Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Στενωπός» η άνοδος για ΑΕΚ!

Μόλις δύο ομάδες από τις 28 (!) θα προβιβαστούν, κι αυτές πιθανότατα μέσω play offs, την επόμενη σεζόν από τη Football League στη μεγάλη κατηγορία.

«Στενωπός» η άνοδος για ΑΕΚ
Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτό δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών περιορίζει τον αριθμό των ομάδων που ανεβαίνουν από τη Football League στη Super League.

Όπως αναφέρει ο Άρης Ασβεστάς στην «Ώρα των Σπορ», το πρωτάθλημα της Football League τη σεζόν 2014/15 (στο οποίο αναμένεται να συμμετέχει και η ΑΕΚ) θα διεξαχθεί όπως και το φετινό, δηλαδή με 28 ομάδες. Όμως βάσει σχεδίου και προκειμένου από τη σεζόν 2015/16 να γίνουν 16 οι ομάδες της Super League και 20 αυτές της Football League θα πρέπει να υποβιβαστούν τέσσερις από τη μεγάλη κατηγορία και να ανέβουν μόλις δύο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στο πρωτάθλημα της Football League την επόμενη σεζόν θα κερδίζουν την άνοδο μόλις δύο από τις 28 συμμετέχουσες ομάδες. Μάλιστα μοιάζει απίθανο να εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο ο πρώτος του κάθε ομίλου και το πιθανότερο είναι να ισχύσει ό,τι και φέτος, με τη διεξαγωγή play offs, στα οποία θα συμμετέχουν οι δύο, τρεις ή τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου.

Όλα αυτά κι ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου και ακόμη είναι άγνωστο πόσες ομάδες υποβιβάζονται από τη Super League (δύο ή τρεις) και πόσες προβιβάζονται από τη Football League (δύο ή τρεις) την τρέχουσα σεζόν…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: