Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Εργοτέλης Καβάλα 1-0

Μπορεί να μην είχε καλή απόδοση, μπορεί η αντίπαλός του να ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο ο... σκοπός αγιάζει τα μέσα και από αυτή την άποψη ο Εργοτέλης πήρε την ουσία, κερδίζοντας με 1-0 την Καβάλα στο Παγκρήτιο, πιάνοντας, έτσι την τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 21 πόντους. Οι "κιτρινόμαυροι" με το γκολ του Μάρις Βερπακόφσκις, έκαναν το καλύτερο δώρο στον εορτάζοντα προπονητή τους Νίκο Καραγεωργίου, ενώ θα γεμίσουν και τις τσέπες τους με 40.000€, όπως τους είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης από την αρχή της εβδομάδας...

Χωρίς να είναι ο καλύτερος, ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ η Καβάλα στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όντας πιο μαχητική και ψάχνοντας περισσότερο το γκολ. Οι ηρακλειώτες, όμως άνοιξαν το σκορ στο 24' μετά από γύρισμα του Λεάλ, και έξυπνη κίνηση του Βερπακόφσκις στο δεύτερο δοκάρι, όπου με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ. Ο Οικονόμου στη συνέχεια δύο φορές πήγε να ξεγελάσει τον Αθανασίου, ωστόσο ο γκολκίπερ του Εργοτέλη έσωσε την εστία του παραχωρόντας κόρνερ.

Το ημίχρονο βγήκε με τους "κιτρινόμαυρους" να προηγούνται και πλέον οι "αργοναύτες" θα έπρεπε να ρισκάρουν περισσότερο για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντομπρασίνοβιτς λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 50', όμως το φάουλ που επιχείρησε βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Απ` την άλλη, ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη στο 59', αλλά ο Βερπακόφσκις από απόσταση αναπνοής με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ρίσκαρε, αλλά δεν δικαιώθηκε
Κάπου εκεί ο Βαγγέλης Γούτης ξεκίνησε τις κινήσεις από τον πάγκο, προκειμένου να δώσει μια πιο επιθετική πνοή στην Καβάλα. Ετσι, αρχικά έριξε στη μάχη τον Ιωάννου και κατόπιν τον Λάκη μετατρέποντας το σύστημά του από 4-2-3-1 σε 4-4-2, που γινόταν και 4-2-4 σε ορισμένες περιπτώσεις όταν έκανε επίθεση η φιλοξενούμενη ομάδα με τους Ονουάτσι και Λάκη να βοηθάνε τους καθαρούς προωθημένους Γιάννου και Ιωάννου.

Παρόλα αυτά, η Καβάλα δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Εργοτέλη που κάλυψε τα μετόπισθεν με τον καλύτερο τρόπο και με τον Καραγεωργίου να κάνει δύο αλλαγές στα τελευταία λεπτά για να κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, κράτησε το υπέρ του 1-0 και βρέθηκε στην τετράδα.

Παναθηναίκός Ατρόμητος 3-1

Τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ, λόγω συμπλοκών της Αστυνομίας με μερίδα αντιεξουσιαστών, προκαλώντας τη 40λεπτη διακοπή του αγώνα, επισκίασαν τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου με 3-1. Η ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς έκαναν αδύνατη τη συνέχιση του αγώνα, ενώ αρκετοί φίλαθλοι αποχώρησαν από το γήπεδο και εν τέλει το ματς ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κατσουράνης "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς με τα δύο γκολ που πέτυχε, ξαναβρίσκοντας το "φονικό ένστικτο", το οποίο είχε επισημάνει ο Ζιλμπέρτο πως είχε χαθεί. Ο ψυχωμένος πάντως Ατρόμητος, παρότι αγωνίστηκε για μισή ώρα με 10 παίκτες, κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοση του,αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα για να φύγει με κάτι περισσότερο από το γήπεδο. Τέλος, από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δυο ομάδες, ο Ατρόμητος για χέρι του Βύντρα και ο ΠΑΟ για ανατροπή του Νίνη από τον Μπλένχιο.

"Killer" Kατσουράνης
Η χρησιμοποίηση του Κατσουράνη ήταν η έκπληξη του Τεν Κάτε στην αρχική 11άδα και ο πατρινός μέσος δικαίωσε τον ολλανδό, καθώς με πανέμορφο σουτ μόλις στο 6` έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Παρά την ψυχρολουσία, ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε και είχε δυο καλές φάσεις με τους Μπρίτο και Περόνε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει για τα καλά το ματς, παίρνοντας πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, κυρίως από τα πλάγια, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια της κερκίδας... Κόντρα στη ροή του ματς πάνω που ο Ατρόμητος πίεζε, ο "Κατσούρ" με... φονικό ένστικτο, έκανε το 2-0 στο 33` με ωραίο σουτ.

Το δικαιούταν
Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του και με ανεβασμένη ψυχολογία έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το δοκάρι σταμάτησε το πλασέ του Σισέ. Η αναποτελεσματικότητα πάντως στοίχισε στον Ατρόμητο, καθώς σε ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος δικαιούταν ένα γκολ με τις ευκαιρίες που έκανε και το πέτυχε τελικά στις καθυστερήσεις με τον Μελισσά.

Διακοπή
Η χρήση χημικών από την Αστυνομία λόγω των όσων γίνονταν έξω από το γήπεδο ανάγκασαν τον Κύρκο να διακόψει το ματς στο 53` και οι παίκτες των δύο ομάδων αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Η αναταραχή ξεκίνησε από την ανάπαυλα και έξω από τη Θύρα 16 που φιλοξενούνταν οι οπαδοί του Ατρόμητου όταν ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις. Τα επεισόδια πάντως άρχισαν από το "μπαλκονάκι" από το διάζωμα που βρίσκεται πάνω από τους επίσημους, όταν μερίδα αντεξουσιαστών - περίπου 100 άτομα - που ήρθε από το κέντρο της Αθήνας συνεπλάκη με την Αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ενώ σημειώθηκαν κι υλικές ζημιές. Τελικά, μετά από διακοπή γύρω στα 40 λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε πάλι στις 18:31GR.

Με 10 ο Ατρόμητος
Στο 61` ο Ατρόμητος έμεινε με 10 καθώς ο Σαρμιέντο ανέκοψε τον Σισέ που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Μετά την αποβολή, ο Παναθηναϊκός ήταν συνεχώς στην επίεθση ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Ομως οι ψυχωμένοι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταθέσει τα όπλα και στο 76` ο Μπρίτο έφτασε μια ανάσα από το 2-2.

Στο 83` ο Νίνης χτύπησε και έγινε αλλαγή από τον Μαρίνο, αλλά οι πράσινοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και την κόπωση του Ατρόμητου, κάτι που έκανε ο Σισέ όμως στο 90` σε μια καλή προσπάθεια του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ποδόσφαιρο γυναικών ΠΑΟΚ Άρης 3-1

Ο Γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Άρη Θεσσαλονίκης στο γήπεδο του Αγίου Παύλου, για την 4η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ήταν η τρίτη νίκη των πρωταθλητριών Ελλάδας και τρίτη ήττα του Άρη, με τις δύο ομάδες να έχουν και από ένα ρεπό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με 2-0 με τις Τσελέκογλου και Δημητρίου στο 5′ και στο 8′. Ο Άρης μείωσε με τη Μήτκου στο 14′, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελικό 3-1 πέτυχε στο 69′ η Ντιμιτρίγεβιτς με εντυπωσιακή ενέργεια.

Πανθρακικός Αστέρας Τρίπολης 0-0

Σε ένα ματς πλούσιο σε ρυθμό και φάσεις, Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο γήπεδο της Κομοτηνής, με τους γηπεδούχους πλέον να είναι πιο κοντά από ποτέ στη β` κατηγορία. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Αλμπέρτ Καρτιέ, πλήρωσαν τις πολύ κακές επιλογές τους στην τελική προσπάθεια, ενώ διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 78`.

Ο Πανθρακικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και τις περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης είχε τη σημαντικότερη. Ο λόγος για το δοκάρι στην κεφαλιά του Τσέζαρεκ, με την εξέλιξη της φάσης να διατηρεί το μηδέν και για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι που κάνουν το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και 40 χρόνια από όλες τις ομάδες που πέρασαν από την Α` Εθνική, ήθελαν τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους έχουν απομείνει για παραμονή. Κάτι που είχε τονίσει και ο Αλμπέρτ Καρτιέ στα αποδυτήρια και για τον λόγο αυτό άλλωστε μπήκαν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις κυνηγώντας το γρήγορο προβάδισμα.

Αλλαξαν οι ρόλοι στην επανάληψη
Στον αντίποδα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ πιο ψύχραιμος στη διαχείριση της εξέλιξης του αγώνα, ψάχνοντας μεν το γκολ, χωρίς όμως να ρισκάρει ιδιαίτερα. Αυτά στο πρώτο μέρος γιατί στο δεύτερο ήταν η ομάδα που ανέλαβε να δώσει τον ρυθμό στο ματς. Παρότι δέχτηκε και πάλι κάποιες σημαντικές ευκαιρίες μάλιστα, είχε και πάλι την καλύτερη ευκαιρία με τον Μαρσελάο να "σημαδεύει" για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ταΐρη.

Ο Πανθρακικός από την άλλη, έδωσε αρκετές ευκαιρίες σε νέους και έλληνες παίκτες, δείχνοντας τις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας που έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τη δεύτερη κατηγορία. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι θα αποχωρήσουν από τώρα κάποιοι ποδοσφαιριστές, με τους ξένους και τους πιο ακριβοπληρωμένους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι θρακιώτες διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι στο 78ο λεπτό.

Ο Μέσι παρέλαβε τη "Χρυσή Μπάλα"

Στο Παρίσι βρέθηκε την Κυριακή (06/12) ο Λιονέλ Μέσι για να παραλάβει τη "Χρυσή Μπάλα" από τον διευθυντή του France Football, Ντενίς Σαμιέρ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο αργεντινός άσος ήταν αυτός που κατέκτησε τον σχετικό τίτλο από το γαλλικό περιοδικό για τη χρονιά 2009.

Το βραβείο αυτό ήρθε να σφραγίσει μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον Μέσι, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τρεμπλ από την Μπαρτσελόνα, δηλαδή πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας και Champions League. Ο ίδιος θέλησε να αφιερώσει τον τίτλο στους συμπαίκτες του:

"Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους συμπαίκτες μου. Θέλω να το μοιραστώ μαζί τους, με κάνει πολύ ευτυχισμένο. Είναι πολύ ικανοποιημένος που γίνομαι ο πρώτος Αργεντινός που παίρνει αυτό το βραβείο και ο πρώτος που έχει μεγαλώσει στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου και κυρίως τα αδέρφια μου που ήταν πάντα στο πλευρό μου", δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Μέσι και πρόσθεσε:

"Μακάρι να μπορούσα να το ξανακερδίσω. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα και την Αργεντινή. Θέλω να επαναλάβω αυτά που κερδίσαμε τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και ατομικά, αλλά και να κερδίσω τίτλους με την Αργεντινή, όπως το Μουντιάλ ή το Copa America. Θέλω να ωριμάζω σαν παίκτης και να κερδίζω τίτλους".

Παραίτηση Παράσχου

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα υπέβαλε ο Γιώργος Παράσχος μετά τη νέα ήττα της ομάδας του, αυτή τη φορά από τον Ηρακλή. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στους Ζωσιμάδες αποδοκίμασαν έντονα τον 57χρονο τεχνικό, γεγονός που τον ανάγκασε να δηλώσει πως "πρώτη φορά στη θητεία μου ως προπονητής έχω αμφισβητηθεί τόσο πολύ" και να προσθέσει "ελπίζω με κάποιον άλλο η ομάδα να ορθοποδήσει".

Φανερά απογοητευμένος παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παράσχος. "Δυστυχώς είχαμε επανάληψη προηγούμενων παιχνιδιών. Ό, τι λάθος κάναμε το πληρώσαμε. Χωρίς ευκαιρίες ο Ηρακλής έβαλε 3 γκολ", τόνισε αρχικά και συνέχισε.

"Δεν ήταν τυχερό μου να μείνω στα Γιάννινα. Στα 25 χρόνια που κάνω τον προπονητή πρώτη φορά αμφισβητήθηκα τόσο πολύ με ένα γήπεδο να φωνάζει φύγε. Δεν θα μπορούσαμε να μείνω υπό τις παρούσες συνθήκες. Ελπίζω με κάποιον άλλο η ομάδα να ορθοποδήσει. Χάρηκα για τη γνωριμία μας".

Κωφίδης: Μας έδωσε αυτοπεποίθηση η γρήγορη ισοφάριση

Από την άλλη, ο Σάββας Κωφίδης στάθηκε στην γρήγορη ισοφάριση, τονίζοντας πως έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του. Συμπλήρωσε πως ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις και δίκαια επικράτησε, ενώ αναφέρθηκε και στην καταλυτική παρουσία του Επστάιν.

"Εγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Υπήρχε καλός ρυθμός, εναλλαγή φάσεων. Εμείς παίζαμε με αντεπιθέσεις και προσπαθήσαμε να έχουμε καλή αμυντική οργάνωση. Κάναμε λάθη στο α' ημίχρονο, μετά από 2-3 πάσες χάναμε την μπάλα. Στο β' μέρος αυτό το διορθώσαμε, βάλαμε τα γκολ και πετύχαμε μια νίκη που τη δικαιούμασταν", είπε αρχικά και συνέχισε.

"Σίγουρα μας βοήθησε η γρήγορη ισοφάριση, μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Κρατάμε απ' αυτό το ματς τη σωστή σκέψη, την πειθαρχία και την αγωνιστικότητα. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και μας άφηνε χώρους για αντεπιθέσεις. Το εκμεταλλευτήκαμε. Ακολουθούσαμε παιχνίδι αντεπιθέσεων, γι' αυτό και ο Επστάιν έπαιζε κάποιες φορές αριστερά. Είναι ένας παίκτης που αν πάρει την μπάλα στον κενό χώρο, είναι γρήγορος και δημιουργεί ευκαιρίες".

ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής 2-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Επστάιν, ο Ηρακλής σημείωσε σπουδαία νίκη με 3-2 επί του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι γιαννιώτες προηγήθηκαν πέναλτι του Σαϊτιώτη στο 34' αλλά ο γερμανός που ήταν εξαιρετικός, αρχικά ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στο 36' και στην συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Ντίκα για να σημειώσει την πλήρη ανατροπή. Η ομάδα του Παράσχου που ήταν άτυχη και αναποτελεσματική, πίεσε αλλά έπεσε πάνω σ' έναν... κέρβερο Κοβαλέφσκι που κρατούσε το προβάδισμα, δίνοντας την δυνατότητα στον Κονέ να κάνει το 3-1 στο 86'. Ο Σαϊτιώτης μείωσε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν πια αργά για τους γηπεδούχους που αγνοούν την νίκη για επτά παιχνίδια και έχουν μπει πλέον για τα καλά σε περιπέτειες.

Δύο λάθη, δύο γκολ
Δύο απερίσκεπτες ενέργειες σημάδεψαν τα πρώτα 45 λεπτά, μία του Σαρακατσάνου και άλλη μία του Γεωργιάδη που έδωσαν τη δυνατότητα σε Σαϊτιώτη και Επστάιν να σκοράρουν από τα έντεκα μέτρα και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Παράσχου ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίνοντας καλό ρυθμό στον αγώνα, ενώ του Κωφίδη προτίμησαν να δώσουν χώρο και να κυνηγήσουν τις αντεπιθέσεις με τους Επστάιν και Τουμά.

Παρά τον καλό ρυθμό, μεγάλες ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν στο πρώτο μισάωρο αλλά στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 34' με το πέναλτι του Σαϊτιώτη αλλά πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Γηραιός έπιασε στον ύπνο τους γηπεδούχους και με τον Επστάιν έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 36'. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα αλλά η προσπάθεια του Μπουχάν κατέληξε στο δοκάρι (42'), ενώ του Σαϊτιώτη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες, ο Ηρακλής την ουσία
Εξαιρετικοί στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης οι γιαννιώτες, έκλεισαν τους θεσσαλονικείς στην περιοχή της. Ο Σαϊτιώτης ξέφυγε δύο φορές από τους αντιπάλους τους αλλά ο Καβαλέφσκι με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 51' όμως βρήκε και πάλι εφαρμογή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και ο ταχύτατος Επστάιν, αφού διέσχισε περίπου 40 μέτρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντίκα που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1.

Από εκεί και πέρα, ο Παράσχος πέρασε και τον Μπακαγιόκο, μετέτρεψε το σύστημά του σε 3-5-2 αρχικά και 3-4-3 στην συνέχεια, φορτώνοντας την περιοχή του Κοβαλέφσκι με όσους επιθετικούς είχε στην διάθεσή του. Ο πορτιέτο του Ηρακλή όμως ήταν σε εξαιρετική θέση και κατέβασε τα ρολά. Και ενώ ο ΠΑΣ πίεζε ο Ηρακλής ξαναχτύπησε στην αντεπίθεση με τον Κονέ, αφού ένα λεπτό νωρίτερα είχε αστοχήσει σε κενή εστία, να δίνει την χαριστική βολή. Ο Σαϊτιώτης μείωσε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν αργά και ο Γηραιός πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Tenorio...Στοίχημα...


Kαλησπέρα.


Τού Αγιού Νικολάου σήμερα, τα χρόνια μου πολλά καί τις καλύτερες ευχές
σε όσους καί όσες γιορτάζουν. Ευχές στούς ναυτικούς μας για καλά ταξίδια.



Στα χτεσινά το παλέψαμε σκληρά στην Αγγλική μας πενταδούλα καθώς
δεν πέρασε η Σουόνσι στο 90+, πέρασε η Σεφ γιούν.πέρασε η Μόρκαμ πέρασε καί η Ολνερσοτ χάθηκε η Μίλγουολ.

Στα βραδυνά έκατσε μόνο η Τουκουμάν, χάθηκαν Φενέρ καί Ααλμποργκ.



Στα σημερινά η ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ(2.25) νομίζω αξίζει προσοχής,
σε πολύ δυνατή φόρμα οι φιλοξενούμενοι σε Αυστρία και Ευρώπη,
προερχόμενη και απο μεσοβδόμαδη νίκη με καλή εμφάνιση
απέναντι στη Λάτσιο για το Γιουρόπα Λίγκ, πιό δυνατή ομάδα-σύνολο
η ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, σε αγωνιστική πτώση η Στούρμ πού είχε και
μεσοβδόμαδο ταξίδι στην Ρουμανία.



Προτίμηση στον άσσο της ΦΌΥΛΑΜ
Πολύ δυνατή στην έδρα της έχει κερδίσει και πολύ καλύτερους αντιπάλους απο την Σάντερλαντ, πού στα εκτός έδρας στην κυριολεξία χάνεται αφού μετρά 5 ήττες , 2 ισοπαλίες. σε 7 αγώνες εκτός.
Προβάδισμα στον άσσο ( 2,10.)



Από Γαλλία θα πάρω το διπλό της ΛΑΝΣ (2,60)
Η φόρμα και η γενική κατάσταση των ομάδών στο ζευγάρι
Μπουλόν-ΛΑΝΣ αλλά καί τα κακά αγωνιστικά νέα για τους
γηπεδούχους μού κάνουν ώστε να επιλέξω το διπλό.



Στη Β ισπανίας επιλογή η ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (1,95)
Προβάδισμα στην έδρα και στην εμπειρία των γηπεδούχον.
Εχω την εντύπωση ότι εύκολα η δύσκολα θα το πάρει το παιχνίδι.


Κλείνωντας, το διπλό της ΜΠΕΤΙΣ (2,40) θα είναι στις επιλογές μου.
Με μία μόλις νίκη η γηπεδούχος Μούρθια στο πρωτάθλημα,
στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με την δεύτερη χειρότερη
άμυνα στην κατηγορία, απέναντι στη καλύτερη επίθεση
του πρωταθλήματος, δύσκολα τα πράμματα για την Μούρθια.
Προβάδισμα στο διπλό.


Αυτά τα ολίγα για σήμερα , καλά να περνάτε τα σέβη μου...

Μίλαν – Σαμπντόρια: 3-0

Τη δεύτερη θέση για άλλη μια αγωνιστική "κλείδωσε" η Μίλαν. Οι ροσονέρι πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα στο Σαν Σίρο, επικρατώντας με 3-0 της Σαμπντόρια και εδραιώνονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Μποριέλο, λοιπόν, θέλησε να αποβάλλει από νωρίς το άγχος από την ομάδα του και μόλις στο δεύτερο λεπτό, έπειτα από όμορφη συνεργασία των Αντονίνι και Ροναλντίνιο, άνοιξε με κεφαλιά το σκορ. Πάτο και Ροναλντίνιο ήταν σε μεγάλα κέφια, αλλά ήταν ο Ζέεντορφ αυτός που διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 21ο λεπτό με πανέμορφο γκολ έπειτα ξανά από ασίστ του Ντίνιο.

Πριν οι φιλοξενούμενοι προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ των δύο γρήγορων γκολ, ήρθε να τους "αποτελειώσει" ο Πάτο που μόλις δύο λεπτά αργότερα έκανε το 3-0. Ο βραζιλιάνος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα στο 37`, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καστελάτσι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Σαμπντόρια.

Μοναδικό μελανό σημείο του ονειρικού για τους ροσονέρι πρώτου ημιχρόνου αποτελεί η αναγκαστική αλλαγή του Ροναλντίνιο. Ο βραζιλιάνος φαίνεται να υπέστη τράβηγμα και να ζήτησε να αντικατασταθεί, με τον Λεονάρντο να προχωρά στην αλλαγή, μη θέλοντας να ρισκάρει πιθανή απουσία του ταλαντούχου άσου του από την αναμέτρηση της Τρίτης (8/12) με τη Ζυρίχη για το Champions League.

Στην επανάληψη, η Σαμπντόρια προσπάθησε να μειώσει το εις βάρος της σκορ προκειμένου να διεκδικήσει κάτι, αλλά οι ενέργειες κυρίως του Κασάνο δεν είχαν το επιθυμητό για την ομάδα του Ντελνέρι αποτέλεσμα. Αντίθετα, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει σταδιακά, ο Πάτο είδε τον Καστελάτσι να του αρνείται για άλλη μια φορά το τέταρτο γκολ στο 64` και στις καθυστερήσεις και η Μίλαν πανηγύρισε μια άνετη νίκη.

" Απαράδεκτη συμπεριφορά "

Εκνευρισμένος από τη συμπεριφορά του κόσμου του Πανιώνιου ήταν ο τεχνικός του Αρη, Φώτης Κατσικάρης. Μερίδα οπαδών των γηπεδούχων πέταξε αντικείμενα προς τους παίκτες του Αρη μετά το τέλος του ματς και ο έλληνας τεχνικός δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, ενώ κατέκρινε και τον Τρέβον Μπράιαντ, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο περιστατικό και απλώς ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του. Για νίκη σε ένα σπουδαίο ματς έκανε λόγο ο προπονητής του Πανιώνιου Νέναντ Μάρκοβιτς.

Ο τεχνικός του Πανιώνιου σχολίασε συγκεκριμένα: "Θα ήθελα να ξεφύγω από αυτά που έγιναν στο τέλος και να πω ότι ήταν ένα σπουδαίο ματς, μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Ο Αρης είχε προετοιμάσει άριστα τον αγώνα και είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλο βάθος. Εμείς είχαμε σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δεν προλάβαμε να δουλέψουμε ούτε καν εναντίον ζώνης. Το παιχνίδι είχε πολλές ανατροπές και το κλειδί για εμάς ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η διάθεση των παικτών μου να παλέψουν ήταν εκπληκτική. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, ευστοχήσαμε σε μερικά μεγάλα σουτ και νικήσαμε. Πάντα θέλουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε, αλλά θα ήθελα να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα, που πιθανώς θα μας στοιχίσουν και την τιμωρία της έδρας".

Ο Τρέβον Μπράιαντ τόνισε από την πλευρά του: “Ηταν ένα εκπληκτικό όσο και περίεργο ματς. Ο Αρης μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο κι εμείς δεν ήμασταν επιθετικοί σε αυτό το διάστημα ούτε είχαμε καλή άμυνα. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι πάντα ανταγωνιστικός. Εμείς το κάναμε. Οταν βρεθήκαμε κάτω με 12 πόντους, δε τα παρατήσαμε, δείξαμε ψυχραιμία, παλέψαμε και με τη βοήθεια του κόσμου γυρίσαμε το ματς, κάνοντας ένα σερί στο κρίσιμο σημείο. Συγχαρητήρια σε όλους", υπογράμμισε στο τέλος ο αμερικανός άσος, γεγονός που εκνεύρισε τον Κατσικάρη.

"Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγιναν αυτά τα πράγματα. Ο Αρης κάνει τεράστια προσπάθεια και σέβεται κάθε αντίπαλο. Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έγινε. Και μάλιστα χωρίς τον παραμικρό λόγο. Αν είχε προκαλέσει κανείς θα ζητούσα και συγγνώμη. Μετά από όλα αυτά, συγχαρητήρια στον Πανιώνιο που γύρισε στη φυσική του έδρα και στον Μπράιαντ που έδωσε και συγχαρητήρια στον κόσμο. Να συνεχίσει έτσι. Ετσι θα πάει το μπάσκετ μπροστά. Πολλά συγχαρητήρια πάντως στον Νέναντ Μάρκοβιτς που είναι φίλος μου. Ο Πανιώνιος έχει πράγματι μεγάλη ιστορία και μπασκετικό κόσμο", τόνισε ο Κατσικάρης και κατέληξε:

"Είχα πει ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Τελικά, όμως, πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι άδικο για εμάς. Πληρώσαμε κάποια κενά και κάποιες λεπτομέρειες στη στατιστική που είναι σημαντικές, όπως οι βολές και τα ριμπάουντ".

Τέλος, ο Δήμος Ντικούδης σχολίασε από την πλευρά των παικτών του Αρη: "Μας στοίχισε η τέταρτη περίοδος. Δώσαμε ελεύθερα σουτ κι ενώ μέχρι την τρίτη περίοδο ήμασταν καλοί, ένα μεγάλο κακό διάστημα που είχαμε στην τέταρτη περίοδο, μας κόστισε αυτή την ήττα. Στις βολές, αλλά και σε κάποια σουτ σίγουρα ήμασταν και άτυχοι, αλλά επιτρέψαμε κάποια εύκολα καλάθια, τη στιγμή που ο Πανιώνιος ευστόχησε και σε μεγάλα σουτ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ήττα για να γίνουμε καλύτεροι".

Πανιώνιος Άρης 74-70

Ο Αρης μπήκε δυνατά στο παρκέ και βρήκε λύσεις, τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσα από τη ρακέτα. Οι πόντοι των Χατζηβρέττα και Μπετς έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρης (23-14), ωστόσο, με σερί 10-0 ο Πανιώνιος προσπέρασε με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (24-23).

Η δεύτερη περίοδος είχε την εικόνα πραγματικού ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν πόντο - πόντο. Μέχρι το 15` το σκορ ήταν ισόπαλο 32-32, ενώ δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Πανιώνιος προσπέρασε με 38-37. Ο Αρης, όμως, μίλησε τελευταίος και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 42-38 (20`).

Η τρίτη περίοδος του αγώνα έμοιαζε με την πρώτη, καθώς ο Αρης ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο και ξέφυγε με 12 πόντους στο 28`, χάρη σε τρίποντο του Ρίτσαρντσον. Ο Πανιώνιος, όμως, αντέδρασε και πάλι με τους Ζορόσκι και Εϊμπραμς, για να μειώσει στους πέντε με τη λήξη της περιόδου (53-58, 30`).

Η αντεπίθεση του Πανιωνίου ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όπου με σερί 6-0 ξαναπήρε το προβάδισμα (59-58) και το φινάλε της αναμέτρησης αναμενόταν να είναι συγκλονιστικό. Πράγματι, έτσι εξελίχθηκε το ματς με το σκορ να είναι ισόπαλο 63-63, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ισόπαλο ήταν το ματς και δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (67-67), με τον Πανιώνιο, όμως, να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις.

Ο Ελντερ έδωσε αρχικά το προβάδισμα στους γηπεδούχους (69-67), ο Αρης στην επόμενη επίθεση έχασε την μπάλα και ο Καλαμπόκης έγραψε το 72-67 από τη γραμμή των 6.25μ., τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Ρίτσαρντσον μείωσε σε 70-72 και στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανικολάου με μία στις δύο βολές έκανε το 73-70. Ο Χατζηβρέττας είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησε σε τρίποντο και ο Ζόραν Ερτσεγκ από τη γραμμή των ελεύθερων βολών έγραψε το τελικό 74-70.

Αρης μπήκε δυνατά στο παρκέ και βρήκε λύσεις, τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσα από τη ρακέτα. Οι πόντοι των Χατζηβρέττα και Μπετς έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρης (23-14), ωστόσο, με σερί 10-0 ο Πανιώνιος προσπέρασε με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (24-23).

Η δεύτερη περίοδος είχε την εικόνα πραγματικού ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν πόντο - πόντο. Μέχρι το 15` το σκορ ήταν ισόπαλο 32-32, ενώ δύο λεπτά πριν τ

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία 4-2

Πολλές ανατροπές επεφύλασσε η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία, με τη "βασίλισσα" να πανηγυρίζει στο τέλος τη νίκη με 4-2. Η ομάδα του Πελεγκρινι, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2, κατάφερε μέσα σε έντεκα λεπτά να πετύχει τρία γκολ και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο που τη διατηρεί στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία 4-2 (31’ Ράμος, 73’ Ιγκουαΐν, 82’ Μπενζεμά, 84’ Ρονάλντο – 58’ Σοριάνο, 62’ Ούτσε)

Απόλυτη κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου ήταν στο πρώτο μέρος η Ρεάλ, ωστόσο κατάφερε μόνο μία φορά να βρει δίχτυα. Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Ράμος συνεργάστηκε ωραία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 31ο λεπτό και στη συνέχεια νίκησε τον Ντιέγκο Αλβες και έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι άφησαν αρκετούς κενούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύθηκαν οι παίκτες της Αλμερία για να πετύχουν δύο γκολ με τους Σοριάνο στο 58’ και Ούτσε στο 62’ και να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Οι "μερένχες" κατάφεραν να "ξυπνήσουν" στα τελυταία είκοσι λεπτά και να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ο Ιγκουαΐν έκανε το 2-2 στο 73’ και στο 82’ ο Μπενζεμά έδωσε εκ νέου το προβάδισμά στη Ρεάλ. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αστοχήσει από τα έντεκα βήματα, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη της Ρεάλ.

Ο πορτογάλος άσος εξελίχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα, καθώς, αν και μετά το χαμένο πέναλτι διόρθωσε το λάθος του και έγραψε το τελικό 4-2 στο 85’, δύο λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τη Ρεάλ με δέκα παίκτες. Το θετικό για τη "βασίλισσα" ήταν ότι η αποβολή δεν της στοίχησε και έτσι πήρε τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΟΚ Λάρισα 1-0

Ο "Δικέφαλος" του Βορρά επικράτησε με 1-0 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παρέμεινε στην τρίτη θέση του πίνακα της Σούπερ Λίγκας, με 24 βαθμούς. Στο τέταρτο λεπτό το γκολ από τον Ιβιτς, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια. Με 10 από το 55` οι "βυσσινί" που διαμαρτύρονται για την αποβολή του Κάσας και για φάουλ, στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι. Με 10 τελείωσε και ο ΠΑΟΚ, λόγω αποβολής του Μουσλίμοβιτς στην εκπνοή.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έκαναν αυτό που τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους πριν από την έναρξη του αγώνα, ψάχνοντας από το πρώτο λεπτό το γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε σε μεγάλο βαθμό το άγχος και φυσικά θα τους έβαζε σε ρόλο οδηγού. Και το πέτυχαν στο τέταρτο μόλις λεπτό, όταν ο Μάλαρτζ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να ανατρέψει τον Βιεϊρίνια, όταν ο πορτογάλος τον πέρασε από αριστερά και ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Ο Ιβιτς ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το τέταρτο φετινό του γκολ και πρώτο με πέναλτι, βάζοντας "φωτιά" στην Τούμπα. Η Λάρισα -που διαμαρτύρεται για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι- προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μην απειληθεί ιδιαίτερα, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, χάνοντας μάλιστα και μια καλή ευκαιρία στην εκπνοή.

Την "τέλειωσε" η αποβολή
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στους γηπεδούχους, ψάχνοντας τη γρήγορη ισοφάριση, ωστόσο η αποβολή του Κάσας έπειτα από χτύπημα στον Χαλκιά, στο 55` τους "έκοψε" τα πόδια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ούτε ο ΠΑΟΚ απείλησε ιδιαίτερα, αρκούμενος στην καλή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας, στοιχεία που δεν έφταναν όμως για ένα δεύτερο γκολ, ελέω των κακών τελικών του επιλογών.

Ακόμα και έτσι όμως, ο "Δικέφαλος" εκμεταλλευόμενος την έδρα του (6 νίκες, μία ήττα και 13-3 γκολ υπέρ) κατάφερε να μείνει κοντά στην κορυφή, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την παρένθεση του αγώνα με την ΑΕΚ. Μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους, η αποβολή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην εκπνοή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, φάση που διαμαρτύρονται έντονα.

Ντεπορτίβο Μπαρτσελόνα 1-3

Με οδηγό τον Μέσι η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το Ριαθόρ, υποχρεώνοντας την Ντεπορτίβο στη δεύτερη εντός έδρας ήττα της. Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με 3-1 και παραμένουν στην κορυφή της Primera Division, διατηρώντας παράλληλα τη διαφορά των πέντε βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η ομάδα της Λα Κορούνια παρέμεινε στην πέμπτη θέση.

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα 1-3 (39’ Αντριάν – 27’, 79’ Μέσι, 88’ Ιμπραΐμοβιτς)

Το σκορ για την Μπαρτσελόνα άνοιξε ο Λιονέλ Μέσι μετά από 27 λεπτά αγώνα. Ο αργεντινός άσος συνδυάστηκε ωραία με τον Ντάνι Αλβες, έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στην εστία του Αρανθουμπία. Η ισορροπία στο παιχνίδι ήρθε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν στο 39’ ο Μπουσκέτς βρήκε με κεφαλιά τον Αντριάν και αυτός επίσης με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη, οι "μπλαουγκράνα" διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν εκ νέου τον Αρανθουμπία. Στο 70ο λεπτό ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Πέδρο και δικαιώθηκε καθώς μετά από εννέα λεπτά ο ισπανός επιθετικός δημιούργησε το δεύτερο γκολ, με τον Μέσι να είναι ο εκτελεστής. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Ιμπραΐμοβιτς δύο λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, χαρίζοντας ένα πολύτιμο διπλό στην ομάδα του.

Aναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο (05/12):
Σεβίλη - Βαγιαδοδίλ 1-1 (45’ Φαμπιάνο (πεν.) – 33’ Μανούτσο)
Χερέθ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (29’ Φορλάν, 65’ Αγκουέρο)
Ρεάλ Μαδρίτης - Αλμερία 4-2 (31’ Ράμος, 73’ Ιγκουαΐν, 82’ Μπενζεμά, 84’ Ρονάλντο – 58’ Σοριάνο, 62’ Ούτσε)
Ντερποτίβο Λα Κορούνια - Μπαρτσελόνα 1-3 (39’ Αντριάν – 27’, 79’ Μέσι, 88’ Ιμπραΐμοβιτς)

Κυριακή (06/12):
18:00GR Μαγιόρκα - Σαραγόσα
18:00GR Μάλαγα - Οσασούνα
18:00GR Εσπανιόλ - Ράσινγκ Σάνταντερ
18:00GR Τενερίφη - Σπόρτινγκ Χιχόν
20:00GR Βιγιαρεάλ - Χετάφε
22:00GR Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια