Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη και... Άγιος ο Θεός!!

Τι και αν η ΑΕΚ έχει οικονομικά προβλήματα, τραυματισμούς και... αποκλεισμούς παικτών από αποστολές αγώνων; Η Ένωση επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε το 5 στα 5 και παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία.
Πρώτη και... Άγιος ο Θεός!
Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Superleague πραγματοποίησε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα! Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου επικράτησαν 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας (28 βαθμοί) έχοντας δύο αγώνες περισσότερους από τον δευτερο Ολυμπιακό και τρεις από τον τρίτο Παναθηναϊκό. Αποθέωση από 15.000 Ενωσίτες οπαδούς που δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, φωνάζοντας συνθήματα για κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, όπως “πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε” και “εεε, ηηη, πρωτάθλημα θα πάρουμε χωρίς επενδυτή”.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ωραίο από πλευράς θεάματος. Είχε φάσεις, καλό ρυθμό και γενικά δεν έκανε τον θεατή να βαριέται που πήγε γήπεδο να δει την ομάδα του. Η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ανέκτησε από την αρχή τον έλεγχο, πιέζοντας ασφυκτικά τον ΠΑΣ σε σημείο που Ηπειρώτες να μην παίρνουν... ανάσα από τις πολιορκίες των “κιτρινόμαυρων”. Οι παίκτες του Κωστένογλου, έδειξαν από το 5' τις διαθέσεις τους με το γύρισμα του Κάρλος και στο 9 ' με το δοκάρι του Κλωναρίδη. Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Σιαλμά, το οποίο δεν υπέδειξε ο Γιάχος. Στο 15' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρούνε δίχτυα με τον Χοσέ Κάρλος να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γεωργέας πέρασε κάθετα για τον Κλωναρίδη, αυτός με τη μία έβγαλε τετ α τετ τον Ισπανός, ο οποίος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ο ΠΑΣ ήταν άφαντος επιθετικά μέχρι το μισάωρο. Από το 36' και μετά όμως χάρη στην αλλαγή του Ανδράλα, απέκτησε οργάνωση και άρχισε να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις του Αραμπατζής που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν θεατής. Και πάλι βέβαια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ποτέ ουσιαστικά, αφού όποιες σέντρες έβγαιναν τις καθάριζε ο ίδιος, ενώ οι αμυντικοί της Ένωσης “καθάριζαν” όλες τις ενέργειες εν τη γενέσει τους!
Στο 40', η ΑΕΚ βρέθηκε μία ανάσα από το 2-0 σε φάση διαρκείας, με τον Φεγκρούς να αποκρούει το σουτ του Κλωναρίδη. Έτσι διατηρήθηκε το 1-0 υπέρ της Ένωσης στο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ μπήκε με διαφορετικό πρόσωπο και διάθεση να γυρίσει το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε από το σουτ του Μπακαγιόκο στο 47' το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Αραμπατζής. Η ΑΕΚ κλείστηκε πολύ στο δεύτερο μέρος, ευτύχησε όμως να πετύχει και δεύτερο γκολ! Όχι βέβαια από προσπάθεια των παικτών της, αλλά από αυτογκόλ του Πάντου στο 52'! Κ
ατά τα άλλα, οι Γιαννιώτες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν και στο 73' οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν με τον Κώτσιο να μειώνει σε 2-1! Για να καταλάβετε πόσο έριξε τον ρυθμό της ΑΕΚ, στο 74', ο ΠΑΣ είχε 53% κατοχή της μπάλας (47% η ΑΕΚ) και συνέχισε να βγαίνει με αξιώσεις στα καρέ του Αραμπατζή, ψάχνοντας με κάθε μέσο την ισοφάριση. Στο 84' μάλιστα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σωτήρια στο καλό φάουλ του Κυργιάκου διατηρώντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του, ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους “κιτρινόμαυρους” να παίρνουν τη νίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις τραυματίστηκε ο Φεγκρούς σε σύγκρουση με τον Γεωργέα και το παιχνίδι διακόπηκε για 2 λεπτά...
90'+5' Λήξη αγώνα
90'+1' Σφοδρή σύγκρουση Φεγκρούς με Γεωργέα. Αμφότεροι δέχονται τις πρώτες βοήθειες πεσμένοι στο χόρτο.
90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.
87' Κίτρινη κάρτα στον Μπουζίντ.
84' Σωτήρια απόκρουση του Αραμπατζή στο φάουλ του Κυργιάκου.
83' Κίτρινη στον Κοντοέ.
82' Σουτ του Μάκου άουτ.
77' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντί του Χοσέ Κάρλος.
74' -Αλλαγή για τον ΠΑΣ: Ο Ντάσιος στη θέση του Λιλά.
74' Κίτρινη στον Κάρλος
73' Γκολ για τον ΠΑΣ: Ο Κώτσιος μειώνει για τα Γιάννινα.
71' Κίτρινη στον Κυργιάκο.
67' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Τσίτας περνάει στη θέση του Σιαλμά.
61' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ρίκκα αντί του Κλωναρίδη
58' Κίτρινη στον Ανδράλα.
54' -Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Κυριάκος στη θέση του Ζαϊρί.
52' Γκολ για την ΑΕΚ: Με αυτογκόλ του Πάντου, ο οποίος έκανε λάθος γύρισμα στον Φεγκρούς με το κεφάλι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
47' Καλό σουτ του Μπακαγιόκο, ο Αραμπατζής μπλόκαρε σε δύο προσπάθειες.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
45' Κίτρινη στον Λιλά.
42' Ο Κοντοές κόβει σωτήρια σε κόρνερ, πριν ο Λιλά βγει τετ α τετ με τον Αραμπατζή.
40' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, το σουτ του Κλωναρίδη απέκρουσε ο Φεγκρούς και η Ένωση έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της.
37' Ο Αραμπατζής βγαίνει και καθαρίζει τη φάση σε επικίνδυνη σέντρα του Ανδράλα.
33' Κακό σουτ του Ζαϊρί πάνω στον Αραμπατζή.
27' Κίτρινη στον Φεγκρούς.
27' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Κάρλος ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Φεγκρους, ο οποίος βγήκε έγκυρα και εδιωξε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαροκινός τερματοφύλακας έβγαλε αράουτ.
22' -Αλλαγή για τον ΠΑΣ: Ο Ανδράλας αντί του Πατσατζόγλου!
20' Ο Σιαλμάς έφυγε με καλές προϋποθέσεις προς την εστία του ΠΑΣ, αλλά αντί να πασάρει δεξιά σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του πήγε να τελειώσει μόνος του τη φάση και δεν τα κατάφερε.
15' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Κάρλος ανοίγει το σκορ ύστερα από ασίστ του Κλωναρίδη! 1-0
13' Ωραίο σουτ του Κλωναρίδη εκτός περιοχής η μπάλα άουτ.
9' Δοκάρι για την ΑΕΚ! Ύστερα από τρομερή ατομική προσπάθεια του Καράμπελα, η μπάλα έφτασε στον Σιαλμά μετά στον Κλωναρίδη, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής, ο Φεγρούς βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα η οποία χτύπησε στο δοκάρι. Στην αρχή της φάσης υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Σιαλμά. Δινόταν το πέναλτι, όπως έδειξε το ριπλέι.
5' Γύρισμα του Κάρλος από αριστερά, δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να βρεθεί στην πορεία της μπάλας.  Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά...
1' Έναρξη αγώνα.
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κάλα, Κοντοές, Μάκος, Κλωναρίδης, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Σιαλμάς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Λιλά, Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί, Πατσατζόγλου.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: