε δώστε 3 εκατομμύρια, αλλιώς κλείνει το μαγαζί. Ε, ελάτε κλείστε το. Δεν σας λέω με ποιον έχω ραντεβού. Θα τα μάθετε την άλλη εβδομάδα από εμένα

Για την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα: "Εγώ δεν ήθελα να φύγει από την ομάδα. Εκείνος θεώρησε πως έκλεισε ο κύκλος του. Αν θέλετε να μάθετε τι συζητήσαμε μεταξύ μας, αυτά στις μεσημεριανές εκπομπές, όχι εδώ".

Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο: "Ήρθε με το που τελείωσε το πρωτάθλημα, αντρίκεια και παληκαρίσια και είπε είμαστε δυο σε αυτόν τον ρόλο και αποχώρησε".

Για τον Φερνάντο Σάντος: "Καλή επιτυχία στην Εθνική. Έπρεπε να το πω από την αρχή. Καλή τύχη. Κουράστηκε και αποχώρησε. Δική μου εκτίμηση είναι πως αν θα παίρναμε το πρωτάθλημα δεν θα έφευγε. Ο Σάντος είναι ειλικρινής άνθρωπος".

Για τον Μπερέτα: "Πήραμε μια απόφαση μετά τη φυγή του Σάντος, υπήρχαν σκέψεις με πολλούς προπονητές και με τον Δερμιτζάκη και καταλήξαμε σε έναν έμπειρο που να έχει μυρωδιά από πάγκους, να είναι μπαρουτιασμένος. καταλήξαμε στον κύριο Μπερέτα. Μπορεί να είναι ο καλύτερος του κόσμου. Ξέραμε την ομάδα, εμείς τη χτίσαμε. Αλλά έχοντας συζητήσεις με συνεργάτες μου και κυρίως με τον Ζήση καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών, αλλά έπρεπε να γίνει άμεσα για το καλό της ομάδας. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε πρόβλημα στο άμεσο μέλλον".

Σάντα Κρουζ:«Τα ξαναλέμε τον Γενάρη»


Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τον Ρόκε Σάντα Κρουζ που είδε την μεταγραφή του στην Λάτσιο να «ναυαγεί» την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Πλέον περιμένει τον Γενάρη προκειμένου να αλλάξει περιβάλλον και να μετακομίσει σε μια ομάδα όπως οι «λατσιάλι» που θα έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται περισσότερο.

Η παραμονή του στην Μάντσεστερ Σίτι δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τον Παραγουανό επιθετικό που βλέπει πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ενώ στους «πολίτες» υπάρχει πληθώρα επιλογών στην θέση που αγωνίζεται.

«Ελπίζω να πάω τελικά στην Ρώμη αφού ήταν το όνειρο μου και δεν πραγματοποιήθηκε για λεπτομέρειες. Το ιταλικό ποδόσφαιρο με συναρπάζει και θα ήθελα να παίξω εκεί. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις της Λάτσιο αλλά έχω και άλλες προτάσεις. Ο Ιανουάριος θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας για μένα», δήλωσε στην ιταλική ιστοσελίδα Lalaziosiamonoi.it. ο Παραγουανός διεθνής.

Ο Κρέσιτς φωτογραφίζει τον Σάντος


Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα παρατάξει την Εθνική Ομάδα ο Φερνάντο Σάντος απέναντι στην Κροατία σύμφωνα με τον Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος γνωρίζει τον Πορτογάλο τεχνικό από την κοινή θητεία τους στον ΠΑΟΚ. «Οι Έλληνες ασχολούνται περισσότερο με τις αδυναμίες που έδειξαν στον αγώνα με τη Γεωργία, αλλά μάλλον φοβήθηκαν από τη νίκη μας στη Λετονία. Τα προκριματικά είναι πάντα δύσκολα και είναι βέβαιο ότι το έργο της Κροατίας θα είναι δύσκολο απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε αρχικά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Για να προσθέσει: «Γνωρίζω καλά τον Φερνάντο Σάντος, αφού ήταν προπονητής μου στον ΠΑΟΚ πέρυσι. Είμαι βέβαιος ότι θα προτιμήσει ένα αμυντικό σχήμα, με συμπαγές κέντρο και γρήγορους επιθετικούς για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τον Νίνη ή τον Σαλπιγγίδη. Ο τελευταίος ήρθε στον ΠΑΟΚ και διαπίστωσα από κοντά πόσο επικίνδυνος παίκτης είναι».

«Μας πέρασαν για πρόβατα οι Ιταλοί!»


Επίθεση εξαπέλυσε κατά της Ιταλικής Ομοσπονδίας, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης στη Φλωρεντία για τα προκριματικά του Euro 2012, o Ιρλανδός προπονητής της ομάδας των Νησιών Φερόε, λόγω του κάκιστου γηπέδου που παραχώρησαν οι Ιταλοί στους Νησιώτες για να προπονηθούν. «Εκεί που ζω υπάρχουν τουλάχιστον 200 γήπεδα καλύτερα από εκείνα που κάναμε εμείς προπόνηση. Ήταν απογοητευτικό. Ένας παίκτης, ο Κρίστιαν Μούριτσεν, αρχηγός της Under 21, χτύπησε στον αστράγαλο σε μία τρύπα: είναι αμφίβολος για αύριο. Ευτυχώς έχουμε καλό ιατρικό επιτελείο και ελπίζουμε να προλάβει να είναι έτοιμος αλλά ειλικρινά ο αγωνιστικός χώρος που μας έδωσαν δεν είναι αυτό που περιμένεις ή αυτός που αξίζει μία εθνική ομάδα. Όλα τα πρόβατα που έχουμε στη Νησιά Φαρόε (κοντά στα 90.000) θα χρειάζονταν ένα μήνα για να φάνε όλο το χορτάρι αυτού του γηπέδου, τόσο ψηλό είναι. Και ούτε το βοηθητικό γήπεδο ήταν σε καλύτερη κατάσταση», τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο Κερ, που παλαιότερα ήταν προπονητής και της Εθνικής Ιρλανδίας.

Με ένα λοιπόν κίνητρο επιπλέον θα αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 οι παίκτες από τα Νησιά Φερόε, θέλοντας να δείξουν στους Ιταλούς συναδέλφους τους πως αξίζουν και αυτοί καλύτερης μεταχείρισης…

Μπάχαλο με τον αθλητισμό...


Μπορεί η νέα κυβέρνηση να ξεκινάει με πολλές υποσχέσεις αλλά ο αθλητισμός παραμένει και πάλι το... αποπαίδι.Με την δημιουργία του νέου Υπουργείου Υγείας και άθλησης, φαινόταν ότι ο αθλητισμός θα υπαχθεί στην αρμοδιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, του νέου δηλαδή Υπουργού Υγείας. Ωστόσο ο ίδιος σε όποιον επικοινωνούσε μαζί του, έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα, την ίδια ώρα που ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, στον οποίο ανήκε ο τομέας του αθλητισμού, επέμενε ότι δεν αλλάζει τίποτα και αυτός θα ηγείται του αθλητισμού.

Τελικά λίγο πριν από την ορκομωσία έγινε γνωστό ότι ο αθλητισμός υπάγεται στο νέο Υπουργείο Υγείας και αυτός είναι ο λόγος που τοποθετήθηκε εκεί ως υφυπουργός, ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος έχει τελειώσει την Γυμναστική Ακαδημία και υπήρξε τομεάρχης αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση...

ΑΡΗΣ: Τα εισιτήρια με τον Παναθηναϊκό

ΑΡΗΣ: Τα εισιτήρια με τον Παναθηναϊκό

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ότι από το απόγευμα της Τρίτης (από τις 16:00 ως και τις 20:30) θα λειτουργούν εκδοτήρια στην θύρα 2 του Κλ. Βικελίδης από τα οποία θα διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19:30 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων:

Θύρες 1 και 3 —– 20 ευρώ
Θύρα 2 —–30 ευρώ
Θύρα 9 —— 35 ευρώ
Θύρα 7 —— 50 ευρώ.

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά κάθε πρωί από τις 9:30 ως τις 20:30.

Συνεχίζει στην Κάντιθ ο Ντέιλι


Ο Ιαν Ντέιλι ήρθε στον Αρη, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην καριέρα του. Ο 20χρονος αποχώρησε από τους "κίτρινους" χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του και πλέον θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα ο Ιρλανδός επιθετικός έχει έρθει σε συμφωνία με την Κάντιθ και την Πέμπτη θα βάλει την υπογραφή στο συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών και αμέσως μετά θα παρουσιαστεί από τη νέα του ομάδα.

Ο Ιαν Ντέιλι που άνηκε στη Μάντσεστερ Σίτι πριν έρθει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη φανέλα του Αρη αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια, από τα οποία μόνο τα δύο ήταν βασικός, ενώ στα υπόλοιπα είχε λίγα λεπτά συμμετοχής.

Πιο «ηλικιωμένη» ομάδα η Κύπρος


Η Κύπρος έχει τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας παικτών από τις 51 εθνικές που συμμετέχουν στα προκριματικά του Euro 2012, αφού οι πολλοί 30+ ανεβάζουν τον μ.ο στα 28,6 έτη. Στη 18η θέση η Εθνική Ελλάδος, με μ.ο. 26.4 έτη, νεαρότερη ομάδα το Λουξεμβούργο (κάτω των 23ων).

Μεγαλύτερος όλων στην Κύπρο ένας… Έλληνας, ο πολιτογραφημένος Σάββας Πουρσαϊτίδης, στα 33 τους πλέον οι Αυγουστή, Μιχαήλ, Οκκάς, Ντομπρασίνοβιτς, «πατημένα» 32 οι Σατσίας και Κωνσταντίνου. Νεότεροι όλων οι 21χρονοι Αβραάμ, Εφρέμ και ο τρίτος τερματοφύλακας Κίσσας.

Από τις «μεγάλες» ομάδες, «νεάζουν» η Γαλλία (23.9) και η Γερμανία (24.7), ενώ σε μεσαία επίπεδα η Ιταλία (25.9), η Αγγλία (26), η Πορτογαλία (26) και οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ισπανία-Ολλανδία (26.2).

Γιαννακόπουλος: "Αρνήθηκα την δωρεά του κ. Βαρδινογιάννη"


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απέρριψε την πρόταση που του έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, προκειμένου να δωρίσει σε εκείνον την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως υποστήριξε ο ίδιος σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΚΑΕ στον "Sentra FM 103.3":

"Αν δεν τελειώσει το θέμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Σίγουρα είναι καλές οι προθέσεις. Ο κύριος Βαρδινογιάννης αποφάσισε να δώσει τις μετοχές του. Μου έκανε πρόταση, την οποία δεν αποδέχθηκα και τις έδωσε στους άλλους δύο κυρίους. Τίποτα περισσότερο".

Ερωτηθείς για ποιο λόγο αρνήθηκε την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, απάντησε: "Έχουμε και δουλειές... Πνιγόμαστε στη δουλειά όλη μέρα. Είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα δουλειάς".

Τέλος, για την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την εθνική μπάσκετ, σχολίασε: "Το έκανε για τους δικούς του λόγους και έπραξε όπως νομίζει. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ. Είναι ένα επίλεκτο στέλεχος της ομάδας του Παναθηναϊκού και έχει προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του".

Μοράτι: «Θα βελτιωθεί η Ίντερ με τον Μπενίτεθ»


Την πίστη ότι η Ίντερ θα βελτιωθεί περισσότερο με τον Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία εξέφρασε ο Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο. Ο ιδιοκτήτης των «νερατζούρι» θεωρεί φυσιολογικό το γεγονός οι οπαδοί της ομάδας κάνουν συγκρίσεις με τον Ζοσέ Μουρίνιο, όμως ελπίζει ότι ο Ισπανός προπονητής θα αφήσει σημαντικό έργο στο τέλος του πρωταθλήματος.

«Δεν μπορούμε να πούμε στους οπαδούς να μην κάνουν συγκρίσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει συγκρίσεις. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι ο Μπενίτεθ μπορεί να βελτιώσει περισσότερο την ομάδα. Έχοντας ως βάση την περσινή επιτυχία, μπορούμε να τα πάμε καλά. Ακόμη και οι οπαδοί κατανοούν τη νέα φιλοσοφία της ομάδας, αφού υπάρχει νέος προπονητής. Ελπίζουμε ότι θα δούμε σημαντικό έργο στο τέλος του πρωταθλήματος», ανέφερε αρχικά ο Μοράτι και πρόσθεσε:

«Φέτος θα ποντάρουμε πολλά στους νεαρούς παίκτες και αποφασίσαμε να προωθήσουμε εκείνους που θεωρούμε καλύτερους. Δεν ξέρω αν είναι σωστή κίνηση, αλλά δουλεύουμε για το καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε συνέχεια να αγοράζουμε παίκτες, πρέπει να επενδύουμε στους δικούς μας».

Serie A αξίας 800 εκατ. ευρώ!


Κάτι παραπάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ αξίζουν τα συμβόλαια των 494 παικτών που αγωνίζονται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα όπως αποκάλυψε η «Gazzetta Dello Sport». Ζλάταν και Ετό οι πιο ακριβοπληρωμένοι.

Φαίνεται πως η οικονομική κρίση δεν δείχνει να πτοεί τη Serie A καθώς παρότι δεν επιβεβαιώνεται από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η Ιταλική εφημερίδα προχώρησε σε αυτήν την αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.

Για την ακρίβεια 802,5 είναι τα εκατομμύρια που δίνονται ετησίως στους κάτι λιγότερο από 500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα ο «Ίμπρα» που πρόσφατα μεταγράφηκε από τη Μπαρτσελόνα στην Μίλαν είναι πρώτος στη λίστα καθώς θα παίρνει 9 εκατ., ενώ ο Ετό της Ίντερ 8. Τουλάχιστον αν σκεφτεί κανείς πως προ ολίγων ετών οι ίδιοι παίκτες λάμβαναν 12 και 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αντίστοιχα υπάρχει μικρή πτώση. Και όλα αυτά ενώ από το 2012 η UEFA θα θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό Fair Play αλλάζοντας έτσι τον οικονομικό χάρτη του ποδοσφαίρου καταργώντας ταυτόχρονα τις παράλογες δαπάνες.

Ρομέου ο αντί-Φάμπεργκας;


Η Άρσεναλ ήδη ψάχνει τον αντικαταστάτη του Σεσκ Φάμπρεγκας, αφού θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ισπανός άσος θα αποχωρήσει την επόμενη σεζόν από τον σύλλογο και στο στόχαστρο του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται ο Οριόλ Ρομέου που αγωνίζεται στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Το όνομα του σε μία πρώτη πρόχειρη ανάγνωση δεν αναμένεται να προκαλέσει... ενθουσιασμό στους φίλους της Άρσεναλ, χρόνια τώρα όμως άπαντες στους «Κανονιέρηδες» επικρατεί η άποψη ότι ο Αρσέν Βενγκέρ κάτι... ξέρει παραπάνω, αφού είναι «μανούλα» στο να ανακαλύπτει ταλέντα.

Ο διάδοχος του Σεσκ Φάμπρεγκας λοιπόν έχει βρεθεί σύμφωνα με την βρετανική «Daily Mail» και ακούει στο όνομα του Οριόλ Ρομέου. Ο 18χρονος Ισπανός αγωνίζεται στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και προκάλεσε ενθουσιασμό με τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Ρομέου και της νέας διοίκησης των Καταλανών δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία τις δύο πλευρές και αυτό δίνει ελπίδες στην διοίκηση της λονδρέζικης ομάδας.

Μένει να δούμε λοιπόν αν το νέο «διαμάντι» των ακαδημιών της «Μπάρτσα» γίνει κάτοικος Λονδίνου και διάδοχος του Σεσκ Φάμπρεγκας, αφού η αποχώρηση του τελευταίου για άλλες... πολιτείες φαντάζει σχεδόν βέβαιη την επόμενη σεζόν.

Έτοιμος για Τσάμπιονς Λιγκ ο Ζλάταν


Αποφασισμένος να κατακτήσει πολλούς τίτλους με τη φανέλα της Μίλαν είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός μάλιστα, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της νέας του ομάδας το Τσάμπιονς Λιγκ. «Έχω έρθει στο Μιλάνο για να κερδίσω πολλά τρόπαια και στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος μας στόχος γι αυτή τη σεζόν. Αλλά για μα κερδίσεις το συγκεκριμένο τρόπαιο θα πρέπει να έχεις και τύχη. Έχω δει ομάδες που το έχουν κατακτήσει που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί», τόνισε ο 28χρονο άσος.

Όσο για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση μιας ομάδας όπως είναι η Μίλαν απάντησε: «Έχω συνηθίσει να λειτουργώ κάτω από πίεση από τότε που ήμουν πολύ μικρός. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά τα πράγματα. Με τη Μίλαν οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές».

Τέλος ια το αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τους οπαδούς της Ίντερ στο ντέρμπι του Μιλάνου, ο Ιμπραΐμοβιτς είπε: «Αν θα φοβηθώ τους φίλους της Ίντερ; Ποτέ δεν είμαι φοβισμένος».

Άντρεα, η πρώην της επόμενης...


Η Αντελινα Ελιζει ήταν εκείνη που είχε κερδίσει ...στο νήμα τον Ρουμάνο αμυντικό της Ίντερ, παίρνοντάς τον από τα χέρια της Άντρεα Ράικου, η οποία ήταν η προηγούμενη σύντροφός του και σαφώς διασημότερη περσόνα της Ρουμανίας.

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Κρίστιαν Κίβου είχε για μεγάλο διάστημα παράλληλη σχέση με τις δύο συμπατριώτισσές του, πριν παντρευτεί τελικά την Αντελίνα. Ωστόσο, η Άντρεα δεν έμεινε με άδεια χέρια καθώς πολύ γρήγορα βρέθηκε σε άλλη αγκαλιά, αυτή του Ρουμάνου ηθοποιού και τραγουδιστή, Τούντορ Τσίριλα.

Η Άντρεα Ράικου είναι 33 ετών, γεννημένη στις 18 Ιουλίου του 1977 στο Βουκουρέστι. Εργάζεται ως φωτομοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια. Έχει σπουδάσει ξένες γλώσσες (αγγλική και γαλλική φιλολογία), ωστόσο τελικά την κέρδισε το μόντελινγκ.

Το 1995, σε ηλικία 18 ετών, έγινε η πρώτη γυναίκα από τη Ρουμανία που κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. Η νίκη της στα καλλιστεία "The International Elite Model Look" που έγιναν στη Σεούλ, την καθιέρωσαν αρχικά στην εγχώρια showbiz στη Ρουμανία, ενώ της άνοιξαν επίσης τις πόρτες για διεθνή καριέρα.Εντός των ρουμάνικων συνόρων, θεωρείται η πιο επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια, με παράσημο την παρουσίαση του περίφημου ριάλιτι "Big Borther". Δύο φορές έχει ψηφιστεί - από τους αναγνώστες του περιοδικού FHM - ως η "πιο σέξι γυναίκα της Ρουμανίας". Η Άντρεα έχει ...μανία με την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική. Αν, μάλιστα, κάποια στιγμή πάρει 2-3 κιλάκια, τιμωρεί αυστηρά τον εαυτό της με μια επαναληπτική - δικής της έμπνευσης - δίαιτα τριών ημερών, η οποία μπορεί να κρατήσει ακόμα και έναν ολόκληρο μήνα, μέχρι να χάσει το βάρος που πήρε. Η δίαιτα είναι αυστηρή και περιλαμβάνει μόνο ψάρι την πρώτη μέρα, μόνο βραστά λαχανικά τη δεύτερη και μόνο ψητό κοτόπουλο την τρίτη. Και μετά ...πάλι από την αρχή!Μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου της τον περνά με τη μαμά και τη γιαγιά της(!), ενώ τής αρέσει να συναναστρέφεται με τους πιο διάσημους μόδιστρους της πατρίδας της, ακόμα και εκτός δουλειάς!

Ως κλασική γυναίκα, λατρεύει τα διαμάντια και τα κοσμήματα από λευκόχρυσο. Αθλείται συχνά και επίσης παίζει πολύ συχνά με τα δύο σκυλιά της, τη Λέσι και τον Μαξ.

Γκολ από το... πουθενά

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του τερματοφύλακα Αλεξάντρ Μπουντάκοφ της Κούμπαν Κρασνοντάρ της δεύτερης κατηγορίας στην Ρωσία, στον αγώνα με την Καμάζ Σέλνι. Ο 25χρονος τερματοφύλακς της Κούμπαν επιχείρησε ένα γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή, το οποίο... κατέληξε σε γκολ!

Εθνική μπάσκετ Ο πεντάλογος της αποτυχίας


Η παραδοχή διά στόματος Μπουρούση της κακής πορείας της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ που έγραψε (και) τους τίτλους τέλους για τον Διαμαντίδη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, «Αποτύχαμε, τέλος! ». Μέσα σε δύο λέξεις ο διεθνής σέντερ Γιάννης Μπουρούσης περιέκλεισε όλη την αλήθεια για την πορεία της Εθνικής ανδρών μπάσκετ στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη (στη φάση των «16») και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή με τις μάχες για τα μετάλλια. Χωρίς την ελληνική ομάδα όμως η οποία δεν βρίσκεται στην Πόλη για υπερασπιστεί τα κεκτημένα (αργυρό μετάλλιο το 2006 στην Ιαπωνία), αλλά επέστρεψε πρόωρα στην Αθήνα μετά τον άδοξο αποκλεισμό της (80-72) από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Η παραδοχή (« αποτύχαμε ») διά στόματος Μπουρούση αποτελεί τη σκληρή πραγματικότητα. Οι αιτίες που κράτησαν την Εθνική μακριά από την 8άδα για πρώτη φορά μετά το Ευρωμπάσκετ του 2001- κατά σατανική σύμπτωση πάλι στην Τουρκία- είναι πολλές, έχουν συζητηθεί αρκετά και συνοψίζονται στα εξής: 1 Η αναστάτωση που προκάλεσε ο καβγάς στον φιλικό αγώνα με τους Σέρβους.

2 Η έλλειψη πειθαρχίας με πιο κραυγαλέες τις συμπεριφορές των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Ιαν Βουγιούκα, καθώς και τα νεύρα του Μπουρούση.

3 Το κομφούζιο που δημιούργησε η επιλογή αντιπάλου μέσω της ήττας από τη Ρωσία.

4 Το συρρικνωμένο «rotation» στον νοκ άουτ αγώνα με την Ισπανία (έξι παίκτες αγωνίστηκαν από... 0 ως 8 λεπτά).

5 Τα φτωχά ποσοστά στα τρίποντα: Απέναντι στην άμυνα «ζώνης» της Ισπανίας η Εθνική είχε 7 στα 23 τρίποντα (30%) και συνολικά στη διοργάνωση 57 στα 172 (33%).

Η αποτυχία λοιπόν είναι δεδομένη. Το «τέλος» όμως που αναφώνησε ο Μπουρούσης κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα θα μπορούσε να αφορά και τον κύκλο που αποφάσισε να κλείσει με την Εθνική ο εκ των ηγετών της Δημήτρης Διαμαντίδης. Επειτα από 126 αγώνες, 766 πόντους, ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, ένα αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006 και ένα αργυρό στους Μεσογειακούς 2001, ο 30χρονος γκαρντ έγραψε τους τίτλους τέλους θέλοντας να αφοσιωθεί αμιγώς στον σύλλογό του (ΠΑΟ). Την ίδια στιγμή το συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Γιόνας Καζλάουσκας εξέπνευσε, ενώ και ο Κώστας Τσαρτσαρής - απογοητευμένος από την πενιχρή συμμετοχή του (4΄) στον κρίσιμο αγώνα με την Ισπανία- σκέφτεται να αποχωρήσει από την Εθνική.

* Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Μουντομπάσκετ: ΣερβίαΚροατία 73-72, Ισπανία- Ελλάδα 80-72, Σλοβενία- Αυστραλία 87-58, Τουρκία- Γαλλία 95-77, ΗΠΑΑνγκόλα 121-66, Ρωσία- Νέα Ζηλανδία 78-56. Το σημερινό πρόγραμμα: Λιθουανία- Κίνα (18.00), Αργεντινή- Βραζιλία (21.00).

Η επόμενη ημέρα
Η αλήθεια είναι ότι Διαμαντίδης δύσκολα ξαναβγαίνει, ωστόσο δεν αποτελεί μακρινό παρελθόν η περυσινή επιτυχία της Εθνικής που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας μολονότι αγωνίστηκε χωρίς τους Διαμαντίδη,Θοδωρή Παπαλουκά, Τσαρτσαρή καιΠαναγιώτη Βασιλόπουλο.

Τα περιφερειακά όπλα της ήταν οιΒασίλης ΣπανούληςκαιΝίκος Ζήσης, ο εκκολαπτόμενος Νικ Καλάθηςκαι ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιάννης Καλαμπόκης , ενώ από πίσω έρχονται για να στελεχώσουν την Ανδρών οιΚώστας Βασιλειάδης ,Κώστας Παπανικολάου, Νίκος ΠαππάςκαιΚώστας Σλούκας. Εθνική λοιπόν θα υπάρχει και μετά την αποχώρηση του «τρισδιάστατου» περιφερειακού, ο οποίος μετά την περυσινή εγχείριση στους κοιλιακούς έκρινε ότι η συνεχής καταπόνηση σε σύλλογο (προσφάτως υπέγραψε νέο τριετές πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό) και Εθνική μειώνει τα χρόνια ποιοτικού μπάσκετ που έχει μπροστά του.

Οσο για τον προπονητή που θα διαδεχτεί τον κ. Καζλάουσκας; Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνεται ελληνική επιλογή. Τις τελευταίες ώρες έχουν ακουστεί όλα τα ονόματα των ικανών ελλήνων προπονητών (Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος,Ζούρος,Κατσικάρης ,Σκουρτόπουλος), του ομοσπονδιακού τεχνικού κ.Κώστα Μίσσα , καθώς και το όνομα του προκατόχου του Λιθουανού, κ.Παναγιώτη Γιαννάκη, από τη στιγμή που ο «Δράκος» δεν δεσμεύεται πια με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Ακόμη βέβαια είναι νωρίς για τη διαδοχή, η οποία τα προηγούμενα χρόνια αποφασίστηκε λίγους μήνες πριν από την επίσημη διοργάνωση. Πηγη Το Βημα

Ελ Ζαρ: Είναι τρελοί οι Παοκτσήδες


Ο Ελ Ζαρ δεν κρύβει ότι ανυπομονεί να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όντας ενθουσιασμένος με τις συνθήκες που έχει συναντήσει στο στρατόπεδο του δικεφάλου του Βορρά.

Ο 24χρονος φορ χαρακτήρισε ως πρόκληση τον ΠΑΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι είναι... τρελοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του στην εφημερίδα Εξέδρα:

Σε τι κατάσταση βρίσκεται από πλευράς προετοιμασίας;

"Είμαι πολύ καλά από πλευράς τόσο φυσικής κατάστασης όσο και ψυχολογικής. Με βοηθάει και ότι αυτή τη στιγμή προπονούμαι με την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πια παίκτης του ΠΑΟΚ και ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η καινούργια πρόκληση που έχω μπροστά μου".


Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά σου;

"Είμαι επιθετικός και ως εκ τούτου εκφράζομαι καλύτερα σε μια ομάδα που δημιουργεί παιχνίδι. Θεωρώ ότι έχω αρκετά καλό επίπεδο τεχνικής, όπως επίσης και ότι είμαι ιδιαίτερα δραστήριος και εκρηκτικός. Δίνω πάντα το 100% των δυνάμεών μου και παίζω και για τη φανέλα".

Τι έχεις μάθει για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

"Ότι είναι… τρελοί (σ.σ.: είπε "crazy", αφήνοντας για λίγο τα γαλλικά)! Είναι ένα καταπληκτικό κοινό, θερμό και πιστό, και ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους. Θα τους παρομοίαζα με τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Μεγάλωσα στη Μασσαλία και το κοινό εκεί υποστηρίζει με πάθος την ομάδα του, όπως αυτό του ΠΑΟΚ. Οπότε, νομίζω ότι θα είναι ακόμα ένα στοιχείο που θα βοηθήσει στην προσαρμογή μου. Δεν θα νιώθω ότι βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου".

"Σκ***κέφαλος τώρα ο Καπέλο"


Από το ζενίθ με νικηφόρο σερί στα προκριματικά, ο Φάμπιο Καπέλο βρέθηκε ξαφνικά στο ναδίρ με το στραπάτσο στο Μουντιάλ του 2010, και ο Κάρλο Αντσελότι βρήκε έναν άκρως εύγλωττο τρόπο για να αποτυπώσει τη μεταστροφή του κόσμου."Στην Ιταλία έχουμε ένα ρητό. Εάν νικάς είσαι καλός τύπος. Εάν χάνεις είσαι χάλια τύπος, μπορείτε να το πείτε τέστα ντι κάτσο ("testa di cazzo'). Τέστα είναι το κεφάλι. Κάτσο είναι ένα άλλο μέρος της ανθρώπινης ανατομίας!

Εάν οι Άγγλοι οπαδοί πιστεύουν κάτι τέτοιο δεν συμφωνώ μαζί τους. Νομίζω ότι ο Καπέλο είναι ένας πολύ καλός προπονητής", τόνισε ο τεχνικός της Τσέλσι στο πλαίσιο καμπάνιας για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του, και πρόσθεσε:

"Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Καπέλο ήταν Θεός, και τώρα δεν είναι αρκετά καλός για να καθοδηγήσει μία εθνική ομάδα;

Ο Καπέλο είναι φανταστικός προπονητής. Έχει κερδίσει σε κάθε μέρος που έχει δουλέψει, σε Ιταλία και Ισπανία. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και θα κάνει το καλύτερο και εδώ στο Λονδίνο.

Η Αγγλία δεν έπαιξε καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τον απογοήτευσαν οι παίκτες του; Δεν το νομίζω. Ο πιο σημαντικός παίκτης, ο Ρούνι, δεν ήταν 100% έτοιμος".

Επιπλέον, ο Ιταλός τεχνικός των νταμπλούχων Αγγλίας πήρε θέση για το αν θα πρέπει ο Καπέλο να στηρίξει τον Ρούνι στην Εθνική Αγγλίας μετά το ξέσπασμα του ροζ σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Τζον Τέρι και Άσλι Κόουλ.

"Δεν θα ήθελα να αναμειχτώ σε τέτοια προβλήματα. Με εκπλήσσει που όλοι ενδιαφέρονται για την ιδιωτική ζωή ενός παίκτη.

Ένας τεχνικός πρέπει να βλέπει αν ένα πρόβλημα επεκτείνεται και στον χώρο που γίνεται η προπόνηση. Αλλά δεν νομίζω ότι η ιδιωτική ζωή ενός παίκτη επηρεάζει καταστάσεις μέσα στο γήπεδο.

Ο JT (Τζον Τέρι) και Άσλι είναι τέτοια παραδείγματα. Δεν με νοιάζει εάν ένας παίκτης πηγαίνει για ύπνο στις 8 ή στις 12. Το μόνο που με νοιάζει είναι πώς παίζουν. Δεν είμαι αστυνομικός".

Φωτο Ημερας

Αποχαιρετήσαμε τις... ομορφιές του Μουντομπάσκετ

Τον διάδοχο του Φάμπρεγκας ψάχνει η Άρσεναλ


Σύμφωνα με την ”Daily Mail” η Άρσεναλ θέλει να «κλέψει» και άλλο ένα «διαμάντι» από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα μετά από τον πρωταγωνιστή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, Σεσκ Φάμπρεγκας. Αυτή την φορά όμως θέλει θα πάρει ένα πιο έτοιμο ποδοσφαιριστή καθώς ο Οριόλ Ρομέου είναι στην κατάλληλη ηλικία για να κάνει το άλμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.



Δεκαοχτώ ετών είναι ο αμυντικός μέσος που έχουν «βάλει» στο μάτι ο Αρσέν Βενγκέρ και οι τεχνικοί του σύμβουλοι. Η παρουσία του στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ήταν εξαιρετική και αυτό ήταν και το τελικό τεστ για τον νεαρό μέσο που πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» του και πλέον οι «κανονιέρηδες» είναι έτοιμοι να τον αρπάξουν μέσα από τα χέρια των πρωταθλητών Ισπανίας.



Οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Ρομέου και της νέας διοίκησης των Καταλανών δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία τις δύο πλευρές και αυτό δίνει ελπίδες στην διοίκηση της λονδρέζικης ομάδας.



Η άφιξη του Χαβιέ Μασεράνο «ψαλίδισε» αρκετά τις ήδη λιγοστές ελπίδες του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή να πάρει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της «Μπάρτσα» και πλέον είναι πολύ πιθανό να ψάχνει και άλλες λύσεις αφού είναι στην κατάλληλη ηλικία για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.



Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί θυμίζει πολύ την περίπτωση του αρχηγού της Άρσεναλ που το 2003 είχε μετακομίσει στην παλιά έδρα των "κανονιέρηδων", το «Χαΐμπουρι», προκειμένου να δουλέψει με τον Αλσατό τεχνικό. Κάτι που βοήθησε τον Φάμπρεγκας όπως λέει και ο ίδιος να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα.

«Αν δεν παίζω, να φύγω!»


Μόλις δύο μήνες μετά τη μεταγραφή του από τη Σέλτικ στη Φιορεντίνα, ο Πολωνός τερματοφύλακας Άρτουρ Μπόρουτς ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «il Tirreno» ότι θα αποχωρήσει άμεσα αν δεν αγωνίζεται βασικός.

«Ήρθα για να παίζω και αν αυτό δεν γίνει απλά θα αλλάξω ομάδα. Ήμουν θετικός με την εθνική κόντρα στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω στον πάγκο της Φιορεντίνα. Είμαι υπερήφανος που είμαι διεθνής, αλλά για να παραμείνω πρέπει να παίζω και στην ομάδα μου. Επέλεξα τη Φιορεντίνα γιατί είναι μεγάλος σύλλογος και ήθελα μια αλλαγή, αλλά από ότι φαίνεται δεν έκανα την καλύτερη επιλογή», ήταν τα σκληρά λόγια του 30χρονου πορτιέρο.

Ο Μπόρουτς υπερασπίστηκε την προηγούμενη πενταετία τα δοκάρια της Σέλτικ, κατακτώντας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (2006-08), ενώ ήταν βασικός με την Πολωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και το Euro του 2008.

Πρωτιά στις φανέλες για Ρεάλ και Μαν. Γιουνάιτεντ

Μπορεί η περασμένη σεζόν να κρίθηκε αποτυχημένη για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η δημοτικότητά τους παραμένει στα ύψη. Οι δύο σύλλογοι μοιράζονται την πρωτιά στις πωλήσεις εμφανίσεων από το 2005 μέχρι το 2009, σύμφωνα με έρευνα της «Sport Intelligence».

Η «βασίλισσα» και οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πωλήσεις μεταξύ 1,2 και 1,5 εκατ. εμφανίσεων ανά σεζόν την τελευταία πενταετία. Αναλυτικά η έρευνα:

1. Ρεάλ Μαδρίτης: 1,2-1,5 εκατ. εμφανίσεις
Μαν. Γιουνάιτεντ: 1,2-1,5 εκατ. εμφανίσεις
3. Μπαρτσελόνα: 1-1,2 εκατ. εμφανίσεις
4. Άρσεναλ: 700-900 χιλ. εμφανίσεις
Λίβερπουλ: 700-900 χιλ. εμφανίσεις
Τσέλσι: 700-900 χιλ. εμφανίσεις
Μπάγερν Μονάχου: 700-900 χιλ. εμφανίσεις
8. Ίντερ: 400-600 χιλ. εμφανίσεις
Μίλαν: 400-600 χιλ. εμφανίσεις
Γιουβέντους: 400-600 χιλ. εμφανίσεις

Η Μπάγερν "μπλόκαρε" τη μεταγραφή του Γκόμες


Η Μπάγερν Μονάχου έβαλε "απαγορευτικό" στη μετακίνηση του Μάριο Γκόμες στη Λίβερπουλ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild". Τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι Βαυαροί ακύρωσαν τη μετακίνηση του 25χρονου επιθετικού στους "κόκκινους".

Όπως δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, "έχω πει ότι, αν έπρεπε να αφήσω τη Μπάγερν, θα πήγαινα στο εξωτερικό. Όταν ήρθε η προσφορά της Λίβερπουλ, που με ήθελε δανεικό, την πήρα στα σοβαρά, γιατί θέλω να παίζω". Η υπόθεση ωστόσο δεν τελεσφόρησε, επειδή "η Μπάγερν μου είπε ότι βασίζεται σε μένα, τόσο για φέτος όσο και για το μέλλον", κατά δήλωση του Γκόμες, ο οποίος αποκτήθηκε το 2009 από τη Στουτγκάρδη, αλλά έως τώρα ουδέποτε κατόρθωσε να επαναλάβει τις εμφανίσεις που είχε κάνει εκείνη τη χρονιά με την πρώην ομάδα του και ανάγκασε το βαυαρικό συγκρότημα να εκταμιεύσει 30 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

Στην Κατάνια ως το 2013 ο Γιάμα


Η Κατάνια περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της Κρίστιαν Γιάμα και το απέδειξε εμπράκτως, με την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2013. Να σημειωθεί ότι ο Γιάμα, που αφίχθη στη σικελική ομάδα το 2007, είναι εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού από τον περασμένο Μάρτιο.

"Αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση της ομάδας, γιατί στην Κατάνια αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου", δήλωσε ο λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Aνεβάζουν ρυθμούς οι Κομπαγιάσι και Σζοτ


Με απογευματινή προπόνηση ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία των παικτών του Ηρακλή. Στο σημερινό πρόγραμμα δεν μετείχαν οι Koμπαγιάσι και Σζοτ που συνέχισαν τη θεραπεία, αλλά ανεβάζουν ρυθμούς και η εκτίμηση είναι ότι στα μέσα της εβδομάδας θα περάσουν, και οι δυο σε πλήρεις ρυθμούς και θα τεθούν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ατρόμητο. Πιο εντατικούς ρυθμούς ακολουθεί ο Kρέιτσι.

Απουσίασαν ο αδειούχος Ντάνι ο οποίος επιστρέφει οδικώς από τη Ρουμανία με την οικογένειά του και ο Βέλλιος, ο οποίος βρίσκεται με την Εθνική Νέων.

Δίνει απαντήσεις ο Ζαγοράκης


Σε λίγες ώρες ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα λύσει τη σιωπή του και θα δώσει απαντήσεις για όλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι στο "δικέφαλο". Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στις 13:00 θα βρεθεί απέναντι από τους εκπροσώπους του Τύπου και θα αναφερθεί για την πρόσληψη και απόλυση του Μπερέτα, την πρόσληψη του Δερμιτζάκη, αλλά και την αποχώρηση του Βρύζα.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζαγοράκης αναμένεται να μιλήσει και για τα οικονομικά του συλλόγου, έτσι όπως διαμορφώνονται μετά και την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ζαγοράκης τον Ιούλιο σε μία πρόχειρη αναφορά τότε, είχε οριοθετήσει το χρέος κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα μειωθεί με τη συνέχιση του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο πρόεδρος του "δικέφαλου" θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά..

Aήττητος ο Άρης στην Ιταλία


Ο Αρης πέτυχε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας επί ιταλικού εδάφους, αφού επικράτησε 80-69 της Μπάνβιτ. Ο Πι Τζέι Τάκερ έκανε τη διαφορά για τους «κίτρινους» με 30 πόντους! Τις πολύ καλές εμφανίσεις συνέχισε και ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και μοίρασε τρεις ασίστ. Ο προπονητής της ομάδας, Σαρόν Ντρούκερ, μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία, βρισκόμενοι εδώ, να παίξουμε με δυνατούς αντιπάλους. Δεν μας ενδιέφεραν τα αποτελέσματα, αλλά να αισθανθούμε ότι έχουμε συνοχή ως ομάδα και να βελτιωνόμαστε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Είχαμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε καλούς παίκτες και καλές ομάδες. Σκοπός μας είναι να παίζουμε ως ομάδα και να είμαστε ενωμένοι. Αυτό επιθυμούμε να κρατήσουμε από εδώ και στο εξής. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μετά την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ευχαρίστησή μου να βλέπω τους παίκτες μου να αγωνίζονται κατά αυτόν τον τρόπο».

Τα δεκάλεπτα
: 23-25, 41-36, 65-54, 80-69
Αρης(Ντρούκερ)
: Πιρς 6 π., 1ρ., 3 ασ., 1κλ. , Χατζηβρέττας 12 π., 3 ασ. , Ταπούτος 2π. 1ρ. , Ντάνστον 8π., 3ρ. , Τάκερ 30π. 7ρ., 2ασ. , Μπορόβνιακ 6π., 4ρ., 3ασ. , Σκορδίλης 4π. 4 ρ. 1 κλ. , Χρυσικόπουλος 2ρ., 1 κλ. , Μούρτος(συμμετοχή), Τσαϊρέλης 9π., 3ρ., 3ασ., 2κλ. , Κουμπούρας 3π. 1ρ. 4ασ. 2κλ.

ΟΑρης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη αύριο τα μεσάνυχτα με πτήση μέσω Ρώμης, ενώ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Ολυμπιακό την Κυριακή (12/09) στις 13:00 στο Κλειστό Γήπεδο Πανοράματος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Να… ρεφάρει τη γκέλα


Μετά το αποτέλεσμα με τη Γεωργία (1-1), η αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στην Κροατία για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2012 έχει αποκτήσει κρίσιμο χαρακτήρα, αφού η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς είναι ο βασικός μας αντίπαλος για την πρωτιά του ομίλου.

Η ελληνική ομάδα θέλει να… ρεφάρει απέναντι στους Κροάτες τους δύο χαμένους βαθμούς της πρεμιέρας και ο Φερνάντο Σάντος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-2-3-1, με αλλαγές, όμως, στην αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς της Παρασκευής.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να παρατάξει τους εξής 11: Τερματοφύλακας θα είναι ο Σηφάκης, ενώ η τετράδα της άμυνας θα είναι οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Τζαβέλλας (αντί του τραυματία Σπυρόπουλου), Παπασταθόπουλος, Αβ. Παπαδόπουλος και Σεϊταρίδης. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κατσουράνης και ο -όπως όλα δείχνουν- Τζιόλης, ενώ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη, θα παίξουν, αριστερά ο Σαμαράς, δεξιά ο Τοροσίδης και πίσω από τον στράικερ του ΠΑΟΚ ο Καραγκούνης.