Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γρόλλιος: «Ο Άρης χρειάζεται τον κόσμο του»

Για την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague, να τιμωρήσει τον Άρη με χρηματικό πρόστιμο 31000 ευρώ, μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο", ο νομικός των "κιτρίνων" στην υπόθεση, Χρήστος Γρόλλιος.

«Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει ούτε ένα λεπτό. Τηρουμένων όμως των αναλογιών είναι μία απόφαση που περιορίζεται σε ένα χρηματικό πρόστιμο και αυτό είναι από μία πλευρά καλό, καθώς ο Άρης χρειάζεται τον κόσμο του» είπε αρχικά ο γνωστός νομικός και συνέχισε: «Οι διακοπές του παιχνιδιού, επιβάρυναν την κατάσταση. Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή κατά την άποψή μου, που να δικαιολογούσε την τιμωρία έδρας. Εμείς θα κάνουμε και μία έφεση ώστε να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο αυτό, με την ελπίδα ότι θα το καταφέρουμε».

Ενώ, έστειλε και το δικό του μήνυμα στο κόσμο της ομάδας: «Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι φίλοι της ομάδας, γιατί έχουμε μία σειρά από σημαντικά παιχνίδια και θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει τον Άρη».


πηγή: metrosport.gr
 


Κυριακίδης: «Με αποτέλεσμα στο Βικελίδης ξαναμπαίνουμε στο "κόλπο" για Ευρώπη»

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και νυν του Λεβαδειακού, Δημήτρης Κυριακίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για το χθεσινό 0-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, τους στόχους της ομάδας του, τον Άρη που αντιμετωπίσει την Κυριακή στο Κλ.Βικελίδης αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Μας πείραξε η ήττα από την Ξάνθη και περιμέναμε να έρθει ο αγώνας του κυπέλλου για να ανυψώσουμε το ηθικό μας. Η ομάδα μου έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήμασταν σε δύσκολη θέση αλλά μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθήσαμε και αλλάξαμε τη ψυχολογία μας μετά το 1-4 από την Ξάνθη. Θέλαμε να πετύχουμε γρήγορο γκολ αλλά δεν ήταν εύκολο. Ο ΠΑΟΚ πρόσεξε την άμυνα του. Εμείς έπρεπε να προσέξουμε να μη δεχτούμε γκολ γιατί θα τέλειωνε νωρίς το παιχνίδι».


Για το στόχο του Λεβαδειακού και το αν έχει χαθεί η έξοδος στην Ευρώπη, όπως δήλωσε και ο κ. Παράσχος μετά την ήττα από την Ξάνθη:

«Μετά από μια βαριά ήττα μπορείς αν πεις πολλά πράγματα από τη στενοχώρια σου. Πιστεύω πως ακόμα δεν έχει χαθεί κάτι. Στόχος μας είναι να σιγουρέψουμε την σωτηρία μας αλλά αν πάρουμε κάτι θετικό την Κυριακή θα μπούμε ξανά στο «κόλπο» της Ευρώπης γιατί δεν είναι μεγάλη η διαφορά μας από τις ομάδες που είναι πιο πάνω».


Για τον Άρη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει:

«Το τάιμινγκ για τον Άρη και μετά την ήττα στη Βέροια δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι θα παίξει μπροστά στον κόσμο του και εκεί ποντάρει. Εμείς ερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα και θέλουμε να το ξεπεράσουμε. Χρειαζόμαστε μια νίκη όπως και ο Άρης. Δε θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες».


Για την αλλαγή προπονητή στον Άρη και αν αυτό επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας:

«Είναι άσχημο για τον Άρη. Είναι ένα παιχνίδι καθοριστικό και οι παίκτες έχουν καταλάβει τι γίνεται. Είναι άσχημο που δε θα υπάρχει ο προπονητής τους αλλά μικρή σημασία έχει αυτό».


Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Όταν ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος προσπαθούσε να ξεφύγει από τα προβλήματα. Τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Αυτός ο άνθρωπος που είναι στη διοίκηση υλοποιεί αυτά που λέει και θέλει το καλό της ομάδας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ επιστρέφει στο γήπεδο και αυτό είναι καλό. Έγιναν κάποιες πολύ καλές μεταγραφές και ο ΠΑΟΚ θέλει να μπει και να διατηρηθεί στη 2η θέση».


πηγή: metrosport.gr
 


Πασσαλής: «Ο Άρης πληρώνει την απειρία και τα λάθη της διοίκησης»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Γιάννη Μιχαλήτσου, στα λάθη της διοίκησης και στο πρόσωπο που θα πρέπει να τον διαδεχτεί στον πάγκο του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για το αν θα είναι λύση η αλλαγή προπονητή:

«Δεν ξέρουμε αν θα είναι η λύση. Ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα και ο Άρης να πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται και να παραμείνει στην κατηγορία. Στις δύσκολες στιγμές δεν είναι λύση η αλλαγή τόσο πολλών προπονητών. Ο Άρης φέτος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπήρχαν δυσκολίες αλλά η φετινή άσχημη εικόνα τις ομάδας είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Βλέπουμε να υπάρχει ακόμη μια αλλαγή προπονητή τη φετινή χρονιά και το οξύμωρο είναι πως η αποπομπή του Μιχαλήτσου συζητιόταν μετά από μόλις δύο παιχνίδια που έκατσε στον πάγκο της ομάδας. Άρα το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο και για μένα ήταν λάθος η αρχική επιλογή του κ. Μιχαλήτσου, όχι γιατί αμφισβητώ τις δυνατότητες του και δεν είναι ικανός σαν προπονητής αλλά γιατί χρειαζόταν να έρθει κάποιος που να είναι εκτός ομάδας αλλά να γνωρίζει τις δυνατότητες της. Όταν υπάρχει επιλογή μέσα από το δυναμικό της ομάδας τότε πολύ δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί μια δύσκολη κατάσταση».


Για το ότι δεν υπήρχε διάδοχος ώστε να μην υπάρξει χαμένος χρόνος:

«Αυτό δείχνει σε ένα μεγάλο ποσοστό την απειρία της διοίκησης που απομάκρυνε τον Μιχαλήτσο χωρίς να υπάρχει ο διάδοχός του. Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση ο Μιχαλήτσος να φύγει θα έπρεπε να έχουν γίνει οι συζητήσεις για τη διαδοχή του. Η ομάδα βρίσκεται σήμερα χωρίς προπονητή και την Κυριακή έχει ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ τη σωτηρία της. Είναι πολύ άσχημο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να μη γνωρίζουν με ποιον προπονητή θα κάνουν προπόνηση και ποιος θα είναι στον πάγκο την Κυριακή. Αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να έρθει ένας έλληνας που να έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, του συλλόγου, των ομάδων που έχει να αντιμετωπίσει και των ποδοσφαιριστών που θα αναλάβει».



Για το αν έπρεπε να αναλάβει την ομάδα ο Μιχαλήτσος:

«Ο κ Μιχαλήτσος είναι ένας προπονητής με κατάρτιση. Είναι κάτοχος διπλώματος της ΟΥΕΦΑ και έχει δουλέψει αρκετές φορές στην Α΄ Εθνική. Στον ΠΑΟΝΕ, στη Γ? Εθνική, είχε παρουσιάσει μια ομάδα με προσανατολισμό και στόχο μέσα στο γήπεδο. Στον Άρη έχει φθαρεί πολύ. Όταν υπάρχει μια δύσκολη στιγμή είναι η εύκολη λύση. Έχει κάνει κακό και ο ίδιος στην επαγγελματική του εξέλιξη, δεχόμενος τις κλήσεις του Άρη να αναλάβει την ομάδα και να κάτσει στον πάγκο. Έχει προπονητικές ικανότητες αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν λάθος του ίδιου και της διοίκησης να κάτσει στον πάγκο της ομάδας, ειδικά όταν ήξερε και ο ίδιος πως η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του θα ήταν μεγάλη και έντονη».


Για το τι πληρώνει ο Άρης φέτος και βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση:

«Ο Άρης πληρώνει διοικητικά λάθη και μη σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς».


πηγή: metrosport.gr
 


Τσιώλης στο «Αθλητικό Metropolis»: «Ο κόσμος του Άρη να στηρίξει την ομάδα»

Ο Σάκης Τσιώλης, προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για την φετινή πορεία του Αστέρα, το παιχνίδι με τον Πλατανιά και τον τελικό Κυπέλλου, τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Άρη και τη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για το Κύπελλο και το παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Όπως δείχνουν τα πράγματα ο ΠΑΟΚ θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας στα ημιτελικά. Θέλουμε να περάσουμε, να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε και να πάμε στον τελικό».


Για τη μάχη για τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Όταν η ομάδα είναι μονίμως στη δεύτερη θέση είναι λογικό να βλέπεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Εκεί βέβαια είναι άλλο πρωτάθλημα και το βάρος μιας φανέλας όπως του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Εκεί έχουμε ένα μειονέκτημα εμείς όμως όλα κρίνονται στο γήπεδο».


Για το τι θα προτιμούσε να πετύχει φέτος ο Αστέρας αν επέλεγε να διαλέξει ανάμεσα σε Κύπελλο ή την είσοδο της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Το πιο σημαντικό είναι τα λεφτά για αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό γιατί θα γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου. Ο Αστέρας έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία, έχει μια πολύ οργανωμένη ομάδα και καλή διοίκηση».


Για τον ΠΑΟΚ που θα είναι ο αντίπαλός του αν αποκλείσει τον Πλατανιά:

«Ο ΠΑΟΚ όταν έρθουν τα δύσκολα παιχνίδια θα είναι μια διαφορετική ομάδα. Ενισχύθηκε τη μεταγραφική περίοδο και έχει παίκτες με μεγάλη βαρύτητα όπως ο Αθανασιάδης ή ο Σαλπιγγίδης».


Για τον Άρη και τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία:

«Το σενάριο να υποβιβαστεί ο Άρης φαντάζει εφιαλτικό. Εγώ γεύτηκα την ιστορία και τη μαγεία του Άρη αλλά αναγνωρίζω πως υπάρχει ο κίνδυνος. Δεν ξέρω τι συνέβη με τον κ. Μιχαλήτσο αλλά ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να ενισχύσει την ομάδα γιατί είναι καθοριστικό το παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Ασχετα με το ποιος θα είναι ο προπονητής θα πρέπει ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα γιατί αν δεν έρθει η νίκη θα τελειώσουν όλα».







πηγή: metrosport.gr

Τσαϊρέλης: «Θα βγούμε στην 4αδα εύκολα ή δύσκολα»

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Δικέφαλου, τους στόχους της ομάδας, τη δική του ανανέωση συμβολαίου αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ και την παρουσία του στο γήπεδο.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την ελληνική «παροικία» που υπάρχει στον ΠΑΟΚ:

«Φέτος είμαστε πολλοί Έλληνες. Υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία. Είναι καλύτερα όταν είμαστε τόσοι έλληνες και υπάρχει πολύ καλό κλίμα».


Για τους στόχους της ομάδας:

«Εδώ που φτάσαμε θα ήταν ψέμα να πούμε πως δεν κοιτάμε πιο ψηλά, στις θέσεις 3-4. Γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα είμαστε στην 4αδα, εύκολα ή δύσκολα. Έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, παρά τους συχνούς τραυματισμούς που ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς».


Για τον κόσμο της ομάδας:

«Εγώ δε μπορώ να μπω στο μυαλό του κόσμου. Όσοι έρχονται στο γήπεδο μας βοηθούν και με το παραπάνω. Μας προβληματίζει ο λίγος κόσμος αλλά ελπίζουμε να επιστρέψουν στο γήπεδο».


Για τη συνεργασία που έχουν με τη διοίκηση:

«Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πάντα από πίσω μας και μας βοηθούν όπως μπορούν. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Στη διοίκηση είναι άνθρωποι που αγαπούν τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι καλό».


Για την ανανέωση του συμβολαίου του και αν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά:

«Μου αρέσει πολύ το κλίμα στην ομάδα. Νιώθω πολύ άνετα αλλά είναι ακόμα νωρίς. Θα τελειώσει το πρωτάθλημα και θα δούμε».


Για τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας και το μυστικό της επιτυχίας:

«Όλα ξεκινάν από τον προπονητή. Είχε πολλά πράγματα στο μυαλό του και του βγήκαν. Η ομάδα συνεχίζει τη σκληρή δουλειά».


Για το All Star Game που και ο ίδιος θα συμμετάσχει:

«Το All Star Game πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Κάποιοι παίκτες μπορεί να είναι κουρασμένοι αλλά όλοι θα θέλουν να το χαρούν».


πηγή: metrosport.gr