Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«Η Τσέλσι έχει συμφωνήσει με Αλέγκρι»


«Η Τσέλσι έχει συμφωνήσει με Αλέγκρι»

Το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αναλαμβάνει την Τσέλσι. Μάλιστα στην Ιταλία αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος τεχνικός της Τσέλσι, που θα αναλάβει τις τύχες των «μπλε» από το καλοκαίρι και έπειτα.

Μάλιστα ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν, πως ο Ιταλός τεχνικός έχει συμφωνήσει ήδη με την ομάδα του Λονδίνου και έχει υπογράψει προσύμφωνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αν τελικά γίνει αυτό θα είναι η πρώτη φορά που ο Αλέγκρι θα εργαστεί εκτός Ιταλίας, ενώ θεωρείται ότι ήταν ο εκλεκτός του Αμπράμοβιτς, τον οποίο επέλεξε για να αποτελέσει διάδοχη κατάσταση του Μουρίνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή Σαββίδη στη Ρωσική Δούμα;


Επιστροφή Σαββίδη στη Ρωσική Δούμα;

Τοπική ιστοσελίδα του Ροστόφ κάνει λόγο για «βουλευτικές φιλοδοξίες» του Ιβάν Σαββίδη.

Ανεπιβεβαίωτες ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανότητα υποψηφιότητας του ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Ρώσου προέδρου Πούτιν, με τον οποίο ο Σαββίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις.

Αλλωστε δεν θα είναι η πρώτη επαφή με την πολιτική για τον επιχειρηματία. Το 1998 και το 2003 ήταν μέλος της Νομοθετικής Βουλής της
Περιφέρειας του Ροστόφ, ενώ το 2003 και το 2007, εκλέχτηκε ως βουλευτής στη Ρωσική Δούμα με το κόμμα του Πούτιν.

Τοπική ιστοσελίδα του Ροστόφ κάνει λόγο για «βουλευτικές φιλοδοξίες» του ιδιοκτήτη της «Αγκροκομ», σημειώνοντας ότι προς το παρόν η συμμετοχή του στις λίστες ακούγεται μόνο σε παρασκηνιακό επίπεδο.

Πηγή: politisonline.com

Αυξάνονται τα προβλήματα στην ΑΕΚ!!


Αυξάνονται τα προβλήματα στην ΑΕΚ

Κορδέρο και Βάργκας αποχώρησαν από την προπόνηση της ΑΕΚ την Πέμπτη και ο Γκουστάβο Πογέτ πονοκεφαλιάζει εν όψει Ατρομήτου.

Χωρίς ακόμη δύο παίκτες στους οποίους υπολόγιζε ο Γκουστάβο Πογέτ αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ την Κυριακή στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο (17:15).

Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο, ενώ ο Ρόναλντ Βάργκας υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Αμφότεροι αποχώρησαν από το πρόγραμμα, η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί, αλλά φαίνεται πως χάνουν το δύσκολο παιχνίδι που έρχεται.

Ο Ισπανός μεσοαμυντικός επανήλθε χθες μετά τη θλάση που τον ταλαιπώρησε στο ίδιο σημείο και έπαιξε σαν αλλαγή απέναντι στον Ηρακλή. Η παρουσία του κόντρα στον Ατρόμητο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, από τη στιγμή που εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Αντρέ Σιμόες.

Όσον αφορά στον μεσοεπιθετικό από τη Βενεζουέλα, χθες έμεινε εκτός αποστολής και εφόσον λείψει την Κυριακή, ο Πογέτ θα έχει ένα ακόμη πρόβλημα μιας και τραυματίας είναι ο Έλντερ Μπαρμπόσα (συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα).

Εκτός μάχης για τον αγώνα με τον Ατρόμητο είναι και ο Άρης Σοϊλέδης, που χθες αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό, τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση και απουσία για 3-4 εβδομάδες από τα γήπεδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσι-Νεϊμάρ: Οι επιδόσεις τους σε ηλικία 24 ετών!! (pic)


Μέσι-Νεϊμάρ: Οι επιδόσεις τους σε ηλικία 24 ετών (pic)

Τα 24α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Νεϊμάρ και καταλανική ιστοσελίδα συγκρίνει τις μέχρι σήμερα επιδόσεις του Βραζιλιάνου φορ με εκείνες του Λιονέλ Μέσι στην αντίστοιχη ηλικία.

Χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Κάποιοι θεωρούν πως δεν μπορεί να συγκριθεί άλλος με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Όμως αυτό είναι λάθος.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Νεϊμάρ, καταλανική ιστοσελίδα συγκρίνει τον Βραζιλιάνο άσο που σήμερα γίνεται 24 ετών με τις επιδόσεις του 29χρονου Μέσι στην αντίστοιχη ηλικία.

Τα αποτελέσματα είναι κάτι από παραπάνω από εντυπωσιακά, αφού ο Νεϊμάρ σε κάποιες κατηγορίες δείχνει καλύτερος από τον συμπαίκτη του, όταν εκείνος ήταν στην ηλικία των 24 ετών.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ευχές της Ρεάλ στον Ρονάλντο για τα γενέθλια του!! (pic/video)


Οι ευχές της Ρεάλ στον Ρονάλντο για τα γενέθλια του (pic/video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σήμερα γενέθλια και η Ρεάλ Μαδρίτης στέλνει ευχές στον αρχισκόρερ της που κλείνει τα 31.

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Φεβρουαρίου 1985, όταν στην πόλη Φουνσάλ της Πορτογαλίας γεννήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ γίνεται σήμερα 31 ετών και στη Ρεάλ του έστειλαν ευχές μέσω twitter.

Στα επτά χρόνια παρουσίας του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να γίνει ο αρχισκόρερ των «μερένχες» σημειώνοντας 344 γκολ σε 328 συμμετοχές, ξεπερώντας τον Ραούλ που είχε 323 γκολ.

Με τη «βασίλισσα» ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα Ισπανίας και μία φορά το ισπανικό Σούπερ Καπ.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι απεργίες ακυρώνουν ξανά την αγωνιστική στη Γ’ Εθνική!!


Οι απεργίες ακυρώνουν ξανά την αγωνιστική στη Γ’ Εθνική

Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο δεν θα διεξαχθούν παιχνίδια στην Γ’ Εθνική εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο και των αγροτών.

Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, απόφαση που πήρε η επιτροπή πρωταθλήματος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων τόσο της Π.Ν.Ο όσο και των αγροτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής ανακοινώνεται ότι, λόγω των σοβαρών και συνεχιζόμενων προβλημάτων στις οδικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, η αγωνιστική της 7/2/2016 μετατίθεται για τις 14/2/2016. Ως εκ τούτου, όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος θα μετατεθεί προς τα πίσω κατά δύο αγωνιστικές.»

Φανέλα βασικού έδωσε ο Τούντορ στον Μπερμπάτοφ!!


Φανέλα βασικού έδωσε ο Τούντορ στον Μπερμπάτοφ

Το σχήμα που δοκίμασε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Τούντορ.

Η ποινή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μειώθηκε στις δύο αγωνιστικές έτσι ο Βούλγαρος είναι στη διάθεση του Τούντορ για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Και όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και το ματς αφού ο Κροάτης Τεχνικός του έδωσε φανέλα βασικού στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στις δοκιμές που έκανε.

Με τους βασικούς ήταν και ο Δημήτρης Χατζηισαΐας που αναμένεται να κάνει το ντεπούτο του.

Οι υπόλοιποι παίκτες που συμπλήρωσαν το σχήμα που δοκίμασε ο Τούντορ ήταν οι Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Σάμπο, Γκολάσα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθησυχαστική η ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στην Ευρώπη!!


Καθησυχαστική η ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στην Ευρώπη

Κανένα ζήτημα δεν υπάρχει για μη συμμετοχή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, όπως ξεκαθαρίζει η ΠΑΕ με αφορμή δημοσίευμα που έκανε λόγο για τέτοια πιθανότητα.

Δημοσίευμα του Goal ανέφερε πως Λεβαδειακός, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα είναι σε εγρήγορση για την πιθανότητα να μην επιτραπεί στην ΑΕΚ η συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν λόγω της προ τριετίας εκκαθάρισής της.

Μάλιστα γινόταν λόγος πως μια εκ των τριών αυτών ΠΑΕ έχει απευθυνθεί στο CAS και είναι έτοιμη να προσφύγει σε αυτό για να διεκδικήσει την παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης από το «παράθυρο».

Πάντως από την πλευρά της ΑΕΚ υπήρξε άμεση αντίδραση και η θέση της ΠΑΕ αναφέρει πως με βάση τις επαφές που έγιναν πέρσι και φέτος με την UEFA δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να μείνει η «Ένωση» εκτός Ευρώπης εφόσον εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε αυτή μέσα από το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Μάλιστα από την ΠΑΕ προσθέτουν πως η γνωμοδότηση της UEFA προς την ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΑΕΚ ήταν θετική και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό προσεχώς.

Οι «κιτρινόμαυροι» χαρακτήριζαν όνειρα θερινής νυκτός τα περί επιθυμίας κάποιων ομάδων να… κλέψουν τη θέση της ΑΕΚ και εξέφραζαν επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Οιωνός» τίτλου για Λέστερ!!


«Οιωνός» τίτλου για Λέστερ

Η Σίτι υποδέχεται τη Λέστερ στο ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ, με φόντο την παράδοση που λέει ότι εδώ και 11 χρόνια όποια ομάδα είναι πρώτη το πρώτο Σαββατοκύριακό του Φλεβάρη, παίρνει τον τίτλο.

Η παράδοση στην Αγγλία τα τελευταία 11 χρόνια, θέλει την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου να είναι η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Με φόντο τον «οιωνό» τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Λέστερ στο «Έτιχαντ» στο ντέρμπι κορυφής της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα θαύμα του Ρανιέρι, που δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λίβερποθλ μεσοβδόμαδα, θέλει να συνεχίσει το ταξίδι στο όνειρο, αφού σε περίπτωση που κερδίσει τότε θα έχει ένα σημαντικό αβαντάζ για τον τίτλο.

Από την άλλη η Σίτι ανεβαίνει αγωνιστικά και πλέον έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιάσει τις «αλεπούδες» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «σίτιζενς» θα παραταχθούν χωρίς τους Νάβας, Ντε Μπρούινε, Κομπανί και Νασρί, ενώ ο Ρανιέρι θα έχει γεμάτη τη φαρέτρα του.
Στο κατόπι των δύο πρωτοπόρων βρίσκονται Τότεναμ και Άρσεναλ που απέναντι σε Γουότφορντ και Μπόρνμουθ αντίστοιχα, θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν την κορυφή, εκμεταλλευόμενοι στραβοπάτημα των Σίτι ή Λέστερ.

Στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής ξεχωρίζει φυσικά και το ματς που διεξαχθεί την Κυριακή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 6/2

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ (14.45)
Σουόνσι - Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Στόουκ - Έβερτον
Τότεναμ - Γουότφορντ
Νιουκάστλ - Γουέστ Μπρόμιτς
Λίβερπουλ Σάντερλαντ
Άστον Βίλα - Νόργουιτς
Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ (19.00)

Κυριακή 7/2

Μπόρνμουθ - Άρσεναλ (13.30)
Τσέλσι - Μαν. Γιουνάιτεντ (18.00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Σάββατο 13/2

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάτεντ (14.45)
Έβερτον - Γουέστ Μπρόμιτς (17.00)
Σουόνσι - Σαουθάμπτον
Νόργουις - Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ - Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ
Τσέλσι - Νιουκάστλ (19.30)

Κυριακή 14/2

Άρσεναλ - Λέστερ (14.00)
Άστον Βίλα - Λίβερπουλ (16.05)
Σίτι - Τότεναμ (18.15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλη στρατηγική συμφωνία από FIBA!!


Μεγάλη στρατηγική συμφωνία από FIBA

Η FIBA προχώρησε σε συμφωνία μέχρι το 2033 με τον μιντιακό κολοσσό που ειδικεύεται στο χώρο του αθλητισμού Perform.

Μια στρατηγικής σημασίας μεγάλη συμφωνία με την Perform μέχρι το 2033 υπέγραψε η FIBA. Πρόκειται για έναν κολοσσό των media, που ειδικεύεται στο ψηφιακό αθλητικό περιεχόμενο και θα αποτελέσει συνεργάτη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη νέα εποχή.

Αυτή περιλαμβάνει νέες προκλήσεις για τη FIBA, η οποία καθιερώνει από την επόμενη σεζόν το Champions League και μια δεύτερη διοργάνωση, ενώ πέρα από τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων θα υπάρχουν πλέον και τα προκριματικά μεσούσης της περιόδου από το 2017 και μετά.

Η συνεργασία θα αφορά στην πώληση και διανομή των δικαιωμάτων των διοργανώσεων της FIBA, ενώ θα καλυφθούν πάνω από 5.000 παιχνίδια ζωντανά.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA και μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Μπάουμαν, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη FIBA, καθώς θα μας επιτρέψει να συνδυάσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα στον τομέα των media και του marketing».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτη κίνηση στη δοκό!! (video)


Απίστευτη κίνηση στη δοκό! (video)

Η νεαρή αθλήτρια της ενόργανης «εφηύρε» μια νέα κίνηση, η οποία αναγνωρίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία και πήρε το όνομά της.

Το να είσαι αθλητής παγκόσμιας κλάσης αποτελεί από μόνο του έναν δύσκολο στόχο τον οποίο λίγοι πετυχαίνουν. Η Μαρίσα Ντικ από τον Καναδά το πήγε ένα βήμα παραπάνω, δημιουργώντας το δικό της ανέβασμα στη δοκό ισορροπίας με σπαγγάτο!

Η συγκεκριμένη κίνηση αναγνωρίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής και μάλιστα πήρε το όνομα της νεαρής αθλήτριας.


via GIPHY

via GIPHY

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζέκα: «Παναθηναϊκός σημαίνει οικογένεια, πάθος, δέος»!


Ζέκα: «Παναθηναϊκός σημαίνει οικογένεια, πάθος, δέος»!

«Είναι η ομάδα που μου έδωσε τα πάντα και της οφείλω τα πάντα», τόνισε ο Κάρλος Ζέκα για τον Παναθηναϊκό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της Σούπερ Λίγκας.

«Είναι η ομάδα που μου έδωσε τα πάντα και της οφείλω τα πάντα», τόνισε ο Κάρλος Ζέκα για τον Παναθηναϊκό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της Σούπερ Λίγκας.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε το Κύπελλο ως το μεγαλύτερο φετινό στόχο της ομάδας του, ενώ για τους οπαδούς είπε πως είναι «είναι η… μισή ομάδα» και εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρώσει στην Ελλάδα την καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας

Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο μεγάλος σας στόχος;

«Ναι σίγουρα. Είναι ένας στόχος που είχαμε από την αρχή και τώρα είναι ο μεγαλύτερος. Θέλουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε!».

Θεωρείς ότι η ομάδα αποδίδει καλύτερα μετά την αλλαγή προπονητή;

«Πιστεύω ότι κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του. Τα πράγματα πριν δεν πήγαιναν καλά, με ευθύνη και του προπονητή αλλά και δική μας. Ήρθε η αλλαγή, τώρα παίζουμε καλύτερα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Ποια είναι τα στοιχεία που έβαλε στο παιχνίδι σας ο κ. Στραματσόνι;

«Δουλεύει πολύ στην τακτική, προσπαθεί να εξηγήσει στους παίκτες τις κινήσεις που θέλει να κάνουν και πώς να λειτουργεί η ομάδα και νομίζω το “κλειδί” είναι ότι ακολουθούμε τις οδηγίες του».

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή που έχεις ζήσει στην Ελλάδα και ποια η πιο όμορφη στιγμή φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

«Εκτός γηπέδων, σίγουρα όταν γεννήθηκε η κόρη μου στην Αθήνα! Με την ομάδα, η πρώτη ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό, μαζί με την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και το 0-3 στο Καραϊσκάκη».

Αν και είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό, θα ήθελες να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

«Φυσικά, γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά είναι η ομάδα που μου έδωσε τα πάντα και της οφείλω τα πάντα! Αν πάνε όλα καλά, θα είμαι ευτυχισμένος αν τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

Τι σημαίνει για σένα ο Παναθηναϊκός;

«Σημαίνει οικογένεια, πάθος, δέος... Σας είπα και πριν όλα όσα έχω μέχρι σήμερα στην καριέρα μου, μου τα έχει δώσει ο Παναθηναϊκός και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος ενός τόσο μεγάλου Συλλόγου!».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας;

«Είναι εκπληκτικοί, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ μας στηρίζουν και στις καλές και στις κακές στιγμές. Θέλουν να κερδίζει η ομάδα, καταλαβαίνουμε τι περνούν και πως νιώθουν, είναι η… μισή ομάδα όπως είπα και πρόσφατα! Θέλω να τους πω να συνεχίσουν να είναι αυτοί που είναι και να μας βοηθούν όπως μόνο αυτοί ξέρουν και κάνουν…».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Ο στόχος μου είναι ίδιος με του Παναθηναϊκού. Να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους και να γινόμαστε πάντα καλύτεροι, φορώντας αυτή την “βαριά” φανέλα και κάνοντας χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Με ποιον συμπαίκτη σου κάνεις περισσότερη παρέα;

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που βρισκόμαστε… Ο Μλάντεν (Πέτριτς), ο Τάσος (Λαγός), ο Σέρχιο (Σάντσεθ), ο Νάνο, ο Λουκ (Στιλ) είναι αυτοί με τους οποίους θα έλεγα ότι είμαι πιο κοντά».

Αν δεν είχες ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις και γιατί;

«Πάντα πίστευα ότι θα γινόμουν ποδοσφαιριστής, αυτό άλλωστε ήθελα από μικρός... Δεν ξέρω τι θα έκανα σε διαφορετική περίπτωση, λοιπόν. Θα δούλευα ίσως σε μια καφετέρια ή σε κάποιο εμπορικό κέντρο όμως ξαναλέω ότι πάντα σκεφτόμουν μόνο το ποδόσφαιρο».

Κουράστηκαν να περιμένουν Χάμοντς στην ΑΕΚ!!


Κουράστηκαν να περιμένουν Χάμοντς στην ΑΕΚ

Ο Κλιφ Χάμοντς εξακολουθεί να έχει στο περίμενε την ΑΕΚ και ο Γιούρε Ζντοβτς στρέφεται σε άλλες λύσεις.

Καθυστερεί η υπόθεση του πλέι μέικερ στην ΑΕΚ. Ο Γιούρε Ζντοβτς είχε επιλέξει τον Κλιφ Χάμοντς, ωστόσο ο Αμερικανός άσος εξακολουθεί να έχει στο… περίμενε την «Ένωση».

Ο άλλοτε άσος του Περιστερίου και της Χέρτα αφενός μεν δείχνει πρόθεση να περιμένει πρόταση από το ΝΒΑ, αφετέρου δυσκολεύεται να αποχωρήσει από τις ΗΠΑ τη στιγμή που εκεί πηγαίνουν σχολείο τα πέντε παιδιά του.

Ο Σλοβένος τεχνικός της ΑΕΚ μην βρίσκοντας κάποια άλλη εξαιρετική περίπτωση στην αγορά έδωσε χρόνο στον Χάμοντς, αλλά δεν μπορεί να τον περιμένει ες αεί και ήδη φέρεται να στρέφεται σε άλλες λύσεις.

Πάντως η αγορά δεν έχει πολλούς παίκτες με το αγωνιστικό προφίλ που ψάχνει ο Ζντοβτς, δηλαδή γκαρντ με οργανωτικές ικανότητες και καλούς στην άμυνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λεοζίνιο: «Με ήθελαν και άλλοι, εγώ όμως ήθελα Ηρακλή»!!


Λεοζίνιο: «Με ήθελαν και άλλοι, εγώ όμως ήθελα Ηρακλή»!

Προτάσεις και από άλλες ομάδες είχε ο Λεοζίνιο, όμως εκείνος προτίμησε να αγωνιστεί στον Ηρακλή. «Ήθελα να έρθω εδώ και να φέρω την οικογένειά μου», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος.

Προτάσεις και από άλλες ομάδες είχε ο Λεοζίνιο, όμως εκείνος προτίμησε να αγωνιστεί στον Ηρακλή. «Ήθελα να έρθω εδώ και να φέρω την οικογένειά μου», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 31χρονος μεσοεπιθετικός στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena FM»

Για το επικείμενο ματς με την ΑΕΚ: «Περιμένω με ανυπομονησία να αγωνιστώ. Είδα την ομάδα με την ΑΕΚ, πάλεψε ήθελε να φτάσει στη νίκη. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα να φτάσουν στη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν. Θέλω η ομάδα να ανέβει. Γίνεται καλή προσπάθεια. Η ομάδα ανέβηκε φέτος στη Σουπερ Λιγκ και θέλει να τα πάει καλά».

Για την κατάστασή του και τη θέση που αγωνίζεται: «Από φυσική κατάσταση είμαι καλά. Χρειάζομαι μόνο ρυθμό. Έχω να παίξω καιρό, αλλά είμαι καλά. Παίζω ως “10” κανονικά. Σε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα εκεί έπαιξα. Όμως μπορώ να παίξω και δεξιά με το ανάποδο πόδιΜπορώ να παίξω μαζί με τον Ρομάνο που είναι πολύ καλός παίκτης. Υπάρχει χώρος για όλους και αυτό είναι θέμα προπονητή».

Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων: «Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά ήθελα να έρθω στον Ηρακλή. Πριν έρθω εδώ μίλησα με την οικογένειά μου και ήθελα να έρθω στον Ηρακλή και την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Πατέρας Νεϊμάρ: «Ναι, η Μαν. Γιουνάιτεντ πρόσφερε 190 εκατ.!»


Πατέρας Νεϊμάρ: «Ναι, η Μαν. Γιουνάιτεντ πρόσφερε 190 εκατ.!»

Την αποκάλυψη ότι η Μαν. Γιουνάιτεντ ήταν η ομάδα που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι πρόταση 190 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Νεϊμάρ, έκανε ο πατέρας και μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου!

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της Sun που ανέφερε πως η Μαν. Γιουνάιτεντ ήταν η ομάδα που-δίχως να κατονομάσει ο πατέρας του Νεϊμάρ-είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο πως είχε προσφέρει το καλοκαίρι 190 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα για τον γιο του.

Με δηλώσεις του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «COPE», παραδέχτηκε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αυτοί που έκαναν την τεράστια πρόταση στους Καταλανούς για τον Βραζιλιάνο άσο, προσθέτοντας όμως πως εκείνος δεσμεύεται με την Μπαρτσελόνα και είναι χαρούμενος εκεί.

«Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που προσέφερε 190 εκ. ευρώ για τον Νεϊμάρ. Έχει ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του, αλλά μπορείτε να είστε ήρεμοι καθώς ο γιος μου είναι χαρούμενος εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδοί της Μπενφίκα «τραμπούκισαν» ανάπηρο αγόρι!!


Οπαδοί της Μπενφίκα «τραμπούκισαν» ανάπηρο αγόρι

Σε μια απαράδεκτη κίνηση προέβησαν οι οπαδοί της Μπενφίκα όταν σε ματς των μικρών ομάδων απέναντι στην Πόρτο, τραμπούκισαν νεαρό οπαδό των «δράκων» που ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η καφρίλα δεν έχει όριο και σύνορα...

Στην Πορτογαλία σε ντέρμπι ανάμεσα σε Μπενφίκα και Πόρτο σε επίπεδο δεύτερων ομάδων, οι οπαδοί των «αετών» έκαναν μπούλινγκ σε μικρό οπαδό της Πόρτο με κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του μικρού, οι οπαδοί της Μπενφίκα έκλεψαν από το ανάπηρο αγόρι το κασκόλ του, αλλά και το φούτερ που φορούσε και είχε διακριτικά της ομάδας του.

Προς τιμήν της η επίσημη Μπενφίκα αντέδρασε για τη στάση των οπαδών της, την οποία χαρακτήρισε αηδιαστική.

«Ζητάμε συγνώμη για την απαίσια επίθεση που δέχθηκε ο οπαδός της Πόρτο από οπαδούς μας. Το άθλημα απαιτεί σεβασμό και κυρίως απέναντι σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα. Απαιτούμε αυτό το σεβασμό από τους οπαδούς μας. Δυστυχώς πάντα υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται ούτε την ομάδα, ούτε την ιστορία του συλλόγου» αναφέρει η Μπενφίκα σε ανακοίνωση της, καταδικάζοντας το περιστατικό.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσιστιακόφ: «Ολόκληρο σύστημα πίσω από τον Ολυμπιακό»


Τσιστιακόφ: «Ολόκληρο σύστημα πίσω από τον Ολυμπιακό»

Για σύστημα που έχει την εντολή να ευνοεί συστηματικά τον Ολυμπιακό έκανε λόγο ο άλλοτε συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, μιλώντας στον ρωσικό Τύπο.

Τη λειτουργία συστήματος το οποίο ευνοεί συστηματικά τον Ολυμπιακό κατήγγειλε ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ μιλώντας στον ρωσικό Τύπο. Ο άλλοτε στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη ισχυρίστηκε πως διαπίστωσε από πρώτο χέρι όσα είχε ακούσει πριν έρθει στην Ελλάδα και μέχρι τότε θεωρούσε δικαιολογίες ορισμένων για να καλύψουν τα λάθη τους.

«Στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μονοπωλείται και υπάρχει μία μόνο εντολή: Ολυμπιακός. Όταν πήγα εκεί για να εργαστώ και άκουγα διάφορες ιστορίες, σκέφτηκα ότι ήταν απλά δικαιολογίες και κλαψούρισμα όσων ανθρώπων δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό. Νόμιζα πως έβρισκαν συνωμοσίες για να καλύψουν τα δικά τους λάθη. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησα, ότι στην πραγματικότητα υπάρχει από πίσω ένα ολόκληρο σύστημα για την συγκεκριμένη ομάδα, έτσι ώστε εγγυημένα να παίρνει στο τέλος το πρωτάθλημα», τόνισε ο Τσιστιακόφ στην ιστοσελίδα SportXL.

«Ο Νεϊμάρ θα μείνει πολλά χρόνια στην Μπάρτσα»


«Ο Νεϊμάρ θα μείνει πολλά χρόνια στην Μπάρτσα»

Ο Λουίς Σουάρες πιστεύει πως η "φονική" τριάδα MSN των Καταλανών δεν θα διαλυθεί σύντομα.

Πολλά γράφτηκαν τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την πρόταση μαμούθ 190 εκ. ευρώ που –όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του- έγινε στον Νεϊμάρ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Λουίς Σουάρες πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί και εκφράζει την πεποίθησή του πως ο Βραζιλιάνος δεν θα φύγει από το Καμπ Νου: «Είμαι πεπεισμένος πως ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Ο σύλλογος τον στηρίζει και θα παίξει εδώ για πολλά χρόνια ακόμα», τόνισε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εσιέν: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για τίτλους»!


Εσιέν: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για τίτλους»

Ο Εσιέν πήρε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 19ης αγωνιστική παρέλαβε ο Μάικλ Εσιέν και μίλησε για τον λόγο που ήρθε στον Παναθηναϊκό, αλλά και τις μεταγραφές του «τριφυλλιού».

Το γκολ του Μάικλ Εσιέν κόντρα στον Λεβαδειακό αναδείχθηκε το καλύτερο της 19ης αγωνιστικής της Super League και ο Γκανέζος έκανε δηλώσεις στην κάμερα της Nova.

Όπως δήλωσε ο μέσος των «πρασίνων» είναι να κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εσιέν στην κάμερα της Nova

«Κάθε μέρα βλέπω νέους συμπαίκτες! Όλοι τους βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει κάτι. Ηρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους».

Πήρε Εγένγκα η Τορίνο!!


Πήρε Εγένγκα η Τορίνο

Την απόκτηση του Κριστιάν Εγένγκα ανακοίνωσε η Τορίνο.

Με τον Κριστιάν Εγένγκα ενισχύθηκε η Τορίνο. Ο 26χρονος Κονγκολέζος φόργουορντ (2,01μ.) άρχισε τη σεζόν στη Σάσαρι έχοντας 9,8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο. Πέρσι ο άλλοτε ΝΒΑερ είχε παίξει και πάλι στην Ιταλία, με τη φανέλα της Βαρέζε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μεγάλη ευκαιρία για τον Δημητρόπουλο το ντέρμπι»


«Μεγάλη ευκαιρία για τον Δημητρόπουλο το ντέρμπι»

Τις ικανότητές καλείται να αποδείξει στο επικείμενο ντέρμπι του Καραϊσκάκη ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Την άποψη ότι ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος έχει τις ικανότητες να διαιτητεύσει ένα απαιτητικό παιχνίδι, όπως είναι αυτό της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, εξέφρασε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Δημητρόπουλος του δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του. Έχει τα προσόντα για να πάει καλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν έχει τύχη και λειτουργήσει το μυαλό του, θα πάει καλά. Αν του ξεφύγει κάτι, κακό στον εαυτό του θα κάνει», τόνισε ο παλαίμαχος ρέφερι, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές, οι οποίοι έχουν πληρωθεί τις 5 από τις 21 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Σάββα Λιβάνιο και Βάιο Τσούτσικα

«Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, οι διαιτητές είναι απλήρωτοι. Είμαστε στην 21η αγωνιστική και έχουν πάρει μόνο τις 5 από όλες; Πάνε σε σεμινάρια και έχουν άλλες υποχρεώσεις. Έχουν γυμναστές και ό,τι άλλο αφορά τη δουλειά τους. Δεν μπορείς να έχεις μόνο απαιτήσεις, αλλά να δίνεις και παροχές. Η Επιτροπή Διαιτησίας θα έπρεπε να απαιτήσει να πληρώσει τα λεφτά στους διαιτητές. Θα πρέπει επίσης να προλαμβάνει όλα εκείνα τα γεγονότα και να πει “έλα, και τα έξοδα θα στα πληρώσουμε”.

Αυτό για τον Ντάλας το έχουμε πει. Όταν έχεις τον Βασσάρα, είναι πρόκληση να δίνεις ένα τέτοιο ποσό για τον Ντάλας.

Όταν λες πως είναι ο καλύτερος και δεν είναι διεθνής, δείχνεις πως δεν έχει εμπιστοσύνη σε εκείνους που είναι διεθνείς…

Ο Δημητρόπουλος του δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του. Έχει τα προσόντα για να πάει καλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν έχει τύχη και λειτουργήσει το μυαλό του, θα πάει καλά. Αν του ξεφύγει κάτι, κακό στον εαυτό του θα κάνει. Έχει δύο έμπειρους βοηθούς, έναν έμπειρο 4ο τον Κουκουλάκη.

Θα σου πω ένα περιστατικό, προχθές είχε μία τετράδα στη Θεσσαλονίκη. Ο Παππάς ήταν από την Αθήνα, ο Κούλα Χασάν ήταν από την Ξάνθη, ο Δεύτερος ήταν ο Μπαλτάς από την Αχαΐα, και ο τέταρτος, ο Τζήλος από τη Λάρισα.

Θα πρέπει οι ορισμοί να είναι πιο προσεκτικοί, ώστε πριν από τον αγώνα να μην προκαλούμε. Οι Σύνδεσμοι Διαιτητών δεν έχουν καμία φωνή. Είναι μία Επιτροπή Ορισμού και η ΚΕΔ πρέπει να προσέχει τους ορισμούς και να μειώνονται τα έξοδα. Δεν ασχολούμαι με τον άνθρωπο που κάνει τους ορισμούς.

Γιατί κρύβουν τον άνθρωπο που κάνει τους ορισμούς στη Football League και τη Γ’ Εθνική. Δεν το βλέπω εγώ. Ποιος ο λόγος να προκαλείται τέτοια αναστάτωση. Μην τα ρίχνουμε όλα στον Μποροβήλο.

Γιατί δεν πάει ο Σπανός και να ρωτήσει το Δ.Σ. της Λίγκας ποιος κάνει τους ορισμούς;

Είναι λάθος να φωνάζουν από τη στιγμή που δεν ψάχνουν οι ίδιοι. Θα τιμωρούνται οι ομάδες, επειδή με το παραμικρό θα τιμωρούνται, και τα πρόστιμα θα είναι τόσο μεγάλα που δεν θα μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους. Κάτι πρέπει να βρουν, αφού τα πρόστιμα είναι μεγάλα και οι ομάδες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Πάρμα επιστρέφει… από χαμηλά!


Η Πάρμα επιστρέφει… από χαμηλά

Ο δρόμος της επιστροφής είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά η Πάρμα έχει ήδη ξεκινήσει… Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα σε Ιταλία και Ευρώπη κυριαρχεί στην τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας.

Η ομάδα που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1990 έφτασε στο ναδίρ, αλλά φαίνεται πως πλέον κοιτάζει μόνο ψηλότερα.

Μετά τον υποβιβασμό το 2015 και την πτώχευση που ακολούθησε, η Πάρμα προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της ξεκινώντας τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της επιστροφής από την τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας.

Απαλλαγμένη πλέον από χρέη, με νέο όνομα (Parma Calcio 1913), προπονητή την άλλοτε δόξα της ομάδας, Λουίτζι Απολόνι, και αρχηγό τον αμυντικό Αλεσάντρο Λουκαρέλι που την υπηρετεί πιστά από το 2008, οι «παρμένσι» φωνάζουν πως… έρχονται.

Μετά από 24 αγωνιστικές η Πάρμα είναι πρώτη στην κατηγορία με 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και καμία ήττα, ενώ έχει πετύχει 54 γκολ δεχόμενη μόλις 10, αφήνοντας πίσω της δέκα βαθμούς τη δεύτερη Φορλί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χατζηισαΐας: «Δεν φοβόμαστε κάτι με Ολυμπιακό»


Χατζηισαΐας: «Δεν φοβόμαστε κάτι με Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τον παίκτη ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους «ερυθρόλευκους».

Αισιόδοξος για το ματς της Κυριακής στο «Καραϊσκάκη» είναι ο Δημήτρης Χατζηισαΐας, που τονίζει μιλώντας στη Nova ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παίκτης στην κάμερα της Nova:

«Δεν ήμουν στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, όμως ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ τέτοια παιχνίδια δεν τα φοβάται. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από το ματς στο Καραϊσκάκη. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε, πιστεύω ότι θα φέρουμε χαρά στον κόσμο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η τετράδα στα… όπλα!!


Η τετράδα στα… όπλα

Μεγάλα ματς μεταξύ των τεσσάρων πρώτων της βαθμολογίας έχει η 20η αγωνιστική στην Bundesliga. Λεβερκούζεν-Μπάγερν και Χέρτα Ντόρτμουντ, όπως και Σάλκε-Βόλφσμπουργκ στο πρόγραμμα.

Τρία σούπερ παιχνίδια περιλαμβάνει η 20η αγωνιστική στην Bundesliga. Η πρωτοπόρος Μπάγερν δοκιμάζεται στο Λεβερκούζεν από την τέταρτη ομάδα του πίνακα. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σημαντικές απουσίες σε αντίθεση με τους Βαυαρούς, που στον απόηχο της ανακοίνωσης του Πεπ Γκουαρντιόλα πως το καλοκαίρι αναλαμβάνει τη Μαν. Σίτι, κατεβαίνουν χωρίς Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μαρτίνεθ, Γκέτσε, Ριμπερί, αλλά και το νέο απόκτημα Τάσι.

Η Ντόρτμουντ ελπίζει να ψαλιδίσει τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την Μπάγερν, αλλά θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από το Βερολίνο απέναντι στην τρίτη του πίνακα Χέρτα. Μπέντερ και Σαχίν είναι τα μόνα προβλήματα για τον Τόμας Τούχελ.

Η πέμπτη Σάλκε χωρίς Χέβεντες, Νάστασιτς, Χέγκερ και Ουτσίντα φιλοξενεί την έβδομη Βόλφσμπουργκ, που έχει συμπληρώσει έξι ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και συν τοις άλλοις δεν υπολογίζει σε Λουίς Γκουστάβο, Ντοστ και Άρνολντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5/2
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης (21.30)

Σάββατο 6/2 (16.30)
Ίνγκολσταντ-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη
Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ
Σάλκε -Βόλφσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 7/2
Αμβούργο-Κολωνία 16:30
Χόφενχαϊμ-Ντάρμσταντ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή 12/2
Μάιντς-Σάλκε (21.30)

Σάββατο 13/2 (16.30)
Ντόρτμουντ-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Ντάρμσαντ-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30)

Κυριακή 14/2
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οικονόμου: «Ποιος δεν θέλει play offs;»


Οικονόμου: «Ποιος δεν θέλει play offs;»

Όνειρο μεν, αλλά όχι και αυτοσκοπός είναι για τον Πανιώνιο η συμμετοχή στα play offs, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στον Πανιώνιο δεν αρνούνται πως η πορεία της ομάδας τούς δίνει δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής στα play offs. Ο Βαγγέλης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 δεν αποτέλεσε εξαίρεση, ωστόσο φρόντισε να υπενθυμίσει πως ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η σωτηρία. Τι είπε για τη χρησιμοποίησή του σαν στόπερ, την αποχώρηση του Μπουμάλ, τη διαρκή ανάδειξη νέων παικτών, αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Οικονόμου μίλησε στον Αλέξη Σπυρόπουλο:

-το στόχο του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος εδώ και χρόνια βρίσκει την άκρη παρά τα προβλήματα που έχει. Και φέτος στόχος ήταν αρχικά να σωθεί η ομάδα. Πιστεύω πως σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει και κοιτάμε από εδώ και πέρα ό,τι καλύτερο μπορούμε να το πετύχουμε. Ποιος δεν θέλει να παίξει στα play offs; Θα είναι κάτι φανταστικό αν η ομάδα που όλοι θεωρούσαν φαβορί να πέσει, καταφέρει να μπει στην πεντάδα. Όμως δεν θέλουμε να βάλουμε υψηλούς στόχους. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο».

-το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας: «Αυτό που έχουν κάνει οι διοικούντες και ο κ. Ουζουνίδης είναι πολύ σπουδαίο. Η ομάδα είναι οικογένεια, μπαίνει στο γήπεδο, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και έχει ελπιδοφόρους παίκτες που μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες. Οι μεγαλύτεροι στην ομάδα είμαστε ο Κόρμπος κι εγώ. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και το κλίμα είναι οικογενειακό. Είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο κι αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

-τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Για μας είναι δύσκολα όλα τα παιχνίδια. Μπορεί να έχουμε 31 βαθμούς, αλλά ο τρίτος από το τέλος έχει εννιά βαθμούς διαφορά. Δεν γίναμε υπερομάδα και όλα τα ματς έχουν δυσκολίες. Θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Να δίνουμε το καλύτερο στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος».

-τη χρησιμοποίησή του σαν στόπερ: «Είμαι μπακ που παίζει και στόπερ. Και τα δύο. Πιο πολλές συμμετοχές έχω σαν αριστερό μπακ, αλλά πιστεύω πως μπορώ να αντεπεξέλθω και σαν στόπερ. Στη Σκωτία συχνά έπαιζα σαν αριστερό στόπερ σε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Αναγκαστικά θα παίξω στόπερ στα επόμενα ματς του Πανιωνίου γιατί η ομάδα δεν έχει πολλές λύσεις. Έχω ξαναπαίξει με τον Ρισβάνη και συνεργαζόμαστε καλά. Άλλωστε Έλληνες είμαστε και οι δύο, μπορούμε να συνεννοηθούμε».

-την αποχώρηση του Μπουμάλ: «Ο Μπουμάλ μάς βοηθούσε πολύ. Παίζουμε πολύ με αντεπιθέσεις και η δύναμη, η ταχύτητα και η εκρηκτικότητά του έκαναν μεγάλη διαφορά. Φαίνεται η αξία του στον Παναθηναϊκό ήδη. Όμως έχουν φύγει πολλά παιδιά τα τελευταία χρόνια κι έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το κενό».

-το μέλλον του: «Πρώτα ο Θεός θα είμαι και του χρόνου στην ομάδα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το όμορφο που έχουμε φτιάξει φέτος».

-τη θητεία του στη Ρος Κάουντι: «Στην ομάδα ήταν πολύ καλά τα πράγματα, αλλά η ζωή ήταν λίγο δύσκολη. Τα Χάιλαντς είναι… τέρμα θεού και υπήρχαν κάποιες δυσκολίες. Καμία σχέση με την Ελλάδα».

Καραδήμος: «Να μπουν επαγγελματικά στελέχη στη Λίγκα»


Καραδήμος: «Να μπουν επαγγελματικά στελέχη στη Λίγκα»

Την ανάγκη να μπουν στη Football League αρμόδιοι άνθρωποι για όλες τις θέσεις τόνισε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της Καλλιθέας, Λουκάς Καραδήμος.

Ο Λουκάς Καραδήμος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το πρωτάθλημα της Football League. Ο προπονητής της Καλλιθέας, στάθηκε στο γεγονός πως είναι κρίμα να αποχωρούν ιστορικές ομάδες από την κατηγορία.

Επίσης, τόνισε πως το καλύτερο για το πρωτάθλημα θα ήταν να αναλάβουν τα θεσμικά πόστα της κατηγορίας άνθρωποι γνώστες και επαγγελματίες στο αντικείμενο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λουκάς Καραδήμος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Αλέξη Σπυρόπουλο

-Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League:

«Το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο και δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Έχουν ξεχωρίσει ομάδες παρόλα αυτά δεν μπορείς να είσαι ξεκάθαρος. Η Λάρισα έχει προβάδισμα αλλά είναι η Κέρκυρα, ο Απόλλωνας και τα Τρίκαλα λίγο πιο πίσω. Ωστόσο μην ξεγράφεται και εμάς… Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα».

-Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομάδες της κατηγορίας:

«Μπορεί ο αριθμός αυτός να είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πράγματα στη λειτουργία των ομάδων, τα λεφτά είναι λίγα και δεν υπάρχουν χορηγίες. Πολλοί δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά όπως είναι το ΙΚΑ και η Εφορία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξεκινάνε αν βλέπουν πως δεν έχουν την άκρη να βγάλουν και να αντέξουν τη χρονιά».

-Για το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να φτιάξει η κατάσταση αυτή στη Λίγκα:

«Πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι που θα μπορούν να τρέξουν κάποια συγκεκριμένα θέματα. Δεν μπορώ εγώ για παράδειγμα να τρέξω για τις διαφημίσεις. Πρέπει στη Λίγκα να υπάρχουν επαγγελματικά στελέχη, που θα κατέχουν το αντικείμενο που θα αναλάβουν. Είναι στενάχωρο να βλέπεις ιστορικές ομάδες να αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Σε όλες τις ομάδες, με εξαίρεση 2-3, υπάρχει κίνδυνος. Όλοι όσοι κινούνται γύρω από τις ομάδες προσπαθεί ο ένας να… παραμυθιάσει τον άλλον, όποιος έχει το πιο μεγάλο στομάχι θα αντέξει στο τέλος».

-Για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος της Football league:

«Κάποια πράγματα τα βλέπεις και λες ότι δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά. Στις περισσότερες ομάδες όσο νικάνε όλα πάνε καλά κι όταν αρχίζουν και χάνουν οι κουβέντες για κάτι ύποπτο δίνουν και παίρνουν, δεν είναι πάντα έτσι όμως, τις περισσότερες φορές δεν ισχύει αυτό».

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά!!


Η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά

Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα για να νικήσει ο Παναθηναϊκός την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ. Από… πέρσι είχε να κάνει τέτοια επίδοση η πράσινη οπισθοφυλακή.

Η οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού πήρε σχεδόν άριστα και αποτέλεσε την αφετηρία για τη νίκη στο Ζάγκρεμπ επί της Τσεντεβίτα.

Οι «πράσινοι» δέχτηκαν μόλις 60 πόντους (60-78) σημειώνοντας την καλύτερη αμυντική τους επίδοση μακριά από το ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο.

Τόσο καλή αμυντική επίδοση είχαν να σημειώσουν οι «πράσινοι» εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα εδώ κι ένα χρόνο. Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2015, και τότε μάλιστα στην έκτη αγωνιστική του Top 16, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 65-59 της Άλμπα στο Βερολίνο, σε ένα ματς, που επίσης ήταν οριακό για την ομάδα.

Έκτοτε μεσολάβησαν 13 ματς μακριά από το ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα, ενώ στα επτά προηγούμενα φετινά εκτός έδρας στη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός δεχόταν 75,4 πόντους ανά αγώνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημα στην Κίνα ο Τεϊσέιρα!!


Επίσημα στην Κίνα ο Τεϊσέιρα

Ο Τεϊσέιρα ήταν κοντά στη Λίβερπουλ, αλλά μίλησαν οι Κινέζοι. Ο παίκτης αποκτήθηκε από τη Ζιανγκζού, έναντι 50 εκ. ευρώ.

Μπορεί η Λίβερπουλ να ήθελε πολύ τον Άλεξ Τεϊσέιρα, αλλά δεν τα βρήκε στο οικονομικό κομμάτι με τη Σαχτάρ, αφού οι Ουκρανοί αξίωναν περισσότερα από τα 30 εκ. ευρώ που πρόσφεραν οι «ρεντς».

Σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ, η κινεζική Ζιανγκζού δεν ήταν καθόλου φειδωλή στην προσφορά για τον παίκτη, τον οποίο απέκτησε με κάθε επισημότητα.

Η Σαχτάρ ανακοίνωσε την μετακίνηση του Βραζιλιάνου στην Κίνα, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 50 εκ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ρονάλντο δεν μου μιλάει, αλλά δεν πειράζει»!


«Ο Ρονάλντο δεν μου μιλάει, αλλά δεν πειράζει»

Θύμα παρεξήγησης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πέσει ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος ωστόσο δεν δείχνει να ανησυχεί και πολύ.

«Είπαν ότι είπα, αλλά εγώ δεν είπα, και εκείνος νόμιζε ότι είπα, χωρίς εγώ να έχω πει». Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η ιστορία που έχει προκύψει ανάμεσα στον Ντάνι Άλβες και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην του λέει ούτε «γεια» στην τελετή για την «Χρυσή Μπάλα» όπου συναντήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ισχυρίζεται πως παραφράστηκαν κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για τον Πορτογάλο σταρ: «Ουδέποτε έχω μιλήσει γι’ αυτόν προσωπικά. Μπορεί να έχω αναφερθεί σε εκείνον ως δημόσιο πρόσωπο. Μην γελιέστε, δεν έχω ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτόν. Αυτό που έγινε είναι ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου και ο Ρονάλντο θύμωσε».

Όπως υποστηρίζει ο Βραζιλιάνος δεξί μπακ, συναντήθηκε με τον Κριστιάνο στην πρόσφατη τελετή της «Χρυσής Μπάλας» και τον χαιρέτησε από ευγένεια, η οποία όμως δεν ανταποδόθηκε: «Δεν μου μίλησε, ήταν θυμωμένος, αλλά δεν πειράζει. Κοιμάμαι σαν μωρό, αδιαφορώ πλήρως. Ελπίζω να συνεχίσει τη ζωή του και να είναι ευτυχισμένος», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζουν ομαδική αποχώρηση από το «Άνφιλντ» οι οπαδοί της Λίβερπουλ!!


Ετοιμάζουν ομαδική αποχώρηση από το «Άνφιλντ» οι οπαδοί της Λίβερπουλ

Στις τάξεις των οπαδών της Λίβερπουλ επικρατεί δυσαρέσκεια για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και ετοιμάζουν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία εναντίον των ιδιοκτητών του συλλόγου.

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της Λίβερπουλ μετά την ανακοίνωση των «reds» της αύξησης στα διαρκείας και τα κανονικά εισιτήρια της επόμενης περιόδου, εξαιτίας της ανακατασκευής της «Main Stand» του Άνφιλντ.

Ωστόσο οι οπαδοί της ομάδας ετοιμάζουν διαμαρτυρία με συμβολισμό στο ματς της Λίβερπουλ με τη Σάντερλαντ το Σάββατο.

Οι φίλοι των κόκκινων λοιπόν προτρέπονται μέσω επιστολής του συνδέσμου «Spion Kop 1906» να αποχωρήσουν από το γήπεδο στο 77ο λεπτό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του εισιτηρίου από τις 59 στις 77 λίρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δύσκολα για την Ατλέτικο!!


Τα δύσκολα για την Ατλέτικο

Τις τελευταίες στον βαθμολογικό πίνακα Λεβάντε και Γρανάδα αντιμετωπίζουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα. Η Ατλέτικο υποδέχεται τη φετινή έκπληξη στην Ισπανία, την Εϊμπάρ.

Βατό έργο αναμένεται να έχουν αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Λεβάντε και τη Γρανάδα που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division.

Από την πλευρά της, η Ατλέτικο υποδέχεται τη Λεβάντε, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και αποτελεί την έκπληξη της φετινής σεζόν στην Ισπανία.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα αναμένεται να παρατάξει τους «μπλαουγκράνα» ο Λουίς Ενρίκε, ύστερα από την «επτάρα» επί της Βαλένθια για το Κύπελλο Ισπανίας.

Από την πλευρά του, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει εκ νέου τον Γκάρεθ Μπέιλ, με τους «μερένχες» να έχουν και εκείνοι ένα ανάλογο σκορ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επικράτησαν με σκορ 6-0 της Εσπανιόλ στο «Μπερναμπέου».

Τέλος, η Ατλέτικο δείχνει πως διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, και ψάχνει τη νίκη μετά από δύο αγωνιστικές κόντρα στην Εϊμπάρ. Χωρίς τους Γοδίν, Λουίς Φιλίπε, Φερνάντες και Τιάγκο καταστρώνει τα πλάνα του ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Μάλαγα-Χετάφε (21:30)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εϊμπάρ (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Λας Πάλμας (19:15)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ (21:30)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (13:00)
Μπέτις-Βαλένθια (17:00)
Θέλτα-Σεβίλλη (19:15)
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (21:30)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα (19:15)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:30)
Λα Κορούνια-Μπέτις (23:05)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Σοσιεδάδ-Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη-Λας Πάλμας (17:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (19:15)
Χετέφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:15)
Μπαρτσελόνα-Θέλτα (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάλασε του Μπούρμπου στον Άρη!


Χάλασε του Μπούρμπου στον Άρη

Ο Χρήστος Μπούρμπος ήταν κοντά στο να συνεχίσει στον Άρη, ωστόσο η μεταγραφή του χάλασε. Κοντά στον Απόλλωνα ο Έλληνας αμυντικός.

Δεν θα ντυθεί τελικά στα κιτρινόμαυρα ο Χρήστος Μπούρμπος, αφού η μεταγραφή του χάλασε εξαιτίας διάφορων παραγόντων.

Σύμφωνα με τη «SportDay», ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού βρέθηκε μία ανάσα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο φαίνεται ο ίδιος να διαφώνησε με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, αφού προτιμούσε 2,5 χρόνια.

Επιπλέον φαίνεται πως ενοχλήθηκε και ο Νίκος Αναστόπουλος, από το γεγονός ότι γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον τον Άρη για τον παίκτη, πριν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πλέον ο παίκτης φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στον Απόλλωνα Σμύρνης, που διεκδικεί την άνοδο στη Super League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος για ΑΕΚ ο Ερνάνι!!


Έτοιμος για ΑΕΚ ο Ερνάνι!

Τη θεραπεία του στην Πορτογαλία ολοκλήρωσε ο Ερνάνι, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Ερνάνι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία την άλλη εβδομάδα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί!

Ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε υποστεί μία κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γόνατου, η οποία θα τον κρατούσε εκτός δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Τελικά ο 24χρονος παίκτης φαίνεται πως τα πήγε εξαιρετικά στην αποθεραπεία του, κάτι που θα εξετάσουν σήμερα ο Χρήστος Θέος και οι συνεργάτες του.

Αν είναι καλά, δεν αποκλείεται να είναι ετοιμοπόλεμος για το επόμενο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (στις 12 Φεβρουαρίου).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι λεπτομέρειες του deal με Τζανετόπουλο!!


Οι λεπτομέρειες του deal με Τζανετόπουλο

Το σίριαλ της επέκτασης συμβολαίου στον Άνταμ Τζανετόπουλο είχε αίσιο τέλος για την ΑΕΚ. Τα λόγια του Μελισσανίδη που τον έπεισαν, ο αποκλεισμός Τσιάρτα, η μεγάλη αύξηση στον παίκτη και η ρήτρα.

Πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να πει το «ναι» ο Άνταμ Τζανετόπουλος στην πρόταση της ΑΕΚ και να υπογράψει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2020.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε προσωπικά την υπόθεση. Κάλεσε τον νεαρό αμυντικό στο γραφείο του στην Aegean και με όσα του είπε τον «έψησε». Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ φέρεται να διαβεβαίωσε τον παίκτη πως τον πιστεύουν πολύ στην ΑΕΚ, αλλά και πως αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό που θα καλύπτει τον ίδιο και την ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του.

«Κλειδί» για την επίτευξη του deal ήταν ότι έμεινε στην… απέξω ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Βασίλης Τσιάρτας, κατόπιν επιθυμίας του Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι σχέσεις τους δεν είναι καλές και ο «τίγρης» ήθελε οι συζητήσεις να γίνουν απευθείας με τον παίκτη, όπως και τελικά συνέβη.

Ο Τζανετόπουλος θα έχει από φέτος μια σημαντική αύξηση στις αποδοχές του, που θα είναι κλιμακωτά αυξανόμενες μέχρι το 2020 αγγίζοντας συνολικό ποσό 500.000 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, ενώ μέχρι τώρα εισέπραττε 15.000 το χρόνο. Στο νέο συμβόλαιο ορίστηκε (κατά πηγές) ρήτρα 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε το ποσό αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

Μένει πλέον να φανεί αν ο 21χρονος άσος θα καταφέρει να κερδίσει θέση στα πλάνα του Γκουστάβο Πογέτ επί των ημερών του οποίου δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κατάσκοπος» της Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη!!


«Κατάσκοπος» της Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη

Άνθρωπος της Άντερλεχτ – ίσως και ο ίδιος ο προπονητής – θα βρεθεί στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τους «ερυθρόλευκους» ενόψει του Europa League.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ για τη φάση των «32» του Europa League και οι Βέλγοι όπως ήταν λογικό θέλουν να μελετήσουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Έτσι αναμένεται να βρεθεί άνθρωπος της Άντερλεχτ στο «Καραϊσκάκη» στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να τσεκάρει από κοντά τους «ερυθρολεύκους».

Δεν αποκλείεται δε, να έρθει στην Ελλάδα ακόμα και ο ίδιος ο τεχνικός της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, δεν φαίνεται να ταξιδεύει ο Μάρκο Σίλβα για τις Βρυξέλλες για να είναι στο ματς της Άντερλεχτ με τη Μαλίν για το πρωτάθλημα, αλλά κάποιος από τους άμεσους συνεργάτες του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΟΚ θα τιμήσει τα θύματα της Θύρας 7!


Ο ΠΑΟΚ θα τιμήσει τα θύματα της Θύρας 7

Τη σκέψη να καταθέσουν στεφάνι μπροστά από τη Θύρα 7 πριν από το ντέρμπι έχουν μεταφέρει οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ σε εκείνους του Ολυμπιακού.

Προφορικά έχουν ενημερώσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ότι σκέφτονται να καταθέσουν στεφάνι πριν από τον αγώνα μπροστά στη Θύρα 7, στη μνήμη των 21 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους πριν από 35 χρόνια στο τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ανταποδώσουν την κίνηση που είχαν κάνει οι Πειραιώτες στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, όταν ο Ρομπέρτο και οι υπόλοιποι παίκτες είχαν καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των νεκρών του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ περιμένουν εντός της ημέρας και επίσημη ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άστοχος, αλλά νικητής ο Ντόρσεϊ!!


Άστοχος, αλλά νικητής ο Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν άστοχος, αλλά το Oregon επικράτησε εύκολα του Colorado για το NCAA.

Σε κακή βραδιά βρέθηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά αυτό δεν στοίχισε στην ομάδα του.

Το Oregon (18-4) νίκησε άνετα το Colorado (17-5) με 76-56 και ο 19χρονος γκαρντ είχε 13 πόντους αλλά με άσχημα ποσοστά (1/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές).

Επίσης συμπλήρωσε τη στατιστική του με 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 30 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίθεση σε Κοντονή από Γκιρτζίκη για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών!!


Επίθεση σε Κοντονή από Γκιρτζίκη για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών

Επίθεση στον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, με αφορμή τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Μέσω επιστολής του στις ΕΠΣ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης εξαπολύει επίθεση στον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για τις επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες για το 2016.

Αναλυτικά η επιστολή

Ανακοινώθηκαν, στις 29.01.2016, οι επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών για το έτος 2016 συνοδευόμενες, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, από σχόλια ικανοποίησης της πολιτικής ηγεσίας τόσο για το συνολικό ποσό που διατίθεται στις Ομοσπονδίες όσο και για την έγκαιρη ανακοίνωσή τους.

Τα δεδομένα που αβίαστα προκύπτουν από την ανακοίνωση και τον πίνακα κατανομής των επιχορηγήσεων όσον αφορά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στις ΕΠΣ-Μέλη της και στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι τα ακόλουθα:

α. Για μία ακόμη χρονιά, τη δέκατη από το έτος 2006 η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το ελληνικό κράτος, που υποτίθεται ότι έχει συνταγματική υποχρέωση να φροντίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ούτε με ένα ευρώ. Για την ασφαλέστερη κατανόηση της δεκαετίας επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΠΟ δεν έχει επιχορηγηθεί την τελευταία δεκαετία από το ελληνικό κράτος ούτε με ένα ευρώ.

β. Το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ που ανακοινώθηκε αφορά, όπως γράφεται, επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας. Σε αναλογία με τον αριθμό των σωματείων αντιστοιχεί το συγκλονιστικό ποσό των 20-22 ευρώ ανά σωματείο.

γ. Οι ΕΠΣ-Μέλη της ΕΠΟ δεν θα εισπράξουν, επίσης, φέτος ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβη και το έτος 2015.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει συγκεκριμένες πολιτικές αναγνώσεις και είναι προϊόν μίας οριστικά διαμορφωμένης πολιτικής στον χώρο ευθύνης του Υπουργείου Αθλητισμού και των υπηρεσιών του που διακρίνεται από βαθύτατα αντιποδοσφαιρικό χαρακτήρα.

Η επιβεβαίωση της οικονομικής απομόνωσης του αθλήματος προφανώς δεν αποτελεί είδηση για την ΕΠΟ, τις ΕΠΣ-Μέλη της και τα ερασιτεχνικά σωματεία. «Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια».

Για την ΕΠΟ ισχύει πάντα η εκτίμησή της ότι το ίδιο το άθλημα και η οικονομία του είναι απολύτως ικανά να χρηματοδοτήσουν από ίδια έσοδα τόσο την Ομοσπονδία και τις ΕΠΣ-Μέλη της όσο και τα ερασιτεχνικά σωματεία, χωρίς να χρειάζεται καμία βοήθεια από εξωτερικό παράγοντα. Απομένει, να συμφωνήσουμε όλοι, σε μία νέα διαδικασία κατανομής του παραγόμενου προϊόντος με αιχμή την επαρκή χρηματοδότηση των ΕΠΣ, θεσμοθετημένη και εφαρμόσιμη.

Είδηση ή μάλλον ειδήσεις μπορούν, ακόμη, να θεωρηθούν οι καθημερινές άοκνες, οργανωμένες στην λεπτομέρεια και επιλεκτικά δημοσιοποιημένες ενέργειες όλων των πολιτικών (και των ποδοσφαιρικών συναφών) κύκλων να ελέγξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, να παρέμβουν απροκάλυπτα στην ρήτρα ανεξαρτησίας του, να αποφασίσουν οι ίδιοι για το παρόν και το μέλλον του και να διαμορφώσουν τις συνθήκες της εξέλιξης του, χωρίς καμία συμμετοχή από τους ανθρώπους του αθλήματος την ίδια ώρα που δεν του προσφέρουν ούτε ένα ευρώ τον χρόνο.

Είδηση, για όλους εμάς που ζούμε το άθλημα χρόνια τώρα και έχουμε συμβάλει στην ανάπτυξη και τις επιτυχίες του, είναι η συντονισμένη προσπάθεια τους να ακυρώσουν, με νομοθετικές παρεμβάσεις, τον ρόλο των ερασιτεχνικών ενώσεων, να περιορίσουν μέχρι εξαφανίσεως την σημαντικότατη συμμετοχή τους στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να διεμβολίσουν την αξιοσύνη των προέδρων και των διοικητικών συμβουλίων με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί "βλαχοπροέδρων" και να τους απομακρύνουν από τις διαδικασίες επιλογής του μέλλοντος την ίδια ώρα που δεν τους προσφέρουν ούτε ένα ευρώ τον χρόνο.

Αυτές τις "ειδήσεις" η ΕΠΟ θα τις πολεμήσει και θα τις ακυρώσεις στηριγμένη στο καταστατικόν και στους κανονισμούς της, στην ενότητα του οργανωμένου ποδοσφαίρου και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές και αθλητικές αρχές.

Για την ΕΠΟ είναι σαφές και δεδομένο ότι κάθε απόπειρα απ' όπου και αν προέρχεται, όπως και αν βαφτίζεται, και όποιες δυνάμεις και αν συγκεντρώνει που έχει στόχο την ακύρωση ή ακόμη τον περιορισμό της ρήτρας ανεξαρτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μη αποδεκτή, αποτελεί σαφέστατη και βαρύτατη παρέμβαση και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση.

Στην διαδικασία αυτή, η ενότητα όλων των ποδοσφαιρικών δυνάμεων, ανεξαρτήτως περιστασιακών διαφορών, η υπεράσπιση του καταστατικού και των κανονισμών, η συνεργασία με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA - UEFA) και η στήριξη στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα (I.O.C) είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί με επιτυχία την ρήτρα ανεξαρτησίας και να διευρύνουμε την επιρροή της.

Η ΕΠΟ είναι σε κάθε στιγμή έτοιμη να πράξει ότι απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και να προτείνει μια νέα, αναγκαία πλέον όσο ποτέ, συμφωνία με τις Ενώσεις - μέλη της για ένα σύγχρονο πλαίσιο ανακατανομής του παραγόμενου ποδοσφαιρικού οικονομικού προϊόντος κάθε έτος. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσει κανονιστικές αλλαγές που θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την κινητικότητα του αθλήματος και θα αναδιατάξουν τις ισορροπίες προς όφελος τόσο των σωματείων και των Ενώσεων όσο και των ποδοσφαιριστών.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Με εκτίμηση

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ

Η τριποντάρα και η χειρονομία του Κόμπι!!


Η τριποντάρα και η χειρονομία του Κόμπι

Ο Κόμπι Μπράιαντ «καθάρισε» με καθοριστικό τρίποντο (και συνολικά 27π.) για τους Λέικερς τον αγώνα με τους Πέλικανς και κούνησε το δάχτυλο σαν να έλεγε «μη με αμφισβητείται» ή «δεν τελείωσα ακόμη».









*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείνει τη θύρα “Alex Ferguson” το Ολντ Τράφορντ!!


Κλείνει τη θύρα “Alex Ferguson” το Ολντ Τράφορντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να «μαζέψει» τους οπαδούς της στους αγώνες του Europa League, εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος.

«Μαζευτείτε να φαινόμαστε πολλοί» είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι ιθύνοντες των «Κόκκινων Διαβόλων» βλέπουν το ενδιαφέρον των οπαδών να πέφτει και φοβούνται πως οι θεατές στο επόμενο ματς του Europa League με την Μίντιλαντ δεν θα φτάσει καν τους 60,000.

Έτσι αποφάσισαν να κλείσουν το 5,000 χωρητικότητας 3ο διάζωμα και να διαθέσει εισιτήρια μόνο για τα δύο πρώτα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως όσοι φίλαθλοι έχουν εισιτήριο για το εν λόγω διάζωμα, θα μεταφερθούν σε καλύτερη θέση, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η παρουσία 59,265 φιλάθλων στον αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2012, είναι το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης και υπάρχουν φόβοι ότι θα καταρριφθεί. Η προηγούμενη κίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων 25% έπεσε στο κενό, γι’ αυτό και αναζητούν άλλους τρόπους προσέλκυσης οπαδών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξένο σώμα στον Πλατανιά ο Ολιμπά!!


Ξένο σώμα στον Πλατανιά ο Ολιμπά

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις του Πλατανιά με τον Κέβιν Ολιμπά, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προπονείται μόνος του στους Κριητικούς.

Μόνος του και διαφορετικές ώρες από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Πλατανιά προπονείται τις τελευταίες ημέρες ο Κέβιν Ολιμπά.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας αποτελεί ξένο σώμα για τους Χανιώτες και αυτό αποδεικνύεται από το παραπάνω γεγονός.

Όσον αφορά το κενό που έχει αφήσει ο διεθνής γκολκίπερ, αυτό θα το καλύψει ο 20χρονος Τάσος Δασκαλάκης. Η τελευταία συμμετοχή του Ολιμπά ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κινέζικη επανάσταση στο ποδόσφαιρο!! (pics)


Κινέζικη επανάσταση στο ποδόσφαιρο (pics)

Η μετακίνηση του Τεϊσέιρα από τη Σαχτάρ στην Ζιανγκζού αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή του χειμώνα. Το sportfm.gr αναλύει το φαινόμενο της «κινέζικης επανάστασης» στο ποδόσφαιρο.

H Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση ή απλούστερα Πολιτιστική Επανάσταση ήταν μια κοινωνικο-πολιτική κίνηση που έλαβε χώρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας από το 1966 έως το 1976. Την άρχισε ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Μάο Τσετούνγκ, με στόχο να ενδυναμώσει τον κομμουνισμό στη χώρα με την άρση του καπιταλισμού.

Πάντως, μετά από 40 χρόνια, ο καπιταλισμός φαίνεται να κυριεύει την Κίνα την ώρα που με τη δύναμη του χρήματος, συντελείται μια άλλη, εντελώς διαφορετική επανάσταση, που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Γιώργος Σπανομανώλης


Άλλωστε στη χώρα θεωρούν πως μέσω του ποδοσφαίρου, μπορεί να συντελεστεί ένα άνοιγμα προς τη Δύση, στοχεύοντας προς το τέλος της απομόνωσης, κάτι που το ποδόσφαιρο μπορεί να πετύχει.

Άλλωστε στόχος είναι οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές του ποδοσφαίρου της χώρας, με τη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης όπως το Μουντιάλ, να αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο.

Ρίχνοντας μια ματιά στις 25 πιο ακριβές μεταγραφές που έγιναν στην ποδοσφαιρική οικουμένη κατά την περίοδο του Ιανουαρίου παθαίνει κανείς πλάκα.

Οι τρεις ακριβότερες μεταγραφές έχουν γίνει από ομάδες του πρωταθλήματος της Κίνας, ενώ οι κινέζικοι σύλλογοι έχουν πετύχει τις οκτώ πιο ακριβές μεταγραφές από τις 25 ακριβότερες του φετινού χειμώνα.

Είναι τουλάχιστον απίθανα τα χρήματα που δαπανείθηκαν από τη Ζιανγκζού για την απόκτηση του Άλεξ Τεϊσέιρα από τη Σαχτάρ.

inner

Οι Κινέζοι έβγαλαν από τα ταμεία τους 50 εκ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που κατέληξε στο πρωτάθλημα της Κίνας (!) παρόλο που υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τη Λίβερπουλ.

Και όμως, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις μεταγραφές, αλλά και τους παίκτες που βρίσκονται κοντά στο να συνεχίσουν στο κινέζικο πρωτάθλημα, τρίβει κανείς τα μάτια του από τα ποσά που δαπανούνται.

Οι καινούριοι

Εκτός από τη μεταγραφή του Τεϊσέρα, ο Τζάκσον Μαρτίνεζ δεν μπορούσε να κλείσει τα αυτιά στις κινέζικες «Σειρήνες».

Λογικό... Ο παίκτης θα λαμβάνει από τη Γκουανγζού περίπου 125.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ για την απόκτηση του δαπανήθηκαν 40 εκ. ευρώ.

inner

Συμπαίκτης του Τεϊσέιρα στην Ζιανγκζού θα είναι και ο Ραμίρες της Τσέλσι. Ο παίκτης θα βάζει κάθε βδομάδα στον λογαριασμό του 255.000 ευρώ, ενώ οι «μπλε» του Λονδίνου πήραν το ποσό των 32 εκ. ευρώ.

inner

Αν δεν σας ζάλισαν ακόμα τα ποσά, ρίξτε μια ματιά και στην περίπτωση του Ζερβινιό, που μεταγράφηκε στην Χεμπέι από τη Ρόμα και πλέον κάθε βδομάδα θα εισπράττει περίπου 200.000 ευρώ.

Οι παλιοί

Και αν οι νέοι είναι ωραίοι, οι παλιοί στην Κίνα δεν είναι καθόλου αλλιώς, αφού και εκείνοι τα ίδια περίπου λεφτά παίρνουν, και μάλιστα εδώ και καιρό.

Ο πρώην άσος την Τσέλσι και της Τότεναμ, Ντεμπά Μπα, αγωνίζεται από το καλοκαίρι στα γήπεδα της Κίνας με τη φανέλα της Σαγκάι και εισπράττει κάθε βδομάδα το ταπεινό ποσό των 115.000 ευρώ.

Αντίπαλος του στο πρωτάθλημα, ακόμα ένας πρώην παίκτης των «σπιρουνιών» που πλέον φοράει τη φανέλα της Γκουανγκζού. Ο λόγος για τον Παουλίνιο, ο οποίος από τον Ιούνιο εισπράττει τη βδομάδα 115.000 ευρώ.

inner

Οι επόμενοι

Το πράγμα όμως δεν σταματάει εδώ. Όλοι οι ποδοσφαιρικοί δρόμοι οδηγούν πλέον στην Κίνα, που αποτελεί άλλη μια επιλογή μετά το MLS, το Κατάρ, την Ταϊλάνδη για ποδοσφαιριστές που θέλουν να βγάλουν άκοπα ζεστά μετρητά, με την παρουσία τους και μόνο, προς τέρψη ενός κοινού που διψάει για άρτο και θεάματα.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποχωρεί μάλλον το καλοκαίρι από την Παρί και ήδη οι Κινέζοι έχουν βγει παγανιά.

inner

Για τον παίκτη υπάρχει ζήτηση από το MLS, αλλά ήδη αρκετές ομάδες από την Κίνα ψάχνουν τη φόρμουλα για τον αποκτήσουν. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά.

Εκτός από τον Ζλάταν, υπάρχει «ζέση» και για τον Γιάγια Τουρέ που μάλλον δεν θα συνεχίσει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ήδη δημοσιεύματα από την Αγγλία κάνουν λόγο για πρόταση από την Κίνα με εβδομαδιαίες απολαβές, περισσότερα από 400.000 ευρώ.

Και αν νομίζεται πως ο κατάλογος τελειώνει εδώ, κάνετε λάθος. Στην Κίνα βαρέθηκαν να γυρνούν ως τουρίστες στα ευρωπαϊκά γήπεδα και είπαν να πάρουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη προς τα μέρη τους.

inner

Ο κατάλογος με τους παίκτες που φλερτάρουν με το κινέζικο πρωτάθλημα, είναι μακρύς.

Τέρι, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Ροναλντίνιο είναι μόνο μερικά από το ονόματα που παίζουν, ενώ αν δει κανείς την πρόταση των 75 εκ. ευρώ της Ζιανγκζού στην Τσέλσι για τον Όσκαρ, διαπιστώνει πως οι τύποι είναι ικανοί για όλα.

* Η μεταγραφική περίοδος στην Κίνα, ολοκληρώνεται 28 Φεβρουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*