Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η εξαφάνιση των κορνέδων!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον... τρόπο που βρίσκει ο Ολυμπιακός να ξεπερνά τις εκάστοτε κακές του μέρες στο πρωτάθλημα!
Στο ποδόσφαιρο μία ομάδα δείχνει το μέταλλό της κυρίως από τον τρόπο που ξεπερνά τις κρίσεις. Αυτό που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι μας οι αρθρογράφοι Ολυμπιακοί, είναι πως με έναν έξοχα στημένα μηχανισμό η ομάδα τους έχει αποφύγει τις εγχώριες κρίσεις.
Μην αρχίσω να γράφω πόσες έδρες αγανάκτησαν. Ακόμη και την Κομοτηνή που έχει εκκλησία στα κολλητά και έχουν μάθει να μη βρίζουν οι άνθρωποι, βγήκαν από τα ρούχα τους όταν η ομάδα τους τόλμησε να ισοφαρίσει. Στον Πλατανιά έφτασε σε σημείο ο στόπερ να βάλει αυτογκολάρα για να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός, στη Νέα Σμύρνη ότι τετ α τετ πήγε να βγει έγινε οφσάιντ.
Ο Ζησόπουλος ακόμη γελάει για το πέναλτι του Βάις και ο μόνος που δεν κατάλαβε τι γινόταν ήταν ο Εντό που διαμαρτυρόταν και είδε τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να τον κυνηγάνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να του πάρουν τσαμπουκά τη δεύτερη κίτρινη.
Κανένας παρατηρητής δεν έγραψε κάτι αρνητικό για αυτά τα παιχνίδια στην έκθεσή του. Η ΕΠΟ έχει φροντίσει να εκμεταλλευτεί την ντιρεκτίβα της ΟΥΕΦΑ για τα προσωπικά δεδομένα των διαιτητών και δεν βγάζει προς τα έξω τιμωρίες. Έλα όμως που οι εκθέσεις των παρατηρητών γίνονται άμεσα γνωστές εκεί που βολεύει για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα.
Χθες το βράδυ κιόλας, διέρρευσε η έκθεση του Μαζαράκη για την Τούμπα, ο οποίος είδε φάουλ λέει στον Κλάους και ο Κύζας τα πήγε πολύ καλά. Για το χέρι του Αλβάρεζ είπαν μία βλακεία, ενώ για του Βίτορ το σπρώξιμο στο πρώτο δοκάρι δεν είπαν τίποτα. Πώς να πούνε, αφού αν ο Κλάους κάνει φάουλ στο τέλος, αυτό που συμβαίνει με τον Βίτορ είναι δύο πέναλτι και η μπάλα απ έξω.
Κουράζουν με την αλαζονεία τους, κουράζουν και με την έλλειψη χιούμορ τους. Πάλι μπουγάτσες μας γράφει ο Γαύρος, ο οποίος ξέχασε τη στατιστική των πέναλτι για αυτή την εβδομάδα.
Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει εγχώριες κρίσεις, είναι μία ομάδα που κατάφερε να αποβάλει τους κορνέδες από τη ζωή της, έχει φροντίσει να ξεπερνά τις κακές μέρες της βρίσκοντας ήρωες. Ο Τσόρι ήταν υποφερτός στο χάλι του Σαββάτου, κράτησε λίγο μπάλα, σήκωσε λίγο το κεφάλι του και σκόραρε με πέναλτι. Πρωτοσέλιδο παντού και η προσπάθεια της Τρίπολης κάτω από το χαλάκι.
Εγώ από εχθές έχω να αντιμετωπίσω μία κρίση, η οποία βέβαια μπορεί να μεγεθυνθεί αν δεν κερδίσω την Άλκμααρ ή την πρωτιά έστω στον όμιλο, αν δεν περάσω από το Περιστέρι την επόμενη Τετάρτη. Δεν βάζω την Καλλονή στο παιχνίδι γιατί νομίζω πως κουτσά στραβά θα την πάρουμε.
Πρέπει οι παίκτες μου, να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την αδυναμία τους στο σκοράρισμα, θα πρέπει να βρούνε καθαρό μυαλό χωρίς να το διαθέτουν τελευταία. Εβδομήντα λεπτά χρειάστηκα να σκοράρω εναντίον του Άρη, λίγο λιγότερα εναντίον της Σαχτάρ, δεν σκόραρα απέναντι στον Απόλλωνα που έπαιζε πενήντα λεπτά με δέκα. Στα Γιάννενα τα έβαλα μετά το 80΄. Και πρέπει να βγάλω πρόγραμμα πέντε αγώνων σε δύο εβδομάδες.
Το κείμενο δεν το γράφω για να επιτεθώ στον Ολυμπιακό. Αυτοί άλλωστε ως μηχανισμός δεν καταλαβαίνουν. Θα κάνουν το δικό τους ακόμη κι αν αδειάζει το ΚαραΪσκάκη. Το γράφω για τους δικούς μας που ασυναίσθητα συγκρίνουν τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.
Δεν μπορούμε να μπούμε στο ίδιο καλάθι γιατί είναι διαφορετικές οι συνθήκες που αγωνιζόμαστε. Είναι άλλη η φιλοσοφία σφυριγμάτων, άλλη η αντιμετώπιση των αντιπάλων. Είναι άλλο πράγμα.
Έχουμε πέσει να φάμε τους ποδοσφαιριστές μας. Κυρίως τους Έλληνες και συγκεκριμένα τους δικούς μας. Τον Κλάους, τον Σάλπι κυρίως. Και ο πρώτος, κάνει εξαιρετικό παιχνίδι χθες, όμως είναι τόσο μεγάλες οι εμμονές που διάβασα σε πενήντα σημεία πως πρέπει να σταματήσω να τον καλύπτω. Έχω να απαντήσω σε αυτούς που παίρνουν τέτοια θέση, πως όταν θα μάθουν να αγαπάνε την ομάδα τους και τα στελέχη της και κυρίως αυτά που προέρχονται από τα σπλάχνα της, τότε θα έχουν δικαίωμα να μου κάνουν υποδείξεις και να με πιέζουν να κάνω το δικό τους. Μέχρι να συμβεί αυτό, δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
Χθες, πέντε άνθρωποι βρέθηκαν έξω από την Τούμπα για να αποδοκιμάσουν τον Κύζα. Αν ήταν για πέσιμο σε κανά ποδοσφαιριστή θα είχαν μαζευτεί πεντακόσιοι. Αυτή τη νοοτροπία πραγματικά ούτε την καταλαβαίνω, ούτε μπορώ να προβλέψω που θα οδηγήσει.
Τη στιγμή που ο αντίπαλος περνάει μια χαρά τα Σαββατοκύριακά του χωρίς κανένα άγχος.
ΥΓ Τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε είναι δεδομένα. Ούτε τα κρύβουμε, ούτε υπάρχει τέτοια διάθεση. Αλλά αυτός ο νεοπλουτισμός που εμφανίστηκε στην εποχή Σαββίδη σύμφωνα με τον οποίον απαξιώνουμε ότι έχουμε για να πάρουμε κάτι καλύτερο, είναι εκνευριστικά ηλίθιος και τον προκαλούν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σοβαρή οπαδική συνείδηση. Η ομάδα αν λειτουργήσει φυσιολογικά, από μόνη της θα αποβάλει όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξή της. Δε χρειάζεται να μειώνεις τη δυναμική της για να έρθει πιο γρήγορα η εξέλιξη η οποία όμως δεν θα είναι φυσιολογική και το ταβάνι της θα είναι πολύ χαμηλότερο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: