Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Τα λέει όπως τη βολεύουν»

Η κόντρα μεταξύ της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα και της ομοσπονδίας τζούντο καλά κρατεί, μετά την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

«Τα λέει όπως τη βολεύουν»
Έτσι, οι δηλώσεις της, ύστερα από την απόφαση για τον 18μηνο αποκλεισμό της, έφεραν την αντίδραση της ΕΟΤ, που με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, διευκρινίζει πως η Μπουκουβάλα μεταφέρει τα γεγονότα όπως τη βολεύουν και όπως τη δασκάλεψαν να τα πει.

Επίσης, θεωρεί πως έχει τελειώσει η υπόθεση για αυτή μετά την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας και αναλύει τα λεφτά που πήρε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφήνοντας και σαφή υπονοούμενα για την προσφορά της στο άθλημα που αγάπησε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, δυστυχώς, παραμένει αμετανόητη. Δέχεται τις πράξεις της, αλλά όπως βολεύει την ίδια και, ενδεχομένως, αυτούς που τη βάζουν να τα πει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Θα έφτανε μια συγγνώμη για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας, προκειμένου να "κλείσει" το θέμα, όπως "έκλεισε" και του Φίλιππου Κωστικίδη. Ωστόσο, προτίμησε να πάρει τον δρόμο της κόντρας απέναντι στην ομοσπονδία, την οποία "λοιδορεί".

Η διοίκηση της ΕΟΤ δεν θα ασχοληθεί με το τι έγινε στο κλειστό των Αγίων Θεοδώρων. Αυτό το έκανε η Δικαστική Επιτροπή, η οποία προχώρησε και στην απόφαση που ανακοινώσαμε χθες. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στα οικονομικά θέματα που αφορούν τη διοίκηση της ΕΟΤ.

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, καθ` όλη τη διάρκεια του 2011, ελάμβανε από την ΕΟΤ οδοιπορικά που έφταναν μηνιαίως τα 781,25 ευρώ μικτά, ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2012 ελάμβανε οδοιπορικά αυξημένα κατά σχεδόν 20% (1.000 ευρώ μικτά).

Σε όλα αυτά δεν υπολογίζονται οι (αυτονόητες) δαπάνες που έκανε η ομοσπονδία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Έξοδα για ζυγαριά, για θεραπείες, χειρουργική επέμβαση, συμπληρώματα διατροφής, πριμ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό της Ρωσίας, τζουντόγκι κ.α. Και, φυσικά, δεν υπολογίζονται χρήματα που δόθηκαν τόσο σε αυτή, όσο και στον προπονητή της, για τα διάφορα τουρνουά στα οποία συμμετείχαν στο εξωτερικό.

Πρέπει, λοιπόν, να σταματήσουν εδώ και τώρα τα ψεύδη εις βάρος της ομοσπονδίας. Το ελληνικό τζούντο έχει ανάγκη από αθλήτριες σαν την Ιουλιέτα, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε σε αντιαθλητικές και αντισυμβατικές συμπεριφορές σαν αυτές της ιδίας και των ανθρώπων του ΟΤΝΦ.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα θα είχε διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στην ΕΟΤ στην περίπτωση που είχαμε προσλάβει για προπονητή της τον παράγοντα του συλλόγου της, όμως, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, λόγω έλλειψης των τυπικών προσόντων.

Ακόμη κι αυτή τη στιγμή καλό, πάντως, θα ήταν, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα να σταματήσει να πληγώνει το άθλημα που αγαπά. Αρκετά το πλήγωσε όλα αυτά τα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: