Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

«Πράσινος τσαμπουκάς»

pateras.1.jpgΟ Νικόλας Πατέρας είναι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη νέα αγωνιστική περίοδο τον τσαμπουκά που του έλειπε. Ο πρόεδρος του τριφυλλιού αποκάλυψε ότι Χενκ τεν Κάτε και Κώστας Αντωνίου του ζήτησαν να μην γίνει άλλη μεταγραφή μέχρι να μειωθεί το ρόστερ. Σημαντική μέρα για Μαρτσένα. «Κόπηκαν» από την προετοιμασία Μάντζιος, Κλέιτον και Ίβανσιτς.


Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» για τις μεταγραφικές κινήσεις και όχι μόνο. Αναλυτικά...
Για την Γενική Συνέλευση:
Όλα πήγαν καλά και την ερχόμενη Τρίτη θα κάνουμε διοικητικό συμβούλιο. Εκεί πια θα συγκροτηθούμε σε σώμα και θα προχωρήσουμε βάσει του σχεδιασμού που έχουμε κάνει.

Πριν από λίγο καιρό διαβεβαιώνατε τον κόσμο, που ανησυχούσε ότι ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί και τελικά έτσι έγινε. Πιστεύετε ότι με τις έως τώρα προσθήκες η ομάδα αλλάζει επίπεδο;
Φυσικά. Όλες οι μεταγραφές που κάναμε είναι μεταγραφές ουσίας. Όλοι οι παίκτες πιστεύω ότι θα προσφέρουν τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό και πάνω από όλα ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο, ο οποίος νομίζω ότι του έλειπε.

Από εδώ και πέρα τι να περιμένουμε;
Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής έχουν ζητήσει από εμένα ως πρόεδρο να μην κάνουμε άλλη μεταγραφή μέχρι να μειώσουμε το ρόστερ της ομάδας. Δηλαδή υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι είτε θα παραχωρηθούν δανεικοί είτε θα πουληθούν. Μέχρι να γίνει αυτό έχουμε μπροστά μας πάνω από 50 μέρες για να δούμε πως θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποφασίσουμε τι άλλη μεταγραφή θα κάνουμε. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα του προπονητή να αποκτηθεί παίκτης σε οποιαδήποτε θέση αν πρώτα δεν μειωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Οπότε θα περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα φύγουν παίκτες, ποιοι θα φύγουν, ποιες θέσεις θα αδειάσουν, για να δούμε πλέον αν θα κάνουμε κάποιες έξτρα μεταγραφικές κινήσεις.

«Κόπηκαν» Μάντζιος, Κλέιτον και Ίβανσιτς
Ο Χενκ τεν Κάτε άρχισε το ξεσκαρτάρισα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αφού ανακοίνωσε τους παίκτες που δεν θα βρίσκονται στην προετοιμασία της ομάδας που θα γίνει στην Ελβετία και την Αυστρία. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έκανε κάποια έκπληξη καθώς εκτός προετοιμασίας τέθηκαν οι Κλέιτον, Ίβανσιτς, Ντέιβιντ και Λεοντίου αλλά και οι περσινοί δανεικοί Τζιόλης, Μάλαρτζ, Μόρις, Δημούτσος, Δάρλας και Σιόντης. Όλοι αυτοί θα συναντηθούν σήμερα στις 12:00 με τον Κώστα Αντωνίου για να ξεκαθαρίσει το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Σημαντική μέρα για Μαρτσένα
Ο Παναθηναϊκός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τον Κάρλος Μαρτσένα και σήμερα είναι μια ιδιαίτερη κρίσιμη μέρα για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό. Ο μάνατζερ του στόπερ της Βαλένθια, Μαρσέλ Γκαρσία Γκιλόν, θα συναντηθεί με τη διοίκηση των «νυχτερίδων» και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Μανουέλ Γιορέντε και θα του γίνει γνωστό αν ο παίκτης είναι προς πώληση (και πόσο κοστολογείται) ή θα παραμείνει στο «Μεστάγια».
Στο παιχνίδι για την απόκτηση του διεθνή άσου έχει μπει και η Ατλέτικο Μαδρίτης που σκοπεύει να προσφέρει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Σενάριο για Χάιτινγκα
Ολλανδικά δημοσιεύματα έβαλαν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έναν συμπατριώτη τους. Ο λόγος για τον Τζον Χάιτινγκα. Ο 25χρονος άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως δεξί, αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ. Η ισπανική ομάδα φέρεται να έχει βάλει πωλητήριο στον Ολλανδό που απέκτησε πέρυσι από τον Άγιαξ έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ και κάπου εκεί θα θέλει να τον παραχωρήσει. Όσα αναφέρονται στην χώρα της τουλίπας έχουν να κάνουν με την εκτίμηση που έχει ο Χάιτινγκα στον Χενκ τεν Κάτε αφού τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στον Αγιαξ.

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Ο Γάλλος μάνατζερ του Σεμπαστιέν Πουιγκρενιέ δεν περιμένει άλλο το Παναθηναϊκό,
Σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Σεμπαστιάν Λέτο στην σημερινή προπόνηση.
Αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αφήσει ο Σεντρίκ Καντέ.
Το ρεπό του τριφυλλιού είναι προγραμματισμένο για αύριο.
Δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα του Ντάνιελ ΒανΜπούιτεν.
Ο 18χρονος Γκανέζος κεντρικός αμυντικός Τζόναθαν Μενσά περνάει από το μικροσκόπιο του Χενκ τεν Κάτε.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα έχει σήμερα συνάντηση με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου.
Ο Κλέιτον πήγε στην Παιανία χθες με 15' καθυστέρηση και ο Μάντζιος με 10΄ αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τεν Κάτε να τους στείλει να τρέξουν μόνοι τους.
Ο Ματίας Μπιέρμσιρ δήλωσε στη «SportDay»: «Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι η απόκτησή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: