Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο που είδε ο πλανήτης!!

Ποιος προπονητής, αν και νεαρός, έφτιαξε μία ομάδα που σάρωσε τους τίτλους και έπαιξε ένα από τα πιο όμορφα (αν όχι το ομορφότερο) ποδόσφαιρο που έχει δει ποτέ ο πλανήτης; Τώρα εδώ που τα λέμε, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είναι καθόλου μεγάλος σε ηλικία. Ήδη έχει καταφέρει, δηλαδή, να κάνει πάρα πολλά σαν προπονητής σε μια ηλικία που πολλοί ποδοσφαιριστές μόλις έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους και απλά φορτίζουν τις μπαταρίες τους για την επόμενη μέρα.
Ο Γκουαρντιόλα γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 18 Ιανουαρίου 1971. Σαν ποδοσφαιριστής ταυτίστηκε με την Μπαρτσελόνα κι έκανε μεγάλη καριέρα με τους Καταλανούς, ωστόσο κάποια στιγμή το γυαλί ράγισε.
Στις ακαδημίες ήταν από το 1983, στην πρώτη ομάδα έπαιξε το 1990 κι έμεινε μέχρι το 2001. Χορτασμένος από τίτλους αποχώρησε και μέχρι και το 2006 έκανε …περιοδεία στο Καμπιονάτο, σε Μπρέσια και Ρόμα, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Αλ Αχλί και της Ντοράδος.
Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 47 φορές, πετυχαίνοντας συνολικά 5 γκολ.
Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε αμέσως με το που κρέμασε τα παπούτσια του, γι΄ αυτό κι έχει ήδη καταξιωθεί. Από την Μπαρτσελόνα β΄ το 2007 μεταπήδησε την επόμενη σεζόν στην α΄ ομάδα, όπου κατέκτησε τα πάντα με 13 τίτλους μέχρι και το 2012. Και, βέβαια, με την Μπαρτσελόνα να παίζει σ΄ αυτό το διάστημα ένα από τα πιο όμορφα ποδόσφαιρα που έχει δει ο πλανήτης. Αν όχι το ομορφότερο...
Από τη σεζόν που ξεκίνησε είναι στην Μπάγερν Μονάχου, σε μια μετακίνηση που συζητήθηκε πολύ. Με τον πήχη να έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά…

 
Πηγή: sportdog.gr

Ο Κινέζος, ο διαβολικός και ο μυστικός δείπνος!!

Αποκαλυπτικός θα είναι σήμερα ο Αποδυτηριάκιας στον sportdog με γεγονότα, όχι φήμες και ψιθύρους. Θα μιλήσει η Ιστορία, αυτή που δεν έχει καταγραφεί ακόμα. Διαβάστε τον! Μας δίνει την ευκαιρία η ανάδειξη του Κώστα Σημίτη, σα διάδοχου του Ανδρέα Παπανδρέου, σα σήμερα, 18 Ιανουαρίου, το 1996, ενώ ο μεγάλος αρχηγός μετρούσε μέρες στο Ωνάσειο.
Με τίποτα δεν τον έκανε κέφι τον Σημίτη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και φόρα παρτίδα έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι ήταν ανεπαρκής κάθε φορά που τον έκανε υπουργό.

Αρκετά χρόνια πριν γίνει πρόεδρος στο κίνημα ο Σημίτης είχε ξεκινήσει την επιχείρηση υπονόμευσης του Ανδρέα. Το έργο κλιμακώθηκε με τα μυστικά δείπνα στο σπίτι του Κινέζου, όπου συμμετείχαν Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου και Παρασκευάς Αυγερινός. Η κίνηση των "4".
Μια νύχτα Σημίτης και Δάφνη βρέθηκαν σε εστιατόριο στο οποίο εκτάκτως κατέφθασε ο Ανδρέας με τη Δήμητρα Λιάνη. Ο αρχηγός πέρασε δίπλα από τον "συνωμότη" στον οποίο δεν του μίλησε, ούτε ματιά του έριξε.
Το ρήγμα ξεμπροστιάστηκε στο περιβόητο σκηνικό στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν". Ο Ανδρέας προτείνει γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τζοχατζόπουλο και οι "4" διαφωνούν ανοικτά. "Όποιος δεν θέλει τον Άκη να φύγει από το κίνημα…", απειλεί ο Ανδρέας.
Τελικά, παρ. ό,τι με τους "4" πήγε και ο πιο διαβολικός άνθρωπος του παρασκηνίου στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, ο Κώστας Λαλιώτης, οι Σημίτης, Πάγκαλος και σία υπεχώρησαν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιον υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τα τρία πρόσωπα που ευθύς ξεχώρισε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έστησε το ΠΑΣΟΚ ήταν εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι.
Ο παρλαπίπας Άκης Τσοχατζόπουλος, που είχε την ικανότητα, με στόμφο πάντα, να αραδιάζει μπροστά στην κάμερα ένα κάρο «σοβαρά» πράγματα χωρίς να λέει τίποτα.
Ο αρχισυνωμότης και κατασκευαστής απίστευτων παγίδων σε βάρος της ΝΔ Κώστας Λαλιώτης.
Και αυτός που αν δεν πέθαινε πρόωρα θα ήταν σίγουρα ο Νο1 στο ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα, ο Γιώργος Γεννηματάς.
Αυτή ήταν η τρόικα του ΠΑΣΟΚ, το «πρώτο επίπεδο» αμέσως μετά τον Ανδρέα (στη φωτό με τους Τσοχατζόπουλο και Γεννηματά). Ο Κώστας Σημίτης ήταν εκτός πλάνου. Όσοι λαμογιάρανε με τον Ανδρέα έλεγαν πώς μ’ αυτή τη φάτσα, αν ο Σημίτης γίνει αρχηγός με το που θα σκάει στο μπαλκόνι θα διώχνει κόσμο.
Το κείμενο γράφεται με αφορμή ότι σα σήμερα, 18 Ιανουαρίου, το 1996, ο Σημίτης έγινε πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ.
Τελικά, η τρόικα διασπάστηκε. Αρκεί μόνο να αναφέρω ότι ο Γεννηματάς ήταν σίγουρος πώς με εντολή του Ανδρέα τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ.


Πηγή: sportdog.gr

Ιδανικό ντεμπουτΑΡΗσμα!!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του στον πάγκο του Άρη ο Μίλιαν Μίνιτς, καθώς οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας του ΚΑΟΔ στην έδρα τους με 77-59.

Ιδανικό ντεμπουτΑΡΗσμα
Ιδανικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο άρχισε τις επίσημες υποχρεώσεις του στον πάγκο του Άρη, ο νέος προπονητής της ομάδας, Μίλιαν Νίμιτς. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στο Αλεξάνδρειο του αξιόμαχου ΚΑΟΔ με 77-59, για την 14η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρων, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα ενώ πέτυχαν και την πρώτη τους νίκη στο 2014.

Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα, χάρις στην οποία έφτασαν στους 20 βαθμούς.

Πελεκάνος και Χαρίσης ξεχώρισαν για τους νικητές. Ο Τζόουνς ο μοναδικός που… διασώθηκε για τους φιλοξενούμενους με 19 πόντους.

Το ματς



Ο Άρης ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι και βρέθηκε στο -4 (2-6) με την συμπλήρωση των πρώτων δυο λεπτών. Μετά από το πεντάλεπτο, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (9-8) για πρώτη φορά στον αγώνα. Ο ΚΑΟΔ όμως απάντησε άμεσα με τρίποντου Τζόουνς για το 9-11, ενώ κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημά του μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (14-18).
Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι παίκτες του Μίλαν Μίνιτς μπήκαν δυνατά και στο 7΄πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Ασημακόπουλο (22-20). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 25-25, με τους «κίτρινους» να απαντούν άμεσα με σερί 9-0 για το 34-25. Μείωσαν προσωρινά με τον Μπράουν οι Δραμινοί (34-26), όμως ο Πελεκάνος ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος στέλνοντας στα αποδυτήρια τον Άρη, για το ημίχρονο, με το υπέρ του 35-26.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο στο παρκέ μπήκε ένας άλλος… Άρης που έφτασε την διαφορά στο +18 (49-31) έχοντας σε κέφια τον Μιχάλη Πελεκάνο. Σε αυτό το ξέσπασμα, σημαντική ήταν και η βοήθεια του Λευτέρη Μποχωρίδη που με ένα τρίποντο ακριβώς στα μισά της περιόδου έφερε την διαφορά στο +21 (52-31). Σαν να μην έφτανε αυτό ο ΚΑΟΔ είδε την διαφορά προς το τέλος του δεκαλέπτου να φτάνει στους +24 (55-31). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +20 (58-38) για τον Άρη με επιμέρους 23-12 υπέρ των «κίτρινων». Ο ΚΑΟΔ προσπάθησε να τα… μαζέψει τέταρτο δεκάλεπτο αλλά το κακό είχε γίνει και η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους είκοσι πόντους. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στους 15 πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος (72-57) και πάλι όμως ο Άρης άνοιξε την… ψαλίδα διαμορφώνοντας το τελικό, 77-59.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 35-26, 58-38, 77-59


Άρης(Μίνιτς): Μποχωρίδης 9 (2), Πελεκάνος 13, Τσακαλέρης 11, Ασημακόπουλος 4,Χαρίσης 10, Βεζένκοφ 9 (2), Αθηναίου 12

ΚΑΟΔ(Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 8 (1), Τζόουνς 19 (2), Στίγκερς 7 (1), Μπράουν 9 (1), Ζάρας 3, Βένας 11, Κολοβής 2

Διαιτητές: Φούφης, Γεωργιάδης, ΤσαφλέρηςΠηγή: sport-fm.gr

«Πνίγηκαν» στη Μασσαλία!!

Η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Γαλλία και την Μασσαλία, οδήγησε σε αναβολή την αναμέτρηση της Μαρσέιγ με την Βαλενσιέν για την 21η αγωνιστική της Ligue 1.

«Πνίγηκαν» στη Μασσαλία
Το παιχνίδι της Μαρσέιγ με την Βαλενσιέν ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 18:00, ωστόσο ο καιρός είχε άλλη γνώμη.

Οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν την Μασσαλία, ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην ξεκινήσει ποτέ το παιχνίδι με αποτέλεσμα να αναβληθεί και να υπάρχει ως εκκρεμότητα της 21ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ ΄2-0
(55' Μπραντάο, 61' Ταμπανού)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν αναβλήθηκε
Μπαστιά – Μπορντό (21:00)
Λοριάν – Γκινγκάμπ (21:00)
Νις- Αζαξιό (21:00)
Ρεν – Εβιάν (21:00)
Σοσό – Μονπελιέ(21:00)

Κυριακη (19/1)

Ρεμς - Λιόν (15:00)
Τουλούζ – Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν (21:30)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. (18:00)
Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ- Νις (21:00)
Ναντ- Ρεμς (21:00)
Τουλούζ- Μπαστιά (21:00)
Βαλενσιέν- Λοριάν (21:00)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν (15:00)
Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ολαϊτάν… αρχή και τέλος!!

Ο Μάικλ Ολαϊτάν ήρθε από τον πάγκο αντί του Μήτρογλου, ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 των Βοιωτών. Ο Χολέμπας το άλλο τέρμα.

Ολαϊτάν… αρχή και τέλος!
Η επιστροφή στις νίκες είναι γεγονός!

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλά επίπεδα απόδοσης, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού, χάρη σε ένα τέρμα του Μάικλ Ολαϊτάν (54’) και ένα του Χοσέ Χολέμπας (82’).

Κακό πρώτο ημίχρονο, με πολλά παράπονα από Μίτσελ και κόσμο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο δεύτερο μέρος, με τους Μήτρογλου και Βάις να μένουν στα αποδυτήρια, άλλαξαν εικόνα, δημιούργησαν ευκαιρίες και με κορυφαίο το Νιγηριανό επιθετικό, επέστρεψαν στα τρίποντα, μετά την «λευκή» ισοπαλία στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο.

Το ματς:


Έχοντας συνηθίσει τον Ολυμπιακό, ειδικότερα στα εντός έδρας παιχνίδια του, να είναι παραγωγικός, να είναι δημιουργικός και να κάνει ευκαιρίες, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, μόνο… παράξενο θα φαινόταν στον κόσμο της ομάδας. Στα πρώτα 45 λεπτά, μακριά από τον καλό του εαυτό, πράγμα που αποτυπωνόταν στην εικόνα του Μίτσελ, στον πάγκο, η ομάδα του Πειραιά, δεν μπορούσε να δημιουργήσει.

Χωρίς «καθαρό» μυαλό, χωρίς μεσοεπιθετική λειτουργία και με τον Μήτρογλου να δείχνει πως έχει έλλειψη παιχνιδιών, οι «ερυθρόλευκοι» τα έβρισκαν σκούρα, απέναντι στη μαζική άμυνα του Λεβαδειακού. Αυτό ανάγκασε τον Μίτσελ να σηκώσει από πολύ νωρίς παίκτες για ζέσταμα, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, κάτι που δεν άρεσε και στον κόσμο των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ κάτι έπρεπε να αλλάξει και το έκανε. Άφησε στα αποδυτήρια τον εκτός κλίματος Μήτρογλου αλλά και τον Βάις, βάζοντας τους Φουστέρ και Ολαϊτάν, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα μεσοεπιθετικά. Αυτό «βγήκε» λίγο αργότερα, με τον Φουστέρ να είναι ο τελευταίος που ακουμπάει τη μπάλα, πριν ο Νιγηριανός ανοίξει το σκορ και «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Βοιωτών.

Ο ρυθμός έπεσε εκ νέου στην αναμέτρηση, τα λεπτά κυλούσαν και το 1-0 παρέμενε, μέχρι ο Τσόρι Ντομίνγκεζ να κάνει εξαιρετική πάσα στον Χολέμπας και εκείνος με όμορφο πλασέ, να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, «κλειδώνοντας» παράλληλα τη νίκη.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις (46’ Φουστέρ), Κάμπελ, Σαβιόλα (73’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (46’ Ολαϊτάν).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Εντινγκά, Μπονγκ.

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι (85’ Σκέμπης), Γεωργίου, Κώτσιος, Ροτζέριο, Μάντζιος, Κονέ (65’ Μάνγκας), Καπό (65’ Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Βασιλείου, Γιάντσης, Ορτέγκα.

Διαιτητής: Μαντάκης
Βοηθοί: Βλάσσης, Παστρωμάς
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Καθόρλα… κι όλα!!

Άκου να γκελάρει με τη… Φούλαμ! Ούτε γι’ αστείο δεν περνούσε απ’ το μυαλό του Σάντι Καθόρλα! Γι’ αυτό το πήρε πάνω του και καθαρίζοντας μόνος (2-0) κράτησε την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League.

Καθόρλα… κι όλα! (video)
Οι μεγάλοι φαίνονται στα δύσκολα, λένε. Φαίνονται όμως και όταν τα (φαινομενικά) εύκολα… δυσκολεύουν. Όπως στο παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Φούλαμ.

Για 57 λεπτά λοιπόν, οι «κανονιέρηδες» τα έβρισκαν μπαστούνια απ’ την ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη (που δεν αγωνίστηκε). Κι αυτό τσάντισε πολύ τον Σάντι Καθόρλα. Τόσο πολύ, ώστε να πετύχει δυο γκολ σε πέντε λεπτά (57’, 62’).

Και σφραγίζοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη των «κανονιέρηδων» (2-0) να κόψει την όρεξη της Μάντσεστερ Σίτι ότι θα τους περάσει στην πρώτη θέση.

Γιατί την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, οι «πολίτες» έκαναν ένα ακόμα πάρτι στην έδρα τους. Και παρόλο που η φιλότιμη Κάρντιφ πήγε ν’ αντισταθεί, έφυγε κι εκείνη… φορτωμένη από ‘κει (4-2). Χάρη στα γκολ των Τζέκο, Νάβας, Τουρέ και Αγουέρο που υπέγραψαν το εντυπωσιακό «11 στα 11» στο Μάντσεστερ και κράτησαν σε απόσταση αναπνοής απ’ την κορυφή την ομάδα του Πελεγκρίνι.

Ανάλογα… στιλάτη όμως ήταν και η επιστροφή της Νιούκαστλ στις επιτυχίες. Προερχόμενη από τρεις σερί ήττες, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου «ξεμπούκωσε» στην έδρα της Γουέστ Χαμ και με τους γνωστούς πρωταγωνιστές Καμπάιγ και Ρεμί (ο πρώτος πέτυχε δυο γκολ), έφτασε σ’ ένα άνετο διπλό με 3-1.

Κατά τ’ άλλα, η βελτιωμένη Κρίσταλ Πάλας πήρε τεράστια ανάσα, λυγίζοντας 1-0 τη Στόουκ και ξεκολλώντας έπειτα από πολύ καιρό απ’ τον πάτο της βαθμολογίας. Ακόμα πιο μακριά από ‘κει, δε, εκτοξεύτηκε η Νόριτς, που πανηγύρισε μεγάλη νίκη (1-0 επί της Χαλ) με γκολ του Μπένετ στο 87’!

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο, 18/1 (17:00)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 2-2
(32’ Μπορίνι, 71’ Τζόνσον - 4’ Ροντρίγκες, 31’ Λόβρεν)

Άρσεναλ-Φούλαμ 1-0
(57’ Καθόρλα)

Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ 1-3
(45’+2’ Γουίλιαμσον - 16’, 90’+2’ Καμπάιγ, 33’ Ρεμί)

Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ 1-0
(51’ Πάντσιον)

Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ 4-2
(14’ Τζέκο, 33’ Νάβας, 76’ Τουρέ, 79’ Αγουέρο - 29’ Νουν, 90’+2’ Κάμπελ)

Νόριτς-Χαλ 1-0
(87’ Μπένετ)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 19/1

Σουόνσι-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/1

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Τρίτη, 28/1 (21:45)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κάρντιφ
Νόριτς-Νιουκάστλ
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ
Σουόνσι-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Χαλ (22:00)
Λίβερπουλ-Έβερτον (22:00)

Τετάρτη, 29/1 (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Τσέλσι-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Ρεάλ για φίλημα!!

Βρήκε την Μπέτις στην χειρότερή της κατάσταση και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδειξε οίκτο! Της έριξε πεντάρα και ανέβηκε στην κορυφή, έστω και με ματς περισσότερο από Μπαρτσελόνα κι Ατλέτικο!

Ρεάλ για φίλημα! (video)
Παράσταση για ένα ρόλο στην Ανδαλουσία! Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε... μπόσικη την Μπέτις και δεν έχασε την ευκαιρία να προσφέρει θέαμα και γκολ στους φίλους, εν αντιθέσει με το «φαρμάκι» που κεράστηκαν οι φίλοι των γηπεδούχων μετά το «βαρύ» 5-0!

Με τρομερό σουτ ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 11’, ενώ την σκυτάλη πήρε ο Γκάρεθ Μπέιλ με «αριστουργηματική» εκτέλεση φάουλ στο 25’. Το πρώτο μέρος είχε κι άλλο... ζουμί, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά σημείωσε το 100ο του γκολ με την φανέλα των Μαδριλένων για το 3-0!

Λίγο αφότου συμπληρώθηκε μια ώρα αγώνα, ήταν η σειρά του Ντι Μαρία να βάλει την υπογραφή του στη προφανή νίκη της «βασίλισσας», ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ, ενώ το τελικό διαμορφώθηκε από τον Μοράτα, που πέρασε σαν αλλαγή και φρόντισε να δείξει λίγη από την κλάση του.

Έτσι, έστω και προσωρινά, η ομάδα του Αντσελότι ανέβηκε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν και περιμένει τυχόν «δώρα» από τις αντιπάλους των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια 0-0

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 0-5
(11' Ρονάλντο, 25' Μπέιλ, 45' Μπενζεμά, 62' Ντι Μαρία, 90' Μοράτα)

Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ (13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις (22:00)

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Φαλκάο:«Ο Μουρίνιο γίνεται αντιπαθής»

Ο επιθετικός της Μονακό, Ρανταμέλ Φαλκάο, αποκάλυψε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Φαλκάο:«Ο Μουρίνιο γίνεται αντιπαθής»
Παράλληλα με την Μονακό και η Τσέλσι το καλοκαίρι είχε «βάλει στο μάτι» τον πρώην επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, με δημοσιεύματα στην Αγγλία να κάνουν λόγω για προσωπική επιλογή του «Special One».

Ωστόσο, ο Κολομβιανός προτίμησε την μετακίνηση του στο Γαλλικό πρωτάθλημα και ενώ είναι δεσμευμένος μέχρι το 2018 στην Μονακό, ήδη Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Παρόλα αυτά ο ίδιος αποκαλύπτει πως η συνεργασία του με τον Πορτογάλο τεχνικό είναι απίθανη και μιλώντας στο «Sky Sports Italia» εξηγεί: «Δεν έχω σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν να συνεργαστώ με τον Μουρίνιο. Αλλά για τώρα μου φαίνεται απίθανο. Και οι δύο βρισκόμαστε σε διαφορετικούς δρόμους, ενώ εγώ έχω συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια με την Μονακό.»

« Είναι καλός τεχνικός, με απίστευτη καριέρα, τίτλους και διακρίσεις. Έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης με αποτέλεσμα να γίνεται αντιπαθής στον κόσμο. Αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό. Η εκκεντρικότητα του προσφέρει θέαμα. Όμως, σας διαβεβαιώνω πως παρά το ενδιαφέρον τον ομάδων, είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην Μονακό.»Πηγή: sport-fm.gr

Του Αγίου… Ποτέ!!

Τότε θα καταφέρει να σωθεί η Σάντερλαντ αν δεν αρχίσει να νικά στην έδρα της! Η ομάδα του Χάρη Μαυρία δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή με τους «αγίους» της Σαουθάμπτον (2-2) και παρέμεινε προτελευταία.

Του Αγίου… Ποτέ! (video)
Είναι φιλότιμη. Και βελτιωμένη μετά την άφιξη του Γκουστάβο Πογιέτ. Για να μπορέσει όμως να σωθεί, η Σάντερλαντ πρέπει να εκμεταλλευτεί και την έδρα της. Κι αυτό δεν έγινε ούτε σήμερα!

Με αντίπαλο την ποιοτική Σαουθάμπτον, η ομάδα του Χάρη Μαυρία (που δεν αγωνίστηκε) υπέστη ισχυρό σοκ. Όταν στο ημίωρο οι Ροντρίγκες (4’) και Λόβρεν (31’) έκαναν πάρτι στην άμυνά της.

Παρόλο που συνήλθαν άμεσα λοιπόν -και μείωσαν αμέσως με τον Μπορίνι- οι «μαύρες γάτες» δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή.

Γιατί πίεσαν, ισοφάρισαν (στο 71’ με τον Τζόνσον) αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω απ’ το 2-2 που τις κράτησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.



Πηγή: sport-fm.gr

Σίμονς και «Μήτσος» στο Top 10!! (video)

Ένα κάρφωμα του Σέντρικ Σίμονς και μια ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη βρίσκονται στο Top 10 της τρίτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας.

Σίμονς και «Μήτσος» στο Top 10 (video)
Το τρίποντο του Μάντας Καλνιέτις, που χάρισε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στο φινάλε, βρίσκεται στην κορυφή των δέκα καλύτερων φάσεων της τρίτης αγωνιστικής του Top 16.

Οι ελληνικές παρουσίες δεν λείπουν και πάλι. Στο «10» βρίσκουμε την ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Στεφάν Λάσμε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, ενώ στο «4» συναντάμε το φόλοου-κάρφωμα του Σέντρικ Σίμονς στην ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.



Πηγή: sport-fm.gr

Αέρας ο Ναδάλ!!

Χωρίς δυσκολία ο Ράφαελ Ναδάλ απέκλεισε τον Γκάελ Μονφίς και πέρασε στη φάση των «16» του Αυστραλιανού Όπεν.

Αέρας ο Ναδάλ
Δύσκολες ώρες πέρασε ο Γκάελ Μονφίς κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ.

Το Νο 1 της Παγκόσμιας κατάταξης ισοπέδωσε τον Γάλλο τενίστα με 6-1, 6-2, 6-3 και έβαλε πλώρη για την φάση των «16» στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ο Ναδάλ, ο οποίος ακόμη δεν έχει δεχθεί break στην Αυστραλία, με την εμφάνισή του κόντρα στον φορμαρισμένο Μονφίς, έστειλε μήνυμα στους διεκδικητές του τίτλου πως δεν έχουν εύκολο έργο.

Ο 27χρονος Ισπανός στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι.Πηγή: sport-fm.gr

Στους «16» ο Μάρεϊ!!

Στη φάση των “16” του Αυστραλιανού Όπεν πέρασε ο Άντι Μάρεϊ, επικρατώντας του Φελιτσιάνο Λόπεζ.

Στους «16» ο Μάρεϊ
Την πρόκρισή του στη φάση των “16” του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος απέκλεισε με 7-6(2), 6-4, 6-2 τον Φελιτσιάνο Λόπεζ.

Ο τρεις φορές φιναλίστ της Μελβούρνης δείχνει να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις, μετά την επέμβαση στην πλάτη, παίρνοντας την νίκη κόντρα στον 32χρονο Ισπανό σε έναν αγώνα που διήρκησε κάτι περισσότερο από δύο ώρες.

Ο Βρετανός πρωταθλητής στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Στεφάν Ρομπέρ νούμερο 119 της Παγκόσμιας κατάταξης. Πηγή: sport-fm.gr

Σκόρδας: «Θα τους κυνηγάω... μέχρι να πεθάνουν»

Έτοιμος να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την υπόθεση της μη έκδοσης δελτίων των νεοαποκτηθέντων παικτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας.

Σκόρδας: «Θα τους κυνηγάω... μέχρι να πεθάνουν»
Έξαλλος με τη μη έκδοση δελτίων των νέων παικτών του Άρη δήλωσε ο εμφανίστηκε ο Λάμπρος Σκόρδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, επιτέθηκε προς όλους τους φορείς οι οποίοι ευθύνονται για την απόφαση, ενώ παράλληλα ανέλυσε τη διαδικασία της έκδοσης όταν μια ομάδα δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Παράλληλα, τόνισε πως η μη έκδοση δελτίων για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αποσκοπεί στην αλλοίωση του αυριανού ματς απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ παρακάλεσε τους οπαδούς της ομάδας να μην προβούν σε ακραίες ενέργειες στην αυριανή αναμέτρηση.

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, υποσχέθηκε πως θα κινηθεί νομικά προκειμένου να δικαιωθεί ο Άρης μέχρι οι εμπλεκόμενοι να πεθάνουν.

Αναλυτικά:


«Δεν είχαμε σκοπό να μιλήσουμε, αλλά συμβαίνουν πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρει ο κόσμος της ομάδας. Από το γραφείο Τύπου έχουν δοθεί έγγραφα τα οποία θα αναλύσουμε. Είναι η πρώτη σελίδα από τη νέα αίτηση για την προσωρινή διαταγή, η σύμβαση εξυγίανσης με το ελληνικό Δημόσιο, η αίτηση ρύθμισης των χρεών, η απόφαση της ΕΠΟ, οι βεβαιώσεις της ΦΑΕ του καλοκαιριού και αυτή που προσκομίσαμε εμείς και η απόφαση του πρωτοδικείου, με αφορμή μια αίτηση της ΠΑΕ, μέσω του συνεργάτη μας Γώργου Γιαννόπουλου.

Η ΠΑΕ προσπάθησε με όλους τους νόμιμους τρόπους, ώστε να εκδοθούν τα δελτία. Τελευταία ακούγονται κάποια πράγματα, σε μια προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Κακό όμως κάνουν στον Αρη.
Αυτή η νομική υποστήριξη που είχαμε, την χρησιμοποιήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εμείς ξέραμε ότι θα κάνουμε μεταγραφές. Αν δεν το ξέραμε, δεν θα προχωρούσαμε σε αποκτήσεις παικτών. Βρήκαμε μια διαδικασία, ίδια με αυτή του καλοκαιριού, όταν με τα ίδια έγγραφα, ο Αρης έκανε μεταγραφές».


Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταγραφών τόνισε: «Ο Αρης δεν είχε φορολογική ενημερότητα ούτε τον Ιανουάριο του 2013, ούτε το περασμένο καλοκαίρι, ούτε τώρα. Χρησιμοποιούσε αποφάσεις από τα δικαστήρια και αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την τελευταία προσωρινή διαταγή που δόθηκε, η οποία σε σχέση με αυτή του καλοκαιριού και πέρυσι, είναι πιο πλήρης υπό την έννοια ότι εκτός από την προσωρινή αναστολή όλων των μέτρων. Κάτι που δεν περιλαμβάνουν οι προηγούμενες.
Για να βγει φορολογική ενημερότητα, κάνεις μια αίτηση και το σύστημα στη βγάζει. Δεν δίνεται χειρόγραφα. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτάσσει ότι δίνεται μια βεβαίωση χρεών. Η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στην αίτηση μας για φορολογική ενημερότητα, δεν έχει απαντήσει εγγράφως. Η βεβαίωση που έδωσε ο Αρης στην ΕΠΟ, είναι πανομοιότυπη με αυτή του καλοκαιριού. Με μόνη διαφορά ότι τώρα δεν έχει μπει στη διαδικασία υπαγωγής της στο άρθρο 99.

Ένα άλλο γεγονός είναι η απόφαση της επιτροπής μεταγραφών της ΕΠΟ απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου, που απαγορεύει την επιβολή οποιασδήποτε απόφασης κατά της ΠΑΕ Άρης. Το να μη δίνεις δελτίο με πρόφαση τη φορολογική ενημερότητα, είναι κάτι που προκαλεί γέλιο σύμφωνα με τους νομικούς. Προσπαθεί με διάφορα καρυκεύματα να πει ότι ο Αρης είναι φορολογικά ενήμερος. Αυτό το ξέραμε και όποιος έλεγε το αντίθετο είναι ψεύτης».


Σχετικά με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής: «Τελικά σήμερα στις 09:00 μας είπαν να ματαιωθεί η συζήτηση, μήπως βρεθεί κάποια λύση, επειδή είναι αναρμόδιοι. Αυτός είναι εμπαιγμός του σωματείου, χωρίς κανένα λόγο. Έχω σήμερα τύψεις, γιατί αντιδράσαμε πολύ αργά. Αυτή η άρνηση να βγουν τα δελτία δεν αποτελεί αλλοίωση του αυριανού αγώνα και του πρωταθλήματος;

Ομολογώ ότι αυτός ο χρόνιος πόλεμος που υπάρχει στον Άρη με έχει κάνει να είμαι φοβισμένος ζητώ συγνώμη από το σωματείο που αντιδράσαμε έτσι αργά. Η Ομοσπονδία και η λίγκα πρέπει να μας απαντήσουν για ποιο λόγο γίνονται αυτά. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, έχουν κάνει τον Αρη να έχει πολύ ελαστικά ανακλαστικά πλέον. Έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό και πολύ παραπάνω εγώ, γιατί αύριο ο Αρης θα παίξει παρανόμως χωρίς τις μεταγραφές του. Θα έχουν όλοι ευθύνες αν ο Αρης δεν πάρει τα δελτία».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε έκκληση στον κόσμο του Άρη: «Κάνω έκκληση να υπάρχει ηρεμία αύριο στο ματς, γιατί είναι κρίσιμο. Σήμερα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, του είπα ότι είμαστε υποστηρικτές του. Τον ρώτησα για τα δελτία και μου είπε ότι την ευθύνη την έχουν οι δικηγόροι. Εγώ θα τους κυνηγάω νομικά μέχρι να πεθάνουν. Τα δελτία τα υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Κανένας άλλος. Δεν μπορώ να καταλάβω όταν ένα δικαστήριο διατάσσει κάτι και αυτοί επικαλούνται κάτι άλλο.

Τα χαρτιά αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τι θα πω εγώ στους νέους παίκτες, όταν σε δέκα μέρες τελειώνει η μεταγραφική περίοδος. Δεν θα θέλουν να φύγουν; Η έννοια του αυτοδιοίκητου συνεπάγεται την παρανομία. Γιατί η ΕΠΟ δεν το έκανε αυτό και το καλοκαίρι; Επιθυμούμε είτε να πάρει φορολογική σήμερα ο Αρης ή να μας καλέσει η ΕΠΟ να πάρουμε τα δελτία και να παίξουν αύριο οι παίκτες. Τίποτε άλλο».


Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
«Θα ήμασταν ηλίθιοι να κάνουμε μεταγραφές αν δεν ξέραμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Θα προσφύγω προσωπικά έναντι όλων όσων έχουν πάρει αυτή την απόφαση. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να κινούμαστε βάσει των νόμων. Θα μηνύσουμε τους πάντες. Είναι πολύ σοβαρά τα αδικήματα τους, να αρνούνται να συμμορφωθούν με διαταγές του δικαστηρίου.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι υπάρχει ανισονομία. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας ότι μπορεί να νικούσαμε την Καλλονή, αν έπαιζαν οι μεταγραφές. Υπάρχει αλλοίωση. Είπαμε τον κ. Σαρρή ότι η ευθύνη είναι δική του. Η υπογραφή σε αυτές τις αποφάσεις είναι των προέδρων. Δεν είναι της κας Δασκαλάκη. Μιλάμε για αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου που επηρεάζουν άμεσα τον Έλληνα πολίτη.

Θα προσφύγουμε τη Δευτέρα τον κ. Θεοχάρη, για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Θα μιλήσουμε με τον εισαγγελέα Αθηνών, ώστε αυτοί που ευθύνονται να περάσουν αυτόφωρο».

Πότε; Ποτέ!!

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει και να κινδυνεύει το αήττητο στο Αγρίνιο; Ο Παναιτωλικός έκανε την ολική ανατροπή κόντρα στον Πανθρακικό και δια χειρός Θεοδωρίδη πήρε νέα νίκη στο «κάστρο» του (3-1)!

Πότε; Ποτέ!
Δεν θα χάσει ποτέ μέσα στο Αγρίνιο! Έστω κι αν χρειάστηκε να κάνει την πρώτη του ανατροπή στην φετινή χρονιά, ο Παναιτωλικός δεν άφησε να του «σπάσουν» το εντός έδρας αήττητο!

Ο εκπληκτικός Θεοδωρίδης με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (52’, 82’) ανάγκασε τους Αγρινιώτες σε παροξυσμό και τον Πανθρακικό σε... κλάματα που είδε το τέρμα του Εμπόου (4’) να μην είναι αρκετό και να χάνει τελικά με σκορ 3-1, χάρη στην... πινελιά του Νταλμά στις καθυστερήσεις.

Στην έκτη θέση με 27 βαθμούς οι νικητές, έπιασαν τους Θρακιώτες!

Το ματς:


Τον πλήρη αιφνιδιασμό πέτυχε ο Πανθρακικός! Προτού καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, το Αγρίνιο «πάγωσε» όταν ο Εμπόου πήδηξε ψηλά και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι φίλοι του Παναιτωλικού χειροκρότησαν την ομάδα τους για να της δώσουν ώθηση για την ανατροπή. Και η αλήθεια ειναι πως τα «καναρίνια» πήραν τα ηνία του αγώνα, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, όμως δεν το κατάφερναν. Ίσα-ίσα που απ’ την προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν, άφηναν κενά στην άμυνα που σε 1-2 περιπτώσεις οι Θρακιώτες θα μπορούσαν να το είχαν εκμεταλλευτεί.

Μετά το 25’, οι παίκτες του Χάβου άσκησαν ακόμα μεγαλύτερη πίεση, με τον Πανθρακικό να μην κλείνεται και να παίζει ανοιχτά, παρά το γεγονός πως είχε ήδη πετύχει το γκολ που έψαχνε. Και στο τελευταίο πεντάλεπτο, η πίεση έγινε... ανυπόφορη! Δείγμα του ότι στο 43’ ο Σέρεμετ αναγκάστηκε σε πολύ δύσκολη απόκρουση κι αφού είχε «σύμμαχο» και το δοκάρι σε σουτ του Θεοδωρίδη! Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ούτε στην εκπνοή, όταν ο Γκόλιας βγήκε τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε!

Ε, μία, δύο, τρίτη και... φαρμακερή! Με το καλημέρα στην επανάληψη, η μπάλα στρώθηκε στον Θεοδωρίδη κι αυτός έκανε ό,τι ξέρει καλύτερα! Έπιασε εξαιρετικό σουτ και ισοφαρίσε, προκαλώντας ενθουσιασμό στις εξέδρες. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, την ώρα που ο Πανθρακικός έμοιαζε να έχει μείνει στα... αποδυτήρια. Το γήπεδο... κατηφόριζε επικίνδυνα, με τον Καμαρά να το παλεύει για να περάσει τους πάντες σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, αλλά να μην τα καταφέρνει. Το ένα σουτ διαδεχόταν το άλλο από πλευράς Παναιτωλικού που δεν σταματούσαν λεπτό!

Χαρακτηριστικό του πόσο κακός ήταν ο Πανθρακικός, το γεγονός πως φτάσαμε στο 73’ για να κάνει το πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Χάβου είχαν πάρει τα πάνω τους για τα καλά και τελικά δικαιώθηκαν! Στο 83’ ο Θεοδωρίδης «μίλησε» ξανά και με απίστευτο σουτ έκανε την ολική ανατροπή για την ομάδα του, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν έξαλλα (και με το δίκιο τους)! Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις με τον νεοαποκτηθέντα Νταλμά να κάνει ωραία ενέργεια και να γράφει το τελικό 3-1!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Παναιτωλικός: Ράφαελ, Γκόλιας (65’ Νταλμά), Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Σίλβα Τζούνιορ (74’ Γοδόι), Σφακιανάκης, Γκάλο, Μπούντιμιρ (78’ Μπόγιοβιτς), Μπακάκης, Μπικέι

Στον πάγκο: Σφακιανάκης, Κουτρομάνος, Μελισσάς, Παπουτσογιαννόπουλος

Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Εμπόου, Τζάνης, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Ιγκόρ (56’ Χασομέρης)

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Τριανταφύλλου, Μολίνα, Ρίζος, Καθάριος, Ζος Πηγή: sport-fm.gr

Νέα «πόρτα» στον Άρη!!

Αναρμόδια δήλωσε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και δεν εξέδωσε τα δελτία των νεοαποκτηθέντων παικτών του Άρη.

Νέα «πόρτα» στον Άρη!
Χωρίς τους νεοαποκτηθέντες παίκτες θα υποδεχθουν οι κίτρινοι τον Ατρόμητο στον αυριανό αγώνα των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, δήλωσε αναρμόδια δείχνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να διευκολύνει τους Θεσσαλονικείς.

Πλέον ο Σούλης Παπαδόπουλος καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του αφού υπολόγιζε στους Μπουγαΐδης, Βλάχο, Κουσίδη, Καμινιώτη, Γουναρίδη και Μπακασέτα, για το αυριανό δύσκολο αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Λούκας, ο πολυτιμότερος!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ψήφισε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Λούκας Πέρεθ ως τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας.

Λούκας, ο πολυτιμότερος
Τον Λούκας Πέρεθ ψήφισε ο κόσμος σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας για τον Δεκέμβριο.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του «Δικέφαλου του Βορρά» τον τελευταίο μήνα του 2013 βρήκε μια φορά τα δίχτυα και μοίρασε τρεις ασίστ, κάνοντας τους φίλους της ομάδας να τον ψηφίσουν ως MVP για δεύτερο συνεχόμενο μήνα με ποσοστό 51%.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Παναγιώτης Γλύκος (28%), με τον Γιώργο Τζαβέλα (21%) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ»

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Πανιώνιος κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Παύλο Μητρόπουλο να τονίζει πως πρέπει να… χτυπήσουν τις αδυναμίες του «Δικεφάλου του Βορρά» (18/1).

«Να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ»
Ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο χαρακτήρισε ο Παύλος Μητρόπουλος τον ΠΑΟΚ ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο χαφ του Πανιώνιου τόνισε πως αν θέλουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να χτυπήσουν τον «Δικέφαλο του βορρά» στις αδυναμίες του.

Αναφορικά με τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας ο Μητρόπουλος τόνισε πως οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες και να παρασύρουν τους νεότερους που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το τι πήγε στραβά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Παρακολούθησα όλο το παιχνίδι από την τηλεόραση. Σίγουρα θα ήθελα να είμαι και εγώ στο γήπεδο για να βοηθήσω τα παιδιά ακόμα περισσότερο, όμως ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε πως διαθέτει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο της όσο πιο γρήγορα γίνεται, να μείνει δηλαδή στην κατηγορία».

Για το πως εξηγεί τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας του: «Ο Πανιώνιος είναι μια νεανική ομάδα, με μικρό μέσο όρο ηλικίας και αυτό σημαίνει πως λείπει η εμπειρία από την ομάδα. Πρέπει κάθε φορά να γίνεται κάτι σαν ταρακούνημα έτσι ώστε να ξυπνάμε περισσότερο. Ο Πανιώνιος έχει πολλά νεαρά παιδιά και δύσκολα ξέρουν να διαχειρίζονται τα αποτελέσματα, οπότε πιστεύω ότι οι πιο έμπειροι θα πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες σε κάθε ματς και να παρασύρουν τους νεότερους».

Για το πως περιμένει τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Ένας αγώνας που αν προσπαθείς μία και δύο φορές περισσότερο με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει κόντρα στον ΠΑΟΚ να προσπαθήσεις τις διπλάσιες. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, που έχει τα πάντα, δεν τις λείπει τίποτα. Είναι όμως και μια ομάδα που έχει και αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να την χτυπήσουμε στις αδυναμίες της».

Για το τι χρειάζεται περισσότερο προσοχή: «Σίγουρα έχει τον Λούκας και τον Στοχ που είναι δύο πολύ καλοί παίκτες για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει τον Αθανασιάδη μπροστά που με μισή ευκαιρία σκοράρει. Πιστεύω πως αν κλείσουμε αυτούς τους τρεις καλά δεν θα δεχθούμε κάποιο γκολ. Αντιθέτως έχει κάποιες αδυναμίες στην άμυνα και θα μπορούμε να τις χτυπήσουμε με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτουμε και να πετύχουμε κάποιο γκολ που θα μας δώσει τη νίκη».

Για το αν νιώθουν πίεση από το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού: «Και πριν υπήρχε μια μικρή πίεση, απλά αυτή τη στιγμή μετά τις νίκες της Βέροιας μέσα στον ΟΦΗ και του Απόλλωνα επί του ΠΑΣ, αυτή η πίεση έχει γίνει μεγαλύτερη. Είμαστε δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, άσχετα αν έχουν πάρα πολλές ομάδες αυτή τη θέση. Είμαστε και εμείς μία απ' αυτές και για να ξεφύγουμε απ' αυτή την ιστορία χρειαζόμαστε μόνο νίκες».

Για το αν είναι αισιόδοξος για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: Μετά το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό κοιτάζεις το μέλλον πιο αισιόδοξα και αφού το έβγαλες αυτό μέσα στη Λεωφόρο μπορεί να βγει και μέσα στην έδρα σου ακόμα περισσότερο και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όχι μόνο στο πρώτο ή στο δεύτερο. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και πρέπει να πάρουμε απ' αυτό το παιχνίδι οπωσδήποτε κάτι γιατί μέχρι την 6η αγωνιστική του δεύτερου γύρου έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια».

Πελέ: «Είναι ωραίο αυτό που ζω στον Ολυμπιακό»

Διψασμένος να διακριθεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο Πελέ, ο οποίος μίλησε για τις πρώτες του μέρες στου Ρέντη και τη συνεργασία του με τους νέους του συμπαίκτες.

Πελέ: «Είναι ωραίο αυτό που ζω στον Ολυμπιακό»
Τις πρώτες του εμπειρίες ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μοιράστηκε ο Πελέ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Πορτογάλος χαφ αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών και ένα από τα θέματα που μίλησε ήταν και οι επικείμενοι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πελέ στη Stadio By Metro

Έκανες το ντεμπούτο σου με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

“Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν φανταστικές! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που έκανα τόσο σύντομα το ντεμπούτο μου με τον Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα και εγώ η ομάδα μας κέρδισε και μάλιστα εμφατικά. Ένιωσα πολύ ευτυχής με αυτή τη συγκυρία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού για τον τρόπο με τον οποίο με δέχθηκε και με έκανε να νιώσω εξ αρχής κομμάτι της ομάδας”.

Θέλω να σε ρωτήσω συγκεκριμένα για αυτό. Πώς σου φάνηκαν το Γήπεδο Καραϊσκάκη και ο κόσμος του Θρύλου;

«Ήταν φανταστικά! Είμαι πολύ περήφανος που είμαι παίκτης του Ολυμπιακού! Ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός απέναντί μου και η ατμόσφαιρα στο “Καραϊσκάκη”, πολύ όμορφη. Είναι ωραίο για έναν παίκτη να ζει τέτοιες ωραίες στιγμές».

Πώς είναι για έναν παίκτη το να μπαίνει στο γήπεδο, είτε στην αρχική ενδεκάδα είτε ως αλλαγή, και να εισπράττει το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας;

«Είναι υπέροχο. Είσαι νέος παίκτης σε μία ομάδα και θέλεις πάρα πολύ ο κόσμος να σε δεχθεί καλά. Να πάρεις τη στήριξή του, να νιώσεις ότι είναι δίπλα σου. Και το κάνουν! Και δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις και να πεις μέσα σου “Θα τα δώσω όλα για αυτό τον κόσμο και για την ομάδα μου”. Ένιωσα υπέροχα μπαίνοντας στο γήπεδο»!

Μίλησέ μου λίγο για την πρώτη σου εμπειρία, όχι ως παίκτης του Ολυμπιακού εν γένει, αλλά συγκεκριμένα ως μέσος της ομάδας. Πώς ήταν η συνεργασία με τους συμπαίκτες σου;

«Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Όταν παίζεις με τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα, πιο απλά. Γίνεται και το δικό σου έργο πιο εύκολο. Νομίζω ότι έχω τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να διαπρέψω ως μέσος του Ολυμπιακού και ότι έχω δίπλα μου συμπαίκτες ικανούς να με βοηθήσουν να δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Όχι μόνο για εμένα, αλλά πρώτα από όλα για το καλό της ομάδας μας. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για τον Ολυμπιακό».

Πώς είναι για σένα να αλλάζουν τα πράγματα τόσο πολύ από τη μια μέρα στην άλλη; Το να έρχεσαι από μία ομάδα όπως ο Εργοτέλης στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας και να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση του πίνακα;

«Είναι τεράστια η διαφορά! Το να βρίσκεσαι σε μία ομάδα όπως ο Εργοτέλης είναι κάτι πολύ όμορφο, αλλά το να παίζεις στον Ολυμπιακό είναι πραγματικά το… κάτι άλλο! Η ποιότητα εδώ είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει διαρκώς να είσαι στην «τσίτα», να σκέφτεσαι συνέχεια τη νίκη και τίποτα άλλο! Νομίζω όμως πως με το ρόστερ που έχουμε, τους ποδοσφαιριστές που έχουμε, μπορούμε να διεκδικούμε μόνο τη νίκη, σε όλα τα ματς, ανεξαιρέτως»!

Σε γεμίζει αυτό, όμως, με περισσότερες ευθύνες;

«Σίγουρα. Η πίεση είναι διαφορετική. Αλλά νομίζω ότι η ομάδα μας είναι τόσο καλή, ώστε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα ματς»!

Υπάρχει κάποια στιγμή που θα ξεχώριζες από το ντεμπούτο σου με τη φανέλα του Θρύλου;

«Όχι, δεν νομίζω. Όταν κάνεις ντεμπούτο σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν μπορείς να επικεντρωθείς κάπου. Ίσως ελάχιστα παραπάνω να σκέφτομαι το χρονικό σημείο στο οποίο μπήκα στο ματς. Αλλά από εκεί και πέρα, μου φαίνονται όλα τόσο υπέροχα! Θέλω να τα κρατήσω όλα στη μνήμη μου».

Μπροστά υπάρχει ο Λεβαδειακός και αμέσως μετά ακολουθεί ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Σας βοηθούν τα συνεχόμενα ματς να βρίσκετε ρυθμό;

«Πιστεύω, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ότι τα πολλά και συνεχόμενα ματς βοηθούν σε αυτόν τον τομέα. Ο ρυθμός είναι κάτι που έρχεται μέσα από τα παιχνίδια. Το σώμα σου δουλεύει σε καλό ρυθμό και φτάνει στο επίπεδο που χρειάζεται για να αντεπεξέρχεται! Είναι πολύ καλό το ότι θα παίξουμε Σάββατο με τον Λεβαδειακό και αμέσως μετά με τον Αστέρα. Βοηθάει στο να παίρνουμε ρυθμό και να δενόμαστε. Βλέπουμε και τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε διαρκώς».

Φοβάσαι καθόλου τον παράγοντα «κούραση»; Σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

«Ο Ολυμπιακός στοχεύει στο να κατακτά διαρκώς τίτλους! Για να το επιτύχει αυτό, πρέπει να συνεχίζει και να πηγαίνει μακριά σε όλους τους θεσμούς στους οποίους συμμετέχει. Επομένως, κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να χρειαστεί να παίξουν περισσότερο και να “τραβήξουν περισσότερο κουπί”. Ίσως έτσι να κουραστούν και λίγο περισσότερο. Έχουμε όμως καλό προπονητικό επιτελείο, με εξαιρετικούς γυμναστές, με τους οποίους δουλεύουμε τη φυσική μας κατάσταση. Ξέρουν τι κάνουν και πώς να κρατούν τους ποδοσφαιριστές σε υψηλό επίπεδο, δίχως να τους επηρεάζει έτσι εύκολα η κούραση».

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να διατηρείται σε τοπ επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει;

«Νομίζω ότι το Champions League είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση στην οποία παίζουμε. Οι ομάδες είναι μεγάλες και έχουμε σπουδαίους παίκτες. Είναι διαφορετικό, λοιπόν, το να παίζουμε κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους και διαφορετικό το να παίζουμε πρωτάθλημα ή Κύπελλο. Παρ’ όλα αυτά, ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, σκεφτόμαστε πάντα τη νίκη! Σε όποια διοργάνωση και αν είμαστε, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας».

Μιλώντας για το Champions League, θέλω να σε ρωτήσω: Μένει περίπου ένας μήνας για το μεγάλο, πρώτο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανυπομονείς;

«Φυσικά! Σκέφτομαι πολύ αυτό το παιχνίδι! Και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Δεν είναι όμως το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε, αφού μπροστά μας υπάρχουν και άλλα, σημαντικά παιχνίδια, αλλά είναι κάτι που μας κρατάει το ενδιαφέρον. Θα είναι ένα φανταστικό γεγονός το ότι θα παίξουμε απέναντι στη Μάντσεστερ».

Σε παίρνω λίγο από το Champions League ξανά. Είδαμε τον Θρύλο να αφήνει δύο πόντους στο Περιστέρι και όλους όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα να στενοχωριούνται και να δυσκολεύονται να το δεχθούν. Τι λέει αυτό για το μέγεθος του Ολυμπιακού;

«Κανείς δεν ήταν χαρούμενος με την ισοπαλία. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ατρόμητο. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε έναν πόντο! Ήταν δύσκολο ματς, πάντως. Δεν παίξαμε πολύ καλά, ούτε και άσχημα. Ήμασταν ανώτεροι του αντιπάλου μας και θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν τα καταφέραμε για διαφορετικούς λόγους. Πρέπει να είμαστε πάντα δυνατοί, να μην επηρεαζόμαστε από στραβοπατήματα και να συνεχίζουμε με πάθος στα επόμενα ματς»!

Φεύγουμε από τα γήπεδα για λίγο. Πώς προσαρμόζεσαι στη ζωή στην Αθήνα και τον Πειραιά;

«Είναι πολύ όμορφα. Δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα ακόμη, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ εδώ. Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός και το γεγονός ότι δεν ξέρω καλά την πόλη και την ανακαλύπτω σιγά-σιγά μου αρέσει ακόμη περισσότερο. Νομίζω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθώ ακόμη περισσότερο και θα είναι ακόμη πιο καλά τα πράγματα για εμένα».

Οι συμπαίκτες σου σε έχουν βοηθήσει στο να προσαρμοστείς;

«Φυσικά! Πάρα πολύ. Και εντός γηπέδου, αλλά και εκτός αυτού. Περνάω αρκετό χρόνο με τον Πάουλο (Μασάντο) και τον Λεάντρο (Σαλίνο), λόγω γλώσσας. Είναι καλά παιδιά και με βοηθούν πολύ στο να προσαρμοστώ. Τους ευχαριστώ θερμά, όπως και όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, γιατί με έκαναν από την αρχή να νιώσω ευπρόσδεκτος στον Ολυμπιακό»!

Στεφανάκος: «Δεν περνάει κανείς από την έδρα μας»

Το αήττητο εντός έδρας θέλει να διατηρήσει ο Παναιτωλικός ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό (18/1) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στεφανάκος: «Δεν περνάει κανείς από την έδρα μας»
Τα πάντα θα κάνουν για να διατηρήσουν το αήττητο εντός έδρας οι παίκτες του Παναιτωλικού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μανώλης Στεφανάκος.

Τα «καναρίνια» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα φιλοξενήσουν τον Πανθρακικό σε μία αναμέτρηση που ο 25χρονος τερματοφύλακας χαρακτήρισε ντέρμπι.

Ο Στεφανάκος τόνισε πως όλοι στην ομάδα έχουν μεγάλο κίνητρο για την εν λόγω αναμέτρηση, δεδομένου ότι θέλουν να… πιάσουν στην βαθμολογία την ομάδα της Κομοτηνής. Ακόμη, τόνισε πως περιμένει ένα κλειστό παιχνίδι από το οποίο ωστόσο θα πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανθρακικό:
«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά αν μας έλεγε κάποιος από την αρχή της χρονιάς ότι θα ήμασταν εμείς ή ο Πανθρακικός σε αυτή τη θέση και να παίζουμε ένα «ντέρμπι» δεν θα το περίμενε κανείς. Είναι πολύ καλό δύο επαρχιακές ομάδες να παλεύουν για την 6-7 θέση. Ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα η οποία ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και έχει δείξει ότι στα εκτός έδρας είναι μία πολύ συμπαγής και δυνατή ομάδα. Εμείς στην έδρα μας είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και όπως έχουμε δείξει δεν περνάει κανείς και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην περάσει κανένας».

Για το αν θεωρεί πως ο Παναιτωλικός έχει τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Πρώτα από όλα είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς να φτάσουμε τον Πανθρακικό ο οποίος είναι πιο πάνω βαθμολογικά από εμάς. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και να δείξουμε ότι είμαστε και καλή ομάδα αλλά και ότι παίρνουμε τα αποτελέσματα όποτε θέλουμε».

Για τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναιτωλικός εντός και εκτός έδρας: «Πιστεύω ότι αν δώσεις ακόμη και μισή ευκαιρία στον αντίπαλο αυτός θα την κάνει ή γκολ ή ευκαιρία και θα πάρει το πάνω χέρι. Οπότε εμείς δεν δίνουμε ούτε μισή ευκαιρία στον αντίπαλο. Προσπαθούμε να ασφαλίσουμε την άμυνα μας και από εκεί και πέρα να κάνουμε ότι καλύτερο στην επίθεση. Τώρα όσον αφορά την εικόνα στα εντός και τα εκτός δεν υπάρχει κάποια εξήγηση. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε αυτό το κομμάτι και θα το βελτιώσουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για το δυνατό σημείο του Πανθρακικού: «Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε την επιθετική γραμμή του Πανθρακικού διότι έχει παίκτες που αυτή τη χρονιά έχουν κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Συνεργάζονται πάρα πολύ καλά και για αυτό νομίζω ότι το δυνατό τους σημείο είναι η επιθετική γραμμή».

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από τον Πανθρακικό: «Έχω ξεχωρίσει τον Κάσες ο οποίος κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα και είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Λαδάκης στο κέντρο είναι η κολώνα του Πανθρακικό και ο Τζάνης μαζί με τον Κάσες είναι το μυαλό της ομάδας».

Για το που εκτιμά πως θα κριθεί το παιχνίδι: «Πιστεύω στο πάθος. Είναι το πιο σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια. Όποιος έχει περισσότερο πάθος και δύναμη στις μονομαχίες νομίζω θα πάρει τη νίκη».

«Τα πάντα για τον Παναιτωλικό…»

Το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του Παναιτωλικού – και όχι μόνο – θέλησε να στείλει το νέο απόκτημα του συλλόγου του Αγρινίου, Νικολάς Μαρτίνες, μέσω της SportDay.

«Τα πάντα για τον Παναιτωλικό…»
Αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει ο Παναιτωλικός του στόχους του παρουσιάστηκε το νέο απόκτημα της ομάδας, Νικολάς Μαρτίνες, μιλώντας στη SportDay.

Ο Αργεντινός -με πορτογαλικό διαβατήριο- μεσοεπιθετικός υπέγραψε για 1,5 χρόνο με τους Αγρινιώτες και από την πρώτη στιγμή φανερώνει τις σκέψεις που έχει για την παρουσία του στη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νικολάς Μαρτίνες στη SportDay

Τι ήξερες για τον Παναιτωλικό; Γνώριζες κάποια πράγματα;

«Μίλησα με τον Φερνάντο (σ.σ.: Γοδόι) με τον οποίο ήμασταν μαζί στην Ιντεπεντιέντε, ενώ παρακολουθούσα και την πορεία του στην Ελλάδα. Οταν ήρθε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Μου είπε τα καλύτερα και ήμουν πολύ θετικός».

Ο στόχος σου ποιος είναι;

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ενσωματωθώ αμέσως στην ομάδα. Αυτό με ενδιαφέρει τώρα. Να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν η ομάδα πάει καλά, τότε θα πάω και εγώ. Δεν είναι ανεξάρτητα δεδομένα. Αυτά πάνε χέρι-χέρι».

Αισθάνεσαι πως θες κάτι να αποδείξεις, αφού έρχεσαι για δεύτερη φορά στην Ευρώπη;

«Στη ζωή και την καριέρα μου πάω βήμα-βήμα. Η εδώ παρουσία μου είναι για μένα ένα βήμα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να φτιάξω το όνομά μου στην Ελλάδα. Υπέγραψα για 1,5 χρόνο και σκέφτομαι μόνο τον Παναιτωλικό».

Μπορείς να παίζεις και «δεκάρι» και ακραίος. Τι σου αρέσει περισσότερο;

«Δεν έχω πρόβλημα. Η καλύτερή μου θέση είναι πίσω από τον επιθετικό. Αλλά μπορώ να αγωνιστώ και στα άκρα».

Στα γήπεδα της Αργεντινής υπάρχει «καυτή» ατμόσφαιρα. Εχεις δει αυτή που δημιουργείται στο Αγρίνιο;

«Εχω δει βίντεο με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Το γήπεδο είναι γεμάτο και αυτό μου αρέσει πολύ. Σαν την Αργεντινή. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα κι αυτό είναι πολύ καλό».

Σου έχουν «κολλήσει» κάποιο παρατσούκλι;

«Στην Αργεντινή με φωνάζουν "Ρώσο" (σ.σ.: γέλια). Επειδή μοιάζω με Ρώσο».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Είμαι λίγες ώρες στο Αγρίνιο και ήδη αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν υποδεχθεί πολύ καλά. Αυτό με βοηθάει πολύ. Στους φιλάθλους μας θέλω να πω ένα πράγμα: θα δώσω τα πάντα για την ομάδα και τη φανέλα που φοράω».

«Φορτσάρει» για σέντερ φορ!!

Ύστερα από την απόκτηση του Νίκου Καλτσά, στην Καλλονή κινούνται για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

«Φορτσάρει» για σέντερ φορ
Παίκτης της Καλλονής είναι από χθες ο Νίκος Καλτσάς, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να βρίσκονται σε επαφή με υποψήφιους στόχους για την ενίσχυση και της επιθετικής τους γραμμής.

Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι νησιώτες θα αποκτήσουν και έναν σέντερ φορ, αφού θέλουν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί για τους αντιπάλους τους.

Άλλωστε, στον πρόσφατο αγώνα με τον ΟΦΗ η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη είχε μόλις μία ευκαιρία για να σκοράρει και δεν μπόρεσε να φτάσει με ευχέρεια στην εστία των Κρητικών.

Παράλληλα, προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών για δύο παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Λεάντρο υπέστη διάστρεμμα και ο Γιουκαρής υπέστη θλάση στον προσαγωγό και θα λείψει περίπου ένα μήνα.Πηγή: sport-fm.gr

Διευκρινίσεις από Ελευθερόπουλο!!

Ουδέποτε υπήρξε επαφή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με τη διοίκηση του Εργοτέλη για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Πετράκη, όπως δήλωσε ο 37χρονος προπονητής στη SportDay.

Διευκρινίσεις από Ελευθερόπουλο
Προπονητής του Εργοτέλη είναι επίσημα από χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όμως το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί ότι εκτός από τον Εβρίτη προπονητή στη λίστα των υποψηφίων για να διαδεχθούν τον Γιάννη Πετράκη είναι και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 37χρονος τεχνικός στη SportDay.

«Ουδέποτε συζήτησα με τους ανθρώπους του Εργοτέλη σ' αυτή τη φάση το ενδεχόμενο να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πριν από το τέλος της περσινής χρονιάς, όταν ο Εργοτέλης προετοιμαζόταν για τα πλέι οφ της Football League, οι άνθρωποι της ομάδας με είχαν προσεγγίσει και τότε τους είπα ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξουν προπονητή - γνώστη της κατηγορίας. Αυτή τη φορά όμως δεν έγινε καμία συζήτηση και θέλω να το ξεκαθαρίσω».
Πηγή: sport-fm.gr

Παπαστεριανός: «Ηθελα πολύ να πάω, αλλά…»

Στεναχωρημένος που δεν θα καταφέρει να βοηθήσει τον Άρη στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο Μανώλης Παπαστεριανός, μιλώντας στη SportDay.

Παπαστεριανός: «Ηθελα πολύ να πάω, αλλά…»
Σίγουρος για την επιλογή να επιστρέψει στον Άρη, παρά τα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η «κίτρινη» ΠΑΕ, ήταν ο Μανώλης Παπαστεριανός, όπως τόνισε στη SportDay.

Η επιστροφή του Έλληνα μέσου στους Θεσσαλονικείς «ναυάγησε» οριστικά, αφού η Κονκόρντια δεν τον αφήνει ελεύθερο για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου.

Ο 26χρονος χαφ επικοινώνησε τόσο με τον έμπειρο προπονητή όσο και με τον Λάμπρο Σκόρδα, από τους οποίους ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση.

«Ηθελα πολύ να έρθω στην ομάδα και δεν φοβήθηκα τις ευθύνες, αλλά ούτε και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αρης. Και μόνο το γεγονός ότι ο Αρης -ενώ έχει το δικαίωμα να αποκτήσει μόνο ένα παίκτη άνω των 24 ετών- επέλεξε εμένα, αποτελεί μεγάλη τιμή. Εύχομαι στον Αρη να παραμείνει στην κατηγορία και θέλω να τους πω ότι όποιος αισθάνεται έστω και λίγο Αρης, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», ήταν το σχόλιο του Παπαστεριανού στη SportDay.

Χαλάει του Μίγιτς…!

Διαφορά στο οικονομικό προέκυψε μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

Χαλάει του Μίγιτς…
Προς ναυάγιο οδεύει η μεταγραφή του Μίλος Μίγιτς στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, είχε δώσει το πράσινο φως για την απόκτησή του Σέρβου μεσοεπιθετικού στις συζητήσεις του παίκτη με τη διοίκηση δημιουργήθηκε θέμα στο οικονομικό που δύσκολα δείχνει ικανό να ξεπεραστεί.

Στα αγωνιστικά οι Γιαννιώτες είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση κόντρα στην Καλλονή στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, την οποία παρομοιάζουν ως τελικό, δεδομένου ότι οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θέλουν να βάλουν ένα τέλος στο αρνητικό σερί το οποίο τρέχουν από την έναρξη του δεύτερου γύρου κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Ουμπίντες ο Αλκαράθ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γρανάδα του Λούκας Αλκαράθ φέρεται να βρίσκεται ο Χαβιέ Ουμπίντες, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Βλέπει» Ουμπίντες ο Αλκαράθ
Εξαιρετικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί και φέτος ο Χαβιέ Ουμπίντες.

Ο Αργεντινός χαφ είναι εκ των πρωταγωνιστών στην πολύ καλή πορεία του Ατρομήτου, έχοντας 3 γκολ και 9 ασίστ στο ενεργητικό του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο 31χρονος παίκτης βρέθηκε μία… ανάσα από την Primera Division και την Αλμερία, όμως οι Περιστεριώτες πρόλαβαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Το συμβόλαιο του Ουμπίντες λήγει το 2015, όμως η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει πως ένας παλιός μας γνώριμος που ήταν στον πάγκο της Αλμερία, προτού εργαστεί στον Άρη, ο Λούκας Αλκαράθ, ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν στους Θεσσαλονικείς και ο Ισπανός τεχνικός έχει σχηματίσει την καλύτερη άποψη για τον Αργεντινό άσο, τον οποίο θα ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του.Πηγή: sport-fm.gr

Άλλος… ΠΑΟΚ!!

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί του θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Στέφενς να έχει τα δύο νέα «όπλα» (Μάρτενς και Μαντούρο) στη διάθεσή του για να πετύχει τον στόχο του.

Άλλος… ΠΑΟΚ
Ιδιαίτερος θεωρείται ο αποψινός αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πρώτα από όλα ο Χουμπ Στέφενς έχει δύο νέα «όπλα» στη διάθεσή τους. Τον Μαντούρο και τον Μάρτενς από τους οποίους περιμένει αρκετά πράγματα, προσδοκώντας να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Άλλωστε, στους πρόσφατους αγώνες με τον Ηρακλή και τον Παναιτωλικό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του και ο Ολλανδός περιμένει από τα δύο νέα αποκτήματα να ανεβάσουν αισθητά την απόδοση της ομάδας.

Ο 60χρονος προπονητής άφησε για δεύτερο σερί ματς εκτός αποστολής τον Σωτήρη Νίνη, παρότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Παράλληλα, την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Βούκιτς, αφού δεν ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Τζαβέλλα, Βίτορ και Λίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μαντούρο και ο Λάζαρ, με τον Κατσουράνη να είναι σε ελεύθερο ρόλο.

Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Μάρτενς και Αθανασιάδης. Εκτός έμειναν οι Νίνης, Ολίσε και Βούκιτς.

Προϊστορία

Ο ΠΑΟΚ έχει μειώσει τη διαφορά τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Πανιώνιος διατηρεί το προβάδισμα με 20 νίκες έναντι 11 του «Δικεφάλου» στη Νέα Σμύρνη. Συνηθέστερο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία (21 εμφανίσεις).

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

04/11/12 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2 (56' Αραβίδης - 39' (πεν), 41' Αθανασιάδης)
18/09/11 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2 (35' Εστογιάνοφ - 16' Αθανασιάδης, 64' Σαλπιγγίδης)
12/02/11 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0 (73' (πεν) Μπάλαμπαν)
23/09/09 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0
01/03/09 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2 (58' Λουρέντσο - 75', 90' Μπακαγιόκο) Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει τον Παπαδόπουλο ο «Λύμπε»

Ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Θέλει τον Παπαδόπουλο ο «Λύμπε»
Θερμά έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Νίκος Λυμπερόπουλος για την ενίσχυση της επίθεσης της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, στην «Ένωση» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, παρακολουθώντας διακριτικά την υπόθεση του 32χρονου φορ.

Το συμβόλαιο του διεθνούς άσου λήγει το 2015 και φέτος με τη φανέλα του Ατρομήτου έχει παίξει σε 21 ματς, έχοντας πετύχει 10 γκολ και μοιράσει 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Άλλωστε, η περίπτωση του Μίλαν Μπόγιοβιτς (ο οποίος πιάνει θέση ξένου) απλώς εξετάζεται και ο Λυμπερόπουλος επιθυμεί να φέρει τον «Παπ» στην ΑΕΚ.Πηγή: sport-fm.gr

«Ματιές» σε Ζαραδούκα!!

Την περίπτωση του Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης, εξετάζουν «ζεστά» στην ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Ματιές» σε Ζαραδούκα
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον Αστέρα Τρίπολης ο Γιάννης Ζαραδούκας, ο οποίος έχει ενημερωθεί πως δεν υπολογίζεται από τον Στάικο Βεργέτη και θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές να λύσουν τη συνεργασία τους.

Στην ΑΕΚ κινούνται για την ενίσχυση του ρόστερ για την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική στη Football League, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να ψάχνουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά του χρόνου και στη συνέχεια θα μπορέσουν να σταθούν στην Σούπερ Λίγκα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του Ζαραδούκα, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και – εκτός από την «Ένωση» - φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Ατρομήτου και του Πλατανιά.

Το πρόβλημα είναι ότι η ΑΕΚ το θέλει για του χρόνου, όμως μπορούν οι άλλοι σύλλογοι που ενδιαφέρονται θέλουν να τον εντάξουν από τώρα στα ρόστερ τους.

Αν ο 28χρονος παίκτης – φέτος έχει οχτώ συμμετοχές - παραμείνει «διαθέσιμος» μέχρι το καλοκαίρι, τότε θεωρείται σίγουρο πως θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Πηγή: sport-fm.gr

Σε κακή βραδιά ο Θανάσης!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό και η ομάδα του έχασε ξανά στο NBDL.

Σε κακή βραδιά ο Θανάσης
Μια κακή παρένθεση στην καλή παρουσία του στο NBDL έκανε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη, που αγωνίζεται στους Μπακς, είδε την ομάδα του, Ντέλαγουερ 87ερς, να χάνει με 100-93 από τη Σκάιφορς έχοντας 8 πόντους (2/4 βολές, 3/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα, αλλά και 7 λάθη σε 34:01. Πηγή: sport-fm.gr

Θεέ μου, ένας Ντουράντ!!

Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε ρεκόρ καριέρας και με 54 πόντους οδήγησε τη Θάντερ στη νίκη επί των Ουόριορς. Έκπληξη από Μπλέιζερς στο Σαν Αντόνιο. Επιστροφή για Ρόντο στους Σέλτικς με ήττα από Λέικερς.

Θεέ μου, ένας Ντουράντ!
Ο Κέβιν Ντουράντ δεν είχε… σταματημό. Πέτυχε 54 πόντους (11/13 βολές, 14/19 δίποντα, 5/9 τρίποντα), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, και η Θάντερ δεν γινόταν να χάσει από τους Ουόριορς, 127-121. Ήταν το τρίτο σερί ματς του πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ με τουλάχιστον 36 πόντους, επισκιάζοντας ακόμη και την καταπληκτική εμφάνιση του Στίβεν Κάρι με 37 πόντους και 11 ασίστ για τους ηττημένους.

Ο Ραζόν Ρόντο επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου από ρήξη χιαστών, αλλά οι Σέλτικς έχασαν με 107-104 από τους Λέικερς στη Βοστώνη. Έμεινε στους 8 πόντους με 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ αστόχησε και σε ένα τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι Μπλέιζερς σταμάτησαν το νικηφόρο σερί έξι αγώνων των Σπερς κερδίζοντάς τους με 109-100 στο Τέξας. Η τριάδα των Όλντριτζ, Μάθιους και Λίλαρντ είχε μεγάλα κέφια, ενώ ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποβλήθηκε στο τρίτο δωδεκάλεπτο δεχόμενος δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία.

Το Μαϊάμι έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών ηττών νικώντας 101-86 στη Φιλαδέλφεια με 25 πόντους του Κρις Μπος και τον Λεμπρόν Τζέιμς να αγγίζει το τριπλ-νταμπλ με 21 πόντους, 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ.

Με 32 πόντους του Μπλέικ Γκρίφιν κι άλλους 29 του Τζαμάλ Κρόφορντ οι Κλίπερς πέρασαν με 109-95 από τη Νέα Υόρκη, ενώ ο Χέντο Τούρκογλου έπαιξε για επτά λεπτά πετυχαίνοντας 2 πόντους στο ντεμπούτο του.

Οι Γκρίζλις επικράτησαν 91-90 των Κινγκς φτάνοντας τις πέντε σερί νίκες. Ο Νικ Καλάθης σε 14:47 είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 15:42 είχε 2 πόντους (0/2 βολές, 1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Τέλος, οι Μάβερικς άλωσαν την Αριζόνα με 110-107 απέναντι στους Σανς με καθοριστική συμβολή από τον ρούκι Σέιν Λάρκιν, που είχε 18 πόντους.

Αναλυτικά:

Νιου Γιορκ Νικς-Λος Άντζελες Κλίπερς 95-109 Άντονι 26 (20 ριμπ.), Σμιθ 24, Μπαρνιάνι 13, Τσάντλερ 12 (14 ριμπ.)-Γκρίφιν 32, Κρόφορντ 29, Κόλισον 12, Ρέντικ 12, Τζόρνταν 11 (16 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Σάρλοτ Μπόμπκατς 101-111 Αφλάλο 24, Χάρις 18, Νέλσον 18, Ολαντίπο 11 (10 ασίστ), Ντέιβις 11 (10 ριμπ.)-Τζέφερσον 30 (16 ριμπ.), Γουόκερ 19 (10 ασίστ), Χέντερσον 17, ΜακΡόμπερτς 17, Σέσιονς 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μαϊάμι Χιτ 86-101 Ρότεν 13, Τέρνερ 11, Χόους 10 (10 ριμπ.), Γιανγκ 10, Τόμπσον 10-Μπος 25, Τζέιμς 21 (10 ασίστ), Μπατιέ 13, Κόουλ 13, Τσάλμερς 10.

Τορόντο Ράπτορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 94-89 Λάουρι 24, Τζόνσον 19, Ρος 16, ΝτεΡόζαν 15, Πάτερσον 11, Βαλαντσιούνας 4 (11 ριμπ.)-Μάρτιν 18, Λοβ 16 (12 ριμπ.), Μπαρέα 14, Πέκοβιτς 12, Τουριάφ 6 (10 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σικάγο Μπουλς 96-93 Γουόλ 23 (11 ριμπ.), Μπιλ 14, Γουέμπστερ 14, Γκορτάτ 13, Μπούκερ 12, Νενέ 10-Χάινριχ 18, Όγκουστιν 16, Μπούζερ 12, Γκίμπσον 12, Νοά 9 (12 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Λος Άντζελες Λέικερς 104-107 Όλινικ 25, Ουάλας 14, Μπράντλεϊ 12, Γκριν 12, Σάλιντζερ 11, Μπας 10, Ρόντο 8-Γκασόλ 24 (13 ριμπ.), Κέλι 20, Μάρσαλ 19 (14 ασίστ), Μικς 17, Τζόνσον 11 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Γιούτα Τζαζ 89-110 Στάκεϊ 21, Σίνγκλερ 13, Τζένινγκς 11, Ντράμοντ 10 (13 ριμπ.)-Μπερκ 20 (12 ασίστ), Καντέρ 18, Ουίλιαμς 17, Τζέφερσον 13, Φέιβορς 8 (11 ριμπ.).

Μέμφις Γκρίζλις-Σακραμέντο Κινγκς 91-90 Κόνλεϊ 25, Λι 17, Γκασόλ 16, Ράντολφ 12-Κάζινς 22 (17 ριμπ.), Γκέι 19, Τόμας 14, Τόμπσον 10, Ουίλιαμς 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 100-109 Τζινόμπιλι 29, Ντιαό 14, Μπελινέλι 14, Ντάνκαν 13, Πάρκερ 12-Όλντριτζ 26 (13 ριμπ.), Μάθιους 24, Λίλαρντ 21, Ουίλιαμς 13.

Ντένβερ Νάγκετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 109-117 Τσάντλερ 23, Λόσον 19 (11 ασίστ), Ρόμπινσον 19, Φόι 16, Μοζγκόφ 10 (11 ριμπ.), Χίκσον 8 (10 ριμπ.)-Ίρβινγκ 23, Τόμπσον 20 (10 ριμπ.), Μάιλς 19, Ντενγκ 18, Τζακ 13.

Φίνιξ Σανς-Ντάλας Μάβερικς 107-110 Ντράγκιτς 28, Μαρκίφ Μόρις 23, Μάρκους Μόρις 13, Γκριν 12, Τάκερ 11-Έλις 24, Νοβίτσκι 21, Λάρκιν 18, Μάριον 16.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 127-121 Ντουράντ 54, Ιμπάκα 21, Τζάκσον 14, Λαμπ 12, Πέρκινς 6 (12 ριμπ.)-Κάρι 37 (11 ασίστ), Τόμπσον 26, Σπέιτς 13, Λι 13, Γκριν 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Κάθε αρχή και… δύσκολη!!

Το ντέρμπι των «αιωνίων» δεσπόζει στην πρεμιέρα του πρώτου γύρου στην Α1, αλλά υπάρχουν και οι πρεμιέρες των Μίνιτς και Καλφατάκη στον πάγκο του Άρη και του Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Κάθε αρχή και… δύσκολη
Η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου στην Α1 μπορεί να είναι και καθοριστική. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Δευτέρα τον Ολυμπιακό και με νίκη εξασφαλίζει ουσιαστικά από τώρα την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ακόμη δε περισσότερο αν υπερκαλύψει το -10 (55-45) του πρώτου γύρου. Όμως αν επικρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν ένα στραβοπάτημα των πρωταθλητών στα εναπομείναντα δώδεκα ματς για να τους πάρουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν πάνοπλοι και με καλή ψυχολογία από τις συνεχείς νίκες, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που προέρχονται από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα, δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Λο και Πέτγουεϊ, αλλά θα έχουν για πρώτη φορά στις τάξεις τους τον Τζαμάριο Μουν. Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι το 107ο μεταξύ των δύο ομάδων στην Α1 (από τη σεζόν 1992/93) και ο Παναθηναϊκός υπερέχει έχοντας 45 νίκες σε 52 ματς ως γηπεδούχος.

Το Σάββατο η Νέα Κηφισιά υποδέχεται τα Τρίκαλα στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, με τους γηπεδούχους να μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς και μοναδική ήττα αυτή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το πρώτο τους διπλό μετά από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες. Νέο πρόσωπο για τους Θεσσαλούς είναι ο Αμερικανός γκαρντ Μάικλ Πορίνι. Ο Ηλυσιακός μετά τη νίκη-ανάσα επί του Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα παίζει έναν ακόμη «τελικό» φιλοξενώντας τον Απόλλωνα Πατρών που μετά το καλό του ξεκίνημα έχει βρεθεί στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας κι έχει ανάγκη τη νίκη. Στο τελευταίο ματς του Σαββάτου, ο Άρης με τον Μίλαν Μίνιτς για πρώτη φορά στον πάγκο αντιμετωπίζει τον ΚΑΟΔ, θέλοντας τη νίκη για να μην αρχίζει και… μπλέκει. Σαρικόπουλος και Γκίκας θα λείψουν για τους «κίτρινους», ενώ οι Δραμινοί έχουν την ψυχολογία στα ύψη μετά τις επτά νίκες τους στον πρώτο γύρο.

Την Κυριακή ο Ίκαρος υποδέχεται στη Χαλκίδα το Ρέθυμνο, τις τύχες του οποίου ανέλαβε ο μέχρι πρόσφατα τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Καλαφατάκης. Σύμμαχος των Κρητικών είναι η παράδοση, καθώς μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις τους με τον Ίκαρο σε επίπεδο Α1. Ο Κολοσσός Ρόδου μετά την τεράστια νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον συμπολίτη του, ΠΑΟΚ, με τον MVP του πρώτου γύρου, Ντι Τζέι Κούπερ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Απόλλωνα Τσόχλα για τους φιλοξενούμενους. Τέλος, ο Πανιώνιος μετά από τρεις σερί ήττες, από Νίζνι, Ολυμπιακό και Μπιλμπάο, αντιμετωπίζει στη Νέα Σμύρνη τον Πανελευσινιακό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18/1
16.00 Ηλυσιακός-Απόλλων Πατρών
16.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Τρίκαλα (Novasports 3)
18.00 Άρης-ΚΑΟΔ

Κυριακή 19/1
16.00 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός
16.00 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ (Novasports 7)
16.00 Ίκαρος Χαλκίδας-Ρέθυμνο

Δευτέρα 20/1
19:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο 18/1

16:00 ΚΑΟΔ-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
16:00 Τρίκαλα-Πανιώνιος
16:00 Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου
21:30 ΠΑΟΚ-Άρης (Novasports 1)

Κυριακή 19/1

16:00 Πανελευσινιακός-Παναθηναϊκός (Novasports 3)
18:00 Απόλλων Πατρών-Ίκαρος Χαλκίδας

Δευτέρα 20/1

19:15 Ολυμπιακός-Ηλυσιακός (Δημόσια Τηλεόραση)Πηγή: sport-fm.gr

Οι σκληροί του Πεδουλάκη!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον χαλύβδινο Παναθηναϊκό, που όταν αποφασίζει να παίξει άμυνα δύσκολα χάνει.

Οι σκληροί του Πεδουλάκη
Το 2-0 και το θεωρητικά εύκολο έργο στο γήπεδό του απέναντι στην κατά τα φαινόμενα ασθενέστερη αντίπαλο του ομίλου του «θανάτου» έφεραν μάλλον έναν εφησυχασμό στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα των πρώτων 20-25 λεπτών θύμιζε, πλην εξαιρέσεων, εκείνη της πρώτης φάσης που «έμπαζε» στην άμυνα και δεν μπορούσε να εξαργυρώσει όσα κατάφερνε στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Όταν, όμως, ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε πως δεν θα του χαριστεί τίποτα και θα πρέπει να επιστρατεύσει το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων για να «καθαρίσει» την πεισματάρα Αναντολού Εφές, όλα έγιναν πιο εύκολα. Η άμυνα άρχισε να μασάει σίδερα, θυμίζοντας τα ματς με Ολυμπιακό, Αρμάνι και Λαμποράλ Κούτσα, οι Τούρκοι δεν είχαν απαντήσεις και το παιχνίδι πήρε το δρόμο του.

Ο Λάσμε έχοντας αφήσει πίσω του δύο τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω είναι σε διαρκώς ανοδική πορεία προσφέροντας πάντα πολλά στην άμυνα, αλλά όλο και περισσότερα στην επίθεση. Ο Γκιστ έχει βάλει περισσότερο μυαλό από ποτέ στο δικό του παιχνίδι. Ο εορτάζων Φώτσης παρότι κοντεύει να πατήσει τα 33 δείχνει και πάλι φρέσκος συμπληρώνοντας ιδανικά τους άλλους δύο ή τον Μπατίστ. Ο Μπράμος απέδειξε πόσο άδικη είναι η στατιστική, καθώς το «κουλουράκι» στους πόντους και το μόλις «4» στο ranking δεν αποτυπώνει την… ήσυχη προσφορά του. Με αυτούς τους τέσσερις αμυντικούς πυλώνες, αλλά και τους υπόλοιπους να βάζουν τον οβολό τους, ο Παναθηναϊκός έκανε στο τέλος ένα παιχνίδι που με διαφορετική αντιμετώπιση μπορούσε να στραβώσει να εξελιχθεί σε εύκολο.

Είχε φανεί εδώ και εβδομάδες, πλέον δεν χωρά αμφισβήτηση. Όσο ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να κερδίσει από την επίθεσή του, θα ήταν καταδικασμένος στη μετριότητα. Τώρα που όλα ξεκινούν από την άμυνά του, μπορεί ακόμη και τις επιθετικές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει κατά διαστήματα να τις ξεπερνά. Το έργο του, δε, γίνεται ευκολότερο «μπροστά» από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης είναι αυτή την περίοδο πιο φρέσκος και ορεξάτος από ποτέ τη φετινή σεζόν, ενώ ο Κάρι θυμίζει όλο και περισσότερο τον παίκτη που πρόσφερε πολλά στο τελευταίο κομμάτι της περασμένης περιόδου.

Ασφαλώς υπάρχουν και ψεγάδια. Το πρόβλημα στην άμυνα ένας εναντίον ενός σε ορισμένες θέσεις παραμένει, αν και «καμουφλάρεται» από την ομαδική λειτουργία των μετόπισθεν. Όπως επίσης και η εξάρτηση στο δημιουργικό κομμάτι από τον Διαμαντίδη δεν είναι καλή. Επιπλέον, το rotation της ομάδας έχει «κοντύνει» επικίνδυνα, στηριζόμενο πλέον ουσιαστικά σε τέσσερις παίκτες, αφού ο Μπατίστ παίζει ελάχιστα, ο Γιάνκοβιτς και ο Παππάς πλέον σπανίως και ο Μαυροκεφαλίδης καθόλου. Κι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί όλα τα όπλα του, τόσο για το απευκταίο ενδεχόμενο να επιστρέψει η κατάρα των τραυματισμών, όσο και για να ανασάνουν οι βασικοί που αν παίζουν από τώρα 30-35 λεπτά θα «σκάσουν» όταν φτάσουν τα play offs και θα καλούνται να βγάζουν την ίδια ενέργεια ανά 2-3 μέρες.

Αναμφίβολα, πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι σε δρόμο… Μιλάνου, έστω κι αν οι τρεις νίκες του ήρθαν κόντρα στις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες του γκρουπ. Και μπήκε σε αυτόν από τη στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει τους νεοτερισμούς και να πάει κόντρα στη φύση του. Αυτή που του προστάζει να κερδίζει μέσα από τη σκληράδα που έχει σαν ομάδα και την οποία του δίδαξε από πέρσι με πετυχημένα αποτελέσματα ο Αργύρης Πεδουλάκης. Πηγή: sport-fm.gr

Αποδεκτή η αποτυχία του 33,3%, στους 15…!!

Αποδεκτή η αποτυχία του 33,3%, στους 15…Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr ένα πρώτο απολογισμό των μεταγραφών του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι.

• Μπήκαμε στο β΄μισό της σεζόν και έχει ένα νόημα να κάνουμε μία πρώτη αποτίμηση των μεταγραφών του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Χοντρά χοντρά κι όχι αναλυτικά.

• Νομίζω ότι από τους 15 που συνολικά αποκτήθηκαν (δεν βάζω μέσα τους Κολοβό, Μπουχαλάκη και Τζανακάκη, που ξέραμε ευθύς εξ αρχής ότι θα ήταν δανεικοί φέτος) οι μισοί και πλέον δίνουν σημαντικές βοήθειες στον Ολυμπιακό. Άλλοι μεγαλύτερες κι άλλοι μικρότερες, άλλοι με περισσότερη διάρκεια κι άλλη με λιγότερη, αλλά δίνουν.

• Αναφέρομαι σε οκτώ μεταγραφές: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σάμαρη, Τσόρι, Βάϊς, Κάμπελ, Σαβιόλα, Ολαϊτάν.

• Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο μεταγραφές, των Μπονγκ κι Εντινγκά, που είναι στο 50-50. Δεν μπορείς να πεις ότι σε… ενθουσιάζουν, αλλά δεν μπορείς να πεις κι ότι έχουν αποτύχει.

• Και είναι και πέντε μεταγραφές που δεν έχουν πιάσει, από την ώρα που ο Ντε Βινσέντι κόπηκε από τον Μίτσελ από την περίοδο κιόλας της προετοιμασίας, οι δε Μετζανί και Γιαταμπαρέ πριν λίγες ημέρες αποχαιρέτησαν το Ρέντη, ενώ ο Τόρες είναι περισσότερο τραυματίας παρά προπονείται κι ο Σέποβιτς σπάνια αγωνίζεται.

• Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ποσοστά, το 33,3% αφορά μεταγραφές που δεν έπιασαν. Το ποσοστό δεν είναι μικρό, αλλά είναι λογικό. Θα ήταν πιο επώδυνο, αν είχε κάνει ο Ολυμπιακός ξέρω γω έξι μεταγραφές και δεν του έβγαιναν οι δύο. Τώρα που είναι οι πέντε στους 15 δεν είναι το ίδιο ενοχλητικό.

• Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αποδεκτή η αποτυχία κατά 33,3%... Πηγή: sport-fm.gr

Αμάξι γέρικο με σπασμένα φρένα!!

O Νίκος Παπαδογιάννης αναρωτιέται πώς κύλησε τόσο νερό κάτω από τις γέφυρες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.
Τρία βήματα μπροστά από τη Φενέρμπαχτσε, του Ομπράντοβιτς, με προοπτική να τα κάνει τέσσερα εάν καταφέρει να αλώσει την Πόλη την ερχόμενη Πέμπτη. Δύο βήματα μπροστά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμοιαζε ακαταμάχητος μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Δύο βήματα μπροστά από τη Λαμποράλ, την οποία νίκησε μέσα στο σπίτι της. Τρία βήματα μπροστά από την Εφές, οχυρωμένος απέναντί της με διαφορά +14 πόντων. Ένα βήμα μπροστά από τη Μάλαγα και από την Ολύμπια Μιλάνο.
Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης επέστρεψε στις επάλξεις την πιο κατάλληλη στιγμή, ενώ οι δύο βασικοί του αντίπαλοι προχωράνε παραπατώντας. Μη γελιέστε, ο Ολυμπιακός και η Φενέρ είναι οι ομάδες που έβαλαν στο στόχαστρό τους οι «πράσινοι». Η Μπαρτσελόνα μπορεί να τους περάσει, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι μία. Για να μπει κάποιος στα πλέι-οφ με αβαντάζ έδρας, αρκεί να περάσει (όχι απαραίτητα επτά, αλλά) έξι αντιπάλους.
Η 1η θέση του Ομίλου δεν έχει ουσιαστική διαφορά από τη 2η. Η 3η και η 4η, όμως, ισοδυναμούν με λάκκους λεόντων. Η Μαδρίτη και η Μόσχα δεν είναι έδρες που πέφτουν εύκολα, Απρίλιο μήνα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ολοένα και καλύτερος», είπε στο μικρόφωνο της Nova o Σωτήρης Μανωλόπουλος αμέσως μετά το 78-64 επί της Εφές. Εχει απόλυτο δίκαιο. Αποδεικνύεται ότι έβλεπαν με καθαρό βλέμμα το τοπίο εκείνοι που έλεγαν (λέγαμε…) ότι ο Παναθηναϊκός θα στρώσει με την επιστροφή των τραυματισμένων και των ταλαιπωρημένων. Πλήρης και υγιής, δεν θυμίζει σε τίποτε την ομάδα που ανέβαινε την ανηφοριά σαν αμάξι γέρικο τον Νοέμβριο.
Η μετάλλαξη καθρεφτίζεται ανάγλυφα στην απόδοση του Διαμαντίδη, που πλέον περιορίζεται στα 30 λεπτά συμμετοχής (ακόμα και όταν λείπει ο Παππάς, όπως χθες) και του Λάσμε, που είναι ετερόφωτος αλλά παίζει τέλεια τον ρόλο του όταν νιώθει τα πόδια του δυνατά και τα νώτα του προστατευμένα. Ο Διαμαντίδης της Παρασκευής δεν είχε μόνο ασίστ (9) και τρίποντα (17), αλλά και γερά μπασίματα και επιθετικά ριμπάουντ και νίκες στους αιθέρες. Η τάπα του στον Ερντέν, των 2μ10, καθρεφτίζει την εικόνα του αγώνα σε ένα ενστανανέ. Σημειώθηκε μάλιστα όχι στην αρχή του αγώνα, αλλά λίγο πριν το τέλος.
Μόλις ο Πεδουλάκης παρέλαβε στα χέρια του τα τελευταία κομμάτια του παζλ, αυτά που σκόρπισαν στους ανέμους της Σλοβενίας, έβαλε στην ομάδα τη δική του σφραγίδα, επανέφερε στο προσκήνιο την προπονητική ταυτότητα της περασμένης άνοιξης και έφτιαξε το rotation όπως το οραματιζόταν εξαρχής. Ο Μαυροκεφαλίδης, ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και κατά δεύτερο ρόλο ο Μπατίστ χρεώθηκαν αναγκαστικά αυξημένα καθήκοντα στο ξεκίνημα της περιόδου.
Στον πόλεμο, όμως, θα πάνε οι υπόλοιποι οκτώ. Διαμαντίδης, Ούκιτς και Κάρι. Μπράμος και Ματσιούλις. Γκιστ, Φώτσης και Λάσμε. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να ξαναέρθει η σειρά τους, με επιχείρημα τις επιδόσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην εβδομάδα των Χριστουγέννων μπουχτισμένος, με τον έναν ώμο ακουμπισμένο στο καναβάτσο. Οι βιαστικοί έσπευσαν να τον ξεγράψουν. Η νίκη επί του «αιώνιου αντιπάλου» στον ημιτελικό του Κυπέλλου τα άλλαξε όλα και έκανε την ομάδα να πιστέψει ξανά στον εαυτό της. Μέσα στο 20ήμερο που ακολούθησε, τα λουλούδια του Ολυμπιακού μαράθηκαν, το κρασί του ξίνισε, ενώ το τριφύλλι άνθισε.
Η επόμενη σύγκρουση των δύο κολοσσών του ελληνικού μπάσκετ, το απόγευμα της Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, θα βρει τον Παναθηναϊκό να προπορεύεται έναντι του Ολυμπιακού, με διαφορά μάλιστα, και στα τρία μέτωπα. Οι ισορροπίες θα μείνουν απαράλλαχτες για αρκετό καιρό, αφού το χάντικαπ των 2 βαθμών, σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν καλύπτεται εύκολα ούτε γρήγορα. Στην πλάστιγγα της αυτοπεποίθησης, ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στο ζενίθ και ο Ολυμπιακός στο ναδίρ.
Βεβαίως, η κατάσταση θυμίζει τα δεδομένα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου, με αντίστροφους τους ρόλους. Εάν το ντέρμπι της Δευτέρας βαφτεί κόκκινο, μπορεί να ανταλλάξουν ξανά ράγες οι δύο μονομάχοι, με ορίζοντα πλέον την Ευρωλίγκα. Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ δεν έχει τόση σημασία για το ελληνικό πρωτάθλημα, όση έχει για την Ευρώπη!
Ο Ολυμπιακός βυθίστηκε σε κρίση, μέχρι νεωτέρας. Το πρόβλημά του είναι μάλλον ψυχολογικό παρά αγωνιστικό. Οι τραυματισμοί έφεραν έλλειψη φρεσκάδας, οι πρώτες ήττες πριόνισαν την παροιμιώδη σιγουριά των εβδομάδων που προηγήθηκαν, οι ισχυροί του αντίπαλοι μυρίστηκαν αίμα και πέταξαν νύχια. Η απόδοση των «κόκκινων» στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε υπενθύμισε ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις και ότι η άλλη, αυτή που εσχάτως κρύφτηκε, είναι στην πραγματικότητα λαμπερή.
Οι επόμενοι τρεις αγώνες (Λαμποράλ στη Βιτόρια, Εφές και Μάλαγα στο Φάληρο) μπορεί να φέρουν ισάριθμες νίκες και να ξαναβάλουν το νερό στο αυλάκι, σε συνδυασμό με την κενή εβδομάδα που ακολουθεί την 5η αγωνιστική και προσφέρει ευκαιρία ανασυγκρότησης. Θα χρειαστεί όμως να βρεθεί η φόρμουλα για να μείνει γεμάτο το ρεζερβουάρ αναντικατάστατων παικτών όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Ντάνστον. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης του Ολυμπιακού που να εμφανίζεται ορεξάτος και φρέσκος.
Ο Παναθηναϊκός, πάλι, δεν έχει ούτε έναν που να μοιάζει κουρασμένος και άκεφος. Πολύ νερό κύλησε κάτω από τις γέφυρες από την 23η Δεκεμβρίου του 2013. Δεν συμπληρώθηκε ακόμη ούτε μήνας, αλλά μοιάζει σαν να πέρασε μισή ζωή…
Πηγή: gazzetta.gr

Επιτέλους, έχω δεκάρ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον Μάαρτεν Μάρτενς, ένα στυλ παίκτη που έλειπε από την εποχή του Βλάντεν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ.
Θυμάμαι παλιά, όταν άνοιγα καθημερινά γραμμές στο ραδιόφωνο, τότε που ερωτοτροπούσα με το εγκεφαλικό, έβγαινε ένας κυριούλης μέρα παρά μέρα και μου έλεγε «χρειαζόμαστε δεκάρ» σε άπταιστα βλάχικα.
Τότε είχαμε τον Ίβιτς βέβαια αλλά πρέπει να ήταν η φάση που έβγαζε μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σέρβος μάλλον εκτιμήθηκε περισσότερο σταματώντας το ποδόσφαιρο. Όταν κατάλαβαν άπαντες τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.
Ο Ίβιτς ήταν το τελευταίο δεκάρ που είχαμε, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο Βούκιτς που δεν είναι ακριβώς δεκάρ, αλλά είναι ένας παίκτης που κινείται στον χώρο αυτό, περισσότερο ως δεύτερος φορ όμως.
Ο Ίβιτς, είχε παίξει έναν ανάλογο ρόλο του δεύτερου φορ, στα πλέι οφ του 2010, όταν ο Σάντος έστησε την ομάδα με εκείνο το 4-4-1-1 και τον Κοντρέρας δεξί μπακ. Ήταν η εποχή που αποδείχτηκε πως μία τέλεια κόντρα επίθεση δεν την βγάζουν γρήγοροι παίκτες, αλλά παίκτες με γρήγορη σκέψη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκολ στη νίκη στο Καραϊσκάκη, όπου η κόντρα βγήκε από Φιλομένο, Σορλέν και Ίβιτς.
Δεκάρ, μεγάλη ιστορία για την ψυχολογία του κοινού και πόσο μάλλον του κοινού του ΠΑΟΚ που είναι δεμένο με την εικόνα του Γιώργου Κούδα, όταν μιλάμε για γενιές μεγαλύτερες από εμένα.
Ο Μάαρτεν Μάρτενς είναι ένας τέτοιος παίκτης. Είναι ένα σημείο αναφοράς στην οργάνωση του παιχνιδιού, είναι αυτός που μπορείς να περιμένεις κάτι όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του.
Είναι αυτός που ξέρει να εκμεταλλεύεται μικρούς χώρους, είναι αυτός που ξέρει να κρατά τη μπάλα και να σου διώχνει την ανασφάλεια.
Είναι μία μεταγραφή χρήσιμη, είναι μία μεταγραφή ουσίας, είναι μία μεταγραφή αεροδρομίου σε μια άλλη εποχή, μιας και τώρα αυτό το μαμημένο το football manager έχει δώσει την αίσθηση στον καθέναν πως μπορεί να κάνει μία καλύτερη. Ο Μάρτενς είναι εδώ, υγεία να έχει πάνω απ όλα γιατί ταλαιπωρήθηκε στη καριέρα του και πλέον πρέπει να κλείσουμε και τον σέντερ φορ.
Ο Βέλγος, καλείται να κάνει κάτι πολύ σημαντικό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Να συνδέσει καλύτερα τους τρεις που παίζουν γύρω του. Τους Στοχ, Κλάους ή Σάλπι και τον Λούκας.
Αυτό που διακρίνω και αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού είναι πως ειδικά οι δύο πλάγιοι δεν παίζουν με κίνηση στον χώρο. Προτιμάνε να πάρουν τη μπάλα στα πόδια και να ψάχνουν την ενέργεια, κάτι που σήμερα που μιλάμε, δεν μπορώ να πω αν αποτελεί δικό τους πρόβλημα ή της τροφοδοσίας που τυγχάνουν.
Πλέον έχουν τον παίκτη για να τους παίξει έξυπνα στον χώρο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν.
Ο ΠΑΟΚ κάλυψε δύο κενά του, πολύ βασικά. Και το λάθος στον προγραμματισμό του και τον τρόπο λειτουργίας του, φάνηκε όταν κατάφερε να γεμίσει τα γύρω – γύρω – όπως τα γέμισε – και να έχει σοβαρά θέματα στον άξονα.
Ακριβώς το αντίθετο από την εποχή Σάντος, όταν και πρώτα έφτιαξε τον άξονα και μετά τα φτερά.
Ο σέντερ φορ πρέπει να είναι και αυτός σημείο αναφοράς και όχι συμπληρωματικός στο παιχνίδι της ομάδας. Εκεί χρειαζόμαστε δύναμη και όγκο, χρειαζόμαστε τεχνική και τελειώματα.
Δε γίνεται να μη πληρώσεις χοντρά για να τον πάρεις αυτόν τον παίκτη και ο Σαββίδης έχει διάθεση να πληρώσει, κάτι που φαίνεται και από τους παίκτες που ήρθαν και έχουν πολύ βαριά συμβόλαια.
Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως άρχισαν να ακούγονται ονόματα τύπου Μπερμπάτοφ, που ναι μεν η ομάδα ρώτησε αν μπορεί να πάρει όμως ειδικά στη περίοδο του Γενάρη δεν είναι εύκολο. Όχι πως είναι το καλοκαίρι, αλλά εκεί μιλάει το χρήμα αν ο παίκτης είναι ελεύθερος.
Στη περίπτωση του φορ, περισσότερο κλείνω πως παλεύουμε να πάρουμε παίκτη τύπου Μαρικά, ο οποίος δεν θέλει να έρθει Ελλάδα – και πόσοι ακόμη. Παίκτες δηλαδή με βαρύ βιογραφικό, σε καλή ηλικία αλλά όχι στην ελίτ των φορ της Ευρώπης. Υπάρχει και η επιλογή να χρυσοπληρώσεις κάποιον φορ στα τελειώματα αλλά να αναζητάς μετά τρόπο να του δώσεις κίνητρο.
Πάμε στα υπόλοιπα θέματά μας. Βγήκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός και απαγόρευσε τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Πολιτικά πρόσωπα, ίσον εξωγήινοι πλέον, οι άνθρωποι είναι αλλού. Δε μιλάμε για τα άλλα τα τσακάλια τους αξιωματικούς της αστυνομίας. Εκεί το πράγμα ξεφεύγει. Έχει αποδειχτεί πως μία οργανωμένη μετακίνηση, έχει πολύ μικρότερους κινδύνους από μία ανοργάνωτη. Επίσης, το περιβάλλον της Νέας Σμύρνης είναι πολύ φιλικό για εμάς σε όλα τα επίπεδα.
Από την άλλη, επειδή και εγώ έχω ζήσει πολλά χρόνια σαν Αθηναίος ΠΑΟΚτσής, δεν υπήρχε περίπτωση μία στο δις να μη πάω στο γήπεδο και να μη βρω τρόπο να μπω. Το πρόβλημα όταν το έργο είναι ανοργάνωτο, είναι πως θα πάρω μεγαλύτερο ρίσκο.
Εγώ θα πρότεινα στον κ. Ανδριανό, να ασχοληθεί με πιο ουσιαστικά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να αναρωτηθεί γιατί η ΕΠΟ πχ δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσες ομάδες θα πέσουν, να αναρωτηθεί πως δουλεύει η ΚΕΔ, να σκεφτεί για πιο λόγο παίρνουν φωτιές επιχειρήσεις διαιτητών ή παραγόντων της διαιτησίας και να αφήσει τον κόσμο που απέμεινε να ασχολείται να πηγαίνει στο γήπεδο.
Αύριο παίζουμε με τον Πανιώνιο, μία ομάδα που παρά τα όσα οικονομικά προβλήματα που έχει, παρά τους πόσους παίκτες χάνει κάθε τρεις και λίγο, καταφέρνει να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο και αν μη τι άλλο να μη κινδυνέψει. Ο τρόπος που τα καταφέρνει, είναι καθαρά ποδοσφαιρικός αλλά και έξυπνα οπαδικός, αφού από τη μία η ακαδημία βγάζει συνεχώς παιδιά, από την άλλη οι οπαδοί φροντίζουν αυτά τα παιδιά να παίζουν με συναίσθημα και να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους.
Με εντυπωσίασε στο δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο, όταν τον πάτησε τον Παναθηναϊκό. Δείχνει πως αν μη τι άλλο υπάρχει μέταλλο και πίστη. Πέντε χρόνια σερί κερδίζουμε εκεί, αλλά ποτέ εύκολα. Άρα, είναι ένα παιχνίδι που ναι μεν είμαστε το φαβορί, αλλά άμα συνεχίσουμε τις τελευταίες εμφανίσεις αυτό θα μείνει στα χαρτιά.
Τέλος, νομίζω πως η επιλογή Λουγκάνο δεν είναι η ενδεδειγμένη για Ολυμπιακό. Μεγάλος σε ηλικία, βαρύς και άτεχνος. Εκτιμώ πως πιο χρήσιμος σε αυτή την ομάδα, έτσι όπως έχει δομηθεί και έτσι όπως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είναι ο Λουγκάνης. Ο Γκρεγκ…
Πηγή: gazzetta.gr