Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Περνάει, αν το δει σαν τελικό!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως το αποψινό παιχνίδι με την Άντερλεχτ απαιτεί ηρεμία κι απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκειά του.

Περνάει, αν το δει σαν τελικό
Έφτασε η τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να κρατά την τύχη στα χέρια του. Αν την ημέρα της κλήρωσης έλεγε κάποιος στους «ερυθρόλευκους» ότι θα φτάσουν την τελευταία ημέρα να παίζουν την πρόκριση με μια αδιάφορη Αντερλεχτ, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνούσαν όλοι και με τα δυο χέρια χαμογελώντας!

Για να παραμείνουν όμως τα χαμόγελα και μετα το ματς, τότε θα πρέπει να εμφανιστούν ιδιαίτερα προσεκτικοί οι παίκτες και στα 90 λεπτά αγώνα στο Φαληρικό Στάδιο.

Η Άντερλεχτ είναι αδιάφορη πλέον κι όπως φάνηκε από τις πέντε αγωνιστικές του ομίλου, ήταν ξεκάθαρα η πλέον αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραταχθεί κόντρα στον Ολυμπιακό για να διασκεδάσει απλά ένα ποδοσφαιρικό ματς.

Ενδεχομένως να πάρουν κι ευκαιρίες για τους Βέλγους παιδιά τα οποία δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι πάντα επικίνδυνο και στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν αρκετά καλά. Ειδικά ο Μίτσελ, ο οποίος (ως παίκτης και λιγότερο ως προπονητής) έχει ζήσει πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια στην καριέρα του.

Η απουσία του Μήτρογλου είναι σημαντική, ίσως περισσότερο από το αγωνιστικό για ψυχολογικούς λόγους. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει λύσεις να διασπάσει την αμυντική γραμμή των «μοβ» και να σκοράρει απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι φτιαγμένη από γρανίτη.

Το κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» σίγουρα θα βοηθήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια όσες φορές χρειάστηκαν την έδρα τους την τελευταία αγωνιστική το κατάφεραν.

Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα, αφού όλα εξαρτώνται από αυτούς και μόνο. Το παιχνίδι απαιτεί ηρεμία και απόλυτη αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκειά του.

Με αυτά τα δύο στοιχεία στο παιχνίδι του, και κυρίως αν το δει σαν τελικό, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη και θα βρίσκεται στην κλήρωση για τα νοκ άουτ παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε λίγες μέρες για πρώτη φορά από το 2010! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: