Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ζήνδρος: «Πρέπει ν' ανέβει ο πήχης στον Άρη»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νέα χρονιά του Άρη, για το αν είναι απαραίτητη η παρουσία νέου επενδυτή, για το τι άλλο χρειάζεται ο Άρης εκτός από χρήματα και για την εκδήλωση του Στεφανίδη.

Αρχικά είπε:

«Είναι πολύ θετικό που πετύχαμε τον στόχο της παραμονής τη σεζόν που πέρασε. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να δούμε τι προϋποθέσεις υπάρχουν για τη νέα σεζόν. Πρέπει να ανέβει και πάλι ο πήχης στον Άρη και η ομάδα να διεκδικήσει περισσότερα τη νέα σεζόν».

Για το αν είναι απόλυτη ανάγκη η παρουσία επενδυτή στον Άρη:

«Εγώ νομίζω πως θα ήταν ότι καλύτερο κάτι τέτοιο. Όμως ένας επενδυτής που θα βάλει χρήματα και θα κάνει κουμάντο, προφανώς στο βάθος του μυαλού του θέλει να βγάλει κάποιο κέρδος. Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που θέλει να επενδύσει τα λεφτά του και στη συνέχεια να τα χάσει».

Για το τι άλλο χρειάζεται ο Άρης εκτός από λεφτά:

«Ο Άρης χρειάζεται ένα όραμα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κάποιον άνθρωπο που θα βάλει λεφτά, θα κάνει κουμάντο και θα τον εμπιστεύεται ο κόσμος».

Για τα νέα παιδιά του Άρη:

«Αρκετά παιδιά τη σεζόν που πέρασε έδειξαν ότι έχουν ταλέντο. Ένας από αυτούς είναι ο Γιαννιώτας, ο οποίος έχει προοπτικές για το μέλλον. Ο Άρης έχει βγάλει πολύ ταλαντούχους παίκτες αλλά δυστυχώς τους χάσαμε από λάθους χειρισμούς».

Τέλος για την εκδήλωση του Στεφανίδη:

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα συσπείρωσης. Είναι πολύ ωραίο αυτό το κάλεσμα του κ. Στεφανίδη στους βετεράνους ποδοσφαιριστές, είχε να συμβεί πολλά χρόνια κάτι τέτοιο και αυτό δείχνει ότι η ιστορία του Άρη υπάρχει».Πηγή: metrosport.gr

Αργυριάδης στο «Metropolis»: «Ικανοποίηση για την απόφαση, είναι ιστορική στιγμή για τον Άρη»

Ένας εκ των τριών νομικών που πιστώνεται πλήρως την επιτυχία «ανοίγματος» της διαδικασίας υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, ο Αργύρης Αργυριάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» προκειμένου να τοποθετηθεί αναφορικά με τη σημερινή, ιστορική απόφαση για τους «κίτρινους». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις διοικήσεις Ζαμπέτα-Ψηφίδη για την ολική στήριξη που παρείχαν στους νομικούς, μίλησε για την αμφισβήτηση που γνώρισε η προσπάθεια τους από τη διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα, ενώ αναφέρθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι, σε ότι αφορά τη διαδικασία εξυγίανσης, που εγκρίθηκε μέχρι… κεραίας από το δικαστήριο.

Σαν ένα πρώτο σχόλιο για τη σημερινή απόφαση, ο Αργύρης Αργυριάδης, επισήμανε: «Αισθανόμαστε ασφαλώς πολύ μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση για τη σημερινή απόφαση, παρότι γνωρίσαμε μια απίστευτη παραδοξότητα. Πρώτη φορά γνώρισα τόσο μεγάλη εσωτερική αμφισβήτηση, όχι από πιστωτές και τρίτους, αλλά από το εσωτερικό της ομάδας, σε μια τόσο κρίσιμη προσπάθεια. Χαίρομαι όμως, που αυτή στέφθηκε από επιτυχία στο πιο βασικό της στάδιο καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες αιτήσεις, είναι σε ποσοστό 90% αρνητικές σε αυτό το στάδιο».

Πηγαίνοντας στα επιμέρους της σημερινής απόφασης, ο έγκριτος νομικός υπογράμμισε: «Περάσαμε την πρώτη και σημαντικότερη κρίση. Η απόφαση αντικρούει και αρνείται όλες τις ενστάσεις, αμφισβητώντας το κατά πόσον ισχύει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά και το κατά πόσον δεσμεύει και αποτελεί μέσο ανάσχεσης της προσπάθειας του Άρη να εξυγιανθεί. Υπήρξε άλλωστε ρητή ένσταση από παρεμβαίνοντα στη διαδικασία, από το Διγενή Λακώμματος, όμως στην απόφαση αναφέρεται για ποιον λόγο ορθώς υποβλήθηκε η αίτηση, πως μπορεί να γίνει δεκτή και να προχωρήσει, ενώ μπαίνει και στην ουσία του σχεδίου εξυγίανσης. Αν ο Άρης λοιπόν ακολουθήσει το συγκεκριμένο πλάνο εξυγίανσης, τότε υπάρχουν σαφέστατα πιθανότητες να τα καταφέρει».

Στη συνέχεια, ο κύριος Αργυριάδης, απάντησε σε ερώτημα που έχει να κάνει με το πώς θα υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση Σκόρδα (αν φυσικά προκύψει αυτή από τις επικείμενες εκλογές) από τη στιγμή, που ο νυν πρόεδρος ήταν αυτός που αμφισβήτησε πλήρως τη διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα σχέδια τα υλοποιούν οι διοικήσεις, εμείς τη δουλειά μας την κάναμε. Άλλωστε στις συμφωνίες, δεν θα βάλουμε εμείς υπογραφές, δεν είμαστε η διοίκηση μιας εταιρείας. Αν η διοίκηση δεν θέλει να συνεχίσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, τότε μπορεί να το δηλώσει δημόσια και να αποσυρθεί. Στο business plan φυσικά και μπορούν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Έχετε μήπως δει εσείς τόσο καιρό κάποιο διαφορετικό σχέδιο εξυγίανσης; Εγώ μέχρι στιγμής, το μόνο που έχω ακούσει, είναι γενικόλογες κρίσεις και αφορισμούς, άκουσα ότι η αίτηση μας είναι αστεία και θα απορριφθεί. Τα νούμερα που έχουμε, είναι πολύ συγκεκριμένα, όσοι προσπάθησαν και προσπαθούν να τα παρουσιάσουν καλύτερα, απλώς ψεύδονται. Εμείς δεν είμαστε μαζόχες να πάμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις».

Σχολιάζοντας τις οφειλές του Άρη, αλλά και το πώς έφτασε η διαδικασία ως εδώ ανέφερε: «Οι περισσότερες οφειλές του Άρη, είναι από παρακρατούμενους φόρους. Χωρίς το δημόσιο δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή συμφωνία, είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την απόφαση. Εμείς έχουμε κάνει ένα σχέδιο σε συνεργασία με τις διοικήσεις που πέρασαν. Υπήρξε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση των Αθανασιάδη-Ζαμπέτα, αλλά και με τη διοίκηση Ψηφίδη, τον οποίο μάλιστα, επικαλείται και η απόφαση. Αν δεν είχαμε προχωρήσει έτσι, δεν θα είχε καμία προστασία ο Άρης, θα του είχαν αφαιρεθεί βαθμοί και δεν θα είχε η παραμικρή προοπτική εξυγίανσης, που όμως, αυτή τη στιγμή υπάρχει. Υπάρχει επίσης, καταρχήν προφορική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι την τελευταία εβδομάδα, κάθε ημέρα το υπουργείο οικονομικών έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε αν βγήκε η απόφαση για να προχωρήσει τη διαδικασία της γνωμοδότησης επί του αιτήματος που έχουμε καταθέσει. Υπάρχει δηλαδή, ειλικρινές ενδιαφέρον από το Δημόσιο για τη διαδικασία, κάτι που φαίνεται και από το ότι δεν παρενέβη εις βάρος της ΠΑΕ Άρης».

Μιλώντας με… ποσοστό για τα ποσά που πρέπει πλέον να εξυπηρετήσει ο Άρης, αλλά και για τη στάση της ΕΠΟ υπογράμμισε: «Το Δημόσιο αποτελεί ένα ποσοστό της τάξεως του 50% και πρέπει να φτάσουμε στο 60%. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό αν πραγματικά υπάρχει διάθεση για συμφωνίες. Προσωπικά όμως, δε με πήρε κανείς τον τελευταίο 1,5 μήνα να πάμε να διαπραγματευτούμε με πιστωτές. Εμείς από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τον Απρίλιο σχεδόν κάθε εβδομάδα, ήμασταν σε διαπραγματεύσεις. Από εδώ και στο εξής όμως, υπογράφονται οι συμφωνίες. Από την πλευρά της, η ΕΠΟ έχει δείξει κατανόηση και εμείς έχουμε δώσει υπόσχεση, πως με τους Έλληνες παίκτες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν όμως δεν υπηρετήσουμε τις συμφωνίες κι αρχίσουμε κουτσαβακισμούς και μαγκιές, τότε φυσικά τα πάντα είναι ανοικτά. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Άρης χρωστάει και πρέπει να εισπράξει θετική διάθεση από τους πιστωτές του».

Σχετικά με τις δυσκολίες που υπήρξαν με την αμφισβήτηση από τη διοίκηση Σκόρδα, επισήμανε: «Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια επαγγελματικές μου καριέρας, που τυχαίνει ο εντολέας, να μου δίνει γραπτή εντολή με συγκεκριμένο πλαίσιο και μετά να την αμφισβητεί προφορικά. Όταν κάποιος διαφωνεί με τον δικηγόρο τον ανακαλεί. Σήμερα, είναι μια ιστορική, μεγάλη στιγμή, που ανήκει στον Άρη και τον κόσμο του. Αν δουλέψουμε συλλογικά, στο μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεση μας και στο επόμενο τρίμηνο υπάρξουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια, τότε θα πετύχουμε. Αν όμως συνεχίσουμε όπως είμαστε, τότε δε μπορεί να γίνει τίποτα. Προσωπικά επειδή είμαι επαγγελματίας θα περιμένω τις εσωτερικές διαδικασίες του Άρη. Αν δεν δω πραγματική διάθεση να προχωρήσουμε τη διαδικασία, τότε θα παραιτηθώ γιατί
δεν έχω λόγο να κοροϊδεύω τους πιστωτές».

Τέλος, αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προκηρύχθηκε, υπογράμμισε τις ενστάσεις του λέγοντας: «Έτσι όπως αυτή ανακοινώθηκε, είναι προβληματική. Δεν υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου παρά μόνο απόφαση γενικής συνέλευσης, που εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να καθορίσει τους όρους της αύξησης. Πρέπει να σημειωθεί, ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην πάνε τα λεφτά στην Εφορία, ακριβώς γιατί πλέον υπάρχει η απόφαση για το άρθρο 99. Η απόφαση που βγήκε σήμερα, απαγορεύει τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου κατά του Άρη, ο Άρης είναι πλήρως προστατευμένος. Ανοίγει ο δρόμος στο εξής, για να παρουσιαστεί ο Άρης ελκυστικός με τα πλήρη οικονομικά στοιχεία στους επενδυτές που θα παρουσιαστούν για την ομάδα. Αλλά αυτό το κάνεις παρουσιάζοντας τα πλήρη οικονομικά στοιχεία, όχι βγάζοντας ανακοινώσεις στο Facebook».Πηγή: metrosport.gr

Τάτος στο «Metropolis»: «Ο Άρης έχει προβλήματα που δεν λύνονται εύκολα»

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Άρη για τη φετινή σεζόν, ο Ανδρέας Τάτος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το πως έζησε τους έξι μήνες στον Άρη, για το μέλλον του αλλά και για το πως βλέπει τα πράγματα τη σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.



Για το πως έζησε τη χρονιά στον Άρη:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και αυτό το γνώριζα από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Είχαμε πολύ άγχος και θέλαμε να σώσουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Φτάσαμε σε σημείο κάποιοι ποδοσφαιριστές να πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, όμως στο τέλος είχαμε πάθος και θέληση και καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν βοήθησαν προπονητής και κόσμος στην επίτευξη του στόχου:

«Σίγουρα βοήθησαν πάρα πολύ, ο κόσμος ήταν κοντά μας και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Ο προπονητής μας βοήθησε πάρα πολύ αλλά και εμείς οι ποδοσφαιριστές δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

Για το μέλλον του:

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι για τα επόμενα δύο χρονιά είμαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, από εκεί και πέρα όμως ακόμα δεν γνωρίζω τι θα γίνει.

Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρα, φιλοδοξίες και θέλει να αποδείξει τις δυνατότητές του. Εμένα με έκανε καλό που έφυγα από τον Ολυμπιακό γιατί απέκτησα δύναμη, έγινα εγωιστής και τώρα θέλω να βοηθήσω».

Για τα πλέι οφ και τη νίκη του Ατρομήτου:

«Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και δεν ξέρω γιατί δεν είχε καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της χρονιά. Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι το φαβορί:

«Πιστεύω πως το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει η έδρα. Από εκεί και πέρα όποια ομάδα παίξει καλό ποδόσφαιρο θα πάρει και την πρώτη θέση».

Τέλος, για το πως βλέπει τη νέα χρονιά στον Άρη:

«Ο Άρης έχει πολλά προβλήματα που δεν λύνονται εύκολα. Πιστεύω ότι προτεραιότητα για τον σύλλογο είναι να λύθούν τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν ένα- ένα, για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει και πάλι ψηλά».Πηγή: metrosport.gr

Καλύβας: «Αυτές είναι οι δυνατότητες της ομάδας»

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλύβας μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis για την αγωνιστική κάμψη της ομάδας, αλλά και τη διοικητική κατάσταση στην ΠΑΕ.

Για το αγωνιστικό τόνισε:

«Αυτές είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα διοίκησης να αποφασίσει. Λέω αυτό που διαπιστώνουν όλοι. Νομίζω ότι έχει πάρει αυτό που αξίζει».

Για τη διοικητική κατάσταση και τι πρέπει να αλλάξει:

«Από πλευράς διοίκησης γίνονται αυτά που πρέπει. Η διοίκηση παλεύει με αυτό που έχει και η ομάδα κάνει αυτό που μπορεί. Η διοίκηση πρέπει να δει τι κινήσεις πρέπει να κάνει. Εκ πεποιθήσεως θεωρώ ότι ο μεγαλομέτοχος πρέπει να είναι και πρόεδρος».Πηγή: metrosport.gr

Μπορμπόκης: «Αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την κατάσταση στον «Δικέφαλο του Βορρά» και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Αρχικά τόνισε:

«Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχασε, αλλά έβαλε και τους άλλους στο κόλπο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας. Αυτοί που είναι μέσα ξέρουν καλύτερα. Τι να πω… Πρέπει να υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα. Κάτι συμβαίνει μέσα, σίγουρα. Η ομάδα δεν έκανε τίποτα στο Περιστέρι».

Για την παρουσία του Δώνη:

«Ο ΠΑΟΚ παρά και το αήττητο των 15 αγώνων που είχε, δεν έπαιζε το ποδόσφαιρο που ήθελαν οι οπαδοί του. Πίστευα ότι θα έπαιρνε εύκολα τη δεύτερη θέση και θα πήγαινε στον τελικό του κυπέλλου. Όταν παίζει Αστέρας-ΠΑΟΚ για να πας τελικό πρέπει να βγάλουν κάτι και οι παίκτες-προσωπικότητες της ομάδας. Δεν είναι μόνο ο Δώνης. Δεν περιμένεις μόνο τον προπονητή.

Για τη διοικητική κατάσταση και αν θα έχει αποτέλεσμα η παρέμβαση του Σαββίδη στα αποδυτήρια είπε:

«Κάποιος πρέπει να πάρει τη διοικητική ευθύνη. Αν θα λέγεται Ζαγοράκης, Τσιστιακόφ, Βρύζας, δεν έχει σημασία. Ένας πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τις αποφάσεις θα παίρνει ο Θόδωρος. Κανέναν δε θα ταρακουνήσει αυτό που έκανε ο Σαββίδης. Οι παίκτες από μόνοι τους πρέπει να καταλάβουν. Αν με τα Γιάννενα μείνουν στο μηδέν, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα ψυχολογικά».Πηγή: metrosport.gr

Σοβαρό ατύχημα για δύο παίκτες του Διομήδη!!

Ο σοβαρός τραυματισμός δύο παικτών σε τροχαίο ατύχημα, σήμερα το πρωί, έρχεται να επισκιάσει τις προσπάθειες του Διομήδη Αργους να διατηρήσει τον τίτλο στην Α1 χάντμπολ. Τα αδέρφια Λευτέρης και Αλέξανδρος Κρεμαστιώτης μετέβαιναν σήμερα το πρωί της Παρασκευής με μηχανή στο σχολείο τους, προκειμένου να μετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όμως στο δρόμο χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο που φαίνεται πως παραβίασε προτεραιότητα.

Η κατάσταση των δύο παιδιών είναι σοβαρή, αλλά οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν υπάρει κίνδυνος για τη ζωή τους. Ο Λευτέρης Κρεμαστιώτης έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Οι γιατροί θα περιμένουν την υποχώρηση των οιδημάτων και στη συνέχεια (μάλλον την Τετάρτη) θα τον χειρουργήσουν για να αποκαταστήσουν τα κατάγματα στο σαγόνι, τη μύτη και τα ζυγωματικά.

Ο Αλέξανδρος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Αργους και ήδη υποβλήθηκε επιτυχώς σε επέμβαση, καθώς είχε υποστεί κάταγμα στο γοφό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπει εκ νέου στο χειρουργείο, προκειμένου να αποκατασταθεί το κάταγμα που έχει στη γνάθο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας:

"Ο Λευτέρης Κρεμαστιώτης βρίσκεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη, καθώς έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπό του, ενώ ο αδερφός του Αλέξανδρος βρίσκεται στο Νοσοκομείο Άργους, όπου εγχειρήστηκε επιτυχώς, καθώς είχε σπάσει τον γοφό του. Οι γιατροί που παρακολουθούν τον Λευτέρη δεν έχουν δώσει ακόμα την έγκρισή τους για επέμβαση, όμως αυτό θα γίνει από ώρα σε ώρα.

Συγκεκριμένα, οι αδερφοί Κρεμαστιώτη σήμερα το πρωί μετέβαιναν με το μηχανάκι τους προς το σχολείο τους (1ο Λύκειο) για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος του 2ου Δημοτικού Άργους, αυτοκίνητο το οποίο έβγαινε από τις γραμμές στην πλευρά του γηπέδου του Ξεριά, παραβίασε το STOP και προσέκρουσε με μεγάλη δύναμη πάνω στο μηχανάκι των παικτών μας, με αποτέλεσμα την σφοδρή σύγκρουση και τον τραυματισμό των παιδιών.

Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμη η Διοίκηση και οι συμπαίκτες τους έσπευσαν για να ενημερωθούν για την κατάστασή τους, με έκδηλη την ανησυχία τους. Νεότερα, σχετικά με την εξέλιξη της υγείας τους θα έχουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Ευχόμαστε όλοι τα παιδιά να ξεπεράσουν κάθε κίνδυνο και να επιστρέψουν σιδερένιοι κοντά μας!"

Συμφωνία Σάντος και Σαρρή!!

Συνάντηση με τον Φερνάντο Σάντος είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής συμφωνώντας ουσιαστικά στην ανανέωση της συνεργασίας τους. Στην παρούσα φάση, ο Φερνάντο Σάντος εμφανίζεται συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Εθνικής, αν και θεωρείται δεδομένη η ανανέωση της συνεργασίας.
Πηγή: metrosport.gr

«Στηρίξτε με για να μείνω»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέλη της Λέσχης φίλων Δόξα Δράμας άκουσαν τις τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου της ομάδας Θανάση Σάμιου, σχετικά με το μέλλον της ομάδας.

Ο κ. Σάμιος ζήτησε την στήριξη του κόσμου και της κοινωνίας της Δράμας για να παραμείνει στην ομάδα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά αδυνατεί να βάζει επιπλέον χρήματα για να κάνει η Δόξα πρωταθλητισμό. Εγγυάται απλά το νοικοκυριό και τη συνέπεια της ομάδας, αφού μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και προσφυγές, αλλά μέχρι εκεί.

Μεταξύ των άλλων μάλιστα τόνισε: «Είμαι ανοιχτός στο να δώσω την ομάδα, αλλά την αγαπάω και αν διαπιστώσω ότι κάποιος θέλει να παίξει μαζί της δεν πρόκειται να τη δώσω. Δυστυχώς η Δόξα δεν έχει πλέον κόσμο, έχει μόνο 1000 άτομα. Εγώ πίστεψα πως έχει κόσμο, αλλά κόσμο είχε τη δεκαετία του 60΄του 70΄και του 80΄, όχι σήμερα». Στο μεταξύ στο αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα θα επιδιώξει να τελειώσει με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα, αν και βαθμολογικά αδιάφορη. Άλλωστε ο τεχνικός της ομάδας Παναγιώτης Τζαναβάρας είχε ζητήσει την ενίσχυση από τον Ιανουάριο, αλλά αυτή δεν ήρθε, με αποτέλεσμα η Δόξα να μην προλαβαίνει τα πλέι οφ.
Πηγή: metrosport.gr

Μήνυμα από την ΕΠΟ!!

Στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχεται εσχάτως από πολλές πλευρές, επεδίωξε να περάσει η ΕΠΟ.

Μήνυμα από την ΕΠΟ
Μήνυμα με σαφείς αιχμές και πολλαπλούς αποδέκτες προσπάθησε να στείλει η ΕΠΟ.

Με ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία υπεραμύνεται της κριτικής που δέχεται το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγο για «ετήσια διαδικασία μεταφοράς» σε εκείνη των αγωνιστικών ή άλλων αδυναμιών που έχουν οι ομάδες.

Αφού τονίζεται λοιπόν ότι κάποιες απ’ αυτές θέλουν τεχνηέντως να την παρουσιάσουν ως «σάκο του μποξ», ξεκαθαρίζει πως δεν θα πάρει πάνω της ευθύνες που αναλογούν σε άλλους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή διαφόρων ειδών δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαρροές στα ΜΜΕ και άλλα πολλά, όπως έχουν καταγραφεί το τελευταία χρονικό διάστημα, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής.

Η «ετήσια διαδικασία» μεταφοράς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του βάρους, που προκύπτει από τις αγωνιστικές ή ευρύτερου χαρακτήρα αδυναμίες ομάδων, ειδικώς των επαγγελματικών κατηγοριών, ξεκίνησε και φέτος με όλες τις προβλεπόμενες «δόξες και τιμές».

Η περίοδος, πυκνή σε εξελίξεις αγωνιστικές και μη, προσφέρεται (έτσι πιστεύουν κάποιοι), να εμφανιστεί η Ομοσπονδία, με ακραίως αστείες σε κάποιες περιπτώσεις αιτιάσεις, ως «σάκος του μποξ», ώστε να απορροφήσει όλη την υπαρκτή απόγνωση οπαδών, προέδρων, προπονητών και κάθε είδους συμβούλων από τα αγωνιστικά ή άλλα ελλείμματα των ομάδων τους.

Η Ε.Π.Ο., είναι σαφές, πως αναλαμβάνει πλήρως τις όποιες ευθύνες, ακόμη και τεχνηέντως διογκωμένες, της αναλογούν από την αγωνιστική δραστηριότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εφαρμόζει άμεσα και σκληρά τις προβλέψεις των κανονισμών και τιμωρεί, μέσω των εντεταλμένων οργάνων της, παραδειγματικά τους παραβάτες, ακόμη και όταν αυτοί ζητούν δημόσια συγνώμη για το λάθος ή την αβλεψία τους.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι διατεθειμένη είτε να αποστεί των αρμοδιοτήτων της, είτε, πολύ περισσότερο, να ενσωματώσει στο πεδίο των δικών της ευθυνών και όλες εκείνες, που, ευθέως και απολύτως, ανήκουν στις ομάδες και σε όσους τις διοικούν ή τις διαχειρίζονται περιστασιακά.

Όσοι πιστεύουν, πως με την τακτική της παραπληροφόρησης, με την πολύτιμη συνδρομή «ειδικών του είδους», θα καταστήσουν την Ομοσπονδία συμμέτοχη στην ελλειμματική δημόσια εικόνα (αγωνιστική και μη) των εταιρειών τους ή αδύναμη στην εφαρμογή των κανονισμών «πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ευελπιστούμε πως δεν θα απαιτηθεί να επανέλθουμε»
.

Με απουσίες στην Τούμπα ο ΠΑΣ!!

Χωρίς τους Γεωργίου και Κεϊτά θα ταξιδέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, για την 2η αγωνιστική των play-offs.

Με απουσίες στην Τούμπα ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να εντυπωσιάζει κόσμο και κοσμάκη με την πορεία του. Οι Ηπειρώτες νίκησαν και τον Αστέρα Τρίπολης στην 1η αγωνιστική των play-offs, παίρνοντας έτσι τους πρώτους τρεις βαθμούς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει.

Τώρα ο ΠΑΣ έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό θα το κάνει χωρίς δύο ποδοσφαιριστές. Φώτης Γεωργίου και Πολ Κεϊτά δεν θα είναι στα πλάνα του Γιάννη Χριστόπουλου αφού συμπλήρωσαν κάρτες και έτσι δεν θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη. Πηγή: sport-fm.gr

Σώζεται ο Άρης!!

Την είσοδο του στο άρθρο 99 πανηγυρίζει ο Άρης! Η αίτηση υπαγωγής στο συγκεκριμένο άρθρο έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σώζεται ο Άρης!
Την είσοδο του στο άρθρο 99 πανηγυρίζει ο Άρης! Η αίτηση υπαγωγής στο συγκεκριμένο άρθρο έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το νομικό τμήμα του Άρη έχει κάθε λόγο να χαίρεται για την τεράστια επιτυχία του. Οι «κίτρινοι» μπήκαν στο άρθρο 99 καθώς έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση υπαγωγής στον συγκεκριμένο πτωχευτικό κώδικα.

Έτσι, ο Άρης μπαίνει στον δρόμο της σωτηρίας αφού ανοίγει η διαδικασία υπαγωγής του το συντομότερο δυνατό.
Πηγή: sport-fm.gr

«Αν μείνω εγώ, μένει και ο Παράσχος»

Ξεκάθαρος όσον αφορά το μέλλον του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Ατρομήτου ήταν ο Γιώργος Σπανός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μένω εγώ, μένει και ο Παράσχος», το σχόλιο του.

«Αν μείνω εγώ, μένει και ο Παράσχος»
Στον πάγκο του Ατρομήτου και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι ο Γιώργος Παράσχος αν παραμείνει πρόεδρος της ομάδας ο Γιώργος Σπανός. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος των Περιστεριωτών στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε μεταξύ άλλων πως μπορεί η ομάδα του να μην είναι φαβορί για την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα αλλά θα τα δώσει όλα για να φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στους Νίκο Κατσαρό και Κώστα Μιαούλη:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν καθοριστικό. Αρχίσαμε σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα με μηδέν βαθμούς και τώρα μειώσαμε τη διαφορά. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ και καταφέρνεις να πάρεις τη νίκη τότε αποκτάς αυτοπεποίθηση. Έτσι με τέτοια αποτελέσματα οι ομάδες φτιάχνουν χαρακτήρα. Σε πολλά ματς φέτος έχουμε πάρει τη νίκη στο τέλος. Αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα και παλεύουμε όλα τα παιχνίδια ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή».

Για το τι να περιμένουμε από τον Ατρόμητο από εδώ και στο εξής στα play-offs: «Έχουμε μειώσει μεν την απόσταση αλλά δεν είμαστε το φαβορί για την πρώτη θέση. Η ομάδα που έχει την μεγαλύτερη αντοχή, βάθος στο ρόστερ της και μαζί της την τύχη αυτή θα κόψει πρώτη το νήμα. Μετά τη νίκη μας επί του ΠΑΟΚ δεν κρύβουμε πως έχουμε βρει τον ρυθμό μας και πιστεύω πως στα επόμενα παιχνίδια θα δείξουμε και άλλο μέρος των δυνατοτήτων μας».

Για το μέλλον του Παράσχου: «Από την στιγμή που μείνω και εγώ στην ομάδα θα μείνει και ο Παράσχος».

Για τον Ατρόμητο της νέας περιόδου: «Ο Ατρόμητος έχει βάλει ψηλά τον πήχη και έχουμε δείξει σταθερότητα ως ομάδα. Θέλουμε να τελειώσουν πρώτα τα play-offs και μετά να φτιάξουμε το οργανόγραμμά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Σίγουρο τον προϋπολογισμό μας θα τον κάνουμε σύμφωνα με τα έσοδα που θα έχουμε αλλά νομίζω πως θα χτίσουμε μια δυνατή ομάδα».

Για το τι γίνεται με την περίπτωση Φυτανίδη: «Έχουμε μιλήσει με τον Φυτανίδη στα μέσα του πρωταθλήματος για να παραμείνει στην ομάδα. Την δεδομένη χρονική στιγμή έχουμε παγώσει όλες τις συζητήσεις για να είμαστε συγκεντρωμένοι στα play-offs. Μετά θα μιλήσουμε με όλους τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους, και με τον Φυτανίδη, και θα αποφασίσουμε».

Για το ποια ματς του έχουν μείνει στο μυαλό από τη φετινή σεζόν: «Αυτά τα παιχνίδια που μου έχουν μείνει στο μυαλό είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι νίκες επί του ΠΑΟΚ. Ήταν σημαντικά ματς για εμάς. Σίγουρα δεν μπορώ να ξεχάσω και τα ευρωπαϊκά ματς με τη Νιουκάστλ. Στο δεύτερο ματς ειδικά που δεν είχαμε την ισονομία από τον διαιτητή που καθόρισε την τύχη του παιχνιδιού».

Για τις Ακαδημίες: «Εμείς δουλεύουμε χρόνια ως ομάδα με τις ακαδημίες. Έχουμε βγάλει αρκετούς παίκτες όπως ο Σκόνδρας, ο Μπάλλας και άλλα παιδιά που ανεβαίνουν συνεχώς στην πρώτη ομάδα. Κοιτάμε να κάνουμε την καλύτερη δουλειά γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Για την Σουπερλίγκα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες: «Νομίζω πως το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Με τη βαθιά κρίση που περνά η κοινωνία μας δεν μπορεί να μην επηρεαστεί το ποδόσφαιρο ματς. Πλέον, είναι πολύ έντονο το οικονομικό πρόβλημα. Εμείς σαν Σουπερλίγκα έχουμε πάρει αποφάσεις με το μικρότερο κόστος και για αυτό φέτος είδαμε έντονο το ελληνικό στοιχείο. Σε κάποιες ομάδες βγήκε, σε κάποιες άλλες όχι. Θα χρειαστεί μια τριετία, τετραετία για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

«Νίκη παρά την απραξία»

Στο τελευταίο του παιχνίδι στη σεζόν, ο Κολοσσός θέλει να νικήσει Άρη και… απραξία στο Βενετόκλειο.

«Νίκη παρά την απραξία»
Να ολοκληρώσει με νίκη τη σεζόν έχει στόχο ο Κολοσσός που υποδέχεται το Σάββατο (19:00) τον Άρη για την 26η και τελευταία αγωνιστική.

«Δίνουμε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ότι προερχόμαστε από παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, αφού η τελευταία φορά που παίξαμε ήταν πριν από 20 περίπου μέρες», δήλωσε ο προπονητής των Ροδιτών, Βασίλης Φραγκιάς, και πρόσθεσε: «Σαφέστατα και θέλουμε να κλείσουμε με μία καλή εμφάνιση και νίκη τη χρονιά, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο τελευταίο μας παιχνίδι μπροστά στον κόσμο και να αποχαιρετίσουμε με νίκη τη σεζόν».

Ο γκαρντ της ομάδας, Φάνης Κουμπούρας, τόνισε με τη σειρά του: «Πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Άγχος δεν υπάρχει και προετοιμαστήκαμε καλά την τελευταία εβδομάδα. Ξέρουμε ότι ο Άρης χρειάζεται τη νίκη για να ελπίζει στην έκτη θέση, ωστόσο και εμείς θα παλέψουμε για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και όσοι βρεθούν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν ωραίο θέαμα». Πηγή: sport-fm.gr

«Στο δρόμο του Γκάλη και των μικρών»

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Κολοσσό στο Βενετόκλειο το Σάββατο και θέλει νίκη για να τερματίσει έκτος στην Α1.

«Στο δρόμο του Γκάλη και των μικρών»
Συνέχεια στις επιτυχίες των τελευταίων ημερών, αρχικά με την τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη κι εν συνεχεία με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από τους Έφηβους, θέλει να δώσει ο Άρης. Το Σάββατο δοκιμάζεται στο Βενετόκλειο από τον Κολοσσό (19:00) για την τελευταία αγωνιστική και με νίκη εξασφαλίζει την έκτη θέση στην κανονική περίοδο.

«Θα θέλαμε η παρουσία μας στο τελευταίο μας παιχνίδι να συμπληρώσει την πολύ μεγάλη βραδιά της 7ης Μαΐου για τον Νίκο Γκάλη και τη μεγάλη επιτυχία των εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Βασικός μας στόχος είναι στην αυλαία του Πρωταθλήματος, μαζί με τα μηνύματα των παραπάνω επιτυχιών, να αφήσει και η δικής μας προσπάθεια το στίγμα της, ώστε όλα αυτά μαζί να βοηθήσουν τους ανθρώπους του Συλλόγου να βρουν ουσιαστικές λύσεις για το μέλλον του. Σεβόμαστε τον Κολοσσό και πρέπει να θυμόμαστε ότι κανένα παιχνίδι δεν κρίνεται πριν τελειώσει», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου.

Ο γκαρντ των «κιτρίνων», Δημήτρης Βεργίνης, είπε: «Το παιχνίδι με τον Κολοσσό είναι το τελευταίο της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος και είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η 6η θέση. Θα είναι δύσκολος ο αγώνας μετά από μία τόσο μεγάλη διακοπή στο Πρωτάθλημα, όμως έχουμε προετοιμαστεί καλά στις προπονήσεις μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θα πάμε στη Ρόδο για να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση από Παπανικολάου!!

Σε διάψευση των όσων ειπώθηκαν σε ισπανικό ραδιόφωνο για το μέλλον του προχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου. «Ο κ. Σφαιρόπουλος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπός μου», ξεκαθάρισε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Διάψευση από Παπανικολάου
Έκπληκτος με τα όσα ειπώθηκαν για το μέλλον του, εμφανίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Μάλιστα πήρε θέση για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

«Θα ήθελα να ενημερώσω πως δεν υπάρχει προσωπικός υπεύθυνος τύπου δικός μου και πως αυτά που γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν δεν ισχύουν! Ο κύριος Σφαιρόπουλος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος μου και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση ο ίδιος περίπου ένα μήνα πριν είχε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα! Αυτά για να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα!» έγραψε ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» στο λογαριασμό του στο facebook.Πηγή: sport-fm.gr

Θέλουν τον κόσμο δίπλα τους!!

Την υποστήριξη του κόσμου του θέλει ο Αστέρας Τρίπολης, με την ΠΑΕ να ορίζει γενική είσοδο δέκα ευρώ ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Θέλουν τον κόσμο δίπλα τους
Στα δέκα ευρώ ορίστηκε από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης η γενική είσοδος για τον εντός έδρας αγώνα των Αρκάδων στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ, στην οποία θα υποδεχτούν τον Ατρόμητο (19/5, 20:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Τα εισιτήρια για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής των Play Offs του πρωταθλήματος 2012-2013 με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, θα διατίθενται την Κυριακή 19 Απριλίου από τις 2.00 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., στα εκδοτήρια του γηπέδου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Σε όλες τις θύρες τα εισιτήρια κοστίζουν 10€».

«Διαφωνούμε με τον Ολυμπιακό»

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. "Διαφωνούμε με τον τρόπο που χειρίζεται τις δυνάμεις του ο Ολυμπιακός", δήλωσε ο Γ. Αλαφούζος

«Διαφωνούμε με τον Ολυμπιακό»
Όπως αναμενόταν, η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ομόφωνα ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα έγινε γνωστό και το όνομα της εταιρείας που υπογράφει τη σύμβαση. Πρόκειται για την «Sortivo International Ltd», ενώ έχει ήδη προεισπραχθεί 1,5 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις, 3 εκατομμυρίων η μία και 500.000 ευρώ η τρίτη και τελευταία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το στοιχείο που αφορά την αποπληρωμή του δανείου -που είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα σε επτά χρόνια- στην εταιρεία η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Γιάννη Αλαφούζου.

Έτσι, εάν η ΠΑΕ δεν είναι σε θέση να καταβάλει όλο το ποσό, ό,τι περισσεύει θα καλύπτεται μέσω της διαδικασίας της μετοχοποίησης, με την Παναθηναϊκή Συμμαχία να είναι εκείνη που θα κρατά τις μετοχές στα χέρια της, πράγμα που σημαίνει πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θα έχει προσωπικά μετοχές.

Αμέσως μετά το τέλος της Γενικής συνέλευσης ο κ. Αλαφούζος δήλωσε:

«Δεν είμαστε εναντίον του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, ούτε υπάρχει μπλοκ με ΠΑΟΚ. Απλά διαφωνούμε με τον τρόπο που η διοίκηση του Ολυμπιακού χειρίζεται τις δυνάμεις που της δίνει η θέση που έχει, διαφωνούμε πάρα πολύ με τον τρόπο που λειτουργεί η Σούπερ Λίγκα, διαφωνούμε ακόμα περισσότερο με την ΕΠΟ. Υπάρχουν ποινικές έρευνες για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάντως δεν έχουμε μέτωπο κατά του Ολυμπιακού».

Για την συνάντηση του με τον κ. Τραβέρσο της ΟΥΕΦΑ τόνισε:

«Δεν είναι δημοσιοποιήσιμη. Θεωρώ όμως αδιανότητο να υπάρχει πρόβλημα από την ΕΠΟ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την άδεια καθώς δεν έχει χρέη εκπρόθεσμα και όλα είναι τακτοποιημένα».Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφαίο γκολ αυτό του Φιγκερόα με Ξάνθη!!

Το καλύτερο για το τέλος φαίνεται πως φύλαγαν Παναθηναϊκός και Φιγκερόα, αφού το τέρμα που σημείωσε ο Αργεντινός στο μπαράζ με την Ξάνθη ψηφίστηκε κορυφαίο της σεζόν.

Κορυφαίο γκολ αυτό του Φιγκερόα με Ξάνθη
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στο facebook και από τα αποτελέσματα φάνηκε πως ο Φιγκερόα έπαιζε ουσιαστικά δίχως αντίπαλο, αφού συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων.

Ακολούθησε το τέρμα που είχε σημειώσει ο Χάρης Μαυρίας στο 2-2 απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και στην τρίτη θέση βρέθηκε εκείνο του Τοτσέ στο 1-0 επί της ΑΕΚ.








Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα με Σταφυλίδη!!

Ξαφνικό πρόβλημα με τον Κώστα Σταφυλίδη έχει να αντιμετωπίσει ο Γεωργιάδης ενόψει της 2ης αγωνιστικής των play-offs κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρόβλημα με Σταφυλίδη
Άσχημα νέα επεφύλασσε για τον Γιώργο Γεωργιάδη η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, ο Κώστας Σταφυλίδης χτύπησε στη μύτη, σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα αλλά ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Κατά τα υπόλοιπα, Κατσικάς και Κωνσταντινίδης εξακολουθούν να ανεβάζουν ρυθμούς αφού έλαβαν μέρος στο πρώτο μέρος της προπόνησης κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες να μπουν κανονικά και να τους έχει στη διάθεση του αφού στο ματς με τον ΠΑΣ κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Πηγή: sport-fm.gr

Λαμπρόπουλος στην Τούμπα!!

Τους διαιτητές της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Λαμπρόπουλος στην Τούμπα
Ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (19/5, 18:15).

Τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ατρόμητο θα σφυρίξει ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου (19/5, 20:30).

Κυριακή 19/5:

ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα (18:15)
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Κωσταράς, Σταθόπουλος, Ιωαννίδης

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος (20:30)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Καραϊσαρίδης, Μαντάκης

«Συμφώνησε με Βέρντερ ο Φούντας»

Δημοσιεύματα θέλουν τον Ταξιάρχη Φούντα να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Βέρντερ Βρέμης και να έχει ειδοποιήσει και τον Τραϊανό Δέλλα για αυτήν του την απόφαση.

«Συμφώνησε με Βέρντερ ο Φούντας»
Παίκτης της Βέρντερ Βρέμης θα είναι ο Ταξιάρχης Φούντας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Φως».

Ο 17χρονος άσος της ΑΕΚ φέρεται να συμφώνησε σε όλα με την γερμανική ομάδα, ώστε από την επόμενη αγωνιστική σεζόν να φορά τη φανέλα της στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα, ο Φούντας ειδοποίησε και τον Τραϊανό Δέλλα για αυτήν την εξέλιξη.

Ο «Τράι» ήθελε να κρατήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή στη νέα ΑΕΚ που θα αγωνίζεται στην Football League 2, αλλά αφού υπάρχει η προοπτική του εξωτερικού και από την στιγμή που δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον μεταπείσει, παρουσιάζεται να μην μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να ευχηθεί καλή επιτυχία.Πηγή: sport-fm.gr

Προς ανανέωση ο Κουτσόπουλος, περιμένουν τον «Παπ»

Τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν έχουν ξεκινήσει στον Πανθρακικό, η διοίκηση της ομάδας μαζί με τον Άκη Μάντζιο.

Προς ανανέωση ο Κουτσόπουλος, περιμένουν τον «Παπ»
Τη φανέλα της ομάδας της Κομοτηνής φαίνεται πως θα συνεχίσει να φορά ο Δημήτρης Κουτσόπουλος και την επόμενη σεζόν, αφού όλα δείχνουν πως έχει συμφωνήσει με τον Πανθρακικό για μονοετή επέκταση του συμβολαίου του.

Από την άλλη, λίγες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην ομάδα, με τη διοίκηση ωστόσο να δείχνει διατεθειμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, περιμένοντας την απάντηση του Έλληνα επιθετικού.

Από την έκβαση του συγκεκριμένου θέματος θα εξαρτηθεί η περίπτωση του Κυβελίδη, ο οποίος θα είναι ο «εκλεκτός» του Μάντζιου για την επιθετική γραμμή, αν ο Παπαδόπουλος απαντήσει αρνητικά. Πηγή: sport-fm.gr

50-50 να μείνει ο Φιγκερόα!!

Όλα ανοιχτά είναι στο θέμα παραμονής του Λουτσιάνο Φιγκερόα στον Παναθηναϊκό. Από εβδομάδα οι εξελίξεις.

50-50 να μείνει ο Φιγκερόα
Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού για την νέα σεζόν είναι περιορισμένο, είναι γνωστό. Για αυτό και θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις τόσο όσον αφορά τις μεταγραφές όσο και το ποιοι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα και του χρόνου.

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έδειξε κάποια δείγματα γραφής και το «τριφύλλι» δεν έχει πρόβλημα να ανανεώσει την συνεργασία τους. Το θέμα είναι όμως τα χρήματα. Οι «πράσινοι» προσφέρουν ένα ποσό που φτάνει το πολύ τις 170.000 ευρώ. Ο Αργεντινός όμως είχε στο μυαλό του πως για να ανανεώσει θα έπαιρνε κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ.

Οι πιθανότητες για να παραμείνει ο Φιγκερόα είναι μοιρασμένες και πολλά θα κριθούν από τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την απόκτηση βασικού φορ αφού και ο ίδιος γνωρίζει πως προορίζεται για αλλαγή. Εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν από βδομάδα όταν και θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο πατέρας του, ο οποίος είναι και μάνατζερ του.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν βιάζονται…!!

Η θέση του τεχνικού διευθυντή αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης της Κέρκυρας, η οποία θα κρίνει και το θέμα του προπονητή.

Δεν βιάζονται…
Μπορεί στην Κέρκυρα ο πάγκος να είναι ακόμη… ορφανός, ωστόσο η διοίκηση δεν δείχνει να βιάζεται να βρει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Παπακώστα.

Προτεραιότητα για τον πρόεδρο των Φαιάκων, οι οποίοι από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην Football League, αποτελεί η θέση του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα τρέξει το σχεδιασμό της ομάδας.

Κύριος υποψήφιος για τη εν λόγω θέση είναι ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος ωστόσο να αναμένεται να απαντήσει στους Κερκυραίους τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Φαιάκων, Γιώργο Λιμπάντση.

Συνεπώς, δύσκολα θα υπάρξει άμεσα εξέλιξη στο θέμα του προπονητή στο νησί του Ιονίου. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει η υπομονή του Χριστόπουλου!!

Την υπομονή του δοκιμάζει ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος ακόμα περιμένει τον Γιώργο Χριστοβασίλη έτσι ώστε οι δύο πλευρές να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Τελειώνει η υπομονή του Χριστόπουλου
Η φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα κρίνεται τουλάχιστον εξαιρετική και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ευθύνη φέρει ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός έφτιαξε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα καλό και αυτή η ομάδα κατάφερε να μπει στα play-offs. Αν εξασφαλίσει αδειοδότηση τότε θα βγει και στην Ευρώπη.

Το πιο φυσιολογικό θα ήταν ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, να του είχε ανανεώσει ήδη το συμβόλαιο αλλά φαίνεται πως αυτά που του έχει ζητήσει ο Χριστόπουλος είναι αρκετά. Κι αυτά δεν έχουν να κάνουν με χρήματα ή με ποδοσφαιριστές αλλά με εγκαταστάσεις και Ακαδημίες.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως η υπομονή του Χριστόπουλου τελειώνει, θέλει να κοιτάξει το μέλλον του και καλοβλέπει και την περίπτωση να δουλέψει κάπου στο εξωτερικό. Αν και βέβαια, το πρώτο του μέλημα είναι τα ματς των play-offs. Πηγή: sport-fm.gr

«Κληρώνει» για προπονητή!!

Ακόμη κι εντός της ημέρας υπάρχει περίπτωση να έχει τελειώσει το θέμα του νέου προπονητή στο Λεβαδειακό.

«Κληρώνει» για προπονητή
Όλα δείχνουν πως η αγωνία των φίλων του Λεβαδειακού για το ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη.

Ο Γιάννης Κομπότης εμφανίζεται έτοιμος να λάβει τις αποφάσεις του όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αφού έχει εξετάσει καλά τις διαθέσιμες προτάσεις.

Προβάδισμα φαίνεται να διατηρούν αυτήν την ώρα οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Σάββας Παντελίδης, αλλά πέραν αυτών των δύο, υπάρχουν στα υπ’ όψιν και οι Νίκος Αναστόπουλος, Τάκης Λεμονής και Βαγγέλης Βλάχος.

Όποιος κι αν επιλεγεί τελικά, θα είναι και εκείνος που θα κληθεί να αποφασίσει και το μέλλον μιας σειράς ποδοσφαιριστών που αυτήν την ώρα παραμένουν «μετέωροι» στην ομάδα, όπως για παράδειγμα οι Πόι, Ακόστα, Κυριακίδης, Κουτσόπουλος, Ροζέριο.Πηγή: sport-fm.gr

Ραντεβού με Γουνδουλάκη, Μενδρινό!!

Ραντεβού ετοιμάζει η διοίκηση του Πανιωνίου με τους Φανούρη Γουνδουλάκη και Κώστα Μενδρινό έτσι ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Ραντεβού με Γουνδουλάκη, Μενδρινό
Φανούρης Γουνδουλάκης και Κώστας Μενδρινός ήταν από τους παίκτες που στήριξαν την φετινή πορεία του Πανιωνίου και ήταν από τους πρωταγωνιστές στο πρώτο μισό της περιόδου, στο οποίο και οι «κυανέρυθροι» έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα. Τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών λήγουν το καλοκαίρι και η διοίκηση σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες ραντεβού για συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Με τον αρχηγό της ομάδας, Γουνδουλάκη, υπάρχει το εξής «αγκάθι». Τα χρήματα που έπαιρνε (170.000 ευρώ) μέχρι τώρα είναι πολλά και πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως τέτοια πρόταση δεν θα υπάρξει από μεριάς Πανιωνίου. 50-50 είναι και οι πιθανότητες να παραμείνει ο Μενδρινός. Ακόμα ένα συμβόλαιο που λήγει είναι αυτό του Οκόγιε για τον οποίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν χρειάζεται στην τεχνική ηγεσία.Πηγή: sport-fm.gr

Στην έξοδο ο Ντάνι!!

Την πόρτα της εξόδου από την Skoda Ξάνθη θα περάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Ρικάρντο Ντάνι.

Στην έξοδο ο Ντάνι
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την Skoda Ξάνθη ο Ρικάρντο Ντάνι. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου μέσου λήγει το καλοκαίρι και η διοίκηση των Ακριτών τον κάλεσε προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να ανανεωθεί η συνεργασία. Τέτοια πρόθεση όμως δεν φαίνεται να υπάρχει από καμία πλευρά και έτσι ο Ντάνι δεν θα βρίσκεται στην Ξάνθη την επόμενη σεζόν.

Κάτι που πιθανότατα θα γίνει και με τον Θανάση Πρίττα αλλά και τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Τις επόμενες ημέρες θα γίνου γνωστοί και οι υπόλοιποι που θα αποχωρήσουν από την ομάδα με υποψήφιους τους Σμιθ και Αλτιπαρμακόφσκι. Πηγή: sport-fm.gr

Ιβάν έχεις κι εσύ τα… λάθη σου!!

Όσο κι αν ο Ιβάν Σαββίδης έχει τα… δίκια του να βάζει τις φωνές για την άσχημη αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ, δεν παύει να έχει και προσωπική ευθύνη για αυτήν.

Ιβάν έχεις κι εσύ τα… λάθη σου
Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» τα «έψαλε» για τα καλά σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, σίγουρα όμως δεν είναι και ο ίδιος άμοιρος ευθυνών για όσα συμβαίνουν.

Αυτό που του χρεώνεται στην παρούσα φάση είναι ο συγκεντρωτισμός που παρατηρείται στον τρόπο διοίκησης της ομάδας, η οποία έχει στελεχωθεί από ανθρώπους που δεν φαίνεται να χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Τουλάχιστον έτσι εξηγείται το γεγονός πως μιλάμε για ανθρώπους που ναι μεν πληρώνονται καλά, αλλά δεν μπορούν να λάβουν την παραμικρή απόφαση αντί αυτού. Κλασικά παραδείγματα οι Βρύζας και Τσιτσιακόφ.

Ένα άλλο «λάθος» του Σαββίδη θεωρείται πως είναι το γεγονός πως δεν ήταν από την αρχή ξεκάθαρος για το ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας, που στη συνέχεια μπήκε πολύ ψηλά. Φυσικά ένας σύλλογος σαν τον ΠΑΟΚ οφείλει να κοιτάζει ψηλά (έξοδος στο Champions League) όμως ακόμη κι έτσι θα έπρεπε η προσέγγιση να είναι πιο ξεκάθαρη.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις επαφές του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, δεν είναι λίγοι οι… ουδέτεροι παρατηρητές που θεωρούν πως αυτές γίνονται με τρόπο… μελοδραματικό που δεν ταιριάζει στο προφίλ μεγάλου συλλόγου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ζέκα και Μαυρίας δεν πωλούνται!!

Ανακατατάξεις στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι σίγουρο πως θα γίνουν αλλά οι μόνοι που δεν πρόκειται να φύγουν είναι οι Ζέκα, Μαυρίας με εντολή Αλαφούζου.

Ζέκα και Μαυρίας δεν πωλούνται!
Νέος, προπονητής, νέοι τεχνικοί σύμβουλοι, περιορισμένο μπάτζετ. Αυτά είναι δεδομένα στον Παναθηναϊκό. Όπως επίσης δεδομένο είναι πως προκειμένου η ΠΑΕ να πάρει οικονομικές ανάσες είναι διατεθειμένη να πουλήσει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της. Εκτός από δύο!

Ζέκα και Μαυρίας ό,τι και να γίνει στο ρόστερ του «τριφυλλιού» θα βρίσκονται και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα ύστερα από όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη χθεσινή συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. Ο Πορτογάλος έχει κερδίσει τους πάντες με το πάθος που δείχνει σε κάθε ματς και αυτό είναι που τον ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους. Άλλωστε, είναι ένα στοιχείο που θέλει πολύ ο Γιάννης Αναστασίου να έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Μαυρίας είναι άλλη περίπτωση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι ακόμα σε ηλικία που και μπορεί να προσφέρει στους «πράσινους» και να αυξήσει την τιμή του στην ποδοσφαιρική πιάτσα, γεγονός που μπορεί να επωφεληθεί ο Παναθηναϊκός. Οι παραπάνω εξαιρέσεις του Αλαφούζου σημαίνουν πως παίκτες όπως οι Καρνέζης, Καπίνο, Σο, Λαγός, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος σαφώς και υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν αλλά αν υπάρξει κάποια συμφέρουσα οικονομική πρόταση τότε θα συζητηθεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπε και για παίκτες το «καρέ» της ΑΕΚ!

Η επίσκεψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στα Σπάτα περιελάμβανε και κουβέντα για παίκτες με τους Δέλλα, Ζήκο και Λυμπερόπουλο.

Τα είπε και για παίκτες το «καρέ» της ΑΕΚ
Τα μανίκια έχουν ήδη σηκωθεί και η δουλειά έχει αρχίσει για όλους στην ΑΕΚ.

Η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη στα διοικητικά της Ένωσης έχει φέρει ενθουσιασμό σε όλους και η προοπτική της κατασκευής του νέου γηπέδου έχει κάνει τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανό Δέλλα, Άκη Ζήκο και Νίκο Λυμπερόπουλο να θέλουν όσο τίποτε άλλο την αναγέννηση της ομάδας.

Η επίσκεψη του «Ντούσκο» στα Σπάτα είχε πολλά ραντεβού και μέσα σε αυτά ήταν με τους τρεις παραπάνω με τους οποίους και συζήτησε για θέματα αγωνιστικού σχεδιασμού. Μια πρώτη βολιδοσκόπηση με το ποιοι παίκτες επιθυμούν να μείνουν στην νέα ΑΕΚ έχει γίνει αλλά δεν έχει τελειώσει. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα ονόματα των Φούντα, Κουτρουμπή, Βλάχου και Τσουμάγκα για τους οποίους χρειάζεται να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνουν στο ρόστερ.

Ειδική αναφορά στις Ακαδημίες της ΑΕΚ έγινε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Την ευθύνη για αυτό το κομμάτι θα αναλάβει ο Άκης Ζήκος όπως φαίνεται και τονίστηκε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης δίνει πολύ σημασία σε αυτό.

Τέλος, ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε με τον «Τίγρη» και του επισήμανε τι διορθωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στα Σπάτα. Ο χλοοτάπητας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, και το ενδεχόμενο ανακατασκευής την γηπέδων είναι τα πρώτα που ζήτησε ο Μπάγεβιτς από τον Μελισσανίδη.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ισπανία ο Μίτσελ για παίκτες!!

Στην Ισπανία θα βρίσκεται από σήμερα ο Μίτσελ έτσι ώστε να κάνει ο ίδιος επαφές με ποδοσφαιριστές που πρόκειται να μετακομίσουν στον Ολυμπιακό.

Στην Ισπανία ο Μίτσελ για παίκτες
Στην Ισπανία επιστρέφει σήμερα για λίγες ημέρες ο Μίτσελ. Ο επίσημος λόγος που θα βρεθεί στην πατρίδα του ο προπονητής του Ολυμπιακού να ξεκουραστεί αλλά μέσα στο πρόγραμμα του βρίσκονται και ορισμένες επαφές με ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι, μεταγραφικοί στόχοι.

Δεν αποκλείεται να κάνει μια βόλτα από τα δικά του μέρη, εκείνα της Ρεάλ Μαδρίτης για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ορισμένους παίκτες της Ρεάλ Β ενώ είναι πολύ πιθανό να μιλήσει και με τους Τζόναθαν και Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Κάθε άλλο παρά ταξίδι αναψυχής δηλαδή θα είναι το ταξίδι του Μίτσελ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως κουβέντες με παίκτες θα αρχίσει να κάνει και ο Χουάνχο Λορένθο, ο οποίος μετά την απομάκρυνση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχει αναβαθμιστεί και αναμένεται να έχει πιο σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Σαλιμπούρ ο Ολυμπιακός!!

Ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ο μέσος της Κλερμόν, Γιανίς Σαλπιμούρ.

«Βλέπει» Σαλιμπούρ ο Ολυμπιακός
Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιανίς Κλερμόντ προκύπτει σύμφωνα με το “footmercato”.

Στο δημοσίευμα της ξένης ιστοσελίδας αναφέρεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν την περίπτωση του νεαρού μέσου της Κλερμόν, με την φανέλα της οποία αγωνίστηκε φέτος σε 28 παιχνίδια (23 βασικός και 3 γκολ) της Ligue 2 (δεύτερη κατηγορία Γαλλίας).

Ο 22χρονος άσος έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λιλ, συνέχισε στην Μπουλόν (την περασμένη σεζόν) και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Κλερμόν. Την περίπτωσή του φέρεται να εξετάζει και η Γουέστ Χαμ.Πηγή: sport-fm.gr

Φίγκο: «Ο Κασίγιας πρέπει να το σηκώσει»

Τα χέρια του Ίκερ Κασίγιας πρέπει να είναι τα πρώτα που θα ανυψώσουν στον ουρανό το Copa del Rey εφόσον η Ρεάλ νικήσει στον τελικό την Ατλέτικο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Λουίς Φίγκο.

Φίγκο: «Ο Κασίγιας πρέπει να το σηκώσει»
Η φετινή σεζόν είναι από εκείνες που θα ήθελε να ξεχάσει ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας, αφού κάτι ο σοβαρός τραυματισμός του τον χειμώνα, κάτι η κόντρα του με τον Ζοσέ Μουρίνιο τον έχουν κάνει να χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της «βασίλισσας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην συμπαίκτη του «San Iker», Λουίς Φίγκο, ο Ισπανός πορτιέρο θα πρέπει να είναι εκείνος που θα σηκώσει πρώτος την κούπα του Copa del Rey, εφόσον οι «μερένχες» νικήσουν στον τελικό την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Αν κατακτήσει το Κύπελλο η Ρεάλ ελπίζω να σηκώσει το τρόπαιο ο Κασίγιας γιατί αυτός είναι ο πραγματικός αρχηγός της ομάδας. Ακόμη και όταν δεν παίζει παραμένει ο αρχηγός»
, είπε αρχικά ο Πορτογάλος για να συμπληρώσει λίγο αργότερα σχετικά με την κόντρα του Κασίγιας με τον Μουρίνιο:

«Όλοι έχουν μία διαφορετική γνώμη για το τι έχει συμβεί φέτος στα αποδυτήρια της Ρεάλ. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για να ένα θέμα το οποίο δεν έχω βιώσει από κοντά».
Πηγή: sport-fm.gr

Έμερι: «Μακάρι να έχαναν και οι δύο»

Καμία προτίμηση δεν έχει ο Ουνάι Έμερι ως προς τον νικητή του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο.

Έμερι: «Μακάρι να έχαναν και οι δύο»
Ο τεχνικός της Σεβίλλης, σε ερώτηση Iσπανού δημοσιογράφου, για το ποιος θα είναι ο νικητής του αποψινού τελικού του Copa del Rey στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όχι μόνο δεν θέλησε να πάρει θέση αλλά εξέφρασε και την αντιπάθειά του ως προς και τις δύο διεκδικήτριες.

«Δεν μου αρέσει καμία από τις δύο ομάδες. Μακάρι να μπορούσαν να χάσουν και οι δύο σήμερα. Αυτή την άποψη δεν την έχω μόνο, αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι από αρκετές περιοχές της Ισπανίας, εκτός Μαδρίτης», ήταν το σχόλιο του Έμερι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν θέλει πέναλτι ο Μουρίνιο!!

Ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο πως ο σημερινός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης θα κριθεί στα πέναλτι δεν θέλει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Το σενάριο για Κασίγιας.

Δεν θέλει πέναλτι ο Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος τεχνικός της «βασίλισσας» στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του πριν τον αποψινό τελικό του Copa Del Rey στο «Σαντιάγκο Μπερνναμπέου» αφιέρωσε περίπου τρία τέταρτα στις εκτελέσεις πέναλτι.

Ο «Special One», αλλά και οι περισσότεροι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ της Ρεάλ, έχουν δυσάρεστες αναμνήσεις από την τελευταία φορά που οι «μερένχες» χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους με αντίπαλη ομάδα από την «άσπρη βούλα» (στα ημιτελικά του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν, αποκλείστηκαν οι Μαδριλένοι).

Γι’αυτό το λόγο, ο Μουρίνιο είχε την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνατότητες των παικτών στις εκτελέσεις πέναλτι απέναντι στους Ντιέγκο Λόπεθ και Ίκερ Κασίγιας.

Μάλιστα, οι επιδόσεις του φυσικού αρχηγού της «βασίλισσας» ήταν εξαιρετικές και γι’αυτό το λόγο στην Ισπανία έχει αναπτυχθεί το σενάριο πως δεν αποκλείεται αν το ματς απέναντι στους «ροχιπλάνκος» κριθεί στα πέναλτι και περισσεύει αλλαγή για τη Ρεάλ, ο Κασίγιας να πάρει τη θέση του Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια. Πηγή: sport-fm.gr

Ferrari: «Κάποιοι έχουν φτωχή μνήμη»

Αιχμές κατά της Red Bull και των πιέσεων στην Pirelli για αλλαγή των ελαστικών άφησε η Ferrari μέσω της στήλης της.

Ferrari: «Κάποιοι έχουν φτωχή μνήμη»
Μετά τα παράπονα και τις αιχμές της Lotus για την απόφαση της Pirelli να αλλάξει τα ελαστικά της μέσα στη σεζόν και η Ferrari εξέφρασε την ενόχλησή της, στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα της στη Red Bull.

Η σκουντερία, μέσω της στήλης της «Horse Whisperer» που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας έκανε λόγο για φτωχές μνήμες υπενθυμίζοντας στους «κόκκινους ταύρους» πιλότους που έχουν τρέξει με στρατηγική τεσσάρων πιτ στοπ και έχουν ανέβει στο βάθρο.

«Ένα κλασικό παράδειγμα αυτής της ιστορίας αφορά τον αριθμό των πιτ στοπ. Φωνές ακούστηκαν για να υπογραμμίσουν το γεγονός πως αρκετές ομάδες, ορισμένες εκ των οποίων ανέβηκαν στο βάθρο και άλλες που βρέθηκαν μακριά από αυτό, πραγματοποίησαν τέσσερα πιτ στοπ στο ισπανικό γκραν πρι, κάνοντας τον αγώνα δύσκολο να τον παρακολουθήσει κανείς.

Είναι πραγματικά κρίμα που αυτές οι ηθικές ψυχές κράτησαν τη σιωπή τους πριν από δύο χρόνια, όταν στην ίδια πίστα και στο τουρκικό γκραν πρι οι πέντε από τους έξι οδηγούς που ανέβηκαν στο βάθρο και στα δύο γκραν πρι πραγματοποίησαν τον ίδιο αριθμό των πιτ στοπ που έκαναν ο Αλόνσο και ο Μάσα την περασμένη Κυριακή στον ισπανικό αγώνα.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στο να νικάς σε έναν αγώνα με τόσα πιτ στοπ. Κάποιος πρέπει να κοιτάξει πίσω στο 2004, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε στο γαλλικό Grand Prix σε έναν αγώνα που ακολουθήθηκε στρατηγική τριών πιτ στοπ και κατέληξε σε τέσσερα. Αυτό το κλειδί επέτρεψε στον πολυπρωταθλητή να περάσει μπροστά από τον οδηγό της Renault, Φερνάντο Αλόνσο που έκανε τρία πιτ στοπ. Και εκείνη την ημέρα το θυμόμαστε καλά, η στρατηγική μας και ο προμηθευτής ελαστικών (Bridgestone) δέχθηκαν μπράβο γιατί καταφέραμε να πάρουμε το καλύτερο από το μονοθέσιο μας.

Σήμερα φαίνεται πως κάποιος πρέπει να αισθάνεται ντροπιασμένος που επέλεξε μια τέτοια στρατηγική, ο στόχος της οποίας είναι να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από το πακέτο που έχουμε στη διάθεση μας. Επιπλέον, η επιλογή γίνεται την Παρασκευή... γιατί πρέπει κάποιος να αισθάνεται ντροπή σε αντίθεση με άλλους που που έκαναν διαφορετική επιλογή για να το μετανιώσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα».
Πηγή: sport-fm.gr

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Μπιλ Γκέιτς!!

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με περιουσία που αποτιμάται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια ανέκτησε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Μπιλ Γκέιτς
Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με περιουσία που αποτιμάται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια ανέκτησε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft «παίρνει πίσω» τον τίτλο που είχε χάσει από τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Καρλος Σλιμ. Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη σε ένα ράλι στη Wall Street που του απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος.

Ο 73χρονος μεξικανός Καρλος Σλιμ διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης του οποίου ενημερώνεται καθημερινά. Η περιουσία του Σλίμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Ο Γκέιτς έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons, αναφέρει το Bloomberg News. Ο μεγιστάνας έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια για το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζονται κυρίως στις φτωχές χώρες για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η λίστα του Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου είναι περισσότερο γνωστή από ότι η αντίστοιχη του Bloomberg. Η λίστα που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο κατέταξε στην πρώτη θέση τον Σλιμ, στη δεύτερη τον Γκέιτς, στην τρίτη τον ισπανό μεγιστάνα της μόδας Μογκέλ Αμανσιο Ορτέγκα και στην τέταρτη τον οικονομικό μάγο Ουόρεν Μπάφετ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Η καλύτερη μεταγραφή!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει ένα πρώτο σχόλιο στο sport-fm.gr για το διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Κοβάσεβιτς.

Η καλύτερη μεταγραφή!
• Όταν ήρθε ο Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό, είχε αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή! Με βάση τα λεφτά που κόστισε, σίγουρα ήταν η καλύτερη μεταγραφή, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και βοήθησε με τα γκολ του την ομάδα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν μία απίστευτη μεταγραφική επιτυχία του Ίβιτς, ο οποίος είχε αναλάβει και την σχετική ευθύνη κι έφερε ένα παίκτη σε τόσο προχωρημένη ηλικία.

• Τώρα, το διαζύγιο του Ντάρκο από τον Ολυμπιακό, μπορεί πάλι να αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό! Πολύ απλά, γιατί μπορεί να του ανοίξει τον δρόμο, του Ολυμπιακού, για μία πολύ πιο αποτελεσματική και σοβαρή μεταγραφική πολιτική και δραστηριότητα. Λέω μπορεί, γιατί έτσι είναι. Μπορεί. Σίγουροι δεν είμαστε. Δεν μπορούμε να είμαστε.

• Σίγουροι είμαστε μόνο για ένα πράγμα-για το ότι ο Κοβάσεβιτς όσο πέτυχε σαν σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, τόσο δεν πέτυχε σαν άτυπος τεχνικός διευθυντής. Και μόνο ότι επέμενε και κυνηγούσε τρία χρόνια (!!!) τη μεταγραφή του Μασάντο, αρκεί…

• Και μακάρι φυσικά να αποδειχθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε αγκυλώσεις στις μεταγραφές λόγω της παρουσίας του Κοβάσεβιτς. Μόνο το μέλλον μπορεί να το δείξει. Ας περιμένουμε… Πηγή: sport-fm.gr

Οι επτά αποχρώσεις του… γκρι!!

Η μεγάλη καριέρα του Μπέκαμ δεν είχε μόνο καλές ή κακές στιγμές. Υπάρχουν και πολλές… ιδιαίτερες που στιγμάτισαν την πορεία του στον χώρο αλλά και εκτός. Το sport-fm.gr σας θυμίζει μερικές από αυτές.

Οι επτά αποχρώσεις του… γκρι
Η μεγάλη καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν είχε μόνο καλές ή κακές στιγμές. Υπάρχουν και πολλές… ιδιαίτερες που στιγμάτισαν την πορεία του στον χώρο αλλά και εκτός. Το sport-fm.gr σας θυμίζει μερικές από αυτές.

Στις 16 Μαΐου 2013, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ολοκληρώνοντας μία τεράστια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Στην πορεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας εκτός από τα… καλοζυγισμένα φάουλ, τις μπαλιές ακριβείας και τα πρωτότυπα κουρέματα υπήρξαν κι άλλα περιστατικά που ανάγκασαν τα διεθνή ΜΜΕ να ασχολούνται συνεχώς μαζί του, επιβεβαιώνοντας ότι πέρα απ’ όλα τα άλλα είναι ένας πραγματικός σταρ.

Το sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει τις εφτά πιο ιδιαίτερες στιγμές στην πορεία του «Μπεκς»…


Όταν ο Μπέκαμ έγινε… κόκκινο πανί


1998: Το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δύσκολα θα το ξεχάσει. Βέβαια, δύσκολα θα ξεχάσουν ποτέ και οι Άγγλοι αυτό που έκανε ο «Μπεκς»… Το παιχνίδι με την Αργεντινή για τους «16» της διοργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη με το σκορ στο 2-2 και ο Μπέκαμ κλοτσάει, χωρίς λόγο, τον Σιμεόνε με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 47ο λεπτό. Τα «λιοντάρια» έφτασαν μέχρι την διαδικασία των πέναλτι αλλά εκεί ηττήθηκαν (4-3)… Οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της Αγγλίας αλλά και ο Τύπος της χώρας, «ξέσπασαν» κατά του «Μπεκς» χρεώνοντάς του επί της ουσίας την αποτυχία της ομάδας και σε εκείνη την διοργάνωση. Στην συνέχεια βέβαια, ο Μπέκαμ αποκαταστάθηκε και με το παραπάνω στις καρδιές των Άγγλων φιλάθλων όμως δεν παύει να είναι μία φάση που στιγμάτισε την καριέρα του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή.

12 Ιουλίου 2000:
Στην πρεμιέρα του Euro 2000, στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας, ο «Μπεκς» έχασε την ψυχραιμία του, έπειτα από τις έντονες αποδοκιμασίες των Άγγλων οπαδών για την ήττα από την Πορτογαλία με σκορ 3-2, απαντώντας στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες σηκώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο.

15 Νοεμβρίου 2000: Το 2000, έπειτα από την απόλυση του Κέβιν Κίγκαν από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, ο Μπέκαμ φόρεσε για πρώτη φορά στη διεθνή του καριέρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον υπηρεσιακό Πίτερ Τέιλορ. Ο «Μπεκς», έπεισε και τον επόμενο τεχνικό των «τριών λιονταριών», Σβεν Γκόραν Έρικσον, κρατώντας το περιβραχιόνιο σταθερά μέχρι το 2006.


Όταν η ατυχία του… χτύπησε την πόρτα

2002: Η χρονιά αυτή ήταν από τις δυσκολότερες για την καριέρα του Μπέκαμ λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Στις 10 Απριλίου του 2002 σε παιχνίδι με την Λα Κορούνια και προτού συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, ο Άλτο Ντούσερ έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον «Μπεκς» ο οποίος έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας. Το… κακό είχε γίνει. Κάταγμα του μεταταρσίου στο αριστερό πόδι ήταν η διάγνωση για τον Μπέκαμ που δεν αγωνίστηκε για το υπόλοιπο της σεζόν… Το καλό για την συνέχεια της καριέρας του ήταν ότι πρόλαβε και ήταν έτοιμος για το Μουντιάλ στο οποίο μάλιστα έδωσε και τη νίκη στην Αγγλία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή.

Το... παπούτσι που τον έδιωξε από τη Γιουνάιτεντ
2003: Μία ακόμα πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ… σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2003. Μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 από την Άρσεναλ για το Κύπελλο, στα αποδυτήρια των «κόκκινων διαβόλων» ακούγονταν οι φωνές του Φέργκιουσον που τα είχε βάλει με τους παίκτες του. Ο Σερ Άλεξ πάνω στα νεύρα του, κλότσησε ένα παπούτσι το οποίο βρήκε στο φρύδι τον «Μπεκς» και χρειάστηκαν δύο ράμματα για να σταματήσουν την αιμορραγία ενώ όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έξαλλος έβρισε τον προπονητή του μπροστά σε όλους. Αμφότεροι έριξαν… νερό στο κρασί τους, οι τόνοι έπεσαν αλλά μόνο τυχαίο δεν θεωρείται ότι στο τέλος της σεζόν αυτής, ο Μπέκαμ αποχώρησε από το Μάντσεστερ.

Η αναγνώριση του ΜακΚλάρεν
Αύγουστος 2006: Ο Στιβ ΜακΚλάρεν, που έχει αναλάβει πρόσφατα τα ηνία της εθνικής Αγγλίας, ανακοινώνει την αποστολή για φιλικό κόντρα στην Ελλάδα στο ΟΑΚΑ, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να βρίσκεται εκτός πλάνων. Ο νέος τεχνικός της ομάδας έχοντας αφήσει εκτός εθνικής τον «Μπεκς» για αρκετά ματς, λίγους μήνες αργότερα δηλώνει εντυπωσιασμένος από το πόσο ψύχραιμα χειρίστηκε την εκθρόνισή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σε διάστημα ενός χρόνου τον ξανακαλεί στα «τρία λιοντάρια».

Τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο
31 Ιανουαρίου 2013: Ο Μπέκαμ ανακοινώνεται την τελευταία μέρα των μεταγραφών από την Παρί Σεν Ζερμέν. Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του από τον γαλλικό σύλλογο την ίδια μέρα, ο Άγγλος σούπερ σταρ γνωστοποιεί ότι τα χρήματα που προβλέπει να εισπράξει από το καινούργιο του συμβόλαιο θα δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά στο Παρίσι.Πηγή: sport-fm.gr

Να τελειώνουμε…!!

Οι Σπερς πέρασαν με 94-82 από το Όκλαντ και απέκλεισαν με 4-2 τους Ουόριορς κλείνοντας ραντεβού στους τελικούς της Δύσης με τους Γκρίζλις.

Να τελειώνουμε…
Οι Σπερς δεν είχαν καμία διάθεση να… τρέχουν σε έβδομο ματς για να προκριθούν στους τελικούς της Δύσης. Έχοντας και τους πέντε βασικούς τους με διψήφιο αριθμό πόντων, πέρασαν με 94-82 από το Όκλαντ και με 4-2 εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Γκρίζλις έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Ο Τιμ Ντάνκαν με 19 και ο Κάουι Λέοναρντ με 16 πόντους ηγήθηκαν των Τεξανών, αλλά αυτός που «μίλησε» στο τέλος με καθοριστικούς πόντους ήταν ο Τόνι Πάρκερ. Ο Στίβεν Κάρι με 22 πόντους δεν μπόρεσε να παρατείνει για τους «πολεμιστές» μία αν μη τι άλλο πολλά υποσχόμενη για το μέλλον σεζόν.

Το πρώτο ματς των Σπερς με τους Γκρίζλις θα γίνει το βράδυ της Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 19-21, 40-47, 59-66, 82-94.

Ουόριορς: Κάρι 22 (6 ασίστ), Τζακ 15, Λάντρι 11 (6 ριμπ.), Τόμπσον 10, Λι 9 (5 ριμπ.), Μπαρνς 9, Μπόγκουτ 3 (7 ριμπ.), Εζέλι 2 (7 ριμπ.), Μασάδο 2, Μπιέντρινς, Γκριν, Μπέιζμορ.

Σπερς: Ντάνκαν 19 (6 ριμπ.), Λέοναρντ 16 (10 ριμπ.), Σπλίτερ 14, Πάρκερ 13 (8 ασίστ), Γκριν 11, Νιλ 8 (5 ριμπ.), Τζόζεφ 6, Τζινόμπιλι 5 (11 ασίστ, 6 ριμπ.), Μπόνερ 2, Ντιό (6 ριμπ.), Μπλερ, Μιλς. Πηγή: sport-fm.gr

Είναι ακόμα ζωντανοί

Οι Νικς έχουν ακόμη σφυγμό. Επικράτησαν 85-75 των Πέισερς στη Νέα Υόρκη και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Είναι ακόμα ζωντανοί
Το Μαϊάμι μπορεί να περιμένει… Οι Νικς επικράτησαν 85-75 των Πέισερς στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν», απέφυγαν τον αποκλεισμό τουλάχιστον προσωρινά και πλέον θα ψάξουν την ισοφάριση των ημιτελικών της Ανατολής σε 3-3 τα ξημερώματα Κυριακής στην Ιντιανάπολις.

Ο Καρμέλο Άντονι είχε 28 πόντους με αξιοπρεπή ποσοστά (12/28 σουτ), αλλά η άμυνα των γηπεδούχων ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Ο Πολ Τζορτζ με 23 και ο Ντέιβιντ Γουέστ με 17 διασώθηκαν από τους Πέισερς, που έπαιξαν χωρίς τον Τζορτζ Χιλ λόγω διάσεισης και θα πρέπει να ιδρώσουν για να προκριθούν σε τελικούς Ανατολής για πρώτη φορά μετά το 2004.

Δωδεκάλεπτα: 19-15, 40-34, 67-57, 85-75.

Νικς: Άντονι 28 (6 ριμπ.), Σμιθ 13 (6 ριμπ.), Κόουπλαντ 13, Φέλτον 12 (5 ριμπ.), Μάρτιν 7, Σάμπερτ 5 (6 ριμπ.), Πριγκιόνι 3, Τσάντλερ 2 (8 ριμπ.), Στούντεμαϊρ 2, Κιντ, Νόβακ.

Πέισερς: Τζορτζ 23 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Γουέστ 17 (10 ριμπ.), Όγκουστιν 12, Χίμπερτ 9 (7 ριμπ.), Μαϊνμί 5, Γκριν 5, Στίβενσον 4 (8 ριμπ.), Γιανγκ, Τ. Χάνσμπρο. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δεν άντεξε η Γκρέμιο!! (videos)

Έπαιξε με τη… φωτιά και η Γκρέμιο αποκλείστηκε από το φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες, αφού έχασε με 1-0 στην Κολομβία από τη Σάντα Φε.
Οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 2-1 στο πρώτο ματς και αποφάσισαν να στοχεύσουν στη «λευκή» ισοπαλία στο εκτός έδρας παιχνίδι. Μάλιστα, ο Ζε Ρομπέρτο, ο Εντουάρντο Βάργκας και τα υπόλοιπα μεγάλα «ονόματα» της Γκρέμιο βρέθηκαν στην Κολομβία εδώ και μία εβδομάδα, ώστε να προσαρμοστούν στην υψομετρική διαφορά. Η μίνι-προετοιμασία παραλίγο να στεφθεί με επιτυχία, αλλά στο 78ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν τον Ντίντα και διαμόρφωσαν σκορ πρόκρισης.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Κολομβιανοί διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ασκώντας ασφυκτική πίεση, αν εξαιρεθεί το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημίχρονου, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημεία ζωής. Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μοναδική ευκαιρία του Βάργκας, αλλά η Γκρέμιο δεν προξένησε άλλη ουσιαστική απειλή. Αντίθετα, η Σάντα Φε ανέβηκε ακόμα περισσότερο και δικαιώθηκε με γκολ του Βίλντερ Μεντίνα. Τέλος αναφέρουμε πως στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι Κολομβιανοί θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Γκαρκιλάσο από το Περού, που αποτελεί την άλλη μεγάλη έκπληξη του Λιμπερταδόρες.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Α/Α
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
Α’
Β’

1
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ατλ. Μινέιρο (Βραζιλία)
1-2
1-4

2
Γκρέμιο (Βραζιλία)-Σάντα Φε (Κολομβία)
2-1
0-1

3
Τίγκρε (Αργεντινή)-Ολίμπια (Παραγουάη)
2-1
0-2

4
Μπόκα (Αργεντινή)-Κορίνθιανς (Βραζιλία)
1-0
1-1

5
Νιούελς (Αργεντινή)-Βελέζ (Αργεντινή)
0-1
2-1

6
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Φλουμινένσε (Βραζιλία)
2-1
0-2

7
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νασιονάλ (Ουρουγουάη)
1-0
0-1 (4-1)

8
Τιχουάνα (Μεξικό)-Παλμέιρας (Βραζιλία)
0-0
2-1


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’

9
Τιχουάνα (Μεξικό)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)



10
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Σάντα Φε (Κολομβία)



11
Φλουμινένσε (Βραζιλία)-Ολίμπια (Παραγουάη)



12
Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή)-Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)




ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’ 

13
Νικητής 12-Νικητής 9



14
Νικητής 11-Νικητής 10




ΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
 Β’


Νικητής 14-Νικητής 13








 
Πηγή: onsports.gr