Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κάντε… απονομή στη Ζενίτ!! (video)

Πώς να χάσει και αυτό το πρωτάθλημα; Η Ζενίτ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Τέρεκ Γκρόζνι (2-1) και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος έχει αφήσει… σκόνη πίσω της.

Κάντε… απονομή στη Ζενίτ (video)
Ούτε σήμερα σταμάτησε το... τρένο της Ζενίτ! Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης αν και βρέθηκε να χάνει, ανέτρεψε την κατάσταση κι έφυγε με διπλό απ' την έδρα της Τέρεκ Γκρόζνι (2-1) για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και κάπως έτσι, οκτώ «στροφές» πριν το φινάλε η ομάδα του Βίλας-Μπόας έχει ξεφύγει δέκα βαθμούς απ' τη δεύτερη Κράσνονταρ ή στο χειρότερο οκτώ απ' την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εφόσον οι πρωτευουσιάνοι επικρατήσουν της Ντιναμό.

Στο αποψινό παιχνίδι, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που... άνοιξαν τον χορό με τον Σεμένοφ στο 17'. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σάτοφ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, προτού εν τέλει ο Ροντόν με ακόμα ένα φετινό του τέρμα, χαρίσει και τη νίκη στη Ζενίτ που... δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος για να χαθεί ο τίτλος.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπατίστα: «Τελικός»

Χωρίς πολλά λόγια και αισιόδοξος για το διπλό επί του Ερυθρού Αστέρα εμφανίστηκε ο Εστέμπαν Μπατίστα, κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για Σερβία. Τι είπε για τον... Μαριάνοβιτς.

Μπατίστα: «Τελικός»
Μόνο το διπλό-πρόκρισης επί του Ερυθρού Αστέρα έχει στο μυαλό του ο Εστέμπαν Μπατίστα που αναφέρθηκε και στην προσωπική του «μονομαχία» με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

«Είναι ένας τελικός για εμάς και ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουμε το στόχο μας. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει να χάσει, ούτε και να κερδίσει τίποτα. Ξέρουμε, όμως, πως είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για εκείνους».

Ερωτηθείς για τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που θα κληθεί να αντιμετωπίσει: «Προσωπικά είμαι έτοιμος να σπρώξω Μαριάνοβιτς έξω από τη ρακέτα. Δεν είναι, όμως, μόνο δικό μου θέμα η αντιμετώπισή του. Απαιτείται ομαδική δουλειά στην άμυνα. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον Μαριάνοβιτς και τους υπόλοιπους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα. Επαναλαμβάνω ότι είναι ένας τελικός για εμάς αφού αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να κερδίσουμε. Εκεί είναι και η μοναδική μας συγκέντρωση αυτή τη στιγμή». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντε Μπιάζι στο gazzetta.gr: «Δεν είμαι ήρωας αλλά ένας απλός άνθρωπος»

Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάζι μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για το όνειρο του Euro 2016, τον φίλο του Ρανιέρι, τον Κάτσε, την Εθνική Ελλάδας αλλά και την αδικία της UEFA.  
Ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι προσελήφθη από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας τον Δεκέμβριο του 2012. Ότι δεν κατάφεραν την προηγούμενη δεκαετία οι προκάτοχοι του, Ντοσένα, Μπρίγκελ, Μπάριτς, Χάαν και Κούζε πέτυχε ο πρώην προπονητής της Ουντινέζε.
Με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να βγάλει από την ανυποληψία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας.
Όχι μόνο δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο αλλά το τοποθέτησε στις ράγες με προορισμό την Γαλλία και το Euro 2016 γράφοντας την δική του ιστορία.
Ο 58χρονος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα στο ποδόσφαιρο της Αλβανίας διατηρώντας αν μη τι άλλο χαμηλούς τόνους. Πρωταρχικό μέλημα του Ντι Μπιάζι ήταν να αλλάξει την νοοτροπία των Αλβανών διεθνών.

«Ήταν δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης των παικτών. Δουλέψαμε πολύ προσπαθώντας να βρούμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να στελεχώσουν την Εθνική Αλβανίας από το εξωτερικό.
Έχω την δική μου μέθοδο δίνοντας σημασία ακόμα και στη λεπτομέρεια προκειμένου να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», τονίζει ο Τζιάνι Ντε Μπιάζει στο gazzetta.gr και προσθέτει:
«Δεν έχουμε κάποιο μυστικό. Χρειάζεσαι καλούς παίκτες και σωστή νοοτροπία για να πετύχεις. Δουλεύουμε όλοι μαζί σκληρά για να μπορέσουμε να διακριθούμε».
Η Αλβανία με εξαίρεση το ματς με την Σερβία, όπου οι UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει και τις δύο ομάδες δεν έχει υποστεί ήττα στο πλαίσιο του 9ου ομίλου των Προκριματικών για το Euro 2016. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός εξακολουθεί να πιστεύει πως η πρόκριση είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
«Ναι, πιστεύω πως είναι δύσκολο. Έχουμε πετύχει κάποιες σημαντικές νίκες, όμως χρειαζόμαστε θετικά σκορ απέναντι σε ομάδες όπως η Δανία και η Πορτογαλία».

Ο άλλοτε τεχνικός της Λεβάντε, θεωρεί πως η Αλβανία αδικήθηκε κατάφωρα από την UEFA σε ότι αφορά την αφαίρεση βαθμών στο ματς με την Σερβία.
«Νομίζω πως ήταν μία άδικη απόφαση. Δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα. Πριν από την σύρραξη με το ελικοπτεράκι, οι Σέρβοι πετούσαν φωτοβολίες, πέτρες και άναβαν φωτιές στο γήπεδο. Η Αλβανία όμως είναι μικρή χώρα και την τιμώρησαν».
Ο Ντε Μπιάζι στο τελευταίο ματς της Αλβανίας απέναντι στην Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τον Έργκους Κάτσε, ωστόσο δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τον αμυντικό χαφ του ΠΑΟΚ.

«Έχουμε δημιουργήσει μία ισορροπία στην ενδεκάδα της Εθνικής Αλβανία με συνέπεια να μην αγωνιστεί ο Κάτσε.
Θεωρώ ωστόσο πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικός για την Εθνική Αλβανίας και εξαιρετικός για την ηλικία του. Πιστεύω μπορεί να κάνει καριέρα».
Ο πεπειραμένος προπονητής κατέθεσε την άποψη του και για την Εθνική Ελλάδας αναφερόμενος και στον φίλο του, Κλάουντιο Ρανιέρι.
«Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας. Ο φίλος μου, ο Κλάουντιο Ρανιέρι αντιμετώπισε πολλά πολλά προβλήματα.
Ελπίζω, παρότι είναι δύσκολο πως η Ελλάδα θα βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Είναι μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Ποτέ μη λες ποτέ».

Πριν από λίγες μέρες η αλβανική κυβέρνηση σε μία τιμητική κίνηση χορήγησε αλβανικό διαβατήριο στον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Ντε Μπιάζι στη γειτονική χώρα κυριολεκτικά λατρεύεται σαν ήρωας.
«Δεν είμαι ήρωας. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του με σοβαρότητας. Είναι τιμή μου το γεγονός πως απέκτησα την αλβανική υπηκόοτητα και θα παλέψουμε για το καλύτερο».  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αντιπρόταση Πηλαδάκη για το AEL FC ARENA!!

Αντιπρόταση ως προς την παραχώρηση του AEL FC ARENA, κατέθεσε στην ΠΑΕ ΑΕΛ η "Γήπεδο Λάρισας Α.Ε."
Στην κατάθεση νέας πρότασης απάντησε από την πλευρά της στην ΠΑΕ ΑΕΛ η "Γήπεδο Λάρισας Α.Ε." συμφερόντων Κώστα Πηλάδακη. Μέσω αυτής η εν λόγω εταιρία ζητά την καταβολή του 50% των λειτουργικών στο ποσό το οποίο οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει , αλλά και το υπόλοιπο ποσό που θα προκύψει με βάση τα εισιτήρια κάθε αγώνα αλλά και την εκκαθάριση που θα γίνει έπειτα από έλεγχο εγκυρότητας αυτής.
Αναλυτικά η αντιπρόταση:
«Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.
Τα τελεσίγραφα δεν αποτελούν μέρος λύσης σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Παρόλα αυτά η Γήπεδο Α.Ε. για την παραχώρηση του ΑΕL FC ARENA επιθυμεί την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του κ. Πηλαδάκη και του κ. Πλεξίδα η οποία επήλθε μετά από πρόταση του κ Πλεξίδα.
Η Γήπεδο Α.Ε. πιστεύοντας στην παρουσία του φίλαθλου κόσμου της ομάδας και την δυναμική του θέλει την καταβολή του 50% των λειτουργικών της στο ποσό που έχει συμφωνηθεί και το υπόλοιπο ποσό που θα προκύψει βάση εισιτήριων αγώνα μέσω εκκαθάρισης μετά από έλεγχο εγκυρότητας αυτής».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οταν η Τουρκία... σείστηκε από τα στημένα!!

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Κορέα για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το gazzetta.gr θυμάται το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Τουρκία!
3 Ιουλίου 2011, Σεισμός στο τουρκικό ποδόσφαιρο! Η αστυνομία της χώρας προχωρά στη σύλληψη 40 υπόπτων με τις κατηγορίες σύστασης και συμμετοχής σε στημένα παιχνίδια. Το βάρος έπεσε στην πρωταθλήτρια, Φενέρμπαχτσε και οι Αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρο, Αζίζ Γιλντιρίμ, τον αντιπρόεδρο, Σεκίπ Μοστούρογλου, αλλά και μέλη της διοίκησης. Τράμπζονσπορ, Μπεσίκτας και Σίβασπορ εμπλέκονται στο σκάνδαλο, όμως οι περισσότερες κατηγορίες αφορούν τον ισχυρό άνδρα της Φενέρ. 
«Από το πρωί διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης σε πολλές ομάδες. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, συνελήφθη μαζί με άλλους παράγοντες ομάδων στο πλαίσιο των ερευνών της εισαγγελίας. Η Φενέρμπαχτσε έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πιστεύουμε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο της και θα φανούν τα πραγματικά περιστατικά. Η ένδοξη και η λαμπρή ιστορία έχουν αποδείξει πως η ομάδα δεν συμμετείχε ποτέ σε άνομες πράξεις», ανέφερε η ανακοίνωση της Φενέρ.
Από τις... δαγκάνες των Αρχών δεν ξέφυγαν και ποδοσφαιριστές, καθώς συνελήφθησαν οι Ουμίτ Καράν (αθλητικός διευθυντής της Εσκισεχίσπορ) Σερκάν Καλίκ (Γκεντσελερμπιρλίγκι), Κορτσάν Σελικάι, Μεχμέτ Γιλντίζ και Σερζέρ Οζτούρκ.  Ο τελευταίος που συνέλαβε η αστυνομία ήταν ο Εμανουέλ Εμενίκε, o οποίος είχε καταφέρει λίγες ημέρες πριν να πάρει μεταγραφή στη Φενέρ από την Καραμπούκσπορ.
Στα κεντρικά της αστυνομίας βρέθηκαν  ο αντιπρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Νεβζάτ Σακάρ και ο πρόεδρος της Σίβασπορ, Μαϊνούν Οντιακμάζ. 
Αναλυτικά η λίστα των συλληφθέντων
Αζίζ Γιλντιρίμ (Πρόεδρος Φενέρ)
Σεκίπ Μοστούρογλου (Αντιπρόεδρος Φενέρ)
Μαϊνούν Οντικμαζ (Πρόεδρος Σίβασπορ)
Ταμίρ Γελκοβάν (Εκτ. Διευθυντής Φενέρ)
Κορτσάν Σεκάι (Παίκτης Σίβασπορ)
Αμπουραμάν Γιακούς (Πρώην πρόεδρος της Ντιγιαρμπακίρ)
Μπουλέντ Οιγκούν (Τεχν. Διευθ. Εσκισεχίρ)
Ουμίτ Καράν (Αθλ. Διευθ. Εσκισεχίρ)
Μεχμέτ Γιλντίζ (Παίκτης Εσκισεχίρ)
Μαχμούτ Μποζ (Παίκτης Γκεντσλερμπιρλιγκι)
Σεζέρ Οζτούρκ (Παίκτης Φενέρμπαχτσε)
Εμενίκε (Παίκτης Φενέρμπαχτσε)
Σερκάν Καλίκ (Τούρκος με γερμανική υπηκοότητα)
Ομέρ Ολκού (Γκιρενσπορ)
Λεβέν Ερίς (Τεχν. Διευθ. Άδανασπορ)
Σερντάρ Μπερκίν (Αθλ. Διευθ. Άδανασπορ)
Βολκάν Μπαχτσεκαπιλι (Ανιψιός τους Εμρέ Μπελόζογλου)
Ερνάν Ερτάς (Μάνατζερ Αλτάι)
Ταρίκ Οζερτέμ (Μάνατζερ)
Μπεσίρ Ακάρ (Αντιπρόεδρος της Μερσίν)
Μουράτ Τανίς (Αντιπρόεδρος της Μερσίν)
Οζντέν Αρσλάν (Μάνατζερ)
10 Ιουλίου 2011: Ο πρόεδρος της Φενέρ και μεγαλοεργολάβος θεωρήθηκε ως ένας από τους εγκεφάλους της συμμορίας που έστηνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια τον τελευταίο χρόνο και ήταν ο 26ος που προφυλακίστηκε. Η προφυλάκιση του Γιλντιρίμ ήταν αναμενόμενη για τους περισσότερους,  από τη στιγμή που το πρότεινε ο εισαγγελέας. Οσον αφορά την Φενέρμπαχτσε, δημοσιοποιήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ μελών της ομάδας, αλλά και τους ίδιου του προέδρου, που μιλούσαν για «σίγουρα» αποτελέσματα. 
Σοκαρισμένοι στη Φενέρ από την ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο, Γιλντιρίμ, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο με δυο βαριές κατηγορίες. Για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έφαγε 2 χρόνια και έξι μήνες, ενώ για τη στημένα ματς 3 χρόνια και εννέα μήνες. Ποια ήταν αυτά;

Φενέρμπαχτσε - Καραμπούκσπορ
Φενέρμπαχτσε - Ανκαραγκουτσού
Φενέρμπαχτσε - Σίβασπορ
Φενέρμπαχτσε - Τράμπζονσπορ
Φενέρμπαχτσε - ΙΒΒ
 

«Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί να με χρησιμοποιήσει ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα βρώμικα παιχνίδια τους. Ακόμα και αν αποφασίσετε να μου κλείσετε το στόμα, τα τελευταία μου λόγια θα είναι Φενέρμπαχτσε, θέλω την ελευθερία μου!»  τόνισε ο πρόεδρος της.
To πρώτo ματς που είδε το φως της δημοσιότητας ως στημένο ήταν το Σιβασπόρ-Φενέρπαχτσε. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Τουρκίας με τη Φενέρ να θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει το τρόπαιο. Νίκη με 4-3 και και τίτλος!
Η Φενέρ κέρδισε τα 18 από τα 19 τελευταία της παιχνίδια της περιόδου και μάλιστα υπήρχαν ομολογίες προς τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας ότι «ξέραμε τα αποτελέσματα των 5 τελευταίων αγώνων της Φενέρ!».
Σημεία - κλειδιά της υπόθεσης
Η Αστυνομία της Πόλης άρχισε να ερευνά την υπόθεση στις 7 Νοεμβρίου του 2009, δύο χρόνια πριν πάει στο 11ο Γραφείο του Ανώτατου Ποινικού Δικαστήριο. Έγινε έρευνα για τέσσερις ανθρώπους και τις συνομιλίες που είχαν για στήσιμο αγώνων. Ένας εξ αυτών ήταν συγγενής του Αζίζ Γιλντιρίμ.
Το 2011 διαπιστώθηκε και με αποδείξεις η σύσταση οργάνωσης που έστηνε αγώνες. Ο Γιλντιμίρ συνδέθηκε άμεσα με τέσσερα στημένα ματς: Φενέρ - Ισταμπούλ (1 Μαϊου του 2011), Καραμπουκσπόρ - Φενέρ (8 Μαϊου του 2011), Φενέρ - Ανκαραγκουτσού (15 Μαϊου του 2011) και Σίβασπορ - Φενέρ (22 Μαϊου του 2011). Επίσης υπήρχαν ενδείξεις παράνομου στοιχηματισμού και άλλων σοβαρών παρατυπιών και παρανομιών που είχαν σχέση με τον Γιλντιρίμ για άλλα εννέα παιχνίδια.
To... λεξιλόγιο
Η τουρκική αστυνομία έχει στην κατοχή της και παρουσίασε στο Δικαστήριο 1.028 μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αναφέρονταν στο στήσιμο 13 αναμετρήσεων. Μαλιστα, οι 103 από αυτές αφορούσαν τον 60χρονο Γιλντιρίμ και αποκαλύπτουν πώς στήνονταν κάποιοι «δύσκολοι» αγώνες, αλλά και τις χρήματα έπαιρνε ο διαιτητής.
Μάλιστα, το λεξιλόγιο ήταν... παραπλανητικό και όταν αναφέρονταν σε κάποιο ματς που δεν είχε διεξαχθεί, οι συνομιλίες γίνονταν ως εξής: «τα σπίτια που ακόμη είναι υπό κατασκευή». Οι παίκτες ήταν οι... κατσίκες που βγήκαν για βοσκή, ενώ όπου χρειαζόταν περισσότερη προσπάθεια ανέφεραν «Οργώστε, φυτέψτε και μετά σπείρετε». Το τελευταίο συνθηματικό ήταν αυτό που φέρεται να τους... πρόδωσε, αφού μιλούσαν για σπορά σε ακατάλληλη περίοδο. Στο κατηγορητήριο γνωστοποιήθηκε πως η οργάνωση ήξερε ποιοι ποδοσφαιριστές ήταν... εύκολοι για συνεργασία, αλλά και ποιοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.
Ο Γκέγκντενιζ Καραντενίζ πήρε 100.000 δολάρια από τον Γιλντιρίμ ως... δώρο, ενώ με 129.300 δολάρια πληρώθηκε ο Ιμπραήμ Ακίμ! «Αργά ή γρήγορα, όλες οι ομάδες στην Τουρκία παίζουν στημένα παιχνίδια» ήταν η τοποθέτηση του σχολιαστή, Μπαγκίς Ερτεν, δήλωση που τα λέει όλα...
Φυλάκιση, αλλά...
Βαριά ήταν η «καμπάνα» των τουρκικών Αρχών, που κάθε άλλο παρά χαρίστηκαν στον ισχυρό άνδρα των «καναρινιών». Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων κλήθηκε να εκτίσει ο Γιλντιρίμ, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 1,3 εκ. λιρών (περίπου 700.000 ευρώ), καθώς επίσης του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα στην Φενέρ.
Η τουρκική ομοσπονδία δεν καταδίκασε κάποια από τις 16 ομάδες που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, η συγκεκριμένη υπόθεση πήγε στα πολιτικά δικαστήρια, όπου και ο πρόεδρος των δευτεραθλητών Τουρκίας κρίθηκε προφυλακιστέος.  Παράλληλα τρία χρόνια κι ένας μήνας φυλάκισης επιβλήθηκε στο στέλεχος της Φενέρ, Ιλχάν Εκσίογλου, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ένας χρόνος και τρεις μήνες στον πρώην παράγοντα της Μπεσίκτας, Σερνάρ Ανταλί. Στον αντίποδα, αθώος κρίθηκε ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Σεντρί Σενέρ.
Ο Γιλντιρίμ ξέτισε τον έναν χρόνο και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση. Βέβαια, οι πρώτοι μήνες στη φυλακή ήταν βασανιστικοί, με τον πρόεδρο της Φενέρ να επισκέπτεται διαρκώς τα νοσοκομείο, ενώ υποβλήθηκε σε αγγειοχειρουργική επέμβαση. 
Στις 17 Ιανουαρίου 2013, λοιπόν, κι ενώ ο Γιλντιρίμ βρισκόταν στη Γαλλία για διακοπές, το Ανώτατο Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και διέταξε την άμεση επιστροφή του στην Τουρκία, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, η οποία εκτός των άλλων, συμπεριελάμβανε και την παραίτηση του από τον προεδρικό θώκο της Φενέρ εντός 45 ημερών. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας άσκησε έφεση και για ένα τρίμηνο η υπόθεση πήγαινε... μπαλάκι από το 13ο Γραφείο του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου στο 14ο Γραφείο. Τελικώς αποφασίστηκε να σταματήσει η εκτέλεση της απόφασης και η δίκη να επαναληφθεί. 
Οι αντιδράσεις...
Η απόφαση της σύλληψης δεν άρεσε καθόλου στους χιλιάδες οπαδούς της Φενέρ που άρχισαν πορεία προς το δικαστήριο, ώστε να εκφράσουν την συμπαράστασή τους  στον πρόεδρο του συλλόγου. Η αστυνομία τους εμπόδισε, αλλά για να τα ... καταφέρει χρησιμοποίησε εκατοντάδες δακρυγόνα κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι αντιδράσεις των οπαδών  πολλές και η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για ημέρες. Τραυματίες, συλλήψεις συνέθεσαν το σκηνικό που κράτησε για πολλές ώρες... Κανείς δεν θα ξεχάσει τη σκηνή της πρώτης προπόνησης μετά τη σύλληψη του Αζίζ Γιλντιρίμ. Την πρώτη ημέρα περισσότερα από 100 πούλμαν βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να συμπαρασταθούν στους παίκτες και το τεχνικό τιμ!  Συνθήματα, αγκαλιές με τους παίκτες και… κλάματα, με τον τεχνικό της Φενέρ να τονίζει με δάκρυα στα μάτια «Δεν αξίζει αυτό στη Φενέρ».
Η τιμωρία της Φενέρ!
Ο Αζίζ Γιλντιρίμ στη φυλακή και η UEFA με την μορφή του κατεπείγοντος αποφάσισε τον διετή αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το CAS έδωσε το δικαίωμα στην τουρκική ομάδα να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο, στην εξέταση της υπόθεσης στις 22 και 23 του μήνα απλά επικύρωσε την τιμωρία που επιβλήθηκε από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. «Το CAS έδωσε το δικαίωμα στην τουρκική ομάδα να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο, στην εξέταση της υπόθεσης στις 22 και 23 του μήνα το CAS επικυρώνει την τιμωρία που επιβλήθηκε από την UEFA κι αποβάλλει την Φενερμπαχτσέ από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα δυο επόμενα χρόνια» ανέφερε η ανακοίνωση!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τοπαλίδης στο gazzetta.gr: «Δεν εξαρτάται από μένα η επιστροφή στην Εθνική»

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα ως σκάουτερ!  
Ο Γιάννης Τοπαλίδης πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα βρίσκεται κοντά στη μεγάλη επιστροφή .
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ μίλησε στο gazzetta.gr για τις πιθανότητες να αναλάβει χρέη σκάουτερ για λογαριασμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ο 52χρονος προπονητής αποκάλυψε πως ήδη παρακολούθησε το ματς της Ρουμανίας με τα Νησιά Φερόε έπειτα από συνεννόηση με τον Γιώργο Καραγκούνη και το τεχνικό επιτελείο, ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως δεν έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία.
«Πράγματι παρακολούθησα το ματς της Ρουμανίας με τα Νησιά Φερόε για λογαριασμό της Εθνικής.
Μιλήσαμε με τον Καραγκούνη και μου είπε να πάω. Είναι λογικό, εργάστηκα για δέκα χρόνια στην Εθνική δεν θα μπορούσα να αρνηθώ», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης στο gazzeta.gr προσθέτοντας:
«Ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Περιμένω να μιλήσουμε αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα με ενδιέφερε».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με... ειδικά παπούτσια ο Μέσι!!

Ο Μέσι θα ξεκινήσει κόντρα στην Αλμερία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι! Το μυστικό του Αργεντίνου. 
Ο Λίονελ Μέσι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις στο δεξί πόδι, ωστόσο αυτό αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνει στον πάγκο. Το ιατρικό τιμ πάντως δεν ανησυχεί και τονίζει πως είναι θέμα χρόνου ο Αργεντίνος να σταματήσει να πονά. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, ο Μέσι θα.... ξαναφορέσει παπούτσια που είχε φτιάξει ειδικά για την περίπτωσή του η Adidas. Η ειδική κατασκευή έχει μαλακή επένδυση που καλύπτει την προστατευόμενη περιοχή και μπορεί ο παίκτης να παίξει χωρίς να πονά!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελευταία προσπάθεια Μπάρτσα για Τσάβι!!

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να πείσει τον Τσάβι Ερνάντεθ να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το 2016.
Οπως προκύπτει από τα ισπανικά ρεπορτάζ, οι Μπλαουγκράνα έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν παίκτες -αφού δεν μπορούν να τους αντικαταστήσουν άμεσα εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών- και προσπαθούν να κλείσουν τις πόρτες. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο θρύλος του συλλόγου, Τσάβι, συμφώνησε με την Αλ-Σααντ για τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ στην Μπάρτσα θα πάρει 8 εκατ. για τον επόμενο ένα.
Η πρόταση της ομάδας του Κατάρ πάντως είναι σούπερ ελκυστική και θεωρείται δύσκολο για τον 35χρονο μέσο την αρνηθεί. Αν πει οριστικά 'ναι', όταν κρεμάσει τα παπούτσια του θα τον περιμένει ρόλος στην Aspire Academy όπως και αυτός του Πρέσβη για το Mundial του 2022, ενώ μέλη της οικογένειάς του θα πάρουν δουλειά στη διοργάνωση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βαρέθηκε και είπε να... χορέψει λίγο ο Άιμπ!! (vid)

Οι επαναλήψεις των ασκήσεων και η γυμναστική έκανε τον Τζόρντον Άιμπ να βαρεθεί και να... θυμηθεί τον Μάικλ Τζάκσον στο γυμναστήριο των εγκαταστάσεων της Λίβερπουλ.
Ο νεαρός εξτρέμ των «κόκκινων» που προσπαθεί να ξεπεράσει ένα πρόβλημα στο γόνατο και σιγά – σιγά αναρρώνει για να μπορέσει να επιστρέψει στα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς, μιμήθηκε με μεγάλη ευκολία και επιτυχία τον βασιλιά της ποπ και θέλησε να το απαθανατίσει σε βίντεο!
Αυτό, αναρτήθηκε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram...





*Πηγή: gazzetta.gr*

O Ικάρντι, το Twitter και το... αιδοίο της κουνιάδας του!! (pics)

Σάλος προκλήθηκε από τα όσα έγραφε στο twitter ο Μάουρο Ικάρντι με την αδερφή της συζύγου του, μέχρι να τονίσει ο ίδιος ότι τον διάλογο τον έκανε η γυναίκα του από τον δικό του λογαριασμό!
Σε συνομιλία που είχε, λοιπόν, η γυναίκα (σύμφωνα με τον ισχυρισμό του) του Ικάρντι με την αδερφή της στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, της γράφει «Πήγαινε να πλύνεις το ... σου»!
Ασφαλώς, προκλήθηκε σάλος από τη στιγμή που ο λογαριασμός του Ικάρντι είναι επιβεβαιωμένος, με τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ λίγο αργότερα να ξεκαθαρίζει τα πράγματα και να λέει πως τον διάλογο τον έκανε η σύζυγός του, όσο εκείνος ήταν στο τζακούζι...
Δείτε φωτογραφίες από την... σεμνή κουνιάδα του Ικάρντι:
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στραβά... αρμενίζει ο Έντεγκαρντ στη Ρεάλ!!

Ο Μάρτιν Έντεγκαρντ έχει αρχίσει και κάνει... νερά στη δεύτερη ομάδα Ρεάλ Μαδρίτης, αφού απαιτεί να προπονείται με τους μεγάλους και η σχέση του με τον Ζιντάν έχει διαταραχθεί!
Ο Νορβηγός αστέρας πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στη «βασίλισσα» και να κάνει το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του μετά τα όσα κατάφερε με τη Στρόμγκοντσετ, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά για εκείνον στην Castilla, σύμφωνα με την «AS».
Έχει παραγκωνιστεί από τον Ζινεντίν Ζιντάν λόγω του ότι δεν έχει καταφέρει ν' αποδώσει τα αναμενόμενα και δεν έχει προσαρμοστεί στον τρόπο που του ζητούν οι προπονητές του στα τμήματα υποδομής να παίζει.
Το... ακόμα χειρότερο, είναι πως ο 16χρονος άσος αρνείται πλέον να συμμετέχει στις προπονήσεις της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης και μαζί με τον εκπρόσωπο/πατέρα του, προσπαθούν να βρουν τρόπο να τονίσουν έναν από τους όρους που υπάρχει στο συμβόλαιο με τον σύλλογο, που προβλέπει να προπονείται με τους μεγάλους πέντε φορές την εβδομάδα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μουνιαΐν: «Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα από τον τραυματισμό μου...»

Το πνεύμα με το οποίο θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, τονίζοντας ότι στη ζωή υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα από τον δικό του τραυματισμό στο γόνατο, επέδειξε ο Ικέρ Μουνιαΐν. 
Ο νεαρός επιθετικός της Μπιλμπάο υπέστη τελικά πολύ χοντρή ζημιά στο αριστερό του γόνατο, στην ήττα (2-0) της ομάδας του από τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι με εφτά μήνες.
Στέλνοντας το μήνυμά του προς τους οπαδούς της Αθλέτικ αλλά και τους προσωπικούς του θαυμαστές, έδειξε την ψυχική του δύναμη και την επιθυμία του να παλέψει για να ξεπεράσει το πρόβλημα και να πατήσει πάλι το χορτάρι δυνατός.
«Δυστυχώς το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε και είμαι πολύ στεναχωρημένος που για τους επόμενους μήνες δεν θα μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ. Να παίζω δηλαδή ποδόσφαιρο. Θα παλέψω όμως το πρόλημα και μου δίνει δύναμη η στήριξή σας. Εξάλλου, δεν ξεχνάω ποτέ ότι στη ζωή υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα από τον δικό μου τραυματισμό. Να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψω πιο δυνατός» ήταν τα λεγόμενα του Μουνιαΐν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Μπαρτσελόνα έχει δώσει 200 εκ. ευρώ για την άμυνά της!!

Πόσο... τσούζει την Μπαρτσελόνα η άμυνα; 200.000.000 ευρώ έχουν κοστίσει οι μεταγραφές αμυντικών στους Καταλανούς τα τελευταία 15 χρόνια!
Η «Marca» άνοιξε το φάκελο των αγορών αμυντικών της Μπαρτσελόνα τα τελευταία 15 χρόνια.
Από τον Ματιέ μέχρι τον Κριστανβάλ... οι Καταλανοί έχουν δαπανήσει 200.000.000 ευρώ μόνο για να ενισχύσουν τα μετόπισθεν τους.
Aν κρίνουμε ότι ο Πικέ κόστισε 7.000.000 ευρώ κι ο Τσιγκρίνσκι... 25.000.000 ευρώ (περισσότερο από κάθε άλλον στην παρακάτω λίστα), τότε μάλλον οι «μπλαουγκράνα» είχαν χρήματα για πέταμα.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα... ψώνια τους. Τα πιο πολλά ήταν πεταμένα λεφτα.
*Προφανώς Σονγκ και Μαστσεράνο είναι μέσοι αλλά αφενός ο δεύτερος παίζει συχνά ως στόπερ ενώ ο πρώτος έχει ενταχθεί από τη Marca στην εν λόγω λίστα. Απαντες αφορούν την ενίσχυση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.
1. Ζερεμί Ματιέ (20.000.000 ευρώ στη Βαλένθια)

2. Τόμας Βερμάελεν (15.000.000 ευρώ στην Αρσεναλ)

3. Αλεξ Σονγκ (19.000.000 ευρώ στην Αρσεναλ)

4. Χαβιέρ Μαστσεράνο (24.000.000 ευρώ στη Λίβερπουλ)

5. Τσιγκρίνσκι (25.000.000 ευρώ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ)

6. Ζεράρντ Πικέ (7.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

7. Μάρτιν Κάσερες (16.000.000 ευρώ στη Βιγιαρεάλ)

8. Ενρίκε (8.000.000 ευρώ στην Παλμέιρας)

9. Ερίκ Αμπιντάλ (15.000.000 ευρώ στην Λιόν)

10. Γκάμπριελ Μιλίτο (17.000.000 ευρώ στην Σαραγόσα)

11. Λιλιάν Τιράμ (5.000.000 ευρώ στη Γιουβέντους)

12. Ράφα Μάρκες (5.000.000 ευρώ στη Μονακό)

13. Κριστανβάλ (16.000.000 ευρώ στη Μονακό)

14. Πάτρικ Αντερσον (8.000.000 ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου)

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έρχεται η μέρα της επιστροφής του Βερμάελεν!!

Στο τέλος του μήνα κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει ο Τόμας Βερμάελεν την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για τη φετινή σεζόν!
Ο Βέλγος αμυντικός προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες και σύντομα θα βρεθεί σε επίπεδο που θα επιτρέπει στον Λουίς Ενρίκε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του για πρώτη φορά από την ημέρα που τον απέκτησαν οι «μπλαουγκράνα» από την Άρσεναλ.
Έχοντας επιστρέψει από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με πρόβλημα τραυματισμού που τελικά αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρό απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ο Βερμάελεν χρειάστηκε να μείνει πολλούς μήνες εκτός δράσης, πράγμα που έκανε και τη μεταγραφή του να χαρακτηριστεί αποτυχημένη από τον Τύπο.
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα και την πρόοδο που σημειώνει ο παίκτης στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, δεν αποκλείεται στο παιχνίδι με τη Χετάφε στις 26 Απριλίου να πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Mundo Deportivo».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Roberto Carlos: Παίξε όπως παίζεις ένας Βραζιλιάνος οπισθοφύλακας!!

Γίνε μια φοβερή απειλή στην επίθεση με τις συμβουλές του θρύλου της Real και της Εθνικής Βραζιλίας.
Ξάφνιασε τον αντίπαλο
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για μια ομάδα με πλάγιους αμυντικούς όπως εγώ. Μπορείς να ξαφνιάσεις τον αντίπαλο με μια ταχύτατη ενέργεια και να δημιουργήσεις περισσότερες ευκαιρίες για τεχνικές πάσες οι οποίες καταλήγουν σε γκολ. Ο κίνδυνος είναι όμως ότι αφήνεις χώρο πίσω στον αντίπαλο. Πρέπει να αποφασίσεις όμως ένα πράγμα: Δεν χάνεις τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου διότι τότε κινδυνεύεις. Εάν τη χάσεις πίεσε δυνατά για να την ξανακερδίσεις το ταχύτερο δυνατό.
Διάλεξε τις κατάλληλες στιγμές
Το πλέον σημαντικό πράγμα που πρέπει αν θυμάσαι είναι ότι πρέπει να έχεις τη μέγιστη συγκέντρωση συνεχώς έτσι ώστε η ομάδα να έχει κατοχή της μπάλας. Εάν χάσεις τη μπάλα πίεσε να την ξανακερδίσεις: Όταν βγαίνεις μπροστά στην επίθεση το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι σημαντικό. Είναι καλύτερα να αιφνιδιάζεις τον αντίπαλο εμπρός παρά να αιφνιδιάζεις τους συμπαίκτες σου πίσω! Εάν η μπάλα πάει μπροστά όποτε βγαίνεις στην επίθεση. Πρόσεξε να είσαι συντονισμένος και να βγεις εμπρός στο σωστό χρόνο και μαζί με τους επιθετικούς.
Μείνε ένα βήμα εμπρός
Σκέφτομαι πριν ακόμα πάρω τη μπάλα, Εάν πασάρω δεξιά τότε χρειάζομαι να βγω αριστερά για να εξασφαλίσω τη μπάλα σε περίπτωση που θα μου επιστραφεί. Δεν είναι πάντοτε εύκολο να παίζεις ποδόσφαιρο. Το γήπεδο είναι μεγάλο αλλά η μπάλα είναι μικρή! Με τη μπάλα οφείλεις να σκέφτεσαι πως μπορείς να βγεις γρήγορα μπροστά και να τελειώσεις την κίνηση με ένα γκολ. Είχα πέντε διαφορετικές επιλογές στο κεφάλι μου και τελείωσα με την καλύτερη στο τέλος. Πάντα να σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβεί λίγα βήματα πίσω από τη γραμμή του κέντρου.
Γνώρισε κατά τον πλάγιο επιθετικό σου.
Μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω με τον Zidane γιατί αυτός ήταν ένα δεκάρι που έπαιζε πλάγια. Η πρώτη του κίνηση ήταν να συγκλίνει μέσα και έτσι είχα όλη την πλευρά δική μου. Εάν είσαι ένα επιθετικό μπακ τότε αυτό είναι τέλειο. Κόψε μέσα τη μπάλα και τρέξε μπροστά για να την ξαναπάρεις. Ακόμα και εάν δεν την πάρεις αμέσως θα πρέπει να μείνεις εμπρός μήπως γίνει σέντρα. Έτσι πρέπει αν παίζει ο πλάγιος μπακ. Ο Zidane ήταν ένας άρχοντας και άρεσε σε όλους μας να παίζουμε μαζί του.
Απομόνωσε τον άλλον πλάγιο μπακ.
Όταν επιτίθεσαι με τον πλάγιο μέσο της ομάδας σου, ψάχνε για περίπτωση δυο εναντίον ενός. Βγές μπροστά με ταχύτητα, αυτό κάνει τη ζωή του αντιπάλου δύσκολη. Εάν τον υποχρεώσεις να σε μαρκάρει αυτός και όχι το αντίθετο τότε είσαι σχεδόν βέβαιος ότι θα κερδίσει τη μάχη στην πτέρυγα είτε παίζεις εντός είτε εκτός έδρας. Επίσης αυτό θα κάνει τη ζωή σου σαν αμυντικό πολύ πιο εύκολη γιατί ο αντίπαλος θα φοβάται τις επιθέσεις σου και δε θα βγαίνει εμπρός συχνά.
Γέμισε τα κενά τα οποία δημιουργείς
Είναι αναπόφευκτο ότι θα δημιουργηθούν καταστάσεις που θα βρεθείς αποκομμένος μπροστά γι’ αυτό ο πλάγιος μπακ πρέπει να γνωρίζει πως συμπεριφέρονται τα χαφ της ομάδας του. Το πιθανό είναι ότι ι μέσοι θα επιστρέψουν πίσω να καλύψουν το κενό γι’ αυτό εσύ πρέπει να γυρίσεις και να καλύψεις το κενό το οποίο αυτοί έχουν δημιουργήσει. Είναι αδύνατο ένας οπισθοφύλακας να τρέχει 70 μέτρα για να καλύψει την άμυνα αλλά 40 μέτρα μέχρι το κέντρο δεν είναι δύσκολο αν καλύψει. Αυτό φυσικά μέχρι να τελειώσει η επίθεση του αντιπάλου και εσύ να μπορέσεις να γυρίσεις στη θέση σου. Κάνε ακριβώς αυτό και δε θα κάνεις λάθος.  
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου 
Juventus Athens Soccer school Head Coach


*Πηγή: gazzetta.gr*

«Φυτώριο» πλουσίων!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την επιλογή του Ντέιβι Ζέλκε να υπογράψει στην Λειψία, αλλά και σε εκείνη της Βέρντερ να τον πουλήσει.
Την πρωταπριλιά Kicker, Bild και Leipziger Volkszeitung έγραψαν ότι ο Ντέβι Ζέλκε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λειψία από το καλοκαίρι. Φυσικά, αρχικά υπήρξε σκεπτικισμός λόγω της ημέρας, όμως λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ανακοίνωση.
Ο 20χρονος επιθετικός αποφάσισε να αφήσει μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Bundesliga, που μάλιστα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, για τη 2η κατηγορία! Η μεταγραφή, όπως είναι λογικό, έκανε τεράστια αίσθηση. Και για τους λάθος λόγους. Από τη μία έχεις ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα να επιλέγει μία ομάδα, που ναι μεν έχει θέσει μεγάλους στόχους για το μέλλον όμως φέτος δεν πρόκειται να ανέβει, ενώ από την άλλη μία ομάδα που άλλαξε διοίκηση με σκοπό να μην χρειάζεται να πουλάει τα ταλέντα της, που από φέτος θα αποτελούσαν ξανά κατά κάποιον τρόπο την «ταυτότητά» της.
Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ζέλκε ανανέωνε το συμβόλαιό του μέχρι το 2018, ενώ τον Μάρτιο αναδείχθηκε «Αθλητής της Χρονιάς» στη Βρέμη. «Δέχθηκα σημαντικές προτάσεις, όμως τις απέρριψα. Ήταν απόφαση καρδιάς. Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ», είχε πει, όμως λίγους μήνες αργότερα αυτά τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία. Και όπως ήταν λογικό, οι οπαδοί το πήραν πολύ άσχημα. Διότι η διοίκηση φρόντισε να τους συσπειρώσει γύρω από τα νέα ταλέντα και τον Σκπρίπνικ. Πρόλαβαν σε μικρό διάστημα να δεθούν μαζί του και η διαχείριση της κατάστασης δείχνει απειρία από όλες τις πλευρές.

Ο τεχνικός διευθυντής της Λειψίας, Ραλφ Ράνγκνικ, αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα, όμως οι πράσινοι κατάφεραν να μη διαρρεύσει τίποτα. Ο νεαρός επιθετικός, που φέτος έχει 6 γκολ στο πρωτάθλημα, άκουσε πολλά στα social media, όμως στην πρώτη του ανοιχτή προπόνηση ήταν σαν να μην έγινε τίποτα. Ο Ζέλκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής δεν αρνήθηκε ούτε ένα αυτόγραφο, ούτε μία φωτογραφία στους οπαδούς. Βέβαια, στο πρώτο του ματς μπροστά στο κοινό της Βέρντερ τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
Οι αποδοκιμασίες μπορεί να μην ήταν έντονες, όμως ακούστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, όσο και στη στιγμή της αναγγελίας των 11άδων και της αλλαγής του. Δεν ήταν μόνο προς εκείνον, αλλά και προς τους «νεόπλουτους». «Ένας νέος εχθρός», έγραψε στην Frankfurter Rundschau ο Frank Hellmann για την Λειψία, καθώς κάποτε η Μπάγερν έπαιρνε τους καλύτερους παίκτες της Βέρντερ, όμως πλέον εμφανίστηκε στο προσκήνιο η RB και τα εκατομμύριά της.
«Τον Ζέλκε μπορείτε να τον αγοράσετε, την περιφρόνησή μας την έχετε τσάμπα», έγραφε ένα από τα πανό στο Weser Stadion. Όταν, μάλιστα, από τα μεγάφωνα έγινε γνωστό και το σκορ στο ματς ανάμεσα στην Λεβερκούζεν και στον μισητό εχθρό, Αμβούργο (4-0), το σύνθημα «Κυνηγάμε την Ευρώπη, σύντομα θα κυνηγάς το Αμβούργο», ακούστηκε στις εξέδρες.

«Ένιωσα ανακούφιση που δεν υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες», τόνισε ο Σκρίπνικ μετά το ματς, όμως και ο ίδιος γνωρίζει ότι ο Ζέλκε έχει επηρεαστεί τόσο ψυχολογικά, που δύσκολα θα μπορέσει να πιάσει τόσο καλή απόδοση όπως στο τέλος του πρώτου γύρου. «Ο Ζέλκε είναι ξένος στην ίδια του τη φανέλα», έγραψε η Welt. «Υπάρχουν παίκτες που έχουν πάρει μεταγραφή από την Ντόρτμουντ στην Μπάγερν και από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ. Γιατί να τα βάλουμε τώρα μαζί του;», ολοκλήρωσε ο Ουκρανός, όμως μοιάζει αδύνατο να φτιάξει το κλίμα.
«Ο Ντέβι δούλεψε και εξελίχθηκε μόνος του και δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Στο ποδόσφαιρο, αυτά τα πήγαινε-έλα είναι συχνά», σχολίασε ο Γιουνούζοβιτς, όμως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη.  «Αν είναι να πάρεις μεταγραφή, τότε να το κάνεις μόνο για μεγαλύτερη ομάδα. Δε θα πήγαινα στη 2η κατηγορία», τόνισε ο Ντι Σάντο, που πλέον αποτελεί προτεραιότητα για την Βέρντερ, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016 και οι συζητήσεις για ανανέωση, ενώ έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.
Η μεταγραφή του Ζέλκε αναμένεται να χρηματοδοτήσει και το νέο συμβόλαιο του Αργεντίνου.  «Προτεραιότητά μας είναι να δέσουμε με μακροχρόνιο συμβόλαιο τον Ντι Σάντο», αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Βέρντερ, Τόμας Άιχιν.

«Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι που φεύγει ο Ζέλκε. Από την άλλη, όμως, πρέπει να δείξουμε κατανόηση στην απόφασή του και να το εκμεταλλευτούμε οικονομικά», σχολίασε ο πρόεδρος Μάρκο Μπόντε, που αποφάσισε να απαντήσει και στη σκληρή κριτική που δέχθηκα για την πώληση του μεγαλύτερου ταλέντου της Βέρντερ. «Δεν πήραμε αυτή την απόφαση επειδή βρισκόμαστε οικονομικά στο χείλος της καταστροφής, αλλά επειδή η συμφωνία έμοιαζε λογική και ο Ζέλκε επέλεξε το μονοπάτι του». Όταν, όμως, ανέλαβε τη διοίκηση, αυτό έγινε με άλλες υποσχέσεις.
Οι πράσινοι θα βάλουν στα ταμεία τους 8 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα δύο προβλέπονται σε μπόνους. Για έναν παίκτη που κόστισε μόλις 50.000 ευρώ το 2013 και αποκτήθηκε από την Χόφενχαϊμ, η υπεραξία είναι τεράστια. «Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Αν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τα χρήματα, θα γίνουμε πιο δυνατοί», είπε ο Σκρίπνικ. Ναι μεν, αλλά... «Έχουμε πει πολλές φορές ότι αν μία συμφωνία είναι συμφέρουσα για όλες τις πλευρές, τότε θα την αποδεχθούμε. Ο Ντέιβι επέλεξε την Λειψία, που αργά ή γρήγορα θα τον φέρει ξανά στην Bundesliga και μπόρεσε να του προσφέρει εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες», ο Άιχιν.
Με την ανακοίνωση, ο Ζέλκε αποφάσισε να κάνει μία απλή δήλωση και να πει τα προβλεπόμενα. Σε σημερινή (08/04) συνέντευξή του στην Bild, όμως, αποκάλυψε τους λόγους της επιλογής του. «Το όλο πακέτο ήταν ό,τι πρέπει για μένα και είμαι ενθουσιασμένος. Η Λειψία έχει μεγάλους στόχους. Δεν έχει στόχο μόνο να ανέβει στην Bundesliga, αλλά και να καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις. Το πιο σημαντικό: θέλω να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ. Γι' αυτό και υπέγραψα για τόσα χρόνια. Μιλάω συχνά με τον Ραλφ Ράνγκνικ. Μου εξήγησε ότι ο σύλλογος θέλει νεαρούς και πεινασμένους για επιτυχία παίκτες. Βραχυπρόθεσμα είναι πισωγύρισμα, όμως το έκανα για να κάνω στη συνέχεια δύο βήματα μπροστά».

Ο 20χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και με μισθό 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, που αποτελεί αύξηση 100% σε σχέση με αυτά που έπαιρνε στην Βέρντερ. Το γεγονός ότι αποφάσισε (σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Τούχελ) να συμβιβαστεί με τη 2η κατηγορία τη στιγμή που και χρόνο συμμετοχής είχε και δεν είχε σταματήσει να εξελίσσεται, είναι δύσκολο να το κατανοήσεις.
Τόσο η Βέρντερ όσο και ο Ζέλκε αποφάσισαν να πάρουν μεγάλο ρίσκο, τη στιγμή που φαίνεται ότι δεν ήταν απαραίτητο. «Μισθοφόρος», «έλλειψη φιλοδοξίας», «προδότης» ήταν κάποια από τα ήπιων τόνων σχόλια που άκουσε ο νεαρός. Ίσως να ισχύουν και τα τρία, ίσως να μην ισχύει και κανένα. Το δεδομένο είναι ότι έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του, κάτι άλλωστε που ούτε ο ίδιος αρνήθηκε. Το μεγάλο θέμα είναι τι γίνεται με την Βέρντερ. Διότι αν το πρότζεκτ είναι να γίνει «φυτώριο» των πλουσίων κάθε φορά που έρχεται καλή πρόταση, τότε όλοι στο ΔΣ θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους, καθώς θα έχουν αδικήσει τους ίδιους τους τους εαυτούς... Το πρότζεκτ των πράσινων, άλλωστε, έμοιαζε πολύ πιο ενθουσιώδες από της RB και όσο πισωγύρισμα είναι αυτή η μεταγραφή για τον Ζέλκε άλλο τόσο είναι και για τους πράσινους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Τα μεγάλα κορόιδα!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται για το πόσο κορόιδα θα πρέπει να αισθάνονται στον ΠΑΟΚ με τις δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Όπως λέει και ένας φίλος… «σε λίγο θα έχει περισσότερο κόσμο στην Ευελπίδων παρά στα γήπεδα». Από την μία η υπόθεση «κοριοπολις» του 2011, εκεί όπου ΔΕΝ κατηγορούνται 50 με 100 (μόλις) άνθρωποι που ασχολούνται με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι άλλοι κάτι έχουν κάνει…

 Από την άλλη, η εγκληματική οργάνωση του 2014, υπόθεση βέβαια που αφορά πράξεις και γεγονότα που συνέβησαν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι το 2013. Για την τελευταία διετία δηλαδή, δεν έχει προκύψει ακόμη κάτι… (Φανταστείτε να ασχοληθούν και με φετινές καταστάσεις τύπου Τρίπολης και να αποκαλυφθούν συνομιλίες πριν την μεγαλύτερη σφαγή του αιώνα που είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο…).

(Και η πλάκα είναι ότι οι μισοί από τους βασικούς κατηγορούμενους της πρώτης υπόθεσης, εμφανίζονται και στην δεύτερη! Αλλά παρολ’ αυτά συνεχίζουν στις θέσεις τους!) Αφήνουμε στην άκρη ότι προκύπτει για όλους τους άλλους… Ο ΠΑΟΚ θα μας απασχολήσει σήμερα και πραγματικά μετά από ΟΛΑ όσα έχουν προκύψει, αρχίζουμε και αναρωτιόμαστε;

Εδώ και τόσα χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπουμε το έργο… «ο κλέψας του κλέψαντος». Μαφίες-απειλές-στήσιμο κάθε είδους- βρώμικες αποφάσεις- ύποπτοι δανεισμοί και συνεργασίες, εγκληματικές επιθέσεις, κέρδη από παράνομο στοιχηματισμό, καθοδηγούμενες διαιτησίες και φυσικά (για να μην ξεχνάμε τα δικά μας) ρεπορτάζ κατά παραγγελία.

Και ενώ τα στοιχεία είναι τρομακτικά, ενώ μιλάμε για απίστευτα «δεμένες» υποθέσεις, η Ελληνική κοινωνία τις αντιμετωπίζει ως ένα… φυσιολογικό γεγονός. Ως μία κατάσταση που δεν εκπλήσσει! Οι Έλληνες διαβάζουν και μαθαίνουν στοιχεία για ανθρώπους που άλλοτε είχαν σε εκτίμηση και τώρα που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις… δεν τρέχει τίποτα.

Εφόσον έτσι έμαθε ο Έλληνας, εφόσον το πρόβλημα δεν είναι… τι κάνει και ποιος τα κάνει, αλλά το ζήτημα έχει μετατραπεί στο…. «ποιος θα προλάβει τον άλλο στην παρανομία», οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τι κάνουν; Πώς αντιμετωπίζουν αυτό το γεγονός;

Στην Ελληνική κοινωνία, το να «απειλείς» έναν διαιτητή ή το να του ανατινάζεις το μαγαζί, ή το να εκβιάζεις την σύζυγό του και να του στήνεις ενέδρα όταν δεν καταφέρνεις να κερδίσεις, δεν προκαλεί πλέον καμία αντίδραση! Δεν συγκινείται κανείς! Ίσα-ισα… Υπάρχουν οπαδοί και φίλαθλοι που πανηγυρίζουν(!) επειδή ο δικός τους πρόεδρος είναι ΠΙΟ «βρώμικος» από τον άλλον και καταφέρνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο να ελέγξει: ΕΠΟ, ΚΕΔ, δικαιοδοτικά όργανα, δημοσιογράφους, άλλες αρχές, παρατηρητές και γενικά ότι… κινείται στον χώρο.

Και ο ΠΑΟΚ μέσα σε όλα αυτά που είναι; Τι κάνουν αυτά τα κορόιδα της Τούμπας; (Το ερώτημα είναι βέβαια ρητορικό…)

Μέσα από όλα όσα έγιναν γνωστά, μέσα από ρεπορτάζ, συνομιλίες, έρευνες, στις δύο μεγάλες υποθέσεις, μόνο δύο φορές εμπλέκονται άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Στην πρώτη ο Ζαγοράκης επειδή βρίζεται με τον Μπέο για μία μήνυση που έγινε από φίλαθλο στον Μαρινάκη, έπειτα από ένα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Στην δεύτερη ο Βρύζας, επειδή κάποια στιγμή κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι κατά την άποψή του, μία συνάντηση που έγινε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας με συγκεκριμένα πρόσωπα και στόχο την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ, φανέρωνε και την επιρροή συγκεκριμένης ομάδας στα κοινά της Ομοσπονδίας.  

Μετά από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, πρέπει να αναρωτηθούμε πώς νιώθουν στον ΠΑΟΚ που είναι έξω απ’ όλα;

Φθάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε: Εσείς στον ΠΑΟΚ που δεν έχετε κάνει τίποτα βρώμικο και φυσικά δεν κερδίσατε τίποτα, νιώθετε ωραία ή μήπως είστε τα μεγαλύτερα κορόιδα του χώρου;

Τελικά μέσα σε αυτή την Ελληνική πραγματικότητα, είναι καλό να είσαι μέσα σε όλα, ή είναι σωστό να είσαι απέξω από όλα και να κυνηγιέσαι μονίμως από τους δικούς σου ως αποτυχημένος;

Στον ΠΑΟΚ πώς νιώθουν όταν:

1) Παράγοντες διατάζουν την αλλαγή προέδρου στην ΕΠΟ;
2) Διακινούνται ποσά για ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ;
3) Παράγοντες ζητάνε ορισμούς διαιτητών σε παιχνίδια της ομάδας τους και σε άλλα;        
4) Εξαφανίζονται διαιτητές τύπου Δαλούκα-Κύρκου-Κωνσταντινέα επειδή δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα για κάποια ομάδα;
5) Άλλοι παράγοντες στέλνουν λεφτά σε Μέσα ζητώντας ρεπορτάζ κατά συγκεκριμένων ανθρώπων;
6) Παράγοντες ομοσπονδίας ζητάνε εκδούλευση για λογαριασμό ομάδας;
7) Άνθρωποι άλλων ομάδων μπαίνουν και μέσα στα αποδυτήρια διαιτητών για να τους «δουν» οι διαιτητές;
8) Πρόεδροι ομάδα και Ενώσεων δηλώνουν υποταγή σε συγκεκριμένες ομάδες;
9) Όταν παράγοντες Α ομάδας αποφασίζουν για το ποιος θα είναι προπονητής σε Β ομάδα;
10) Πώς νιώθουν που αυτούς δεν τους φοβάται κανείς και τους άλλους τους τρέμουν;

Αλήθεια πώς είναι να βλέπεις τους αντίπαλούς σου να κατηγορούνται για κάθε τι που υπάρχει μέσα στον ποινικό κώδικα και αφορά το παρασκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά να αποθεώνονται από το κοινό τους για τις κατακτήσεις τίτλων και τη είσπραξη δεκάδων εκατομμυρίων από το Champions League;

Υ.Γ.1  Κι’ όμως  εμείς δεν έχουμε «χαζέψει». Η Ελληνική κοινωνία μας αναγκάζει να προβληματιζόμαστε και να αναρωτιόμαστε για το πώς αντιμετωπίζονται οι τίμιοι και πώς οι παράνομοι. Ποιο είναι το σωστό, ποιο το τίμιο;  Ποιοι είναι τα πρότυπα και ποιοι τα κορόιδα;

Υ.Γ.2 Επειδή λοιπόν εμείς εδώ είμαστε από… αφελείς έως… ύποπτοι, πολύ σωστά ο Βασίλης Σαμπράκος  προτείνει λύση που θα βάλει το θέμα στην σωστή του διάσταση… Εξάλλου μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι ο Πλατινί μάλλον δεν τα μάθαινε όλα…

Υ.Γ.3 Τέλος πάντων από τις αποφάσεις της συγκεκριμένης (απίστευτα δεμένης από πλευράς εισαγγελέων) υπόθεσης, θα καταλάβουμε τελικά και τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα όλοι μας. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε δρόμο νόμιμο και ηθικό ή να αρχίσουμε τις λαμογιές για να επιβιώσουμε. Οι παράγοντες τι να κάνουν; Να ακολουθήσουν καθαρά μονοπάτια ή να αρχίσουν όλοι τους εκβιασμούς και τις απειλές για να πανηγυρίσουν τίτλους και να αποκτήσουν  εκατομμύρια; Απλά είναι τα πράγματα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εγκλημα Μίλαν με Ντε Γιονγκ!!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το τεράστιο λάθος της Μίλαν που δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ελεύθερο έναν παίκτη όπως ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ.
«Είμαι απογοητευμένος, θέλω πάντα να κερδίζω, όμως το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς. Δεν ξέρω αν θα είναι αυτά τα τελευταία παιχνίδια μου με την Μίλαν. Μιλάμε με τον διευθυντή και τον μάνατζέρ μου, θα δούμε τι θα γίνει». Τα πρώτα σημάδια για το ότι η σχέση ήταν δύσκολο να αντέξει είχαν φανεί από καιρό. Ο χρόνος περνάει και η διοίκηση δεν αφήνει κάνενα ίχνος βιασύνης. Ο Ολλανδός μένει ελεύθερος σε λίγους μήνες όμως αυτό είναι κάτι για το οποίο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι προφανώς δεν ενδιαφέρονται.
Αντίθετα, ενδιαφέρονται άλλες ομάδες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, θέλουν να κάνουν δικό τους τον Ντε Γιονγκ. Και δεν μιλάμε για έναν απλά καλό παίκτη αλλά για κάποιον ο οποίος -δεδομένης της πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Μίλαν- αποτέλεσε super deal αν θυμηθεί κανείς ότι κόστισε μόνο 5 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Μάντσεστερ Σίτι. Πέρα από το οικονομικό, ο 30χρονος είναι από τους ελάχιστους στο ρόστερ των Ροσονέρι που μπορεί να παίξει σε top club αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα ‘φανεί’ πολύ περισσότερο όταν δεν θα παίζει σε ένα κέντρο που αποτελείται από τους τελειωμένους, Μουντάρι-Εσιέν, τον φιλότιμο Πόλι και τον Μοντολίβο που δεν έχει βρει ρυθμό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Δυστυχώς για τους Ροσονέρι, δείχνουν ότι δεν έχουν μετρήσει καθόλου καλά το τι επιπέδου παίκτης είναι ο Ολλανδός.

«Η Σίτι δεν υπολόγισε καλά όταν πούλησε τον Ντε Γιονγκ και τον αντικατέστησε στη συνέχεια με παίκτες όπως Χάβι Γκαρθία, Τζακ Ρόντγουελ, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Φρανκ Λάμπαρντ, οι οποίοι έχουν όλοι ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι αλλά κανένας δεν έχει την τακτική πειθαρχία του Ολλανδού. Ηταν ο ιδανικός παρτενέρ του Γιάγια Τουρέ, όμως η αξία του υποτιμήθηκε τον καιρό που βρισκόταν στον σύλλογο».
Σε παλαιότερο άρθρο για την Μάντσεστερ Σίτι και το ότι δεν έχει κάνει σωστές επιλογές στο κέντρο, ο Michael Cox έγραψε ουσιαστικά ότι μετά την πώληση Ντε Γιονγκ οι Citizens δεν απέκτησαν ποτέ κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κι όμως, αυτόν τον παίκτη η Μίλαν τον αφήνει ελεύθερο. Με έγκαιρες και καθοριστικές επέμβάσεις, εκπληκτικός σε τάκλιν, ταχύτητα, κερδίζει μπάλες και εκτός από κόφτης-σκύλος είναι εξαιρετικός passer. Η Μίλαν δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει έναν τόσο μοντέρνο μέσο.
Η άφιξη του Ζέεντορφ στην τεχνική ηγεσία στα μέσα της σεζόν 2013-14 λειτούργησε θετικά για τον Ντε Γιονγκ, αφού ο Κλάρενς ήταν ένα από τα είδωλά του και παίκτης με τον οποίο είχαν παρεμφερή πορεία σε Αγιαξ, Μίλαν, Εθνική Ολλανδίας. Με τον Ζέεντορφ έπαιξε καλύτερα, όμως ο νεαρός αλενατόρε δεν έμεινε μετά το καλοκαίρι στον πάγκο των Ροσονέρι και ο ερχομός του Ιντζάγκι κάθε άλλο παρά τον βοήθησε. Η έλειψη γνώσεων του Πίπο στο κομμάτι της τακτικής και οι διαδοχικές αλλαγές στους ρόλους ήταν ατελείωτες τη σεζόν που διανύουμε.
Ο Ολλανδός έχει αγωνιστεί ως μοναδικός αμυντικός μέσος, σε δυάδα αμυντικών μέσων, ακόμα και ως deep-lying playmaker. Δεν υπήρχε καμία σιγουριά ούτε στο αν θα έπαιζε, ούτε στη θέση που θα έπαιζε. Οπως επίσης δεν ήταν σταθερό το ποιοι ήταν δίπλα του σε ένα προβληματικό και σχεδόν ανύπαρκτο κέντρο. Με συμπαίκτες που μόλις παίρνουν μπάλα νιώθουν ότι πρέπει να την ξεφορτωθούν, που μοιάζουν να μην έχουν σαφή ρόλο, που τεχνικά είναι περιορισμένοι. Η απουσία συνοχής ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση τον ανάγκαζε να μένει συχνά βαθιά και κοντά στην άμυνα για να βοηθήσει στην πίεση του αντιπάλου.
Εχοντας κάνει ένα εκπληκτικό value-for-money χτύπημα στην αγορά πριν τρία χρόνια ο Γκαλιάνι τώρα ουσιαστικά ξεπροβοδίζει τον Ολλανδό, χωρίς να γίνονται καν διαπραγματεύσεις για ανανέωση. Την ίδια στιγμή ο παίκτης φέρεται να ζητά εγγυήσεις για το ότι η Μίλαν θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά για να ανανεώσει, κάτι που δεν φαίνεται ούτε αμυδρά στον ορίζοντα.

Ο παίκτης που στο Mundial έπαιξε man-to-man και έσβησε τον Λιονέλ Μέσι στο Ολλανδία-Αργεντινή δεν ήταν δυνατόν να μην έχει προτάσεις στα χέρια του. Αυτή που έχει παίξει πιο δυνατά τελευταία είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει στον πάγκο τον -μέχρι πρότινος τεχνικό των Οράνιε- Λουίς Φαν Γκααλ, ο οποίος γνωρίζει καλά τον Ντε Γιονγκ, τον εμπιστεύεται απόλυτα και έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να παίρνει το 100% της ποιότητάς του.
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα και δεν ξέρω πότε θα πάρω την απόφαση. Μπορεί να είναι στα τέλη Απριλίου ή στο τέλος της σεζόν. Πρώτα απ’ όλα θέλω να είμαι κομμάτι της Μίλαν που θέλει να γίνει η ομάδα του παρελθόντος. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πω σε ποια ομάδα θα παίζω τη νέα χρονιά. Υπάρχουν πολλές επιλογές αφού θα είμαι ελεύθερος. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να πάρω την απόφασή μου».
Οι μέρες στο San Siro μοιάζουν μετρημένες για τον Ντε Γιονγκ και η Μίλαν χάνει από εγκληματική αμέλια έναν παίκτη που ήταν και είναι bargain. Πλέον οι φιλοδοξίες των Ροσονέρι δεν ταιριάζουν με αυτές ενός παικταρά όπως είναι ο Ολλανδός, που θα γίνει μία δεύτερη περίπτωση ‘Αντρέα Πίρλο’ αφού είναι βέβαιο πως θα λάμψει στην επόμενη ομάδα της καριέρας του, όποια και αν είναι αυτή…

*Πηγή: gazzetta.gr*