Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το κάζο του αιώνα!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με την πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, το 7-0 από τη Γιουβέντους, που έγινε σαν σήμερα το 2003 - Ρεπορτάζ, πρωτοσέλιδα της εποχής! Εκείνο το παιχνίδι στις 10 Δεκεμβρίου 2003 ήταν ένα σοκ για τον Ολυμπιακό. Η βαριά ήττα με 7-0 από τη Γιουβέντους αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.
Διαβάζουμε από τον Τύπο της εποχής (Τα Νέα), στο δημοσίευμα που μπορείτε να δείτε κι εσείς, έναν πρόλογο που δίνει την εικόνα εκείνου του αγώνα:                      
"Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο Ντέλε Άλπι η Γιουβέντους τον «φιλοδώρησε» με επτά γκολ, σκορπίζοντας στους τέσσερις ανέμους όποια όνειρα είχε για πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Δεν ήταν μόνο η ήττα με 7-0 που προσγείωσε ανώμαλα τους ερυθρόλευκους, αλλά και η συνολική παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Παρουσία ντροπιαστική τόσο για την ιστορία του συλλόγου όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, καθώς σε 90 λεπτά έσβησε με μονοκονδυλιά όσα προσπάθησε στους προηγούμενους αγώνες της διοργάνωσης.
Η χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν τραγική, με τους παίκτες του να προκαλούν οίκτο. Τα ακριβά συμβόλαια έγιναν κουρελόχαρτα και βορά στις διαθέσεις των παικτών της Γιουβέντους".

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Κιμέντι, Μπιριντέλι, Ιουλιάνο (84’ Ζαμπρότα), Μοντέρο, Πεσότο, Κόντε, Τούντορ, Μαρέσκα, Ζαλαγιέτα, Μίκολι (66’ Ντελ Πιέρο), Τρεζεγκέ (59’ Ντι Βάιο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης (68’ Γεωργιάδης), Κωστούλας, Καρεμπέ, Καφές (61’ Γκώνιας), Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι (77’ Νινιάδης), Καστίγιο.



Μπορείτε να δείτε και δύο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα από την επόμενη μέρα...


Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πολύ πίσω του πια εκείνη την μέρα, αφού από τότε έχει πετύχει αρκετά πράγματα στην Ευρώπη κι έχει ανέβει επίπεδο. Και είναι στο χέρι του πλέον να σημαδέψει τη συγκεκριμένη ημερομηνία με μια μεγάλη επιτυχία, σβήνοντας τις κακές μνήμες. Κι εννοούμε, βέβαια, την εξασφάλιση της πρόκρισης κόντρα στην Άντερλεχτ, με το πανηγυρικό εισιτήριο (που έτσι κι αλλιώς το δικαιούται) για τη φάση των "16" κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Πηγή: sportdog.gr

«Πρόκληση η Μπενφίκα»

blan
Το γεγονός πως δεν έχει κερδίσει καμία ομάδα στην Λισαβόνα κάνει την αναμέτρηση πρόκληση για τους ίδιους, τόνισε ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Λοράν Μπλαν.
Συγκεκριμένα, είπε: «Υπάρχουν παίκτες που θα βρουν κάποιον χρόνο συμμετοχής, είναι καλό γι’ αυτούς. Καμία ομάδα δεν έχει νικήσει εκεί. Αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση για μας. Είναι σπάνιο να παίζεις τέτοιου είδους παιχνίδι χωρίς πίεση για τη νίκη, επειδή έχουμε ήδη προκριθεί ως πρώτοι στον όμιλο. Για τους νεαρούς είναι φοβερό που θα παίξουν σε έναν αγώνα όπως αυτός και στο συγκεκριμένο απίστευτο γήπεδο χωρίς να έχουν πίεση. Ωστόσο, δε θα έχουμε μόνο νεαρούς. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, έχουμε έρθει εδώ για να είμαστε ανταγωνιστικοί»
Πηγή: arenafm.gr

«Ας μας κάνουν έξωση»

stefanidis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει σύντομα θα συζητηθούν όλα και θα αποκαλυφθούν οι λόγοι που δε παραλείφθηκε το πόρισμα.
Παράλληλα, ανέφερε πως ο Α.Σ χρωστάει ένα ποσό κοντά στις 50.000 χιλ. ευρώ στην ΚΜΑ. Τέλος άφησε αιχμές πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του Α.Σ προς την ΠΑΕ.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΜΑ:
Για την απόφαση να μη παραλειφθεί το πόρισμα ακόμα:
“Λάβαμε μια ενημέρωση και πήραμε απόφαση να μη παραλειφθεί το πόρισμα για συγκεκριμένους λόγους. Θα συζητηθούν τα εσωτερικά θέματα του Άρη και το θέμα για το πόρισμα σε γενική συνέλευση που θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο. Στη συγκεκριμένη απόφαση ήταν παρόντες οι πάντες. Όσο αναφορά τους συνδέσμους  στην ενημέρωση ήταν πέντε εκπρόσωποι συνδέσμων. Είναι μια 100% δικαιολογημένη απόφαση και υπάρχουν κάποιοι λόγοι που δε πήραμε το πόρισμα. Ο κόσμος θα μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και θα συζητηθούν τα πάντα”.
Για την ανακοίνωση του ΑΣ Άρης περί εκκένωσης των γραφείων της ΚΜΑ:
“Ο Α.Σ βγάζει μια ανακοίνωση που λέει πως πρέπει να εκκενωθούν τα γραφεία μέχρι το τέλος της χρονιάς χωρίς να έχει συζητηθεί τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα προσυμφωνημένο. Εμείς το καλοκαίρι δώσαμε ένα μικρό δάνειο προς τον Α.Σ Άρης και γενικότερα μας χρωστάνε ένα ποσό πάνω από 50.000 χιλ. ευρώ. Δε ξέρω τι επιδιώκει ο Α.Σ Άρης. Αποτελεί το μόνο σώμα που εξελέγη από μη διεξαγωγή εκλογών και γενικότερα συμπεριφέρεται περίεργα. Ήταν και αυτοί παρόντες, στην απόφαση να μη ληφθεί το πόρισμα και θα έπρεπε να βγουν και να πουν τη γνώμη τους. Στην συνέλευση εμείς θα δώσουμε τις παραιτήσεις μας και από εκεί και πέρα ας αποφασίσει το σώμα.
Θα γίνει διοικητικό συμβούλιο αλλά είναι δεδομένο ότι θα μας κάνουν έξωση. Η ΚΜΑ είναι ο εύκολος στόχος και την χτυπάνε όποτε μπορούνε. Μας χτύπησαν για την ΑΜΚ, για το θέμα επενδυτή και τώρα για το πόρισμα όπου πήραμε μια απόφαση όλοι μαζί. Εμείς θα κοιτάξουμε το καλό του Άρη και όχι τι ζητάει ο κόσμος εκείνη τη στιγμή. Ο καθένας ρίχνει τις ευθύνες όπου νομίζει. Δε ξέρω άμα ο Α.Σ προχωρήσει σε παραπάνω κινήσεις για την ΠΑΕ αλλά δε το θεωρώ απίθανο. Υπάρχουν βασικές πληροφορίες τις οποίες δε τις ξέρουν. Ας έρθουν να μας κάνουν έξωση.  Έχουν οφειλές και χρωστάνε παντού.
Άμα εμφανιστούν τρεις ενδιαφερόμενοι για τον Άρη ποιος θα αποφασίσει που θα πάει η ομάδα εφόσον κλείσει η ΚΜΑ; Μια ομάδα 20 ατόμων; Εγώ γράφτηκα στο Α.Σ για να δείξω στήριξη καθώς και αυτοί είχαν λάβει καμένη γη. Ο Α.Σ συνεχώς κάνει παράπονα για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει. Ας μας πούνε και αυτοί όμως τι έχουν κάνει”.
Για το θέμα του επενδυτή στον Άρη:
“Αναμένουμε για το θέμα του επενδυτή. Δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας. Στην Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί και αυτό το θέμα για να δούμε που βρισκόμαστε και που πηγαίνουμε. Το όνομα Κωνσταντινίδης το έμαθα πριν 4-5 μέρες. Ούτε την εταιρεία ήξερα ούτε το φυσικό πρόσωπο. Το μόνο που άκουγα ήταν πως οι συζητήσεις πάνε καλά. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον άνθρωπο που θέλει τον Άρη. Μέσα στον Άρη κοιτάει ο ένας να στρέψει τον κόσμο εναντίον του άλλου”.
Πηγή: arenafm.gr

Αναβλήθηκε το ραντεβού του Σαββίδη με τους οργανωμένους!!

Ούτε σήμερα θα γίνει το ραντεβού του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Καθώς αυτή την φορά η πλευρά των οπαδών ζήτησε την αναβολή της συνάντησης με τη λογική πως αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Πηγή: metrosport.gr

Το κοινό Τζόλε, Τόρο, Μήτρογλου!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία τελευταία προσέγγιση στο αποψινό πολύ μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Κάποιες σκόρπιες τελευταίες σκέψεις λίγες ώρες πριν από τον «αγώνα της χρονιάς» για τον Ολυμπιακό-με την προσδοκία να ισχύει το «μέχρι τον επόμενο»…
Τα καλύτερά του παιχνίδια ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ τα έχει κάνει με τον Τσόρι μέσα (το α΄ ημίχρονο με την Παρί εδώ και το 1-1 στη Λισσαβόνα). Όμως, δεν κέρδισε κανένα. Αντίθετα, τις δύο νίκες του τις έκανε με το Σαβιόλα στην ενδεκάδα (με Άντερλεχτ έξω και Μπενφίκα μέσα)! Κι οι δύο μαζί ποτέ δεν ήταν στην ενδεκάδα. Όμως, και στα πέντε πρώτα ματς υπήρχε ο Μήτρογλου. Θα τους βάλει απόψε και τους δύο;
Στα 12 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει  δεχθεί γκολ στα δέκα! Στα μόνα δύο που κράτησε το μηδέν, οι γκολκίπερ του έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους! Τις προάλες ο Ρομπέρτο με την Μπενφίκα και πριν ενάμιση χρόνο ο Κάρολ με τη Ρούμπιν! Ίσως λοιπόν ο Ολυμπιακός σήμερα να χρειαστεί να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ για να φτάσει στη νίκη…
Νεανική ομάδα η Άντερλεχτ, αλλά το αποψινό είναι το 6ο παιχνίδι της στις 18 τελευταίες ημέρες. Ακριβώς ανά τρεις ημέρες παίζουν οι Βέλγοι (τρία ματς πρωταθλήματος, δύο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα κυπέλλου), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Φέτος η πρωταθλήτρια Βελγίου έχει φάει πρώτη γκολ σε εφτά παιχνίδια της. Και στα εφτά έχασε. Τρία ευρωπαϊκά και τέσσερα πρωταθλήματος. Όμως, γενικότερα πρέπει να ξέρουμε για την Άντερλεχτ ότι πάρα πολλές φορές παίζει καλύτερα και παίρενει καλύτερα αποτελέσματα εκτός, παρά εντός έδρας. Ρωτήστε και το Σαβιόλα, που πέρσι με τη Μάλαγα είχε κερδίσει 3-0 στις Βρυξέλλες, αλλά στην Ισπανία, τελευταία αγωνιστική, όπως τώρα, οι δύο ομάδες είχαν φέρει 2-2. Με τη διαφορά ότι η Μάλαγα είχε περάσει…
Και κάτι ακόμη: ο Ολυμπιακός και στις δύο τελευταίες προκρίσεις του, με νίκη στο τελευταίο ματς, που ήταν στο Φάληρο, είχε σημαντικές απουσίες, όπως τώρα έχει με Μήτρογλου και Μανιάτη. Με τη Βέρντερ (3-0) απουσίαζε ο μεγάλος Τζόλε, ενώ μόλις στο 25’ είχε τραυματιστεί κι είχε γίνει αλλαγή ο Πατσατζόγλου. Και με την Άρσεναλ (1-0) έλειπαν οι Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντάρμπισαϊρ και Ντιόγο. Αλλά είχε βρει τις λύσεις.
Τέλος: ίσως παίκτης καθοριστικός είναι και σήμερα ο Ρομπέρτο, σε μία-δύο κρίσιμες φάσεις. Αλλά ακόμη πιο καθοριστικό μπορεί να είναι ένα γρήγορο γκολ…
Πηγή: gazzetta.gr

«Στη… φόρα το πόρισμα»

Την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον διαχειριστικό έλεγχο της οχταετίας 2004-12 θα ζητήσει από την Κοινωνία Μελών η ΠΑΕ, όπως προέκυψε από το σημερινό Δ.Σ.

«Στη… φόρα το πόρισμα»
Τα ανοιχτά θέματα στον Άρη είναι πολλά και για τον λόγο αυτό συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν να ζητηθεί από την Κοινωνία Μελών η άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΕΧΙΑ για τον διαχειριστικό έλεγχο της οχταετίας 2004-12. «Ο κόσμος της ομάδας πρέπει επιτέλους να μάθει την αλήθεια για τα προηγούμενα χρόνια» έλεγαν τα μέλη.

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε, αλλά δεν αποφασίστηκε για το αν θα κατατεθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99, ή αν θα κατατεθεί νέα αίτηση.

Επίσης, έγινε αναφορά και στο θέμα του υποψήφιου επενδυτή, που δεν έβαλε χρήματα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά εκφράστηκε η αισιοδοξία για θετική έκβαση της υπόθεσης. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει σχετική ανακοίνωση… Πηγή: sport-fm.gr

Με Ολαϊτάν στην κορυφή ο Ολυμπιακός!!

Με τον Μάικλ Ολαϊτάν στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ολυμπιακός, κόντρα στην Άντερλεχτ. Ο Μίτσελ αφήνει στον πάγκο τον Τσόρι και τον Βάις.

Με Ολαϊτάν στην κορυφή ο Ολυμπιακός
Η… καθιερωμένη έκπληξη του Μίτσελ είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ο νεαρός άσος ξεκινάει βασικός κόντρα στην Άντερλεχτ, στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός αρχικού σχήματος ο Τσόρι και ο Βάις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα. Ο Σαλίνο θα είναι δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Σιόβας στο κέντρο της.

Ο Σάμαρης θα είναι στον άξονα, με τον Μασάντο στο πλάι του. Μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Σαβιόλα, αριστερά ο Φουστέρ, δεξιά ο Κάμπελ και στην κορυφή ο Ολαϊτάν.

Η ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα, ΟλαϊτάνΠηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει ο Κλιέσταν!!

Άκυρος ήταν -ευτυχώς- ο συναγερμός που προκλήθηκε για τον Σάσα Κλιέσταν. Μέσω του ίδιου του μέσου της Άντερλεχτ, διαψεύστηκαν τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να πάσχει από καρκίνο του δέρματος.

Διαψεύδει ο Κλιέσταν
Ανακριβή παρουσίασε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πάσχει από καρκίνο του δέρματος ο Σάσα Κλιέσταν.

Σε ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οι ιστοσελίδες «dhnet.be» και «Het Laatste Nieuws» ανέφεραν πως αυτή ήταν η διάγνωση που έγινε στον μέσο της Άντερλεχτ, κατόπιν εξετάσεων που έκανε για κάποια στίγματα και σημάδια στο πρόσωπο.

Ωστόσο με tweets του γιατρού που τον κουράρει -τα οποία αναδημοσίευσε ο ίδιος ο Κλιέσταν- διαψεύστηκε κατηγορηματικά ότι πάσχει από την ασθένεια.

Διευκρινίζεται, δε, ότι αυτό που ισχύει είναι μια επιθετική θεραπεία που ακολουθεί, ώστε να αντιμετωπιστούν προ-καρκινικές βλάβες που εντοπίστηκαν στο δέρμα του.Πηγή: sport-fm.gr

Η… απόδραση των Νάγκετς!

Την 8η νίκη τους στα 10 τελευταία παιχνίδια πέτυχαν οι Νάγκετς, που με καλάθι του Φαρίντ 32΄΄ πριν το τέλος, επικράτησαν 75-74 των Γουίζαρντς στην Ουάσιγκτον. Νίκες για Μπόμπκατς, Κλίπερς, Γκρίζλις.

Η… απόδραση των Νάγκετς
Την εξαιρετική πορεία των τελευταίων δύο-τριών εβδομάδων συνέχισαν οι Ντένβερ Νάγκετς, που επικράτησαν έπειτα από ένα κακό ποιοτικά και με πολλά άστοχα σουτ παιχνίδι, 75-74 των Γουίζαρντς. Οι γηπεδούχοι, διατηρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα προβάδισμα 4-6 πόντων, όμως στο τελευταίο τρίλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, χάρη σε καλάθι του Κένεθ Φαρίντ. Κορυφαίοι για τους νικητές, ήταν οι Τσάντλερ και Ρόμπινσον με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Για τους Γουίζαρντς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ουόλ με 20.

Τέλος στην κακή παρένθεση του προηγούμενου αγώνα τους στο Κλίβελαντ έβαλαν οι Κλίπερς, που επικράτησαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 94-83 των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια. Με το δίδυμο των Γκρίφιν και Πολ να κάνει για ένα ακόμα βράδυ επίδειξη δύναμης με 26 και 25 πόντους αντίστοιχα και τον Τζόρνταν να «κατεβάζει» 21 ριμπάουντ, η ομάδα του Λος Άντζελες έφτασε στις 14 νίκες σε 22 αγώνες, παρότι σούταρε με το απογοητευτικό 18% στα τρίποντα. Οι Σίξερς πλήρωσαν τη κακή τρίτη τους περίοδο, όπου έχασαν την επαφή με το σκορ και έτσι η καλή απόδοση των Τέρνερ και Γιάνγκ, δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα.

Στη Σάρλοτ, παρά τις απουσίες των δύο ομάδων Μπόμπκατς και Γουόριορς προσέφεραν ένα εκπληκτικό παιχνίδι που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με 12 πόντους στο ημίχρονο με σκορ 115-111. Η προσπάθεια για ανατροπή από τους «πολεμιστές» έγινε στο τέλος αλλά δεν στέφθηκε από επιτυχία, χάρη στους εκπληκτικούς Γουόκερ και Χέντερσον που πέτυχαν τους 55 πόντους των νικητών. Συγκινητικός από πλευράς Γκόντεν Στέιτ ο Στέφεν Κάρι, που είχε 43 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Τη πρώτη τους νίκη μετά από δύο σερί ήττες από Γουόριορς και Κλίπερς πέτυχαν στο Μέμφις οι Γκρίζλις, που επικράτησαν 94-85 του Ορλάντο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21 πόντους διαφορά στο ημίχρονο (51-30), αλλά έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο τέλος, αφού η Μάτζικ πλησίασε μέχρι και στους τέσσερις πόντους, αλλά δεν άντεξε να κάνει τη πλήρη ανατροπή. Για τους νικητές οι Έλληνες Κουφός και Καλάθης πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις, αφού ο πρώτος είχε 7 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 26 λεπτά συμμετοχής και ο δεύτερος 6 πόντους με 8 ασίστ σε 20΄. Κορυφαίοι για το Μέμφις ήταν οι Ράντολφ και Λιούερ με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που για τη Μάτζικ, από 19 είχαν οι Νίκολσον και Νέλσον.


Το… λιθαράκι των Ελλήνων

Κουφός και Καλάθης είχαν ουσιαστικά συμβολή στη νίκη των Γκρίζλις επί του Ορλάντο με 94-85. Εντυπωσιακοί Νάγκετς και Μπλέιζερς. Δεν έφταναν οι 43π. του Στίβεν Κάρι στη Σάρλοτ.

Το… λιθαράκι των Ελλήνων
Γκασόλ, Άλεν, Ποντέξτερ και Ντέιβις έλειπαν, αλλά οι Γκρίζλις κέρδισαν με 94-85 το Ορλάντο με τους δύο Έλληνες της ομάδας να έχουν σημαντική συνεισφορά. Ο μεν Κώστας Κουφός σε 26:16 είχε 7 πόντους (1/2 βολές, 3/10 δίποντα), 11 ριμπάουντ και 3 τάπες, ο δε Νικ Καλάθης σε 19:55 είχε 6 πόντους (4/4 βολές, 1/2 δίποντα), 8 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Ο Στίβεν Κάρι πέτυχε 43 πόντους, αλλά δεν έφταναν στους Ουόριορς, που ηττήθηκαν με 115-111 από τους Μπόμπκατς στη Σάρλοτ. Ο Κέμπα Γουόκερ πέτυχε 27 από τους 31 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και τους 15 τελευταίους της ομάδας του στο παιχνίδι.

Μία τάπα του Κένεθ Φαρίντ που οδήγησε σε κάρφωμα του ίδιου στα 33’’ πριν το τέλος βοήθησε τους Νάγκετς να αποδράσουν με 75-74 από την Ουάσινγκτον. Οι Μπλέιζερς επέστρεψαν στις νίκες με το 105-94 επί των Τζαζ με 24 πόντους του Λαμάρκους Όλντριτζ αποδεικνύοντας πως η ήττα από τους Μάβερικς ήταν μία κακή παρένθεση στην εξαιρετική πορεία τους.

Οι Κλίπερς πέρασαν με 94-83 από τη Φιλαδέλφεια με τον Μπλέικ Γκρίφιν και τον Κρις Πολ να έχουν 26 και 25 πόντους αντίστοιχα. Τέλος, με 32 πόντους και 19 ριμπάουντ του Ντεμάρκους Κάζινς οι Κινγκς νίκησαν εύκολα τους Μάβερικς στο Σακραμέντο με 112-97.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Ορλάντο Μάτζικ 94-85 Ράντολφ 19 (12 ριμπ.), Λιούερ 16 (12 ριμπ.), Κόνλεϊ 13 (7 ασίστ.), Κουφός 7 (11 ριμπ.), Καλάθης 6 (8 ασίστ)-Νίκολσον 19 (11 ριμπ.), Νέλσον 19 (5 ασίστ), Αφλάλο 17, Ντέιβις 16 (9 ριμπ.), Ολαντίπο 10.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 115-111 Γουόκερ 31, Χέντερσον 24, Σέσιονς 13, Γκόρντον 12, ΜακΡόμπερτς 11 (10 ριμπ.), Τζέφερσον 11-Κάρι 43, Τόμπσον 22, Λι 14 (16 ριμπ.), Μπαρνς 14, Μπόγκουτ 8 (12 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 83-94 Τέρνερ 25 (8 ριμπ., 5 ασίστ), Γιανγκ 16 (11 ριμπ.), Ρότεν 9 (10 ριμπ. 7 ασίστ), Τόμπσον 8-Γκρίφιν 26 (8 ριμπ.), Πολ 25 (13 ασίστ), Τζόρνταν 11 (21 ριμπ.), Γκριν 9.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ντένβερ Νάγκετς 74-75 Γουόλ 20 (8 ασίστ), Γκορτάτ 16 (8 ριμπ.), Αρίζα 14, Μπούκερ 12 (12 ριμπ.)-Τσάντλερ 17 (8 ριμπ.), Ρόμπινσον 16 (4 κλεψ.), Χίκσον 9 (8 ριμπ.), Χάμιλτον 8 (8 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 94-105 Μπερκς 20, Καντέρ 19, Χέιγουορντ 17, Μπερκ 15, Τζέφερσον 13-Όλντριτζ 24, Λίλαρντ 18, Μάθιους 16, Λόπεζ 15 (11 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Ντάλας Μάβερικς 112-97 Κάζινς 32 (19 ριμπ.), Ουίλιαμς 31, Τόμας 24 (12 ασίστ), Τόμπσον 10-Έλις 21, Νοβίτσκι 18, Καλντερόν 11, Λάρκιν 10.


Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ

Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει τη… μάχη ο Τζαβέλλας!

Χωρίς τον Γιώργο Τζαβέλλα, που ένοιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της Πέμπτης (12/12, 22:05) με την Αλκμάαρ. Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο νεαρός Πόζογλου.

Χάνει τη… μάχη ο Τζαβέλλας
Με ένα απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προτελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (12/12, 22:05) με την Αλκμάαρ για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής, όπως επίσης και τους τραυματίες Νίνη και Λόρενς, που έκαναν σήμερα θεραπεία, συν τον Λόπεθ, που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Στα πλάνα δεν βρίσκεται ούτε ο Σανθ Χακόμπο, ο οποίος τελεί υπό σιωπηρή τιμωρία, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο νεαρός Στέλιος Πόζογλου, ο οποίος από σήμερα και μετά από απόφαση του Ολλανδού τεχνικού, προπονείται με την πρώτη ομάδα.

Το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης, που διεξήχθη στη Νέα Μεσημβρία, περιείχε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής και διήρκεσε περίπου 60 λεπτά, καθώς στην περιοχή φυσούσαν πολύ δυνατοί άνεμοι.

Μετά το πέρας του προγράμματος, ο Χουμπ Στέφενς ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Γλύκο, Γιακουμή, Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσικά, Λίνο, Κατσουράνη, Βίτορ, Κωνσταντινίδη, Λάζαρ, Τζιόλη, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Νέτσιντ, Ολίσε, Γεωργιάδη, Πόζογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ – Άλκμααρ!!

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να προμηθευτούν τα εισιτήρια για τον μεθαυριανό αγώνα με την Άλκμααρ για την τελευταία αγωνιστική του Europa League εξηγεί η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ – Άλκμααρ
Στη διάθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ βρίσκονται τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Άλκμααρ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εξηγεί σε ανακοίνωσή της τρόπους με τους οποίους οι οπαδοί της ομάδας μπορούν να τα προμηθευτούν.

Η ανακοίνωση

Aπό τα εκδοτήρια του γηπέδου Τούμπας και από το Internet μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζεται η πώληση εισιτηρίων για τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League 2013-2014 ΠΑΟΚ – AZ Alkmaar (12/12/2013, 22:05) .

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα - Τιμή
1 €50
2, 3 €30
5, 6 €20
4, 4α €15
7, 7α €15
VIP 3ου: €120
VIP 4ου: €80

Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο μόνο με την προσκόμιση της ταυτότητας τους.

Τα εισιτήρια διαρκείας των VIP, VIP-A και σουιτών θα ισχύουν και για τους αγώνες του UEFA Europa League.

Στη θύρα 8 δεν πωλούνται εισιτήρια από τη στιγμή που θα υπάρχουν φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

Β.ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

Από την επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ στο internet (πατήστε εδώ)

Οι φίλαθλοι που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο μέσω internet:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα μπορούν οι φίλαθλοι να αγοράσουν εισιτήρια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε βήμα στην ιστοσελίδα.

Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί σωστά, σας αποστέλλεται ένα email (στην διεύθυνση του email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία) που περιέχει τον αριθμό κίνησης και την επιβεβαίωση αγοράς για να παραλάβετε το εισιτήριο σας από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την προσκόμιση της ταυτότητας σας και εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.

Εκδοτήρια γηπέδου Τούμπας

-Μέχρι την Τετάρτη 11.12.2013 τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 09:00 ως τις 17:00.

-Την Πέμπτη 12.12.2013 τα εκδοτήρια θα παραμείνουν ανοικτά από τις 09:00 έως και την έναρξη του αγώνα.

Σοκ με Κλιέσταν!!

Μια σοκαριστική είδηση έριξε τη σκιά της στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ για το Champions League. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, στον Σάσα Κλιέσταν διαγνώστηκε καρκίνος του δέρματος.

Σοκ με Κλιέσταν!
Ένα τραγικό νέο αναστάτωσε την αποστολή της Άντερλεχτ λίγες μόλις ώρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Champions League.

Σε δημοσιεύματα βελγικών ιστοσελίδων, τα οποία μεταφέρθηκαν στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αναφέρεται πως ο Σάσα Κλιέσταν πάσχει από καρκίνο του δέρματος.

Ο Αμερικανός μέσος δε συμμετείχε στις τελευταίες προπονήσεις των πρωταθλητών Βελγίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο ακριβής λόγος της απουσίας του.

Και είναι ευνόητο ότι μετά τη δημοσιοποίησή του, έπεσε σαν κεραυνός στην αποστολή που βρίσκεται στον Πειραιά.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει και θα νικήσουμε»

«Πρέπει και θα νικήσουμε»
Ο Μίτσελ έδωσε το σύνθημα για νίκη επί της Άντερλεχτ στο αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Μιλώντας στην κάμερα της Nova αρχικά, δήλωσε αισιόδοξος και ρεαλιστής για το ματς με τους βέλγους και συνέχισε…

«Πρέπει να νικήσουμε και θα το καταφέρουμε»!

Μάλιστα απευθυνόμενος στους οπαδούς των ερυθρολεύκων τόνισε ότι οι παίκτες του θα τους κάνουν υπερήφανος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ στην κάμερα της Nova

Για το αν είναι τελικός η αναμέτρηση με την Άντερλεχτ:

«Είμαι και αισιόδοξος και ρεαλιστής. Πρέπει να νικήσουμε και θα το καταφέρουμε. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα και στα ενενήντα λεπτά κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να το καταφέρουμε»

Για τη βελτίωση του αντιπάλου:

«Η Άντερλεχτ επειδή έκανε συνεχόμενες ήττες στην αρχή έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της αλλά δεν έχει πετύχει κάτι. Εμείς έχουμε βελτιώσει πολλά πράγματα και θα αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι περνώντας στην επόμενη φάση καθώς και εμείς έχουμε αλλάξει πολύ από το πρώτο παιχνίδι».

Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους:

«Θα τους κάνουμε υπερήφανους. Θα υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα αλλά θα δεχόμαστε και τη ζέστη από τους τηλεθεατές γιατί γνωρίζουμε πόσο πολύ το θέλουν και πιστεύω ότι θα τους ικανοποιήσουμε».
Πηγή: sport-fm.gr

Είναι να κάνεις τον σταυρό σου…!! (video)

Μία απίστευτη γκάφα έκανε ο τερματοφύλακας της Νταβοντάρι στο χθεσινό παιχνίδι με την Κλουζ, μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης, αναγκάζοντας τον προπονητή της ομάδας του να κάνει τον σταυρό του.

Είναι να κάνεις τον σταυρό σου… (video)
Το παιχνίδι, για την 17η αγωνιστική του ρουμάνικου πρωταθλήματος, τελείωσε με 6-1 υπέρ των γηπεδούχων με τον Κριστιάν Πογκάξιξ να τους χαρίζει το πρώτο γκολ. Αναπληρωματικός τερματοφύλακας για τους ηττημένους ήταν ο πρώην «ερυθρόλευκος», Λεωνίδας Παναγόπουλος.
Το γκολ προήλθε ύστερα από γέμισμα του Νταμιάν Ντόκοβιτς.




Πηγή: sport-fm.gr

Euro 2016, όπως λέμε Champions League!!

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας στα πρότυπα του Champions League έχει προσαρμόσει η UEFA, όπως αναλύει σήμερα η SportDay.

Euro 2016, όπως λέμε Champions League!
Τον τρόπο με τον οποίο θα… επηρεαστούν οι όμιλοι στην προσεχή κλήρωση για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας αναλύει σήμερα η SportDay.

Το κλίμα που επικρατεί σε ορισμένες χώρες, οι αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσουν οι ομάδες από μία χώρα σε άλλη, πολιτικά κριτήρια, το γεγονός ότι δεν γίνεται μία ομάδα να δίνει δύο σερί εντός ή εκτός έδρας ματς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι κάποιοι από τους περιορισμούς που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η UEFA κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου στη γαλλική Νίκαια.

Έχουμε και λέμε…

Καμία ομάδα δεν πρόκειται να δώσει περισσότερους από δύο συνεχόμενους αγώνες εντός ή εκτός έδρας, ενώ θα ξεκινήσει και θα τελειώσει τα προκριματικά με ένα εντός και ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Οι χώρες με μεγάλο χειμώνα θα αγωνιστούν εκτός έδρας την 4η και 5η αγωνιστική.

Όσον αφορά τους κλιματικούς περιορισμούς, κανένας όμιλος δεν θα έχει περισσότερες από τρεις χώρες, στις οποίες υπάρχει «δύσκολος» χειμώνας. Και εδώ, όμως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει δημιουργήσει δυο υποκατηγορίες: πολύ βαρύς χειμώνας (Φινλανδία, Νησιά Φερόε, Νορβηγία και Ρωσία) και βαρύς χειμώνας (Ανδόρρα, Λευκορωσία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Σουηδία και Ουκρανία).

Από εκεί και πέρα, στόχος της UEFA είναι να αποφευχθούν τα μεγάλα ταξίδια στο ίδιο γκρουπ αγώνων. Έτσι, θα γίνει διαχωρισμός σε μεγάλα ταξίδια (πάνω από οκτώ ώρες πτήση), μεσαία (ανάμεσα σε 6 και 8 ώρες) και κανονικά (λιγότερο από 6 ώρες).

Για πρώτη φορά στην κλήρωση θα μπουν τα πολιτικά κριτήρια, ώστε να μην είναι στον ίδιο όμιλο η Αρμενία με τον Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία με τη Γεωργία και η Ισπανία με το Γιβραλτάρ, το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά σε κλήρωση προκριματικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τελευταίο κριτήριο είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία η UEFA σκοπεύει να τα προσαρμόσει στα πρότυπα του Champions League, από τη στιγμή που εκείνη έχει στα χέρια της πλέον την κεντρική διαχείριση. Τα δίδυμα των αγώνων θα γίνονται: Πέμπτη - Κυριακή ή Παρασκευή - Δευτέρα ή Σάββατο - Τρίτη στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

Τα Σαββατοκύριακα οι αγώνες μπορεί να αρχίζουν στις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως το πρόγραμμα του κάθε ομίλου θα προκύψει από υπολογιστή και όχι μετά από συνεννόηση των ομοσπονδιών, αφού συνήθως δεν υπήρχε αποτέλεσμα και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναλάμβανε στο τέλος δράση.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Στην προκριματική φάση θα συμμετάσχουν 53 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 8 ομίλου των 6 και έναν με πέντε.

Στα τελικά για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος 24 ομάδες. Δηλαδή, η οικοδέσποινα Γαλλία άλλες 23 χώρες που θα προκριθούν.

Το πιο πιθανό σενάριο για τα μπαράζ είναι οι εννιά τρίτοι των ομίλων μαζί με τον καλύτερο τέταρτο (10 ομάδες σύνολο) να παίξουν σε πλέι οφ αγώνες για τα τελευταία πέντε εισιτήρια.

1o γκρουπ: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία, Βοσνία.

2o γκρουπ: Κροατία, Ουκρανία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, ΕΪΡΕ.

3o γκρουπ: Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Μαυροβούνιο.

4o γκρουπ: Αρμενία, Πολωνία, Σκωτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λευκορωσία.

5o γκρουπ: Ισλανδία, Β. Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Μολδαβία, ΦΥΡΟΜ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κύπρος.

6o γκρουπ: Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Ν. Φερόε, Μάλτα, Ανδόρρα, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ.Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε και… έμπλεξε ο ΠΑΟΚ!!

Σε περιπέτειες έμπλεξε ο ΠΑΟΚ όσον αφορά στην πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Eurocup καθώς γνώρισε την ήττα (70-58) από την Χιμίκ στην Ουκρανία, για την προτελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Έχασε και… έμπλεξε ο ΠΑΟΚ
Έβαλε δύσκολα στον… εαυτό του ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε από την Χιμίκ (70-58) στην Ουκρανία για την 9η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Eurocup και πλέον είναι αμφίβολη η πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Άνκαρα με τη Νίζνι, για τον ίδιο όμιλο, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη προσδοκώντας ήττα των Τούρκων ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες.

Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι γηπεδούχοι. Ο Τσαϊρέλης ξεχώρισε για τους Θεσσαλονικείς.

Το ματς


Κάκιστο το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματά τους με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς πόντο για 4’57’’. Στο ίδιο διάστημα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 10-0. Στην πορεία όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά», παρά τα 7 του λάθη και τα 1/7 τρίποντα απέδωσε καλά στην άμυνα και με δικό του σερί 9-0 μείωσε στο καλάθι, 13-11. Το 15-11 της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε ο Ντιλέινι με δίποντο. Αλλαγή σκηνικού στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Σούλη Μαρόπουλου κατάφεραν να γυρίσουν το σε βάρος τους 18-11 με μπροστάρη τον Τσαϊρέλη. Με επιμέρους 11-1 από τους οποίους οι 9 πόντοι ήταν του 25χρονου φόργουορντ, ο ΠΑΟΚ πέρασε πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους μπροστά (19-22). Και δεν σταμάτησε εκεί. Κρατώντας στο «0» τους Ουκρανούς σχεδόν για τέσσερα λεπτά οδηγήθηκε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 10 πόντων (23-33).

Η αδυναμία που παρουσίασαν κοντά στο καλάθι οι Θεσσαλονικείς και συγκεκριμένα στο ριμπάουντ (μόλις 2 σε δέκα λεπτά) σε συνδυασμό με την αστοχία τους στην έναρξη της τρίτης περιόδου τους στοίχισε… Η Χιμίκ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με επιμέρους 15-2 όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά αλλά ξαναπήρε προβάδισμα (38-35) το οποίο διατήρησε μέχρι την ολοκλήρωση των 30’, 48-44. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφερε το ματς στα ίσια (51-51), αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποφασισμένοι. Ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο +11 (67-56) με 1’31’’ να απομένει, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη (70-58).

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 23-33, 48-44, 70-58

Χιμίκ (Μουίζνιεκς): Ποπόφ 3 (1), Γκάτενς 15 (2), Κοβαλένκο 1, Σούλερ 15 (2), Φρεϊμάνις, Τράβις 15 (1), Ζαβάντσκι 3, Ντιλέινι 16 (5 ασίστ), Πούστοβι 2, Προκοπένκο, Ρίαμπτσουκ, Κόνιεφ.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 6, Κούπερ 12 (7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας 2, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 17 (1), Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Καλλές, Μπόγρης 2, Κασελάκης 3 (1), Λιάπης.Πηγή: sport-fm.gr

"Έτσι να παίξει σήμερα ο Ολυμπιακός"!

Τον τρόπο για να πάρουν οι "ερυθρόλευκοι" την πρόκριση εναντίον της Άντερλεχτ, αποκάλυψε μέσω του sportdog ο Σούλης Παπαδόπουλος! Τι λέει για τα σχέδια του Μίτσελ! "Σήμερα το βράδυ έχω κανονίσει να πάω στο γήπεδο, για να δω από κοντά τον αγώνα. Η Άντερλχετ δεν έχει να χάσει τίποτα, μόνο κέρδος είναι αυτό το ματς για τους Βέλγους. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, παίζει την πρόκρισή του απόψε, είναι το παιχνίδι της χρονιάς θα έλεγα για τους πρωταθλητές. Για αυτό χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε σήμερα τη νίκη", είπε αρχικά στον sportdog ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε:
"Ο Ολυμπιακός έχει έναν έμπειρο προπονητή, έμπειρους παίκτες και πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξει επιθετικά από την πρώτη στιγμή. Όχι σώνει και καλά να κερδίσει από την αρχή, δεν πρέπει να παρασύρουν οι φίλαθλοι τους παίκτες. Μπορεί να βάλει και ένα και δύο γκολ ο Ολυμπιακός στην έδρα του, γιατί έχει τους παίκτες να το κάνει, κι ας του λείπει ο Μήτρογλου. Αλλά να μην παρασυρθεί γιατί αν δεχτεί ένα γκολ, μπορεί να αγχωθεί στη συνέχεια".
Τα ρεπορτάζ δίνουν τον Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης. Συμφωνείτε;
"Αυτός που ξέρει καλύτερα πώς να στήσει την ομάδα, είναι ο Μίτσελ. Ο Σαβιόλα είναι ένας παίκτης που παίζει εδώ και πολλά χρόνια σε τοπ επίπεδο. Όταν παίζει με άλλον στο πλευρό του είναι καλύτερος, γιατί είναι καλός στις συνεργασίες. Αλλά και μόνος του, αν τελικά επιλέξει αυτόν ο Μίτσελ, είναι πολύ καλή επιλογή. Πιστεύω ότι ο Μίτσελ άλλη σκέψη έχει τώρα στο μυαλό του, για το πώς θα παίξει το βράδυ και, τελικά, αλλιώς θα στήσει την ομάδα στο τέλος".
Πηγή: sportdog.gr

«Όνειρο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Η μελέτη που θα παρουσιάσει το Παναθηναϊκό Κίνημα απόψε θα λύσει το γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας, όπως δηλώνουν οι εμπνευστές του σχεδίου.

«Όνειρο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού»
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Κινήματος, Θοδωρής Μαραγκουδάκης, και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Μάκης Χουλιάρας, μίλησαν στο «Goal» για το σχέδιό τους για κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο, λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση της μελέτης τους.

-Πότε ζυμώθηκε αυτή η ιδέα μέσα σας για να φτάσατε σ’ όλη αυτή την προεργασία και τα προσχέδια για ένα νέο γήπεδο στη Λεωφόρο;
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ: «Από τότε που διαπιστώσαμε πως η Διπλή Ανάπλαση δεν μπορεί να προχωρήσει. Η λύση ήταν το γήπεδο της Λεωφόρου, το οποίο, όμως, ακόμα και με κάποια έργα βελτίωσης δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Έχοντας κοντά μας ανθρώπους - γνώστες του θέματος διαμορφώσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, που θα παρουσιάσουμε στις 10 Δεκεμβρίου».

-Γενικά ως Κίνημα έχετε πολύ καλή επαφή με τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και βεβαίως του Ερασιτέχνη. Έχετε συζητήσει, πρώτα απ' όλα με την ΠΑΕ, αυτή την πρόταση;
Θ.Μ.: «Δεν τους έχουμε δείξει όλο το σχέδιο, αλλά έχουμε μιλήσει για αρκετά πράγματα. Όλοι το βλέπουμε σαν ένα όνειρο. Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι επικεντρωμένη στα έργα βελτίωσης στο υπάρχον γήπεδο, τα οποία τα βλέπουμε θετικά διότι κατοχυρώνουν την παραμονή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο, μέχρι να προχωρήσει η δική μας πρόταση που θα λύσει το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού».

-Μετά την παρουσίαση της πρότασής σας, εκτιμάτε ότι θα γίνει πιο στενή η συνεργασία σας με την ΠΑΕ για να προχωρήσετε την προοπτική του γηπέδου στη Λεωφόρο;
Θ.Μ: «Πιστεύουμε πως η ΠΑΕ θέλει το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα δυνατοτήτων».

-Σκέψεις για συνολική αναμόρφωση της Λεωφόρου (πλην των εργασιών που γίνονται τώρα) και παραμονή της ομάδας εκεί είχαν βγει προς τα έξω προ μηνών κι απ' τπ διοίκηση του κ. Αλαφούζου. Μπορεί λοιπόν και η ΠΑΕ να έχει στα σκαριά μία πρόταση Λεωφόρου...
Θ. Μ.: «Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάτι άλλο πέραν της δικής μας πρότασης. Αν τώρα ενεργοποιηθούν κι άλλες τέτοιες προτάσεις, πάντα μόνο για τη Λεωφόρο, θα τις συζητήσουμε. Η τάση είναι να επιστρέφουν όλες οι ομάδες στη φυσική τους έδρα. Είμαστε υπέρ αυτής της τάσης, διότι η φυσική έδρα της κάθε ομάδας συνδέεται με την ιστορία και τον κόσμο της. Όλοι να φτιάξουν γήπεδα. Δεν μπορεί μόνο ο Παναθηναϊκός να είναι εξόριστος και να βολεύεται με ψευτολύσεις».

ΜΑΚΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: «Στη Διπλή Ανάπλαση η ομάδα χάλασε 6-7 εκατ. ευρώ και τελικά έμεινε μια... μακέτα. Η πρόταση μας δεν έχει στοιχίσει στον Παναθηναϊκό ούτε ένα ευρώ. Είναι ολοκληρωμένη και εφικτή και καλύπτει τόσο το συναισθηματικό κομμάτι όσο και το ρεαλιστικό, δηλαδή των πόρων συντήρησης του συλλόγου. Και ξεφεύγουμε από το μοντέλο του μεγαλοεπενδυτή που πρέπει συνεχώς να βάζει».

-Πως βλέπετε την επικείμενη είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ μαζί με «συμπαίκτες» από το εξωτερικό;
Θ.Μ.: «Ευχόμαστε να έχει αίσια κατάληξη. Κάθε προσπάθεια ενίσχυσης, ειδικά όταν προέρχεται από έναν παράγοντα με ‘βαρύ’ Παναθηναϊκό όνομα, δεν μπορεί παρά να τη βλέπουμε θετικά».

-Έχετε συζητήσει με τον κ. Γιαννακόπουλο την πρόταση σας για την ολική ανακατασκευή της Λεωφόρου; Σας ρωτάω δεδομένου ότι έχουν βγει προς τα έξω σκέψεις του για συνολική μεταφορά όλου του Παναθηναϊκού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις...
Μ.Χ.: «Το ΟΑΚΑ έχει αποδειχτεί ακατάλληλο ως έδρα. Τα περί μεταφοράς στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις δεν είναι επίσημη θέση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά ρεπορτάζ δημοσιογράφων, έτσι ας μη συζητάμε πάνω σε υποθέσεις, αλλά όταν τοποθετηθεί επίσημα, θεωρούμε τη δική μας πρόταση τεκμηριωμένη από κάθε άποψη και περιμένουμε να ανταποκριθεί θετικά».

-Με βάση το σχέδιο και την πρόταση που θα καταθέσετε, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα καλυφθούν στο «πακέτο» του νέου γηπέδου ή θα μεταφερθούν κάπου αλλού;
Μ. Χ.: «Προβλέπεται η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης είναι η βάση στο οικοδόμημα. Στον Ερασιτέχνη η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει απ' το περασμένο καλοκαίρι έχει ξεκάθαρο πλάνο και σύντομα θα αποδώσει καρπούς σε όλα τα τμήματα».

-Εγώ πάντως θα κάνω εδώ τον ‘κακό’. Σε μία τέτοια περίοδο σκληρής κρίσης, πως βρίσκονται τα χρήματα για να χτιστεί ένα νέο γήπεδο στη Λεωφόρο.
Θ. Μ.: «Στις 10 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν και οι τρόποι για το πώς όλο αυτό το εγχείρημα θα μπορέσει να υλοποιηθεί και ως προς το οικονομικό του σκέλος».

Μ. Χ.: «Ένα νέο γήπεδο για τον απλό φίλαθλο είναι συναισθηματική ευχαρίστηση. Για έναν επιχειρηματία είναι επένδυση. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως όταν ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα, το χρήμα έρεε όπως τα έσοδα από διαρκείας κατά την πολυμετοχικότητα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει η απόσβεση της επένδυσης».

-Εκτιμάτε λοιπόν ότι θα τραβήξει επενδυτές ένα νέο γήπεδο στη Λεωφόρο...
Μ. Χ.: «Ναι. Η Λ. Αλεξάνδρας είναι από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στην Αθήνα. Κι επειδή το γήπεδο, εκτός από τις ημέρες των αγώνων, θα λειτουργεί και τις υπόλοιπες μέρες για εμπορικές χρήσεις το έργο θα είναι ανταποδοτικό».

Θ. Μ.: «Η Διπλή Ανάπλαση με την αρχική προοπτική της δημιουργίας εγκαταστάσεων για όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού είχε γίνει αποδεκτή, παρά τις ενστάσεις λόγω τοποθεσίας, από μεγάλο κομμάτι του κόσμου και θα προσέλκυε και επενδυτές. Φανταστείτε λοιπόν τι κινητικότητα θα υπάρξει για τη Λεωφόρο, που είναι το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών».

Μ. Χ.: «Εδώ απεμπλέκουμε τον σύλλογο από μία χρονοβόρο διαδικασία και αναλαμβάνουμε (σαν κόσμος και επιχειρηματίες που θα μπουν στο έργο) να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν επιβαρύνουμε ούτε το κράτος ούτε τον δήμο.

-Υπήρχε και υπάρχει ακόμη ‘αμφισβήτηση’ από την πλευρά του δήμου Αθηναίων και του κ. Καμίνη για το ιδιοκτησιακό πλαίσιο του γηπέδου της Λεωφόρου και είναι αλήθεια πως εσείς ως Παναθηναϊκό Κίνημα έχετε αναφερθεί πολλές φορές με υψηλούς (και απολύτως λογικούς) τόνους τόσο σ' αυτό το ζήτημα, όσο και στη στάση της δημοτικής αρχής.
Θ.Μ.: «Ο κύριος Καμίνης είναι ο πρώτος που έθεσε ζήτημα ιδιοκτησίας λέγοντας πως δεν ανήκει το γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό... Είναι 100% αντι-Παναθηναϊκός. θα πάρει την απάντησή του στις δημοτικές εκλογές και θα λήξει μια και καλή το θέμα».

Μ. Χ.: «Αφού, όπως λέει ο κ. Καμίνης, δεν είναι του Παναθηναϊκού το ‘Απόστολος Νικολαΐδης’, ποιος δέχθηκε στη Διπλή Ανάπλαση να παραχωρήσει τη Λεωφόρο και να πάει στον Βοτανικό; Δεν μπορώ να σου παραχωρήσω κάτι που ‘δεν μου ανήκει’! Εάν δεν ανήκει το γήπεδο στον Παναθηναϊκό, γιατί πληρώνει όλους τους φόρους που το αφορούν, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας; Γιατί ο δήμος δεν συντηρεί το γήπεδο αλλά όλα τα βελτιωτικά έργα χρηματοδοτήθηκαν από την τσέπη του συλλόγου;»

-Έχετε κάνει καμία επαφή, ραντεβού, συζήτηση με τον κ. Καμίνη;

Μ. Χ.: «Όχι. Δεν βλέπουμε να υπάρχει πλαίσιο συνεννόησης. Σε όλο τον κόσμο, όταν μία ομάδα πάει να χτίσει ένα γήπεδο, έρχεται σε συνεννόηση με τον δήμο της πόλης της. Μόνο εδώ η δημοτική αρχή δεν συνεργάζεται και εχθρεύεται την ομάδα της πόλης της, που στο κάτω-κάτω της γραφής έχει διαφημίσει την πόλη σε όλο τον κόσμο...».

Θ. Μ.: «Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ενδιαφέρθηκε να φτιαχτεί ένα άγαλμα του Φέρεντς Πούσκας έξω από τη Λεωφόρο για να τον τιμήσει και να τιμήσει και τον Παναθηναϊκό, με τον οποίον έφτασε στον τελικό του Πρωταθλητριών το ‘71 ως προπονητής. Ζήτησε συνεργασία από τον δήμο Αθηναίων, που του έφερε τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε τελικά απηύδησε και το παράτησε... Τέτοια εχθρότητα αντιμετωπίζουμε».

-Η άποψη σας για την πορεία της ομάδας;

Θ. Μ.: «Η διοίκηση προσπαθεί να συμμαζέψει τον σύλλογο και δεν ευθύνεται γι' αυτά που παρέλαβε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Αλαφούζος δεν είναι μεγαλομέτοχος αλλά πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, στην οποία ανήκει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ας μπει ο κόσμος στη Συμμαχία να συμμετάσχει και να βοηθήσει και μετά όποιος θέλει ας κάνει κριτική. Έχουν γίνει δύο πολύ σωστές κινήσεις: η επιστροφή στη Λεωφόρο και η απεμπλοκή από την εξάρτηση της Παιανίας μέσω της απόκτησης του 'Απήλιον', που είναι και σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Γίνεται σοβαρή δουλειά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Βέβαια, μια πιο ανοιχτόκαρδη οικονομική πολιτική θα είχε καλύτερη ανταπόδοση, φέρνοντας περισσότερο κόσμο κοντά στην ομάδα. Επίσης η προσπάθεια μείωσης του χρέους δεν πρέπει να οδηγεί σε φαινόμενα ανεπίτρεπτα για τα στάνταρ του Παναθηναϊκού, όπως να μην παίρνουμε άδεια για τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, θέλω επίσης να πω ότι οι καταστάσεις διχασμού του παρελθόντος τώρα είναι ευκαιρία να ξεπεραστούν και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται σιγά-σιγά...».

Μ. Χ.: «Για να έχεις άποψη και να κάνεις κριτική, πρέπει να συμμετέχεις. Για να κάνω κριτική π.χ. σε σένα, σε ένα άρθρο σου, πρέπει πρώτα να αγοράσω την εφημερίδα σου».

-Φοβάστε «αντιδράσεις» και «τρικλοποδιές» αν προχωρήσει η πρόταση σας για τη Λεωφόρο; Μ. Χ.; «Όταν ένα έργο ξεκινάει, πάντα υπάρχουν ενστάσεις. Το θέμα όμως είναι τα θετικά και τα αρνητικά. Αν είναι ένα έργο που θα ωφελήσει, το προχωράς. Το έργο δεν θα επιβαρύνει την περιοχή, γιατί θα ενσωματωθεί αρμονικά μέσα σε αυτό το κομμάτι των Αμπελοκήπων, ενώ το υπάρχον γήπεδο επιβαρύνει την περιοχή περισσότερο από ένα σύγχρονο γήπεδο τριπλάσιας χωρητικότητας γιατί δεν υπάρχει ούτε πάρκινγκ ούτε άλλος χώρος για 16.000 κόσμο».

-Για ένα σύγχρονο γήπεδο υπάρχει και n ανάλογη μελέτη, ενώ για το σημερινό δεν υπάρχει, είναι ένα γήπεδο 91 χρόνων. Θ. Μ.: «Η πρότασή μας δεν περιέχει τα λάθη της Διπλής Ανάπλασης, όπου το εμπορικό κέντρο του Βωβού ήταν εξωπραγματικό περιβαλλοντικά. Βεβαίως πάντα θα βρεθούν κάποιοι να φέρουν εμπόδια, έτσι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ενότητας κόσμου-διοίκησης. Αν o κόσμος το αγκαλιάσει και υπάρξει ισχυρή διοίκηση που θα το υποστηρίξει, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια. Με τον νόμο Μπιρμπίλη πηγαίναμε για γκρέμισμα της Λεωφόρου, χωρίς να έχει γίνει νέο γήπεδο, ούτε καν στον Βοτανικό. Και επειδή και η διοίκηση του Παναθηναϊκού το θέλησε και ο κόσμος το αγκάλιασε, δρομολογήθηκε η παραμονή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο».

-Σε ποια άλλα κομμάτια έχετε τσεκάρει αντίστοιχες μελέτες; Μ. Χ.: «Της ονοματοδοσίας. Της αγοράς της θέσης. Μπορώ εγώ π.χ. να προπληρώσω τη θέση μου για 2-3 χρόνια και τα χρήματα να πάνε κατευθείαν στην κατασκευή του γηπέδου».Πηγή: sport-fm.gr

Δωδέκατη μέσω… Ολυμπιακού η Ελλάδα!!

Ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League θα φέρει την Ελλάδα αγκαλιά με την προνομιούχο δωδέκατη θέση στην κατάταξη χωρών της UEFA.

Δωδέκατη μέσω… Ολυμπιακού η Ελλάδα
Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνο για την… πάρτη του απόψε, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Η πρόκριση και το μπόνους βαθμών θα βοηθήσουν τη χώρα στη μάχη που κάνει για να διατηρηθεί στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας στην UEFA.

Η χώρα μας είναι δωδέκατη με οριακή διαφορά από την Ελβετία (31.600 έναντι 31.025 ή τρεις αγωνιστικοί πόντοι). Αν έρθει η πρόκριση, το μπόνους των πέντε πόντων είναι από μόνο του 1.000 ολόκληροι βαθμοί περισσότεροι στην κατάταξη (πέντε πόντοι δια τις πέντε ομάδες με τις οποίες μπήκε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα). Αν αυτό συνοδευθεί με ισοπαλία ή νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ τότε η συγκομιδή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Αν μάλιστα η Βασιλεία δεν προκριθεί στους «16» (περνά αν δεν χάσει από τη Σάλκε στη Γερμανία) και οι Ελβετοί δεν πάρουν κι αυτοί το μπόνους τότε η διαφορά μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς Σεντ Γκάλεν και Τουν δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Θυμίζουμε ότι η δωδέκατη θέση θα μας επιτρέψει να έχουμε και το 2015-16 τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους. Η προσπάθεια αυτή ό,τι κι αν γίνει σήμερα θα έχει συνέχεια αφού ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία του στους «32» του Europa League, κάτι που έχει καταφέρει και ο ΠΑΟΚ.

Όσο για το κυνήγι της ενδέκατης Τουρκίας; Αν η Γαλατάσαραϊ αποκλειστεί και αυτή τότε μπορούμε να τους περάσουμε, αλλά όπως και με την Ελβετία θα είναι μια μάχη που θα πάει ως το τέλος αφού οι Τούρκοι θα έχουν σίγουρα δυο ομάδες στο Europa League (η Τραμπζονσπόρ έχει περάσει ήδη), ενώ και η Βασιλεία έχει εξασφαλίσει το Europa League (αν δεν περάσει στους 16 του Champions League).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ισπανία 86.998 (7/7)
2. Αγγλία 80.463 (7/7)
3. Γερμανία 76.212 (6/7)
4. Ιταλία 61.272 (5/6)
5. Πορτογαλία 57.466 (5/6)
6. Γαλλία 54.000 (4/6)
7. Ρωσία 44.498 (5/6)
8. Ολλανδία 42.812 (3/6)
9. Ουκρανία 39.466 (4/6)
10. Βέλγιο 35.700 (4/5)
11. Τουρκία 32.400 (3/5)
12. Ελλάδα 31.600 (2/5)
13. Ελβετία 31.025 (4/5)
14. Αυστρία 29.125 (3/5)
15. Ρουμανία 27.007 (2/4)
16. Τσεχία 26.850 (2/4)
17. Ισραήλ 25.625 (2/4)
18. Κύπρος 23.250 (2/4)
19. Δανία 21.100 (2/5)
20. Κροατία 19.375 (2/4) Πηγή: sport-fm.gr

«Στενωπός» η άνοδος για ΑΕΚ!

Μόλις δύο ομάδες από τις 28 (!) θα προβιβαστούν, κι αυτές πιθανότατα μέσω play offs, την επόμενη σεζόν από τη Football League στη μεγάλη κατηγορία.

«Στενωπός» η άνοδος για ΑΕΚ
Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτό δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών περιορίζει τον αριθμό των ομάδων που ανεβαίνουν από τη Football League στη Super League.

Όπως αναφέρει ο Άρης Ασβεστάς στην «Ώρα των Σπορ», το πρωτάθλημα της Football League τη σεζόν 2014/15 (στο οποίο αναμένεται να συμμετέχει και η ΑΕΚ) θα διεξαχθεί όπως και το φετινό, δηλαδή με 28 ομάδες. Όμως βάσει σχεδίου και προκειμένου από τη σεζόν 2015/16 να γίνουν 16 οι ομάδες της Super League και 20 αυτές της Football League θα πρέπει να υποβιβαστούν τέσσερις από τη μεγάλη κατηγορία και να ανέβουν μόλις δύο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στο πρωτάθλημα της Football League την επόμενη σεζόν θα κερδίζουν την άνοδο μόλις δύο από τις 28 συμμετέχουσες ομάδες. Μάλιστα μοιάζει απίθανο να εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο ο πρώτος του κάθε ομίλου και το πιθανότερο είναι να ισχύσει ό,τι και φέτος, με τη διεξαγωγή play offs, στα οποία θα συμμετέχουν οι δύο, τρεις ή τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου.

Όλα αυτά κι ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου και ακόμη είναι άγνωστο πόσες ομάδες υποβιβάζονται από τη Super League (δύο ή τρεις) και πόσες προβιβάζονται από τη Football League (δύο ή τρεις) την τρέχουσα σεζόν…
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ήταν το πόρισμα που θέλαμε και δεν το παραλάβαμε»

Τον λόγο που οδήγησε στη μη παραλαβή του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ Άρης για την οκταετία 2004-12, κατά τη χθεσινή(9/12) σύσκεψη εξήγησε ο Θωμάς Γιώτας.

«Δεν ήταν το πόρισμα που θέλαμε και δεν το παραλάβαμε»
Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης μίλησε στη Nova και αναφέρθηκε στη συνάντηση μεταξύ Κοινωνίας Μελών Άρη, της ΠΑΕ και του ΑΣ Άρης, στην οποία ήταν παρόντες και οι εκπρόσωποι των συνδέσμων των οργανωμένων.

«Το πόρισμα που ήρθε δεν ήταν αυτό που ζήτησε η Κοινωνία Μελών Άρη. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε, ωστόσο δεν είναι κατά διοίκηση», επεσήμανε ο Θωμάς Γιώτας και τόνισε πως δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των φορέων των «κιτρίνων», αλλά και πως δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την προεδρία του συλλόγου.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θωμάς Γιώτας

Πρόεδρε, νέα εμπλοκή με το πόρισμα. Γιατί;

"Το πόρισμα που ήρθε δεν ήταν αυτό που ζήτησε η Κοινωνία Μελών Άρη. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε, ωστόσο δεν είναι κατά διοίκηση, ώστε να δούμε, δεν είναι κατανεμημένο κατά διοίκηση"

Αυτό σημαίνει πως ο φάκελος δεν ανοίχτηκε και η επόμενη κίνηση ποια είναι;

"Ο φάκελος δεν ανοίχτηκε και θα τον επεξεργαστούν οι ορκωτοί λογιστές, προσαρμόζοντάς τον στη λογική που το ζήτησε η ΚΜΑ"

Αντιλαμβάνεστε πως αύτη η νέα καθυστέρηση προκαλεί αγανάκτηση στον κόσμο;

"Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του κόσμου και την αγωνία των Αρειανών, όμως επισημαίνω οτι είμαστε στο τέλος και αφού κάναμε υπομονή ένα χρόνο και παραπάνω, ας περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη"

Διχογνωμία μεταξύ των φορέων του Αρη, υπήρξε;

"Καμία απολύτως. Ούτε από τον ΑΣ, ούτε από την ΚΜΑ, ούτε από την ΠΑΕ, αλλά ούτε και από τους συνδέσμους"

Μεταξύ ΑΣ και ΠΑΕ τι συμβαίνει;

"Ακούστε, υπήρξε ένα θέμα που δεν ολοκληρώθηκε και αναφέρομαι στη μη υπαγωγή στο άρθρο 99 και όπως καταλαβαίνετε έχουμε έννομο συμφέρον. Το δεύτερο είναι οτι η ΑΜΚ δεν έγινε και έληξε η ημερομηνία, χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση και επίσης με τη φημολογία για τον επενδυτή δεν είχαμε επικοινωνία"

Ενδιαφέρεται ο Γιώτας για την ΠΑΕ;

"Απαντώ πως αυτό το κομμάτι δεν είναι στα ενδιαφέροντα μου. Δεν θέλω να γίνω πρόεδρος στην ΠΑΕ Άρης ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον"

Είστε ξεκάθαρος...

"Ναι, είμαι ξεκάθαρος. Είμαι Αρειανός, θέλω να πάει ψηλά η ποδοσφαιρική ομάδα, όμως όχι με εμένα πρόεδρο!"

Ακόμη κι αν πιεστείτε;

"Αν πιεστώ, θα προτείνω διοικούσα επιτροπή, χωρίς την παρουσία μου"

Με τα 100 χρόνια τι γίνεται;

"Μετά από απόφαση του ΔΣ του ΑΣ, αναθέσαμε στον κ. Ζορπίδη να είναι επικεφαλής του εγχειρήματος των εορτασμών. Είναι ένα όνομα γνωστό στη Θεσσαλονίκη, στον Άρη, σ΄ όλη την Ελλάδα! Έχει την εμπειρία και μπορεί να τρέξει τα 100 χρόνια. Διότι ο ΑΣ Άρης γιορτάζει τα 100 χρόνια και αυτός πρέπει να έχει το πάνω χέρι"

Ο κ. Ηλιάδης είπε όμως πρόσφατα πως πρέπει να το ξανασυζητήσετε το θέμα...

"Ο κ. Ηλιάδης έχει τις απόψεις του, όμως ο ΑΣ γιορτάζει τα 100 χρόνια και ήδη έχουμε καθυστερήσει αρκετά"

Θα μας πείτε και για τον Ντεσπέιν;

"Είναι μεγάλη χαρά για μένα που κατάφερα να φέρω έναν τέτοιο τεράστιο αθλητή στον Αρη, τον Ρολάντο Ντεσπέιν. Θα μας δώσει άλλη αίγλη, άλλη δυναμική κα θα μας οδηγήσει σε επιτυχίες"

Πως τα καταφέρατε;

"Ακούστε. Ο Ντεσπέιν ήρθε στον Άρη Θεσσαλονίκης γιατί η γυναίκα του είναι Αρης, ο κουνιάδος του είναι Άρης και ανήκει στην οικογενεια του Αρη!"

Αγωνία για Περογαμβράκη!!

Την προσοχή του στον Αλέξη Περογαμβράκη έχει στρέφει το ενδιαφέρον του το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ, ώστε να είναι έτοιμος για τον κρίσιμο αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Αγωνία για Περογαμβράκη
Προσπάθεια ο Αλέξης Περογαμβράκης να είναι έτοιμος για τον κυριακάτικο «τελικό» του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό καταβάλει το ιατρικό επιτελείο των Κρητικών.

Ο 26χρονος επιθετικός απουσίασε, λόγω τραυματισμού, από τα τρία τελευταία παιχνίδια των Ηρακλειτών, τα δύο με Καλλονή και το προχθεσινό στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, από την πλευρά του, έχει εκφράσει την επιθυμία να έχει στη διάθεσή του τον παίκτη, αφού σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει κόντρα στους Βοιωτούς.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος προπονητής παρουσιάζεται προβληματισμένος από σκαμπανεβάσματα της ομάδας του, αφού στον πρώτο αγώνα με την Καλλονή για το πρωτάθλημα είχε καλή απόδοση και ήταν κακή στα δύο επόμενα παιχνίδια. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα καλά με τον Ιγκόρ!!

Δεν εμπνέει ανησυχία το χτύπημα που δέχτηκε ο Ιγκόρ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0).

Όλα καλά με τον Ιγκόρ
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Πανθρακικού μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Κομοτηνής επέστρεψε στις νίκες μετά από ενάμιση μήνα και πλέον κοιτάζουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ρεπό περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα (10/12) των παικτών του Πανθρακικού με τον τεχνικό της ομάδας, Άκη Μάντζιο, να βλέπει με χαρά τον Ιγκόρ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ύστερα από το χτύπημα που δέχτηκε στον αστράγαλο στο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

«Τρέλανε» τον Χάιντελ ο Μπεργκ!

Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει σημειώσει ο Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο τεχνικός διευθυντής της Μάιντς, Κρίστιαν Χάιντελ, σύμφωνα με την SportDay.

«Τρέλανε» τον Χάιντελ ο Μπεργκ
Με τα καλύτερα λόγια μιλούσε ο Κρίστιαν Χάιντελ για την εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ στο προχθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο τεχνικός διευθυντής της Μάιντς αφού πήγε και είδε τον αγώνα του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ και έφυγε χωρίς σημειώσεις από το Περιστέρι, στη συνέχεια βρέθηκε στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Εκεί είδε τους «πράσινους» να κάνουν την καλύτερή τους εμφάνιση, με τον Μπεργκ να είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Είναι ο ίδιος Μπεργκ που έπαιζε στο Αμβούργο;», ήταν η ερώτηση που έκανε στους συνομιλητές του.

Για αυτό το λόγο όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του Σουηδού φορ είναι ανοιχτά για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές για Ρομπέρτο και Πελέ!

Δύο στενοί συνεργάτες του Ζόρζε Μέντες αναμένεται να δώσουν το «παρών» αντ’ αυτού στο Καραϊσκάκη και να συζητήσουν με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον Ρομπέρτο και τον Πελέ.

Επαφές για Ρομπέρτο και Πελέ
Οι εξελίξεις που φαίνεται πως υπάρχουν για την πιθανή μετακίνηση του Άνχελ Ντι Μαρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μονακό αναγκάζουν τον Ζόρζε Μέντες να μεταβεί στο Πριγκιπάτο αντί να έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ.

Ωστόσο, ο διάσημος ατζέντης έχει ενημερώσει την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πως θα έρθουν ένας στενός του συνεργάτης και η Ρωσίδα μάνατζερ, Ναταλία Κουροέντοβα, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Πελέ.

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», η εταιρεία που ανήκει στον Πορτογάλο μάνατζερ θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για το μέλλον του Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν ξέρει πού θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κρατήσει τον Τιμπό Κουρτουά. Στην Ιταλία, όμως, αναφέρουν πως η Ίντερ έρχεται για να «τσεκάρει» τον 26χρονο γκολκίπερ.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Πελέ, η υπόθεση του Βραζιλιάνου χαφ βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα ξεκαθαρίσει στο περιθώριο της αποψινής αναμέτρησης με τους Βέλγους. Ο Μίτσελ έχει εκφράσει την επιθυμία ο παίκτης να τεθεί στη διάθεσή του το καλοκαίρι και όχι τώρα μεσούσης της σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ανοιχτά για Γκαρσία!

Δεν υπολογίζει ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα έχει δείξει στον Ουρουγουανό χαφ ο Χουμπ Στέφενς, και όλα θα κριθούν στη συνάντηση του παίκτη με τον Ιβάν Σαββίδη.

Όλα ανοιχτά για Γκαρσία
Στην Ισπανία για προσωπικές του υποθέσεις βρίσκεται ο Πάμπλο Γκαρσία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ουρουγουανός χαφ έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο ματς τη φετινή σεζόν και ο Χουμπ Στέφενς του έχει δείξει με κάθε τρόπο πως δεν τον υπολογίζει.

Αυτό, μάλιστα, του ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγες μέρες οι δυο τους. Ο Ολλανδός τεχνικός, μάλιστα, έχει ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση, η οποία όμως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι συναντήθηκαν ο προπονητής με τον παίκτη.

Όλο αυτό το διάστημα ο 36χρονος μέσος έχει κάνει υπομονή και φαίνεται πως έχει μετανιώσει για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι να επιστρέψει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από την πλευρά τους, οι διοικούντες τον σύλλογο δεν σχολιάζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν θέλουν να υπάρξει αντίδραση από τους οργανωμένους οπαδούς που έχουν μέσα στην καρδιά τους τον Γκαρσία.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Ουρουγουανός, αυτό μοιάζει απίθανό, αφού θεωρεί πως μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον παίκτη, ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Γκαρσία. Πηγή: sport-fm.gr

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία!

Με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής, με τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Σούπερ Λίγκας.

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία
Τα έξι ονόματα –τρία σε κάθε κατηγορία- των ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν μετά από τη σχετική ψηφοφορία τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και αυτού που πέτυχε το ομορφότερο γκολ στην 14η αγωνιστική, ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα.

Το βραβείο του MVP θα διεκδικήσουν:

1. Αλέξης Τζόρβας (Απόλλων)
2. Ανδρέας Τάτος (Αρης)
3. Ντάνιελ Πράνιτς (Παναθηναϊκός)

Για το καλύτερο γκολ θα... αναμετρηθούν:

1. Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)
2. Πελέ (Εργοτέλης)
3. Πέτρος Μάνταλος (Ξάνθη)
Πηγή: sport-fm.gr

Οι πρώτες… υπογραφές!!

Με την υπογραφή ρήτρας εμπιστευτικότητας γίνεται σήμερα ένα ακόμη βήμα στις επαφές Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τη μελέτη για το γήπεδο παρουσιάζει απόψε το ΠΑΝ.ΚΙ.

Οι πρώτες… υπογραφές
Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με «συμπαίκτη» από την Κίνα δεν θα γίνει… σίριαλ. Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, ενώ η ρήτρα εμπιστευτικότητας στην οποία έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές θα διασφαλίσει πως δεν θα κυκλοφορήσουν σενάρια που μόνο καλό δεν θα κάνουν στην ομάδα.

Το κείμενο συντάχθηκε χθες και σήμερα αναμένεται να υπογραφεί, ενώ εν συνεχεία η πλευρά του προέδρου της ΚΑΕ θα παραλάβει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ για να τα μελετήσει και να τα διαβιβάσει για τον ίδιο σκοπό στον ξένο επενδυτή. Ακολούθως θα αποφασίσουν αν θα καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για την είσοδο στην ΠΑΕ και εφόσον όλα πάνε καλά σε συνεργασία με την Παναθηναϊκή Συμμαχία θα αποφασιστεί πώς θα γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή. Πάντως ουσιαστικές εξελίξεις επί του θέματος δεν αναμένονται πριν τον επόμενο μήνα.

Αποκάλυψη μελέτης και πιθανή συνάντηση

Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος είχαν χθες τηλεφωνική επαφή, ενώ πιθανώς σήμερα να τα πουν στην παρουσίαση της μελέτης του Παναθηναϊκού Κινήματος για το γήπεδο της Λεωφόρου. Οι δύο άνδρες έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση, που θα αποκαλυφθεί το σχέδιο, το οποίο προβλέπει κατασκευή νέου γηπέδου στη θέση του «Απόστολος Νικολαΐδης», χωρητικότητας 35.000 θεατών, με αλλαγή φοράς του γηπέδου. Πηγή: sport-fm.gr

Άντε και καλή χρονιά…!!

Προθεσμία δέκα ημερών ζήτησε από την ΕΠΟ η Football League, σχετικά με το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και αυτών που θα προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία.

Άντε και καλή χρονιά…
Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου αναφορικά με το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και αυτών που θα προβιβαστούν από τη Football League.

Η ΕΠΟ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απέφυγε να πάρει απόφαση για το θέμα, μεταθέτοντας τις εξελίξεις στη σημερινή συνάντηση με τα μέλη των Συμβουλίων των δύο λιγκών.

Πριν τη συνάντηση αυτή, όμως, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της Football League και αυτό που αποφασίστηκε, είναι να ζητήσουν προθεσμία δέκα ημερών από την Ομοσπονδία, προκειμένου να ενημερωθούν τα συμβούλια των 28 ΠΑΕ της Football League για το θέμα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, ζήτησαν από την ΕΠΟ προθεσμία 10 ημερών, προκειμένου να ενημερώσουν τις ΠΑΕ - ομάδες τους επί των νέων δεδομένων».

Η ουσία είναι ότι ο χρόνος περνάει… επικίνδυνα και απόφαση δεν υπάρχει. Το 2013 φεύγει, τα πρωταθλήματα κοντεύουν να… μεσιάσουν και όλοι βαδίζουν με… βάρκα την ελπίδα! Η Super League επιμένει στο 2+2, η Football League στο 3+3 και η ΕΠΟ προς το παρών «νίπτει τας χείρας της»….

Υποψήφιος επενδυτής από Ιράν για Ηρακλή!!

Ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Ηρακλής έχει εκφράσει ο Ιρανός, Χοσεΐν Χενταγιάτι, σύμφωνα με πληροφορίες. Πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση στην ομάδα.

Υποψήφιος επενδυτής από Ιράν για  Ηρακλή
Ο συγκεκριμένος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που τον εκπροσωπεί στη χώρα μας, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους «κυανόλευκους». Πρόσφατα ξεναγήθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του «Γηραιού» και μίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα όσα θα πρέπει να ξέρει, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να προχωρήσει το θέμα.

Ο εκπρόσωπος του Χοσεΐν Χενταγιάτι τόνισε ότι υπάρχει διάθεση να επενδυθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και τα χρέη της ΠΑΕ δεν πρόκειται σταθούν εμπόδιο, όπως επεσήμανε. Επιπλέον, ενημέρωσε άμεσα τον Ιρανό για στοιχεία που έχει στη διάθεση του και αναμένεται μέχρι αύριο(11/12) να του σταλεί πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί.

Πρόκειται για άνθρωπο που δραστηριοποιείται κυρίως στη βιομηχανία σιδήρου και στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας του. Πηγή: sport-fm.gr

Οιωνοί νίκης!!

Οιωνοί νίκης!Ντυμένοι στα χρώματα της νίκης στις… Βρυξέλλες θα είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αποψινό παιχνίδι με την Άντερλεχτ!

Οι άνθρωποι των Πειραιωτών επέλεξαν την μπλε εμφάνιση για την αναμέτρηση με την βελγική ομάδα σήμερα το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ρομπέρτο να είναι ντυμένος στα κίτρινα.

Γούρι; Δεν γνωρίζει κανείς αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ήταν η εμφάνιση την οποία φορούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλες.

Σε αυτό το ματς η ελληνική ομάδα είχε πάρει τη νίκη με 3-0 με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ.

Ωστόσο δεν είναι ο μόνος οιωνός ο οποίος δείχνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση στους "16" του θεσμού.

Άλλο ένα καλό στοιχείο είναι και η παράδοση! Οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια όταν αγωνίζονται στην έδρα τους καταφέρουν τις περισσότερες φορές να παίρνουν τη νίκη.

Αυτό έχει συμβεί τις τρεις τελευταίες φορές που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Άρσεναλ σε τελευταία αγωνιστικής φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ο Ολυμπιακός νίκησε την αγγλική ομάδα με 2-1, μην καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει και την πρόκριση.

Την προηγούμενη σεζόν οι ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει σε μια μεγαλύτερη νίκη απέναντι στους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ. Είχαν επικρατήσει 3-1 με γκολ των Τζεμπούρ, Φουστέρ και Μοντέστο.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2009 ήταν η πρώτη φορά -της σειράς αυτής- που είχαν αντιμετωπίσει τους «κανονιέρηδες». Καθοριστικό ρόλο της επιτυχίας αυτής είχε παίξει το τέρμα του Λεονάρντο.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2007 είχε σημειωθεί η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε τελευταία αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στολτίδης. Δύο τέρματα είχε πετύχει -το πρώτο και το τελευταίο- στη νίκη 3-0 απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης. Ο Κοβάσεβιτς είχε σημειώσει το 2-0.

Μόνη... παραφωνία στο σερί των εντός έδρας νικών του Ολυμπιακού το παιχνίδι με την Σαχτάρ στις 5 Δεκεμβρίου 2006. Οι Πειραιώτες είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1 με τον Καστίγιο να ισοφαρίζει το γκολ του Ματουζάλεμ.
Πηγή: sport-fm.gr

Μπορεί και αδύνατος στο Γιουρόπα!!

Μπορεί και αδύνατος στο Γιουρόπα!Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το ζητούμενο. Ολα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Αν νικήσει ή έχει ίδιο αποτέλεσμα με τη Μπενφίκα τότε προκρίνεται. Τι γίνεται όμως αν όλα στραβώσουν;

Δεν πρόκειται για γρουσουζιές ούτε για τίποτε άλλο. Στο ποδόσφαιρο παίζουν όλα τα ενδεχόμενα. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός χάσει κι αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ θα κινδυνεύσει να πέσει στους αδύνατους για την κλήρωση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ! Τραβηγμένο ως σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Με βάση την υπόθεση του αποκλεισμού τσεκάρουμε την κατάταξη των τρίτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τέσσερις καλύτεροι θα είναι μαζί με τους 12 πρώτους των ομίλων του Γιουρόπα στους δυνατούς του Γιουρόπα, ενώ οι τέσσερις χειρότεροι μαζί με τους 12 δεύτερους των ομίλων του Γιουρόπα στους αδύνατους.

Η βαθμολογία μια αγωνιστική πριν το φινάλε στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι έχει τον Ολυμπιακό στους ισχυρούς σε τετραπλή ισοβαθμία χάρη στη διαφορά τερμάτων.

Αναλυτικά η κατάταξη με τη διαφορά γκολ εντός παρένθεσης είναι: Νάπολι 9, Ολυμπιακός 7 (0), Λεβερκούζεν 7 (-2), Σάλκε 7 (-2), Αγιαξ 7 (-3), Πόρτο 5, Γαλατά 4, ΤΣΣΚΑ 3.

Αυτή βέβαια αναμένεται να αλλάξει αφού καποιες από αυτές τις ομάδες ή και όλες (πλην ΤΣΣΚΑ) μπορεί να προκριθούν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποιο είναι το αρνητικό σενάριο για τον Ολυμπιακό ώστε να πέσει στους αδύνατους του Γιουρόπα;

Να χάσει από την Αντερλεχτ και παράλληλα τρεις ομάδες να πάνε στους οκτώ πόντους. Ανά όμιλο ενδιαφέροντος:

Η Σαχτάρ είναι ήδη στους 8 πόντους, όσους μπορεί να φτάσει και η Λεβερκούζεν αν δεν χάσει στην Ισπανία από τη Σοσιεδάδ.

Στους 8 μπορεί να φτάσει η Σάλκε παραχωρώντας ισοπαλία στη Βασιλεία ή να μείνει σε αυτούς η Βασιλεία χάνοντας στη Γερμανία. Στους 8 φτάνει η Πόρτο αν νικήσει στη Μαδρίτη. Μένει τρίτη αν η Ζενίτ νικήσει στη Βιέννη (θα πάει στους 9).

Ο Αγιαξ πάει στους 8 αν πάρει «Χ» στο Μιλάνο και αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στους 8 είναι ήδη η Μίλαν που θα συνεχίσει στο Γιουρόπα αν χάσει από τον «Αίαντα».

Δεν υπάρχει κίνδυνος από Γαλατά (αν νικήσει περνάει και μένει έξω η Γιουβέντους που έχει 6) και ΤΣΣΚΑ (μάξιμουμ θα φτάσει τους 6 πόντους). Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και σενάριο στους 8 πόντους (Νάπολι 9 και πενταπλή ισοβαθμία Μίλαν, Βασιλεία, Ολυμπιακός, Πόρτο και Σαχτάρ) όπου τα πάντα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων και εκεί πιθανότατα και στην καλύτερη επίθεση!

Tι σημαίνει αδύνατος στο Γιουρόπα; Αντίπαλος ομάδα μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες του Τσάμπιονς ή οι πρώτες του Γιουρόπα: Βαλένθια, Σάλτσμπουργκ, Ρούμπιν, Λουντογκόρετς, Φιορεντίνα, Αϊντραχτ, Γκενκ, Σεβίλλη, Λιόν, Τραμπζονσπορ, Τότεναμ.

Aκραίες καταστάσεις, αλλά τις αναφέρουμε για παν ενδεχόμενο. Ολα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία αν ο Ολυμπιακός νικήσει τέλος πάντων προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει εκδίκηση ο Ντεμικέλις!

Ρεβάνς για την ήττα με 3-1 στο Μάντσεστερ θέλει να πάρει με τη Σίτι απόψε απέναντι στην Μπάγερν ο Μάρτιν Ντεμικέλις.

Θέλει εκδίκηση ο Ντεμικέλις
Θέλει να πάρει το αίμα του πίσω ο Μάρτιν Ντεμικέλις , απόψε το βράδυ ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου.

Το 3-1 της προηγούμενης αναμέτρησης στο Μάντσεστερ έπεσε… βαρύ στον Αργεντινό σέντερ μπακ της Σίτι, ο οποίος είναι αποφασισμένος να μην δεχτεί μια νέα ήττα για την ομάδα του.

Ο Ντεμικέλις, που υπήρξε παίκτης της Μπάγερν για επτά χρόνια, δήλωσε πως οι «πολίτες» θέλουν εκδίκηση σήμερα στην «Αλιάντς Αρένα».

«Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε εκτός έδρας, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Παίζουμε εναντίον της καλύτερης ομάδας στο Champions League , αλλά έχουμε επίσης μια πολύ καλή ομάδα με καταπληκτικούς παίκτες», τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Χολέμπας: «Νίκη για εμάς και τον κόσμο»

Τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η αποψινή αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο «Καραϊσκάκη» εξήγησε ο Χολέμπας Χολέμπας.

Χολέμπας: «Νίκη για εμάς και τον κόσμο»
Τη νίκη με την οποία θα προκριθεί εκείνος και οι συμπαίκτες του θα προκριθεί στους «16» του Champions League θα κυνηγήσει απόψε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χοσέ Χολέμπας.

Ο διεθνής μπακ των Πειραιωτών τόνισε πως θέλει τη νίκη για την ομάδα του, όχι μόνο για το «εισιτήριο» της επόμενης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της που στηρίζουν από την αρχή της σεζόν τις προσπάθειές τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Χολέμπας στην εφημερίδα «Stadio by Metro», η οποία δίνεται στους οπαδούς του Ολυμπιακού πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας

Κρατάς και εσύ, όπως και οι συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό, την τύχη στα χέρια σου. Έχετε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσετε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Νιώθεις άγχος;

«Όχι. Είναι σίγουρα σαν τελικός για εμάς αυτό το ματς. Ένα παιχνίδι το οποίο σημαίνει πολλά. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Έτσι είμαι. Για την Άντερλεχτ το παιχνίδι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Δεν διεκδικούν πρόκριση. Θα παίξουν για να το ευχαριστηθούν και καμιά φορά είναι επικίνδυνο το να παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην Άντερλεχτ και για αυτό τον λόγο. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στο ματς και να δώσουμε τα πάντα. Είναι ματς Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και να έχει. Χρειαζόμαστε τη νίκη και πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Ειδικά επειδή θα παίζουμε στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας».

Πόσο σημαντικό είναι για το πρεστίζ μιας ομάδας το να βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Πολύ σημαντικό. Για την ομάδα, για εμάς, για τη διοίκηση, για τον κόσμο. Όλοι κερδίζουμε από μία τέτοια κατάσταση. Πάει λίγος καιρός από τότε που η ομάδα πέρασε στους ‘‘16’’. Στις τελευταίες μας προσπάθειες δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας και δεν τα είχαμε καταφέρει. Το θέλουμε πολύ, όμως. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και έχουμε καλές πιθανότητες. Θα είναι σπουδαίο να τα καταφέρουμε».

Λίγες ώρες πριν από το ματς, η ομάδα μοιάζει έτοιμη, ξέροντας τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει. Προσωπικά, νιώθεις έτοιμος;

«Πάντα είμαι έτοιμος. Έχουν συμβεί αρκετά αυτή τη σεζόν και έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να διατηρήσω τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή μου. Είμαι όμως καλά, είμαι δυνατός και συγκεντρωμένος. Έτοιμος να δώσω τα πάντα σε ένα σημαντικό παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, όπως αυτό. Είναι μεγάλη υπόθεση!».

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο το οποίο εσύ, ως μονάδα, νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις σε αυτό το ματς, προκειμένου να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό;

«Νομίζω ότι ως Χοσέ πρέπει να είμαι κοντά στους νεότερους παίκτες της ομάδας μας. Να τους μιλάω. Είμαι 29 ετών, έχω αρκετή εμπειρία και όπου μπορώ πρέπει να καθοδηγώ τους νεότερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ και με την Εθνική. Καταλαβαίνω πολλά πράγματα, πολύ διαφορετικά από ό,τι τα καταλάβαινα όταν ήμουν πιο νέος. Πρέπει όλοι να παίζουμε για την ομάδα. Να αποφεύγουμε τα λάθη και τους εγωισμούς. Το έχω κάνει στο παρελθόν και κατανοώ τώρα πόσο λάθος είναι. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχεις περιθώρια να κάνεις λάθη και να αφήνεις τις ευκαιρίες να περνούν. Πρέπει όλοι να παίζουμε μαζί, ομαδικά, απλά. Ως ομάδα είμαστε πολύ πιο ισχυροί από ό,τι ως μονάδες».

Παιχνίδια όπως αυτό συνήθως απαιτούν μεγάλη δόση υπομονής. Πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να επιδείξει αυτή την αρετή όταν ξέρει ότι διακυβεύεται η πρόκριση;

«Είναι ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι ξέρουν τη δουλειά τους και γνωρίζουν ότι αν δεν καταφέρουμε να σκοράρουμε νωρίς, δεν πρέπει να απογοητευτούμε και να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ήρεμοι. Αυτό είναι που κάνει τους παίκτες σπουδαίους. Η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, μαζί με την ικανότητα. Πρέπει να κρατάς τα πόδια σου στο έδαφος και να διατηρείς υψηλή την απόδοσή σου, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Πώς περιμένεις την ατμόσφαιρα στο σημερινό ματς;

«Νομίζω ότι το γήπεδο θα καίγεται! Έτσι περιμένω να είναι. Είναι έξτρα δύναμη για εμάς ο κόσμος. Και πάντα πρέπει να είναι. Έχουν τη δύναμη να αποσυντονίσουν πλήρως την Άντερλεχτ, να τη βγάλουν εκτός ρυθμού και γενικά να λιώσουν κάθε αντίπαλο! Είναι ώθηση για εμάς το να ακούμε τη φωνή τους. Οι οπαδοί μας είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς!».

Πόσο εύκολο είναι σε ένα παιχνίδι να αλλάζεις παρτενέρ στην πτέρυγά σου και να προσαρμόζετε ο ένας το παιχνίδι του επάνω σε αυτό του άλλου;

«Έχουμε γενικά νέους ακραίους μεσοεπιθετικούς αυτή τη χρονιά. Αλλάζουν αρκετά συχνά πτέρυγες. Παίζω πολύ με τον Βάις, στον οποίο αρέσει πολύ να συγκλίνει, να κόβει προς τα μέσα και να κάνει πολλές ντρίμπλες. Είναι τεχνίτης παίκτης, ο οποίος αλλάζει, όπως πρέπει, πολύ συχνά τον ρυθμό του. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι πάντα με τον ποδοσφαιριστή που έχεις μπροστά σου. Πρέπει να τον μάθεις καλά. Να ξέρεις τις κινήσεις του, να προβλέπεις τις αλλαγές στην κατεύθυνσή του και στον ρυθμό του. Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω στη θέση μου. Δεν είναι εύκολο όμως να αλλάζεις παρτενέρ στην πτέρυγα. Πρέπει και εσύ να προσαρμόζεσαι και εκείνος. Θυμάμαι ότι είχα δουλέψει εξαιρετικά με τον Αλμπερτ Ριέρα. Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, ο οποίος είχε καταλάβει το παιχνίδι μου και εγώ το δικό του. Έπαιζε απλά και βρισκόμασταν πολύ καλά».

Προτιμάς να έχεις μπροστά σου έναν ποδοσφαιριστή που συγκλίνει πολύ ή που μένει επάνω στη γραμμή και σεντράρει;

«Προτιμώ έναν ποδοσφαιριστή που συγκλίνει και ανοίγει διάδρομο επάνω στη γραμμή. Εγώ ειδικά, επειδή είμαι επιθετικογενής μπακ και συχνά ενώνομαι με τους επιθετικούς παίκτες, προτιμώ να βρίσκω χώρο. Δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα αν ο ακραίος μπροστά μου σεντράρει από τη γραμμή. Κινούμαι με τέτοιο τρόπο ώστε να του δίνω επιλογές. Αλλά μου αρέσει να έχω διαδρόμους και να ανεβαίνω, όταν ο ακραίος μπροστά μου τραβάει τον παίκτη του μέσα. Είναι δύσκολο μετά για την αντίπαλη άμυνα να αντεπεξέλθει. Το κατανοώ αυτό και όταν ένας αντίπαλος το κάνει σε εμάς. Δεν είναι εύκολο να αμυνθείς με αυτό τον τρόπο».

Απολαμβάνεις το να σκοράρεις. Πόσο εύκολο είναι να κυνηγάς το γκολ μέσα σε ένα ματς;

«Είναι ωραίο το να σκοράρεις. Ειδικά αν είσαι αμυντικός. Προσπαθώ να δημιουργώ προϋποθέσεις τόσο για τους συμπαίκτες μου όσο και για εμένα τον ίδιο. Ανεβαίνω συχνά και περιμένω να πάρω την μπάλα. Δεν είναι εύκολο για εμένα να κάνω αυτές τις κούρσες πάρα πολλές φορές μέσα στο ματς. Πρέπει να προσέχω και την άμυνα. Αν κάνεις την κίνηση, δεν πάρεις την μπάλα και χαθεί, την πάρουν οι αντίπαλοι, τότε πρέπει να τρέξεις πίσω. Αν έχεις απέναντί σου μία έξυπνη ομάδα, η οποία ξέρει τι πρέπει να κάνει, θα προσπαθήσει να παίξει από την πλευρά σου. Και τότε έχεις πρόβλημα».

Προτιμάς να σκοράρεις ή να βγάζεις μία ασίστ;

«Μου αρέσει να σκοράρω, αλλά είμαι αμυντικός και πρώτιστα το καθήκον μου είναι να φυλάω την άμυνά μας. Τώρα, αν από εκεί και πέρα σκοράρω ή βγάλω μία ασίστ, χαίρομαι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Όλοι δουλεύουμε μαζί. Και επίσης όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

Σου αρέσει να εκτελείς και στημένες φάσεις. Πώς έτσι;

«Είναι ένας τομέας τον οποίο έχω δουλέψει πολύ. Έχω πετύχει και κάποια γκολ και είναι κάτι που μου αρέσει. Και όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει, τότε το κάνεις καλά. Μου αρέσει να εκτελώ και κόρνερ και φάουλ. Φέτος δουλεύουμε και πολλές ‘‘κομπίνες’’ στην προπόνηση, πράγμα το οποίο δεν είναι εύκολο σε μια ομάδα. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες τις οποίες αφομοιώνουμε και προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Είναι σημαντική δουλειά οι στημένες φάσεις».

Πώς σε κάνεις να αισθάνεσαι όταν πανηγυρίζεις μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Είναι το καλύτερο! Για αυτούς παίζουμε, άλλωστε…».

Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα ενόψει του αποψινού ματς;

«Φυσικά! Θα ήθελα να τους δω ξανά να γεμίζουν το γήπεδό μας. Να δημιουργήσουν τη συνήθη ατμόσφαιρα. Να κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνουν πάντα και αυτή τη φορά ίσως και λίγο καλύτερα! Να μας ωθήσουν ακόμη και αν το ματς δεν πηγαίνει όπως θέλουμε από την αρχή. Εκεί πρέπει να μας δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη. Και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας!».

Κανείς αδιάφορος!

Μόνο δύο ομάδες δεν έχουν κίνητρο πρόκρισης στους αγώνες της Τρίτης για το Champions League. Για όλες όμως υπάρχει κίνητρο. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης σε κάθε όμιλο.

Κανείς αδιάφορος
Δεκαέξι ομάδες αγωνίζονται την Τρίτη στους ομίλους του Champions League. Από αυτές μόνο δύο δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα πρόκρισης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Άντερλεχτ, ενώ δύο έχουν καπαρώσει και την πρωτιά, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν. Όλες οι υπόλοιπες μάχονται από την πρόκριση στους «16» ή την πρώτη θέση, μέχρι το εισιτήριο για τους «32» του Europa League, ενώ πάντα ισχυρό κίνητρο προσφέρουν τα μεγάλα μπόνους της UEFA (1 εκατ. ευρώ η νίκη, 500.000 ευρώ η ισοπαλία).

1ος όμιλος

Η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και αρκείται και στην ισοπαλία υποδεχόμενη τη Σαχτάρ για να «κλειδώσει» και την πρωτιά. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό μετά τις δύο σερί εντός έδρας ήττες από Έβερτον και Νιούκαστλ, που έχουν απομακρύνει τους πρωταθλητές από την κορυφή της Premiership, ενώ ο Ντέιβιντ Μόγες δέχεται σκληρή κριτική. Η Σαχτάρ με νίκη τερματίζει πρώτη, ενώ με ισοπαλία περνά ως δεύτερη αν η Λεβερκούζεν δεν κερδίσει την αδιάφορη και σίγουρα τέταρτη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν. Αν ηττηθούν, οι Ουκρανοί περνούν μόνο αν χάσουν και οι Γερμανοί. Η Λεβερκούζεν, που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Ντόρτμουντ, προκρίνεται με νίκη εφόσον η Σαχτάρ δεν κερδίσει στο «Ολντ Τράφορντ» ή με ισοπαλία αν η ομάδα του Ντόνετσκ ηττηθεί.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Σοσιεδάδ-Λεβερκούζεν

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-3), Σαχτάρ 8 (7-5), Λεβερκούζεν 7 (8-10), Σοσιεδάδ 1 (1-9)

2ος όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που δοκιμάζεται στην έδρα της Κοπεγχάγης, έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, αλλά από εκεί και πέρα… όλα παίζονται. Η Γιουβέντους χωρίς τον Αντρέα Πίρλο αρκείται και στην ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ για να τερματίσει δεύτερη, ενώ η τουρκική ομάδα περνά μόνο με νίκη. Η Κοπεγχάγη δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, αφού μειονεκτεί σε ισοβαθμία με Ιταλούς και Τούρκους. Για να πάρει την τρίτη θέση και να συνεχίσει στους «32» του Europa League θα πρέπει να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή να πάρει ισοπαλία και ταυτόχρονα να χάσει η Γαλατάσαραϊ από τη Γιουβέντους.

Κοπεγχάγη-Ρεάλ Μαδρίτης
Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 13 (18-5), Γιουβέντους 6 (9-8), Γαλατάσαραϊ 4 (7-14), Κοπεγχάγη 4 (4-11)

3ος όμιλος

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι σίγουρα πρώτη και ταξιδεύει αδιάφορη στη Λισαβόνα για το ματς με την Μπενφίκα. Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της σίγουρα τέταρτης και συνεπώς αδιάφορης Άντερλεχτ ή εφόσον χάσει η Μπενφίκα θα είναι σίγουρα δεύτερος, ενώ οι «αετοί» για να περάσουν θα πρέπει να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό του Ολυμπιακού, συνεπώς δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν

Βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 13 (15-3), Ολυμπιακός 7 (7-7), Μπενφίκα 7 (6-7), Άντερλεχτ 1 (3-14)

4ος όμιλος

Η Μπάγερν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και παίρνει την πρωτιά ακόμη και σε περίπτωση ήττας από τη Μαν. Σίτι στο Μόναχο, αρκεί αυτή να μην είναι μεγαλύτερη από το 3-1 της Αγγλίας. Οι «πολίτες» είναι σίγουρα στους «16» και μπορούν να καβαλήσουν τους Βαυαρούς, μόνο αν… ανατρέψουν το 3-1 στο Μάντσεστερ. Οι Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Σακίρι, Πισάρο και Μπαντστούμπερ θα λείψουν από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τερματίζει τρίτη και συνεχίζει στους «32» του Europa League ακόμη και με ήττα από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, εφόσον δεν… ανατραπεί το 3-2 με το οποίο είχε νικήσει στη Ρωσία. Αυτό είναι και το μόνο σενάριο που χαρίζει την πρόκριση στους Τσέχους.

Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

Βαθμολογία: Μπάγερν Μονάχου 15 (15-2), Μάντσεστερ Σίτι 12 (15-8), ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (7-15), Πλζεν 0 (4-16)Πηγή: sport-fm.gr

Στο χέρι σου, Θρύλε!!

Έτοιμος να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους 16 του Champions League είναι ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς με την Άντερλεχτ και με νίκη δεν το ενδιαφέρει τι θα γίνει στη Λισαβόνα.

Στο χέρι σου, Θρύλε!
Την πρόκριση στους «16» του Champions League επιθυμεί να πανηγυρίσει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στην Άντερλεχτ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45, Novasports 2).

Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ τη φετινή σεζόν, Κώστα Μήτρογλου, και τον Γιάννη Μανιάτη όμως έχουν το υλικό για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους (μετά τις σεζόν 1998/99, 2007/08 και 2009/10).

Ο Μίτσελ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε πως δεν περιμένει δώρα από το άλλο ματς της αναμέτρησης, αφού και αν χάσουν απόψε (κάτι που δεν επιθυμεί κανείς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο) οι νταμπλούχοι Ελλάδας, προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης, εφόσον χάσει η Μπενφίκα από την Παρί Σεν Ζερμέν ή έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τα δύο παιχνίδια του τρίτου ομίλου.

Μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό θα δώσει ο… δωδέκατος παίκτης του, που δεν είναι άλλος από τους οπαδούς του, και θα προσπαθήσει να ωθήσει τους ποδοσφαιριστές του Ισπανού στη νίκη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 50χρονος προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά (ή Παπαδόπουλο), Σιόβα και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με τον Εντινκά.

Στα πλάγια θα είναι ο Κάμπελ με τον Βάις και τον Ολαϊτάν να διεκδικούν την άλλη θέση. Ο Ντομίνγκες ή ο Φουστέρ θα παίξουν πίσω από τον Σαβιόλα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Μασάντο, Μεντζανί, Γιαταμπαρέ και Χουτεσιώτης.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Βέλγοι δεν έχουν κανένα κίνητρο, εκτός από τα χρήματα που δίνει η UEFA σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος και αυτό είναι κάτι που έχει ζητήσει ο πρόεδρός τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Τζον Φαν Ντεν Μπρομ θα παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την πρωταθλήτρια Βελγίου μέσα στο φαληρικό γήπεδο. Την εστία τους θα υπερασπιστεί ο Προτό. Στην άμυνα θα είναι οι Βαν Ντεν Μπρομ, Κουγιατέ, Μπεμπά και Ν'Σακαλά.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κλιέσταν, με εσωτερικούς μέσους τους Πράετ και Ζιλέ. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ναχάρ, Ατσεαμπόνγκ και Μίτροβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καμίνσκι, Νάουτινκ, Μιλιβόγεβιτς, Τίλεμανς, Ντε Ζέου, Βίκο και Σιριάκ.

3ος όμιλος

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν

Βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 13 (15-3), Ολυμπιακός 7 (7-7), Μπενφίκα 7 (6-7), Άντερλεχτ 1 (3-14) Πηγή: sport-fm.gr