Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός, ο Μάρτενς κι ο Μέντεζ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει ένα σχόλιο στο blog του στο gazzetta με αφορμή τη μεταγραφή του Μάρτενς στον ΠΑΟΚ-κι όχι μόνο. 
ΠΩΣ ήρθαν έτσι τα πράγματα και ο Ολυμπιακός βρίσκει φέτος απέναντί του δύο από τους παίκτες που είχε αντιμετωπίσει με την ίδια ομάδα κατά το παρελθόν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Μάρτενς στον ΠΑΟΚ και τον Μέντεζ στον ΠΑΟ!
Και  οι δύο ήταν βασικά στελέχη της τότε πρωταθλήτριας Ολλανδίας, ΑΖ Άλκμααρ, όταν την απέκλεισε ο Ολυμπιακός από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να είμαι ειλικρινής περισσότερο θυμάμαι τον Μέντεζ-κι όχι επειδή τον πήρε το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟ.  Είχε κάνει και στα δύο παιχνίδια σχετικά καλή δουλίτσα ο Μέντεζ, σε ρόλο αμυντικού χαφ-τρεχαντήρι, έχοντας δίπλα του σαν οκτάρι ένα καλό αριστεροπόδατο, τον Σχάαρς.
Ίσως να μη θυμάμαι τόσο καλά τον Μάρτενς, επειδή στη ρεβάνς του 1-0 στο Καραϊσκάκη, στο 0-0 στην Ολλανδία απλά είχε μπει αλλαγή στο 85’. Μου έρχεται στο μυαλό, ένας μπαλαδόρος επιθετικός μέσος, που πάταγε και αντίπαλη περιοχή.
Τέλος πάντων, ο Μάρτενς ήταν ο μοναδικός παίκτης εκείνης της καλής ομάδας της Άλκμααρ (στο Φάληρο είχε χάσει με γκολ στο 79’), που δεν είχε φύγει από την ΑΖ όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Ντεμπελέ πήγε στη Φούλαμ και τώρα στην Τότεναμ.
Ο Ρομπέρο, βασικός γκολκίπερ στην εθνική Αργεντινής, πήγε στη Σαμπντόρια και τώρα στη Μονακό.
Ο Χαμνταουί στον Άγιαξ, στη Φιορεντίνα και τώρα στη Μάλαγα.
Ο Σχάαρς στην Σπόρτινγκ και τώρα στην ΠΣΒ.
Ο Χόλμαν στην Άστον Βίλα.
Ο Λενς στην ΠΣΒ και τώρα στην Ντινάμο Κιέβου.
Ο Μορένο στην Εσπανιόλ.
Ο Μοϊσάντερ στον Άγιαξ.
Ο Ποκονιόλι στην Σταντάρ Λιέγης και στο Ανόβερο.
Ο Βέρνμπλομ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Μέντεζ στη Σάλτσμπουργκ και τώρα στον ΠΑΟ.
Ακόμη κι οι αναπληρωματικοί! Ο Έλμ πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Πόουλσεν στη Σαμπντόρια, ο Αρί στην Σπαρτάκ Μόσχας, ο Κλάβαν στην Άουγκσμπουργκ, ο Πελέ σε Πάρμα, Σαμπντόρια και Φέγενορντ!
Γιατί τα καταγράφω αυτά; Γιατί πολύ απλά, αυτό που πάντοτε κάνουμε, όχι μόνο για τις άλλες ομάδες, αλλά ακόμη και για τις δικές μας, είναι να υποτιμάμε τις επιτυχίες τους, σύμφωνα με κάποια δικά μας…αλάθητα κριτήρια. Ποια Άλκμααρ, θυμάμαι που έλεγε πολύς κόσμος!
Να που πήγαν όλοι οι παίκτες ακριβώς εκείνης της Άλκμααρ, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός το 2009…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: