Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Γκόρντον: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα»

Η ήττα της Εφές από τον Παναθηναϊκό και το 0/3 των Τούρκων δεν τους αγχώνει με τον Τζαμόν Γκόρντον να εκφράζει την πίστη στην ομάδα του ενόψει της συνέχειας.

Γκόρντον: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα»
Την τρίτη της ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Top 16 γνώρισε η Εφές, που έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, το γεγονός αυτό όμως δεν πανικοβάλει τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου με τον Τζαμόν Γκόρντον να εξηγεί πως ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος στην φάση των «16».

«Έχασα κάποια εύκολα σουτ. Είχαμε πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ ως ομάδα. Έχουμε πολύ δρόμο όμως ακόμα. Πολλές ομάδες έχουν ξεκινήσει κακά σε αυτή τη φάση και αυτό μας δίνει ελπίδες. Θα βελτιωθούμε στη συνέχεια», είπε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ και συνέχισε:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε ως ομάδα. Ξεχωρίζω τη Ρεάλ μέχρι στιγμής, όλες οι άλλες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Η Εφές μπορεί να κάνει νίκες στην έδρα της και να τα καταφέρει στην πορεία».

Όσο για το ντέρμπι των «αιωνίων»; «Οι φίλαθλοι τρελαίνονται σε αυτά τα ματς. Προσωπικά ένιωθα άγχος. Πάντα γίνονται καλά ματς που κρίνονται στο καλάθι. Ήθελα να παίζω σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια», είπε ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» που έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.


Βασιλειάδης: «Μας στοίχισαν τα αμυντικά ριμπάουντ»

Το αμυντικά ριμπάουντ ήταν το αδύναμο σημείο της Εφές Αναντολού, στην ήττα 78-64 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Βασιλειάδης. «Πρέπει να βελτιωθούμε», επισήμανε.
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Εφές Αναντολού των Βαγγέλη Αγγέλου και Κώστα Βασιλειάδη, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή για την τρίτη αγωνιστική του Top 16, καθώς μετράει τρεις ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδια.

Τα αμυντικά ριμπάουντ ήταν το κύριο αίτιο της ήττας από την ελληνική ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Βασιλειάδης.

Για το τι έφταιξε:
«Μείναμε από δυνάμεις. Είχαμε πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ. Δεν δούλεψε καλά το box out, ενώ ο Ερντέν δεν ήταν καλά σήμερα. Γενικότερα δεν έχουμε ψηλά κορμιά και πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στα ριμπάουντ. Δείξαμε κάτι διαφορετικό σήμερα και ελπίζω να κάνουμε κάποιες νίκες για να ανέβουμε».

Για τη νέα εποχή, με το Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο:
«Η άμυνα είναι προτεραιότητα του κόουτς και είναι λογικό. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα αν θέλουμε να έχουμε συνέχεια στη διοργάνωση. Θέλουμε δουλειά και στον αιφνιδιασμό. Όταν ήρθε ο κ. Αγγέλου δεχόμασταν περίπου 80-85 πόντους και τώρα έχουμε πέσει στους 72, αλλά δεν είναι αρκετό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: