Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ Χωρίς Ίβιτς με Πανθρακικό. Με 5.000 στο ΟΑΚΑ;


Χωρίς τον Βλάνταν Ίβιτς θα αγωνιστεί τελικά αύριο ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανθρακικό.
Από την αποστολή αποκλειστήκαν οι τραυματίες Χαλκιάς, Φιλομένο, Κονσεϊσάο και ο Ίβιτς λόγω του κατάγματος στη μύτη και αποφασίστηκε ο Σέρβος μέσος να μην ακολουθήσει την ομάδα, καθώς κρίθηκε επικίνδυνο να αγωνιστεί έστω και με προστατευτική μάσκα.

Η 18μελή αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή για τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είναι η εξής: Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

5.000 για ΟΑΚΑ!

Στο μεταξύ η διοίκηση της ΠΑΕ και όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί σε πρόσφατη συνάντηση με τους οργανωμένους φιλάθλους ζήτησε, 5.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου για την 12η αγωνιστική.

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου «διψούν» για να βρεθούν στις εξέδρες ενός γηπέδου της Αθήνας σε αναμέτρηση ντέρμπι, καθώς τελευταία φορά που τους επετράπη κάτι τέτοιο ήταν πριν τρία χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ζητήσει εισιτήρια και για τον αγώνα κατά του Παναθηναϊκού αλλά η αστυνομία δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συλλόγου από την Θεσσαλονίκη.

Άρης Κούπερ: "Να έχουμε πνεύμα νικητή"


Στην παρουσίαση του πολύπειρου Αργεντινού τεχνικού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης δεν έκρυψε πως: "Όλοι όσοι απαρτίζουμε αυτούς που χειρίζονται τις τύχες της αγαπημένης μας ομάδας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε έναν προπονητή της αξίας του κ. Κούπερ. Το ποιος είναι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εμείς αφού φαίνεται από την πορεία του στους πάγκους των κορυφαίων ομάδων και τις επιτυχίες του σε κορυφαίους θεσμούς", ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη της συμφωνίας και ακολούθως τον καλωσόρισε.

Κι όσο για τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη; Αφού ευχαρίστησε την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης και καλωσόρισε τον κ. Κούπερ είπε: "Η διοίκηση ξεπέρασε εαυτό και πρέπει να πω ότι δεν υπήρξε καμία διαφορετική γνώμη. Όλοι δεν δίστασαν να πουν ότι θα κάνει την ομάδα μεγάλη κατακτώντας τίτλους ενώ με έχει μάλιστα εκπλήξει για τα όσα ξέρει για την ομάδα. Είμαστε έτοιμοι να χαρούμε μεγάλες στιγμές με όραμα από την διοίκηση και τον κόσμο και οι χαρές έρχονται κοντά και εύχομαι πολλές επιτυχίες".

Κούπερ: "Μα πάθος και όρεξη"

Από την πλευρά του ο Κούπερ τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Εγώ κοιτάζω σε κάθε διοργάνωση να πάει η ομάδα μου όσο πιο ψηλά μπορεί. Θέλω σιγά-σιγά με τον καιρό να γνωρίζω την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος βλέποντας ενθουσιασμό με πάθος και με όρεξη για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την διοίκηση της ομάδας και τον κόσμο.

Δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδα στο αυριανό παιχνίδι. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία ομάδα ενωμένη που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Αυτό που μου αρέσει είναι να έχουμε είναι πνεύμα νικητή. Την τακτική θα την αναλύσω με την ομάδα".

Για το τι ήταν εκείνο που τον έκανε στην διάρκεια των συζητήσεων να πει το ναι στον Άρη είπε: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. "Έχουμε όλοι πολύ όρεξη για δουλειά. Καταλαβαίνω ότι θα έχετε αρκετές απορίες. Σε ότι αφορά τους στόχους θέλω σε κάθε διοργάνωση να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε. Δεν μπορώ προς το παρόν να πω κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Να γνωρίσω την ομάδα και να πω στην συνέχεια περισσότερα πράγματα. Έχουμε μεγάλη όρεξη, υπάρχει πάθος και όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα".

Για το αν θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καβάλα τόνισε πως: "Το Σάββατο δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας Πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος όλων. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι στόχοι δεν εξαρτώνται μόνο από την δική μας ομάδας. Υπάρχει σημαντική διαφορά με τις ομάδες που προπορεύονται όμως εμείς θα προσπαθήσουμε. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία δυνατή και ενωμένη ομάδα, που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Όταν το πετύχουμε αυτό, κάθε τρεις – τέσσερις αγωνιστικές θα λέμε που μπορούν να φθάσουν οι στόχοι μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο θεσμός του κυπέλλου που ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ το θέλει και ο κόσμος και η διοίκηση και όλη η ομάδα".

Για το ότι έχει παρακολουθήσει δύο προπονήσεις με την ομάδα και το πώς του φάνηκε σχολίασε: "Θα έλεγα ότι η επαφή με την ομάδα ήταν πολύ μικρή. Είδα δύο προπονήσεις και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Έχουμε έρθει με πολύ θετική σκέψη και ενέργεια. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αυτό που θα κάνουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Για το ποιο νούμερο θα έβαζε στην φανέλα που πήρε ως δώρο με το όνομά του και το πώς αισθάνεται ότι θα κάνει ντεμπούτο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δήλωσε: "Το αγαπημένο μου νούμερο είναι το δύο. Πάντα αυτό μου αρέσει. Είναι εκπληκτικό να ξεκινάς με ένα ντέρμπι της πόλης όπου οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Συν τοις άλλοις μπορώ να καταλάβω οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, η έχθρα που θα υπάρχει, μου αρέσει να δουλεύω κάτω από πίεση και είναι εκπληκτικό να ξεκινήσω από αυτό το παιχνίδι. αναμφίβολα θα είμαστε έτοιμοι".

Κι όσο τέλος για το μήνυμα του στον κόσμο του Άρη ήταν: "Tους γνωρίζαμε. Είχαμε μία ιδέα. Ότι στηρίζουν την ομάδα και απόλυτα. Από τις λίγε στιγμές που έχω ζήσει έχω καταλάβει ότι είναι πολύ παραπάνω είναι κάτι που μας αρέσει και μου ταιριάζει και δίνει ένα μεγάλο κινήτρου στον προπονητή. Είμαι εξάλλου από την Αργεντινή και εκεί είναι καλό. Πάντα όταν υπάρχει όρεξη για διάκριση είναι πολύ καλό".

Για το αν η λέξη πρωτάθλημα υπάρχει στην ατζέντα του: "Το μεγάλο πρόβλημα είναι oτι δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας ομάδα. Εξαρτάται από τα δικά μας αποτελέσματα και από τους άλλους θα πρέπει να xάνουν βαθμούς. Για να το πω μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες και την δυνατότητα που έχουμε δεν θα την χαρίσουμε".

Και πάλι υπό το βλέμμα του

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η προπόνηση του Άρη έγινε υπό το βλέμμα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και των συνεργατών του. Όπως χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παρουσία περίπου 1.500 φιλάθλων της ομάδας έτσι και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Η σημερινή προπόνηση του Άρη έγινε υπό τις οδηγίες των Ουέλερσον, Δαλκίδη και Μπουγιουκλής που είχαν την επίβλεψή της και με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Καβάλα. Για την αποστολή επελέγησαν 20 ποδοσφαιριστές από τους οποίους δύο θα αποκλειστούν πριν από το παιχνίδι.

Την αποστολή του Άρη αποτελούν οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Κόκε, Νετο, Κάμπορα, Πίτου Γκαρσία, Ρομπέρζ, Χαβίτο, Ρόβας, Κουλουχέρης, Λαμπριάκος, Πρίττας, Αμπρέου, Γκρασιάν, Φερνάντεζ, Αράνο, Αραβίδης, Ντέιλι, Νάφτι και Κάλβο. Φυσιολογικά εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκιάρο, Φλάβιο και Βανγκέλι ενώ όλα δείχνουν πως ο Άρης θα παίξει και πάλι με 4-2-3-1. Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Νασούτι.

Ηρακλής Mε 4-2-3-1 στο "Καραϊσκάκη"


ολοκληρώθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα η προετοιμασία για την αυριανή αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό.
Ο Σάββας Κωφίδης και οι τεχνικοί συνεργάτες του ακολούθησαν ένα πρόγραμμα με έμφαση στις ασκήσεις ανάπτυξης παιχνιδιού και τακτικής.

Ο Ιβάν Μπόσνιακ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Βικτοράς Γιάκομπ απείχε της προπόνησης, καθώς (ως βέβαιος απών λόγω τιμωρίας) προτιμήθηκε να ξεκουραστεί για να αναρρώσει πλήρως από την ίωση, που τον ταλαιπωρεί.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, η "κυανόλευκη" τεχνική ηγεσία δεν μπορεί να υπολογίζει και στην παρουσία των Ματίας Λέκι και Νούνο Πιλότο με τον πρώτο να αναμένεται από την Αργεντινή και τον δεύτερο να επέστρεψε στην Πορτογαλία αφού την περασμένη Κυριακή παρακολούθησε από τις κερκίδες του Καυτανζογλείου Σταδίου την νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Κωφίδης επέλεξε την αποστολή του αγώνα, την οποία συγκροτούν οι εξής 20 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους, πριν το παιχνίδι, θα προκύψει και η τελική 18άδα: Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης, Ντιέ, Μιλάνο, Παπαστεριανός, Τουμά, Ντίκα, Επστάιν, Κονέ, Βουτσιάς, Γιάντσης, Κατσικάς, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Ηλιάδης και Βέλλιος.

Κι όσο για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει ο Κωφίδης; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις 4-2-3-1 με τον Κοβαλέφσκι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας τους Κατσιαμπή και Παπαζαχαρία έχοντας στα δεξιά τους τον Μάρτος και στα αριστερά τους τον Γιαννούλη. Στα χαφ οι Ντιέ και Παπαστεργιαννός κι λίγο πιο μπροστά τους στα αριστερά ο Επστάιν, στα δεξιά ο Τουμά και στον άξονα ο Ντίκα με τον Γιάντση στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτοκτόνησε Βέλγος ποδηλάτης!

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την αυτοκτονία του Βέλγου ποδηλάτη Φρανκ Βάντερμπρουκ, ένας ακόμα Βέλγος ποδηλάτης αφαίρεσε τη ζωή του.
Νεκρός βρέθηκε την Παρασκευή (6/11) στη Γάνδη ο 28χρονος Ντιμίτρι Ντε Φάουβ με επιτυχημένη πορεία στην ποδηλασία δρόμου και στην πίστα.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη (5/11) ο Ντε Φάουβ είχε επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από συμμετοχή σε αγώνα 6 ημερών στη Γκρενόμπλ.

Το 2006 είχε εμπλακεί σε ένα τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα 6 ημερών της Γάνδης με τον Ισπανό Ισαάκ Γκάλβεθ. Ο τελευταίος υπέκυψε στα τραύματα του και ο Ντε Φάου έπεσε σε κατάθλιψη, την οποία σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του, δεν ξεπέρασε ποτέ.

Πάλι εκτός ο Γκατούζο


Άλλες δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων θα μείνει ο Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος υπέστη υποτροπή στο μυικό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο μήνα.
Ο μέσος της Μίλαν έχει χάσει φέτος αρκετούς αγώνες της ομάδας του, κυρίως λόγω μικροτραυματισμών οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να βρει ρυθμό. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Γκατούζο θα πατήσει ξανά γήπεδο περίπου στις 20 του μήνα.

Κινδυνεύουν Ουνιρέα και Ρέιντζερς


Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Ουνιρέα και την Ρέιντζερς για το Τσάμπιονς Λιγκ ενδέχεται να επισύρουν βαριά τιμωρία και για τις δύο ομάδες! Η UEFA θα εξετάσει όλα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι και στις 12 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει τις ποινές που θα επιβάλλει.

Η Ουνιρέα κατηγορείται για έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά την είσοδο των θεατών στο γήπεδο ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως μπήκε περισσότερος κόσμος από το επιτρεπόμενο, δίχως φυσικά να έχει εισιτήριο. Όσον αφορά στους Σκωτσέζους αντιμετωπίζει πιθανή τιμωρία λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί τους. Και αν λάβουμε υπόψιν την ευαισθησία της UEFA σε τέτοια γεγονότα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει τιμωρία της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υπέβαλλε έφεση σχετικά με την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε στους ομίλους του Europa League λόγω επεισοδίων στο ματς με την Τιμισοάρα.

Παράπονα Ηρακλή


Ανακοίνωση σχετικά με τη μη συμμετοχή του στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων εξέδωσε ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» ρίχνει τις ευθύνες για την απουσία του στην ΕΟΠΕ ενώ με μια πρώτη σκέψη μπορεί να πει κανείς ότι πληρώνει τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι οπαδοί του στο περσινό φάιναλ φορ του Champions League στην Πράγα.

«Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε από τον τηλεοπτικό σταθμό που έχει και την κάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος , τα ενδιαφέροντα παιχνίδια του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων που διεξάγονται στο Κατάρ. Την Ευρώπη αντιπροσωπεύουν η πρωταθλήτρια TRENTINO, η Πολωνική ΣΚΡΑ και η Ρώσικη KAZAN με Wild card.

Διερωτώμεθα μήπως η απουσία της δευτεραθλήτριας ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ, δημιουργεί στην Ελληνική Ομοσπονδία βόλεϊ αλλά και στον αντιπρόεδρο της FIVB κο Τσόκρη κάποια ερωτηματικά και τι ενέργειες έχουν γίνει για να απαντηθούν»?

Νέα αγωνιστικά προβλήματα


Πέραν του αρνητικού αποτελέσματος απέναντι στην Μπάτε, ήρθαν και μαζεμένα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν στο παιχνίδι, για την ομάδα της ΑΕΚ.

Ο Κρίστιαν Νέμεθ υπέστη διάταση του αριστερού ιγνυακού μυός, ο Ταμαντανί Ενσαλίβα κάκωση δεξιάς ποδοκνημικής και αχιλλείου από χτύπημα που δέχτηκε, ο Παντελής Καφές έχει ένα αιμάτωμα από χτύπημα στον αριστερό τετρακέφαλο και ο Ισμαέλ Μπλάνκο κάκωση δεξιού γόνατος. Πλέον, το τεχνικό τιμ περιμένει με αγωνία την αυριανή επανεξέταση της κατάστασης τους, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να τους υπολογίζει στο παιχνίδι της Δευτέρας (σ.σ. λόγω της συναυλίας της Μπιγιονσέ την Κυριακή) κόντρα στους «βυσσινί».

Όσοι αγωνίστηκαν με την ΜΠΑΤΕ ακολούθησαν την Παρασκευή πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής και δίτερμα στο μισό γήπεδο.

Σισέ: «Όσα περισσότερα γκολ μπορώ»


Ακόμη δεν έχε φτάσει στο top της απόδοσης και της προσφοράς του… Ο Τζιμπρίλ Σισέ υποστήριξε, στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, ότι τα μέχρι τώρα «κατορθώματά» στον Παναθηναϊκό δεν αντικατοπτρίζουν στον απόλυτο βαθμό τις πραγματικές του δυνατότητες. Μπορεί περισσότερα και δείχνει αποφασισμένος να το αποδείξει…

«Με κάνει να νιώθω περήφανος. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν ότι είσαι ο σημαντικότερος παίκτης της αγωνιστικής γιατί αυτό σημαίνει ότι ήσουν ο καλύτερος. Το πιο σημαντικό για μένα δεν είναι ότι ήμουν ο πολυτιμότερος, αλλά ότι κέρδισε η ομάδα, συνεχίζει να κερδίζει και είναι στην πρώτη θέση», τόνισε αρχικά ο Γάλλος επιθετικός και συνέχισε αναφερόμενος στην μέχρι τώρα του στο «τριφύλλι»:

«Είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα απόδοσή μου, αλλά όχι στο 100%. Σίγουρα μπορώ πολύ καλύτερα. Ελπίζω έτσι όπως έχω ξεκινήσει να συνεχίσω και να μπορέσω να επαναλάβω τη σεζόν που είχα το 2003-04 στην Οσέρ, όταν σημείωσα ρεκόρ με 26 γκολ. Θέλω να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Χρειαζόταν χρόνος για να βρεθούμε με τους συμπαίκτες μου και αυτό στη συνέχεια θα φανεί και θα πάμε καλύτερα».

Ερωτηθείς για το αν το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή, απάντησε: «Καταλαβαίνω τη σημασία αυτού του παιχνιδιού λόγω της ιστορίας των δύο ομάδων. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιο δύσκολα πολλές φορές είναι τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες, τα οποία επίσης πρέπει να κερδίσουμε. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι την Κυριακή κόντρα στο Λεβαδειακό, όπου καμιά φορά δεν ξέρεις τι να περιμένεις, γιατί επειδή οι αντίπαλοι παίζουν κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό το κάνει πιο δύσκολο να τους νικήσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε αυτόν που κατά τη γνώμη του είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα: «Θα επέλεγα τον Γουίλσον Ορούμα της Καβάλας, ο οποίος ήταν και παλιότερα συμπαίκτης μου. Από την ομάδα μου τον Νίνη, με τον οποίο είμαστε και φίλοι κι έχουμε πολύ καλή συνεργασία μέσα στο γήπεδο».

Πρόστιμο 105.000 στον ΟΣΦΠ!

Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ τιμώρησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός το Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκας, εξαιτίας των επεισοδίων στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εν μέρει η απόφαση αυτή αφήνει ικανοποιημένους τους Πειραιώτες, αφού υπήρχε και πιθανότητα να υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό (12η αγωνιστική) χωρίς κόσμο!

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, την «πλήρωσε» με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Γαλανόλευκος Φάρος: Ακυρώθηκε η εκδρομή για Ουκρανία



Παρά το γεγονός ότι ο Γαλανόλευκος Φάρος ετοιμαζόταν δυναμικά να βρεθεί στο πλευρό της εθνικής ομάδας και στο Ντόνετσκ, ο ιός της γρίπης «χτύπησε» την εκδρομή του συνδέσμου. Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να ματαιωθεί η εκδρομή, ωστόσο ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου Νίκος Φλέκκας ενδέχεται έστω και μόνος του να δώσει το παρών στην Ουκρανία.

Με δηλώσεις του τόνισε: «Δυστυχώς αυτή η γρίπη που χτύπησε τους Ουκρανούς, χτυπάει και την εθνική ομάδα γιατί τελικά η Ελλάδα μας θα αγωνιστεί στην Ουκρανία, χωρίς την δύναμή της που είναι οι Έλληνες φίλαθλοι. Το αεροπλάνο θα ήταν γεμάτο, είχαμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, αλλά πως μπορείς να αναλάβεις μία τέτοια ευθύνη. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία ώρα η ΦΙΦΑ να δηλώσει άλλη χώρα για να γίνει το ματς».

Η ανακοίνωση: «Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τα μέλη του και τους φίλους της ΕΘΝΙΚΗΣ μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Ευχαριστεί επίσης και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την βοήθεια που μας παρέχουν και αφορούν τις ανακοινώσεις του συλλόγου μας προς τους φίλους της ΕΘΝΙΚΗΣ μας. Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ήταν πανέτοιμος, έπειτα από συντονισμένες του προσπάθειες να πραγματοποιήσει 4ήμερη εκδρομή συμπαράστασης στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας, με ναυλωμένο ΤΣΑΡΤΕΡ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ και ΑΘΗΝΑ με προορισμό το ΝΤΟΝΕΣΚ της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. Όμως λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που υπάρχουν αυτήν την εποχή στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ, που αφορούν την ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ, λόγοι ασφάλειας όλων των μελών που θα ταξίδευαν μαζί μας, μας κάνουν να ακυρώσουμε το τσάρτερ μας. Καλούμε τους φίλους της ΕΘΝΙΚΗΣ μας να γεμίσουν το Ο.Α.Κ.Α. και να δώσουν με την φωνή τους την δύναμη που χρειάζονται οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας. Ελπίζουμε οτι οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας θα μας φέρουν την πολυπόθητη πρόκριση, για να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί το καλοκαίρι στα γήπεδα της ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.

Ανακοίνωση του ΟΑΚΑ για χρέη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός!



Με αφορμή τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κίμκι για την Ευρωλίγκα (διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών), το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Κέντρου αναφέρει, ως απάντηση δηλώσεων στελεχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ότι «…αποφάσισε την γνωστοποίηση της οφειλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 475.000 ευρώ, εκ των οποίων έχει παραδώσει μεταχρονολογημένες επιταγές ποσού 215.000…,

αφαιρούμενες, λοιπόν, εξακολουθεί να οφείλει 260.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής αφορά εισπράξεις από πωλήσεις εισιτηρίων, το οποίο έχει εισπραχθεί από την ΚΑΕ και δεν έχει αποδοθεί στο ΟΑΚΑ»!

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ γνωστοποιεί κατάλογο άλλων οφειλετών, στους οποίους πειλαμβάνονται οι ΕΥΔΕ-ΑΟΕΕ της ΓΓΑ, ΣΕΓΑΣ, ΕΟΕ, ΕΡΤ, ΠΑΕ ΑΕΚ, Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄Εθνικής, ΕΟΚ, ΕΠΟ, ΕΟ Ποδηλασίας. Και καταλήγει με την εξής προειδοποίηση: «Για όλους τους παραπάνω οφειλέτες, αποφασίστηκε όπως αποσταλεί εξώδικο για την τακτοποίηση των οφειλών τους με ορισμένη προθεσμία, προκειμένου να μην τους απαγορευτεί η χρήση των χώρων του ΟΑΚΑ τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Ανησυχία για τους τραυματίες στην Εθνική



Οκτώ ημέρες απέμειναν για την πρώτη αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουκρανία στα μπαράζ πρόκρισης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Ότο Ρεχάγκελ έχει τέσσερις αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Χαλκιάς και Γρηγόρης Μάκος, με την κατάσταση του πρώτου να είναι πιο σοβαρή από όλους. Ο πολυσύνθετος άσος του Ολυμπιακού είναι πιθανό να χάσει τον πρώτο αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο στο ΟΑΚΑ (14/8), ενώ υπάρχει αισιοδοξία για τους άλλους τρεις.

Ο Ότο Ρεχάγκελ αναμένεται την Κυριακή στην Αθήνα, ενώ τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι κλήσεις των παικτών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αυτούς είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και το όνομα του Κώστα Μήτρογλου, καθώς μετά τον τραυματισμό του Αμανατίδη και την αποχώρηση του Λυμπερόπουλου δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τη γραμμή κρούσης.

Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών θα γίνει την Τρίτη και την ίδια ημέρα αναμένεται να τους γίνει το εμβόλιο κατά της κοινής γρίπης. Όχι κατά της γρίπης των χοίρων, καθότι υπάρχουν αμφιβολίες για πιθανές παρενέργειες που ίσως επηρεάσουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών.

UEFA: Ακόμη πιο ψηλά η Ελλάδα



Με τη νίκη του Παναθηναϊκού και την ισοπαλία της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ η Ελλάδα εδραιώθηκε στην 13η θέση στη κατάταξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν είχε τερματίσει στην 12η θέση, αλλά τη τωρινή ξεκίνησε από την 15η, καθώς προσμετράται η βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας και σε σχέση με πέρυσι αφαιρέθηκε αυτή της σεζόν 2004/05.

Στόχος τη φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση της 13ης θέσης, που εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ την περίοδο 2011/12. Αναλυτικά η κατάταξη των 20 πρώτων χωρών:

1. Αγγλία 71.856 (6/7)
2. Ισπανία 69.900 (7/7)
3. Ιταλία 57.195 (7/7)
4. Γερμανία 53.707 (6/6)
5. Γαλλία 46.240 (5/6)
6. Ρωσία 40.791 (2/6)
7. Ουκρανία 38.950 (2/5)
8. Ρουμανία 38.158 (5/6)
9. Ολλανδία 33.713 (5/6)
10. Πορτογαλία 33.462 (4/6)
11. Τουρκία 32.450 (3/5)
12. Ελβετία 28.125 (2/4)
13. Ελλάδα 27.099 (3/5)
14. Δανία 26.550 (1/5)
15. Σκωτία 25.291 (2/6)
16. Βέλγιο 23.700 (3/5)
17. Τσεχία 21.775 (2/5)
18. Βουλγαρία 21.500 (2/4)
19. Ισραήλ 18.125 (2/4)
20. Αυστρία 17.575 (4/4)
21. Κύπρος 17.499 (1/4)

Παραιτήθηκε ο Πάουλο Μπέντο!



Η ισοπαλία με τη Βέντσπιλς (1-1) ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»… Ο Πάουλο Μπέντο υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η πορτογαλική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Το ερώτημα είναι: Ποιος θα κάτσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» των «λιονταριών»; Η Σπόρτινγκ έχει ξεκινήσει άσχημα τη φετινή χρονιά. Με συγκομιδή, μόλις, 13 βαθμών «χαροπαλεύει» στην έβδομη θέση της Superliga να σώσει τα προσχήματα, 12 βαθμούς πίσω από την προτωποόρο Μπράγκα...


Ο Μπέντο, (από τους μακροβιότερους προπονητές στη σύγχρονη ιστορία της Σπόρτινγκ), ανέλαβε την ομάδα το 2005, αλλά με την κακή αγωνιστική εικόνα των «λιονταριών» είχε γίνει στόχος των οπαδών της ομάδας, που τον αποδοκίμαζαν συνεχώς στα τελευταία παιχνίδια.

Στα τέσσερα και κάτι χρόνια παραμονής του 40χρονου Πάουλο Μπέντο στον πάγκο, τα «λιοντάρια» κέρδισαν δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ, αλλά δεν κατόρθωσαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα που τους λείπει από το 2002.

Παραμένει στο «ψυγείο» ο Γκούτι



Το αγωνιστικό καψώνι στον Γκούτι συνεχίζεται από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Ισπανός μέσος έμεινε εκτός αποστολής της Ρεάλ Μαδρίτης για το ντέρμπι απέναντι στην συμπολίτισσα Ατλέτικο για την Primera Division. Είναι ο τρίτος συνεχής αγώνας που συμβαίνει κάτι τέτοιο και παρότι η επίσημη δικαιολογία κάνει λόγο για πρόβλημα φυσικής κατάστασης του ποδοσφαιριστή, είναι κοινό μυστικό πως ο Γκούτι έχει τεθεί στο περιθώριο μετά το πρόσφατο φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Χιλιανό τεχνικό.

Στη 18αδα της «βασίλισσας» επέστρεψαν οι Μέτσελντερ, Γκαράι, αλλά και ο Αλμπιόλ, παρότι εκκρεμεί η… τύχη της έφεσης για την αποβολή του στο προηγούμενο παιχνίδι. Αντίθετα εκτός παραμένει ο τραυματίας Ρονάλντο, αλλά και για λόγους τακτικής οι Ντρέντε, Ντιαρά και Άνταμ.

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Looser με έχουν πει, ανίκανο ποτέ»!



Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδωσε το στίγμα του νέου Άρη που ονειρεύεται. Ο Αργεντίνος τεχνικός των «κίτρινων», που παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ, δήλωσε πως θέλει να πάει ψηλά με την ομάδα και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για αυτό... οι νίκες. Μεγάλη ατάκα όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως τον αποκαλούν looser: «Με έχουν πει έτσι, αλλά ποτέ ανίκανο!». Παράλληλα δήλωσε πως παρότι είχαν μάθει για τον κόσμο του Άρη, εκπλήσσεται από όσα ζει από χθες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε όλοι πολλή όρεξη για δουλειά. Καταλαβαίνω ότι θα έχετε αρκετές απορίες. Σε ότι αφορά τους στόχους θέλω σε κάθε διοργάνωση να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε. Δεν μπορώ προς το παρόν να πω κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Να γνωρίσω την ομάδα και να πω στην συνέχεια περισσότερα πράγματα. Έχουμε μεγάλη όρεξη, υπάρχει πάθος και όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Για την απόφαση του να έρθει στον Άρη, εξήγησε πως: «Γνωρίζαμε πολύ καλά τον σύλλογο που θα ερχόμασταν και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η τωρινή κατάσταση της ομάδας. Όταν ακούσαμε την πρόταση είπαμε αμέσως το «ναι». Τον Άρη τον γνωρίζαμε πολύ καλά και απλώς αναζητήσαμε το ιστορικό της ομάδας σε ότι αφορά την φετινή αγωνιστική περίοδο».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι: «Το Σάββατο δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας», τονίζοντας πως: «Θα έλεγα ότι η επαφή με την ομάδα ήταν πολύ μικρή. Είδα δύο προπονήσεις και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Έχουμε έρθει με πολύ θετική σκέψη και ενέργεια. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αυτό που θα κάνουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν θα είναι στον πάγκο στην αυριανή αναμέτρηση με την Καβάλα, θα κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο επεσήμανε: «Είναι εκπληκτικό να ξεκινάς με ένα ντέρμπι της πόλης όπου οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Μπορώ να καταλάβω ότι είναι οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης και την έχθρα που μπορεί να υπάρχει. Εμένα μου αρέσει να λειτουργώ με πίεση, οπότε είναι το καλύτερο παιχνίδι για να ξεκινήσω».

Για τους στόχους που θέτει στον Άρη είπε το απλό...: «Πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος όλων. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι στόχοι δεν εξαρτώνται μόνο από την δική μας ομάδας. Υπάρχει σημαντική διαφορά με τις ομάδες που προπορεύονται όμως εμείς θα προσπαθήσουμε. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία δυνατή και ενωμένη ομάδα, που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Όταν το πετύχουμε αυτό, κάθε τρεις-τέσσερις αγωνιστικές θα λέμε που μπορούν να φθάσουν οι στόχοι μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο θεσμός του κυπέλλου που ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ το θέλει και ο κόσμος και η διοίκηση και όλη η ομάδα».

Σε ότι αφορά τη φιλοσοφία του επάνω στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Αυτό που μου αρέσει είναι το πνεύμα του νικητή και αυτό θέλω να έχει η ομάδα μου. Αν αναλύσουμε θέματα τακτικής και στρατηγικής, η κουβέντα θα είναι πολύ μεγάλη. Εγώ θέλω να μεταδώσω το πνεύμα του νικητή».

Για το γεγονός πως ο Άρης έχει να ανταγωνιστεί ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είπε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας ομάδα η κορυφή. Εξαρτάται από τα δικά μας αποτελέσματα, αλλά και των δύο άλλων διεκδικητών που πρέπει να χάνουν βαθμούς. Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες και όσο υπάρχουν αυτές, εμείς δεν θα χαρίσουμε αυτή την δυνατότητα που έχουμε. Για να μπορέσουμε να θέσουμε τον στόχο και να έχουμε το κίνητρο αυτό πρέπει να κερδίζουμε αγώνες. Για να κοιτάζουμε ψηλά πρέπει να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος».

Έδωσε, τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Ξέραμε ότι στηρίζουν την ομάδα όμως έχω καταλάβει ότι γι΄ αυτούς η ομάδα είναι κάτι πολύ παραπάνω. Επειδή είμαι και Αργεντίνος είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους και κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ με εκπλήσσουν ακόμη περισσότερο».

Τον Κούπερ παρουσίασε ο Θανάσης Αθανασιάδης, ο οποίος του έδωσε μία φανέλα του Άρη με το όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Δεν είναι ανάγκη να πούμε εμείς ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της συμφωνίας που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να καλωσορίσουμε τον κ. Κούπερ στην οικογένεια του Άρη».

Ο Γιάννης Κόντης από την πλευρά του τόνισε: «Η διοίκηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Είναι ένας προπονητής που προσλήφθηκε χωρίς να υπάρχει ούτε μία αρνητική γνώμη από το δ.σ. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να οδηγήσει σε τίτλους τον Άρη. Οι επιτυχίες ανατέλλουν για την ομάδα του Άρη».

«Ούτε ο Μπέκαμ σαν τον Κριστιάνο»



Η καριέρα του και μόνο αρκεί για να δώσει στον λόγο του βαρύνουσα σημασία. Και κατά τον Ζινεντίν Ζιντάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος παίκτης για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη καλύτερος κι από αυτόν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ...

«Ηταν το πεπρωμένο του Κριστιάνο να καταλήξει στη Ρεάλ. Είναι ο τέλειος παίκτης γι’ αυτή την ομάδα. Εχει τέτοια ποιότητα που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο παίκτη στον κόσμο αυτή τη στιγμή ? ούτε καν ο καλός μου φίλος Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί πλέον», δήλωσε ο Ζιντάν, μέλος των «γκαλάκτικος» και πάλι, αλλά σε ρόλο συμβούλου.

«Από τότε που ολοκλήρωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής ήλπιζα να καταφέρω να επιστρέψω στη Ρεάλ σε κάποιο ρόλο. Αυτή η ομάδα έχει παίξει τεράστιο ρόλο στη ζωή μου. Ο Δον Φλορεντίνο Πέρεθ επικοινώνησε μαζί μου για ένα ρόλο σύμβουλου σε αθλητικά ζητήματα. Ηταν ένα πόστο-όνειρο για μένα, διότι γνωρίζω το ποδόσφαιρο, γνωρίζω και πολύ κόσμο».

Ο Ζιντάν ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου του 2009 ως σύμβουλος του προέδρου της Ρεάλ, ο οποίος και εκλέχτηκε για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο πόστο.

Αλιζέ Πουλισέκ- το κορίτσι της ημέρας...


Σήμερα πάμε Βέλγιο, για να γνωρίσουμε την εκθαμβωτική Αλιζέ Πουλισέκ. Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1987 στο Ακλ, στο Βέλγιο. Έχει καταγωγή από την Τσεχία, αφού ο πατέρας της είναι Τσέχος.

Κέρδισε τον τίτλο της Μις Βέλγιο το 2008. Το μεγαλύτερο της όνειρο είναι να γίνει παρουσιάστρια στην τηλεόραση.

Έχει συμμετάσχει στα διεθνή καλλιστεία Μiss Universe και Miss World, αλλά δεν κέρδισε κάποιον τίτλο.

Για όσους ενδιαφέρονται, μιλάει γαλλικά, αγγλικά και τσέχικα.

Κετσπάγια: "Μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη μέρα"



O Τιμούρ Κετσπάγια δεν πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ενώ έκατσε μόνο σε έναν αγώνα πρωταθλήματος στον πάγκο, ωστόσο θεωρεί πως πέτυχε αυτό που του είχε ζητήσει η διοίκηση του Ολυμπιακού όταν τον προσέλαβε: την πρόκριση της ομάδας στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο πρώην τεχνικός των "ερυθρολεύκων" και νυν της Εθνικής Γεωργίας ήταν άκρως αποκαλυπτικός καθώς: υποστήριξε ότι του γινόταν πόλεμος από την πρώτη ημέρα από δημοσιογράφους, οπαδούς και το "σύστημα" και ότι ουδείς ήθελε να πετύχει, απάντησε στις κατηγορίες περί αμυντικού ποδοσφαίρου που μετέτρεπε τον Ολυμπιακό... Ανόρθωση ενώ μίλησε και για τις περιπτώσεις των Ιεροκλή Στολτίδη και Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια:

Για το τι κέρδισε στον Ολυμπιακό ή ποιος κέρδισε από αυτή τη συνεργασία:

"Ο Ολυμπιακός κέρδισε από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι πως τα έκανα όλα εγώ ή ότι έγινε από μένα μόνο. Η περίοδος ήταν μεταβατική για την ομάδα, είχαν φύγει παίκτες-κλειδιά από τον Ολυμπιακό και είναι πολύ δύσκολο να ξαναέρθουν ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς έκανε δύσκολο το έργο. Δεν μπορούσαν οι παίκτες-ονόματα να βοηθήσουν την ομάδα.

Έπρεπε σε γρήγορο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί ο Ολυμπιακός. Αλλά μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη ημέρα! Παρακαλούσαν να χάνουμε. Να γίνει η στραβή! Οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν με είδαν με θετική ματιά. Είπαν αρχικά πως δεν ήμουν καλή επιλογή και ό,τι και να γινόταν επέμεναν στην άποψή τους. Ποτέ δεν χώνεψαν όσα καταφέραμε!

Έλεγαν “εδώ δεν είναι Ανόρθωση”! Για να δικαιωθούν για όσα υποστήριζαν στην αρχή. Αλλά όταν χτυπούσαν εμένα, γινόταν κακό στους παίκτες και τον Ολυμπιακό! Τι κέρδισα εγώ από τον Ολυμπιακό; Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να μου κάνει και ζημιά. Όχι να με βοηθήσει. Αλλά όχι, δεν το κατάφεραν! Ήθελα κι εγώ να φύγω!

Μετά το ματς με την Άλκμααρ θα έβγαινα μπροστά στους δημοσιογράφους και θα έλεγα όσα με έπνιγαν για τρεις μήνες! Το σύστημα με πολέμησε. Ακόμη και οι οργανωμένοι σε τυχαία συνάντησή μας κάτι πήγαν να μου πουν, αλλά τους έγραψα κανονικά! Μα, ποιος κάνει κουμάντο; Όλοι είχαν τα προσωπικά τους οφέλη για να φύγω!"

Για το αν παίζει αμυντικά ως φιλοσοφία ζωής και παχνιδιού:

"Αμυντικά; Με ό,τι έχεις πορεύεσαι. Να έπαιζα επιθετικά και να ήμουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Αν γινόταν να αγωνιζόμασταν αλλιώς, θα το κάναμε. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα, με αυτούς δούλεψα. Δεν έχω παράπονα από τα παιδιά! Υπήρχαν τραυματισμοί. Το ξεχνάτε; Αυτά για το “αμυντικό ποδόσφαιρο” λέγονται μόνο για να δικαιολογήσουν γιατί έφυγα!

Δεν υπολόγιζαν κανέναν. Ούτε τους παίκτες. Ούτε την ομάδα. Έλεγαν για μένα, αλλά χτυπούσαν τον Ολυμπιακό! Πότε είναι καλό και επιθετικό το ποδόσφαιρο, δηλαδή; Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία; Εκεί παίζουν επιθετικά; Αυτά είναι παραμύθια!

Εσείς θέλετε τους ξένους προπονητές να παίρνουν τα εκατομμυριάκια και να φεύγουν! Χωρίς να έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους! Εγώ όμως δεν λέω παραμύθια. Όχι, δεν είμαι παραμυθάς!".

Για αυτό που του πρόσαπταν ότι ο Ολυμπιακός γινόταν Ανόρθωση:

"Και λοιπόν; Αυτό ήταν το πρόβλημα; Ελλάδα και Κύπρος είχαν από μία ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ! Το πρόβλημα ήταν η Ανόρθωση; Ότι ήμουν τεχνικός από τη Γεωργία; Η Ανόρθωση των 5 εκατ. ευρώ προϋπολογισμού απέκλεισε τον Ολυμπιακό των 70 εκατ. ευρώ!"

Για την ανάληψη της θέσης του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Γεωργίας:

"Δεν θέλω να πω ότι πάμε για πρόκριση και τέτοια. Σε 10 ματς όμως στα προκριματικά είχαμε μόνο 3 ισοπαλίες. Και με αντιπάλους που σε παλαιότερες εποχές τους κερδίζαμε. Θα κάνω τη δουλειά μου επαγγελματικά, όσο μπορώ καλύτερα, όπως την κάνω πάντα. Δεν μένω σε συμβόλαια. Μακάρι να πάμε καλά και να συνεχίσω.

Αν δω ότι δεν μπορώ, φεύγω! Ούτε σε φιλικό δεν παίρναμε τη νίκη. Θα δω τι θα βρω εκεί και ανάλογα θα παίξουμε. Ο Κούπερ; Δεν ξέρω τι ευθύνες μπορεί να έχει. Είμαστε δύσκολοι άνθρωποι οι Γεωργιανοί. Ίσως να θέλαμε στη χώρα μου κάτι διαφορετικό".

Για το θέμα του "παραγκωνισμού" του Ιεροκλή Στολτίδη:

"Ήταν ο πρώτος που συνάντησα όταν ήμουν στα γραφεία του Ολυμπιακού. Του μίλησα πριν και από τη γυναίκα μου! “Πώς πας;” τον ρώτησα". Ενδιαφέρθηκα. Αλλά μετά δεν τον έβλεπα 100% έτοιμο να βοηθήσει. Να ξέρετε, είχα 25 παίκτες και δεν είναι εύκολο για τον προπονητή.

Έπρεπε να ετοιμάσω την ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα και περάσαμε. Δεν έχω παράπονο. Μην είστε τυφλοί! Ορισμένοι περίμεναν την αποτυχία! Ήθελαν η ομάδα να έχει προβλήματα".

Για τη χρησιμοποίηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε θέση αμυντικού χαφ:

"Αυτό ήταν το θέμα; Ήθελα να τον δω και σε άλλη θέση, όχι μόνο ως σέντερ μπακ. Μόνο στην Ελλάδα δεν δίνονται ευκαιρίες στους νέους. Και στον Μήτρογλου έδωσα τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Έπαιζαν όσοι ήταν έτοιμοι. Όσοι προσπαθούσαν. Για μένα μιλά η δουλειά μου. Είμαι εδώ για να φτιάχνω ομάδες!

Δεν το χώνεψαν και η κατάσταση στις εξέδρες ήταν αρνητική. Αλλά είμαι περήφανος. Εδώ κυνηγήσατε τον Ρεχάγκελ που σας έδωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εγώ θα γλίτωνα;".

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε 5.000 εισητήρια για ΟΑΚΑ!



Η διοίκηση της ΠΑΕ και όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί σε πρόσφατη συνάντηση με τους οργανωμένους φιλάθλους ζήτησε, 5.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου για την 12η αγωνιστική.

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου «διψούν» για να βρεθούν στις εξέδρες ενός γηπέδου της Αθήνας σε αναμέτρηση ντέρμπι, καθώς τελευταία φορά που τους επετράπη κάτι τέτοιο ήταν πριν τρία χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ζητήσει εισιτήρια και για τον αγώνα κατά του Παναθηναϊκού αλλά η αστυνομία δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συλλόγου από την Θεσσαλονίκη.

Νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες ο Τόρες



Εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός της Λίβερπουλ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και μετά από εξέταση που του έγινε στη Βαλένθια από συμπατριώτη του γιατρό, αποφασίστηκε να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή για τις επόμενες 20 ημέρες. Έτσι θα χάσει τα φιλικά με Αργεντινή και Αυστρία, καθώς και τουλάχιστον τρία παιχνίδια της Premiership, αλλά κι ένα του Champions League.

Ο διεθνής άσος, που αγωνίστηκε σφίγγοντας τα δόντια στην αναμέτρηση με τη Λιόν για το Champions League, ήθελε να αποφύγει τη δραστική λύση του χειρουργείου, που θα τον κρατούσε για μεγαλύτερο διάστημα μακριά από τα γήπεδα.

Premier League Επιμένει για Νίστελροϊ η Τότεναμ


Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να μην προχώρησε η περίπτωση του, ωστόσο η Τότεναμ επιμένει και δείχνει έτοιμη να επανέλθει τον Ιανουάριο για την απόκτηση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ από την Ρεάλ.
Ό Ολλανδός επιθετικός επέστρεψε στην ενεργό δράση αλλά έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην "Βασίλισσα" για μία θέση στην ενδεκάδα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να έχει ως πρώτες λύσεις για την επίθεση τους Μπενζεμά και Χιγκουαίν.

Ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ φαίνεται να επιμένει για την απόκτηση του καθώς αναζητά μία ακόμη λύση για την γραμμή κρούσης.

"Τον Ιανουάριο μπορώ να διαπραγματευτώ, να δω τι θα κάνει ο σύλλογος. Είναι θέμα το αν θα αγωνίζομαι και αν θα βρω την φόρμα μου ξανά", δήλωσε ο παίκτης στον αγγλικό Τύπο.

Παράξενα, Ευρώπη Έδιωξαν γκολκίπερ λόγω ομοφοβικών δηλώσεων

Πάρελθόν από την Μίντιλαντ αποτελεί ο Πολωνός γκολκίπερ, Άρεκ Ονίζκο. Η διοίκηση του συλλόγου από τη Δανία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τα επικριτικά σχόλια του 35χρονου πορτιέρο στην αυτοβιογραφία του για τους γκέι.
Ο πρώην γκολκίπερ της Λεχ Πόζναν έγραψε: "Μισώ τους γκέι, στα αλήθεια τους μισώ. Είναι απίστευτα αηδιαστικό να τους ακούς να μιλούν μεταξύ τους σαν κορίτσια.

Δεν μπορώ να βρίσκομαι στο ίδιο δωμάτιο με κάποιον που είναι γκέι. Είναι αρρωστημένο να τους βλέπεις να φιλιούνται".

Τα παραπάνω σχόλια ενόχλησαν την διοίκηση της Μίντιλαντ που είχε δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Ονίζκο. Ο τελευταίος αποδεσμεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την Οντένσε καθώς είχε επιτεθεί στον πρώην σύζυγο του.

Μάλιστα έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε με βραχιόλι εντοπισμού της αστυνομίας καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών.

Σε ανακοίνωση του ο αθλητικός διευθυντής της Μίντιλαντ, Γενς Έργκααρντ εξήγησε το σκεπτικό του συλλόγου.

"Νιώθουμε πως πράξαμε το σωστό το καλοκαίρι όταν προσφέραμε στον Άρεκ Ονίζκο μία νέα ευκαιρία μετά την καταδική του.

Τιμωρήθηκε και όπως όλοι χρειαζόταν βοήθεια για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όμως πρόσφατα πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας και παρά τις προειδοποιήσεις συνέχισε να εργάζεται για το βιβλίο του δίχως να γνωρίζουμε για την ύπαρξη του".

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία Γκέι (EGLSF) καλωσόρισε την απόφαση της Μίντιλαντ να απομακρύνει από τις τάξεις της τον Ονίζκο.

Μποκάνι: «Θέλω να μεταγραφώ σ’ άλλο σύλλογο»


Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Σταντάρ Λιέγης τον Γενάρη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο επιθετικός του συλλόγου Μποκανί.


ο οποίος με δηλώσεις του στα βελγικά Μέσα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Σταντάρ τον Γενάρη.

«Είναι αλήθεια ότι το Τσάμπιονς Λιγκ μου δίνει περισσότερα κίνητρα για να παίζω καλύτερα, απ' ότι στο πρωτάθλημα. Δεν έχω να αποδείξω κάτι πλέον στο Βέλγιο, ούτε σημασία έχει να βγω πρώτος σκόρερ. Σημασία έχει να καταφέρω να πάρω μια μεταγραφή σε μεγάλο σύλλογο.

Το καλοκαίρι με ήθελε Στουτγκάρδη, αλλά η ομάδα μου ζήτησε 14 εκ. ευρώ και χάλασε η συμφωνία. Ελπίζω να επανέλθουν τον Γενάρη για εμένα, καθώς θέλω να παίξω είτε στην Γερμανία, είτε στην Αγγλία».

Σαβίνι: «Είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ»


Συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μέχρι τώρα θητεία του στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά τώρα είναι όλα καλά. Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί παίζω και γιατί είμαστε στην τρίτη θέση πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πρέπει να συνεχίσουμε. Σιγά-σιγά βρίσκω ρυθμό και ο προπονητής με χρησιμοποιεί τόσο σαν αριστερό μπακ, όσο και σαν στόπερ. Ομολογώ πως προτιμώ να αγωνίζομαι στο κέντρο της άμυνας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός παίκτης του ΠΑΟΚ για να προσθέσει:

«Ολα πηγαίνουν καλά. Η Θεσσαλονίκη είναι ωραία πόλη, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Οι υπάρχουν διαφορές στο ελληνικό με το ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά έχω αρχίζει και συνηθίζω».

Οι παλιές... αγάπες δεν πεθαίνουν, οπότε δεν θα γινόταν να μη σχολιάσει την πρώην ομάδα του, τη Νάπολι, και τα καλά αποτέλεσμα των τελευταίων αγώνων: «Είναι απίστευτα τα τελευταία παιχνίδια, αλλά πάνω απ'όλα με εξέπληξε η νίκη στην έδρα της Γιουβέντους! Ακόμα και με τη Μίλαν, αν και δεν κέρδισε, όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά».

Τέλος, ο Σαβίνι σχολίασε και τα λόγια του Ντε Λαουρέντις, ο οποίος τόνισε πως δεν έπρεπε να φύγει από τη Νάπολι: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Το είπα και στον ίδιο. Δεν χρειάζεται να πουμε περισσότερα, ξέρετε πως είναι η κατάσταση...».

Ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Μπαρνέτα με την Λεβερκούζεν

Τρανκίλο Μπαρνέτα συμφώνησε με την διοίκηση της Λεβερκούζεν να ανανεώσουν την συνεργασίας τους και σήμερα, ο Ελβετός άσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τις «ασπιρίνες», ο οποίο λήγει το 2012.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πήγε στην Λεβερκούζεν το 2005, ενώ στη φετινή Μπουντεσλίγκα μετρά 11 συμμετοχές και δύο τέρματα με τους επικεφαλής του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Νίκη ψυχολογίας

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στους 32 του Europa League με το 0-1 στο Γκρατς και χρειάζεται πλέον ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια με Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη και Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ για να σφραγίσει το εισιτήριο.

Ο Κώστας Κατσουράνης έκανε και πάλι τη διαφορά για το τριφύλλι (πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις με 8 γκολ, 6 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη) αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια.

Οι πράσινοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το διπλό στην Αυστρία, δημιούργησαν φάσεις και εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Οι Σωτήρης Νίνης και Σεμπάστιαν Λέτο ανέβασαν την ομάδα με την είσοδό τους στο παιχνίδι και ο Αργεντινός μπήκε στο κατάλληλο σημείο του αγώνα, αφού δημιούργησε το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς, δικαιώνοντας τον Χενκ τεν Κάτε για την επιλογή. Επίσης, θα πρέπει να σταθούμε στην εξαιρετική εικόνα του Λουκά Βύντα στο κέντρο της άμυνας. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει στις 3 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι την πρώτη θέση προκειμένου να έχει καλύτερη -θεωρητικά- κλήρωση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην Αυστρία ανέβασε την ψυχολογία, ο Χενκ τεν Κάτε και οι παίκτες το πανηγύρισαν στα αποδυτήρια, αλλά ήδη την άφησαν πίσω τους, αφού στο μυαλό όλων βρίσκεται το κρίσιμο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Οι πράσινοι θέλουν κι εδώ το διπλό για να παραμείνουν στην κορυφή της Superleague αλλά και για να πάνε με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής.

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό



Ο Fernando Santos ανακοίνωσε μετά από το τέλος της σημερινής προπόνησης την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή για τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague εναντίον του Πανθρακικού. Σ' αυτή συμμετέχουν οι 18 παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Kresic, Κουτζαβασίλης, Abubakari, Cirillo, Garcia, Lino, Moon, Muslimovic, Savini, Sorlin, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι τραυματίες Χαλκιάς, Filomeno, Conceicao και ο Vladan Ivic λόγω του κατάγματος στη μύτη από το προηγούμενο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη. Αποφασίστηκε να μην ακολουθήσει την αποστολή, καθώς κρίθηκε επικίνδυνο να αγωνιστεί έστω και με προστατευτική μάσκα. Επίσης, αποκλείστηκε και ο Pablo Contreras εξαιτίας των πρόσφατων υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα της Χιλής.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ

Ο Pablo Contreras κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Χιλής για τους φιλικούς αγώνες εναντίον της Γερμανίας (14/11/2009) και της Σλοβακίας (17/11/2009) που θα διεξαχθούν σε Κολονία και Ζίλινα αντίστοιχα.

Στην εθνική ομάδα των Ελπίδων κλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές: Κουτζαβασίλης Φώτης, Κουτσιανικούλης Βασίλης και Παπάζογλου Αθανάσιος για τον αγώνα με την Πορτογαλία στο Φάρο στις 17/11/2009.

Ροναλντίνιο: "Εδώ μέχρι τα 40, όπως ο Μαλντίνι"



Ο Ροναλντίνιο της περυσινής σεζόν που το μεγαλύτερο διάστημα ήταν εκτός φόρμας (και... εντός αμείλικτης κριτικής από τα ιταλικά ΜΜΕ) αλλά και αυτός των πρώτων φετινών απογοητευτικών εμφανίσεων, φαίνεται πως είναι τώρα μία άσχημη ανάμνηση και τίποτα περισσότερο.

Το σύστημα που έχει υιοθετήσει ο Λεονάρντο με τους τρεις επιθετικούς συν την παρουσία του Ζέεντορφ στα χαφ έχει βγάλει μεγάλο ωφελημένο τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, ο οποίος με τον "αέρα" των τελευταίων εξαιρετικών εμφανίσεών του με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Αταλάντα και Πάρμα δηλώνει έτοιμος να "δέσει άγκυρα" στην ομάδα του Μιλάνου για πολλά χρόνια.

"Το νέο σύστημα δεν είναι καθόλου ριψοκίνδυνο. Χρειάζεται μόνο να τρέχουμε για να δίνουμε ένα χέρι βοηθείας, να συνεργαζόμαστε, διαφορετικά δεν λειτουργεί", ξεκαθάρισε ο Ροναλντίνιο σε συνέντευξή που παραχώρησε στην "Gazzetta dello Sport" (φώτο), ο οποίος μίλησε επίσης για τη μάχη του τίτλου αλλά και αρκετούς συμπατριώτες του.

"Δεν είναι αδύνατο να φτάσουμε την Ίντερ και αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο η Μίλαν μπορεί να μπει στην ιστορία. Ο Μέσι και ο Πάτο; Ο πρώτος είναι πολύ δυνατός, τον έχω δει να μεγαλώνει και είναι πολύ συμπαθητικός.

Ο δεύτερος, από την άλλη πλευρά, έχει τα πάντα για να γίνει ο νούμερο ένα. Με αυτόν και τον Τιάγκο Σίλβα μιλώ συχνά για την Εθνική Βραζιλίας: εάν παίζουμε καλά, θα συμπεριληφθούμε όλοι. Δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να δω το Μουντιάλ από την τηλεόραση".

Κληθείς δε να χαρακτηρίσει την μέχρι τώρα παρουσία του στους "ροσονέρι" αλλά και το πως αφουγκράζεται το μέλλον του στη Μίλαν, ο Ροναλντίνιο δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει κάτοικος Μιλάνου μέχρι να κλείσει τα 40 χρόνια, μιμούμενος το παράδειγμα του Πάολο Μαλντίνι.

"Σε σύγκριση με την πρώτη μου σεζόν στη Serie A, τώρα διασκεδάζω περισσότερο. Σκοράρω λίγο αλλά δίνω πολλές ασίστ και έτσι είναι καλά. Η Μίλαν είναι σαν μία οικογένεια: είναι ωραίο να έρχεσαι στο Μιλανέλο.

Το μέλλον; Δεν με ενδιαφέρει, θέλω να παίζω μπάλα. Μέχρι τα 40 μου χρόνια, όπως ακριβώς και ο Μαλντίνι. Και μακάρι για πάντα εδώ..."

Μπέκαμ: "Με σκοτώνει που αφήνω την οικογένειά μου"



"H σκέψη του να μείνω έξι μήνες χωρίς την οικογένειά μου με σκοτώνει". Τάδε έφη Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος με αυτή τη γλαφυρή φράση θέλησε να σχολιάσει την απόφασή του να αφήσει τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν στη Μίλαν για να έχει περισσότερες ελπίδες συμμετοχής στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010.

"Το πιο σκληρό πράγμα για μένα είναι που φεύγω και αφήνω την οικογένειά μου για έξι μήνες", ξεκαθάρισε ο Άγγλος διεθνής μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό “Fox Sports Radio”, και συνέχισε:

"Θα έρχονται να με βλέπουν μία φορά κάθε οκτώ εβδομάδες. Όποιος με γνωρίζει ξέρει ποια είναι τα συναισθήματά μου απέναντι στους γιους μου και στη σύζυγό μου και ξέρει ότι σιχαίνομαι να μένω μακριά τους.

Είναι ένα πράγμα που με σκοτώνει. Όμως πηγαίνω στην Ιταλία και δεν μπορώ να φέρω μαζί τους δικούς μου καθώς οι γιοι μου έχουν ήδη τακτοποιηθεί στο σχολείο και εγώ και η γυναίκα μου δεν θέλουμε να αλλάξουν περιβάλλον".

Όσο για την αιτία που τον ώθησε στο να πάρει αυτή την σημαντική απόφαση στη ζωή του, ο 34χρονος πρώην άσος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε για το όνειρο της συμμετοχής του με την Εθνική Αγγλίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι.

"Είναι το μοναδικό κίνητρο που με ωθεί να απομακρυνθώ από την οικογένειά μου. Δεν έχω την εγγύηση ότι θα συμπεριληφθώ στην αποστολή για τη Νότια Αφρική ούτε πηγαίνοντας να παίξω για τη Μίλαν, όμως πρέπει να κάνω ό,τι περνάει απο το χέρι μου για να έχω την ευκαιρία.

Η καριέρα μου ήταν όλη ένα ρωσικό βουνό και θα συνεχίσει να είναι έτσι για τους επόμενους έξι-οκτώ μήνες", κατέληξε χαρακτηριστικά ο 34χρονος σούπερ σταρ.

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΜΑΧO: Υπέγραψε στη Linz



Στη LASK Linz θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιούργκεν Μάχο. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας, που τον Μάρτιο του 2009 έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της πατρίδας του.


«Ανήκει στο δυναμικό μας πλέον και σίγουρα θα θωρακίσει την άμυνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του αυστριακού συλλόγου, Ματίας Χάμαν.

SKODA ΞΑΝΘΗ: «Θέλει να φύγει ο Ταϊντέρ»



Φευγάτος ο Ναμπίλ Ταϊντέρ. Όπως αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Τυνησίας, Ουμπέρτο Κουέλο στα ΜΜΕ της χώρας, ο διεθνής άσος ψάχνεται για να φύγει από τη Skoda Ξάνθη.

«Δεν παίζει πολύ με την Ξάνθη στην Ελλάδα και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κουέλο στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τυνησίας κόντρα στην Μοζαμβίκη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δεν αφήνει τον Εργοτέλη ο Παπουτσάκης



Με τους οργανωμένους οπαδούς του Εργοτέλη συναντήθηκε ο Απόστολός Παπουτσάκης και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον Εργοτέλη. Ο Πρόεδρος του συλλόγου της Κρήτης μίλησε στη «Λέσχη Φίλων "Ντάλτονς"» για τα όνειρα που έχει για την ομάδα και εκείνοι με τη σειρά τους του εξέφρασαν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους λέγοντας: «Πρόεδρε, σε στηρίζουμε και είμαστε μαζί σου. Πιστεύουμε ότι με την παρουσία σου στην ομάδα ο Εργοτέλης θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος στο μέλλον».

Ο ισχυρός άνδρας των Ηρακλειωτών απάντησε: «Θα συνεχίσω να ηγούμαι του συλλόγου και θα μείνω για πολλά χρόνια ακόμα. Μέχρι να κάνω το όραμά μου πραγματικότητα. Μη φοβάστε γιατί δεν πρόκειται να φύγω».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εργοτέλη απάντησε στο αίτημα των φιλάθλων για έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη και τους τόνισε πως πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη «πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να πιστέψουμε στη φετινή ομάδα, που είναι η καλύτερη όλων των εποχών».

Τέλος ο Παπουτσάκης για το νέο γήπεδο και το προπονητικό κέντρο είπε πως περιμένει τη συνάντηση με τον Δήμαρχο του Ηρακλείου για να υπάρξουν εξελίξεις.

Εντίνιο: «Να ξεπεράσω τα 12 γκολ με ΑΕΚ»



Ο Εντίνιο μπορεί ακόμη να μην έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη Μάλαγα, ωστόσο βάζει ψηλά τον πήχη. «Θέλω να ξεπεράσω τον αριθμό των 12 γκολ που πέτυχα πέρυσι με την ΑΕΚ», δήλωσε ο 27χρονος Πορτογάλος πρώην άσος της «Ένωσης».

Πάντως για να φτάσει στο στόχο του, έχει… πολύ δρόμο να διανύσει. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει μόλις μία φορά (στην εντός έδρας ήττα από την Αλμερία με 2-1), ενώ μετρά πέντε συμμετοχές-μόνο μία σαν βασικός-και συνολικά 207 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο στην Primera Division.

Εφεση από Ντινάμο, στο σκαμνί η Ρέιντζερς



Εφεση κατέθεσε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κατά της πρωτόδικης απόφασης της UEFA. Η ουκρανική ομάδα, είχε τιμωρηθεί από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία με αφαίρεση τριών βαθμών, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο ματς με την Τιμισοάρα την 1 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία που θα συνεδριάσει το πειθαρχικό της UEFA, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Από το «μάτι» της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, δεν ξέφυγε ούτε η Ρέιντζερς. Η σκοτσέζικη ομάδα απειλείται με τιμωρία, λόγω των επεισοδίων που έκαναν οι οπαδοί τους στο ματς με την Ουνιρέα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 12 Νοεμβρίου.

Μουν: «Δεν άρεσα στον Τεν Κάτε»



Παράπονα για τη συμπεριφορά του Χενκ Τεν Κάτε, αλλά και της διοίκησης του Παναθηναϊκού, εξέφρασε ο Μπράις Μουν με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Ο Νοτιοαφρικανός μπακ του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο Ολλανδός τεχνικός δεν τον ήθελε στην ομάδα, ενώ χαρακτήρισε χωρίς λογική την απόφαση να πάει δανεικός στον «δικέφαλο» παρότι υπήρχε καλή οικονομικά πρόταση από τη Γουέστ Χαμ.

Ερωτηθείς αν ο δανεισμός του σχετίζεται με το δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος στην πατρίδα του, απάντησε: «Όχι, δεν ήταν αυτός ο λόγος που δόθηκα δανεικός. Αντιθέτως, οι άνθρωποι του συλλόγου με στήριξαν πολύ μετά το δυστύχημα. Ο δανεισμός μου έγινε αποκλειστικά από το γεγονός ότι δεν άρεσα στον προπονητή.

Για το γεγονός πως η Γουέστ Χαμ τον ήθελε και έκανε πρόταση στον ΠΑΟ, σχολίασε πως: «Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω τη λογική με την οποία η διοίκηση αρνήθηκε να με παραχωρήσει με τα χρήματα που της πρόσφεραν. Και μετά από αυτό με έδωσαν δανεικό. Είναι τρελό».

Ράικαρντ: "Κοιτάμε τον Παναθηναϊκό"



Μία ακόμα επίδειξη ανωτερότητας από την Γαλατάσαράι στο Europa League, που επικράτησε εύκολα εκτός έδρας επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου με 3-0.

Οι παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, στην οποία ευελπιστούν να φθάσουν ως τον τελικό που θα διεξαχθεί στο Αμβούργο.

Ο Ολλανδός τεχνικός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τον στόχο της "Γαλατά", που δείχνει ικανή να εκπροσωπήσει την χώρα της για δεύτερη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2000, όταν είχε κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στην Κοπενγχάγη απέναντι στην Άρσεναλ.

Ο Φρανκ Ράικαρντ δεν σκέφτεται τόσο μακριά και κάνει πιο άμεσα σχέδια που αφορούν τον Παναθηναϊκό και την μεταξύ τους αναμέτρηση την επόμενη αγωνιστική του ομίλου, στο "Αλί Σαμί Γεν".

"Εξ αρχής ο πρόεδρος μού είχε πει πως στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτός είναι πάντα ο στόχος. Όμως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς που έρχεται ξεχωριστά, προκειμένου να ξεπερνάμε ένα εμπόδιο κάθε φορά. Άρα σκεφτόμαστε πρώτα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Διαθέτουμε ένα πολύ καλό σύνολο και ήμασταν άριστα προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, φτάνοντας στη νίκη που μας εξασφάλισε την πρόκριση", τόνισε ο Ράικαρντ.

Η Τσέλσι πουλάει το όνομα του «Στάμφορντ Μπριτζ»



Σε σκέψη πώλησης της ονοματοδοσίας του γηπέδου της έχει μπει η Τσέλσι. Όπως δήλωσε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ρον Γκουρλάι, το να δοθεί το όνομα σε χορηγό εταιρεία μόνο καλό έχει να κάνει.

«Το γήπεδο είναι κληρονομιά της ομάδας και με δεδομένο αυτό μπορούμε να διαπραγματευτούμε το όνομά», σχολίασε σχετικά ο αντικαταστάτης του Πίτερ Κένιον, εξηγώντας βέβαια πως οι λέξεις «Στάμφορντ Μπριτζ» θα παραμείνουν, απλά θα προστεθεί το όνομα του χορηγού.

Ο λόγος που η Τσέλσι θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, είναι γιατί θέλει να εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα και να κοντράρει ακόμα περισσότερο τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, που λόγω των μεγαλύτερων γηπέδων που έχουν, κερδίζουν περισσότερα.

ΠΑΟΚ: «Η Θύρα 4» σε τατουάζ



Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία πήρε ο σύνδεσμος φίλων του ΠΑΟΚ «Θύρα 4». Οι φίλοι του «δικεφάλου του Βορρά» σκέφτηκαν να κάνουν τατουάζ που θα συμβολίζει την αγάπη τους για την ομάδα με τα έσοδα να δίνονται σε συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, το τατουάζ θα είναι ένα αστέρι που στο κέντρο θα έχει το 4 και θα κοστίζει 60 ευρώ.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα ταμείο για να βοηθηθούν ΠΑΟΚτσήδες που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Για αυτή την πρωτοβουλία μίλησε στη «SportDay» ένας από τους φίλους του ΠΑΟΚ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωσή της, ο Γιώργος Μαυρίδης που είναι ιδιοκτήτης του tattoo studio, Τattooligans. «Το τατουάζ θα το έκαναν έτσι και αλλιώς τα παιδιά. Το κάνουν και πολλοί άλλοι εδώ και χρόνια. Σκεφτήκαμε λοιπόν τα χρήματα που θα δαπανούσαμε να συγκεντρωθούν σε ένα ταμείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για σοβαρές ανάγκες οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι υπεύθυνοι του συνδέσμου θα το διαχειρίζονται κι αυτοί θα κρίνουν πώς θα βοηθούν την κάθε φορά. Ολοι ξέρουν ότι πολλές φορές χρειάζονται βοήθεια κάποιοι φίλοι μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή σκεφτήκαμε αυτόν τον τρόπο για να σταθούμε κοντά τους. Στο μυαλό μας έχουμε και άλλες ανάλογες ενέργειες, που θα υλοποιήσουμε τους επόμενους μήνες».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:του Europa League



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
Άντερλεχτ - Τιμισοάρα 3-1 (30' Ματίας Σουάρες, 69' Μπουσουφά, 95' Λεγκεάρ / 51' Παρκς)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Άγιαξ 0-2 (14' Πάντελιτς, 45+1' Ντε Ζέοουβ)

2ος όμιλος
Σλάβια Πράγας - Βαλένθια 2-2 (79' Γιάντα, 82' Γκράιτσιαρ / 22' πέν. Χοακίν, 47' Μαντούρο)
Τζένοα - Λιλ 3-2 (14' Παλάσιο, 58' Κρέσπο, 93' Σκούλι / 76' Πιέρ-Ελέν Φρο / 84' Ζερβινιό)

3ος όμιλος
Αμβούργο - Σέλτικ 0-0
Ραπίντ Βιέννης - Χαποέλ Τελ-Αβίβ 0-3 (13' Γιαντίν, 65' Βερμούτ, 70' Νάτσο)

4ος όμιλος
Σπόρτινγκ - Βένσπιλς 1-1 (22' Κάρλος Σαλέιρο / 15' Τζαμπερίνι)
Χέερενφεεν - Χέρτα 2-3 (4' και 36' Μίχαλ Παπαδόπουλος / 21' και 52' Ντομοβτσίισκι, 91' Βίτσνιαρεκ)

5ος όμιλος
Ρόμα - Φούλαμ 2-1 (69' Τζον Άρσε Ρίισε, 76' Οκάκα Τσούκα / 19' πέν. Ντιομανσί Καμαρά)
Βασιλεία - ΤΣΚΚΑ Σόφιας 3-1 (35' Γκελαμπέρτ, 41' πέν. και 67' Φράι / 61' Γιάντσεβ)

6ος όμιλος
Ντιναμό Βουκουρεστίου - Γαλατάσαράι 0-3 (22' Κιούελ, 24' Νοντά, 56' Μεχμέτ Τοπάλ)
Στουρμ Γκρατς - Παναθηναϊκός 0-1 (70' Κατσουράνης)

7ος όμιλος
Λέφσκι Σόφιας - Σάλτζμπουργκ 0-1 (95' Σιέμπερ)
Βιγιαρεάλ - Λάτσιο 4-1 (2' Νιλμάρ, 13' Κάνι, 15' πέν. Πιρές, 82' πέν. Τζουζέπε Ρόσι / 72' Σάρατε)

8ος όμιλος
Τβέντε - Σερίφ 2-1 (8' και 89' Στοτς / 68' πέν. Τιοτέ)
Φενέρμπαχτσε - Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1 (15' Αντρέ Σάντος, 51' Μπίλιτσα, 67' Άλεξ / 37' Παντελής Καπετάνος)

9ος όμιλος
ΑΕΚ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2-2 (1' Μπλάνκο, 37' Μαντούκα / 17' Ροντιόνοβ, 26' Βολόντκο)
Έβερτον - Μπενφίκα 0-2 (63' Σαβιόλα, 76' Όσκαρ Καρντόσο)

10ος όμιλος
Τουλούζ - Σαχτάρ 0-2 (50' Λουΐζ Αντριάνο, 64' Γκάι)
Παρτίζαν - Μπριζ 2-3 (52' Λιάιτς, 64' Ουάσινγκτον / 28' Πέρισιτς, 36' και 57' Κουεμάχα, 74' Οντζιντζά-Οφοέ)

11ος όμιλος
Κοπεγχάγη - Αϊντχόφεν 1-1 (40' πέν. Γκρόνκιερ / 72' Ντζσούντζσακ)
Κλουζ - Σπάρτα Πράγας 1-2 (25' Κλουζ / 6' και 13' Χολέντα)

12ος όμιλος
Βέρντερ - Αούστρια Βιέννης 2-0 (81' Μπορόβσκι, 84' Ούγκο Αλμέιδα)
Νασιονάλ - Μπιλμπάο 1-1 (64' πέν. Έντγκαρ / 85' πέν. Ετσεμπερία)

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός: 80-70


Το ξεκίνημα του "τριφυλλιού" στο ματς ήταν ιδανικό αφού με πιεστική άμυνα και σωστή κυκλοφορία έφτασε σε διψήφια διαφορά πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, δείχνοντας το καλό πρόσωπο που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα ματς.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι -προς το χειρότερο- κάτι που δεν άφησε να πάει χαμένο η Ρεάλ. Η "Βασίλισσα" έκσνε σερί 20-0 και από το -9 προηγήθηκε με 32-23. Αυτό το διάστημα αποδείχθηκε τελικά ότι κόστισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη, αφού ότι κι αν δοκίμασε στη συνέχεια ο Ομπράντοβιτς δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά λάθη, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, γεγονός που εκμεταλλέυθηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι τιμώρησαν με αιφνιδιασμούς και αρκετά τρίποντα.

Για την ελληνική ομάδα κορυφαίος ήταν ο Πέκοβιτς με 22 πόντους, ενώ ο Νίκολας την κράτησε στην τρίτη περίοδο, σημειώνοντας συνολικά 16. Από την πλευρά της Ρεάλ ο Καουκένας είχε 17 πόντους, ο Λαβρίνοβιτς 15 και ο Γιούλ 12.

Ο αγώνας
Καλά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με υπεροπλία στα ριμπάουντ και δύο ασίστ του Σπανούλη σε Φώτση και Πέκοβιτς που έκαναν το 4-2 (ενδιάμεσα σκόραρε ο Λαβρίνοβιτς). Ο Έλληνας γκαρντ έκανε με βολές το 2-6 αναγκάζοντας τον Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ πολύ νωρίς, 3 λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Ο Χάνσεν μείωσε σε 5-6 αλλά το "τριφύλλι" δεν σταμάτησε εκεί αφού με την καλή του άμυνα κατάφερε να αποσυντονίσει τη Ρεάλ και να ανεβάσει τη διαφορά στους 6 (5-11), με τον Διαμαντίδη να σκοράρει για 3. Έχοντας περάσει στο παρκέ τους Σερμαντίνι και Τέπιτς, ο Ομπράντοβιτς είδε την ομάδα του να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και να φτάνει σε διψήφια διαφορά χάρη στην καλή κυκλοφορία (9-19 με τον Φώτση). Οι "Μαδριλένοι" κατάφεραν να μειώσουν στους 9 (12-21) με τη λήξη του δεκαλέπτου, ενώ νωρίτερα είχε σκοράρει ο Τέπιτς.

Το "μπλακ-άουτ" των Πρωταθλητών
Με γρήγορο καλάθι από τον Πέκοβιτς ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός, αλλά από εκείνο το σημείο έπαθε "μπλακ-άουτ" και η διαφορά άρχισε να πέφτει. Ο Λαβρίνοβιτς ξεκίνησε το επιμέρους 12-0 για τους γηπεδούχους, ο Ομπράντοβιτς δεν το διέκοψε με κάποιο τάιμ άουτ και η Ρεάλ έφτασε στο προβάδισμα -για πρώτη φορά στο ματς- με 24-23.

Ο "Ζοτς" κάλεσε τελικά τους παίκτες κοντά του, αλλά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα αφού το σερί της ομάδας του Μεσίνα έφτασε το 20-0, πριν ο Σερμαντίνι το σπάσει με 2 βολές με λιγότερο από 2 λεπτά για το ημίχρονο. Τους πόντους του Γεωργιανού διαδέχθηκε μία καλή άμυνα κι ένα τρίποντο του Νίκολας που μείωσε σε 32-28, αλλά ένα λάθος στην επίθεση κι ένα στην άμυνα οδήγησαν τον Λαβρίνοβιτς στις βολές για να διαμορφώσει το 34-28 του ημιχρόνου.

Ρεάλ εναντίον Νίκολας
Ζεστοί ξεκίνησαν οι Νίκολας και Πέκοβιτς στο δεύτερο μέρος. Ο Μαυροβούνιος αρχικά μείωσε στους 3 με γκολ φάουλ (36-33) και στη συνέχεια ο Αμερικάνος επανέλαβε το κατόρθωμα του συμπαίκτη του (38-36) συμπληρώνοντας 5 πόντους στην τρίτη περίοδο. Ο Ομπράντοβιτς επιστράτευσε και ζώνη αλλά ο Πριτζόνι την τιμώρησε με 8 πόντους ανεβάζοντας εκ νέου το προβάδισμα της Ρεάλ στους 9 (46-37).

Ο Νίκολας προσπαθούσε αλλά οι Ισπανοί ήταν ζεστοί από τα 6.25 κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Βελίτσκοβιτς και Καουκένας να διαμορφώσουν το 54-42 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση. Η απάντηση ήρθε από τις συνεργασίες Διαμαντίδη-Πέκοβιτς (βολή του ψηλού-τρίποντο του Έλληνα πλέι μέικερ) και η ελληνική ομάδα μείωσε στους 8 (54-46).

Ακόμα ένα τρίποντο του Νίκολας κράτησε κοντά τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μπούλοκ σκόραρε με τη σειρά του για 3, πριν ο γκαρντ των φιλοξενούμενων συμπληρώσει 13 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και διαμορφώσει το 59-51 σκορ με το οποίο τελείωσε η περίοδος.

Η προσπάθεια του Πέκοβιτς και η πρώτη ήττα
Ο Πέκοβιτς μείωσε στους 6 (59-53) αλλά ο Μπούλοκ ήταν ζεστός και τη βοήθεια του Καουκένας ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο (63-53). Βλέποντας τη Ρεάλ να έχει τον έλεγχο και το σχήμα του να μην αποδίδει, ο Ομπράντοβιτς απέσυρε τον Περπέρογλου που ήταν εκτός ρυθμού και πέρασε πολύ κοντό σχήμα στο παρκέ.

Σπανούλης και Πέκοβιτς έκαναν ένα 0-5 μειώνοντας σε 68-61 αλλά ο Πριτζόνι με το τρίτο του τρίποντο στο ματς έφερε ξανά σε διψήφια πρωτοπορία την ομάδα του 4' και 40'' πριν το τέλος. Ο Πέκοβιτς πάλευε με τα θηρία αλλά τα τρίποντα συνεχίζονταν για τη Ρεάλ που έβρισκε τους τρόπους να διασπά την άμυνα. Όταν ο Βελίτσκοβιτς έκανε το 76-65 με λιγότερο από 3 λεπτά να απομένουν, φάνηκε ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο να γυρίσει.

Το κοντό σχήμα αποσύρθηκε αλλά δεν άλλαξε κάτι αφού ο ζεστός Καουκένας φρόντισε να διατηρήσει τη διαφορά για τη Ρεάλ που έφτασε στη νίκη με 80-70 (μείωσε ο Φώτσης στην εκπνοή με τρίποντο).

Tα δεκάλεπτα: 12-21, 34-28, 59-51, 80-70

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ρεάλ (Μεσίνα): Πριτζόνι 11 (3), Χάνσεν 3 (1), Λαβρίνοβιτς 15, Καουκένας 17 (1), Βελίτσκοβιτς 7 (1), Γκαρμπαχόσα 6 (1), Βιδάλ, Μπούλοκ 9 (1), Γιούλ 12 (2)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (1), Σπανούλης 4, Περπέρογλου, Φώτσης 8 (2), Γκολέματς, Νίκολας 16 (4), Διαμαντίδης 7 (2), Πέκοβιτς 22, Καλάθης 1, Σερμαντίνι 6

Europa League, ΑΕΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2


Η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ-ρεκόρ στα 14 δευτερόλεπτα αλλά στη συνέχεια παρουσίασε ένα από τα χειρότερα πρόσωπα της φετινής σεζόν και δέχθηκε δύο τέρματα σε οκτώ λεπτά. Ο Μαντούκα έκανε το 2-2 πριν το ημίχρονο, με την Ένωση να μεταμορφώνεται στην επανάληψη, να χάνει σωρεία ευκαιριών, να έχει τρία δοκάρια αλλά να μένει στο "Χ" με τους Λευκορώσους.
Πάντως, ακόμα και με αυτό το αποτέλεσμα, ο "Δικέφαλος" ελπίζει σε πρόκριση, αρκεί να νικήσει την Εβερτον στην επόμενη αγωνιστική. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 1΄ και ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 38΄ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τους Λευκορώσους σκόραραν οι Ροντιόνοφ (17΄), Βολόντκο (34΄). Η ΜΠΑΤΕ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 75΄, λόγω αποβολής του Σιτόφ.

Ιδανικό ξεκίνημα με Μπλάνκο

Όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξηγούσε τον Λύσανδρο Γεωργαμνλή πως σκέφτεται το ξεκίνημα τις αναμέτρησης δεν φανταζόταν σε καμία περίπτωση αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ. Πριν καλά-καλά οι λιγοστοί φίλοι της ΑΕΚ καθίσουν στις θέσεις τους ο Ισμαέλ Μπλάνκο πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στο Europa League.

Ο Αργεντινός επιθετικός βρήκε δίχτυα 14 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, γράφοντας το ιδανικότερο σενάριο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί για την Ένωση. Ο Ζορό δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Νέμεθ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βερέμκο.

Το αφάνταστα γρήγορο γκολ της ΑΕΚ θα περίμενε κανείς πως θα έδιωχνε το άγχος από τους κιτρινόμαυρους και θα τους βοηθούσε να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο παίρνοντας παράλληλα τη νίκη. Αντί γι αυτό όμως οι γηπεδούχοι επέλεξαν να εξαφανιστούν από το γήπεδο.

Χειρότερα δεν γίνεται

Οι παίκτες της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μπορεί να αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο τέρμα του Μπλάνκο αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να συνέλθουν πολύ γρήγορα και να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή. Για να γίνει βέβαια αυτό και μάλιστα στον βαθμό που έγινε έπρεπε να βάλει το χεράκι της και η ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς σταμάτησαν να τρέχουν, έχασαν τις θέσεις τους στο γήπεδο και ξεκίνησαν διαγωνισμό ατομικών λαθών. Ο Ενσαλίβα με τον Καφέ δεν υπήρχαν στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η Ένωση να κοπεί στα δύο και η άμυνα να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Οι Λευκορώσοι δεν άργησαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσια μόλις στο 17ο λεπτό. Ο Ενσαλίβα έκανε το λάθος στην μεσαία γραμμή και ο Ροντιόνοφ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική κάθετη πάσα που διέσπασε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ένωσης, πλασάροντας πάνω από τον Σάχα για το 1-1.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο χορτάρι του ΟΑΚΑ ήταν το λιγότερο κακή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ολική ανατροπή του σκορ με τους παίκτες της ΜΠΑΤΕ να κάνουν ότι θέλουν χωρίς καμία κιτρινόμαυρη αντίσταση.

Στο 25’ ο Σάχα βγήκε κοντά στο σημείο του κόρνερ για να απομακρύνει την μπάλα, η οποία όμως δεν πήρε ύψος, έφτασε στον Βολόντκο που έκανε το κοντρόλ λίγα μέτρα κάτω από το κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια με ένα καταπληκτικό, "καλοζυγισμένο" σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μαντούκα έδωσε τη λύση

Η ΑΕΚ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο εκνευρίζοντας όσους την έβλεπαν είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση. Τα παιδικά λάθη διαδεχόταν το ένα το άλλο σε βαθμό που οι απουσίες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εικόνα της Ένωσης.

Παρ όλα αυτά ο Μαντούκα κατάφερε με μία εξαιρετική κεφαλιά να φέρει και πάλι το παιχνίδια στα ίσια στο 38ο λεπτό δίνοντας ελπίδες για την συνέχεια ΑΝ η ΑΕΚ άλλαζε προς το καλύτερο. Ο Βραζιλιάνος πετάχτηκε και βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στο φάουλ που εκτέλεσε ο Σκόκο και έκανε το 2-2 πριν το ημίχρονο.