Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

«Ας μην μας υπολογίζουν»

bajevic_52.jpgΗχηρό μήνυμα έστειλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απ' τους Θρακομακεδόνες τονίζοντας ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πιο δυνατή την ερχόμενη σεζόν. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός εξέφρασε για ακόμα μια φορά την επιθυμία του για την απόκτηση του Λεονάρντο, ενώ και ο Σωτήρης Κυργιάκος υποστήριξε ότι η «Ένωση» θα αποδείξει μέσα στο γήπεδο την αξία της. «Θα αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο αν μας έχουν ή όχι ξεγραμμένους», υπογράμμισε. Αποθέωση για Μπλάνκο. Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» με Ταχτσίδη. Αρνήθηκαν μείωση αποδοχών Άλβες, Χουανφραμ



Πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και έστειλε μήνυμα για τη νέα σεζόν, λέγοντας: « Από την αρχή πρέπει να λες τους στόχους σου. Η ΑΕΚ πάντα πάει για το πρωτάθλημα. Αυτό που έλεγα είναι ότι θα πρέπει πρώτα να αρχίσουμε τη δουλειά, να είμαστε όλοι μαζί και μετά θα αρχίσουμε να λέμε περισσότερα. Υπάρχει πάντα ανοιχτό παράθυρο για τις μεταγραφές.

Μέχρι τώρα έχουμε κάνει καλές κινήσεις» και πρόσθεσε: «Είναι καλύτερα να μην μας υπολογίζουν οι άλλοι αλλά να ξέρετε ότι η ΑΕΚ θα είναι δυνατή. Έχουμε στόχους, οι παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα θα είναι καλύτεροι, ήρθαν και οι προσθήκες και τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να έχουμε πάντα τον κόσμο μαζί μας. Είναι πάντα καλό για έναν προπονητή να μπορεί να δουλέψει με την ομάδα από την αρχή της σεζόν».
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο θέμα του Λεονάρντο εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την επιθυμία για την απόκτηση του Βραζιλιάνου «Δε θέλω να μιλήσω πάλι για τον Λεονάρντο. Συνέχεια για αυτό το θέμα μιλάμε. Θέλουμε να τον αποκτήσουμε και αν γίνει κάτι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα σας το πει. Θέλουμε και ένα δεξί μπακ, όπως ξέρετε».

«Αποδείξεις μέσα στο γήπεδο»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν κοιτάζει τις μεταγραφές των άλλων ομάδων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του, πως η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πιο δυνατή «Θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να έχουμε μια καλή σεζόν. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και όχι τι μεταγραφές κάνουν οι άλλοι. Θα αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο αν μας έχουν ή όχι ξεγραμμένους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δουλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε ενωμένοι όπως ήμασταν και πέρυσι. Εσείς λέγατε ότι δεν ήμασταν, ενώ ήμασταν... Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και για ό,τι αξίζει ο κόσμος μας».

Αποθέωση για Μπλάνκο

Την αποθέωση από περίπου 150 φιλάθλους της ΑΕΚ γνώρισε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, οι οποίοι και θεωρούν τον Αργεντίνο ως τον παίκτη που μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών της Ένωσης. Οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» εμψύχωσαν τους παίκτες στους Θρακομακεδόνες, ενώ από αύριο οι προπονήσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Νέο ραντεβού με Ταχτσίδη
Δεν βρέθηκε ούτε στη σημερινή συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη η χρυσή τομή και το ραντεβού των δυο πλευρών μετατέθηκε για κάποια άλλη στιγμή μέσα στην εβδομάδα. Βέβαια, στην Ένωση αισιοδοξούν ότι το θέμα θα τελειώσει θετικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφού και ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα.
Παράλληλα, τόσο ο Ζεράλδο Άλβες όσο και ο Χουανφράν αρνήθηκαν την πρόταση της διοίκησης για μείωση των αποδοχών τους και πλέον το θέμα παραμονής τους είναι αρκετά ρευστό. Έτσι, σε περίπτωση που έρθει κάποια συμφέρουσα πρόταση, τότε είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα.



«Λεονάρντο και μπακ»


«Θέλουμε ένα δεξί μπακ και τον Λεονάρντο. Αν τελικά δεν αποκτηθεί ο Λεονάρντο είναι δύσκολο να βρούμε παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά και αυτά τα χρήματα. Εξτρα μεταγραφή θα κάνουμε μόνο σε περίπτωση που βρεθούν χρήματα και δούμε ότι υπάρχει κάτι καλό. Ξέρετε ότι είναι δύσκολα», ήταν τα λόγια του Σερβοέλληνα τεχνικού, ο οποίος στη συνέχεια δε θέλησε να πει κάτι... συγκεκριμένο σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του Στέλιου Μανωλά: «Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για τον Τσιάρτα, ούτε για τον Δημητριάδη. Δεν είναι καλό να μιλάμε συνέχεια, είναι σαν να τους προσβάλουμε».

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε και για το σύστημα με το οποίο σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ τη νέα σεζόν, λέγοντας σχετικά: «Δεν θα παίζουμε μόνο ένα σύστημα όπως λένε για το 4-4-2. Θα έχουμε πολλές επιλογές και θα αλλάζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο για να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ξεκινήσαμε σήμερα τις προπονήσεις με φυσική κατάσταση, αλλά και πριν πάμε στην Αυστρία θα δουλέψουμε με μπάλα».

Σάχα: «Θέλω τίτλους»

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών έκανε δηλώσεις ο Σεμπάστιαν Σάχα, τονίζοντας ότι παρέμεινε στην ΑΕΚ για να κατακτήσει τίτλους. «Νιώθω πολύ άνετα στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή και έχω πολύ καλή σχέση με την διοίκηση και τους φιλάθλους. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμένα στην ΑΕΚ προσωπικά και για αυτό ήθελα να μείνω. Διατηρήσαμε τον κορμό μας που είναι πολύ σημαντικό και με τις προσθήκες θα γίνουμε καλύτεροι. Ας μη θυμόμαστε πολλά από αυτόν τον τελικό. Προσπαθώ να ξεχάσω τα αρνητικά από αυτό το ματς, αλλά μέσα από αυτά πρέπει να διδαχθούμε.

Σε αυτό το ματς δεν ήξερα αν θα μείνω στην ΑΕΚ και αν θα πάρω άλλο τίτλο. Τώρα έμεινα και πιστεύω ότι θα πάρω», είπε ο Αργεντίνος τερματοφύλακας και συνέχισε αναφορικά με τη μεταγραφή του Μίλαν Λούκατς: «Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει δύο καλές επιλογές σε κάθε θέση. Και μετά την απώλεια του Μάχο αποκτήθηκε ο Λούκατς και αυτός ο συναγωνισμός θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος».

Ο Σάχα αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του, Μπλάνκο, Σκόκο και Πελετιέρι, για τους οποίους είπε: «Στεναχωρηθήκαμε για την αποχώρηση του Πελετιέρι εμείς οι Αργεντινοί, αλλά δεν έμεινε επειδή ήταν υψηλό το κόστος της αγοράς του. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη καριέρα του. Ο Σκόκο μπορεί περισσότερα, δεν έχει φτάσει στο «ταβάνι» του. Μετά τον πρώτο του χρόνο στην Ευρώπη θα είναι καλύτερος. Όσο για τον Μπλάνκο τι περισσότερο να του ζητήσεις από αυτά που έχει κάνει τα δύο χρόνια; Ελπίζω να τα επαναλάβει και του χρόνου».

Τα φιλικά

Το φιλικό με τη Μαγιόρκα στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ είναι το πιο δυνατό από όσα θα δώσει η ΑΕΚ και παράλληλα θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει, επίσης, επί αθηναϊκού εδάφους τον Πανιώνιο στις 5 Αυγούστου (ΟΑΚΑ) και τον Ατρόμητο στις 12 του μήνα Περιστέρι).

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια διαρκείας

Έπειτα από αίτημα οργανωμένων συνδέσμων της ομάδας, η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να διαθέσει εισιτήρια διαρκείας και στη θύρα 15 του ΟΑΚΑ, στην τιμή των 250 ευρώ (για φιλάθλους με 3ετία 210 ευρώ). Λόγω των τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν για την μηχανογραφική διαχείριση της θύρας οι ελεύθερες θέσεις θα είναι διαθέσιμες για αγορά από τις 13/7. Οι φίλαθλοι που είχαν εισιτήριο διαρκείας την περασμένη χρονιά εκεί και ακόμη δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο διαρκείας για την ερχόμενη περίοδο, μπορούν από την Δευτέρα 13/7 να ανανεώσουν στη θέση τους.

Όσοι περσινοί κάτοχοι της συγκεκριμένης θύρας έχουν προμηθευτεί ήδη θέση σε άλλη θύρα (καθώς αρχικά είχε αποφασιστεί να μην διατεθούν εισιτήρια στη θύρα 15), θα μπορούν εάν το επιθυμούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους και να πάρουν την περσινή τους θέση (με επιστροφή της διαφοράς των χρημάτων εφόσον υπάρχει). Η διαδικασία αυτή θα γίνεται αποκλειστικά από το σημείο που είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο τους από τις 13/7. Για τους παραπάνω λόγους αποκλειστικά και μόνο για την θύρα 15, η δυνατότητα ανανέωσης των εισιτηρίων διαρκείας θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: