Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Προβληματισμός για Θέρμη!!

maketa-paok
Προβληματισμός επικρατεί και πάλι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την καθυστέρηση έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού, που αφορά στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου.
Την Τρίτη 26/11 εστάλη από το δήμο Θέρμης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προκήρυξη του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης της έκτασης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από τότε πέρασαν 15 μέρες και η απάντηση για την έγκριση ή όχι των όρων του διαγωνισμού δεν δόθηκε ακόμα.
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάσης Καρούντζος περιμένει από την νομική υπηρεσία της Διοίκησης γνωμοδότηση επί των όρων του διαγωνισμού. Το χρονικό περιθώριο για την έγκριση είναι ένας μήνας. Ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθε, εάν δεν έχει απαντήσει η νομική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το θέμα, εντός των χρονικών ορίων που ορίζει ο νόμος.
Σε μια εποχή, κατά την οποία η Βόρεια Ελλάδα στενάζει από την οικονομική κρίση, είναι ένα εύλογο ερώτημα το γιατί κωλλυσιεργεί μια επένδυση, που θα φέρει χρήματα και θέσεις εργασίας. Σε μια έκταση, μάλιστα, η οποία σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θέρμης, που υπέγραψε πρόσφατα και ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και αθλητισμού.
Η καθυστέρηση επί παντός επιστητού είναι μια από τις γνωστές παθογένειες του ελληνικού δημοσίου, το οποίο ακόμα και στις χαλεπές μέρες που ζούμε, με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που το διακρίνουν, κάθε άλλο, παρά ενθαρρύνει κάθε είδους επένδυση.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: