Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Για μια γέφυρα, 115 χρόνια!!

«Σκυλίσια Μέρα» με μια γέφυρα στην χώρα μας και πώς συνδέεται με τους ολυμπιακούς αγώνες... Συνήθως όταν θέλουμε να μιλήσουμε για κάτι που καθυστερεί, κάνουμε λόγο για το γεφύρι της Άρτας.
Υπάρχει, όμως, κι άλλη μια γέφυρα, που πέρασε πάνω από ένας αιώνας για να φτιαχτεί! Κι αν δεν ήταν οι ολυμπιακοί αγώνες, ακόμα στα σχέδια θα βρισκόταν.
Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 30 Μαρτίου 1889, ο Χαρίλαος Τρικούπης, πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατέθεσε την πρότασή του στην βουλή με το όνειρό του για την ένωση Ρίου – Αντιρρίου.
Έπρεπε να περάσουν 115 χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί εκείνη η πρόταση του Τρικούπη.
Στις 12 Αυγούστου 2004, παραμονή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, η γέφυρα παραδίδεται στην κυκλοφορία.
Οι πρώτοι, πάντως, που την διέσχισαν ήταν οι λαμπαδηδρόμοι, στις 8 Αυγούστου 2004, μεταφέροντας την φλόγα στην Αθήνα.
Με λίγα λόγια, αν η Ελλάδα δεν είχε αναλάβει τους ολυμπιακούς αγώνες, μπορεί ακόμα και σήμερα η γέφυρα να ήταν φτιαγμένη στα… χαρτιά και στα… λόγια.Πηγή: sportdog.gr

«Δωράκι» στον Βαλβέρδε!!

Με τον καλύτερο τρόπο… υποδέχθηκε η Μπιλμπάο το 1-1 ανάμεσα σε Οσασούνα και Σοσιεδάδ που κράτησε τη δεύτερη σε απόσταση απ’ τον Βαλβέρδε.

«Δωράκι» στον Βαλβέρδε
«Χαμόγελα» στην Μπιλμπάο απ’ το παιχνίδι της… Οσασούνα με την Σοσιεδάδ! Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 για την 31η αγωνιστική, με αποτέλεσμα οι Βάσκοι να πάρουν μόλις ένα βαθμό και να μείνουν στο -6 απ’ την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και… αγκαλιά με το «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέσα στην Παμπλόνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κάστρο στο 8’, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, με αποτέλεσμα ο Οριόλ Ριέρα να ισοφαρίζει στο 59’ και να διαμορφώνει το τελικό 1-1, χαρίζοντας ένα «χρυσό» βαθμό στην ομάδα του, στην προσπάθεια παραμονής της.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 29/03
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-1
(77' πεν. Μέσι)

Θέλτα – Σεβίλλη 1-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(6' Μουνιαΐν - 22' Ντιέγκο Κόστα, 55' Κόκε)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 5-0
((15’ Ρονάλντο, 55’ Καρβαχάλ, 68’, 70’ Μπέιλ, 78’ Μοράτα)

Κυριακή, 30/03
Βαγιαδολίδ – Αλμερία 1-0
(6’ Μανούτσο)

Οσασούνα – Σοσιεδάδ 1-1
(59' Ριέρα - 8' Κάστρο)

Βιγιαρεάλ – Έλτσε (20:00)
Βαλένθια – Χετάφε (22:00)

Δευτέρα, 31/03
Γρανάδα – Λεβάντε (21:00)
Μπέτις – Μάλαγα (23:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική
Αλμερία – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Μάλαγα – Γρανάδα
Έλτσε – Χετάφε
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο Πηγή: sport-fm.gr

Όσο ζει ελπίζει!

Με γκολ του Καλό στην… εκπνοή η Λιλ «λύγισε» εντός έδρας την Γκινγκάμπ (1-0), μείωσε την απόσταση από τη Μονακό και συνεχίζει να ελπίζει στο απευθείας εισιτήριο του Champions League.

Όσο ζει ελπίζει
Άγιο είχε η Λιλ απέναντι στη Γκινγκάμπ. Ο Σαλομόν Καλού με γκολ στο 90+2ο λεπτό γλίτωσε (1-0) την ομάδα του από τη «γκέλα» και έπειτα από 31 αγωνιστικές στο γαλλικό πρωτάθλημα την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Οι «λιλουά» αν και καλύτεροι στην έδρα τους δεν μπόρεσαν να νικήσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά στο φινάλε ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός τους «λύτρωσε».

Έτσι, η Λιλ έφτασε τους 57 βαθμούς, διατηρήθηκε στην 3η θέση, μειώνοντας την διαφορά της από τη 2η, Μονακό, στους έξι βαθμούς. Σε περιπέτειες παραμένει η Γκινγκάμπ, που έμεινε στους 35 βαθμούς και την 16η θέση.

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική

Παρασκευή (28/3)

Νις- Παρί Σ.Ζ. 0-1
(52' Kαβάνι)

Σάββατο (29/3)

Σοσό-Μαρσέιγ 1-1
(25' Σουνζού - 90' Ενκούλου)

Αζαξιό-Τουλούζ 2-2
(4' Φατί, 34' Ταλό - 37' Σιλά, 60' Σαντόμ)

Εβιάν-Μονακό 1-0
(84' Μονγκονγκού)

Μονπελιέ-Βαλανσιέν 0-0

Ναντ-Μπορντό 0-0

Ρεμς-Λοριάν 1-1
(47΄Αμπουμπακάρ - 49' Φορτέ)


Κυριακή (30/3)

Ρεν-Μπαστιά 3-0
(14’ Αλεσαντρίνι, 28’ Τοϊβόνεν, 59’ Μακούν)

Λιλ-Γκινγκάμπ 1-0
(90+2' Kαλού)

Λιόν – Σεντ Ετιέν (22:00)

Επόμενη (32) αγωνιστική

Παρασκευή (4/4)

Μαρσέιγ-Σοσό (21:30)

Σάββατο (5/4)

Παρί Σ.Ζ.-Ρεμς (18:00)
Μπαστιά-Σοσό (21:00)
Μπορντό-Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ (21:00)
Λοριάν-Εβιάν (21:00)
Τουλούζ-Λιλ (21:00)

Κυριακή (6/4)

Σεντ Ετιέν-Νις (15:00)
Βαλανσιάν-Λιόν (18:00)
Μονακό-Ναντ (21:00)Πηγή: sport-fm.gr

«Καλές θάλασσες, πρόεδρε» (video)

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός που «έπαιξε» στα μάτριξ του Καραϊσκάκης προς τιμήν του εκλιπόντα, Σταύρου Νταϊφά.

«Καλές θάλασσες, πρόεδρε» (video)
Την μνήμη του Σταύρου Νταϊφά τίμησε ο Ολυμπιακός πριν το παιχνίδι με τον Άρη. Στα μάτριξ του «Γ. Καραϊσκάκης» έπαιξε ένα βίντεο αφιέρωμα στον εκλιπόντα που έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 87 ετών κι αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων προέδρων στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Φυσικά, πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή.



Πηγή: sport-fm.gr

Καρδιά από… Πετρογκόλ!!

Τα παλικάρια του Λόρι Σάντσεζ «άλωσαν» την Κομοτηνή. Ο Απόλλωνας ήταν εξαιρετικός και με «μπροστάρη» τον Πετρόπουλο κατάφερε να λυγίσει τον Πανθρακικό 3-2 βάζοντας «φωτιά» στη μάχη της παραμονής.

Καρδιά από… Πετρογκόλ
Μεγάλη νίκη, που γέμισε με ελπίδες την προσπάθεια για παραμονή, πέτυχε ο Απόλλωνας στην Κομοτηνή επικρατώντας σε ένα εξαιρετικό ματς 3-2 απέναντι στον Πανθρακικό.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έπειτα από μια «φωτοβολίδα» του Τζάνη (11’), έδειξε χαρακτήρα και «γύρισε» το παιχνίδι με γκολ του Κόρμπου (17’) και του Πετρόπουλου στο (27’). Τα νεύρα για το γκολ του Παπαζαχαρία στο 30’, που δεν μέτρησε –σωστά- ως οφσάιντ, λειτούργησαν ευεργετικά για την ομάδα του Σάντσεζ, που ήλεγχε απόλυτα το ματς.

Ακόμη και δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Πασχαλάκης κρατούσε «ζωντανό» τον Πανθρακικό και ο Τζάνης ισοφάρισε – κόντρα στη ροή του αγώνα- στο 60’, οι παίκτες του Απόλλωνα παρέμειναν συγκεντρωμένοι και στο φινάλε δικαιώθηκαν. Ο Κουκουλάκης έδειξε πέναλτι στο 76’, για χέρι του Μακρυδημήτρη, ο Πετρόπουλος βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δήλωσε αποφασισμένη να μην το κουνήσει από τη Σούπερ Λίγκα.


Το ματς:



Με ιδιαίτερη όρεξη μπήκαν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Τόσο ο Πανθρακικός, όσο και ο Απόλλωνας έπαιξαν ανοιχτά γεγονός που έδωσε στο ματς καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Τελικά, χωρίς να «ιδρώσουν» ιδιαίτερα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11’ έπειτα από εξαιρετικό σουτ του Τζάνη. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά άρχισαν να «πολιορκούν» την περιοχή του Πασχαλάκη και κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα. Ο Κόρμπος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 17’ και ισοφάρισε για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Μετά το 1-1 ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πάει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η λύση ήρθε και πάλι από στημένη φάση, ο Πετρόπουλος υποδέχτηκε σωστά τη μπάλα και με ψύχραιμο τελείωμα έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα στο 27’. Τρία λεπτά μετά το 2-1 το ματς πήρε «φωτιά», όταν ο Κουκουλάκης ενώ είχε κατοχυρώσει γκολ στον Παπαζαχαρία, έπειτα από –σωστή- υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ, ακύρωσε το 3-1 των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι έγινε άναρχο στη συνέχεια, αλλά με τον Απόλλωνα να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 2-1 στην τσέπη του.

Πολύ δυνατά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ. Ο Απόλλωνας με γρήγορες επιθέσεις – κυρίως από τα άκρα – και τροφοδοτήσεις στους Πετρόπουλο και Φαρινόλα έφτασε μια… ανάσα από το 3-1 όμως ο Πασχαλάκης είπε «όχι» όσες φορές χρειάστηκε. Τελικά, οι παίκτες του Πανθρακικού κατάφεραν, κόντρα στη ροή του ματς, να ισοφαρίσουν. Ο Τζάνης στάθηκε τυχερός στο 60’, είδε τη σέντρα του να κοντράρει, ο Γκόμες αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στην εστία του.

Το 2-2 δεν αποσυντόνισε την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έμεινε συγκεντρωμένη στο πλάνο της και συνέχισε να «ψάχνει» το γκολ της πολυπόθητης νίκης. Οι σέντρες από τα άκρα δημιουργούσαν πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων, που τελικά έκαναν το λάθος και έδωσαν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να πάρει το προβάδισμα. Ο Πετρόπουλος στο 76’ δεν αστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 76’ και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αγκαλιά με το «τρίποντο». Το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας έριξε τον ρυθμό προσπάθησε να «ροκανίσει» τον χρόνο και τα κατάφερε, με το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη να τον βρίσκει νικητή.



Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Μπεν Σαμπάτ, Παπαγεωργίου, Ίγκορ, Λαδάκης, Μακρυδημήτρης (37’ Χρήστου), Έμποου, Ρομέου (46’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Μολίνα

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Τριανταφύλλου, Σεϊδάν, Σαρακατσάνος, Καθάριος

Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος (71’ Παντελιάδης), Πετρόπουλος, Μίνκγας, Φαρινόλα, Τσοκάνης, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Σόντερμπεργκ, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Ντάλμπεργκ, Άμπροουζ

Διαιτητής: M. Κουλάκης

Γήπεδο: Δ.Α.Κ Κομοτηνής Πηγή: sport-fm.gr

Γίνεται, γίνεται…!!

Άγχος μηδέν για τον Λεβαδειακό στις τελευταίες δύο αγωνιστικές! Η ομάδα του Παντελίδη εκμεταλλεύτηκε... για 12η φορά την έδρα της και με το 2-1 κόντρα στον (κακό) ΟΦΗ, εξασφάλισε την παραμονή τους.

Γίνεται, γίνεται…
Στη Σούπερ Λίγκα του χρόνου και... με τη βούλα!

Σε ένα κακό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο «τυφλούς», ο... μονόφθαλμος Λεβαδειακός επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ και με 39 βαθμούς εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στα «σαλόνια», αποβάλλοντας από πάνω του το όποιο άγχος στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές.

Η ομάδα του Παντελίδη, που πέτυχε τη 12η φετινή εντός έδρας νίκη της, σκόραρε δις με τον Κονέ (8’) και τον Μάντζιο (32’), την ώρα που οι (αδιάφοροι βαθμολογικά) Κρητικοί –που έχουν το μυαλό τους στο Κύπελλο- είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μακρή (30’).

Το ματς:

Σχεδόν… απ’ τα αποδυτήρια είχαμε γκολ στον αγώνα! Οι παίκτες του Λεβαδειακού συνεργάστηκαν πολύ ωραία στο 8’ με τον Κονέ να γίνεται τελικός αποδέκτης και με κοντινή –όμορφη- κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Αγριμάκη για το προβάδισμα των γηπεδούχων. Ο ΟΦΗ έδειχνε και δεν ήταν σε καλό βράδυ. Τα λεπτά περνούσαν, οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και δεδομένα ο Σα Πίντο προβληματιζόταν απ’ την εικόνα της ομάδας του. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ξαναμπούν στο κόλπο του θετικού αποτέλεσματος!

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και ουσιαστικά στην πρώτη φάση του στην αναμέτρηση, ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να δείξει πως δεν θα πέσει αμαχητί! Ο Παπάζογλου έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα των Βοιωτών… κοιμήθηκε και σε δεύτερο χρόνο ο Μάκρης από κοντά και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο… πλεκτό του Στρατηλάτη. Οι Κρητικοί δεν το χάρηκαν καθόλου αυτό το γκολ. Η απ’ την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Παντελίδη δεν πτοήθηκαν στιγμή. Κι αυτό γιατί ελάχιστες στιγμές αργότερα, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να «κοιμηθούν» στην άμυνα και ο Μάντζιος δεν συγχώρησε από κοντά για το νέο προβάδισμα των «πράσινων».

Κι εκεί που θα περιμέναμε κάποια αντίδραση από τον ΟΦΗ, εκεί που πιθανώς να περιμέναμε κάποια αντεπίθεση απ’ τους γηπεδούχους για να γίνουν φάσεις και πιθανά γκολ, μας πήρε… ο ύπνος στο δεύτερο μέρος. Δεν γινόταν απολύτως τίποτα. Μα τίποτα όμως. Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο σημαντικό ήταν… η αποβολή του Σα Πίντο στο 63’, που διαμαρτυρήθηκε έντονα και είδε το υπόλοιπο του ματς απ’ τα αποδυτήρια. Ο χρόνος κυλούσε μαρτυρικά για τους θεατές που περίμεναν πώς και πώς να ολοκληρωθεί το ματς και να… ξεχαστεί το τραγικό θέαμα που προσέφερε. Ενδεικτικό της κατάστασης, πως η μοναδική φάση στην επανάληψη έγινε στο 74’, με τον Αγριμάκη να διώχνει εντυπωσιακά το φάουλ του Κονέ και ουσιαστικά να μην αλλάζει το 2-1 υπέρ του Λεβαδειακού.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (84’ Γεωργίου), Μάντζιος, Ορτέγκα (72’ Ροτζέριο), Μιλοσάβλιεφ

Στον πάγκο: Πριζόφσκι, Βούκσεβιτς, Μάγκας, Νικολακάκης, Γουόρντεν

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Τριποτσέρης, Παπάζογλου, Ντουντού (63’ Κουτσιανικούλης), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς (80’ Νούνιες), Ζε Εντουάρντο, Μπαρέιρο, Μπούρμπος (46’ Στάθης), Μακρής, Μιλιάζες

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μπανούσης, Δαμιανάκης, Φραγκουλάκης Πηγή: sport-fm.gr

Και του χρόνου…!!

Τη συμμετοχή του στη Superleague της επόμενης σεζόν εξασφάλισε ο Εργοτέλης μετά τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ από το πέναλτι που εκτέλεσε ο Χαντί. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.

Και του χρόνου…
Τους 41 βαθμούς έφτασε στο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης, ύστερα από τη νίκη με 1-0 στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από την εκτέλεση πέναλτι του Χαντί, το οποίο κέρδισε ο Κούμπικ από τον Τζημόπουλο, που αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη) σε εκείνο το σημείο. Ο 25χρονος μέσος έφτασε τα τρία γκολ σε 30 συμμετοχές στη φετινή Superleague. Πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι νίκες έχει εντός η ομάδα του Ηρακλείου, ενώ ο σημερινός του αντίπαλος δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και έντεκα ήττες μακριά από την Ήπειρο.

Στους 37 βαθμούς παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι και δεν σώθηκαν... ακόμη, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό και στην τελευταία θα παίξουν εκτός με τον Άρη. Με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και Καλλονή στο ΟΑΚΑ θα παίξουν στο φινάλε οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη.

Ανώτερος στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ, καθώς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ίλιτς και Τσουκαλά, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ ήταν αμαρκάριστος. Ισορροπημένο και με ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι.


Το ματς

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο και στο 20’ είχε φτάσει στο 63%-37%, αλλά ο ΠΑΣ δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν τρία σουτ με τον Διαμαντάκο. ‘Όμως, οι Ηπειρώτες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 24’ και στο 37’ με τους Ίλιτς και Τσουκαλά αντίστοιχα. Ειδικά στη φάση του Έλληνα μέσου πρόκειται για σίγουρο γκολ, το οποίο δεν κατάφερε να βάλει και ένα λεπτό αργότερα παραλίγο να το πληρώσει η ομάδα του.

Ο Ιμπραίμ βγήκε στην αντεπίθεση και αν τελείωσε γρήγορα τη φάση, πολύ πιθανόν να είχε κάνει το 1-0, όμως καθυστέρησε και το μόνο που κατάφερε ήταν να πασάρει στον Ρομάνο, ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά. Ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε και στην επόμενη περίπτωση που επιτέθηκε ο Εργοτέλης, με την κεφαλιά του από καλή θέση να διώχνει ο Βελλίδης, αντιδρώντας εξαιρετικά.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν λιγοστές και φαινόταν πως οι δύο ομάδες δεν είχαν διάθεση να πάρουν πολλά ρίσκα, καθώς και ο ένας βαθμός δεν τους… έπεφτε άσχημος, διότι με αυτόν θα έκαναν ακόμη ένα βήμα για τη σωτηρία. Ο Εργοτέλης μπήκε μπροστά στο σκορ στο 72’ όταν ο Κούμπικ κέρδισε πέναλτι από τον Τζημόπουλο και το μετέτρεψε σε γκολ ο Χαντί, νικώντας τον Βελλίδη, τον οποίο έστειλε στην άλλη πλευρά. Ο ΠΑΣ συνέχισε με δέκα από εκεί και μετά, διότι ο αμυντικός του, που υπέπεσε στην παράβαση, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι το... πάλεψαν μέχρι το τέλος του ματς, όμως το έργο τους ήταν πολύ δύσκολο, διότι είχαν και αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά έμειναν με την προσπάθεια και έκαναν την 11η εκτός έδρας ήττα της τρέχουσας σεζόν στη Superleague.



Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Αθανασίου - Τζανακάκης (56' Ρέντζας), Αντελέγιε, Μεχία, Αζίζ - Καρντόσο, Ιμπραΐμ - Ρομάνο, Μπουχαλάκης (67' Κούμπικ), Χαντί - Διαμαντάκος (82' Αναστασάκος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης - Στρούνα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (60' Τσάβες)- Τσουκαλάς, Τζημόπουλος - Ντάσιος, Βίλα (83' Γιάκος), Ακόστα (77' Κρητικός) - Ίλιτς.

Στον πάγκο οι: Σωτηρίου, Λεάντρο, Τσάβες, Χαρίσης, Αυγενικού, Γιάκος, Κρητικός.

Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Δημήτριος Βερρής
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Πηγή: sport-fm.gr

Στο «Ολίμπικο» δεν υπάρχουν σερί!!

Με ένα γκολ του Καντρέβα στις καθυστερήσεις η Λάτσιο επικράτησε 3-2 της Πάρμα στο πιο σημαντικό (μέχρι το Νάπολι-Γιουβέντους) ματς στη Serie A.

Στο «Ολίμπικο» δεν υπάρχουν σερί
Σπουδαία νίκη με σκορ 3-2 σημείωσε η Λάτσιο στην Ιταλία κόντρα στην Πάρμα.

Οι «λατσιάλι» κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο» χάρη σε γκολ του Καντρέβα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έτσι έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί 17 αγώνων των φιλοξενούμενων.

«Καθάρισε» για τη Βερόνα ο αγέραστος Λούκα Τόνι, ο οποίος με δύο γκολ οδήγησε τη Βερόνα σε νίκη με σκορ 3-0 απέναντι στην Τζένοα, ενώ Φιορεντίνα και Σαμπντόρια έμειναν στο 0-0.
Στο άλλο ματς της ημέρας η Τορίνο νίκησε 2-1 την Κάλιαρι.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος

Σάββατο, 29/03

Μπολόνια – Αταλάντα 0-2
(Ν τε Λούκα 22’, Εστιγκαρίμπια 26’)

Μίλαν – Κιέβο 3-0
(Μπαλοτέλι 4’, Κακά 27’, 54’)

Κυριακή, 30/03

Σασουόλο – Ρόμα 0-2
(16’ Ντέστρο, 95’ Μπάστος)

Τορίνο – Κάλιαρι 2-1
(45’ Ελ Καντουρί, 71’ Τσέρτσι – 77’ Νενέ)

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα 0-0

Βερόνα – Τζένοα 3-0
(35’ Ντοναντέλ, 88’, 90’+4’ Τόνι)

Λάτσιο – Πάρμα 3-2
(15’ Λούλιτς, 67’ Κλόζε, 90’+3’ Καντρέβα – 26’ Μπιαμπιανί, 82’ αυτ. Σιανί)

Νάπολι – Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα, 31/03

Ουντινέζε – Κατάνια (20:00)
Λιβόρνο – Ίντερ (22:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Κιέβο – Βερόνα
Ίντερ – Μπολόνια
Λάτσιο – Σαμπντόρια
Πάρμα – Νάπολι
Κάλιαρι – Ρόμα
Αταλάντα – Σασουόλο
Κατάνια – Τορίνο
Φιορεντίνα – Ουντινέζε
Τζένοα – Μίλαν
Γιουβέντους – ΛιβόρνοΠηγή: sport-fm.gr

Με ανατροπή, βλέπει… «σεντόνι»!

Όνειρα εξόδου στο Champions League κάνει η Γκλάντμπαχ, η οποία νίκησε 3-1 το Αμβούργο για την 28η αγωνιστική στη Μπουντεσλίγκα και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τη Λεβερκούζεν.

Με ανατροπή, βλέπει… «σεντόνι»!
Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη φαίνεται ότι ταρακούνησε τη Γκλάντμπαχ. Η Μπορούσια υποδέχθηκε το Αμβούργο και μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζουά στο 28ο λεπτό, εντούτοις έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη. Στο 37’ ο Ντεμς ισοφάρισε σε 1-1 και στο δεύτερο ημίχρονο τη σκυτάλη πήραν οι Ράφαελ (75’) και Ντομίνγκες (78’), διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Με τη νίκη αυτή, η Γκλάντμπαχ έφτασε τους 45 βαθμούς, σκαρφάλωσε στην 6η θέση και μείωσε στους τρεις τη διαφορά από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Από την άλλη, το Αμβούργο παρέμεινε στους 24 βαθμούς και στην 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Παρασκευή 28/3
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(16’ Ομπάσι, 46’ Χούντελααρ)

Σάββατο 29/3
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 3-3
(31’, 40’ Πισάρο, 34’ Σακίρι – 23’ Μοντέστ, 44’ Σαλίχοβιτς, 75’ Φιρμίνο)

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 1-1
(53’ πεν. Κίσλινγκ – 47’ Ράιχελ)

Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 2-3
(9’ Γκέντνερ, 19’ Χάρνικ – 30’, 68’ πεν. 82’ Ρόις)

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
(69’ Όλιτς, 89’ Νάλντο – 11’ Άιγκνερ)

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 3-0
(23’ Μπούνγκερτ, 39’ αυτ. Χιτς, 83’ Γκάις)

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 3-2
(23’ Κρμας, 53’ Μεχμεντί, 65’ Κλάους – 6’ Πόκατετζ, 45’ Ντρμιτς)

Κυριακή 30/3
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 3-1
(37’ Ντεμς, 75’ Ράφαελ, 78’ Ντομίνγκες - 28’ Ζουά)

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή 4/4 (21:30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν

Σάββατο 5/4 (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 6/4
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Τα παιδιά της αλλαγής!!

Με τους Νέισμιθ και Μιραλάς να έρχονται από τον πάγκο και να είναι μέσα και στα τρία γκολ, η Έβερτον νίκησε 3-1 στην έδρα της Φούλαμ. Φάτσα με τον υποβιβασμό οι γηπεδούχοι που έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Τα παιδιά της αλλαγής!
Ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό «έκαψε» η Φούλαμ.

Χωρίς τους Μήτρογλου και Καραγκούνη στην αποστολή, η ομάδα του Λονδίνου υποδέχτηκε την Έβερτον και για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιζε λες και τα «ζαχαρωτά» ήταν εκείνα που βρίσκονταν στον πάτο της βαθμολογίας.
Ειδικά στο πρώτο μέρος η Φούλαμ ήταν καλύτερη και παρά το γεγονός πως η Έβερτον είχε κατοχή μπάλας, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ.

Ίσως ο μόνος λόγος που οι ουραγοί της Premier League δεν πήραν τη νίκη να ήταν το «μαγικό ραβδάκι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ. Περνώντας τους Νέισμιθ και Μιραλάς στο ματς είδε κάθε έναν από αυτούς να βρίσκουν δίχτυα, στο 79’ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και στο 87’ ο Σκωτσέζος, ενώ από προσπάθεια του Νέισμιθ προήλθε και το πρώτο τέρμα της Έβερτον στο 51’, που χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Στόκντεϊλ.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει μετά από 22 τελικές (!) η Φούλαμ ήταν να μειώσει προσωρινά στο 71’ με τον Ντεζάγκα. Έτσι, παραμένει στην τελευταία θέση του πίνακα, ενώ η Έβερτον με αυτή τη νίκη συνεχίζει να «φλερτάρει» με τ’ αστέρια του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή η Ρεν δεν υποβιβάζεται!!

Σημαντικότατο βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία έκανε η Ρεν η οποία επικράτησε 3-0 της Μπαστιά για την 31η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Αυτή η Ρεν δεν υποβιβάζεται!
Ένα σημαντικότατο βήμα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία έκανε η Ρεν.

Για την 31η αγωνιστική επικράτησε 3-0 την Μπαστιά φτάνοντας έτσι στους 37 βαθμούς, δηλαδή, οκτώ περισσότερους από τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Αλεσαντρίνι. Στο 28ο λεπτό ο Τοϊβόνεν μετά από πάσα του Καντίρ διπλασίασε τα τέρματα της Ρεν, με τον Μακούν να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 59ο λεπτό μετά από ασίστ του Τοϊβόνεν. Πηγή: sport-fm.gr

Κουλούρης ο... λυτρωτής!!

Με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Ευθύμη Κουλούρη που σκόραρε στο 84’ ο ΠΑΟΚ έκανε και πάλι ανατροπή επί της Καλλονής, από την οποία έχανε από το πρώτο μέρος, αποκτώντας και πάλι προβάδισμα ενόψει play off.

Κουλούρης ο... λυτρωτής
Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά την ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, επικράτησε 2-1 της Καλλονής όντας πολύ καλύτερος, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37ο λεπτό από το τέρμα του Περόνε. «Χρυσή» αλλαγή ο νεαρός Ευθύμης Κουλούρης, που έβαλε γκολ στο 84’, ενώ πραγματοποίησε τη δεύτερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, διόιτι είχε παίξει και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ισοφάρισε ο Βούκιτς στο 74’, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Πολλές αλλαγές είχε στη σύνθεση της η ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς πλησιάζει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, με τους Νάτχο, Ινσαουράλδε να είναι εκτός αποστολής και τους Κάτσε, Τζαβέλλα. Αθανασιάδη να είναι τιμωρημένοι. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Γιακουμής με τον Γλύκο να μένει στον πάγκο.

Τρεις βαθμούς διαφορά έχει από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό πλέον o «Δικέφαλος του Βορρά», και απέκτησε ξανά προβάδισμα ενόψει play-off, καθώς αν τελείωνε έτσι η κανονική περίοδος θα είχε δύο πόντους στην ειδική βαθμολογία έναντι ενός των «μπλε» και των «πράσινων» και του μηδέν του Αστέρα Τρίπολης.

Στους 36 βαθμούς έμεινε η Καλλονή που διατηρεί προς το παρόν την επαφή με την επικίνδυνη ζώνη, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αγωνιστική. Παθητικό ρόλο είχε στο ματς η ομάδα της Μυτιλήνης, που ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ στη μοναδική ευκαιρία που είχε στο πρώτο μέρος. Παραλίγο να κλέψει τον βαθμό στο φινάλε με ευκαιρία του Νιαμπούγιου.

Το ματς

το πρώτο ημίχρονο, αν και ήταν πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ υπερείχε της Καλλονής, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά φάση που έγινε επικίνδυνη. Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Λεοζίνιο ο οποίος έβγαλε τον Περόνε τετ α τετ με τον Γιακουμή, τον οποίο ξεπέρασε ο Αργεντινός αρχικά και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 στο 36ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά από την αρχή, αλλά μέχρι το 20’ προσπαθούσαν να σκοράρουν μόνο με μακρινά σουτ. Από το δοκάρι του Σαλπιγγίδη και μετά ανέβηκε ο ρυθμός του ματς σταδιακά. Από το 32 μέχρι το 39 έγιναν τέσσερις φάσεις. Δύο για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη και πάλι, και μία με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος αιφνιδίασε τον Μάππα με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ σε αυτή των γηπεδούχων μπήκε το μοναδικό γκολ του πρώτου μέρους.

Επιπλέον, από τις φάσεις και την κατοχή (57%-43%) ο ΠΑΟΚ είχε και επτά κόρνερ στο πρώτο μέρος.

Η Καλλονή ήταν ακίνδυνη και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς και να έχουν τις ευκαιρίες, αλλά τα χάλαγαν στην τελική φάση. Η είσοδος του Στοχ στο ματς ανέβασε και άλλο την απόδοση του ΠΑΟΚ, με τον Σλοβάκο να δίνει ενέργεια, ενώ και τα στημένα του ήταν κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα σε ένα από αυτά ο Χούσεν έχασε μοναδική ευκαιρία, πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μάππας.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 73’ ύστερα από το γύρισμα του Σπυρόπουλου και το κακό διώξιμο του Βάλιου, με τον Βούκιτς να εκτελεί, σημειώνοντας το έβδομο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, η Καλλονή οπισθοχώρησε και άλλο και ο «Δικέφαλο» να ανεβάζει την πίεση περισσότερο και δικαιώθηκε στο 84' με το γκολ του Κουλούρη. Στις καθυστερήσεις η Καλλονή ήρθε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ναμπούγιου έκανε αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή.




ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γιακουμής, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57' Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (69'Κουλούρης).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι: Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Γεωργιάδης.

Καλλονή (Μαντζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ζακουανί, Βαλιός, Ποντάνι, Κεϊτά (67' Σιλιγαρδάκης), Φουρλάνος (59' Νιαμπούγιου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Περόνε (79' Γκαρσία).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους οι: Σιδεράκης, Γιατζιτζόγλου, Γιόναν, Ευαγγελιδάκης, , Ναούμ.


Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Ιωάννης Σίπκας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος Πηγή: sport-fm.gr

Μεσημεριανός περίπατος για Φέγενορντ!

Εύκολο έργο είχε η Φέγενορντ η οποία επικράτησε με σκορ 5-0 στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Γκόου Aχέντ Ιγκλς.

Μεσημεριανός περίπατος για Φέγενορντ
Σε τροχιά Champions League κινείται η Φέγενορντ μετά την ευρεία νίκη της κόντρα στην Γκόου Aχέντ Ιγκλς (5-0) στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας το σκορ στο 14’ με τον Ίμερς. Οι παίκτες της Γκόου Εχέντ Ιγκλς δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, ενώ παρουσίασαν χειρότερο πρόσωπο μετά την ανάπαυλα.

Στο 49’ ο Βιλένα έκανε το 2-0 με τον Μπoύτιους να διαμορφώνει το 3-0 στο 64’. Ωστόσο, η Φέγενορντ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 77’ ο Τε Βρέντε έγραψε το 4-0 για να έρθει στο 89’ ο Νέλομ να διαμορφώσει το τελικό σκορ 5-0.

Με την εν λόγω ήττα η Γκόου Εχέντ Ιγκλς παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Πηγή: sport-fm.gr

Όπου Ντέστρο και… μάλαμα!

Με τον Ματία Ντέστρο να δίνει και πάλι τη λύση, η Ρόμα πέρασε με 2-0 από την έδρα της Σασουόλο και είναι εδραιωμένη στη δεύτερη θέση της Serie A.

Όπου Ντέστρο και… μάλαμα
Τέσσερις σερί νίκες, με τον Ματία Ντέστρο να έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, έφτασε η Ρόμα. Για την 31η αγωνιστική οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν 2-0 της Σασουόλο εκτός έδρας και έφτασαν τους 70 βαθμούς, έντεκα πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Οι Ρωμαίοι, που είχαν στο βασικό τους σχήμα τον Βασίλη Τοροσίδη, πέτυχαν το πρώτο τέρμα του αγώνα στο 16ο λεπτό και ο Μισέλ Μπάστος στο 95’ «σφράγισε» τη νίκη τους. Πηγή: sport-fm.gr

«Προπόνηση» για Μπαρτσελόνα!!

Πολύ εύκολα η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μπιλμπάο για την 25η αγωνιστική της ACB.

«Προπόνηση» για Μπαρτσελόνα
Εδώ κέρδισε εύκολα τον Παναθηναϊκό, στην Μπιλμπάο θα «κόλλαγε»; Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 104-75 τους Βάσκους για την 25η αγωνιστική της ACB και έφτασε τις 19 νίκες παραμένοντας τρίτη.

Ο Ματσέι Λάμπε με 19 και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 18 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Καταλανών, ενώ από 11 είχαν οι Άλεξ Αμπρίνες και Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 3 πόντους (0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 19:06. Ο Χέρμαν Γκάμπριελ με 18 και ο Ρότζερ Γκριμάου με 15 πόντους διασώθηκαν από τους φιλοξενούμενους.

Η Ρεάλ επικράτησε 83-74 της Γκραν Κανάρια με 19 πόντους του Σέρχιο Γιουλ και 18 του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εκτός δωδεκάδας.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Σάββατο 29/3

Καχασόλ-Σαραγόσα 79-59
Βαγιαδολίδ-Μανρέσα 88-76
Βαλένθια-Ομπραντόιρο 69-64
Λαγκούν Άρο-Μούρθια 85-80

Κυριακή 30/3

Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 104-75
Μπανταλόνα-Τενερίφη 76-63
Ρεάλ Μαδρίτης-Γκραν Κανάρια 83-74
Ουνικάχα Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Εστουντιάντες-Φουενλαμπράδα 19:30

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

Μανούτσο… σωτηρίας!

Ένα γκολ του Μανούτσο Γκονσάλβες χάρισε στη Βαγιαδολίδ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Αλμερία στη μάχη που δίνει για να σωθεί.

Μανούτσο… σωτηρίας
Σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για να κρατηθεί στην Primera Division πήρε η Βαγιαδολίδ. Για την 31η αγωνιστική η ομάδα του Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ επικράτησε 1-0 της Αλμερία με σκόρερ τον Μανούτσο Γκονσάλβες.

Ο Ανγκολέζος φορ, που στο παρελθόν είχε περάσει και από τον Παναθηναϊκό, σκόραρε στο 6’ με κοντινή προβολή φέρνοντας τους γηπεδούχους στους 30 βαθμούς και-έστω και προσωρινά-πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 29/03
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-1
(77' πεν. Μέσι)

Θέλτα – Σεβίλλη 1-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(6' Μουνιαΐν - 22' Ντιέγκο Κόστα, 55' Κόκε)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 5-0
((15’ Ρονάλντο, 55’ Καρβαχάλ, 68’, 70’ Μπέιλ, 78’ Μοράτα)

Κυριακή, 30/03
Βαγιαδολίδ – Αλμερία 1-0
(6’ Μανούτσο)

Οσασούνα – Σοσιεδάδ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Έλτσε (20:00)
Βαλένθια – Χετάφε (22:00)

Δευτέρα, 31/03
Γρανάδα – Λεβάντε (21:00)
Μπέτις – Μάλαγα (23:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική
Αλμερία – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Μάλαγα – Γρανάδα
Έλτσε – Χετάφε
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο Πηγή: sport-fm.gr

«Ο μικρός Παπαπέτρου… μεγαλώνει»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ευχήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στον Ιωάννη Παπαπέτρου για τα σημερινά του γενέθλια.

«Ο μικρός Παπαπέτρου… μεγαλώνει»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κλείνει σήμερα τα 20 και η ΚΑΕ Ολυμπιακός τού ευχήθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

«Ο μικρός… μεγαλώνει», αναφέρεται στη σελίδα της ομάδας στο Facebook για τον νεαρό φόργουορντ που τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει ευκαιρίες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τις έχει αρπάξει… από τα μαλλιά.





Πηγή: sport-fm.gr

Χάμιλτον παντός καιρού!!

Και αν κάνει ζέστη και αν βρέχει ο Λιούις αντέχει! Ο Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας. Ρόσμπεργκ, Φέτελ συμπληρώνουν το βάθρο.

Χάμιλτον παντός καιρού!
Την πρώτη του νίκη στην πίστα της Μαλαισίας πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο δεύτερο γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1, δείχνοντας ασταμάτητος σε όλες τις συνθήκες (βροχή στις κατατακτήριες) και ζέστη στον αγώνα.

Ο Βρετανός εκκίνησε από την πρώτη θέση, την οποία και διατήρησε στους 56 γύρους που διήρκησε το γκραν πρι. Αυτή είναι η 23η νίκη του 29χρονου πιλότου της Mercedes.

inner

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να πλασάρεται δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.



Οι καλοί!

Την πολύ καλή απόδοση διατήρησε η Mercedes στη Μαλαισία. Ο Χάμιλτον έκανε καλή εκκίνηση διατηρώντας την πρωτιά του, ενώ σταθερή ήταν η απόδοση του Νίκο Ρόσμπεργκ από τη δεύτερη θέση. Ο Γερμανός μάλιστα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ όταν μετά το δεύτερο πιτ στοπ ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής γέμισε τους καθρέφτες του.

Σε αντίθεση με την υποτονική χθεσινή απόδοση της Williams σε βρόχινο οδόστρωμα, οι Φελίπε Μάσα και Βαλτέρι Μπότας κέρδισαν θέσεις στην εκκίνηση και έδειξαν γρήγοροι και ανταγωνιστικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Μάσα από την 13η θέση είδε την καρό σημαία έβδομος, ενώ ο ομόσταβλός του, Βαλτέρι Μπότας εκκίνησε 18ος και τερμάτισε όγδοος. Ωστόσο, την παράσταση στη Williams έκλεψε η εντολή της ομάδας στον Μάσα να αφήσει τον Μπότας να τον προσπεράσει. Ο Βραζιλιάνος έκανε πως δεν άκουσε, κρατώντας τη θέση του.

Η εικόνα της Red Bull στη Μαλαισία δεν θύμισε σε τίποτα την απόδοση των «κόκκινων ταύρων» στην Αυστραλία, ή στις χειμερινές δοκιμές. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ανέκτησε τη θέση του από τον ομόσταβλό του, Ντανιέλ Ρικιάντο, στην εκκίνηση.

Μία θέση στους πολύ καλούς έχει ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος της Force India εκκίνησε από την έβδομη θέση, ωστόσο με τη σωστή στρατηγική, ιδανική κατανάλωση καυσίμων και της προσεκτικής απόδοσης ολοκλήρωσε τον αγώνα του από την πέμπτη θέση. Ο Γερμανός έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν.

Σταθερή ήταν η απόδοση του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, δίνοντας τις μάχες του με τον Ντανιέλ Ρικιάρντο και τον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Οι άτυχοι…

Ο Σέρχιο Πέρες δεν κατάφερε να βγει στην πίστα, αφού πριν από την έναρξη του αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος. Παρά τις προσπάθειες των μηχανικών της Force India, ο πιλότος από το Μεξικό δεν εκκίνησε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Το δύο στα δύο στις εγκαταλείψεις μετρά ο Παστόρ Μαλδονάδο. Ο πιλότος της Lotus κατάφερε να κάνει μόλις οχτώ γύρους, πριν οι μηχανικοί τον ενημερώσουν να επιστρέψει στα πιτ για να εγκαταλείψει. Να υπενθυμίσουμε ότι στην Αυστραλία είχε εγκαταλείψει στον 21ο γύρο, λόγω προβλήματος στο ERS.

Στην κατηγορία των άτυχων βρίσκεται και ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός πιλότος εκκίνησε από την έκτη θέση, ωστόσο μια επαφή με τον Κέβιν Μάγκνουσεν τον έστειλε στα πιτ με κλαταρισμένο ελαστικό. Ο Iceman κάνοντας έναν... μοναχικό αγώνα τερμάτισε 12ος.

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Δανό πιλότο της McLaren με ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Για δεύτερο συνεχόμενο γκραν πρι ο Ντανιέλ Ρικιάρντο βλέπει τον αγώνα του να καταστρέφεται χωρίς δική του υπαιτιότητα. Ο Αυστραλός πιλότος στον 41ο γύρο μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, ωστόσο ένα λάθος του μηχανικού (δεν κούμπωσε το ελαστικό) είχε σαν αποτέλεσμα αρχικά να μείνει εντός του pitlane ενώ όταν κατάφερε να βγει είδε την μπροστινή αεροτομή να σπάει και να κλατάρει εκ νέου το ελαστικό του.




Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Φέτελ, Red Bull
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Χούλκενμπεργκ, Force India
6. Μπάτον, McLaren
7. Μάσα, Williams
8. Μπότας, Williams
9. Μάγκνουσεν, McLaren
10. Κβίατ, Toro Rosso

11. Γκροσάν, Lotus
12. Ραϊκόνεν, Ferrari
13. Κομπαγιάσι, Caterham
14. Έρικσον, Caterham
15. Τσίλτον, Marussia

Εγκατέλειψαν:

1. Μαλδονάδο, Lotus
2. Βερνιέ, Toro Rosso
3. Σούτιλ, Sauber
4. Μπιανκί, Marussia
5. Πέρες, Force India
6. Γκουτιέρες, Sauber
7. Ρικιάρντο, Red Bull

Βαθμολογία οδηγών:

1. Νίκο Ρόσμπεργκ, 43
2. Λιούις Χάμιλτον, 25
3. Φερνάντο Αλόνσο, 24
4. Τζένσον Μπάτον, 23
5. Κέβιν Μάγκνουσεν, 20
6. Νίκο Χούλκενμπεργκ, 18
7. Σεμπάστιαν Φέτελ, 15
8. Βαλτέρι Μπότας, 8

Βαθμολογία Κατασκευαστών

1. Mercedes, 68
2. McLaren, 43
3. Ferrari, 30
4. Williams, 20
5. Force India, 19
6. Red Bull, 15
7. Toro Rosso, 7
Πηγή: sport-fm.gr

Πέρες: «Είναι κρίμα…»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Σέρχιο Πέρες που λόγω ενός τεχνικού προβλήματος δεν κατόρθωσε να τρέξει καν στο Grand Prix της Μαλαισίας.

Πέρες: «Είναι κρίμα…»
Εφιαλτικά εξελίχθηκε το weekend για τον Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός πιλότος της Force India μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις ελεύθερες δοκιμές δεν κατόρθωσε καν να βγει στην πίστα για να τρέξει στο Grand Prix της Μαλαισίας.

«Υπήρχε ένα πρόβλημα με το λογισμικό, το οποίο δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε ποιο ακριβώς ήταν. Ήταν κάτι παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίσαμε στις δοκιμές», δήλωσε απογοητευμένος ο Πέρες και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα, γιατί βλέπω πόσο καλά πήγε ο Νίκο (Χούλκενμπεργκ) και πιστεύω πως αν δεν είχα αυτά τα προβλήματα θα μπορούσα κι εγώ να έχω μία πολύ καλή παρουσία».Πηγή: sport-fm.gr

Γράφει ιστορία ο Τζέραρντ!!

Ο Στίβεν Τζέραρντ απέχει ένα γκολ από το να πιάσει τον Κένι Νταλγκλίς στην έκτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Γράφει ιστορία ο Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να περάσει, έστω και προσωρινά, απόψε στην κορυφή της Premiership εφόσον νικήσει την Τότεναμ στο «Άνφιλντ».

Όμως μια μεγάλη ευκαιρία έχει και ο Στίβεν Τζέραρντ… Ο αρχηγός της Λίβερπουλ απέχει μόλις ένα τέρμα από το να φτάσει στην έκτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα του συλλόγου τον Κένι Νταλγκλίς, που έχει 172 γκολ.

Ο Τζέραρντ, που αγωνίζεται από το 1998 στους «reds», μετρά 110 γκολ σε 466 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, 12 σε 39 ματς στο Κύπελλο, 9 σε 27 αγώνες στο Λιγκ Καπ και 40 σε 128 συμμετοχές σε άλλες διοργανώσεις.

Επόμενος στόχος κι όχι τόσο μακρινός είναι ο Ρόμπι Φάουλερ με 183 γκολ, ενώ αρκετά μακριά είναι ο τέταρτος Μπίλι Λίντελ (228), ο τρίτος Γκόρντον Χότζον (241), ο δεύτερος Ρότζερ Χαντ (286) και ο πρώτος Ίαν Ρας (346). Πηγή: sport-fm.gr

Διευκρινήσεις από Όλιβερ για ΑΕΛ!!

Το τοπίο για την επόμενη μέρα της ΑΕΛ με την είσοδό του στη διοίκηση του συλλόγου ξεκαθαρίζει ο Λουίς Όλιβερ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινήσεις από Όλιβερ για ΑΕΛ
Την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και τις δυνατότητές του με την ανάληψη της διοίκηση της ΑΕΛ έλαβε ο Λουίς Όλιβερ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 13.00 εμφανίστηκε ο εκπρόσωπός μου Λουκάς Σάββα στο συμβολαιογραφείο του κ. Δημητρίου Παπαστεργίου για να καταθέσει διάφορα έγγραφα-μεταφράσεις πού αφορούν την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς υποψήφιους για την απόκτηση των μετοχών της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ που θα συσταθεί με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και εφόσον η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου ανέλθει στη Football League (Β’ Εθνική Κατηγορία). Παρευρέθησαν και οι Νικόλαος Μπαλατσούκας, πρόεδρος του Δ.Σ και ο Γεώργιος Νάκας,γενικός γραμματέας του Αθλητικού Σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ 1964» πού αποφάσισαν να μη δεχτούν τα έγγραφα για λόγους πού μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση και κανείς από το Δ.Σ δεν έχει το δικαίωμα της μη παραλαβής των εγγράφων. Στη συνέχεια κατατέθηκαν τα έγγραφα και συντάχθηκε η υπ αριθμό 6 πράξη εμφανίσεως και κατάθεσης εγγράφων από τον ως άνω συμβολαιογράφο πού υπογράφηκε μόνο από τον εκπρόσωπό μου.

Είναι απόλυτα κατανοητό και θεμιτό η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ να θέλει να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια του φακέλου που κατέθεσα για να αναλάβω τη ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ως μοναδικός υποψήφιος για να οδηγήσει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες και στην φυσική της θέση, αναγνωρίζω ότι τα μέλη του Δ.Σ. αποτελούν, μετά φυσικά από τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ, τον θεματοφύλακα της ιδέας της ομάδας και υποθέτω ότι δεν θα επιθυμούν να επαναλάβουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω κάποια στοιχεία σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσα στον φάκελο υποψηφιότητας για την ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΕΛ.

Καλώς θέλουν να ελέγξουν τα πάντα λεπτομερώς. Θα πρέπει όμως να ξέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ΔΕΝ είναι αρμόδια να ελέγξει μια εγγυητική επιστολή ξένου φορέα. Η ΤτΕ είναι αρμόδια ΜΟΝΟ για ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς και ασφαλιστικούς φορείς.

Η εγγυητική επιστολή με αριθμό AAUG-BVI-14-012-0001 εκδόθηκε από την AAUG Insurance Company Ltd (The American Assurance Underwriters Group - www.AAUG.com) η οποία εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η εγγυητική επιστολή εκδόθηκε προς το σωματείο ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση Λάρισας 1964) και υφίσταται στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (http://www.iccwbo.org/) σύμφωνα με τους διεθνείς όρους εμπορίου και συναλλαγών. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στον οργανισμό αυτό μέσω του ICC Greece, που βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος στην Αθήνα (www.iccwbo.gr).

Την επιστολή διαπραγματεύτηκε και έκλεισε η εταιρεία TRIDENT SPECIAL RISKS (http://www.trident-sr.com/) που εδρεύει στο Αμβούργο και ενήργησε για λογαριασμό μου. Η εταιρεία αυτή υπάγεται στο Γερμανικό δίκαιο και για την έκδοση της εγγυητικής συνεργάστηκε με την εταιρεία H.W. Wood Limited (http://www.hwiuk.com/) η οποία είναι μέλος των Λόϊντς του Λονδίνου (www.lloyds.com) και υπάγεται στο Βρετανικό δίκαιο και τις οικονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (http://www.fca.org.uk/) καθώς και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ελπίζω ότι αυτές οι εξηγήσεις είναι σαφείς και ξεκαθαρίζουν πλήρως τις όποιες ανησυχίες προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΛ.

Σας επισυνάπτω τα ίδια έγγραφα της εγγυητικής επιστολής που βρίσκονται κατατεθειμένα στο συμβολαιογράφο κ.Δημήτριο Παπαστεργίου για τον απλό και μόνο λόγο, της ορθής ενημέρωσης των φιλάθλων, οπαδών και φίλων της ΑΕΛ.

ΥΓ. Ελπίζω ειλικρινά ότι οι λεπτομέρειες θα ξεκαθαριστούν πολύ σύντομα.

Μετά τιμής
Luis Oliver Sierra»

Τρελάθηκε και «βούτηξε» το μικρόφωνο ο Λόρι Σάντσεζ!!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έγινε στην αναμέτρηση Πανθρακικός-Απόλλων. Ο Λόρι Σάντσεζ βούτηξε το μικρόφωνο του ρεπόρτερ κι άρχισε να κάνει δηλώσεις μετά από γκολ που δεν μέτρησε για την ομάδα του!

Τρελάθηκε και «βούτηξε» το μικρόφωνο ο Λόρι Σάντσεζ!
Αν και η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, πιθανότατα ο Λόρι Σάντσεζ μάλλον μας χάρισε το στιγμιότυπο της χρονιάς.

Στην Κομοτηνή –κι ενώ το ματς είναι σε εξέλιξη- ο Απόλλων ήταν μπροστά 2-1 στο σκορ κόντρα στην Καλλονή, όταν γκολ που σημείωσε ο Παπαζαχαρίας –κι ενώ αρχικά είχε κατοχυρωθεί- δεν μέτρησε τελικά, αφού (σωστά) ο βοηθός έδειξε πως τόσο ο σκόρερ όσο και ο Πετρόπουλος που έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα εξεράγη μετά την απόφαση και άρχισε να διαμαρτύρεται προς τον διαιτητή, προσπαθώντας παράλληλα να φτάσει μέχρι τη γραμμή του πλαγίου και να κάνει το ίδιο και με τον βοηθό! Εκεί, όμως βρήκε μπροστά του τον ρεπόρτερ της NOVA και σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο, άρπαξε το μικρόφωνο για να διαμαρτυρηθεί.

Το μόνο που «πέρασε» ήταν η ατάκα του Βορειοϊρλανδού να λέει «μας βλέπουν, είμαστε σε απευθείας μετάδοση», με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και να τον απομακρύνουν πριν «κελαηδήσει» περισσότερο!Πηγή: sport-fm.gr

Έδειξε έτοιμος!

Ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό για την εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς παρότι δεν ήρθε η νίκη, οι «πράσινοι» έδειξαν έτοιμοι για τα play offs. Ξεκουράζει και… τεστάρει ο Αναστασίου.

Έδειξε έτοιμος
Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Περιστέρι μετά το χθεσινό 0-0 με τον Ατρόμητο, ωστόσο στις τάξεις των «πράσινων» υπάρχει ικανοποίηση.

Αν και ασφαλώς σε κάθε αγώνα στόχος είναι η νίκη, οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως με την εικόνα που είχε χθες άξιζε το τρίποντο και θα μπορούσε να το πάρει αν η τύχη δεν έκλεινε τα μάτια στο δοκάρι του Καρέλη στο 78’ ή αν καταλογιζόταν πέναλτι στο πάτημα του Ταυλαρίδη στον Μπεργκ στο 26’.

Πάντως η εικόνα που έβγαλε το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου ήταν και πάλι καλή και ενθαρρυντική εν όψει των play offs, όπου θα τα… ξαναπεί με τον Ατρόμητο, όπως επίσης με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

«Καθαρίζει» και τεστάρει

Ο Παναθηναϊκός έχει μία εβδομάδα ξεκούρασης μέχρι την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, τον αγώνα με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο την επόμενη Κυριακή, αλλά η προσοχή είναι περισσότερο στραμμένη στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στις 2 Απριλίου.

Από το ματς με τους Βοιωτούς, αλλά και από εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με τη Skoda Ξάνθη στη Θράκη, θα λείψουν οι Ζέκα και Σίλντενφελντ, που επιδίωξαν χθες να συμπληρώσουν δέκα κι επτά κάρτες αντίστοιχα προκειμένου να μπουν «καθαροί» στα play offs. Απών θα είναι επίσης με τον Λεβαδειακό λόγω τιμωρίας και ο Μέντες ντα Σίλβα. Όσο για τον Πέτριτς, την Τρίτη θα γίνει φιλικό με τον Αχαρναϊκό στο Κορωπί για να δοκιμαστεί η ετοιμότητά του. Πηγή: sport-fm.gr

Άρεσε, αλλά έχασε ο Θανάσης! (video)

Καλή εμφάνιση με 18 πόντους είχε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αλλά η ομάδα του δεν απέφυγε την ήττα στο NBDL.

Άρεσε, αλλά έχασε ο Θανάσης (video)
Την ήττα με 140-119 από τους Έρι Μπέιχοκς γνώρισαν οι Ντέλαγουερ 87ερς για το NBDL με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει και πάλι καλή εμφάνιση για τους ηττημένους.

Ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του Γιάννη που είναι ρούκι στο ΝΒΑ με τους Μπακς, ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους (5/8 βολές, 5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα), ενώ είχε ακόμη 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ χωρίς κανένα λάθος σε 34:07.

Δείτε τα highlights του από τον αγώνα:


Πηγή: sport-fm.gr

Ανέλαβε για Κατσουράνη ο Μελισσανίδης!!

Απευθείας επαφή με τον Κώστα Κατσουράνη για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τι γίνεται με Γεωργιάδη, Τζεμπούρ και δεξί μπακ.

Ανέλαβε για Κατσουράνη ο Μελισσανίδης
Επάνω του πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης το θέμα της απόκτησης του Κώστα Κατσουράνη. Σύμφωνα με τη SportDay, το αφεντικό της ΑΕΚ είχε ο ίδιος επαφή με τον πολύπειρο μεσοαμυντικό, στον οποίο και έχει κατατεθεί πρόταση για διετές συμβόλαιο. Παράλληλα του έχει αναλύσει και το πλάνο συνεργασίας, που περιλαμβάνει και πιθανή αξιοποίησή του μετά το τέλος της καριέρας του.

Ο 35χρονος άσος, που δεν έχει ακόμη πρόταση του ΠΑΟΚ για ανανέωση συμβολαίου και είναι αμφίβολο αν επιθυμεί να μείνει στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει απαντήσει αλλά φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στην «Ένωση» μετά από οκτώ χρόνια. Ακόμη, πάντως, κι αν υπάρξει σύντομα οριστική συμφωνία, αυτή δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την ολοκλήρωση και των play offs.

Ο «τίγρης» έχει βάλει το… σπόρο και για την επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός φορ δεν είναι ικανοποιημένος στη Νότιγχαμ και δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί το καλοκαίρι.

Στην ΑΕΚ εξετάστηκε η περίπτωση του Γιώργου Γεωργιάδη για τη θέση του ακραίου επιθετικού, αλλά υπήρχε μεγάλη διαφορά με τις απαιτήσεις του. Το θέμα έχει «παγώσει», αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθέρμανση αν ο 26χρονος άσος που μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ ρίξει το κασέ του.

Τέλος, συνεχίζεται η αναζήτηση μπακ με τους Ροντρίγκο Γκάλο, Μιχάλη Μπακάκη (που παίζει και σαν μέσος) και Γιάννη Κοντοέ να είναι στη λίστα. Πηγή: sport-fm.gr

Ένα σερί σταμάτησε, ένα συνεχίζεται!!

Οι Σίξερς απέφυγαν τη ντροπή του 0-27 ξεσπώντας στους Πίστονς, ενώ οι Σπερς έφτασαν στο 17-0 κόντρα στους Χόρνετς. Μεγάλη νίκη των Κλίπερς στο Χιούστον. Έσφιξε τα δόντια με Μαϊάμι ο Αντετοκούνμπο.

Ένα σερί σταμάτησε, ένα συνεχίζεται
Στα 26 παιχνίδια σταμάτησε το σερί ηττών των Σίξερς, καθώς συνέτριψαν στη Φιλαδέλφεια τους Πίστονς με 123-98 και γεύτηκαν τη χαρά της νίκες μετά από ακριβώς δύο μήνες. Έτσι πλέον δεν κατέχουν… αποκλειστικά το ρεκόρ συνεχών χαμένων αγώνων, αλλά το μοιράζονται με τους Καβαλίερς της σεζόν 2010/11.

Οι Σπερς επικράτησαν 96-80 των Πέλικανς και συμπλήρωσαν 17 διαδοχικές νίκες και με ρεκόρ 57-16 εξακολουθούν να διατηρούν διαφορά ασφαλείας από τη Θάντερ (53-19).

Οι Κλίπερς εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση στα play offs για τρίτη συνεχή σεζόν με μεγάλη νίκη 118-107 απέναντι στους Ρόκετς στο Χιούστον. Ο Κρις Πολ με 30 πόντους και 12 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία και υποχρέωσε τις «ρουκέτες» στην ήττα μετά από πέντε διαδοχικές νίκες.

Το Μαϊάμι πέρασε με 88-67 από το Μιλγουόκι αν και χωρίς τους τραυματίες Ουέιντ, Άλεν και Τσάλμερς και με τον Λεμπρόν Τζέιμς να μένει στους 13 πόντους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αν και ανέτοιμος μετά το προχθεσινό του διάστρεμμα έπαιξε για 21:40 έχοντας 1 πόντο (1/2 βολές, 0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα, ενώ ντεμπούτο έκανε ο ερχόμενος από τον Ηλυσιακό Ντι Τζέι Στέφενς με 5 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 12 λεπτά.

Οι Μάβερικς έφτασαν τις 20 σερί εντός έδρας νίκες σε κανονική περίοδο απέναντι στους Κινγκς με 103-100, ενώ οι Ουίζαρντς επικράτησαν 101-97 των Χοκς, που συνεχίζουν να δίνουν μάχη για τα play offs με τους Νικς. Ο Πέρο Άντιτς είχε 13 πόντους και 12 ριμπάουντ για την ομάδα της Ατλάντα.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 123-98 Γιανγκ 21, Κάρτερ-Ουίλιαμς 21, Σιμς 16, Τόμπσον 14, Ουίλιαμς 13-Μονρό 20 (10 ριμπ.), Στάκεϊ 17, Κάλντγουελ-Πόουπ 16, Γερέμπκο 10, Σίνγκλερ 10.

Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 107-118 Χάρντεν 32, Πάρσονς 28, Κανάαν 14, Ασίκ 12 (11 ριμπ.), Λιν 10-Πολ 30 (12 ασίστ), Κρόφορντ 22, Τζόρνταν 20 (12 ριμπ.), Μπαρνς 15 (10 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς 101-97 Γουόλ 25, Γκούντεν 16, Μπιλ 14, Αρίζα 13, Γκορτάτ 12 (11 ριμπ.), Μίλερ 10-Τιγκ 19, Μίλσαπ 17, Άντιτς 13 (12 ριμπ.), Μάρτιν 13, Ουίλιαμς 12.

Ντάλας Μάβερικς-Σακραμέντο Κινγκς 103-100 Νοβίτσκι 19, Έλις 17, Ντάλεμπερτ 15, Μάριον 14, Καλντερόν 11, Κάρτερ 10-Γκέι 30, Κάζινς 17, ΜακΚόλουμ 16, Τόμπσον 11, ΜάκΛεμορ 10, Έβανς 6 (18 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Μαϊάμι Χιτ 67-88 Σέσιονς 15, Νάιτ 13, Χένσον 12 (10 ριμπ.), Μίντλετον 10-Μπος 14, Τζέιμς 13, Ντάγκλας 13, Λιούις 13, Τζόουνς 10, Άντερσεν 8 (14 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 96-80 Μπελινέλι 18, Τζινόμπιλι 15, Λέοναρντ 15, Μιλς 13, Ντάνκαν 12-Ρόμπερτς 18, Ρίβερς 16, Έβανς 11, Αμίνου 8 (10 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβα… ημιτελικού!

Με το μυαλό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο Μίτσελ σκοπεύει να δοκιμάσει στο αποψινό ματς με τον Άρη σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα με την οποία σκέφτεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό.

Πρόβα… ημιτελικού
Τέσσερις ημέρες μετά την πρόσφατη ήττα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Άρη στο «Καραϊσκάκη» και δεν θέλουν απλώς μία νίκη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «ερυθρόλευκοι» - εν όψει και του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ – θέλουν να επιστρέψουν στις πειστικές εμφανίσεις, αρχής γενομένης από το αποψινό ματς με τους υποβιβασμένους «κίτρινους».

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ έστειλε τα δικά του… μηνύματα, αφήνοντας εκτός Μασάντο, Μανωλά και Τόρες που δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους στο ματς με τον Αστέρα.

Άλλωστε, το είχε πει στους παίκτες του και το είχε προαναγγείλει με τις δηλώσεις του πως «όποιος το αξίζει θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα συνεχίσει μαζί μου»!

Από εκεί και πέρα, το αποψινό ματς για τον Ολυμπιακό αποτελεί πρόβα εν όψει εκείνου με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και ο 51χρονος τεχνικός αφήνει δύο-τρεις θέσεις ανοιχτές μέχρι την Τετάρτη.

Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μαρκάνο (ή Παπάζογλου) και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με τον Εντινγκά, έχοντας στα πλάγια τους Πέρες και Βέργο. Ο Ντομίνγκες θα βρίσκεται πίσω από τον Βαλντές.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρομπέρτο, Μπονγκ, Πελέ, Μανιάτης, Σέποβιτς και Κάμπελ. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ιμπαγάσα, Φουστέρ, οι ανέτοιμοι Σαβιόλα, Σιόβας και για λόγους τακτικής οι Μανωλάς, Τόρες και ο Ολαϊτάν.

Προϊστορία

Σε 53 αγώνες ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός μετράει 38 νίκες επί του Αρη. Στα υπόλοιπα 15 ματς, οι «κίτρινοι» νίκησαν 5 φορές (τελευταία το 2001-02, με 1-0 στο ΟΑΚΑ) και απέσπασαν 10 ισοπαλίες.

Στα τελευταία ματς στην «ερυθρόλευκη» έδρα
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

04/02/13 Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (9' Τζεμπούρ, 37' Μανιάτης - 65' Αγγελούδης)
11/03/12 Ολυμπιακός-Άρης 3-0 (18' Μαρκάνο, 45' (πεν) Χολέμπας, 69' Μιραλάς)
24/10/10 Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (2' Ριέρα)
18/04/10 Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (32΄ Ζεβλάκοφ, 45΄+ (πεν) Μαρέσκα - 43΄ (πεν) Κάλβο)
15/02/09 Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (23' Τζόρτζεβιτς, 75' Γκαλέτι - 90' (αυτ) Τοροσίδης) Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις μήνες εκτός ο Μπολτ!

Το σώμα του Γιουσέιν Μπολτ τον «πρόδωσε» και ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος πρωταθλητής των σπριντ θα αναγκαστεί να μείνει εκτός κουλουάρ μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τρεις μήνες εκτός ο Μπολτ
Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 100 και 200 μέτρα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι, αφού οι θεραπείες που ακολούθησε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στο Μόναχο δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο 28χρονος σταρ αναμένεται να μπει σε κανονικό πρόγραμμα από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, ο οποίος επισήμανε πως ο Μπολτ θα τρέξει κανονικά στο μίτινγκ της Οστράβα στις 17 Ιουνίου, που θα είναι η πρώτη φετινή του κούρσα. Πηγή: sport-fm.gr

«Έπιασε» Μέσι ο Κριστιάνο!

O Ρονάλντο σκόραρε ξανά στο 5-0 της Ρεάλ επί της Ράγιο Βαγιεκάνο το Σάββατο για την Primera Division και έφτασε τα δέκα σερί ματς που βρίσκει δίχτυα, ισοφαρίζοντας τον Λεονέλ Μέσι.

«Έπιασε» Μέσι ο Κριστιάνο
Ο Πορτογάλος διεθνής μεσοεπιθετικός είχε σκοράρει και στις δύο τελευταίες ήττες από Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό διαδοχικών αγώνων που βρίσκει δίχτυα.

Ξεκινώντας από το 0-2 επί της Ατλέτικο για το Κύπελλο στις 11 Φεβρουαρίου, ακολούθησαν ακόμα εννιά ματς όπου ο CR 7 προσθέτει διαρκώς το όνομά του στη λίστα των σκόρερς, με το ένα να αφορά το φιλικό της εθνικής Πορτογαλίας επί του Καμερούν και τη νίκη των Ιβήρων με 5-1.

Κάτι ανάλογο έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν μόνο ο Αργεντινός διεθνής μέσος της Μπαρτσελόνα δύο φορές τόσο το 2010, όσο κι από τα τέλη του 2012 ως τις αρχές του 2013. Πηγή: sport-fm.gr

MLS: «Μετρούν» οι καθυστερήσεις!! (videos)

Εκτός έδρας 3-2 πήρε η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι σε βάρος των Κολοράντο Ράπιντς χάρη σε γκολ του Ντομ Ντουίερ στο 93ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 50ό λεπτό με τον Γκρέιχαμ Ζούσι, αλλά στο 60ό και στο 78ο λεπτό ο Βιθέντε Σάντσεζ πέτυχε γκολ με πέναλτι για τους Ράπιντς, μονάχα για να ισοφαρίσει ο Μπένι Φεϊλχάμπερ στο 79ο λεπτό και να αντικρίσει δεύτερη κίτρινη ο Μάρβελ Ουάιν των γηπεδούχων στο 85ο, πριν ο Άγγλος Ντουίερ διασφαλίσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Σπόρτινγκ στο φετινό πρωτάθλημα του MLS. Επίσης στο 93ο λεπτό, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον άρπαξαν 2-1 στην έδρα των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, που στο 69ο λεπτό ισοφάρισαν αυτογκόλ του Βίκτορ Μπερνάρντεζ από το 35ο λεπτό με τον Κρις Βοντολόφσκι, αλλά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης βρήκε δίχτυα ο Λι Ενγκουγιέν.
Στο 94ο λεπτό καθόρισε ο Τζάστιν Μέραμ το εκτός έδρας 2-1 των Κολόμπους Κρου με τους Σιάτλ Σάουντερς κατόπιν εκτέλεσης κόρνερ του Φεντερίκο Ιγκουαΐν, ο οποίος στο 59ο λεπτό ισοφάρισε με πέναλτι το 1-0 του Κένι Κούπερ από το 22ο. Σκορ 2-1 καταγράφηκε επίσης υπέρ των Βανκούβερ Ουάιτκαπς, που κατέβαλαν τους Χιούστον Ντάιναμο χάρη σε τέρμα του Τζόρνταν Χάρβεϊ στο 14ο λεπτό και πέναλτι του Κένι Μίλερ στο 58ο, ενώ στο 75ο μείωσε για τους Τεξανούς ο Ρικάρντο Κλαρκ. Άλλο 2-1 σημειώθηκε υπέρ του Ντάλας και σε βάρος των Πόρτλαντ Τίμπερς, το οποίο σημαδεύτηκε από αποβολή των Τζε-Βον Ουότσον και Μάικλ Χάρινγκτον κατόπιν διένεξης στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Μπλας Πέρεζ πέτυχε το 1-0 στο 45ο λεπτό, ο Μάουρο Ντίαζ το 2-1 στο 84ο και ο Ματ Χέτζες το 1-1 στο 63ο με αυτογκόλ.
Δύο γκολ σημείωσε ο Κοσταρικανός Αλβάρο Σαμπορίο, στο 11ο λεπτό με πέναλτι και στο 55ο με ωραίο σουτ, ενώ ο Λουίς Τζιλ συνέβαλε το 3-0 της Ρέαλ Σολτ Λέικ επί του Τορόντο. Ακόμα, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ απέσπασαν 1-1 στην έδρα των Φιλαδέλφεια Γιούνιον, αν και στο 76ο λεπτό αποβλήθηκε ο Άντριου Βέγκνερ, καθώς ο 37χρονος Μάρκο Ντι Βάιο στο 80ό λεπτό με πανέμορφο σουτ ισοφάρισε το γκολ του Βινσέντ Νογκέιρα από το 35ο. Τέλος, οι Σικάγο Φάιρ πήραν 2-2 στο «RFK Stadium» της Ντι Σι Γιουνάιντεντ χάρη σε ωραίο γκολ του Κουίνσι Αμαρίκουα στο 82ο λεπτό, ενώ στο 27ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Χον Κένεντι Ουρτάδο, αλλά στο 35ο ο Φαμπιάν Εσπιντόλα και στο 73ο ο Πέρι Κίτσεν βρήκαν δίχτυα για τους «πρωτευουσιάνους».
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Σικάγο Φάιρ 2-2
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Μόντρεαλ Ίμπακτ 1-1
Κολοράντο Ράπιντς-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 2-3
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Χιούστον Ντάιναμο 2-1
Ντάλας-Πόρτλαντ Τίμπερς 2-1
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Τορόντο 3-0
Σιάτλ Σάουντερς-Κολόμπους Κρου 1-2
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 1-2
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόμπους Κρου
3
9
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
4
7
Χιούστον Ντάιναμο
3
6
Τορόντο
3
6
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
4
5
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
4
4
Σικάγο Φάιρ
4
3
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
3
2
Μόντρεαλ Ίμπακτ
4
1
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
3
1
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
4
10
Ρέαλ Σολτ Λέικ
4
8
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
4
8
Σιάτλ Σάουντερς
4
6
Κολοράντο Ράπιντς
3
4
Σίβας ΗΠΑ
3
4
Πόρτλαντ Τίμπερς
4
2
Λος Άντζελες Γκάλαξι
2
1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
3
1
Σημείωση: Οι πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.

















Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Πεντάρα» για Βελέζ!! (videos)

Με 5-1 συνέτριψε η Βελέζ τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στη δέκατη αγωνιστική του Final της Αργεντινής σκοράροντας αποκλειστικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 21ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς από θέση οφσάιντ ο Ροντρίγκο Κοντρέρας διαμόρφωσε το 1-0, αλλά στο 49ο λεπτό «ζωγράφισε» ο Λουκάς Πράτο για το 1-1, στο 67ο ο Έκτορ Καντέρος ολοκλήρωσε την ανατροπή και στο 75ο λεπτό με πέναλτι ο Μάουρο Ζάρατε προσέδωσε διαστάσεις ασφαλείας στη νίκη, που κατακυρώθηκε με γκολ του Αγκουστίν Αγιόνε στο 86ο και στο 89ο λεπτό. Ακόμα, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ ξαναχτύπησε ως «χρυσή αλλαγή» σκοράροντας στο 78ο λεπτό, αλλά οι Νιούελς Ολντ Μπόις έμειναν στο 1-1 με τη «διψασμένη» Κίλμες λόγω γκολ του Γκονζάλο Ρίος στο 89ο. Στο άλλο σημερινό ματς, η Ρασίνγκ Κλουμπ προηγήθηκε με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ στο 50ό λεπτό, αλλά χρειάστηκε εγρήγορση του Λουτσιάνο Βιέτο στο 82ο λεπτό για το εκτός έδρας 2-2 με την Ατλέτικο Ραφαέλα, που στο μεσοδιάστημα ανέτρεψε τα δεδομένα χάρη σε γκολ του Λούκας Αλμπερτένγκο στο 52ο λεπτό και του Αντριάν Μπαστία στο 58ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Βελέζ-Χιμνάσια Λα Πλάτα 5-1
Νιούελς Ολντ Μπόις-Κίλμες 1-1
Ατλέτικο Ραφαέλα-Ρασίνγκ Κλουμπ 2-2
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
9
18
Βελέζ Σάρσφιλντ
10
17
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
10
17
Γοδόι Κρουζ
10
16
Ολιμπο
10
15
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
14
Ρίβερ Πλέιτ
9
14
Σαν Λορένζο
9
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
10
13
Λανούς
9
13
Ολ Μπόις
10
13
Μπόκα Τζούνιορς
9
12
Ροζάριο Σεντράλ
9
12
Μπελγκράνο
10
12
Χιμνάσια Λα Πλάτα
10
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
10
11
Τίγκρε
9
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
10
8
Κίλμες
10
8
Άρσεναλ Σαραντί
9
7
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
29
44
Ατλέτικο Ραφαέλα
29
42
Μπελγκράνο
29
41
Μπόκα Τζούνιορς
28
41
Γοδόι Κρουζ
29
40
Ροζάριο Σεντράλ
28
38
Χιμνάσια Λα Πλάτα
29
38
Ολίμπο
29
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
29
36
Ρίβερ Πλέιτ
28
35
Ολ Μπόις
29
35
Τίγκρε
28
34
Κίλμες
29
29
Κολόν Σάντα Φε
28
24
Ρασίνγκ Κλουμπ
29
24
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.65
Μπόκα Τζούνιορς
1.62
Λανούς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.53
Ρίβερ Πλέιτ
1.50
Μπελγκράνο
1.48
Σαν Λορένζο
1.43
Ροζάριο Σεντράλ
1.46
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.31
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Τίγκρε
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Ολ Μπόις
1.24
Γοδόι Κρουζ
1.21
Κίλμες
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

«Απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό»

Την προσοχή όλων στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλλονή και στη συνέχεια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας επέστησε ο Χέντβιγκες Μαντούρο, μιλώντας στο επίσημο κανάλι του συλλόγου.

«Απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό»
Τη δική του άποψη εν όψει των επόμενων αγώνων του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Χέντβιγκες Μαντούρο, τονίζοντας ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να κοιτάξουν πρώτα το ματς με την Καλλονή και στη συνέχεια τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

«Απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κερδίσουμε την Καλλονή», υποστήριξε ο Ολλανδός μεσοαμυντικός και πρόσθεσε:

«Η μεγαλύτερη φιλοδοξία που έχουμε είναι να πάρουμε το Κύπελλο, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να το κατακτήσει, κάτι που μπορούμε να το κάνουμε φέτος».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαντούρο στο PAOK TV

Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα

Νομίζω ότι η ομάδα είναι καλά. Φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν καλό, αλλά παίξαμε γρήγορα μεταξύ μας και είχαμε την ευκαιρία, αν παίζαμε λιγά περισσότερο, να κερδίζαμε το ματς.

Για την επόμενη αναμέτρηση με την Καλλονή, αν και ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας:

«Νομίζω αυτή είναι η σημαντικότερη δουλειά μας (να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς), να σκεφτούμε αποκλειστικά αυτό το ματς, γιατί παίζουμε στην Τούμπα, πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να δώσουμε στους φιλάθλους μας που θα είναι δίπλα μας χαρά, απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κερδίσουμε (την Καλλονή)».

Για τους αγώνες της ομάδας εν όψει και των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας

«Νομίζω ότι αυτή είναι η φιλοδοξία της ομάδας. Να κερδίσουμε τα πάντα. Νομίζω ότι παίζουμε καλά, αλλά πρέπει κάποιες φορές να “καθαρίζουμε” νωρίτερα τα ματς για να παίζουμε πιο άνετα. Νομίζω ότι είναι λογική η φιλοδοξία να κερδίσουμε όλα τα ματς, γιατί ειδικά στην Τούμπα το αποδείξαμε απέναντι και στις μεγάλες ομάδες».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον «Δικέφαλο του Βορρά»:

«Το καλύτερο χαρακτηριστικό είναι η απόδοσή μας στην Τούμπα, όπου δείξαμε σε κάθε αντίπαλο ότι μπορούμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να το κάνουμε και στα εκτός έδρας, όμως κι αυτό θα είναι μεγάλο βήμα για εμάς. Έχουμε την ευκαιρία να το ξεκινήσουμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Θέλουμε το Κύπελλο, θέλουμε να γραφτούμε στην ιστορία της ομάδας. Είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία να πάρουμε το Κύπελλο, καθώς επίσης ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να το κατακτήσει ,κάτι που μπορούμε να το κάνουμε φέτος».

Δείτε το σχετικό βίντεο


Το «παράθυρο» για Μπράουν στον Ολυμπιακό!!

Η υπόθεση Μπόμπι Μπράουν δείχνει να έχει ατονήσει στον Ολυμπιακό, αλλά κάτι μαρτυρά πως το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά. Χάνει και Εφές ο Πρίντεζης.

Το «παράθυρο» για Μπράουν στον Ολυμπιακό
Απόλυτη σιγή τηρείται από πλευράς Ολυμπιακό για την υπόθεση του Μπόμπι Μπράουν, αφού η ομάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στα αγωνιστικά καθήκοντα εν όψει του «τελικού» της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές.

Η υπόθεση φαίνεται να έχει ατονήσει, αλλά όχι και να έχει κλείσει οριστικά. Πολύ απλά γιατί αν οι Πειραιώτες είχαν αποφασίσει οριστικά κι αμετάκλητα πως δεν θα πάρουν γκαρντ, δεν θα υπήρχε λόγος να μη δηλώσουν τον Γκιόργκι Σερμαντίνι στο ρόστερ της Α1 εξαντλώντας την τελευταία τους αλλαγή ξένου στο πρωτάθλημα. Συνεπώς φαίνεται πως κρατούν ένα «παράθυρο» για τον Μπράουν ή για άλλον παίκτη. Ο 29χρονος γκαρντ παραμένει στις ΗΠΑ και κάνει ατομικές προπονήσεις, πρόταση από το ΝΒΑ δεν έχει και δεδομένου ότι η κανονική περίοδος βαίνει προς την ολοκλήρωσή της δύσκολα θα βρει.

Στο μεταξύ, η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες στα Τρίκαλα για το σημερινό ματς με την τοπική ομάδα (15:00). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε στην Αθήνα για να ξεκουραστεί και να μην επιβαρύνει το γόνατό του τον Βασίλη Σπανούλη, όπως επίσης και τους Στράτο Περπέρογλου και Γιώργο Πρίντεζη. Ο πρώτος θα επιχειρήσει την Τρίτη να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης με στόχο να προλάβει τον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δεύτερος χάνει σίγουρα το ερχόμενο ματς του Top 16. Είναι πιθανό εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν στην Τουρκία να μη χρησιμοποιηθεί και κόντρα στον Παναθηναϊκό (καθώς το ματς θα κρίνει απλώς την κατάταξη κι όχι την πρόκριση), προκειμένου να είναι πανέτοιμος για τα προημιτελικά που ξεκινούν αμέσως.Πηγή: sport-fm.gr

Άλλοι «ζεσταίνονται» και άλλοι «καίγονται»

Εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ «ζεσταίνονται» με Άρη και Καλλονή, αντίστοιχα. Από την πλευρά του, ο Απόλλων παίζει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στην Κομοτηνή.

Άλλοι «ζεσταίνονται» και άλλοι «καίγονται»
Την ευκαιρία – ύστερα από την ισοπαλία στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό - να περάσει μόνος δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται την Καλλονή στην Τούμπα για την 32η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι νησιώτες δεν έχουν σωθεί ακόμα, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους μέσα στη συμπρωτεύουσα.

Στο Καραϊσκάκη, στο πιο αδιάφορο (από βαθμολογικής άποψης) παιχνίδι της ημέρας, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενεί τον υποβιβασμένο Αρη, έχοντας ως στόχο να προσφέρει γκολ και θέαμα σε όσους βρεθούν στο φαληρικό γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, η χθεσινή νίκη του Πανιωνίου του Αστέρα Τρίπολης και η ισοπαλία της Βέροιας στην έδρα του Παναιτωλικού, κάνει το παιχνίδι στην Κομοτηνή το πιο σημαντικό της Κυριακής, με τον Απόλλωνα να… καίγεται για τη νίκη στην έδρα του Πανθρακικού.

Από την πλευρά τους, την ευκαιρία να «σφραγίσουν» σήμερα την παραμονή έχουν ο Λεβαδειακός (αν νικήσει εντός έδρας τον ΟΦΗ) όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα (αν πάρει ακόμα και ένα βαθμό από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο).

Το άλλο καθοριστικό ματς για τη σωτηρία διεξάγεται αύριο, ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Πλατανιά.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0

Η ψυχωμένη Βέροια κατάφερε να «τσιμπήσει» έναν βαθμό στη δύσκολή έδρα του Παναιτωλικού και βγήκε έστω και προσωρινά (;) από την επικίνδυνη ζώνη, φτάνοντας τους 32 πόντους στη Σούπερ Λίγκα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0

Αποστολή εξετελέσθη για τον Πανιώνιο! Οι «κυανέρυθροι» γκάζωσαν στη Νέα Σμύρνη επικράτησαν 3-0 απέναντι στον Αστέρα και βρίσκονται μια ανάσα απ' το να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την παραμονή τους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Το ραντεβού τους για τα πλέι οφ ανανέωσαν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι και αν μη τι άλλο έδειξαν πως στα επόμενα δύο μεταξύ τους παιχνίδια θα πέσουν… κορμιά!

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ15:00 NS2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ17:15 NS4
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Ο.Φ.Η.17:15 NS2
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ17:15 NS7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ19:30 NS1

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ19:30 NS1

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

* Όλοι οι αγώνες θα ξεκινούν στις 19:00 και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τα κανάλια Novasports.