Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το κάζο του αιώνα!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με την πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, το 7-0 από τη Γιουβέντους, που έγινε σαν σήμερα το 2003 - Ρεπορτάζ, πρωτοσέλιδα της εποχής! Εκείνο το παιχνίδι στις 10 Δεκεμβρίου 2003 ήταν ένα σοκ για τον Ολυμπιακό. Η βαριά ήττα με 7-0 από τη Γιουβέντους αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.
Διαβάζουμε από τον Τύπο της εποχής (Τα Νέα), στο δημοσίευμα που μπορείτε να δείτε κι εσείς, έναν πρόλογο που δίνει την εικόνα εκείνου του αγώνα:                      
"Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο Ντέλε Άλπι η Γιουβέντους τον «φιλοδώρησε» με επτά γκολ, σκορπίζοντας στους τέσσερις ανέμους όποια όνειρα είχε για πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Δεν ήταν μόνο η ήττα με 7-0 που προσγείωσε ανώμαλα τους ερυθρόλευκους, αλλά και η συνολική παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Παρουσία ντροπιαστική τόσο για την ιστορία του συλλόγου όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, καθώς σε 90 λεπτά έσβησε με μονοκονδυλιά όσα προσπάθησε στους προηγούμενους αγώνες της διοργάνωσης.
Η χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν τραγική, με τους παίκτες του να προκαλούν οίκτο. Τα ακριβά συμβόλαια έγιναν κουρελόχαρτα και βορά στις διαθέσεις των παικτών της Γιουβέντους".

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Κιμέντι, Μπιριντέλι, Ιουλιάνο (84’ Ζαμπρότα), Μοντέρο, Πεσότο, Κόντε, Τούντορ, Μαρέσκα, Ζαλαγιέτα, Μίκολι (66’ Ντελ Πιέρο), Τρεζεγκέ (59’ Ντι Βάιο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης (68’ Γεωργιάδης), Κωστούλας, Καρεμπέ, Καφές (61’ Γκώνιας), Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι (77’ Νινιάδης), Καστίγιο.



Μπορείτε να δείτε και δύο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα από την επόμενη μέρα...


Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πολύ πίσω του πια εκείνη την μέρα, αφού από τότε έχει πετύχει αρκετά πράγματα στην Ευρώπη κι έχει ανέβει επίπεδο. Και είναι στο χέρι του πλέον να σημαδέψει τη συγκεκριμένη ημερομηνία με μια μεγάλη επιτυχία, σβήνοντας τις κακές μνήμες. Κι εννοούμε, βέβαια, την εξασφάλιση της πρόκρισης κόντρα στην Άντερλεχτ, με το πανηγυρικό εισιτήριο (που έτσι κι αλλιώς το δικαιούται) για τη φάση των "16" κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: