Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Ήταν η σειρά του Κακά να κληθεί»

Τους λόγους για τους οποίους κάλεσε τον Κακά στην εθνική Βραζιλίας και άφησε εκτός αποστολής για τα επόμενα φιλικά της «Σελεσάο» τον Ροναλντίνιο, εξήγησε ο Λουΐς Φελίπε Σκολάρι.

«Ήταν η σειρά του Κακά να κληθεί»
Η φήμη κυκλοφορούσε πολλές μέρες πριν και επιβεβαιώθηκε μόλις χθες. Ο Κακά επιστρέφει στην εθνική Βραζιλίας για το φιλικό της «Σελεσάο» με την Ιταλία, ενώ ο Ροναλντίνιο δεν κλήθηκε από τον Λουΐς Φελίπε Σκολάρι. Πολλοί ισχυρίστηκαν πως ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης «έφαγε» τη θέση του παίκτη της Ατλέτικο Μινέιρο, κάτι που, όμως, δεν ισχύει, σύμφωνα με όσα είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των «Καριόκα».

«Κάλεσα τον Κακά γιατί θέλω να τον παρακολουθήσω από κοντά. Δεν μου αρκεί να τον παρακολουθώ από την τηλεόραση, ούτε και πείστηκα γιατί στα τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ αγωνίστηκε αρκετά. Θέλω να τον δω στην προπόνηση, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλω τα συμπεράσματά μου», εξήγησε ο Σκολάρι.

Αναφορικά με την… αντικατάσταση του Ροναλντίνιο από τον Κακά, ο Σκολάρι ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και υπερασπίστηκε την επιλογή της εκ περιτροπής κλίσης των παικτών. «Ο Ροναλντίνιο αγωνίστηκε στα προηγούμενα δύο φιλικά, ο Κακά θα παίξει στα επόμενα δύο. Δεν πήρε ο ένας τη θέση του άλλου. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει για όλους τους παίκτες. Θα κληθούν και θα παίξουν για να μπορέσω να έχω άποψη για την κατάσταση όλων», τόνισε ο προπονητής της Βραζιλίας.

Όταν θα έρθει η ώρα να καλέσει αυτούς που θα παίξουν στα επίσημα ματς, ο Σκολάρι θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος για τις επιλογές του. «Θέλω να έχω ξεκάθαρη εικόνα για κάθε παίκτη. Στα επίσημα παιχνίδια θα πρέπει να παίξουν οι καλύτεροι. Για αυτό δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακόμα, αν θα καλέσω τον ένα ή τον άλλον, ή αν θα προτιμήσω να καλέσω και τους δύο. Η απόδοσή τους και η γενική συμπεριφορά τους θα κρίνει ποιοι θα αποτελέσουν μέρος της αποστολής της εθνικής Βραζιλίας στις επίσημες υποχρεώσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο Λουΐς Φελίπε Σκολάρι.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: