Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

«Πυροσβέστης» Μήτρογλου!

osfp-serif_mesa.jpgΗ πρόκριση ήταν δεδομένη από το πρώτο ματς του Τίρασπολ. Το ζητούμενο στην ρεβάνς του Καραϊσκάκη ήταν η φιέστα για την παρουσία στους ομίλους. Αυτή δεν έγινε και φάνηκε από την αντίδραση του κόσμου που φώναζε πως αλλιώς ονειρεύεται να βλέπει τον Ολυμπιακό! Τελικά για άλλη μια φορά… καθάρισε ο Μήτρογλου που με το γκολ στο 82’ έδωσε την νίκη στους «ερυθρόλευκους» με 1-0 επί της Σέριφ Τίρασπολ και έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Αποδοκιμασίες με την λήξη του αγώνα. Το απόγευμα της Πέμπτης οι πρωταθλητές Ελλάδος μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Φαληρικό στάδιο.


Ένας μέτριος Ολυμπιακός έκανε την εμφάνισή του απόψε στο φαληρικό γήπεδο, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στον επαναληπτικό αγώνα με την Σέριφ. Οι παίκτες των γηπεδούχων παίζοντας με το αβαντάζ του 2-0 στις πλάτες τους δεν ήταν όσο καλοί έπρεπε απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ομάδα απ’ αυτούς.

Το τελικό 1-0 που διαμορφώθηκε με γκολ του Μήτρογλου στο 82’ -ο οποίος συνεχίζει το... Βιολί του- ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε το κοινό του Ολυμπιακού και το οποίο προβλημάτισε τον τεχνικό Τιμούρ Κετσπάγια, που έχει τις ευθύνες του για την συγκεκριμένη εικόνα.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Γκαλέτι αποχώρησε τραυματίας στο 63’. “Εεεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό“, φώναζε στο 80’ η Θύρα 7, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα του κόσμου που άλλα περίμενε και άλλα είδε.

Μπήκε δυνατά αλλά...

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης μπήκε με... φόρα. Ήταν αποφασισμένος να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και να... καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι με την Σέριφ αλλά και την υπόθεση - πρόκριση. Το 2-0 του πρώτου αγώνα έδινε μία ασφάλεια στους γηπεδούχους, που όμως ήθελαν απ’ την μεριά τους ν’ ικανοποιήσουν το κοινό τους, που για ακόμη έναν αγώνα γέμισε το Καραϊσκάκη.

Ο Γεωργιανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια επεφύλαξε μία έκπληξη για την ενδεκάδα. Αυτή ήταν η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην αρχική σύνθεση της ομάδας. Ο πιτσιρικάς τοποθετήθηκε στην θέση του Λεντέσμα, παίζοντας μπροστά απ’ το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη τους πολύ καλή στιγμή στο 7’, όταν και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στ’ οριζόντιο δοκάρι. Οι Μολδαβοί της Σέριφ προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι, ωστόσο ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα μες στο γήπεδο.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο πίεζε για ένα γκολ ο Ολυμπιακός, χωρίς όμως ν’ έρχεται το ποθητό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα εντοπιζόταν πιο πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας με τους γηπεδούχους να δείχνουν ώρες ώρες... κομμένοι στα δύο.

Έτσι παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο δραστήριος απ’ την αντίπαλό του στο πρώτο μέρος γκολ δεν έβαλε. Ποδόσφαιρο αξιώσεων πάντως δεν παίχθηκε...

Προσπάθεια γι’ αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη...

Η είσοδος του Λεντέσμα απ’ τ’ αποδυτήρια στην θέση του Κ. Παπαδόπουλου έδεσε κάπως τον Ολυμπιακό, που όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή ένα γκολ.

Στο 63’ ο Γκαλέτι έδειξε να πονάει και ζήτησε αλλαγή απ’ το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο Αργεντινός πονούσε αρκετά στο πίσω μέρος της γάμπας του και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μάλιστα κάθισε κάτω έτσι γιατί δεν μπορούσε άλλο. Την θέση του πήρε ο Γκαλίτσιος, μία επιλογή που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο. Η κίνηση αυτή... πάγωσε τόσο τον κόσμο του Ολυμπιακού όσο και τους ανθρώπους του.

Μήτρογλου και... γκολ

Από εκεί και πέρα παρά κάποιες ενέργειες, που έγιναν απ’ τον Κ. Μήτρογλου οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία στ’ επόμενα λεπτά. Ο... Γερμανός όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μετά από πάσα του Μαρέσκα στο 82’ έκανε το 1-0 με κοντινό σούτ και στην συνέχεια το πανηγύρισε έξαλλα. Ο νεαρός φορ συνεχίζει να σκοράρει και αυτό σίγουρα είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό.

Man of the match:

Απ’ ένα τέτοιο παιχνίδι MVP δεν αναδεικνύεται. Δεν υπήρξε κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που να είχε πολύ καλή εμφάνιση. Αν θα έπρεπε να το πάρει κάποιος εκ των παικτών αυτός είναι ο Μήτρογλου μόνο και μόνο για το γκολ που σημείωσε.

Απ’ την άλλη ο κόσμος ήταν αυτός που αποτέλεσε τον 12ο παίκτη σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Δικαιωματικά λοιπόν το βραβείο αυτό πηγαίνει και στο φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο νεαρός αγωνίστηκε σε μία θέση, που δεν είναι η φυσική του, δηλαδή αμυντικό χαφ και δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα. Έκανε αρκετά λάθη και δεν βοήθησε όσο έπρεπε στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο είναι δικαιολογημένος σε μεγάλο βαθμό λόγω και της απειρίας του αλλά κυρίως λόγω της λανθασμένης επιλογής θέσης απ’ τον προπονητή του.

Στο ύψος του: Τ’ αμυντικό δίδυμο των Μέλμπεργκ-Α. Παπαδόπουλου αλλά και ο Ραούλ Μπράβο. Είχε σωστές τοποθετήσεις και απέφυγε τα σοβαρά λάθη. Ο Σουηδός έδειξε εκ νέου πως ήταν το ιδανικό... συμπλήρωμα για την αμυντική γραμμή. Ο Ισπανός απ’ την άλλη πάλευε συνεχώς για το καλύτερο. Έδωσε πολλές μονομαχίες και κάλυψε και πάλι απίστευτα χιλιόμετρα.

Η γκάφα: Για την ακρίβεια δύο ήταν οι γκάφες και έγιναν απ’ τον Κετσπάγια. Η πρώτη ήταν ότι ξεκίνησε βασικό τον Κ. Παπαδόπουλο και η δεύτερη πως στην θέση του τραυματία Γκαλέτι πέρασε τον Γκαλίτσιο. Δύο σαφέστατα λανθασμένες επιλογές του Γεωργιανού κόουτς, που δεν έμειναν ασχολίαστες από τον κόσμο.

Το στράγαλι: Ο Ισπανός Μαγιένκο δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος στην διάρκεια του αγώνα. Σε γενικές γραμμές ήταν ιδιαίτερα καλός ενώ δεν υπάρχει καμία παράβαση στην φάση όπου ο Μαρέσκα ζητά πέναλτι στο 66‘.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Κ. Παπαδόπουλος - 46‘ Λεντέσμα, Γκαλέτι - 64‘ Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού - 63‘ Ντιόγκο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα.

Σέριφ Ναμάσκο, Ντα Κόστα, Ταρκινσβίλι, Κορνεένκοφ, Ερόκιν - 64‘ Κιουτσούκ, Μπαλίμα - 80‘ Βολκόφ, Ρουάμπα, Αρμπάνας, Τσίνια, Ντιεντιού - 58‘ Σουνόροφ, Ροντρίγκες.

«Κουνάει» σεντόνι ο ΑΠΟΕΛ

Ιστορία έγραψε ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος κατάφερε με δύο γκολ του Μιχαήλ να πάρει μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Κοπεγχάγης και περάσει για πρώτη φορά στα χρονικά σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η χρυσή αλλαγή του Τσέζαρε Πραντέλι, ο Στεφάν Γιόβετιτς έδωσε τη λύση τη λύση για τη Φιορεντίνα η οποία παρότι είδε τη Σπόρτινγκ να προηγείται, κατάφερε με δικό του γκολ να χαρίσει την ισοπαλία-πρόκριση στους "βιόλα" και το εισιτήριο για τους ομίλους. Εκεί θα βρίσκεται και Άρσεναλ που κέρισε εύκολα με 3-1 τη Σέλτικ. "Σούπα" στη Στουτγκάρδη, με τους γηπεδούχους χωρίς κόπο να παίρνουν την πρόκριση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τετάρτη (26/8)
ΑΠΟΕΛ-Κοπεγχάγη 3-1 (2' Κοσόφσκι, 18' πεν., 41' Μιχαήλ-22' Ν' Ντόι)
Στουτγκάρδη-Τιμισοάρα 0-0
Άρσεναλ-Σέλτικ 3-1 (28' πεν. Εντουάρντο, 52' Έμπουε, 74' Αρσάβιν-90' + 3' Ντονάτι)
Φιορεντίνα-Σπόρτινγκ Λ. 1-1 (54' Γιόβετιτς-35' Μουτίνιο)

Πήρε Πίτου Γκαρσία ο Αρης!


Ο Πίτου Γκαρσία σε προσπάθεια του Στην απόκτηση του Σεμπαστιάν Γκαρσία προχωρά ο Αρης προκειμένου να κλείσει την μεσοπειθετική του γραμμή και να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση του Μάριο Ρεγκέιρο.

Ο Αργεντινός μέσος που τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στον Ηρακλή με την μορφή δανεισμού από την Ουνιόν Σάντα Φε, αποδεσμεύθηκε από την ομάδα της πατρίδας του και φαίνεται ότι θα επανέλθει σύντομα στη Θεσσαλονίκη για να παίξει αυτή τη φορά με τη φανέλα των "κιτρίνων".

Ο "Πίτου", όπως είναι το προσονύμιό του, επελέγη για να δώσει λύσεις στην αριστερή πλευρά της επίθεσης όπου διαπιστώνεται κενό το οποίο δεν είναι δυνατόν να καλύψει ο Κόκε.

Κάλβο: «Ήθελα να μείνω» – Κοντά σε Πίτου Γκαρσία


Κάλβο: «Ήθελα να μείνω» – Κοντά σε Πίτου Γκαρσία

Ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με τον Άρη μέχρι το 2012 μίλησε για την απόφαση του αυτή λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που μετά από μεγάλες σε διάρκεια συζητήσεις όλα έφτασαν στο σημείο που ήθελα κι εγώ και η διοίκηση και συμφωνήσαμε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συμφωνία. Ήθελα να μείνω στην ομάδα του Άρη. Το είχα πει ότι θέλω να μείνω και να αγωνιστώ στον Άρη για πολλά χρόνια. Δεν ασχολήθηκα με το οικονομικό, εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Η σκέψη μου ήταν στο να συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη. Είμαι χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου με τον Άρη».

Στο μεταξύ κοντά στην απόκτηση του Σεμπαστιάν «Πίτου» Γκαρσία βρίσκεται ο Άρης, με τον Αργεντινό να κατέχει ιταλικό διαβατήριο ενώ έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας αγωνιζόμενος στην ομάδα του Ηρακλή στο παρελθόν. Η ανακοίνωση της μεταγραφής αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες. Πηγη Μετροσπορ

Κοντά στην Μπάρτσα ο Τσιγκρίνσκι


Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι Οι προσπάθειες της Μπαρτσελόνα για τον αμυντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο πρόεδρος του ουκρανικού συλλόγου Ρινάτ Αχμέτοφ αποδέχτηκε την προσφορά 25 εκατ. ευρώ των Καταλανών.

Η εφημερίδα "Sport" της Βαρκελώνης αναφέρει ότι ο Τσιγκρίνσκι πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με ετήσιες αποδοχές περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, οι οποίες ανεβαίνουν στα 2 εκατ. την τελευταία χρονιά του συμβολαίου.

Για στοίχημα.....

Δεύτερη μέρα Champions League η σημερινή. Είμαστε ένα βήμα πριν από την κλήρωση της Παρασκευής και τους χρυσοφόρους ομίλους. Για το λόγο αυτό, δεν χωράει αμφιβολία πως τα οικονομικά οφέλη για τις ομάδες είναι τεράστια και αναμένεται να «πέσουν» κορμιά. Δεν βλέπω ιδιαίτερα «ζεστά» πάντως κάποια σημεία. Πάνε να δούμε:

ΑΠΟΕΛ – Κοπεγχάγη: 1-0 το πρώτο ματς για την Κοπεγχάγη. Βλέπω σφιχτό παιχνίδι, under και 1Χ με ψυχή. Για να δούμε μετά την Ανόρθωση θα δούμε και φέτος Κυπριακή ομάδα στους Ομίλους;

Άρσεναλ – Σέλτικ: 0-2 το πρώτο ματς για την ομάδα του Βενγκέρ. Η πρόκριση έχει κριθεί από την πρώτη αναμέτρηση και γι’ αυτό βλέπω ένα ανοιχτό παιχνίδι. Over.

ΟΣΦΠ – Σερίφ Τιρασπόλ: 0-2 το πρώτο ματς. Κι εδώ η πρόκριση έχει κριθεί. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει αλλά το Over το φοβάμαι (under είχε φέρει και με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στην έδρα του).

Στουτγάρδη – Τιμισοάρα: 0-2 το πρώτο ματς. Άλλο ένα ματς όπου η πρόκριση έχει κριθεί. Άσσος αν κ μικρή απόδοση, για τους Γερμανούς που είναι ένα επίπεδο πάνω.

Φιορεντίνα – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας: 2-2 το πρώτο ματς. Οι Ιταλοί είναι δυνατοί στην έδρα τους. Πάμε με τον Μούτου και την παρέα του και ας ελπίσουμε να μας δικαιώσουν γιατί πολύς κόσμος θα πέσει πάνω στον Άσσο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για το χόμπυ μας: Άσσος η Φιορεντίνα μαζί με το under στο παιχνίδι της Κύπρου θα είναι το δικό μου δελτίο.Επιμελεια Δημητρης Γ.

Ο Δαλούκας στο Ηρακλής-Αρης


Ο διαιτητής Δαλούκας Ο Δαλούκας από τον σύνδεσμο διαιτητών Θεσσαλίας, επιλέχθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για να διευθύνει το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, μεταξύ του Ηρακλή και του Αρη στην Θεσσαλονίκη. Ο Κάκος από την Κέρκυρα θα είναι στο Λάρισα-Ολυμπιακός.

Αναλυτικά:

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ: ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΧΡ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ: ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Κ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΤΑΚΟΣ ΜΙΧ. ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ ΑΝ. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΣΑΡΑΙΔΑΡΗΣ ΔΗΜ. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΣΠ. ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΡΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓ. ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜ. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝ. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΣΤ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ: ΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΒΟΗΘΟΣ: ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧ. ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ Π. ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-ΑΕΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΥΡΚΟΣ ΔΗΜ. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ: ΠΑΝΟΥ ΓΡ. ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΓΟΥΚΟΣ ΔΗΜ. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΟΣΚΑΚΗΣ ΜΙΧ. ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΑΟΚ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ: ΜΠΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜ. ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΙΑΧΟΣ ΑΘ. ΕΠΣ ΧΙΟΥ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡ. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ: ΜΠΑΛΤΑΣ ΧΡ. ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ. ΕΠΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΟΣ ΑΝ. ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΣΠ. ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΔΑΛΛΑΣ ΚΩΝ. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ετοιμοι στον Ηρακλή για το ντέρμπι με τον Αρη


Ο Προτάσοφ από προπόνηση του Ηρακλή Με μοναδικό πρόβλημα τον Στέλιο Ηλιάδη που δεν ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας, ο Όλεγκ Προτάσοφ σχεδιάζει για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Αρη.

Ο ουκρανός τεχνικός, όχι πως υπολογίζει άμεσα στον Ηλιάδη, αλλά, παρακολουθεί την εξέλιξη της προετοιμασίας του. Ο Ηλιάδης καθώς και ο Ντάλα Μπόνα προστέθηκαν αργά στις προπονήσεις του Ηρακλή και έχουν μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την εκτός έδρας νίκη, όμως τους επεσήμανε και τα λάθη που έκαναν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν σκληρά, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι στο δύσκολο Σαββατιάτικο παιχνίδι.

Ντίκα: Ξέρουμε τι σημαίνει ντέρμπι με τον Αρη

"Νοιώθω πολύ χαρούμενος για το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας. Εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο, τόσο από το πλήθος που ήταν στο γήπεδο όσο και από το πάθος με το οποίο στήριζαν την ομάδα", δηλώνει ο Νικολάε Ντίκα που αναφερόμενος στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Αρη, τόνισε: "Τώρα έχουμε μπροστά μας το ντέρμπι με τον Αρη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο όμως θέλουμε τη νίκη. Ξέρουμε τι σημαίνει το παιχνίδι για τον κόσμο μας και θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να έχουμε καλή απόδοση στον αγώνα και να πάρουμε τελικά τη νίκη". Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα της χώρας του: "Θέλω να συνεχίσω να αποδίδω καλά και ελπίζω να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου και να επιστρέψω στην εθνική Ρουμανίας. Ο κύριος Προτάσοφ έχει μεγάλη συμβολή, γιατί μου έδωσε μια ευκαιρία σε μια περίοδο που κανένας δεν με πίστευε. Ελπίζω να μην τον απογοητεύσω και να κάνω το καθήκον μου. Αισθάνομαι πολύ καλά στον Ηρακλή".

Το παλεύει για αριστερό χαφ ο Αρης


Ό Γιάννης Κόντης... Ο 12ος θα προκύψει σύντομα. Ο λόγος για τον 12ο ποδοσφαιριστή που θα προστεθεί στο ρόστερ του Αρη μέσα από τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Σημειώστε: Σεμπαστιάν Αμπρέου, Λεάντρο Γκρασιάν, Κριστίαν Νασούτι, Φλάβιο Ντε Σόουζα, Κάρλος Αράνο, Χρήστος Αραβίδης, Βασίλης Ρόβας, Ίαν Ντέιλι, Μεντί Ναφτί, Μίχαλ Πέσκοβιτς, Νταρίο Φερνάντες. Αυτοί είναι μια ενδεκάδα νέοι ποδοσφαιριστές και αν ε αυτούς προσθέσουμε όσους ανανέωσαν και αυτούς που επέκτειναν το συμβόλαιό τους όπως ο Τόνι Κάλβο, τότε γίνεται λόγος για μια επανίδρυση των κιτρίνων.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού οδεύει προς το τέλος της και είναι πολύ πιθανό να προστεθεί ακόμη ένας, ο αριστερός χαφ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι "κίτρινοι" είναι πολύ κοντά στο να εντάξουν στο δυναμικό τους, ακόμη έναν ποδοσφαιριστή και ο Γιάννης Κόντης, βρίσκεται σε "ανοικτή γραμμή" με Λατινοαμερικάνο αριστερό χαφ, κάτοχο κοινοτικού διαβατηρίου. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν θέσεις ξένων αφού έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Οι συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις. Στόχος του ’ρη είναι να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που θα προσδώσει την "ζωντάνια" που χρειάζεται η αριστερή πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιομάρ Μαζίνιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα το βράδυ στο Novasports, τόνισε ότι αν παρουσιαστεί κάτι εξαιρετικό οι πόρτες του Αρη είναι ανοιχτές και μας προϊδεάζει για τη έλευση ενός ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση.

Πατέρας: "Μαζί ήρθαν, μαζί θα φύγουν"


Ο Νίκος Πατέρας..... Τη στήριξη του στους τεν Κάτε, Αντωνίου εξέφρασε ο Νικόλας Πατέρας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94,6". Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε πως οι "πράσινοι" διαθέτουν καλό ρόστερ και άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα γίνει μεταγραφή αμυντικού, ενώ αναφέρθηκε και στους Κυργιάκο, Σεϊταρίδη.

«Τρέχει» για Θεσσαλονίκη ο Μπολτ

bolt.jpgΣε διαπραγματεύσεις με τον άνθρωπο που «έσπασε» τα χρονόμετρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, Ουσάιν Μπολτ βρίσκονται οι διοργανωτές του τελικού γκραν πρι που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη (12-13 Σεπτεμβρίου).



Σύμφωνα με δημοσίευματα οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό δρόμο και ο Μπολτ θα δώσει το παρών στο Καυτανζόγλειο. Η έλευση του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο αναμένεται να φέρει χιλιάδες φιλάθλους στις εξέδρες του Καυτανζογλείου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο γκραν πρι θα δώσει το παρών και η Γιέλενα Ισινμπάγιεβα, δίνοντας περισσότερη λάμψη στον θεσμό.

Φήμες για Κωστένογλου στην Κομοτηνή

kosteee.jpgΣενάρια αποχώρησης στον Πανθρακικό καθώς «τρίζει» η καρέκλα του Ίλιε Ντουμιτρέσκου με τον Νίκο Κωστένογλου να προβάλει ως φαβορί για την αντικατάσταση του. Στα υπόψιν και ο Σάκης Τσιώλης για τον πάγκο των «πράσινων».



Η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή στην πρεμιέρα σε συνδυασμό με την μέτρια αγωνιστική εικόνα έφερε «μουρμούρες» στην Κομοτηνή και ο Ντουμιτρέσκου βρίσκεται υπ ατμόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ ο Ρουμάνος προπονητής νιώθει την θηλιά να έχει ...σφίξει γύρω από τον λαιμό του και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι...τελικός για τον ίδιο.

Σε ότι αφορά την διάδοχη κατάσταση ο Νίκος Κωστένογλου φαίνεται ως το μεγάλο φαβορί για να τον αντικαταστήσει. Παράλληλα εξετάζεται και η περίπτωση του Σάκη Τσιώλη ο οποίος κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ για την άνοδο της Ρόδου

Η ανακοίνωση: "Λόγω μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και της ΠΑΕ ΦΩΣΤΗΡΑΣ εντός της ταχθείσης προθεσμίας από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ήτοι μέχρι και την 24-8-09, το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής Κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του ΚΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα όπως τις θέσεις των παραπάνω ΠΑΕ, καταλάβουν οι ομάδες που κατείχαν την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα από την αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Τη θέση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ.
Οι κενές θέσεις που προκύπτουν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας θα καλυφθούν με απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας".

Τι κάνει ο τερματοφύλακας για τα λεφτά...


Η... πονηρή φωτογραφία του  Χάινζ Μίλερ Ο Χάινζ Μίλερ όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, θα θυμάται για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο ο 31χρονος γκολκίπερ της Μάιντς προσπαθεί να ξεχάσει κάτι φωτογραφίες που είχε βγάλει στο παρελθόν, όπου τον δείχνουν σε αποδυτήρια φορώντας μόνο το αφρόλουτρο του!

Ο Μίλερ όταν ήταν πιο μικρός χρειαζόταν κάποια χρήματα, γι αυτό και αποφάσισε να κάνει μία φωτογράφιση σε αποδυτήρια γηπέδου, όπου δεν φοράει ρούχα. "Ημουν μικρός και χρειαζόμουν χρήματα", ήταν το σχόλιο του συμπαίκτη του Ιβανσιτς όταν ρωτήθηκε για τις φωτογραφίες.

Μαχαιριές στο Λονδίνο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... Η βία στα γήπεδα γεννήθηκε στην Αγγλία εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, στο νησί, πατάχθηκε καθώς ποδοσφαιρική ομοσπονδία και κράτος πήραν κεφάλια. Σπάνια θα δει κανείς να ανοίγει μύτη σε αγγλικό γήπεδο ή έξω από αυτό πριν μετά η κατά την διάρκεια του αγώνα. Κι αν αυτό έχει συμβεί την τελευταία 20ετία τότε οι περιπτώσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού...

Υπάρχει όμως μια κόντρα, που κρατάει αιώνια... Μπορεί στο Λονδίνο να υπάρχουν οι «μεγάλες» ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Τσέλσι, η Τότεναμ και οι οπαδοί τους να απαριθμούν μεγάλο ποσοστό της πόλης, ωστόσο, οι πιο σκληροπυρηνικοί κι αυτοί που κυριολεκτικά σκοτώνεται μεταξύ τους, είναι οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ και της Μίλγουολ...

Οι οπαδοί των δυο ομάδων, δυστυχώς γι αυτούς, έχουν ελάχιστες ευκαιρίες για να συναντηθούν σε μεταξύ τους αγώνα, αφού η Μίλγουολ παίζει στις μικρότερες κατηγορίες και η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν το 2005...

Εκτοτε, περίμεναν υπομονετικά για ν’ ανταμώσουν ξανά... Φέτος, η κληρωτίδα τους έκανε το χατήρι, καθώς τους έφερε αντιμέτωπους στο Λιγκ Καπ... Αυτό ήταν. Οι οπαδοί από την ημέρα της κλήρωσης, βρίσκονταν στις επάλξεις κι έσβηναν μέρες από το ημερολόγιο για να φτάσει η 25η Αυγούστου. Οπερ κι εγένετω...

Η φημισμένη Green Street στην πλάτη του «Απτον Παρκ» ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τους οπαδούς των δυο ομάδων και να ποτιστεί με το αίμα τους. Τι κι αν οι οπαδοί της Μίλγουολ δεν είχαν προμηθευτεί επίσημα εισιτήρια για το ματς ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να πάνε στο γήπεδο.

Περίπου 1000 αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για το ματς. Για αρκετή ώρα κρατούσαν απομονωμένους τους οπαδούς των δυο ομάδων και τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα. Οπαδοί έβγαιναν από στενά με ανοιγμένα κεφάλια, σκισμένα ρούχα κι άλλα ενθύμια μάχης, όμως η μπόρα δεν είχε ξεσπάσει. Τελικά κατά τις 18:00 άρχισαν να φεύγουν τα πρώτα μπουκάλια και τα πρώτα τούβλα. Τα συνθήματα έδιναν κι έπαιρναν μέχρι που ξέσπασε η καταιγίδα! Οι οπαδοί έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και αναμετρήθηκαν για αρκετή ώρα σώμα με σώμα! Οι ιαχές του πολέμου, έκαναν τους περίοικους να κλείσουν ερμητικά τα παράθυρα και τις πόρτες τους καθώς γνώριζαν ότι θα ακολουθήσει το χάος.

Και τελικά έτσι έγινε. Η αφορμή που περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια για να ικανοποιήσουν τις οπαδικές ορέξεις τους είχε φτάσει... Σιδερολοστοί, σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια, τούβλα, πέτρες, ξύλα κι ό,τι άλλο μπορούσε να πιαστεί από δυο χέρια, χρησιμοποιήθηκε στη μάχη. Οι τραυματίες, πολλοί. Αλλά όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές ελάχιστοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία για ν’ αποφύγουν τις συλλήψεις. Αυτοί που δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, ήταν τρεις οπαδοί. Οι δυο με ανοιγμένα κεφάλια κι ο ένας με μαχαιριά στο στήθος... Ολοι τους έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έδιναν τα πάντα για να ξαναβρεθούν στο πεδίο της μάχης.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα οπαδού της Μίλγουολ στο «BBC»: «Πήρα και τα παιδιά μου στο γήπεδο κι έγιναν μάρτυρες της σύρραξης. Ηταν φανταστικό»! Αλλος οπαδός της Μίλγουολ, είπε: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη θύελλα εδώ και καιρό. Ελπίζω να μην γα... την ομάδα μας. Πήγαιναν όμως γυρεύοντας. Δεν μας έδωσαν εισιτήρια και μετά είπαν ότι τα επεισόδια τα έκαναν οπαδοί χωρίς εισιτήρια».

Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο... μάτι του κυκλώνα δεν έχουν τελειωμό. Ο Τζον Ουίτινγχαμ που μένει δίπλα από το γήπεδο, εξομολογήθηκε πως: «Υπήρχαν πολλές λογομαχίες και τσακωμοί πριν τον αγώνα. Ειδα αρκετούς να περνάνε με ματωμένα πρόσωπα. Πετούσαν τούβλα ο ένας στον άλλο και δεν έχω ιδέα που μπορεί να τα βρήκαν! Ορισμένοι έσπαγαν ακόμα και τα πεζοδρόμια, ενώ είχαν ανάψει και φωτιές»!

Ενας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε: «Είναι τρελοί αυτοί οι οπαδοί. Αυτό το μίσος κρατάει αιώνια. Οι ομάδες δεν είχαν αναμετρηθεί για καιρό και περίμεναν πως και πως την ημέρα του αγώνα».

Αλλος ένας έντρομος πολίτης που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, είπε: «Εγινε κόλαση. Τρομοκρατήθηκα γιατί δεν τα βλέπεις κάθε μέρα αυτά. Υπήρχαν οπαδοί της Γουέστ Χαμ από τη μία και της Μίλγουολ από την άλλη και στη μέση η αστυνομία. Οσο έβλεπε το μάτι σου υπήρχαν οπαδοί της Γουέστ Χαμ. Πέταγαν τούβλα και μπουκάλια κι άνοιγαν κεφάλια! Είδα πολλούς να περνούν αιμόφυρτοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως επεισόδια έγιναν κι εντός γηπέδου την ώρα που ισοφάρισε η Γουέστ Χαμ (σ.σ: στο 87’ με τον Στάνισλας) και πλήθος οπαδών των «σφυριών» μπήκαν μέσα για να πανηγυρίσουν με τους Μίλγουολς να απαντούν στις προκλήσεις... Το έλα να δεις έγινε όταν πήραν προβάδισμα νίκης οι γηπεδούχοι, που τελικά πήραν την πρόκριση με 3-1... Ουδείς όμως ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι...

Briatore: «Το Πρωτάθλημα είναι πουλημένο!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Το Πρωτάθλημα είναι πουλημένο!». Με αυτή τη δήλωση, ο πάντα αυθόρμητος Flavio Briatore ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο DPA.

«Κάποιοι χρησιμοποίησαν τo KERS, κάποιοι όχι, το ίδιο έγινε και με τις αεροτομές - ένα πρωτάθλημα χαοτικό». Οι αιχμηρές δηλώσεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Τα βέλη του δεν γλίτωσαν ούτε οι διοργανωτές των αγώνων.

«Πρέπει να κάνουμε πιο λαχταριστό αυτό το άθλημα για το θεατή. Χρειαζεται περισσότερο θέαμα, πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Θέλουμε περισσότερη ενέργεια. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο 3-4 πιλότοι να μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται να εμπιστευτούμε άτομα του χώρου, του αθλήματος, χωρίς να βάλουμε την πολιτική μέσα στα pit. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον κόσμο. Το φίλαθλο κοινό θέλει να βλέπει αγώνες, πιλότους, αστέρια, μονοθέσια που προσπερνά το ένα το άλλο σε φαντασμαγορικούς αγώνες. Πλέον στην F1 όμως έχουμε περισσότερες κουβέντες από αποτελέσματα».

Ο αειθαλής μάνατζερ, συνέχισε την κριτική του και στο θέμα των κανόνων: «Αυτή τη χρονιά ξοδέψαμε χρόνο και χρήμα για να γνωρίσουμε τις γνώμες κάποιων έξυπνων και τελικά καταλήξαμε στις ίδιες συνθήκες με πριν».

Όσο αφορά τη στροφή της F1 προς την Ανατολή, τη χαρακτήρισε «αναγκαία κίνηση»: «Οι σημαντικές χώρες έχουν τους αγώνες τους. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να ψάξουμε χώρες που μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να υπογράψουμε με πολλούς σπόνσορες. Είναι λογικό να ψαχνόμαστε για καινούργιες αγορές, συνδυάζοντας καλή προσοχή στο άθλημα αλλά και τους απαραίτητους επενδυτές. Χωρίς να ξεχνάμε και τους τηλεθεατές, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού του αθλήματος».

Ο Flavio όμως είχε να πει και για την παραλίγο επιστροφή του Schumacher. «Το μοναδικό θετικό στοιχείο αυτής της χρονιάς ήταν η επιστροφή του Γερμανού, και πάλι όμως, μερικές ομάδες εναντιώθηκαν στα τεστ που ήθελε να κάνει. Ανόητη κίνηση. Θα ήταν ένα φανταστικό γεγονός». Πάντως ο Ιταλός δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει ο Michael στην ενεργή δράση: «Αν δεν γύρισε τώρα, δεν θα γυρίσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ίσως για το πιο καυτό θέμα που αφορά την ομάδα του, τη μεταγραφή του Alonso και τις φήμες που ακούγονται για μεταπήδηση στην ομάδα της Ferrari το 2010, ο Ιταλός μάνατζερ δήλωσε: «Εδώ και δυο χρόνια, με ρωτάτε τι θα γίνει αύριο. Όταν θα υπάρξει μια σίγουρη απόφαση, θα την ανακοινώσουμε. Έχουμε μια άριστη σχέση με τη Ferrari και πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί. Είναι μια σημαντική ομάδα, έχει προσφέρει πολλά στο άθλημα. Έχει το σεβασμό μας αλλά πάντα προσπαθώ να την κερδίσω».

Εξω φρενών με τον Τζιμπούρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Hταν θέμα χρόνου να «σκάσει» θέμα Τζιμπούρ στην ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρνει στην ομάδα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση του Γαλλοαλγερινού.

Ο Τζιμπούρ, που ήταν όλη την περσινή χρονιά... βρέξει-χιονίσει βασικός, αφού η μεγαλύτερη... απειλή γι' αυτόν ήταν ο Μιχάλης Παυλής, με την έλευση του πρώτου περιφερειακού επιθετικού (βλέπε Κρίστιαν Νέμεθ) κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την ομάδα, δυο 24ωρα πριν από τον επαναληπτικό με τη Βασλούι.

Με τη λήξη της προπόνησης κι ενώ είχε χρησιμοποιηθεί από τον Μπάγεβιτς με την 11άδα των βασικών, πήγε και ζήτησε από το ιατρικό επιτελείο να εξαιρεθεί της αποστολής του αυριανού αγώνα διότι πονούσαν και τα δυο του γόνατα κι αισθανόταν έντονη κόπωση!! Οπως κι έγινε. Ο Μπάγεβιτς τον απέκλεισε από τη 18άδα κι εκείνος πήγε να παρακολουθήσει το Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός σε ψαροταβέρνα της Ραφήνας, απολαμβάνοντας με την παρέα του φρέσκο ψαράκι και μύδια!...

Ο...αυτοαποκλεισμός του Τζιμπούρ από ένα τόσο κρίσιμο ματς εξόργισε το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς και οι συνεργάτες του απέφυγαν να πουν το παραμικρό, ωστόσο πρέπει πλέον να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο Γαλλοαλγερινός έχει τελειώσει οριστικά από την Ενωση.

Πάντως αργά χθες το βράδυ ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε «αιφνιδιασμένος» από τον αποκλεισμό του κι έλεγε σε συμπαίκτες του ότι «εγώ τους ζήτησα να βγάλω αύριο (σ.σ. σήμερα) μια μαγνητική γιατί πονούσα και αυτοί με απέκλεισαν»! Αυτή ήταν η εκδοχή του!

Ο προπονητής ενημέρωσε χθες το βράδυ τον Ν. Θανόπουλο για τα καθέκαστα και του ζήτησε να κινηθεί άμεσα για την πώληση του παίκτη. «Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία» του είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν έξω φρενών με τον Τζιμπούρ, αφού υπάρχει πλέον η πεποίθηση μέσα στ' αποδυτήρια ότι ο παίκτης προφασίζεται τραυματισμούς για να μην προπονείται και να πιέσει έτσι με τον τρόπο του τη διοίκηση να τον αφήσει να φύγει με λιγότερα από 2,5 εκατ. ευρώ...

Το καλό για τον Μπάγεβιτς είναι ότι όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεσή του για το ματς με τη Βασλούι, η αποστολή της οποίας έφθασε χθες στην Αθήνα, με τον Κρίστιαν Ντούλκα να δηλώνει ότι «εμείς δεν έχουμε πολλές εμπειρίες στην Ευρώπη, όπως η ΑΕΚ. Θα παίξουμε για το καλύτερο, πρέπει να 'μαστε συμπαγείς ως ομάδα».

Στον μεταγραφικό τομέα οι κινήσεις της ΑΕΚ γίνονται πλέον παρουσία του Νίκου Νοτιά.

Χθες κατατέθηκε πρόταση 400.000 ευρώ στον Αρη για τον Γιάχιτς, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αντιπροτείνει 700.000 ευρώ. Στην Ενωση δείχνουν αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον Σέρβο (με το γαλλικό διαβατήριο) και μάλλον θα ανεβάσουν την προσφορά τους.

Οσο για τον Ζόνας; Ο επιθετικός της Γκρέμιο είναι ο «διακαής πόθος» του Ντούσκο! Ο προπονητής ζητάει από τους διοικούντες να προχωρήσουν τάχιστα για την απόκτησή του, παρότι οι Βραζιλιάνοι ζήτησαν χθες 2 εκατ. ευρώ, έναντι του ενός εκατ. που πρότεινε η ΑΕΚ. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» άδειασαν χθες θέση ξένου, παραχωρώντας τον Μπερνς με δανεισμό στην Κέρκυρα.

Εξάλλου χθες έγινε γνωστό από την Αργεντινή ότι η Ενωση... έριξε δίχτυα στον 22χρονο στόπερ της Σαν Λορέντζο, Νικόλας Μπιάνκι Αρτσε. Είτε αποκτηθεί ο Ολεγκέρ ή οποιοσδήποτε «φθασμένος» στόπερ, ο Μπάγεβιτς θέλει να 'χει στο ρόστερ τον νεαρό Αργεντινό.

ΖΟΣΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ: Βόλτα με τη Ματίλντα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το τελευταίο διάστημα γράφονται και ακούγονται πολλά για την προσωπική ζωή του Ζοσέ Μουρίνιο. Σκανδαλοθηρικά περιοδικά του χρεώνουν σχέσεις με διάφορες μοντέλες από την Ιταλία, ωστόσο ο ίδιος φροντίζει να κρατά σιγή ιχθύος.
Πρόσφατα πάντως ο «εκλεκτός» εθεάθη να βολτάρει με τη γυναίκα του, Ματίλντα, με την οποία φέρονταν να βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου.

Βενγκέρ: «Πιο σημαντική η Σέλτικ από τη Γιουνάιτεντ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το αποψινό παιχνίδι με τη Σέλτικ θεωρεί ο Αρσέν Βενγκέρ ότι είναι πιο σημαντικό για την ομάδα του από αυτό απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ερχόμενο Σάββατο. «Η αναμέτρηση με τη Σέλτικ είναι πιο σημαντική για εμάς, είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αν χαθεί δεν υπάρχει επιστροφή. Αν χάσουμε απέναντι στη Μάντσεστερ θα χάσουμε μόνο τρεις πόντους και θα έχουμε μπροστά μας 35 αγώνες για να επανορθώσουμε». τόνισε ο Αλσατός τεχνικός. Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει απόψε τους Σκωτσέζους στο Emirates Stadium, με του Λονδρέζους να έχουν τον πρώτο λόγο μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Ανετη πρόκριση για Λιόν και Μακάμπι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λιόν, Μακάμπι Χάιφα, Ντέμπρετσεν και Ζυρίχη διπλασιάσαν τις νίκες τους επί Αντερλεχτ, Σάλτσπουργκ, Λέφσκι Σόφιας και Βέντσπιλς αντίστοιχα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έγιναν οι πρώτες ομάδες μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης που προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Λιόν μετά το εντυπωσιακό 5-1 στο «Ζερλάν», επικράτησε με 3-1 της βελγικής ομάδας στις Βρυξέλλες με τον Λισάντρο Λόπες να σημειώνει χατ-τρικ.

Η Μακάμπι Χάιφα θα συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2002 όταν και είχε βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού καθώς μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Σάλτσμπουργκ, νίκησε εκ την πρωταθλήτρια Αυστρίας με 3-0.

Ντέμπρετσεν και Ζυρίχη θα κάνουν την παρθενική τους παρουσία στα «χρυσοφόρα» γκρουπ. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας νίκησε με 2-0 την Λέφσκι Σόφιας, ενώ η ελβετική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Βέντσπιλς, έχοντας νικήσει και στην Λετονία στον πρώτο αγώνα με 3-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων) έχουν ως εξής:

Τρίτη (25/8)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0 (3-2) (4΄ αυτ. Βύντρα, 83΄ Αγουέρο)
Ντεμπρετσεν (Ουγγαρία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 2-0 (2-1) (13΄ Βάργκα, 35΄ Ρούντολφ)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Λιόν (Γαλλία) 1-3 (1-5) (51΄ πεν. Σουάρες - 26΄, 32΄, 41΄ Λισάντρο Λόπες)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 3-0 (2-1) (31΄ Ντβαλισβίλι, 57΄ Γκόλασαλ, 90΄ Γκαντίρ)
Ζυρίχη (Ελβετία)-Βέντσπιλς (Λετονία) 2-1 (3-0) (6΄ Φονλάντεν, 90+2΄ Αμπντί - 8΄ Τίγκιρλας)

Τετάρτη (26 Αυγούστου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) (2-0)
Αρσεναλ (Αγγλία)-Σέλτικ (Σκοτία) (2-0)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)-Τιμισοάρα (Ρουμανία) (2-0)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Κοπεγχάγη (Δανία) (0-1)
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία) (2-2)

Εκτός ενδεκάδας της Σέλτικ ο Σαμαράς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός ενδεκάδας της Σέλτικ για τον αποψινό επαναληπτικό των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς" θα βρίσκεται ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο τεχνικός των "καθολικών", Τόνι Μόουμπρεϊ μετά την ήττα της ομάδας του με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, προσανατολίζεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην επιθετική γραμμή.

"Δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το πρώτο γκολ που μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα θα τους κάνει νευρικούς", είπε πιο χαρακτηριστικά.

Ο Σαμαράς αναμένεται να είναι εκτός του βασικού σχήματος και στην επίθεση θα είναι οι Αϊντεν ΜακΓκίντι και Σκοτ ΜακΝτόναλντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Μάτος: «Θέλω να φύγω»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν αντέχει άλλο ο Μαρσέλο Μάτος. Με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «Lancenet.com» ο Βραζιλιάνος άσος εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του δείχνει η Κορίνθιανς.

«Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποζημιωθεί οικονομικά επειδή λένε ότι είμαι σημαντικός παίκτης, αλλά δεν παίζω. Δεν το καταλαβαίνω αυτό πολύ καλά, αλλά δεν μιλάω για να μην χαλάσω τις συνομιλίες. Υπάρχουν επαφές, όμως τίποτα οριστικό ακόμα. Η επιθυμία μου αυτή τη στιγμή είναι να φύγω, αλλά πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Από το 0 ως το 10 θα έλεγα ότι η πιθανότητα να επιστρέψω είναι στο 5. Θα συναντηθώ την Τετάρτη με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για να βρούμε μια λύση που θα είναι καλή και για εμένα και για αυτούς. Μιλάω απευθείας με τον Αντρές Σάντσεζ, πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομάδας.

Προσπαθώ να καταλάβω την κατάσταση στην ομάδα, που έχει δύο διεθνείς παίκτες στην θέση μου, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Γιώργο Καραγκούνη. Θέλω να παίξω αλλά αυτό δεν γίνεται. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η επιστροφή στην Κορίνθιανς. Ξέρω την ποιότητα μου και ξέρω ότι μπορώ να γυρίσω και να παίξω. Έχω μεγάλο δέσιμο με τους οπαδούς της ομάδας».

Διακαώς επιθυμεί την απόκτηση του παίκτη του Παναθηναϊκού και ο προπονητής της Κορίνθιανς, Μάνο Μενέσες: «Εχει βασικό ρόλο στη μεσαία γραμμή. Είπα στη διοίκηση τους παίκτες που χρειαζόμαστε. Ο Μαρσέλο Μάτος είναι ένας σπουδαίος παίκτης».

Οι Βραζιλιάνοι προσέφεραν ένα ποσό κοντά στις 300-400 χιλ. ευρώ για την απόκτηση του με τη μορφή δανεισμού, με τους «πράσινους» να ζητούν περισσότερα. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφές και δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Αντόνιο ντε Νίγκρις: «Έκανα πολύ καλή επιλογή»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συμφωνία μου με την ΑΕΛ. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα», ανέφερε ο Μεξικανός επιθετικός, Αντόνιο ντε Νίγκρις που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λάρισα.

Και συνέχισε: «Έκανα πολύ καλή επιλογή. Έχω πάρει πληροφορίες για τον σύλλογο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Η ομάδα είναι δυνατή. Πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Το βράδυ της Παρασκευή (21:00) η Λάρισα θα παρουσιάσει τους νέους παίκτες καθώς και τη φανέλα που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Ρονάλντο: «Δεν έχω να αποδείξω κάτι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψη του ότι δεν έχει τίποτα να αποδείξει εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο εν όψει της πρεμιέρας της Primera Division, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε σίγουρος για τον εαυτό του και δεν ανησυχεί για την απόδοσή του. «Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον, είμαι πολύ ήρεμος», τόνισε ο 24χρονος παίκτης.

Στη συνέχεια, ο διεθνής ποδοσφαιριστής ανέφερε πως δεν είναι μόνο εκείνος που επιθυμεί να ξεκινήσει το ισπανικό πρωτάθλημα: «Το σύνολο της ομάδας περιμένει την έναρξη του πρωταθλήματος. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα νικήσουμε την Ντεπορτίβο», είπε και μίλησε ξανά για τον εαυτό του: «Δεν ανησυχώ για τη κατάσταση μου. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι ήρεμος, δουλεύω πολύ και βρίσκομαι σε έναν φανταστικό σύλλογο».

Καταλήγοντας, ο Ρονάλντο υποστήριξε ότι στους «μερένχες» δεν υπάρχει πίεση να κατακτήσουν το πρωτάθλημα: «Δεν μας ενδιαφέρει για την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να δουλέψουμε καλά όλο τη σεζόν και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε πίεση».

Εμπιστοσύνη σε Σαβίνι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να εμπιστεύεται τον Μίρκο Σαβίνι στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ιταλός είχε καλή παρουσία στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Χίρενφεϊν και ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να τον κρατήσει σ’ αυτή τη θέση από το να τοποθετήσει εκεί τον Τζόε Μπιζέρα, που επέστρεψε και θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σάντος σκεφτόταν να έχει τον Σαβίνι ως δεξί μπακ και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, που τελικά αναβλήθηκε. Με τους Σνάουτσνερ και Αραμπατζή να συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα, πιθανότατα ο Ιταλός να έχει τον ίδιο ρόλο και στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής κόντρα στον Λεβαδειακό.

Σάντος: «Θα μπορέσει να περάσει ο ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος για την έκβαση του αυριανού (19:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - conn-x TV) αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Χέρενφεν εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος, λίγο πριν η αποστολή της ομάδας αναχωρήσει για την Ολλανδία. «Το θέμα για εμάς είναι να έχουμε διάθεση και μεγάλη συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές πιστεύουμε ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να περάσει», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής δεν θέλησε να αναφερθεί στις απουσίες, όπως αυτές του Κονσεϊσάο, Σορλέν και Κοντρέρας: «Δεν μας απασχολούν οι απουσίες την στιγμή αυτή. Όσοι παίξουν πρέπει να έχουν την διάθεση για να τα καταφέρουν. Προσωπικά τους εμπιστεύομαι».

Ο Σάντος, μίλησε, επίσης, για τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του «Δικεφάλου του Βορρά»: «Αυτό που νομίζω ότι μας έλειπε ήταν το γκολ. Θεωρώ ότι ήμασταν και λίγο άτυχοι στα προηγούμενα παιχνίδια. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Ελπίζουμε να τα βάλουμε τα γκολ στην Ολλανδία και να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, που αναμένεται να πάρει θέση βασικού στο αυριανό ματς, ανέφερε τα εξής: «Για εμάς ο μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση. Μετά την ισοπαλία της Τούμπας αναμφίβολα και έχουν δυσκολέψει τα πράγματα όμως δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να προσπαθήσουμε για να τα καταφέρουμε. Ελπίζω να συμβεί ότι και στη Νορβηγία όπου είχαμε σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε».

«Τελικός Γιουρόπα Λιγκ»!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Επανέλαβε πολλάκις τη φράση «κακή τύχη», αναφερόμενος στη διπλή αναμέτρηση με την Ατλέτικο, ισχυρίστηκε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να προκριθεί, θεώρησε ότι χθες το «τριφύλλι» έπρεπε να βάλει «τρία γκολ», ενώ προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του πως «επιθυμία όλων στην ομάδα είναι να φτάσουμε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ»!

Ο λόγος φυσικά για τον Χενκ τεν Κάτε (φωτό), ο οποίος για τον αποκλεισμό από τους ομίλους -ενώ πέρυσι ο ΠΑΟ έφτασε ψηλά, όπως ήταν η σχετική ερώτηση- είπε πως «είναι διαφορετική η κατάσταση φέτος, αφού μας έπεσε πιο δυνατή ομάδα στα προκριματικά. Είχαμε και την ατυχία το πρώτο ματς να γίνεται στην Αθήνα, ήταν γενικώς ένας συνδυασμός κακής τύχης! Ο Παναθηναϊκός, όμως, γενικά απέδειξε ότι είναι μία καλή ομάδα για αυτό το επίπεδο». Τι αποκρίθηκε, δε, για το τι μπορεί να διεκδικήσει η ελληνική ομάδα στον έτερο θεσμό; «Σίγουρα έχουμε περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, κάθε εβδομάδα βελτιώνεται και ανεβαίνει. Θέλουμε να φτάσουμε έως το τέλος και είναι σαφές ότι οι αντίπαλοι που έχουμε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι υποδεέστεροι από αυτούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι πιθανότητες είναι περισσότερες. Επιθυμία όλης της ομάδας είναι να φτάσει στον τελικό»!

«Επρεπε να βάλουμε τρία γκολ»!
Ο Τεν Κάτε είπε πως «μπήκαμε καλά, με καρδιά και φάνηκε από το πρώτο λεπτό η διάθεση της ομάδας», παραδέχτηκε όμως ότι «δυστυχώς ήρθε αυτό το γκολ και μας επηρέασε και το ηθικό για ένα χρονικό διάστημα. Οταν δέχεσαι τόσο νωρίς γκολ και μάλιστα αυτογκόλ, είναι λογικό να πέσεις. Παρ' όλα αυτά μετά δημιουργήσαμε πέντε καθαρές ευκαιρίες και γενικά είχαμε περισσότερες από τον αντίπαλό μας. Μας αδίκησε αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλη ατυχία! Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να κάνεις γκολ. Η Ατλέτικο είναι πολύ δυνατή ομάδα, με υψηλή ποιότητα στην επίθεση, αλλά πραγματικά είχαμε κακή τύχη και στα δύο ματς. Και είμαι απογοητευμένος από αυτό. Το πιστεύαμε πραγματικά ότι είχαμε τη δυνατότητα για την πρόκριση και, αν πετυχαίναμε εμείς πρώτοι γκολ, θα ήταν αλλιώς. Μπορεί να είχαμε και την πίεση του κόσμου υπέρ μας. Αποδείχτηκε ότι τα θαύματα στο ποδόσφαιρο γίνονται σπάνια».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Ολλανδός υποστήριξε ότι «οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Αν κοιτάξει κανείς τις καθαρές ευκαιρίες που έγιναν, θα έπρεπε να έχουμε βάλει τρία γκολ! Αν σκεφτεί κανείς, τακτικά σταθήκαμε σωστά, παίξαμε έξυπνα σε βαθμό που προβληματίσαμε την Ατλέτικο. Ακόμη και με 10 παίκτες είχαμε ευκαιρίες με τον Σαριέγκι και τον Λάζαρο. Σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν τα μεμονωμένα ατομικά λάθη είτε απώλεια μπάλας είτε αυτογκόλ. Οταν μία ομάδα έχει κερδίσει δύο φορές, δεν μπορείς βέβαια να πεις ότι δεν έχει προκριθεί δίκαια. Ημασταν άτυχοι ή μάλλον, αν ήμασταν πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί εμείς».

Ασχολίαστο για Σισέ, αποθέωση για Λέτο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε επ’ ουδενί να σχολιάσει την αποβολή του Σισέ. Στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως «δεν είδα τη φάση και δεν μπορώ να πάρω θέση», ενώ λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση, είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάσω, όπως ποτέ δεν κάνω ατομικές κριτικές. Αυτό γίνεται εσωτερικά. Η ομάδα κερδίζει και η ομάδα χάνει. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα μιλήσω με τους παίκτες και θα σταθώ σε κάποια σημεία και θα υποδείξω κάποια πράγματα. Αυτό όμως δεν το κάνουμε δημοσίως». Σε ερώτηση πάντως για το «τι κρατάει από το ματς» προχώρησε σε μία σειρά από αναφορές ονομάτων: «Είδα δύο φορές τον Λάζαρο να μπαίνει πολύ καλά στην αντίπαλη περιοχή, είδα τον Νίνη να είναι πολύ καλός στο α’ μέρος, τον Γκάμπρειλ πολύ καλός στο β’ ως δεξιός μπακ, ο Δάρλας πήγε πάρα πολύ καλά, ενώ κατά τη γνώμη μου ο Λέτο ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλά θετικά και μην ξεχνάμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιους αντιπάλους κάθε εβδομάδα».

«Ξεχώρισα Λέτο και Σισέ»
Ο προπονητής της Ατλέτικο, Αμπέλ Ρεθίνο, εξέφρασε την εκτίμησή του για τους Σεμπαστιάν Λέτο και Τζιμπρίλ Σισέ: «Το πιο σημαντικό ήταν να περάσουμε, αυτός ήταν ο στόχος μας και είμαστε ικανοποιημένοι. Ηταν ένα παιχνίδι σοβαρό, αλλά και με βαρύ τέμπο. Στο τέλος, όμως, πήραμε αυτό που θέλαμε. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με νοοτροπία νικητή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια σοβαρή ομάδα, αλλά μου φάνηκε παράξενο που όταν επιτίθεται δεν έχει παίκτες στην επίθεσή του. Ξεχώρισα τους Λέτο και Σισέ, που είναι παίκτες πρώτης γραμμής, όπως είναι και ο Ζιλμπέρτο. Είμαι σίγουρος ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα οι ''πράσινοι'' θα διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο».

«Το ταξίδι συνεχίζεται»
Τη συναίσθηση του βάρους των ευθυνών και τη χαρά του για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό αποτύπωσε ο μπακ χαφ του Ατρόμητου, Στέργος Μαρίνος, σε μακροσκελή του διαδικτυακή ανακοίνωση: «Ξέρω ότι δεν είμαι μεταγραφή που θα προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στον ''πράσινο'' κόσμο, αλλά θα προσπαθήσω να αποδειχτώ μεταγραφή ουσίας. Είμαι στην αρχή μιας δύσκολης διαδρομής. Ο Ασκληπιός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο και ο Ατρόμητος μου άνοιξε την πόρτα για το υψηλό επίπεδο».

«Απόφαση ευφυίας»!
Θα ήταν αδύνατο η «κουβέντα» να μην πάει και στα μεταγραφικά: «Ο πρόεδρος της ΠΑΕ (σ.σ.: Νικόλας Πατέρας) είπε ότι, αν θέλει ο προπονητής, θα κάνουμε μεταγραφή» και ζητήθηκε η γνώμη του Ολλανδού για αυτό, ο οποίος αρχικώς αντέδρασε χαριτολογώντας: «Θα τον πάρω τώρα τηλέφωνο!» αποκρίθηκε γελώντας, για να σοβαρέψει: «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να σκεφτούμε καλά και να το αποφασίσουμε με το νου και όχι βιαστικά. Είναι μία απόφαση ευφυίας! Δεν είναι θέμα να κάνεις μία μεταγραφή για να την κάνεις, δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει να σκεφτείς ποιον παίκτη θέλεις, για ποια θέση τον θέλεις και γιατί τον θέλεις».

Πάντως, ο Τεν Κάτε εκτίμησε: «Σίγουρα η ομάδα βγαίνει κερδισμένη, αφού μάθαμε πολλά πράγματα χάρη στην παρουσία του αντιπάλου. Με τέτοιους αντιπάλους μπορείς να υποστείς μεγάλες ήττες, όμως, εμείς και στα δύο ματς θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτές οι εμπειρίες θα μας βοηθήσουν και στο πρωτάθλημα αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ».

«Κοιτάμε μπροστά»
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αν και απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, δήλωσε πως η ομάδα έχει μπροστά της μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις: «Δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Το γκολ που δεχτήκαμε έσβησε τις όποιες μας ελπίδες. Εχουμε, όμως, μια χρονιά στην οποία διεκδικούμε τους εγχώριους τίτλους και να κάνουμε μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ».

Αποθέωση έξω από το γήπεδο
Αρκετή ώρα είχε περάσει από το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, όμως πάρα πολλοί οπαδοί της Ατλέτικο περίμεναν υπομονετικά έξω από το στάδιο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος φυσικά από το αποθεωτικό ξεπροβόδισμα προς τον Αγουέρο, τον Φορλάν και τους υπόλοιπους σταρ των Μαδριλένων, εξαιτίας φυσικά της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντιντόπινγκ κοντρόλ
Από αντιντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Παναθηναϊκού, Ματίας Μπιάρσμιρ και Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος εμφανίστηκε αρκετά ψύχραιμος, παρά το γεγονός ότι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η αποστολή του «τριφυλλιού» περίμενε τους δύο παίκτες να τελειώσουν το αντιντόπινγκ κοντρόλ, προκειμένου ν’ αναχωρήσουν όλοι μαζί.

Καμάρωσαν τον γιο τους
Την απογοήτευσή του για την έκβαση των δύο αναμετρήσεων με την Ατλέτικο «χρύσωσε» για τον Γιόσου Σαριέγκι το χθεσινό του αντάμωμα με τους γονείς του! Οταν ο αμυντικός του Παναθηναϊκού εξήλθε από τα αποδυτήρια αντίκρισε τον πατέρα και τη μητέρα του και φυσικά έσπευσε να τους αγκαλιάσει και να τους φιλήσει.

Ειπε...............

Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε"

Κώστας Κατσουράνης

(...για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο)

Ψιθυροι......................

  • Αλλον παίκτη θέλει για την άμυνα ο προπονητής και άλλον θέλει να φέρει η διοίκηση επαρχιακής ομάδας της Σούπερ Λίγκα. Εξ ου και η καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Και να είχε καθυστερήσει μόνο αυτή η μεταγραφή καλά θα ήταν…
  • Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκε κοντά σε δεκάδες ορφανά παιδιά από τη Σερβία που φιλοξενούνται στην παιδική κατασκήνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο "Ζοτς" που είχε παρέα τον Μίροσλαβ Πετσάρσκι έπαιξε μπάσκετ και τραγούδησε μαζί με τα παιδιά, ενώ δεν δίστασε να παίξει και κιθάρα!
  • Λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης (25/8) οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα πόζαραν στον φακό για την επίσημη φωτογράφηση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Περιμένει τον Ζεάν Κάρλος ο Γκόμες


Ο Ζεάν Κάρλος Η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για το παιχνίδι με την Καβάλα, ξεκίνησε ουσιαστικά την Τρίτη. Ο Μάριο Γκόμες, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το ματς με την Λάρισα και να προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στον αγώνα του Σαββάτου.

Το ευχάριστο για τον Αργεντίνο προπονητή, είναι ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα μόνο ο Ζεάν Κάρλος δεν είναι στην διάθεσή του, καθώς συνεχίζει να προπονείται μόνος του.

Παράλληλα ο Λιονέλ Ρίος ανεβάζει τους ρυθμούς της προπόνησής του και πλέον δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Καβάλας. Πάντως πολύ δύσκολα θα είναι στην αρχική ενδεκάδα.

"Τέλος" από τον Λεβαδειακό ο Παρασκευαΐδης


Απογοητευμένος ο Παρασκευαϊδης Παρελθόν αποτελεί από το απόγευμα της Τρίτης για τον Λεβαδειακό, ο Γιώργος Παρασκευαΐδης. Ο έμπειρος αμυντικός, συναντήθηκε με τους παράγοντες της ομάδας στα γραφεία του συλλόγου και αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασίας τους. Η ΠΑΕ με ανακοίνωση τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Παρασκευαΐδης και έλυσε το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό. Η ΠΑΕ ευχαριστεί τον παίκτη για τη διετή προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του".

Στο μεταξύ με ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς προγραμμάτισε φιλικό παιχνίδι. Αντίπαλος θα είναι η Ηλιούπολη και το ματς θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς την Τετάρτη στις 18:00.

"Οχι στα πλέι άουτ"!



Ενωση Β και Γ Εθνικής Aρνητική ήταν η απόφαση της Ενωσης Β'-Γ' Εθνικής στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας για τη θέσπιση αγώνων πλέι άουτ και στην δεύτερη τη τάξει εθνική επαγγελματική κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Σούπερ Λίγκα είχε προτείνει την καθιέρωση πλέι άουτ στη Β' Εθνική, τα οποία προέβλεπαν τον απευθείας υποβιβασμό των τελευταίων δύο ομάδων της ανώτατης κατηγορίας στη Β' Εθνική και τον αυτόματο προβιβασμό των πρώτων δύο ομάδων της συγκεκριμένης κατηγορίας στη Σούπερ Λίγκα.

Επιπροσθέτως, ο 13ος και 14ος της Λίγκας θα έδιναν αγώνες μπαράζ με την 3η και 4η ομάδα της Β' Εθνικής για μία θέση στη Σούπερ Λίγκα. Η πρόταση, όμως, απορρίφθηκε από την Ενωση, που σημαίνει ότι φέτος θα υποβιβαστούν απευθείας οι τελευταίες τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενώ αντιστοίχως θα ανέλθουν από την Β' Εθνική οι πρώτοι τρεις

Προτάθηκε ο Κουκιέλκα στην Σκόντα Ξάνθη


Ο Κουκιέλκα της Κότμπους εναντίον του Κουράνι της Σάλκε Φαίνεται πως οι κινήσεις της Σκόντα Ξάνθης δεν έχουν ολοκληρωθεί με την απόκτηση του Γιώργου Βακουφτσή. Η διοίκηση της ομάδας, δέχτηκε την Τρίτη πρόταση για τον Μάριους Κουκιέλκα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ.

Ο Πολωνός αμυντικός έχει γεννηθεί στις 11 Ιουλίου 1976 και έχει ύψος 1,83. Εκτός από τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκε την περίοδο 2002-2003 σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, 7 κυπέλλου και 6 στο -τότε- κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σημειώνοντας ένα γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λεϊξόες, έχει παίξει ακόμα σε Διναμό Δρέσδης, Βίσλα Κρακοβίας, Νυρεμβέργη, Αμίκα Βρόνκι, Ρόντα, Κατοβίτσε, Σιάρκα Τάρομπζέργκ. Πέρσι αγωνίστηκε στην Γερμανία με την φανέλα της Κότμπους.

Η περίπτωσή του εξετάζεται από τους ακρίτες και αν τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια που να επιτρέπουν στην Σκόντα Ξάνθη να καταθέσει και τελική πρόταση, τότε οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες και να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Επεισόδια που γύρισαν τους Αγγλους 30 χρόνια πίσω!


Το "Απτον Παρκ" έδρα της Γουέστ Χαμ Ενας άνδρας μαχαιρώθηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Απτον Παρκ, ανάμεσα σε οπαδούς της Γουέστ Χαμ καιτης Μίλγουολ.
Τα επεισόδια άρχισαν μισή ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι και ο 44χρονος άνδρας μαχαιρώθηκε γύρω στις 10 και 25, αφού το παιχνίδι είχε αρχίσει.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τη χειρότερη έξαρση χουλιγκανισμού τα τελευταία 30 χρόνια! Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι θα πρέπει να ήταν οργανωμένο ραντεβού, καθώς ενεπλάκησαν εκατοντάδες οπαδοί. Η ευρύτερη περιοχή θύμιζε πολεμικό πεδίο!

Η Αστυνομία του Λονδίνου έκανε πέντε συλλήψεις, ενώ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του τραυματία είναι σταθερή.
Οι οπαδοί της Μίλγουολ έφυγαν από το γήπεδο μισή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, με τη συνοδεία αστυνομίας.
Ολα ξεκίνησαν από το σταθμό του μετρό, χίλα μέτρα από το γήπεδο, όταν 500 ως 1000 οπαδοί της Μίλγουολ άρχισαν να συγκρούνται με την αστυνομία.

Αλλά και μέσα στο γήπεδο έγιναν επεισόδια. Σε μια αμφισβητούμενη φάση έπεσαν μικρά αντικείμενα στο γήπεδο. πριν αρχίσει το ματς μια ομάδα οπαδών της Μίλγουολ απομόνωσε και χτυπούσε ένα άτομο.
Η αστυνομία δίστασε να επέμβει μέσα στο γήπεδο, ενώ οι μαρτυρίες δείχνουν ότι όλα ήταν οργανωμένα.
Ηλικιωμένος άνδρας χτυπήθηκε με βελάκι νταρτς στο κεφάλι!

Κάτοικος Πεσίνα ο Χούτος!

houtos2.jpgΟ Λάμπρος Χούτος είναι και με τη... βούλα παίκτης της ιταλικής Πεσίνα, ομάδα Γ' κατηγορίας της Ιταλίας. Ο Έλληνας διεθνής φορ έψαχνε ομάδα στ' εξωτερικό, ωστόσο αυτή που βρήκε αγωνίζεται πολύ χαμηλά. Ο παίκτης έχει ήδη ανακοινωθεί.


Όπως έκανε γνωστό η Πεσίνα σε σημερινή της ανακοίνωση ο Λάμπρος Χούτος έφτασε σήμερα το πρωί στην Ιταλία και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα. Τώρα η ομάδα βρίσκεται εν αναμονή της μπλε κάρτας του παίκτη έτσι ώστε να παίξει με την Κοζέντσα. Στο κείμενο της επισημοποίησης της μεταγραφής απ' την Πεσίνα γίνεται αρκετά μεγάλη αναφορά στο βιογραφικό του Έλληνα φορ ενώ αναφέρεται πως πρόκειται για έναν πολύ καλό και ικανό παίκτη.

Στην Πεσίνα Βάλε Ντελ Τζιοβένκο μιλούν ήδη για τον Έλληνα μπόμπερ! Οι "λύκοι", όπως είναι το προσωνύμιό τους αγωνίζονται σε όμιλο της Serie C...

Το παράπονο του Στολτίδη…

stoltidhs2.jpgΕδώ και τρεις και πλέον εβδομάδες ο Ιεροκλής Στολτίδης προπονείται κανονικά στον Ολυμπιακό, αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια τον έχει μονίμως εκτός αποστολών της ομάδας, απ΄ όλα τα επίσημα παιχνίδια, αλλά κι από το φιλικό στο Λονδίνο με την Τότεναμ.

Στα ψιλά του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού γράφεται ότι ο Στολτίδης είναι χάλια ψυχολογικά, βλέποντας τους διαδοχικούς αποκλεισμούς του. Ποια είναι η πραγματικότητα; Χάλια δεν είναι ο έμπειρος παίκτης. Ούτε έχει κακές σχέσεις με τον προπονητή. Το διαβεβαιώνουν αυτό οι κολλητοί συμπαίκτες του, που είναι σε θέση να ξέρουν καλύτερα απ΄ όλους μας. Παραδέχονται, πάντως, ότι έχει ένα παράπονο από τον Κετσπάγια. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο προπονητής δεν τον έχει πιάσει ποτέ να του μιλήσει και να τον ρωτήσει πως νιώθει, μετά από τόσους μήνες αποχής από τους αγώνες λόγω του τραυματισμού του. Αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει ο Στολτίδης.
Αυτά μας είπαν, αυτά σας γράφουμε. Και νομίζουμε ότι έτσι είναι…

«Φευγάτος» ο Παβλιτσένκο

pavlyuchenko2.jpgΟ Ρομάν Παβλιτσένκο έχει χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα της Τότεναμ και φοβάται μήπως αυτό του στοιχίσει την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική.

Ο Ρώσος επιθετικός προτιμά να αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο και είναι έτοιμος να δεχτεί προτάσεις «Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να είναι στον πάγκο σε κάθε παιχνίδι. Ίσως έτσι να χάσω τη θέση μου στην εθνική Ρωσίας ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010. Είμαι έτοιμος να ακούσω προσφορές από άλλους συλλόγους».

Μπαμ με Γκερέιρο!

roger_guerreiro_.jpgΚαι ξαφνικά... Γκερέιρο! Η ΑΕΚ ντύνει στα κίτρινα τον βασικό χαφ της Εθνικής Πολωνίας Ρότζερ Γκερέιρο, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα από τις 2:30 τα ξημερώματα! Ο 27χρονος παίκτης της Λέγκια Βαρσοβίας είναι μια ανάσα από την Ένωση και η έλευσή του στην Αθήνα, αποδεικνύει πως η μεταγραφή θεωρείται τελειωμένη, αν και ο ίδιος δεν ήθελε να αποκαλύψει για ποια ομάδα ήρθε στην Ελλάδα.


Μια ανάσα από μία πολύ καλή μεταγραφή βρίσκεται η ΑΕΚ. Η «Ένωση» εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα αποκτήσει τον 27χρονο Βραζιλιάνο με πολωνικό διαβατήριο (παίζει μάλιστα βασικός στην Εθνική) Ρότζερ Γκερέιρο. Ο αριστερός μέσος βρίσκεται από τις 2:30 το πρωί στην χώρα μας και αν και δεν ήθελε να πει για ομάδα ήρθε, η ομάδα αυτή είναι η ΑΕΚ. Το νέο εκτός εξαιρετικού απροόπτου απόκτημα της ΑΕΚ, γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1982 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάο Καετάνο, όπου αγωνίστηκε από το 2000 έως το 2002. Την επόμενη χρονιά πήγε στην Κορίνθιανς και μετά για μισό χρόνο του 2004 στην Φλαμένγκο.

Από την «Φλα» αναχώρησε για την Ευρώπη, με την Θέλτα να είναι ο πρώτος του σταθμός. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην πατρίδα του και την Γιουβεντούντ, πριν βρεθεί στην Λέγκια, όπου από το 2006 που αγωνίζεται εκεί έχει 87 συμμετοχές και 17 γκολ. Αυτές οι επιδόσεις του άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής Πολωνίας, καταφέρνοντας να πάρει το διαβατήριο λίγο πριν το Ευρωπαϊκό του 2008. Με τη εθνική της Πολωνίας έχει συνολικά 18 συμμετοχές και έχει πετύχει 8 γκολ.

Η πιθανή μεταγραφή του Γκερέιρο δυναμώνει τους «κιτρινόμαυρους» από την μέση και μπροστά, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με εμπειρία που μπορεί να αγωνιστεί με εξαιρετική ευκολία τόσο αριστερά, όσο και στον άξονα, ενώ τα πολλά χρόνια στην Ευρώπη θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί ακόμα πιο γρήγορα. Είναι τεχνίτης, με έφεση στις ασίστ αλλά και στα καλά τελειώματα των φάσεων.