Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Κανένα θέμα με Σίλντενφελντ!!

Στη διάψευση δημοσιεύματος που ήθελε τον Παναθηναϊκό να εξετάζει την περίπτωση του Γκόρντον Σίλντενφελντ και μάλιστα να τον έχει φέρει στην Αθήνα για να συζητήσει μαζί του, προχώρησε η «πράσινη» ΠΑΕ.

Κανένα θέμα με Σίλντενφελντ
Το μεσημέρι του Σαββάτου, κυκλοφόρησε δημοσίευμα, βάσει του οποίου, ο Παναθηναϊκός «ψαχνόταν» για τον Κροάτη αμυντικό, Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ο 28χρονος άσος, αγωνίστηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Μόσχας, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015!

Αυτός είναι και ο λόγος που το «τριφύλλι» δεν ασχολείται μαζί του και ούτε καν σκέφτεται το ενδεχόμενο δανεισμού του. Το κασέ του παίκτη είναι υψηλό, ενώ ο ρωσικός σύλλογος, ζητούσε 800.000 ευρώ από τον ΠΑΟΚ για να τον παραχωρήσει στον «δικέφαλο του βορρά».

Όπως γίνεται κατανοητό και ξεκάθαρο, η αναζήτηση του στόπερ - ηγέτη για τα μετόπισθεν των «πράσινων», συνεχίζεται…

Τελειώνει άμεσα του Μαυρία

Όχι μόνο δεν έχει «χαλάσει» η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ, αλλά ο παίκτης αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Αγγλία για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στο «Στάδιο του Φωτός». Κόντρα σε δημοσίευμα αγγλικής ιστοσελίδας που το πρωί έκανε λόγο για «ναυάγιο», στον Παναθηναϊκό τονίζουν ότι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.

Μάλιστα, υπήρξε επαφή των ανθρώπων του «τριφυλλιού» με αυτούς της αγγλικής ομάδας, νωρίτερα μέσα στην ημέρα και ο Χάρης Μαυρίας, θα ταξιδέψει άμεσα στην Αγγλία, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τη νέα του ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν άλλαξε κάτι για Μαυρία»

Άγνοια δηλώνουν στον Παναθηναϊκό για τα σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, που αναφέρουν ότι είναι στον «αέρα» η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ.

«Δεν άλλαξε κάτι για Μαυρία»
Άγνοια δηλώνουν στον Παναθηναϊκό για τα σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, που αναφέρουν ότι είναι στον «αέρα» η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ.

Με έκπληξη αντίκρισαν στον Παναθηναϊκό τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου το πρωί του Σαββάτου, που έκαναν λόγο για «ναυάγιο» στην μεταγραφή του νεαρού μεσοεπιθετικού. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν στην ΠΑΕ δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση σχετικά. Την ίδια ώρα, τόσο οι διοικούντες όσο και ο μάνατζερ του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού, τονίζουν ότι ο παίκτης θα μεταβεί μέχρι την Τετάρτη στην Αγγλία, για να περάσει τις σχετικές εξετάσεις όπως είναι προγραμματισμένο.

Στην παρούσα φάση στο τριφύλλι δεν δείχνουν να ανησυχούν στην παρούσα φάση και υποστηρίζουν: «βρισκόμαστε στην ίδια ακριβώς φάση που βρισκόμασταν. Εκκρεμούν οι ιατρικές εξετάσεις του Χάρη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Αν υπήρχε κάτι άλλο λογικά θα το ξέραμε. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός ότι έχει να κάνει για την υπόθεση αυτή, το έκανε…». Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε για να… μείνει ο Γκόιαν!!

Πάτησε Ελλάδα ο Ντόριν Γκόιαν και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η σπουδαία μεταγραφή για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ήρθε για να… μείνει ο Γκόιαν!
Τον Ντόριν Γκόιαν υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης και όπως όλα δείχνουν μένουν οι λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί μια σπουδαία μεταγραφή.

Ο διεθνής Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός έφτασε το μεσημέρι στο «Ελευθέριος Βανιζέλος», όπου τον υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του Αστέρα.

Αμέσως έφυγε για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ενώ ο μάνατζέρ του ταξίδεψε στην Τρίπολη για να ρυθμίσει λεπτομέρειες του συμβολαίου.

Ο Ρουμάνος αμυντικός, αναμένεται να αποτελέσει μία πολύ σημαντική προσθήκη στο ρόστερ των Αρκάδων ενώ επιπλέον είναι από τα ονόματα που κάνουν «γκελ» στον κόσμο της ομάδας. Μάλιστα, στα γραφεία της ΠΑΕ το απόγευμα του Σαββάτου, αναμένεται να βρεθούν και κάποιοι φίλοι του Αστέρα για να υποδεχθούν το νέο μεταγραφικό απόκτημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Γκαρσία: «Όπως ο Λεωνίδας…»

Ευτυχισμένος που επέστρεψε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στη SportDay. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του… Λεωνίδα και θα περιμένει να αρπάξει όποια ευκαιρία του δοθεί.

Γκαρσία: «Όπως ο Λεωνίδας…»
Με το… δόρυ στο χέρι θα περιμένει ο… Λεωνίδας - Πάμπλο Γκαρσία – την κάθε ευκαιρία που θα πάρει από τον Χουμπ Στέφενς για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, όπως δήλωσε ο Ουρουγουανός χαφ στη SportDay.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στη SportDay

Πώς νιώθεις που είσαι πάλι εδώ μετά τα όσα έγιναν την περασμένη χρονιά;

«Πραγματικά πολύ χαρούμενος για εμένα και για την οικογένειά μου και για πολλούς άλλους. Είμαι εδώ γα να δουλέψω πολύ και σκληρά και να μη σκέφτομαι πολλά από τα περσινά».

Πάμπλο, τίτλους δεν έχει ο ΠΑΟΚ. Είναι σε καλό δρόμο για να φθάσει εκεί;

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω πως γίνεται καλή δουλειά. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα παλέψει σκληρά για τον τίτλο. Από την άλλη όμως ο κόσμος να μην τρελαίνεται, γιατί αυτό κάνει κακό. Εγώ σε όλη μου την καριέρα δεν έχω πάρει κανέναν τίτλο. Ξέρω ότι όσο και αν παλεύεις σε μία ομάδα, στο τέλος μένει ο τίτλος. Η ομάδα μας πρέπει να αγωνίζεται σκληρά, να έχει το πνεύμα νικητή, να έχει προσωπικότητα. Αν τα κάνεις αυτά, θα είσαι κοντά».

Εχεις πει πολλές φορές ότι θέλεις να σε σέβονται. Τι εννοείς;

«Οπως εγώ σέβομαι τους πάντες, έτσι και απαιτώ αυτό το πράγμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά εγώ είμαι της παλιάς σχολής. Τότε που παίζαμε με μαύρα παπούτσια, ψηλά τις κάλτσες και είχαμε τάπες με αλουμίνιο. Τότε υπήρχε απόλυτος σεβασμός. Μπορεί λοιπόν να έχω τον Γκουαρδιόλα προπονητή, αλλά αν δεν με σεβαστεί, θα έχω πρόβλημα μαζί του. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος, αλλά δεν είμαι και ο χειρότερος».

Γνώρισες και τον Ιβάν Σαββίδη πριν λίγο καιρό. Ποια γνώμη σχημάτισες για εκείνον;

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ γι' αυτά, συζήτησα για ό,τι έγινε στο παρελθόν και μετά κάποια άλλα προσωπικά θέματα. Δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή να βρίσκεις ανθρώπους για να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο όπως ο κ. Σαββίδης. Πιστεύω ότι θα είναι κοντά στην ομάδα, κοντά στον κόσμο και πάντα θα προσπαθεί για το σήμα του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος θα μιλήσει και γι' αυτόν».

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα με το οικονομικό, τι άλλες προτεραιότητες πιστεύεις ότι πρέπει να βάλει;

«Θα ήταν καλό να δημιουργούνταν ένα νέο αθλητικό κέντρο. Ακουσα ότι δουλεύουν επάνω σε αυτό. Ο παίκτης δεν πρέπει να σκέφτεται τίποτα άλλο πριν την προπόνηση πέρα από αυτό και από το παιχνίδι. Δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί αυτή δεν είναι αρμοδιότητά μου».

Γιατί είπες ότι θα παίξεις λίγα παιχνίδια; Σε τι κατάσταση είσαι, τι λες με τον προπονητή για την παρουσία σου;

«Να ξέρετε ότι δουλεύω σκληρά για να παίξω στην ενδεκάδα, όπως έκανα κάθε χρόνο. Γνωρίζω όμως ότι ήμουν εκτός για καιρό. Θέλω να είμαι ένα συν για την ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Δεν γνωρίζω αν θα παίξω λίγο ή πολύ αλλά σίγουρα, θα είμαι όπως ο Λεωνίδας, με το δόρυ στο χέρι, περιμένοντας...».

Τι έχεις να πεις για τις για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του κατά του Ολυμπιακού;

«Αν και δεν θυμάμαι τι είπα, όλοι βλέπουμε τι γίνεται με αυτή την ομάδα. Εχουν κάνει πολλά, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λογικό να κερδίζει συνέχεια τον τίτλο μία ομάδα. Εγιναν πολλά και με παιχνίδια που μας έκλεψαν μέσα στα μούτρα μας. Θα μπορούσα να παίξω πολλά ματς, αλλά μετά κι αυτά τα λίγα ματς που είναι να αγωνιστώ, μάλλον δεν θα τα παίξω».

Πώς θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο;

«Για να επιστρέψει ο κόσμος, όλοι εμείς πρέπει να βάζουμε την ψυχή μας. Να έχουμε θέληση κι όρεξη κι αυτό να το αισθανθεί ο κόσμος. Από εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει κρίση και αυτό είναι πρόβλημα. Οσοι μπορούν όμως να πάνε στο γήπεδο ας προσπαθήσουμε να τους μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πάμπλο Γκαρσία στο σημερινό (20/07) φύλλο της SportDay…

Έκπληκτος ο Γκάλο!!

Ο νέος άσος του Παναιτωλικού, Ροντρίγκο Γκάλο, μίλησε στη Sportday για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και την ομάδα του Αγρινίου και δήλωσε έκπληκτος από τα όσα συνάντησε σε αυτή…

Έκπληκτος ο Γκάλο
Ο νέος άσος του Παναιτωλικού, Ροντρίγκο Γκάλο, μίλησε στη Sportday για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και την ομάδα του Αγρινίου και δήλωσε έκπληκτος από τα όσα συνάντησε σε αυτή…

Ακολουθεί ένα μέρος της συνέντευξης του Ροντρίγκο Γκάλο… Όλη η συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας…


-Πώς αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα;
«Ήμουν πέντε χρόνια στη Πορτογαλία και ήθελα μία νέα πρόκληση. Εμαθα πως οι συνθήκες εδώ είναι πολύ καλές και θεώρησα πως για την καριέρα μου θα ήταν ό,τι καλύτερο να αποδεχτώ τη πρόταση του Παναιτωλικού».

-Γνώριζες κάτι για την ομάδα;
«Στην αρχή όχι. Αλλά έμεινα έκπληκτος από όσα συνάντησα μόλις ήρθα. Από τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους του συλλόγου. Μου αρέσει πολύ ό,τι συνάντησα εδώ».

-Φοβάσαι που ήρθες σε μία χώρα που ταλανίζεται από την κρίση;
«Και η Πορτογαλία είναι σε δύσκολη θέση. Αλλά ρώτησα για τον Παναιτωλικό και ξέρω πως ήρθα σε μία ομάδα που δεν θα συναντήσω πρόβλημα. Είναι ένα οργανωμένο κλαμπ. Δεν με φοβίζει η κατάσταση».

Ψηφίζουν Χάινκες!!

Οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα καλούνται να αποφασίσουν για τον νέο τεχνικό της ομάδας μετά την αποχώρηση του Βιλανόβα. Ωστόσο οι οπαδοί των Καταλανών έχουν λάβει ήδη την απόφασή τους.

Ψηφίζουν Χάινκες!
Οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα καλούνται να αποφασίσουν για τον νέο τεχνικό της ομάδας μετά την αποχώρηση του Βιλανόβα.

Ωστόσο οι οπαδοί των Καταλανών έχουν λάβει ήδη την απόφασή τους.

Αυτή αποτυπώνεται περίτρανα στο γκάλοπ της καταλανικής Sport, το οποίο και διενεργεί μέσω της ιστοσελίδας της.

Σε αυτή έχουν λάβει μέρος –μέχρι τώρα- περίπου 28000 άτομα…

Τα περισσότερα από αυτά έχουν ψηφίσει υπέρ της επιλογής του Γιούπ Χάινκες, ο οποίος συγκεντρώνει το 36% των ψήφων και προηγείται με διαφορά έναντι του δεύτερου.

Ποιος είναι στη θέση αυτή;

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο πρώην τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο συγκεντρώνει το 24% των ψήφων…
Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Ερνέστο για Μπαρτσελόνα!

Το όνομά του Ερνέστο Βαλβέρδε συγκαταλέγεται στη λίστα με τους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τίτο Βιλανόβα να αποχωρήσει για λόγους υγείας.

Και ο Ερνέστο για Μπαρτσελόνα
Το όνομά του Ερνέστο Βαλβέρδε συγκαταλέγεται στη λίστα με τους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τίτο Βιλανόβα να αποχωρήσει για λόγους υγείας.

Στα σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου αναφέρονται όλες οι περιπτώσεις τεχνικών οι οποίες βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα για τον πάγκο της ομάδας.

Από αυτούς φαίνεται να ξεχωρίζουν τέσσερις τεχνικοί οι οποίοι ως ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας.

Πρόκειται για τους Λάουντρουπ, Κούμαν, Λουίς Ενρίκε και τον Βαλβέρδε, οι οποίοι είναι οι πρώτοι στη σχετική λίστα που έχουν συγκροτήσει οι υπεύθυνοι.

Το κοινό στοιχείο και στις τέσσερις υποθέσεις; Όλοι τους δεσμεύονται με συμβόλαια, κάτι το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα ενώ σε άλλες περιπτώσεις καθόλου.

Για παράδειγμα, ο Λουίς Ενρίκε υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την Θέλτα και για να το σπάσει χρειάζεται να καταβληθεί η ρήτρα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της καταλανικής Sport.es, το στοιχείο που έχει παίξει ρόλο στην παρουσία του ονόματός τους στη λίστα των υποψηφίων είναι η αγωνιστική τους φιλοσοφία.

Όλοι τους είναι λάτρεις του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα και έχουν προσπαθήσει να το μεταφέρουν στις ομάδες τους με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Υπάρχουν και άλλα ονόματα στη λίστα, έστω κι αν αποτελούν επιλογές με λιγότερες πιθανότητες.

Μπιέλσα, Χάινκες, Ράικαρντ και Βίλας – Μπόας είναι οι προπονητές οι οποίοι φαίνεται να έχουν λιγότερες πιθανότητες.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεμπούκωσε η Γιουνάιτεντ!!

Την πρώτη της νίκη στα φιλικά προετοιμασίας σημείωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 5-1 ομάδας επιλέκτων από την πρώτη κατηγορία της Αυστραλίας.

Ξεμπούκωσε η Γιουνάιτεντ
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο Σίδνεϊ για ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας της Γιουνάιτεντ.

Την παράσταση έκλεψε ο 20χρονος Λίνγκαρντ, ο οποίος όχι μόνο σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του αλλά ήταν και ο καλύτερος παίκτης της Γιουνάιτεντ.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει βγει από τις ακαδημίες του συλλόγου, σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες στο 11ο λεπτό, όταν έπειτα από ασίστ του Γουέλμπεκ βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, τον οποίο πλάσαρε ψύχραιμα.



Στο 33’ ο Γκιγκς ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού και ο Γουέλμπεκ το ρόλο του εκτελεστή για το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.



Επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπερίσα μείωσε σε 2-1 για τους γηπεδούχους όμως στο 54’ η Γιουνάιτεντ απάντησε για το 3-1.

Ο Λίνγκαρντ πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής από τα αριστερά και με έξοχο δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα ψηλά στη γωνία του Κόβιτς ενώ ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά στο 71΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.






Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 85’ ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος στο 62΄αντικατέστησε τον Γκιγκς.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ – Ράφαελ, Φέρντιναντ (Κιν 46’), Τζόουνς, Εβρά – Ζαχά, Κάρικ (Αντερσον 71’), Κλέβερλι, Λίνγκαρντ – Γκιγκς (Φαν Πέρσι 62’)– Γουέλμπεκ (Γιανουζάι 71’)

Πηγή: England365.gr

Χαλάει του Μαυρία!

Σύμφωνα με σημερινά αγγλικά δημοσιεύματα, η Σάντερλαντ δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Χάρη Μαυρία από τον Παναθηναϊκό.

Χαλάει του Μαυρία
Η Σάντερλαντ δεν φαίνεται διατεθειμένη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Χάρη Μαυρία σύμφωνα με σημερινά αγγλικά δημοσιεύματα, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία της με τον Παναθηναϊκό έναντι του ποσού των 2,5 εκ. λιρών είναι δεδομένη.

Η απόκτηση του Τζιακερίνι αλλά και η εξαιρετική παρουσία του Κάρλσον στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έχουν αφήσει πίσω την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος δεν θα ταξιδέψει στο Χονκ Κονγκ την ερχόμενη εβδομάδα για να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται αν ο λόγος που κάνει πίσω η Σάντερλαντ είναι το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Μαυρίας ή αν αποτελεί καθαρά θέμα επιλογής του Πάολο Ντι Κάνιο. Πηγή: sport-fm.gr

«Πρόταση για Μος από Ολυμπιακό»

Ο Ντέιβιντ Μος είναι ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού για να καλύψει το κενό του Παπανικολάου με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πρόθεση των Πειραιωτών να πληρώσουν το buy out στην Σιένα.

«Πρόταση για Μος από Ολυμπιακό»
Μπορεί ο Ολυμπιακός να ασχολήθηκε με την περίπτωση του σέντερ και να ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου τον Μίρζα Μπέγκιτς ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για να καλύψουν την θέση «3» μετά την αποχώρηση του Παπανικολάου.

Τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν τον Ντέιβιντ Μος και μάλιστα γράφεται ότι ήδη έχουν κάνει πρόταση 500 χιλιάδων ευρώ για να καλύψουν το buy out που έχει θέσει η Σιένα.

Πάντως, το όνομα του Ίνγκλς παραμένει στη λίστα του Μπαρτζώκα….Πηγή: sport-fm.gr

Στα «ερυθρόλευκα» ο Μπέγκιτς!!

Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Σλοβένος πρώην σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίρζα Μπέγκιτς, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ το απόγευμα του Σαββάτου.

Στα «ερυθρόλευκα» ο Μπέγκιτς
Ο Μίρζα Μπέγκιτς θα είναι τελικά ο παίκτης που θα καλύψει την θέση «5» στον Ολυμπιακό της νέας περιόδου. Ο ύψους 2.16μ Σλοβένος πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΑΕ.

Ο Μπέγκιτς ήταν από τους βασικούς στόχους των Πειραιωτών για την συγκεκριμένη θέση και όταν το ζήτημα Παπανικολάου έκλεισε οριστικά με την αποχώρησή του, η διοίκηση της ομάδας κινήθηκε γρήγορα και ολοκλήρωσε την μεταγραφή.

«Είμαι πολύ περήφανος»

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό, ο Μίρζα Μπέγκιτς μίλησε αποκλειστικά στο Olympiacosbc.gr για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανους που θα είμαι μέλος των Πρωταθλητών Ευρώπης. Δεν έχω ξεχάσει τον τελικό στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και το πόσο δύσκολο ήταν για τη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και το να είμαι στο ρόστερ της είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε ο Σλοβένος σέντερ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανανεωμένη φροντ λάιν των «ερυθρόλευκων»: «Θα είμαστε σίγουρα πολύ επιθετική και γρήγορη front line. Σίγουρα είμαστε αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά αν δουλέψουμε σκληρά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα».

Όσο για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι όταν είσαι δυο φορές στη σειρά Πρωταθλητής Ευρώπης ονειρεύεσαι και το τρίτο. Αυτό σίγουρα είναι πολύ δύσκολο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Θέλω μόνο να είμαστε καλά, να είμαστε υγιής και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Μίρζα Μπέγκιτς. Ο Σλοβένος σέντερ θα φοράει την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Who is who:
Hμ. Γεν.: 07/09/1985
Τοπ. Γεν.: Bijeljina (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Θέση: Σέντερ
Ύψος: 2.16
Πρ. Ομάδες: KK Sloboda Tuzla (2001-2002), Union Olimpija ΙΙ (2002-2003), Triglav Kranj (2003-2004), Huy Basket (2004-2005), Virtus Bologna (2005-2006), KD Slovan (2006-2007), ΚΚ Union Olimpija (2007-2009), Zalgiris Kaunas (2009-2010), Real Madrid (2010-2013).

Τα στατιστικά του τα τελευταία τρία χρόνια:


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2012-2013
ACB
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
34 5.4 13:50'' 71/128 0/1 42/55 41 62 103 8 13 30
Euroleague
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
29 5 12:47 59/111 - 27/44 46 52 98 9 5 26
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2011-2012
ACB
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
32 5.8 15:40'' 81/125 - 24/36 42 91 133 11 13 50
Euroleague
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
15 4.6 14:13 30/55 - 9/14 25 45 70 6 1 25
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ/ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2010-2011
ACB
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
9 3.7 6:30 13/23 - 8/11 4 6 10 2 - 6
Euroleague (ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ)
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
16 7.4 15:30 44/74 - 30/42 13 40 53 5 7 24

Σόου Διαμαντάκου και νίκη, αλλά… αποκλεισμός!!

Ο Γιώργος Διαμαντάκος με 33 πόντους και 15 ριμπάουντ οδήγησε την Εθνική Εφήβων στο 74-70 επί της Ρωσίας, αλλά δεν αρκούσε για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού της Λετονίας.

Σόου Διαμαντάκου και νίκη, αλλά… αποκλεισμός
Άξιζε κάτι καλύτερο η Εθνική Εφήβων… Μετά από δύο ήττες στον πόντο από Τσεχία και Βοσνία, επικράτησε 74-70 της αήττητης ως τώρα Ρωσίας, αλλά αυτό δεν αρκούσε για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού της Λετονίας. Πλέον θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις 9-16, με βασικό στόχο να αποφύγει μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Γιώργος Διαμαντάκος με 33 πόντους (9/10 βολές, 12/22 δίποντα) και 15 ριμπάουντ, ενώ 3’’ πριν το τέλος πέτυχε και το καλάθι που έδωσε προβάδισμα με 72-70 στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Νωρίτερα, η Εθνική είχε προηγηθεί με 46-35, αλλά βρέθηκε να ισοφαρίζεται σε 68-68 δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Πλέον το ελληνικό συγκρότημα θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 9-16 συμμετέχοντας αρχικά σε έναν όμιλο με τους τέταρτους των τριών άλλων ομίλων (Σλοβενία, Βουλγαρία, Ουκρανία). Οι αγώνες θα αρχίσουν τη Δευτέρα και βάσει της κατάταξης στο νέο όμιλο οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε νοκ άουτ παιχνίδια με τις τέσσερις ομάδες που δεν προκρίθηκαν στα προημιτελικά (τους πέμπτους και έκτους σε Ε’ και Στ’ όμιλο). Βάσει των αγώνων κατάταξης που θα γίνουν, οι τρεις τελευταίες ομάδες (14ος, 15ος και 16ος) υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για την αναμέτρηση επί της Ρωσίας αλλά και συνολικά για το τουρνουά.

«Υπάρχει ικανοποίηση για τη νίκη, αλλά πίκρα για τον τρόπο που χάθηκαν τα δύο προηγούμενα ματς με Τσεχία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ουσιαστικά μας στέρησαν τη δυνατότητα πρόκρισης. Η ομάδα αυτή έχει αμφισβητηθεί πάρα πολύ και ο πήχης ήταν χαμηλά, αλλά δείξαμε ότι θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση, καθώς οι διαφορές μεταξύ των περισσότερων ομάδων είναι πολύ μικρές και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτούς. Δυστυχώς για ένα λάθος, μια κακή στιγμή, ένα άστοχο σουτ μείναμε εκτός δεύτερης φάσης και θα διεκδικήσουμε μία από τις θέσεις 9-16», είπε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε για τη συνέχεια, που περιλαμβάνει αρχικά τη συμμετοχή σε όμιλο μαζί με Σλοβενία, Βουλγαρία και Ουκρανία:

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε. Υπάρχει συνέχεια στο τουρνουά και στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση, αφού από τη Δευτέρα αρχίζουν πάλι οι υποχρεώσεις, ενώ θα μετακινηθούμε από το Βέντσπιλς στη Λιεπάγια. Έχουμε ήδη εικόνα από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και πιστεύουμε πως είναι στα μέτρα μας».

Δεκάλεπτα: 19-21, 36-31, 56-49, 74-70.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 1, Κεφάλας 3 (1), Σπυριδωνίδης 7, Μήτογλου 5, Λιάπης 3 (1), Κουζέλογλου 6, Σταμάτης 14, Διαμαντάκος 33 (15 ριμπ.), Κώττας 2, Σπυρόπουλος, Χατζηνικόλας.

Ρωσία (Αφανασίεφ): Γκαβρίλοφ 4, Μαρτίνοφ 17 (4), Σταρατέλεφ 4, Βικτόροφ 12 (2), Φεντορτσένκο 17 (1), Μαλέικο 3 (1), Γκάνκεβιτς 4, Κούλικοφ 9.
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε και πάει για το καλύτερο!!

Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών επικράτησε 67-52 του Μαυροβουνίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της διοργάνωσης.

Νίκησε και πάει για το καλύτερο
Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών επέστρεψε στις νίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου του Μαυροβουνίου με 67-52 και αύριο (21/7, 15:45), θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της διοργάνωσης με αντίπαλο την Τουρκία που νίκησε Λιθουανία 70-68 τη Λιθουανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παρκέ, πήρε από το ξεκίνημα μεγάλη διαφορά, πράγμα που της έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόταν ώστε να φτάσει σχετικά εύκολα στη νίκη.

Κορυφαίοι Παπαπέτρου και Αγραβάνης με 18 και 16 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 26-37, 38-56, 52-67

Μαυροβούνιο (Παβίτσεβιτς): Φάτιτς, Μούσοβιτς, Ζίζιτς 4, Βούσοβιτς 10, Βρμπιτσα 4, Μούγκοζα 9, Μίκοβιτς 5, Μρντακ 4, Νίκολιτς 10, Πάβιτς 6, Λάτκοβιτς

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 6 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου 18 (6ριμπάουντ), Καραμαλέγκος, Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης 2 (5ριμπάουντ), Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 7 (9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μελισσαράτος, Αγραβάνης 16 (7 ριμπάουντ), Καμπερίδης 9 (5 ριμπάουντ), Γόντικας 9 (3 ριμπάουντ)
Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπές στη φορολογία αυτοκινήτων!!

Θα φορολογούνται με βάση την αξία και όχι τον κυβισμό.

Ανατροπές στη φορολογία αυτοκινήτων
Ριζικές αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της κατοχής και χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο οι υπολογισμοί των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων να γίνονται με βάση τις αγοραίες αξίες των οχημάτων και όχι με βάση τον κυβισμό, όπως ισχύει σήμερα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο, οι αξίες των Ι.Χ. θα λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να προσδιορίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης, ο φόρος πολυτελείας και τα τέλη κυκλοφορίας, εξέλιξη, η οποία σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα αυτοκίνητα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού και στη φορολογική ελάφρυνση των Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.

Οι ανατροπές στη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων έχουν ήδη δρομολογηθεί από τον υφ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, ο οποίος προχώρησε στη σύσταση μιας άτυπης επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ανέθεσε σε αυτήν το έργο της κατάρτισης αναλυτικού πορίσματος με προτάσεις για την εφαρμογή ενός νέου τρόπου φορολόγησης.

Η επιτροπή έχει δεσμευτεί να παραδώσει το πόρισμά της στα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε οι αλλαγές να ενσωματωθούν στο επόμενο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο.

Τα σενάρια που ήδη εξετάζει η επιτροπή προβλέπουν ότι για τον προσδιορισμό της αγοραίας αξίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων μπορούν να ληφθούν υπόψη οι τιμοκατάλογοι που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να υπολογίζουν τις αποζημιώσεις, ή οι εργοστασιακές τιμές με βάση τις οποίες υπολογίζεται το τέλος ταξινόμησης κατά των εκτελωνισμό των αυτοκινήτων ή συνδυασμός και των δύο πηγών πληροφόρησης.

Επί των αγοραίων τιμών που θα προσδιορίζονται με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα εφαρμόζονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τα έτη κυκλοφορίας.

Πηγή: Newsbeast.gr

«Ζω ένα όνειρο στον Άρη»

Ο Δημήτρης Μούτας μίλησε στο gazzetta.gr για την φετινή προσπάθεια στον Άρη, τις μεταγραφές, τον Χατζηνικολάου, την διοίκηση, το Πράβετς εκφρλάζοντας την αισιοδοξία του για την φετινή σεζόν.
Αναλυτικά τα όσα είπε την τελευταία μέρα παραμονής του ΑΡΗ στο Πράβετς:
Κ. Μούτα ήσασταν ο άνθρωπος που ήρθε στη Βουλγαρία για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις. Αισθάνεστε δικαιωμένος από τη δουλειά που έγινε στο Πράβετς;
"Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος γιατί ήταν το πρώτο πρότζεκτ που ανέβαλα ως τεχνικός διευθυντής. Το βάφτισα προσωπική υπόθεση. Έκατσα εδώ δύο ημέρες και κατέγραψα όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να έχουμε τις ιδανικές συνθήκες. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Σ` αυτό συνέβαλαν και οι παίκτες με τη διάθεση που έδειξαν, για να προσεγγίσουμε την τέλεια προετοιμασία. Οι απαιτήσεις μας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο".
-Σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση του ΑΡΗ, συναντάτε δυσκολίες; Σε τι ποσοστό θεωρείτε ότι είστε επιτυχημένος;
"Το σημαντικό για εμάς είναι ότι μέχρι στιγμής έχουμε αποκτήσει τις πρώτες λύσεις στις θέσεις που αναζητούσαμε ενίσχυση. Θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις και εύχομαι να καταλήξουμε και εκεί στις πρώτες επιλογές μας".
-Ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή είναι κάτι καινούργιο για εσάς;
"Σαν ρόλος και σαν πόστο, είναι κάτι νέο. Αλλά από πλευράς εμπειρίας και παραστάσεων, μπορώ να πω ότι είναι λες και το έκανα μια ζωή. Ο ρόλος του προπονητή στην Ελλάδα, περιλαμβάνει και μεταγραφές, σχεδιασμό, οργάνωση. Αν ο προπονητής έχει καλή επαφή με τον πρόεδρο, μπορεί να φτιάξει καλή ομάδα. Αν δεν έχει, θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Στο παρελθόν είχα και την τύχη, αλλά και την ατυχία σε διάφορες περιπτώσεις να έχω καλές σχέσεις και σε άλλες όχι".
-Όταν σας προτάθηκε ο ρόλος τι σκεφτήκατε;
"Είχα ενδοιασμό σχετικά με το αν μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο ρόλος. Συνήθως οι τεχνικοί διευθυντές είναι "γλάστρες". Τουλάχιστον με τη δική μου εμπειρία, απ` αυτά που έχω δει. Γι` αυτό είχα ενδοιασμούς. Κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Ηλιάδη και πήρα τις διαβεβαιώσεις που ήθελα. Είναι μια φοβερά ενδιαφέρουσα ασχολία. Πολλές φορές κατηγορείς και κατακρίνεις μερικές κινήσεις για το πως γίνονται, διότι δεν έχεις την αμεσότητα. Εγώ έχω πλέον τις παραστάσεις που απαιτούνται".
-Σας λείπει η προπονητική;
"Όχι, καθόλου. Το πόστο του τεχνικού διευθυντή έχει άμεση σχέση με την προπονητική. Είμαι υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα μπορούσα να πω, χωρίς να κακοχαρακτηριστώ, ότι είμαι ο υπερ-προπονητής. Διότι έχω να κάνω με το αγωνιστικό κομμάτι, το τεχνικό κομμάτι, χρειάζεται αμεσότητα με τη διοίκηση, αμεσότητα με τους ποδοσφαιριστές. Είμαι ο ενδιάμεσος κρίκος και μπορώ να συμβάλλω έτσι ο προπονητής να έχει τη στήριξη που πρέπει να έχει".
-Η πραγματοποίηση μιας μεταγραφής αποτελεί δική σας υπόθεση και του κ. Χατζηνικολάου ή τον τελευταίο λόγο έχει ο κ. Ηλιάδης;
"Μια μεταγραφή χρειάζεται συνεργασία. Εγώ συλλέγω πληροφορίες και στη συνέχεια κάνω τις εισηγήσεις μου στον προπονητή. Μαζί βγάζουμε τις τελικές αποφάσεις και αυτές πηγαίνουν στον πρόεδρο, ο οποίος θα τις ελέγξει. Η τελική προσπάθεια ανήκει σ` αυτόν. Η αποφασιστικότητα του προέδρου είναι αυτή που έχει φέρει μέχρι στιγμής αυτούς τους παίκτες που έχουν έρθει στον Άρη".
-Πως θα χαρακτηρίζατε τη συνεργασία σας με τον πρόεδρο;
"Είναι άψογη. Η κατάσταση είναι έτσι όπως ακριβώς την είχα φανταστεί. Ζω ένα όνειρο!"
-Τι χρειάστηκε από μέρους σας για να πειστεί ο Μανιάς να συμφωνήσει με τον ΑΡΗ;
"Η εμμονή, η επιμονή και η υπομονή μας. Αυτά ήταν τα τρία στοιχεία που έφεραν τον Μανιά στον ΑΡΗ. Είχαμε μάθει ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση του παίκτη με τον Απόλλωνα και έτσι αποφασίσαμε να του αναλύσουμε το πλάνο μας. Ο εκπρόσωπος του, ο Κίμωνας Κοκορόγιαννης, με τον οποίο έχω εξαιρετικές σχέσεις, μας είπε ότι υπάρχει άλλη ομάδα. Εκεί κάναμε υπομονή. Η εμμονή μας όμως να είμαστε κάθε μέρα σε επαφή μαζί του, του έδειξε πόσο πολύ τον θέλουμε. Όταν είσαι 23 ετών και λέγεσαι Μανιάς, έχεις αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Β` Εθνικής και σε θέλουν κάποιες ομάδες, αν κάνεις λάθος επιλογή ομάδας μπορεί να μην αγωνιστείς. Η προοπτική όμως να είσαι πρώτη λύση στον Άρη είναι τεράστιο επιχείρημα για εμάς. Η δυνατότητα για έναν νεαρό να παίξει βασικός στον ΑΡΗ υπάρχει".
-Ο ΑΡΗΣ "κέρδισε" τον Μανιά από άλλες ομάδες;
"Τον πείσαμε. Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή στον παίκτη ότι δεν πρόκειται να προσφέρουμε... τρελά ποσά. Το "όπλο" μας ήταν ότι του προσφέρουμε αγωνιστικά λεπτά σε μια μεγάλη ομάδα. Και από τη στιγμή που και ο Αγκάνθο θα λείψει στις πρώτες 5 αγωνιστικές, αυτό επιβεβαιώνεται".
-Υπήρξαν περιπτώσεις που αποτύχατε;
"Ναι, υπήρξε. Ο Αργυρόπουλος ουσιαστικά ήταν παίκτης του ΑΡΗ. Ωστόσο, είχε ενδοιασμούς να έρθει και επέλεξε κάτι άλλο. Μετά την περσινή αποτυχία στις διαπραγματεύσεις του με τον ΑΡΗ, τον πήραμε στον Πλατανιά και είχε φουλ συμμετοχές. Φέτος που είμαστε στον ΑΡΗ, ο παίκτης έδειξε να μην ξεχνά την περσινή συμπεριφορά προς το πρόσωπο του και αρνήθηκε, μπορεί και δικαιολογημένα".
-Αισθανθήκατε ότι το όνομα του ΑΡΗ είναι κακό στην "πιάτσα". Συναντήσατε δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις;
"Το έχω πει και άλλες φορές. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει το κύρος και την αξιοπιστία του. Το δείγμα μας στην ομάδα είναι πολύ μικρό, αλλά εξαιρετικό. Αν η διοίκηση συνεχίσει να έχει αυτή τη σοβαρότητα και την πυγμή, κάνει και εμένα δυνατό στις διαπραγματεύσεις. Να είστε σίγουροι ότι ο ΑΡΗΣ σε βάθος χρόνου θα έχει κύρος".
-Υπάρχει σκέψη για πραγματοποίηση μεταγραφή "κράχτη";
"Εμείς θα μπούμε στη λογική του παίκτη με ουσία. Τι να τον κάνω τον "κράχτη" αν έρθει εδώ και δεν παίξει; Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στην αγορά, αλλά δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας. Εμείς ψάχνουμε την ουσία".
-Αναλάβατε το στήσιμο μιας ομάδας έπειτα από την εκλογική διαδικασία και την ανάδειξη του κ. Ηλιάδη. Πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσετε και τι συναντήσατε;
"Εγώ ξεκίνησα από το μηδέν στον ΑΡΗ. Ο πρόεδρος μου είπε ότι όσες υποθέσεις αφορούν ανανεώσεις, οφειλόμενα και γενικά προηγούμενα χρόνια τα αναλαμβάνει αυτός. Εγώ ανέλαβα τον μεταγραφικό σχεδιασμό, την οργάνωση των γραφείων. Ήταν ρητή εντολή του προέδρου να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε. Πάντα μαζί με τον Γιάννη, με τον οποίο είμαστε "ένα". Είναι δύσκολο να αναδιαμορφώσεις πολλά πράγματα και να πεις σε κάποιους ανθρώπους ότι πρέπει να φύγουν. Μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε να λύσουμε κάποια συνεργασία".
-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα σας;
"Γενικά στην Ελλάδα, όχι μόνο στον ΑΡΗ, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κατανομή αρμοδιοτήτων. Ο καθένας κάνει το οτιδήποτε. Τόσο στα γραφεία, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι".
-Συνεργαστήκατε με τον Ουντότζι στον Πλατανιά και τον γνωρίζετε καλά. Εγγυάστε ότι δε θα δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά του;
"Σ` αυτούς που λένε διάφορα για τον Ουντότζι εγώ ρωτάω αν τον ξέρουν; Τον έχουν ζήσει; Εμείς τον ζήσαμε έξι μήνες στον Πλατανιά, εμείς τον επιλέξαμε. Ο παίκτης αποδείχτηκε αποκάλυψη του πρώτου γύρου. Νομίζω ότι τον διαχειριστήκαμε σωστά και πιστεύουμε σ` αυτόν τον παίκτη".
-Πόσες μεταγραφές υπολείπονται για τον ΑΡΗ, μετά την απόκτηση του Ουντότζι;
"Τέσσερις με πέντε. Αυτός είναι ο στόχος μας".
-Με τον Σουμπίνιο τι έγινε;
"Δείξαμε μεγάλη υπομονή στο θέμα του Σουμπίνιο και αυτή σ` ένα βαθμό εξαντλήθηκε. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη λύση. Υπάρχει και πίεση χρόνου, για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι ένα ορισμένο σημείο, αλλά αυτό ξεπεράστηκε".
-Θεωρείτε ότι σας εκμεταλλεύτηκε ο παίκτης; Ότι έπαιξε με τον ΑΡΗ;
"Μέχρι ένα σημείο, υπήρχε υπομονή. Από ένα σημείο και μετά εγώ προσωπικά άρχισα να νιώθω κάπως. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα deadline και αυτό ξεπεραστεί, θεωρώ ότι κάποιος με κοροϊδεύει...".
-Που επικεντρώνεται η προσοχή σας για την κάλυψη της θέσης του επιτελικού μέσου;
"Έχουμε το "plan b". Έχουμε εντοπίσει το στόχο μας και πρέπει να γίνει προσέγγιση. Δημιουργείται και τρίτος στόχος, έτσι ώστε να είμαστε καλυμμένοι".
-Σε ποιες θέσεις αναζητά ενίσχυση ο ΑΡΗΣ;
"Λίγο πολύ είναι γνωστές. Τα άκρα μας στην άμυνα χρειάζονται ενίσχυση, ίσως ακόμη και στο κέντρο της άμυνας. Επίσης, θέλουμε και περιφερειακούς επιθετικούς. Φυσικά, μιλάμε μόνο για Έλληνες".
-Στις αποχωρήσεις παικτών που ενδεχόμενος γίνουν, η απόφαση θα παρθεί από κοινού ή μόνο από τον κόουτς;
"Το αφεντικό είναι ο προπονητής στον αγωνιστικό τομέα. Ποδοσφαιρική και αγωνιστική κρίση κάνει μόνο αυτός, κανείς άλλος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όσο είμαστε εμείς στον Άρη οι ιεραρχίες στην ομάδα, θα τηρηθούν".
-Φανταζόμαστε ότι στον ΑΡΗ δεν είναι όλα ρόδινα...
"Αυτή τη στιγμή στον ΑΡΗ είναι όλα ρόδινα. Από τη στιγμή που ανέλαβε η διοίκηση Ηλιάδη, είναι όλα ρόδινα. Τουλάχιστον στο οργανωτικό κομμάτι".
-Ποιοι  λόγοι θα σας έκαναν να αποχωρήσετε από την ομάδα;
«Όταν νιώσω περιττός ή ότι δεν χρειάζομαι άλλο».
-Για την φετινή σεζόν, ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του ΑΡΗ;
«Σίγουρα μια χρονιά καλύτερη από την περσινή. Μίλησα στην παρουσίαση για γρήγορη παραμονή και παρεξηγήθηκα. Αυτή είναι η ποδοσφαιρική προσέγγιση. Αν κάνουμε τις μεταγραφές που θέλουμε, νομίζω η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Απλά, η αφετηρία είναι αυτή. Πέρυσι, ο ΑΡΗΣ γλίτωσε την τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό. Φέτος τι να βγούμε να πούμε δηλαδή; Πάμε για 5άδα; Άρα λέω, θέλω να σωθώ γρήγορα και έπειτα οτιδήποτε καλό προκύψει. Εγώ δεν θα πω αυτό που θέλουν να ακούσουν οι περισσότεροι. Ότι είσαι ΑΡΗΣ. Είσαι ΑΡΗΣ αλλά έχεις χίλια δυο προβλήματα. Τον κόσμο πρέπει να τον κρατάμε προσγειωμένο».
-Είπατε ότι «με τον Γιάννη είμαστε ένα», εάν αποχωρήσει ο κόουτς θα φύγετε και εσείς;
«Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία. Θα πω όμως ότι με την διοίκηση Ηλιάδη, ο Γιάννης (σ.σ: Χατζηνικολάου) θα είναι πολλά χρόνια στον πάγκο του ΑΡΗ και θα έχει πετυχημένη πορεία».
-Ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια έχει να ξεπεράσει πλην τα δικά του προβλήματα και το πρόβλημα της διαιτησίας. Το έχετε συζητήσει αυτό;
"Προσωπικά δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να ψαχτώ σε αυτό το κομμάτι. Ίσως γιατί μεγάλωσα στη Γερμανία, έπαιξα εκεί ποδόσφαιρο και ποτέ δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με την διαιτησία. Τώρα, όμως, είμαστε στην Ελλάδα. Μέσα από το κύρος και την αξιοπιστία θα βλέπουν διαφορετικά, πλέον, τον ΑΡΗ".
-Το πόστο του τεχνικού διευθυντή έχει να κάνει και με το πάρε και με το δώσε. Σε αυτό το ρόστερ του ΑΡΗ υπάρχουν παίκτες που μπορούν στο μέλλον να φέρουν χρήματα στην ομάδα;
"Το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά δεν το ξέρω. Ότι υπάρχει ταλέντο, όμως, υπάρχει μέσα στην ομάδα, χωρίς να θέλω να ξεχωρίσω κάποιους και να πω ονόματα".
-Σε αυτή την ομάδα που χτίζεται τώρα, ο Τάτος θα ταίριαζε;
"Φυσικά! Δεν έχει τεθεί θέμα, όμως, γιατί ο Τάτος θέλει να πάει να παίξει στο εξωτερικό. Όταν εμείς κάναμε τον σχεδιασμό μας και βγάλαμε τους στόχους μας, ο Τάτος δεν μιλούσε για τον Άρη. Ο Μίτσελ είχε πει ότι θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα, μετά διάβασα ότι θέλει να πάει στην Γαλλία. Εγώ δεν μπορώ να ασχολούμαι με τον Τάτο, ασχολούμαι με άλλες λύσεις. Έχουμε βρει τους στόχους μας. Αν είχε εκφράσει την επιθυμία του από την αρχή, θα υπήρχε θέμα".
-Με τον Λυκογιάννη υπάρχει θέμα;
"Είναι μία περίπτωση που μας ενδιαφέρει".
-Αν προκύψουν δηλαδή παίκτες από τον Ολυμπιακό, για δανεισμό, ο ΑΡΗΣ δεν θα ασχοληθεί;
"Σαφώς και θα ασχοληθούμε, διότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, έχουμε όμως περιορισμό στις μεταγραφές, και στις θέσεις που θέλουμε να πάρουμε παίκτες δύσκολα θα βρούμε στην Ελληνική αγορά".
-Η μία κενή θέση για παίκτη άνω των 24 ετών θα χρησιμοποιηθεί για περιφερειακό επιθετικό;
"Έτσι φαίνεται βάσει του προγραμματισμού".
-Είστε έτοιμος να αναλάβετε το ρίσκο της θέσης σας, τις ευθύνες που έχει η θέση του τεχνικού διευθυντή;
"Από τη στιγμή που δέχτηκα να αναλάβω αυτό το πόστο, αναλαμβάνω και τις ευθύνες μου. Και στις μεταγραφές που έγιναν και θα γίνουν, μου αναλογεί μία μεγάλη ευθύνη και θα την επωμιστώ σε περίπτωση αποτυχίας".
-Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει δείξει ότι έχει στεγανά;
«Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά βαδίζουμε καλά. Για παράδειγμα και κάποιες μεταγραφές που γίνανε, βγήκανε όταν το θέλαμε εμείς».
-Η απομάκρυνση του Τάσου Θέου από την ομάδα, ενός ανθρώπου που εκτιμήθηκε για την προσφορά του, παραξένεψε αρκετούς. Εσείς έχετε κάποια σχέση με αυτό;
"Όταν ανακοινώθηκε ο Γιάννης (σ.σ.: Χατζηνικολάου) ήταν δεδομένο ότι θα έρθω σαν συνεργάτης του στην ομάδα. Σε ανύποπτο χρόνο, λοιπόν, η διοίκηση Ηλιάδη ρώτησε τον Θέο εάν θέλει να αναλάβει ξανά την Κ17. Η απάντηση ήταν επί λέξη ‘εγώ είμαι πρώτη ομάδα, δεν είμαι Κ17’. Είναι ψέματα αυτό που λέει ότι επί δύο μήνες κανείς δεν τον ενόχλησε από τον Άρη! Όταν ανέλαβα εγώ τεχνικός διευθυντής, ο πρόεδρος ζήτησε τρία ονόματα για βοηθούς του. Ο Γιάννης έδωσε δύο, του Μπουγιουκλή και του Θέου. Έπειτα την απόφαση την πήρε ο πρόεδρος. Ο Θέος γιατί δεν ήθελε να μείνει στην Κ17 του Άρη και πήγε στην Κ17 του Ολυμπιακού;"
-Το timing για να αναλάβετε τον ΑΡΗ ήταν καλύτερο τώρα ή τον Μάρτιο;
"Καλύτερα όπως έγινε τώρα. Είχαμε που είχαμε προβλήματα πριν στον Ηρακλή και μόνο που είχε ακουστεί για τον Άρη, αυτά διογκώθηκαν. Ο Ηρακλής έκανε τότε την πορεία της χρονιάς, με τέτοιο ρόστερ δεν υπήρχε άλλη ομάδα με ανάλογη πορεία στην Ελλάδα. Και φανταστείτε πόσο μίσος είχανε απέναντί μας. Δεν μιλάμε για κριτήρια αγωνιστικά, βέβαια, ήταν καθαρά μίσος".
-Ήσασταν έτοιμοι να αναλάβετε και τον Μάρτιο εάν φεύγατε από τον Ηρακλή;
"Όχι! Ο τρόπος προσέγγισης από κάποιους ανθρώπους του ΑΡΗ ήταν εγκληματική! Όταν θες να κάνεις μία τέτοια κίνηση πρέπει να πας επίσημα. Ο Γιάννης ήταν ξεκάθαρος απέναντι στον κ. Αβάνογλου. Του είπε ότι έχω συμβόλαιο και θα το τηρήσω, δεν μπορώ να φύγω. Αυτοί λοιπόν δεν πήγαν να κάνουν μια επίσημη πρόταση, έστειλαν έναν φουσκωτό να μιλήσει με τον πρόεδρο".
-Το θέμα με τον ΠΑΟΚ και εσένα πως προέκυψε;
"Εμένα ρωτάτε; Ρωτήστε τον Αβάνογλου…".
-Υπάρχει κάτι που φοβάστε;
"Απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα είμαι πολύ αισιόδοξος βάση της εικόνας που έχω από το πλάνο και την μέχρι τώρα λειτουργίας της ομάδας".
Πηγή: gazzetta.gr

«ΝΒΑ; Εδώ δεν μπορώ να βάλω καλάθι...»

Απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής Νέων και την προσωπική του απόδοση φάνηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τόνισε πως θα δουλέψει σκληρά και θα επιστρέψει καλύτερος από την Αμερική.«Θα πάω Αμερική και θα ξεσκιστώ στη δουλειά. Θα γυρίσω θα είμαι έτοιμος να τους διαλύσω», είπε χαρακτηριστικά το No 15 του φετινού ντραφτ, που δεν κατάφερε να βοηθήσει την Εθνική Νέων στον προημιτελικό με την Ισπανία (σ.σ. 60-82, με τον Αντετοκούνμπο να μετράει μόλις 5 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής).
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον Θανάση Ασπρούλια, απεσταλμένο του Goal στο Ταλίν:
Για την ήττα και τον αποκλεισμό από την Ισπανία: «Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μπήκαμε χαλαροί. Πιστεύαμε ότι είχαμε το παιχνίδι, αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου έτσι και χάσαμε. Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν εύκολο, αλλά δεν τους περιμέναμε κι έτσι. Πιστεύαμε ότι θα ήταν πιο εύκολοι στην αντιμετώπιση, θα έπαιζαν διαφορετικά, αλλά αποτύχαμε. Μπήκαν σαν τα σκυλιά και το ήθελαν περισσότερο από εμάς»
Για το γεγονός πως η Εθνική Νέων δεν μπήκε σαν τα σκυλιά όπως οι Ισπανοί: «Δεν ξέρω γιατί εμείς δεν μπήκαμε έτσι. Είχαμε ψηλώσει όλον αυτόν τον καιρό με τη δημοσιότητα και μας βγήκε σε κακό. Φυσικά βάζω και τον εαυτό μου πρώτο μέσα σε αυτό. Σίγουρα ήταν ένα καλό μάθημα. Ολα τα παιδιά θα έχουν μία καλή καριέρα και θα τους γίνει μάθημα αυτό που έγινε με την Ισπανία. Και πρώτον από όλους σε εμένα»
«Η δημοσιότητα έφταιξε που πήραν τα μυαλά μας αέρα»
Για τη ζωή του που έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες: «Μη σου λέω βλακείες. Δεν το έχω συνηθίσει. Σίγουρα μου ασκεί πίεση που με κοιτάει τόσο πολύς κόσμος και τόσο έντονα. Αυτή η πίεση μου βγήκε σε κακό. Ωστόσο πρέπει να μάθω να το χειρίζομαι όλο αυτό διότι θα υπάρχει αυτή η πίεση. Το ίδιο και από την τηλεόραση. Ξέρεις τι αισθάνεσαι σαν τα μάτια να είναι καρφωμένα πάνω σου; Αισθανόμουν λες και με κοιτούσε όλο το γήπεδο. Αισθάνεσαι πως ακόμα και μέσα από την κάμερα, από την τηλεόραση, ο κόσμος έχει τα μάτια του στραμμένα σε σε εσένα με τον πιο αδιάκριτο τρόπο. Οτι σε κοιτούν μέσα από την κάμερα. Αυτό θα γίνεται συνέχεια από εδώ και πέρα. Επρεπε κι εγώ να τους δείξω ότι αξίζει τον κόπο να το κάνουν. Δεν είναι έτσι όμως. Εγώ φέτος έπαιζα Α2. Κάποια παιδιά έπαιζαν στην Α1. Ποιο ΝΒΑ; Στο ΝΒΑ δεν έχω πάει ακόμα. Την εμπειρία που είχαν τα άλλα παιδιά εγώ δεν την είχα. Σε τέτοια διοργάνωση παίζω για πρώτη φορά. Ήταν δύσκολο, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δείχνεις ποιος είσαι. Έτσι θα είναι από εδώ και πέρα»
Οι υποσχέσεις του για την επόμενη χρονιά: «Του χρόνου θα είμαι πολύ πιο έτοιμος. Θα ξέρω περισσότερο μπάσκετ και θα είμαι πιο δυνατός. Αν είμαστε ο βασικός κορμός θα πάμε πολύ καλά. Ελπίζω να μην υπάρχει δημοσιότητα. Αυτή η δημοσιότητα έφταιξε που πήραν τα μυαλά μας αέρα. Δεν θέλω να πω κάτι κακό. Ο καθένας τη δική του προσωπικότητα, αλλά δεν το διαχειριστήκαμε σωστά και μας επηρέασε πολύ στο παιχνίδι μας»

«Για ποιο ΝΒΑ λέμε... Εδώ σκέφτηκα πολλές φορές ότι δεν μπορώ να βάλω ένα καλάθι. Για ποιο ΝΒΑ συζητάμε;»
Τα σχέδια του για το μέλλον: «ΝΒΑ ε; Για ποιο ΝΒΑ λέμε... Εδώ σκέφτηκα πολλές φορές ότι δεν μπορώ να βάλω ένα καλάθι. Για ποιο ΝΒΑ συζητάμε; Είναι δεδομένο όμως ότι θα υπάρχουν καλά παιχνίδια και άσχημα. Προσπάθησα απλά να μην επηρεάσω την ομάδα μου. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσει. Δεν πα' να είσαι ο Κόμπε ή ο ΛεΜπρον. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι κερδίζει η ομάδα. Κι αν εσύ δεν μπορείς να βάλεις σε ένα ματς, τότε θα κάνεις χώρο για να βάλουν οι υπόλοιποι. Αν κερδίζει η ομάδα γυρνάς σπίτι χαμογελαστός. Την επόμενη ημέρα θα έρθει η σειρά σου. Εννοείται πως θέλω να είμαι πρωταγωνιστής σε κάθε παιχνίδι. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ας μην κρυβόμαστε όμως. Κάποια παιδιά ήταν καλύτερα από εμένα. Για αυτό και όταν θα πάω στην Αμερική θα ξεσκιστώ στη δουλειά. Και θα γυρίσω! Όχι έτοιμος να βάλω ένα καλάθι. Έτοιμος να τους διαλύσω. Το εννοώ αυτό που λέω. Γιατί είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου. Θα ήθελα να κερδίσει η ομάδα μου και νιώθω ότι δεν τη βοήθησα. Θα ήθελα να είμαι πιο δυνατός»
Πηγή: gazzetta.gr

«Σαν να ήμουν 10 χρόνια στη Ρεάλ!»

Ο Γιάννης Μπουρούσης δίνει την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Ρεάλ και μιλάει στο gazzetta.gr για τις εξαιρετικές πρώτες εντυπώσεις από την Μαδρίτη, το «classico» και τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό! Από το καλοκαίρι του 2011, όταν και αποχώρησε επεισοδιακά από τον Ολυμπιακό, οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι συνεντεύξεις του είναι σπάνιες! Με δεδομένο, όμως, ότι ο 29χρονος διεθνής Καρδιτσιώτης σέντερ (2,13) είναι μία έντονη προσωπικότητα, που δεν περνάει απαρατήρητη (όχι μόνο λόγω ύψους), όταν αποφασίζει να μιλήσει, το κάνει γιατί έχει πράγματα να πει... Και η πρόσφατη διετής συμφωνία του με τη φιναλίστ της Ευρωλίγκα και πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, αποτέλεσε χωρίς αμφιβολία, ένα ισχυρό κίνητρο για να καταγράψουμε τις απόψεις του...
Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση, που πλέον θα ζήσει έντονα το “classico” και θα είναι από τους βασικούς αντιπάλους του πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακού και του “νταμπλούχου” Ελλάδας, Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν! Λίγο πριν ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, λοιπόν, ο νέος “ψηλός” της “βασίλισσας” μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα του...
- Τελικά, αυτή η διετία που πέρασες μακριά από την Ελλάδα, αγωνιζόμενος στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνου και οι εμπειρίες που αποκόμισες, σε βοήθησαν να συνηθίσεις στο εξωτερικό και να συνεχίσεις να παίζεις μπάσκετ μακριά από την πατρίδα σου;
«Σίγουρα, οι συνθήκες που συνάντησα στο εξωτερικό μου ταίριαξαν πολύ περισσότερο και πολύ γρήγορα, έφτασα να λέω στον εαυτό μου ότι “όσο αντέχω και μπορώ να παίζω μπάσκετ, θα αγωνίζομαι σε ξένα πρωταθλήματα”! Γενικά, πάντως, δεν είχα προβλήματα προσαρμογής και δεν μου χρειάστηκαν περισσότεροι από δύο μήνες για να συνηθίσω πλήρως στον νέο τρόπο ζωής. Στα δύο χρόνια στο Μιλάνο, πέρασα πάρα πολύ καλά, ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου και ο κόσμος με σεβάστηκε απόλυτα... Απλά για διαφόρους λόγους, οι δύο αυτές χρονιές δεν συνδυάστηκαν και με αγωνιστική επιτυχία. Από ‘κει και πέρα, ήθελα να βρω μία ομάδα με υψηλούς στόχους, που θα μου επιτρέψει να ικανοποιήσω τις φιλοδοξίες μου και να κατακτήσω τίτλους.»
- Πως έγινε το “deal” με την “βασίλισσα” και τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να αποδεχθείς την πρότασή της;
«Το γεγονός ότι είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας κι έπαιξε στον τελικό του φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα! Ξέχωρα από το ότι η Ρεάλ, είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο και μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, από την έως τώρα εμπειρία μου, έχει την καλύτερη οργάνωση που έχω συναντήσει στην καριέρα μου! Είχα ακούσει πολλά, αλλά αυτά που είδα κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής μου στη Μαδρίτη, δεν μπορούσα ούτε καν να τα φανταστώ!»
- Δηλαδή; Πες μας μερικές λεπτομέρειες...
«Η οργάνωσή τους και ο τρόπος προσέγγισης και συμπεριφοράς προς το πρόσωπό μου, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, με “σκλάβωσαν”! Αν δεν το νιώσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις... Μιλάμε για τον απόλυτο σεβασμό! Με το που έφτασα στο αεροδρόμιο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι ο σύλλογος είναι απόλυτα έτοιμος να ικανοποιήσει όλα τις πιθανές ανάγκες, που μπορεί να έχει ένας νέος παίκτης! Μου έδωσαν αμέσως το πρόγραμμα της ομάδας, μου μίλησαν για την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της, με ξενάγησαν στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο, μου έδειξαν πέντε διαφορετικά σπίτια για να διαλέξω που θα μείνω, πέρασα από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις... Κι όλα αυτά, μέσα σε μία μέρα... Αυτά στην Ελλάδα, χρειάζονται δύο μήνες για να τα βάλεις σε μία σειρά... Άκουγα πολλά από τους συμπαίκτες μου στην Εθνική για την διαφορετική αντιμετώπιση στο εξωτερικό, τώρα όμως, ξέρω...»

- Τι ήταν αυτό που σου έκανε την καλύτερη εντύπωση;
«Το ότι μπήκα μέσα στα επιβλητικά γραφεία της ομάδας στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και τις δύο ώρες που ήμουν εκεί, η διοίκηση που συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν δέκα χρόνια στη Ρεάλ! Μου έδωσαν να καταλάβω ότι “ήρθες τώρα, αλλά εμείς θέλουμε να μείνεις για όλη σου την καριέρα!”... Μακάρι να είμαι υγιής και να κλείσω την καριέρα μου στην Μαδρίτη...»
- Πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, είχες μιλήσει καθόλου με τον προπονητή της ομάδας, Πάμπλο Λάσο;
«Ασφαλώς! Με είχε πάρει τηλέφωνο και αυτή η συζήτηση που είχαμε έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου, γιατί κατάλαβα ότι με θέλει, έχει σχεδιάσει συγκεκριμένα πράγματα για μένα, οπότε όταν ξέρεις ότι σε θέλει ο coach, όλα είναι πιο εύκολα! Άλλωστε, η Ρεάλ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να με αποκτήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, πριν αρχίσει το Top-16 της Ευρωλίγκα, αλλά θεώρησα σωστό να παραμείνω στο Μιλάνο και να τελειώσω τη χρονιά στην ομάδα μου, προσπαθώντας για το καλύτερο!»
- Αν δεν κάνουμε λάθος υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και από δύο τουρκικές ομάδες, έτσι δεν είναι;
«Είμαστε σε συζητήσεις με την Γαλατασαράϊ και την Εφές Αναντολού, αλλά όσο να ‘ναι η προοπτική της Ρεάλ ήταν πολύ ελκυστικότερη!»
- Από ελληνική ομάδα υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον;
«Όχι, καθόλου!»
- Επειδή πέρασες για ένα σύντομο διάστημα και από την Μπαρτσελόνα, είσαι ενθουσιασμένος που μετά από το ντέρμπι των “αιωνίων αντιπάλων” στην Ελλάδα, πλέον θα “χορτάσεις” και το  “classico” της Ισπανίας; Οι δύο αυτές ομάδες, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια παίζουν 7-10 φορές μεταξύ τους μέσα σε μία χρονιά...
«Ούτε να συζητάς! Αν και αυτό που μου είπαν οι άνθρωποι της Ρεάλ είναι ότι “εμείς είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος, κοιτάμε πως μπορούμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και δεν ασχολούμαστε με το τι κάνει η μεγάλη μας αντίπαλος! Ασχολούμαστε με την Μπαρτσελόνα, μόνο όταν έρθει η ώρα!”. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα, όπως στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και να σου πω την αλήθεια είμαι πολύ χαρούμενος που θα την ζήσω, γιατί μου έχει λείψει πολύ η ένταση και η κόντρα μέσα στο γήπεδο, η πίεση του κόσμου και νομίζω ότι σ‘ αυτές τις συνθήκες αποδίδω καλύτερα. Αυτό δεν το ένιωσα καθόλου στο Μιλάνο!»
- Πως σου φαίνεται που θα έχεις συμπαίκτες όλους αυτούς τους “αχώνευτους” Ισπανούς διεθνείς, των οποίων είμαστε οι καλύτεροι πελάτες σε επίπεδο Εθνικών ομάδων; Σε ρωτάμε γιατί είσαι ένα παιδί που “βράζει το αίμα του”...
«(γέλια!!!) Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα! Η στενοχώρια που νιώθουμε όταν χάνουμε από την Εθνική Ισπανίας, κρατάει λίγο γιατί όσο να ‘ναι πρόκειται για ένα παιχνίδι και επίσης, δεν χάνουμε από τίποτε... ρούκουνες! Ούτως ή άλλως, όλα τα παιδιά της ομάδας, θα έχουμε ένα σκοπό... Να βοηθήσουμε τη Ρεάλ να κερδίζει.»
- Είσαι ένας άνθρωπος που σου αρέσει να ζεις, είσαι έξω καρδιά... Σε όλους αυτούς τους 9 μήνες που ζεις στο εξωτερικό δεν σου λείπει η Ελλάδα;
«Πίστεψέ με, καθόλου! Την χαίρομαι τόσο πολύ το καλοκαίρι με τα ωραία της, που όταν έρχεται η ώρα να φύγω, είμαι χορτασμένος! Ίσα-ίσα, που όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ κάποια πράγματα και ίσως ήταν λάθος που δεν έφυγα το 2009, όταν με ήθελαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς στο ΝΒΑ!»
- Το γεγονός, ότι αμέσως μετά την αποχώρησή σου από τον Ολυμπιακό, η πρώην ομάδα σου στέφθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε πείραξε καθόλου στο πίσω μέρος του μυαλού σου; Ένιωσες καθόλου ένα... κρίμα που δεν ήσουν κι εσύ εκεί;
«Καθόλου άσχημα δεν ένιωσα! Πέρασα πέντε χρόνια στην ομάδα και χάρηκα πάρα πολύ, γιατί έχω πολλούς φίλους με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί και δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστηθώ, βλέποντάς τους ευτυχισμένους! Ούτως ή άλλως το ευρωπαϊκό τρόπαιο πήγαινε στην Ελλάδα και το μπάσκετ της χώρας μου. Προς Θεού, δεν έχω κανένα κόμπλεξ! Άλλοι ίσως έχουν μαζί μου...»
- Επειδή ζεις στο εξωτερικό για δύο χρόνια και θα ζεις τουλάχιστον για άλλα δύο, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε, ποια είναι η άποψη των ξένων για το ελληνικό μπάσκετ;
«Έχουν πάρα πολύ καλή άποψη για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την πορεία τους στην Ευρωλίγκα, καθώς και για την ποιότητα των Ελλήνων παικτών και της Εθνικής ομάδας! Για το ελληνικό πρωτάθλημα, καλύτερα να μη μιλήσω...»

- Κεφάλαιο Εθνική ομάδα και Ευρωμπάσκετ στη Σλοβενία...
«Ξεκινάμε σε λίγες μέρες κι εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην προετοιμασία και από ‘κει και πέρα, αυτοί που θα πάνε στην Σλοβενία, να διεκδικήσουν την διάκριση που λείπει από την Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια...»
- Γιάννης Αντετοκούνμπο;
«Να είναι καλά το παιδί, να έχει την υγεία του και όλα θα έρθουν! Του δίνεται μία ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ και πραγματικά του εύχομαι τα καλύτερα! Για να το επιλέξουν από το ΝΒΑ, σημαίνει ότι το αξίζει! Σήμερα, κανένας δεν σου χαρίζεται πλέον, για να πας κάπου το αξίζεις...»
Πηγή: gazzetta.gr

Παν μέτρον (αχ)άριστον!!

Η εθνική νέων πάτησε την πεπονόφλουδα και ο Βασίλης Σκουντής παραφράζει το αρχαιοελληνικό απόφθεγμα, επικαλείται το "Αν" του Κίπλινγκ και προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, ίσως και σε μια τάξη... Έχασαν οι νέοι, ρε... πούστη μου, δεν βούλιαξε (κι άλλο) η Ελλάδα, δεν έχουμε καινούργια (από την υφιστάμενη) γερμανική κατοχή, δεν μπήκε κι άλλο (που θα μπει, δεν θα το γλιτώσουμε) χαράτσι, δεν συνέβη εντέλει καμιά εθνική τραγωδία!Έχασε (μεταξύ μας: έχασε τα αυγά και τα πασχάλια της) η εθνική ομάδα μπάσκετ των νέων από την Ισπανία, στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ κι αυτό είναι όλο!
Σε αυτή (για να ξαναγίνω αισχρός και ζητώ συγνώμη για το αγοραίο ύφος) την πουτάνα τη χώρα, ο νόμος της διαστολής και της συστολής πηγαίνει σύννεφο: τα μικρά διαστέλλονται, τα μικρά συστέλλονται και στο τέλος της ημέρας πραγματικά έχω την πεποίθηση (και όχι απλώς την αίσθηση) ότι βιώνουμε μια εθνική τραγωδία, που ξεπερνάει τη Μικρασιατική καταστροφή, τον εμφύλιο, τη χούντα και το μνημόνιο μαζί!
Λεφτά υπάρχουν, Γιωργάκη μου, υπομονή δεν υπάρχει και η επωδός του (Παναγιώτη) Γιαννάκη τώρα δικαιώνεται...
Μαζί της ασφαλώς δικαιώνεται και η ατάκα του έτερου Γιαννάκη: του Αντετοκούνμπο ο οποίος σε μια πράγματι συγκλονιστική και συνάμα... ξεγυμνωτική και αυτομαστιγωτική εξομολόγηση του είπε στον Ασπρούλια το αυτονόητο: "Ποιος NBAer και αηδίες. Εγώ είμαι ο Γιαννάκης από την Α2"!!!
Σε ένα άρθρο το οποίο έγραψα (και δημοσιεύεται σήμερα στο Goal News, αυτομαστιγώθηκα κι εγώ, επωμιζόμενος εθελουσίως το βάρος των τύψεων που (τάχα) πρέπει να νιώθει ολάκερο το σινάφι μου. Στο άρθρο δεν υπάρχει το τάχα, το προσθέτω τώρα, διότι κατόπιν ωριμοτέρας σκέψεως και μολονότι με έβαλε στην πρίζα ο Σπανούλης, αισθάνομαι ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια...
Βάζω και τον Σπανούλη στο κάδρο, διότι μιλούσα μαζί του χθες το βράδυ- για άσχετο θέμα - και κάποια στιγμή (αυτός ο μπαρουτοκαπνισμένος πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης: δυο με τις εθνικές, μία με τον Παναθηναϊκό και δύο με τον Ολυμπιακό) μου είπε: "Άνθρωποι είναι, ρε Βασίλη, και μάλιστα παιδιά, όχι ρομπότ. Τους φορτώνουμε, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με πολύ άγχος και τους; διαλύουμε το μυαλό"!
Τάδε έφη Σπανούλης και συμφωνώ, αλλά δεν συμφωνώ: έχει δίκιο ο Μπίλης σε αυτή την προσέγγιση, όμως υπάρχει πάντοτε και ο αντίποδας: η δημοσιότητα και η προβολή, ειδικώς σε μια χώρα που περιμένει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και μάλιστα σε τέτοιες εποχές γενικευμένης ένδειας, όλα αυτά είναι μέρος της δουλειάς και ας αφορά teenagers οι οποίοι ακόμη λογίζονται ως ερασιτέχνες.
Να το πάρω αλλιώς, λοιπόν: εάν τα αδηφάγα και κανιβαλιστικά MME δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή για την πορεία της εθνικής νέων, εάν την άφηναν στην ησυχία της, εάν την στρίμωχναν σε ένα μονόστηλο, δεν θα 'ταν η ίδια η απαιτητική ελληνική μπασκετική κοινωνία που θα μας έριχνε στην πυρά, διότι τους αγνοούμε κι ασχολούμαστε μονάχα με τον Κινέζο του Παναθηναϊκού, με τον χορό εκατομμυρίων για τον Παπανικολάου, με τη ρήτρα υποβιβασμού του Καστίλιον και με τις κόνξες του Αμπντούν;
Δεν είναι έτσι, βεβαίως, εάν έτσι νομίζουμε που έλεγε κι ο Πιραντέλο! Όντως σε κάποια φάση, ελέω και του σαματά που είχε προηγηθεί για την επιλογή του Αντετοκούνμπο από τους Μπακς, συν την παρουσία του Λάρι Ντρου στο Ταλίν, συν όλα τα συμπαρομαρτούντα, το πράγμα (αισθάνθηκα κι εγώ πως) άρχισε να ξεφεύγει από αυτό το οποίο τόσο εύστοχα και σοφά οροθέτησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...
Παν μέτρον άριστον, ρε γαμώ το!
Τούτο όμως ήταν, είναι και θα παραμένει αναπόδραστο: σε μια χώρα που βρίθει αθλητικών εφημερίδων και ιστοσελίδων και δη σε μια χώρα (επιμένω σε αυτό) η οποία χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως όχημα προσδιορισμού της ταυτότητας της και υπογράμμισης της παρουσίας της στο διεθνές γίγνεσθαι (καθότι δεν έχει και πολλές άλλες τέτοιες ευκαιρίες) η υπερβολή είναι αναμενόμενη και νομοτελειακή...
Δεν ξέρω εάν σε όλη αυτή την υπόθεση βάζουν (λίγο ή πολύ) το χεράκι τους οι μανατζαραίοι, οι γονείς και διάφοροι άλλοι παράγοντες. Οι προσδοκίες ήταν όντως υψηλές και (πάλι στον μοναδικό απεσταλμένο του ελληνικού Τύπου) Ασπρούλια ο Τρινκιέρι είπε χθες το βράδυ ότι "εάν ήμουν δημοσιογράφος, θα έγραφα ότι οι πολύ υψηλές προσδοκίες σκότωσαν τις ψυχές των παιδιών"!
Ο Καμπερίδης και ο Αγραβάνης πάλι βγήκαν και είπαν πώς "η τηλεόραση που έδειχνε το ματς, το ενδιαφέρον το οποίο έδειξαν όλοι, το γεγονός ότι βρεθήκαμε στο προσκήνιο μας επηρέασε". Τουθόπερ τα παιδιά (επειδή ακριβώς είναι μικρά και άμαθα παιδιά), αλλά και ολόκληρος ο περίγυρος τους απέτυχαν παταγωδώς στη διαχείριση της ασυνήθιστης υπερέκθεσης στη δημοσιότητα, της πίεσης που άσκησε πάνω τους η παλλαϊκή απαίτηση της διάκρισης, της αδοκίμαστης αντοχής τους στις ιδιάζουσες συνθήκες και της ελλειπτικής (ή έστω ακόμη ασχημάτιστης) νοοτροπίας τους: γι' αυτήν δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά, αλλά το είπε ο Μίσσας και κάτι παραπάνω θα ξέρει μιας και είναι "σαράντα χρόνια νια φούρναρης" στην προπονητική και κυρίως στην παιδαγωγική...
Αυτά βεβαίως είναι το περιτύλιγμα, διότι το περιεχόμενο είναι καθαρά αγωνιστικό, τεχνικό, τακτικό και δεν συμμαζεύεται. Είναι αυτό ακριβώς, το οποίο παραβιάζοντας την... κομματική γραμμή επισήμανε ο Λευτέρης Μποχωρίδης: "Ποια πίεση και βλακείες! Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, δεν αισθάνεσαι καμιά πίεση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις το πλάνο, αλλά εμείς δεν μπήκαμε σε κανένα πλάνο και τα κάναμε θάλασσα"!
Ήταν, που ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο ισπανικός γάιδαρος και την πατήσαμε μεγαλοπρεπώς από τον κακό δαίμονα μας. Παρ' όλα αυτά, όπως έγραψε πριν από λίγη ώρα, σε ένα status του στο Facebook ο Νάσος Γαλακτερός κι έχει απόλυτο δίκιο, " παρουσιάζουν όλοι την Ισπανία ως κακό δαίμονα μας, αλλά οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον εξορκιστή της = Φάνης Χριστοδούλου"!
Ο Φάνης βεβαίως είναι μια ανάμνηση που απέχει πολύ από το Ταλίν και πάντως πολύ περισσότερο απ' όσο απέχει η Πάρος, στην οποία κατοικοεδρεύει από τη... Μύκονο που θα ήταν ο επόμενος (γλεντίστικος) προορισμός των παιδιών της εθνικής. Απλώς τότε ο αγαπημένος μου "χοντρός" έπαιρνε παραμάζωμα τους Σαν Επιφάνιους, τους Βιγικακάμπες και τους Ερέρους, αφενός ήταν ενήλιξ κι αφετέρου δεν χαμπάριαζε ούτε από πίεση, ούτε από νοοτροπία, ούτε από υπερπροβολή, ούτε από μεγάλες προσδοκίες, ούτε από την παρουσία του (κάθε) Φρατέλο, ούτε από την απουσία του (κάθε) Γκάλη, ούτε από το τι έλεγε ή έγραφε ο (κάθε) Συρίγος κι ο (κάθε) Σκουντής...
Μακριά από υπερβολές, υστερίες, ικριώματα που στήθηκαν από τις επτάμισι η ώρα χθες το βράδυ, ένα είναι σίγουρο: αυτά τα παιδιά χθες ωρίμασαν και έγιναν άντρες! Κι επειδή μου αρέσουν πολύ οι ατάκες, που κολλάνε σε κάθε περίσταση, εδώ σίγουρα γάντι το "Αν" του Αγγλου ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, γι αυτό κιόλας υποκύπτω στον πειρασμό να το αναδημοσιεύσω αυτούσιο, αφιερωμένο σε αυτούς...
Αν να κρατάς καλά μπορείς το λογικό σου,
όταν τριγύρω σου όλοι τα έχουνε χαμένα
Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς τον ίδιο τον εαυτό σου
όταν ο κόσμος δεν σε πιστεύει...
Κι αν μπορείς να του συχωρνάς αυτή τη δυσπιστία
Να περιμένεις αν μπορείς δίχως να χάνεις την υπομονή σου
Κι αν άλλοι σε συκοφαντούν, να μην καταδεχτείς ποτέ το ψέμα
Κι αν σε μισούν εσύ με μίσος ταπεινό να μην ξεπέσεις
Μα να μην κάνεις τον καλό ή τον πολύ σοφό στα λόγια...
Αν να ονειρεύεσαι μπορείς χωρίς να γίνεις σκλάβος των ονείρων
Αν να στοχάζεσαι μπορείς δίχως να γίνει ο στοχασμός σκοπός σου
Αν ν αντικρίζεις σου βαστά το θρίαμβο και τη συμφορά παρόμοια
Κι όμοια να φέρεσαι σ' αυτούς τους δύο τυραννικούς απατεώνες
Αν σου βαστά η ψυχή ν' ακούς όποιαν αλήθεια εσύ είχες υπομένει
παραλλαγμένη απ' τους κακούς για να' ναι για τους άμυαλους παγίδα
'Η συντριμμένα να θωρείς όσα σου έχουνε ρουφήξει τη ζωή σου
και πάλι να ξαναρχινάς να κτίζεις μ' εργαλεία που 'ναι φθαρμένα...
Αν όσα απόκτησες μπορείς σ' ένα σωρό μαζί να τα μαζέψεις
και δίχως φόβο μονομιάς κορώνα ή γράμματα όλα να τα παίξεις και να τα χάσεις
Κι απ' αρχής ατράνταχτος να ξεκινήσεις πάλι
και να μη βγάλεις και μιλιά ποτέ γι αυτό τον ξαφνικό χαμό σου
Αν νεύρα και καρδιά μπορείς και σπλάχνα και μυαλό και όλα να τα σφίξεις
να δουλέψουν ξαναρχίς κι ας είναι από πολύ καιρό σωσμένα
Και να κρατιέσαι πάντα ορθός όταν δεν σου' χει τίποτα απομείνει, παρά μονάχα η θέληση
κράζοντας σε αυτά "Βαστάτε"...
Αν με αρχοντάδες να γυρνάς μπορείς, δίχως απ' τους μικρούς να ξεμακρύνεις
Κι αν μήτε φίλοι,εχθροί μπορούν πια ποτέ να σε πειράξουν
Όλο τον κόσμο να αγαπάς μα και ποτέ πάρα πολύ κανέναν
Κι αν του θυμού σου τις στιγμές που φαίνεται αδυσώπητη η ψυχή σου
μπορείς να αφήσεις να διαβούν την πρώτη ξαναβρίσκοντας γαλήνη
δική σου θα' ναι η Γη, μ΄ όλα και μ΄ ότι απάνω της κι αν έχει
Και κάτι ακόμα, πιο πολύ άνδρας αληθινός θα' σαι αγόρι μου!
Πηγή: gazzetta.gr

Tα ψέματα, η αλήθεια και η πραγματικότητα...!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο gazzetta.gr για τις αντιδράσεις μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Νέων Ανδρών από την Ισπανία.
Όταν η Ελλάδα θα αλλάξει, τότε ο κάτοικός της θα σταματήσει να ενθουσιάζεται υπερβολικά στην προοπτική ή την υποψία της επιτυχίας και θα απογοητεύεται το ίδιο στην αποτυχία. Αμέσως μετά την ήττα της εθνικής από την Ισπανία, οι ίδιοι άνθρωποι που, σε κάποια άλλη περίπτωση, θα κράδαιναν τις σημαίες θριαμβολογώντας, έβγαλαν την πιο πικρή χολή τους. Για 12 παιδιά 19-20 ετών που για πρώτη φορά στη ζωή τους ένιωσαν να γίνονται το επίκεντρο του κόσμου. Είναι λογικό όμως...
Όταν ως άνθρωπος δεν έχεις για τίποτα άλλο να χαρείς στη ζωή σου, ή να ασχοληθείς, όταν δεν υπάρχουν άλλα πεδία έκφρασης, όταν είσαι των άκρων, θα υπάρχει αυτή η αντίδραση. Είναι δεδομένο όμως, ότι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω από τα παιδιά των 19-20 ετών χρειάζονται διαχείριση... Και στην εθνική ομάδα, το γνωρίζουν. Για να ευλογάμε και λίγο τα γένια μας, το blog που έγραψε ο Καβαλιεράτος για την Εθνική, οι επιτελείς το τύπωσαν και το μοίρασαν στους παίκτες. Σε έναν προς έναν. Για να κατανοήσουν, ή να γνωρίσουν τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους. Ας πάμε όμως, και στην αλήθεια. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα αναζητήσουν τόσο εύκολα ευθύνες χωρίς να αποδώσω τα δεδομένα άλλοθι. Ούτε και το αντίθετο όμως. Ναι, είναι γεγονός ότι μιλάμε για παιδιά 19 ετών. Από την άλλη μεριά, πόσο ...παιδί είναι κάποιος 19 ετών.
Δεν το λέω χιουμοριστικά, αλλά ένα παιδί 19-20 ετών ...ψηφίζει! Η τουλάχιστον πρέπει να έχει αναπτύξει αυτού τους είδους τη συνείδηση. Ένα παιδί 19 ή 20 ετών, αν φιλοδοξεί να κάνει καριέρα, οφείλει να είναι έτοιμος να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής σε μία μεγάλη αντρική ομάδα. Χωρίς να του κάνει κάποιος χάρη. Να μπει στην προπόνηση, να δαγκώσει σβέρκους και να αποδείξει στο προπονητή του, που έχει το δικαίωμα να αποκτήσει 6 ξένους, ότι δικαιούται 5-7-10-15 λεπτά. Να διεκδικήσει! Οχι να πάρει! Ένας άνθρωπος 19 ετών τι πρέπει να κάνει για να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής σε μία μεγάλη αντρική ομάδα;
Τρία πολύ βασικά πράγματα...
1) Να μην κάνει ΠΟΤΕ λάθος
2) Να παίζει άμυνα του ...θανάτου και να σκίζεται...
3) Να ευστοχεί όταν είναι τελείως μόνος του κάτω από το καλάθι....
Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν ιεραρχήσει έτσι τα πράγματα τα παιδιά της Νέων... Όπως επίσης, είναι αδύνατον να αναδεικνύεται ως άλλοθι η δημοσιότητα. Ο Αντετοκούνμπο θα παίξει στους Μπακς, ο Αγραβάνης είναι στον Πανιώνιο, ο Μποχωρίδης στον Αρη, το Μελισσαράτος έπαιξε στο Περιστέρι, ο Παπαπέτρου σε ένα από τα καλύτερα κολέγια των ΗΠΑ. Αν δεν αντέξουν τη δημοσιότητα αυτοί, που καθημερινά βρίσκονται ή θα βρεθούν στο επίκεντρο, ποιος πρέπει να την αντέξει; Και πότε;
Δεν είναι Παίδες... Ούτε καν Έφηβοι. Είναι παίκτες που στις ομάδες τους θα θελήσουν να έχουν χρόνο συμμετοχής και πιθανώς να στραβώσουν αν δεν τον πάρουν κιόλας, αν ο προπονητής δεν τους πιστέψει. Άρα, η δημοσιότητα δεν άσκησε πίεση. Η δημοσιότητα μπορεί να έκανε άλλα πράγματα. Να έκανε κάποια παιδιά να πιστέψουν ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό είναι στην πραγματικότητα. Και για αυτό να με συμπαθάτε, αλλά δε φταίει η η δημοσιότητα, αλλά ο χαρακτήρας του κάθε παιδιού ξεχωριστά, η ανατροφή του, το περιβάλλον που συναντά καθημερινά στην ομάδα του.
Αν τα Μέσα δεν είχαν ασχοληθεί με την Εθνική, πολλοί θα έλεγαν ότι... «Κοιτάξτε...Ασχολούνται διαρκώς με τα τούρκικα και γυρνούν στην πλάτη στα ελληνικά ζητήματα» ή «Τι άλλο πρέπει να κάνουμε πια για να ασχοληθούν μαζί μας;». Υπάρχει κάποιος που δεν το αρέσει η δημοσιότητα; Όχι! Όταν διαμαρτύρεται όμως αν δεν την έχει, πρέπει να είναι κι έτοιμος να τη διαχειριστεί άμα του έρθει.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρεμάσουμε αυτά τα παιδιά. Και διαφωνώ με όλους όσοι , ακόμα και όταν η εθνική κέρδιζε, θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει λόγος θετικών συναισθημάτων, διότι ο ρόλος των μικρών Εθνικών ομάδων δεν είναι τα μετάλλια, αλλά η παραγωγή. Τότε ας μη γίνονταν ούτε πρωταθλήματα, να μην γίνονταν επίσης πανελλήνια πρωταθλήματα, να μην υπήρχαν βαθμολογίες και μετάλλια. Να μην πήγαινε ο κόσμος στα γήπεδα για να παρακολουθήσει τους μικρούς να αγωνίζονται. Σε όλα όμως χρειάζεται ένα μέτρο. Ακόμα και στο χρυσό που θα έπαιρναν οι Νέοι, ακόμα και στον καταποντισμό.
Αυτοί οι τύποι που μας έκαναν να ασχοληθούμε μαζί τους και το απολαύσαμε, δεν έχουν να λογοδοτήσουν απέναντι σε κανένα. Παρά μόνο στον εαυτό τους. Κι όχι για το μετάλλιο που χάθηκε. Σε καμία περίπτωση. Μόνο για τα λάθη που έκαναν, πόσο σημαντικά ήταν (και δεν αναφέρομαι στα αγωνιστικά) και κατά πόσο πρέπει να βελτιώσουν τη νοοτροπία τους για να φτάσουν κάποια μέρα ψηλά. Διότι κάποιοι από αυτούς μπορούν πραγματικά να φτάσουν ψηλά.
Πηγή: gazzetta.gr

Επίσημα στη Μπαρτσελόνα ο «Παπ»!

Επίσημα «μπλαουγκράνα» ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Έλληνα φόργουορντ στην ομάδα της Καταλονίας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Πρωταθλητών Ευρώπης:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ για την παραχώρηση του καλαθοσφαιριστή Κώστα Παπανικολάου.
Ευχαριστούμε τον Κώστα Παπανικολάου για την προσφορά του στον Ολυμπιακο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

<a href="http://gazzetta.adman.gr/click?webspace=284&id=151202" target="_top" rel="nofollow"><img alt="" src="http://gazzetta.adman.gr/banner?webspace=284&id=151202&js=yes&sc=1280x960x24&ref=undefined&p1=&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&kw=" border="0" width="426" height="120" /></a><br />
Τη μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου ανακοίνωσαν και οι «μπλαουγκράνα» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους. Η συμφωνία του Έλληνα φόργουορντ με τη Μπαρτσελόνα είναι για τρεις σεζόν, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η δεύτερη κίνηση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, που πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Τζόι Ντόρσεϊ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:
«Ο σύλλογος έχει έρθει σε συμφωνία με τον Έλληνα παίκτη για τα επόμενα τρία χρόνια με οψιόν.
Η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Παπανικολάου έχουν καταλήξει σε συμφωνία για να αποκτηθεί από τον σύλλογο, αφού πρώτα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.
Ο παίκτης που γεννήθηκε στα Τρίκαλα πριν από 22 χρόνια, έχει έρθει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα, για τριετές συμβόλαιο που έχει και οψιόν.
Ο Παπανικολάου, έχει ύψος 2.06μ., έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες χρονιές την Ευρωλίγκα (2012, 2013), ενώ έχει ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και ένα Κύπελλο».

Η επόμενη μέρα
Ο Κώστας Παπανικολάου θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα και στον Ολυμπιακό κινούνται για τον αντικαταστάτη του Έλληνα φόργουορντ. Προβάδισμα αυτή τη στιγμή έχει ο Τζο Ίνγκλις, ο οποίος μέχρι πρότινος άνηκε στους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, πλέον είναι ελεύθερος και δεν αποκλείεται να μετακομίσει στον Πειραιά για να υπάρξει μια... άτυπη ανταλλαγή ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Το αντίθετο ισχύει τον Ντέιβιντ Μος, που επίσης ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους», έχει όμως συμβόλαιο με τη Σιένα.
Από εκεί και πέρα, στο Λιμάνι πλησιάζει όλο και περισσότερο ο Μίρζα Μπέγκιτς, με τον Σλοβενό να καλύπτει το κενό στη θέση του σέντερ και να ολοκληρώνει την φροντ λάιν των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Πηγή: gazzetta.gr

Το Άγιον Πνεύμα των ασιατικών πολεμικών τεχνών!!

Ο Αποδυτηριάκιας πλησιάζει τον αξέχαστο Μπρους Λη, χωρίς να ταράζει τη χρυσόσκονη γύρω από το μύθο του  
Από το 1977 που πέθανε ο τάφος του βασιληά δεν έχει ποτέ, ούτε μία ημέρα, ορφανέψει από λουλούδια. Όλο κάποιοι θα επισκεφθούν την τελευταία κατοικία του, που δεν είναι τίποτα λιγώτερο από τον αιώνιο θρόνο του. Γι’αυτούς ο Έλβις Πρίσλεϋ δεν πέθανε. Είναι πάντα ο βασιληάς. Ο πρώτος και τελευταίος της ροκ.
Το ίδιο με τον Μπρους Λη. Αυτός είναι θεός. Παραμύθι ότι πέθανε σα σήμερα πριν 40 χρόνια. Στις 20 Ιουλίου 1973. Ζει. Κανονικά.
Όπως ζει ο Χριστός για τους πιστούς του. Αυτός πέθανε, και αναστήθηκε. Ο Μπρους για τους προσκυνητές του δεν πέθανε ποτέ, στα 33 του, στην ηλικία του Ιησού. Όπως δεν έχει πεθάνει ο Έλβις για τους θαυμαστές του κι εκείνους που ντύνονται και σενιάρονται από το ποστίς στο κεφάλι μέχρι τις μπότες στα πόδια σαν άλλοι Έλβις, κι έτσι κυκλοφορούν σ’όλη την Αμερική.
Για τον αποδυτηριάκια οι Μπήτλς δεν χώρισαν ποτέ. Τι είναι αυτά που μου λέτε. Ούτε πέθαναν ο αρχηγός Ιωάννης Λένον, και ο αρχιερέας Γεώργιος Χάρισον. Όσο κυκλοφορεί ο μουσικός ήχος των Beatles μέσα στο αίμα μου, η μπάντα των ουρανών είναι αθάνατη.
Ο Κινέζος Μπρους Λη είναι το Άγιον Πνεύμα των πολεμικών τεχνών. Ο μέγιστος στο είδος του. Όλοι οι άλλοι, επώνυμοι κι όχι, εμπνεύστηκαν απ’αυτόν, γεννήθηκαν απ’αυτόν. Κι έγιναν μόδα στη Δύση.
Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Μπρους Λη, απλά επιδότησε περισσότερο τη θεοποίηση του θρύλου του.

Καλώς δολοφόνησαν τον Μπρους Λη, ήταν θεία τιμωρία, υποστηρίζει ο apodytiriakias.gr

Αν δεχόσουν κτύπημα από τον Μπρους Λη έπαιζε με πολλές πιθανότητες να πας για κώμα. Θα επανερχόσουν, όμως άγνωστο μετά από πόσο χρόνο. Το λένε «τσι», είναι το άγγιγμα του θανάτου. Άλλο το «τσι» και άλλο το «τσιν», που στα κινέζικα έτσι αποκαλείται ο χρυσός.

Αυτός που έγινε γνωστός σαν Μπρους Λη γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο της Καλιφόρνια, στις 27 Νοεμβρίου 1940. Όπως ο Χριστός κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από τη γενέτειρά του, χάθηκε στην έρημο, και επέστρεψε θαυματοποιός, έτσι και ο Μπρους Λη φεύγει πιτσιρικάς από την Αμερική και γίνεται το παιδί θαύμα του ασιατικού σινεμά. Παίζει σε ταινίες από 12 χρονών, όμως δεν μένει εκεί.

Μιλάμε επετειακά για τον αθάνατο Μπρους Λη, με την ευκαιρία του θανάτου του σα σήμερα 20 Ιουλίου 1973.

Ο Μπρους Λη, ανήλικος ακόμα, βρίσκει μια δική του πατέντα, το περίφημο Τζιτ Κουν Ντο, που είναι η πρώτη πολεμική τέχνη που στηρίζεται στην απόλυτη ελευθερία του ασκούμενου. Ο μεγάλος έγινε συγγραφέας, φιλόσοφος και ευλαβικά ασπάσθηκε τη θεωρία του γιν-γιανκ. Όταν επέστρεψε στην Αμερική σπούδασε φιλοσοφία αυτός ο θρύλος του Κουνγκ-Φου.

Είπανε ότι ήταν καταραμένος. Κάποιοι φοβούνται να πλησιάσουν τη λίμνη του Σηάτλ, εκεί όπου είναι θαμμένος. Έχουν ειπωθεί φοβερά πράγματα για τις αιτίες του θανάτου του. Ότι κουβαλούσε δαίμονες, ότι τον καθοδηγούσαν σατανικά πνεύματα.

Υπάρχει μια θεωρία ότι τον καθαρίσανε γιατί αποκάλυψε πανάρχαια μυστικά των πολεμικών τεχνών. Αν συνέβη αυτό, τότε καλώς τον τελειώσανε. Η γνώση είναι μονάκριβη και είναι βέβηλο, είναι βλάσφημο να φθάνει στον αμύητο. Είναι σα να δίνεις στα χέρια ενός παιδιού δύο χρονών ένα πιστόλι γεμάτο με σφαίρες.
Πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Gazzouxbet.

Δεν πέρασε η τριάδα μας χτες χάνοντας το under της Ίνγκολσταντ στο τελευταίο 10λεπτο. Για σήμερα, με ρίσκο στις πρεμιέρες, επιλέγουμε:
116) ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ - ΚΟΛΩΝΙΑ UNDER.
127) ΓΚΡΟΝΤΙΓΚ - ΡΙΝΤ 2.
129) ΑΑΡΑΟΥ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ 2.
Επιλέξτε να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά για όσους παίζουν διαδικτυακά. Καλή τύχη σ'όλους.Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Δεν ήθελε ΠΑΟΚ η Λυών!!

Τίποτα απολύτως δεν έχει να ζηλέψει ο ΠΑΟΚ του Στέφενς από τη Λυών σύμφωνα με τους Γάλλους, που πριν την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ τόνιζαν πως ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που έπρεπε να αποφύγει η Ολιμπίκ!
Νόρντζελαντ, Σάλτσμπουργκ, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Γκρασχόπερς και ΠΑΟΚ ήταν οι πέντε ομάδες που μπορεί να έβρισκε στον δρόμο της για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Ρεμί Ζαρντέ, πέφτοντας τελικά επάνω στον σύλλογο της Ζυρίχης (Γκρασχόπερς).
Στις αναφορές του πριν την κλήρωση πάντως ο γαλλικός Τύπος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον Δικέφαλο του Βορρά και είναι χαρακτηριστικά όσα γράφτηκαν στο «football.fr»: «Είναι προφανές ότι η Λυών θα πρέπει να αποφύγει τους Έλληνες. Η ομάδα του Χουμπε Στέφενς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή του Ζαρντέ και μπορεί η πρόκριση να μετατραπεί σε εφιάλτη».
Πηγή: gazzetta.gr

Φουλάρει για μεταγραφές!!

Στην απόκτηση του Γιοάν Μολό έχει πέσει το βάρος των μεταγραφικών υποθέσεων του Ολυμπιακού. Νέα πρόταση της Νότιγχαμ για Αμπντούν, θέλει Φετφατζίδη η Μαρσέιγ! Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το βλέμμα έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση του Μολό της Νανσί. Ο παίκτης είναι θετικός να παίξει στους «ερυθρόλευκους» και γι' αυτό τον λόγο πιέζει την ομάδα του, οι Γάλλοι ωστόσο από την πλευρά τους είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο δανεισμού του με οψιόν αγοράς, αφού ο θέλουν ρευστό στα ταμεία τους. Την ίδια στιγμή όμως έχουν ρίξει τις αρχικές τους απαιτήσεις, γεγονός που είναι πιθανό να επιφέρει θετικές εξελίξεις για το deal ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σε ό,τι αφορά τον Μόργκαν Αμαλφιτανό οι Γάλλοι επιμένουν για συμφωνία Ολυμπιακού και Μαρσέιγ, με τους πρωταθλητές στον αντίποδα να διαψεύδουν ότι εξακολουθούν να ασχολούνται με την περίπτωσή του.
Μαρσέιγ για «Φέτφα» - Επανέρχεται η Νότιγχαμ για Αμπντούν
Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τον έγκυρο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC», η Μαρσέιγ ζήτησε τον Γιάννη Φετφατζίδη με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς του νεαρού μεσοεπιθετικού. Οι φήμες μάλιστα κάνουν λόγο και για πιθανή συσχέτισή της συγκεκριμένης υπόθεσης, με αυτή του Αμαλφιτανό.
Στο... μέτωπο Αμπντούν, η Νότιγχαμ ετοιμάζει νέα κρούση για τον Αλγερινό εξτρέμ, με πρόταση που θα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ και που πιθανότατα είναι ικανή να πείσει τους «ερυθρόλευκους». Την ίδια στιγμή όμως Μπεσίκτας και Βόλφσμπουργκ θέλουν επίσης τον παίκτη, αλλά η αγγλική ομάδα είναι αυτή που βρίσκεται πιο κοντά.
Σενάριο για Μαρτίνες!
Μέσα σε όλα αυτά, ιταλικά σενάρια μιλούν περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Χόρχε Μαρτίνες της Γιουβέντους, με τους Πειραιώτες μάλιστα να ρωτούν τη «Γηραιά Κυρία» αναφορικά με την περίπτωση του 30χρονου άσου. Πρόκειται για τον Ουρουγουανό εξτρέμ που είχαν αγοράσει οι «μπιανκονέρι» πριν από τρία χρόνια έναντι 13 εκατ. ευρώ από την Κατάνια, ωστόσο οι τραυματισμοί του τον έθεσαν εκτός ομάδας, ενώ την περσινή σεζόν είχε παραχωρηθεί στη ρουμανική Κλουζ. Το γεγονός αυτό πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τους «ερυθρόλευκους».
Πηγή: gazzetta.gr

Στέλνουν Γκρέκο σε Λιβόρνο!!

Ο Λεάντρο Γκρέκο κλείνει στην Λιβόρνο σύμφωνα με ιταλικό ρεπορτάζ, που τονίζει πως επήλθε deal του παίκτη με τον σύλλογο και ό,τι απομένει το ΟΚ του Ολυμπιακού.
Στην προετοιμασία αναμφίβολα δεν κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ με μία καλή προσφορά ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι στο να τον παραχωρήσει αλλού είτε ως δανεικό είτε με αγορά. Ο Λεάντρο Γκρέκο σύμφωνα με νέες και αποκλειστικές πληροφορίες του Tuttomercatoweb.com θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λιβόρνο.
Έδωσε τα χέρια μαζί της και τώρα θα πρέπει να συναινέσει και ο Ολυμπιακός για να γίνει η μεταγραφή του. Οι Ιταλοί μεταδίδουν πως καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στις επόμενες ώρες οι Πειραιώτες θα τα βρουν με την Λιβόρνο για να φύγει ο ποδοσφαιριστής. Εφόσον συμβεί αυτό το come back του Γκρέκο στο ιταλικό ποδόσφαιρο θα είναι γεγονός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν θα μάθει μπάλα στον Τζιόλη, θα φέρει πρόκριση!!

Φορτσάτος ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει την κλήρωση του ΠΑΟΚ. Θυμάται τον Αναστασιάδη και την Άρσεναλ και προειδοποιεί: «Αν φάει το τυράκι, θα τον ξεπατώσει!». Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ. Άλλοι τον θεωρούν τελειωμένο κόντρα στη Μέταλιστ. Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ότι καλές ή κακές τις κληρώσεις τις κάνουν οι ομάδες με την απόδοσή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου, η μαγεία του ποδοσφαίρου έγκειται στο γεγονός ότι είναι απρόβλεπτο. Δεν κερδίζει μόνο ο καλύτερος. Οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι...
Εγώ ποντάρω στον Στέφενς. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει ομάδα του προπονητή. Αυτός θα είναι ο σταρ. Μου θυμίζει εποχή Αναστασιάδη που απέκλεισε την Άρσεναλ. Δεν είναι μάγος ο Ολλανδός. Δεν μπορεί να μάθει στον Τζιόλη μπάλα. Με τη νοοτροπία του και την εμπειρία που έχει, μπορεί να κάνει την έκπληξη διαβάζοντας καλά το ματς.
Γνωρίζω πολύ καλά το παιχνίδι της Μέταλιστ. Όπως όλες οι ουκρανικές ομάδες έχει πολύ καλή επίθεση, αλλά στην άμυνα είναι ευάλωτη. Είναι γρήγορη και απειλητική στις αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει στην κόντρα και να μην ενθουσιαστεί αν του δώσουν χώρο. Γιατί αν πέσει και φάει το τυράκι, τότε η Μέταλιστ θα τον ξεπατώσει. Έχει μπροστά Λατινοαμερικάνους που κεντάνε.
Οι Ουκρανοί έχουν το αβαντάζ ότι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και έτοιμοι, αφού θα έχουν πάρει παιχνίδια στο πρωτάθλημά τους. Για μένα ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φάει γκολ στο πρώτο ματς της Τούμπας και ας λήξει ισόπαλο 0-0. Να πάει για την πρόκριση εκτός έδρας. Και μιας που μιλάμε για έδρα, η άδεια Τούμπα θα στοιχίσει στην ελληνική ομάδα. Οπότε, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει το παιχνίδι στη δύναμη και να είναι 100% συγκεντρωμένος.Πηγή: sportdog.gr

Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν!

Πως θα μπορούσε να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τα χίλια δυο δεινά που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Γράφει ο Μάνος Σταραμόπουλος. Ήταν μάλλον απίθανο, κι έτσι γίνεται ή έγινε. Το διεθνούς φήμης εβδομαδιαίο περιοδικό «Economist» πραγματοποιώντας μία σημαντική έρευνα στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως στη περιοχή των Βαλκανίων αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κρατών που οι σύλλογοι καθυστερούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα στους ποδοσφαιριστές τους . Μάλιστα για το 2011 το 78% επί των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών το παραδέχθηκε.
Στην σχετική λίστα, δεύτερη αλλά αρκετά μακριά είναι η Κροατία με 60% και 3η η η Βουλγαρία με 55%
Στην σχετική λίστα, δεύτερη αλλά αρκετά μακριά είναι η Κροατία με 60% και 3η η η Βουλγαρία με 55%
Παράλληλα η Ελλάδα είναι στην δεύτερη θέση -διόλου τιμητικό και αυτό – καθώς οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα διάφορα πρωταθλήματα της, παραδέχονται πως τους έχουν πλησιάσει τουλάχιστον μία φορά στην σταδιοδρομία τους διάφοροι και τους έχουν προτείνει να «στήσουν»παιχνίδι. Εδώ παραδέχθηκε το θέμα αυτό το 30% των ερωτηθέντων.
Όπως αναφέρεται στη μεγάλη έρευνα που πήρε μέρος και η FIFPRO (παγκόσμιο συνδικάτο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, με έδρα την Ολλανδία) το εν λόγω περιοδικό κατέγραψε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι διάφοροι εγκληματίες να αποκομίσουν παρανόμως κέρδη και να «ξεπλύνουν»στη συνέχεια εκατοντάδες εκατομμύρια από την αγορά και τη διαχείριση συλλόγων.
Σ ένα θέμα που δόθηκε και δικαίως μεγάλη βαρύτητα είναι η αλλοίωση αποτελεσμάτων, όπου η Ελλάδα κι εδώ έχει πρωτεύοντα ρόλο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFPRO !.
Η μοναδική χώρα που ξεπερνά την Ελλάδα στην παραδοχή των προτάσεων για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων είναι το Καζακστάν που το ποσοστό του φθάνει το 35!.
Στην εν λόγω κατηγορία των πιο διεφθαρμένων χωρών ακολουθούν η Βουλγαρία με 13%, η Ρωσία με 10%, η Τσεχία επίσης με 10%, η Ουκρανία με 7%, η Πολωνία με 6 %, η Σερβία με 5% , η Κροατία επίσης με 5% και η Σλοβενία με 3%.
Στη μεγάλη αυτή έρευνα καταγράφεται ως γεγονός ότι στην Ανατολική Ευρώπη και φυσικά τα Βαλκάνια η λέξη διαφάνεια είναι άγνωστη, ειδικά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι στην Βουλγαρία την τελευταία 10ετία έχουν δολοφονηθεί 15 πρόεδροι συλλόγων, ενώ στην Ρωσία τα συνδικάτα του εγκλήματος έχουν εισχωρήσει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, καθώς προσφέρει την ευκαιρία για εύκολο χρήμα…
Ο «Economist» αναλύει και τους παράνομους τρόπους με τους οποίους ένας πρόεδρος ομάδας μπορεί να «ξεπλύνει» χρήμα. Μπορεί δηλαδή να κοστολογήσει πολύ υψηλότερα από την πραγματική τιμή μία μετεγγραφή ενός ποδοσφαιριστή.
Και να μοιρασθεί μετά με τον ατζέντη ένα ποσό, δίχως να πάρει χρήματα ο σύλλογος. Γίνεται η συμφωνία, ο παίκτης παίρνει Α χρήματα και ο πρόεδρος δηλώνει ότι παίρνει Β. Τα έχει βρει και με τον ποδοσφαιριστή , αλλά και με τον ατζέντη και μέρος της διαφοράς πάει στις δικές του τσέπες. Άλλωστε οι σχέσεις ατζέντηδων με προπονητές στην Ελλάδα είναι αρκετά γνωστές. Μετά υπάρχει και το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα του σύγχρονου ποδοσφαίρου: τα στημένα παιχνίδια.
Σύμφωνα με τον «Economist» τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στην πρώην ΕΣΣΔ και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Ακόμη ένας πρόεδρος μπορεί να «φουσκώσει» τις τιμές των εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια, να αλλοιώσει τα στοιχεία της προσέλευσης θεατών στο γήπεδο , αλλά φυσικά να παρουσιάσει και ιδιοκτησία ποδοσφαιριστών από επενδυτικούς ομίλους κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μία πηγή τεράστιων εσόδων για τον κάθε πρόεδρο.
Η πρόταση Πλατινί επείγει…
Είναι γεγονός λοιπόν ότι η πρόταση του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί για ποινικοποίηση της διαφθοράς σε βαθμό κακουργήματος στο χώρο του ποδοσφαίρου, από τις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι επείγουσα πλέον όσο ποτέ.
ΠΗΓΗ: overlap.gr