Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ειπε..........................

"Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Αρη μοιάζει με το La Bombonera. Είναι απίστευτη..."

Λεάντρο Γκρασιάν

(...ο αργεντίνος άσος εντυπωσιασμένος από την υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί των "κιτρίνων" στους παίκτες στην "πρώτη" της ομάδας)

Ψιθυροι......................

  • Και οι… football manager έχουν ψυχή, όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Ειδικά τώρα που είναι στα πάνω του, μετά τις μεταγραφές των Σισέ, Κατσουράνη και Λέτο. Ο λόγος για τον Κώστα Αντωνίου, που διασκέδασε με την ψυχή του τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/7) στο "Frangelico", με πολύ... καλή παρέα!

  • Ο Νίκος Κουρτίδης δεν μπορούσε να πιστέψει ότι βρέθηκε ντοπαρισμένος. Ολο το βράδυ έκλαγε και ορκιζόταν στον Βαλέριο Λεωνίδη ότι δεν είχε πάρει καμία απαγορευμένη ουσία. Αυτός και η Λάπου έφυγαν από το Μεσογειακό χωριό συνοδεία του προπονητή Παύλου Σαλτσίδη.

  • Τρείς αθλήτριες του στίβου έπαθαν τροφική δηλητηρίαση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο λογος για τις Καρασταμάτη, Παπαδοπούλου, Μωυσίδου. Για τον ίδιο λόγο το απόγευμα της Τετάρτης (1/7) πήγε στο νοσοκομείο και η Κυριακοπούλου.

Στη μάχη του Europa League η Ανόρθωση


Το σήμα της UEFA Europa League... Το νεοσύστατο Europa League ξεκινά την Πέμπτη με πολλούς αγώνες ανάμεσα σε ομάδες που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Στον πρώτο προκριματικό μετέχει και η Ανόρθωση, η οποία αντιμετωπίζει την περσινή φιναλίστ του κυπέλλου στο Λουξεμβούργο, Κάερζεγκ (ιδρύθηκε πριν 12 χρόνια).

Εχοντας πλέον στο ρόστερ της τον μέσο Φερνάντες που αποκτήθηκε από τη Μέταλουργκ, τον Μαροκινό ακραίο μέσο Μουκαρί, τον Μαραγκό από τον Απόλλωνα, τον Καφού από την Ομόνοια, τον Μάρτινς από τη Σετούμπαλ, τον Σούπιτς από την Ιβάνιτσα και τον Ράμος από την Πάφο, η Ανόρθωση είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο εγχώψριο πρωτάθλημα. Αντίθετα, έχουν αποχωρήσει ο Κόστα, ο Ντομπρασίνοβιτς και ο Σάβιο που έδωσαν αρκετές λύσεις στην περσινή ομάδα του Τιμούρ Κετσμπάγια.

Ο αντικαταστάτης του, ο Ερνστ Μίντεντορπ, είχε μικρό χρονικό διάστημα για να δουλέψει κυρίως με τους Σούπιτς, Τζανίσιο και Φερνάντες, αλλά δείχνει να τους έχει εμπιστοσύνη για το παιχνίδι κόντρα στη Καέρζενγκ. Στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο μόνο για νίκη, όπως ήταν φυσικό.

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις στις αρχές Ιουλίου και είναι καθήκον μας να παρουσιάσουμε την ομάδα όσο γίνεται καλύτερα, για να μπορέσουμε να πάρει το αποτέλεσμα που θα μας δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο.

Βέβαια πέραν από το παιχνίδι αυτό, βλέπουμε και το μέλλον. Είμαι ευχαριστημένος γιατί μέρα με μέρα, βδομάδα με βδομάδα, η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη. Διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όμως ελπίζω ότι θα τους έχουμε όλους μαζί μας στον επαναληπτικό», ήταν τα λόγια του Ερνστ Μίντεντορπ.

Εκτός μάχης από την αναμέτρηση με την ομάδα του Λουξεμβούργου είναι ο Σκοπελίτης και ο Τόφας, αμφότεροι με προβλήματα τραυματισμού, ενώ ο επιθετικός Αγκάλι που πέρσι αγωνίστηκε στην Ξάνθη, δεν έχει ακόμη δικαίωμα να αγωνιστεί.

Πιθανή ενδεκάδα: Σούπιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Τζανίσιο, Μαραγκός, Λαμπάν, Ράμος, Φερνάντες, Σόσιν, Καφού.

Το πρόγραμμα:

1ος προκριματικός γύρος (2/7 & 9/7)

1. ΜΤΖ/RIPO Μινσκ (Λευκορωσία) - Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)
2. Λάχτι (Φινλανδία) - Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία)
3. Βέτρα (Λιθουανία) - Γκρεβενμάχερ (Λουξεμβούργο)
4. Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Ρούναβικ (Νήσοι Φαρόε)
5. Χάλαντας (Ουγγαρία) - Ιρτίς Πάβλονταρ (Καζακστάν)
6. Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία) - Βλάζνια (Αλβανία)
7. Ολίμπι Ρούσταβι (Γεωργία) - Β36 Τόρσαβν (Νήσοι Φαρόε)
8. Ανόρθωση (Κύπρος) - Κάερζεγκ (Λουξεμβούργο)
9. Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία) - Μπιρκιρκάρα (Μάλτα)
10. Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) - Οκζεπτές (Καζακστάν)
11. Λίσμπερν (Β. Ιρλανδία) - Ζεσταφόνι (Γεωργία)
12. Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) - Μίκα Ασταράκ (Αρμενία)
13. Βαλέτα (Μάλτα) - Κέφλαβικ (Ισλανδία)
14. Ντίναμπουργκ (Λετονία) - Νόμε Κάλιου Ταλίν (Εσθονία)
15. Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) - Πολόνια Βαρσοβίας (Πολωνία)
16. Ρούνταρ Βελένιε (Σλοβενία) - Τρανς Νάρβα (Εσθονία)
17. Μάδεργουελ (Σκοτία) - Λανέλι (Ουαλία)
18. Σιρόκι Μπρίγεγκ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Μπάναντς (Αρμενία)
19. Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) - Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
20. Ντιναμό Μινγκ (Λευκορωσία) - Ρένοβα (ΠΓΔΜ)
21. Ράντερς (Δανία) - Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία)
22. Σίμουρκ (Αζερμπαϊτζάν) - Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ)
23. TNS (Ουαλία) - Φραμ (Ισλανδία)

2ος προκριματικός γύρος (16/7 & 23/7)
Νικητής 4 - Καραμπάχ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία) - Νικητής 10
Νικητής 15 - Γιούβενες/Ντογκάνα (Σαν Μαρίνο)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Νικητής 18
Βασιλεία (Ελβετία) - Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)
Χόνκα (Φινλανδία) - Μπάνγκορ Σίτι (Ουαλία)
Ζίλινα (Σλοβακία) - Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία)
Νικητής 8 - Πέτροβατς (Μαυροβούνιο)
Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία) - Νικητής 13
Ομόνοια (Κύπρος) - HB Τόρσαβν (Νήσοι Φαρόε)
Γκόριτσα (Σλοβενία) - Νικητής 2
Σίγκμα Ολομουτς (Τσεχία) - Νικητής 23
Λέγκια (Πολωνία) - Νικητής 7
Φόλκερκ (Σκοτία) - Βαντούζ (Λιχτενστάιν)
Ελφσμποργκ (Σουηδία) - Νικητής 5
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Νικητής 6
Ναφτάν (Λευκορωσία) - Γάνδη (Βέλγιο)
Μέταλουργκς Λιέπαγιας (Λετονία) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)
Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) - Ριέκα (Κροατία)
Σούντουβα (Λιθουανία) - Νικητής 21
Νικητής 3 - Ελσίνκι (Φινλανδία)
Μιλάνο Κουμάνοβο (ΠΓΔΜ) - Νικητής 9
Νικητής 20 - Τρόμσο (Νορβηγία)
KR Ρέικαβικ (Ισλανδία) - Λάρισα (ΕΛΛΑΔΑ)
Μπρόντμπι (Δανία) - Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)
Ααλμποργκ (Δανία) - Σλάβια Σαράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Ουίπεστ (Ουγγαρία)
Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Νικητής 1
Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) - Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)
Νικητής 22 - Νικητής 14
Μπρέντα (Ολλανδία) - Γκαντσάσαρ Κάπαν (Αρμενία)
Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) - Ισκρα Στάλι (Μολδαβία)
FBK Κάουνας (Λιθουανία) - Σεβόινο (Σερβία)
Φλαμουρτάρι (Αλβανία) - Νικητής 17
Νικητής 11 - Νικητής 12
Σκόντο Ρίγα (Λετονία) - Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία)
Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα) - Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ)
Τόμπολ Κοστανάι (Καζακστάν) - Γαλατασαράι (Τουρκία)
Νικητής 16 - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
FK Σεράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Νικητής 19

Επιβεβαιώνει η Λιόν για Μπενζεμά



Μένει στη Λιόν ο Μπενζεμά Η Λιόν ανακοίνωσε ότι ο επιθετικός της Καρίμ Μπενζεμά είναι η τελευταία μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά την αρχική διάψευση διά στόματος του διευθυντή επικοινωνίας της Ολιβιέ Μπλαν, του σχετικού δημοσιεύματος της ισπανικής εφημερίδας "Marca" , που ανέφερε ως τελειωμένη τη μετακίνηση.

Για τον Γάλλο επιθετικό είχε ενδιαφερθεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η "βασίλισσα" κέρδισε και εδώ τη μάχη, μετά τις μεταγραφές του Κακά και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μαδριλένοι εξασφάλισαν την υπογραφή του Μπενζεμά δαπανώντας ένα ποσό περίπου 35 εκατ. ευρώ.

Ο Μπενζεμά έκανε το ντεμπούτο του στο γαλλικό πρωτάθλημα το 2005 σε ηλικία 17 χρόνων. Τη σεζόν 2007-08 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος βρίσκοντας δίχτυα 20 φορές, ενώ έχει φορέσει 24 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας, έχοντας πετύχει έξι γκολ

Αλλαξε η ώρα της κλήρωσης της Σούπερ Λιγκ!



Το σήμα της Σούπερ Λίγκα Στις 15.30 και όχι στις 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα διεξαχθεί τελικά η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ 2009-10, λόγω της στάσης εργασίας, που αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τα ΜΜΕ 12-3 το μεσημέρι. Ετσι η προγραμματισμένη εκπομπή της nova και του novasports.gr θα ξεκινήσει στις 15.00, από τις 12.30 που είχε προαναγγελθεί. Η όλη μετάδοση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Άρης και... δεν είναι καλά!

arisiproti.jpgΜια δόση τρέλας πρέπει να την έχεις για να αφήσεις τις παραλίες της Χαλκιδικής και να παρακολουθήσεις μια προπόνηση. Όμως οι φίλοι του Άρη το φωνάζουν ότι «δεν είναι καλά»! Έτσι περίπου 17000 οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» ήταν παρόντες το απόγευμα της Τετάρτης στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» στην πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν για να αποθεώσουν τον Γκρατσιάν, τον Νασούτι, αλλά και τα άλλα φετινά σπουδαία μεταγραφικά αποκτήματα!

Γενικό προσκλητήριο σήμανε στις τάξεις των φιλάθλων του Άρη για την πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς. Περισσότεροι από 15.000 φίλοι της ομάδας βρίσκονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να χειροκροτήσουν και να αποθεώσουν παλιούς και νέους παίκτες. Οι νεοφερμένοι στο Χαριλάου παρακολουθούσαν αμήχανοι τις εκδηλώσεις των οπαδών. Μαζίνιο: «Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη»

Την αποθέωση γνώρισαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της νέας περιόδου παρουσία 15.000 φιλάθλων. Πραγματικό σόου ετοίμασε η διοίκηση (στα πρότυπα του NBA έγινε η παρουσίαση των ποδοσφαιριστών), αλλά και ο κόσμος που έβαλε «φωτιά» με τα δεκάδες καπνογόνα.

Θερμή υποδοχή επεφύλασσε απ’ την αρχή ο κόσμος τόσο στα μέλη της διοίκησης και τον Ιομάρ Μαζίνιο, όσο και στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Θεσσαλονικέων όπως οι Νασούτι, Γκρατσιάν, Ναφτί και Ντέιλι. Το χειροκρότημά τους πήραν και οι παλιοί παίκτες.

Απ’ την επίσημη πρώτη απουσίαζαν οι Αμπρέου και Αράνο. Το παρών έδωσε και το πιο πρόσφατο απόκτημα του Άρη, ο Χρήστος Αραβίδης χωρίς αθλητική περιβολή.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την παρουσία του κόσμου και τους στόχους της νέας χρονιάς: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη όλοι στο τεχνικό τιμ είναι εκπληκτικό να βλέπεις στην πρώτη το γήπεδο γεμάτο. Και μακάρι μέσα από την σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους μας να είμαστε στην πρώτη πεντάδα και να βγούμε Ευρώπη. Έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες μεταγραφές και οι παίκτες αυτοί λόγο της αξίας τους θα βοηθήσουν την προσπάθεια που ξεκινάει».

Ο Σέρχιο Κόκε είπε: «Δόξα τον Θεό είμαι τέσσερα χρόνια στον Άρη και η παρουσία του κόσμου είναι εντυπωσιακή κάθε χρόνο. Αν δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας θα ντραπούμε να αντικρύσουμε τον κόσμο μας», τόνισε ο Ισπανός επιθετικός.

Ο Μιχάλης Σηφάκης από την δική του πλευρά υποστήριξε πως: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου συμβαίνει αυτό να δω τόσο πολύ κόσμο σε πρώτη προπόνηση κάποιας ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε λίγες στεναχώριες και να βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο κάθε Κυριακή. Θέλουμε να είμαστε ψηλά στο πρωτάθλημα την Ευρώπη και την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Τέλος ο νεοφερμένος στο Χαριλάου Λεάντρο Γκρατσιάν παρομοίωσε τους φιλάθλους του Άρη μ’ αυτούς της Μπόκα : « Ξεκινάμε με αισιοδοξία όνειρα και με την στήριξη του κόσμου το κλίμα εδώ μοιάζει πάρα πολύ με αυτούς της Μπόκα».

1η προπόνηση ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για ακόμη μια φορά,ο κόσμος του ΠΑΟΚ απέδειξε την αγάπη και την τρέλα που έχει για την ομάδα του. Πάνω από 15.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν την 1η προπονηση της ομάδας για την νέα αγωνιστικη περίοδο 2009-2010. Η ατμοσφαιρα ηταν εξαιρετικη και ολα εδειχναν σαν να προκειται να διεξαχθεί αγώνας. Αποθεώθηκε όλη η ομάδα και φυσικά ο Πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης και Τεχνικός Διευθυντης Ζήσης Βρύζας. Ακούστηκαν και καινουργια συνθήματα που αναφέρονταν στους νέους παικτες του ΠΑΟΚ,καλοσωριζοντας τους στην νεα τους ομαδα.
Απόντες από την προπόνηση είναι ο Κοντρέρας που έχει πάρει ειδική άδεια αφού είχε υποχρεώσεις με την Εθνική της Χιλής, ο Βιεϊρίνια αφού ο ΠΑΟΚ δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με την Πόρτο αλλά και ο Σαβίνι.
Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος εξέφρασε την έκπληξη του από την παρουσία του κόσμου και τόνισε πως επιθυμία του είναι να το ανταποδώσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο: "Μας εξέπληξε η παρουσία του κόσμου και θέλουμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο μέσα στο γήπεδο".

Από την πλευρά του ο Κώστας Χαλκιας μίλησε για τους φετινούς στόχους: "Φέτος κάνουμε πρωταθλητισμό, είναι μεγάλες οι απαιτήσεις και μεγάλη η δική μας όρεξη".

Τέλος ο Μπρούνο Τσιρίλο έσταξε μέλι για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας: "Είναι η καλύτερη πρώτη που έχω ζήσει αυτοί οι φίθλαθλοι αξίζουν μεγάλες επιτυχίες".

Σέρτζιο Κονσεϊσάο: «Καλό ξεκίνημα για καλύτερη σεζόν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν φειδωλός αλλά ουσιαστικός μιλώντας στο «Goal» εν όψει της σημερινής πρώτης προπόνησης. Ο μοναδικός αρχηγός από τους τρεις της περσινής σεζόν που παρέμειναν στο ρόστερ του "δικέφαλου" μίλησε για τις σκέψεις του για τη χρονιά που ουσιαστικά ξεκινά σήμερα το απόγευμα με την πρώτη επίσημη συγκέντρωση.

«Σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά»

Αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη προπόνηση, που σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν 2009-2010, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τόνισε: «Ξεκινάμε με αρκετή όρεξη για δουλειά και με την ελπίδα να μπορέσουμε να πετύχουμε καλά πράγματα για να χαρούμε και εμείς, αλλά και οι φίλαθλοί μας». Ο Πορτογάλος μέσος στάθηκε και στο «κλειδί» για την επιτυχία: «Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα και να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα. Θα είναι ό,τι καλύτερο για μας να μπούμε δυνατά τόσο στις προπονήσεις όσο και στους επίσημους αγώνες, διότι παίζει μεγάλο ρόλο για μια ομάδα να ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα και να έχουμε μια σεζόν καλύτερη της περσινής».

Τον δικαιώνουν οι αριθμοί

Και σ' αυτή την επισήμανσή του ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δικαιώνεται από τους αριθμούς. Πέρυσι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν στις 30 Αυγούστου, με την πρώτη ήττα να έρχεται έπειτα από 11 επίσημους αγώνες, στις 16 Νοεμβρίου. Ο "δικέφαλος" στηρίχτηκε σ' αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα για να φτάσει στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, μια θέση που δεν είχε κατακτήσει ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια, χωρίς όμως να καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στη διαδικασία των πλέι οφ.

Η απάντηση του Πύρρου Δήμα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη δική της απάντηση, δια στόματος του προέδρου, Πύρρου Δήμα έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών σχετικά με τα δύο νέα κρούσματα ντόπινγκ που έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης (30/06).

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΟΑΒ, Πύρρου Δήμα:

O Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β. Πύρρος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σήμερα στις 8.05 το βράδυ, 1 ώρα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής προσπάθειας των αθλητών μας ενημερώθηκα από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. ότι βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα δυο αθλητών της Μεσογειακής μας Ομάδας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. στις 1 Ιουνίου, δηλαδή 30 μέρες πριν τον σημερινό αγώνα.

Ταυτόχρονα η Παγκόσμια Ομοσπονδία μας ανακοίνωσε και αυτή σήμερα ότι σε έλεγχο στις 14/5/2009 βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα αθλήτριας που αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Όλοι λοιπόν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, λίγο πριν το τέλος των Μεσογειακών αγώνων και αφού πρώτα αγωνίσθηκαν οι αθλητές μας, μας ανακοίνωσαν για τα θετικά δείγματα.

Για σήμερα θα αρκεστώ στα εξής ερωτήματα:

Πρώτα πρώτα στην Ε.Ο.Ε.

1ον γιατί άφησαν τους αθλητές να αγωνισθούν και δεν φρόντισαν να έχουν εγκαίρως τα αποτελέσματα.

2ον γιατί όταν ζητήσαμε την βοήθειά της στις 15/6/2009 για την διενέργεια ελέγχων δήλωσε αναρμόδια.

Στο Εργαστήριο του O.A.K.A.

Γιατί όταν ζητήσαμε εγγύηση για την αξιοπιστία των ελέγχων και για το πρωτοφανές στους ίδιους έλεγχους, άλλοι αθλητές να είναι θετικοί και άλλοι αρνητικοί με τις ίδιες ουσίες, δεν πήραμε ούτε και γι’ αυτό απάντηση και επίσης πότε επιτέλους θα βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε με δική της εντολή η Ε.Ο.Α.Β. στις 19/6/2009 στη Μεσογειακή της Ομάδα. Πιθανολογούμε ίσως σε κάποια άλλη μελλοντική διοργάνωση.

Και τέλος στην Γ.Γ.Α. στην οποία κοινοποιούσαμε όλη την αλληλογραφία.

Γιατί δεν παρενέβη άμεσα για να δώσει λύσεις σ’ όλα τα κρίσιμα ζητήματα που είχαν σχέση με την καταπολέμηση του ντόπινγκ και για τα οποία ήταν ενήμερη.

Για σήμερα μαζί με τα πιο πάνω ερωτήματα δίνω στη δημοσιότητα όλη την αλληλογραφία με Ε.Ο.Ε και Ε.Σ.ΚΑ.Ν. για να αντιληφθεί ο φίλαθλος κόσμος από μόνος του, ποιος έχει την αγωνία, ποιος ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση, ποιος αδιαφορεί και ποιος υποκρίνεται.

Επισυνάπτεται η αλληλογραφία:

1 .1η Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.
2. Απάντηση Ε.Σ.ΚΑ.Ν. στην Ε.Ο.Α.Β.
3. 2η Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.
4. Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στην Ε.Ο.Ε.
5. Απάντηση Ε.Ο.Ε. στην Ε.Ο.Α.Β.

6. Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος νέος προπονητής του ΠΑΟΚ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Σούλη Μαρκόπουλο.Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο κ. Σούλης Μαρκόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 2+1 χρόνια.

Ο Πελέ στην Ολυμπία

Ο κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο γνωστός μας Βραζιλιάνος Έντσο Αράντες ντο Νασιμέντο, ή κατά κόσμον Πελέ, βρέθηκε χθες στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.Ο Πελέ, που διοργανώνει κρουαζιέρα στην Ιταλία, την Κροατία και την Ελλάδα, με το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο «Costa Serena», κατάπλευσε στο λιμάνι του Κατακόλου, περίπου στις 11 το πρωί και κατόπιν με εκατοντάδες συμπατριώτες του, ανάμεσα τους και ο επίσης γνωστός παλαίμαχος παίκτης Ζαιρζίνιο, μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ξεναγήθηκαν σε αυτόν και θαύμασαν τις Ελληνικές αρχαιότητες.
Με την είσοδο του Πελέ στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, δεκάδες ήταν οι θαυμαστές του που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν ένα αυτόγραφο.

6 ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ....



Ανοδο έξι θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ, σημείωσε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωση η ΕΠΟ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλέον είναι στην 11η θέση και δεν αποκλείεται να κάποιες επιτυχίες να καταφέρει να μπει και στην πρώτη δεκάδα. Στην κορυφή η Βραζιλία.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: "Την ενδέκατη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Εθνικών Ομάδων (FIFA Coca-Cola Ranking) καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε άνοδο έξι θέσεων σε σχέση με τη βαθμολογία του Ιουνίου. Οι αντίπαλοι της Εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, βρίσκονται στις εξής θέσεις: Ελβετία (13η, +3), Ισραήλ (25ο, καμία μεταβολή), Λετονία (56η, +3), Μολδαβία (84η, +22), Λουξεμβούργο (119ο, +1).Αλλαγή υπήρξε και στην κορυφή του Coca-Cola Ranking, την οποία ανακατέλαβε η Βραζιλία ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια. Αναλυτικά, οι πρώτες δέκα θέσεις:1.Βραζιλία2.Ισπανία3.Ολλανδία4.Ιταλία5.Γερμανία6.Ρωσία7.Αγγλία8.Αργεντινή9.Γαλλία10.Κροατία Η επόμενη βαθμολογία θα ανακοινωθεί από την FIFA στις 5 Αυγούστου".
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ!


Η Boca Juniors στο Κλεάνθης Βικελίδης! 01/07/09 14:37 Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα κόντρα στην Boca Juniors στις 5 Αυγούστου στο Κλεάνθης Βικελίδης! Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη θα αγωνιστεί με όλα της τα αστέρια κόντρα στον ΑΡΗ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανακοίνωσε Αμπουχατζίρα η Λάρισα


Ο Σίμον Αμπουχατζίρα Παίκτης της Λάρισας και επίσημα είναι από την Τετάρτη ο Σίμον Αμπουχατζίρα. Ο Ισραηλινός επιθετικός που ήδη είναι στην Γερμανία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών με την θεσσαλική ομάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Σίμον Αμπουχατζίρα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Χάποελ Πετάχ Τίκβα. Ο Ισραηλινός επιθετικός υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών.
Ο γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου του 1986 Αμπουχατζίρα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νες Τουμπρούκ, αλλά το μεγάλο επαγγελματικό βήμα έγινε το 2005 με τη μεταγραφή στη Χάποελ Πετάχ Τίκβα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 4 χρόνια καταγράφοντας συνολικά 95 συμμετοχές και 21 γκολ. Η πλέον παραγωγική και επιτυχημένη σεζόν, ωστόσο, ήταν η περσινή κατά την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στο Ισραήλ με 14 γκολ σε 28 αγώνες.

Η καριέρα του Αμπουχατζίρα με αριθμούς

Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες - Γκολ
2005-06 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 14 -
2006-07 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 27 - 3
2007-08 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 26 - 4
2008-09 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 28 - 14".

Στο μεταξύ η διοίκηση εξέδωσε την Τετάρτη και την ακόλουθη ανακοίνωση: "Από την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνεται η ματαίωση του προγραμματισμένου για τις 10/7 φιλικού αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου λόγω αθέτησης από τη διοργανώτρια εταιρεία της αρχικής συμφωνίας για τον τόπο διεξαγωγής. Συγκεκριμένα, ενώ είχε συμφωνηθεί να μοιραστεί η απόσταση μεταξύ του τόπου προετοιμασίας των δύο ομάδων, η εν λόγω εταιρεία όρισε τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα στο Ινσμπρουγκ, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 ωρών από την έδρα της ΑΕΛ στο Ομπερστάουφεν. Εκτός απροόπτου δεν θα προγραμματιστεί φιλικό με άλλη ομάδα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία".

"Βόμβα" Ογκουνσότο στον Εργοτέλη


Ο Μαλεζάς παρακολουθεί τον Ογκουνσότο Μία ημέρα μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας του Εργοτέλη, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τον Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο Νιγηριανός ζήτησε να κάνει χρήση της ρήτρας στο συμβόλαιό του και να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του στην Σπάρτακ Νίλτσικ της Ρωσίας. Η ομάδα του έδωσε άδεια τεσσάρων ημερών.

Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει: "Η ΠΑΕ Διεθνής Ενωσις Εργοτέλης ενημερώνει ότι χορηγήθηκε άδεια τεσσάρων ημερών στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος εκδήλωσε την επιθυμία να κάνει χρήση της ρήτρας που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο του. Ο επιθετικός της ομάδας μας θα μεταβεί στην Ρωσία για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του στην Σπάρτακ Νάλτσικ.

Παρά το απρόοπτο που δημιούργησε στην ομάδα μας ο ποδοσφαιριστής μια ημέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας, η διοίκηση ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο του Εργοτέλη ότι ήδη κινείται για μεταγραφές με στόχο την καλύτερη ενίσχυση της ομάδας μας".

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ενημέρωσε και για την επιστροφή του Μιχάλη Ξημεράκη: "Στην οικογένεια του Εργοτέλη επιστέφει δυναμικά ο Μιχάλης Ξημεράκης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας μας αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης και θα αναλάβει την ευθύνη της εκγύμνασης των τερματοφυλάκων.

Ο Μιχάλης Ξημεράκης ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες του Εργοτέλη στο παρελθόν, θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του ως μέλος του τεχνικού επιτελείου".

Έξι μεταγραφές ανακοίνωσε η Καβάλα

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ αναφέρει:

Σήμερα πρώτη επίσημη μέρα έναρξης μεταγραφών η PUMA ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους φιλάθλους και στον λαό της Καβάλας για σοβαρή και ανταγωνιστική παρουσία στην ανώτατη κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου ανακοινώνει την απόκτηση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών:

Dobrasinovic Sinisa 2 χρόνια από Ανόρθωση Κύπρου
Ιωάννου Ηλίας 2 χρόνια από Ολυμπιακό Βόλου
Λάκης Βασίλης 1 χρόνο από Π.Α.Ο.Κ.
Σιόντης Στέφανος 4 χρόνια από Παναθηναϊκό (με μεταγραφή)
Σκλιοπίδης Δημήτρης 4 χρόνια από Αγροτικό Αστέρα
Ψωμάς Μανώλης 2 χρόνια από Αστέρα Τρίπολης



Η διοίκηση της ομάδας δηλώνει ότι η ενίσχυση της ομάδας θα συνεχισθεί με σκοπό την καλύτερη δυνατή παρουσία της ομάδας μας στην SUPER LEAGUE.

Προσέγγισε Χαντάβα ο Ολυμπιακός

xantava.jpgΓια την απόκτηση της διεθνούς ακραίας του Ηρακλή Ευαγγελίας Χαντάβα κινείται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν την 19χρονη παίκτρια, που με την σειρά της βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση να συνεχίσει την καριέρα της στον Πειραιά, αρκεί φυσικά να δεχθεί και ο «γηραιός» να την παραχωρήσει.

Αν θέλεις να μπορέσεις να πετύχεις κάτι καλό στο βόλεϊ, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες, θα πρέπει να καταφέρεις να κάνεις δικό σου το καλύτερο ελληνικό υλικό. Στις γυναίκες, τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχοντας την ραχοκοκαλιά της εθνικής ομάδας, έχει γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος. Στο ίδιο δρόμο δείχνει να βαδίζει και ο Ολυμπιακός, που στοχεύει στο να πάρει νέες και ελπιδοφόρες παίκτριες, φτιάχνοντας την ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το σκεπτικό καλύτερη λύση από την Ευαγγελία Χαντάβα δεν υπάρχει. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν την 19χρονη και ύψους 1.82 παίκτρια, η οποία από την πλευρά της βλέπει με καλό μάτι την μετακίνησή της στον Ολυμπιακό. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή του και ο Ηρακλής, ο οποίος αρχικά ζήτησε 60.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, δύσκολα θα δοθεί από τους Πειραιώτες, όμως αν υπάρξει διάθεση και από τις δύο πλευρές, μπορεί να βρεθεί λύση. Το θέμα αναμένεται να μπει στην τελική του ευθεία, μόλις η Χαντάβα επιστρέψει από την Πεσκάρα και τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Θα μου κάνεις... Φάσι;

fassi100.jpgΔεν αφήνει σε ησυχία τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές η Ναταλία Φάσι. Το μοντέλο από την Λατινική Αμερική είχε δεσμό με τον επιθετικό Κάρλος Τέβες αλλά τώρα σκοράρει στον τερματοφύλακα της Νάπολι, Νίκολας Ναβάρο. Απολαύστε τη σέξι Ναταλία...

fassi6.jpg







fassi13.jpg




fassi2.jpg



ΗΡΑΚΛΗΣ:ΟΧΙ ΧΑΡΤΛΕΥ ΣΕ ΗΡΑΚΛΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η αρνητική απάντηση του Πόλ Χάρτλευ στον Ηρακλή ηταν δεδομένη λόγο της καθυστέρησης της απάντησης.Πλεόν ο Ηρακλής θα βάλει μπρός στις εναλακτικές του λύσεις και η μια από αυτές μπορεί να είναι και καλύτερη του Σκοτσέζου.

Ο Βαγγελης Οικονομου στην ΚΑΙΖΕΡΛΑΟΥΤΕΡΝ


Σημερα το πρωι ο Βαγγελης Οικονομου το αριστερο μπακ της Εθνικης ελπιδων,και του ιωνικου,μετεβει στην γερμανικη ΚΑΙΖΕΡΛΑΟΥΤΕΡΝ για πιθανοτατη μετακινηση απο τουσ νικαιωτες στην γερμανικη ομαδα!
Η μετακινηση απο τον Ιωνικο στην γερμανικη ομαδα, θα επιφερει ενα καθολου ευκαταφρονητο ποσο στους νικαιωτες,που πλεον θα βλεπουν με αλλο ματι την πορεια τους στην β εθνικη κατηγορια!
Τον ποδοσφαιριστη τον παρακολουθουσαν οι Γερμανοι αρκετο καιρο τοσο απο την εθνικη ομαδα, οσο και απο τον Ιωνικο!
Στην πρωτευουσα, αποριας αξιον ειναι πως καμια ελληνικη ομαδα δεν εκανε κρουση για την αποκτηση του 22χρονου αριστεροποδαρου αμυντικου!
Μαζι του στη Γερμανια μετεβη,και ο μανατζερ του, Ντινος Αναστοπουλος, γνωστος στην πολη μας απο τους DANIEL FERNADES (πρωην τερματοφυλακα του ΠΑΟΚ) και Huge Dylan (πρωην παιχτη του Μακεδονικου και στον δευτερο γυρο πρωτο σκορερ της ΛΑΜΙΑΣ με 6 τερματα) !

Επιμέλεια : Λάμπρος Κόκκαλης

Φιλικό Άρη με Μπόκα;

Πολύ κοντά στο να «κλείσουν» μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση βρίσκονται οι άνθρωποι του Άρη, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Αργεντινής είναι πολύ πιθανό να έρθει στη Θεσσαλονίκη η Μπόκα Τζούνιορς!

Η θρυλική αργεντίνικη ομάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους «κίτρινους» και αν αυτό είναι εφικτό, λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού, η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου. Οι δύο σύλλογοι, εξάλλου, διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μετά την απόκτηση του Λέαντρο Γκρασιάν και αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ στη χώρα του τανγκό, θα μιλάμε σίγουρα για μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση!

Ατρόμητος: Ανακοίνωσε Σφακιανάκη

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Στέλιος Σφακιανάκης αποτελεί πλέον και επίσημα παίκτη του Ατρόμητου καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόκτηση του.
Ο έμπειρος παίκτης που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον ΟΦΗ έτσι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Περιστερίου."Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Στέλιο Σφακιανάκη", ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Ντεμπά Μπα στην Στουτγκάρδη


Ο Ντεμπά Μπα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Στουτγκάρδη Την απόκτηση του Ντεμπά Μπα από την Χοφενχάιμ ανακοίνωσε χθες η Στουτγάρδη. Ο 24χρονος Γαλλοσενεγαλέζος φορ, που ήταν μια από τις αποκαλύψεις της περασμένης σεζόν στη μπουντεσλίγκα, καθώς σε 33 παιχνίδια σημείωσε 14 γκολ, είχε συμβόλαιο με την Χοφενχάιμ έως το 2011, αλλά τελικά η Στουτγκάρδη απέκτησε τα δικαιώματα αντί 12 εκατ. ευρώ.

Ο Μπα αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου.

ΠΣΑΚ: Η λίστα των οφειλών


Χρήματα... Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν τα μέλη του ΠΣΑΚ έκαναν γνωστή τη λίστα με τις οικονομικές οφειλές των ομάδων προς τους καλαθοσφαιριστές της Α1 έως και τις 30/6/09. Μάλιστα αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και η αντίστοιχη για την Α2 και τη Β' Εθνική.

Τόσο η λίστα της Α1 όσο και οι αυριανές κοινοποιούνται στο Υφυπουργείο Αθλητισμού , τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ καθώς και στα αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα της Ευρώπης όπως και στις FIBA EUROPE και EUROLEAGUE.

Αναλυτικά οι ομάδες και οι όποιες οφειλές υπάρχουν προς τους παίκτες:

ΟΜΑΔΕΣ..........................................ΟΦΕΙΛΕΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ................................ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...................................ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ
ΜΑΡΟΥΣΙ.........................................ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ..................................ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ.............................ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ
ΑΡΗΣ.............................................ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ........................................2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ....................................2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΚΑΒΑΛΑ.........................................3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.....................................3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ & ½ ΜΙΣΘΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
ΑΕΚ..............................................5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΠΑΟΚ............................................6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΑΙΓΑΛΕΩ........................................6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ............................7 1/2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

"Πρέπει να σημειωθεί ότι για διάφορους ειδικούς λόγους κάθε φορά υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις αθλητών που εργάζονται στις ομάδες που έχουν οφειλές στους οποίους οφείλονται λιγότεροι μήνες ή καθόλου από τους συναδέλφους τους. Είμαστε στη διάθεση των μελών ή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερομένου για περαιτέρω πληροφορίες. Στις ομάδες που έχουν οφειλές οι περισσότεροι κοινοτικοί -ξένοι αθλητές είναι πληρωμένοι", αναφέρει επίσης ο Σύνδεσμος.

Υπέγραψε στην Ιντερ ο Αρναούτοβιτς


Παίκτης της Ίντερ είναι ο Αρναούτοβιτς Η Ιντερ ολοκλήρωσε τις επαφές και απέκτησε τα δικαιώματα του Μάρκο Αρναούτοβιτς. Ο 20χρονος Αυστριακός φορ της Τβέντε, που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστεί για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού στην Ίντερ.

Αν σε αυτό το διάστημα αποδείξει την αξία του, τότε η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα καταβάλλει 9 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει πλήρως τα δικαιώματα του.

Δανεικός στην Στεάουα ο Γκρζέλακ

grzel.jpgΣτην Ρουμανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πολωνός μεσοεπιθετικός της Σκόντα Ξάνθης Ράφαλ Γκρζέλακ ο οποίος παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Στεάουα Βουκουρεστίου.


Οι ιθύνοντες της Στεάουα Βουκουρεστίου θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν τον παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι από την απόδοση του. Η συγκεκριμένη λύση φαίνεται ότι ήταν η καλύτερη τόσο για τον Ακριτικό σύλλογο όσο και για τον ίδιο παίκτη καθώς ο Βολφ δεν θα του έδινε εύκολα ευκαιρίες. Στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην Ξάνθη ο Γκρζέλακ σε 38 συμμετοχές σημείωσε επτά τέρματα.

Βλέπει Ράντελιτς ο Ουζουνίδης

ouzounnnnn.jpgΤον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό της Κότμπους Ιβάν Ράντελιτς ενδέχεται να τσεκάρει τις επόμενες ημέρες ο τεχνικός της Λάρισας Μαρίνος Ουζουνίδης.


Οι «βυσσινί» φαίνεται ότι έχουν έρθει σε επαφή με τον Γερμανικό σύλλογο και τον παίκτη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay. Μπορεί ο Ράντελιτς να δεσμεύεται με συμβόλαιο δύο χρόνων με την Γερμανική ομάδα ωστόσο το γεγονός ότι η Κότμπους υποβιβάστηκε την προηγούμενη περίοδο φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την μεταγραφή του. Δεν αποκλείεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες ο 29χρονος στόπερ να βρεθεί στο Ομπερστάουφεν όπου προετοιμάζεται η Θεσσλαική ομάδα και να δοκιμαστεί.

«Μπαμ» με Ντομπρασίνοβιτς η Καβάλα

dobrasi.jpgΔυναμικό μπάσιμο έχει κάνει στο μεταγραφικό παζάρι η Καβάλα και ύστερα την επίτευξη της συμφωνίας με τον Βασίλη Λάκη βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Σέρβου μέσου της Ανόρθωσης Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς.

Για μια δυνατή μεταγραφική κίνηση κινούνται οι «αργοναύτες» οι οποίοι θέλουν να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους τον Σέρβο μέσο της Ανόρθωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay ο εν λόγω παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Κυπριακή ομάδα και έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με τους «κυανόλευκους». Παράλληλα η Καβάλα βρίσκεται κοντά και στην απόκτηση του 28χρονου επιθετικού Ηλία Ιωάννου. Ο παίκτης αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην Καβάλα όπου θα πέσουν και οι υπογραφές.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πώληση του Λέτο στον Παναθηναϊκό

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η πρώτη επισημοποίηση της απόκτησης του Σεμπάστιαν Λέτο από τον Παναθηναϊκό ήρθε από την πλευρά της Λίβερπουλ.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της η αγγλική ομάδα δίνει επίσημο χαρακτήρα στη συμφωνία της με τους "πράσινους", χωρίς όμως να αναφέρονται οι οικονομικοί όροι:

Liverpool have agreed a deal with Greek side Panathinaikos for the sale of winger Sebastian Leto.

The Argentine spent last season with rivals Olympiacos after work permit problems prevented him playing for the Reds.

Leto signed for Liverpool in August 2007 after Rafa Benitez beat the likes of Real Betis and River Plate to his signature.

The 22-year-old made his competitive debut in a Champions League qualifier against Toulouse on August 28, 2007 - one of four senior games.

"Η Λίβερπουλ ήρθε σε συμφωνία με την ελληνική ομάδα, Παναθηναϊκό για την πώληση του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός πέρασε την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας ώστε να αγωνιστεί στους "Reds".

Ο Λέτο αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 2007 με τον Ράφα Μπενίτεθ να κερδίζει τις Ρεάλ Μπέτις και Ρίβερ Πλέιτ που διεκδικούσαν τον παίκτη.

Ο 22άχρονος έκανε ντεμπούτο με τη Λίβερπουλ στον προκριματικό αγώνα του Champions League με αντίπαλο την Τουλούζ στις 28 Αυγούστου 2007".

Ρεάλ Μαδρίτης: "Βόμβα" 35.000.000 ευρώ με Μπενζεμά!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα (01/7) της μαδριλένικης εφημερίδας "Marca", η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιο κοντά σε συμφωνία με τη Λιόν για τη μετακίνηση του παίκτη στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και είναι μάλιστα θέμα ωρών μέχρι να επιτευχθεί το deal μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει πως οι "μερένγκες" είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν την προσφορά τους από τα 32 στα 35.000.000 ευρώ, ποσό που πλησιάζει σημαντικά τα 40.000.000 που αξιώνει εδώ και καιρό η Λιόν και το οποίο είναι ικανό να κάμψει τις αντιστάσεις του προέδρου των "λιονέ", Ζαν-Μισέλ Ολά.

"Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ώρες να έχουμε κάτι νέο. Δεν αναφέρομαι στον Βίγια γιατί η Βαλένθια δεν έχει αλλάξει τη στάση της", τόνισε την Τετάρτη ο διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο, με τις φήμες για τον Μπενζεμά να οργιάζουν...

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 21χρονος φορ αναμένεται να έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τους παράγοντες της Λιόν για να ξεκαθαριστεί το μέλλον του στο "Ζερλάν", ενώ σε περίπτωση που γίνει μέλος των "γκαλάκτικος" θα αποτελέσει το τέταρτο φετινό απόκτημα μετά τους Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ραούλ Αμπιόλ.

Δοξα- Δικός της ο Καρατζιοβαλής

Η εστία της Δόξας Δράμας είναι σε σίγουρα χέρια. Στην τριάδα των τερματοφυλάκων (Τοπαλίδης, Καραβελίδης, Παπαδόπουλος) που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας θα προστεθεί από σήμερα και ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής. Ο Χαλκιδικιώτης τερματοφύλακας που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη, αν και του έγινε πρόταση να παραμείνει στους κίτρινους, συμφώνησε με τον Κώστα Βασιλακάκη και σήμερα θα υπογράψει το συμβόλαιο. Η επιθυμία του Καρατζιοβαλή ήταν από την αρχή να συνεχίσει την καριέρα του στη Δόξα κι αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψε τις προτάσεις των Θρασύβουλου, Παναιτωλικού, Πανσερραϊκού και Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πριν από λίγες ημέρες ο Χαλκιδικιώτης τερματοφύλακας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον τεχνικό της Δόξας που του είπε ότι «σε θέλω στην ομάδα, αλλά θα τα βρεις πρώτα στο οικονομικό με τον πρόεδρο». Ο Νικολαϊδης συναντήθηκε μαζί του και η πρόταση που του έκανε κάλυπτε τον Χαλκιδικιώτη τερματοφύλακα, ο οποίος απάντησε θετικά. Με την έλευση του Καρατζιοβαλή υπάρχει μία τετράδα ικανών τερματοφυλάκων που μέσα από το υγιή συναγωνισμό στις προπονήσεις θα βγει κερδισμένη μόνο η Δόξα. Άλλωστε οι σοβαρές ομάδες χτίζονται πάνω σε πολύ καλό τερματοφύλακα και οι μαυραετοί διαθέτουν όχι ένα, αλλά τέσσερις για την επόμενη περίοδο Πηγη dramagoal.gr

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

12:00 Conn-X TV Μπιτς βόλεϊ
15:00 NOVASPORTS 1 ΤΕΝΙΣ: WIMBLEDON
15:00 NOVASPORTS 1 ΤΕΝΙΣ: WIMBLEDON
15:00 NOVASPORTS 3 ΤΕΝΙΣ: WIMBLEDON
19:30 Sport + ΠΕΣΚΑΡΑ 2009 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
22:30 Sport + ΠΕΣΚΑΡΑ 2009 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
23:55 ΕΤ1 ΠΕΣΚΑΡΑ 2009 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
03:15 Novasport 1 Λιμπερταδόρες: Νασιονάλ-Εστουδιάντες

50.000 Μαδριλένοι για το Νο 8!

kaka_fanela8.jpgΗ φανέλα με το νούμερο «8» ανήκει πλέον στον Κακά, με τον Βραζιλιάνο σταρ να πλέει σε πελάγη ευτυχίας κατά την επίσημη παρουσία του από τους ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης. «Αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα σελίδα της καριέρας μου στην Ρεάλ Μαδρίτης» και αποθεώθηκε από 50.000 κόσμο που βρέθηκε στο Μπερναμπέου για την υποδοχή του Βραζιλιάνου άσου!

Σε μια λαμπερή βραδιά, όπου το κυρίαρχο πρόσωπό ήταν ο Κακά, οι 50.000 (!!!) φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης είδαν το «χτίσιμο» της νέας... γαλαξιακής τους ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι στο Μπερναμπέου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι φίλαθλοι απ' όσους είχαν παρακολουθήσει τους αγώνες της Ρεάλ με Ζενίτ (32.000) και Μαγιόρκα (44.000), κάτι που επισημαίνεται και στις ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βραζιλιάνος σταρ παρουσιάστηκε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον πρόεδρο των Μαδριλένων να τονίζει πως είναι από τις βασικές μονάδες της ομάδας. «Είναι ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς παίκτες. Ένας ποδοσφαιριστής που αυξάνει την θέληση όλων μας στον σύλλογο να τον φέρουμε εκεί που απαιτεί η ιστορία μας. Ο Κακά είχε την δυνατότητα να κατακτήσει την κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με μία άψογη συμπεριφορά, αποτελώντας πρότυπο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αντιπροσωπεύει τις βασικές μονάδες της Ρεάλ Μαδρίτης» είπε.

Από την πλευρά του ο Κακά, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το νούμερο «8» τόνισε: «Αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα σελίδα της καριέρας μου στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η επιθυμία μου είναι να γράψω το όνομά μου στην ιστορία αυτού του συλλόγου, με νίκες και κατακτήσεις. Γεια σου Μαδρίτη».

Πλιάτσικας: «Ό,τι καλύτερο η Σάλκε»

pliatsikas.jpgΤην καριέρα του στην Σάλκε θα συνεχίσει ο Βασίλης Πλιάτσικας και αυτό δεν το φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ δεν ήξερε σε ποια ομάδα θα μεταγραφεί, δηλώνει πικραμένος από την Ένωση ενώ τονίζει ότι και τώρα να ρωτήσει κάποιον από τον «δικέφαλο» σε ποια θέση παίζει δεν θα ξέρει να απαντήσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:
Για τη μεταγραφή του στην Σάλκε:
«Δεν ήταν ποτέ δυνατόν ότι θα πήγαινα κατευθείαν στη Σάλκε, τη στιγμή που δεν είχα χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ. Ηταν εξωπραγματικό αυτό που έγινε. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι και την ώρα που συνάντησα τον Φέλιξ Μάγκατ. Δεν ήξερα καν σε ποια ομάδα θα πάω. Δεν περίμενα ότι θα είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Γερμανία. Ο,τι και να πω είναι λίγο. Χαίρομαι πάρα πολύ, δεν χρειάζεται καν να το πω. Αυξάνονται πολύ οι απαιτήσεις. Ούτε στα πολύ τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο. Σάλκε… Ο,τι καλύτερο! Νιώθω τιμή που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και έχω προπονητή μου τον Μάγκατ και θα κάνω τα πάντα για να του αποδείξω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη του. Προτού καν η ομάδα φύγει για διακοπές, είχα πάει στον κ. Μπάγεβιτς και του ζήτησα να με αφήσει να φύγω, τη στιγμή που δεν είχα χρόνο συμμετοχής. Νομίζω ότι δεν είχα άλλο περιθώριο για χαμένη χρονιά. Τότε δεν είχα τίποτα στα χέρια μου και ρίσκαρα που ζήτησα να φύγω. Σήμερα όμως είμαι στη Σάλκε!».

Για την καριέρα στο εξωτερικό:
«Είναι μια πρόκληση για μένα η Σάλκε, ίσως επειδή δεν με εκτίμησαν εδώ, στην Ελλάδα, όσο πίστευα και περίμενα. Θεωρώ ότι στο εξωτερικό, εφόσον δουλέψεις σκληρά, δικαιώνονται οι κόποι σου. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι φταίνε οι άλλοι που δεν καθιερώθηκα στην ΑΕΚ εκτός από εμένα. Και εγώ έχω κάνει τα λάθη μου. Όμως είναι άσχημο και φοβερά δύσκολο για έναν παίκτη όταν έχει παίξει σε εφτά διαφορετικές θέσεις. Εδώ ακόμη καλά – καλά δεν ξέρουν τι θέση παίζω στην ΑΕΚ. Αν ρωτήσετε κάποιους από την ομάδα δεν ξέρουν να σας πουν!».

Για το αν μετάνιωσε που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ:
«Όχι, δεν μετάνιωσα. Εγώ στην ΑΕΚ ήθελα να πάω από την πρώτη στιγμή και μάλιστα τότε είχα απορρίψει την πρόταση του Ολυμπιακού. Θεωρούσα πως όπως ξεκινούσε τότε η ΑΕΚ, θα βοηθούσε τα νέα παιδιά, κάτι που δεν το είδα στη συνέχεια. Και αυτό με απογοήτευσε πάρα πολύ…».

«Χυλόπιτες» για χάρη της Μάντσεστερ

vidic.jpgΟ Νεμάνια Βίντιτς αποκάλυψε ότι απέρριψε πολλές ομάδες για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός ανέφερε ότι έριξε «χυλόπιτα» σε Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης.

Είμαι χαρούμενος στην Μάντσεστερ και μου προσφέρει όσα θέλω. Είχα προτάσεις από Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης και έπαιξα ειλικρινή παιχνίδι. Είπα τις προτάσεις στον προπονητή μου, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Θέλω να παραμείνω στο Ολντρ Τράφορντ μέχρι τη λήξη του συμβολαίου μου μέχρι το 2012». Η πρόταση των Καταλανών ήταν 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Ημέρα γιορτής στον Άρη

aris_kosmos_nea.jpgΠανηγυρικό αναμένεται το κλίμα στην πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Άρη εν όψει της νέας σεζόν. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ανοίξει σήμερα τις πύλες του στους φίλους της ομάδας προκειμένου να υποδεχθούν τα τέσσερα νέα αποκτήματα (Γκρασιάν, Νασούτι, Ναφτί και Ντέιλι), αλλά και την παλιά φουρνιά.

Η ατμόσφαιρα αναμένεται να θυμίζει αγώνα πρωταθλήματος αφού θα δώσουν το παρών αρκετοί φίλοι της ομάδας ενώ θα ακολουθήσουν και κάποιες εκδηλώσεις και χάπενινγκ από τους οργανωμένους οπαδούς. Από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε ότι για το κοινό θα είναι ανοικτές οι θύρες 3, 2 και των επισήμων. Θα μείνουν κλειστές οι θύρες 9 και 1.

Φιλικό με Μπόκα
Στο μεταξύ ένα σπουδαίο φιλικό είναι έτοιμη να κλείσει η διοίκηση του Άρη. Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από την Αργεντινή οι «κίτρινοι» έχουν κάνει ανοιχτή πρόσκληση στη Μπόκα Τζούνιορς, για την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Αυγούστου. Αν η αργεντίνικη ομάδα απαντήσει θετικά τότε σε αυτό το φιλικό θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του φετινού Άρη.

Σενάρια για Ντα Κόστα στον ΠΑΟΚ

dacostaa.jpgΤον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Λέφσκι Σόφιας Φιλίπ Ντα Κόστα στέλνουν Βουλγαρικά δημοσιεύματα στον ΠΑΟΚ ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τον Ιωνικό. Εντυπωσιακό παρών ετοιμάζονται να δώσουν οι οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά» στην σημερινή πρώτη στις 18.00 στο γήπεδο της Τούμπας.


Στην Βουλγαρία φαίνεται ότι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα όπου μπλέκουν τους «ασπρόμαυρους» σε σενάρια απόκτησης του Φιλίπ Ντα Κόστα. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν έχουν επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο σενάριο για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ιωνικού. Μάλλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος από τα δικαιώματα του παίκτη ενδέχεται να έχει ο Ολυμπιακός.

Στο μεταξύ εντυπωσιακό παρών ετοιμάζονται να δώσουν σήμερα το απόγευμα στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην επίσημη πρώτη του συλλόγου. Επιπλέον έχουν εκτοξευθεί τα εισιτήρια διαρκείας του συλλόγου καθώς αγγίζουν τον αριθμό των 10.000

Βγήκε από την εντατική ο Δεληκάρης

delikaris.jpgΒελτίωση παρουσιάζει η υγεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Δεληκάρη ο οποίος βγήκε από την μονάδα Εμφραγμάτων του νοσκοκομείου «Ευαγγελισμός» και πλέον αναρρώνει σε δωμάτιο του 10ου ορόφου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε εισαχθεί στην μονάδα Εμφραγμάτων λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso στο παρελθόν ο «Μπεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου» είχε κάνει μπαι πας και από το στρες του ατυχήματος υπέστη μια μικρή ισχαιμία. Για αυτό τον λόγο και υπό τον κίνδυνο εμφράγματος οι γιατροί του είχαν κάνει εισαγωγή στην συγκεκριμένη μονάδα.

Τελικά όλα βαίνουν καλώς για τον Γιώργο Δεληκάρη του οποίου η υγεία παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και πλέον αναρρώνει σε θάλαμο του 10ου ορόφου.

Μένει στην Ίντερ ο Μαϊκόν

maicon.jpgΣτο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ θα παραμείνει ο Ντάγκλας Μαϊκόν, όπως τόνισε ο ατζέντης του Βραζιλιάνου ακραίου αμυντικού, Αντόνιο Καλιέντο, ο οποίος ζήτησε από τους φίλους των «νερατζούρι» να είναι ήρεμοι.

«Δεν υπάρχουν επαφές. Το μόνο που υπάρχει είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου που δημιουργούν προβλήματα. Αλλά εγώ θα το πω για τελευταία φορά. Ο Μαικόν δεν πρόκειται να φύγει από την Ίντερ», τόνισε ο Καλιέντο.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Είμαι υπέρ των παικτών που σέβονται τα συμβόλαιά τους. Οι φίλοι της Ίντερ μπορούν να είναι ήρεμοι». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Μαϊκόν να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων μεταξύ των οποίων η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσα.

Πυρά κατά Κασναφέρη!

kasnaferis.jpgΒράζουν κατά του παράγοντα της ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθης, Γιώργου Κασναφέρη οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αμαρουσίου. Και αυτό γιατί ο παλαίμαχος ρέφερι έγινε μόνιμος ως διοικητικός υπάλληλος, την ώρα που ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων- πετά στον δρόμο 150 εργαζόμενους!

Στο ergazomenoi-sto-marousi.blogspot.com/ δημοσιεύεται το επίμαχο άρθρο. Αυτό αναφέρει:

Ας μας απαντήσει ο κ.Πατούλης.

Mε ποια κριτήρια μονιμοποιήθηκε ο Κασναφέρης, ενώ την ίδια στιγμή εκατόν πέντε εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

Τα κριτήρια μονιμοποίησης σύμφωνα με το Δήμαρχο πάντα, ήταν η εντοπιότητα και οι υπηρεσιακές ανάγκες. Τα πραγματικά κριτήρια βέβαια όλοι τα γνωρίζουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΟΥΛΗ

-Ποιο κριτήριο εντοπιότητας καλύπτει ο Κασναφέρης από την Ξάνθη, έκτος του σας ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια.

-Ποιες ανάγκες του Δήμου, που υποτίθεται οτι θέλετε να νοικοκυρέψετε, εξυπηρετεί ο Κασναφέρης, ο οποίος θα εισπράττει τον μισθό του από τ' Δημότες Αμαρουσίου, εργαζόμενος στην Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, ενώ ταυτόχρονα απολύεται εκατόν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων Α.Μ.Ε.Α. και μητέρες με άδεια λοχείας.

Δυστυχώς την διασκέδαση που προσφέρεται σε εμάς δεν μπορούν να τη συμμερισθούν οι απολυμένοι υπάλληλοί σας.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι έδωσαν στην δημοσιότητα και σχετικό έγγραφο. Ιδού:

0009.jpg

Ο Βοσνιάδης ανέλαβε την Επανομή


Ο Αλέκος Βοσνιάδης Ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι ο νέος προπονητής της Αναγέννησης Επανωμής. Ο 48χρονος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας της Μακεδονίας με την οποία είχε συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας. Ο Βοσνιάδης είχε πρόταση και από τον Θερμαϊκό, στον οποίο έχει εργαστεί και παλαιότερα, όμως την απέρριψε.
Ο Θεσσαλονικιός προπονητής δούλεψε πέρυσι στον Εορδαϊκό, ενώ έχει θητεύσει και στο Πολύκαστρο.

Μποροβήλος: "Θα πάρουμε παίκτες αξίας"


Από την πρώτη προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης Η νέα χρονιά ξεκίνησε και... επίσημα για τον Αστέρα Τρίπολης, με την πρώτη συγκέντρωση των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας, που έλαβε χώρα την Τρίτη. Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε για τις μεταγραφές που θα γίνουν, τονίζοντας ότι πρόκειται για παίκτες αξίας.

"Ξεκινάει σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδο, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε πώς τη νέα χρονιά ο Αστέρας θα βρει τον βηματισμό του και θα εντυπωσιάσει και πάλι το πανελλήνιο. Πιστεύουμε πώς αυτή την στιγμή δεν είναι σωστό να μιλάμε για συγκεκριμένους στόχους, αλλά μπορώ να σας πω ότι ο Αστέρας επιδιώκει να φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, που θα κατεβαίνει σε κάθε αγώνα έχοντας ως στόχο τη νίκη ανεξαρτήτως έδρας και του ονόματος της αντιπάλους ομάδας", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια μίλησε για τις μεταγραφές που θα γίνουν: "Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και πιστεύω πώς τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρειες θα προχωρήσουμε σε 4-5 μεταγραφές παικτών εγνωσμένης αξίας".

Από την πλευρά του ο προπονητής Ρομπέρτο Μάριο Κάρλος Γκόμες, είπε: "Είμαστε πολύ θετικοί σε αυτό το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Αστέρα, έχοντας βρει ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών και ένα γενικότερο θετικό κλίμα στην ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και οι υπόλοιποι παίκτες μόλις ολοκληρώσουν τα διαδικαστικά στοιχεία με τα χαρτιά τους. Εύχομαι να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, παίκτες, προπονητές, διοίκηση, ο φίλαθλος κόσμος, για να πάνε όλα καλά μέσα στην χρονιά για τον Αστέρα".

Τέλος ο Νίκος Λαζαρίδης ως αρχηγός, επεσήμανε: "Να καλωσορίσουμε το νέο προπονητή και όλα τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Εύχομαι να είναι μία χρονιά γεμάτη υγεία και να είναι καλύτερη από την περσινή. Θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο, προκειμένου να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

Προπονήθηκε και υπογράφει ο Μπαλβορίν


Ο Γκουστάβο Μπαλβορίν της Λανούς Ο Γκουστάβο Μπαλβορίν συνεχίζει τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται από το ιατρικό τιμ του Λεβαδειακού και αν όλα πάνε καλά, τότε την Τετάρτη αναμένεται να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του έχει προτείνει η διοίκηση της ομάδας.

Πάντως την Τρίτη... προπονήθηκε, μετά από δική του επιθυμία και έτσι είχε και την πρώτη του, έστω και ανεπίσημη, συνάντηση με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.

Από κει και πέρα, την Τρίτη πέρασαν απο εργομετρικές εξετάσεις και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει την Δευτέρα και πλέον άπαντες αφοσιώθηκαν στις προπονήσεις.

“Ομίχλη” με Βιτόλο ελέω… Σαντάντέρ

“Ομίχλη” με Βιτόλο ελέω… Σαντάντέρ

Ισχυρό… σοκ θα πρέπει να δέχθηκε χθες το βράδυ ο Βιτόλο μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ράσιγκ Σανταντέρ Φρανσίσκο Περνία. Ο λόγος; Οι απαιτήσεις του Περνία για να αφήσει ελεύθερο τον Ισπανό φθάνουν στα 2εκ. Ευρώ. Ο Βιτόλο ζήτησε να μείνει ελεύθερος όμως ο πρόεδρος της Σανταντέρ ήταν κάθετα αντίθετος ζητώντας του αυτό το ποσό για να συμβεί αυτό. Ο Βιτόλο παρότι δεν αγωνιζόταν στην Σανταντέρ και μάλιστα έχει να παίρνει χρήματα από τους συλλόγους που αγωνίστηκε ως δανεικός αλλά και από την Ράσιγκ, καλείται και να… πληρώσει τον Περνία! Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής πρότεινε στον πρόεδρο της Σανταντέρ να χαρίσει κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα προκειμένου να πάρει την ελευθερία του όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Στον ΠΑΟΚ αναμένουν τις εξελίξεις καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχει προσύμφωνο με τον παίκτη. Πηγη Μετροσπορ

Ειπε..........................

"H ΑΕΚ πάει πάντα για πρωτάθλημα. Kαλύτερα να μη μας υπολογίζουν, αλλά να ξέρετε ότι η ΑΕΚ θα είναι δυνατή".

Ντούσαν Μπάγεβιτς

(...ο τεχνικός της ΑΕΚ για τους στόχους της ομάδας του, ενόψει της νέας σεζόν)

«Ας μην μας υπολογίζουν»

bajevic_52.jpgΗχηρό μήνυμα έστειλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απ' τους Θρακομακεδόνες τονίζοντας ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πιο δυνατή την ερχόμενη σεζόν. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός εξέφρασε για ακόμα μια φορά την επιθυμία του για την απόκτηση του Λεονάρντο, ενώ και ο Σωτήρης Κυργιάκος υποστήριξε ότι η «Ένωση» θα αποδείξει μέσα στο γήπεδο την αξία της. «Θα αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο αν μας έχουν ή όχι ξεγραμμένους», υπογράμμισε. Αποθέωση για Μπλάνκο. Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» με Ταχτσίδη. Αρνήθηκαν μείωση αποδοχών Άλβες, Χουανφραμ



Πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και έστειλε μήνυμα για τη νέα σεζόν, λέγοντας: « Από την αρχή πρέπει να λες τους στόχους σου. Η ΑΕΚ πάντα πάει για το πρωτάθλημα. Αυτό που έλεγα είναι ότι θα πρέπει πρώτα να αρχίσουμε τη δουλειά, να είμαστε όλοι μαζί και μετά θα αρχίσουμε να λέμε περισσότερα. Υπάρχει πάντα ανοιχτό παράθυρο για τις μεταγραφές.

Μέχρι τώρα έχουμε κάνει καλές κινήσεις» και πρόσθεσε: «Είναι καλύτερα να μην μας υπολογίζουν οι άλλοι αλλά να ξέρετε ότι η ΑΕΚ θα είναι δυνατή. Έχουμε στόχους, οι παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα θα είναι καλύτεροι, ήρθαν και οι προσθήκες και τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να έχουμε πάντα τον κόσμο μαζί μας. Είναι πάντα καλό για έναν προπονητή να μπορεί να δουλέψει με την ομάδα από την αρχή της σεζόν».
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο θέμα του Λεονάρντο εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την επιθυμία για την απόκτηση του Βραζιλιάνου «Δε θέλω να μιλήσω πάλι για τον Λεονάρντο. Συνέχεια για αυτό το θέμα μιλάμε. Θέλουμε να τον αποκτήσουμε και αν γίνει κάτι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα σας το πει. Θέλουμε και ένα δεξί μπακ, όπως ξέρετε».

«Αποδείξεις μέσα στο γήπεδο»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν κοιτάζει τις μεταγραφές των άλλων ομάδων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του, πως η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πιο δυνατή «Θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να έχουμε μια καλή σεζόν. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και όχι τι μεταγραφές κάνουν οι άλλοι. Θα αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο αν μας έχουν ή όχι ξεγραμμένους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δουλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε ενωμένοι όπως ήμασταν και πέρυσι. Εσείς λέγατε ότι δεν ήμασταν, ενώ ήμασταν... Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και για ό,τι αξίζει ο κόσμος μας».

Αποθέωση για Μπλάνκο

Την αποθέωση από περίπου 150 φιλάθλους της ΑΕΚ γνώρισε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, οι οποίοι και θεωρούν τον Αργεντίνο ως τον παίκτη που μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών της Ένωσης. Οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» εμψύχωσαν τους παίκτες στους Θρακομακεδόνες, ενώ από αύριο οι προπονήσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Νέο ραντεβού με Ταχτσίδη
Δεν βρέθηκε ούτε στη σημερινή συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη η χρυσή τομή και το ραντεβού των δυο πλευρών μετατέθηκε για κάποια άλλη στιγμή μέσα στην εβδομάδα. Βέβαια, στην Ένωση αισιοδοξούν ότι το θέμα θα τελειώσει θετικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφού και ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα.
Παράλληλα, τόσο ο Ζεράλδο Άλβες όσο και ο Χουανφράν αρνήθηκαν την πρόταση της διοίκησης για μείωση των αποδοχών τους και πλέον το θέμα παραμονής τους είναι αρκετά ρευστό. Έτσι, σε περίπτωση που έρθει κάποια συμφέρουσα πρόταση, τότε είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα.



«Λεονάρντο και μπακ»


«Θέλουμε ένα δεξί μπακ και τον Λεονάρντο. Αν τελικά δεν αποκτηθεί ο Λεονάρντο είναι δύσκολο να βρούμε παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά και αυτά τα χρήματα. Εξτρα μεταγραφή θα κάνουμε μόνο σε περίπτωση που βρεθούν χρήματα και δούμε ότι υπάρχει κάτι καλό. Ξέρετε ότι είναι δύσκολα», ήταν τα λόγια του Σερβοέλληνα τεχνικού, ο οποίος στη συνέχεια δε θέλησε να πει κάτι... συγκεκριμένο σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του Στέλιου Μανωλά: «Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για τον Τσιάρτα, ούτε για τον Δημητριάδη. Δεν είναι καλό να μιλάμε συνέχεια, είναι σαν να τους προσβάλουμε».

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε και για το σύστημα με το οποίο σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ τη νέα σεζόν, λέγοντας σχετικά: «Δεν θα παίζουμε μόνο ένα σύστημα όπως λένε για το 4-4-2. Θα έχουμε πολλές επιλογές και θα αλλάζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο για να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ξεκινήσαμε σήμερα τις προπονήσεις με φυσική κατάσταση, αλλά και πριν πάμε στην Αυστρία θα δουλέψουμε με μπάλα».

Σάχα: «Θέλω τίτλους»

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών έκανε δηλώσεις ο Σεμπάστιαν Σάχα, τονίζοντας ότι παρέμεινε στην ΑΕΚ για να κατακτήσει τίτλους. «Νιώθω πολύ άνετα στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή και έχω πολύ καλή σχέση με την διοίκηση και τους φιλάθλους. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμένα στην ΑΕΚ προσωπικά και για αυτό ήθελα να μείνω. Διατηρήσαμε τον κορμό μας που είναι πολύ σημαντικό και με τις προσθήκες θα γίνουμε καλύτεροι. Ας μη θυμόμαστε πολλά από αυτόν τον τελικό. Προσπαθώ να ξεχάσω τα αρνητικά από αυτό το ματς, αλλά μέσα από αυτά πρέπει να διδαχθούμε.

Σε αυτό το ματς δεν ήξερα αν θα μείνω στην ΑΕΚ και αν θα πάρω άλλο τίτλο. Τώρα έμεινα και πιστεύω ότι θα πάρω», είπε ο Αργεντίνος τερματοφύλακας και συνέχισε αναφορικά με τη μεταγραφή του Μίλαν Λούκατς: «Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει δύο καλές επιλογές σε κάθε θέση. Και μετά την απώλεια του Μάχο αποκτήθηκε ο Λούκατς και αυτός ο συναγωνισμός θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος».

Ο Σάχα αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του, Μπλάνκο, Σκόκο και Πελετιέρι, για τους οποίους είπε: «Στεναχωρηθήκαμε για την αποχώρηση του Πελετιέρι εμείς οι Αργεντινοί, αλλά δεν έμεινε επειδή ήταν υψηλό το κόστος της αγοράς του. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη καριέρα του. Ο Σκόκο μπορεί περισσότερα, δεν έχει φτάσει στο «ταβάνι» του. Μετά τον πρώτο του χρόνο στην Ευρώπη θα είναι καλύτερος. Όσο για τον Μπλάνκο τι περισσότερο να του ζητήσεις από αυτά που έχει κάνει τα δύο χρόνια; Ελπίζω να τα επαναλάβει και του χρόνου».

Τα φιλικά

Το φιλικό με τη Μαγιόρκα στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ είναι το πιο δυνατό από όσα θα δώσει η ΑΕΚ και παράλληλα θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει, επίσης, επί αθηναϊκού εδάφους τον Πανιώνιο στις 5 Αυγούστου (ΟΑΚΑ) και τον Ατρόμητο στις 12 του μήνα Περιστέρι).

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια διαρκείας

Έπειτα από αίτημα οργανωμένων συνδέσμων της ομάδας, η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να διαθέσει εισιτήρια διαρκείας και στη θύρα 15 του ΟΑΚΑ, στην τιμή των 250 ευρώ (για φιλάθλους με 3ετία 210 ευρώ). Λόγω των τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν για την μηχανογραφική διαχείριση της θύρας οι ελεύθερες θέσεις θα είναι διαθέσιμες για αγορά από τις 13/7. Οι φίλαθλοι που είχαν εισιτήριο διαρκείας την περασμένη χρονιά εκεί και ακόμη δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο διαρκείας για την ερχόμενη περίοδο, μπορούν από την Δευτέρα 13/7 να ανανεώσουν στη θέση τους.

Όσοι περσινοί κάτοχοι της συγκεκριμένης θύρας έχουν προμηθευτεί ήδη θέση σε άλλη θύρα (καθώς αρχικά είχε αποφασιστεί να μην διατεθούν εισιτήρια στη θύρα 15), θα μπορούν εάν το επιθυμούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους και να πάρουν την περσινή τους θέση (με επιστροφή της διαφοράς των χρημάτων εφόσον υπάρχει). Η διαδικασία αυτή θα γίνεται αποκλειστικά από το σημείο που είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο τους από τις 13/7. Για τους παραπάνω λόγους αποκλειστικά και μόνο για την θύρα 15, η δυνατότητα ανανέωσης των εισιτηρίων διαρκείας θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7.

«Πράσινος τσαμπουκάς»

pateras.1.jpgΟ Νικόλας Πατέρας είναι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη νέα αγωνιστική περίοδο τον τσαμπουκά που του έλειπε. Ο πρόεδρος του τριφυλλιού αποκάλυψε ότι Χενκ τεν Κάτε και Κώστας Αντωνίου του ζήτησαν να μην γίνει άλλη μεταγραφή μέχρι να μειωθεί το ρόστερ. Σημαντική μέρα για Μαρτσένα. «Κόπηκαν» από την προετοιμασία Μάντζιος, Κλέιτον και Ίβανσιτς.


Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» για τις μεταγραφικές κινήσεις και όχι μόνο. Αναλυτικά...
Για την Γενική Συνέλευση:
Όλα πήγαν καλά και την ερχόμενη Τρίτη θα κάνουμε διοικητικό συμβούλιο. Εκεί πια θα συγκροτηθούμε σε σώμα και θα προχωρήσουμε βάσει του σχεδιασμού που έχουμε κάνει.

Πριν από λίγο καιρό διαβεβαιώνατε τον κόσμο, που ανησυχούσε ότι ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί και τελικά έτσι έγινε. Πιστεύετε ότι με τις έως τώρα προσθήκες η ομάδα αλλάζει επίπεδο;
Φυσικά. Όλες οι μεταγραφές που κάναμε είναι μεταγραφές ουσίας. Όλοι οι παίκτες πιστεύω ότι θα προσφέρουν τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό και πάνω από όλα ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο, ο οποίος νομίζω ότι του έλειπε.

Από εδώ και πέρα τι να περιμένουμε;
Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής έχουν ζητήσει από εμένα ως πρόεδρο να μην κάνουμε άλλη μεταγραφή μέχρι να μειώσουμε το ρόστερ της ομάδας. Δηλαδή υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι είτε θα παραχωρηθούν δανεικοί είτε θα πουληθούν. Μέχρι να γίνει αυτό έχουμε μπροστά μας πάνω από 50 μέρες για να δούμε πως θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποφασίσουμε τι άλλη μεταγραφή θα κάνουμε. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα του προπονητή να αποκτηθεί παίκτης σε οποιαδήποτε θέση αν πρώτα δεν μειωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Οπότε θα περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα φύγουν παίκτες, ποιοι θα φύγουν, ποιες θέσεις θα αδειάσουν, για να δούμε πλέον αν θα κάνουμε κάποιες έξτρα μεταγραφικές κινήσεις.

«Κόπηκαν» Μάντζιος, Κλέιτον και Ίβανσιτς
Ο Χενκ τεν Κάτε άρχισε το ξεσκαρτάρισα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αφού ανακοίνωσε τους παίκτες που δεν θα βρίσκονται στην προετοιμασία της ομάδας που θα γίνει στην Ελβετία και την Αυστρία. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έκανε κάποια έκπληξη καθώς εκτός προετοιμασίας τέθηκαν οι Κλέιτον, Ίβανσιτς, Ντέιβιντ και Λεοντίου αλλά και οι περσινοί δανεικοί Τζιόλης, Μάλαρτζ, Μόρις, Δημούτσος, Δάρλας και Σιόντης. Όλοι αυτοί θα συναντηθούν σήμερα στις 12:00 με τον Κώστα Αντωνίου για να ξεκαθαρίσει το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Σημαντική μέρα για Μαρτσένα
Ο Παναθηναϊκός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τον Κάρλος Μαρτσένα και σήμερα είναι μια ιδιαίτερη κρίσιμη μέρα για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό. Ο μάνατζερ του στόπερ της Βαλένθια, Μαρσέλ Γκαρσία Γκιλόν, θα συναντηθεί με τη διοίκηση των «νυχτερίδων» και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Μανουέλ Γιορέντε και θα του γίνει γνωστό αν ο παίκτης είναι προς πώληση (και πόσο κοστολογείται) ή θα παραμείνει στο «Μεστάγια».
Στο παιχνίδι για την απόκτηση του διεθνή άσου έχει μπει και η Ατλέτικο Μαδρίτης που σκοπεύει να προσφέρει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Σενάριο για Χάιτινγκα
Ολλανδικά δημοσιεύματα έβαλαν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έναν συμπατριώτη τους. Ο λόγος για τον Τζον Χάιτινγκα. Ο 25χρονος άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως δεξί, αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ. Η ισπανική ομάδα φέρεται να έχει βάλει πωλητήριο στον Ολλανδό που απέκτησε πέρυσι από τον Άγιαξ έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ και κάπου εκεί θα θέλει να τον παραχωρήσει. Όσα αναφέρονται στην χώρα της τουλίπας έχουν να κάνουν με την εκτίμηση που έχει ο Χάιτινγκα στον Χενκ τεν Κάτε αφού τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στον Αγιαξ.

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Ο Γάλλος μάνατζερ του Σεμπαστιέν Πουιγκρενιέ δεν περιμένει άλλο το Παναθηναϊκό,
Σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Σεμπαστιάν Λέτο στην σημερινή προπόνηση.
Αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αφήσει ο Σεντρίκ Καντέ.
Το ρεπό του τριφυλλιού είναι προγραμματισμένο για αύριο.
Δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα του Ντάνιελ ΒανΜπούιτεν.
Ο 18χρονος Γκανέζος κεντρικός αμυντικός Τζόναθαν Μενσά περνάει από το μικροσκόπιο του Χενκ τεν Κάτε.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα έχει σήμερα συνάντηση με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου.
Ο Κλέιτον πήγε στην Παιανία χθες με 15' καθυστέρηση και ο Μάντζιος με 10΄ αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τεν Κάτε να τους στείλει να τρέξουν μόνοι τους.
Ο Ματίας Μπιέρμσιρ δήλωσε στη «SportDay»: «Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι η απόκτησή μου».

«Δώσαμε 3,5 εκ. για τον πάγκο;»

derbysair.jpgΣτον Ολυμπιακό, τόσο σε επίπεδο διοίκησης, όσο και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας, θεωρούν ως βασική μονάδα τον Ματ Ντάρμπισιρ. Και υποστηρίζουν ότι δεν καίγονται για ένα επιθετικό ενδεκαδάτο, με την παρουσία και του Ντιόγκο και σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη πρόθεση του Τιμούρ κετσπάγια να παίζει στα πιο σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια της ομάδας με 4-3-3.


«Δώσαμε 3,5 εκατομμύρια στους Άγγλους για να τον έχουμε τον Ντάρμπισιρ στον πάγκο;», είναι η ατάκα που «παίζει» γι΄ αυτό το θέμα. Με τους ανθρώπους της διοίκησης να τονίζουν ότι κι ο Κετσπάγια στην εισήγηση που είχε κάνει προς τον Σωκράτη Κόκκαλη για την παραμονή του Άγγλου, είχε ξεκαθαρίσει ότι τον υπολογίζει για βασικό παίκτη στα πλάνα του. Στην ΠΑΕ λένε ότι πέρασε στα ψιλά μία τόσο δαπανηρή επένδυση από πλευράς του Ολυμπιακού, αφού «μόνο λίγα λεφτά δεν είναι τα 3 εκ. Ευρώ που θα δοθούν στην Μπλάκμπερν για τον Ντάρμπισιρ. Και το άλλο μισό εκατομμύριο που θα πάρουν οι Άγγλοι με το που κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΛΕΥ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Παίκτης του Ηρακλή είναι από χθες ο Ματίας Λέκι.Ο Λέκι θα είναι ο παρτενέρ του Τάσου Κατσιαμπή στον χώρο των κεντρικών αμυντικών και αναμφισβήτητα θα είναι ένα πολύ καλό δίδυμο.
Ο Λέκι γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1981 στο Ροζάριο της Αργεντινής. Σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Ροζάριο Σεντράλ, όπου παρέμεινε από το 1999 μέχρι το 2001. Διακρίθηκε ως ένας πολυτάλαντος κεντρικός αμυντικός με εξαιρετικά σωματικά προσόντα (1.91 ύψος).Εκείνη τη χρονιά τον αγόρασε η Ρίβερ Πλέιτ, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε δύο συναπτά έτη το Κλαουσούρα (2002, 2003), όταν βασικός στα περισσότερα παιχνίδια. Πρώτος σταθμός στα ευρωπαϊκά γήπεδα. η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία ήταν συμπαίκτης με τον Ντέμη Νικολαϊδη.Το 2004 τον αγόρασε η Λάτσιο, με την οποία όμως είχε κακή χρονιά και παραχωρήθηκε στη Θέλτα. Εκεί παρέμεινε τρία χρόνια, ενώ συνυπήρξε στο κέντρο της άμυνας με τον Πάμπλο Κοντρέρας και μεταξύ άλλων ήταν συμπαίκτης και με τον Γιάννη Οκκά. Ο "κοκαλιάρης", όπως είναι το προσωνύμιο του, έλυσε τη συνεργασία του με την ισπανική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Την προηγούμενη σεζόν δεν έπαιξε σε κάποια ομάδα και ποντάρει πολλά στη θερινή προετοιμασία ώστε να βρει τον ρυθμό του. Τον Ιανουάριο βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ, αλλά τελευταία στιγμή χάλασε η μεταγραφή του, αν και είχε έρθει στην Αθήνα, λόγω της διαφωνίας του με τους ανθρώπους της ομάδας για το αν θα δοκιμαστεί. Όλο αυτό το διάστημα προπονούταν κανονικά με τη Ροζάριο και σε ηλικία 28 ετών δηλώνει και δείχνει έτοιμος να θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο.Οσο αναφορά στο θέμα του Πόλ Χάρτλευ οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ηρακλής περιμένουν με αγωνία την απάντηση του Σκοτσέζου μέσου.Αυτήν την στιγμή ο Πόλ εξετάζει και άλλες προτάσεις που έχει όχι μόνο από Σκοτία αλλά και από 3 ομάδες της Αγγλίας(μια Πρέμιερ Λινγκ και δυο Τσαμπιονσιπ).Ο 32χρονος ποδοσφαιριστης όπως έγινε γνωστό έχει ξεκαθαρίσει την θέση του με την Σελτικ αφού δεν θα συνεχίσει στους Κέλτες στην νεα αγωνιστική περίοδο. Στην συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους της Σελτικ έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.Ο Χάρτλευ μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα(την προηγούμενη Δευτέρα)δημιούργησε έντονο θόρυβο στα ΜΜΕ της χώρας του και όχι μόνο αφού είναι και τωρινός αρχηγός της Εθνικής Σκοτίας.Από μια κρυφή οπτική γωνία θα μπορούσε να πει κανείς οτι συζητάει την πρόταση του Ηρακλή με σκοπό να ανέβει το κασέ του και να πάρει οσα πιο πολλά χρήματα μπορεί στο τέλος της καριέρας του(ενοείται από όποιον προσφέρει τα περισσότερα).Βέβαια οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν θέλουν να σκέφτονται οτι η ομάδα μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση των επιλογών επειδή ο Χάρτλευ από οτι φένεται έχει προκαλέσει ένα ''χορο'' από προτάσεις ομάδων.Ο Ηρακλής σκέφτεται α αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Πόλ λόγο της υποψίας οτι ο παίκτης προβάλει κάτι τελείως διαφορετικό από τις πραγματικέ;ς του βλέψεις.Σήμερα θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη και ο Μάουρο Μιλάνο ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει δυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανόλευκους.Ο Ηρακλής βρίσκεται και κοντά σε ένα καλό όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση.Εργομετρικά πέρασαν εχθές οι (Επσταϊν, Παπαστεριανό, Παπαζαχαρία, Γιάκομπ, Φούφουλα, Περπερίδη, Μακρή).Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα αποφασιστεί εάν οι πρωινές προπονήσεις τους θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή ή αν θα χρειαστεί να μεταβούν στη Μίκρα και το Σαββατοκύριακο.
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Δυο πολύ καλά φιλικά παιχνίδια ετοιμάζεται να κλήσει ο Ηρακλής πρόκειται για τις ομάδες Λάτσιο και Κάλιαρι.
*Αναμφισβήτητα το όνομα του περιφερειακού επιθετικού είναι αυτό που κεντρίζει πλέον το ενδια΄φέρον του κόσμου ο οποίος είναι σε αναμονή και για την περίπτωση Χάρτλευ ο οποίος από οτι φένεται πρέπει μέχρι την Κυριακή να απαντήσει η το ενδιαφέρον του Γηραιού αποσύρεται.
*Ο Οπερ ακόμα ομάδα ψάχνει.Μόνο από μια ομάδα του Ντουμπάι ενδιαφέρεται...
*Τα διαρκείας κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
*Ο Λέκι πολύ δύναμη μαζί με Τάσο φέτος.Πάνω απο ολλά πρέπει να είναι υγειής ολοί οι παίκτες.
ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ
1999-00 Ροζάριο Σεντράλ 1 -
2000-01 Ροζάριο Σεντράλ 21 1
2001-03 Ρίβερ Πλέιτ 39 1
2003-04 Ατλέτικο Μαδρίτης 34 3
2004-05 Λάτσιο 7 -
2005-08 Θέλτα 94 3

Παρέμεινε στην «Μπάρτσα» ο Λάκοβιτς

lakovitsolibik.jpgΣτην Βαρκελώνη για τα επόμενα δύο χρόνια θα παραμείνει ο Γιάκα Λάκοβιτς, αφού ανανέωσε την συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα. Ο Σλοβένος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μπλαουγκράνα», το οποίο θα έχει διετή διάρκεια.


Ο 30χρονος διεθνής γκαρντ βρέθηκε μία «ανάσα» από την «μετακόμισή» του στην Ταού Κεράμικα, ωστόσο τελικά οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ισπανίας εκτίμησαν την προσφορά του στην ομάδα και κατάφεραν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ, μέχρι το 2011. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έχει συμπληρώσει τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Καταλονία, μετρώντας την σεζόν που ολοκληρώθηκε, 9.9 πόντους και 2.9 ασίστ μέσο όρο.

Βόλεϊ -Κλείνει Χιετάνεν ο ΠΑΟΚ

hietanen.jpgΠολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα Φιλανδού, του Μάτι Χιετάνεν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο ακραίος της Ιταλικής Πινέτο ήταν πολύ κοντά στον Πανελλήνιο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν φαίνεται να προτιμά τον «δικέφαλο του βορρά», όπου αγωνίζεται και ο συμπατριώτης του Όλι Πέκα Ογιάνσιβου.

Από αύριο ξεκινάει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος, ωστόσο για τον ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να υπάρχει άγχος για να κλείσει το ρόστερ του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι Θεσσαλονικείς είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Φιλανδού Μάτι Χιετάνεν και αν τα καταφέρουν θα έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους. Ο πρώην παίκτης της Πινέτο αγωνίζεται στη θέση του ακραίου, είναι γεννημένος στις 3/1/1983, έχει ύψος 1.99, βάρος 90 κιλά και στην επίθεση χτυπάει 3.50, ενώ μπλοκ κάνει στα 3.20.
Όσον αφορά την καριέρα του ξεκίνησε στην Τάμπερε Ίσκου Βόλεϊ, συνέχισε στην Σαλόν για δύο χρόνια, πριν επιστρέψει στη Τάμπερε για μια τριετία. Η συνέχεια της καριέρα του τον βρήκε στην Πάντοβα, μετά στην Γαλλία και την Αβιγιόν, πριν βρεθεί και πάλι στην Ιταλία για λογαριασμό των Μάντοβα και πάλι και Πινέτο.

Ανανεώνει ο Κανού

kanu.jpgΣτην Πόρτσμουθ θα μείνει και τη νέα περίοδο όπως όλα δείχνουν ο Νουάνγκο Κανού. Ο Αφρικανός επιθετικός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους «πομπέις» και οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο.


Όπως ανέφερε ο μάνατζερ του Νιγηριανού, Σαμουέλ Οκορόνκο είναι σίγουρος για την παραμονή του πελάτη του στην αγγλική ομάδα «Είμαι σίγουρος πως ο Κανού θα αγωνίζεται στην Πόρτσμουθ τη νέα σεζόν. Μπορώ να επιβεβαιώσω πως συζητάμε και τα πράγματα πάνε καλά. Eλπίζω πως στο τέλος θα μείνει. Υπήρξε ενδιαφέρον από άλλη ομάδα, όμως δεν έχω την ελευθερία να αποκαλύψω το όνομα της».

Πιο κοντά στη Σιένα ο Ζήσης!

zisis_uralgreat_cska.jpg H πρωταθλήτρια Ιταλίας, Σιένα, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του Νίκου Ζήση, εφόσον εξασφαλίσει την ελευθερία του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 26χρονος διεθνής γκαρντ βρίσκεται στο «στόχαστρο» και των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι όμως, ξεκαθάρισαν στον Αμερικανό ατζέντη του ότι η πρότασή τους είναι συγκεκριμένη, προσαρμοσμένη στις τιμές της αγοράς και δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί. Δεν έχει γίνει καμία προσφορά στον Πάρκερ, αλλά, όταν γίνει, δεν θα ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια δολάρια για 2 χρόνια!



Η απόφαση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να «ρίξει» αρκετά τον προϋπολογισμό της άνοιξε το έδαφος για τον αποχώρηση του Νίκου Ζήση από τη ρωσική πρωτεύουσα. Ο 26χρονος διεθνής γκαρντ είχε εγγυημένο συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με την δευτεραθλήτρια Ευρώπης, με αποδοχές που θα ξεπερνούσαν το 1.3 εκατομμύρια ευρώ. Ανεξάρτητα, πάντως, από τις κρατούσες διεθνείς οικονομικές συνθήκες που ανάγκασαν την ρωσική «αρκούδα» να μειώσει αισθητά το budget της, ο Έλληνας παίκτης είχε προαποφασίσει την αποχώρησή του από τη Μόσχα, απλώς οι συγκεκριμένες εξελίξεις τον διευκόλυναν! Ούτως ή άλλως, στη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε -η οποία και ήταν η δεύτερη του Ζήση με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ- ο ρόλος του στην ομάδα διαφοροποιήθηκε και χρόνος συμμετοχής του ήταν πολύ μικρότερος σε σχέση με την πρώτη χρονιά του στη Ρωσία. Από τα μέσα της σεζόν κι εντεύθεν, ήταν εμφανές ότι ο Έτορε Μεσίνα δεν υπολόγιζε ιδιαίτερα στις υπηρεσίες του 26χρονου γκαρντ, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα στο Final Four της Ευρωλίγκα και στους τελικούς του ρωσικού πρωταθλήματος. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και η ανάληψη των καθηκόντων από τον Εβγένι Πασούτιν δεν άλλαξε την άποψη του Νίκου Ζήση, ο οποίος επιθυμούσε να αλλάξει αγωνιστικό περιβάλλον...