Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σάσα, δεν σε γνωρίσαμε!

Αυτό και αν είναι αλλαγή! H Σάσα Μπάστα άφησε το ξανθό/πλατινέ λουκ κι έγινε μελαχροινή! Με γεια, Σάσα...
Πηγή φωτογραφίας: yupi.gr

Θανάση Αθανασιάδης-«Το θεωρήσαμε πιο ηθικό»

Ο Άρης ήταν μια από τις ΠΑΕ που είπαν «όχι» στην επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Θανάση Αθανασιάδη, να εξηγεί στον πως «το θεωρούσαμε πιο ηθικό, αφού υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες».
«Το θεωρήσαμε πιο ηθικό»
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από την NOVA, αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης που δέχθηκε η διοργανώτρια αρχή από το συνδρομητικό κανάλι, ενώ εξέφρασε την αίσθηση πως o Ολυμπιακός και η Ξάνθη επιθυμούν να εισχωρήσουν στην κεντρική διαχείριση.
«Πάντα είναι θέμα ερμηνείας. Δεν υπάρχει ένας ευέλικτος κανονισμός στον ΚΑΠ. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία θα το δεις. Εμείς από την πλευρά μας δεν ψηφίσαμε αφού υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Το θεωρήσαμε πιο ηθικό», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο κομμάτι της μείωσης κατά 25% -όπως ανακοίνωσε η NOVA- στα έσοδα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας από τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Υπάρχει μια καταρχάς δεδηλωμένη πρόθεση από τις δυο πλευρές να συζητήσουμε σε νέα βάση, δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας». Πάντως ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο θέμα, δεν συζητήθηκε -σε ό,τι έχει να κάνει με ποσοστά- στο σημερινό ΔΣ.
Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει ή έχει την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη θα εισχωρήσουν στην κεντρική διαχείριση, ανέφερε: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον εκπρόσωπό τους. Από τη στιγμή που δεν θα είχαν καμία δέσμευση, εκτιμώ ότι πρόθεσή τους θα ήταν να εισχωρήσουν».
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Σισέ θα πάρει 2,1 εκατ. και ο Παναθηναϊκός 6 εκατ. ευρώ»!

Ωρες απομένουν για να εγκαταλείψει τη χώρα μας ο Ζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αναμένεται το πρωί στη Ρώμη και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, που θα του αποφέρει περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιταλικής έκδοσης του Goal.com, ο Παναθηναϊκός θα βάλει στο ταμείο του 6 εκατομμύρια από αυτή τη μεταγραφή. 

«Μόνο λίγες ώρες απομένουν και ο Σισέ θα είναι οριστικά παίκτης της Λάτσιο. Αύριο περνάει από ιατρικές εξετάσεις, υπογράφει και στη συνέχεια ο Ρέζα θα τον υποδεχτεί στις τάξεις της Λάτσιο. 

Ο Γάλλος φτάνει στις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις, θα κατευθυνθεί στο «Αρόντσο Ντι Καντόρε», όπου βρίσκονται οι «μπιανκοσελέστε». 

Το απόγευμα θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 

Η ελληνική ομάδα θα πάρει 6 εκατομμύρια ευρώ και ο Σισέ θα γίνει το έβδομο μεταγραφικό χτύπημα της Λάτσιο μετά τους Κλόζε, Μαρκέτι, Λούλιτς, Στανκεβίτσιους, Κονκό και Τσάνα», ανέφερε σχετικά το ρεπορτάζ του Goal.com.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι οπαδοί της Λάτσιο έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την... υποδοχή του Τζιμπρίλ Σισέ και έχουν σχεδιάσει το πως θα είναι με τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας.



πηγή: theplayer.gr


Λούσιο: «Η φανέλα πιο σημαντική απ´ όλους»

Την απογοήτευση του για τα κακά αποτελέσματα της Βραζιλίας εξέφρασε ο Λούσιο, ο οποίος όμως έδωσε σύνθημα ανάκαμψης ενόψει συνέχειας.

Ο αμυντικός της Ίντερ και αρχηγός της Σελεσάο τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να κάνουν τα πάντα για να προκριθούν και δήλωσε πως η φανέλα είναι πιο σημαντική από τα ονόματα.

«Κανένας δεν είναι χαρούμενος με αυτά τα αποτελέσματα. Ξέρουμε πως έχουμε ποιότητα σε όλες τις θέσεις, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα και να πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη διοργάνωση.

Η σημαία της Βραζιλίας είναι πιο σημαντική από τα ονόματα που γράφονται στις φανέλες. Κάθένας από μας πρέπει να δίνει τα πάντα για την εθνική, να βγάζει περισσότερη ενέργεια και ανταγωνιστικότητα. Το τουρνουά μέχρι στιγμής είναι πιο δύσκολο απ' όσο περιμέναμε, αλλά πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να προκριθούμε και να προσωρήσουμε», δήλωσε. 
πηγή: theplayer.gr

Έφτασε στις ΗΠΑ η Γιουνάιτεντ

Υποδοχή... ηρώων από τους θαυμαστές της αντίκρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την άφιξη της στις ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού θα «χτιστεί» η επόμενη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου οι «κόκκινοι διαβόλοι» θα δώσουν τα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια.

Η αποστολή των πρωταθλητών Αγγλίας βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ και κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, αρκετοί ήταν οι φίλοι της ομάδας που έσπευσαν να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και για να πάρουν αυτόγραφα.
 

Μέχρι και 6 μήνες εκτός ο Εσιέν!!

Πολύ άσχημα αποτελέσμα έβγαλε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Μίκαελ Εσιέν, καθώς ο αμυντικός μέσος της Τσέλσι δεν αποκλείεται να μείνει εκτός μέχρι και ένα εξάμηνο!

Ο Γκανέζος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ την τελευταία διετία από τραυματισμούς και η καριέρα του έχει μείνει στάσιμη, ενώ λογιζόταν ως ο καλύτερος στη θέση του.

Προ ημερών αποχώρησε από την προπόνηση της Τσέλσι τραυματίας και οι ανησυχίες του ιατρικού επιτελείου επιβεβαιώθηκαν...

«Η εγχείρηση ήταν επιτυχής, όμως ο Εσιέν θα πρέπει να απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για περίπου έξι μήνες», δήλωσε ο αρχίατρος της ομάδας, κάνοντας τον Βίγιας Μπόας να στρέφεται στην απόκτηση αμυντικού μέσου. 
πηγή: theplayer.gr

«Έδωσα 680.000 ευρώ στον ΟΦΗ»

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη ενίσχυσε οικονομικά τον ΟΦΗ! Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Απόστολος Παπουτσάκης. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε πως έδωσε στους «μαυρόασπρους» του Ηρακλείου το ποσό των 680.000 ευρώ..

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Κρήτη Σπορ Fm, ο Παπουτσάκης εξέφρασε παράλληλα την πικρία του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ δεν έχουν αναγνωρίσει αυτήν τη βοήθεια.
«Εγώ πιστεύω ότι αυτή την αντιπαράθεση την κρατάνε μερικά άτομα, ο καθένας για δικό του όφελος. Αυτά πρέπει να σταματήσουνε, είμαστε συμπατριώτες, δεν χρωστάει ο ένας του άλλου, παρεξηγήθηκε λάθος ο Εργοτέλης, ειδικά στο θέμα της τελευταίας ψηφοφορίας της Super League για τις άδειες.

Μακάρι να ήξεραν ορισμένοι τι έχει προσφέρει ο Εργοτέλης για τον ΟΦΗ. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι φίλαθλοι γιατί μπορούν να ακούσουν κάτι και να επηρεαστούν από αυτό. Αναφέρομαι σε δέκα επώνυμους ανθρώπους του Ηρακλείου, ανάμεσά τους και παράγοντας του ΟΦΗ.

Δεν μπορεί να βγαίνει μέλος του Δ.Σ. του ΟΦΗ και να λέει «ποιος Παπουτσάκης, μονάχα το ασφαλιστήριο μας έκανε». Έχω ένα πακέτο τιμολογίων του ΟΦΗ ύψους 680.000 ευρώ. Να μου δείξει ο ίδιος πόσα έχει βάλει στον ΟΦΗ ή οποιοσδήποτε άλλος Ηρακλειώτης. Είναι ντροπή, υπεύθυνοι άνθρωποι να πετάνε μία ατάκα στον αέρα που την ακούει ο κόσμος και λέει «για να τα λέει αυτός έχει δίκιο, τον Παπουτσάκη θ’ ακούσουμε;» Έχω πολύ μεγάλη πικρία για το θέμα αυτό. Να παλεύεις για κάτι, να βοηθάς και να τ’ ακούς κιόλας».

Όσον αφορά σε μια συνεργασία που θα μπορούν να έχουν οι δύο ομάδες, ο πρόεδρος του Εργοτέλη, είπε: «Εμείς αυτό θέλουμε και αυτό προσπαθούμε από πλευράς μας. Είμαστε στην ίδια πόλη και το αυτό θέλουμε, κάποιοι άλλοι όμως δεν το θέλουν. Έχω φτάσει στα όριά μου με όλη αυτή την κατάσταση».

Στη συνέχεια, ο Παπουτσάκης αναφέρθηκε και σε θέματα μεταγραφών: «Με ρωτήσατε για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή και σας απάντησα ότι η μεταγραφική περίοδος κλείνει στις 31 του μήνα και μέχρι τότε όλα παίζονται. Αν βρεθεί κάτι καλό στα οικονομικά δεδομένα που έχουμε, μπορεί να γίνει κάποια κίνηση, όπως και αν έρθει καλή πρόταση για ποδοσφαιριστή μας.

Προτάσεις όλο και έρχονται και ήρεμα τις αντιμετωπίζουμε, δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε συγκεκριμένα, υπάρχουν κρούσεις για  δύο–τρεις παίκτες μας, τις οποίες μελετάμε. Θα χαρακτήρισα τις συγκεκριμένες κρούσεις από μικρές μέχρι ενδιαφέρουσες. Αν έρθει καλή και συμφέρουσα πρόταση για τον οποιονδήποτε, πρώτα θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του και μετά θα πουληθεί ο παίκτης.

Κάθε χρόνο γινόμαστε και σοφότεροι. Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και μέσα από το παζάρι που έγινε θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά. Μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά κάναμε προσεκτικές κινήσεις».

Για το ΔΣ της Super League, υποστήριξε: «Σε κάθε τέλος της αγωνιστικής περιόδου υπάρχουν πάντα δυσαρεστημένοι. Μία ομάδα που πέφτει δεν χαμογελάει, προσπαθεί να μπλοκάρει καταστάσεις και σε κάποιο βαθμό αυτό είναι κατανοητό και θεμιτό. Το θέμα είναι ότι τρέχουν ρήτρες τόσο με τον ΟΠΑΠ, όσο και με τη ΝOVA και έπρεπε ήδη η βαθμολογία να έχει επικυρωθεί. Σήμερα τελικά το κάναμε και προχωρήσαμε στην επικύρωσή της. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν  δυνατό στην αρχή, μετά ωστόσο όλοι ηρέμησαν. Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι σοβαρό με τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν». 
πηγή: theplayer.gr

Στους δρόμους οι φίλαθλοι της ΑΕΛ!!

ην κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό στον κόμβο της «Βιοκαρπέτ» θα διακόψουν οι φίλοι της Λάρισας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικύρωση της βαθμολογίας από την Σούπερ Λιγκ.
Στους δρόμους οι φίλαθλοι της ΑΕΛ!
Η κινητοποίηση οργανώθηκε στις εξέδρες του «AEL FC Arena» κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης του συλλόγου…
πηγή: sportdog.gr

Διασκέδαση μόνο ή και δουλειές;

Στη χώρα μας βρίσκεται ο αδερφός του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Ασίς, συνδυάζοντας διακοπές-διασκέδαση και ίσως δουλειές, αφού είναι γνωστό πως είναι ατζέντης ποδοσφαιριστών και φυσικά του αδερφού του.
Διασκέδαση μόνο ή και δουλειές;
Ο Βραζιλιάνος μάνατζερ βρέθηκε χθες (σ.σ. Κυριακή) βράδυ στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης, δίνοντάς μάλιστα ως «δώρο» στον γνωστό τραγουδιστή 3-4 εμφανίσεις ομάδων με κορυφαία εκείνη της Σελεσάο.
Η παρουσία του πάντως στη χώρα μας δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με μεταγραφικές υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να θεωρείται και σίγουρο.
πηγή: sportdog.gr

Τα είπαν και συμφώνησαν για «Dimi»

Μία ανάσα από την απόκτηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά και το σημερινό ραντεβού του Σταύρου Αδαμίδη με τον πρόεδρο της Κέρκυρας, Γιώργο Λιμπάντση.

Τα είπαν και συμφώνησαν για «Dimi»
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για ακόμα μία φορά σχετικά με την συγκεκριμένη μεταγραφή και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήρθαν σε συμφωνία.
Μάλιστα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν πέσει και οι υπογραφές, ώστε ο 33χρονος πορτιέρο το Σάββατο να αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για την Σλοβενία.

«Συγνώμη από την Αστυνομία; Γιατί;»

Αντιδράσεις έφερε η «συγγνώμη» του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστου Φωτόπουλου για τα επεισόδια στο Σύνταγμα και την έντονη αστυνομική βία.
«Συγνώμη από την Αστυνομία; Γιατί;»
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δημητρης Ντούμας, με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στον κ. Φωτόπουλο τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί πλήττονται περισσότερο και από το Μνημόνιο, αλλά και από τις επιθέσεις.
Η ανακοίνωση:
«Σ υ γ ν ώ μ η.... Ναι, αλλά από ποιον;
ΠΑΝΤΑ θεωρούσα κακό, κάποιος να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.
ΟΜΟΙΩΣ πάντα πίστευα, ότι οι Έλληνες Πολίτες, έχουν την καλύτερη Αστυνομία στον Κόσμο.
ΕΔΩ και ένα μήνα οι Συνάδελφοί μας των Αθηνών, βιώνουν όμως μια πραγματικά απίστευτη κατάσταση.
ΕΔΩ και ένα μήνα, οι αδικοπραξίες, οι βλασφημίες, οι ύβρεις, οι επιθέσεις κατά των Συναδέλφων μας, ιδιαιτέρως δε σε αυτούς που υπηρετούν στην Δ. Α. Επιχειρήσεων, έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας.
ΕΔΩ και ένα μήνα οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλουν την θέλησή τους στους πολλούς.
ΕΔΩ και ένα μήνα προσβάλλονται βάναυσα οι Συνάδελφοί μας, ωσάν αυτοί να είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στην δόλια Πατρίδα μας.
ΕΔΩ και ένα μήνα σημειώνεται παντελής απουσία Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας αλλά και Συνδικαλιστικής.
ΒΛΕΠΑΜΕ την τεταμένη ατμόσφαιρα και πιέσαμε, ώστε να βγουν τα «οχήματα φραγμού», προκειμένου να «απομακρύνουμε» τους Συναδέλφους μας από τα ταραχοποιά εκείνα στοιχεία, των οποίων η δραστηριότητα διαφάνηκε νωρίς.
ΕΙΧΑΜΕ αποφασίσει, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγανακτισμένους, να θέσουμε το βασικό αμυντικό μας εργαλείο, την ασπίδα, παρά πόδα. Και το κάναμε...
ΑΣ μην ξεχνάμε, ότι από τα πρώτα (οικονομικά) θύματα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, είμαστε κατά κύριο λόγο εμείς.
ΗΜΕΡΑ με την ημέρα, απέναντι στους Συναδέλφους μας έβγαιναν όλο και περισσότερο γκρίζοι «αγανακτισμένοι».
ΟΙ Συνάδελφοί μας, μετά τα δεκαοκτάωρα της Κερατέας, άρχισαν να «χτυπάνε» εικοσάωρα στο Σύνταγμα.
Η Κοινωνία μας παρακολουθούσε με τρόμο τα τεκταινόμενα πέριξ του Κοινοβουλίου.
ΟΠΟΙΟΣ ή όποια είχε προβλήματα στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στον περίγυρό του, με τον εαυτό του, τα «ξεφόρτωνε» πάνω στους Συναδέλφους μας.
Οι λέξεις, ψυχραιμία, αυτοκυριαρχία, μην προκαλείτε ήταν η μόνιμη απάντηση άνωθεν στις αναφερόμενες μέσω ασυρμάτου αδικοπραξίες προς το Κέντρο Επιχειρήσεων. Προφανώς κάποιοι εκεί μέσα να αγνοούν ότι και οι Αστυνομικοί έχουν Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Κ. Ν. Σ.
ΔΗΘΕΝ «κοινωνικοί αγωνιστές», πρεζάκηδες, χαοτικοί, πρόστυχες γυναίκες, ξεπεσμένοι συνδικαλιστές, χούλιγκανς, σκίνχεντς και το κάθε «καρυδιάς καρύδι» ερχόταν και «ξεφόρτωνε» μπροστά στους Συναδέλφους μας. Προφανώς και αυτοί αγνοούσαν ότι καταφέρονταν εναντίον της «Δημοσίας Δυνάμεως».
ΕΝΔΕΚΑ ΧΡΟΝΑ, τέκνα μεταναστών, που η μόνη Ελληνική λέξη που μπορούσαν να προφέρουν ήταν το «μαλάκα», δεν δίσταζαν να την απευθύνουν εναντίον μας!!!
ΚΑΙ φθάσαμε στις 28 και 29 Ιουνίου, οπότε το σχέδιο ανωμαλίας έφθασε στην κορύφωσή του. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. 30.000 κιλά πέτρες και μάρμαρα. 1.500.000 ευρώ ζημιές. Η ζημιά στον τουρισμό απερίγραπτη. Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έκλεισαν. Εμπρησμοί. Λεηλασίες. Φόβος και τρόμος στους ανυποψίαστους και ήσυχους συμπολίτες μας. Δακρυγόνα.
ΑΠΟ όλα αυτά η τηλεόραση δεν είδε τίποτα. Δεν μπορούσε να δει τον «Κανόνα Προσταγής» της Ελληνικής Πολιτείας προς τους Ενστόλους Αστυνομικούς. Είδε μόνο τις (ανύπαρκτες) σχέσεις «Αστυνομίας - ακροδεξιών».
ΜΙΑ ματιά στις προσαγωγές και στις συλλήψεις που έγιναν τις δύο ημέρες θα ήταν αρκούντως αποκαλυπτική. Ιδιαιτέρως αυτές του Τούρκου «Αχμέτ» και του Αλγερινού «Χασάν». Αλλά αυτά μάλλον αφορούν την πραγματική δημοσιογραφία...
ΑΦΗΣΑ τελευταίους τους 131 τραυματίες και ακρωτηριασμένους Συναδέλφους μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση, γενναιότητα, αλληλεγγύη και πολύ κόπο κράτησαν όρθια την Δημοκρατία και την Ελευθερία στον ρημαγμένο αυτόν τόπο. Την Δημοκρατία όπως την επέβαλαν με την ψήφο τους οι Συμπολίτες μας.
ΚΟΝΤΑ σε αυτούς να μην παραλείψω τους Συναδέλφους μας της Υποδ/νσεως Τροχαίας Αθηνών και της Δ/νσης Αμέσου Δράσεως Αττικής με την ΄Αμεση Δράση και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ.
Καλή η συγνώμη κύριε πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ, αλλά από τότε που βγήκε, χάθηκε το φιλότιμο!
Δημήτριος Λ. Ντούμας
A' Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Α».

Στο... χορό και ο Ηρακλής!!

Ανακοίνωση κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας από τη Λίγκα εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής, επισημαίνοντας τις εκκρεμοδικίες και τις συνεχιζόμενες εξελίξεις, ενώ επιβεβαίωσε την απόφαση για άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για την ανατροπή της απόφασης...
Στο... χορό και ο Ηρακλής
"Οπως γίνεται κοινώς αντιληπτό, η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 από τη Super League, εν μέσω σαφών εκκρεμοδικιών, αντίκειται πλήρως στο ισχύον νομικό πλαίσιο και, ως εκ τούτου, είναι παράνομη και απαράδεκτη, αλλά και ηθικώς απορριπτέα, με βάση το γεγονός ότι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο, που μαστίζει τον ποδοσφαιρικό χώρο, συνεχίζονται, χωρίς την τελική κρίση της Δικαιοσύνης.
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ θα ασκήσει άμεσα κάθε νόμιμο δικαίωμά της, προκειμένου να ανατρέψει την παράτυπη απόφαση της Λίγκας".

Κανονικά στην Ευρώπη, Φενέρμπαχτσε και Τράμπζονσπορ!!

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντίνλαρ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποίησε πως η Φενέρμπαχτσε, η Τράμπζονσπορ και η Μπεσίκτας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των "στημένων" θα αγωνιστούν κανονικά σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.
Κανονικά στην Ευρώπη, Φενέρμπαχτσε και Τράμπζονσπορ
«Σήμερα είναι μέρα ενότητας και συναδέλφωσης, το πρωτάθλημα έχει κατοχυρωθεί στη Φενέρμπαχτσε, ενώ έχουν δηλωθεί και οι ομάδες που θα παίξουν στα Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, σας λέω ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 5 Αυγούστου και ο τελικός του Σούπερ Καπ θα γίνει κανονικά στις 30 Ιουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της TFF, ο οποίος παραδέχθηκε πως ίσως αυτό να μην αρέσει ως απόφαση σε πολλούς, αλλά έσπευσε να ζητήσει τη συμπαράσταση του κόσμου, από τη στιγμή που υπάρχουν στοιχεία, αλλά όχι οι επαληθευμένες κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους.
Και επειδή, ενδεχομένως, κάποιοι να βιαστούν και να πουν ότι η ομοσπονδία θα περιμένει το δικαστήριο, ο Αϊντινλάρ έσπευσε να υπογραμμίσει πως το διαιτητικό όργανο TFF έχει στα χέρια της τη δικογραφία και αρκετά στοιχεία, τα οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει και σύντομα θα βγάλει τις τελικές της αποφάσεις.
Δεν παύει, πάντως, να αποτελεί για πολλούς προμήνυμα η ευρωπαϊκή παρουσία των Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας και Τράμπζονσπορ για την παρουσία και στο νέο πρωτάθλημα.
Πηγή: sentra-goal.gr

Συμφώνησε το Μπέρμιγχαμ για ΜακΛις

Η πόλη του Μπέρμιγχαμ ηρέμησε κάπως μετά τη συμφωνία των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης, Άστον Βίλα και Μπέρμιγχαμ, για την αποζημίωση που έπρεπε να καταβληθεί από τους «χωριάτες» στους «μπλε» για την μετακίνηση του Άλεξ ΜακΛις.
Η Μπέρμιγχαμ ήταν αμετακίνητη αρχικώς και ζητούσε 5,4 εκ λίρες αποζημίωση που έχασε τον προπονητή της. Ο ΜακΛις ναι μεν δεν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ήταν αγαπητός στον κόσμο αφού οδήγησε το σύλλογο σε τίτλο κατακτώντας το Κάρλινγκ Καπ κόντρα στην Άρσεναλ.
Η Βίλα από την πλευρά της προσέφερε μέχρι 2 εκ ευρώ, κρίνοντας ότι τόση ήταν η αποζημίωση που δικαιούταν η ομάδα στην Τσάμπιονσιπ βάσει του συμβολαίου του τεχνικού της. Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε κάπου στη μέση, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί ακόμη το ακριβές ύψος του ποσού.
«Επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στις Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλα για την μετακίνηση του Άλεξ ΜακΛις. Η Άστον Βίλα συμφώνησε να καταβάλει ένα συμφωνηθέν ποσό στην Μπέρμιγχαμ, μετά από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών», τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Μπέρμιγχαμ.

"Η φαρσοκωμωδία ξεπερνά κάθε όριο"

Για «φαρσοκωμωδία» που «ξεπέρασε κάθε όριο» χαρακτήρισε η ΑΕΛ το σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας σε ανακοίνωση που εξέδωσε η θεσσαλική ΠΑΕ.
"Η φαρσοκωμωδία ξεπερνά κάθε όριο"
Οι «βυσσινί» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι «η κάθαρση θα επέλθει, ακόμα κι αν χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα», ενώ γι’ αυτούς που υπερψήφισαν την επικύρωση της βαθμολογίας αναρωτιούνται αν «βρίσκονται σε άλλη χώρα» ή «σε άλλον πλανήτη».
Η ανακοίνωση:
Η ανακοίνωση:
«Υπάρχουν όρια στην υπομονή; Υπάρχουν όρια στην αξιοπρέπεια; Για πόσο ακόμα πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να παίζουν με την ψυχολογία και την ηρεμία εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων, οι οποίοι διψούν για απονομή δικαιοσύνης;
Η σημερινή φαρσοκωμωδία στο Δ.Σ. της Superleague ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Υπό την πίεση της απειλής πειθαρχικών διώξεων, κάποιοι έσπευσαν με συνοπτικές διαδικασίες να επικυρώσουν τη βαθμολογία, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να «κουμπώσουν» το μέλλον τους.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Superlegue επικυρώνεται βαθμολογία με μόλις επτά ψήφους υπέρ. Ποιος είναι ο λόγος που αυτή η «οριακή πλειοψηφία» αποφάσισε πως το πρωτάθλημα που διεξήχθη τους τελευταίους 10 μήνες, έπρεπε να νομιμοποιηθεί πριν διαλευκανθεί; Εκείνοι που υπερψήφισαν, συνειδητοποιούν ότι στη χώρα αυτή ο κόσμος εκρήγνυται όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» αντιλήψεις; Αντιλαμβάνονται από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, ότι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που καθημερινά και έμπρακτα διατρανώνουν την πρόθεσή τους για κάθαρση; Βρίσκονται σε άλλη χώρα, σε άλλον πλανήτη;
Η αποχώρηση του πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ήταν επιβεβλημένη. Η στάση μας, αδιαπραγμάτευτη. Η κάθαρση θα επέλθει, ακόμα κι αν χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.
ΠΑΕ ΑΕΛ 1964».

 

«Φαίακες» Μπάρκογλου και Αγρίτης

Με τη φανέλα της Κέρκυρας θα αγωνίζονται τα δύο επόμενα χρόνια ο Γιώργος Μπάρκογλου και ο Ανέστης Αγρίτης. Οι «Φαίακες» βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τους δύο ποδοσφαιριστές τις τελευταίες ημέρες και το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε η απόκτηση των δύο παικτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν μαζί έπειτα έξι χρόνια, καθώς συνυπήρξαν στο Αιγάλεω από το 2003 μέχρι το 2005.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις της ΠΑΕ Κέρκυρας:

- «Η Α.Ο. Κέρκυρα Π.Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Γιώργο Μπάρκογλου για τα επόμενα 2 χρόνια».

- «Η Α.Ο. Κέρκυρα Π.Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ανέστη Αγρίτη για τα επόμενα 2 χρόνια».

Οι προβλεπόμενες ποινές για Τσακογιάννη και Μαρινάκη

Aυστηρές ποινές για την συμμετοχή σε αδικήματα αθλητικής βίας για τα οποία κατηγορούνται oι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Τσακογιάνης προβλέπει ο νόμος 2725/1999. Από απαγόρευση προσέλευσης σε αγωνιστικούς χώρους μέχρι και απώλεια της αθλητικής ιδιότητας των παραβατών!
Οι προβλεπόμενες ποινές για Τσακογιάννη και Μαρινάκη

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 41ΣΤ αναφέρει μεταξύ άλλων:
3. Αν οι πράξεις των παραγράφων 1 και 2 τελέστηκαν υπό περιστάσεις που μαρτυρούν ότι ο δράστης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την ομαλή τέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης μέχρι τριών ετών, εκτός εάν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με άλλη διάταξη. Για την εφαρμογή του παρόντος, ιδιαίτερα επικίνδυνος χαρακτηρίζεται ιδίως ο δράστης που αποδεικνύεται ότι έχει τελέσει στο παρελθόν αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή ότι συμμετείχε στην τέλεση των πράξεων έχοντας αρχηγικό ρόλο ή ενήργησε βάσει οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου ή προξένησε σημαντικής έκτασης φθορές ή βλάβες σε έννομα αγαθά
τρίτων.
4. H τέλεση των εγκλημάτων της διέγερσης (άρθρα 183- 185 Π.K.), της διατάραξης της κοινής ειρήνης (άρθρο 189 Π.K.), της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών (άρθρο 190 Π.K.), της καθύβρισης θρησκευμάτων (άρθρο 199
Π.Κ.), της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Π.Κ.), της απλής, απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης (άρθρα 308, 308Α και 309 Π.Κ.), της συμπλοκής (άρθρο 313 Π.K.), της παράνομης βίας (άρθρο 330 Π.Κ.), της απειλής (άρθρο 333 Π.Κ.), της διατάραξης οικιακής ειρήνης (άρθρο 334 Π.Κ.), της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις (άρθρο 353 Π.Κ.), της φθοράς ξέ-
νης ιδιοκτησίας (άρθρα 381 και 382 Π.Κ.) και της εκβίασης (άρθρο 385 Π.Κ.) υπό τις προϋποθέσεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση και η επιβαλλόμενη ποινή μπορεί να
ξεπεράσει το ανώτατο όριο που προβλέπεται για αυτά στον Ποινικό Kώδικα και να φτάσει στο ανώτατο όριο του είδους της ποινής.
5. α) Σε περίπτωση καταδίκης για πράξεις που αναγράφονται στις παραγράφους 1 έως 4 το δικαστήριο με την ίδια απόφαση απαγορεύει στον υπαίτιο να προσέρχεται και να παρακολουθεί για χρονικό διάστημα έξι μηνών μέχρι δύο ετών αθλητικές συναντήσεις στις οποίες μετέχει ομάδα του αγώνα κατά τον οποίο ή με αφορμή τον οποίο τελέστηκε η αξιόποινη πράξη ή και άλλες ομάδες. Επίσης, το δικαστήριο επιβάλλει στον υπαίτιο για όσο χρόνο διαρκεί η απαγόρευση την υποχρέωση να εμφανίζεται πριν από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας ή διαμονής του και να παραμένει εκεί καθ' όλη τη διάρκειά της.
Επίσης, στο άρθρο 41Ζ τονίζεται:
Πειθαρχικές και άλλες κυρώσεις
1. Στους κανονισμούς που καταρτίζονται και εγκρίνονται κατά το άρθρο 27 του παρόντος, κάθε αθλητική ομοσπονδία ορίζει, μεταξύ άλλων, τις κυρώσεις για τους παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 41 έως 41ΣΤ του παρόντος νόμου και των κανονιστικών πράξεων που εκδόθηκαν σε εκτέλεσή τους.Οι κανονισμοί αυτοί οφείλουν να προβλέπουν κατ' ελάχιστον όσα ορίζονται στις παραγράφους 2 έως 9 του παρόντος άρθρου.
2. Εάν σύνδεσμος φιλάθλων παραβεί τις διατάξεις των άρθρων 41 έως 41ΣΤ του παρόντος νόμου και των κανονιστικών πράξεων που εκδόθηκαν σε εκτέλεσή τους, με απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου απαγορεύεται στο οικείο αθλητικό σωματείο, Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. να προμηθεύει με εισιτήρια τον υπαίτιο σύνδεσμο φιλάθλων για χρονικό διάστημα τριών μηνών έως δύο ετών. Η υποκίνηση, η ενθάρρυνση, η ανοχή ή η διευκόλυνση από αθλητικό σωματείο, Α.Α.Ε., Τ.Α.Α. ή από πρόσωπα της παραγράφου 3 περιπτώσεις α΄ και β΄ του παρόντος άρθρου, αυτών των παραβάσεων του συνδέσμου φιλάθλων ή
μεμονωμένων φιλάθλων συνιστά λόγο επιβολής των κυρώσεων της επόμενης παραγράφου και μάλιστα ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.
3. Στους παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 41 έως 41ΣΤ του παρόντος νόμου επιβάλλεται:
α) στους αθλητές και προπονητές, η απαγόρευση συμμετοχής στις επίσημες αθλητικές συναντήσεις της ομάδας τους για τουλάχιστον δύο αγώνες ή για αντίστοιχο αριθμό ημερών,
β) στα μέλη της διοίκησης, τους εκπροσώπους και όσους συνδέονται με το αθλητικό σωματείο, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., με επαγγελματική σχέση η απαγόρευση εισόδου στην αθλητική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια επίσημης αθλητικής συνάντησης και η έκπτωση από το αθλητικό αξίωμα ή ιδιότητά τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Οι παραπάνω ποινές εκτίονται μόνο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου,
γ) στο αθλητικό σωματείο, την Α.Α.Ε. ή το Τ.Α.Α., ο αποκλεισμός της έδρας ή η διεξαγωγή χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) μιας ή περισσότερων αγωνιστικών συναντήσεων με γηπεδούχο το υπαίτιο αθλητικό σωματείο, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α.
δ) στον επαγγελματικό σύνδεσμο, πρόστιμο τουλάχιστον είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, το οποίο σε περίπτωση υποτροπής τουλάχιστον διπλασιάζεται.
4. Σε περίπτωση τιμωρίας των φυσικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου, τιμωρείται πάντοτε και το οικείο αθλητικό σωματείο, Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. με πρόστιμο και σε επιβαρυντικές περιπτώσεις και με αποκλεισμό της έδρας της ομάδας τους. Σε περίπτωση υποτροπής των φυσικών και νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου, επιβάλλεται σε αυτά εκτός των παραπάνω ποινών και πρόστιμο τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, εκτός εάν ο παραβάτης είναι ερασιτέχνης αθλητής.

5. Οι κανονισμοί της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου προβλέπουν τις κυρώσεις που επιβάλλονται στα αιρετά από γενική συνέλευση μέλη των οργάνων της αθλητικής ομοσπονδίας για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 41 έως 41ΣΤ του παρόντος νόμου και των κανονιστικών πράξεων που εκδόθηκαν σε εκτέλεσή τους. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι ανάλογες της ιδιότητας των προσώπων αυτών και του ιδιαίτερου καθήκοντός τους στην προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος.
6. Για την εφαρμογή των διατάξεων περί υποτροπής του παρόντος άρθρου, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα δύο ετών από τη διάπραξη της πρώτης παράβασης. Ως υπότροπο τιμωρείται ένα αθλητικό σωματείο, Τ.Α.Α. ήΑ.Α.Ε. και εάν μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα μέλη του ή φυσικά πρόσωπα των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου παραβούν τις διατάξεις των άρθρων 41 έως 41ΣΤ του παρόντος νόμου. Με τις κυρώσεις της υποτροπής τιμωρείται ένα αθλητικό σωματείο, Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. και σε περίπτωση που το ίδιο το νομικό πρόσωπο ή τα φυσικά πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου, αν και τιμωρήθηκαν, δεν υποβάλλονται στην πλήρη εκτέλεση της κύρωσης. gazzetta gr

Κούγιας: «Νιώθω σιχαμάρα»

Τα δυσάρεστα συναισθήματα που του προκάλεσε η δημοσιοποίηση της νέας δικογρεαφίας που εμπλέκει και τον προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλία Φυντάνη, στην υπόθεση με τα στημένα, εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Πάτρας, Αλέξης Κούγιας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στους 94,6:

Για το πώς νιώθει μετά τα όσα βγήκαν στην επιφάνεια και εμπλέκουν τον προπονητή της Παναχαϊκής, Ηλία Φυντάνη:

«Σιχαμάρα νιώθω. Πώς να νιώθω.Ο λογιστής της Παναχαϊκής είναι κατηγορούμενος για πλαστογραφία, ο αστυνομικός που με προστάτευε μία περίοδο συνομιλούσε καθημερινά με τον Τσακογιάννη και του έλεγε τι κάνω όλη τη μέρα. Ο δικηγόρος της Παναχαϊκής με έλεγε γελοίο άτομο και σήμερα μαθαίνω ότι και ο προπονητής πίσω από την πλάτη μου έστηνε παιχνίδια. Νιώθεις λοιπόν αηδία και λες σας παρακαλώ μπορείτε να πάρετε τις μετοχές μου, να μου δώσετε τα χρήματά μου και να φύγω. Σκέφτομαι να φύγω. Τι άλλο να κάνεις; Παλεύω 15 χρόνια… Είναι υγεία να έχεις για εκτόνωση το ποδόσφαιρο. Το ευχαριστιόμουν στις ομάδες που είχα…και τώρα; Όταν παραπέμπονται άνθρωποι για υποκίνηση επεισοδίων σε βάρος μου, τι να πεις;δεν θέλω να το πιστεύω»

Για το ενδεχόμενο να έχει επιπτώσεις στην ομάδα του Ολυμπιακού η νέα δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Δεν νομίζω ότι θα έχει επιπτώσεις ο Ολυμπιακός».

Μπελάδες για Ρομάριο

Σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη έμπλεξε ο Ρομάριο. Ο 45χρονος πρώην μεγάλος ποδοσφαιριστής και πλέον βουλευτής αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ με συνέπεια να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης, να πληρώσει πρόστιμο 428,50 ευρώ και να καλείται σε δίκη.

Ο Ρομάριο, που επέστρεφε από μία γιορτή στο σπίτι της μητέρας του και συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, ισχυρίστηκε πως δεν είχε καταναλώσει καθόλου αλκοόλ κι απλώς έκανε χρήση του δικαιώματός του να αρνηθεί έλεγχο.

Τα άμεσα πλάνα του Βενγκέρ

Τις αποχωρήσεις των Νίκλας Μπέντνερ και Μανουέλ Αλμούνια προανήγγειλε ο Αρσέν Βενγκέρ, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα κινηθεί για αντικατάσταση του Γκαέλ Κλισί που πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι. Με την πρώτη ομάδα κατευθείαν θα συμπεριληφθεί το μοναδικό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Καρλ Τζένκινσον.

Οι Μπέντνερ και Αλμούνια δεν συμπεριλήφθησαν στην αποστολή της Άρσεναλ για την Ασία και μάλιστα φέρονται να βρίσκονται κοντά στη μεταγραφή τους: «Και οι δύο είναι πιθανόν να αποχωρήσουν. Βρίσκονται σε συζητήσεις με συλλόγους, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη τα ονόματά τους», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.

Ο Κλισί αποχώρησε από την ομάδα για το Μάντσεστερ όμως το κενό του στα αριστερά της άμυνας θα καλυφθεί από μέσα σύμφωνα με τον προπονητή των «κανονιέρηδων»: «Το πλάνο μας για το αριστερό μπακ περιλαμβάνει τους Κίεραν Γκιμπς, Αρμάντ Τραορέ και ακόμη και τον Τόμας Βερμάελεν που μπορεί αν χρειαστεί να αγωνιστεί εκεί. Οπότε έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για τη θέση».

Όσο για τον νεαρό στόπερ που αποκτήθηκε από την Άρσεναλ ο Βενγκέρ έδειξε να υπολογίζει στις ικανότητές του: «Ο Τζένκινσον είναι μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή. Τον αποκτήσαμε από την Τσάρλτον και ευελπιστούμε να πιέσει τον Σανιά».

«Ο Ολυμπιακός πίεζε για την επικύρωση»

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης μίλησε για τα όσα έγιναν στο σημερινό ΔΣ της Super League και την επικύρωση της βαθμολογίας, σημειώνοντας πως και ο Ολυμπιακός πίεζε, παρότι ψήφισε λευκό!
«Ο Ολυμπιακός πίεζε για την επικύρωση»
Μιλώντας στον sentra103.3 ανέφερε: «Η επικύρωση πέρασε παρά τις αντιδράσεις. Κάποιοι μέσα στο συμβούλιο άλλαξαν πέντε φορές απόφαση για το τι θα ψηφίσουν. Στη συζήτηση υπήρχε μία άποψη να υπάρξει αναβολή, αλλά κάποιοι συνεχώς πίεζαν για την επικύρωση της βαθμολογίας και έφεραν ως πρόσχημα τη NOVA. Απ' ότι κατάλαβα, ο κ. Μποροβήλος, ακόμα και ο Ολυμπιακός πίεζαν για την επικύρωση. Ο Ολυμπιακός ψήφισε λευκό, διότι ψήφισε τελευταίος και είχε ήδη διαμορφωθεί το αποτέλεσμα».
Για τη ρήτρα της NOVA:
Στο συμβούλιο ήρθε και ο εκπρόσωπος της NOVA, που απλώς ήθελε μόνο να εξασφαλίσουμε την έναρξη του πρωταθλήματος κάτι το οποίο δεχθήκαμε όλοι. Για την κλήρωση η NOVA, είπε ότι και να πάει πιο πίσω δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο καθένας έβαζε ένα πρόσχημα για να γίνει η επικύρωση.
Για τον τρόπο που ξεπεράστηκε το κόλλημα του άρθρου 20 παράγραφος 3 της Ε.Π.Ο. που απαγορεύει την επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις ή προσφυγές:
Τι να σας πω τώρα; Έτσι του βόλευε! Ήθελαν να κατοχυρώσουν τις ομάδες τους και δεν μπορώ να καταλάβω ούτε κι εγώ πως έγινε. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να προσφύγουμε στη δευτεροβάθμια επιτροπή, όπως και η Λάρισα και ο Ηρακλής, διότι θεωρούμε ότι είναι μεγάλη αδικία. Όπου κρίνουμε ότι πρέπει να προσφύγουμε θα το κάνουμε, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, διότι θεωρούμε ότι η απόφαση είναι άκυρη.
Αν θα γίνει η περιβόητη κάθαρση:
Όλοι περιμένουμε να γίνει. Αν δεν γίνει και τώρα, το ποδόσφαιρο θα διαλυθεί. Από αυτά που βλέπουμε συνεχώς πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Τώρα το πόσο βαθιά θα φτάσει δεν το ξέρω.

"Η συνομιλία έγινε για καλαμπούρι"

νοχλημένος αλλά και ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Κώστας Μενδρινός, μιλώντας για πρώτη φορά μετά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, τονίζοντας πως ο ίδιος έχει καθαρή τη συνείδηση του.
"Η συνομιλία έγινε για καλαμπούρι"
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο "Αθλητικό Metropolis":
-Για το συμβόλαιό του με τον Άρη:
«Ακόμη δεν έχει λυθεί το συμβόλαιό μου. Έχουν γίνει κουβέντες με τη διοίκηση αλλά δεν έχει προκύψει ακόμη η λύση συμβολαίου».
-Για την εμπλοκή του ονόματος του:
« Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που νιώθω. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά. Ούτε εκατομμύρια έχω στο λογαριασμό μου ούτε παιχνίδια έστηνα. Είναι θέμα ηθικής. Δηλαδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι βράζω στο ίδιο καζάνι με τους άλλους.
Όταν ένα γεγονός αναπαράγεται συνεχώς είναι λογικό να προκαλεί τον κόσμο. Η συνομιλία έγινε για καλαμπούρι. Δε στήθηκε κανένα παιχνίδια. Δε μπορώ να αποδεχτώ ότι για καλαμπούρι μπορεί να βγάζει κάποιος γνώμη. Ξεφτιλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπάρχουν χιλιάδες συνομιλίες μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών. Δηλαδή όλοι πρέπει να κατηγορηθούν;»
-Για την αντίδραση του κόσμου:
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να κατηγορώ τον κόσμο. Ίσα ίσα τον δικαιολογώ, τον καταλαβαίνω. Όταν πας να παίξεις ένα παιχνίδι, στο λεωφορείο, πριν το παιχνίδι στο ξενοδοχείο μαζί με τους συμπαίκτες σου λες χίλιες δυο μα….ες. Για γυναίκες, κουτσομπολιά. Αυτό γίνεται για να νιώσεις καλύτερα, να ξεχαστείς πριν το παιχνίδι. Εκείνη την ώρα μπορείς να πεις το κάθε τι. Άλλωστε η ομάδα φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ έκανε αξιοπρεπέστατη πορεία. Είναι δυνατό να μη θέλουμε να κερδίσουμε τη Μάντσεστερ Σίτι; Είναι δυνατό να θέλουμε να στήσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι; Ένα γεγονός που δεν έχει γίνει λοιπόν αναπαράγεται συνεχώς. Όταν ο κόσμος λοιπόν το ακούει κάθε μέρα, το ίδιο και το ίδιο, επηρεάζεται. Αν καταγραφούν οι χιλιάδες τέτοιες ομιλίες που υπάρχουν θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να είμαστε εμπλεκόμενοι».
-Για τον άνθρωπο που ακούγεται να συνομιλεί μαζί του:
«Ο άνθρωπος αυτός έχει πρακτορείο ΟΠΑΠ. Δεν παίζει παράνομο στοίχημα. Έχει δημιουργηθεί ντόρος δίχως να έχει γίνει. Είναι γείτονάς μου, έχει πρακτορείο δίπλα στο σπίτι μου».
-Για το αν θα κληθεί να καταθέσει:
«Πρώτα θα τελειώσουν οι υπόλοιποι με τις βαριές κατηγορίες και εγώ δεν γνωρίζω αν περάσω από τον ανακριτή. Δεν μου έχει έρθει καμία ειδοποίηση. Κάτι πρέπει να πως όμως και γω. Είναι άσχημο πάντως να υπάρχουν προσχεδιασμένα αποτελέσματα. Τέτοιες καταστάσεις δεν αρμόζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δε μπορείς να καταδικάζεις κάποιον από τη στιγμή που πιάνει το τηλέφωνο και λέει κάτι κουβέντες παραπάνω. Μπορεί για παράδειγμα να ρωτήσεις κάποιον του ποδοσφαίρου πως βλέπει το τάδε παιχνίδι και εσύ να μαντέψεις το σκορ. Δεν είναι κατακριτέο αυτό. Αυτό που είναι βάσιμο είναι να σχεδιάσεις αποτελέσματα, να βγει ο λογαριασμό σου φουσκωμένος.
Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια κάποια στιγμή. Ακούγοντας ή διαβάζοντας τις συνομιλίες βγάζεις εύκολα συμπεράσματα. Αυτό είναι λογικό. Κρύβεται μια αλήθεια όμως που δε νομίζω να μαθευτεί όμως ποτέ. Αυτή η συνομιλία έγινε για πλάκα. Μπορεί να λέμε χιλιάδες πράγματα μεταξύ μας. Χιλιάδες μ…ες. Δεν μπορεί να μας κατηγορούν για όλα».
-Για το πώς νιώθει:
«Τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου αλλά είμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά και θα αποδειχθεί είτε από μένα είτε από τη δικαιοσύνη».
-Για το τι είπε με την ΠΑΕ Άρης:
«Μου είπαν: «ξέρουμε ότι δεν έχεις σχέση με όλα αυτά. Όλος ο κόσμος παίζει στοίχημα». Ωστόσο μου ξεκαθάρισαν ότι ήταν και απόφαση του προπονητή να φύγω, δεν ήμουνα στα πλάνα του. Άρα δεν ήταν ο κύριος λόγος η εμπλοκή του ονόματός μου που έφυγα. Θα τα πω όλα αυτά κάποια στιγμή. Κάθε εμπόδιο όμως είναι για καλό. Οποιοδήποτε εμπόδιο συναντάς πρέπει να το ξεπερνάς και να συνεχίζεις».
-Για τον Άρη:
«Ο Άρης έχει όλες τις βάσεις, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Ο στόχος του είναι να κάνει καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν. Για να πας για πρωτάθλημα πρέπει να έχεις γερές βάσεις. Στόχος του Άρη είναι το κύπελλο».
Πηγή: metrosport.gr

"Αγανάκτηση και οργή"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε σε οργισμένο ύφος στη νέα δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, επισημαίνοντας πως "οσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή μου μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και θα λάβουν σκληρή απάντηση".
"Αγανάκτηση και οργή"
Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση απορρίπτω τη νέα μεθόδευση προσβολής μου, ως ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη.
Όσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή μου μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και θα λάβουν σκληρή απάντηση. Το ψέμα δε προσλαμβάνει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις, όταν αναφέρονται γεγονότα που ουδέποτε έγιναν.
Μου είναι αδιανόητο το όνομά μου να αναφέρεται σε συνομιλίες τρίτων, σε σχέση με αξιόποινη συμπεριφορά με την οποία ουδεμία έχω σχέση.
Αλλά ακόμα περισσότερο με προβληματίζει ότι αυτό κρίνεται αρκετό για να δώσει την αφορμή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μου.»

«Πιθανός προορισμός του Παστόρε η Μίλαν»

Είναι κοινό μυστικό πως ο Χαβιέ Παστόρε διένυσε την τελευταία του σεζόν στην Παλέρμο, καθώς πληθώρα μεγάλων ομάδων επιθυμούν την απόκτηση του. Ο πρόεδρος της ομάδας της Σικελίας, Μαουρίσιο Ζαμπαρίνι, αποκάλυψε πως η Μίλαν «παίζει δυνατά» για την απόκτηση του.

Ο ισχυρός άντρας της Παλέρμο μιλάει με πολλές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Τσέλσι) για την παραχώρηση του παίκτη, όμως ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί οικονομικά.

«Κατά 99% ο Παστόρε θα πωληθεί. Αλλά δεν είναι εύκολη η υπόθεση του για τις ομάδες που τον θέλουν, καθώς κοστίζει ακριβά. Έχουμε κάνει κάποια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με άλλες ομάδες, συγκεκριμένα μιλάμε με τέσσερις, όμως πίσω από τις σκιές υπάρχει ακόμα μία ιταλική ομάδα.

Όχι δεν είναι η Νάπολι. Μόνο η Μίλαν, η Ίντερ και η Γιουβέντους μπορούν να τον αγοράσουν. Η Μίλαν είναι ένας πιθανός προοριοσμός του γιατί έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον».

Αναβάλλεται το ματς του ΠΑΟΚ με Τρζαμπζονσπόρ;

Στον αέρα είναι το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Τραμπζονσπόρ, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή, αν πιστέψουμε δημοσίευμα γερμανικής ιστοσελίδας. Πιο συγκεκριμένα, διαδικτυακός τόπος «wz-newsline.de» έγραψε το φιλικό με την τουρκική ομάδα ενδέχεται να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας. 

"Οι ανησυχίες που υπάρχουν έχουν κινητοποιήσει την τοπική αστυνομία. Η τελική απόφαση για την διεξαγωγή του φιλικού θα παρθεί μέχρι την Τρίτη", γράφτηκε μεταξύ. Επίσης, στο τέλος του κειμένου τονίζεται πως η Τραμπζονσπόρ θα αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή (17/7), αλλά όχι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Όλα θα κριθούν στο ραντεβού της Τρίτης!

Αν και ο Βίκτορ Βιτόλο ήταν αποφασισμένος να βγάλει ανακοίνωση και να εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, την τελευταία στιγμή άλλαξε απόφαση και πλέον περιμένουν όλοι την συνάντηση της Τρίτης με τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα.

Όλα θα κριθούν στο ραντεβού της Τρίτης!
Ο Ισπανός άσος ήθελε να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα μία γραπτή δήλωση, στην οποία θα εξηγούσε πως θέλει να φύγει από τον «Δικέφαλο» για προσωπικούς λόγους και όχι για οικονομικούς, ωστόσο την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη.

Αυτό όμως, όπως διευκρινίζεται από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, δεν σημαίνει πως άλλαξε και στάση σχετικά με το μέλλον του. Ο Βιτόλο επιμένει να αποχωρήσει και αυτό θα μεταφέρει για φορά στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στους Ζαγοράκη και Βρύζα στην συνάντηση που θα έχει μαζί τους την Τρίτη.

Η επιμονή αυτή βέβαια του Ισπανού έχει προβληματίσει και την διοίκηση του «Δικεφάλου». Τα χρήματα του Γιώργου Σαχπατζίδη τα έχει στα χέρια του ο Ζήσης Βρύζας, όμως πλέον στον ΠΑΟΚ σκέφτονται πολύ σοβαρά αν πρέπει να κρατήσουν στην ομάδα έναν παίκτη, που δεν θέλει…
 

Προχωράει η συγχώνευση ΑΕΚ – ΑΕΚ Άργους

Ολοκληρώθηκε η καθοριστική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΑΕΚ και της ΑΕΚ Άργους.

Προχωράει η συγχώνευση ΑΕΚ – ΑΕΚ Άργους
Όλα κυλούν ομαλά ως προς την κατεύθυνση της συγχώνευσης, ή όπως θα λέγεται νομικά. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η καθοριστική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΑΕΚ και της ΑΕΚ Άργους.

Το κλίμα ήταν θετικό. Η «ανθρωπογεωγραφία» της συνάντησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά λογικά συμμετείχαν αρκετοί εκ των εμπλεκομένων. Οι «κιτρινόμαυροι» ένθεν και ένθεν δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά θα τα ανοίξουν σύντομα, καθώς απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες. Εντός της ημέρας ενδεχομένως να γίνει κι άλλη μία συνάντηση. Κάτι μας λέει, ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην πολύπαθη ΚΑΕ, που ψυχορραγεί...
Πηγή:AEK365.gr

Θέλουν και Σαχπατζίδη στο ραντεβού!

Γιώργος Σαχπατζίδης έδωσε τα χρήματα που υποσχέθηκε στην ΠΑΕ για την περίπτωση του Βιτόλο. Σκέψεις στον ΠΑΟΚ να παραστεί και ο εν’ δυνάμει υποψήφιος επενδυτής στο τελευταίο ραντεβού τον Ισπανό.
 
Θέλουν και Σαχπατζίδη στο ραντεβού!
Ο Γιώργος Σαχπατζίδης κατέθεσε τα χρήματα που υποσχέθηκε αρχικά στους συνδεσμίτες και στην συνέχεια στον Ζαγοράκη για να πληρωθεί ο Βιτόλο. Τα ευρώ του Κατερινιώτη επιχειρηματία φάνηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ το μεσημέρι. Έτσι λοιπόν με γεμάτες τις τσέπες Βρύζας και Ζαγοράκης θα βρεθούν για τελευταία φορά με τον Ισπανό αμυντικό χαφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση επιθυμεί στην συνάντηση με τον Βιτόλο να βρίσκεται και ο Σαχπατζίδης προκειμένου ο Ισπανός και οι εκπρόσωποι του να πειστούν πως στον ΠΑΟΚ θα αλλάξουν τα δεδομένα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τον ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή ο Βίκτορ Βιτόλο, η επίσημη θέση της ΠΑΕ είναι ότι αν του καταβληθούν τα οφειλόμενα πριν κοινοποιηθεί η προσφυγή στο σωματείο, τότε ο παίκτης θα είναι δεσμευμένος και δεν θα μπορεί να κάνει καμία κίνηση.

«Θα δώσω ό,τι έχω»

Τον καλύτερό του εαυτό για να δικαιώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Σάκης Τσιώλης υπόσχεται να δώσει ο Γιώργος Κατίδης.
«Θα δώσω ό,τι έχω»
Ο νεαρός παίκτης του Άρη επεσήμανε ότι υπάρχει φοβερό κλίμα στην ομάδα και ότι η δουλειά που γίνεται θα φανεί σύντομα.
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιώργος Κατίδης:
«Είναι λογικό όσο μεγαλώνεις να αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Θα δώσω ό,τι έχω για να πείσω τον προπονητή μου, να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και φυσικά για να καταφέρω να αντεπεξέλθω σε αυτά που θα ζητάει ο προπονητής από μένα. Θα κάνω τα πάντα για να πάρω τις ευκαιρίες μου.
Στην θέση που αγωνίζομαι είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αξιόλογοι και έμπειροι ποδοσφαιριστές. Εγώ κοιτάω να μαθαίνω ολοένα και περισσότερα πράγματα από αυτούς τους παίκτες, που είναι πιο έμπειροι από μένα και θεωρώ ότι θα αποκομίσω σημαντικά στοιχεία.
Η δουλειά που θα γίνει θα φανεί σύντομα. Σε αυτό ίσως βοηθάει αρκετά και το φοβερό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Όλοι είμαστε μια παρέα που έχει ως στόχο την κορυφή και για αυτή θα παλέψουμε φέτος».

Πώς χτίζεται η Λίβερπουλ του 2011

Θα ήθελα να μιλήσω για τους μεταγραφικούς προσανατολισμούς τις Liverpool και να ξεκινήσωμετην μεταγραφή του Charlie Adam στην ομάδα του Anfield. Πολλοί από τους οπαδούς δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι από το όνομα του Adam. Ίσος το όνομα του Mata παράδειγμα η του Κακά ας πούμε να έφερνε ποιο πολύ ενθουσιασμό. Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω δυο πράγματα που ο πολύς κόσμος δεν σκέφτεται.
(κείμενο αναγνώστη)
 
1. Όπως είπε και οκ. Σωτηρακόπουλος στο τελευταίο του άρθρο ο πονοκέφαλος για τον K.Dalglish. Η Liverpool μέσα σε ένα μηνα μεταγραφών έχει βάθος στον πάγκο σε ότι αφορά το κέντρο. Παίχτες με διαφορετική φυσιογνωμία και παίχτες που θα δώσουν διαφορετικές λύσεις στο ξεκλείδωμα τον αντιπαλων αμυντικών.
2.Εδώ και πολλά χρονια πονάμε για έναν καλο αριστεροπόδαρο playmaker. Καλό μυαλό και δυνατό αριστερό κάνουν τον Adam έναν από τους πλέον καλούς μέσους στο νησί.
Στα 7 εκ. πιστεύω ότι ο Adam είναι μια αξιοπρεπής προσθήκη στην ομάδα και θα δώσει λύσεις και πόντους στην ομάδα, πόντους που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η διαφορα μεταξύ Champions League ποδοσφαίρου και αποτυχίας.
Και συνεχίζοντας να μιλήσω για τον Jordan Henderson.
Νέος, δημιουργικός, ενεργητικός, ικανός για ένα η δυο γκολ το ελάχιστο φέτος. Ένας τύπος ποδοσφαιριστή που χρειάζεται για να ξεφορτώσει τον Gerrard, και ακριβώς ο τύπος παίχτη που ο K. Dalglish θέλει για την πληθώρα τον επιτελικών μέσον που χρειάζεται για το σύστημα του. Τον μέσων που θα δημιουργήσουν χώρους και ακόμη και goal. Η φαντασία που έλειπε από την περσινή ξερή Liverpool
Η ερώτηση λοιπόν του αν είναι πολλά τα 20 εκ. για τον παίχτη θα ήθελα να την κρίνουμε σε ένα δυο χρονια όταν θα έχουμε και πάλι καθιερωθεί στους "Big Four"
Το τελευταίο καιρό ουκ ολίγοι έχουν συνδεθεί με το όνομα τις Liverpool. Κάποιοι που μας αρέσουν, κάποιοι που μας αρέσουν λιγότερο. Πρέπει όμως να έχουμε πάρει ορισμένα διδάγματα από την μεταγραφική πολιτική του Kenny και ακόμη να μην ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοι με απλά λόγια δουλεύουν για την ομάδα.
Όταν μιλάμε βεβαια για τον μεταγραφικό σχεδιασμό τις Liverpool του 2011 δεν πρέπει σε καμια περίπτωση να ξεχνάμε ότι όσο παράξενο και να φαίνεται η ομάδα δεν παίζει στην ευρώπη. Κακό η καλο είναι όπως το πάρει κανεις!
Γιατί καλο? Μα γιατί απλά αυτό σημαίνει ότι οποιος παίχτης υπογραφει στην φετινή Liverpool το κάνει γιατί πιστεύει στον Kenny Dalglish, γιατί πιστεύει στους ιδιοκτητες, πιστεύει στο έργο ακριβώς όπως εσύ κι εγώ. Πιστεύει ότι η ομάδα θα ξαναγυρίσει εκεί που πρέπει.
Καλός ο Young και ο ο Clishy λοιπόν αλλα είναι παίχτες που διάλεξαν την προσωπική τους επιτυχία αντί τις ομάδας και με τέτοιους παίχτες είναι ο κόσμος γεμάτος. Εμείς ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα καταλήξουμε σε μια ομάδα που αγαπάει το έμβλημα στο στήθος και που θα περνάει μέσα από τοίχους για να πάρει το αποτέλεσμα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Bil Shankly..
Γι αυτό λοιπόν να θυμάστε πάντα που ήμασταν πριν από ένα χρόνο, να θυμάστε ποιος είναι ο υπεύθυνος τις νέας Liverpool που χτίζεται σήμερα, και το κυριότερο να θυμάστε ότι όσο και να μας πειράζει θα πάρει χρόνο για να χτίσουμε αυτό που μερικοί γκρέμισαν τα προηγούμενα 20 χρονια.
Ανδρέας Mολιστανου    england365.gr

Η εξήγηση της Σούπερ Λιγκ για την επικύρωση

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε πριν από λίγο, η Σούπερ Λιγκ αναφέρει πως η βαθμολογία επικυρώθηκε και διευκρινίζεται πως πλέον η Λίγκα θα σεβαστεί μόνο τις όποιες πειθαρχικές αποφάσεις προκύψουν.

Η εξήγηση της Σούπερ Λιγκ για την επικύρωση
Αυτό σημαίνει πως μετά την επικύρωση της βαθμολογίας Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν έχουν κανένα περιθώριο παραμονής στην κατηγορία.
Αναλυτικά:
Αποφάσεις του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Super League
Στο σημερινό Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Σε συνέχεια παρουσίας εκπροσώπου της NOVA, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων και τονίστηκε η πρόθεση συμμετοχής και των 16 ομάδων στη Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, αρχομένης από την αγωνιστική περίοδο 2011-12.
2. Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος 2010-2011. Τονίζεται ότι η Super League θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις τυχόν εκδοθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
3. Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση ορίστηκε για τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Νέα δίωξη σε Μαρινάκη!Και νέα ονόματα

Νέα δίωξη στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, με αφορμή την νέα δικογραφία του σχηματίστηκε από τα στοιχεία που συνέλεξε το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας!
Νέα δίωξη σε Μαρινάκη!
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για στοιχεία  που συνέλεξε το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας, παρακολουθώντας πρόσωπα που σχετίζονται με εκβιασμούς στον χώρο της νύχτας!
Από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2011, εκτός από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής απάτης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε και το αδίκημα της υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων, για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις!
Το οποίο αποδόθηκε με την ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργο Τσακογιάννη, Γιάννη Παπαδόπουλο και σε άλλους άγνωστους δράστες!
Οι τρεις κατηγορούμενοι, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, συνεννοήθηκαν για να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, προκειμένου να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο Αλέξης Κούγιας! Με τον Τσακογιάννη να ενημερώνει τον Ι. Παπαδόπουλο πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη μετακίνηση των οπαδών.
Άλλα 16 στημένα
Από τις ίδιες συνομιλίες προκύπτει ότι μια από τις τρεις ομάδες που δρούσαν στήνοντας αγώνες ήταν οι Τσακογιάννης, Ι. Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος και ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικλόπουλος και Ι. Παπαδόπουλος.
Από την προνάκριση προέκυψε ακόμη ότι ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο ίντερνετ για παράνομο στοίχημα! Ακόμη προκύπτει ότι εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 41 στημένους αγώνες άλλοι 16 είχαν στηθεί προκειμένου οι παράγοντες να αποκομίσουν ίδιον όφελος.
Και νέα ονόματα
Υπάρχει και μία τρίτη ομάδα με αδικήματα που αφορούν, κατά περίπτωση: δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι:
Χρήστος Σφήκας διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος, διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, μάνατζερ
Ιωάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Αγροτικού Αστέρα
Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής για τον οποίο φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία πως εν αγνοία του Αλέξη Κούγια συμμετείχε σε «στήσιμο» αγώνων της ομάδας.
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας
Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος,διαιτητής.

Πάει στα πολιτικά δικαστήρια ο Ηρακλής!

Tην απόφαση για να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, ταυτόχρονα με την προσφυγή στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ενεργοποιεί η ΠΑΕ Ηρακλής.
Πάει στα πολιτικά δικαστήρια ο Ηρακλής!
Οι κυανόλευκοι είχαν αποφασίσει ότι αν η Σούπερ Λίγκα προχωρούσε στην επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, θα στρεφόταν στα πολιτικά δικαστήρια. Κάτι που θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα, όπως γνωστοποίησε στην BlueArena, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Χατζηιωάννου και το μέλος της προσωρινής διοίκησης, Κώστας Κεφαλάς.
"Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα. Η επικύρωση είναι παράνομη. Θα προσφύγουμε αρχικά στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και από εκεί και πέρα θα δούμε. Η απόφαση του δ.σ. της Λίγκας δεν είναι τελεσίδικη", ανέφερε ο κ. Χατζηιωάννου, ενώ ο κ. Κεφαλάς που εκπροσώπησε την ΠΑΕ στην Σούπερ Λίγκα, δήλωσε:
"Θα προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια. Αφού κάποιοι δεν σέβονται τους κανονισμούς που έχει ορίσει η ΕΠΟ, μας αναγκάζουν να στραφούμε στα πολιτικά δικαστήρια. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι μία τονωτική ένεση για εμάς. Η προσπάθεια όμως για την δικαίωση του Ηρακλή συνεχίζεται"
Πηγή: bluarena.gr

Ποιοι επικύρωσαν την βαθμολογία

Διαβάστε αναλυτικά ποιες ομάδες ψήφισαν υπέρ και ποιες κατά στην επικύρωση της βαθμολογίας.

Ποιοι επικύρωσαν την βαθμολογία
Επτά ομάδες ψήφισαν υπέρ, τέσσερις κατά, δύο ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά, ενώ της διαδικασίας απείχαν ΑΕΚ, Λάρισα και ΠΑΟΚ (δεν είχε δικαίωμα ψήφου).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Υπέρ ψήφισαν:


Κέρκυρα, Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, Ξάνθη.

Κατά ψήφισαν:

Παναθηναϊκός, Άρης, Ηρακλής, Πανσερραϊκός.

Απούσες:

ΑΕΚ, Λάρισα

Χωρίς ψήφο έμεινε ο ΠΑΟΚ, (Έφθασε αργά ο υιός Γκαγκάτσης και δεν είχε δικαίωμα ψήφου)

Λευκά:

Ατρόμητος, Ολυμπιακός

Νέος και... ωραίος ο Σλούκας!

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την πώτη θέση στην ψηφοφορία για τον «πολυτιμότερο νέο παίκτη, γεννηθέντα έως το 1989» της Α1 μπάσκετ των ανδρών για τη σεζόν 2010-11.
Νέος και... ωραίος ο Σλούκας!
Ο 21χρονος γκαρντ, ο οποίος αξιοποίησε στον Άρη τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, επικράτησε του Νικ Καλάθη στο... νήμα, καθώς συγκέντρωσε 34 ψήφους έναντι 33 του διεθνούς γκαρντ του Παναθηναϊκού.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης του Περιστερίου (με 30 βαθμούς) και ακολούθησαν οι Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός) με 17 βαθμούς, Μανώλης Κουκουλάς (Ηλυσιακός) με 14, Βασίλης Καββαδάς (Πανιώνιος) με 5, Νίκος Παππάς (Κολοσσός) με 5, Λίνος Χρυσικόπουλος (Αρης), με 4, Μιχάλης Γιαννακίδης (ΠΑΟΚ) με 4 και Λευτέρης Μποχωρίδης (Αρης) με 4.
Πηγή: exedra.gr

Άνοιξε το δρόμο η Λαρίσα...

Η Λαρίσα Ρικέλμε έχει ανοίξει το δρόμο για πολλές επίδοξες... διαδόχους, όπως βλέπουμε στο ματς της Παραγουάης με τη Βραζιλία...
Άνοιξε το δρόμο η Λαρίσα... (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από την ζωή ο πρώην κιθαρίστας των Motorhead,Michael ‘Würzel’ Burston

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από την ζωή ο πρώην κιθαρίστας των Motorhead, Michael ‘Würzel’ Burston γνωστός ως Wurzel.

Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη σελίδα του Tim Butcher στο Facebook λέγοντας: “RIP Wurzle , Great guitarist an a complete gent .. we will miss you…”

O Wurzel  τα τελευταία χρόνια έπασχε από μία ασθένεια στην καρδιά.

Ο Wurzel πριν γίνει μέλος των Motorhead έπαιζε στους Bastard και Warfare, ενώ με το συγκρότημα του Lemmy έπαιξε στα άλμπουμ No Remorse (1984), Orgasmatron (1986), Rock 'n' Roll (1987),  No Sleep at All (1988), The Birthday Party (1990), 1916 (1991), March οr Die (1992),  Bastards (1993) και  Sacrifice (1995) και αποχώρησε το 1995.
Ο Burston απέκτησε το παρατσούκλι του  Würzel την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό λόγω της ομοιότητας του με το ένα χαρακτήρα που λεγόταν Worzel Gummidge γιατί είχαν τα ίδια μαλλιά και έμοιαζαν με σκιάχτρα.

Το συγκρότημα έπαιξε με αφιέρωση στον Wurzel κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Sonisphere.

Τα τελευταία χρόνια έπαιζε στους Leader of Down, ενώ εμφανίστηκε για τελευταία φορά με τους Motorhead το 2009 στο Hammersmith Apollo.

 The Player   

«Καμία επαφή με Φιορεντίνα»

Ο Φράνκο Ζαβάλια, ξεκαθάρισε πως ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι, δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Φιορεντίνα.



Κατηγορηματικά διαψεύδει, ο μάνατζερ του Αλμπέρτο Ακουιλάνι τα… σενάρια, σχετικά με το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα, για την απόκτηση του έμπειρου μέσου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Φράνκο Ζαβάλια, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με την ιταλική ομάδα και μίλησε για το μέλλον του ποδοσφαιριστή.
«Δεν υπάρχει καμία επαφή με τη Φιορεντίνα. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ υπήρξε.
Κανείς δεν με πλησίασε από την ομάδα και όλα όσα γράφονται είναι φήμες. Το μέλλον του είναι στη Λίβερπουλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ακουιλάνι, στην «Tuttomercatoweb.it».


Πηγή: onsports.gr

Πήρε Οκόγιε ο Πανιώνιος

Την απόκτηση του Οκόγιε για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Πανιώνιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κυανέρυθρων»:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Εμάνουελ Ν'Ντουμπουίσι Οκόγιε. Ο 20χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών».



Πηγή: theplayer.gr

Στροφή ξανά σε Γεωργιάδη

Στην περίπτωση του Γιώργου Γεωργιάδη ξαναστρέφεται η ΑΕΚ και αυτή τη φορά σκοπεύει  να "τρέξει" και να κλείσει θετικά την υπόθεση.


Ο Πέτρος Θεοδωρίδης βλέπει ότι οι μέρες περνούν κι αν δεν τον πουλήσει τώρα μπορεί τον χάσει, είτε ως ελεύθερο του χρόνου, είτε ακόμα και φέτος αν βρεθεί σύλλογος από το εξωτερικό δίνοντας 150.000 ευρώ.

Η "Ένωση" λοιπόν, ευελπιστεί ότι με μια πρόταση λίγο μεγαλύτερη από την τελευταία μπορεί να κάνει δικό της παίκτη. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος μεσοεπιθετικός περιμένει πώς και πως να τελειώσει αυτή η ιστορία, προσβλέποντας σε μεταγραφή του στην ΑΕΚ.





Πηγή: sportdog.gr

Ο Σαπχαζίδης πλήρωσε τον Βιτόλο!

Ο Γιώργος Σαπχαζίδης πλήρωσε το ποσό των 300.000 ευρώ που χρωστούσε ο ΠΑΟΚ στον Βίκτορ Βιτόλο κίνηση για την οποία προς το παρόν η ΠΑΕ δηλώνει άγνοια. Αλλά και πάλι εξακολουθεί να θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα…
Ο Σαπχαζίδης πλήρωσε τον Βιτόλο!
Πρόκειται για τον επιχειρηματία που ενδιαφέρθηκε μαζί με τον Βασίλη Φλωρίδη για την αγορά των μετοχών του συλλόγου. Έτσι, αυτή η εξέλιξη δίνει χρόνο στους ανθρώπους του «δικεφάλου του βορρά», αφού από την στιγμή που ο Ισπανός άσος δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής, δεν θα μείνει και ελεύθερος.sportdog gr

Φαβορί ο Αλεξανδρής στον Αρη

Ισως και σήμερα να αποφασίσουν στον Αρη για τον προπονητή. Τα σενάρια όλα είναι πιθανά, που λέει και το τραγούδι, αλλά μερικά από όσα ακούγονται φαίνονται απίθανα.


Το πρώτο φαβορί να ξέρετε είναι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Φτηνός και ικανότατος. Εναλλακτική λύση είναι ο Φώτης Τακιανός, επίσης φτηνή λύση, αλλά δίχως εμπειρία. Η τρίτη είναι εναλλακτική. Γιατί παίζει το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη, αρκεί ο Τακιανός να καταλήξει στην Καβάλα. Οπως φαίνεται, ο ΚΑΟΔ μένει δίχως προπονητή και μάλλον εκεί καταλήγει ο Καλαφατάκης.














Πηγή: sportdog.gr

Πήρε Πουρσανίδη


Η προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ του Πιερικού συνεχίστηκε σήμερα (11/07) με την ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Πουρσανίδη.
Οι «ασπρόμαυροι» υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον 21 ετών αμυντικό μέσο, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Κιλκισιακό. Παράλληλα, η ομάδα της Κατερίνης ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον 19χρονο μέσο Διονύση Μιχαηλίδη μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Πιερικός ανακοινώνει την επέκταση συμβολαίου του Διονύση Μιχαηλίδη. Ο 19χρονος μέσος (01-04-1992) που την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης στο α' εξάμηνο ενώ το β' ήταν στο δυναμικό του Πιερικού, επέκτεινε το υπάρχον συμβόλαιό του κατά τρία χρόνια. Η νέα συμφωνία ολοκληρώνεται στις 30-06-2014.
Παίκτης του Πιερικού είναι και επίσημα ο Νίκος Πουρσανίδης. Ο νεαρός μεσοαμυντικός που πριν λίγες εβδομάδες είχε συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας για τριετή συνεργασία, υπέγραψε στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός το νέο του συμβόλαιο. Ο γεννημένος στις 08-02-1990 ποδοσφαιριστής τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στο 2ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με τον Κιλκισιακό ενώ πιο πριν έπαιξε στο Θερμαϊκό Θέρμης».

Πηγή: onsports.gr

Υπογράφει ο Χουτ

Από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά πέρασε σήμερα (11/07) το πρωί ο Ρόναλντ Χουτ.



Ο 22χρονος Παραγουανός στόπερ που ήρθε χθες (10/07) στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρώσει τις εξετάσεις και το απόγευμα εκτός απροόπτου θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Ηπειρώτες.
Ο Χουτ θα μεταβεί πιθανότατα αύριο (12/07) το πρωί στο Ελατοχώρι προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Άγιαξ της Ηπείρου.
Στα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα του συλλόγου δεν υπάρχουν εξελίξεις μέχρι στιγμής. Στο προσκήνιο βρίσκεται η απόκτηση τουλάχιστον δύο επιθετικών, με την Λατινική Αμερική να είναι η αγορά στην οποία αναζητείται κάτι καλό.

Πηγή: onsports.gr