Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο ωφέλιμος ανταγωνισμός για τους Μάνταλο-Τζιμπούρ!!


Ο ωφέλιμος ανταγωνισμός για τους Μάνταλο-Τζιμπούρ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον άμεσο αντίκτυπο που θα έχουν οι προσθήκες Ζουκουλίνι-Πέκχαρντ στην απόδοση των Μάνταλου και Τζιμπούρ, κάτι που φάνηκε άμεσα.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και από τον Καυταντζόγλειο και συνέχισε και στην εκκίνηση του Φλεβάρη, όπως όλο τον Ιανουάριο. Πέρα από το ντεμπούτο του Σουκουλίνι, για το οποίο υπάρχει ειδική αναφορά, κρατάω στα θετικά, το δεύτερο σερί γκολ του Μάνταλου, αλλά και την γενικότερη παρουσία του στο ματς. Όπως ιδιαίτερα κεφάτος έδειξε και ο Ράφικ Τζιμπούρ με την εξαιρετική πάσα που έβγαλε και με την όρεξη που έδειξε. Πολύ καλός, παρά το μπόλικο «ξύλο» και τα σκληρά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, ήταν και ο Ντιέγκο Μπουονανότε.

Η αγωνιστική άνοδος του Μάνταλου και του Τζιμπούρ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με την παρουσία των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Ιανουαρίου. Τα πράγματα είναι απλά και συγκεκριμένα: Αν ο Μάνταλος δεν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, τότε είναι πολύ πιθανό, με την άφιξη του Ζουκουλίνι που έχει χαρακτηριστικά 8αριού με δημιουργικές τάσεις, να μείνει απ’ έξω. Ακόμα περισσότερο συναγωνισμό πλέον θα έχει και ο Τζιμπούρ, ειδικά για τα παιχνίδια εντός έδρας με μικρότερες ομάδες, εκεί που ο Πέκχαρντ λόγω σωματοδομής, να κληθεί να πάρει χρόνο συμμετοχής. Άρα, με δεδομένη και την παρουσία του Αραβίδη, ο ανταγωνισμός, γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.


Αν δεν θέλουν να χάσουν την θέση τους στην ενδεκάδα, όπως βέβαια και άλλοι παίκτες που κινούνται σε αυτές τις θέσεις, θα πρέπει να παλέψουν πολύ. Η αναφορά γίνεται όμως ιδιαίτερα για τον Μάνταλο και τον Τζιμπούρ, διότι αυτοί οι δύο είναι εκείνοι που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα και φαίνεται αρκετά πιθανό, να τεθεί σε αμφισβήτηση η παρουσία τους στην βασική ενδεκάδα. Άρα πέρα από τον άμεσο θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι δύο προσθήκες των Ζουκουλίνι και Πέκχαρντ ως μονάδες που προστέθηκαν στο δυναμικό, μπορούν να έχουν και έμμεσο, αφού θα υποχρεώσουν τους Μάνταλο και Τζιμπούρ ν’ ανεβάσουν την απόδοση τους.

Στα όσα δεν μου άρεσαν, ήταν η συνολική αμυντική συμπεριφορά. Ο Κολοβέτσιος και ο Λαμπρόπουλος ταλαιπωρήθηκαν πολύ σε ατομικό επίπεδο από τον Τσιλιανίδη και Βέλλιο αντίστοιχα και το θέμα του στόπερ αποτελεί μια...πληγή για την ΑΕΚ που δεν είναι εύκολο να διορθωθεί, από την ώρα που δεν υπήρξε ενίσχυση. Ο Μπαρόχα έχει το ελαφρυντικό της επιστροφής, από αρκετά μεγάλη απουσία, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Η ΑΕΚ θα είχε δεχτεί ένα ανάλογο γκολ από εκείνο που ήρθε από το λάθος του Ανέστη στο ματς με τον Λεβαδειακό, απλά για καλή τύχη του Βενεζουελάνου, υπήρξε παίκτης της ΑΕΚ κοντά που πρόλαβε να βάλει την κόντρα.

Το θέμα με τον Τζανετόπουλο, είχε αίσιο φινάλε. Ελπίζω στην ΑΕΚ, να δείξουν μεγαλύτερη ωριμότητα, να προσέξουν τον παίκτη και να φροντίσουν να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους, σαν τι είδους παίκτη θα τον αναδείξουν και πώς θα τον εκπαιδεύσουν, ως ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: