Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κουλούρης ο... λυτρωτής!!

Με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Ευθύμη Κουλούρη που σκόραρε στο 84’ ο ΠΑΟΚ έκανε και πάλι ανατροπή επί της Καλλονής, από την οποία έχανε από το πρώτο μέρος, αποκτώντας και πάλι προβάδισμα ενόψει play off.

Κουλούρης ο... λυτρωτής
Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά την ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, επικράτησε 2-1 της Καλλονής όντας πολύ καλύτερος, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37ο λεπτό από το τέρμα του Περόνε. «Χρυσή» αλλαγή ο νεαρός Ευθύμης Κουλούρης, που έβαλε γκολ στο 84’, ενώ πραγματοποίησε τη δεύτερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, διόιτι είχε παίξει και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ισοφάρισε ο Βούκιτς στο 74’, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Πολλές αλλαγές είχε στη σύνθεση της η ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς πλησιάζει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, με τους Νάτχο, Ινσαουράλδε να είναι εκτός αποστολής και τους Κάτσε, Τζαβέλλα. Αθανασιάδη να είναι τιμωρημένοι. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Γιακουμής με τον Γλύκο να μένει στον πάγκο.

Τρεις βαθμούς διαφορά έχει από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό πλέον o «Δικέφαλος του Βορρά», και απέκτησε ξανά προβάδισμα ενόψει play-off, καθώς αν τελείωνε έτσι η κανονική περίοδος θα είχε δύο πόντους στην ειδική βαθμολογία έναντι ενός των «μπλε» και των «πράσινων» και του μηδέν του Αστέρα Τρίπολης.

Στους 36 βαθμούς έμεινε η Καλλονή που διατηρεί προς το παρόν την επαφή με την επικίνδυνη ζώνη, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αγωνιστική. Παθητικό ρόλο είχε στο ματς η ομάδα της Μυτιλήνης, που ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ στη μοναδική ευκαιρία που είχε στο πρώτο μέρος. Παραλίγο να κλέψει τον βαθμό στο φινάλε με ευκαιρία του Νιαμπούγιου.

Το ματς

το πρώτο ημίχρονο, αν και ήταν πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ υπερείχε της Καλλονής, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά φάση που έγινε επικίνδυνη. Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Λεοζίνιο ο οποίος έβγαλε τον Περόνε τετ α τετ με τον Γιακουμή, τον οποίο ξεπέρασε ο Αργεντινός αρχικά και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 στο 36ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά από την αρχή, αλλά μέχρι το 20’ προσπαθούσαν να σκοράρουν μόνο με μακρινά σουτ. Από το δοκάρι του Σαλπιγγίδη και μετά ανέβηκε ο ρυθμός του ματς σταδιακά. Από το 32 μέχρι το 39 έγιναν τέσσερις φάσεις. Δύο για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη και πάλι, και μία με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος αιφνιδίασε τον Μάππα με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ σε αυτή των γηπεδούχων μπήκε το μοναδικό γκολ του πρώτου μέρους.

Επιπλέον, από τις φάσεις και την κατοχή (57%-43%) ο ΠΑΟΚ είχε και επτά κόρνερ στο πρώτο μέρος.

Η Καλλονή ήταν ακίνδυνη και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς και να έχουν τις ευκαιρίες, αλλά τα χάλαγαν στην τελική φάση. Η είσοδος του Στοχ στο ματς ανέβασε και άλλο την απόδοση του ΠΑΟΚ, με τον Σλοβάκο να δίνει ενέργεια, ενώ και τα στημένα του ήταν κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα σε ένα από αυτά ο Χούσεν έχασε μοναδική ευκαιρία, πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μάππας.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 73’ ύστερα από το γύρισμα του Σπυρόπουλου και το κακό διώξιμο του Βάλιου, με τον Βούκιτς να εκτελεί, σημειώνοντας το έβδομο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, η Καλλονή οπισθοχώρησε και άλλο και ο «Δικέφαλο» να ανεβάζει την πίεση περισσότερο και δικαιώθηκε στο 84' με το γκολ του Κουλούρη. Στις καθυστερήσεις η Καλλονή ήρθε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ναμπούγιου έκανε αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή.




ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γιακουμής, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57' Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (69'Κουλούρης).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι: Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Γεωργιάδης.

Καλλονή (Μαντζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ζακουανί, Βαλιός, Ποντάνι, Κεϊτά (67' Σιλιγαρδάκης), Φουρλάνος (59' Νιαμπούγιου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Περόνε (79' Γκαρσία).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους οι: Σιδεράκης, Γιατζιτζόγλου, Γιόναν, Ευαγγελιδάκης, , Ναούμ.


Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Ιωάννης Σίπκας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: