Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τροχαίο για Βιδάλ! (pics)


Σε τροχαίο ενεπλάκη ο Αρτούρο Βιδάλ, λίγο έξω απ' το Σαντιάγο της Χιλής. Δεν έχει κάτι σοβαρό ο παίκτης της Γιουβέντους, όπως ανακοίνωσε σε πρώτη φάση η ομοσπονδία, σοβαρές ζημιές στη Ferrari του.

Τροχαίο για Βιδάλ (pics)
Σε τροχαίο ενεπλάκη περίπου 25 χιλιόμετρα έξω απ' το Σαντιάγο της Χιλής ο Αρτούρο Βιδάλ. Ο άσος της Γιουβέντους απολάμβανε το ρεπό απ' την εθνική του -συμμετέχει ως οικοδέσποινα στο Κόπα Αμέρικα- όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο.

inner

Τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του έχουν υποστεί πολύ ελαφριάς μορφής τραύματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση απ' την ομοσπονδία της χώρας δεν υπάρχει ανησυχία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

inner

Όσο για την Ferrari που οδηγούσε, αυτή έχει υποστεί αρκετές ζημιές απ' τη σύγκρουση, ενώ για την ώρα είναι αδιευκρίνιστοι οι λόγοι του συμβάντος. Ο Βιδάλ πάντως αναμένεται προσεχώς να δώσει κατάθεση.

inner

inner

Ο Βιδάλ στο νοσοκομείο

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κουν-ια που την κούναγε!! (video)

Το τείχος της Ουρουγουάης βρήκε τον μάστορά της! Το πανέμορφο τέρμα του Κουν Αγούερο, χάρισε στην Αργεντινή το τρίποντο... πρόκρισης (1-0), παρά τις μεγάλες ευκαιρίες της παρέας του Καβάνι στο τέλος.

Κουν-ια που την κούναγε! (video)
Αυτό ήταν clasico Λατινικής Αμερικής!

Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού Κόπα Αμέρικα, η Αργεντινή βγήκε νικήτρια απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού, Ουρουγουάη (1-0), χάρη στην εξαιρετική κεφαλιά του Αγουέρο (56'). Κάπως έτσι είναι... ήδη στα προημιτελικά, δεδομένου πως παίζει με την αδύναμη Τζαμάικα στο φινάλε.

Μπόλικο ξύλο (σε μαρκαρίσματα και... νεύρα ανάμεσα στους παίκτες) στο γήπεδο, αποβολή για τον προπονητή των μετέπειτα νικητών, Μαρτίνο απ' τον πάγκο (στο 32'), μονότερμα μέχρι το 75' για την «αλμπισελέστε», πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους ηττημένους στο τέλος.

Η βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Παραγουάη 4
2. Αργεντινή 4
3. Ουρουγουάη 3
4. Τζαμάικα 0


Το ματς


Όταν έχεις Μέσι, Αγουέρο, Ντι Μαρία, Παστόρε, είναι... πασιφανές πως θα επιτεθείς. Και είναι αλήθεια πως η Αργεντινή ξεκίνησε στο ματς «φτιαγμένη», με τους δύο τελευταίους –ειδικά- να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες. Να δείχνουν αέρινοι και να δημιουργούν τις δύο πρώτες πολύ καλές στιγμές στο ματς, χωρίς βέβαια να βρουν δίχτυα. Ο μονόλογος της «αλμπισελέστε» συνεχιζόταν, με την Ουρουγουάη να παίζει μόνο άμυνα, αλλά να στέλνει το πρώτο... μήνυμα πως δεν μπορείς να χαλαρώσεις στιγμή, όταν η κεφαλιά του... σπεσιαλίστα Γκοντίν έφυγε μόλις άουτ!

inner

Με τον ίδιο τρόπο θέλησαν να απαντήσουν οι Αργεντινοί. Ο Μουσλέρα όμως αρνήθηκε το γκολ στον Αγουέρο (έπειτα από γλυκιά σέντρα Μέσι). Και μιας και αναφέρθηκε, ο άσος της Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετικά κλεισμένος απ’ τους αντιπάλους. Άλλωστε αυτός είναι το... κεφάλι, αυτόν πρέπει να σταματήσεις, σε πρώτη φάση. Όσο κι αν οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιζαν μονότερμα (με την κατοχή πάνω από 70%), τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα, αφού το τείχος των Ουρουγουανών έμοιαζε απροσπέλαστο και ο «Λέο» είχε μόνιμα πάνω του 2-3 παίκτες...

inner

Πίεση, πίεση, πίεση, κάποια στιγμή... φαινόταν πως θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Και αυτό έγινε τελικά. Με την εκπληκτική ενέργεια του Παστόρε, την εξίσου όμορφη σέντρα του Ζαμπαλέτα και την εντυπωσιακή κεφαλιά του Αγούερο, η Αργεντινή πήρε τα ηνία του αγώνα στο 56' κι έδιωξε το άγχος. Είχε το προβάδισμα, είχε τον έλεγχο και έδειχνε πως τίποτα δεν μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή της ομάδας του Μαρτίνο. Βέβαια, όταν μιλάμε για clasico της Λατινικής Αμερικής είναι λογικά τα νεύρα, οι εντάσεις. Και δεν ήθελε πολύ να γίνει... ροντέο το ματς σε αρκετές περιπτώσεις!

inner

Κι ενώ μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο, ξαφνικά η Ουρουγουάη άρχισε να το πιστεύει. Να το πιστεύει τόσο πολύ που έχασε την ισοφάριση στο... τσακ, στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ρολάν που σε κενή –ουσιαστικά- εστία και μόνος, σημάδεψε άουτ! Η προσπάθεια για ένα... χρυσό γκολ συνεχίστηκε, την ώρα που η Αργεντινή υπέφερε. Ο Ζαμπαλέτα σαν από μηχανής Θεός στέρησε, όμως, αυτή την ευκαιρία στον Γκοντίν (κι ενώ είχε προηγηθεί επέμβαση του Μουσλέρα στον Μέσι). Και μπορεί ο Ρομέρο γενικά να μην χαίρει εκτίμησης, ήταν αυτός όμως που στο 90' σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ερνάντεζ και σήμανε την λήξη... συναγερμού, κρατώντας οριστικά το 1-0!



Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Ντι Μαρία (88’ Περέιρα), Παστόρε (79’ Μπανέγα), Μέσι, Αγουέρο (81’ Τέβεζ)

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα, Χιμένες, Ροντρίγκεζ (64’ Σάντσες), Αρέβαλο, Γκονζάλες, Λοδέιρο (69’ Ερνάντεζ), Καβάνι, Ρολάν
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρακαλώ περάστε...!! (video)

Μια απίστευτη γκάφα αρκούσε στην Παραγουάη! Μετά το σοκ που προκάλεσαν στην Αργεντινή, οι Λατινοαμερικάνοι ξετύλιξαν το δώρο του τερματοφύλακα της Τζαμάικα (1-0) και άνοιξε ο δρόμος της πρόκρισης.

Παρακαλώ περάστε... (video)
Έπρεπε να περάσουν οκτώ χρόνια, αλλά τα κατάφερε!

Μετά τον ανέλπιστο βαθμό που πήρε κόντρα στην Αργεντινή, η Παραγουάη επέστρεψε στις νίκες σε Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας 1-0 της μαχητικής Τζαμάικα και βάζοντας... πλώρη για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πιθανώς βέβαια να μην τα 'χε καταφέρει, αν ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν είχε κάνει γκάφα ολκής! Ουσιαστικά με δικό του «δώρο» σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (του Μαρτίνες), που άνοιξε το δρόμο της οκτάδας για την «αλμπιρόχα» κι έφραξε αυτόν της ομάδας του!

Η βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Παραγουάη 4
2. Αργεντινή 4
3. Ουρουγουάη 3
4. Τζαμάικα 0

Το ματς


Η Τζαμάικα είχε αντισταθεί στην Ουρουγουάη. Και ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο στην... παρόμοια Παραγουάη. Και είναι αλήθεια πως έστω και με μαζική άμυνα, τα κατάφερνε ικανοποιητικά, κρατώντας τους αντιπάλους της μακριά απ’ την εστία. Βέβαια, εκείνοι ήταν το φαβορί και κάποια στιγμή θα έβγαζαν και φάσεις. Όπως συνέβη, με τον Μπομπαντίγια (πρώην του Άρη) να τα κάνει όλα ωραία, αλλά το σουτ του να φεύγει μόλις άουτ (21’) και τον Σάντα Κρουζ λίγο αργότερα να μην μπορεί να νικήσει τον Κερ. Τελικά ο γκολκίπερ των Τζαμαϊκανών νικήθηκε απ’ τον... εαυτό του!

Διότι χωρίς καμία λογική, βγήκε μακριά απ’ την εστία του για να διώξει στο 36’ με το κεφάλι. Αντί όμως να διώξει, πάσαρε στο... γόνατο του Μπενίτες κι αυτός έστειλε αργά και βασανιστικά την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την «αλμπιρόχα» απ’ το πουθενά! Όπως είναι φυσικό, τα πάντα πλέον ήταν υπέρ των Παραγουανών που αν και δεν είχαν αποδώσει στα... κόκκινα, που αν και δεν απέδιδε καρπούς η υπεροχή τους, βρέθηκαν να ‘χουν τα ηνία του ματς.

Και στο 48’ σκόραραν ξανά με τον Κάσερες, ωστόσο ορθώς το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Παραγουάη είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της και να τελειώσει πρόωρα την τελετή. Αμ δε όμως... Διότι η εξαιρετική συνεργασία των Σαμούδιο-Μπομπαντίγια και το εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του πρώτου σταμάτησε στο δοκάρι του –ανακουφισμένου- Κερ! Οι Λατινοαμερικάνοι διατηρούσαν εύκολα το υπέρ τους 1-0 που ήταν αρκετό για τους τρεις βαθμούς.

Στο τελευταίο 20λεπτο ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Χέκτορ, αλλά δεν δόθηκε τίποτα απ’ τον ρέφερι της αναμέτρησης. Ο αγώνας δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Σ’ αυτό έπαιζε ρόλο και το γεγονός πως η Τζαμάικα δεν έχει το επιθετικό ταλέντο για να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους. Μετά το 80’ κι ενώ πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει, βγήκε... ελαφρώς μπροστά, πίεσε την αντίπαλό της, αλλά οι 2 υποψίες φάσης που έκανε (με σουτ του ΜακΚλίρι και κεφαλιά του Μάτοκς) δεν μπορούν καν να καταγραφούν ως «καλές ευκαιρίες» και μοιραία το 1-0 δεν άλλαξε.



Παραγουάη: Άντονι Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Σαμούδιο (77' Πίρις), Κάσερες, Ορτιγόσα, Ντέρλις Γκονσάλες, Μπενίτες (86' Μολίνας), Μπομπαντίγια (75' Νέλσον Βαλντές), Σάντα Κρουζ.

Τζαμάικα: Κερ, Μαριάπα, Χέκτορ, Μόργκαν, Λόρενς, Όστιν, ΜακΆναφ, Γουότσον (57' Λάινγκ), ΜακΚλίρι, Ντόκινς (76' Μάτοκς), Μπαρνς (62' Μπράουν). *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Γουίμς από ΤΣΣΚΑ!!


Ύστερα από τρία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Σόνι Γουίμς έφυγε απ’ την Ρωσία προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Τι είπε στο αντίο του.

Τέλος ο Γουίμς από ΤΣΣΚΑ!
Ολοκληρώθηκε η συνεργασία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Σόνι Γουίμς! Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές κι ενώ εξέπνεε το καλοκαίρι του 2017!

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Αμερικανός φόργουορντ ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA και η «ρωσική αρκούδα» δεν του στάθηκε εμπόδιο. Έτσι ύστερα από τέσσερα χρόνια συνολικά στην Ευρώπη (αρχή στη Ζαλγκίρις Κάουνας) και τρία στους Μοσχοβίτες, αποχωρεί για τον μαγικό κόσμο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την κατανόηση που έδειξε στο θέμα μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Αντρέι Βατούτιν (πρόεδρος ΤΣΣΚΑ), τους οπαδούς μας, τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν κάτι μοναδικό. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στο NBA, αλλά δεν κλείνω την πόρτα μου στην Ευρώπη για κάποια νέα στιγμή στο μέλλον», είπε συγκεκριμένα ο Γουίμς! *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλείστηκε στα προημιτελικά η Κουτσού!

Με νίκη ξεκίνησε στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού η Ιωάννα Κουτσού, η οποία στα προκριματικά των -49 κιλών τάε-κβον-ντο επικράτησε με 3-0 της Κύπριας Κυριακής Κουτούκη.

Αποκλείστηκε στα προημιτελικά η Κουτσού
Όμως, στα προημιτελικά αντιμετώπισε την «οικοδέσποινα» Πατιμάτ Αμπακάροβα, από την οποία ηττήθηκε με 2-4 και έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Στα -58 κιλά των ανδρών, ο Γιώργος Σιμιτσής δεν τα κατάφερε στα προκριματικά κόντρα στον Ρώσο Αρμάν Ιργκαλίεβ, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-11 και αποκλείστηκε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Απέκρυψαν την αλήθεια εξυπηρετώντας τα γνωστά συμφέροντα»


Με την έκθεση της ΓΑΔΑ -που αναφέρεται στα επεισόδια, που δεν αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα- απάντησε η Βουλιαγμένη στην τιμωρία που της επιβλήθηκε για την αποχώρησή της απ'το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Απέκρυψαν την αλήθεια εξυπηρετώντας τα γνωστά συμφέροντα»
Για εξυπηρέτηση συμφερόντων κατηγόρησε τους διαιτητές του πέμπτου τελικού με τον Ολυμπιακό η γυναικεία ομάδα πόλο γης Βουλιαγμένης, τονίζοντας πως τα επεισόδια που αναγράφει η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρονται στο φύλλο αγώνα του ματς.

Η σκληρή ανακοίνωση της Βουλιαγμένης:

«Διαβάζοντας κανείς το φύλλο αγώνος του αγώνα Ολυμπιακού - Βουλιαγμένης, για τον 5ο και τελευταίο παιχνίδι και για την ανάδειξη της φετινής πρωταθλήτριας ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, αντιλαμβάνεται ότι δεν αναφέρεται τίποτα απολύτως για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα καθ' όλη την διάρκεια του εν λόγω τελικού.

Σύμφωνα με τους άρχοντες του Αγώνα ( Διαιτητές και Αλητάρχες), όλα εξελίχθησαν φυσιολογικά και η ομάδα της Βουλιαγμένης αναίτια και ξαφνικά αποχώρησε απο τον αγωνιστικό χώρο.

Έρχεται όμως το video του αγώνα να δείξει πως στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους από τις θέσεις των επισήμων του Ολυμπιακού, που περιέργως είχαν τουλάχιστον τριπλασιαστεί για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Έρχεται η δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού κ. Παυλίδη, ο οποίος δήλωσε σε σχέση με τους τελικούς για τη ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδος για την φετινή χρονιά :«Το έχω πει στις αθλήτριες και θα το πω και δημόσια: Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη για εμάς. Με όλο τον σεβασμό προς την ομάδα της Βουλιαγμένης, αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει».

Έρχεται η επιστολή, την οποία ο Ναυτικός όμιλος Βουλιαγμένης έστειλε αμέσως μετά την λήξη του τέταρτου τελικού, σε όλες τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές (Γ.Α.Δ.Α., Α.Τ. Καμινίων, Γ.Α.Δ.Π., Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) με παράλληλη κοινοποίηση στην Κ.Ο.Ε, στον Ολυμπιακό και στους Αλητάρχες του Αγώνα κ.κ. Λαγαρό και Πολυζωγόπουλο, ζητώντας να μεταφερθούν οι πάγκοι των δύο ομάδων στην απέναντι πλευρά του Κολυμβητηρίου, λες και ξέραμε τι θα συμβεί, όπως άλλωστε είχε γίνει διαδοχικά σε όλα τα φετινά παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού.

Και τέλος, σαν κερασάκι στην τούρτα όλων των παραπάνω και πολλών άλλων τραγελαφικών που διαδραματίστηκαν, έρχεται η έκθεση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σκέτος καταπέλτης, η οποία αναφέρει : "Δέκα (10) περίπου φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν στις θέσεις των επισήμων, άρχισαν εντελώς αναίτια και απρόκλητα να εξυβρίζουν και να απειλούν τον προπονητή, τις αθλήτριες και τους παράγοντες της Βουλιαγμένης" ,"κατά την διάρκεια του 4ου οκτάλεπτου τα εν λόγω άτομα ξεκίνησαν εκ νέου να εξυβρίζουν και να απειλούν, εκσφενδονίζοντας 2 με 3 πλαστικά μπουκάλια προς την αθλητική αποστολή του Ν.Ο.Β.", "μετά την λήξη του αγώνα, εκατό περίπου οπαδοί της ομάδος του Ολυμπιακού έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν με ρήψεις αντικειμένων κατά των Αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα ο τραυματισμός ενός αστυνομικού, ο οποίος μετέβηκε στο 401Ν.Σ.Α"

Η έκθεση αυτή δεν θα έπρεπε να αφήσει κανέναν με το παραμικρό ερωτηματικό για το τι πραγματικά συνέβη εντός αγωνιστικού χώρου στον συγκεκριμένο αγώνα και που αφήνει πραγματικά εκτεθειμένους τους Αλητάρχες του Αγώνα κκ Πολυζωγόπουλο και Λιούτα, αλλά και τους Διαιτητές κ.κ Κουρέτα και Κατσαρό, οι οποίοι μάλλον βρισκόντουσαν σε άλλο αγωνιστικό χώρο αφού δεν είδαν, δεν άκουσαν, και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα απο όσα συνέβησαν, και που αναφέρονται παραπάνω στην έκθεση της Γ.Α.Δ.Α., σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνος το οποίο έγραψαν και υπέγραψαν.

Προφανώς κάποιοι εξυπηρετώντας τα διάφορα γνωστά συμφέροντα, απέκρυψαν εσκεμμένα την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά η έκθεση της Γ.Α.Δ.Α έρχεται και τους αφήνει, το λιγότερο, εκτεθειμένους.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω και με γνώμονα την κάθαρση που επιχειρείται στους Αθλητικούς χώρους, έρχεται η τιμωρία για την ομάδα της Βουλιαγμένης απο τον Αθλητικό Δικαστή, η οποία μας αφήνει άφωνους και που προφανώς τιμωρεί την ομάδα της Βουλιαγμένης, διότι αποχώρησε απο το κολυμβητήριο, ενώ κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα παιχτριών, προπονητών, φιλάθλων, διοίκησης, και αναρωτέται κανείς τι θα έπρεπε να έχει συμβεί για να αντιληφθούν κάποιοι πως δεν είναι δυνατόν να διεξάγονται αγώνες με ανήλικες αθλήτριες κάτω απο αυτές τις ποδοσφαιρικές συνθήκες.

Παρουσιάζουμε το περιβόητο φύλλο αγώνος καθώς και την έκθεση της Γ.Α.Δ.Α. και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε όλους εσάς
».

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν αρέσει αν είσαι ανεξάρτητος και δεν χρειάζεσαι δανεικούς»

Στη σαπίλα που υπάρχει, όπως είπε, στο ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Σταμάτης Βελλής. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, έκανε λόγο για ανήθικους ανθρώπους στην ΕΠΟ κι ομάδες που αρκούνται σε ψίχουλα και δανεικούς

«Δεν αρέσει αν είσαι ανεξάρτητος και δεν χρειάζεσαι δανεικούς»
Την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως τη βίωσε ο ίδιος, περιέγραψε με το γνώριμα γλαφυρό τρόπο του ο Σταμάτης Βελλής.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά, ο πρώην ιδιοκτήτης του Απόλλωνα σημείωσε ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο χώρο» και τόνισε ότι -ανεξαρτήτως των δικαστικών αποφάσεων- παραμένει βέβαιος για τις παρανομίες που έχουν γίνει.

Αφού μίλησε λοιπόν για ανθρώπους στην ΕΠΟ που «η λέξη ηθική δεν τους αγγίζει», επανέλαβε ότι «αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος και δεν έχεις ανάγκη ψίχουλα και δανεικούς, δεν αρέσεις».

Όσο για τις δικαστικές εξελίξεις, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που φαίνεται να γίνεται σοβαρή δουλειά κι έβγαλε το καπέλο στις αρμόδιες αρχές για τον τρόπο που δουλεύουν.



Αναλυτικά όσα είπε ο Βελλής στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ερευνώνται πράγματα που είχε καταγγείλει κι ο ίδιος: «Καταρχάς δεν κατήγγειλα τίποτα γιατί δεν είμαι εισαγγελέας. Βίωσα κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο, τα οποία τα εξέθετα ανοιχτά, όταν συνέβαιναν και όχι όταν η υπόθεση πήγε στο δικαστικό σώμα. Έλεγα αυτά που αντιλαμβανόμουν καθαρά και ξάστερα. Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου. Μπορεί η απόφαση να είναι αθωωτική γιατί δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Για μένα έχουν γίνει αυτά που λέμε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Δεν θα αλλάξει η άποψή μου από την απόφαση της δικαιοσύνης. Άλλο αν συμβαίνουν κάποια πράγματα και άλλο αν με το νομικό μάτι αποδεικνύονται».


Για το αν σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις ο ίδιος και ο Απόλλων: «Δεν μπορώ πλέον να μιλώ εν ονόματι του Απόλλωνα. Μόνο ως οπαδός μπορώ να το κάνω. Εγώ δεν τα είπα όλα αυτά για να αποκομίσω χρήματα. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου ούτε τώρα, ούτε τότε. Αν θα διεκδικήσει η ΠΑΕ κάτι είναι δικό της θέμα. Βλέπω ότι πολλές αποφάσεις που πάρθηκαν εναντίον μας τότε από αρμόδια όργανα πάρθηκαν από ανθρώπους που κατηγορούνται τώρα. Όργανα που καλούσαν εμένα και όταν άλλοι μιλούσαν, έδερναν ή έβριζαν, δε συνέβαινε τίποτα».

Για τις προσδοκίες του από τις εξελίξεις: «Υπάρχουν άνθρωποι που έδρασαν παράνομα και αυτό για μένα είναι 100% βέβαιο, όποια κι αν είναι η απόφαση. Προσωπικά δεν εύχομαι να πάει κανένας φυλακή. Εγώ θα χαρώ να καθαρίσει λίγο το ποδόσφαιρο, αυτή η κόπρος του Αυγείου. Εδώ κοτζάμ Μπλάτερ -που δεν κατηγορήθηκε ακόμα και εξελέγη παμψηφεί- και παραιτήθηκε. Κι εδώ βλέπουμε κάποιους ανθρώπους που η λέξη ηθική δεν τους ακουμπάει καν. Είναι δυνατόν να κατηγορείσαι για κακουργήματα και να μένεις στη θέση σου;

Και το χειρότερο είναι ότι γίνεται μια κίνηση από μια ΕΠΣ για ανατροπή μιας διοίκησης που βαρύνεται με δεκάδες κατηγορίες και υπάρχουν ομάδες που πάνε και συμπαρίστανται στην ομοσπονδία. Δηλαδή ζητάς να μείνει κάποιος ο οποίος βαρύνεται με σωρεία κατηγοριών; Για μένα αυτό είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου. Ωραίοι κύριοι είναι αυτοί, συγχαρητήρια τους δίνω»
.

Για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το κράτος: «Το κράτος πρέπει να νομοθετήσει έτσι, ώστε τα όργανά του να μπορούν να επεμβαίνουν στo μη αθλητικό σκέλος. Στο διοικητικό κομμάτι το κράτος θα έπρεπε να δώσει τέτοια όπλα στην ΕΕΑ, ώστε να καταπολεμά όποιους παραβαίνουν νόμους του κράτους. Η ΟΥΕΦΑ θέλει να δείχνει προς τα έξω μια ωραία βιτρίνα και δεν ξέρω κατά πόσο την ενδιαφέρει αν γίνονται όλα σωστά σε μια χώρα. Αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο, θα περιμένουμε τους Ευρωπαίους να μας το φτιάξουν; Υπάρχει περίπτωση όμως και η περίπτωση η πλειονότητα όσων βρίσκονται στο ποδόσφαιρο να μη θέλει να το καθαρίσει, να βολεύεται με αυτή την κατάσταση».

Για τις αιχμές εναντίον του ότι άρχισε τις καταγγελίες όταν έπεφτε ο Απόλλων και ότι η ομάδα του ανέβηκε «τρένο» τις κατηγορίες: «Εγώ άρχισα να φωνάζω από τότε που ανέβηκε ο Απόλλων στη Σούπερ Λίγκα. Τότε άρχισα να βλέπω πως δουλεύει το σύστημα. Ποια ομάδα με το μπάτζετ του Απόλλωνα έμεινε δυο χρόνια στη Δ’ και δυο χρόνια στη Γ’ κατηγορία; Πόσα χρόνια έπρεπε να κάτσουμε, πέντε; Άρα προφανώς δεν ισχύουν αυτά που υπονοούν. Δε με ενδιαφέρει να πείσω ότι δεν είμαι λαμόγιο. Όποιοι με έχουν γνωρίσει, ξέρουν. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω ότι έχασα την άνοδο την τελευταία αγωνιστική από ομάδα Δ’ Εθνικής, όταν θα μπορούσα να το έχω κανονίσει από πριν.

Μια αυτάρκης οικονομικά ομάδα δεν έχει ανάγκη να παρακαλάει για δανεικούς, έχει τα εφόδια να λέει τη γνώμη της χωρίς να φοβάται. Αν είσαι όμως μέσα στα χρέη ή κάποιος σε βοηθάει να τη σκαπουλάρεις, δεν είναι το ίδιο. Αυτό το αλισβερίσι δεν το ήξερα, προσωπική άποψη αποκόμισα όταν ανέβηκε η ομάδα. Από τη στιγμή που άρχισε η μάχη του υποβιβασμού, έγιναν τέρατα. Βρεθήκαμε σε αυτό το γκρουπ των ομάδων που κινδύνευαν επειδή δεν πετύχαμε και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.

Δεν μας άφησαν όμως να δείξουμε αν μπορούμε να μείνουμε, καταδικαστήκαμε με συνοπτικές διαδικασίες. Οι ομάδες που έχουν οικονομική άνεση και είναι υγιείς -ο Απόλλων χρωστούσε στο τέλος κάθε μήνα λιγότερο από τον Ολυμπιακό- δεν αρέσουν σε μερικούς. Έτσι δεν επηρεάζεσαι και δεν αναγκάζεσαι με λίγα ψίχουλα να συμβαδίζεις με άλλους»
.

Για το αν μετάνιωσε που έφυγε από το ποδόσφαιρο: «Δε μετάνιωσα. Έξι χρόνια που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο δεν είχα μόνο πίκρες. Είχα και χαρές. Αποτύχαμε βέβαια κάποιες φορές, την πρώτη χρονιά στη Γ’ κατηγορία τερματίσαμε έβδομοι. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όμως, δεν μπορώ να πω ότι δεν τα χάρηκα. Η χρονιά της Σούπερ Λίγκας με απογοήτευσε πλήρως. Και όχι λόγω του υποβιβασμού».

Για το αν αισιοδοξεί ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει λύσεις: «Δύσκολο να απαντήσω αν θα δούμε άσπρη μέρα. Είναι όμως η πρώτη φορά που φαίνεται να γίνεται σοβαρή δουλειά, σε σχέση με άλλες υποθέσεις. Η πρώτη φορά που φαίνεται να υπάρχουν όργανα που κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται, όποια ονόματα κι αν ερευνούν. Τους βγάζω το λόγο για τον τρόπο που δουλεύουν».

Αποφασίζουν για τον προπονητή!

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Φρανκ Άρνεσεν. Επίκειται συνάντηση με τον Ιάκωβο Αγγελίδη και ενημέρωση στον Ιβάν Σαββίδη. «Τρέχει» το θέμα του προπονητή.

Αποφασίζουν για τον προπονητή
Έτοιμος να πιάσει και τυπικά δουλειά στον ΠΑΟΚ είναι ο Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τηλεοπτικό σταθμό στη Δανία και από το μεσημέρι της Τρίτης (16/6) βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Με την επιστροφή του θα δρομολογηθεί ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της ερχόμενης σεζόν, με προτεραιότητα την πρόσληψη νέου προπονητή.

Ο αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη με τον οποίο θα συναποφίσουν για τις επόμενες κινήσεις.

Εντός της ημέρας θα τα πει κατ' ιδίαν και με τον Ιβάν Σαββίδη στο «Μακεδονία Παλλάς», προτού ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φύγει (απόψε το βράδυ) για τη Ρωσία. Άλλωστε θα έχει τον τελευταίο λόγο πριν προχωρήσει οποιαδήποτε περίπτωση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Κυριακίδη ο Παναιτωλικός!

Με την φανέλα του Παναιτωλικού θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Δημήτρης Κυριακίδης, που αποχώρησε απ’ την Ξάνθη.

Παίρνει Κυριακίδη ο Παναιτωλικός
Δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας πήγε στο Αγρίνιο, συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του Παναιτωλικού κι απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Ο 34χρονος γκολκίπερ προέρχεται από πολύ καλή σεζόν στην Ξάνθη (που πήρε στη θέση του τον Τσέναμο) μετρώντας 27 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, ενώ έφτασε με την ομάδα του ως και τον τελικό Κυπέλλου. Ουσιαστικά ο Κυριακίδης θα αντικαταστήσει το κενό του Ράφαελ Μπρακάλι που δύσκολα θα μείνει στα «καναρίνια». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν ζήτησε να του κόψουν τα πόδια ο Μπατιστούτα»

Σε διάψευση της φημολογίας που αναπτύχθηκε κι ήθελε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να έχει ζητήσει (ξανά) να του κόψουν τα πόδια εξαιτίας της πάθησης που τον ταλαιπωρεί, προχώρησε η οικογένειά του.

«Δεν ζήτησε να του κόψουν τα πόδια ο Μπατιστούτα»

Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό το περασμένο καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση και αντιμετωπίζει φρικτούς πόνους στα πόδια.

Υπέφερε, δε, τόσο πολύ, που είχε ζητήσει (όπως επίσης είχε γίνει γνωστό) να του ακρωτηριάσουν και τα δυο κάτω άκρα.

Φημολογία που έχει ξεσπάσει λοιπόν τις τελευταίες ώρες στη Λατινική Αμερική -και τροφοδοτείται από πλήθος δημοσιευμάτων- ήθελε την κατάσταση του πρώτου σκόρερ της εθνικής Αργεντινής να επιδεινώνεται σε τέτοιο σημείο που να μην μπορεί να περπατήσει και να σκέφτεται εκ νέου το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού.

Κάτι τέτοιο ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την οικογένεια του, που ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες για την κατάστασή του -πολλώ δε μάλλον οι φήμες ότι σκέφτεται ξανά να του κόψουν τα πόδια.

Άλλωστε -όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο γιατρός που τον παρακολουθεί, Ρομπέρτο Αβάντσι- αυτό είχε συμβεί προ τριετίας και πλέον ο «Μπατι-γκολ» αντιμετωπίζει ψυχραιμότερα το πρόβλημά του, σκεπτόμενος κι άλλες θεραπείες:

«Ήταν όντως σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε. Ήρθε μια μέρα και μου είπε ότι ήθελε να του κόψω και τα δυο πόδια. Ωστόσο, μιλήσαμε και τον ηρέμησα. Η πάθησή του ήταν αποτέλεσμα ενέσεων στεροειδών που του έκαναν στο Κατάρ στην τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Χρειάζεται επέμβαση και στον άλλο αστράγαλο. Ίσως πρέπει να βάλουμε κάτι προσθετικό. Εκείνος το σκεφτόταν γιατί είναι μια μέθοδος που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Οπότε το αφήσαμε και περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει σε άλλους ασθενείς»
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Σωτηρίου ο Πλατανιάς!!


Απ’ τα Γιάννενα στα Χανιά μετακόμισε ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο οποίος θα υπερασπίζεται την εστία του Πλατανιά, μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πήρε Σωτηρίου ο Πλατανιάς
Παίκτης του Πλατανιά θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο οποίος ανακοινώθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε πέρυσι με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, συμπληρώνοντας πέντε συμμετοχές (τέσσερις στο κύπελλο και μια στο πρωτάθλημα), ενώ έχει αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα Παίδων και Νέων.

Η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Δημήτρη Σωτηρίου, ο οποίος, αφού πέρασε σήμερα με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Π.Α.Ε., κ. Μανώλη Μαθιουλάκη (φωτογραφία).

Ο Δημήτρης Σωτηρίου γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1987, έχει ύψος 1,86 και είναι 83 κιλά.

Είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων της Ελλάδας.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο και εν συνεχεία αγωνίστηκε διαδοχικά με τις ομάδες του Φωστήρα, της Λάρισας, του Εθνικού, της Λάρισας, του Ερμή Αραδίππου (Κύπρος) και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον Πλατανιά Χανίων θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 32
».

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Δημήτρης Σωτηρίου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Πλατανιάς, επεσήμανε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τη μεταγραφή μου. Είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα, μια ομάδα τίμια, στην οποία θα ήθελε να εργαστεί κάθε ποδοσφαιριστής, γιατί του παρέχει τα πάντα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Πλατανιά και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Μαθιουλάκη και την τεχνική ηγεσία της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Είμαι σίγουρος ότι θα τους δικαιώσω για την επιλογή τους».

«Μπλέκουν» και Ολυμπιακό για Κουζμάνοβιτς!


Σε ιταλικό δημοσίευμα για την προσπάθεια της Μπολόνια να αποκτήσει τον Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς εμπλέκεται και το όνομα του Ολυμπιακού.

«Μπλέκουν» και Ολυμπιακό για Κουζμάνοβιτς
Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για τον Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το “Gazzetta.it” η Μπολόνια έχει προσεγγίσει ήδη τον Σέρβο κεντρικό μέσο για να τον εντάξει στο δυναμικό της, με το “Calciomercato.it” να συμπληρώνει πως «θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό από ομάδες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός».

Ο 27χρονος άσος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ίντερ, με την οποία την εφετινή σεζόν είχε 14 συμμετοχές στη Serie A και 10 στο Europa League και το όνομά του έχει ακουστεί και στο παρελθόν για τους Πειραιώτες.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι, δεν τα βλέπετε διπλά!! (pics)

Μην μπερδεύεστε. Δεν έχει πρόβλημα η όρασή σας, ούτε έχετε πιεί. Απλώς ο Μαρουάν Φελαϊνί κάνει διακοπές με το δίδυμο αδερφό του, Μανσούρ.

Όχι, δεν τα βλέπετε διπλά (pics)
Δε φτάνει πού είναι αδέρφια. Δεν φτάνει που είναι δίδυμα. Ο Μαρουάν και ο Μανσούρ Φελαϊνί λανσάρουν και το ίδιο «άφρο» μαλλί.

Όσοι τους αντίκριζαν στη διάρκεια των διακοπών τους στο Μαϊάμι αμφέβαλαν για την όραση ή τη νηφαλιότητά τους, αλλά δεν τα έβλεπαν διπλά. Απλώς ο Βέλγος μέσος της Μαν. Γιουνάιτεντ και ο αδερφός του είναι ίδιοι.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Νίζνι ανακοίνωσε τον Τόμπκινς για Ρεάλ!!

Ο Τρέι Τόμπκινς θα συνεχίσει κι επίσημα την καριέρα του στη Ρεάλ. Τη μεταγραφή δεν ανακοίνωσε η «βασίλισσα», αλλά η Νίζνι, από την οποία μετακομίζει στη Μαδρίτη.

Η Νίζνι ανακοίνωσε τον Τόμπκινς για Ρεάλ!
Η πρώτη μεταγραφή της Ρεάλ για τη νέα σεζόν είναι γεγονός. Πρόκειται για τον Τρέι Τόμπκινς, ο οποίος εδώ και καιρό λεγόταν πως έχει συμφωνήσει με τη «βασίλισσα», αλλά πλέον είναι κι επίσημο.

Όχι όμως από τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά από τη Νίζνι, η οποία ανακοίνωσε πως ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ μετακομίζει στη Μαδρίτη.

Ο Τόμπκινς είχε 14,5 πόντους και 8,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ στη VTB League είχε 15,8 πόντους και 7,5 ριμπάουντ ανά αγώνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικό με Φέγενορντ ο Ολυμπιακός!

Ακόμα ένα φιλικό αναμένεται να δώσει ο Ολυμπιακός κατά την περίοδο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, καθώς θα αναμετρηθεί με την ολλανδική Φέγενορντ.

Φιλικό με Φέγενορντ ο Ολυμπιακός
Ακόμα μία δυνατή αναμέτρηση θα δώσει ο Ολυμπιακός κατά την παραμονή του στην Αυστρία, αφού εκτός από την ομάδα του Κατάρ και τις Μπέτις, Γαλατά και Μαρσέιγ σύμφωνα με το soccernews.nl οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντραριστούν και με τη Φέγενορντ.

Το συγκεκριμένο φιλικό δεν έχει ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ούτε έχει επιβεβαιωθεί σε προφορικό επίπεδο και μένει να φανεί τις επόμενες μέρες αν οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν στη γνωστοποίηση ενός ακόμα δυνατού φιλικού ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και ο Γκούζντα στον Ολυμπιακό!!

Συνεχίζει δυναμικά την ενίσχυση ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Κόνραντ Γκούζντα για την επόμενη σεζόν, προκειμένου να καλύψει τη θέση του λίμπερο μαζί με τον Ταμπουρατζή.

Και ο Γκούζντα στον Ολυμπιακό

Ο 25χρονος λίμπερο, που αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, συμφώνησε με τους Πειραιώτες για τον επόμενο χρόνο,

Η ανακοίνωση:
«Το Τ.Α.Α. Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κόνραντ Γκούζντα. Ο 25χρονος λίμπερο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1 χρόνο».

inner

Η δήλωση του Κόνραντ Γκούζντα στο επίσημο site του Ολυμπιακού (www.osfp.gr):

«Χαίρομαι πολύ που συνεχίζω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό σε μια μεγάλη ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα και Κύπελλα στην Ελλάδα και έχει μεγάλη παράδοση στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα με καλλιεργήσει ως παίκτη και ως άνθρωπο γιατί δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός αλλά και η οργάνωση που θα συμβάλλουν σε αυτά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι ωραίο κάποιος να σου ζητάει να κατακτήσεις τίτλους γιατί αυτό δείχνει ότι πιστεύει στην αξία σου και ότι μπορείς να το κάνεις». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενίσχυση με Γκαΐλιους η Λιέτουβος Ρίτας!

Τον Ντεϊβίντας Γκαΐλιους απέκτησε η Λιέτουβος Ρίτας.

Ενίσχυση με Γκαΐλιους η Λιέτουβος Ρίτας
Την απόκτηση του Ντεϊβίντας Γκαΐλιους ανακοίνωσε η Λιέτουβος Ρίτας. Ο 27χρονος φόργουορντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν στη Νεπτούνας έχοντας 12,4 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε όλες τις διοργανώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Μοτιεγιούνας!!

Πρώτη απώλεια για τη Λιθουανία εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας θα απουσιάσει, καθώς αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό.

Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Μοτιεγιούνας
Οριστικά απών από το Ευρωμπάσκετ θα είναι ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Παρότι ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή της Λιθουανίας, τελικά ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να ενισχύσει το συγκρότημα της χώρας του, καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη μέση.

«Δεν προλαβαίνω», είπε ο «Ντι-Μο», που φέτος έκανε καλή σεζόν με τους Ρόκετς έχοντας 12 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα.  *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα πρόταση για Λούκας!

Νέο δημοσίευμα στην Ισπανία υποστηρίζει πως η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια προσφέρει ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Βόσνιο χαφ, Χάρις Μεντουνγιανίν, και χρήματα σε δόσεις στον ΠΑΟΚ για τον Λούκας Πέρεθ.

Νέα πρόταση για Λούκας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «elidealgallego.com», οι Ισπανοί κατέθεσαν νέα πρόταση στους Θεσσαλονικείς για να μπορέσουν να κάνουν δικό τους τον 29χρονο μέσο.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του εν λόγω σάιτ αναφέρει πως από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή προκύπτει πως η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο, την ώρα που η «Ντεπόρ» φέρεται να προσφέρει τον Βόσνιο μέσο, Χάρις Μεντουνγιανίν, ως έμψυχο αντάλλαγμα και ζητάει να δώσει ένα ποσό σε δόσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακ: «Γιατί να φύγω από τον ΠΑΟΚ;»


Με τον ΠΑΟΚ είναι συνυφασμένο το μέλλον του Ρόμπερτ Μακ όπως δήλωσε ο ίδιος, διαψεύδοντας οποιοδήποτε σενάριο σχετικά με το μέλλον του.

Μακ: «Γιατί να φύγω από τον ΠΑΟΚ;»

Ο 24χρονος εξτρέμ ανέφερε ότι δεν μετανιώνει στιγμή που μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη καθώς βρήκε τα αγωνιστικά λεπτά που έψαχνε ως βασικό μέλος της ομάδας ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα, αφού δεν έχει κανένα λόγο να αποχωρήσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακ:

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Η μεταγραφή μου στην Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μετανιώνω με τίποτα, είμαι χαρούμενος που έπαιξα σε αρκετά παιχνίδια. Στην Νυρεμβέργη δεν ήταν έτσι. Ένοιωσα την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και έτσι έκανα αρκετές καλές εμφανίσεις».

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League: «Στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερματίσαμε τρίτοι, κάτι που μας εξασφάλιζε την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Στην Ελλάδα, ωστόσο, πρέπει να παίξουμε και play offs, στα οποία δεν τα καταφέραμε. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων τερματίσαμε τελευταίοι. Τώρα πρέπει να περάσουμε δυο προκριματικούς γύρους για να παίξουμε στους ομίλους του Europa League».

Για το μέλλον του: «Στον ΠΑΟΚ, έχω συμβόλαιο και μετά τις διακοπές ξεκινά η καλοκαιρινή προετοιμασία. Δεν έχω κανένα λόγο να αλλάξω ομάδα, μου αρέσει στον ΠΑΟΚ και θέλω να παραμείνω».

Τέλος Λόντσαρ και Αγκιλάρ από Βαλένθια!


Την αποχώρηση των Κρέσιμιρ Λόντσαρ και Πάμπλο Αγκιλάρ ανακοίνωσε η Βαλένθια.

Τέλος Λόντσαρ και Αγκιλάρ από Βαλένθια
Άρχισαν οι εκκαθαρίσεις στη Βαλένθια, καθώς ανακοινώθηκε πως από την ομάδα αποχωρούν οι Κρέσιμιρ Λόντσαρ και Πάμπλο Αγκιλάρ.

Ο Κροάτης σέντερ φόρεσε τη φανέλα της ομάδας σε 57 ματς έχοντας 7,9 πόντους και 2,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ είχε 5,4 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για πάντα στην «Μπάρτσα» ο Τόμιτς

Νέο τριετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα υπέγραψε ο Άντε Τόμιτς. Ο 28χρονος Κροάτης επέλεξε να παραμείνει στην Ευρώπη και να μην μεταπηδήσει στο ΝΒΑ.

Για πάντα στην «Μπάρτσα» ο Τόμιτς
Ο Άντε Τόμιτς είχε δηλώσει πρόσφατα πως σκέφτεται περισσότερο από ποτέ το άλμα στο ΝΒΑ. «Είμαι 28 κι αν δεν το κάνω τώρα, είναι δύσκολο να το κάνω αργότερα», είχε δηλώσει.

Φαίνεται πως ο Κροάτης σέντερ δεν θα μεταπηδήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου προτιμώντας να παραμείνει στο καλύτερο της Ευρώπης.

Ο Τόμιτς υπέγραψε νέο συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στην «Μπάρτσα» μέχρι το 2018, όπως ανακοινώθηκε από τον καταλανικό σύλλογο.

Φέτος ο διεθνής άσος, που έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα στα δύο χρόνια του στην ομάδα, έχει 10,9 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο σε όλες τις διοργανώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η συμβουλή ζωής μιας 10χρονης στον Κόμπι!! (video)

Λίγο πριν γίνει σταρ του ΝΒΑ, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν σε δίλημμα μεταξύ του να γίνει επαγγελματίας ή να πάει πρώτα στο κολέγιο. Και ζήτησε τη συμβουλή ενός δεκάχρονου κοριτσιού.

Η συμβουλή ζωής μιας 10χρονης στον Κόμπι (video)

Εκείνη, δέκα χρονών τότε, ταξίδευε με τη μητέρα της με τρένο. Ήταν φίλαθλος των Νικς, αλλά έχοντας αποκοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ δεν είχε δει το αποτέλεσμα στον αγώνα της ομάδας της. Όταν είδε στο τρένο δύο άνδρες να διαβάζουν εφημερίδα, πήρε το θάρρος να πάει κοντά τους και να τους ζητήσει τα αθλητικά νέα. Ένας εξ αυτών ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ, που μόλις είχε τελειώσει το σχολείο και ήταν διχασμένος ανάμεσα στο να πάει σε κολέγιο ή να κάνει αμέσως το άλμα για το ΝΒΑ. Ο έφηβος τότε άσος ζήτησε τη γνώμη του κοριτσιού. Εκείνη τον συμβούλευσε να σπουδάσει, προκειμένου να έχει μια εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν έκανε καριέρα στο μπάσκετ. Ευτυχώς, ο Κόμπι δεν την άκουσε.

Δείτε την ιστορία της Έιμι και το «κειμήλιο» που έχει από αυτή:

What if you were there to help a young Kobe Bryant make one of the most important decisions of his life?Amy was 10 when her path crossed Kobe's right as he was deciding between college and the NBA.-------------------Watch more SB Nation videos on YouTube: http://bit.ly/SBNationYouTube
Posted by SB Nation on Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σλούκα ή χωρίς, με Καλάθη ή χωρίς...!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για την απεμπλοκή της αναδόμησης του Παναθηναϊκού από συσχετισμούς με πρόσωπα και την ταύτιση με την κάλυψη ρεαλιστικών αναγκών.

Με Σλούκα ή χωρίς, με Καλάθη ή χωρίς...

Η Ισπανία είναι μία διαφορετική περίπτωση, διότι διαθέτει ένα ευρύ σύνολο ανταγωνιστικών ομάδων, με σεταρισμένες ώρες προβολής του μπάσκετ από την τηλεόραση, η οποία καλοπληρώνει, και γεμάτα γήπεδα παντού. Η πεμπτουσία του προλόγου είναι πως λεφτά στο μπάσκετ δεν υπάρχουν, εξ ου και βρίσκει πρόσφορο έδαφος η FIBA, εσχάτως, να δελεάσει τα μεγάλα κλαμπ και να «χτυπήσει» την Ευρωλίγκα. Με αξίωμα τούτο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πραγματοποιούν σειρά υπερβάσεων, κρατώντας τα επίπεδα των κοστολογίων τους ακόμη και στα υπάρχοντα ύψη, αν και η σχέση τους με τα του παρελθόντος είναι αποδεκτά μικρή!

Οι οικονομικοί περιορισμοί, επιπροσθέτως, δεν τους επιτρέπουν και λάθη… Στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων», μετά τα επινίκια, αποτελεί η παραπάνω μία συζήτηση που μπορεί να γίνει εν καιρώ. Πώς μπορεί, δηλαδή, ο Πρωταθλητής Ελλάδας να επεκτείνει τη φετινή χρονιά με λογικό κόστος! Όσον αφορά το «τριφύλλι», η κατάσταση κρίνεται αρκετά πιο περίπλοκη. Κι αυτό διότι αναζητείται το πλάνο επάνω στο οποίο θα πορευτεί ο οργανισμός του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα. Στην ίδια ή και χειρότερη, ίσως, θέση βρέθηκε ο σύλλογος μετά τη φυγή του Ομπράντοβιτς το 2012: Δίχως προπονητή και με δύο παίκτες στο ρόστερ!

Ο Ολυμπιακός, παρά την ευρωπαϊκή ανέλιξη, δεν είχε βρεθεί σε ικανό επίπεδο να κοντράρει τον μεγάλο του αντίπαλο face to face κι έτσι χρειάστηκε να περάσουν τρεις σεζόν, ώστε να φανεί πώς το διάστημα που πέρασε η μία ομάδα προόδευε και η άλλη έφθινε. Για ένα σημαντικό τμήμα της προαναφερθείσας περιόδου ο Παναθηναϊκός πήγε με αυτόματο πιλότο, κατακτώντας τα πέντε από τα έξι τρόπαια που διεκδικήθηκαν. Στηρίχθηκε στη φανέλα, τις κούπες και στις αδυναμίες του ανταγωνιστή του κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι… Πιθανότατα και φέτος – αν δεν υπήρχαν οι μαζεμένες απουσίες των Παππά, Γκιστ, Μπατίστα – να ήταν άλλη η εξέλιξη των τελικών και οι ανορθογραφίες να καλύπτονταν.

Το ζήτημα, αυτή τη στιγμή, είναι να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά ελκυστικό προϊόν για τον φίλαθλό του πρωτίστως και μετέπειτα γι΄ αυτόν που αγαπά το μπάσκετ ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων. Η αναδόμηση πρέπει ν΄ αρχίσει από τη διοικητική νοοτροπία, η οποία επιβάλλεται να πάψει να είναι συγκρουσιακή και υπέρ το δέον αυθόρμητη. Δεν γίνεται να δημιουργεί αντιπάθειες από το πουθενά και να χαρίζει απλόχερα δικαιώματα αμφισβήτησης κοτζάμ Παναθηναϊκός! Στη συνέχεια επιβάλλεται να προσληφθεί ο προπονητής, ο οποίος θα μπορέσει να εμπνεύσει κόσμο και παίκτες στην επόμενη ημέρα.

Πού θα έχει προσωπικό κίνητρο εξέλιξης και καθιέρωσης, μα και κοινό σημείο επαφής με τη διοίκηση, χωρίς να σκέφτεται αυτή, για παράδειγμα, να τον αλλάξει Γενάρη μήνα και να μην το τολμά όπως στην περίπτωση Ιβάνοβιτς! Τα πρώτα κλειδιά επιτυχίας, ειδικά πριν από μία χρονιά που αλλιώς θ΄ αρχίσει κι αλλιώς θα συνεχιστεί με την ενσωμάτωση των βασικών Γκιστ (ενδεχομένως) και Παππά, είναι αυτά. Μετά έρχονται οι παίκτες που θα πλαισιώσουν τους Διαμαντίδη και Φώτση, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις τελευταίες τους παραστάσεις στα παρκέ. Ένα κομμάτι είναι να εξελιχθεί ομαλά – και όχι όπως φέτος – η ελληνοποίηση του δυναμικού και η πλήρης εκμετάλλευση των «διαμαντιών» Παπαγιάννη (αν δεν φύγει για το Κολλέγιο), Χαραλαμπόπουλου, εν συνεχεία του Μποχωρίδη και των υπόλοιπων.

Διαμαντίδης δεύτερος δεν θα προκύψει έτσι, αλλά χρειάζεται ένας πυλώνας made in Greece που θα επωμιστεί την επόμενη ημέρα. Τελευταίο, αλλά όχι ελάσσονος σημασίας, είναι η επιλογή των Αμερικανών, οι οποίοι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ απογειώνουν ή περιορίζουν το εύρος δυνατοτήτων μίας ομάδας. Αφού γίνει όλη αυτή η προεργασία κι αφού ό,τι καλό κυκλοφορεί από ταλέντο στην αγορά (τύπου Βεζένκοφ) ενταχθεί, ακολουθεί το αλατοπίπερο περιπτώσεων παικτών που, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θέσης ή συλλογικής προέλευσης, θα χρειαστεί να μπουν στην εξίσωση για το κάτι περισσότερο. Υπό αυτήν την έννοια και δίχως την πρόσληψη προπονητή ας έρθει στον Παναθηναϊκό ο Καλάθης, ο Σλούκας και ο… Λεμπρόν μαζί: Δεν πρόκειται τίποτε ν΄ αλλάξει ουσιαστικά!

Και, ok, ο πρώτος έχει φορέσει ξανά τα πράσινα… Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί πολύτιμη μονάδα για κάθε ομάδα, αλλά υπό προϋποθέσεις αφού, πλέον, ψάχνει τον ρόλο του ηγέτη, επιχειρώντας ν΄ αποτινάξει αυτόν του πολύτιμου μα συμπληρωματικού. Στον σχεδιασμό του «τριφυλλιού» θα πρέπει να έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα για να ενταχθεί σωστά ένας τέτοιος αθλητής και να γίνει πραγματικά χρήσιμος. Άρα το timing των πεπραγμένων της επομένης της απώλειας του τίτλου από τον Παναθηναϊκό, λήγει αυτόματα την οποιαδήποτε συζήτηση. Λάθος ο χρόνος της πρότασης και λάθος η αντιμετώπιση του Σλούκα, ο οποίος δεν συνεννοήθηκε καν με τον μάνατζέρ του πριν σχολιάσει δημόσια τα περί… αστείων. Ο Παναθηναϊκός, στην παρούσα φάση, «καίγεται» για άλλα πράγματα: Να κλείσει πληγές κι όχι ν΄ ανοίξει άλλες! *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών τα ανασφάλιστα οχήματα!

Μέτρα εντοπισμού για τα περίπου ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους προετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών τα ανασφάλιστα οχήματα

Η συνέντευξη γίνεται με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα της κυκλοφορίας των ανασφαλίστων οχημάτων, τη διαδικασία εντοπισμού τους και τις σχετικές πρωτοβουλίες της πολιτείας και της ασφαλιστικής αγοράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία της ασφαλιστικής αγοράς με το υπουργείο Οικονομικών είναι στενή προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσία από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές με επιτόπιους ελέγχους και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο ενώ με βάση τα αποτελέσματα της νέας εφαρμογής του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου ένα στα πέντε οχήματα είναι ανασφάλιστο.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου ο κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να διαπιστώσει ο ίδιος εάν είναι ασφαλισμένος επισκεπτόμενος το site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση "www.hic.gr". Εκεί πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, επιβεβαιώνει εάν το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.


Πηγή: protothema.gr

Στην Ξάνθη και επίσημα ο Τσέναμο!


Ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθης είναι από σήμερα και επίσημα ο Λουίτζι Τσέναμο, καθώς οι Ακρίτες ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Ιταλού τερματοφύλακα.

Στην Ξάνθη και επίσημα ο Τσέναμο

Μετά την απόκτηση του Κροάτη μέσου Τόμισλαβ Τόμιτς, οι Ακρίτες είχαν κινηθεί για την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, αφού είχαν έρθει σε επαφή με τον Ιταλό γκολκίπερ και σήμερα ανακοίνωση την απόκτησή του.

Η ανακοίνωση

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Luigi Cennamo. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνάντησε Παυλόπουλο το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ!


Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο είχαν την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και ο γ.γ της ελληνικής ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, Βασίλης Σεβαστής.

Συνάντησε Παυλόπουλο το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και, στη διάρκεια αυτής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την πορεία του ελληνικού στίβου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αθλητές και προπονητές, αλλά και για το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας για την καλοκαιρινή σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να παρακολουθήσει από κοντά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, 25-26 Ιουλίου.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει για την πορεία των κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών που θα διεκδικήσουν μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η απόφασή του να δώσει την αιγίδα της Δημοκρατίας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ενώ άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία που του παρέθεσαν οι δύο ηγέτες του ΣΕΓΑΣ για το πρόγραμμα «Kids Athletics» στα ελληνικά σχολεία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι λέει «ευχαριστώ» η Μπάρτσα!! (video)

Με ένα video εξίσου εκπληκτικό με τη συμπαράσταση του κόσμου της, είπε «ευχαριστώ» η Μπαρτσελόνα. Σε δυο λεπτά οι Καταλανοί συμπύκνωσαν όλη τη στήριξη του κοινού τους στη φετινή μαγική σεζόν!

Έτσι λέει «ευχαριστώ» η Μπάρτσα! (video)

Για να σαρώσει ό,τι κούπα βρίσκει μπροστά της είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των παικτών.

Υπάρχουν ομάδες όμως -όπως η Μπαρτσελόνα- όπου ο… 12ος εξ αυτών παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες τους. Κι αυτό δεν θα μπορούσαν να το ξεχάσουν οι «μπλαουγκράνα».

Μ’ ένα όμορφο video που έφτιαξαν, λοιπόν, άφησαν την εικόνα να μιλήσει αντ’ αυτών. Και να πει «ευχαριστώ» για την υποστήριξη του κόσμου τους στις μαγική σεζόν που ολοκληρώθηκε…







*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Να πάμε σε πέμπτο ματς»

Ο Άρης υποδέχεται την Τετάρτη τον ΠΑΟΚ στον τέταρτο «μικρό» τελικό της Basket League και θέλει τη νίκη για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να την πάει σε πέμπτο ματς το ερχόμενο Σάββατο.

Πρίφτης: «Να πάμε σε πέμπτο ματς»
Σε αυτό στάθηκε στις σχετικές δηλώσεις του ο Δημήτρης Πρίφτης, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ισοφάρισης της σειράς, στεκόμενος στα αγωνιστικά προβλήματα και στις απουσίες που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι», ενώ δε θέλησε να σταθεί σε τεχνικές αναλύσεις που πιθανόν να κρίνουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους «ασπρόμαυρους».

Αναλυτικά: «Μετά την ήττα στον τρίτο αγώνα από τον ΠΑΟΚ, καλούμαστε να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να οδηγήσουμε τη σειρά σε πέμπτο ματς. Οι δυσκολίες της είναι δεδομένες και μεγαλώνουν όσο αυξάνονται τα αγωνιστικά προβλήματα. Η κόπωση από την πολύ μεγάλη σε μάκρος σεζόν φέρνει νέους τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά, θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε τον τέταρτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δε θέλουμε να τελειώσει αύριο η σεζόν για μας, αλλά το ερχόμενο Σάββατο και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για την τρίτη θέση. Στο σημείο που βρισκόμαστε, δε χωρούν τεχνικές αναλύσεις. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε ενέργεια και να κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλο.

Οι άδειες κερκίδες θα είναι και πάλι μπροστά μας. Εκτίουμε την τελευταία αγωνιστική της ποινής μας και εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία φορά που παίζουμε χωρίς τον κόσμο στο πλευρό μας».

Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με μία απογευματινή προπόνηση την ίδια μέρα. Ο Ριντ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο μετατάρσιο και για αυτό ακολούθησε μόνο ένα μέρος του προγράμματος και τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστεί. Ο Βεζένκοφ, παρά τις ενοχλήσεις που εξακολουθεί να νιώθει στον ώμο, συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα του Έλληνα τεχνικού.

Ο Νέιμικ ξανά συμμετείχε σε ένα μικρό μέρος της προπόνησης και θα φανεί στην προθέρμανση της Τετάρτης αν θα μπορέσει να ενισχύσει τους «κιτρινόμαυρους».

Τη 12άδα την αποτελούν οι: Τόρεϊ Τόμας, Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Φλιώνης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιώργος Τσιάρας, Άντριου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης, Βασίλης Σίμτσακ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαναπατρίστηκαν τα αδέρφια Σκαρβέλη!

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ βρέθηκαν τα αδέρφια Σκαρβέλη που επαναπατρίστηκαν και θα εκπροσωπούν πλέον την Ελλάδα. Ποιες οι αντιδράσεις για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων.

Επαναπατρίστηκαν τα αδέρφια Σκαρβέλη
Την πρώτη τους επαφή με τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου είχαν τα αδέρφια Σκαρβέλη, που επαναπατρίστηκαν, απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια και πλέον θα εκπροσωπούν την Εθνική ομάδα.

Μετά το υπερατλαντικό ταξίδι ο Νίκος και η Σταματία Σκαρβέλη βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Κώστα Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή και τον εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, ο οποίος τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων στίβου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (20-21 Ιουνίου).

Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ. «Με τον άνδρα μου μιλάμε συχνά ελληνικά, όμως, τα παιδιά ξέρουν μόνο λίγες λέξεις. Στη Σάντα Μπάρμπαρα δεν υπάρχει ελληνικό σχολείο ή ελληνική κοινότητα, οπότε δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά να μάθουν ελληνικά», ανέφερε η μητέρα τους Αλεξάνδρα, η οποία τους συνόδευσε.

Ο Νίκος Σκαρβέλης είναι 22 ετών και έχει ατομικό ρεκόρ 19.82μ. επίδοση η οποία του εξασφαλίζει την παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Ταλίν.

«Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συναθλητές μου. Για μας είναι μοναδική εμπειρία ότι θα αγωνιζόμαστε με την Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία. Θέλω πολύ να βοηθήσω την ελληνική ομάδα και πιστεύω πως θα είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στους αγώνες που θα πάρω μέρος», δήλωσε ενθουσιασμένος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι ένα υπέροχο μέρος. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που θα αγωνίζομαι με την ελληνική ομάδα, με τη χώρα καταγωγής μου. Ελπίζω πως στους επόμενους αγώνες μου, θα κάνω το όριο», είπε από την μεριά της η 22χρονη, Σταματία Καρβέλη η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 16,39μ. και φετινή καλύτερη επίδοση 14,98 μ.

Οι αντιδράσεις

Τα δύο αδέρφια δεν συμμετείχαν σε αγώνες-κριτήριο για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού στο Ηράκλειο Κρήτης. Αμφότεροι όμως συμπεριλήφθηκαν στην ελληνική αποστολή. Κι αν για τον Νίκο Σκαρβέλη ήταν κάτι αναμενόμενο μιας και έχει την καλύτερη επίδοση, εντύπωση (και δικαιολογημένες αντιδράσεις) προκάλεσε η παρουσία της Σταματίας Σκαρβέλη. Η αδικημένη της υπόθεσης είναι η Βαγγελιώ Σοφάνη αφού έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 15.64μ. στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης... *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει τη νίκη στο Ηράκλειο η Κυριακοπούλου!


Στη Νέα Υόρκη έζησε μεγάλες στιγμές η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία ισοφάρισε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ.

Θέλει τη νίκη στο Ηράκλειο η Κυριακοπούλου
Πλέον, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Ηρακλείου το ερχόμενο σαββατοκύριακο, η κορυφαία επικοντίστρια στη χώρα θα διεκδικήσει τη νίκη, ώστε να δώσει βαθμούς στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια επανόδου της στη Σούπερ Λίγκα.

«Θα πάω συντηρητικά. Αν κρίνω πως πρέπει να ξεκινήσω από χαμηλά, θα το κάνω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κατακτήσω την πρώτη θέση. Αν χρειαστεί να "κυνηγήσω" μεγάλη επίδοση, φυσικά και θα το κάνω. Θα είναι υπέροχο για μένα να αγωνιστώ μπροστά στο ελληνικό κοινό, να χαρίσω πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μου και να σημειώσω μια σπουδαία επίδοση», τόνισε αρχικά η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε πως:

«Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο. Ελπίζω το Παγκρήτιο να γεμίσει και εμείς να το χαρούμε ακόμη περισσότερο».

Η Κυριακοπούλου στη Νέα Υόρκη έκανε πολύ καλό αγώνα, αλλά πήρε τη δεύτερη θέση. «Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και μας ταλαιπώρησε αρκετά. Αυτός ήταν και ο λόγος που δυσκολεύτηκα στο 4.54. Με τη Μούρερ κάναμε πολύ καλό αγώνα και το χαρήκαμε. Ωθούσε η μία την άλλη να ανέβει υψηλότερα.

Γενικά, έχουμε φιλική σχέση και περνάμε χρόνο παρέα στους αγώνες. Οπότε, στον αγωνιστικό χώρο έχει ενδιαφέρον», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απόφαση… ζωής στις 10 Ιουλίου!

Για τις 10 Ιουλίου ορίστηκε η Γεν. Συνέλευση του Εργοτέλη, όταν αναμένεται να λάβει την κρισιμότερη απόφαση για το μέλλον του, αφού θα αποφασιστεί η παραμονή του ή όχι στις επαγγελματικές κατηγορίες

Απόφαση… ζωής στις 10 Ιουλίου
Στις 10 Ιουλίου θα γίνει η Γενική συνέλευση του Εργοτέλη, προκειμένου να αποφασιστεί η κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου.

Οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις της Βέροιας και της Κέρκυρας, προκειμένου να εξαλείφουν εντελώς οι ελπίδες της να αγωνίζεται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός του κρητικού συλλόγου, το πιο πιθανό σενάριο είναι η εκκαθάριση και ο οικιοθελής υποβιβασμός στην Γ’ Εθνική.

Η οικογένεια Παπουτσάκη πάντως, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του συλλόγου, συνεχίζει τις προσπάθειες, προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενες πηγές χρηματοδότησης και ο Εργοτέλης να συνεχίσει στις επαγγελματικές κατηγορίες, ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα των δικαστικών υποθέσεων.

Η ανακοίνωση:
«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης (οδός Ν. Πλαστήρα 1) και σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της, προσκαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 10η Ιουλίου 2015 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στην έδρα της εταιρείας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των πιο κάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1.Ενημέρωση των μετόχων επί των οικονομικών θεμάτων της εταιρείας.

2.Συμμετοχή της εταιρείας Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Π.Α.Ε. σε επαγγελματική κατηγορία ( FOOTBALL LEAGUE ) ή σε ερασιτεχνική κατηγορία.

3.Λύση και θέση σε εκκαθάριση της εταιρείας Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Π.Α.Ε. σύμφωνα με το νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών.

4.Ορισμός εκκαθαριστών.

Οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία της εταιρείας πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση τις μετοχές τους ή να προσκομίσουν απόδειξη ότι κατέθεσαν τις μετοχές τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα.

Επίσης οι κ.κ. Μέτοχοι οφείλουν να προσκομίσουν στην εταιρεία πέντε (5) ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσής τους.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι κ.κ. μέτοχοι καλούνται την 17η Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα σε Α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση».

Προσφυγή και ο Διαμαντόπουλος!

Προσφυγή κατέθεσε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου για να μείνει ελεύθερος, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανησυχούν αφού κατατέθηκε ήδη μέρος των χρημάτων.

Προσφυγή και ο Διαμαντόπουλος
Δικαστικά αποφάσισε να κινηθεί ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να μείνει ελεύθερος, λόγω οφειλών.

Ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» κατέθεσε προσφυγή εναντίον της ομάδας του και έγινε ο δεύτερος μετά τον Ζόραν Μπαλβοβαλίεφ.

Οι διοικούντες της ομάδας του Βόλου, πάντως, δεν ανησυχούν για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μέρος των χρημάτων κατατέθηκε άμεσα στο λογαριασμό του ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί, πλέον, να μείνει ελεύθερος, άρα και να κάνει προσφυγή. *Πηγή: sport-fm.gr*