Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Την πήρε παραμάζωμα ο Παναθηναϊκός!!


Την πήρε παραμάζωμα ο Παναθηναϊκός!

Πάρτι δίχως τέλος στην Κροατία για τον Παναθηναϊκό! Με τους Ραντούλιτσα (21π, 9/11) και Καλάθη (10π.-10ασίστ) να «οργιάζουν», ο Εξάστερος διέλυσε την Τσεντεβίτα (78-60) και πατάει «γερά» για πρόκριση.

«Σίφουνας» στην Κροατία ο Παναθηναϊκός, που θύμισε την ομάδα που περνούσε δια περιπάτου από αντίστοιχες έδρες στο παρελθόν.

Οι πράσινοι έπαιξαν υποδειγματική άμυνα, «έπνιξαν» την Τσεντεβίτα από το 15’ κι έπειτα και εν τέλει την «ισοπέδωσαν» με 78-60, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 30 πόντους (56-26)!

Στο 3-3 πλέον το ρεκόρ του τριφυλλιού, που πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Top-16 και δείχνει να βαδίζει στο… σωστό δρόμο. «Όργια» από Ραντούλιτσα ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους με 9/11 σουτ, τρομερός ο Καλάθης με 10 πόντους και άλλες τόσες ασίστ, δεν αγωνίστηκε λεπτό ο Παππάς, δίχως να έχει ιατρικό πρόβλημα.

inner

Το ματς

Από νωρίς ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του, εκμεταλλευόμενος την αστοχία της Τσεντεβίτα κι έχοντας σε καλή μέρα τον Φελντέιν (5 γρήγορος πόντους), που του έδωσε προβάδισμα με 2-8. Ο Μπιλάν ήταν η μοναδική απειλή από πλευράς Κροατών και χάρη σ’ αυτόν, παρέμεναν κοντά στο σκορ, με το τριφύλλι βέβαια να διατηρεί ως το 7’ «μαξιλαράκι» ασφαλείας, 8-14. Ο Πούλεν έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής (13-14), ωστόσο η ευστροφία των Καλάθη-Διαμαντίδη υπέγραψαν το +5 του Παναθηναϊκού στη λήξη της πρώτης περιόδου, 13-18, με μοναδικό μελανό σημείο τα δύο φάουλ που είχαν χρεωθεί οι Ραντούλιτσα-Κούζμιτς.

inner

Το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου είναι για να… ξεχαστεί! Κακό θέαμα και από τις δύο ομάδες, άτσαλα τελειώματα, αστοχία, λάθη και «σιχτίρισμα» για την εικόνα του αγώνα. Μοιραία λοιπόν δεν κουνήθηκε… φύλλο και μπήκαν μόλις πέντε πόντοι (16-20). Η είσοδος όμως του Ραντούλιτσα και τα «όργια» Καλάθη, έβαλαν τέλος στο πράσινο black out και παράλληλα έφεραν τον Εξάστερο για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, 16-27, απέναντι σε μια Τσεντεβίτα που είχε «καταστραφεί» στο αμυντικό πλάνο του τριφυλλιού και δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Ο Σέρβος «γίγαντας» έκανε πλάκα κάτω από τη ρακέτα, πέτυχε (με ωραίες ενέργειες) επτά σερί πόντους, ο Φελντέιν «τιμώρησε» την προσπάθεια των Κροατών για ζώνη και η απόσταση των δύο ομάδων… εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους, 20-37! Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος (22-39), με την Τσεντεβίτα να έχει «πνιγεί» (1/10 τρίποντα, 3 ασίστ) και τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός και σούπερ μυαλωμένος.

Δια παντός την όποια κουβέντα για… δραματική εξέλιξη στο ματς «έσβησε» νωρίς-νωρίς το τριφύλλι που με δύο τρίποντα από Γκιστ και Καλάθη, έφτασε στο +21 (24-45) κόντρα σε μια Τσεντεβίτα που δεν ήταν ικανή να κάνει το παραμικρό. Το πάρτι του Παναθηναϊκού δεν είχε σταματημό. Ο Ραντούλιτσα μπήκε εκ νέου στην εξίσωση (σκοράροντας όπως κι όταν ήθελε και φτάνοντας τους 15 πόντους), ο Φώτσης «βομβάρδισε» από τα 6,75 και η διαφορά έφτασε τους 30 πόντους, 26-56, με τους πράσινους να προκαλούν τρόμο στο παρκέ. Τα πάντα είχαν κριθεί και το μόνο που είχε πλέον αξία ήταν το πού θα σταματήσει η διαφορά. Ο Πίλεπιτς προσπαθούσε σχεδόν μόνος από την περιφέρεια (την ώρα που Γιάνκοβιτς-Κούζμιτς πετύχαιναν τα τελευταία πράσινα καλάθια στην τρίτη περίοδο), αλλά το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να… ροκανίσει απλώς την απόσταση των δύο ομάδων, για το… 36-60!

inner

Με τον Ραντούλιτσα να βάζει τις τελικές «πινελιές» στην αριστουργηματική του αποψινή εμφάνιση (φτάνοντας τους 21 πόντους), ο Παναθηναϊκός διατήρησε άνετος κι ωραίος, την… 25άρα, 41-66. Τα λεπτά περνούσαν, τα πάντα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά ο Καλάθης δεν χαλάρωνε… λεπτό! Σκοράροντας και μοιράζοντας στον Γκιστ, ολοκλήρωσε στο 36’ το double-double του και ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έγραψε το 50-76! Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο ματς Μποχωρίδη-Παπαγιάννη (ο δεύτερος σκόραρε μάλιστα), ήρθε και μια φυσιολογική χαλάρωση και ο Παναθηναϊκός έφυγε εν τέλει από την Κροατία με… μόλις 18 πόντους διαφορά, 60-78!

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78

Τσεντεβίτα: Πούλεν 5 (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίπελιτς 16 (4), Ζγκάνετς 8, Ουόκερ 7 (2), Μούσα, Μπιλάν 9, Μαζαλίν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 21, Παππάς, Φελντέιν 8, Κούζμιτς 8, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10, Παπαγιάννης 2, Καλάθης 10 (10 ασίστ)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: