Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Παναθηναϊκός: Νίκη ψυχολογίας

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στους 32 του Europa League με το 0-1 στο Γκρατς και χρειάζεται πλέον ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια με Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη και Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ για να σφραγίσει το εισιτήριο.

Ο Κώστας Κατσουράνης έκανε και πάλι τη διαφορά για το τριφύλλι (πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις με 8 γκολ, 6 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη) αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια.

Οι πράσινοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το διπλό στην Αυστρία, δημιούργησαν φάσεις και εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Οι Σωτήρης Νίνης και Σεμπάστιαν Λέτο ανέβασαν την ομάδα με την είσοδό τους στο παιχνίδι και ο Αργεντινός μπήκε στο κατάλληλο σημείο του αγώνα, αφού δημιούργησε το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς, δικαιώνοντας τον Χενκ τεν Κάτε για την επιλογή. Επίσης, θα πρέπει να σταθούμε στην εξαιρετική εικόνα του Λουκά Βύντα στο κέντρο της άμυνας. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει στις 3 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι την πρώτη θέση προκειμένου να έχει καλύτερη -θεωρητικά- κλήρωση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην Αυστρία ανέβασε την ψυχολογία, ο Χενκ τεν Κάτε και οι παίκτες το πανηγύρισαν στα αποδυτήρια, αλλά ήδη την άφησαν πίσω τους, αφού στο μυαλό όλων βρίσκεται το κρίσιμο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Οι πράσινοι θέλουν κι εδώ το διπλό για να παραμείνουν στην κορυφή της Superleague αλλά και για να πάνε με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: