Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Με ρεσιτάλ του Μέσι στους "4"

http://www.sport24.gr/ast/cov/me/messi_2010_4_6_22_27_18_b.jpgΜε τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει τέσσερα γκολ η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-1 την Άρσεναλ στο "Καμπ Νόου" και προκρίθησε στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.Ο Μπέντνερ έδωσε προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 18', αλλά ο Αργεντινός "μάγος" απάντησε τρία λεπτά αργότερα και με δύο ακόμη γκολ πριν την ανάπαυλα έφερε το σκορ στο 3-1, ενώ έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα λίγο πριν το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

O Λίο Μέσι με αυτά τα τέσσερα γκολ έφτασε τα 8 στο φετινό Champions League και προσπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 7 και πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Όσον αφορά στα ημιτελικά, το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Μιλάνο στις 20 Απριλίου και οι Καταλανοί θα υποδεχθούν στους "νερατσούρι" στις 28 Απριλίου.

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 4-1

Σκόρερ: 21', 37', 42' και 88' Μέσι / 18' Μπέντνερ
Γήπεδο: "Κάμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Με τακουνάκι του Τσάβι η Μπάρτσελόνα έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 3' και στο 4' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι να σουτάρει και τον Αλμούνια να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Αφού ο Πέδρο δεν κατάφερε να ανυσηχήσει τον Ισπανό πορτιέρο των "κανονιέρηδων" στο 10', το έκανε και πάλι ο Μέσι στο 11' με εξαιρετική σουτ έξω απο την περιοχή και την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18' ο Νίκλας Μπέντνερ κατάφερε να ανοιξει το σκορ σε μία φάση που ξεκίνησε από το λάθος του Γκαμπριέλ Μιλίτο στην μεσαία γραμμή.

Ο Νασρί έκλεψε την μπάλα από τον αργεντινό στόπερ, την πήρε ο Ντιαμπί και τροφοδότησε τον Γουόλκοτ ο οποίος βγήκε μόνος από δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη πάσα στον Μπέντνερ ο οποίος πλάσαρε, ο Βαλντές απέκρουσε και ο Δανός με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις τρία λεπτά κράτησαν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Μέσι την τρίτη φορά που επιχείρησε να σκοράρει τα κατάφερε με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής στο 21'.

Ο Αλμούνια μπλόκαρε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Άλβες στο 32' και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μέσι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε εξαιρετική προσπάθεια και το πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Λιονέλ Μέσι στο 37' ολοκλήρωσε την ανατροπή με ένα γκολ το οποίο δημιούργησε ο ίδιος, κάνοντας εξαιρετική μπαλιά αριστερά στον Αμπιντάλ. Ο Γάλλος δεν έκανε καλή σέντρα, όμως η μπάλα έφτασε στον Πέδρο που άφησε στον επερχόμενο Μέσι που σκόραρε με δεξί πλασέ.

Ο μικρός μάγος πέτυχε το τρίτο του γκολ στο 42' ολοκληρώνοντας με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ αντεπίθεση στην οποία βγήκε έπειτα από το λάθος του Βερμάελεν, από τον οποίο πήρε την κεφαλιά στον χώρο του κέντρου ο Κεϊτά, βγάζοντας έτσι πάσα στον Αργεντινό διεθνή άσο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι μπλαουγκράνα" όπως ήταν φυσιολογικό έριξαν τον ρυθμό του ματς στην επαναλάψη, όπου η πρώτη... υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 54' με ένα σουτ του Μπόγιαν από πάσα του Πέδρο.

Στο 60' ο Μπέντνερ έπειτα από κόντρες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως με άμεσο τάκλιν ο Γκαμπριέλ Μιλίτο έδιωξε πριν ο Δανός πλασάρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Κλισί πέρασε άουτ.

Το σουτ του Ροζίτσκι στο 69' ήταν πολύ άστοχο, ενώ στην απέναντι εστία ο Μέσι έβγαλε από αριστερά τον Πέδρο σε πλεονεκτική θέση στο 72', όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του νεαρού ήταν κακό.

Ο Λίο Μέσι ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ του στο 88', όταν ταλαιπώρησε και πάλι στην μεγάλη περιοχή τους αμυντικούς της Άρσεναλ και με δεύτερη προσπάθεια νίκησε με πλασέ τον Αλμούνια για το τελικό 4-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μάρκες, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Αμπιντάλ (53' Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο (86' Ινιέστα), Μπόγιαν (56' Γιαγιά Τουρέ).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63' Εμπουέ), Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Νασρί, Γουόλκοτ, Ροζίτσκι (73' Εντουάρντο), Μπέντνερ.

Χωρίς πέντε για το... θαύμα ο ΠΑΣ Γιάννινα


Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν το γκολ του Ντιμπαλά Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, την Τετάρτη (17:00) στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες", ολοκληρώθηκε την Τρίτη και ο Νίκος Αναστόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτή δεν περιλαμβάνονται πέντε ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους τραυματίες, Ελευθερόπουλο, Ντιμπαλά, Ντάσιο, Σαιτιώτη καθώς και τον Σίσιτς που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών, αλλά και τον Μαϊστόροβιτς, ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τον Αναστόπουλο με μία αγωνιστική, λόγω της συμπεριφοράς του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή είναι οι: Ζαφειρόπουλος, Σικαλιάς, Καζναφέρης, Ανδράλας, Ρόβας, Μπουχάν, Κανακούδης, Κούσας, Βαρτζιώτης, Στάθης, Κώτσιος, Τζάνης, Βάντερσον, Κοντογουλίδης, Αράς, Βατσής, Μενδρινός, Παππάς, Μιχαλόπουλος, Μπακαγιόκο.

Στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα είναι να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισής του στον τελικό της διοργάνωσης και να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού σταδίου. Βέβαια άπαντες στις τάξεις της ομάδας αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, όμως δεν παύουν να ελπίζουν.

Με δεύτερη νίκη στους "4" η Ίντερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/in/inter_2010_4_6_20_18_1_b.jpgΗ Ίντερ επικράτησε με 1-0 της ΤΣΣΚΑ και στην Μόσχα και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ ή την Μπαρτσελόνα.Το γρήγορο γκολ του Σνάιντερ με εκτέλεση φάουλ χάρισε την νίκη στους "νερατσούρι", οι οποίοι είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ και 6 μέρες νωρίτερα στην Ιταλία.

ΤΣΣΚΑ Μ. - Ίντερ 0-1

Σκόρερ: 6' Σνάιντερ
Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχας
Διαιτητής: Στεφάν Λανοΐ (Γαλλία)

Μόλις στο 2' η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με το σουτ του Χόντα να περνά άουτ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ εκτέλεσε στο 6' φάουλ με δύναμη, πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και σκόραρε με τον Ιγκόρ Ακινφέεβ να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να απεκρούσει με το πόδι.

Ο Κεϊσούκε Χόντα δοκίμασε την τύχη του με δύο μακρινές εκτέλεσεις φάουλ χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 23' οι γηπεδούχοι πλησίασαν πάρα πολύ κοντά στο γκολ με το εξαιρετικό σουτ του Νετσίντ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά την μπαλιά του Σνάιντερ ο Ντιέγκο Μιλίτο βγήκε μόνος από αριστερά στην αντεπίθεση, αλλά έκανε δύναμο πλασέ και μπλόκαρε ο Ικινφέεβ, ενώ στο 44' ο Οντιά έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ και απέκρουσε δύσκολα ο Ζούλιο Σέζαρ.

Κάθε ελπίδα των Ρώσων για κάτι καλό χάθηκε στο 49', καθώς ο Σιντί Οντιά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ετο'ο, ενώ την πρώτη την είχε πάρει για μαρκάρισμα στον Σνάιντερ λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο 69' ο Ακινφέεβ απέκρουσε μακρινό του Σνάιντερ και στην αμέσως επόμενη φάση έκανε το ίδιο με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία σε σουτ του Στάνκοβιτς, διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Ρώσος πορτιέρο είπε "όχι" για ακόμη φορά στο 73' στον Ντιέγκο Μιλίτο, τον οποίο και νίκησε σε τετ-α-τετ, ενώ μπλόκαρε εύκολα σουτ του Ζανέτι στο 76'

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι (14' Οντιά), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενικόβ, Σεμπέρας, Χόντα (77' Ράχιμιτς), Μαμάεβ, Μαρκ Γκονσάλες, Ντζαγκόεβ, Νέτσιντ (71' Γκιγέρμε).
INTEΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ (86' Μουντάρι), Πάντεβ (63' Κίβου), Ετο'ο, Ντιέγκο Μιλίτο (74' Μπαλοτέλι).

Εξοργισμένος ο Ντομενέκ για το νέο τραυματισμό του Γκαλάς

http://www.contra.gr/images/m/raymon_m.jpgΗ Άρσεναλ παίζει την τελευταία της ζαριά στο Καμπ Νου, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήδη όμως ο Ραϊμόν Ντομενέκ ξεσπαθώνει εναντίον του Αρσέν Βενγκέρ και των «κανονιέρηδων».

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το νέο τραυματισμό του Γουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος δεν τον κρατά μόνον εκτός του αποψινού αγώνα, αλλά θέτει αν αμφιβόλω ακόμη και αυτήν τη συμμετοχή του στα τελικά του Μουντιάλ.

«Είναι εξωφρενικό και ανεύθυνο να τον βάζουν στον αγώνα τόσο σύντομα μετά από τραυματισμό. Το καλό που τους θέλω, να είναι έτοιμος όταν τον καλέσω», είπε ο Γάλλος εκλέκτορας για τον διεθνή αμυντικό, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους επιτελείς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ουσιαστικά, ο Ντομενέκ έθιξε το κλασικό πλέον πρόβλημα ανάμεσα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπς και τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, με τις τελευταίες να ζητούν εσχάτως αποζημίωση σε περίπτωση τραυματισμού ενός παίκτη. «Είναι ξεκάθαρο, όποιος παίκτης δεν είναι ικανός να αγωνιστεί στις 18 Μαΐου δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην αποστολή», είπε ο Ντομενέκ. «Δεν θα τους ζητήσω να παίξουν σε αγώνες, μόνον να είναι σε θέση να προπονηθούν και να ετοιμαστούν για το Μουντιάλ», πρόσθεσε.

Εδώ εντοπίζεται βέβαια κι ένα άλλο θέμα, καθώς ο Ντομενέκ παραδέχτηκε πως οι 13 από τους 23 παίκτες που έχει κατά νου να καλέσει, αγωνίζονται μέχρι σήμερα στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τελικός της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης έχει οριστεί για τις 22 Μαΐου...

Δικαίωση μέσα από εκπληκτική πορεία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c8eb2c3b05d0b17280e6b4c45d6cb688_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η δικαίωση του Σάκη Τσιώλη έρχεται για τον Ολυμπιακό Βόλου, μέσα από την καταπληκτική πορεία που πραγματοποιούν οι «ερυθρόλευκοι του Βόλου».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου είχε επανειλημμένα τονίσει ότι το φορμάρισμα της ομάδας θα έλθει την κατάλληλη στιγμή, όπως και έγινε. Την ώρα που οι υπόλοιποι διεκδικητές της ανόδου πάτησαν…φρένο, οι Βολιώτες με εξαιρετικό ντεμαράζ όχι μόνο εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους, αλλά προσπέρασαν στην κορυφή την Κέρκυρα και βλέπουν με καλές προοπτικές τον τίτλο. Ο Τσιώλης δεν έπαψε να δουλεύει στις προπονήσεις, δίνοντας βαρύτητα στον τομέα της ομοιογένειας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε τελευταία φορά πριν από 3 μήνες (στις 8 Ιανουαρίου) κι από τότε μετρά 12 ματς αήττητος, με 9 νίκες και 3 ισοπαλίες! Πρόκειται για εκπληκτική επίδοση, που δείχνει πόσο ισχυρή εμφανίζεται πλέον η ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

«ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ…ΗΤΤΑ»: Μπροστά τους ακολουθεί το παιχνίδι με τον Διαγόρα στη Ρόδο. Είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες, αφού από τη μια οι Βολιώτες θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους αλλά και την πολύ καλή επίδοση εκτός έδρας (6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες), από την άλλη όμως κατά σύμπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την τελευταία του φετινή ήττα στο «σμαραγδένιο νησί» (από τη Ρόδο με 3-2 στις 8 Ιανουαρίου)!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΣΑΡΤΕΡ: Οι παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε τη διοργάνωση εκδρομής με τσάρτερ. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «για τις ανάγκες της 29ης αγωνιστικής και τον αγώνα Διαγόρας-Ολυμπιακός Βόλου που θα διεξαχθεί στη Ρόδο, την Κυριακή 11 Απριλίου, προγραμματίζεται ναυλωμένη πτήση τσάρτερ. Η πτήση θα αναχωρήσει το απόγευμα Σαββάτου 10 Απριλίου από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και θα επιστρέψει πάλι στην Ν. Αγχίαλο, μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της πτήσης είναι η συμμετοχή 90 ατόμων, αλλιώς η ναύλωση τσάρτερ δεν θα πραγματοποιηθεί. Το κόστος ανέρχεται στα 280 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει: Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πολυτελείας με πρωϊνό, αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορά από αεροδρόμιο σε ξενοδοχείο, ξενοδοχείο-γήπεδο και γήπεδο-αεροδρόμιο καθώς και το εισιτήριο του αγώνα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους, το αργότερο έως την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 και μέχρι 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΠΑΕ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος». Οι φίλαθλοι δείχνουν ενδιαφέρον για την πλήρωση του τσάρτερ.

«Η Φούλαμ... ξέρει»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c198cd3b476a9d678b4c9681c90a8efe_L.jpg?1270557833?1270557833?1270557833Ο ατζέντης του Μπρέντε Χάγκελαντ, Ρούμε Άουγκε, μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε πως η Φούλαμ είναι εκείνη που θα κρίνει το μέλλον του Νορβηγού άσου. Στα 6-7 εκατ. ευρώ η τιμή του.Καλησπέρα. Σήμερα το κινητό μου έχει την τιμητική του από την Ελλάδα. Έχω ενημερωθεί για τις φήμες που κυκλοφορούν για τον Μπρέντε και τον Παναθηναϊκό. Δημοσιογράφοι είστε, πολλές φήμες γράφετε καθημερινά. Αυτή την στιγμή εγώ δεν έχω μιλήσει με κάποιον από την ελληνική ομάδα» είπε αρχικά ο Άουγκε και συνέχισε σχετικά με το ενδιαφέρον των «πρασίνων»:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ποδοσφαιριστής μου έχει συμβόλαιο με την Φούλαμ και εκείνη διατηρεί τα δικαιώματα του. Υπάρχει ένας χρόνος ακόμη στο συμβόλαιο του. Αν ο Παναθηναϊκός τον θέλει τότε θα πρέπει να μιλήσει με την αγγλική ομάδα. Από εκείνη την στιγμή και μετά το θέμα θα είναι οικονομικό. Δεν είναι ελεύθερος ο Μπρέντε και από όσο ξέρω η Φούλαμ τον θέλει. Τα λεφτά, όμως, πάντα παίζουν ρόλο».

Πρέπει να τα... σκάσει

Ο Νορβηγός... killer φυσικά και αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για τα μετόπισθεν αλλά μόνη εύκολη δεν είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία αλλά και την πατρίδα του ποδοσφαιριστή η Φούλαμ που κάνει εξαιρετική πορεία φέτος στo Europa League δεν σκοπεύει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή εκτός και αν μπει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του συλλόγου. 6-7 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα που θα αξιώσουν οι Άγγλοι για να ανάψουν το... πράσινο φως στον υψηλόσωμο στόπερ.

Τον... περιποιήθηκαν πισώπλατα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/21702a128cebe73319d026e5d6718196_L.jpg?1270557710?1270557710?1270557710Η αναμέτρηση της Πέτρο Λουάντα με την Ράχα Καζαμπλάνκα για το αφρικάνικο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μόλις λήξει και οι παίκτες των φιλοξενούμενων αποφάσισαν να... περιποιηθούν τον άτυχο διαιτητή...Το παιχνίδι ήταν η ρεβάνς του 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ρίντι να πετυχαίνει το γκολ για τους γηπεδούχους και να δίνει τη νίκη με 1-0 και παράλληλα την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό στην πρωταθλήτρια Αγκόλας. Οι Μαροκινοί, ωστόσο, δεν θέλησαν να αποχωρήσουν... ήσυχα από τον αγωνιστικό χώρο και τα έβαλαν με τον Καλιότο Νγκόσι, τον διαιτητή από το Μαλάουι!

Ο Ζακαρία Ζερουάλι, με το νούμερο τρία, έβγαλε πρώτος το... όπλο του καθώς αρχικά έφτυσε (!) τον άτυχο ρέφερι πισώπλατα και έπειτα τον χτύπησε στα... οπίσθια! Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Μουσίν Μουτουάλι ο οποίος έριξε μια μπουνιά στον σβέρκο!

Νοσταλγός της Νάπολι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d8051bc5e90b9d64d01f996d87ed5aab_L.jpg?1270557646?1270557646?1270557646Με κάθε ευκαιρία που του δίνεται ο Χεσούς Ντάτολο αναφέρεται στην Νάπολι. Ο Αργεντινός που πέρασε τις μέρες του Πάσχα στην Ιταλία τόνισε πως θέλει να γυρίσει πίσω και να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ιταλικό σύλλογο.Ο Χεσούς Ντάτολο πέρασε τις μέρες του Πάσχα μαζί με τους Λαβέτσι και Ντένις, τους δύο Αργεντινούς φορ της Νάπολι. Ο χαφ του Ολυμπιακού που βρέθηκε στην συγκεκριμένη ιταλική πόλη μίλησε σε διεθνή ΜΜΕ για την επιστροφή του στην Ιταλία.

"Ίσως γυρίσω στην Νάπολι με την ελπίδα ότι η ομάδα θα έχει καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίξω εκεί. Είδα και τον αγώνα με την Γιουβέντους στην τηλεόραση, όπου η ομάδα πήγε καλά. Η Νάπολι είναι πια κοντά με το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Νάπολι ήμουν πολύ καλά και θέλω να επιστρέψω", σχολίασε σχετικά.

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα δήλωσε: "Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με παρακολουθεί συνέχεια. Ελπίζω να είμαι στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο..."

Ζητάει εγγυήσεις ο Λεντέσμα


Ο Κριστιάν Λεντέσμα της Λάτσιο Η προσοχή των παικτών της Λάτσιο βρίσκεται στη σωτηρία της ομάδας και μετά στα συμβόλαια τους. Αυτό φαίνεται και από την αντίδραση του Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε ότι οι συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με το σύλλογο θα γίνουν στο τέλος της σεζόν.

Ο Αργεντινός άσος θέλει να παραμείνει στην ομάδα της πρωτεύουσας, ωστόσο θα πρέπει η διοίκηση να του παρουσιάσει τα σχέδια της για τα επόμενα χρόνια. "Όταν θα μιλήσω με την ομάδα το πρώτο πράγμα που ζητήσω είναι να μου αναλύσουν τα σχέδια τους. Το μοναδικό πράγμα που θα παίξει ρόλο στην απόφαση μου είναι το αναπτυξιακό πλάνο του συλλόγου και όχι τα χρήματα".

Ρόμπεν: "Ελπίζω να μην παίξει ο Ρούνι"


Ο Αριεν Ρόμπεν χάρισε τη νίκη στη Μπάγερν Ο Αριεν Ρόμπεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός άσος, παραμονή του επαναληπτικού του Ολντ Τράφορντ, ευχήθηκε να μην μπορέσει να ενισχύσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνι.

"Την πίεση την έχει η Γιουνάιτεντ, καθώς αν δεχθεί γκολ τότε όλα τελειώνουν για εκείνη, αφού πιστεύω ότι δεν θα είναι σε θέση να γυρίσουν το ματς. Δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αν χρειαστεί θα το κάνουμε ξανά. Ελπίζω και εύχομαι να μην μπορέσει να αγωνιστεί ο Ρούνι", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρόμπεν, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων δεν έπαιξε, λόγω τραυματισμού.

Νέος προπονητής της Βαγιαδολίδ ο Κλεμέντε


Ο Κλεμέντε Ο Χαβιέρ Κλεμέντε είναι ο τρίτος τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο της Βαγιαδολίδ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με στόχο να την κρατήσει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο πρώην προπονητής της εθνικής Ισπανίας και της αντίστοιχης της Σερβίας διαδέχεται στο «τιμόνι» της Ρεάλ τον Ονέσιμο Σάντσεθ, ο οποίος είδε χθες την «πόρτα της εξόδου», έχοντας αντικαταστήσει την 1η Φεβρουαρίου τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ.

Η διοίκηση της Βαγιαδολίδ στηρίζει πολλά στην εμπειρία του 59χρονου Κλεμέντε, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στις Αθλέτικ Μπιλμπάο, Εσπανιόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η αποστολή του Κλεμέντε να αποφύγει η Βαγιαδολίδ τον υποβιβασμό είναι πολύ δύσκολη, καθώς η ομάδα είναι προτελευταία στην κατάταξη με 24 βαθμούς, οκτώ αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή επτά βαθμούς μακριά από τη σωτηρία.

Φερνάντες: "Θέλω να γίνω ο καλύτερος"


Ο Ντάνι Φερνάντες με τη φανέλα του Ηρακλή... Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" παραχώρησε ο Ντάνι Φερνάντες. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας εκφράζει την φιλοδοξία του να παίξει, από τη νέα περίοδο σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ποιο βαθμό θα έβαζες στην απόδοσή σου και σ' αυτήν του Ηρακλή από τον περασμένο Ιανουάριο;
Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για την απόδοσή μου ή γι' αυτήν της ομάδας, αλλά θα αναφερθώ στο πνεύμα που έχει δείξει ο Ηρακλής. Υπάρχει πολύ θετική διάθεση στην ομάδα και στη διαχείρισή της, ξεκινώντας από τον προπονητή και καταλήγοντας στους παίκτες. Αυτό το πάθος είναι κάτι που πρέπει να διατηρηθεί.

Μήπως το πρωτάθλημα τελειώνει πολύ νωρίς για σας; Αν υπήρχαν μερικές αγωνιστικές ακόμα, θα βάζατε υποψηφιότητα για τα πλέι οφ;
Έτσι είναι. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αν υπήρχαν μπροστά μας τέσσερις αγωνιστικές επιπλέον, θα είχαμε σημαντικές πιθανότητες να προλάβουμε να μπούμε στην πεντάδα. Ακόμα και τώρα, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με στόχο την 6η θέση, την ψηλότερη που μπορούμε. Είναι σημαντικό να τελειώνεις την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τη νέα χρονιά; Υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνεις στον Ηρακλή;
Φιλοδοξία μου είναι να παίξω σ' ένα κορυφαίο πρωτάθλημα την ερχόμενη χρονιά, όπου θα μπορώ να εξελιχθώ περισσότερο. Προς το παρόν, όμως, είμαι χαρούμενος στον Ηρακλή και νιώθω ευχάριστα που βρίσκομαι εδώ.

Οι συνθήκες στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να παραμείνεις στον Ηρακλή, εφόσον δεν προκύψει κάποια αισθητά καλύτερη πρόταση;
Στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά αγαπώ ακόμα περισσότερο το να παίζω ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία και χαίρομαι. Σε τελική ανάλυση, είμαι επαγγελματίας και χρέος μου είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου ανά πάσα στιγμή, χωρίς να έχει τόση σημασία το περιβάλλον όπου ζω.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το ισπανικό ή το αγγλικό ας πούμε, στο οποίο ονειρεύεσαι να παίξεις, έπειτα από το πέρασμά σου από τη Γερμανία;
Δεν θα το έθετα έτσι. Το όνειρό μου είναι να βελτιώνομαι διαρκώς, μέσα από καταστάσεις που θα καλύπτουν τις φιλοδοξίες μου. Θέλω να γίνω ο καλύτερος τερματοφύλακας που μπορώ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Για να το πετύχω αυτό, χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, καλή προπόνηση, αλλά και να μεταδίδεις στους συμπαίκτες σου την αίσθηση ότι μπορείς όντως να είσαι ο καλύτερος τερματοφύλακας σε κάθε αγώνα.

Πώς σχολιάζεις την πορεία της προηγούμενης ομάδας σου, του ΠΑΟΚ;
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για το καλύτερο. Ίσως είχε μία πιθανότητα να πάρει το πρωτάθλημα και την έχασε, αλλά όπως και να 'χει οι παίκτες του έκαναν υπέροχη δουλειά. Είμαι βέβαιος, ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και στα πλέι οφ, όπου θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω. Ίσως ο ΠΑΟΚ να φτάσει πιο κοντά στον τίτλο την επόμενη χρονιά ή τη μεθεπόμενη, αν συνεχίσει να δουλεύει σωστά. Είναι όμορφο για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης να βλέπεις κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Πραγματικά, θα ήθελα πολύ να δω μια ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτά το πρωτάθλημα. Γιατί όχι και τον Ηρακλή;

Μετρώντας αντίστροφα για το Μουντιάλ περνάει από το μυαλό σου η παρουσία σου στην αποστολή της Πορτογαλίας;
Η συμμετοχή σ' ένα Μουντιάλ αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά προτιμώ να μην σκέφτομαι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθώ στην 23άδα της Πορτογαλίας. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στα δύο παιχνίδια που απομένουν και ποιος ξέρει...

Χαβίτο: "Είμαστε πανέτοιμοι"


Ο Χαβίτο σε προσπάθειά του απέναντι στην Καβάλα Ο Φρανθίσκο Χαβίτο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 μίλησε για τους στόχους και τις υποχρεώσεις της ομάδας: "Είχαμε δύσκολο μήνα, αλλά πετύχαμε πολλά με τη δουλειά μας. Ακόμη, όμως, δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τώρα θα κριθούν όλα και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα μας.

Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Κύπελλο. Είναι ένας μεγάλος τελικός και είμαστε πανέτοιμοι. Σκεφτόμαστε, όμως, πρώτα και τα επόμενα δύο παιχνίδια του Πρωταθλήματος, για να φτάσει η ομάδα μας στα πλέιοφς. Εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο Πρωτάθλημα κι όταν με το καλό τελειώσουν αυτά, τότε θα κοιτάμε μπροστά για τον τελικό".

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που έχουν αλλάξει στην ομάδα, τόνισε ο επιθετικός του Αρη: "Είναι διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης, πλέον. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον προηγούμενο τελικό, πριν λίγα χρόνια. Έχουμε προσεγγίσει την ιδέα του Τελικού, με πολύ διαφορετικό τρόπο. Αυτός ο Τελικός ήρθε με δύσκολους αγώνες. Η ομάδα είναι πολύ πιο έμπειρη και οι ποδοσφαιριστές πιο ώριμοι για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αγώνα".

Για την επόμενη αναμέτρηση, με τον Αστέρα Τρίπολης, τόνισε: "Η έδρα του Αστέρα είναι δυνατή για όλες τις ομάδες και, μάλιστα, αυτό είναι στοιχείο που το εκμεταλλεύεται η ομάδα του Αστέρα. Έχουμε αρνητική εμπειρία και, επομένως, διαφορετικά είναι τα προηγούμενα παιχνίδια που έχουμε παίξει και διαφορετικό θα είναι αυτό. Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή στιγμή και θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε την αρνητική παράδοση που έχουμε".

Αναφορικά με τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει η ομάδα στα πλέι-οφ, σχολίασε: "Είναι ομάδες που τις έχουμε κερδίσει και, γενικά, δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο με την ωριμότητα, η ομάδα μας θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας βρίσκεται αρκετά ψηλά και είμαστε συγκεντρωμένοι να δουλέψουμε βήμα-βήμα, προκειμένου να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με αυτήν τη νοοτροπία που έχουμε τώρα, να τα καταφέρουμε και να φέρουμε την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Για τη σχέση που έχει με τον κόσμο της ομάδας, συμπλήρωσε ο 27χρονος επιθετικός του Αρη: "Υπάρχει μία σχέση αμοιβαία. Εισπράττω την αγάπη του κόσμου, από τον τρόπο που μου μιλάνε και μου φέρονται. Κάθε φορά που αγωνίζομαι προσπαθώ να βγάζω το καλύτερο αγωνιστικό μου πρόσωπο. Μπορεί να μη βγει αυτή η προσπάθειά μου σε κάθε παιχνίδι, όμως, αφήνω τον καλύτερό μου εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται οι οπαδοί μας".

Δικαίωση Σωτήρη Κυργιάκου!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σωτήρης Κυργιάκος δικαιώθηκε στην δικαστική διαμάχη που είχε με τον Παναθηναϊκό και αντί για 1,5 εκ. ευρώ θα καταβάλλει στους «πράσινους» μόλις 55.000 για την μεταγραφή του στους Ρέιντζερς τον Ιανουάριο του 2005.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ο διεθνής άσος της Λίβερπουλ δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του CAS που τον υποχρέωνε να καταβάλλει στο «τριφύλλι» 1,5 εκ. ευρώ για την μετακίνηση του στους Γκλάσκοου Ρέιντζερς.

Εντέλει, ο «Sotis» θα δώσει στον Παναθηναϊκό το κατώτατο ποσό που γίνεται, δηλαδή 55.000 ευρώ.

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τα εισιτήρια του Μουντιάλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Εκπνέει αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την προμήθεια εισιτηρίων για το Μουντιάλ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι αύριο στις 13.00 να κάνουν τις απαραίτητες διεργασίες, καθώς όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα είναι δυνατή η αγορά εισιτηρίων επειδή ο κεντρικός έλεγχος διάθεσής τους ανήκει αποκλειστικά στην FIFA.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις προμήθειας εισιτηρίων καθώς και να προβούν σε υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να το κάνουν μέσω της ενότητας «Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010 Εισιτήρια για τους αγώνες της Εθνικής»

Χωρίς Ρούνεϊ κόντρα στη Μπάγερν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οριστικά χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ θα αγωνιστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δεύτερο αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ . Ο Άγγλος επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» προσπάθησε να προπονηθεί το πρωί της Τρίτης, αλλά δεν τα κατάφερε και όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον «δεν πρόκειται να το ρισκάρουμε . Από τη στιγμή που δεν είναι 100% έτοιμος δεν θα αγωνιστεί».

Ο 68χρονος τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 25χρονος επιθετικός να καθίσει στον πάγκο, περισσότερο, όμως, για να τονώσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του και όχι επειδή υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί.
Από την προηγούμενη Τρίτη, όταν και τραυματίστηκε στο πρώτο ματς που έγινε στο Μόναχο, όλο το ιατρικό τιμ της αγγλικής ομάδας έπεσε πάνω στον Ρούνεϊ με σκοπό να αγωνιστεί στη δεύτερη αναμέτρηση, αλλά όπως αποδεικνύεται οι γιατροί της ομάδας δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν αυτό το μίνι θαύμα.

Σενάρια για ανταλλαγή Μπενζεμά-Πάτο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε μόνη της... μπάλα το περασμένο καλοκαίρι στο μεταγραφικό πεδίο, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να παραβλέπει το χρηματικό κόστος και να φέρνει στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά και Καρίμ Μπενζεμά, όμως το ρίσκο που πήρε δεν φαίνεται να τον δικαιώνει.

Μπορεί ο Ρονάλντο με τα 18 γκολ του στην Πριμέρα Ντιβισιόν (2ος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Ιγκουαΐν) να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την απόσβεση των 94.000.000 ευρώ που δόθηκαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του, ωστόσο κάθε άλλο παρά μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο και για τους έτερους σταρ των "μερένγκες".

Τα 8 γκολ του Κακά μέχρι στιγμής μοιάζουν τρομερά μικρό νούμερο αν αναλογιστεί κανείς τις μέτριες εμφανίσεις του στα περισσότερα παιχνίδια αλλά και τις κάκιστες σχέσεις που διατηρεί με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι ενώ στην ίδια και χειρότερη μοίρα τείνει να βρεθεί και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Ο μέχρι πρότινος αρχισκόρερ της Λιόν έχει "κολλήσει" στα επτά γκολ και το ακόμα πιο ανησυχητικό για τον "Mr 35.000.000 ευρώ" είναι πως το όνομά του εμπλέκεται ήδη σε μεταγραφικά σενάρια για αποχώρησή του από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της καταλανικής "Sport" ο αγαπημένος παίκτης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πριν από έναν χρόνο δεν έχει ικανοποιήσει τους διοικούντες τη Ρεάλ και επεξεργάζονται ήδη σχέδιο για τη μετακίνησή του στη Μίλαν με αντάλλαγμα τον Αλεσάντρο Πάτο.

Το συγκεκριμένο μάλιστα σενάριο δεν αποκλείεται μάλιστα να προχωρήσει αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο ομάδες διατηρούν εξαιρετική σχέση (βλ.Κακά), το ότι η Μίλαν ψάχνει έναν αξιόπιστο κυνηγό κλάσης που θα πάρει σταδιακά τη θέση του Ιντζάγκι στο ρόστερ, ενώ ενδεχόμενη άφιξη του Πάτο στη Μαδρίτη θα "ανεβάσει" και το συμπατριώτη του Κακά.

Πανσερραϊκός- Θεοδωρίδης: "Xάνουμε λεφτά από το ποδόσφαιρο"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Β' & Γ' Εθνικής, Πέτρος Θεοδωρίδης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο "κόψιμο" των επιχορηγήσεων αλλά και για την διαιτησία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Θεοδωρίδη στον "Libero 107,4":

"Αυτή η απόφαση του κ. Μπιτσαξή είναι σαν να μας λέει ότι πρέπει να του παραδώσουμε τα κλειδιά των ομάδων μας. Είναι πάρα πολλά τα έξοδα και τα έσοδα πολύ λιγότερα, αυτό ισχύει σε όλες τις ομάδες και οι παράγοντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Αν λείψουν και τα χρήματα του ΟΠΑΠ, ας κάνει ο κ. Μπιτσαξής ερασιτεχνικό το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν όλες οι ομάδες. Διανύουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και τα κορόιδα τελειώσανε, από το ποδόσφαιρο οι παράγοντες χάνουν λεφτά, δεν κερδίζουν. Οπως κάποιοι άλλοι έχουν το ψάρεμα ή το κυνήγι, εμείς έχουμε το ποδόσφαιρο, μπλέξαμε και το μικρόβιο μας έχει πιάσει, δεν μπορούμε αλλιώς".

Το αφεντικό των "ερυθρόλευκων" εξέφρασε και τις αντιρρήσεις του σε ό,τι αφορά τη διαιτησία. "Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά φέτος με τη διαιτησία στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι φαίνεται αυτό στα στατιστικά" είπε ο Πέτρος Θεοδωρίδης και σχολίασε και τη διαιτησία του αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό και τον Πανσερραϊκό: "Επρεπε να είμαστε νικητές. Δεν μας δόθηκε πέναλτι, είχαμε κάτι περίεργα σφυρίγματα και ισοφαριστήκαμε στο 90', αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν μας είχαν αφήσει να κάνουμε νωρίτερα το 2-0 και έτσι δεν πήραμε το τρίποντο".

Ο Πανσερραϊκός με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στην τεχνική ηγεσία πάει... τρένο και διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. "Η ομάδα πήρε τα πάνω της. Από το ξεκίνημα, πάντως, όλοι έλεγαν ότι έχουμε το καλύτερο υλικό, ήμασταν ομάδα Super League, αλλά μόλις τώρα η ομάδα παίζει πολύ καλά και παίρνει τα αποτελέσματα. Πριν παίζαμε επίσης πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχαμε αποτελέσματα, χάναμε τους αγώνες".

Λίγο μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, βέβαια, ο Πανσερραϊκός κινδύνεψε ακόμη και με υποβιβασμό. "Ισως η πρόκριση με τον Ολυμπιακό και η καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ να μας αποπροσανατόλισε κάπως, τώρα όμως η ομάδα είναι καλά και παίζει πάντα για τη νίκη. Σε έξι αγωνιστικές τελειώνει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα είμαστε ψηλά".

“Κακός εραστής ο Μαραντόνα!”


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο Ντιέγκο Μαραντόνα να είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, στην προσωπική του ζωή όμως, ή για να ακριβολογούμε, στην σεξουαλική του ζωή, δεν παίρνει και ιδιαίτερες περγαμηνές! Αντιθέτως, “στο κρεβάτι είναι καταστροφή!”

Σύμφωνα με την πρώην ερωμένη του, Ανάλια Σάρκες, με την οποία ο Ντιέγκο ήταν ζευγάρι για τέσσερις μήνες, το 2008, όσο ταλέντο είχε στο γήπεδο, τόσο του λείπει στην κρεβατοκάμαρα! “Σεξουαλικά, ο Μαραντόνα, δεν μπορούσε να με ικανοποιήσει, αλλά ήταν η αγάπη της ζωής μου”, αποκάλυψε σε πρόσφατο ταξίδι της στην Βραζιλία.

Η 25χρονη Ανάλια, που σύντομα θα βγάλει βιβλίο, στο οποίο θα αναφέρει και την ερωτική της ζωή με τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, πρόσθεσε: “Ήμουν τρελά ερωτευμένη μαζί του και ακόμα δεν τον έχω ξεχάσει. Ήταν πολύ έντονες οι στιγμές που ζήσαμε”.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Κοντά σε Κουράνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ενδεχόμενο, να εντάξουν στο δυναμικό τους, τον Κέβιν Κουράνι, εξετάζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην Γιουβέντους. Ο παίκτης της Σάλκε, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους διοικούντες του ιταλικού συλλόγου, αλλά τώρα η μεταγραφή είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “Kicker”, η Γιουβέντους, έχει προσφέρει στον 28χρονο επιθετικό, τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, από το οποίο ο παίκτης, θα κερδίσει συνολικά, 15 εκ ευρώ.

“Οι μάνατζερ μου κανονίζουν αυτά τα θέματα. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ακόμη δεν έχω πάρει καμία απόφαση για το μέλλον μου. Όλα είναι πιθανά”, απάντησε σε αυτά τα δημοσιεύματα ο Κουράνι.

Ατρόμητος: Επέμβαση για τον Μπαζίνσκι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου επέστρεψαν στις προπονήσεις το πρωί της Τρίτης μετά την άδεια που είχαν πάρει λόγω των εορτών του Πάσχα.

Το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής. Πήραν μέρος όλοι οι παίκτες εκτός του Μάρτιν Μπαζίνσκι.

Ο Πολωνός αμυντικός θα υποβληθεί την Τετάρτη σε επέμβαση για να «καθαριστεί» ο έσω μηνίσκος.

Η επέμβαση θα γίνει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας Νίκο Πισκοπάκη κι έπειτα από την πάροδο τριών εβδομάδων ο Μπαζίνσκι θα είναι σε θέση να ξεκινήσει προπονήσεις. Την Τετάρτη η ομάδα θα προπονηθεί πρωί και απόγευμα.

Στο οικονομικό "σκοντάφτει" προς το παρόν του Λίνο

http://www.contra.gr/images/m/lino_0604_m.jpgΜοιρασμένες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Μασιέλ Λίνο στον ΠΑΟΚ. Όσο περνάνε οι μέρες μεγαλώνει και η αβεβαιότητα για το εάν τελικά θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ. Είναι ενδεικτικό ότι η διοίκηση της ΠΑΕ είχε θέσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ανανεώσεων συμβολαίων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το οποίο δεν τηρήθηκε στην περίπτωση του Λίνο. ανανέωση του συμβολαίου του, όπως όλα δείχνουν, "σκοντάφτει", προς το παρόν, στο οικονομικό. Εάν ο Λίνο δεν δεχτεί ένα ποσό γύρω στα 300.000 το χρόνο δύσκολα θα μείνει στη Τούμπα. Ο Φερνάντο Σάντος έχει εισηγηθεί την παραμονή του Βραζιλιάνου μπακ και οι συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη γίνονται σε θετικό κλίμα, αφού και ο Λίνο θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Το θέμα, όμως, "κολλάει" στο οικονομικό μέχρι τώρα, γι’ αυτό και δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο Λίνο, ο οποίος αμείβεται με 200.000 ευρώ το χρόνο, ζήτησε διπλασιασμό των αποδοχών του, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από την διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, η οποία ακολούθησε "σφιχτή" οικονομική πολιτική στις άλλες τρεις ανανεώσεις, κάνοντας μείωση αποδοχών κατά 30% στον Γκαρσία, ενώ στον Ίβιτς και στον Χαλκιά δεν έδωσε ούτε ευρώ αύξηση.

Ο Λίνο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην συντηρητική οικονομική πολιτική που χάραξε η ΠΑΕ στο θέμα των ανανεώσεων. Είναι ξεκάθαρο πως εάν δεν μειώσει τις οικονομικές απαιτήσεις του ο Βραζιλιάνος (το πολύ στις 300.000 ευρώ ετησίως) θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει στην μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού για αριστερό μπακ. Ο Λίνο είναι εξαιρετικός επιθετικά, αλλά αδύναμος αμυντικά. Στον δικέφαλο του βορρά τον θεωρούν πολύ χρήσιμη μονάδα για την ομάδα και θέλουν να μείνει στη Τούμπα, αλλά εάν φύγει δεν θα "κόψουν" και τις φλέβες τους.

Ζοσέ Μουρίνιο -"Μετά τον Θεό... εγώ"

http://www.contra.gr/images/m/josemurinho0604001_m.jpgΕπίθεση Ζοσέ Μουρίνιο σε ΤΣΣΚΑ και Μίλαν. Τα "παράπονα" του προπονητή της Ίντερ για τον δεύτερο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ατάκες, τα ξεσπάσματα και οι αντιδράσεις του Πορτογάλου τεχνικού, που αναστάτωσαν την ποδοσφαιρική Ευρώπη «Ο Θεός και μετά από Αυτόν εγώ», είναι από τις ατάκες που προκάλεσαν την ποδοσφαιρική κοινότητα. Το ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, δεν αμφισβητείται σχεδόν από κανέναν. Όσον αφορά στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του όμως, οι γνώμες διίστανται. Πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις ανθρώπων που κάποιοι «λατρεύουν να μισούν» και κάποιοι άλλοι... απλά να λατρεύουν . Ο Ζοσέ Μουρίνιο, περί ου ο λόγος, φροντίζει συχνά πυκνά να «τραβάει τα βλέμματα», με τις δηλώσεις του να γίνονται κάθε τόσο αντικείμενο συζήτησης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ, στο περιθώριο του αγώνα ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη ρωσική πρωτεύουσα, για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, προκάλεσε και πάλι με τις δηλώσεις του. Μήλον της έριδος αυτή τη φορά, η εύνοια της οποίας τυγχάνει κατά την άποψή του, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.«Η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει ήδη την πρώτη κίνηση για να πάρει τη νίκη. Δεν αγωνίστηκε το Σάββατο. Χρησιμοποίησαν μία πολύ πένθιμη δικαιολογία επικαλούμενη λόγους ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας και το έκαναν πολύ καλά.

Θα μπορούσαν σίγουρα να πουν την αλήθεια. Πριν από μήνες είχα δώσει συγχαρητήρια στον γιατρό Γκαλιάνι, που έκανε αυτό που στη χώρα μου αποκαλούμε έξυπνο παιχνίδι με την μετακίνηση χρονικά κάποιων αγώνων της Μίλαν σε πρωτάθλημα και Κόπα Ιτάλια.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε το ίδιο πράγμα, το έκανε πολύ καλά όμως έπρεπε να είναι πιο ειλικρινείς. Με ρωτάτε αν θα πήγαινα ποτέ προπονητής στη Ρωσία; Μόνο στην ΤΣΣΚΑ! Έτσι θα μπορούσα να αλλάζω όποτε θέλω τις ημερομηνίες που θα δίνω τα παιχνίδια
», υποστήριξε ο Ζοσέ Μουρίνιο, στάζοντας πολλή από τη χολή του, για τα καμώματα της ρώσικης ομάδας.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί… τα «κατηγορώ» για τους Ρώσους είχαν και συνέχεια, με αντικείμενο αυτή τη φορά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ αγωνίζεται σε πλαστικό χλοοτάπητα. «Επιπλέον, το να παίζουμε σε συνθετικό χλοοτάπητα είναι ντεζαβαντάζ για εμάς. Εάν το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε με 31 ομάδες να παίζουν σε φυσικό χορτάρι και μία να παίζει σε συνθετικό, είναι οι 31 που έχουν πάρει το λάθος δρόμο ή η ΤΣΣΚΑ; Θα ήταν πιο ωραίο το παιχνίδι αν γινόταν σε φυσικό χορτάρι», σημείωσε.Ο ξεχωριστός κύριος Μουρίνιο

Με αφορμή τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του «ξεχωριστού», το contra.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου τα λεγόμενα του συζητήθηκαν και έμειναν στην ιστορία.

Λίγες μέρες μετά την πρόσληψή του από την Τσέλσι, τονίζει: «Αν ήθελα μία εύκολη αποστολή, θα έμενα στην Πόρτο. Υπέροχη μπλε καρέκλα, το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Θεός και μετά από Αυτόν, εγώ».Μετά από έναν αγώνα πρωταθλήματος με την Μπλάκμπερν, δηλώνει: «Όλο το απόγευμα έβρεχε στο γήπεδο και πουθενά αλλού. Φαίνεται πως το Ίγουντ Παρκ έχει το δικό του κλίμα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πισίνα. Εξάλλου, για ρίξτε μία ματιά στον ξανθό που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, τον Ρόμπι Σάβατζ. Κάνει 20 φάουλ σε κάθε ματς και ποτέ δεν τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά εν τέλει ήταν αγώνας πάλης. Πάντως, παλέψαμε και μάλιστα φανταστικά».

Μετά από μια ήττα από την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, λέει: «Όταν είδα τον Φρανκ Ράικαρντ να πηγαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών, δε μπορούσα να το πιστέψω. Όταν είδα τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να αποβάλλεται, δε μου έκανε εντύπωση».Μιλώντας για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Αν με βοηθούσε στην προπονητική, θα ήμαστε στον πάτο της βαθμολογίας. Αν εγώ τον βοηθούσα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, θα είχαμε χρεοκοπήσει».

Μετά από μια ισοπαλία με την Έβερτον: «Όλοι κλαίνε επειδή νικάμε συνεχώς, άρα νομίζω πως η ισοπαλία με την Έβερτον κάνει τους πάντες χαρούμενους. Δίνει στις υπόλοιπες ομάδες ελπίδα και αυτό που περιμένουν οι πολλοί. Μπορεί να φανώ ηλίθιος με αυτό που θα πω, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο».

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του αναφορικά με το αήττητο της τότε ομάδας του Τσέλσι: «Όλοι περιμένουν την Τσέλσι να μη νικάει όλα τα παιχνίδια. Την ημέρα που θα χάσουμε, θα ανακηρυχθεί Εθνική Εορτή στην Αγγλία. Είμαστε όμως έτοιμοι γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στον Αρσέν Βενγκέρ: «Ο τύπος είναι ηδονοβλεψίας. Του αρέσει να κοιτάζει τους άλλους. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που όταν βρίσκονται σπίτι τους, έχουν ένα μεγάλο τηλεσκόπιο για να βλέπουν τι συμβαίνει σε άλλες οικογένειες. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει, να μιλάει και να μιλάει για την Τσέλσι».

Μετά την ήττα της Ίντερ από την Αταλάντα, απευθυνόμενος στους παίκτες του: «Το πρώτο πρωτάθλημα το κατακτήσατε στα χαρτιά, το δεύτερο χωρίς αντίπαλο, το τρίτο στο τελευταίο λεπτό. Είστε μία ομάδα από σκ..»Το video του πρώτου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ:

Ετοιμοι Φερνάντες και Κουλουχέρης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ffff7dbc2303766393dab209648da748_L.jpg?1270541219?1270541219?1270541219Στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης τέθηκαν οι Ντάριο Φερνάντες και Θέμης Κουλουχέρης, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα προβλήματα και θα δώσουν κανονικά το «παρών» την Κυριακή. Στο ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης κατάφεραν να μπουν οι οι Νταρίο Φερνάντες και Θέμης Κουλουχέρης, οι οποίοι φαίνεται να έχουν ξεπεράσει οριστικά τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Στη σημερινή πρωινή προπόνηση των «κιτρίνων» όμως δεν ήταν όλα …«ρόδινα», αφού δεν έλαβε μέρος ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του για το ματς με τους Αρκάδες θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον αγώνα με τον Αστέρα επιστρέφει από τιμωρία ο Ρονάλντο Γκιάρο, ενώ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Τόνι Κάλβο και Κριστιάν Νασούτι.
Η ομάδα του Άρη θα προπονηθεί αύριο το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου.

Θέλουν Μπογκντάνοβιτς οι "αιώνιοι"


Ο Μπογκντάνοβιτς επιχειρεί το σουτ μπροστά από τον Τεόντοσιτς Για μία ακόμα μάχη εκτός γηπέδων ετοιμάζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Όπως αναφέρει ο κροατικός Τύπος οι "αιώνιοι" έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του 22χρονου Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο ποίος έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Παρτιζάν.

Η ομάδα της Κροατίας δεν θα έλεγε "όχι" στην αποδέσμευση του Μπογκντάνοβιτς, καθώς κινδυνεύει σε ένα χρόνο να χάσει τον συγκεκριμένο παίκτη, χωρίς να βάλει στα ταμεία της ούτε ένα ευρώ.

Ο Μπογκντάνοβιτς βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, έχοντας πετύχει στην Κροατία 11 πόντους, ενώ στο ΣΕΦ τα πήγε καλύτερα σημειώνοντας 15 πόντους.

Ο Ζαγοράκης στη Σουρωτή

Ο Ζαγοράκης στη Σουρωτή

Παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, στη Σουρωτή. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου είχε σύντομη συνομιλία με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είδε ένα μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια αποχώρησε. Η προπόνηση διεξήχθη υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επέστρεψε από την Πορτογαλία χθες το βράδυ.
Απόντες ήταν μόνο οι τραυματίες Κριστιάνο και Σνάουτσνερ.
Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα την προσεχή Κυριακή, ο Σάντος δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Κοντρέρας, Ίβιτς, Γκαρσία.
Για αύριο προγραμματίστηκε εσωτερικό διπλό με την Ομάδα Νέων στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, στις 10.30 το πρωί.

Φέρντιναντ: «Ήμουν σαν γέρος»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6a84f3ad0b74c17470957082eba831d1_L.jpg?1270535547?1270535547?1270535547Ο Άγγλος αμυντικός, πριν από λίγο διάστημα είχε αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα λόγω της πλάτης του, αλλά όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. «Όταν έμπαινα στα αποδυτήρια μετά τους αγώνες ο καθένας θα μπορούσε να γελάει μαζί μου επειδή ήμουν σαν καμπούρης. Για δύο τρεις μέρες φαινόμουν σαν γέρος», τόνισε ο Φέρντιναντ ο οποίος είχε αναγκαστεί να μείνει για τρεις μήνες προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

«Τόσο η ομάδα μου όσο και εγώ αποφασίσαμε πως το καλύτερο για μένα θα ήταν να επικεντρωθώ σε θεραπείες αφού από ότι φάνηκε οι μυικοί τραυματισμοί που είχα στα πόδια μου ήταν συνδεδεμένοι με τα προβλήματα στην πλάτη μου. Με τις διάφορες θεραπείες που έκανα, νομίζω ότι στο μέλλον δεν θα συναντήσω ξανά πρόβλημα», πρόσθεσε ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων».

Τέλος ο 30χρονος αμυντικός εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Θέλω να πάρω σύνταξη εδώ. Θα ήθελα να έχω την ίδια κατάληξη με τους Ράιαν Γκιγκς, Γκάρι Νέβιλ και Πολ Σκόουλς, οι οποίοι έχουν ριζώσει σε αυτόν τον σύλλογο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κλείνοντας την καριέρα μου στο «Ολντ Τράφορντ» ένα όνειρό μου θα έχει γίνει πραγματικότητα».

Τον... ζάλισε αλλά το έχασε

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e8e6ebcb08c35457cced0d5796c55ec7_L.jpg?1270535254?1270535254Μπορεί ο Τζαλμίνια να μην έκανε ποτέ την καριέρα που όλοι πίστευαν ότι μπορούσε, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που χάρισε στιγμές μαγείας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δείτε σε video mία ανάλογη «μαγεία» έκανε και τώρα σε αγώνα showbol. Συγκεκριμένα σε αγώνα showbol όπου συμμετέχει πλέον ο άλλοτε διεθνής Βραζιλιάνος άσος έχασε το πιο εύκολο πέναλτι στην ιστορία, αφού πρώτα είχε ξεφτιλίσει τον τερματοφύλακα! Πως έγινε αυτό; Ο άλλοτε αστέρας της Λα Κορούνια κατάφερε να εξουδετερώσει τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας κάνοντας περιστροφή 180 μοίρες γύρω από τον εαυτό του.

Κι ενώ η συνέχεια ήταν εύκολη αφού το τέρμα ήταν κενό, ο Τζαλμίνια κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στον πεσμένο πορτιέρο ο οποίος δεν είπε όχι στο δώρο και μπλόκαρε την μπάλα.

Παρακάτω δείτε το απίστευτο πέναλτι του Τζαλμίνια.

Δυσαρέσκεια για Ρουμελιώτη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/18446946a0a96124c2cdba802469ed7c_L.jpg?1270533951?1270533951?1270533951Επίθεση στον αρχηγό του Αρη Νίκου Ρουμελιώτη κάνουν οι παίκτες της ομάδας βόλει του Ηρακλή, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τον τραυματισμό που προφασίστηκε στο μεταξύ τους αγώνα και ο οποίος καταδικάζει τον Ηρακλή. Δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις, αλλά αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε κάποια πράγματα, μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Μίκρας μεταξύ της ομάδας μας και του Άρη την Μεγάλη Πέμπτη. Αρχικά θα θέλαμε να καταδικάσουμε την ενέργεια του οπαδού του Ηρακλή να ρίξει το κουτάκι μπύρας στον Νίκο Ρουμελιώτη.

Την καταδικάζουμε και θα σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση για την έδρα μας. Ήταν μία ενέργεια αρνητικότατη, από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε το τι σκέφτηκε εκείνη την στιγμή. Μπορεί όποιος φίλαθλος μας θέλει, να κρίνει το αν μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε ή όχι, αλλά δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο για τον Ηρακλή. Με τέτοιες ενέργειες δεν δείχνεις ότι θέλεις το καλό της ομάδας, αλλά το μόνο που κάνεις είναι να την καταστρέφεις. Το σκορ ήταν υπέρ μας 2-0 και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας εμποδίζει με αυτόν τον σκληρό τρόπο να φτάσουμε στο στόχο, την νίκη. Δε μπορεί να ρίχνει ένα κουτάκι μπύρας και να μας στερεί την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Παράλληλα εκφράζουμε και την δυσαρέσκεια μας για την λανθασμένη αντίδραση του Νίκου Ρουμελιώτη. Θεωρούμε ότι ο Νίκος Ρουμελιώτης, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, δυσφήμισε το άθλημα με το να προσποιείται τραυματισμό στον αγκώνα, ενώ όπως είδε όλη η Ελλάδα το κουτάκι τον βρήκε στο μπράτσο. Εκείνη τη στιγμή νιώσαμε ότι ένας συναθλητής μας θέλει να μας αδικήσει. Όπως αυτός, έτσι κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε την νίκη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι έξω από αυτούς.

Ο αθλητής που οφείλει να αποτελεί πρότυπο για τα μικρά παιδιά, που θα τα κοιτάζει στα μάτια όταν θα υπογράφει αυτόγραφα, που θα νιώθει υπερήφανος όταν ακούει ως αρχηγός τον εθνικό ύμνο, να μην ξεχάσει ποτέ ότι πήγε να ξεγελάσει τους πάντες για να νικήσει εκτός αγωνιστικών χώρων. Επίσης δεν μπορεί να προκαλεί τον κόσμο με χειρονομίες και πετώντας την μπάλα στους φιλάθλους, ζητώντας, χωρίς να είναι αυτός ο υπεύθυνος του γηπέδου, την εκκένωση του. Εμείς ζητούμε συγγνώμη για όλα όσα έγιναν, αλλά δεν δεχόμαστε να μας στερεί ένας συναθλητής μας με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Όχι με προσποιήσεις, αλλά με ιδρώτα και προσπάθεια μέσα στο γήπεδο.

Υ.Γ. Από το μάτι του Κουζούνη έτρεχε αίμα αλλά ο ίδιος προς τιμήν του ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.»

Οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή».

Εξαφανίζονται τα μίνι διαρκείας στον Άρη!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2485babead825cd96df2193903807e1a_L.jpg?1270533213?1270533213?1270533213Με γοργούς ρυθμούς «φεύγουν» τα μίνι διαρκείας, τα οποία έχουν τυπωθεί από τους ανθρώπους του Άρη για τους αγώνες των play off που θα δώσουν οι «κίτρινοι», κάτι που σαφώς καθιστά ικανοποιημένους τους ιθύνοντες του συλλόγου.Τα 3.000 μίνι διαρκείας που έχουν πωληθεί στις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους είναι μόνο η …αρχή για τους οπαδούς του Άρη, αφού οι…«μαγικές» κάρτες αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες στην συνέχεια του πρωταθλήματος και μέχρι να ξεκινήσουν τα play off.
Το ενδιαφέρον των οπαδών των «κίτρινων» είναι πολύ μεγάλο και παρά το γεγονός ότι αρκετοί έλειπαν λόγω Πάσχα τα εισιτήρια που πουλήθηκαν από το «Aris Megastore» έχουν ξεπεράσει τα 3.000.
Σύμφωνα, μάλιστα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός θα έχει διπλασιαστεί μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και η σκέψη τα διαρκείας να διατίθενται και μαζί με τα εισιτήρια της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Η ικανοποίηση των ανθρώπων των «κίτρινων» είναι εμφανής, αφού με την πώληση των συγκεκριμένων εισιτηρίων αναμένεται να εισρεύσουν σημαντικά έσοδα στα «ταμεία» της ΠΑΕ Άρης.

Στη φυλακή ο Αρίνας για δύο ημέρες!


Ο Τζίλμπερτ Αρίνας των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς Αν και απέφυγε τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ο Γκίλμπερτ Αρίνας θα πρέπει να περάσει δύο ημέρες πίσω από της φυλακής τα... σίδερα. Ο γκαρντ των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς τιμωρήθηκε τον περασμένο μήνα με 30 ημέρες περιορισμό σε ειδική κατοικία, διετή φυλάκιση με αναστολή, 400 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 5.000 δολαρίων για κατοχή και φύλαξη όπλων σε κιβώτιο μέσα στο ντουλάπι του, στα αποδυτήρια του «Βεράιζον Σέντερ».

Στο περιθώριο της δοκιμαστικής περιόδου, ο Αρίνας θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη φυλακή της πολιτείας για ιατρικές εξετάσεις και κατάταξη, κάτι που διαρκεί δύο ημέρες και εντάσσεται στο πλαίσιο του παραδειγματισμού, να δει δηλαδή τη φυλακή και να καταλάβει τι έχει αποφύγει. Ο Αρίνας έχει τεθεί εκτός ομάδας και δεν έχει δικαίωμα ν΄ αγωνιστεί στο NBA.

Ακριτόπουλος αντί Χάγκαν στον ΠΑΟΝΕ


Γιώργος Ακριτόπουλος Ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΝΕ. Η διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Εμπενίζερ Χάγκαν και επανέφερε στον πάγκο τον Γιώργο Ακριτόπουλο.

Ο Γκανέζος δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για επαγγελματικούς λόγους και προτιμήθηκε ο Ακριτόπουλος, ο οποίος είχε εργαστεί και παλαιότερα στον ΠΑΟΝΕ, γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ηδη, ο τελευταίος έχει αρχίσει να προπονεί τους παίκτες.

Το Ντιουκ κατέκτησε τον τίτλο


Στο Ντιουκ ο τίτλος Το Ντιούκ νίκησε με 61-59 το Μπάτλερ, στον τελικό του φάιναλ φορ που έγινε στην Ιντιανάπολη, και κατέκτησε το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών (NCAA), για τέταρτη φορά στην ιστορία του και για πρώτη από το 2001. Ο Σινκλέρ με 19 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών.

Συγκλονιστικός ήταν για μία ακόμα φορά ο τελικός. Το ματς με το Μπάτλερ ήταν ντέρμπι σε όλες του τις διαστάσεις και πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το φινάλε, όπως αποδεικνύει και το τελικό σκορ. Κορυφαίος για τη νικήτρια ομάδα ο Σινκλέρ με 19 πόντους, τον ακολούθησαν οι Σέιερ και Σμίθ με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από το Μπάλτερ Χέιγουορντ και Μακ είχαν από 12 πόντους, με τόν πρώτο να έχει πολύ άσχημα ποσοστά.

Μπάτλερ: Χαχν 3, Χέιγουορντ 12, Χάουαρντ 11, Τζουκς 10, Μακ 12, Νόρεντ 7, Βάνζαντ 2, Βίσλι 2.
Ντιούκ: Ντόουκινς, Μέισον Πλάμλι, Μάιλς Πλάμλι, Σέιερ 15, Σινκλέρ 19, Σμιθ 13, Τόμας 6, Ζούμπεκ 8.

Οι τελικοί

2010 Ιντιανάπολις Μπάτλερ-Ντιούκ 59-61
2009 Ντιτρόιτ Νορθ Καρολάινα-Μίτσιγκαν 89-72
2008 Σαν Αντόνιο Κάνσας-Μέμφις 75-68
2007 Ατλάντα Φλόριντα-Οχάιο Στέιτ 84-75
2006 Ινδιανάπολις Φλόριντα-UCLA 73-57
2005 Σεντ Λούις Νορθ Καρολάινα-Ιλινόις 75-70
2004 Σαν Αντόνιο Κονέκτικατ-Τζόρτζια 82-73
2003 Νέα Ορλεάνη Συρακούσες-Κάνσας 81-78
2002 Ατλάντα Μέριλαντ-Ιντιάνα 64-52
2001 Μινεάπολη Ντιούκ-Αριζόνα 92-72
2000 Ιντιανάπολη Μίτσιγκαν Στέιτ-Φλόριδα 89-76
1999 Κονέκτικατ Κονέκτικατ-Ντιούκ 77-74
1998 Κεντάκι Κεντάκι-Γιούτα 78-69
1997 Αριζόνα Αριζόνα-Κεντάκι 84-79
1996 Κεντάκι Κεντάκι-Σίρακιους 76-67
1995 UCLA UCLA-Αρκανσας 89-78
1994 Αρκανσας Αρκανσας-Ντιουκ 76-72
1993 Νορθ Καρολάινα Νόρθ Καρολάινα-Μίσιγκαν 77-71
1992 Ντιούκ Ντιούκ-Μίσιγκαν 71-51
1991 Ντιούκ Ντιούκ-Κάνσας 72-65
1990 UNLV UNLV-Ντιούκ 103-73
1989 Μίτσιγκαν Μίσιγκαν-Σίτον Χολ 80-79
1988 Κάνσας Κάνσας-Οκλαχόμα 83-79
1987 Ιντιάνα Ιντιάνα-Σίρακιους 74-73
1986 Λούισβιλ Λούισβιλ-Ντιουκ 72-69
1985 Βιλανόβα Βιλανόβα-Τζορτζτάουν 66-64
1984 Τζορτζτάουν Τζόρτζταουν-Χιούστον 84-75
1983 Νορθ Καρολάινα Νορθ Καρολάινα-Χιούστον 54-52
1982 Νορθ Καρολάινα Νορθ Καρολάινα-Τζόρτζταουν 63-62
1981 Νορθ Καρολάινα Ιντιάνα-Νορθ Καρολάινα 63-50
1980 Λούισβιλ Λούισβιλ-UCLA 59-54
1979 Μίτσιγκαν Στέιτ Μίσιγκαν Στέιτ-Ιντιάνα Στέιτ 75-64
1978 Κεντάκι Κεντάκι-Ντιουκ 94-88
1977 Μαρκέτ Μαρκέτ-Νορθ Καρολάινα 67-59
1976 Ιντιάνα Ιντιάνα-Μίσιγκαν 86-68
1975 UCLA UCLA-Κεντάκι 82-75
1974 Νορθ Καρολάινα Νορθ Καρολάινα-Μαρκέτ 76-64
1973 UCLA UCLA-Mέμφις Στέιτ 87-66
1972 UCLA UCLA-Φλόριντα Στέιτ 81-76
1971 UCLA UCLA-Βιλανόβα 68-62
1970 UCLA UCLA-Τζάκσονσβιλ 80-69
1969 UCLA UCLA-Περντιού 92-72
1968 UCLA UCLA-Νορθ Καρολάινα 78-55
1967 UCLA UCLA-Ντέιτον 79-64
1966 UTEP UTEP-Κεντάκι 72-65
1965 UCLA UCLA-Μίσιγκαν 91-90
1964 UCLA UCLA-Ντιουκ 98-83
1963 Λογιόλα (Ιλινόις) Λογιόλα (Ιλιν.)-Σινσινάτι 60-58
1962 Σινσινάτι Σινσινάτι-Οχάιο Στέιτ 71-59
1961 Σινσινάτι Σινσινάτι-Οχάιο Στέιτ 70-65
1960 Οχάιο Στέιτ Οχάιο Στέιτ-Καλιφόρνια 75-55
1959 Καλιφόρνια Καλιφόρνια-Ουέστ Βάλεϊ 71-70
1958 Κεντάκι Κεντάκι-Σιάτλ 84-72
1957 Νορθ Καρολάινα Νορθ Καρολάινα-Κάνσας 54-53
1956 Σαν Φραντσίσκο Σαν Φραντσίσκο-Αϊόβα 83-71
1955 Σαν Φραντσίσκο Σαν Φραντσίσκο-Λα Σαλ 77-63
1954 Λα Σαλ Λα Σαλ-Μπράντλεϊ 92-76
1953 Ιντιάνα Ιντιάνα-Κάνσας 69-68
1952 Κάνσας Κάνσας-Σεντ Τζόουνς 80-63
1951 Κεντάκι Κεντάκι-Κάνσας Στέιτ 68-58
1950 CCNY CCNY-Μπράντλεϊ 71-68
1949 Κεντάκι Κεντάκι-Οκλαχόμα Στέιτ 46-36
1948 Κεντάκι Κεντάκι-Μπέιλορ 58-42
1947 Χόλι Κρος Χόλι Κρος-Οκλαχόμα 58-47
1946 Οκλαχόμα Στέιτ Οκλαχόμα Στέιτ-Νορθ Καρολάινα 43-40
1945 Οκλαχόμα Στέιτ Οκλαχόμα Στέιτ-Νιου Γιορκ 49-45
1944 Γιούτα Γιούτα-Ντάρτμουθ 42-40
1943 Γουαϊόμινγκ Γουαϊόμινγκ-Τζόρτζταουν 46-34
1942 Στάνφορντ Στανφορντ-Ντάρτμουθ 53-38
1941 Γουισκόνσιν Γουισκόνσιν-Ουάσινγκτον Στέιτ 39-34
1940 Ιντιάνα Ιντιάνα-Κάνσας 60-42
1939 Ορεγκον Ορεγκον-Οκλαχόμα Στέιτ 46-33

Μετέωρος ακόμη ο Παντελή


Ο Παντελή στα γραφεία του Ηρακλή Ούτε μία, ούτε δύο. Είναι πολλές οι εκκρεμότητες για τον Ανδρέα Παντελή, ειδικά αυτή την περίοδο. Ένα από τα ζητήματα, που τρέχουνε και αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα διευθετηθούν τα επόμενα θέματα είναι η επικύρωση από τα διοικητικό συμβούλιο της προεδρίας του Κύπριου. Ο γνωστός επιχειρηματίας μπορεί να πήρε το "Ο.Κ." από τον Ρέμο, αλλά, ακόμη δεν έχει κατοχυρώσει τη θέση του στην ΠΑΕ Ηρακλής. Εξακολουθεί να είναι μετέωρος.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση για να προκύψει διοικητικό συμβούλιο που θα επικυρώσει τη συνεργασία του Κύπριου με τον Ρέμο.

Κατά τα άλλα, εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με όσους ποδοσφαιριστές δεν είδε τις προηγούμενες μέρες, με σκοπό να συμφωνήσει και μαζί τους για το ποσό, που θα λάβουν εφάπαξ, αλλά και για αυτό που θα τους καταβληθεί με δόσεις.

Σειρά θα πάρουν οι προπονητές των ακαδημιών, με τους οποίους πρέπει να συμφωνήσει για το ποσό της αμοιβής τους, αλλά και τη δουλειά που θα κάνουν, αφού αν παραμείνει ο Παντελή έχει σκοπό να αναδιοργανώσει τα τμήματα υποδομής. Ακολουθύν οι προμηθευτές, ενώ τέλος πολύ κρίσιμο αναμένεται να είναι και το ραντεβού με τον εκπρόσωπο των Τούμα και Μπόσνιακ, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί με τους δύο παίκτες, που έχουν καταθέσει προσφυγή.

Στη. λίστα αναμονής υπάρχει και ο Γιοζεφ Μπουμπένκο για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Οι δύο άνδρες έχουν προγραμματίσει μία πρώτη επαφή πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Γκέκας: "Δεν θα απέκλεια τον ΠΑΟ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/fa/fanis_2010_4_6_10_33_34_b.jpgΜπορεί ο Φάνης Γκέκας να μην έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2006 για να παραχωρήσει τη θέση του στην επίθεση στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όμως ο χρόνος αποδεικνύεται πως είναι ο καλύτερος γιατρευτής των "πληγών" ακόμα και όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας διεθνής φορ στην εφημερίδα "Goal" δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό μετά από τη Χέρτα καθώς "ο άνθρωπος που με πρόδωσε τότε έχει φύγει τώρα από την ομάδα", για να ξεκαθαρίσει πως για εκείνον όλες οι φανέλες είναι ίδιες.

Επιπλέον, ο δανεικός στους Βερολινέζους (από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν) φορ χαρακτήρισε δίκαιη την επικείμενη κατάκτηση της Σούπερ Λίγκας από το "τριφύλλι", εξέφρασε την άποψη ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας, ενώ μίλησε επίσης για το Μουντιάλ του 2010, τη μάχη της Χέρτα για την παραμονή αλλά και την... ΑΕΛ. Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Φάνη Γκέκα:

Με έναν άνθρωπο είχα πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Ξέρει ο κόσμος ποιον εννοώ. Δεν χρειάζεται να πω το όνομά του. Πληγώθηκα με τον τρόπο που μου φέρθηκε γιατί τον θεωρούσα δικό μου άνθρωπο και εκείνος με πρόδωσε. Εχει φύγει τώρα όμως από την ομάδα, οπότε δεν αποκλείω ούτε την περίπτωση του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια της καριέρας μου.

Είχες παραδεχτεί κατά το παρελθόν ότι απέρριψες τον ΠΑΟΚ, διότι ήταν τότε υπό διάλυση. Τώρα που είναι σε καλύτερη κατάσταση, θα πήγαινες;

Αν γίνει κάποια σοβαρή πρόταση, φυσικά και θα το σκεφτώ. Σημασία έχει να είναι σοβαρή η πρόταση από όποια ομάδα κι αν είναι. Δεν σνομπάρω κανένα πρωτάθλημα. Ευχαρίστως θα συζητήσω προτάσεις από Ελλάδα. Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση.

Δεν έχεις προτίμηση σε κάποια φανέλα;

Οχι. Ολες οι φανέλες είναι ίδιες.

Πάμε και στο κομμάτι της Εθνικής. Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική;

Ο πρωταρχικός στόχος μας, που ήταν να προκριθούμε στο Μουντιάλ, επετεύχθη. Από κει και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περάσουμε από τον όμιλό μας.

Πιστεύεις δηλαδή ότι μπορείτε να το καταφέρετε;

Ναι, αν είμαστε σοβαροί μπορούμε. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Οσον αφορά την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ποιος πιστεύεις ότι θα ήταν άξιος αντικαταστάτης του Οτο Ρεχάγκελ;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναλάβει κάποιος ξένος, που να είναι σοβαρός.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς;

Οχι, δεν μπορεί ο Μπάγεβιτς να καλύψει το κενό του Οτο Ρεχάγκελ. Πρέπει να έρθει κάποιος από το εξωτερικό.

Γιατί όχι ο Μπάγεβιτς;

Δεν θα μπορεί να κουμαντάρει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Γενικά πιστεύω ότι κανένας προπονητής από την Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναλάβει την Εθνική. Πρέπει να έρθει κάποιος από το εξωτερικό που να είναι πολύ σοβαρός.

Θα... παλέψεις λοιπόν για την παραμονή της Χέρτα; Ή πιστεύεις ότι έχουν χαθεί οι ελπίδες;

Εχουμε ακόμα πέντε αγωνιστικές. Στον αγώνα με την Ντόρτμουντ μας έκλεψαν βαθμούς. Ακύρωσαν καθαρό γκολ. Το είπα όταν έγινε. Θα παλέψουμε όμως μέχρι το τέλος. Αν είμαστε σοβαροί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

"Τελικός" το παιχνίδι με τη Στουτγκάρδη;

Ναι, είναι τελικός για εμάς. Είμαστε σε καλό δρόμο πλέον και είναι στο χέρι μας να παραμείνουμε στην κατηγορία, ακόμα και χωρίς να δώσουμε αγώνα μπαράζ.

Αν, παρ' όλα αυτά, η βελτίωση που λες δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και υποβιβαστεί η Χέρτα, τότε τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις εκεί, θα γυρίσεις στη Λεβερκούζεν ή θα επιδιώξεις κάποια μεταγραφή;

Τα δικαιώματά μου ανήκουν στη Λεβερκούζεν, οπότε αν υποβιβαστεί η Χέρτα δεν μπορώ να συνεχίσω εκεί. Μπορώ όμως να ''σπάσω'' το συμβόλαιό μου και να φύγω. Αυτό θα κάνω, γιατί δεν θέλω με τίποτα να γυρίσω στη Λεβερκούζεν.

Πες μας δυο λόγια για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα;

Είναι πράγματι πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το διεκδικούσαν μέχρι πρότινος πολλές ομάδες και αυτό είναι πολύ καλό.

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στο παραπέντε η ανατροπή και να μην κατακτήσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός;

Οχι, πιστεύω ότι θα το πάρει ο Παναθηναϊκός. Και αυτό θα είναι και το δίκαιο. Ηταν ο καλύτερος φέτος. Θα μπορούσε να το πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά η ήττα από τον Αρη ήταν καθοριστική. Οσο για τον Ολυμπιακό, είχε πολλά προβλήματα φέτος και δεν ήταν καλός.

Τι σου λείπει πιο πολύ από Ελλάδα;

Είναι οι γονείς μου εκεί και σίγουρα μου λείπουν. Προσπαθώ όμως να πηγαίνω. Το Μάιο θα τους δω, αλλά ειδικά τώρα, λόγω των υποχρεώσεών μου με την Εθνική, θα είμαι κάθε μήνα στην Ελλάδα, οπότε θα τους βλέπω συχνά. Βέβαια έχω κι εγώ την οικογένειά μου εδώ στη Γερμανία και είμαι χαρούμενος.

Να υποθέσω ότι δεν έχεις ξεχάσει και την ΑΕΛ. Εχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, έτσι δεν είναι;

Ναι, τα συναισθήματά μου για την ΑΕΛ είναι γνωστά. Θέλω πολύ να γυρίσω κάποια στιγμή εκεί. Αν έχω ακόμα αντοχές να παίξω μπάλα, αλλιώς να αναλάβω κάποιο πόστο.

Πέτυχε οπαδό με... μπουκάλι ο Γκερέρο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ha/hamburg_2010_4_6_10_6_22_b.jpgΟ Πάολο Γκερέρο επέστρεψε κόντρα στο Αννόβερο στην ενεργό δράση (μπήκε στο 46' αντί του Φαν Νίστελροϊ) μετά από μία μακρά αποχή λόγω τραυματισμού, όμως αντί να σκοράρει εντός αγωνιστικού χώρου κατάφερε να βάλει... αυτογκόλ αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.Με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, μερίδα οπαδών του Αμβούργου αποδοκίμασε τους παίκτες των γηπεδούχων την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, γεγονός που έκανε τον Περουβιανό φορ να "ξεσπάσει" με έναν τρόπο που σπάνια συναντάει κανείς στα γήπεδα του κόσμου.

Και αυτό γιατί πήρε ένα μπουκάλι νερό και το εκτόξευσε με δύναμη προς την κερκίδα, με το μπουκάλι να χτυπάει στο πρόσωπο έναν από τους "διαμαρτυρόμενους" οπαδούς και τον παίκτη να βρίσκεται πλέον στη "δίνη του κυκλώνα" για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του.

"Δεν με νοιάζει τι λέχθηκε εις βάρος του από τους οπαδούς προηγουμένως, θα πληρώσει τις συνέπειες. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές", ξεκαθάρισε ο ιδιοκτήτης του Αμβούργου Μπερντ Χόφμαν, με την ομάδα του γερμανικού Βορρά να ανακοινώνει πως η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν "η πιο τσουχτερή στην ιστορία του συλλόγου".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, το πρόστιμο που αναμένεται να πληρώσει ο Γκερέρο είναι κάπου μεταξύ 50 και 100.000 ευρώ, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει στο "ψυγείο" για το αμέσως προσεχές διάστημα αλλά και στη λίστα των υπό μεταγραφή παικτών για το καλοκαίρι.

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Θα ρισκάρουμε πάλι σήμερα με 4 αγώνες. Έχουμε και λέμε :

262 ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ ΚΑΛΜΑΡ 2 1,60
266 ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡ ΝΑ ΓΚΑΪΣ 1 2,20
271 ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ ΚΟΥΙΝ ΟΦ ΣΑΟΥΘ 1 2,05
272 ΜΠΡΕΧΙΝ ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ Χ 3,50

Άντε και καλή τύχη μάγκες!
Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Ναι μεν αλλά για Τζαβέλλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/05471c4d1782ba829db2ed79bb4542f6_L.jpg?1270530496?1270530496?1270530496Μπορεί ο Γιώργος Τζαβέλλας να βρίσκεται στη λίστα της Κολωνίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και μεταγραφή. Ο αθλητικός μάνατζερ της γερμανικής ομάδας, Μίχαελ Μέιερ, αναφέρθηκε στο θέμα του άσου του Πανιωνίου. «Αυτήν τη στιγμή μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι τι θα κάνουμε με τον Τζαβέλλα, όπως μπορώ να σας πω πως είναι ένας παίκτης μεταξύ αρκετών που παρακολουθούμε χωρίς κάτι περαιτέρω» επεσήμανε στο «Goal» ο Μέιερ, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κινηθεί μεταγραφικά, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα η παραμονή τόσο της ομάδας, όσο και του τεχνικού Ζβόνιμιρ Σόλντο.

Και πάλι... Βαλδίβια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c2c6daa50986db8bcf88ffcb4aa1dc5e_L.jpg?1270530992?1270530992?1270530992Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο άσος της Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Χόρχε Βαλδίβια, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί και στο παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους». Ο 27χρονος Χιλιανός άσος παραχωρείται ως δανεικός με οψιόν αγοράς που φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Πριν από δύο χρόνια άφησε την Παλμέιρας και μετακόμισε στα Εμιράτα έναντι του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα ο Βαλδίβια επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Κόλο Κόλο. Την σεζόν 2003-05 δόθηκε δανεικός σε Ουνιβερσιδάδ Ντε Κονσεψιόν, Ράγιο Βαγεκάνο και Σερβέτ και το 2005 επέστρεψε στην Κόλο Κόλο. Το 2006 πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά με την Κόλο Κόλο κατακτώντας το πρωτάθλημα Απερτούρα. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες κι έτσι η Παλμέιρας κινήθηκε και τον απέκτησε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Ανησυχία για την… ασφάλεια

Ανησυχία για την… ασφάλεια

Για την ασφάλεια όσων φίλων του ποδοσφαίρου ταξιδέψουν στη χώρα για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 εγγυήθηκε –για άλλη μια φορά- η Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.
Το θέμα της «ασφάλειας» ήταν κάτι που απασχολούσε όσους θέλουν να ταξιδέψουν και η Κυβέρνηση της χώρας διαβεβαίωνε ότι έχει αρχίσει τις ενέργειες που θα καταπολεμούσαν το πρόβλημα.
Το ζήτημα της «ασφάλειας», όμως ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα στην Νότια Αφρική, μετά από την δολοφονία του ηγέτη του ακροδεξιού κινήματος «Αντίσταση των Άφρικαανς», Εζέν Τερλμπλάνς και την ξεκάθαρη δήλωση των συνεργατών του, πως θα εκδικηθούν για τον θάνατο του ηγέτη τους. Ο Τερλμπλάνς ήταν ένας από τους υπέρμαχους του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης δολοφονήθηκε μέσα στο αγρόκτημά του μετά από επίθεση που δέχθηκε. Δύο άτομα κρατούνται από τις Αρχές, τα οποία δούλευαν για τον Τερλμπλανς, και φέρονται να είχαν έναν διαπληκτισμό μαζί του, με αφορμή μισθούς που τους όφειλε. Ωστόσο, στελέχη του κινήματός του υποστηρίζουν ότι ηθικός αυτουργός είναι ο επικεφαλής της νεολαίας του Αφρικανού Κονγκρέσου, επειδή, -όπως υποστηρίζουν- προέτρεπε «στη δολοφονία λευκών γαιοκτημόνων, με ένα τραγούδι που υιοθέτησε ως ύμνο της Νεολαίας».
Οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η δολοφονία δεν πρόκειται να επηρεάσει το Μουντιάλ, με τον αρμόδιο υπουργό, Νάθι Μθέντβα να υποστηρίζει ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα από τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας που έχουν ληφθεί.
Η ακόλουθη δήλωση του άμεσου συνεργάτη του Τέρλμπλανς, όμως, φαίνεται ικανή να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα… «Οι ομάδες πρέπει να ξανασκεφθούν την επίσκεψή τους στη «χώρα των φόνων»!

Απλήρωτοι υπάλληλοι, ζουν με υποσχέσεις


Ο Ανδρέας Παντελή Δεν πάει άλλο. Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ Ηρακλής είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αφού παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες! Περίμεναν να πληρωθούν την Μ. Πέμπτη, αλλά, μάταια. Σίγουρα δεν πρόκειται σε λογιστικό λάθος ότι δεν υπήρχε σεντ στους λογαριασμούς τους.

Εισέπραξαν υποσχέσεις από την πλευρά του Ανδρέα Παντελή αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι μοναδικός στόχος όλων είναι η πληρωμή των ποδοσφαιριστών και όταν προκύψουν άλλα έσοδα αυτά θα διατεθούν για τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα. Το μόνο που απομένει στους υπαλλήλους των αγωνιστικών τμημάτων είναι να αντιδράσουν...

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους διότι άκουσαν κατά καιρούς πολλές υποσχέσεις αλλά έφτασαν να γιορτάσουν το Πάσχα με δανεικά, εκνευρισμένοι από για την αντιμετώπιση που έλαχαν και γεμάτοι ερωτηματικά. Η Τρίτη (6/4) όπως όλα δείχνουν θα είναι ιδιαίτερα θερμή αφού δεν αποκλείεται οι παίκτες που θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους να δουν κλειστά τα αποδυτήρια.

Ο Ανδρέας Παντελή θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Την ίδια ώρα, γίνεται λόγος για μεταγραφές κι αυτός φαίνεται ευτράπελο για τα δεδομένα του Ηρακλή.

Το όνομα του Ντομπρασίνοβιτς είδε το φως της δημοσιότητας για την ομάδα του Ηρακλή από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα. Γνωρίζεται μεν πολύ καλά με τον Ανδρέα Παντελή αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Οι «κυανόλευκοι» αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και οι επιλογές των παικτών για το νέο πρωτάθλημα έρχονται σε δεύτερη αλλά και σε τρίτη μοίρα. Όταν δεν έχει γίνει ουσιαστική ακόμη κουβέντα με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία όσα ονόματα κι αν πέσουν στο τραπέζι θα είναι καθαρά για διαφημιστικούς λόγους. Ο Σλοβάκος θέλει εγγυήσεις για το επόμενο πρωτάθλημα ώστε ο «Γηραιός» να έχει τα φόντα να ξεκολλήσει επιτέλους από τις χαμηλές θέσεις.

Αποχωρεί ο Μπέτο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c9c86933ac4fbb111217b9da73b8a91f_L.jpg?1270525209?1270525209?1270525209«Παρελθόν» θα αποτελέσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από τον σύλλογο του Εργοτέλη ο Βραζιλιάνος Μπέτο, ο οποίος μετά από τρία χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας στην Κρήτη, θέλει να επιστρέψει στην Πορτογαλία. Διακαή …πόθο αποτελεί η επιστροφή στα εδάφη της Πορτογαλίας για τον Μπέτο, αφού ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον Εργοτέλη το ερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να επιστρέψει στην …δεύτερη πατρίδα του και να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Πορτογαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 33χρονος μέσος έχει δεχθεί ήδη πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του από τους διοικούντες του Εργοτέλη, μία πρόταση μάλιστα που χαρακτηρίζεται αρκετά δελεαστική, η απάντηση όπως όλα δείχνουν θα είναι αρνητική.

Ο Μπέτο από τότε που φόρεσε την φανέλα του Εργοτέλη χαρακτηρίζεται …στυλοβάτης για τον σύλλογο μέσα στο γήπεδο, αφού με την εμπειρία του και την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση έχει δώσει πολλές βοήθειες στους Κρητικούς.

Οπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο επικείμενος «τελικός» του Εργοτέλη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του με τη φανέλα του ελληνικού συλλόγου, καθώς την τελευταία αγωνιστική δεν θα παίξει λόγω τιμωρίας.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 33χρονος μέσος έχει κάνει σπουδαία καριέρα στην Πορτογαλία με την φανέλα της Πάκος Φερέιρα τη σεζόν 2000-04, ακολούθως με την Μπέιρα Μαρ, ενώ για δύο περιόδους αγωνίστηκε με τα «χρώματα» της Μπενφίκα.

ΠΑΟΚ-Ποιες μεταγραφές; Τα πλέι-οφ!

Ποιες μεταγραφές; Τα πλέι-οφ!

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει όλη του τη φετινή χρονιά μέσα σε 2,5 εβδομάδες στα προσεχή πλέι-οφ, από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαΐου. Εκεί θα διεκδικήσει την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία εφόσον επιτευχθεί θα ανεβάσει την ομάδα σε άλλο επίπεδο.
Έως τότε όλοι στο Δικέφαλο συμφωνούν ότι η ομάδα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη μόνο στα αγωνιστικά θέματα και να μείνει μακριά από τα μεταγραφικά σενάρια τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει να φουντώνουν.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η μεταγραφολογία των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να επηρρεάσει αρνητικά την ομάδα και κάποιους παίκτες και γι’ αυτό θέλουν να μείνουν όλα τα σενάρια μακριά από το σύλλογο. Ακόμη και οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος έχουν παγώσει και θα γίνουν μετά από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, για να μείνουν όλοι προσηλωμένοι στα πλέι-οφ.
Τα ονόματα του Παναγιώτη Ταχτσίδη που μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι και του Ιγκορ Ντε Καμάργκο της Σταντάρ Λιέγης (ο οποίος κοστολογείται πάνω από 4.000.000 ευρώ!), ήταν τα τελευταία που ακούστηκαν και σχετίστηκαν με τον ΠΑΟΚ, αλλά κανένα από τα δύο δεν αποτελεί πραγματικό στόχο του Δικεφάλου.
Ο αρχηγός της βέλγικης ομάδας σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ του Βελγίου τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ ή άλλο σύλλογο για την απόκτησή του, ωστόσο δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Γερμανία.
«Το ενδιαφέρον είναι πολύ κολακευτικό για μένα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Η Μπουντεσλίγκα θα ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση, ακόμη και η Ελλάδα. Αγωνίζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια στη Στάνταρ Λιέγης, αλλά αν προέκυπτε η πιθανότητα μιας μεταγραφής, γιατί όχι;», υποστήριξε ο Ιγκορ Ντε Καμάργκο ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το 2013 και η τιμή του είναι άνω των 4.000.000 ευρώ, ένα ποσό απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ!
Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο ταξίδι που είχε κάνει πριν από τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο είχε κάνει μία φιλολογική ερώτηση για την τιμή του Ντε Καμάργκο, αλλά τότε ο φίλος του Βίνστεντ Ντ’ Ονούφριο του είχε πει ότι κοστίζει πάνω από 7.000.000 ευρώ! Ουσιαστικά και πραγματικό ενδοαφέρον δεν υπήρξε ποτέ…
Τώρα αναφορικά με την περίπτωση Ταχτσίδη, ουδέποτε υπήρξε επαφή του ΠΑΟΚ με τον νεαρό παίκτη, ούτε καν διερευνητική. Όντως μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, αλλά εδώ και καιρό έχει προχωρημένες επαφές με ομάδες της Ιταλίας και οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα τον θέλουν να έχουν ήδη κλείσει σε σύλλογο του Καμπιονάτο.
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του αρκετές περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το δυναμικό του Δικεφάλου, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική επαφή. Όλοι στον ΠΑΟΚ συμφωνούν ότι προέχει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας για τα πλέι-οφ και η συγκέντρωση στα αγωνιστικά θέματα και όχι ο μεταγραφικός αποπροσανατολισμός που επιχειρείται με θέματα όπως του Σαλπιγγίδη, του Ντε Καμάργκο, του Ταχτσίδη ή του Βιεϊρίνια που ονειρεύονται στον Παναθηναϊκό. Πηγη Μετροσπορ

Ανοιχτό ενδεχόμενο αποχώρησης του Βενγκέρ

http://www.contra.gr/images/m/venger_m.jpgΓια πρώτη φορά ο Αρσέν Βενγκέρ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον πάγκο της Άρσεναλ το καλοκαίρι.

Ο Αλσατός βέβαια, όταν ρωτήθηκε αρχικά για το θέμα έστειλε αλλού το… μπαλάκι: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που νοιάζει είναι να τελειώσει καλά αυτή η χρονιά. Μετά μπορούμε να μιλήσουμε για όλα. Είναι πολύ σημαντικό για αυτή τη γενιά να κερδίσει κάτι… Μετά βλέπουμε για τη νέα σεζόν», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «κανονιέριδων» και συνέχισε: «Το προσωπικό μου μέλλον θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα της ομάδας να κερδίσει τίτλου, αλλά από τη βελτίωση που παρουσιάζει χρόνο με το χρόνο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ακόμα είμαστε πολύ νέοι».

Βέβαια, έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που η Άρσεναλ κατέκτησε για τελευταία φορά τίτλο για αυτό και η ανάγκη τίτλου εφέτος στους Λονδρέζους είναι επιτακτική. Μάλιστα στην ξεκάθαρη ερώτηση αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, ο Βενγκέρ πάλι δεν έδωσε σίγουρη απάντηση, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι σε πιο άμεσα πράγματα, όπως η ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα».

Δηλώσεις που έγραψαν... ιστορία

http://www.contra.gr/images/m/beniteth_m.jpgΜετά τη νέα γκέλα από την Μπέρμπιγχαμ, ο Ράφα Μπενίτεθ τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και πως η Λίβερπουλ θα κατακτήσει σίγουρα την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βρετανικός Τύπος όμως δεν το έχει και τόσο δεδομένο, καθώς οι «κόκκινοι» σε καμία περίπτωση δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η «Mirror» να φέρει στην… επιφάνεια το top-10 των καλύτερων δηλώσεων… Όχι φυσικά αυτών που επιβεβαιώθηκαν, αλλά αυτών που διαψεύστηκαν πανηγυρικά.


10. Άλαν Μπαλ (προπονητής Μάντσεστερ Σίτι): «Ο Μπάστερ θα γίνει ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιρστής αξίας 11 εκ. ευρώ»
Ο Άλαν Μπαλ σχολίασε την απόκτηση του Μάρτιν «Μπάστερ» Φίλιπς από την Έξετερ για 550.000 ευρώ το 1995. Μετά από 3 χρόνια πουλήθηκε για 110.000 ευρώ στην Πόρτσμουθ, ενώ από εκεί πήγε στην Πλίμουθ για 30.000 ευρώ.

9. Τόμι Ντόχερτι (προπονητής της Μάντσεστερ από το 1972 έως και το 1975): «Αν ο Ντουάιτ Γιορκ κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής τότε εγώ θα είμαι ο Μάο Τσέ Τουνγκ».
Τα λόγια είναι περιττά. Ο Ντουάιτ Γιορκ έκανε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αχτύπητο δίδυμο με τον Άντι Κόουλ και κέρδισε, εκτός των άλλων, το τρέμπλ το 1999.

8. Κέβιν Κίγκαν (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής): «Ναι ο Μπάτι θα το βάλει».
Ο Κέβιν Κίγκαν μαζί με τον Μπόμπι Μουρ σχολιάζουν το Μουντιάλ του 1998. Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Αργεντινή και η διαδικασία των πέναλτι οδεύει προς το τέλος της. Ο Ντέιβιντ Μπατ έχει πάρει φόρα για να εκτελέσει το πέναλτι και ο Μουρ ρωτάει τον Κίγκαν: «Γρήγορα Κέβιν, τον ξέρεις καλύτερα από όλους (εκείνη την περίοδο ήταν προπονητής του στη Νιούκαστλ), θα το βάλει;», για να λάβει την απάντηση: «Ναι, θα το βάλει». Το αποτέλεσμα; Ο Κάρλος Ρόα απέκρουσε και τα «λιοντάρια» αποκλείστηκαν.

7. Μάλκομ Άλιστον (βοηθός προπονητή στην Μάντσεστερ Σίτι): «Θα τρομοκρατήσουμε τους δειλούς της Ευρώπης».
Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1968 και ο Άλιστον κάνει δηλώσεις για την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας. Λίγο καιρό αργότερα, η ομάδα του γνωρίζει τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο, από την Φενέρμπακτσέ. Έκτοτε δεν έχει παίξει ξανά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

6. Τέρι Βενμπλς (προπονητής): «Ο Μέσι είναι καταπληκτικός από δεξιά, αλλά ο Ρονάλντο είναι από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Μάλιστα μπορεί να σκοράρει και με κεφαλιά, κάτι που ο Μέσι δεν μπορεί να το κάνει».
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε με αφορμή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009. Την απάντηση την έλαβε από τον ίδιο τον Αργεντίνο εντός του αγωνιστικού χώρου και ήταν αποστομωτική. Με κεφαλιά έκανε το 2-0 για την Μπαρτσελόνα και «κλείδωσε» το τρόπαιο για τους Καταλανούς.

5. Μάικ Άσλεϊ (ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ): «Να έχετε πίστη σε εμάς. Όχι μόνο δεν θα υποβιβαστούμε, αλλά θα βγούμε και στην Ευρώπη».
Έγινε ακριβός το αντίθετο. Η Νιουκαστλ υποβιβάστηκε και παλεύει για την άνοδό της στην Premier League.

4. Ζεράρ Ουγιέ (Προπονητής της Λίβερπουλ το 2002): «Ο Σεϊρού είναι ένας παίκτης γεννημένος νικητής. Έχει καταπληκτικές ικανότητες και κάποια πράγματα που κάνει μου θυμίζουν στον Ζιντάν».
Ο Γάλλος μέσος έμεινε στην Λίβερπουλ για 2 χρόνια (39 συμμετοχές/2 γκολ). Τις επόμενες δύο σεζόν έπαιξε δανεικός στην Μαρσέιγ και την Μπορντό. Το 2006 ξεκίνησε μία 3ετία στην Ρεν και το 2009 πήγε στην Ανόρθωση. Τα ονόματα των ομάδων και η φτωχή του παρουσίες σε αυτές, διαψεύδουν τον Γάλλο τεχνικό.

3. Αρσέν Βενγκέρ (προπονητής της Άρσεναλ: «Διακρίνω μία αλλαγή στην ισορροπία του αγγλικού ποδοσφαίρου λόγω του νταμπλ που κατακτήσαμε».
Ο Αλσατός διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Οι «κανονιέριδες» μπορεί να παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά από τίτλους τίποτα. Τη δήλωσή αυτή την έκανε το 2002… Έκτοτε από τους 25 τίτλους που διεκδίκησε κατέκτησε μόλις 3!

2. Άλαν Χάνσεν (παλαίμαχος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής): «Με αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα».
Αυτό είμαι στον συμπατριώτη του Άλεξ Φέργκιουσον το 1995 μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Άστον Βίλα με 3-1. Μπέκαμ, Μπατ, Σκόουλς και τα αδέλφια Νέβιλ τον διέψευσαν με αποκορύφωμα το τρεμπλ του 1999.

1.Ούλι Χένες (παλαίμαχος Γερμανός ποδοσφαιριστής): «Πως η Αγγλία θα κερδίσει την Γερμανία; Αυτό έχει να συμβεί εδώ και… 100 χρόνια. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία θα διαλύσει την Αγγλία».
Τι ήθελε και το είπε; Τα «πάντσερ» γνώρισαν το διασυρμό με 5-1, από τον Όουεν (3 γκολ) και την παρέα του.

Θέλει να εξασφαλιστεί ο Αστέρας Τρίπολης


Ο Βαγγέλης Βλάχος στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την Δευτέρα του Πάσχα την προετοιμασία του για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αρη. Απαντες στις τάξεις της ομάδας της Αρκαδίας γνωρίζουν ότι η κατάκτηση ενός ή τριών βαθμών, ουσιαστικά θα "κρατήσει" την ομάδα στην κατηγορία και με αυτή την σκέψη προετοιμάζονται.

Παράλληλα και ο Βαγγέλης Βλάχος θέλει να ολοκληρώσει η ομάδα της εντός έδρας υποχρεώσεις της με θετικό αποτέλεσμα, για να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της την παραμονή στην κατηγορία.

Στον αγωνιστικό τομέα, υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται. Συγκεκριμένα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν Καρέρα, Μαρσελάο, όμως από το ιατρικό επιτελείο δεν γίνεται λόγος για κάτι το ιδιαίτερο και πλέον αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα.