Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Πρόβα για... Ηρακλή


Νιόπλιας και Βαζέχα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού Την Τετάρτη υπάρχει η ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως, η ενδεκάδα που "έδειξε" ο Νίκος Νιόπλιας στην προπόνηση της Δευτέρας, μάλλον θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στον Ηρακλή, την Κυριακή. Ένα ματς που χαρίζει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στο "τριφύλλι" αν πάρει έστω και έναν βαθμό. Ουσιαστικά, ο έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε στο δίτερμα την ενδεκάδα του Περιστερίου (αυτούς που ξεκίνησαν κόντρα στον Ατρόμητο) με μια αλλαγή. Αντί του Σαριέγκι στην άμυνα, γύρισε πίσω ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης πήρε θέση στα χαφ. Οι υπόλοιποι ήταν Σεϊταρίδης, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.

Αυτό το σχήμα πιθανότατα θα δούμε κόντρα στον Ηρακλή. Όμως, την Τετάρτη υπάρχει η ρεβάνς με τον ΠΑΣ. Εκεί λοιπόν είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Σαριέγκι (ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δύο ερχόμενα ματς πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας). Από την άλλη, δεν αποκλείεται να δούμε και τον Σιμάο αντί του Νίνη, μια και ο αγωνιστικός χώρος στους "Ζωσιμάδες", αλλά και το στυλ του ματς φαίνεται να του ταιριάζει του Μοζαμβικανού.

Τέσσερις... τελικοί

Το μήνυμα ξεκάθαρο. Και προς όλους. Πρώτος το μετέφερε ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε στο τεχνικό τιμ πως πρέπει να συνεχίσει η ομάδα με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και τα τέλη Απρίλη. Τη... σκυτάλη πήρε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας για δύο λεπτά στους ποδοσφαιριστές του ήταν ξεκάθαρος: "Η δουλειά μας συνεχίζεται. Έχουμε μπροστά μας ένα εικοσαήμερο στο οποίο πρέπει να είμαστε σοβαροί. Να πάρουμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια, για να κλείσουμε έτσι όπως πρέπει τη σεζόν".

Πρότεινε Χάγκελαντ

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ακόμη έπαιζε στην Κοπεγχάγη, ο Aρνε Ντόκεν είχε προτείνει στον Παναθηναϊκό τον διεθνή Νορβηγό αμυντικό, Μπρέντε Χάγκελαντ. Τώρα, ο Σκανδιναβός θηριώδης στόπερ, αγωνίζεται στην Φούλαμ. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο Ρενέ Χένρικσεν πλέον είναι αυτός που έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον 28χρονο στους ιθύνοντες του "τριφυλλιού". Ασφαλώς, αυτή τη στιγμή δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη στα μεταγραφικά. Έτσι, πέρα από το γεγονός ότι είναι προτεινόμενος, δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε διαπραγματεύσεις με τον Χάγκελαντ και την Φούλαμ.

Από την άλλη, πληροφορίες από την Γερμανία θέλουν σύλλογο της Μπουντεσλίγκα να προσέγγισε το "τριφύλλι" τον περασμένο Γενάρη για τον Νίκο Σπυρόπουλο. Τότε οι "πράσινοι" αρνήθηκαν την παραχώρησή του. Δεν αποκλείεται οι Γερμανοί να επανέρθουν. Αν αυτό συμβεί δεδομένα θα χρειαστεί μεγάλο ποσό για να τον δώσει τελικά ο Παναθηναϊκός. Σε αυτή την περίπτωση, ο Τζαβέλλας του Πανιωνίου είναι ξεκάθαρα μια άκρως δελεαστική περίπτωση. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση για τον παίκτη των "κυανέρυθρων".

Αξίζει να τον δεις

Τον Σωτήρη Νίνη στους 12 ποδοσφαιριστές που αξίζει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι ποδοσφαιρόφιλοι, περιλαμβάνει σχετικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της FIFA, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Δίπλα του φιγουράρουν ονόματα όπως των Μίλερ (Γερμανία), Οζίλ (Γερμανία), Γουόλκοτ (Αγγλία), Παστόρε (Αργεντινή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: