Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά δεν είναι μόνο ...EuroΠΑΟΚ!!

Το χθεσινό 3-1 της Τούμπας απέδειξε την αγωνιστική και ψυχική αντοχή του Δικεφάλου του Βορρά. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Τελικά δεν είναι μόνο ...EuroΠΑΟΚ!
Στο χθεσινό αγώνα με τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι δεν έχει χαρακτήρα μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Αμφισβητήθηκε έντονα η ικανότητα της ομάδας να έχει αγωνιστική σταθερότητα. Με τις κατάλληλες κινήσεις ο Λάζλο Μπόλονι φαίνεται να ξεπερνά το σκόπελο και ανεβάζει τον 'Δικέφαλο του Βορρά' και στην τροχιά του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ακούγεται από πολλούς η δικαιολογία ότι μια ελληνική ομάδα δεν μπορεί να έχει την ίδια απόδοση σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (Ευρώπη, πρωτάθλημα και Κύπελλο). Είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να ισχύει για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά εξαρχής τον προγραμματισμό της ομάδας τους και οφείλουν να τον ακολουθήσουν με συνέπεια. Κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτήν τη συζήτηση για τον ΠΑΟΚ. Χθες όμως διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι η κούραση της Ευρώπης θα δημιουργούσε εκ νέου προβλήματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν τα χρονάκια τους. Ο Γκαρσία και ο Ιβιτς είναι δύσκολο να βγάλουν ολόκληρο το ματς με την ίδια απόδοση. Ομως υπάρχει το νέο αίμα στον ΠΑΟΚ που έχει αρχίσει να δένει με τους παλιούς και κατάφερε να βάλει στα σχοινιά μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Το 3-1 της Τούμπας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ο Μπόλονι γνωρίζει ότι η ψυχολογία της ομάδας ήταν σε ένα τεντωμένο σχοινί. Εκείνο που πρέπει να προσέξει τώρα είναι να δώσει και άλλες ευκαιρίες στη νέα γενιά, αφού η πολυτέλεια των μεταγραφών του Ιανουαρίου δεν υπάρχει.
Το οικονομικό πρόβλημα είναι το επόμενο (και το πιο άμεσο) που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Τα έσοδα μειώθηκαν, οι οφειλές μεγαλώνουν και χρηματοδότης δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του βρίσκονται και πάλι μπροστά στο μονόδρομο των εσωτερικών λύσεων. Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει κάποιες οικονομικές ανάσες στην ΠΑΕ, αλλά κι αυτός φαίνεται σιγά σιγά να εγκαταλείπει.
Ισως η διοίκηση Ζαγοράκη θα έπρεπε να αναζητήσει τον επενδυτή πολύ νωρίτερα, τότε που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν ορατή. Παρασύρθηκε από τη γενική αποδοχή των φίλων της ομάδας, δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες και τώρα καλείται πάλι να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Για να το κάνει πρέπει να μιλήσει καθαρά.
Η άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Διαφάνειας είναι αναγκαία για να πειστεί ο κόσμος και να συνεισφέρει τον όβολό του. Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Βόρειας Ελλάδας και η φετινή του πορεία στο Europa League αποδεικνύει ότι έχει τεράστια αποθέματα αγωνιστικής και ψυχικής αντοχής. Χωρίς άμεση χρηματοδότηση όμως θα πάνε στράφι όλες αυτές οι προσπάθειες.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: