Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

"Σώστε την παρτίδα"

Ανακοίνωση για την ήττα του Άρη στην Τρίπολη εξέδωσε ο Super 3, με τους οργανωμένους των κιτρίνων να σχολιάζουν μεταξύ άλλων οτι "αυτό που είδαμε στην Τρίπολη, όχι απλά χτύπησε καμπανάκι, αλλά το καμπαναριό ολόκληρο"!
"Σώστε την παρτίδα"
Αναλυτικά η τοποθέτηση του SUPER-3:
"Είναι 100% από τις στιγμές που έχεις μπροστά σου την εικόνα του ΑΡΗ σε ένα ματς και, πραγματικά, δεν θέλεις, ούτε μπορείς να σχολιάσεις κάτι. Τι να σχολιάσεις από το Αστέρας Τρίπολης – ΑΡΗΣ 1-0.
Τι να σχολιάσεις από ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΑΡΗΣ δεν ήταν μόνος του, για μία ακόμη φορά, παρά τις απαγορεύσεις, τα ατελείωτα – για κάποιους άλλους, όχι για τον SUPER 3 – χιλιόμετρα, τα πάμπολλα έξοδα που χρειάζεται μια τέτοια μετακίνηση σε μια χώρα που διαλύεται, την πίκρα του γυρισμού, που, όμως, πάντα για όσους το ‘χουν, είναι χαμόγελο και περηφάνια, ότι αυτοί, τουλάχιστον έκαναν το καθήκον τους.
Παρόλα αυτά, ο κόσμος δεν είναι αυτός που βάζει γκολ, που αμύνεται, που πασάρει, που μαρκάρει. Ο κόσμος φωνάζει από την κερκίδα, υπερασπίζεται τον ΑΡΗ και τα Ιδανικά του, εντός και εκτός γηπέδου, για να κάνει αυτούς που πρέπει, να βάζουν γκολ, να αμύνονται, να πασάρουν, να μαρκάρουν.
Αυτό που είδαμε στην Τρίπολη, όχι απλά χτύπησε καμπανάκι, αλλά το καμπαναριό ολόκληρο. Και σκέπασε τις γελοίες σειρήνες που ακούγονταν σε όλο το ματς και μας θύμισαν ματς μαύρων περιόδων, όπου η ομάδα που αγαπάμε, είχε χαμηλές, μεν δυνατότητες, αλλά, έστω, τσαγανό, πάθος, δύναμη.
Πολλές φορές έχουμε αναγκαστεί να πούμε φέτος, «χειρότερα δεν γίνεται», αλλά η διάψευση είναι ηχηρή για εμάς και πολύ επικίνδυνη για την ίδια την ομάδα.
Σαν οπαδοί, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να αλλάξουμε αυτήν την πάρα πολύ άσχημη εικόνα, που όπως καθετί στη ζωή, έχει τις εξηγήσεις της, σε έναν βαθμό και σε έναν άλλο βαθμό, είναι και ανεξήγητη.
Μπορούμε να πάμε στο γήπεδο και θα πάμε, μπορούμε να γραφτούμε στη Λέσχη και πρέπει να το κάνουμε, μπορούμε να είμαστε κοντά στους συνδέσμους και πρέπει να είμαστε, μπορούμε να αφιερώσουμε το είναι μας έως το τέλος και θα το κάνουμε.
Ο ΑΡΗΣ έχει διοίκηση, έχει προπονητή, έχει τεχνικό επιτελείο, έχει ποδοσφαιριστές, έχει τεχνικούς διευθυντές, έχει φροντιστές, έχει μεταφραστές, έχει ιατρικό επιτελείο, έχει υπαλλήλους, έχει θεσμούς και φορείς.
Ο κάθε ένας, έχει τη δική του ευθύνη – μικρή, μεσαία ή μεγάλη – για αυτή την τραγικότατη εικόνα. Η παρτίδα πρέπει να σωθεί. Εμείς την ερχόμενη Κυριακή με τον Παναιτωλικό θα είμαστε εκεί, γιατί η καρδιά μας αυτό επιτάσσει.
Όλος ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει αυτόν στόχο. Να είναι «εκεί». Φυσικά και όχι μόνο σε αυτό το ματς, αλλά 365 ημέρες Χ 24 ώρες. Γιατί σε μια ομάδα με τέτοιες δομές, δεν γίνεται διαφορετικά.
Αν και βαρεθήκαμε, λοιπόν, τα μηνύματα, ένα είναι το μήνυμα: ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ."

ΠΑΟΚτσήδικο... σκάουτινγκ!!

Βρύζας, Κωνσταντινίδης και Πουρλιοτόπουλος παρακολούθησαν την Κυριακή αγώνες της Football League προκειμένου να "τσεκάρουν" παίκτες για τον ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚτσήδικο... σκάουτινγκ
Ο Ζήσης Βρύζας βρέθηκε στον Εύοσμο όπου και παρακολούθησε την αναμέτρηση Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα 1-0.
Ο Βρύζας που μίλησε αρκετά και με τον τεχνικό διευθυντή της Καλλιθέας Λουκά Καραδήμο, είχε σίγουρα στραμμένο το βλέμμα του στους Γιακουμή και Πετρίσεβιτς που παίζουν ως δανεικοί στην ομάδα του Ευόσμου. Και οι δύο ξεκίνησαν βασικοί, αλλά ο Γιακουμής τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε πριν το ημίχρονο.
Από την άλλη Παντελής Κωνσταντινίδης και Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος βρέθηκαν στην Επανωμή. Εκεί είδαν τον αγώνα Αναγέννηση Επανομής – Πιερικός που έληξε 2-0. Το κακό ήταν ότι για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ Κουρδάκης και Κάτσε.
Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, στην Επανομή παίζει ο Βραζιλιάνος αμυντικός Καρλάο, για τον οποίο οι άνθρωποι της Επανομής λένε ότι παρακολουθείται από τον ΠΑΟΚ..
Πηγή: paok24.gr

Μοιράζει... χαρτί ο πρόεδρος!!

Πριμ ύψους 15 χιλ. ευρώ έδωσε στους παίκτες της Τρίπολης ο Καϋμενάκης, για τη νίκη τους εναντίον του Άρη το απόγευμα της Κυριακής.
Μοιράζει... χαρτί ο πρόεδρος
Το "αφεντικό" της ομάδας της Αρκαδίας παρακολούθησε την αναμέτρηση εναντίον των "κίτρινων" και, μετά τη λήξη της, βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας του και ανακοίνωσε το πριμ...

πηγή: sportdog.gr

Γκόμεζ και «πνεύμα αλληλεγγύης»

Το οικογενειακό κλίμα της Παιανίας είναι το κλειδί για τον Ζοζέ Γκόμεζ, καθώς έτσι ήρθε και το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη. Πάντως ο Φερέιρα έστειλε και μετά το τέλος του ματς το sms στον βοηθό του.
Γκόμεζ και «πνεύμα αλληλεγγύης»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου:
Όσο περνάει ο καιρός, χωρίς να παίζει με κλασσικό επιθετικό, ο Παναθηναϊκός δείχνει να δυσκολεύεται…
Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Όπως ξέρουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας, έτσι ξέρουν και αυτοί τον δικό μας. Συνεχίζουμε όπως επιθετικά να κυνηγάμε τη νίκη.
Υπήρχε επικοινωνία με τον κ.Φερέιρα
Ναι, υπήρχε επικοινωνία
Πως έζησε ο προπονητής το παιχνίδι;
Ο προπονητής είχε την ευκαιρία να δει τον αγώνα. Επίσης, μετά το τέλος του αγώνα επικοινωνήσαμε με SMS.
Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με ανατροπή. Ποια είναι τα στοιχεία που ώθησαν στην επιτυχία;
Η αλήθεια είναι ότι σε έναν αγώνα, ότι τα φάουλ της αντίπαλης ομάδας έχει σκοπό να σε βγάλει από ρυθμό. Σε εμάς παίζει ρόλο γιατί θέλουμε να παίξουμε επιθετικά. Στα πρώτα 15 λεπτά μπήκαμε χαλαρά, όπως με τον Άρη. Στη συνέχεια ελέγξαμε τον αγώνα και πήραμε τη νίκη. Αυτό που άλλαξε ήταν η ταχύτητα και η δυνατότητα να ανοίξουμε διαδρόμους. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της νίκης.
Σας προβληματίζει το γεγονός ότι και σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μπήκε χαλαρά, όπως στο παιχνίδι με τον Άρη;
Θα έλεγα ότι όπως και με τον Άρη, δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα. Αυτό έγινε για να μπορέσουμε να έχουμε προστασία από τα φάουλ και να δούμε την εξέλιξη του αγώνα. Στη συνέχεια οι παίκτες έκαναν ένα καλό παιχνίδι, με αποτέλεσμα την ανατροπή. Η ομάδα παίζει με πνεύμα αλληλεγγύης, ενότητας και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν ένα οικογενειακό κλίμα. Θα θέλαμε όλοι να αφιερώσουμε τη νίκη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, να του ευχηθούμε γρήγορα περιστατικά και όλα να πάνε καλά.

"Κουλουράκια"... Καισαριανής!!

Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι του Εθνικού Αστέρα με την ΑΕΛ, το οποίο οι περίπου 400 -μοιρασμένοι- οπαδοί των δύο ομάδων θα ξεχάσουν πολύ σύντομα.
"Κουλουράκια"... Καισαριανής
Οι δύο αντίπαλοι δεν βρήκαν ρυθμό και βασικός. υπεύθυνος ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Καισαριανής, που δυσκόλευε αφάνταστα κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών τους.
Στο διάστημα αυτό, ο Εθνικός Αστέρας απείλησε στο 6' με σουτ του Χωριανόπουλου που πέρασε άουτ. Η ΑΕΛ «απάντησε» στο 32' με την κοντινή κεφαλιά του Χασομέρη, ο οποίος όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας Γκίτκος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το γυριστό σουτ του Σαϊτιώτη από το ύψος του πέναλτι.
Το «σκηνικό» παρέμεινε το ίδιο και στην επανάληψη. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν και δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν όλες κι όλες δύο ενδιαφέρουσες φάσεις. Στο 76' ο Ζεκίνια αστόχησε από πολύ κοντά σε κεφαλιά και στο 85' ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ.
Πηγή: novasports.gr

Μυστική συνάντηση για τα πετρέλαια της Κρήτης!!

Προχωρημένες είναι οι επαφές της Ελλάδας με ισραηλινή εταιρεία για τα πετρέλαια της Κρήτης. Το "οικόπεδο" που ενδιαφέρει την Delek και το πρόβλημα με την ΑΟΖ. Ο ρόλος της Τουρκίας
Μυστική συνάντηση για τα πετρέλαια της Κρήτης
Εκπρόσωποι του ισραηλινού ομίλου Delek Group, που ειδικεύεται στον τομέα των υδρογονανθράκων, είχαν έρθει πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα και κατέθεσαν αίτηση για να μπει διερευνητικό γεωτρύπανο σε συγκεκριμένη περιοχή νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική, για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Η ισραηλινή εταιρεία, έχει ήδη εντοπίσει το θαλάσσιο οικόπεδο ερευνών για πετρέλαιο, το οποίο όμως είναι κοντά ή πάνω στη γραμμή που συνορεύει η ελληνική με την αιγυπτιακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Το εμπόδιο της ΑΟΖ
Έλλάδα και Αίγυπτος δεν έχουν υπογράψει ακόμα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η Τουρκία, που αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου σε θάλασσα και ΑΟΖ και υποστηρίζει ότι οι θάλασσες της Ελλάδας και της Κύπρου δεν ενώνονται αλλά αντίθετα ενώνονται η τουρκική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στον "ενδεικτικό" χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, καθορίζει τις ΑΟΖ της Ελλάδας στις περιοχές, παρόλο που επίσημα η χώρα μας δεν έχει υπογράψει ακόμα ΑΟΖ με καμία γειτονική χώρα.
Το πρόβλημα είναι ότι ο σχεδιασμός στον χάρτη, σταματά ακριβώς πάνω από τα σύνορά μας με τη Λιβύη, την ώρα που σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για περιοχή πιο ανατολικά.
Ενδιαφέρον χωρίς σεισμικές έρευνες
Στην περιοχή για την οποία ενδιαφέρεται η Delek, δεν έχουν γίνει σεισμικές έρευνες και δεν είναι γνωστό αν οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πράγματα, που αγνοεί η ελληνική πλευρά. Επίσης, δεν είναι γνωστό αν η Delek έχει επαφές με την Αίγυπτο για το ίδιο θέμα.
Σύμφωνα με τον νόμο που πέρασε στη Βουλή το καλοκαίρι το ΥΠΕΚΑ, δίνεται η δυνατότητα σε μια εταιρεία να καταθέσει απευθείας στο υπουργείο αίτηση, για μια περιοχή για την οποία εκτιμά ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες ενδείξεις.
Στη συνέχεια το υπουργείο αξιολογεί την αίτηση και στην περίπτωση που είναι θετική η αξιολόγηση, τότε στέλνει στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναγγελία ότι η εταιρεία έχει ζητήσει τη συγκεκριμένη περιοχή και καλεί όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες μέσα σε 90 ημέρες να καταθέσουν προσφορά.
Την τελευταία εβδομάδα, οι φήμες ότι η Delek είχε επαφές πριν λίγες ημέρες με το ΥΠΕΚΑ εντάθηκαν, αλλά η εταιρεία διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι την κορυφή του!!

Κουράγιο στον ασθενή Φερέιρα έδωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με νίκη 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στη Ν.Σμύρνη. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε νωρίς (9΄ Σκέμπρι), αλλά Λέτο (62΄ πέν.), Κατσού (74΄) είχαν τις απαντήσεις!
Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι την κορυφή του!
Ο Παναθηναϊκός (χωρίς τον... ασθενή Ζεσουάλδο Φερέιρα) παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9` με το γκολ του Σκέμπρι, πέρασε με νίκη 2-1 "δια πυρός και σιδήρου" από την έδρα του Πανιωνίου με τα γκολ του Λέτο (με πέναλτι) και Κατσουράνη στο δεύτερο μέρος. Ο Πανιώνιος μετά το 1-0 έδωσε πολύ χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Τελικά η ανατροπή ήρθε με το πέναλτι του Αργεντινού που κέρδισε από τον Κβιρκβέλια (έφαγε την ντρίπλα) και το σουτ του Κατσουράνη από τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων.
Γρήγορο γκολ
Δυνατά ξεκίνησε ο Πανιώνιος στα πρώτα λεπτά, πρεσάροντας τους φιλοξενούμενους σε όλο το γήπεδο και κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 9`! Ο αμαρκάριστος Κούτσι έπιασε την κεφαλιά, ο Καπίνο απέκρουσε και ο Σκέμπρι σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, με τους Μπουμσόνγκ και Καντέ να παρακολουθούν...
Ανέβηκε ο ΠΑΟ, αλλά...
Μετά το 1-0, ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, κυρίως από τα δεξιά με Κλέιτον και Ζέκα, και στο 17` έφτασαν κοντά στο 1-1, αλλά ο Σιόβας απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή το σουτ του Κουίνσ. Επίσης, στο 21` είχε μια καλή φάση ο Λέτο και στο 27`ο Ζέκα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν από το 10` και μετά είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά ο Πανιώνιος ήταν καλά οργανωμένος πίσω, είχε μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύσσονταν μονοδιάστατα, ουσιαστικά μόνο από τα δεξιά με τον Ζέκα.
Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή στο β` μέρος (64-36 στο 55`), αλλά... "σκόνταφταν" πάνω στους Σιόβα και Τσότσαλιτς, δίχως να πατάνε περιοχή και να απειλούν.
Λύση από τη βούλα και τον "Κατσούρ"
Τελικά, τη λύση έδωσε ο... Κβιρκβέλια, ο οποίος ανέτρεψε τον Λέτο, ο Κωσταντινέας έδειξε αμέσως βούλα και ο Αργεντινός ευστόχησε για το 1-1 στο 62`. Ο Πανιώνιος μετά το 1-1 βγήκε μπροστά, αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-2 στο 74` με το γκολ του Κατσουράνη, που επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε από πλάγια θέση το 1-2!
Ρούντολφ και Μαυρίας μπήκαν προς το τέλος, ο Πανιώνιος πίεσε, αλλά οι πράσινοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ρούντολφ στο 86` με τον Σιδεράκη (είχε μπει αντί του τραυματία "Ελε") να βγάζει σε κόρνερ. Αφού δεν το έβαλε και ο Λέτο στο 90+4`, τελικά το ματς έληξε 1-2, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη.
Το φιλμ του αγώνα:
90+6` Λήξη του αγώνα
90+4` Νέα ολιγόλεπτη διακοπή
90+4` Κόντρα του ΠΑΟ, ο Λέτο πέρασε και τον Σιδεράκη από την πάσα του Ρούντολφ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κβιρκβέλια
90+1` Κίτρινη σε Ζέκα
90` Ο Καραγκούνης αντί του Ζέκα
86` Ο Ρούντολφ βγήκε τετ-α-τετ μετά από κακή εκτίμηση, πλάσαρε αλλά ο Σιδεράκης απέκρουσε
81` Ο Μαυρίας αντί του Κλέιτον
81` Κίτρινη στον Ρούντολφ για "θέατρο"
80` Ο Κολοβός στη θέση του Σάμαρη
79` Γύρισμα του Σκέμπρι από δεξιά, ο Κούτσι στο πρώτο δοκάρι βρήκε την μπάλα, άουτ
75` Ο Σιδεράκης αντί του τραυματία Ελευθερόπουλου
74` Γύρισμα του Κατσουράνη από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Κουμορτζί, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή, ο "Κατσούρ" πήρε το ριμπάουντ και από πλάγια θέση και αριστερά έκανε το 1-2. Το ριπλέι δείχνει ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή από την κόντρα, πριν σουτάρει ο Κατσουράνης
72` Ο Ρούντολφ αντί του Κουίνσι
69` Ο Κωνσταντινέας διέκοψε προσωρινά το ματς για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης αντικειμένων
66' Σέντρα του Σάμαρη από δεξιά, ο Καντέ προ του Σκέμπρι σε κόρνερ, που ήταν σε θέση για γκολ
65` Ο Μιλοβάνοβιτς στη θέση του Γουνδουλάκη
62` Ο Λέτο ευστοχεί και κάνει το 1-1
61` Κίτρινη στον Κβιρκβέλια
61` Ο Κβιρκβέλια ανατρέπει τον Λέτο εντός περιοχής και ο Κωνσταντινέας δίνει πέναλτι
60` Φάουλ του Λέτο, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
39` Κίτρινη στον Σκέμπρι
36` Σέντρα του Μαρίνου από δεξιά, κεφαλιά του Κλέιτον στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου
27` Σουτ στην κίνηση του Ζέκα από δεξιά, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε στη γωνία του σε κόρνερ
21` Δυνατό σουτ του Λέτο από δεξιά, απέκρουσε δύσκολα ο Ελευθερόπουλος
17` Σουτ του Κουίνσι με το αριστερό από την περιοχή, ο Σιόβας πάνω στη γραμμή απεσόβησε το γκολ!
9` Σέντρα του Σάμαρη από δεξιά, κεφαλιά του Κούτσι, απέκρουσε ασθενώς ο Καπίνο και ο Σκέμπρι από κοντά έκανε το 1-0!
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμόρτζι, Κβιρκβέλια, Σκέμπρι, Σάμαρης, Κούτσι, Γουνδουλάκης, Ρόκας, Πετκάκης.
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Κασιώτης, Τάτσης

"Ανάσα" για Χετάφε, πήρε βαθμό η Σοσιεδάδ στο Μαδριγάλ!

Σημαντική νίκη με 1-0 επί της Γρανάδα πήρε η Χετάφε, ενώ στο "Μαδριγάλ" η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Βιγιαρεάλ.
"Ανάσα" για Χετάφε, πήρε βαθμό η Σοσιεδάδ στο Μαδριγάλ
Το γκολ που έδωσε τη νίκη στη Χετάφε στο ματς με τη Γρανάδα πέτυχε ο Κασκέρο στο 78`
Με βαθμό έφυγε από το Λεβάντε η Σοσιεδάδ καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βιγιαρεάλ. Οι «τσούρι ουρδίν» άνοιξαν το σκορ στο 51' με τον Αρανμπούρου αλλά δέκα λεπτά μετά έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Ελουστόνδο είδε δεύτερη κίτρινη. Με παίκτη παραπάνω η Βιγιαρεάλ κυριάρχησε και στο 71' ισοφάρισε με τον Μάρκο Ρούμπεν.

πηγή: sportdog.gr

Και το σερί καλά κρατεί…!!

Μετά από 33 μήνες και πάλι η ΑΕΚ κάνει το 5 στα 5 ενώ οι συγκυρίες... ξυπνούν μνήμες από τη σεζόν 2007/08.
Και το σερί καλά κρατεί…
Μία ΑΕΚ που να παλεύει όλα τα παιχνίδια και να καταθέτει ψυχή μέσα στο γήπεδο ζητούσε ο κόσμος της και φτάνοντας στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όχι μόνο βλέπουμε τους παίκτες να δίνουν το 101% των δυνατοτήτων τους, αλλά κρατάνε την ομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική (με παιχνίδια περισσότερα), στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (ανεξάρτητα από το τι θα κάνει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός). Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις γκέλες που έκαναν οι βασικοί ανταγωνιστές της για τον τίτλο. 33 μήνες, από τις 14 Μαρτίου του 2009, είχε να κάνει τέτοιο σερί η ΑΕΚ.
Τότε, είχε κερδίσει διαδοχικά τους Θρασύβουλο (1-0 ΟΑΚΑ), Αστέρα Τρίπολης (0-1 Τρίπολη), Ξάνθη (1-0 ΟΑΚΑ), Πανσερραϊκό (1-5 Σέρρες), ΟΦΗ (1-0 ΟΑΚΑ) και έφτανε στο απόλυτο των 15 βαθμών σε 5 παιχνίδια (ακολούθησε και έκτη σερί νίκη με Λεβαδειακό εντός). Βεβαίως, το φετινό... κατόρθωμα έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς συζητάμε πως ακόμα είμαστε στα μέσα του πρωταθλήματος και όλα είναι ανοιχτά (ακόμα και αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πάρουν τα παιχνίδια που έχουν), ενώ τότε η ΑΕΚ είχε μείνει εκτός τίτλου και τα ματς ήταν στο τέλος της σεζόν.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο aek365.gr

Την Εργο-τέλειωσε!

Ο Εργοτέλης νίκησε 2-1 την Δόξα Δράμας στο Παγκρήτιο και πήρε σπουδαία βαθμολογική "ανάσα". Στην τελευταία θέση χωρίς νίκη παρέμεινε η Δόξα.
Την Εργο-τέλειωσε!
Οι Κρητικοί ήταν συνολικά καλύτεροι και δίκαια πήραν τη νίκη. Από την άλλη,  οι Δραμινοί προσπάθησαν αρκετά, εμφανίστηκαν πιο βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο για ένα ακόμα ματς δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό.

Πρωτοβουλία ο Εργοτέλης και το “παρθενικό” γκολ της Δόξας
Ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5' με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη. Οι Κρητικοί δεν κατέβασαν στροφές και δημιούργησαν ακόμα τρεις καλές φάσεις, δύο με πρωταγωνιστή τον Γιαλούση (15', 27') και μία με τον Τζούνιορ (17').
Από την πλευρά της η Δόξα, με νέο προπονητή τον Μάκη Κατσαβάκη, στην αρχή περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και ειδικά μετά το 20', άρχισε να ισορροπεί το ματς.
Οι Δραμινοί, παρόλο που δεν δημιούργησαν κάποια ουσιαστική ευκαιρία , κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το “Χ”, καθώς ο Κανακούδης, και αυτός με τρομερή εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε, σημειώνοντας το πρώτο γκολ για την Δόξα στην Superleague.
Λίγα πράγματα και τρίτο γκολ από “στημένο”
Οι Κρητικοί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη στην επανάληψη και παρ' ότι δεν δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες, κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου και πάλι από στημένη φάση.
Στο 67' ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσικοκέρης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα, κάνοντας το 2-1.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ξανά απείλησαν με σουτ του αρχηγού, Φραγκουλάκη (72', 76'), ενώ οι της Δόξας μπορεί να προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την 5η τους ήττα σε 6 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Το φιλμ του αγώνα

90+3' Λήξη του αγώνα

90' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. O Μπουχαλάκης αντικαθιστά τον Φραγκουλάκη


79' Αλλαγή για την Δόξα. Στη θέση του Έρος, ο Τοπούζης.

76' Nέο σουτ του Φραγκουλάκη, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Ρόκα.

72' Σουτ του Φραγκουλάκη, αποκρούει ο Ρόκα.


67' Γκολ για τον Εργοτέλη! Ο Φραγκουλάκης εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσικοκέρης πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα.

65' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Στη θέση του Κουτσιανικούλη, ο Καρέλης.

59' Κίτρινη κάρτα στον Κατσικογιάννη

54' Άστοχο σουτ του Σασιασβίλι για τον Εργοτέλη
.

46' Αλλαγή για την Δόξα. Στη θέση του Καπέλ, ο Πιτσόκος.

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

45+2' Λήξη του πρώτου ημιρόνου

45' Γκολ για την Δόξα! Με τρομερή εκτέλεση φάουλ ο Κανακούδης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη.

44' Κίτρινη κάρτα στον Σάμαρη

36' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Στη θέση του Μπούντιμιρ, ο Λεάλ.

35' Aλλαγή για την Δόξα Δράμας. Στη θέση του Στεργιανού, ο Αμπουμπακάρι.

27' Kεφαλιά του Γιαλούση, λίγο άουτ.

17' Σουτ του Τζούνιορ, άουτ.

15' Ο Γιαλούσης φάτσα με τον Ρόκα, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής.

5' Γκολ για τον Εργοτέλη! Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φραγκουλάκη, η μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα που την  βρήκε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

1' Έναρξη αγώνα

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Καβουσάκης, Βίσιο, Σαρρής, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (90’+1’ Μπουχαλάκης), Ζούνιορ, Κουτσιανικούλης (65’ Καρέλης), Κυριακίδης, Μπούντιμιρ (35’ λ.τ. Λεάλ), Κατσικοκέρης
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης, Κανακούδης, Βέρτζος, Έρος (79’ Τοπούζης), Στεργιανός (35’ Αμπουμπακάρι), Κατσικογιάννης, Σοϊλέδης, Λεάντρο, Καπέλ (46’ Πιτσόκος), Αραβίδης

Ντόρτμουντ... σαν Champions League!!

Ντόρτμουντ... σαν Champions League
Το κακό ευρωπαϊκό της πρόσωπο παρουσίασε στην Bundesliga η Ντόρτμουντ και για τη 16η αγωνιστική έμεινε στο 1-1 με την Καϊζερσλάουτερν στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Έτσι έφτασε τους 31 βαθμούς, όσους έχουν Σάλκε και Μπάγερν, αλλά με τους Βαυαρούς να μετρούν ένα ματς λιγότερο και να έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκε στο 27’ με τον Καγκάουα, αλλά στο 60’ ο Σαχάν μετά από απομάκρυνση του Πιστσέκ ισοφάρισε με δυνατό σουτ. Οι πρωταθλητές είχαν δοκάρι με τον Χούμελς στο 72’, αλλά στο 77’ γλίτωσαν από δεύτερο γκολ όταν ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε εντυπωσιακά προσπάθεια του Σέχτερ.

Από τους φιλοξενούμενους που έφτασαν τους 15 βαθμούς και είναι μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ ο Θάνος Πέτσος πέρασε στο 83’ στη θέση του Ντε Βιτ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/12

Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 1-2
(25’ Ράμος-19’ Χούντελααρ, 44’ Πούκι)

Σάββατο 3/12 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 4-1
(18’ Παπασταθόπουλος, 45’ Πισάρο, 55’ Ρόζενμπεργκ, 71’ Αρναούτοβιτς-86’ Σέφερ)

Μάιντς-Αμβούργο 0-0

Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 0-2
(39’, 56’ Ιμπίσεβιτς)

Κολωνία-Φράιμπουργκ 4-0
(20’, 66’ Κλέμενς, 60’, 73’ Ποντόλσκι)

Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(51’ Κάλσεν-Μπράκερ)

Ανόβερο-Λεβερκούζεν 0-0

Κυριακή 4/12

Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν 1-1
(27’ Καγκάουα-60’ Σαχάν)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/12

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία (21:30)

Σάββατο 3/12 (16:30)

Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 19:30

Κυριακή 4/12

Καϊζερσλάουτερν-Ανόβερο (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μάιντς (18:30)

πηγή: sport-fm.gr

Ο απολογισμός της Pirelli στην F1!!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τρεις χρονιές αποκλειστικής προμήθειας ελαστικών της Pirelli στη Φόρμουλα 1 (στόχος η συνέχιση της συνεργασίας), συνεισφέροντας στην αύξηση των προσπεράσεων που αποτελεί την πεμπτουσία του θεάματος.
Ο απολογισμός της Pirelli στην F1
Στον απολογισμό της, η ιταλική μάρκα από το Μιλάνο, χρησιμοποίησε 21.100 στεγνά ελαστικά αγώνων, 2.900 βροχής και επιπλέον 6.000 για τις δοκιμές. Στις 19 πίστες των γκραν πρι, τα ελαστικά άφησαν στην άσφαλτο 10.200 κιλά γόμας, ενώ μαζί με τις δοκιμές κάλυψαν απόσταση 307.657 χλμ. Στο τέλος, ακόμα και τα ελαστικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώθηκαν φθάνοντας σε σύνολο τα 34.600! Οι πίστες με τη μεγαλύτερη καταπόνηση για τα ελαστικά ανά χιλιόμετρο (πλευρική πρόσφυση, φρενάρισμα, ελκτική πρόσφυση, κλπ) ήταν η Βαρκελώνη και η Σουζούκα, η πίστα με τη λιγότερη καταπόνηση η Μόντσα, ενώ η μεγαλύτερη συνεχής καταπόνηση ελαστικού ήταν στην πίστα της Κωνσταντινούπολης στη στροφή 8.
Στο Μόντρεαλ ήταν οι ευκολότερες στροφές για τα ελαστικά, ενώ αυτός ο αγώνας ύστερα από διπλή εκκίνηση λόγω βροχής είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια (4 ώρες, 4 λεπτά και 39,537 δευτερόλεπτα). Από την άλλη, ο μικρότερος αγώνας της χρονιάς έγινε στη Μόντσα (1ώρα, 20 λεπτά και 46,272 δευτ.). Οσον αφορά την υψηλότερη τελική ταχύτητα με P Zero, τη σημείωσε ο Σέρχιο Πέρες με Sauber στις δοκιμές κατάταξης στη Μόντσα με 349,2 χλμ./ώρα! Ολη τη χρονιά έγιναν 1.111 πιτ στοπ (τα 22 ήταν ποινές Drive Through και 4 Stop-Go), τα περισσότερα πραγματοποιήθηκαν στην Ουγγαρία (88 – 3 ήταν Drive Through), τα λιγότερα στην Ιταλία (35), ενώ το πιο γρήγορο πιτ στοπ με μόλις 2,82 δευτερόλεπτα το έκανε η Mercedes GP, στη Κίνα.
Φέτος είχαμε και τις περισσότερες προσπεράσεις στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 με 1.120 (μετά το Άμπου Ντάμπι), οι περισσότερες με ρεκόρ σε στεγνό αγώνα σημειώθηκαν στην Τουρκία (126) και οι περισσότερες με επίσης ρεκόρ σε βρεγμένο αγώνα στον Καναδά (125). Στατιστικά, ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που έχει οδηγήσει με ελαστικό P Zero F1 είναι ο Μάρτιν Μπραντλ (51 ετών) και ο νεαρότερος ο Κέβιν Τσεκόν (18 ετών). Στη Γερμανία καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία εδάφους (13 β. Κελσίου) και στις δοκιμές του Αμπού Ντάμπι η μεγαλύτερη (49 β. Κελσίου !). Η Pirelli ταξίδευε στα ευρωπαϊκά γκραν πρι με 12 φορτηγά και 52 μηχανικούς, από 10 χώρες που μιλούν 14 διαφορετικές γλώσσες. Και επειδή δουλειά χωρίς φαγητό και καφέ δεν γίνεται, όλη τη χρονιά σερβιρίστηκαν 28.612 γεύματα (1.220 κιλά ζυμαρικά) και 43.250 καφέδες εσπρέσο! Η Pirelli, από το 1950 στη Φόρμουλα 1 σε 222 αγώνες έχει 63 νίκες, 66 πολ ποζίσιον, 196 θέσεις στο βάθρο και 70 ταχύτερους γύρους.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Αυτή τη φορά ο Μουρίνιο τα θαλάσσωσε!!

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει για τα τραγικά λάθη του Ζοσέ Μουρίνιο στο clasico, που έδωσαν την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να... αλώσει ακόμη μία φορά το «Μπερναμπέου».
Αυτή τη φορά ο Μουρίνιο τα θαλάσσωσε
Τυγχάνει να είμαι τεράστιος φαν του προπονητή Μουρίνιο και τονίζω τη λέξη προπονητή, γιατί από κει και πέρα ως χαρακτήρας έχει και μερικά προφανή αρνητικά, όπως η υπερβολική έπαρση και η προκλητικότητα που τον διακρίνει σε όλα. Αντίθετα, δεν είμαι μεγάλος φαν του προπονητή Γκουαρντιόλα, γιατί θεωρώ ότι αυτός (σε αντίθεση με τον Μουρίνιο που τα έχει καταφέρει όπου κι αν δούλεψε) αν μια μέρα φύγει από την Μπαρτσελόνα και πάει να εργαστεί σε κάποιο άλλο κλαμπ με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας (όπως για παράδειγμα την Ιντερ που κάποια στιγμή τον ήθελε) θα τα βρει μπαστούνια.
Οσο μεγάλος προπονητής, όμως, κι αν είναι ο Μουρίνιο, αυτή τη φορά τα θαλάσσωσε. Κι έκανε λάθη τα οποία δεν επιτρέπονται για προπονητή της δικής του κλάσης: στην μανία που τον διακρίνει να εκπλήσσει τους πάντες και τα πάντα, έκανε την παραδοξότητα της χρονιάς, βάζοντας δεξί μπακ τον καθαρόαιμο αριστερό οπισθοφύλακα, Κοεντράο, τάχα μου για να «σβήσει» τον Σάντσες.
Αποτέλεσμα; Ο Κοεντράο είναι μέσα στα δύο από τα τρία γκολ που δέχεται η Ρεάλ και μάλιστα το ένα από αυτά το πετυχαίνει ο προσωπικός του αντίπαλος, ο Σάντσες. Συν τοις άλλοις, η Ρεάλ έχει ένα δεξί μπακ που δεν μπορεί να ανέβει στην πλευρά του και να βγάλει μια υποτυπώδη σέντρα: δεν θυμάμαι να το έκανε ούτε μια φορά στη διάρκεια του ματς.
Με τη μανία του Μουρίνιο να εκπλήξει τον αντίπαλο, τελικά επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα, να αποσυντονίσει την ίδια την ομάδα του. Πέρυσι το έκανε με τον Πέπε στα χαφ, του βγήκε στον τελικό κυπέλλου, αλλά του γύρισε μπούμερανγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ με την αποβολή. Εκανε κι άλλα λάθη στο χθεσινό ματς ο Μουρίνιο, όπως το γεγονός ότι διατήρησε μέχρι τέλους στην ενδεκάδα τον κωμικοτραγικό χθες Ρονάλντο. Γενικώς, έχω καιρό τώρα την άποψη ότι ο Μουρίνιο και ο Ρονάλντο είναι δύο πρόσωπα που δεν «κολλάνε» μεταξύ τους.
Από τη μια ο απόλυτος winner και από την άλλη ο απόλυτος loser. Πάντα στις ομάδες του ο Μουρίνιο είχε παίκτες νικητές από τη μέση και μπροστά: Ντρογκμπά στην Τσέλσι, Ντέκο στην Πόρτο, Σνάιντερ-Ετο-Μιλίτο στην Ιντερ και πάει λέγοντας. Υπό αυτή την έννοια η περίπτωση Ρονάλντο δεν μου κολλάει με τίποτα σε όλο αυτό που πάει να κάνει στη Ρεάλ ο Μουρίνιο. Κι ίσως το καλοκαίρι, όταν αιωρείτο το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι με απίθανα λεφτά, να έπρεπε να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησής του.
Πέρα από τα ειδικά λάθη του Μουρίνιο που προαναφέραμε, υπάρχει και ένα πιο γενικό που έχει να κάνει με την τακτική της Ρεάλ. Οταν μια ομάδα τυγχάνει να ανοίγει το σκορ στο πρώτο λεπτό ενός τέτοιου παιχνιδιού, έχει την μεγάλη ευκαιρία εν συνεχεία να πιάσει από το λαιμό τον αντίπαλο και να τον αποτελειώσει. Αντ' αυτού η Ρεάλ έμοιαζε να προσέχει περισσότερο τα νώτα της για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Και τελικά το πλήρωσε...
Πηγή: Sday.gr

Η Μίλαν γκέλαρε, η Ουντινέζε στην κορυφή!!

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A βρίσκεται η Ουντινέζε που κέρδισε με 2-1 την Κιέβο κι εκμεταλλεύθηκε την ισοπαλία της Μίλαν (2-2) κόντρα στη Μπολόνια.
Η Μίλαν γκέλαρε, η Ουντινέζε στην κορυφή!
Στο 2-2 κόλλησε η Μίλαν στο «Ρενάτο Νταλ'Άρα» κόντρα στη Μπολόνια και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη.
Η Μίλαν προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο η Μπολόνια την αιφνιδίασε στο 12' και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντιαμάντι έκανε την κάθετη στον Ντι Βάιο, ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ της Μίλαν και νίκησε τον Αμέλια σε τετ α τετ. η Μίλαν ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και έφτασε στην ισοφάριση στο 16ο λεπτό με τον Κλάρενς Σέεντορφ.
Η Μπολόνια είχε δοκάρι με τον Μάρκο Ντι Βάιο στο 47ο λεπτό, ωστόσο η Μίλαν ισοφάρισε με το πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 72'. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος ο Σουηδός από τον Ράτζι. Ωστόσο η απάντηση της Μπολόνια ήταν άμεση, με τον Ντιαμάντι να ισοφαρίζει το ματς σε 2-2 στην αμέσως επόμενη φάση.
Στην κορυφή βρέθηκε η Ουντινέζε, η οποία πέτυχε την 3η της συνεχόμενη νίκη με 2-1 κόντρα στην Κιέβο κι εκμεταλλεύθηκε το στραβοπάτημα της Μίλαν.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 67ο λεπτό. Ο Ίσλα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έκανε το 1-0 με εύκολο τρόπο μέσα από την περιοχή. Από εκεί και πέρα η Κιέβνο κατέρρευσε και η Ουντινέζε καθάρισε το ματς στο 79', με τον Μπάστα να κάνει το 2-0. Η Κιέβο κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 83' με τον Παλόσκι.
Ισόπαλες χωρίς τέρματα έμειναν Κάλιαρι και Πάρμα και μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας, παραμένοντας στη μέση της βαθμολογίας.Η Κάλιαρι είχε την υπεροχή του αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 40ο λεπτό. Ο Κόσου έκανε τη σέντρα, ο Λαριβέι έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησες στο δοκάρι του Μιράντε κι έτσι έμεινε το 0-0.
Έναν σημαντικό βαθμό τσίμπησε η Κατάνια μέσα στην έδρα της Αταλάντα, η οποία έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς.
Η Κατάνια ήταν πολύ καλύτερη στα πρώτα λεπτά κι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αλμιρόν και τον Μαρκέζε κι έφτασε στο γκολ στο 18ο λεπτό. Ο Μαρκέζε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Νικολά Λεγκροτάλιε με κεφαλιά, νίκησε τον Κονσίλι. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 44ο λεπτό, καθώς ο Σπόλι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Αταλάντα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τιριμπόκι στο 71ο λεπτό, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ, παρά την πίεση που άσκησε στην άμυνα της Κατάνια.

Τούμπα-Καυτατζόγλειο ένα τσιγάρο δρόμος!

Στο Καυτατζόγλειο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας και όπως καταλαβαίνετε, οι παίκτες θα είναι σαν να παίζουν στην Τούμπα, αφού οι φίλαθλοι της ομάδας θα δώσουν δυναμικό παρών.
Τούμπα-Καυτατζόγλειο ένα τσιγάρο δρόμος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που έγινε την Κυριακή αποφασίστηκε να ανοίξουν εκδοτήρια για τις θύρες 4-5-1-13-17, απ' όπου οι ΠΑΟΚτσήδες θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια του αγώνα.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το Καυτατζόγλειο θα βαφτεί... ασπρόμαυρο. Ένα τσιγάρο δρόμος είναι εξάλλου από την Τούμπα.

πηγή: sportdog.gr

Μάθε μου λιγάκι μπάλα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεξικάνικο κανάλι Record TV βλέπει μπροστά και έχει αφήσει στην άκρη τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις διάφορων... αξύριστων μαντραχαλάδων, δίνοντας χώρο σε νέα κορίτσια, με γνώσεις...
Μάθε μου λιγάκι μπάλα... (ΒΙΝΤΕΟ)

"Νικήσαμε με πολύ άγχος"

Ο Μπάμπης Τεννές στάθηκε στο άγχος που είχε ο Παναιτωλικός στο ματς με τον ΟΦΗ, δικαιολογώντας το λέγοντας πως "είχαμε να κερδίσουμε 4 ματς και επειδή λέγαμε πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι".
"Νικήσαμε με πολύ άγχος"
Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:
"Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη και με πολύ άγχος. Για 52 λεπτά η ομάδα ήταν πολύ καλή, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι που σκοράραμε. Μετά μας έπιασε ένα απίστευτο άγχος, αδικαιολόγητο για πολλούς – δικαιολογημένο για εμένα. Αυτό συνέβη γιατί είχαμε να κερδίσουμε 4 ματς και επειδή λέγαμε πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την νίκη που πέτυχαν".
Για την χαμένη ευκαιρία του ΟΦΗ και την ανακούφiση που έδειξε στο πρόσωπο το και αν η βαθμολογία λέει την αλήθεια, είπε: "Όντως είναι μια καλή ευκαιρία, αυτήν του Μάντζιου. Στο ποδόσφαιρο το δίκαιο και το άδικο είναι πολύ κοντά. Η βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αυτήν την στιγμή. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Έχουμε δείξει ότι έχουμε δυνατότητες και το κάναμε. Ο ΟΦΗ έχει ένα παιχνίδι παραπάνω. Νομίζω ότι άλλες ομάδες έχουν δύο παιχνίδια παραπάνω.

Η διαφορά μεγάλης (Ρεάλ) και κορυφαίας (Μπαρτσελόνα) ομάδας

Στον ποδοσφαιρικό πλανήτη υπάρχουν αρκετές μεγάλες ομάδες. Μία απ΄ αυτές είναι η Ρεάλ. Όμως η κορυφαία ομάδα στον κόσμο είναι (ακόμα) η Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
Η διαφορά μεγάλης (Ρεάλ) και κορυφαίας (Μπαρτσελόνα) ομάδας
Κι όπως δεν το βλέπει, είναι επειδή δεν θέλει να το δει. Να το παραδεχτεί. Και βέβαια αυτός που δεν θωρεί την πραγματικότητα, είναι – κατά βάση - οπαδός της «βασίλισσας» ή φανατικός εχθρός της «Μπάρτσα». Αυτή η αρτιότητα, η τελειότητα στο παιχνίδι της, κάποιους τους ενοχλεί. Τους εκνευρίζει.
Και τους μετατρέπει σε πολέμιους της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, του οποίου η σφραγίδα στο τρόπο που αναπτύσσεται και αλλάζει την μπάλα παραμένει ανεξίτηλη.
Α, ναι, υπάρχει κι άλλη κατηγορία φιλάθλων ή οπαδών οι οποίοι ανυπομονούν να δουν την Μπαρτσελόνα να χάνει την ισχύ της, τη λάμψη της, την επικυριαρχία της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κι αυτοί ανήκουν στον… σύνδεσμο οπαδών – φίλων του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος – ειρήσθω εν παρόδω – για Μουρίνιο ήταν – παραδόξως - πολύ ήρεμος το βράδυ του Σαββάτου στο «Μπερναμπέου». Κι αυτοί ανυπομονούν να δουν τον «special one» να αποκαθηλώνει από τον θρόνο της την «Μπάρτσα».
Το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα του, η Ρεάλ, (απ)έδειξε ότι θέλει κι άλλο για να φτάσει τη «μισητή» Μπαρτσελόνα. Πρέπει να φάει κι άλλα καρβέλια για να ψηλώσει και να την ξεπεράσει. Ναι, είναι ένας σκληρός αντίπαλος, που έχει – ακόμα – τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Ομως, θαρρώ, πως ακόμα και να κατακτήσει τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει δημιουργήσει και καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της.
Ο τρόπος που αλλάζει την μπάλα και αναπτύσσεται η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών χρόνων. Και αποτέλεσμα της περίφημης «Μάσια». Κι αυτό το παρατηρήσαμε στον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (4-0), όταν τα «τσικό» της Μπαρτσελόνα συνέτριψαν την αντίπαλό της.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι και η πιτσιρικαρία της έπαιζε με τον τρόπο που αγωνίζονται ο Τσάβιο, ο Ινιέστα και τα άλλα παιδιά. Κι αν δεν υπήρχε ήχος και καλή εικόνα δεν θα μπορούσες να διακρίνεις αν αυτός ο «διάβολος» που πέτυχε το δεύτερο γκολ ήταν ο Ντάνι Αλβες ή ο Μοντόγια.
Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, δημιούργησε τη σχολή της και τώρα απολαμβάνει το ποδόσφαιρό της. Μαζί με εκείνη και όλοι οι θαυμαστές του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου που παίζει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.
Πηγή: Sentragoal.gr

''Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος!''

Πικρή χαρακτήρισε την ήττα του Άρη από τον Αστέρα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος τόνισε ότι έγιναν λάθη και έλειψε από τους παίκτες του η αυτοπεποίθηση.
''Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος!''
"Ήθελα να αποφύγω αυτό που έγινε στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Θέλαμε μετά τη νίκη μας να συνεχίσουμε με νικηφόρο αποτέλεσμα. Ηττηθήκαμε και είναι πικρό για μας να κάνουμε για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Το ταξίδι της επιστροφής θα είναι πολύ μακρύ για μένα θα έχω πολλά πράγματα να πω. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση σ’ αυτή την κατάσταση" σημείωσε αρχικά για να συμπληρώσει: "Γνωρίζαμε ποια ήταν τα δυνατά σημεία του Αστέρα και αισθανόμαστε μία πίκρα από το πώς δεχθήκαμε το γκολ. Μας έλλειψε η αυτοπεποίθηση. Όταν το παιχνίδι είναι στο 0-0 και μας δίνονται δύο ευκαιρίες να σκοράρουμε δεν το κάναμε.
Θέλαμε να κάνουμε αλλαγές αλλά ο τραυματισμός του Σανκαρέ δεν μας το επέτρεψε. Την εβδομάδα που ακολουθεί πρέπει να κάνουμε πολλές σκέψεις για τη συνέχεια. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν ευτυχισμένοι αλλά τώρα πρέπει να προσγειωθούμε.
Ήταν φανερό ότι ο Αστέρας θα το πάλευε το παιχνίδι και θα είναι δυνατός αντίπαλος όπως ήταν με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό απλά στην οργάνωση του παιχνιδιού δεν γίνεται να δεχόμαστε το γκολ και να χάνουμε την ηρεμία μας. Κάναμε πολλές λάθος πάσες. Βλέπουμε πολλά πράγματα στην προπόνηση όλη την εβδομάδα αλλά δεν ήταν εύκολο να τα μεταφέρουμε στο παιχνίδι μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Είναι δύσκολο σε μικρό χρονικό διάστημα να μεταφέρουμε κάποια στοιχεία".
Για την έδρα του Αστέρα: "Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αστέρας είναι δυνατός στην έδρα του και από μόνο του αυτό λέει πολλά. Παίζει κάποιο ρόλο και αυτό αλλά όχι τον κύριο. Είδαμε τον τρόπο που αγωνίζεται ο Αστέρας αλλά δεν μπορέσαμε να τον περιορίσουμε».

"Ξυπνήσαμε όταν δεχτήκαμε το γκολ"

Στην “αφύπνιση” των παικτών του μετά το γκολ του Παναιτωλικού στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος που τόνισε παράλληλα ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
"Ξυπνήσαμε όταν δεχτήκαμε το γκολ"
“Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μέσα σε μια εβδομάδα κληθήκαμε να δώσουμε τρια; δύσκολα παιχνίδια όπως ότι ο Παναιτωλικός στηρίζεται στα στημένα. Αν ισοφαρίζαμε με την κλασική ευκαιρία του Μάντζιου θα είχε άλλη τροπή το ματς. Μέσα στο παιχνίδι είναι όμως και οι χαμένες ευκαιρίες. Πλέον η προσοχή μας στρέφέται στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Στέκομαι στο γεγονός ότι ξυπνήσαμε όταν δεχτήκαμε το γκολ και έπρεπε να ενεργήσουμε νωρίτερα”
Όσον αφορά την ήττα του ΟΦΗ πρόσθεσε “το πιο δικαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία” ενώ στο ερώτημα για το αν θεωρείται έκπληξη η πορεία του ΟΦΗ απάντησε: Έκπληξη δεν είναι γιατί γνωρίζαμε τι παίκτες πήραμε και τι ομάδα θα φτιάχναμε. 
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΟΦΗ δεν είναι η παραμονή: “Στο λεξιλόγιο του ΟΦΗ δεν υπάρχει η λέξη παραμονή. Δεν ακούγεται ωραία. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο πιο γρήγορα”.

Δεν… μασάει ο Φεγκρούς!

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Καρίμ Φεγκρούς, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!
Δεν… μασάει ο Φεγκρούς!
Ο Μαροκινός τερματοφύλακας χτύπησε ύστερα από σύγκρουση με τον Νίκο Γεωργέα με τις αρχικές εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι υπέστη κάταγμα στην κάτω γνάθο και ότι θα έλειπε μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Φεγκρούς πέρασε από εξετάσεις την Κυριακή που έδειξαν ότι υπέστη υπεξάρθρημα κροταφογναθικής. Γλίτωσε το κάταγμα δηλαδή και θα ακολουθήσει για μία εβδομάδα θεραπευτική αγωγή, ενώ τις επόμενες ημέρες (δύο-τρεις) δεν θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.
Θεωρείται αμφίβολος πάντως για το ματς της 14ης αγωνιστικής, κόντρα στον Ολυμπιακό.

πηγή: sportdog.gr

"Μακριά από τα στάνταρ μας"

Στο κακό παιχνίδι του Άρη στάθηκε ο Χαβιέ Ουμπίντες, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
"Μακριά από τα στάνταρ μας"
«Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Η ομάδα στάθηκε στα πρώτα 15 λεπτά. Έχουμε επίγνωση για τα λάθη που κάνουμε και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τα διορθώσουμε», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει αναφορικά με τον ακυρωθέν γκολ: «Είμαι στο πρώτο δοκάρι και δεν ξέρω τι γίνεται στην πλάτη μου και γιατί ακυρώθηκε το γκολ».
Για τα στοιχεία που είχε ο Αστέρας σε αντίθεση με τον Άρη, επισήμανε: «Ίσως να ήταν λίγο παραπάνω συγκεντρωμένοι Δεν επέδειξαν κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δεν καταφέραμε να πιάσουμε τα στάνταρ που είχαμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και το πληρώσαμε».

"Δεν έπαιζα εγώ κόντρα στον Αρη". Ναι, αλλά κέρδισες...!

Για μεγάλη νίκη έκανε λόγο ο Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι της Τρίπολης με τον Άρη, χωρίς ωστόσο να την πιστώσει αποκλειστικά στον εαυτό του.
"Δεν έπαιζα εγώ κόντρα στον Αρη". Ναι, αλλά κέρδισες...
"Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, επειδή είχαμε απέναντί μας μια πολύ μεγάλη ομάδα. Αν κάνουμε απολογισμό και δούμε ότι κερδίσαμε στο γήπεδό μας κατά σειρά τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε πολύ καλύτερα", σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε:
"Όλη την εβδομάδα ειπώθηκαν πάρα πολλά, αλλά σήμερα δεν ήταν αντίπαλοι οι δύο προπονητές, ούτε έπαιζε ο Τσιώλης εναντίον του Άρη. Στον Άρη πέρασα οκτώ πολύ καλούς μήνες και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία μου, αφού ήταν η μεγαλύτερη τιμή που μου έγινε από επαγγελματική ομάδα.
Πλέον όμως ο Άρης έχει νέο προπονητή, εγώ βρίσκομαι σε μια άλλη ομάδα και η ζωή συνεχίζεται".

Τρίτη ή Τετάρτη το εξιτήριο!!

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Ζεσουάλδο Φερέιρα σε σχέση με το Σάββατο και την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το "Υγεία".
Τρίτη ή Τετάρτη το εξιτήριο
Ο Πορτογάλος τεχνικός νιώθει όλο και καλύτερα, με τους Δημήτρη Γόντικα, Δημήτρη Χατζηνικολάου και Αργύρη Μήτσου να τον έχουν επισκεφθεί ήδη...
πηγή: sportdog.gr

Ακάθεκτοι Πανηλειακός και Εθνικός Γαζώρου!!

Χωρίς αλλαγές η κατάσταση στην κορυφή, τόσο του 1ου όσο και του 2ου ομίλου της Football League 2, καθώς Πανηλειακός και Εθνικός Γαζώρου συνέχισαν με νίκες στην 3η αγωνιστική.
Ακάθεκτοι Πανηλειακός και Εθνικός Γαζώρου
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
1ος όμιλος
Πανηλειακός - Ηλυσιακός 1-0
Προοδευτική - Ρούβας 2-0
ΠΑΟ Ρουφ - Χανιά 3-0
Αστέρας Μαγούλας - Γλυφάδα 0-1
Ζάκυνθος - Καλαμάτα 0-2
Ρεπό ο Απόλλων Σμύρνης
2ος όμιλος
Εθνικός Γαζώρου - Τηλυκράτης 3-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 4-1
Δόξα Κρανούλας - Αετός Σκύδρας 3-1
Βατανιακός - Πόντιοι Κατερίνης 1-1
Απόλλων Καλαμαριάς - Τύρναβος 2-2
Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών - Νίκη Βόλου 1-2

Πόσο θα αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο (σ)την κρίση;

Μειώνονται χορηγίες, διαφηµίσεις, εισιτήρια-εισπράξεις, ενώ σφίγγει η θηλιά των χρεών. Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης. 
Πόσο θα αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο (σ)την κρίση;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο επί του παρόντος... αντέχει να συντηρεί 3 επαγγελµατικά πρωταθλήµατα, 59 ποδοσφαιρικές ανώνυµες εταιρείες και εκατοντάδες παράγοντες. Το µαρτυρούν και οι διεθνείς επιτυχίες. Η εθνική οµάδα προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2012. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Λονδίνο την πανίσχυρη (οικονοµικά και αγωνιστικά) Τότεναµ και πέρασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στην ίδια διοργάνωση συνεχίζει ο Ολυµπιακός που έχασε στο παρά πέντε την πρόκριση στους «16» του Τσάµπιονς Λιγκ από τη Μαρσέιγ.

Τι θα συµβεί όµως αν ο γερµανός επιτηρητής και επικεφαλής της οµάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενµπαχ ανοίξει τον φάκελο «οικονοµικά του ποδοσφαίρου»;

Η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονοµίας φωνάζει ότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται µεταρρυθµίσεις για να αντέξει (σ)την κρίση. Οι επενδυτές που θα µπορούσαν να καλύψουν τα ελλείµµατά του λιγοστεύουν. Ο ΟΠΑΠ περιορίζει δραστικά τις χορηγίες του. Η ΕΡΤ έµεινε έξω από το παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωµάτων. Η διαφήµιση πνέει τα λοίσθια. Οι οπαδοί λιγοστεύουν στις εξέδρες.

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ εδώ και καιρό µάταια αναζητούν χρηµατοδότη. Οι «σωτήρες» εξ Αραβίας (αλλά και από άλλα µέρη του πλανήτη) όλο έρχονται αλλά ποτέ δεν φτάνουν στο ραντεβού. Ποδοσφαιριστές και προπονητές οµάδων είναι απλήρωτοι µήνες, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία των αγώνων. Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές συµβολαίων κατά 50%. Η Ενωση Β’ - Γ’ Εθνικής είναι υπό πτώχευση, ενώ αυξάνονται καθηµερινά τα χρέη προς το ΙΚΑ και το ∆ηµόσιο.

Το πρωτάθληµα της Σούπερ Λίγκας θα αντέξει όσο το συνδροµητικό κανάλι (nova) µπορεί να καταβάλλει τα 42 εκατ. ευρώ που προβλέπει ετησίως η κεντρική τηλεοπτική σύµβαση η οποία λήγει το 2014. Τα έσοδα από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ θα είναι εφέτος λιγότερα τουλάχιστον κατά 50%. Η πρόταση του ΟΠΑΠ για τη χορηγία του πρωταθλήµατος Α’ Εθνικής ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ, από 18 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι!

Κάτι δεν πάει καλά με τα εισιτήρια...
Τα έσοδα από τα εισιτήρια µειώνονται δραµατικά. Ενδεικτικά, την 11η αγωνιστική σε 7 µατς της Σούπερ Λίγκας οι µεικτές εισπράξεις ανήλθαν σε 582.628 ευρώ. Η τάση είναι πτωτική τα τελευταία χρόνια, µε τις τιµές των εισιτηρίων να είναι ανοδικές. Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 επισήµως διατέθηκαν 1.632.847 εισιτήρια και οι εισπράξεις ανήλθαν σε 23.449.179 ευρώ. Το 2008-09 τα εισιτήρια ήταν 2.007.150 και οι εισπράξεις 26.529.329 ευρώ. Το 2009-10 τα εισιτήρια έπεσαν σε 1.970.277 και οι εισπράξεις στα 24.213.142 ευρώ. Η πτώση συνεχίστηκε και πέρυσι (2010-11): 1.802.365 εισιτήρια και 17.845.831 ευρώ εισπράξεις.

Αν οι αριθµοί που δίνει στη δηµοσιότητα η Σούπερ Λίγκα λένε την αλήθεια, από το 2008 ως το 2011 οι εισπράξεις από τα εισιτήρια µειώθηκαν κατά 8.683.498 ευρώ. Οι απώλειες των εσόδων από τα εισιτήρια ανέρχονται δηλαδή στο 30%. Οι αριθµοί λένε όµως την αλήθεια; Αν πιστέψουµε τη Σούπερ Λίγκα, το 2008 ο µέσος όρος της τιµής των εισιτηρίων ήταν 14,3 ευρώ, το 2009 έπεσε στα 13,2 ευρώ, το 2010 µειώθηκε ακόµη περισσότερο στα 12,2 ευρώ, για να κλείσει πέρυσι σε τιµή... κάτω του κόστους, στα 9,9 ευρώ! Οσοι πηγαίνουν στα γήπεδα γνωρίζουν ότι τα φθηνότερα εισιτήρια κοστίζουν 15 - 20 ευρώ (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) και τα ακριβότερα πάνω από 100 ευρώ. Συνεπώς, κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τοµέα...

Η Σούπερ Λίγκα ετοιµάζεται να απαντήσει στη µείωση των εσόδων από τη χορηγία του ΟΠΑΠ µε κατάργηση των δύο πρωταθληµάτων υποδοµής. Αν δεν είναι εκβιασµός, πρόκειται περί (ποδοσφαιρικού) εγκλήµατος. Επί της ουσίας εκείνοι οι οποίοι συνηθίζουν να ψωνίζουν από τις καραβιές των ξένων παικτών που ετησίως ξεµπαρκάρουν στη χώρα µας προτείνουν να µπει λουκέτο στις ακαδηµίες. Αν το πρωτάθληµα µε παίκτες κάτω των 20 ετών δεν αποτελούσε όρο της UEFA (η οποία και το χρηµατοδοτεί) για την αδειοδότηση των οµάδων, ίσως να το είχαν ήδη καταργήσει!..

Την ίδια ώρα τραγική είναι η κατάσταση στα πρωταθλήµατα της Β’ και Γ’ Εθνικής τα οποία πληρώνουν την αναξιοπιστία των παραγόντων τους και το διαζύγιο που έχουν πάρει οι περισσότερες οµάδες µε τις τοπικές κοινωνίες.
Χαμός... εκεί-εκεί στη Β’ και Γ’ Εθνική
Τα χρέη της Ενωσης Β’ - Γ’ Εθνικής προς τρίτους ανέρχονται σε 1,2 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η Ενωση λειτούργησε µε τη χορηγία του ΟΠΑΠ η οποία ήταν 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ προοριζόταν για το πρωτάθληµα των νέων. Μετά τα όσα τελευταία είδαν το φως της δηµοσιότητας, µε τους στηµένους αγώνες και τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενηµερότητες, ο ΟΠΑΠ αρνείται επί του παρόντος να χρηµατοδοτήσει δύο πρωταθλήµατα που δεν διεξάγονται µε κανόνες «φερ πλέι». Το ίδιο πράττει και η «προβληµατική» ΕΡΤ, η οποία κατέβαλε πέρυσι 3,6 εκατ. ευρώ για να µεταδίδει εβδοµαδιαίως δύο αγώνες τού κατά την ποδοσφαιρική κοινωνία αναξιόπιστου πρωταθλήµατος της Β’ Εθνικής. Πέρυσι κάθε οµάδα της Β’ Εθνικής εισέπραξε 200.000 ευρώ από την ΕΤ3, 105.000 ευρώ από το συνδροµητικό κανάλι ΟΤΕ Sport, 160.000 από τον ΟΠΑΠ για διαφήµιση στη φανέλα και 45.000 ως ποσοστό από το Προ-Πο. Σύνολο δηλαδή 510.000 ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ κλείνει τη στρόφιγγα
Στις 36 οµάδες της Γ’ Εθνικής ο ΟΠΑΠ είχε καταβάλει πέρυσι από 38.000 ευρώ για διαφήµιση στη φανέλα και από 60.000 ευρώ για έξοδα µετακίνησης στις άλλες πόλεις. Ο ΟΠΑΠ εφέτος και επί του παρόντος δεν έχει βάλει κανέναν αγώνα πρωταθλήµατος Β’ Εθνικής στο κουπόνι του Πάµε Στοίχηµα και δεν έχει υπογράψει σύµβαση για εκταµίευση οποιασδήποτε επιχορήγησης µε την Ενωση Β’ - Γ’ Εθνικής.

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι χωρίς τη γενναία συνδροµή του ΟΠΑΠ τα πρωταθλήµατα της Β’ και της Γ’ Εθνικής δύσκολα θα ολοκληρωθούν. Ηδη αρκετές οµάδες αδυνατούν να προκαταβάλουν τα έξοδα διαιτησίας, που ανέρχονται σε 4.000 ευρώ, για να ξεκινήσει ο αγώνας. Οταν µάλιστα θα κληθούν να πληρώσουν την ασφάλεια στο ΙΚΑ ή να αποδώσουν ΦΠΑ για τα ελάχιστα εισιτήρια που κόβουν, πολλές από αυτές θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο!

Κατά τον πρόεδρο της Ενωσης Β’ - Γ’ Εθνικής κ. Σπύρο Καλογιάννη, το σύνολο των οµάδων είναι σε άθλια οικονοµική κατάσταση. Οι «επενδυτές» προτείνουν να εγγυηθεί ο ΟΠΑΠ τον προϋπολογισµό τους... και αυτοί να κάνουν το κέφι τους!..
Στα 220 εκατ. ευρώ οι χρόνιες οφειλές

Αν τους πάρει είδηση ο Ράιχενµπαχ...
Η οικονοµική κατάσταση του ελληνικού επαγγελµατικού ποδοσφαίρου όντως είναι τραγική και δεν πρόκειται να βελτιωθεί εν µέσω κρίσης. Αν µάλιστα ο κ. Χορστ Ράιχενµπαχ ανακαλύψει ότι οι χρόνιες οφειλές του επαγγελµατικού αθλητισµού προς το ΙΚΑ και την Εφορία ανέρχονται σε 222 εκατ. ευρώ όπως είχε υποστηρίξει πέρυσι από το βήµα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονοµικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, το πρόβληµα ενδέχεται να µεταφερθεί προσωπικά σε όσους δηµιούργησαν τα συγκεκριµένα χρέη.

Η αναπροσαρµογή των οικονοµικών µεγεθών και η αναδιάρθρωση των πρωταθληµάτων µε στόχο την παραγωγική διαδικασία και τη µείωση των ποδοσφαιρικών ανωνύµων εταιρειών ίσως αποδειχθεί µια χαραµάδα φωτός στο βάθος του τούνελ. Επί του παρόντος, ατζέντα συζήτησης για το µέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει ανοίξει. Η ΕΠΟ αδυνατεί να αντιληφθεί ότι το σκάφος οδηγείται στο παγόβουνο. Η Σούπερ Λίγκα µε την Ενωση Β’ - Γ’ Εθνικής απλώς κοιτάζουν πώς θα σώσουν ό,τι σώζεται από τα κεκτηµένα τους. Τον ερχόµενο Μάρτιο θα µετρήσουµε πόσες ΠΑΕ θα πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης της UEFA.

Η οικονοµική πραγµατικότητα λέει ότι αν αύριο η ΓΓΑ σταµατήσει λόγω αδυναµίας να επιχορηγεί τα στάδια και τα γήπεδα, απαιτώντας από τις ΠΑΕ συµβάσεις µε όρους αγοράς, πολλές από αυτές θα βρεθούν άστεγες.
Πηγή: tovima.gr

Ρωσίδα βουλευτής τα πετάει όλα στο Playboy! (ΦΩΤΟ)

Αυτό που θα δείτε δεν υπάρχει! Η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι κάποιο γνωστό μοντέλο ή κάποια δημοφιλής τραγουδίστρια. Είναι βουλευτής στη Ρωσία! Τη λένε Maria Kozhevnikova, είναι πανέμορφη και κορμάρα! Απολαύστε την...
Ρωσίδα βουλευτής τα πετάει όλα στο Playboy! (ΦΩΤΟ)

"El clasico": Δεν είναι ότι δεν θέλει, δεν μπορεί!!

Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο δίνει την εντύπωση ότι κάθε φορά που κοντράρεται με αυτή την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, εύκολα ή δύσκολα, θα …χάσει! Η διαφορά, βλέπετε, παραμένει χαώδης...
"El clasico": Δεν είναι ότι δεν θέλει, δεν μπορεί!
Η Ρεάλ Μαδρίτης στο χθεσινό "el clasico" είχε τη ψυχολογία με το μέρος της για τρεις λόγους. Πρώτον επειδή έπαιζε στην έδρα της, δεύτερον επειδή ήταν καβάλα στη βαθμολογία και τρίτον επειδή έδειχνε αγωνιστικά σε καλύτερη κατάσταση.
Οι συγκυρίες υπήρχαν και ήταν θετικές, δηλαδή, για να πεις ότι αυτή τη φορά η "βασίλισσα" θα αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να κερδίσει την Μπαρτσελόνα, αλλά και πως έχει πλέον όλα τα φόντα για να την εκθρονίσει.
Κουραφέξαλα! Η Μπαρτσελόνα τελικά είναι πάντα …Μπαρτσελόνα και μπορεί, ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν την ευνοούν, να κερδίζει. Αυτό είναι, άλλωστε, και το πραγματικά ΤΡΟΜΕΡΟ προτέρημα αυτής της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ομάδας.
Δεν επηρεάζεται από τίποτα και ό,τι και να γίνει οφείλει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος να την αντιμετωπίσει ως το απόλυτο φαβορί. Γιατί τουλάχιστον ακόμη δεν έχει φτιαχτεί η ομάδα που θα την κοντράρει στα ίσα. Αν υπάρξει ποτέ...
Στο μεταξύ, είναι πια δεδομένο ότι ο Μουρίνιο αδυνατεί να βρει τη συνταγή που θα πλησιάσει το τέλειο και αψεγάδιαστο παιχνίδι της ομάδας του Γκουαρντιόλα. Και δεν λέμε να το ξεπεράσει, αλλά απλά να το πλησιάσει. Γιατί η διαφορά των δύο παραμένει αποδεδειγμένα χαώδης.
Ποιος θα το περίμενε, λοιπόν, ότι ο "Special One" θα εξελισσόταν στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν σε… "Special Loser"! Μα, είναι δυνατόν, Ζοσέ μου, να έχεις την ευλογία, γιατί περί τέτοιας πρόκειται, να προηγείσαι στο πρώτο λεπτό και μετά να "τρως" (πάλι!) τρία;
Γι’ αυτό λέμε. Δεν είναι ότι δεν θέλει αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι σε αυτή την Μπαρτσελόνα. Είναι απλά ότι δεν μπορεί…

πηγή: sportdog.gr

Μισό εκατομμύριο Έλληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό!

Τους ενθαρρύνουν οι τράπεζες που ανήκουν σε διεθνείς ομίλους.
Μισό εκατομμύριο Έλληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα στο εξωτερικό, ενώ στελέχη τραπεζών που ανήκουν σε ξένους ομίλους φέρονται να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να «βγάλουν» έξω τα λεφτά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», τους τελευταίους 12-18 μήνες, περίπου 500.000 Έλληνες έχουν πάρει τα λεφτά τους από ελληνικές τράπεζες και τα έχουν μεταφέρει σε τράπεζες της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας, της Βρετανίας και της Κύπρου.
Το ποσό που έχει «φύγει» υπολογίζεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά η εφημερίδα, δίνεται η χαριστική βολή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο πλέον, πνέει τα λοίσθια.
Πηγή: newsbeast.gr

Το ξέσπασμα και η ευκαιρία του Μπόλονι!!

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο έπραξε το αυτονόητο. Πλέον, το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να ανεβαίνει βαθμολογικά, προωθώντας παράλληλα το "νέο αίμα". Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Το ξέσπασμα και η ευκαιρία του Μπόλονι
Απέναντι στον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ ξέσπασε. Ήταν μια νίκη που ο "Δικέφαλος" την έψαχνε πολύ καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιβλήθηκε απέναντι σε μία ομάδα που στη βαθμολογία ήταν ψηλότερα, που φάνταζε ικανή να κάνει τη ζημιά στην Τούμπα και που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τη συγκρατήσει βαθμολογικά για να τη φτάσει και κάποια στιγμή να την ξεπεράσει.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία μετά το παιχνίδι. Ο Ουρουγουανός, γνωρίζοντας καλά πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είπε καθόλου τυχαία ότι: ""Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Ο Ατρόμητος βρίσκεται πάνω από εμάς στη βαθμολογία και πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε βαθμούς από τους αντιπάλους που είναι πάνω από εμάς".
Ανάκαμψη εδώ και τώρα
Το νούμερο ένα ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ πλέον είναι να αφήσει πίσω του αποτελέσματα όπως αυτά με ΟΦΗ, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης, να κοιτάξει μπροστά και να ανακάμψει άμεσα χωρίς να χαρίσει ούτε έναν βαθμό σε παιχνίδι με ομάδα χαμηλότερης ταχύτητας από αυτόν. Έχοντας τελειώσει τις συνεχείς υποχρεώσεις στην Ευρώπη, αφού το τελευταίο παιχνίδι με τη Ρουμπίν Καζάν έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ο "Δικέφαλος" έχει πρώτης τάξεως ευκαιρία να ρίξει όλο το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσει να μπει ξανά στο κλαμπ της κορυφής.
Το πρωτάθλημα έχει προχωρήσει αρκετά, όμως, δεν έχει χαθεί οριστικά την ευκαιρία να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το εισιτήριο για το Champions League. Αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος από εδώ και στο εξής και εκεί πρέπει να ρίξουν το πολύ βάρος οι "ασπρόμαυροι". Σπουδαία και αξέχαστη η νίκη επί της Τότεναμ, δυστυχώς όμως μόνο ο κορυφαίος ευρωπαϊκός διασυλλογικός θεσμός μπορεί να σε αλλάξει επίπεδο ως ομάδας. Θυμηθείτε εδώ και την πρόσφατη δήλωση του Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος μιλώντας για το Europa League το χαρακτήρισε ως τιμωρία, διαχωρίζοντας το πλήρως από την αίγλη του Champions league.
Το νέο αίμα
Η πρόσφατη ιστορία με την πιθανή αποχώρηση του Τζουλιάνο Σπαντάσιο από την ομάδα άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στον ΠΑΟΚ. Μια συζήτηση που αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο Λάσλο Μπόλονι με τη διαχείριση του ρόστερ. Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο Ρουμάνος έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, τη στιγμή που μάλιστα που αυτό μοιάζει να εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της διοίκησης και του ταμείου της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.
Ποια είναι αυτή η ευκαιρία; Να αραιώσει το έμψυχο δυναμικό από συμβόλαια που έτσι κι αλλιώς πλέον αρχίζουν να είναι επιβαρυντικά, όπως για παράδειγμα του Σπαντάσιο και να δουλέψει σχεδόν αποκλειστικά με το νέο αίμα του συλλόγου. Αθανασιάδης και Γεωργιάδης κατά πρώτο λόγο έχουν δείξει ότι μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος, ακολουθεί ο Σταφυλίδης και πιο πίσω περιμένουν στη σειρά παίκτες όπως ο Αποστολόπουλος, ο Κατσικάς, ο Γιάννου και ο Παναγιωτούδης. Δε λέει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί μόνο με αυτούς τους παίκτες να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, σίγουρα όμως μπορεί να κάνει την προσπάθεια του και να του μείνει και παρακαταθήκη για το μέλλον. Αξίζει μια δοκιμή!
Πηγή: olapaok.gr